Sport

US Open: Razgovor sa Novakom posle finala

Nikola Olić RSS / 14.09.2010. u 04:32

Andy Kentla 2010
Andy Kentla 2010
Pet minuta posto se ceremonija zavrsila, Novak je vec bio spreman za susret sa novinarima. Mnogi od njih su se jos vracali sa svojih pozicija na Arthur Ashe stadionu, pa smo imali nekoliko sekundi za razgovor. Konferencije za stampu obicno pocinju mnogo kasnije, ali posle ovakvog meca i zavrsetka turnira, Novak je uz osmeh rekao da je hteo sve sto pre da zavrsi i da pocne da razmislja o povratku za Beograd. Posle razgovora na engleskom, delegacija nasih novinara prisla je Noletovom podijumu...

 

Kako se osecas posle ovakvog meca i ovakvog turnira?

S obzirom da radimo ovaj intervju nakon poraza, postoji naravno zal za finalom, i sigurno sam razocoran sto nisam imao priliku da podignem trofej ovde u Njujorku. Analziirajuci 2 nedelje ovde, moram da budem zadovoljan pruzenim jer sam se zaista osecao jako dobro na terenu i igrao sam agresivno, sto je ono sto me je karakterisalo poslednjh par godina. Uzdignute glave i ponosno mogu da pogledam na protekle 2 nedelje i da se okrenem novi izazovima i da strpljivo cekam narednu priliku. Posvecenost ovom sportu ce uvek biti maksimalna jer zelim da ostvarim svoj zivotni cil da budem broj jedan na svetu.

Gde je bilo prelomni momenat veceras?

Tesko je to reci, verovatno taj treci set, on je vrlo vrlo dobro igrao na svoje servis gemove. Napredovao je u tom elementu u njegovoj igri, zaista je vidljivo. Od samo pre tri nedelje, recimo u Torontu i Sinsinatiju nije mogao da servira preko 115 ili 120 milja na sat, a sad servira u proseku 120 ili 125. Sa osnovne linije je uvek bio fenomenalan i zasluzeno je pobedio vecears. Nemam sta da kazem osim da cestitam Nadalu na fenomenalnom turniru, zasluzeno je pobedio. Opet napominjem da sam imao sjajan turnir, ali kad neko odigra na ovako visokom nivou i kada vas pobedi na ovaj nacin, morate da stisense ruku i kazete da je bolji.

Za par dana te ceka Dejvis Kup...

Pa bice vrlo nezgodno, zbog te vremenske razlike, privikavanje na novu vremensku zonu, sta je tu je. To me je sacekalo, igrao sam ovde finale i mogu sa osmehom da se vratim u svoju zemlu sa jos jednim trofejom. Nadam se da cu biti spreman za polufinalni mec sa cesima. U redovnom sam kontaktu sa kolegama iz reprezentacije, ako budem imao prilike da se oporavim fizicki i psihicki, mi imamo dobre sanse da izadjemo kao pobednici.

Ti si veceras podizao nivo svoje igre, da li je Nadal podizao svoj? Da li mislis da je on mogao jos bolje da igra?

Tesko je proceniti u ovom trenutku, on ce bolje reci kako se osecao na terenu. Mislim da je ovo jedan od najboljih meceva na tvrdoj podlozi koje je on ikad odigrao. Ja sam podizao svoj nivo igre, posebno kad sam osvojio drugi set i izvrsio taj pritisak nad njim. Pokusavao sam da ne sve nacine pruzmem kontrolu nad mecom, on je sve to vrlo dobro podneo.

Kako su ti se cinili nasi navijaci veceras?

Sjajni su zaista, svi pozdravi i iskrena zahvalnost svima koji su me podrzavali veceras, nasi navijaci posebno. Imali smo sjanu grupu gore koja nije prestala da me bodri, i zbog takvih ljudi sam igrao mec do kraja.

Posto nisi osvojio titulu ovde, mozda bi Dejvis Kup titula pomogla?

Dace Bog...

Atačmenti



Komentari (8)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Milutin Milošević Milutin Milošević 09:30 14.09.2010

Biće valjda

Posto nisi osvojio titulu ovde, mozda bi Dejvis Kup titula pomogla?
Dace Bog...
jeca92 jeca92 10:52 14.09.2010

Dejvis Kup

Ne treba naravno ni sumnjati da ću ići na mečeve Dejvis Kupa možda ne sva 3 dana ali 1. dana sam svakako u Areni i bodrim naše tenisere.
milandjuk milandjuk 10:33 15.09.2010

nasi teniseri?

Pa zar nisu oni iz Monaka?

NNN NNN 11:18 15.09.2010

Re: nasi teniseri?

U Dejvis kupu ne igraju za Monako.
enzo_molinari enzo_molinari 16:04 15.09.2010

Re: nasi teniseri?

milandjuk
Pa zar nisu oni iz Monaka?



he he
ivana23 ivana23 17:34 15.09.2010

Re: nasi teniseri?

milandjuk
Pa zar nisu oni iz Monaka?


Kao i vecina sa ATP tura.
Oracle Oracle 18:52 15.09.2010

:-)

Nas Nole sa 7 godina

Doctor Wu Doctor Wu 23:04 15.09.2010

"da li je Nadal podizao svoj"

Slicka je fenkis, bas, onako, gay.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana