Gost autor| Hobi| Zabava

Koju igru igraš?

bocvena RSS / 03.08.2010. u 00:35

      U detinjstvu sam, sedam godina zaredom, letovala u Supetru na Braču. Privatni smeštaj, ishrana u restoranu, masline, cveće, zrikavci, mini golf, plaža, svako veče sladoled, bioskop i nešto kao luna park - bez autića, balerina i sl. Samo razni aparati: ono za hvatanje lutkica i cigareta, neka košarka, pa ono što guraš u rupu preko puta (mora da postoji i zvanično ime za svaku skalameriju, ali kod mene je to - ono za ono:), ogromni džuboks (hitovi - Born to be wild i D.I.S.C.O, za svakog ponešto!) i prva video igra - onaj rudimentarni tenis, dve crtice i loptica, pa ko kome ubaci...Heh, već tada se videlo da od mene nikakva igračica video igara neće postati. Šta ću kad imam reflekse i koordinaciju pijanog lenjivca!
       U osnovnoj školi su se pojavili prvi Tetrisi, a bogati rodjaci su iz inostranstva dovlačili video igrice u malom formatu. Opet neke refleksne, arkadne varijante...Dakle, smrt za Bocvenu. Nije ni čudo što me pojava kompjutera ostavila potpuno ravnodušnom. Ma ni simulacije vožnje mi nisu dobro išle...tužna priča!


      Cvexkeks, preuzmi. Ne zaboravite da je svaki izbor subjektivna stvar. Ovako smo mi porasli. Vi dopišite svoju verziju...


Commodore 64
Ne sećam se baš najbolje, ali bilo je mnogo vožnji koje se igraju na podeljenom ekranu, zabava za celo društvo. (Bocvena - Tada se nismo kretali u istom društvu:)
Amiga
Secret of the Monkey Island - čudo šta je moglo da stane na cirka tri flopija, sati i sati rešavanja zagonetki, borba psovkama, gumeno pile, grog koji topi staklo, piratski duh i glavni junak koji je pirate wannabe. Naravno, smešno, smešno, smešno. (Bocvena - Doživeh prosvetljenje! Postoji igrica koju mogu i ja da igram, jupi!)
Sensible soccer - majka svih fudbala na kompu. (Bocvena - Kamen spoticanja u našoj vezi koji će kad tad dovesti do razvoda!)
PC
Duke Nukem - panduri su svinje, bacač raketa razvaljuje, eto radosti.
Quake - razlog da se pređe sa Amige na ružnu spravu zvanu PC.
Half life - najbolja igra svih vremena! Igra sa akcijom, SF pričom, vanzemaljcima, inteligentnim marincima, neverovatnim obrtima i tajanstvenim čovekom u crnom odelu koji kao da je izašao iz X files serije.
Far cry - neviđena grafika, pametni protivnici, ogroman prostor, ostrva, šume i more, velika zavera zlog naučnika i devojka za glavnog junaka. Očajan film.
Medal of Honor - bolji od svih Call of duty, WW2 u najboljem izdanju, fale samo Bata, Smoki i Tihi za kompletan doživljaj.
Pro evolution soccer - dugo su me lomili da uzmem džojstik u ruke (WASD i miš su zakon), ali kad sam probao, povratka više nije bilo. Sad bi mi to bio najvažniji razlog za nadogradnju računara. (Bocvena - Nadogradnja računara?! Opet?! A novi trosed?!)
Syberia I i II - prelepa priča, uhvati te i ne pušta. 'Ladno film može da se napravi, samo da ga ne dobije Kusturica. (Bocvena - Zahvaljujući ovoj igrici meni se otvorio svet avantura: nema pucačine, nema komplikovanih komandi, samo click and point i mozganje...pa ako nisi uzeo ključić na prvom nivou, žao nas je! Igrali smo je posebno, danima, pa kad se jedno zaglavi, drugo uskače. Jbg, svako ima svoje perverzije:)
Dragon age - prvi RPG koji sam odigrao od početka do kraja i nije mi bio dosadan, šta više mačevi i magija su me totalno uvukli u priču. Čak sam i muziku skinuo.
Bioshock - još jedno remek delo, kao stvoreno za film, jedan od razloga što igre nisu igrice već umetnost. (Bocvena - Ah, onaj Kuzmanović iz Sveta kompjutera bi bio ponosan na ovu izjavu:)
U poslednje vreme...
Urban terror - online pucačina u kojoj me devetogodišnjaci uglavnom masakriraju, a ja nikako da skapiram da je od taktike bitniji refleks i prvi metak u glavu.
World of Padmen - urnebesna online pucačina, koju obožavam da igram sa ćerom i za koju važi isto što i za Urban terror (munje, gromovi, lobanje i slični smajliji). (Bocvena - Padovanje je trenutno omiljena zabava u kući...svima osim meni, naravno. Nadja je profi, razbija ove po netu, a i tatu po kući. Ogi samo urla - Evo ga Imperijus!!!! Mislim da ću uskoro potražiti stručnu pomoć i organizovati intervenciju, sve bolesti zavisnosti su iste:)


       Inače, ja sam otkrila Big Fish Games i navukla se na igrice za decu do 12 godina - kombinacija puzzle, hidden objects i avanture (opet onaj ključić na prvom nivou koji će zatrebati na petnaestom!) Neverovatno oslobadjaju od stresa, jedino što su gutači vremena. Nisam jedna od onih koji veruju da svo zlo kod dece dolazi od video igara, ali nisam ni neko ko shvata opsednutost istima. Danas postoji zaista mnogo poučnih i obrazovnih igrica za decu. Ako već provode vreme za računarom, trudimo se da ih usmerimo na njih. Ipak, više sam za varijantu - evo ti lopta, begaj napolje! Muž me sabotira:)
       Ne igramo  strategije i igre tipa The Sims i Second Life...Ma čitav kvazi profil možeš da napraviš o čoveku po tipu igrica koje bira!


       Hm, a koju igru vi igrate?

 



Komentari (217)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Goran Vučković Goran Vučković 00:49 03.08.2010

Hm, a koju igru vi igrate?

Trenutno sa sinom igre na Wii (dobio ga je pre manje od nedelju dana) - sa Wii Sports Resort diska - uglavnom golf i kuglanje.
bocvena bocvena 01:00 03.08.2010

Re: Hm, a koju igru vi igrate?

Nisam imala priliku da probam...Mnogo skupo,bre!
A mislim i da bi bilo porazno...po mene:)
Goran Vučković Goran Vučković 01:12 03.08.2010

Re: Hm, a koju igru vi igrate?

Nisam imala priliku da probam...Mnogo skupo,bre!

Potpuno različito od običnih računarskih igara, zato što se onom palicom mlati po vazduhu da se postigne efekat.

Prekjuče sam se preznojio (bukvalno) od mačevanja, a malac je imao upalu mišića posle prvog dana koji je ceo proveo ispred sprave. Imaš i ovakvih stvari - nije igra nego fitnes program.

njanja_de.manccini njanja_de.manccini 01:56 03.08.2010

Re: Hm, a koju igru vi igrate?

Wiiiiiiiiiii,
fenomenalo je. nego Vučko jesi li se testirao da vidiš kolko godina imaš? ja kad sam prvi put igrala pre 2 ili 3 godine ispalo je da imam 78 godina. pojeo me blam nevidjeni.
Goran Vučković Goran Vučković 02:03 03.08.2010

Re: Hm, a koju igru vi igrate?

nego Vučko jesi li se testirao da vidiš kolko godina imaš?

Ne, mi se uglavnom igramo sportskih igara sada - golf mi je baš super (samo pazim da ne budem blizu lustera )
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 02:25 03.08.2010

Re: Hm, a koju igru vi igrate?

ja mislim da je taj fitness check na tom Wii sport disku.
inače imaš pravo mora čovek da pazi kako maše rukicama.
ja se umorim i od kuglanja, ali mi je tenis ubedljivo najzahtevniji Wii sport.
maksa83 maksa83 03:44 03.08.2010

Re: Hm, a koju igru vi igrate?

Goran McVučković
- uglavnom golf i kuglanje.

Eto što ti je uticaj fine škotske sredine, ja se na brdovitom Balkanu sa mojim najviše mlatio u onom Kendu (dok nije ušao u fazon i počeo redovno i nemilosrdno da me leši pošto je manj i brži, onda se smorio ; ), iako mi je ono streličastvo najcool, totalno opuštajuće.

Nego, kad reče škoti i golf...

Igraju dva škota golf, i u jednom trenutku pored terena prolazi pogrebna povorka. Jedan od njih stane, okrene se ka povorci, skine kapu i sačeka da ova prođe.
Ovaj drugi mu kaže: "kako si ti fini i osećajan, prekinuo si igru i sačekao da povorka prođe".
Ovaj prvi: "Pa znaš kako, ipak mi je bila žena 30 godina."
bocvena bocvena 07:30 03.08.2010

Re: Hm, a koju igru vi igrate?

ispalo je da imam 78 godina. pojeo me blam nevidjeni

Mora da bismo ispale ispisnice:)))

Nešto mi blam da se bacakam po tržnim centrima i igraonicama, sačekaću da neko od prijatelja kupi, pa ću da probam ovaj Maksin kendo, ima da izubijam Cvexa, bar virtuelno:)))

Makso, streličarstvo?! Stvarno si najgori...
maksa83 maksa83 07:41 03.08.2010

Re: Hm, a koju igru vi igrate?

Nešto mi blam da se bacakam po tržnim centrima i igraonicama

E, što si takva, daj cvexkexu da snima pa da kači na jutjubove da se i mi (i planeta) zabavljamo.

Makso, streličarstvo?! Stvarno si najgori...

E, ne'aš pojma, mnogo je kul. Oppušteno... zzzzzzk.
Da imam više vremena otišao bih u munZekonza gde postoji neki streličarski klub sve sa instruktorima i poljanom za gađanje i glumio Robina Huda (minus zelene helanke, nije esteCki).

Nego da probam da budem koris'an - ako neko ovde planira da kupi Wii, i nanišanio je onaj crni Wii Black, nek' sačeka malo ili nek' ipak kupi beli, pošto se za crni još nije pojavilo tzv. "čipovanje" (jedan bitan momenat koji ti omogućava da igre nabavljaš po diskontnim cenama prego Nezvaničnog Distributera Torrentea umesto da svaku plaćaš 50 EUR). Dakle, sačekati da se pojavi čipovanje za crni (koje kasni već tri meseca) ili kupiti beli.

Ono što mene kod Wiija pomalo nervira je elitistički appleoliki nastup Nintenda - naime ne može svaki Đoka da skine neki SDK i proba nešto da pravi za Wii nego moraš da budeš ozbiljna softverska kuća sa već gotovim naslovima iza sebe, čime se automatski iz igre izbacuju startups i solo igrači koji često imaju dobru ideju i umeju da je izguraju. To po meni umrtvljuje tržište, ako zbog nečeg puknu to će biti zbog toga, pošto sve ostale konzole imaju jači hardver a i opasuljuju se po pitanju motion kontrolera (Microsoft je već spremio svoj za XBox).

Edit: sad sam pogledao i Microsoftov motion kontroler je mnooogo jača fora of Wiija. Naime ne postoji kontroler nego motion capture sistem za koji ti uopšte ne treba kontroler nego samo mrdaš i on skida tvoje pokrete. Tako gejming treba da izgleda.

Ludilo, Minority Report u najavi:


bocvena bocvena 07:45 03.08.2010

Re: Hm, a koju igru vi igrate?

naime ne može svaki Đoka da skine neki SDK

ZapaNtila sam!

EDIT: Sad pogledah video, HOĆU ovo čudo! Je l' možeš da mi kupiš za rodjendan?
antioksidant antioksidant 08:29 03.08.2010

Re: Hm, a koju igru vi igrate?

nego samo mrdaš i on skida tvoje pokrete. Tako gejming treba da izgleda.

jok
treba da ležiš nepokretno a konzola da radi ono što zamisliš
navrhdabrbavrdamr navrhdabrbavrdamr 09:50 03.08.2010

Re: Hm, a koju igru vi igrate?

Wii :)))
miloradkakmar miloradkakmar 12:55 03.08.2010

Re: Hm, a koju igru vi igrate?

ispalo je da imam 78 godina. pojeo me blam nevidjeni.

Ja bih imao 278 !
Nikad nisam mogao sa mojim klincima dok su bili klinci, a sin je ostao klinac.
Il' nisam dolazio na red , il' tata opet si pokvario....
bocvena bocvena 09:01 04.08.2010

Re: Hm, a koju igru vi igrate?

Tek sad videh tvoj komentar, Milorade. Ova deca nakrcala igrice, pa se izgubio u šarenišu:)
Moji klinci kad se zaglave u nekoj igrici, pogledaju po sobi, pa ako sam samo ja tu, odmahnu glavom i čekaju tatu.
cvexkeks cvexkeks 11:50 04.08.2010

Re: Hm, a koju igru vi igrate?

bocvena
Tek sad videh tvoj komentar, Milorade. Ova deca nakrcala igrice, pa se izgubio u šarenišu:)
Moji klinci kad se zaglave u nekoj igrici, pogledaju po sobi, pa ako sam samo ja tu, odmahnu glavom i čekaju tatu.


Istinu zboriš gazdarice.
loader loader 01:14 03.08.2010

Medalja za Pak-a :)

Medal of Honor. To je bila poslednja na koju sam ozbiljno vreme utrošio. I savladao prilično nivoa :) .. Svidela mi se grafika, ambijent... Izbor oružja nije toliko važan. Dosta raznovrsna i ne baš laka.

Pre toga "Goods". Mislim da se tako zove. Arkadna: snagator koji prolazi različite nivoe uz pomoć više vrsta oružja, silne pucačine i isto tako važnog kretanja, pogotovu kad su u pitanju skokovi preko prepreka.

Ja u celoj priči ipak ne bih zanemario Pak-mena. To je prostiš koji je prosto neodoljiv

Takođe, tu je ono čuveno minsko polje. Takmičio sam se sa sobom koliko brzo mogu da ga "rešim". Ima tu još nekih, kojih ne mogu sada da se setim, a koje su zavredele pažnju.

bocvena bocvena 07:36 03.08.2010

Re: Medalja za Pak-a :)

Pre toga "Goods". Mislim da se tako zove. Arkadna: snagator koji prolazi različite nivoe uz pomoć više vrsta oružja, silne pucačine i isto tako važnog kretanja, pogotovu kad su u pitanju skokovi preko prepreka.

Heheh, šta ono rekosmo - mnogo toga izbor igara otkriva o čoveku!

Klinac je sad u Pakmen i Super Mario fazi, meni ni to nije lako:)))



loader loader 08:37 03.08.2010

Re: Medalja za Pak-a :)

Uuuu... te faze su..

Ali tek klinci koji su usredsređeni na ... Kako je žestok taj zvuk, zvuk kloparanja po tastaturi, koji skoro celoga dana dotiče iz pozadine ambijenta..

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 01:37 03.08.2010

The Sims

i kad se takmičim sa starijim klincem moga brata ko će pre na koji nivo u tim Flash igricama, svako na svom compu.
bocvena bocvena 07:37 03.08.2010

Re: The Sims

Ja zapalila kuhinju u Simsima i odustala:)
NNN NNN 09:47 03.08.2010

Re: The Sims

Sims
Simsi su, bre, bili hit pre 10 godina!
Recimo napraviš slobu, miru, mariju i marka, pa im recimo ne daš ne didu u wc dok ne pozelenu, pa se smiluješ i ubaciš ih u bazen...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 14:00 03.08.2010

Re: The Sims

Ja zapalila kuhinju u Simsima i odustala:)

pa staviš detektor dima u kuhinju i onda ti sami vatrogasci dođu.



Simsi su, bre, bili hit pre 10 godina!
Recimo napraviš slobu, miru, mariju i marka, pa im recimo ne daš ne didu u wc dok ne pozelenu, pa se smiluješ i ubaciš ih u bazen...

pa i ti si bio hit pre 10 godina, tzenim

elem, najbolja fora u simsu su oni dodaci što rade mali programeri pa kače na forume - goli sims, sve sa organima i spec. foteljama i krevetima za sex. a programirani su tako da iako umiru od gladi ili umora ili bilo čega, s posla ulaze u kuću i prvo na taj krevet ili za vibrator i onda tako dok ne padnu u nesvest od umora
Biljana 77 Biljana 77 14:33 03.08.2010

Re: The Sims

pa i ti si bio hit pre 10 godina

I još uvek je.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 15:48 03.08.2010

Re: The Sims

I još uvek je.

dec d point. i sims je
Hemičarka Hemičarka 01:53 03.08.2010

:-)

Syberia I i II -


Čitam ja lepo po redu blog i sve mislim kako ću da ti predložim Syberia-u, na osnovu tvoj komentara. Ja još nisam stigla da odigram Syberia II, mada imam igricu.

Pored toga, igrala sam još i Civilizaciju III, Need For Speed Underground 2, Heroes of Might and Magic 2 i raznorazne mozgalice (Soko Ban, Goobs itd). Ni ja se ne snalazim baš sa tim igricama gde je bitna koordinacija pokreta i gde mora brzo i spretno da se reaguje, a i za ove ostale nema mnogo vremena pa nikad ne igram na onim najtežim nivoima. Igram na onoj težini na kojoj mogu da pređem sve, inače mi dosadi da stalno igram jedan isti nivo ako se zaglavim...

E, da, igrala sam i Nancy Drew igrice i preporučujem ti ako nisi probala. To su igrice za decu i
kombinacija puzzle, hidden objects i avanture


U poslednjih nekoliko dana igram igrice za iPod Touch koji sam nedavno dobila. Za sada su mi zanimljive Finger Physics i Angry Birds...
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 02:29 03.08.2010

Re: :-)

U poslednjih nekoliko dana igram igrice za iPod Touch koji sam nedavno dobila. Za sada su mi zanimljive Finger Physics i Angry Birds...

moja ćera voli te igrice : ))))
bocvena bocvena 07:43 03.08.2010

Re: :-)

Nancy Drew igrice

Igrala! Jedna je bila toliko teška da sam se zaglavila u trećoj sobi i ni makac. Inače, kad se zaglavim, a ne pomažu ni Nadja ni Cvex, uvek je tu net. Neko je već napravio tutorial. Ipak, to se računa kao nevidjeni blam:)))

Uvek igram običan mod, igrice su za pražnjenje mozga od svakodnevnih gluposti i baš kad nemam ama baš ništa da čitam...ko je lud da igra advanced, pa da se muči!
NNN NNN 09:49 03.08.2010

Re: :-)

Hemičarka
i FIFA fantasy je neka igrica
bocvena bocvena 11:13 03.08.2010

Re: :-)

Preporučujem Mistery Case Files, bilo koji deo!
mlekac mlekac 11:18 03.08.2010

Re: :-)

bocvena
Preporučujem Mistery Case Files, bilo koji deo!

To moji klinci vole!
Hemičarka Hemičarka 14:51 03.08.2010

Re: :-)

i FIFA fantasy je neka igrica


I to što kažeš.
Btw, treba da krene od jeseni Champions League Fantasy. Ja se sad navukla, možda ću i ovo da igram.
blogovatelj blogovatelj 03:19 03.08.2010

Moje igrice

1981. u Engleskoj prvi put video Space Invaders i odlepio. Negde sam posle procitao da je to bila prva komercijalna video igrica.
1983 - luna park u Kragujevcu kod hale Jezero i Scramble.
Krajem osamdesetih Tetris i Pakman. Oni pravi, originalni.
Pocetkom devedesetih Princ.
Nikada nisam voleo igrice za koje mi treba cudo od graficke kartice i te fore. Tezio sam minimalizmu u grafici.
Imam po jednu omiljenu igricu, igram je do besvesti, a onda naprasno prestaje da me zanima kada nadjem sledecu koja mi je zanimljivija.
bocvena bocvena 08:02 03.08.2010

Re: Moje igrice

luna park u Kragujevcu kod hale Jezero i Scramble.

To ima veze sa onim Bauerovim pitanjem koja smo mi to generacija. Više se osećam kao generacija flipera i bilijara nego video igara. Nikada nisam išla igraonice sa video igrama. Kad su postalw masovne, ja sam već bila matora:)
Inače, ima nečeg beskrajno tužnog u gomili dečaka koji bulje u ekran.
maksa83 maksa83 08:12 03.08.2010

Re: Moje igrice

Inače, ima nečeg beskrajno tužnog u gomili dečaka koji bulje u ekran.

Aj što bude tužno, nego bude i tragično. Možda sam pominjao negde, u Koreji već dugo imaju neke svoje vrlo popularne onlajn igre koje su u WoW fazonu, i pre neku godinu neki tip nabavio u igri neki čudesni mač koji Rešava Silne Probleme, i pozajmio ga drugom tipu (u igri). Ovaj drugi tip je onda u realnom životu preprodao taj mač nekom trećem tipu za prave pare i dao mu ga u igri. Onaj prvi tip je onda našao tog drugog i izbo ga nožem. Pravim.

A i pisalo se o bar dva smrtna slučaja gde su klinci umirali od iscrpljenosti posle nekoliko desetina sati neprekidnog igranja.

A na šta to ume da izađe je vež obišlo Internet:



Jezzzivo.

Mimo toga, pre neku nedelju okolo je kolao video ribe kojoj je doqrčilo što njen dečko visi na World of Warcraft (i valjda je zapostavlja ; ) pa mu je obrisala likove koje je gradio godinama i snimala njegovu reakciju kad je to otkrio:



NNN NNN 09:55 03.08.2010

Re: Moje igrice

neki čudesni mač koji Rešava Silne Probleme
[url=http://en.wikipedia.org/wiki/Make_Love,_Not_Warcraft]Mač hiljadu istina?
[/url]
Edit: U "Pregledaj" ovo izgleda kao regularan link
mlekac mlekac 10:03 03.08.2010

Re: Moje igrice

maksa83


Mimo toga, pre neku nedelju okolo je kolao video ribe kojoj je doqrčilo što njen dečko visi na World of Warcraft (i valjda je zapostavlja ; ) pa mu je obrisala likove koje je gradio godinama i snimala njegovu reakciju kad je to otkrio:

Znas sta, ako je posle toga ostao sa tim kretenom od ribe, onda je covek cist mazohista!

Prvo, potpuna je podlost unistiti nekome nesto na sta je utrosio odredjeno vreme, bez obzira da li je to video igrica ili slika ili ko zna sta drugo...

Mislim, odakle joj, bre pravo? Postoji gomila drugih nacina da se covek odlepi od toga.

Stvarno sam zgadjena!

BTW, ja NE MOGU da igram ni WOW niti bilo koju igricu sa slicnom animacijom (jos od Duke Nukena), meni odmah pripadne muka!
maksa83 maksa83 10:51 03.08.2010

Re: Moje igrice

Znas sta, ako je posle toga ostao sa tim kretenom od ribe, onda je covek cist mazohista!


Nemam pojma, ne bih njoj tako lako sudio, ne znam da li si se ikad susrela sa WoW addictom? Ja ih znam par, i addiction je - pravi. Svaki slobodan minut je posvećen WoW-u, svet okolo prestaje da postoji i sve se vrti oko rejdova. Ne možeš da mu kažeš da je štetno kao heroin, pošto nije, ali je navlaka vrlo ozbiljna i strada sve okolo, postaješ disfunkcionalno biće. Jedino polurešenje je i da se partner navuče na WoW (znam i te slučajeve) i onda to eventualno bude jedna sretna zajednica. Znam i vezu koja se raspala zato se tip navukao na FRP (Fantasy Role Playing game - WoW pre WoW-a - skupe se delije u zadimljenoj sobi, bacaju kockice, izvlače karte i tako se siti naubijaju opasnih zmajeva).

Mislim, pogledaj njegovu reakciju.
Da li ti izgleda kao razumno biće?

BTW, ja NE MOGU da igram ni WOW niti bilo koju igricu sa slicnom animacijom (jos od Duke Nukena), meni odmah pripadne muka!

Sućut, imam takav slučaj u porodici. Problem je u pomešanim signalima i osećaju za ravnotežu - ono što u mozak dolazi kroz oči mu govori da se krećeš, ali signali sa periferije i tvoji žiroskopi kažu drugačije. Od te protivrečnosti ti je muka.
mlekac mlekac 11:12 03.08.2010

Re: Moje igrice

maksa83
Znas sta, ako je posle toga ostao sa tim kretenom od ribe, onda je covek cist mazohista!


Nemam pojma, ne bih njoj tako lako sudio, ne znam da li si se ikad susrela sa WoW addictom?


Makso, nije poenta u WOW-u, nego u tome da nekome iza ledja usvinjis nesto do cega mu je stalo! Ako je u pitanju addict, postoje nacini na koji se to resava. Ovo je, najjednostavnije, podlost! Nivo sipanja secera tipu u motorcikl ili busenja guma na bajsu! Jednostvno, nije u redu.

Hvala sto si mi objasnio za mucninu. Stvarno je smesno kako brisem iz sobe cim vidim neku takvu igricu!
bocvena bocvena 11:18 03.08.2010

Re: Moje igrice

Mlekac, tvoje srce je veliko k'o kuća! Šta, bre, jadan on?! A sve one zaboravljene godišnjice i deca u parku?
Jukie Jukie 12:49 03.08.2010

Re: Moje igrice

maksa83
Znas sta, ako je posle toga ostao sa tim kretenom od ribe, onda je covek cist mazohista!Nemam pojma, ne bih njoj tako lako sudio, ne znam da li si se ikad susrela sa WoW addictom? Ja ih znam par, i addiction je - pravi. Svaki slobodan minut je posvećen WoW-u, svet okolo prestaje da postoji i sve se vrti oko rejdova. Ne možeš da mu kažeš da je štetno kao heroin, pošto nije, ali je navlaka vrlo ozbiljna i strada sve okolo, postaješ disfunkcionalno biće. Jedino polurešenje je i da se partner navuče na WoW (znam i te slučajeve) i onda to eventualno bude jedna sretna zajednica. Znam i vezu koja se raspala zato se tip navukao na FRP (Fantasy Role Playing game - WoW pre WoW-a - skupe se delije u zadimljenoj sobi, bacaju kockice, izvlače karte i tako se siti naubijaju opasnih zmajeva).Mislim, pogledaj njegovu reakciju. Da li ti izgleda kao razumno biće?
BTW, ja NE MOGU da igram ni WOW niti bilo koju igricu sa slicnom animacijom (jos od Duke Nukena), meni odmah pripadne muka!Sućut, imam takav slučaj u porodici. Problem je u pomešanim signalima i osećaju za ravnotežu - ono što u mozak dolazi kroz oči mu govori da se krećeš, ali signali sa periferije i tvoji žiroskopi kažu drugačije. Od te protivrečnosti ti je muka.


Pa lepo treba da pokupi svoje stvari i odseli se i završena priča
blogovatelj blogovatelj 14:10 03.08.2010

Re: Moje igrice

Više se osećam kao generacija flipera i bilijara nego video igara


Ja se osecam kao generacija flipera. Bilijari su postali hit kada sam dosao iz vojske.
Ali zato Kentaur i Time Warp fliperi... Doktor sam bio za njih.
blogovatelj blogovatelj 14:20 03.08.2010

Re: Moje igrice

Ovo je, najjednostavnije, podlost! Nivo sipanja secera tipu u motorcikl ili busenja guma na bajsu


Ne moze se reci da u ovome ne postoji doza humora, bas kao ni u brisanju likova
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 14:40 03.08.2010

Re: Moje igrice

Mislim, pogledaj njegovu reakciju.
Da li ti izgleda kao razumno biće?

auuuuu...
NNN NNN 14:42 03.08.2010

Re: Moje igrice

Ali zato Kentaur i Time Warp fliperi... Doktor sam bio za njih.
Ja za Pakmen - ali fliper!
milisav68 milisav68 15:00 03.08.2010

Re: Moje igrice

NNN
Ali zato Kentaur i Time Warp fliperi... Doktor sam bio za njih.
Ja za Pakmen - ali fliper!

Jel na Kisaljaku, pre i posle bazena.
NNN NNN 15:12 03.08.2010

Re: Moje igrice

milisav68
NNN
Ali zato Kentaur i Time Warp fliperi... Doktor sam bio za njih.
Ja za Pakmen - ali fliper!

Jel na Kisaljaku, pre i posle bazena.
Kod Pere bio očajan onaj feder, pa je bilo gotovo nemoguće pogoditi rupu,
ali zato tamo niko nije imao pojma digra Karate Champ

pa se masa skuplja da (me) gleda - čista simbioza egzibicioniste i voajera.
Ujedno i igrica koju sam ubeeeedljivo najviše igrao na automatima (čini mi se da su na automatu Kiseljaku bile zamenjene leva i desna "ručica", ali ...)

blogovatelj blogovatelj 15:41 03.08.2010

Re: Moje igrice

Jel na Kisaljaku, pre i posle bazena


Kentaur sam igrao u fliperani u Erdogliji kod solitera Ipsilon, a Time Warp u Domu Omladine.
Hemičarka Hemičarka 15:49 03.08.2010

Re: Moje igrice

Space Invaders


Moja sestra i ja smo jedne zime, kad je ona imala boginje i nije mogla napolje, igrale Chicken Invaders. Posle smo tu igricu razvaljivali u Studenjaku.






pnbb pnbb 16:06 03.08.2010

Re: Moje igrice

Nivo sipanja secera tipu u motorcikl ili busenja guma na bajsu

samo mu ti daj ideje...
maksa83 maksa83 04:16 03.08.2010

ko-na-čno

Nekad - Quake 2 na Sezamovom serveru. Nick mi je bio Gandi II ("Mir, Ljubav, Harmonija & Rocket Launcher"

FarCry je stvarno promenio sve, dok su Karmak i ekipa mrsili i mrsili "sledeći najbolji endžin saćeviditekakavćedabudekadgazavršimo" pojavila se niotkuda ta ekipa mahom Bugara, sve ih razbila i postavila nove standarde tako da sam one kasnije ID hitove (Q4, Doom2 itd. itd.) preskočio.

Ko ima decu nek' proba da im uvali The Spore, mnogo je simpa. Olakšava posle sva pitanja o evoluciji i kako je nastalo ovo ili ono.

U zadnjih nekoliko godina me više fasciniraju indie igre malih nezavisnih manunfaktura koje ne zahtevaju da manično trčiš i kupuješ najnoviju i najskuplju NVida LudiloMozga video kartu, pa preporučujem:

World Of Goo

Ideja je briljantna.


Za mindles opuštanje od 5 min. uz omiljenu muziku:

AudioSurf

Ovo poslednje je mnogo jaka fora i moj totalni favorit, Tetris na steroidima za music lovers. Radi tako što daš igri svoj mp3 i ona na osnovu njega napravi stazu po kojoj voziš i usput skupljaš neke blokove. Težina staze, brzina, tempo, pejzaž i efekti se menjaju u zavisnosti od ritma i tempa muzike. Briljantna ideja, briljantna izvedba - indie kuće ne mogu drugačije pošto nemaju timove game-level-dizajnera i armije programera i budžete od 50 mil $.

Toplo preporučujem.




P.S. Spektrum igre preskačem da se ne bih ugnjecavio i puštio suzu.
stefan.hauzer stefan.hauzer 04:35 03.08.2010

.

prvo - PES (Pro Evolutio...).

Ja sam zavisnik i ne bojim se da priznam!

To je počelo još tamo neke 87' kad sam dobio na poklon ,konzolu za igru(zaboravio sam kako se zove)s' onim otkačenim joystickom,nešto slično modernim menjačima,a automobili su bili tri tačke na ekranu...(ovde bih stao)

Inače ,trenutno sam skroz na Medieval II: Total War...ne računajući fudbal,jedino još ove strategije vezane za srednji vek igram.




bocvena bocvena 08:23 03.08.2010

Re: .

Makso i Stefane, vama će Cvex da odgovori kad se vrati s posla.

Ogi - Mama, da vidiš moju životinjicu iz SporeTa!
Nadja - Odmah da mi skineš ovaj Audiosurf!
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:38 03.08.2010

Re: .

konzolu za igru(zaboravio sam kako se zove)s' onim otkačenim joystickom,nešto slično modernim menjačima,a automobili su bili tri tačke na ekranu...(ovde bih stao)


Setio sam se.(u stvari nazvao sam brata)
Zove se - atari 2600!
blogovatelj blogovatelj 04:53 03.08.2010

D. I. S. C. O.

ogromni džuboks (hitovi - Born to be wild i D.I.S.C.O, za svakog ponešto!)


Morao sam da zalepim, jace je od mene.

bocvena bocvena 08:08 03.08.2010

Re: D. I. S. C. O.

E, a onda mora i...

bauer. bauer. 05:15 03.08.2010

Misslim, stvarno...

Kakve ste to vi igrice igrali? koja ste vi, uopšte, generacija?
maksa83 maksa83 05:21 03.08.2010

Re: Misslim, stvarno...

Kakve ste to vi igrice igrali? koja ste vi, uopšte, generacija?

Mi smo ova generacija.

(Uzgred, to znaš, Pol Njumen je Fast Edi Felson u oba filma, a tvoj klip i moj klip se odigravaju u istoj hali.)

The Hustler i Colour of Money je po meni najbolji original-sequel par, razdvojen 20-i-nešto godina.
bauer. bauer. 06:00 03.08.2010

Re: Misslim, stvarno...

Mi smo ova generacija.

Znam da jesmo. Žao mi je samo što ne mogu da pronađem klip, kraj originalnog filma, kada ide ...

Fast Eddie: Fat man, you shoot a great game of pool.
Minnesota Fats: So do you, Fast Eddie.
maksa83 maksa83 07:21 03.08.2010

trivia

Da ispunim kvotu nepotrebnog znanja koje domatjica očekuje.

Duke Nukem - panduri su svinje, bacač raketa razvaljuje, eto radosti.


Duke kao lik (a i okvirna radnja igre, ideš okolo i ubijaš vanzemaljce) je inače omaž Karpenterovom "They Live", tj. u dobroj meri je modeliran prema glavnom liku iz filma (plava kosa, crni cvikeri, tough nastup), čak je i Dukeova replika o kick ass & chew bubble gum maznuta odande:





Duke je stvarno bio kvantni skok - i tehnički, a pogotovo po duhu i atmosferi.

Takođe je kumovao i velikoj misteriji i predmetu najveće zajebancije u istoriji softverske industrije - ubogi nastavak igre je započet 1997. i posle 12 godina lutanja i galimatijasa nije napravljeno apsolutno ništa što bi moglo da se izbaci na tržište i tim (zapravo poslednji tim koji ga je pravio, pošto ih se izmenjalo iha-ha) je raspušten prošle godine. Tužna i vrlo poučna priča - Duke Nukem Forever.
aleksandarz92 aleksandarz92 10:03 03.08.2010

Re: trivia

Pre neki dan sam se zezao sa raznim igrama i instalacijama istih, i onda na ubuntu forumu slučajno naletim na to da postoji duke nukem za linux, sa sve linkovima. Radost je kratko trajala, sve to je staro 2-3 godine i ti linkovi više ne rade . A taman sam počeo da zamišljam kako ću sve da ih (ponovo) pobijem
NNN NNN 10:05 03.08.2010

Re: trivia

Da ispunim kvotu nepotrebnog znanja koje domatjica očekuje.
Evo i nešto o Srbendi iz GTA
bocvena bocvena 11:10 03.08.2010

Re: trivia

NNN
stefan.hauzer stefan.hauzer 11:53 03.08.2010

Re: trivia

NNN
Da ispunim kvotu nepotrebnog znanja koje domatjica očekuje.
Evo i nešto o Srbendi iz GTA


Moram priznati da je GTA-Vice City...još uvek neprevazidjen.
S' onim elementima Skarfejsa ubačenim u priču i Ray Liotom(glas),jaoj.
NNN NNN 12:28 03.08.2010

Re: trivia

Slab sam ti ja igrač, uglavnom bih pokupio šifre i uništio grad (bez jurenja misija).

GTA gledam kao kombinaciju
Carmagedon-a

i
Bop'n'Rumble-a
blogovatelj blogovatelj 14:27 03.08.2010

Re: trivia

Evo i nešto o Srbendi iz GTA


Moj dvanaestogodisnji naslednik isao na "sleep over" kod ortaka.
Ortaku cale kupio najnoviju verziju GTA.
Igrali su od devet uvece do pola sest sabajle.
Kaze da je bilo fun?!
sesili sesili 07:27 03.08.2010

Uuuuffff

Sa Njumenom bih, svojevremeno, igrala razne igrice!!!
bocvena bocvena 08:25 03.08.2010

Re: Uuuuffff

Sesisli, napokon jedan glas razuma!
yugaya yugaya 07:48 03.08.2010

Hm,

obicno drzim samo jednu igricu na kompu za mene.

Trenutno Plants vs. Zombies....mnogo su slatki





bocvena bocvena 08:27 03.08.2010

Re: Hm,

Ovo nam je bio glavni hit jedno vreme...
docsumann docsumann 08:06 03.08.2010

Pa

vidi se po mom avataru - Heroes of Might and Magic 3, s tim što danas uglavnom pravim mape. Trenutno se vrlo dobro kotiram u tim krugovima, a moje mape se mogu naći na maps4heroes sajtu, naravno pod Doc Sumann.

bocvena bocvena 08:45 03.08.2010

Re: Pa

Pogledala sam tvoje mape i komentare drugih igrača. Ovo je neka sekta? :))))
medjutim92 medjutim92 09:23 03.08.2010

Re: Pa

docsumann
vidi se po mom avataru - Heroes of Might and Magic 3, s tim što danas uglavnom pravim mape. Trenutno se vrlo dobro kotiram u tim krugovima, a moje mape se mogu naći na maps4heroes sajtu, naravno pod Doc Sumann.



vidiš, nisam skoro skidao mape, ali zaintrigirao si me..
medjutim92 medjutim92 11:11 03.08.2010

Re: Pa

.. ustvari, ništa od isprobavanja, godinam se trudim da i ne pokušam ništa što ima veze sa WoG, znam kakve su posledice i običnih heroja..
docsumann docsumann 17:43 03.08.2010

Re: Pa

Pogledala sam tvoje mape i komentare drugih igrača. Ovo je neka sekta?


Da, jedna od onih - lako je ući , teško izaći.

Navlačio sam se i skidao jedno 5-6 puta, naravno, nikad tako intezivno i sveprožimajuće kao prvi put. Totalno primanje. Nisam spavao po nekoliko dana, s komapa, ujutro pravo na posao. Tamo lelujam ko zombi, nemam pojma šta mi ko govori, jedva čekam da se vratim i nastavim da igram. Šef se raspitivao šta je to sa mnom, da'l pijem (, ko da do tada nisam pio).

Kao što rekoh, nađoh na kraju sebe u pravljenju mapa, što je kod ove igrice i ponajbolja stvar, jer igrači sami mogu da je kreiraju.
U WoG-u (neoficijelna ruska ekspanzija za HoMM3) postoji mogućnost programiranja, tj. totalne modifikacije igre, što pruža neslućene mogućnosti.
docsumann docsumann 17:49 03.08.2010

Re: Pa

Pa
.. ustvari, ništa od isprobavanja, godinam se trudim da i ne pokušam ništa što ima veze sa WoG, znam kakve su posledice i običnih heroja..


Taman tako, WoG je za standardne HoMM3 (RoE, AB, SoD) isto što i vrhunski skank za običnu gandžu.

Jedino ako hoćeš da dilituješ svo svoje slobodno vrijeme.
Jukie Jukie 08:21 03.08.2010

SimPark

Nama je na fakultetu bio jako zanimljiv SimPark (jer smo baš spremali ekologiju). Ideja je bila jako jednostavna: ti si glavni rendžer neimenovanog Nacionalnog parka. Na početku biraš mapu (preporučujem neku sa što više ostrva, jer se onda invazivne biljke i životinje posle sporije šire) i klimu/ekosistem (npr. listopadna šuma, makija, pustinja; sve se dešava u SAD pa imaju njihove vrste).

Onda ti daju mapu praznog zemljišta koju gledaš nekako ukoso pa izgleda 3D. Podeljena je u neke neupadljive rombove (kvadrate koje gledaš ukoso) koji su jedinice površine. Zatim krećeš da sadiš biljke i unosiš životinjke. Imaš određeni budžet koji ti daje država? i od toga kupuješ. Paziš naravno da ostaneš u plusu. Svaka biljka zauzima jedan taj romb (ako je drvo) ili imaš mali zeleni romb sa npr. plavim cvetićima po njemu usred tog praznog prostora (ako je npr. nezaboravak).

Životinje odmah kreću da špartaju po prostoru, pa je preporučljivo da im prvo posadiš odgovarajuće stanište jer će inače ili da odšetaju izvan granica NP ili da dramatično zatrepere i uginu od nedostatka hrane.

Neprijatno prenamnožene životinje uklanjaš mrežicom (čuje se Woosh!) a biljke pobrišeš nekim bagerom. Tada ti se ne dodaju niti oduzimaju poeni, ali da bi posadio nove druge biljke na tom mestu moraš opet da daješ pare da ih kupiš.

Kako igra napreduje prolazi virtuelno vreme, tako da ti drveće npr. raste. Odeš na jednu stranu da se boriš sa najezdom zečeva i kad se vratiš a ono tvoja šuma porasla na drugom ostrvcetu... Sve cveta i ptičice lete okolo i cvrkuću (čuju se zvukovi određenih životinja). Kad u pozadini čuješ puno mumlanja i rike to je nevolja jer su ti se prenamnožili jeleni/bizoni/medvedi, onda moraš da trčiš tamo da ih uklanjaš.

Svake virtuelne godine država ti daje još para za trošenje, a i sam ih zarađuješ preko turista. Turisti vole da šetaju po stazama (treba da napraviš i staze, kao i prateće objekte tipa ljuljaške, gazeba itd.) a ako nemaš staze svuda se muvaju i počinju da bacaju đubre po prirodi (u blizini naselja postavljaš kante za smeće). Đubre privlači pacove koji ti posle prave nered, pa moraš da ga brišeš bagerom. Moja preporuka je da napraviš "turističko ostrvo" u jednom ćošku i da im ne staviš most za prelaženje u stroge prirodne rezervate na ostalim ostrvima.

Od dodatnih nevolja tu su požari i vanzemaljci. Požari u zimskim mesecima izbijaju na mestu gde imaš mnogo starog drveća (suve grane) a u letnjim mesecima tamo gde ima mediteranskog žbunja. Požar gasiš vodom (koja košta) a posle moraš da poravnaš zemljište bagerom pre sađenja biljaka (jedino tvorovi mogu da ti prežive na pepelištu). Zato uvek paziš da dotrčiš na vreme i pogasiš pre nego što zahvati veću površinu.

Vanzemaljci se manifestuju tako što ti nekim roze automobilskim gumama napišu po livadi "bili smo ovde" i onda moraš to sve da brišeš bagerom i sadiš nove biljke. Ako ti preseku put između dva dela ostrva životinje mogu da ti umru od gladi.

Povremeno dobijaš neke mejlove koji uglavnom služe da trošiš vreme čitajući ih umesto da gasiš vatre po NP (i bukvalne i od prenamnožavanja životinja). Npr. javlja ti se šef da te pohvali, ili te mama podseća da obučeš džemper, ili ti se zahvaljuje turista kome je bilo jako lepo pa ti daje donaciju itd.

Imaš tabelu sa svim životinjama i biljkama i koliko primeraka imaš, sa posebnim simbolima ako je neka vrsta retka (1 primerak) ili ako umire od gladi (imaš pumu a nemaš biljojede) tako da znaš da reaguješ. Postoje i posebni kvizovi gde vežbaš razlikovanje biljaka i životinja i to je naročito dobro.
bocvena bocvena 08:39 03.08.2010

Re: SimPark

Ja se umorila samo čitajući ovo:)

Inače, sa klincima sam igrala neku igricu gde smo lečili životinje u NP-u. Meni to bilo malo jezivo...sve one igle, masti i lekovi. Možda je zato Ogi samoinicijativno popio pola bočice Paracetamola kad je imao mononukleozu:))))
Jukie Jukie 13:00 03.08.2010

Re: SimPark

bocvena
Ja se umorila samo čitajući ovo:)Inače, sa klincima sam igrala neku igricu gde smo lečili životinje u NP-u. Meni to bilo malo jezivo...sve one igle, masti i lekovi. Možda je zato Ogi samoinicijativno popio pola bočice Paracetamola kad je imao mononukleozu:))))

Mi smo isto imali i neku igricu koja se zvala nešto kao Čikago Hospital. Prvo gradiš bolnicu a posle lečiš pacijente. Problem je što nije moglo da se snimi pa da nastaviš nego koliko odigraš u jednom cugu (valjda mi ne-informatičari nismo umeli da namestimo kako treba).

Tu je bilo strašnih zbunjivanja jer ne razumeš šta traže od tebe. Recimo ja sam slao iskusne lekare na specijalizaciju umesto mladih novajlija jer ih je trebalo poslati u neku sobu gde sede i slušaju predavanje. Meni je izgledalo logičnije da će ti iskusniji sedeti a puštati male novajlije da trče po bolnici i muče se sa pacijentima, ali su ti koji su pravili igricu mislili da treba da imaš po specijalistu za sve. Šta ja znam kako lekari funkcionišu.

Onda mi jednom umre pacijent u čekaonici (bilo ih je baš puno). E to sam sa strahom očekivao misleći da se tu završava igra. Čovek ustao sa stolice, uhvatio se za grudi, počeo da povraća, pao dole, izleteo beli anđelak u nebo. Tu sad meni srce prestaje da kuca i zaglavljuje se u grlu, malo je falilo da i ja odletim s njim.

Ništa. Oduzeli npr. 1000 poena (od 50 000 koliko sam sakupio do tada) i pojavila se čistačica da počisti povraćku, a igra ide dalje.
antioksidant antioksidant 13:02 03.08.2010

Re: SimPark



Ništa. Oduzeli npr. 1000 poena (od 50 000 koliko sam sakupio do tada) i pojavila se čistačica da počisti povraćku, a igra ide dalje.

skroz realna igrica
bocvena bocvena 13:06 03.08.2010

Re: SimPark

Ništa. Oduzeli npr. 1000 poena (od 50 000 koliko sam sakupio do tada) i pojavila se čistačica da počisti povraćku, a igra ide dalje.


Kapitalizam, Jukie! Osiguranje plati odštetu i nikom ništa:)
antioksidant antioksidant 08:24 03.08.2010

:)

a ja nikako da skapiram da je od taktike bitniji refleks i prvi metak u glavu.
ovo je na zalost dobra igrica za pripremu za real life
bocvena bocvena 08:54 03.08.2010

Re: :)

Ova današnja omladina...
reanimator reanimator 08:32 03.08.2010

faze razvoja ličnosti

1984 - donkey kong
1985 - spektrum - kosmonaut u skafanderu, kreće se u skokovima i neprijatelje uništava koristeći bočicu nekog spreja
1986 - comodore - fudbal - bila opcija da u tim uvrstiš sebe i postojao bag koji je omogućavao da po krilu prodješ ceo teren i nepogrešivo daješ gol iz mrtvog ugla. (bio najbolji strelac ekipe sa prosečnih 12 golova po utakmici)
1986 - comodore - dekatlon - dok roditeljima nije puk'o film i odbili da kupuju novi džojstik na svakih tri nedelje
1992 - sega - indiana jones
1993 - nintendo - mikimania - prva igrica koju sam završio
1995? - nintendo - fudbal - bug sa nepogrešivim davanjem gola na sledeći način : golman ispucava, dva puta brzo šut, napadač prima na grudi, na nekih 30 metara i zavlači ga makazicama (isti bug imala kasnije FIFA 2005)
1996? - tomb rider - omiljeni deo : kad penješ Laru na neki predmet..npr drveni sanduk, tada Lara zauzima erotsku pozu g8, sa krupno kadriranom pozadinom u šortsu. E sad, kad kreneš da je penješ, pa je brzo vratiš, pa tako nekoliko puta, onda onaj šortsić...
1998? - alisa - verzija koja počinje uvodom, gde saznajemo da je u domu alisinih roditelja došlo do požara, a sama radnja kreće u ludnici, gde zatičemo alisu, vezanu za krevet, sa nekom bolesnom lutkom zeca
1999 - silent hill - jedna od omiljenijih ikad. film teško sranje
200? - war craft
1995 do danas - fifa - omiljene fife : fifa 98 (zbog dodatka sa malim fudbalom u sali) i fifa 2007, jer se prvi put pojavio element ponižavanja protivnika (ooole sa tribina, kad na domaćem terenu držiš loptu duže od pola minuta i kretensko brake dance djuskanje kod kornera, kad daš odlučujući gol u poslednjim sekundama
bocvena bocvena 08:59 03.08.2010

Re: faze razvoja ličnosti

Prvi korak ka izlečenju je da priznaš da imaš problem!

aleksandarz92 aleksandarz92 09:43 03.08.2010

Re: faze razvoja ličnosti

1985 - spektrum - kosmonaut u skafanderu, kreće se u skokovima i neprijatelje uništava koristeći bočicu nekog spreja

Jet pack?

Nije valjda da nisi igrao manic minera i jet set willyja
reanimator reanimator 09:58 03.08.2010

Re: faze razvoja ličnosti

aleksandarz92
1985 - spektrum - kosmonaut u skafanderu, kreće se u skokovima i neprijatelje uništava koristeći bočicu nekog sprejaJet pack?Nije valjda da nisi igrao manic minera i jet set willyja

U da..jet pack :)
A i manik miner, strogo izgovarano baš kao što je napisano :)
reanimator reanimator 10:13 03.08.2010

Re: faze razvoja ličnosti

I samo da ispravi/dodam...nije warcraft, nego starcraft. To pod jedan. Pod dva, izostavio sam dvogodišnji period navučenosti na roomescape igrice, čiji recidivi se provlače i danas.
stefan.hauzer stefan.hauzer 11:38 03.08.2010

Re: faze razvoja ličnosti

reanimator

heh,trebao si k'o ja priznaš problem i otkriješ samo delić svog razvoja ličnosti...

Nego,sta sad kad nema u Valensiji ni Silve,ni Ville( a ni Zigića)?


NNN NNN 11:39 03.08.2010

Re: faze razvoja ličnosti

1996? - tomb rider - omiljeni deo : kad penješ Laru na neki predmet..npr drveni sanduk, tada Lara zauzima erotsku pozu g8, sa krupno kadriranom pozadinom u šortsu. E sad, kad kreneš da je penješ, pa je brzo vratiš, pa tako nekoliko puta, onda onaj šortsić...
Bio je i peč

dvogodišnji period navučenosti na roomescape igrice, čiji recidivi se provlače i danas.
Znaš diziđeš iz sobe na 12 različitih načina
reanimator reanimator 12:50 03.08.2010

Re: faze razvoja ličnosti

stefan.hauzer

Nego,sta sad kad nema u Valensiji ni Silve,ni Ville( a ni Zigića)?

Pazi..za ovo što ću sad da priznam treba velika hrabrost, koju ću upravo da demonstriram :)
Dakle, već mesec dana igram, tj vodim Chelsea
(paralelno igram sezone sa Brešom i Atletikom M, ali to onako..povremeno..a Chelsea mi je broj 1, jer sam zaključio da mi se karakteristike njihovog tima savršeno uklapaju u omiljenu i ziherašku 4-4-2 :)
antioksidant antioksidant 12:53 03.08.2010

Re: faze razvoja ličnosti

jer sam zaključio da mi se karakteristike njihovog tima savršeno uklapaju u omiljenu i ziherašku 4-4-2 :)

roboti su roboti ko god da ih programira
sad si razvio i razumevanje za murinja
reanimator reanimator 12:58 03.08.2010

Re: faze razvoja ličnosti

NNN
Znaš diziđeš iz sobe na 12 različitih načina

Jok, al znam dizadjem uvek :)
Problem sa escape igricama je što vremenom naučiš kako razmišlja autor, pa ti bude mnogo lako, ali zato, kad ponekad uleti neka doooobra, onda se otkineš od sreće :)
Nešto kao sudoku :)
stefan.hauzer stefan.hauzer 13:02 03.08.2010

Re: faze razvoja ličnosti

reanimator
Dakle, već mesec dana igram, tj vodim Chelsea


Prvo,obavestio sam moderatora, Chelsea ?

Hehh,ja sam na 2010. uporedo igrao s' Valensijom i Atletik B.
Sad dolazim u situaciju da u '11 kao i Valensiji ,i ovim Baskima fale igrači,tipa Exteberia (završio karijeru,velika šteta), Yeste (otišao,tbuhom za kruhom,u neku arapsku zemlju)... sad,ostaje mi samo West ham i ofanzivna strategija 4-5-1 ...(toliko kvaliletnih srednjaka i toliko očajnih napadača,davno nisam video,ne racunam Cola) :))
bocvena bocvena 13:12 03.08.2010

Re: faze razvoja ličnosti

Nešto kao sudoku :)

Molim da se na mom blogu to ime ne izgovara!
reanimator reanimator 13:25 03.08.2010

Re: faze razvoja ličnosti

stefan.hauzer

Prvo,obavestio sam moderatora


Čisto da pokušam da se opravdam :
Čeh (Ilario)
Bosingva (Beleti, P.Fereira)
Teri (Alex)
Ivanović (Karvaljo)
A.Cole (u skvodu nema adekvatnu zamenu za LB, te koristim priliku da apelujem na organizatore..)
Esien (Mikel)
Balak (J.Cole)
Maluda (Žirkov)
Lampard (Deco)
Anelka
Drogba (Staridž...i nema četvrtog napadača???)
+ Matić, Kalu, Kakuta, Hačinson (kad baš hoću da se iživljavam, onda mi Hačinson, inače RCB skromnih karakteristika, igra centralnog napadača i puni..ali to ono, kad u Evropi izvučem Dinamo Zagreb, Inter, Leverkuzen i sl)
Inače, prošlu sezonu sam podredio timskom duhu i završio je tako što se ceo tim upisao u strelce, uključujući sva tri rezervna golmana
milisav68 milisav68 14:11 03.08.2010

Re: faze razvoja ličnosti

aleksandarz92
1985 - spektrum - kosmonaut u skafanderu, kreće se u skokovima i neprijatelje uništava koristeći bočicu nekog spreja

Jet pack?

Nije valjda da nisi igrao manic minera i jet set willyja


Zbog ove dve igrice smo bežali iz škole.

A na PC-u mi je Empire Earth sastavni deo Windows-a.
stefan.hauzer stefan.hauzer 14:36 03.08.2010

Re: faze razvoja ličnosti

Meni je Chelsea,od onog dana kad je Jimmy Floyd napustio ekipu,skroz antipatična ekipa...ok,jedino Liverpool ima to nesto,zbog čega i opcija Chelsea izgleda lepo.
NNN NNN 14:45 03.08.2010

Re: faze razvoja ličnosti

Čeh (Ilario)
Bosingva (Beleti, P.Fereira)
Teri (Alex)
Ivanović (Karvaljo)
A.Cole (u skvodu nema adekvatnu zamenu za LB, te koristim priliku da apelujem na organizatore..)
Esien (Mikel)
Balak (J.Cole)
Maluda (Žirkov)
Lampard (Deco)
Anelka
Drogba (Staridž...i nema četvrtog napadača???)
+ Matić, Kalu, Kakuta, Hačinson
Stavi Žirkova (ima da progledaš ), ionako su im bekovi ofanzivni.
i ne zapostavljaj nam Nemanju Matića
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 15:00 03.08.2010

Re: faze razvoja ličnosti

1996? - tomb rider - omiljeni deo : kad penješ Laru na neki predmet..npr drveni sanduk, tada Lara zauzima erotsku pozu g8, sa krupno kadriranom pozadinom u šortsu. E sad, kad kreneš da je penješ, pa je brzo vratiš, pa tako nekoliko puta, onda onaj šortsić...

bocvena bocvena 09:05 04.08.2010

Re: faze razvoja ličnosti

Inače, Re, samo da ti kažem - stvarno te prijavio moderaciji!
Ja ga ignorisala:)))

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana