Život

Dragi roditelji, srećan vam Sveti 1. septembar!

Jelica Greganović RSS / 01.09.2010. u 13:59

352_Sentjurcani_tedna_prvosolcki_V.jpgOvo je dan kad i ja verujem u dragog boga i njegove nebeske saradnike, zahvaljujući im se do atmosferskog omotača što su me se konačno setili i, u saradnji sa laičkim prosvetnim ministarstvima, proglasili kraj raspusta i početak škole. Aman više ako je za vajdu i raspusta i raspuštanja bez granica, izgibo'... Konačno su jutros zazvonili satovi ujutru i naš mlađi par mladunaca je, uz očekivano roptanje i zvocanje, otklipsao u hram nauke, umesto da spavaju do podne, doručkuju popodne, ručaju uveče i večeraju u zla doba rasterujući uboga bića iz mašte. Još samo da prinesem žrtve i da nekako umilostivim bilo kog boga koje god vere da otvori fakultete, pa da i Prestolonaslednik počne da leže pre jutra i već jednom prestane da spava u dnevnoj sobi. Koja mu omogućava da se neprimetno ušunjava u našu stambenu jedinicu, ne polažući račune bunovnim roditeljima o tome gde je zjačio do zla doba. O zašto da ni ne govorim.

 

Zahvaljujući pomenutom običaju raspusta razvučenog kao dupla žvaka, Žmu i ja smo saterani već mesecima u spavaću sobu, mada je poslednjih dana pretila opasnost da fasujemo manji sanitarni čvor i tamo svijemo gnezdo. Jer su i u našu sobu počeli da nadiru brojni članovi prijateljskog udruženja naših potomaka, koji su se u ime mladosti i pozitivnosti prijateljstvovanja, tako brojčano razmnožili da će nam račun za vodu biti veći nego da imamo olimpijski bazen. Da ne pominjem struju i hranu, koju sam poslednjih dana dovozila grčkom hladnjačom, ne bi li se neprebrojiva ekipa raspuštenih ikako nahranila. Još kad se uzme u obzir da su u pubertetu i da jedu češće od beba, ali bitno više, bile su sve šanse da uskoro proglasimo stečaj.

 

Posebnu radost su našoj načisto raspuštenoj deci predstavljali planovi i projekti odlaženja i vraćanja, koje ne bi savladao ni statistički zavod stanovništvom brojnije države. To je odlazilo i vraćalo se sa mora svako malo, posećivalo planine i ruralne predele, zvrndalo okolo bez milosti. Za to vreme se Žmu, pored redovnog posla, prijavio na konkurs za veslače na galijama, a ja sam razmišljala kako da se uguram u neki rudnik da radim i tamo pored redovnog razgledničko-dopisničkog-piši knjigu posla. Odmor nije hteo ni da čuje za nas, bio je prekovremeno zauzet ambicijama naše dece.

 

Zahvaljujući roditeljskom pogromu zvanom raspust, povećao se i broj faune u našem stanu, iz Beča se vratila frojlajn mačka Marica u pratnji Prestolonaslednika, čija devojka je otišla u Ameriku. Što bi bilo baš predivno nešto, da nam na mesečno čuvanje nije ostavila i svoju mačku, Sofiju. O milja zvanu – Sofi. Čista prevara. Uprkos sofisticiranom imenu, ispostavilo se da je Mudrost s repom zapravo preispoljni hajvan, koji se udružio sa svojim vršnjakom Ikarom Varvarinom. Negirajući sve stereotipe o tradicionalnoj mržnji pasa i mačaka, Sofi i Varvarin su u duetu pravili pičvajz po stanu, gnjaveći stariji mačiji duet, Maricu i Budimira. Kada se uzme u obzir da nam je stan bio kao omladinsko prihvatilište, tri plus jedna životinja su bile samo kilo trešanja na šlag.

 

Posebnu radost ovog raspusta su predstavljale povremeni moji i Žmuovi putevi. Naravno službeni, jer kao što sam već napisala, odmor nas ovog leta nije imao na spisku korisnika. Dakle, kako smo okrenuli leđa, tako se naša kuća pretvarala u komunu, u kojoj su svi koji su do tada kroz nju prolazili, ostajali da spavaju i bivaju. Zbog čega sad danima trebim veš i ne mogu polovinu odevnih predmeta ni da prepoznam, a kamoli da naslutim čiji su. Pretpostavljam da je polovina školoobavezne populacije ovog grada i šire, danas u školu otišla samo u gaćama. Moguće je da su neki obukli samo kuhinjske krpe, jer se i broj gaća u našem životnom prostoru dramatično povećao nepoznatim jedinkama. Za koje ja uopšte ni ne želim da znam odakle nam i čije su. Prosto, ne mogu da kupujem one najskuplje kreme protiv bora.

 

I tako, nakon što su danas naši školski obveznici otklipsali oborenih glava u prosvetne ustanove, Žmu i ja smo se odveli do obližnjeg kafića da proslavimo Sveti 1. dan škole. Usput smo, pored obližnje crkve sreli grupaciju roditelja prvoškolaca, koji su se organizovano okupili sa ciljem da izazovu sažaljenje kod prolaznika i udeljenom milostinjom poprave kućni budžet. Isti im je, povodom kretanja potomstva na besplatno školovanje, očerupan grđe od seksualno privlačne kokoške. Oko njih su skakali đaci prvaci, dok su iza njih posebno iznajmljena teretna vozila škripala pod težom svih udžbenika i pomagala potrebnih da se savlada početak njihovog dugogodišnjeg ulaganja u obrazovanje.

 

Za ovaj neponovljivi ulazak u novu fazu života, država je prvoškolce okitila žutim očiisterujućim, krpenim ogrlicama, koje bi trebalo da saobraćajne manijake upozore na prisustvo budućnosti na ulicama. Mada, te novitetne ogrlice bi mogle neupućenima da signaliziraju i da su prvačići krenuli ne u školu, nego u neku tajnu organizaciju, koja za članstvo predviđa upadljivost na više kilometara. To bi mogla da potvrdi i izjava jedne od prisutnih žuto okićenih devojčica, koja mi je ničim izazvana prišla i sa krajnjom ozbiljnošću u očima okruglim kao dugmad na kaputu, rekla: »Skoro sam se ukakila od straha, iako sam đak prvak.« Onda se okrenula na peti nove, novcate, za školu kupljene cipelice i otišla. Još uvek razmišljam o toj višeslojnoj, diuretičnoj izjavi i sasvim sam sigurna da joj je jedno od vodećih mesta u pomenutoj, tajnoj organizaciji, garantovano.

 

Dakle, svim roditeljima želim srećan Sveti 1. septembar, vidimo se na galiji ili u rudniku, u kojima ćemo odraditi dugove za besplatno školovanje i preživljeni raspust. A ako večeras primetite svetla na nebeskom svodu, to ja priređujem vatromet u ime ovog divnog, predivnog dana u godini. Makar za njega u miru radila do kraja školske godine.

 

 



Komentari (117)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 14:07 01.09.2010

Joj

A nama je tesko pao proslogodisnji polazak jednog mladunceta u prvi srednje. Kad tada nismo podivljali nikad necemo. A bora imamo kao da smo stogodisnjaci sa Kavkaza.
Bumo videli kako će biti danas, sutra,...
Kako god okrenes život je bas interesantan. A teme za pisanje samo iskaču.
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:08 01.09.2010

Od života

nema šarenije krpare. Pun je živine.
ivana23 ivana23 14:25 01.09.2010

Re: Od života

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:27 01.09.2010

Re: Od života

Ćao Ivano
ivana23 ivana23 14:37 01.09.2010

Re: Od života

Cao...
caricamajka caricamajka 14:10 01.09.2010

prva

nadam se da sam prva i to prvi put.
Od ove godine mi nažalost današnji dan ništa ne znači, pošto su obe princeze već studenti. Ostaje mi da čem još mesec dana da se završi i naš raspust. Sudeći po tvom iskustvu pred kraj meseca ću kuvati sarmu a luk koji ću za to upotrebiti već sada ponekad počinje da pecka jer mlađa odlazi u Ljubljanu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:18 01.09.2010

Re: prva

nadam se da sam prva i to prvi put.

Eh, druga...ali ne znam da li ti je prvi put...
Reci detetu da se javi, da pojede nešto toplo, da proverim da li nosi zimi donju majicu...
caricamajka caricamajka 16:51 01.09.2010

Re: prva

Jeste prvi put daleko od kuće.
Draga Jelice hvala ti na ponudi, samo se nemoj čuditi ako te zaista nađe, upoznaje se i sklapa prijateljstva u deliću sekunde a tebe već uveliko "poznaje". Što se donje majice tiče može ubuduće da ti služi za taj tako nevoljeni primer:"Vidiš kako A. nosi donju majicu a šta joj fali...i tako to. Kaže da je na žalost zimogrozivost nasledila od mene. Sledeće nedelje putuje u Berlin i već mi je saopštila da će obuti čizme za svaki slučaj.
A ako ti bude potreban pomagač u kuhinji neće imati ništa protiv, pravi fantastične kolače, zadnje dve godine je permanentno pekla kolače za ceo razred, mora da razredna u kabinetu ima punu policu naših posuda za poneti.
Iako pišem o kolačima onaj luk što se meće u sarmu opasno pecka oči, jedva vidim šta pišem...
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:03 01.09.2010

Re: prva

Odlično, može da se udruži sa Princezom u proizvodnji kolača, pa da otvorimo neki pogon, da vidimo neku vajdu od njih.
Što se čizama tiče, neće joj biti zgoreg, kod nas je ozbiljno zahladilo, do donjih majica, a i Prestolonaslednikova devojka je iz Amerike stigla u čizmama, em postavljenim.
Brzo primajuće na druženje obaška volimo, a kod nas ih je dnevno već toliko u prometu, da je nećemo ni primetiti u gužvi. Prema tome, nek se dete javi, da bar zimu pregura uz propisnu supicu.
Nek me nađe na pp.
vishnja92 vishnja92 14:13 01.09.2010

pa da,

skola je nekom majka a nekom jetrva.
ja bih se najradije samoukinula negde do... novembra-decembra.

kaceraspust?
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:20 01.09.2010

Re: pa da,

skola je nekom majka a nekom jetrva.

Možda - nekom majka, a nekom svekrva
Vidi je, kakav bre raspust, pokrepasmo...
yugaya yugaya 19:21 01.09.2010

Re: pa da,

Vidi je, kakav bre raspust, pokrepasmo...


Kada sam ja isla u skolu nikada nije trajao ovoliko dugo

Kod nas juce nastala uzbuna zove profesorica muzickog (strah i trepet i dece i roditelja-malog-hora) sa naredjenjem da se 'pojave u skoli najkasnije u pola osam zbog probe nastupa povodom priredbe povodom prvog septembra u svecanoj uniformi' - onaj rad cisto bela bluza teget suknja bele sokne i crne (naravno lakovane) cipele.

Prvo krene drekanje, jer su isplanirale sta ce da obuku jos pre jedno dve godine, onda opstenarodno gundjanje jer ce morati da ustaju 'jos ranije od rano', a kada su shvatile da cu ih maltretirati i da probaju odecu da li smo prerasli ...naravno ispostavilo se da su rukavi do lakata, suknje obustavljaju disanje a cipele dva tri broja male...porastu geometrijskom progresijom izmedju juna i septembra svake godine


Pokusam da im uvalim majice skoro sasvim samo bele 'ma to sivo svetluca i ne vidi se ujutro', suknju 'pile daj da isecemo gumu pa da probamo jos jednom' i ovoj sto nosi 38 moje niske cipele ali ne, ne moze jok...dzaba se ja vadim da je kucni budzet planirao izdatke za svecane uniforme tek povodom priredbe za 23. oktobar, bebu u kabanicu i po kisi u kupovinu i edukativno razgledanje kako kapljice dobuju po baricama... cena prava sitnica...

I tako...bas lepo su pevali ...bebe i ja do kuce zevale i uvukle se na dremku vec iza jedanaest...a njene 'sestle' mukice kunjale celo popodne


Jelica Greganović Jelica Greganović 21:50 01.09.2010

Re: pa da,

Reči nemam...postrojilo vas i poharačilo već prvog dana, aman 'de će im duša?!
Sokne? Nije zahtevala bele dokolenice? Njih obožavam još iz mojih vremena...sokne su zakon, ma koliko bile nove, jedna stoji, a druga se uvek srozava i giliči te...ti sve pokušavaš onom drugom nogom krišom da je otpozadi podigneš i usput se počeškaš, a učiteljica koja uvek ima bar 3 para očiju i sve vidi, te gleda, samo joj munje i gromovi iz očiju sevaju...
yugaya yugaya 11:07 02.09.2010

Re: pa da,

Sokne?


glave ce mi doci u dve uzastopne velicine, redovno promasim kada ih sparujem, a i kada ih uparim kako treba naravno da obuku one pogresne!


Ja kadgod procitam tvoj 'domaci' blog, cuka stane da rikava od strasne mi buducnosti, pa sve nekako izgleda laksi ovaj pripremni period u kome smo mi sada, barem ne lupam glavu o visku tudjeg donjeg vesa po kuci...yet
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:12 02.09.2010

Re: pa da,

Sve je to meni proricao bata Cole...al' dok ne doživiš, prosto ne veruješ...sad žalim za vremenima kad sam mogla da ih posednem nasred sobe i zabavu im omogućim sručivanjem korpe kocki.
A što se čarapa tiče, ja mislim da se tu radi o šire planetarnoj zaveri, u kojoj neka tajna organizacija plaća premije deci da rasparuju čarape.
freehand freehand 14:54 02.09.2010

Re: pa da,

Jelica Greganović
Sve je to meni proricao bata Cole...al' dok ne doživiš, prosto ne veruješ...sad žalim za vremenima kad sam mogla da ih posednem nasred sobe i zabavu im omogućim sručivanjem korpe kocki.
A što se čarapa tiče, ja mislim da se tu radi o šire planetarnoj zaveri, u kojoj neka tajna organizacija plaća premije deci da rasparuju čarape.

Ih, čarape?! Pa mi Milančeta-gologuzana nismo mogli da nahvatamo po sokaku, da mu vratimo gaće na sramotu! Što to nije podnosilo ni pelenu ni gećerone, Bože sačuvaj!
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:11 02.09.2010

Re: pa da,

Pričaj mi o tome...mada rekorder u nepodnošenju odeće je bio mali Škot, Finli, sin jednog fin. savetnika, koji je ovde savetovao pre više od 10ak godina...to dete se svlačilo uvek i svuda. Usred zime. Bio je star oko 3 godine, Princeza naša mrvu mlađa. Jedared na žurci kod njih primetimo da ih nema, tražimo ih po ćoškovima i susednim sobama, da bi ih konačno našli u sredini gužve, u dnevnoj sobi, njih dvoje sede na patosu, drže se za ruke, goli golcati, a gosti ih zaobilaze...živote.
Biljana 77 Biljana 77 14:15 01.09.2010

Drž' se :)

Moguće je da su neki obukli samo kuhinjske krpe, jer se i broj gaća u našem životnom prostoru dramatično povećao nepoznatim jedinkama. Za koje ja uopšte ni ne želim da znam odakle nam i čije su.
Ćuti, sve je dobro dok vaše ne počnu da fale...
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:21 01.09.2010

Re: Drž' se :)

Ne pominji faljenje...nisam sigurna da su baš sve na broju, al računam zamenićemo tuđim, da prebijemo dug...
dirtyharry dirtyharry 14:34 01.09.2010

Moj deda je imao običaj da govori

Jelica Greganović
Ne pominji faljenje...nisam sigurna da su baš sve na broju, al računam zamenićemo tuđim, da prebijemo dug...


nas je nekad bilo mnogo u kući i ko prvi ustane ujutru on se najbolje obuče. Onaj koji zadnji ustane, ceo dan sedi u gaćama pored šporeta.
Ako nije takva situacija onda je znači da još nije opasno, dobro je dok ima viška .
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:39 01.09.2010

Re: Moj deda je imao običaj da govori

Ne volim ranojutarnje ustajanje...meni bi skroz ok bilo uz šporet i još da mi je tu kompjuter, bog da me vidi...s gaćama ili bez.
Nego ovih naših nema da se vrate iz škole, možda im se dopalo...božedaj.
dirtyharry dirtyharry 14:45 01.09.2010

Re: Moj deda je imao običaj da govori

Jelica Greganović
Nego ovih naših nema da se vrate iz škole, možda im se dopalo...božedaj.

Da im nisu odma' uveli neke sekcije, dodatne/dopunske nastave ili su možda zaspali u klupi a nije imao ko da ih probudi (svašta se dešavalo još u moje vreme )?
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:49 01.09.2010

Re: Moj deda je imao običaj da govori

Pre će biti da su, još navikli na raspust, odskitali...
dirtyharry dirtyharry 14:56 01.09.2010

Re: Moj deda je imao običaj da govori

Jelica Greganović
Pre će biti da su, još navikli na raspust, odskitali...

O'š da kažeš samoinicijativno se raspustili. Ako, ako i u moje vreme je bilo tako.
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:59 01.09.2010

Re: Moj deda je imao običaj da govori

O'š da kažeš samoinicijativno se raspustili.

Ma odsedeli to malo današnjih časova i tutanj naokolo...kao što su i navikli ovo meseci...aaa, možda još danas, ali...
vishnja92 vishnja92 15:00 01.09.2010

Re: Moj deda je imao običaj da govori

Nego ovih naših nema da se vrate iz škole, možda im se dopalo...božedaj.

meni jedno ostalo opet zatureno negde... sa opravdanjem da je danas (?) dobilo 5 iz matisa

kaceraspust?
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:04 01.09.2010

Re: Moj deda je imao običaj da govori

meni jedno ostalo opet zatureno negde... sa opravdanjem da je danas (?) dobilo 5 iz matisa

Neka šifra?
I nema raspusta bar još mesec dana, da dušom da'nemo, kakav raspust...dosta je bilo nediscipline i zevzečenja, nek se malo radi za promenu.
antioksidant antioksidant 15:08 01.09.2010

Re: Moj deda je imao običaj da govori

kaceraspust?

добар ти аватар
mirelarado mirelarado 15:48 01.09.2010

Re: Moj deda je imao običaj da govori

Jelica Greganović
meni jedno ostalo opet zatureno negde... sa opravdanjem da je danas (?) dobilo 5 iz matisa

Neka šifra?
I nema raspusta bar još mesec dana, da dušom da'nemo, kakav raspust...dosta je bilo nediscipline i zevzečenja, nek se malo radi za promenu.


Е, благо вама. Мојој новопеченој студенткињи настава почиње тек кроз месец дана.

Ђацима и родитељима срећан нови почетак!


Jelica Greganović Jelica Greganović 15:53 01.09.2010

Re: Moj deda je imao običaj da govori

Мојој новопеченој студенткињи настава почиње тек кроз месец дана.

More i mi imamo jednog studenta, al' bar smo se ovo dvoje nekako spasili...neće valjda ni ovaj septembar da se vuče k'o gladna godina, doći će jednom i taj oktobar...uh...
vishnja92 vishnja92 16:16 01.09.2010

Re: Moj deda je imao običaj da govori

Neka šifra?

ma jok.
"jel mogu da ostanem malo?"
"hmmmne"
"ali dobio sam 5 iz matematike"
"aj dobro"

a kad "ostane malo" zametne mu se svaki trag...

ps - spojila im se odeljenja, sad ih je 30 na gomili, jeeeee :)))
mozda se neko doseti i da ukine popodnevnu smenu...



pps -
добар ти аватар


Jelica Greganović Jelica Greganović 17:05 01.09.2010

Re: Moj deda je imao običaj da govori

Slatka, ovde kod nas ni nema popodnevne smene, nema dece dovoljno, svi su u sabajlističnoj.
I šta im daješ petice, daj trojku i pali kući, a i mi posle da imamo mat'rijala da džvanjkamo na učitelje.
vishnja92 vishnja92 19:30 01.09.2010

Re: Moj deda je imao običaj da govori

ovde kod nas ni nema popodnevne smene, nema dece dovoljno, svi su u sabajlističnoj

pa to, to. za to i ja navijam - za sabajlisticnu od sad pa do kraja vremena.
ovo s vecernjim skolama od malih nogu ne valja nista.
freehand freehand 20:35 01.09.2010

Re: Moj deda je imao običaj da govori

dirtyharry
Jelica Greganović
Ne pominji faljenje...nisam sigurna da su baš sve na broju, al računam zamenićemo tuđim, da prebijemo dug...


nas je nekad bilo mnogo u kući i ko prvi ustane ujutru on se najbolje obuče. Onaj koji zadnji ustane, ceo dan sedi u gaćama pored šporeta.
Ako nije takva situacija onda je znači da još nije opasno, dobro je dok ima viška .

Imao sam jedne gaće
to su gaće moga ćaće.
Sad su gaće kod mog strica,
nose on i porodica.

Stara akcijaška.
sneza.lazarevic sneza.lazarevic 20:40 01.09.2010

Re: Moj deda je imao običaj da govori

vishnja92
ovde kod nas ni nema popodnevne smene, nema dece dovoljno, svi su u sabajlističnoj

pa to, to. za to i ja navijam - za sabajlisticnu od sad pa do kraja vremena.
ovo s vecernjim skolama od malih nogu ne valja nista.

Jel' to još neko živi u Kaluđerici? Šalim se malo, sad i moje dete dobilo samo sabajlističnu smenu (otvorili nam novu školu), al do juna išli u tri smene - jutarnja 7,30-12, srednja (samo od 1-3 razreda) 12-15,30, popodnevna 15,30-20,30. Veliki odmor - nema. Dopunska nastava - nema. Dodatna nastava - ništa. Sekcije - taman posla. Pa da vidiš belaja kad je zadnji čas popodnevne smene pismeni?
freehand freehand 21:28 01.09.2010

Re: Moj deda je imao običaj da govori

ma jok.
"jel mogu da ostanem malo?"
"hmmmne"
"ali dobio sam 5 iz matematike"
"aj dobro"

a kad "ostane malo" zametne mu se svaki trag..

Milanče: "Tata, jel mogu kod drugara, da učimo fizičko?"
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:53 01.09.2010

Re: Moj deda je imao običaj da govori


Imao sam jedne gaće
to su gaće moga ćaće.
Sad su gaće kod mog strica,
nose on i porodica.

Stara akcijaška.


Znala sam da sam propustila mnogo toga ne otišavši na akciju...zabranio mi otac, koji je vazda bio antidržavni elemenat, "Ako 'oćeš vodu da nosiš po vrućini, eno ti strica u selu, a ovi neka plate radnike umesto sebi u džepove da trpaju..." Divna pesma.
freehand freehand 22:17 01.09.2010

Re: Moj deda je imao običaj da govori

Znala sam da sam propustila mnogo toga ne otišavši na akciju...zabranio mi otac, koji je vazda bio antidržavni elemenat, "Ako 'oćeš vodu da nosiš po vrućini, eno ti strica u selu, a ovi neka plate radnike umesto sebi u džepove da trpaju..." Divna pesma.

Da ti kažem pravo i pošteno - kažu grobari da su čuli neko komešanje i prevrtanje u dedinom večnom apartmanu tih dana... Biće da ni njemu nije bilo baš milo kako mu se unuk spanđava sa antihristima.
E da je znao i za Čakovčanke...
mlekac mlekac 14:51 01.09.2010

Cestitke majko!

Koji ste sad razredi?

S jedne strane, laknulo mi, zbog ovo dvoje najmladjih, a s druge, stojimo Mudrica moj i ja pred zastrasujucom adzbahom zvanom srenja skola...

Nek nam je svima sa srecom!

(A za opremanje me ne pitaj. Ove godine sam potpuno klot. Uopste ne znam pomocu kojih madzija cu da nabavim potrebne knjige i pribor)
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:58 01.09.2010

Re: Cestitke majko!

2. i 3. srednje i 2. faksa...dokle ste vi stigli? Mada, bogufala, rešismo se bar one tone svezaka i flomastera da obojiš Sikstinsku kapelu i silnih lepkova, blokova, bojica i čudesa...Prestolonaslednik na faksu uopšte nema udžbenike, ljubi ga majka zahvalna, sve rade iz originalnih tekstova, a isti su u biblioteci, Princeza prosleđuje bratu mlađem knjige, a valjda će naći nekog iz starijeg razreda da joj od njega kupimo, inače...
antioksidant antioksidant 15:09 01.09.2010

Re: Cestitke majko!

a valjda će naći nekog iz starijeg razreda da joj od njega kupimo, inače...

нек нађе дечка из старијег разреда
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:12 01.09.2010

Re: Cestitke majko!

To već imamo, sad samo još knjige da nabavimo (dečko je stariji dve godine, taj pos'o nam ne radi).
antioksidant antioksidant 15:14 01.09.2010

Re: Cestitke majko!

dečko je stariji dve godine

да је понављао бар једну све би било савршено...
где нађе тог смотаног?
dirtyharry dirtyharry 15:14 01.09.2010

Re: Cestitke majko!

Jelica Greganović
To već imamo, sad samo još knjige da nabavimo (dečko je stariji dve godine, taj pos'o nam ne radi).

Nek ponavlja bre ho. To se bar da lako rešiti.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:42 01.09.2010

Re: Cestitke majko!

где нађе тог смотаног?

Pa, u školi, gde drugde Ne razmišljaju deca ekonomski, pa to ti je...
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:44 01.09.2010

Re: Cestitke majko!

Nek ponavlja bre ho. To se bar da lako rešiti.

Pomeri se s mesta, samo mi još to fali...i tiše, deca čuju na kilometar, sve sem onog što bi trebalo...
mlekac mlekac 15:57 01.09.2010

Re: Cestitke majko!

Jelica Greganović
2. i 3. srednje i 2. faksa...dokle ste vi stigli? Mada, bogufala, rešismo se bar one tone svezaka i flomastera da obojiš Sikstinsku kapelu i silnih lepkova, blokova, bojica i čudesa...Prestolonaslednik na faksu uopšte nema udžbenike, ljubi ga majka zahvalna, sve rade iz originalnih tekstova, a isti su u biblioteci, Princeza prosleđuje bratu mlađem knjige, a valjda će naći nekog iz starijeg razreda da joj od njega kupimo, inače...


Ti si bila pametna - moji se razvukli ko zvaka!
1. Srednje, 7. i 4.

Sreca da je bar Prestolonaslednik vec radan covek!
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:11 01.09.2010

Re: Cestitke majko!

vec radan covek

Pa...kako da ti kažem...kad bi rad počinjao oko 3 popodne, možda bi i bilo neke vajde od njega, ovako...mada, da ne grešim dušu, eno je doneo kući ćagu na dva jezika, sa sve orlovima i krunom, da je stekao radno iskustvo volontirajući u Vladi Srbije...malo li je na ovu skupoću i krizu.
mlekac mlekac 20:04 01.09.2010

Re: Cestitke majko!

Jelica Greganović
vec radan covek

Pa...kako da ti kažem...kad bi rad počinjao oko 3 popodne, možda bi i bilo neke vajde od njega, ovako...mada, da ne grešim dušu, eno je doneo kući ćagu na dva jezika, sa sve orlovima i krunom, da je stekao radno iskustvo volontirajući u Vladi Srbije...malo li je na ovu skupoću i krizu.


Moj se dosetio, pa sljaka klizno. Citaj - kad god moze radi popodnevne ili vecernje smene... Lepo mu ostaje prepodne za knjavku i devojku.

Nego, da se pohvalim, pozitivan uticaj prve smene Princeza i Mudrica zagrlili jastuke vec u pola devet i uveliko jezde carstvom snova!

Biberce se nesto vrpolji - njemu se jos ne knjava, al' nema vadjenja, ako matoriji spavaju mora i on!

Srecna nam nova skolska godina!
freehand freehand 21:35 01.09.2010

Re: Cestitke majko!

Jelica Greganović
vec radan covek

Pa...kako da ti kažem...kad bi rad počinjao oko 3 popodne, možda bi i bilo neke vajde od njega, ovako...mada, da ne grešim dušu, eno je doneo kući ćagu na dva jezika, sa sve orlovima i krunom, da je stekao radno iskustvo volontirajući u Vladi Srbije...malo li je na ovu skupoću i krizu.
Jel i on neki konsultant?
Ali jedini volonter u našim državnim organima, garant! Možda ga i časte sa neko preduzetje, ako se pokazao.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:54 01.09.2010

Re: Cestitke majko!

Srecna nam nova skolska godina!

I da se oduži bar k'o raspust!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:57 01.09.2010

Re: Cestitke majko!

Jel i on neki konsultant?

Da je bar, da se osevapimo, brucoš siroma' studenat. Tek 'vata mustru.
Ali jedini volonter u našim državnim organima, garant!

Nije, ne'š verovati, bilo ih je nekoliko, čak su i svoju grupu na FB napravili.
Možda ga i časte sa neko preduzetje, ako se pokazao.

Pozlatole ti se, iz tvojih usta u božje/čije god uši.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 15:16 01.09.2010

Pesmica za Bukvar

Ja u školu idem i mnogo sam jak,
volim da se bije i loš sam đak,
devojčice za kosu vučem,
dečake u wc-u tučem...
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:20 01.09.2010

Re: Pesmica za Bukvar

Džavole!
freehand freehand 22:30 01.09.2010

Re: Pesmica za Bukvar

Jelica Greganović
Džavole!

Vrag mali!
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:22 03.09.2010

Re: Pesmica za Bukvar

Džavole!


Vrag mali!


Nestaško!
razmisljam razmisljam 17:05 01.09.2010

Срећно

али секирљиво, ја кад ти кажем. Мали матОрант, а не зна се ни шта ће полагати, прва генерација која је ( пре седам година ! ) кренула по новом програму, па још нису постигли ни све уџбенике да им припреме , информатику ове године вероватно неће имати јер нема ко да им је предаје ...
Не питај, баш ми леп овај 1. сеКтембар, онолико.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:11 01.09.2010

Re: Срећно

Ne pominji, evo se moji vratili iz škole, puni novosti i novina k'o šipak, a ja samo lovim između redova koliko li je to u evrima...
mlekac mlekac 20:06 01.09.2010

Re: Срећно

razmisljam
али секирљиво, ја кад ти кажем. Мали матОрант, а не зна се ни шта ће полагати, прва генерација која је ( пре седам година ! ) кренула по новом програму, па још нису постигли ни све уџбенике да им припреме , информатику ове године вероватно неће имати јер нема ко да им је предаје ...
Не питај, баш ми леп овај 1. сеКтембар, онолико.

Draga, da vam nije zaostala neka knjiga od prosle godine? Pokusavam da opremim Princezu. Srecno vam bilo sa malom maturom. Ja nestrpljivo cekam da vidim kako cete vi da prodjete i sta ce na Princezinima da ispravljaju...
razmisljam razmisljam 21:55 01.09.2010

Re: Срећно

Остале. Имаш ли списак шта Принцези треба ( Знаш да свака школа и сваки наставник бирају уџбенике од разнијех издавача, па може да се догоди да се не поклопимо. ) ? Шаљи на ПП па можемо нешто да се Здоговоримо .
mlekac mlekac 22:01 01.09.2010

Re: Срећно

razmisljam
Остале. Имаш ли списак шта Принцези треба ( Знаш да свака школа и сваки наставник бирају уџбенике од разнијех издавача, па може да се догоди да се не поклопимо. ) ? Шаљи на ПП па можемо нешто да се Здоговоримо .


Javljam se na PP! Spasla si me!
Oljacat Oljacat 17:53 01.09.2010

Dakle

Dakle nasmeja me do suza....Raspust mi se smučio, što od njih dvojice koji su neprekidno gledali u kompjuter ili televizor, što od baba koje ne prestadoše da zvocaju kako deca napolje ne izlaze. JEDVA sam dočekala kraj raspusta!
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:57 01.09.2010

Re: Dakle

Naši su izlazili, ali samo čoporativno, a tako su se i vraćali, nikad u duetu...neprebrojiv raspust, da te muka spopadne od druželjubivosti...i sad nam ga evo dečko, došao da prespava kod nas (!!! Fasovaće ležište u sobi kod njenog mlađeg brata, samo tako) da bi Princezi prvi čestitao rođendan sutra ujutru
antioksidant antioksidant 19:01 01.09.2010

Re: Dakle

i sad nam ga evo dečko, došao da prespava kod nas

ja ga ne bih pustio ako ne donese knjige
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:04 01.09.2010

Re: Dakle

ja ga ne bih pustio ako ne donese knjige

Pustio da dođe ili pustio da ode, jerbo ako je za odlaženje, to će da mu legne k'o kec na desetku, nema šta da ga ne puštam, on se i tako naselio kod nas, mlad za ženjenje, al' mogli bi da ga usvojimo glat...ova školska godina se još nije primila, odbauljasmo večeras u prodavnicu, dovukosmo nazad kesetine, a kod nas opet prekobrojno stanje...Prestolonasledniku došla izabranica srca njegovog, društvenjaci oboje, znoje se računajući njenu kiriju studentsku, Princezin dečko tu naravno i dalje...prehlađen, a nos mu izgoreo od sunca na treningu...sedi dete i čeka supu da se poleči...dadoh mu i supu kad se skuvala...šta dodati...
baka Evdokija i unuka Djina baka Evdokija i unuka Djina 18:35 01.09.2010

Ove godine..

Ja ću ove godine prvo polugodište preskočiti iz razumljivih i svima već poznatih razloga (komada tri)..

Jelice, draga, samo da ti šapnem, ispunila sam svekrvi želju, dve devojke i momak...

Biće jelka, ruža i jedno malo zavijalo ...

Djina
mlekac mlekac 20:07 01.09.2010

Re: Ove godine..

baka Evdokija i unuka Djina
Ja ću ove godine prvo polugodište preskočiti iz razumljivih i svima već poznatih razloga (komada tri)..

Jelice, draga, samo da ti šapnem, ispunila sam svekrvi želju, dve devojke i momak...

Biće jelka, ruža i jedno malo zavijalo ...

Djina


IJU! Pa jel' se to tako saopstava????

Ostatak na pp
baka Evdokija i unuka Djina baka Evdokija i unuka Djina 20:08 01.09.2010

Re: Ove godine..

A kako drugačije!!?!

S neba u rebra....

Djina
mlekac mlekac 20:17 01.09.2010

Re: Ove godine..

baka Evdokija i unuka Djina
A kako drugačije!!?!

S neba u rebra....

Djina



Priznaj da se tata najvise obradovao!

(Moja princeza bi ti odmah sugerirala da bar jednoj das ime Masha, to joj je, ne znam zasto, omiljeno ime za devojcice)
baka Evdokija i unuka Djina baka Evdokija i unuka Djina 20:43 01.09.2010

Re: Ove godine..

Pa jeste se obradovao, malo je njunjao jer se potajno nadao da su sve devojke, više je isprepadan brojnim stanjem nego što sme da se raduje.

A ćerku poljubi, udaću je za nekog Rusa pa nek rodi Mašu I Mašu II i Mašu III, dosta im je po ruski srednje prezime (grigorijevič jer je tata Grigorije) i rusko prezime, imena ne dam!!

Biće im imena ko i poreklo, srpsko-jevrejsko-italijansko-francusko-rusko.

Ja sam Djina Ana Lesendra Frančeska DeLucca Macciado, pa i njima ne gine po četiri imena i dva prezimena, tačnije, tri prezimena, DeLucca Grigorijevič M... (nemam odobrenje da objavim muževljevo prezime na blogu, ebiga, ne da)

Djina
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:09 01.09.2010

Re: Ove godine..

Čuj ispunila želju, na njenom mestu ja bih već počela spomenik da ti klešem, svaka ti čast!
Drži se majko, navijamo za tebe i tri srca!



I pozdravi mi zemljakinju

baka Evdokija i unuka Djina baka Evdokija i unuka Djina 15:22 03.09.2010

Re: Ove godine..

Bogami...

Izračunala žena da se u familiji pod prezimenom po muškoj liniji zadnje rodilo žensko 1963. Ona je imala tri brata, i sva njena braća mušku decu itd... Moj mužić po očevoj liniji nema sestru/tetku kojoj je devojačko prezime isto ko njegovo!

Dakle, ja sam ispala prva snajka koja nosi ne jedno nego dva ženska!!

Elem, ako niknem u kamenoj ili bakarnoj verziji na Crvenom trgu krajem januara kad se porodim, nikakvo čudo!!

Sofija, svekrva je već ošmekala dva roze kreveca, prilično kraljevska, sa (roze) baldahinima, (roze) pufnicama i (roze) cvetićima i (roze) posteljinicom... Nije ih kupila samo jer se nada da je lekarska greška i da je treće žensko!!

Ako se doca prevario pa nisu dve devojke, obesiće ga Sofija za primer!

Počinjem da sanjam roze zečeve i medvede...

Djina
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:22 03.09.2010

Re: Ove godine..

Ovako



ovako



ili ovako?




baka Evdokija i unuka Djina baka Evdokija i unuka Djina 22:30 03.09.2010

Re: Ove godine..



i ovako




JEEEEEE!!!!!!!!!!!

Ubacila slikice!!

Djina

PS stvarno je našla ovakve!! Ne preterujem!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:48 03.09.2010

Re: Ove godine..

Ova okrugla je zgodna, nikad ne možeš da staviš bebu naopačke.
Unfuckable Unfuckable 18:51 01.09.2010

heh, a lepo je

moja majka imala običaj da kaže:
"ka'ćetajponedeljak pa da se odmorim!"

Jutros gledam Troje u liftu, obešenih noseva, skroz uglancani od glave do pete, al' tužno to i neutešno. I pored njih sasvim oduševljene, mladalački čak nekako iskerebečene, (a zaboravne svakako - sve se plašim da su se pre 30 let' tako poletno osećali na današnji dan) roditelje koji su se kokanda odistinski ushitili velikim povratkom svojih mladunaca na staze pohoda ka Hramu Znanja, te im svima mrtav'ladan isčestitam Dan Žalosti.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:12 01.09.2010

Re: heh, a lepo je

"ka'ćetajponedeljak pa da se odmorim!"

Drže Unf, ja tu mantru redovno upražnjavam...kakva nedelja, napast od dana...ovi moji su se danas odvukli u školu k'o da su im bukagije na nogama...al' šta se mora nije teško, a vala i meni da svane.
jaksa scekic jaksa scekic 19:37 01.09.2010

Jelice izvini

sto Ti ulazim u atar, ali se vozikam ovih dana po Dezeli, svuda su napisi tipa "Pazite kako vozimo, vracamo Vam se" , negde su kod skola stavili i elektronske pokazivace brzina, vidim da Ti je i Predsednik Tirk cestitao prvi dan skole, a ovde po Bledu jutros kola mile, na svakom pesackom prelazu na jednoj strani zvanicni policajac, a na drugoj obukli neke dobrovoljce-penzionere- te oni prevode decu preko ulice, mlogooo mi se to dopalo, zao mi nisam slikao da pokazujem po zemlji Srbiji kako se to radi

J
antioksidant antioksidant 19:40 01.09.2010

Re: Jelice izvini

zao mi nisam slikao da pokazujem po zemlji Srbiji kako se to radi

ima i lepsih stvari da slikas tamo od slovenackih penzionera
vishnja92 vishnja92 19:47 01.09.2010

Re: Jelice izvini

mlogooo mi se to dopalo

pa bude to i ovde... prvih dana septembra.
posle vise ne
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:17 01.09.2010

Re: Jelice izvini

Samo izvoli, ovaj rad iz mog komšiluka
jednatanja jednatanja 20:47 01.09.2010

Re: Jelice izvini

na svakom pesackom prelazu na jednoj strani zvanicni policajac, a na drugoj obukli neke dobrovoljce-penzionere- te oni prevode decu preko ulice,


Baš lepo...moj će biti prvak sledećeg 1.og septembra, ali bih volela kad bih ga tako ispratila u školu, sa znanjem da cela gradska zajednica brine za njegovu bezbednost.

Jelice, kao i uvek, lep tekst. Uživajte!.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:22 01.09.2010

Re: Jelice izvini

Hvala Tanja, još kad bi ta briga trajala duže od jednog dana...
Evo nam ga gradonačelnik, danas, u našoj bivšoj OŠ


freehand freehand 22:32 01.09.2010

Re: Jelice izvini

Jelica Greganović
Hvala Tanja, još kad bi ta briga trajala duže od jednog dana...
Evo nam ga gradonačelnik, danas, u našoj bivšoj OŠ



U jeben ti! Šta se žuti u gori zelenoj...
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:33 01.09.2010

Re: Jelice izvini

Kažem vam ja... k'o da su krenuli u masone, tj. žutone...
freehand freehand 22:40 01.09.2010

Re: Jelice izvini

Jelica Greganović
Kažem vam ja... k'o da su krenuli u masone, tj. žutone...

... i poneli -?
Jukie Jukie 23:08 01.09.2010

Re: Jelice izvini

Jelica Greganović
Hvala Tanja, još kad bi ta briga trajala duže od jednog dana...Evo nam ga gradonačelnik, danas, u našoj bivšoj OŠ

Kad sam ja išao u školu pionirske marame su bile crvene

mlekac mlekac 23:49 01.09.2010

Re: Jelice izvini

Jukie
Jelica Greganović
Hvala Tanja, još kad bi ta briga trajala duže od jednog dana...Evo nam ga gradonačelnik, danas, u našoj bivšoj OŠ

Kad sam ja išao u školu pionirske marame su bile crvene


A i nisu se dobijale odmah prvog dana!
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:25 02.09.2010

Re: Jelice izvini

... i poneli -?

I poneli zecove koji svetle u predelu gde se leđa prestaju pristojno zvati. Pa ti vidi kakva je to grupacija i samo probaj da naslutiš ciljeve.
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:26 02.09.2010

Re: Jelice izvini

Ovo ni nisu marame, nego krpene ogrlice, žuti se grad samo tako, ali neka...ove godine je krenula u prvi razred slovenačka baby boom generacija, ima ih ko već dugo ne.
miloradkakmar miloradkakmar 00:55 02.09.2010

Školu

su izmislili zbog raspusta kad deci svašta pada na pamet i da roditelje testiraju kako to sve mogu da savladaju. Zato su izmislili još i prolećni raspust.
To u moje vreme nije bilo. U školu se moralo i za vreme raspusta : krečenje, ribanje, čišćenje snega, popravka stolica....
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:29 02.09.2010

Re: Školu

I ne samo to, nego ovde taman pomisliš bogufala i konačno škola, kad eto ti novih raspusta, kraćih, ali češćih, kad sve sabereš, više su na raspustu nego u školi.
malasneki malasneki 09:50 02.09.2010

Srecno

Cestitam prvo princezi rodjendan i da joj se ispune sveeeeeeeeeeee zeljice (ljubni je obavezno od mene) a onda tebi polazak dece u skolu
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:15 02.09.2010

Re: Srecno

Hvala draga!
Biće preneto i poljubljeno.
malasneki malasneki 11:22 02.09.2010

jel ovoliko?

Jelica Greganović Jelica Greganović 11:31 02.09.2010

Re: jel ovoliko?

O, da...

malasneki malasneki 11:37 02.09.2010

Re: jel ovoliko?

zeznuta godina
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:50 02.09.2010

Re: jel ovoliko?

Za roditelje, da...uh...moraću to obaška da objasnim, eto me uskoro...
ivana23 ivana23 12:09 02.09.2010

Re: jel ovoliko?

Srecan rodjendan princezi.


Jelica Greganović Jelica Greganović 12:44 02.09.2010

Re: jel ovoliko?

Hvala, draga...evo me sa'ću...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana