Budućnost| Društvo| Moj grad| Reč i slika

STIDIM SE!

Filip Mladenović RSS / 01.08.2010. u 23:34

BEOGRAD ili BEOGARD
BEOGRAD ili BEOGARD
Jedan od novinara od koga sam učio zanat. Moj bivši urednik na "Omladinskoj televiziji" (OK kanal, ukinut 1989. godine posle samo mesec dana rada). Povremeni, slučajni sagovornik na "maloj zvezdi" Topčiderskog brega. Peca Popović i njegov stid, pretočen u ispovest na stranicama dnevnog lista "Blic":

"Pretučenog ne poznajem, ali u sebi danima ne mogu da savladam osećaj stida. Predsednik države, šef pendreka i profi udruženja mogu da osuđuju batinanje i da se zgražavaju nad napadom na nedužnog putnika javnog prevoza, meni privatno jedino ostaje da se stidim.

Stidim se jer sam rođen i ostario u gradu u kome polako ali sigurno postaje normalno da se policajac nemilosrdno tuče na stadionu, strani navijač ubija u srcu grada, jednoj hrabroj novinarki danima javno preti a da se kolumnista pretuče. Stidim se jer su svi ti zločini rađeni pred svedocima koji se nisu mešali da nasilje zaustave a potom izgubili pamćenje za sudske procese u "reformisanom pravosuđu". Stidim se jer stari Zemun to nije zaslužio. Stidim se zbog grada u kojem je krajem osamnaestog veka postojala prva dečja bolnica u Monarhiji. Stidim se zbog Sinagoge u kojoj smo pre 40 godina krstili YU grupu. Stidim se jer smo iz glavne ulice Zemuna izveli tada najpoželjnijeg neženju Zorana Miščevića na svadbu. Stidim se jer je Zemun bio beogradski zapad.

Odatle su u moj grad stigli Johan Štraus Mlađi, Branko Radičević, Nikola Tesla... Stidim se jer je ta beogradska opština tokom godina urušavanja postala nesankcionisani model bezvlašća, nasilja i brutalnosti pred kojim smo se predugo pravili blesavi.

Stidim se kao član odbora koji kandiduje Beograd za kulturnu prestonicu Evrope 2020. Koje to vrednosti da ponudimo i garantujemo ako nismo u stanju da zaustavimo životinjsko ponašanje? Stidim se nasilja kao žalosne srpske svakodnevice. Živimo u zemlji koja obiluje gadostima svih prema svima u najsurovijim formama. Majka udara sina sekirom po glavi, otac zariva nož u srce četvorogodišnjoj devojčici koja gleda crtani film. Deda pedofil siluje unuku. Bahati vozač na zadnjem točku motocikla ubija dete na pešačkom prelazu. Onaj je pušten iz ludnice samo da na brzinu pobije sve po kući. Stidim se zbog nasilja prema drugačijem prezimenu, hendikepiranima, starima, deci, različitom sportskom dresu, političkim neistomišljenicima...

Stidim se jer umesto obrazovnih televizijskih programa u Farmama, Velikoj braći i Trenucima istine promoviše se i slavi polusvet koji svojim ponašanjem legalizuje pravo na nasilje. Stidim se nacije koja umesto knjiga čita tabloide sa detaljnim informacijama kako robijaške dane provode okorele ubice ili kako letuju hermafroditi sa javne scene. Stidim se grada koji se pravi blesav pred istinom da je odbrana Kosova i nacionalnih interesa odavno alibi za razne bljutavosti.

Stidim se jer sam glasao za mnoge koji nas brukaju i ponižavaju. Stidim se što 2010. godine živim u gradu sve većeg broja bezumnika. Stidim se jer je normalno, moralno i pošteno u Beogradu pobeđeno ili emigriralo. Stidim se u ime svih putnika i šofera sa autobuske linije 83 koji su morali da prisustvuju vandalizmu nad Pančićem. Stidim se znajući kako su onomad, sedamdeset i neke, goloruki građani Beograda ulicama i parkovima jurili i savladali naoružane atentatore na turskog ambasadora. Stidim se Beograda u kome šovinisti i dan-danas od aktera genocida prave nacionalne anđele. Stidim se grada u kome je veći podvig organizovati "Paradu ponosa" nego ronjenje ispod Atlantika.

Umesto osude i zgražavanja nad batinanjem (još jednog) novinara, apelujem na predsednika, Skupštinu, SANU, SPC i gradonačelnika da angažuju mozak, snagu, silu ili tehnološku instituciju koja će resetovati Beograd kao centar Srbije. Kao bolesno društvo koje je stepenicama zla sišlo preduboko, mi smo debelo zabagovali."

AtačmentiKomentari (90)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

loader loader 23:49 01.08.2010

Kontraofanziva

Treba resetovati Srbiju, ne samo Beograd.

Inače, povodom slučaja Teofil, jedna osoba iz bliske okoline mi je pre neko veče rekla da joj se čini kao da je Teofil Pančić jedva dočekao da mu se ovakvo nešto desi, kako bi krenuo u svoju ofanzivu preko medija... Pitam, zar zaista veruješ da neko voli što su ga istukli metalnom šipkom? Nije bilo jasnog odgovora, ali taj stav nije promenjen. Ni posle mojih par dodatnih opaski. Opet ja tu objašnjavam šta mislim, i pričam ne o Teofilu, već o novinarstvu koje treba ućutkati da bi mi, svi, bili ućutkani. I tako...
Stidim se jer ...

Evo, prilažem i malo svog stida
Filip Mladenović Filip Mladenović 23:58 01.08.2010

Re: Kontraofanziva

loader
Treba resetovati Srbiju, ne samo Beograd. Inače, povodom slučaja Teofil, jedna osoba iz bliske okoline mi pre neko veče rekla da joj se čini kao da je Teofil Pančić jedva dočekao da mu se ovakvo nešto desi, kako bi krenuo u svoju ofanzivu preko medija...

Ovo u vezi sa Teofilom je nastrano i naopako razmišljanje. Naprotiv, kolega Pančić je imao sreće da ga metalna štangla nije pogodila u glavu, što je već bilo fatalno u slučaju pokojnog kolege Milana Pantića iz Jagodine!
loader loader 00:10 02.08.2010

Re: Kontraofanziva

Naravno. Suvišno je naglašavati. Tu se ne misli o odbrani slobodne reči, koja je lični kapital sviju nas, već se cela stvar bazira na dnevno-političkim simpatijama, odnosno antipatijama. To je ogromnoj većini populacije najvažnije merilo.

Srboskeptik Srboskeptik 01:11 02.08.2010

Re: Kontraofanziva

Treba resetovati Srbiju, ne samo Beograd.


Resetovanjem se ne postiže mnogo, opet kontrolu ima isti operativni sistem. Potrebno je uraditi Low Level Formating, to smo u naše vreme nazivali "lele" format...
loader loader 01:26 02.08.2010

Re: Kontraofanziva

Okej... ja sam pod resetovanjem ionako podrazumevao nekoliko mogućih stvari, u koje spada i preinstalacija softvera. To je neophodno ukoliko se želi izmena dosadašnjih trendova.

blogovatelj blogovatelj 00:09 02.08.2010

I ja sam se stideo...

I ja sam se stideo ovde na blogu.To mi je bio prvi blog u zivotu, pa da ponovim ono sto sam i tada rekao.

Али данас се први пут стидим... Убили су човека... Онако, из разоноде... Пио кафу па га убили...

Има у Кустином Подземљу метафора о невољи која наилази... Ушо мајмун у тенак, биће катастрофа...

Е па, мајмун је у тенку ево скоро двадесет година, нико да га батином потера из тенка напоље. А он прави катастрофе и даље...

Ја једино могу да закључим овај пост другом реченицом иѕ Подземља...

МАЈКУ ВАМ ЈЕБЕМ ФАШИСТИЧКУ... ДА ВАМ ЈЕБЕМ!

I sada se stidim...
naslovi naslovi 02:56 02.08.2010

Uopste...

...vishe ne znam da vam nabrojim kakve mi se sve misli motaju po glavi spram Otadzbine . Samo jedno pitanje - nikako popreko - Da li ti Petre mislis da si uputio apel na prave adrese? Predsednik, Skupstina, SPC, SANU i gradonacelnik se , cini mi se, zabavljeni drugim poslovima? Kada me pitaju odakle sam - vise ne kazem - samo kazem Evropa. Nije me vise ni stid, nego mi je doslovce muka.
radulence radulence 03:14 02.08.2010

Re: Uopste...

mene ovde javno
nikad srbije nije stid!
moja je kakva je da je.

a privatno umem
da se postidim.

samo shto od mog stida
niko nema vajde.
to je problem.
govt_mule govt_mule 04:02 02.08.2010

Majmun i tenak

Jednog majmuna smo isterali iz tenak al' uso drugi. I mnogo majmuni stoje u redu da udju u tenak. A red je duuuuuugacak, ne vidi mu se kraja. I sve majmuni stoje u redu, kao da smo na planeti majmuna.
docsumann docsumann 12:26 02.08.2010

Re: Majmun i tenak

Jednog majmuna smo isterali iz tenak al' uso drugi. I mnogo majmuni stoje u redu da udju u tenak. A red je duuuuuugacak, ne vidi mu se kraja. I sve majmuni stoje u redu, kao da smo na planeti majmuna.


Kad je toliki red zašto im ne obezbjede više tenkova
angie01 angie01 09:03 02.08.2010

,

Domovina se brani lepotom
I čašću i znanjem
Domovina se brani životom
I lepim vaspitanjem
blogovatelj blogovatelj 16:48 02.08.2010

Re: ,

Domovina se brani lepotom
I čašću i znanjem
Domovina se brani životom
I lepim vaspitanjem


Mozda ti bude delovalo nadrealno, ali sam ti kliknuo preporuku za ovo.
Iako me pCujes po blogovi.
angie01 angie01 18:34 02.08.2010

Re: ,

ali sam ti kliknuo preporuku za ovo.


Mozda tebi bude nadrealno,

al kada kompliment da neko kao ti- prosto deluje uvredljivo!
blogovatelj blogovatelj 19:28 02.08.2010

Re: ,

Mozda tebi bude nadrealno,

al kada kompliment da neko kao ti- prosto deluje uvredljivo!


Izvini onda.
Necu vise preporucivati tvoje komentare da se ne bi vredjala.
A ti mozes da nastavis da psujes na moje komentare.
Meni to prija.
Unfuckable Unfuckable 21:55 02.08.2010

Re: borkinja protiv nasilja u akciji

al kada kompliment da neko kao ti- prosto deluje uvredljivo!

heh, evo opet malo civilizovanog i skroz gradžanskog dijaloga, dok branimo zemlju leeeeepim vaspitanjem.
I dok pljujemo na pruženu ruku i udeljeni kompliment, shodno toleranciji koju tako zdušno promovišemo.
intrepid intrepid 22:36 02.08.2010

Re: borkinja protiv nasilja u akciji

Unfuckable

heh, evo opet malo civilizovanog i skroz gradžanskog dijaloga, dok branimo zemlju leeeeepim vaspitanjem.
I dok pljujemo na pruženu ruku i udeljeni kompliment, shodno toleranciji koju tako zdušno promovišemo.kao uvek.. kratko, jasno, i pravo u metu. preporuka
angie01 angie01 23:00 02.08.2010

Re: borkinja protiv nasilja u akciji

heh, evo opet malo civilizovanog


ti si svoje sve pokazao extra civilizovano-ne morash da se vishe trudish-samozvani nadzornik,i usmeravach mishljenja-pa po potrebi!

srecom- nije svima blog sve u zivotu-pa da ih ima vishe sa tvojim ambicijama!
1odnas 1odnas 23:14 02.08.2010

Re: borkinja protiv nasilja u akciji

angie01
heh, evo opet malo civilizovanog


ti si svoje sve pokazao extra civilizovano-ne morash da se vishe trudish-samozvani nadzornik,i usmeravach mishljenja-pa po potrebi!

srecom- nije svima blog sve u zivotu-pa da ih ima vishe sa tvojim ambicijama!


unfuck je blogopolicajac, cuvar reda i blogomira
Unfuckable Unfuckable 23:17 02.08.2010

Re: borkinja protiv nasilja u akciji

srecom- nije svima blog sve u zivotu-pa da ih ima vishe sa tvojim ambicijama!

ako može neko ljubazan i dokon da prevede ovu pesničku vedrinu, nešto mi ne ide ovaj urbani, kulturni & civilizovani dijalekt

ti si svoje sve pokazao

blogovatelj blogovatelj 23:59 02.08.2010

Re: borkinja protiv nasilja u akciji

srecom- nije svima blog sve u zivotu-pa da ih ima vishe sa tvojim ambicijama!

ako može neko ljubazan i dokon da prevede ovu pesničku vedrinu, nešto mi ne ide ovaj urbani, kulturni & civilizovani dijalekt


Ja bi' 'teo, al' n'umem.
Urbani teško prevodim, zato mi ovaj ruralni, ovaj što ima slova č, ć, ž i ostala ide lakše.
Sad mi nešto pade na pamet. Kako se na Andžinom dijalektu piše Ć?
gradjani_nn gradjani_nn 09:05 02.08.2010

Sitno al'bitno

Barem po meni.. Stidim se sto je fontana na Trgu Nikole Pasica puna djubreta.. U "moje" vreme ovi ljudi su imali nekog duha, pa su u tu fontanu ubacivali novcice.
kukusigameni kukusigameni 09:15 02.08.2010

Re: Sitno al'bitno

U "moje" vreme ovi ljudi su imali nekog duha, pa su u tu fontanu ubacivali novcice.


Ma jok, to je bila stalna postavka Muzeja istorije Jugoslavije.
seceranac seceranac 09:37 02.08.2010

vrednosti

kada smo pre dve decenije i malo vise resili da zamenimo sve "lazne", "nametnute" i "nedemokratske" vrednosti sa jedinom preostalom pravom kapitalistickom vrednoscu - novcem, da li smo ocekivali nesto drugo osim ovoga sto nam se desava?
angie01 angie01 09:46 02.08.2010

Re: vrednosti

seceranac
kada smo pre dve decenije i malo vise resili da zamenimo sve "lazne", "nametnute" i "nedemokratske" vrednosti sa jedinom preostalom pravom kapitalistickom vrednoscu - novcem, da li smo ocekivali nesto drugo osim ovoga sto nam se desava?


ma hajde- zashto se onda u okorelim novchanimzemljama ljudi ne ponashaju tako?

U Torontu u vreme najvece guzve na glavnoj ptelji metroa, reke ljudi koje se ukrshtaju iz 4 pravca, idu mirno, strpljivo, ne doirujuci jedan drugog i praveci prostor onima koji treba da prodju u drugi prvac,..kod nas, kada stane autobus na stanicu, putnici se hvataju za shipku na luzau i glavom uguravjau one koji treba da izadju, gazeci i gurajuci i stare ljude i decu-niko ni da se okrene, a kamo li izvini!

juche u bloku 70 prisustvujem sceni, gde naizgled sasvim normalna pristojna zena, shutira nogom mladica koji je potrchao za njom, prvo pomislim da je on nasilnik, kada se posle ispostavi, da je gozpoDZa probala, sve sa gomilom kesa da prodjekroz trudnicu koja joj se nashla na putu- da l da pomenem da je gomila ljudi okolo samo zadovoljno posmatrala dogadjaj!
seceranac seceranac 09:54 02.08.2010

Re: vrednosti

angie01
seceranac
kada smo pre dve decenije i malo vise resili da zamenimo sve "lazne", "nametnute" i "nedemokratske" vrednosti sa jedinom preostalom pravom kapitalistickom vrednoscu - novcem, da li smo ocekivali nesto drugo osim ovoga sto nam se desava?


ma hajde- zashto se onda u okorelim novchanimzemljama ljudi ne ponashaju tako?zbog novcanih kazni - uvodjenjea reda metodom uzimanja najvece i jedine vrednosti koja postoji

da je jedina kazna u vidu recimo verbalnog ukora morala prestupnika stvari bi se brzo promenile jer moralni autoritet nije odavno nikakva vrednost
intrepid intrepid 10:03 02.08.2010

Re: vrednosti

U Torontu u vreme najvece guzve na glavnoj ptelji metroa, reke ljudi koje se ukrshtaju iz 4 pravca, idu mirno, strpljivo, ne doirujuci jedan drugog


k'o zombiji


kukusigameni kukusigameni 10:06 02.08.2010

Re: vrednosti

kada smo pre dve decenije i malo vise resili da zamenimo sve "lazne", "nametnute" i "nedemokratske" vrednosti sa jedinom preostalom pravom kapitalistickom vrednoscu - novcem, da li smo ocekivali nesto drugo osim ovoga sto nam se desava?


Uh kako su u tim vremenima tukli novinare, ali po zakonu, u raznim policijama (milicijama).
seceranac seceranac 10:42 02.08.2010

Re: vrednosti

kukusigameni
kada smo pre dve decenije i malo vise resili da zamenimo sve "lazne", "nametnute" i "nedemokratske" vrednosti sa jedinom preostalom pravom kapitalistickom vrednoscu - novcem, da li smo ocekivali nesto drugo osim ovoga sto nam se desava?


Uh kako su u tim vremenima tukli novinare, ali po zakonu, u raznim policijama (milicijama).znao se "red" i sprovodio, svako je znao cim ulazi u taj posao kakva su pravila
sada se pravila ne znaju, novinari zive u strahu jer je svaka budala uzela na sebe pravo da odredjuje sta je red pa se novinari zbog tog straha autocenzurisu vise nego sto bi ih drzavni aparat cenzurisao
milisav68 milisav68 10:52 02.08.2010

Re: vrednosti

seceranac

znao se "red" i sprovodio, svako je znao cim ulazi u taj posao kakva su pravila
sada se pravila ne znaju, novinari zive u strahu jer je svaka budala uzela na sebe pravo da odredjuje sta je red pa se novinari zbog tog straha autocenzurisu vise nego sto bi ih drzavni aparat cenzurisao

Misliš, budale čitaju novine, pa samoinicijativno reše da biju novinare.
seceranac seceranac 11:04 02.08.2010

Re: vrednosti

milisav68
seceranac

znao se "red" i sprovodio, svako je znao cim ulazi u taj posao kakva su pravila
sada se pravila ne znaju, novinari zive u strahu jer je svaka budala uzela na sebe pravo da odredjuje sta je red pa se novinari zbog tog straha autocenzurisu vise nego sto bi ih drzavni aparat cenzurisao

Misliš, budale čitaju novine, pa samoinicijativno reše da biju novinare.


potpuno irelevatno je da li su presudjivanje uzeli u ruke bas ti koji su tukli ili njihov gazda
novinar moze lako i bez pravila da naj... pa mora da pise tako da se ni jedan "gazda" ne bi osecao prozvanim, ugrozenim, ... pa onda jos mora da pazi da "nepovredi" i ostale boleskike koji samostalno odlucuju
kukusigameni kukusigameni 11:05 02.08.2010

Re: vrednosti

znao se "red" i sprovodio


I kod Hitlera se znao "red".
seceranac seceranac 11:08 02.08.2010

Re: vrednosti

kukusigameni
znao se "red" i sprovodio


I kod Hitlera se znao red.nemoj da trolujes ovde je rec o novinarstvu, ubacivanje hitlera u raspravu samo znaci da vam je argumenata nestalo

kada postoji zvanicna cenzura, novinarima je lakse sa tog aspekta jer im se pre objavljivanja kaze sta sme a sta ne sme,
sada kada ne postoji nikakav red novinari zive u strahu od svakoga pa moraju da pribegavaju mnogo strozijoj autocenzuri da bi sacuvali sopstveni zivot
milisav68 milisav68 11:45 02.08.2010

Re: vrednosti

seceranac
potpuno irelevatno je da li su presudjivanje uzeli u ruke bas ti koji su tukli ili njihov gazda
novinar moze lako i bez pravila da naj... pa mora da pise tako da se ni jedan "gazda" ne bi osecao prozvanim, ugrozenim, ... pa onda jos mora da pazi da "nepovredi" i ostale boleskike koji samostalno odlucuju

A sad se inače ne zna ko je "gazda".
Jedina razlika je što se to nije radilo na javnom mestu, nego u službenim prostorijama i zvalo se "kulturno" : informativni razgovor.


seceranac seceranac 12:45 02.08.2010

Re: vrednosti

milisav68
seceranac
potpuno irelevatno je da li su presudjivanje uzeli u ruke bas ti koji su tukli ili njihov gazda
novinar moze lako i bez pravila da naj... pa mora da pise tako da se ni jedan "gazda" ne bi osecao prozvanim, ugrozenim, ... pa onda jos mora da pazi da "nepovredi" i ostale boleskike koji samostalno odlucuju

A sad se inače ne zna ko je "gazda".
Jedina razlika je što se to nije radilo na javnom mestu, nego u službenim prostorijama i zvalo se "kulturno" : informativni razgovor.
vidi se da ne znas kako je cenzura funkcionisala u to vreme, ni priblizno onako kako ti mislis da jeste.
U poslednjih 20-tak godina od kada je nestala cenzura vise je novinara ubijeno, pretuceno i zastraseno nego za 50 godina pre toga
milisav68 milisav68 13:12 02.08.2010

Re: vrednosti

seceranac
vidi se da ne znas kako je cenzura funkcionisala u to vreme, ni priblizno onako kako ti mislis da jeste.

Misliš ovako:

Brana Radović kaže da je Ivan Stambolić telefonom zvao Duška i tražio da prekine emisiju “Beograde, dobro jutro”, a ako to ne učini da će uslediti zabrana Studija B.

“Duško je pristao da prekine sa emisijom, da ne bi zaposlene u Studiju B doveo u situaciju da ostanu bez posla”, veli.

Brana Radović potvrđuje da se Duško razboleo kada je skinut sa programa. Kaže: “Krenulo je od stresa. Otkazao mu je centar za disanje. Trajalo je to godinu i nešto dana. Za to vreme on se sušio, slabio, sve teže je govorio...”


Pismo Milorada Roganovića glavnom i odgovornom uredniku "Studija B"

seceranac seceranac 13:24 02.08.2010

Re: vrednosti

Brana Radović kaže da je Ivan Stambolić telefonom zvao Duška i tražio da prekine emisiju “Beograde, dobro jutro”, a ako to ne učini da će uslediti zabrana Studija B.


tako nekako je izgledalo

nije bilo lepo ali moras priznati da nije ni priblizno strasno kao prebijanje metalnim sipkama u prevozu i ubijanje u haustorima
milisav68 milisav68 13:57 02.08.2010

Re: vrednosti

seceranac
nije bilo lepo ali moras priznati da nije ni priblizno strasno kao prebijanje metalnim sipkama u prevozu i ubijanje u haustorima


Otkazao mu je centar za disanje

seceranac seceranac 12:24 03.08.2010

Re: vrednosti

milisav68
seceranac
nije bilo lepo ali moras priznati da nije ni priblizno strasno kao prebijanje metalnim sipkama u prevozu i ubijanje u haustorima


Otkazao mu je centar za disanje
sad jos reci da su ga ubili cenzurom i da bi bilo bolje da su ga sipkama pretukli,

nije njemu to bila prva cenzura u zivotu, one ranije je prezivljavao i posle svake postajao sve bolji ...
zadnjapetoletka zadnjapetoletka 09:43 02.08.2010

Gradjani

Stidim se znajući kako su onomad, sedamdeset i neke, goloruki građani Beograda ulicama i parkovima jurili i savladali naoružane atentatore na turskog ambasadora.

Pomenuti i ovde na blogu par puta. I sluzili za sprdnju kao primer gluposti iz "onih mracnih jednopartiskih vremena". Ne znam sta mi bi pa se setih toga.
Unfuckable Unfuckable 10:31 02.08.2010

Re: Gradjani

istine radi izgleda da neki od građana i nisu bili baš sasvim goloruki

edit: da ne ispadne trol - odličan tekst Pece Popovića.
Mada, to što ja (lično) osećam pre bi se moglo okarakterisati kao - bes.
zadnjapetoletka zadnjapetoletka 10:45 02.08.2010

Re: Gradjani

"Ja trcim a oni zamnom. Ja stanem, okrenem se prema njima, oni stanu ali ne beze. Ja potrcim, oni opet za mnom. Sta je bre ovo? Opet stanem, uperim pistolj da ih zaplasim, oni stanu al opet ne beze. Jbte, koji je ovo narod!"

Ovo nije citat. Prepricano po secanju, bilo negde pre par godina, covek davno izasao sa robije i jos uvek se seca kao neceg najneverovatnijeg sto ga je strefilo u zivotu. Bilo je i tada i gradjana i "gradjana". Hvala Bogu, sad smo svi gospoda. I poneko ko ume da se stidi, kao autor teksta. Respect.
dragan7557 dragan7557 13:46 02.08.2010

Re: Zajebancija?

istine radi izgleda da neki od građana i nisu bili baš sasvim goloruki

unfacable
Opričano u Politici 9 marta 2008. Istine radi.

cerski
Unfuckable Unfuckable 13:55 02.08.2010

Re: titlovanje/tiltovanje

koji deo nije jasan, treba li štogođ da se titluje?
shumska shumska 15:51 02.08.2010

Re: Gradjani

Mada, to što ja (lično) osećam pre bi se moglo okarakterisati kao - bes.

anger is a gift
:)
valjda se desi nešto konstruktivno kada svi načisto pobesnimo
bolje bes nego apatija
docsumann docsumann 16:02 02.08.2010

Re: Gradjani

Mada, to što ja (lično) osećam pre bi se moglo okarakterisati kao - bes.

anger is a gift


Henry Rollins - Ember of Rage
radulence radulence 16:58 02.08.2010

Re: Gradjani

stid je pasivan.
gnev aktivan.
bez akcije nema promena.

dok stid ne preraste u gnev/bes koji indukuje gradjansku akciju nishta se nece na bolje promeniti.
Kazezoze Kazezoze 17:08 02.08.2010

Re: Gradjani

radulence
stid je pasivan.
gnev aktivan.
bez akcije nema promena.

dok stid ne preraste u gnev/bes koji indukuje gradjansku akciju nishta se nece na bolje promeniti.

gnev su koristili i prebijaci kao fitilj za svoje akcije.
ja bih dozvolio i zakonu da nesto odradi.
radulence radulence 17:14 02.08.2010

Re: Gradjani

svakako.
ali ako zakon ne radi onda gradjanska akcija treba da ispravi stvari.

i ne govorim ja ovde o gradjanskom nasilju vec o gradjanskoj akciji.
razlika je ogromna.
Davie Davie 17:18 02.08.2010

Re: Gradjani

zadnjapetoletka
Stidim se znajući kako su onomad, sedamdeset i neke, goloruki građani Beograda ulicama i parkovima jurili i savladali naoružane atentatore na turskog ambasadora.

Pomenuti i ovde na blogu par puta. I sluzili za sprdnju kao primer gluposti iz "onih mracnih jednopartiskih vremena". Ne znam sta mi bi pa se setih toga.

U to vreme se pricalo da je nenaoruzane gradjane (studenta iz Indjije i penzionisano vojno lice) upucala narodna milicija u civilu misleci da su i oni teroristi. Od tad nikad nikome u Beogradu na pamet nije palo tako nesto - valjda i to nesto govori.
zadnjapetoletka zadnjapetoletka 00:29 03.08.2010

Re: Gradjani

U to vreme se pricalo da je nenaoruzane gradjane


Tacno. U to vreme se pricalo i o tome. Ne vidim da je receno da nije pricano i o tome.

Iz svega navedenog i ja se poptpuno slazem da se kroz zivot prolazi mnogo lakse kad se zazmuri i podvije rep. Al dzaba, ne mogu da se pridruzim i aplaudiram onima u autobusu koji su i zazmurili i podvili rep. Razumem takva gledanja na stvari al mi se ne moze. Nista strasno.
Unfuckable Unfuckable 00:38 03.08.2010

Re: šta zna dete šta je duga 9

ima nešto, sasvim malo balističkih nedoumica oko tih upucavanja, ali - ko bi se time tada bavio i - treba li se baš držati forenzike kao pijan plota ?

"Isto tako na osnovu saslušanih svedoka i izvedenih brojnih dokaza El Bekian proglašen je krivim za ubistvo studenta Željka Milivojevića iz Inđije. Tu se odvijala velika borba između tužioca i odbrane u vezi ubistva studenta Milivojevića a pogotovo povodom obdukcionog zapisnika sastavljenog od obducenta – zakletog sudskog veštaka, a radi se o projektilu prečnika 7mm a kako je stajalo u tom zapisniku. Sud je prihvatio da je došlo do greške i da je u tom zapisniku pogrešno označen prečnik baze projektila od 7mm iako se radilo o dugoj devetci."

izvor
sonja.m sonja.m 11:02 02.08.2010

zabrinuta


Nevina deca umiru od ruke svojih roditelja-dzelata, posto su prethodno mucena na ocigled blize i dalje familije.I niko nista nije preduzeo.I niko nista ne preduzima.
Zlo se ukorenilo.
Nit' se stidim, nit' sam besna, nego, jos gore, veoma zabrinuta.
yngwie92 yngwie92 11:38 02.08.2010

devalvacija svega

nismo sposobni za samokritiku, ne uvazamo kritike sa strane, uvijek imamo nas odgovor upakovan nama samima i time se zadovoljavamo.
Stalno se sjetim pok.premijera (parafraziram), kad je posjetio onu fabriku i sat na kapiji nije radio, uz njegovo pitanje zasto sat ne radi i kakve veze ima sa svjetskom zavjerom taj sat koji nije u funkciji, dobio je gromoglasan aplauz.

Stidio se ne stidio nista se ne mijenja.
cbronson cbronson 11:40 02.08.2010

lamentiranje nad beogradom

iz sedamdesetih godina preti da se pretvori u poselo na ovom blogu.

taj beograd bio je fantastican kao sto su bile fantasticne i te sedamdesete. a i peca je bio mlad, pa mu je sve izgledalo lepse nego sto jeste.

i tada je bilo autocenzure, nije bilo slobode javne reci, slobode i prava gradjana krsene su na drugi nacin ili prava nisu ni postojala pa nisu mogla biti prekrsena... da ne ulazim sada u detalje.

da ne gusim dalje, kazaliste to bolje zna od mene
Sve je lako kad si mlad,
Svako odijelo dobro ti stoji,
Pa svaka rana manjeboli, o da, o da, o da.

Sve je lako kad si mlad, lakse okreces leda sreci,
Bas te briga skim ces leci, krv i suze mogu teci,
Sve je bas lako, krv i suze mogu teci,
Sve je bas lako, krv i suze mogu teci,
Sve je bas lako, krv i suze mogu teci,
Sve je bas lako.
zadnjapetoletka zadnjapetoletka 12:44 02.08.2010

Re: lamentiranje nad beogradom

Nije bilo bolje. Niti je sada bolje. Samo je razlicito. Sada imamo poptunu slobodu da svog predsednika nazovemo, recimo, Bota. I onda se mi osecamo velikim, i pametnim i lepim, mozda i bogatim. A on, moz misliti samo jedan Bota. Al smo ga sebali sa nasom osvojenom slobodom. I sad meni nije jasno da li se od te slobode mi samo osecamo pametniji veci i lepsi ili stvarno jesmo? I bogatiji, to nam je valjda cilj. A tek sta mozemo reci za ove sitnije po hijerahiji...neograniceno.
Milutin Milošević Milutin Milošević 12:26 02.08.2010

Peca

Pecine kolumne čitam sa zadovoljstvom kad sam u Srbiji. Šteta što ih nema na sajtu Blica.

Slažem se sa Unfovom opaskom da je u ovom slučaju više u pitanju bes nego stid. Voleo bih da je tako. Bes se lakše pretoči u akciju nego stid.
angie01 angie01 13:45 02.08.2010

Re: Peca

Šteta što ih nema na sajtu Blica.


ima ih-pod KOMENTAR, samo klikni, pa potrazi!
Milutin Milošević Milutin Milošević 16:04 02.08.2010

Re: Peca

Hvala. Nekoliko puta sam tražio sa željom da neke koje sam pročitao linkujem ovde ili prenesem kao što je to Filip sada uradio, ali nisam uspevao da ih nadjem.
Luka Ivanišević Luka Ivanišević 12:39 02.08.2010

STID

Pre otprilike 3 godine sam na jednoj zgradi u ulici Svetozara Markovića video grafit: "SRAMOTA ME, DAKLE POSTOJIM!" Taj grafit i dan dans stoji na toj istoj zgradi. Očito je da je slabo koga sramota zbog ove situacije u kojij smo: političare sigurno nije, a narod....? To je večita dilema. Jako mali broj normalnih ljudi reći će da se stidi zbog što živi ovde. Kod mnogih, a što je najveće razočarenje i za mene, da i kod onih ljudi koji sebe nazivaju racionalnim, vlada kratka pamet. Možda se sećate kad je Toma Nikolić 2007. godine bio na trodnevnoj funkciji predsednika republičkog parlamenta i da je u tih 3 dana najavio, bolje reći zapretio vanrednim stanjem,čini mi se, zbog Kosova. Mene je na prvom mestu šokirao strah ljudi koje ja poznajem, koji je išao dotle da su imali nameru da svoju rođenu decu puste u WC sa roditeljskim nadzorom, pa dotle ili da sa njima sede u školskim klupama dok odgovaraju neki predmet ili ako rade neki kontrolni zadatak, pa do toga da im dišu za vrat dok polažu ispite na fakultetima. Ja sam zamalo doživeo ovo poslednje, jer je reakcija mojih bila krajnje neprimerena iz razloga što odlično znaju da je Toma Nikolić zajedno sa Šešeljem bio potpredsednik u koaliciji sa SPS, što reče Srećko Šojić, "vlade za nacionalno spasavanje" kad je pod tom istom vladom bilo NATO bombardovanje, i kad zbog toga proglašeno vanredno stanje. Ja sam pokušao mojima da objasnim, kao i pojedinim mojim prijateljima, da njihovi postupci besmisleni i da je Toma Nikolić na političkoj sceni od početka devedesetih i da kad on izgovori pojam "VANREDNO STANJE" to je isto tako kao kad kaže "DOBAR DAN" ili kad popije šolju jutarnje kafe. Dakle za njega je to potpuno normalna stvar i ne treba se čuditi. Tad sam doživeo niz uvreda koje nisu imale veze sa mozgom i ispao sam , koji sam očito redak primerak normalnog čoveka, najveći glupan, samo što sam rekao istinu.
Mene, dakle, nije sramota od političara, jer znam da od njih ništa dobro ne mogu da očekujem. Sramota me je najviše od nercionalih postupaka racionalnih ljudi koji su ih izbarali i koje će izabrati.
Inače, svaka čast Filipu Mladenoviću na ovom kraćem tekstu, jer je rekao ono sa čime se slažem i što potvrđuje činjenicu da nam je u ovoj državi zabranjeno da budemo muškarci, žene, heteroseksualci, gejevi, da mislimo drugačije, jednostavno rečeno zabranjeno nam je da normalno živimo.
yngwie92 yngwie92 12:48 02.08.2010

Re: STID


Hvala Luka jer izvukoh ovo zahvaljujuci vasem komentaru.

Ja bih da se stidim ali mi je zabranjeno.
Luka Ivanišević Luka Ivanišević 17:45 02.08.2010

Re: STID

yngwie92
Hvala Luka jer izvukoh ovo zahvaljujuci vasem komentaru.Ja bih da se stidim ali mi je zabranjeno.


Nažalost je i to zabranjeno...
albicilla albicilla 12:42 02.08.2010

i ja....

Stidim se jer sam glasao za mnoge koji nas brukaju i ponižavaju. Stidim se što 2010. godine živim u gradu sve većeg broja bezumnika. Stidim se jer je normalno, moralno i pošteno u Beogradu pobeđeno ili emigriralo. Stidim se u ime svih putnika i šofera sa autobuske linije 83 koji su morali da prisustvuju vandalizmu nad Pančićem. Stidim se znajući kako su onomad, sedamdeset i neke, goloruki građani Beograda ulicama i parkovima jurili i savladali naoružane atentatore na turskog ambasadora. Stidim se Beograda u kome šovinisti i dan-danas od aktera genocida prave nacionalne anđele. Stidim se grada u kome je veći podvig organizovati "Paradu ponosa" nego ronjenje ispod Atlantika.
elis elis 15:27 02.08.2010

Spomenik...

...koji je pre nekoliko godina podignut u Mostaru, doživeo je veoma raznovrsne komentare, u rasponu od veoma dobrohotnih, pa sve do onih u kojima se s prezirom otpuhivalo na bronzani odlivak Maloga Zmaja. Doživeo je čak i da mu već prvu noć maznu nunčake. Kakogod, mostarski spomenik danas je, stojeći u drčnom, poluraskoračnom stavu, već dobrano zagazio u zemlju zaborava, podelivši sudbinu sa ostalim spomenicima ovdašnjim. Sudbinu koja ih je osudila da nikada, nikog i ničemu ne poduče.
A od Malog Zmaja se itekako imalo šta naučiti. Između ostalog i to da postoje trenuci kada je čovek dužan da se odazove najuzvišenijem zovu ethosa, onom za kojeg nikad nećemo saznati da li se porađa u čovekovoj duši ili je samo odjek zova koji dolazi sa zvezdanog neba Kantovog. A taj zov ponenekad zahteva da se barabi ne samo kaže da je baraba, već i da mu se lobanja ako ne otvori, a ono bar dobro nameči.
Uz prihvatanje prekora koji će mi verovatno biti upućeni, jer pravdam, zaboga, nasilje, i dalje mislim da bi od vesti o pretučenom Teofilu puno lepša i više ohrabrujuća bila vest o dvojici zemunskih huligana koje su anonimni putnici pripremili za transport u KBC. Bez svesti i bez zuba, dakako.
alselone alselone 15:55 02.08.2010

STIDIM SE!

Sto pijes kad ti skodi?
docsumann docsumann 16:07 02.08.2010

Često

se stidim što uopšte pripadam ljudskoj vrsti,
sandra969 sandra969 16:29 02.08.2010

Stidim se!!!

Tekst Pece P. iz Blica me je potpuno okupirao, odusevio jer je napisao kako se osecam od trenutka kad sam cula za napad na T.P....I super je sto ste ga preneli ovde...
A grozno je sto se takve stvari desavaju i sto ima ljudi koji misle da ako nekog prebijes mozes da ga nateras da misli drugacije....ili oni ne misle..jer malo je tesko zamisliti da je udaranje palicama po nekome produkt razmisljanja...vise je kao ono-sledite instrukcije-!
I da Stidim se...!
ninasimone ninasimone 16:43 02.08.2010

stidim se...

...i zbog ovoga sto se radi Evi Ras. Ne zato sto je u pitanju Eva Ras, nego na hiljade njih kojima je zabranjeno da dopune tih bednih 18000 koji nisu nikakva milostinja nego godinama uplacivano osiguranje. Stidim se onih koji kazu "zakon je zakon, vazi za sve". Prvo, ne vazi za sve i kad je najispravniji, to samo idiot ne vidi. Drugo, i zakoni se namestaju u korist odabranih kao onaj da politicari mogu da imaju i po nekoliko dobro placenih funkcija. Teska sramota.
gorio92 gorio92 18:17 02.08.2010

Isto

Stidim se jer sam rođen i ostario u gradu

Bilo gde u Srbiji da ste rodjeni, osećaj je isti.
Goran Vučković Goran Vučković 23:31 02.08.2010

8. vek p.n.e.

Iron Age - Hesiod finds himself in the Iron Age. During this age humans live an existence of toil and misery. Children dishonor their parents, brother fights with brother and the social contract between guest and host (xenia) is forgotten. During this age might makes right, and bad men use lies to be thought good. At the height of this age, humans no longer feel shame or indignation at wrongdoing; babies will be born with gray hair and the gods will have completely forsaken humanity: "there will be no help against evil."


Ages of man
supracorona supracorona 00:05 03.08.2010

Prazne priče


Što smo posejali to i žanjemo!
blogovatelj blogovatelj 00:26 03.08.2010

Re: Prazne priče

Što smo posejali to i žanjemo!


A ko drugome jamu kopa ne cini proljece.
I da vam kazem, nikad ga nece ciniti. Nikad!

Z. Pusenje
behemot123 behemot123 00:47 03.08.2010

komentar...

...je suviše patetičan. Nikada mi neće biti jasno zašto ljudi stalno imaju potrebu da svoju normalnost dokazuju na tuđoj nenormalnosti. Oh, postoji nasilje i ja sam protiv. Ma nije valjda. I, hajde da se ne lažemo, Teofil ipak poprilično uživa u ulozi proganjanog i prebijanog novinara. O tome je pričao na Motovun festivalu nekoliko sati posle prebijanja metalnom šipkom (?). Eto ti sad. To ja mislim. I, pazi sad, ne mislim da sam nakaza što kažem da Teofil (o da) ipak malo uživa u tom prebijanju. Ne, nego zato što je to LJUDSKI. Jer, kakav si ti to novinar ako ti neko malo ne preti, ili te malo ne tužaka, ili te neko malo ne prebije? A visiš po televizijama, piskaraš svuda, drljaš uz dlaku. Reakcija je mlaka, ili ama nikakva. Pa, red je da te retrogradne snage malo prebiju. Inače si džaba mrčio artiju. I svakako da treba da iskoristi 15 minuta slave, na osnovu (prilično nežne) šipke i da se okoristi od činjenice da ima mamlaza koji bi da biju poštene kolumniste po autobusima.

Eto ti sad. Ja mislim da je Teofilu šipka u busu legla ko kec na desEtku. I mislim da sam jako duhovit i pametan i pošten, a da je svako ko se zgražava nad Mukama po Teofilu, običan dokoni mrsomud. I da neće postati bolji čovek zato što se zgražava nad teofilskim mukama, nego će to (bolji čovek) postati ako svom komšiji pomogne i iznese 100 kanti vode, ukoliko mu je stan (komšiji) poplavljen. Ali, to je jako teško. Lakše je lamentirati nad Srbijom, šipkom i Teofilom. Eto ti sad .

P.S. Kad sam već debelo zglajznuo u fašizam, hoću još samo da napomenem kako su ljudi koji su zagovarali bombardovanje Srbije sada ugledni analitičari koje novinari svako malo cimaju za mišljenje. Ti isti ljudi nemaju problem sa tim što je Milica Rakić poginula na noši. Jer, bože moj, to smo zaslužili. I kriv je Sloba. A to što ja mislim da nije kriv Sloba, nego skot koji je bacio tu bombu, i posebno onaj koji je naredio da se baci ta bomba da se ubije dete, a ugledni analitičar misli da je to zasluženo, to je OK. A kad neko lupi (nežnom) šipkom Teofila to je nacionalna tragedija. E pa nije. Mene duša i dan-danas boli zbog Milice Rakić, a za Teofila me zabole. I smešno je porediti Milana Pantića, prebijenog na smrt i Teofila. Prvi je bio novinar, a drugi jeste i treba da bude običan mrsomud. Tako da možete da zamislite šta mogu da mislim o idiotima koji ovom trećerazrednom skribomanu lupaju (hahaha) reklamu po autobusima.
P. P. S. A meni je očigledno dosadno, pa skribomanišem po blogevima. Sad odoh da se stidim zbog ovog

http://en.wikipedia.org/wiki/Ted_Bundy

i zbog ovog

http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Manson

I već osećam da sam najbolji čovek u Srbiji.

zadnjapetoletka zadnjapetoletka 02:37 03.08.2010

Re: komentar...

Blago vama dvojici. Ti i "skot koji je bacio tu bombu" ste bar dovoljno uvidjavni pa nam objasnite vasu ljubav prema bombama i sipkama: boli vas obojicu dupe (ako sam dobro citirao) Ima ih i koji nista ne objasnjavaju.
blogovatelj blogovatelj 03:53 03.08.2010

Re: komentar...

I kriv je Sloba. A to što ja mislim da nije kriv Sloba, nego skot koji je bacio tu bombu, i posebno onaj koji je naredio da se baci ta bomba da se ubije dete


Izvini, a da te pitam nesto.
Zamisli sedis u kafani, puna kafana. Odjednom, ulazi u nju Majk Tajson, mrtav pijan, pocinje da baljezga i gleda sa kim ce da se pobije.
Svi cute, znaju ko je on, znaju da mogu da najebu.
Ti ustajes i kazes mu:
- Sta je majmune, sta ti nije jasno?
On te onda odere od batina.

Ko je tu kriv?

1. On?
2. Ti?
3. I ti i on?
4. I ti i on, a ti si glup ko racq?
5. Sve od gore navedenog?

Ja mislim da je ova opcija pod 4.najbliza istini.
Sto ce reci da mislim da si glup ko racq i zato me mrzi da ti bilo sta objasnjavam.
kukusigameni kukusigameni 08:26 03.08.2010

Re: komentar...

ako su ljudi koji su zagovarali bombardovanje Srbije sada ugledni analitičari koje novinari svako malo cimaju za mišljenje.


Ljudi koji su zagovarali bombardovanje su krivci?
Hajde lepo uzmi dve fine zice i jednu stavi u jednu rupu, a drugu u drgu rupu na uticnici. I, jel da da je lakse?

Ups, sad sam i ja krivac.
alselone alselone 08:38 03.08.2010

Re: komentar...

kukusigameni
ako su ljudi koji su zagovarali bombardovanje Srbije sada ugledni analitičari koje novinari svako malo cimaju za mišljenje.


Ljudi koji su zagovarali bombardovanje su krivci?Mislim da nije hteo da kaze da su krivci nego da su djubrad.
kukusigameni kukusigameni 08:56 03.08.2010

Re: komentar...

Mislim da nije hteo da kaze da su krivci nego da su djubrad.


Zovi kako hoces, covek je iskonstruisao sve da pokaze kako i nije steta sto su Teofila tukli.
alselone alselone 09:01 03.08.2010

Re: komentar...

kukusigameni

Zovi kako hoces, covek je iskonstruisao sve da pokaze kako i nije steta sto su Teofila tukli.


Da, video sam, ali cu te ponovo morati ispraviti. Mislim da je hteo da kaze da je Bogoljub srecan sto je dobio penal jer moze na tome da profitira. U svakom slucaju - bedan pokusaj sa njegove strane.
kukusigameni kukusigameni 09:13 03.08.2010

Re: komentar...

Zamenom teza, covek je uporedio poginulu devojcicu i Teofila Pancica. Alal mu vera.
Mene duša i dan-danas boli zbog Milice Rakić, a za Teofila me zabole.


A sve to je zacinio mirisnim onima koji zagovaraju bombardovanje, pa postanu analiticari koje novinari pitaju za misljenje?!
alselone alselone 10:52 03.08.2010

Trol (ali stvarno za stid)

cbronson cbronson 11:01 03.08.2010

Re: Trol (ali stvarno za stid)

kompleksasi.
porede se sa srbijom koja je lider i u sportu.
ivana23 ivana23 11:58 03.08.2010

Uhvaceni!

Dvojica osumnjičenih za napad na kolumnistu nedeljnika Vreme Teofila Pančića uhapšeni su danas, saznaje Blic.

Njima je određeno policijsko zadržavanje i danas će biti izvedeni pred istražnog sudiju.

Reč je o dvojici mladića, starosti oko 20 godina, obojici iz Beograda, Izjavio je direktor policije Milorad Veljović za Tanjug.

Pozivajući se na sopstvene izvore, B92 navodi da je jedan od mladića rođen 1991. godine, a drugi 1992. godine.Uhapšeni osumnjičeni za napad na Teofila Pančića

P.S. Link na sajtu B92 ne radi (salje na drugu vest).

Unfuckable Unfuckable 14:17 03.08.2010

Re: Uhvaceni!

sledi (meni bar) logično pitanje:
da li sada prestajemo da se stidimo a počinjemo čak po malo i da se ponosimo, jer nam je policija (kako TP kaže) efikasna i nepolitizovana, a i radi svoj posao?
I, šta ćemo uopšte da radimo ako prestanemo da se stidimo, moramo sad da smislimo neku drugu zanimaciju, ja sam skroz zabrinut.
blogovatelj blogovatelj 15:01 03.08.2010

Re: Uhvaceni!

sledi (meni bar) logično pitanje:
da li sada prestajemo da se stidimo a počinjemo čak po malo i da se ponosimo, jer nam je policija (kako TP kaže) efikasna i nepolitizovana, a i radi svoj posao?


Naravno.
Moram da priznam da Dacic u meni izaziva frustraciju.
Jedan deo mene ga se seca kao negativca iz Slobinog vremena, dok drugi deo mene mora da prizna da od kako je ministar policije svoj posao radi ljudski.
ninasimone ninasimone 15:45 03.08.2010

Re: Uhvaceni!

Unfuckable
sledi (meni bar) logično pitanje:
da li sada prestajemo da se stidimo a počinjemo čak po malo i da se ponosimo, jer nam je policija (kako TP kaže) efikasna i nepolitizovana, a i radi svoj posao?

Samo da opet ne odemo u drugu krajnost, ko sto umemo, pa da se nadujemo od ponosa. Po meni, kad dostignemo zen stanje po pitanju policije, znacemo da je sve u redu.
A sto se Dacica tice, everybody deserves a second chance, pa recimo da je sad on probation.
blogovatelj blogovatelj 16:59 03.08.2010

Re: Uhvaceni!

Po meni, kad dostignemo zen stanje po pitanju policije, znacemo da je sve u redu.


A jos kada bi dostigli zen stanje po pitanju sudova i po pitanju izbora, gde bi nam bio kraj.
Bili bi kao Svedska
ninasimone ninasimone 17:15 03.08.2010

Re: Uhvaceni!

blogovatelj


A jos kada bi dostigli zen stanje po pitanju sudova i po pitanju izbora, gde bi nam bio kraj.

Citat mojih omiljenih filozofa Buldozera: "Ne brini, mama, sve ide po planu. Za dan-dva, odoh ja u nirvanu"
behemot123 behemot123 19:17 03.08.2010

Re: Uhvaceni!

Sve sam lepo sročio gore, nemam šta da dodam. Osim mejbi, kakav novinar, takvi i napadači. Da li je sad gotovo sa stidom? Ili treba da se stidim zbog roditelja koji ne vide šta gaje u kući. Golobrade budale koje, umesto da cede bubuljice i jure cupi, biju krupne kolumniste po autobusima. A Srbiju, na koju se kanda pozivaju, nisu jadni ni omirisali.
Samo da se Teofil ne smori zbog epiloga. Pusti to. Danas sam izabrao da se stidim zbog svojih grešaka. E to je već ozbiljna i korisna zajebancija. Pozdrav.
Bili Piton Bili Piton 01:23 04.08.2010

Re: Uhvaceni!


ninasimone

Samo da opet ne odemo u drugu krajnost


That would be so typical. Uvek mi je bila enigma zašto je to osobina koja je srpskom biću skoro pa imanentna, šta je tome razlog. Geni, večita potreba za samodokazivanjem ili nesto treće.
ninasimone ninasimone 16:07 04.08.2010

Re: Uhvaceni!

Bili Piton

ninasimone

Samo da opet ne odemo u drugu krajnost


That would be so typical. Uvek mi je bila enigma zašto je to osobina koja je srpskom biću skoro pa imanentna, šta je tome razlog. Geni, večita potreba za samodokazivanjem ili nesto treće.

Slabo stojimo sa sredinom, sve je ili-ili, love-hate, zivot-smrt. A usput patimo i od onog sindroma u engleskom jeziku znanog kao "a chip on the shoulder" - vecitog kukanja zbog istorijskih nepravdi, izazivanja na tucu i onda opet kukanja zbog dobijenih batina...
A znas za onaj vic "the well balanced Irishman : a chip on both shoulders".

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana