Život

Ko je ovde lud?!

dirtyharry RSS / 07.08.2010. u 19:01

I deo

7.pngOvih dana me zvahu iz Sony-ja, kažu imaju jedan posao ko za mene pa da dođem na razgovor. Lepo, pomislih se, daj da vidimo o čemu se radi. Na razgovoru svi lepo uparađeni, odelca, što bi se kod mene reklo muva da se satre.

Kažu oni samo da im kažem šta sam radio ovo vreme dok nisam bio kod njih, ostalo već sve znaju. Naravno da znaju mislim se ja, pa kad sam poznata ličnost, ko ne bi znao. Lepo popričasmo, izdogovarasmo se i na kraju mi žena iz njihove kadrovske službe kaže:

“Od papira i formulara ti ne treba ništa, jedino formular za radnu vizu.”

Ja, onako u čudu:”A ostali papiri, diplome, uverenja o državljanstvu, izvodi iz knjige rođenih, analize doktora da nemam neku retku zaraznu bolest...”

Ona:”Ne, ništa ti ne treba, sve mi to već imamo, osim toga, da li se nešto od svega toga menjalo?”

Ja:”Pa nije...(eventualno ako nisam nahvatao neku zaraznu bolest, mislim se u sebi)”

Ona:”Eto, zašto bi onda ponovo sve te papire tražio, prevodio i donosio?”

Ja:”U pravu ste, to bi stvarno bilo glupo da ponovo donosim izvod iz matične knjige rođenih, kad su mi roditelji isti, datum rođenja i mesto isti, moje ime isto...”

Ona:”Pa naravno, ko bi bio toliko glup da to sve ponovo traži?”

Ja:”Naravno, ko bi bio tako glup?”

U sebi se mislim sestro slatka, nisi ti bila u Srbiji pa da vidiš. Meni su kad sam predavao papire za pasoš vratili izvod iz matične knjige rođenih zato što je to bio međunarodni (izdat u Srbiji, naravno) a ne onaj na koji su navikli. Znači nije bio problem što je stariji od šest meseci (to su valjda sada ukinuli i hvalili se na sva zvona i u Dnevniku je bilo). Prijatelj koji je radio tamo nije ni umeo da prepozna šta je taj dokument i morao sam donosim drugi izvod. Taj izvod koji važi u celoj Evropi (i šire) jedino ne važi u Srbiji. Zašto li primaš platu, zašto li te ja plaćam kad pojma nemaš a radiš u SUP-u, ili je to možda preduslov za taj posao?

II deo

divlji+salterski+radnik.jpgJa:'De si prijatelju?

Prijatelj:Evo, samo što sam ušao u kuću. Išao sam do suda da pokupim neke papire i iznervirao se, a posle svratio do faksa da uključim jedan server koji se iz nekog razloga zagasio.

Ja:I bre, znači krenulo te?

Prijatelj:Ma da, evo, sad gledam kontakt ministarstva pravde da napišem jedan mail da se nakršim malo. Gledam gde im je kontrolna funkcija ili kako se to već zove.

Ja:Aha, znači dotle je došlo...

Prijatelj:Ma nije ništa strašno, al’ ja ne mogu da verujem da godinu i po dana ne mogu da napišu jedno rešenje i lupe pečat...

Ja:Pa bre ne može da se stigne, zatrpani su poslom a i ti svašta tražiš, da ti lupe jedan pečat i napišu rešenje, hehehe...

Prijatelj:Slušaj, ja sam predao zahtev marta prošle godine ili februara, imam negde datum. Posle jedno tri meseca sam se raspitao i saznao broj predmeta i da je dodeljen nekoj recimo Veci. Elem, posle toga sam ja naravno zaboravio na sve to i aprila ove godine sam se setio da bih mogao da vidim šta je sa tim. Elem, otišao sam i saznao da je zbog reorganizacije promenjen broj predmeta i da je sad zaduzena Kaća. E, sad ta Kaća je na obuci za rad na računaru. Posle dve-tri nedelje odlazim i nalazim Kaću. Od Kaće saznajem da će možda moj predmet da reše te nedelje ali kritično je zato sto Tasa ide na odmor pa ako on ode na odmor nema ko da potpiše

Ja:Hehehe, već vidim zaplet...

Prijatelj:E, sad danas kad sam otišao Kaće nema a neka snajka mi je rekla da moram to da vidim sa Kaćom pošto ona radi taj predmet a Kaća će da se vrati za desetak dana.

Ja: :D

Prijatelj:Znači kad nisu normalni...

Ja:Koja je to organizacija, na nivou..

Prijatelj:‘Bem li ga a primetio sam da je opet neka frka jer ga nema isti onaj Tasa. Nešto nije ostavio pa su se sad pokočili zbog nečega. Osećam da kad nađem Kaću da Tasa i dalje neće biti tu.

Ja:Ja se sve mislim da to ne može bez Pere da reše...

Prijatelj:Kog Pere?!

Ja: Ma bre u svakoj takvoj organizaciji mora da ima ili neki Pera ili Mile, tako da ti odma' kreneš na krupne ribe, zajebi tu boraniju...

Prijatelj:Znači kreteni. Prvo što mi daju neka bre ilegalna imena Kaća, Veca, Tasa. Šta glume bre? Partizane! Oću bre ime i prezime. Ja se svuda po službenoj dužnosti predstavljam punim imenom i prezimenom, nigde kad upoznam nekog prvi put a vezano je za posao ne kažem Aca. Mora bre da se zna neki red. Ako rade u ilgeali neka uzmu da se zovu Prle, Mrki, Zriki, Tihi. Ovde obavljaju bre službenu dužnost, ‘oću da znam kako im je puno ime i prezime. Nisam ja sa njima čuvao ovce i goveda. Kaća! Ma idi molim te.

Ja:Hehehe, smejem se a i ja bih pizdeo da se to meni dešava a da mi treba.

Prijatelj:Nema mail na koji mož’ se piše, ima samo telefon u ministarstvu za žalbe i pritužbe al’ isteklo im je radno vreme. Ako me ne mrzi sutra ću da zovem.

Ja:Ništa me ne čudi i da napišeš nešto opet to niko neće da čita a kamoli da ti odgovori.

Prijatelj:A ekstra, to sam zaboravio da ti kažem rade samo utorkom i četvrtkom 8-10.

Ja:Joj koji je to užas i za ta dva sata ne mogu da se oprave da urade šta god.

Prijatelj:Ma ne zna se tu ko ni ko pije ni ko plaća. Najluđi su bili kad sam poptisivao ugovor za kupovinu stana u stvari predugovor pa se nisam toliko nervirao.Za ugovor bi ih pobio pošto se plaća jedno 300EUR.

Ja:Šta je bilo?

Prijatelj:U nekom rešenju koje su dali bivšim vlasnicima zajebali su broj katastarske parcele na kojoj se zgrada nalazi. Znači snajka je loše prekucala iz posedovnog lista ili kako se to već zove i mi u predugovoru napišemo broj parcele iz rešenja o nasleđivanju. U banci to provale i reklamiraju mi grešku.Ja opet sakupim vlasnike i odem sa njima i napišemo novi predugovori jedan od bivših vlasnika lepo pita šta da oni sad rade sa rešenjem koje imajuna šta mu snajka kaže da je to njihova greška.Ona ladno prizna, ali kaže nema veze morate ponovo da pokrenete čitav postupakšto znači za njih cimanje od jedno par meseci dok se to sve reši i bar jedno 500EUR raznih taksi i troškova.

Ja: Koji su to indijanci, da ne poveruješ.

Prijatelj:Znači glavni problem ovde nije nerad i javašluk nego odgovornost.

Ja: Odnosno neodgovornost.

Prijatelj: Da bar jednog pozovu na odgovornost što nešto nije urađeno kako treba onda bi sve bilo u redu ako si pogrešio ispravi onda, reši jer je tvoja greška.

Ja: Naravno.

Prijatelj:Ovako nikom ništa.



Komentari (38)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

zilikaka zilikaka 19:13 07.08.2010

Prva! :-)

Neverovatno je koliko su oni nas navikli na takvo ponašanje. Ja skoro bila u jednoj inspekciji,da se raspitam o sudbini predmeta. Pitaju ko to vodi, kažem taj i taj, a oni: e, morate doći posle 12, on sad nije tu.
...Da vidiš kako su svi u kancelariji "poskakali" kad sam rekla "ne pada mi na pamet da dolazim ponovo, jer ja ne tražim njega nego predmet, a vi ovde možete odmah da proverite u kojoj je fazi."
Elem, moraš budeš drčan i drzak da proteraš obične stvari.
dirtyharry dirtyharry 19:16 07.08.2010

Re: Prva! :-)

Za prvu:


zilikaka
Neverovatno je koliko su oni nas navikli na takvo ponašanje. Ja skoro bila u jednoj inspekciji,da se raspitam o sudbini predmeta. Pitaju ko to vodi, kažem taj i taj, a oni: e, morate doći posle 12, on sad nije tu.
...Da vidiš kako su svi u kancelariji "poskakali" kad sam rekla "ne pada mi na pamet da dolazim ponovo, jer ja ne tražim njega nego predmet, a vi ovde možete odmah da proverite u kojoj je fazi."
Elem, moraš budeš drčan i drzak da proteraš obične stvari.

Slažem se skroz. I dan danas mi je krivo što nisam podigo SUP u Nišu na glavu kad onaj pajser nije hteo da mi primi međunarodni izvod iz matične knjige rođenih jer nije znao šta je. A ja sam njega doneo jer nisam imao onaj normalan mlađi od čuvenih šest meseci.
zilikaka zilikaka 19:21 07.08.2010

Re: Prva! :-)

Ja ponekad borbu sa njima shvatam kao lični izazov.
Najgore što moš da im uradiš je da se obratiš onima gore sa zahtevom, preko delovodnika.
Onda štite svoju guzicu, i padaju u vodu sve Kaće.
Al treba imati živaca...
zilikaka zilikaka 19:22 07.08.2010

Re: Prva! :-)

Blagodarim za tortu!
dirtyharry dirtyharry 19:25 07.08.2010

Re: Prva! :-)

zilikaka
Al treba imati živaca...

A i vremena. Uvek negde juriš i žuriš pa ne možeš da isteraš svoje ali treba biti takav.

zilikaka
Blagodarim za tortu!

Nema na čemu .
zilikaka zilikaka 19:32 07.08.2010

Re: Prva! :-)

Uvek negde juriš i žuriš pa ne možeš da isteraš svoje ali treba biti takav.

Naravno, al radiš to kad ti je bitno. Nemam ja snage da se sa svima nadlajavam, Isterujem samo kad mi stvarno treba, ili kad me osobito iznerviraju.
borislavadespic borislavadespic 08:06 11.08.2010

Re: Prva! :-)

Ја нисам подизала стипендију зато што је два дана требало стајати у реду. А шалтери са оним металним шипкама за говеда. И плус кад добијеш чек, мораш три дана да стојиш у реду у банци да га реализујеш, а за суму државом благословену можеш да купиш три папирне марамице (али их не продају на комад).
Ту трауму и данас вучем. Идем у завучене поште по Дорћолу, у осам ујутру, и то ако није исплата пензија. Моја банка је филијалица, за коју не зна нико осим оних који у њој раде. А јавни изговор за неуписивање акција био ми је стајање у реду. По тој врсти отпора сам позната у фамилији.
Кад баш морам, онда се нарогушим и, наравно, морам да се посвађам. Лајем на све стране. Биће и да повремено вређам. Глумим лудило.

А пасош! Ух, како сам вриштала. Извод, наравно. Добавим нови, и то факсом. А они веле:
- Извод факсом се признаје само привремено расељеним и избеглим лицима. Жао нам је, рођени сте у Србији.
Изађем из канцеларије, оставим отворена врата и заурлам кроз онај Љермонтовљев хол:
- Рођена сам у Србији! Рођена сам у Србији!

Да, добила сам пасош. Истог дана у четири поподне.
А нови сам извадила зимус, кад се ледио дах, па је људе мрзело да излазе и стоје у редовима.
dirtyharry dirtyharry 11:19 11.08.2010

Re: Prva! :-)

Svako podizanje bilo kakvih dokumenta za svakog od nas predstavlja traumu. Stalno moraš da se mačuješ sa onima kojima je to posao.
niccolo niccolo 19:16 07.08.2010

Ah, da

Znači kreteni. Prvo što mi daju neka bre ilegalna imena Kaća, Veca, Tasa. Šta glume bre? Partizane! Oću bre ime i prezime. Ja se svuda po službenoj dužnosti predstavljam punim imenom i prezimenom, nigde kad upoznam nekog prvi put a vezano je za posao ne kažem Aca.

Naročito su ovi iz poreske uprave poznati po tome, još mi se nije desilo da se neko od njih predstavio i prezimenom...
dirtyharry dirtyharry 19:31 07.08.2010

Re: Ah, da

Ja nisam zvao dotičnu gospodu ali sam išao tamo onako live da se raspitam nešto u vezi plaćanja nekog poreza. Morao sam da lupam na sva vrata da bih na kraju imao polovičnu i nepotpunu informaciju.
Posle sam više digo ruke da se mačujem sa njima a trebalo je pismenim putem da im se uputi pitanje i onda imaju zakonski rok do kada moraju da ti odgovore i taj odgovor ti je validan dokumenat po kome možeš da radiš, ali opet treba imati živaca za sve to i naći na koga da adresiraš depešu.
zilikaka zilikaka 19:33 07.08.2010

Re: Ah, da

ali opet treba imati živaca za sve to i naći na koga da adresiraš depešu.

Uvek se ovo pokaže kao mnogo brži i efikasniji način!
strenum strenum 23:02 07.08.2010

Re: Ah, da

niccolo

Naročito su ovi iz poreske uprave poznati po tome, još mi se nije desilo da se neko od njih predstavio i prezimenom...


Ja imam drugacije iskustvo.
Naime, negde u maju sam predala zahtev za Resenje poreske uprave koje mi je trebalo za porodiljsko odsustvo. Predam uredno na salteru i posle nekoliko dana me zove zena na talefon. Predstavi se imenom i prezimenom, kaze da zove iz poreske uprave da me pita za koji vremenski period mi treba uverenje posto to nisam navela u formularu. Kazem ja, a ona mi odgovori da ce uverenje biti gotovo sutra ili prekosutra. Ja njoj da moze i sledece nedelje, posto sam do isteka iste morala strogo da mirujem i pitam da li moze neko drugi to podici, kaze da moze. Hvala, dovidjenja.

Nije kraj.
Zvoni meni telefon sutradan. Opet ista sluzbenica, zove me da kaze da ce moje resenje biti gotovo u ponedeljak sledece nedelje (navede mi i razlog), da ja znam da se organizujem i da ne dolazim bezveze danas ili sutra!!!!
dirtyharry dirtyharry 08:58 08.08.2010

Re: Ah, da

Drago mi je da ima i drugačijih iskustava. Kada u svim raznoraznim službama bude takav način ophođenja sa strankama, onda smo nešto postigli.
sesili sesili 19:44 07.08.2010

Pera, Mika, Laza...

a rešenja nigde. Ja sam na ime supruga koji je invalid uvezla auto - polovni. Ne plaća se ni carina ni porez. Ali, porez su naplatili, pa da ga posle vrate. To POSLE traje 11 meseci! Kada pitam, kažu nema para! Ali, ja sam te pare uplatila.
dirtyharry dirtyharry 08:57 08.08.2010

Re: Pera, Mika, Laza...

sesili
a rešenja nigde. Ja sam na ime supruga koji je invalid uvezla auto - polovni. Ne plaća se ni carina ni porez. Ali, porez su naplatili, pa da ga posle vrate. To POSLE traje 11 meseci! Kada pitam, kažu nema para! Ali, ja sam te pare uplatila.

E a to mene tek što nervira. Poreska uprava uzima na isti način pare iz cele Srbije a posle vraća iste nazad (ono što pretekne od političara u BG-u) u unutrašnjost.
A za to tek nema para, ja bih ih gonio do Božje kuće, jer baš kao što si rekla, ti si te pare uplatila a šta su oni uradili sa njima u međuvremenu to nije tvoj problem. Da smo neka država ko što nismo, te pare bi bile sada u tvom džepu.
stasava stasava 19:55 07.08.2010

birokratija

A znas sta mene jos vise nervira od nerada , javasluka i neodgovornosti? Neljubaznost i nevaspitanje....nikako da shvate i nauce da oni zive i zavise od klijenata i da im je to posao. Ja se skoro posvadjala sa sluzbenikom u katastarskoj sluzbi, danima cekala na neku potvrdu, onda isto objasnjenje- da je Pera otisao na odmor, ja rekla da cu da idem kod nacelnice, medjutim, nisam bas najbolje prosla. Mrtav hladan me je pitao da li zelim da je on odmah pozove."Na Zapadu nista novo", kod nas sve po starom...
zilikaka zilikaka 20:07 07.08.2010

Re: birokratija

Mrtav hladan me je pitao da li zelim da je on odmah pozove

Ma čim naiđem na slično, prekidam diskusiju i kažem da ću im se dalje obraćati pismeno. To i uradim.
...do sad uvek davalo rezultate.
arianna arianna 20:17 07.08.2010

Re: birokratija

A znas sta mene jos vise nervira od nerada , javasluka i neodgovornosti? Neljubaznost i nevaspitanje....nikako da shvate i nauce da oni zive i zavise od klijenata i da im je to posao.

...pa se posle ti isti neljubazni i nevaspitani pitaju- zašto odlaze školovani ljudi iz zemlje?


nego harry, traže li u taj Sony bilo kakvu pomoćnu radnicu?
(dobra, vredna, radna , fina; jedina mana-završen fakultet )
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:33 08.08.2010

Re: birokratija

nikako da shvate i nauce da oni zive i zavise od klijenata

A, pa ne žive oni od klijenata, tj. od stranaka, oni žive od plate. A platu ne dobijaju od poreza koji plaćaju klijenti, nego svaki dan poseban sektor njihove institucije sedne i crta pare za platu. Nemaju oni veze s nama, oni su tu onako samarićanski...ili ih uhvatilo u napadu kleptomanije na Beverli Hilsu, pa sad odrađuju kaznu društveno korisnog rada.
mlekac mlekac 00:46 08.08.2010

Re: birokratija

Jelica Greganović
nikako da shvate i nauce da oni zive i zavise od klijenata

A, pa ne žive oni od klijenata, tj. od stranaka, oni žive od plate. A platu ne dobijaju od poreza koji plaćaju klijenti, nego svaki dan poseban sektor njihove institucije sedne i crta pare za platu. Nemaju oni veze s nama, oni su tu onako samarićanski...ili ih uhvatilo u napadu kleptomanije na Beverli Hilsu, pa sad odrađuju kaznu društveno korisnog rada.


Znaci, da se ne iznenadim ako me na nekom salteru doceka Paris Hilton????
dirtyharry dirtyharry 08:36 08.08.2010

Re: birokratija

arianna
nego harry, traže li u taj Sony bilo kakvu pomoćnu radnicu?
(dobra, vredna, radna , fina; jedina mana-završen fakultet )

Ma će da se nađe nešto bolje valjda, ne potcenjuj se .

dirtyharry dirtyharry 08:38 08.08.2010

Re: birokratija

Jelica Greganović
ili ih uhvatilo u napadu kleptomanije na Beverli Hilsu, pa sad odrađuju kaznu društveno korisnog rada.

Na znam sestro slatka gde ih nalaze, ja se samo pitam kako to prilično često meni uvek da zapadnu neki nepismeni .
dirtyharry dirtyharry 08:41 08.08.2010

Re: birokratija

mlekac

Znaci, da se ne iznenadim ako me na nekom salteru doceka Paris Hilton????

Pre ćeš da vidiš tu ekipu sa farme ili one sa Granda. Ne verujem da imamo dogovor o kooperaciji i razmene zatvorenika sa USA a i da imamo ionako tu snajku ne bi poslali ovamo. Ne bi ni znala gde je bila pa šta će posle jadna da kaže novinarima...
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:14 08.08.2010

Re: birokratija

Znaci, da se ne iznenadim ako me na nekom salteru doceka Paris Hilton????

Sumnjam da ćeš biti te sreće, na šaltere daju samo one što nose veće gaće, da se ne bi lepili za radno mesto.
Luka Ivanišević Luka Ivanišević 21:13 07.08.2010

LUD ZBUNJENOG.

Heh, Srbija... Večite komplikacije. Što rekao dr Mihailo Pavlović, profesor francuskog jezika i književnost u penziji(sa filološkog fakulteta):"ŠTO JE BIROKRATIJA U STANJU DA SMISLI TO NE MOŽE NI NAJMAŠTOVITIJI PISAC." Što i jeste tako. Sećam se kad sam u trećoj godini studija prešao na budžet, mislio sam da tad uzmem studentski kredit. Odem, po prvi put, da uzmem taj neki formular i kad sam video šta sve treba i gde sve treba da idem i da obijem noge za neku siću sa kojom ne bih imao ni za rolnu guz papira, digao sam ruke. A šta je sve tu trebalo, čudi me da nisu napisali napomenu da moram da dokazujem da sam živ. A da ne govorim kad sam morao da uzmem dobrovoljno zdravstveno osiguranje da se dešavalo i da se dalje dešava da, ako je npr poslednji dan u mesecu neki dan vikenda i ja to uplatim 29 u mesecu da overavaju na 3 meseca i to ne sa polednjim danom u mesecu nego sa datumom 29(neki mesec) bez obzira što mesec ima 30 ili 31 dan. A dešavalo se da uplatim 25. pa dođem 30 ili 31 u mesecu, overavali su pod datimom uplate. Takođe neki drugi službenik overi pod datumom 30 ili 31 bez obzira na dan uplate. Prosto zavisi kog drkadžiju stave da radi. I svaki od tih birokratskoh drkadžija ima svoju teoriju bez obzira šta piše u pravilniku i zakonu.
dirtyharry dirtyharry 08:43 08.08.2010

Re: LUD ZBUNJENOG.

To mi tek ništa ne pričaj, kad se samo setim konkurisanja za te kredite, studentski dom i još gomilu čuda kad sam bio student to je tek bilo čudo. Što bi reko Džoni Štulić, "... ne želim više da se sjećam...".

Luka Ivanišević Luka Ivanišević 10:14 08.08.2010

Re: LUD ZBUNJENOG.

To ti verujem. Mnogo posla za najobičniju stvar. I uvek nađu da nedostaje neka dodatna potvrda... Ispada da ima više papira i dokumenata nego stanovnika na zemljinoj kugli. Ispada da je taj sistem papirologije smislio isti onaj "genijalan" birokratski um koji je smislio i ukazno vreme.
mlekac mlekac 22:29 07.08.2010

Pisala sam pre neki dan...

Kako sam urnisala neku nesrecnicu koja je Zmuu trazila ORIGINAL diplome na uvid, da bi mu produzila prijavu na Zavodu za zaposljavanje, iako se on po prvi put prijavio na isti jos davne 80 i neke...

Razlog? Nije umela da ocita novu LK, onu chipovanu, pa je htela da ga se otarasi!
dirtyharry dirtyharry 08:45 08.08.2010

Re: Pisala sam pre neki dan...

mlekac
Kako sam urnisala neku nesrecnicu koja je Zmuu trazila ORIGINAL diplome na uvid, da bi mu produzila prijavu na Zavodu za zaposljavanje, iako se on po prvi put prijavio na isti jos davne 80 i neke...

Razlog? Nije umela da ocita novu LK, onu chipovanu, pa je htela da ga se otarasi!

ako si . Tako i treba, nego mi uvek posustajemo i pre vremena odustajemo a ne treba tako. Tu treba da se postupa kao prijatelj Krkar, skroz i do kraja. Zato što popuštamo smo i dospeli tu.
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:07 07.08.2010

.

kako ide ona pesma,od Galije : mozda sam lud,mozda lud sam?

ma,ovako smo spremni na sve...


myredneckself myredneckself 08:15 08.08.2010

Mog rešenja

o "izvođenju radova tekućeg održavanja zgrade (popravka krovnog pokrivača o ličnom trošku) i drugim radovima za koje ne treba dozvola za gradnju", nažalost još uvek nema. A kad će, ne zna se, moj druže Hari.
Agonija, stalne kiše i iščekivanje, o upropaštenom letu da ne govorim, se nastavlja.
Znate gde je sad zapelo?
Svi stanari zgrade su dali saglasnost na izvođenje popravke krova, vodala sam ih dve nedelje na potpise, na licino mesto, u Urbanizam - da kažem, 99,99% življa zgrade se slaže!
Ali avaj, prve komšije su prepisale stan u vlasništvo na dvojicu sinova. Jedan je potpisao, a drugi više ne stanuje ovde. Ne može, kažu. Mora saglasnost 100%!
"Kaća" je rekla da će probati nešto onako vredna da uradi, ali da ništa ne garantuje, dok ne vidi sa šefovima. Verujem da bi poneka šuška promenila situaciju iz temelja. A ja se ponašam k'o drvena Marija, i hodam i dalje po mukama, i baš sam po tom pitanju nerazumna i mazohista. Krov i dalje prokišnjava, a šteta se povećava. Čekam sutrašnji dan, da vidim hoće li moći bez onog 0,01 %, pa idem kod načelnika, da se malo razgovaramo. Ehh...a onda ja za dalje ništa ne garantujem.

Edit:
Radove sam prijavila 20 maja 2010.g i još uvek čekam rešenje o otpočinjanju istih
dirtyharry dirtyharry 08:50 08.08.2010

Re: .

stefan.hauzer
ma,ovako smo spremni na sve...

Da Stefane u pravu si skroz, ja se sve mislim da je to zbog radi obuke svakog pojedinca koja sveopšte doprinosi povećavanju stepena borbene gotovosti naše zemlje .
dirtyharry dirtyharry 08:53 08.08.2010

Re: Mog rešenja

myredneckself
Radove sam prijavila 20 maja 2010.g i još uvek čekam rešenje o otpočinjanju istih

E sestro šta da ti kažem kad sve i sama vidiš. Svako može da piše memoare na tu temu.
A da se taj drugi dotični sin odselio u Australiju onda bi ti i bilo bolje da se seliš tamo nego ovde da se maješ sa birokratijom. Danas opet čuh da Srba u dijaspori ima oko četiri miliona. Samo se pitam koliko ih je ostalo u matici.
zilikaka zilikaka 09:18 09.08.2010

Re: Mog rešenja

Nešto razmišljam, , a kako bi bilo da ti njima (na čelu sa načelnikom opšte uprave) uputiš dopis kojim ih obaveštavaš da si tad i tad podnela zahtev za dozvolu, i da ti ista do sada nije izdata zato i zato. Kako ti ne možeš objektivno da sakupiš sve potpise, a šteta se svakim danom povećeva, da ćeš za 14 dana početi sa radovima, ili da ti oni pismeno nalože da ne smeš to da uradiš. Ukoliko budeš sprečena da uradiš radove na hitnoj sanaciji, tužićeš ih za nastalu štetu.
Pre toga pročitaj ipak taj deo zakona, nisam više u toku, ali mislim da je vreme da povučeš oštriji potez, pa makar bio blef
cicmika cicmika 18:34 08.08.2010

To je stvaran svet oko mene



Srećno na novom poslu.Uživaj!
dirtyharry dirtyharry 18:43 08.08.2010

Re: To je stvaran svet oko mene

cicmika

Srećno na novom poslu.Uživaj!

Hvala, još smo u pregovorima nije još sve sigurno ali ja se nadam da će da bude sve ok. Inače već sam radio u Sony-ju ali samo na drugoj poziciji, pa nije baš novi posao .
Možda će i naše administracije da se dozovu pameti nekad.
cicmika cicmika 19:13 08.08.2010

Re: To je stvaran svet oko mene

dirtyharry
cicmika

Srećno na novom poslu.Uživaj!

Hvala, još smo u pregovorima nije još sve sigurno ali ja se nadam da će da bude sve ok. Inače već sam radio u Sony-ju ali samo na drugoj poziciji, pa nije baš novi posao .
Možda će i naše administracije da se dozovu pameti nekad.


Bice sve OK.Neka moj komentar bude zov (sigurno) pozitivnom odgovoru.
Svako zaduzenje ima svoje breme-ne znaci ukoliko je ista firma da ce ti opet biti isto.

U Srbiji da bi se uspostavio red u administraciji,treba uspostaviti red i na visim funkcijama i odrzavati kontrolu nad radnicima,proveravati koliko su odgovorni i efikasni.Nije sve u visini plate,ima necega i u medjuljudskim odnosima i stepenu postovanja sunarodnika(stranke).
Sve je to zaglibilo u blato,mocvarno.

P.S.Super su slike na blogu.
dirtyharry dirtyharry 19:30 08.08.2010

Re: To je stvaran svet oko mene

cicmika
Super su slike na blogu.

Fala, fala .

cicmika
Nije sve u visini plate,ima necega i u medjuljudskim odnosima i stepenu postovanja sunarodnika(stranke).

Naravno. Meni je ovo i najbitnije. Znam kakvi su i koliko su smotani ali neljubaznost, bahato i bezobrazno ponašanje ne mogu da se opravdaju. To me najviše nervira po svim tim šalterima, a i kod lekara, mada je to već druga priča.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana