Ljubav| Na današnji dan| Nostalgija| Reč i slika| Život

SLUČAJEVI ILI TRAGEDIJE MOJIH LJUBAVI (Jasmina)

Aleksandar Todorovic Bekan RSS / 24.09.2010. u 17:21

SLUČAJEVI ILI TRAGEDIJE MOJIH LJUBAVI (Jasmina)

 

Dobar dan, (eh da je zaista bio dobar dan, gde bi mi samo kraj bio, ovako...!)

 

Ja sam Todorovic! Aleksandar Todorovic! Zapamtite to ime, i to prezime, ali ne zbog mene, nego radi vas - za svaki slucaj.

 

 

Ceo slucaj je poceo 6. oktobra prosle godine. Otisao sam u svoju banku da podignem novac.  Banka se nalazi tu, u mojoj ulici. Imao sam obicaj da pare ne podizem i po nekoliko meseci i na taj nacin sam uspevao da skupim dovoljno da recimo odem na more.

 

Usao sam u banku, neko uvek negde pritisne taj nevidljivi taster da se vrata otkljucaju, i prisao sam salteru jer nije bilo da se ceka. I tad su nam se susrele oci! Imala je zelene oci i plavu bluzu, ili je imala plave oci i zelenu bluzu, vise nisam siguran. Ali sam bio siguran da je imala nokte boje lila! Ja obicno u takvim slucajevima vidim samo nokte ruku koje mi prebrojavaju novac, a ponekad dignem pogled ako primetim kakav dekolte, ali to je sve. Cak i kad sam jednom pisao pismo Ronaldu Reganu dok je jos bio ziv i predsednik amerike, ono kad sam mu bio cestitao rodjendan koji pada kad pada i moj, nisam preterano zagledao salterske radnice!  E ovoj je, pored zelenih ociju i plave bluze, i dekoltea, na plocici pisalo Jasmina. Zvala se Jasmina.

 

Prvi put sam je video tada, pre nje na tom mestu sedeo je neki Zdravko, a mozda se zvao i Sinisa, ili Toma, i to sam zaboravio. Jedino nisam zaboravio da mi se uvek smeskao taj Zdravko, jer me je valjda bio prepoznao sa televizije. O pardon, mozda to sad ovde nisam smeo da kazem!

 

Vratimo se Jasmini. Dopala mi se. Brzo je tipkala a jos brze je brojala novac. Dala mi je da joj potpisem. Zadrhtala mi je ruka, a ionako rukopis mi je los a ime i prezime s puno slova. Moje potpisivanje je trajalo. Ona je cekala. Ja sam pisao i gledao u nju. A-lek-san-dar To-do-ro-vic, osam slogova, koliko je samo lakse biti recimo Igor Brakus, tu ukupno ima samo cetiri sloga!  Vratio sam joj taj potpisani papir i dala mi je novac. Bio sam ushicen, to je bila prva stvar koju sam dobio od nje! I resio sam da u tome istrajem, pa sam tako sledecih 96 dana, skoro svih 100, sve do nove godine, svaki dan, dolazio u isto vreme kod nje na salter i dizao po 200 dinara! Prvo im je u banci bilo cudno, pa sumnjicavo, onda smesno, posle su se bili i navikli na mene, a i njoj je bilo drago, valjda, sto sam tu. Ona je, htela ne htela, sve vec vrlo dobro znala o meni, i ko sam, i kako se zovem i gde stanujem, i koji mi je broj racuna! Odlican pocetak!

 

I dodjem ti ja 31. decembra kao i obicno u banku, i – i po prvi put - nema Jasmine! A gde je Jasmina, pitam njene kolege, i oni mi rekose, Jasmina vise ne radi ovde, dala je otkaz! I vise se nece vracati nazad!

 

E steta, rekoh u sebi, a tako nam je bilo dobro krenulo!

 

Ma, pricacu vam sledeci put...

Atačmenti



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

angie01 angie01 17:59 24.09.2010

dala ti pare!

shra vishe 'ocesh?!!!!!
malasneki malasneki 08:43 29.09.2010

Jasmine bankarke

i moja bankarka se zove Jasmina, ali radi u filijali na Vozdovcu, do duse ne znam ni da li je ista banka u pitanju

e bas si ti neki ljubavni baksuz, mada iskreno receno, mogao si se i vise potruditi od tih 200 dinara svakodnevno

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana