Društvo| Satira

ГЛУПИ ТОРНИК (подсетимо се како беше)

Strongman RSS / 07.08.2010. u 09:20

 0318_D07.jpgОви бију, а жене ни гађају с јајца. Све ми усраше капут. Она моја Косара неће да ме верује да сам бил у Београд у демонстрацију за Милошевића. До мене, Циганин Најдан исто сав усран, а с јајце га погодили у око да га исћораве, а он ради у фабрику "Бајрам"; прави мотичице и секирчићи. "Јеба ти Милошевића, ће ме ишћораве због њега!! Јеба ти и дневницу и суву рану! Зајеба ти мене, Драгане, да пођем с тебе да изгинемо овди!" Ја му кажем: "Ћути, Најдане, ако смо у окупацију преживели Бугари и Немци, ће преживимо и Београђани! Важно је да ми не ударамо!" Јел онај Бошко поштар поче да им враћа тепање па га још више тепаше. Не мож сас њи кад их има много ко Шиптари. И мало што ни тепаше него ће ни воде код Драшковића да ни "покрсте". Водише ни поред Скупштину што ју је још мајстор Аца правијо, кад тамо, уфатили шефа на СПС из Бамбурек па га учу да плива у фонтану, а сувомразица. И овај из Бамбурек научи се да плива. Плива, испред Маркса и Енглеза. Па казујем на Најдана Циганина: "Видиш ли да од лоше и полоше. Нас су само тепали, а овај из Бамбурек ем бијен, ем мора да плива у децембар на сувомразицу!"

 

Исповест белопаланачког учесника "контрамитинга" Драгана Ујевца на шопском језику, тј. на српском јидишу, без превода на књижевни српски)

До сад сам мислео да разбирам нешто са ову моу главу, ал сад видим да ништа не разбирам. Дојде некакво чудно време, па се све замути; незна се шта ће да буде муљ, а шта ће да плива по воду. И још се ништа не разбиструје. Него да не претурам много по овај мозак те да ви испричам како беше. Беше торник. Глупав дан. Не казују за джабе, код нас у Белу Паланку, за некога "глуп је ко торник". Оно глуп је и понеделник, али торник је много глуп. И баш на тија дан заказали митинз у Београд. Да подржимо овог Нашег. И ди ће нас саберу? На игриште, код сточну пијацу. Кобајаги згодно место ел сви сељаци знају ди је сточни пијац. Ће да се иде сас автобус "Ниш експрес", међуградски, дрвене столице. Добро, ајде ће седимо и на дрвене столице до Београд. Само да подржимо овог Нашег што су га напали Вук и Ђинђић елим овај Наш покрал гласање и избори. Неки рекоше ће дође и Дача из Москву да иде сас нас на митинз. То думам, ако може Дача из Москву да долази за овог Нашег, могу и ја из Белу Паланку. А имам си работу дом, није да си немам какво да работим около кућу.
Облекоше у чисто и топло. Жена из парманс ковчег извадила кошуљцу од моју свадбу. У њу сам се женил у њу ће ме саране. Па и капутину облеко од свадбу. Тесан ми, стезаме, не могу се ипрајим. Ал тој ми је и црквено и мртвено.
galerija_Demonstracije07.jpgДојдо собајле код сточни пијац. Збрало се доста свет. Нећи познајем, нећи не познајем, јебел ли и' који су. Мора да су сељаци из селишта, зинуло им дупе за дневницу. Оно кад видиш педесе динара, мало ли је!? Дошл и наш Сале, председник белопаланачки. И он ће иде. А туј и онија Коста Кривошија што накривил главу ко гајдар. Он ће нам казује кво да окамо: "Слобо ми те волимо!". Те "Ми смо Слобини, Слоба је наш!". Све исто ко '45. за Титу што смо се драли испред хотел "Ремизијану". И сад казују, Немања ће ни буде вођа пута! А што Немања? Он кад је ишо у прекоманду, пролазио кроз Београд са камијони. Е, ту сам одма морао да знам да ће нешто да најебемо. И све се тако потреви. Него, ајде да ви причам по ред.
Натрпамо се у автобус ко стока; сви се гурају да седну до прозор. Ја незнам какав смо тој народ, да га јебем! Ће се побијемо за место у автобус. И шта ћу да видим: Дача га нема из Москву. Кажу, зима, не мож авијон да слети у Београд, лед по аједром. А што не слети овде у Паланку, на игриште, јебем га! Нема лед јер ови фузбалери из "Јединство" све изровали. Ритају по цел дан само да уђу у нишку зону. Мислим се, да питујем Салета председника, за Дачу да слети овде на игриште, ал ме срамота, ће ме зајебаву ови мангупи фузбалери. Значи, ће идемо без Дачу. Видим; мршава работа. Где ћемо без Дачу у Београд? Има нешто да најебемо. Него појде автобус да се не одоцнимо. Лале шофер нагарио га кроз Сићево. Стра` да те увати; дал ће се скрљамо у Нишаву јал у неку цистерну. Осврнем се по автобус све то заспало. И какво ћу? Ајд ће спим и ја, нек си јебе матер! Да не гледам како ће изгинемо. И заспал сам тако и шта ћу да сањам? Некакве караконджуле јуре ме по Београд, а Београд још у рушевине од бомбардовање. Јуре ме караконджуле, а ја не могу да потревим наш автобус. Пробуди се. Све сам се озњио. Кад онај Немања дере се ко магаре: "Београд! Спремајте се људи! Стигосмо! И пази да се не обрукамо."Уђомо у Београд. Тамо код Светог Саву де су га Турци запалили, ту ће оставимо автобус. Е Саво, Саво! Не мож ти сазидамо цркву педесет године. Још мајстор Аца почео да зида па зајебо. Кажу, бил масон. Е, туј, код цркву недовршену оставимо автобус па до Теразију ће идемо пешке. Кажу, није далеко. Колко од "Ремизијану" до наше гробље паланачко. Дадоше ни транспаренти. Мен дадоше оно "Слобо ми те волимо." И сад, опет, сумљива работа; онај замлата Немања иде први, а нашиви председник Сале заостаје. Пролазимо поред једног таксисту, а он узрнуо у мојиви транспарент па ме пљуну: "Јебо те Слоба, овчару!". И сад се ја мислим: откуд овај зна да имам овце? Мора да је неки Паланчанин јел не писује ми на чело да сам овчар! Питујемо једног милицајца за Теразију, а он ћути, ушмивка се ко да се упувао. Лепо видиш, да ни зајебава. Неће да ни каже де су Теразије. Кад, ајд, ајд, на тамо, стигомо пред Правни факултет. А тамо студенти. Збрали се ко за Косовску битку! Леле колко ги има! И сада она будала Немања право иде на њи да се поздравимо и заједно да идемо на Теразију да подржимо овог Нашег. Кад оћеш! Ови ни отеше транспаренти па удри по грбину, по ребра, по главу. Не гледају де ударају. Потепашени ко телци у зеље. Ко да смо у туђе орали. 

miting.jpgОви бију, а жене ни гађају с јајца. Све ми усраше капут. Она моја Косара неће да ме верује да сам бил у Београд у демонстрацију за Милошевића. До мене, Циганин Најдан исто сав усран, а с јајце га погодили у око да га исћораве, а он ради у фабрику "Бајрам"; прави мотичице и секирчићи. "Јеба ти Милошевића, ће ме ишћораве због њега!! Јеба ти и дневницу и суву рану! Зајеба ти мене, Драгане, да пођем с тебе да изгинемо овди!" Ја му кажем: "Ћути, Најдане, ако смо у окупацију преживели Бугари и Немци, ће преживимо и Београђани! Важно је да ми не ударамо!" Јел онај Бошко поштар поче да им враћа тепање па га још више тепаше. Не мож сас њи кад их има много ко Шиптари. И мало што ни тепаше него ће ни воде код Драшковића да ни "покрсте". Водише ни поред Скупштину што ју је још мајстор Аца правијо, кад тамо, уфатили шефа на СПС из Бамбурек па га учу да плива у фонтану, а сувомразица. И овај из Бамбурек научи се да плива. Плива, испред Маркса и Енглеза. Па казујем на Најдана Циганина: "Видиш ли да од лоше и полоше. Нас су само тепали, а овај из Бамбурек ем бијен, ем мора да плива у децембар на сувомразицу!"
Доведоше ни код Драшковића. На дваес метра. А овај Драшковић стоји испод споменик на Михајла и сева сас оци. А глас му као да је јео од воденични камен. Такви су били код Косту Пећанца кад је долазио код нас да формира сувопланински батаљон. Најдан се усра од стра: "Овај ће ни покоље ко јагањци!" А ја му казујем: "Неће бре Најдане! Ов само тако изгледа!" А Немања ни казује "Дизајте три прста да останемо живи!" И видим и наш преседник Сале диза три прста. Те сви дигосмо. Тако ни крстише и пустише. Кажу: "Ајд сад идите на Теразије код оног Вашег!"
И, дођосмо на Теразију. А, тамо поред Милошевића милиција колко волиш! И ћу да се, опет, зајебем да питујем једног милицајца: "Добро, бре, пријатељу, што пустисте да ни бију ко волови?" А овај ће да ме питује: "А одакле си ти пријатељу?" Ја му казујем да сам из Белу Паланку. А он ће ме посере пред цело друштво: "А за кој си курац долазио у Београд кад си из Паланку? Ти ли хоћеш да учиш Београђане шта да раде". И сви удри у смејање. Смеје се и нас преседник Сале те ми беше дошло да га уватим за гушу и да га истресем из гаће онаквог малецког. Ништа нисам запамтил од Милошевићев говор. Кроз главу ми само пролази оно што ме зајеба онај пандур.
Ко посрани се вратимо у автобус. Кад имамо шта да видимо. Сви прозори потрошени. У автобус дува промаја ко у Сићевачку клисуру. Јебем ти и кад сам дошал у Београд, и кад сам чуо за митинг и за Милошевића! Стављамо ћебићи на шофершајбну, ал мора да се пробуши рупа да може возач да гледа ди вози, да си не отидемо, негде, у пичку мајчину. Само ни још тој требе! И ајд, ајд, стигосмо негде, у глуво доба, у Паланку. Кучићи ни лају. Зима. Мраз. Апе за нос. Смрзосмо се ко цвекла.
И нешто се мислим; Тврдо сам погрешил. Кој ћу курац у Београд кад несам обавештен. Јебем ти и телевизор! Ћу га дам на цигани! Еј, толко да ни лажу у Дневник: "шачица студената, шачица демонстраната", а оно цел Београд се, бре, дигал на Милошевића. Да га поједе! А и он? Шта ме је па Он задужил? И да ли ми је на жену брат? И с ког сам запуцал да идем у Београд? Са Немању и са Најдана? И са Салета? Јебо ме Сале преседник! Нек се бију за влас ови у Београд, па кој победи, ће га гласамо. И ово сам решијо: са непроверени људи више ни у нужник нећу да идем. Поготово кад је глупи торник.

 



Komentari (18)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

sesili sesili 11:02 07.08.2010

Kad nesi obavešten,

teško ćeš preživiš Beograđani! Uživala sam u "jidišu". Ja zaista volim da slušam to izvorno kazivanje. Sve je tako plastično opisano, da sam se tresla od smeha. Trudila sam se da ne mislim na povod za pisanje! Samo ne znam kakva je smrznuta cvekla! Čestitam i hvala za ulepšan dan.
Krugolina Borup Krugolina Borup 13:21 07.08.2010

Re: Kad nesi obavešten,

Umrela od smija.
kaldorei kaldorei 14:45 07.08.2010

ispravka

nije "sa jajca" nego "sa jajcata"
trebalo bi da nađem neku ispovest vranjskih kontramitingaša pa da stavim ovde...

pozdrav i preporuka.
Strongman Strongman 16:58 07.08.2010

Re: ispravka

Jeste. S jajca se kaže
ecce-florian ecce-florian 15:54 07.08.2010

javno mnenje

rezultati istraživanja javnog mnenja u Niš
52,7 % građana Niša nemaju ništa protiv da Niš dobije nadležnosti kao Vojvodina

današnje Narodne novine

adresa


www.narodne.com
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 16:03 07.08.2010

amputirana srbija

sjajan tekst - prvo bolno smešan
a posle - još bolnije tužan
prevashodno zato što ljudi o kojima je reč žive sa nama, pored nas, u beloj ili bačkoj palanci, svejedno, a da se njima niko ozbiljnije ne bavi - dakle, za mene nije problem što su oni postali takvi, već to što se njima, njihovom edukacijom ne bavi apsolutno niko. hajde sad da ne licitiramo procentima (posebno što bi ishod, plašim se, bio poražavajući) ali dobar deo našeg stanovništva ne živi u istom vremenu u kom smo mi - u zemlji u kojoj je sve postavljeno čitave generacije ljudi koji, moguće, nisu imali prilike da se školuju - ali koji, svakako, poseduju onu zdravorazumsku inteligenciju prepušteni su: kuriru, farmi, kursadžijama, i tsl. "fenomenima"... čekajući pojavljivanje nekog novog "Njihovog" kog će tako zdušno ( može i: s/z dušu) podržati

dakle: probajte da na ovu temu gledate i iz ovog ugla...
gorio92 gorio92 21:53 08.08.2010

Re: amputirana srbija

dakle: probajte da na ovu temu gledate i iz ovog ugla.

mlekac mlekac 17:39 07.08.2010

Kud me podseti...

Decembar '96.
Ja u poslednjem mesecu trudnoce idem sa kontrole iz Gradske bolnice.
Trudnica ko trudnica, tesko mi da hodam, pa ajde da sacekamo tramvaj na stanici kod Lipovog lada (ili taksi, ako se neki udostoji da naidje)

Stojimo, cvokocemo, na stanici se vec stvorila guzva jer tramvaja nema pa nema...

Kad, odjednom, meni pred noge ruknu pivska flasa! Puce ko da je neko bombu bacio.
Zmu skace, pomera me u stranu, jos neka cuda fijucu uokolo, ma cist Mirko i Slavko!
Pogledam, a na semaforu nekoliko autobusa "odnekud".

Iz njih nas gadjaju i urlaju - Razidji se opozicijo!

Moguce da je bio utorak, 'bem li ga, ko bi se i toga secao...
Strongman Strongman 17:46 07.08.2010

Re: Kud me podseti...

Iz njih nas gadjaju i urlaju - Razidji se opozicijo!

Moguce da je bio utorak, 'bem li ga, ko bi se i toga secao...



Koliko može piva da se popije od Bele Palanke do beograda ako je prosečna brzina autobusa 67 km a pije se 2.2 piva na sat po čoveku
mlekac mlekac 17:50 07.08.2010

Re: Kud me podseti...

Strongman
Iz njih nas gadjaju i urlaju - Razidji se opozicijo!

Moguce da je bio utorak, 'bem li ga, ko bi se i toga secao...



Koliko može piva da se popije od Bele Palanke do beograda ako je prosečna brzina autobusa 67 km a pije se 2.2 piva na sat po čoveku


Kolika bese kilometraza???

Ma znas sta, ja sam se uredno "razisla", t.j. otpesacila sa Zvezdare na Novi Beograd, i to sve nekim sporednim ulicama. Onako sa stomakom "do zuba" nije mi bilo ni do piva ni do matematike! (Mitinge i kontramitinge necemo ni pominjati!)



EDIT:
Sad, kad razmislim, kolika li je to bila kilometraza???? To moje pesacenje?
ljuboten ljuboten 19:47 07.08.2010

подсетимо се како беше

A evo kako izgleda kazivanje kosovskog seljanina koje je objavio NIN 1997 godine:

Опет за Косово, но овај пут од Косовца написано
Пред да тргне на Маричку битку Вукашин беше у Приштину. Се круниса за краљ кад му даде дозволу царица Јелена, удовица од цар Душан. Зарад такво добро он гу пресели с`с целу свиту куд свој брат у Серес. Таму било собиралиште за ѕидари, сликари и резбари, тој се онија што ги правеле и ги украсувале цркви и манастири.
К`д гласници му пренеле на вукашин да Турци улегле куд живе рисјани, он с`с своју војску тргнал да ги истера одтаму. Све покрај реки, због воду за војску и коњи: покрај Ситницу, Неродмику, Лепенац, па у Скопље да још собере војску, па покрај Врадар на кај Прилем, кај синму Марко, њега оставија, но јунаци његови ги узеја Вукашин с`с себе, па у Серес кај братму Угљеша и царицу Јелену. Туј се угостија неколко дни, док се собра још војска, па покрај Марицу отидаа да ги испудат Турци од Балкан. Тад се трефи рисјански празник Свети Јован Златоусти па војска славеја цел ден, јале и пиеле, па тако распарталени легнале навечер покрај реку. Добро, ама турски војсководац то чекал. Па још преку ноћ удрила киша да врне као из крчаг. Турчин чекал да надојде река Марица, па ги нпаднал рано наподраник и све ги испотепал или у реку се удавили.
Кога набрго ссе слушнало, јаки фамилии почнале да бегаат на кај запдну страну, спрам Ерцеговину и Босну. По се изглед је да овие што ни ги вратија `Рвати, се од оние што тад побегнале од туја. Само не знајем дали тиа двајца, Мартић и Бабић биле пијани од ракија или од немање ум.
После тоа се чекаше секој ден да дојдат Турци куде нас на Косово. Деца што се родија порасна у момчиња за женидбу, к`д дојде време да се учат да јават на коњи и да сечу с`с сабју. Лазар се прогласи од кнез у цар. Он беше веће стар па не му се жалеше да умре, још се договори с`с црковни старешини да к`д загине да га направе светак. Неки причали да турски цар Мурат му тражил од Лазар да му ги дадне његови витезови да му помогнаат да делу плен све до словенски грда Вијену, а потоа Јевропу да гу освоју Турци. С`с Косовски бој се намалија Срби. Последни што у тро време избегнаа беја тие што ги повлече владика Чарнојевић.
После некој век се слаушнало да у Шумадију се дигнал некои Георгие да се тепа с`с Турци. А у тија Турци веће течела наша крв, зато што Турци ги милувале наши моми и жени. И од наш крај отишле троица ајдуци да му помагаат на Георгие. После неколку години се вратија и расакажуваја да тој Георгие го утепал негов кум. Таквото според Бога је многу грешно, можеби тој грев уште не тера да се тепамо с`с комшии. После млого години се слушнало да Георгие, иако бил мртов, неки Вук од Ерцеговину илити Црну Гору, с`с дозволу од цркву га прекстиле у Ђорђе.
И с`г слушам опет некој си Вук, исто од тие краеви, збори како е Косово колевка за српство.. Ми што смо преживееле знамо да је Косово гробница за Срби. Јербо ми нисмо читали песми туку смо умирали. Овој нов Вук и други Вукови никад нити су живеле на Косово, можда се од онија на време побегнале па уз пат с`с гусле свирале да не им биде досадно по пут, па зато такој збору. Јер овде каде има колевка у њојзи спију албански деца...
Пре десет или помалу години почна да вичу неки Срби од Србију да ће не брану од Шиптари. Започна да пију и да јаду по митинзи, што ми заличи на Вукашинову војску што ги смлатија Турци на Марицу. Покасно ги отера од работу албански раденици и дођоше директори од Србију па све фабрики и рудници ги упропастија. С`г народ тешко живи, а почна и Албанци да не утепуваат.
С`г причују да ће буде рат. Лесно ние да погодиме кој ће победи. На Марицу пијани, на Косово испотепани, у Први светски рат што не погину од куршум умре од болештини.У Други свтски рат некои побегнаа, некој не се врати од робију, некои загина. Ајде тие ратови беја с`с големи сили, но где ни је умот да се закачињеме с`с големци очи да вадимо. У овија години се тепасмо с`с комшији, па набргу дојде време да Срби бегају од Крајину и од Славонију. Оние од Крајину побегнале с`с трактори и аута, а ми од Косово немаме толку аута и трактори. Но, и да имаме само с`с летење би побегнале, јербо од сви страни сме опколени с` наши комшии Албанци.
Од тија ваши војувања и брањења ни гинеле постари од чукундедовци, прадедовци, дедовци, татковци и стриковци, а с`г оћете и деца да ни ги утепате. Сас ова мора да је крај. Мора веће да дојду нки умни Срби, да и у ту Академију да улегну па да ги истерају некои волови, па да влезу умни да пишу истинску историју. Се сетив на еден умен Срвбин што рече на телевизију: „У сваком селу има академика, као што у свакој акдемији има волова.“ Е тој човек го умреја овија што имају измутени мозоци.
Да речем да најисплатено селење ни беше за време на Тито: на Косово продадеш кућу, а у Шумадију купиш кућу и имање. Мнозина што отидоја се прилепија за градови па си стана некои и службеници с`с ташну и машну, само ретки влегоја у фабрики. Саг и нам ни е тешко јербо фабрики се мртви.
Нас остана толку мало на Косово да када би се договриле со Демаћи би ни понудил да не шета с`с фијакери, само да ги остави полиција Албанци да работат и живееат како друг свет. А овија Срби што не бранат, па тија сви имаду кући, станови и цели имања по Србију, само млого воледу да се сликају за телевизију и зато се играју со наши животи.
Од мене толико, можда сам мешаја јазик с`с Вуков, а то је зато што и ја погледнујем у телевизију.
Фала ви што бринете за нас како и кој ће не утепа!
Н.Н. сељанини од село Крајиште, општина
Липљан од среде Косово.
j.predrag j.predrag 20:05 07.08.2010

Dijalekt


Sve dok nam (vam) bude smesan dijalekt Juzne Srbije (juzne pruge, kako se voli reci), nama ce se desavati Slobe, Tite, ponovo Slobe, ...
Inace, prica je istinita, mozda malo romansirana, ali je istinita; ili dogadjaj, opisan u njoj je istinit. Ja sam poznavao coveka koji je UMRO posle povratka sa kontramitinga u Beogradu. Prehladio se, jer je duvala promaja kroz razbijena stakla, dobio upalu pluca i - umro. Ko ga je terao da ide u Beograd. Ne znam, ali mislim da su bili neki lanc paketi u pitanju (kakav naziv za "zidarski komplet" : cetvrtina crnog hleba, 100 g "podriguse" salame, jogur' i, normalno, flasa piva). Bile su i dnevnice, pedesetak dinara.
Pamtim i kada je moj komsija Rade isao na miting u Nis. I njih su tukli (malo manje, ako je vazno, verovatno zato sto smo komsije :)).
p.s. preporuka za secanje na glupi tornik (izgleda da su svi dni u nedelji postali glupi).
borislavadespic borislavadespic 08:17 11.08.2010

Re: Dijalekt

И зелена салата, и зелена девојчица!
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 20:25 07.08.2010

Prica ima tuzan kraj na zalost

Poslednje veliko delo Zorana Todorovića bila je organizacija serije kontramitinga širom Srbije tokom antirežimskih demonstracija 1996. godine. JUL, na čelu sa šeficom Mirom Marković, bio je najmilitantniji u pokušajima gušenja demonstracija koje su izazvane krađom lokalnih izbora. Predsednik te stranke Ljubiša Ristić izjavljuje da su Beograd zauzeli četnici i da, samim tim, JUL započinje antifašističku borbu. Niz mitinga podrške predsedniku Miloševiću, organizovan je baš u mestima gde građani demonstracijama pokušavaju da povrate svoje glasove. Rent-a-mitingaši se seljakaju od grada do grada, izazivajući sukobe sa lokalnim stanovništvom.

Vrhunac ove kampanje predstavljao je kontramiting svih kontramitinga održan u utorak, 24. decembra 1996. godine, kada su se Beograd i cela Srbija našli na ivici građanskog rata. Čista koncentrovana mržnja je tog dana odvela u grob tridesetdevetogodišnjeg Predraga Starčevića, simpatizera koalicije "Zajedno". Predrag je "umro od posledica batinja tupim mehaničkim oruđem", utvrdili su lekari. Živko Sandić, jedan od kandidata SPS-a na lokalnim izborima u Vršcu, pucao je u glavu Ivice Lazovića iz Boljevca, člana SPO-a. Ivica je danas biljka. CNN-ov snimak ovog monstruoznog čina obišao je ceo svet.


Meni, sestri Predraga Starcevica nije tog utorka bilo do smeha.
uros_vozdovac uros_vozdovac 19:21 08.08.2010

Re: Prica ima tuzan kraj na zalost


Meni, sestri Predraga Starcevica nije tog utorka bilo do smeha.



Jako se dobro sećam ovog tragičnog slučaja. Prvi izveštaj je bio da je Predrag umro od srčanih problema na povratku sa mitinga kući, bar je takva vest stigla u PRESS protesta na filozofskom. Baš sam taj dan pitao šefa SUMCA-a ima li kakva informacija o tome, i on danas čita blog, možda se seti tog razgovora. Kasnije te noći Čeda je iz SPO-a došao sa informacijom da je ipak premlaćivanje u pitanju i da je Predrag presretnut od tih i takvih jidišara i umro od posledica.

Ništa tu meni nije smešno.
vlkdrag vlkdrag 15:37 08.08.2010

Poznat mi je tekst!

Čini mi se da je ovo objavila Naša Krmača svojevremeno... Sve jedno, sjajno! Bravo na podsećanju, obzirom da pamtimo kao kokoške.
Strongman Strongman 17:33 08.08.2010

Re: Poznat mi je tekst!

Danas u Nestu mi rekoše da je bio premijerno objavljen u Krmači

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana