Sport

Nik Boliteri za B92: “Vetar Đokovicu odgovara”

Nikola Olić RSS / 09.09.2010. u 18:32

Nik Boliteri sa autoritetom i lakoćom priča o brzini, vlažnosti i pritisku vazduha, jasno je da se u njegovoj legendarnoj teniskoj akademiji na Floridi i o tome puno vodi računa. I svojim izgledom ukazuje da je sa tog opuštenog sunčanog poluostrva: ima skoro 80 godina ali mu ten, vitkost i frizura sakrivaju deceniju ili dve.

U četvrtak ujutro smo se sreli ispred kafića Red Star, oko vrata nije imao nikakvu akreditaciju jer je verovatno jedan od retkih kojima to nije potrebno. Bavi se tenisom više od 50 godina, tokom kojih su kroz njegovu školu tenisa prošli Monika Seleš, Venus i Serena Vilijams, Džim Kurijer, Jelena Janković, Marija Sarapova i mnogi drugi. Ovog leta radi sa Novakovim mlađim bratom Đorđem, te je rado prihvatio da popriča sa B92 o starijem bratu Novaku, i nastupajucem meču protiv Federera.

"Novakov meč protiv Federera će biti vrlo interesantan. Novak je vrlo solidan igrač sa glavne linije, servis mu je bolji u poslednjih par dana, vrlo retko bira loše poteze. A i mislim da mu uslovi u Njujorku odgovaraju, ovakav vazduh i ovaj vetar. Vetar ga hladi i osvežava, pa može duže da se bori na terenu."

Mada je Boliteri kao i uvek bio kamufliran u svoje staromodne ‘Oakley' naočare za sunce, napravili smo malu pauzu sa snimanjem pošto ga je grupa tenisera iz Kalifornije prepoznala i zatražila autograme. Posle par potpisanih kacketa i fotografija, nastavili smo razgovor o Federeru.

"Federer je u poslednjih par dana ovde u Njujorku igrao neverovatno dobro. Savetujem Novaku da izađe na mrežu nekoliko puta. Takođe mora odlicno da servira, i da proba udarce koje ne koristi često, da zbuni protivnika. Nikako mu ne odgovara da protiv Federera proba da igra dugačke poene, to Novaku ne ide u korist."

Federerov novi trener, Pol Anakon, je takođe Boliterijev bivši student.

"Federer sve radi kako treba, odlično se kreće po terenu. Znam njegovog trenera vrlo dobro i mislim da je dobra odluka što sad ima trenera. Novaku savetujem da uleti u meč punom parom, i da pre toga ponovi sebi par puta: Ja Sam Broj 3. Federer jeste bolje rangiran teniser, i to Novaku treba da bude inspiracija da izađe na teren i napravi šou. Treba da igra bez pritiska, i mora malo da igra na rizik."

Boliteri je nedavno bio gost porodice Đokovic u Srbiji, i o tome je pričao sa vidnim zadovoljstvom.

"Znam njegovu porodicu, bio sam gost u vašoj zemlji. Novak je mlad covek, prosecna starost za nejveće uspehe u tenisu je oko 26 godina - Novak ima para, super izgleda, ima divnu porodicu -- ima sve. I njegov mlađi brat Đorđe liči puno na njega. Vrlo je pametan i duhovit, ima isti bekhend kao Novak, i sad mu jos samo treba Boliteri forhend..."



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Spiridon Spiridon 10:04 10.09.2010

udari je!

master.dragi master.dragi 11:12 10.09.2010

nole

Novak ima para, super izgleda

Nikola Olić Nikola Olić 16:17 10.09.2010

Re: nole

pretpostavljam da je boliteri radio sa puno "lepih" i "bogatih" igraca, ali se iz nekog razloga juce bas uzbudio dok je pricao o novaku... nije mu se zurilo, na tenane smo pricali. reklo bi se da mu prijaju ljudi iz nasih krajeva.
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:43 10.09.2010

Re: nole

zalužena pobeda.
veliki je borac!
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:44 10.09.2010

Re: nole

izašao raspored za sutra.

prvo igraju nadal i južni pa novak i federer.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana