DANAS SE UDAJE ANA !

Jelica Greganović RSS / 08.12.2007. u 10:14

CarryingMyBride.jpgDanas se udaje naša Ana. Dobro jutro sa tremom i frkom. I sve kako sleduje. Ana je deo naše proširene porodice. Ana je Beograđankica. Advokatica. Kada se nasmeje, na obrazima joj se naprave rupice. Kažu Slovenci da te rupice ostanu od anđelovog poljupca. Kada te noću anđeo poljubi, ulepša ti osmeh za ceo život. Ana se stalno smeje, oči joj se poluzatvore i smeju zajedno sa anđeoskim poljupcima.

 

Ana se udaje za Srđana. Srđan se isto kao i Ana stalno smeje. Pravi šarmantni Beograđanin. Ana i Srđan danas ima da prežive frtutmu, kojoj će se smejati tek kada prođe. Kada budu gledali slike sebe, torte, rođaka. Tek tada će da vide svoju svadbu. Danas su samo glavni junaci velike predstave.

 

Ovaj blog je svadbeni dar za Anu. I Srđana, naravno.

 

Anina udaja, kao i svaka uostalom je odlična prilika da se izvadi foto-album i pogleda sopstveni obred. Naš je više no zabavan. Bio i ostao. O čem će doveka svedočiti slike u albumu na sitno cveće. Zajedno sa tekstom Duška Radovića, koji su nam čitali, tada, na venčanju. Poslala nam matičarka, da ne kažem delegatkinja.

 

Žmu i ja smo se venčali na prepad. Davne 1989. godine. I to ovako: kao uostalom i većina objekata svadbi, želeli smo da venčanje izvedemo u miru i tišini. Bez gomile rođaka. Bez gungule i drame. Samo mi i kumovi. Povodom čega smo otišli u Novi Sad. Budući kumovi su nam objasnili da je to pravo mesto za venčavanje bez cirkusa.

 

Normalno da smo imali tremu. Krenuli smo da zakažemo venčanje, a put do Novog Sada duži no ikad. U Novom Sadu čekaju budući kumovi. Zajedno otklipšemo u opštinu. Osoblje nabaci osmeh broj 3 – »O, tako mladi, baš divno, samo napred deco«. Kumovi se smeškaju. Oni su celu priču već prošli, lako im je da se klibere. Nas dvoje se pozbunjivali. Ne možemo da se setimo sopstvenih datuma rođenja. Nadležna sipa pitanja kao španska inkvizicija. Ubrzo, kada smo dotičnoj priznali sve brojke, stižemo do slova. Tu nastaje problem. Čista trema. Nadležna sa zanimanjem prati našu ping-pong raspravu o tome da li se Greganovič piše sa ć ili sa č. Od sve frke, ja krećem u etimologiju prezimena, pokušavajući da ubedim budućeg Žmua da ja ipak bolje znam kako se on stvarno preziva. Kumovi grcaju od smeha. Opštinska radnica nestrpljivo glumi srdačnost. Na kraju se ja odlučujem samo za Žmuovo prezime (shvativši da ću se ceo život potpisivati pola sata, ako zadržim i svoje) i nalazimo se na č. Potpisujemo narudžbinu za venčanje, nadležna svečano saopštava datum i isteturavamo napolje iz opštine. Opštinska radnica odlazi na kratak odmor u obližnji sanatorijum, a kumovi, konačno glasno, pršte od smeha.

 

Posle je kuma, buduća, otperjala da drži časove engleskog, na Radničkom univerzitetu. Kum, Žmu i ja smo se zanimali, u njihovom stanu. Kum i Žmu su zalivali uspešno zakazivanje venčanja, a ja sam listala ostavljeni album. U kome se Kum i Kuma venčavaju u prisutvu 23.795 svatova i 56.953 najbliža rođaka. Lepo su me žmarci podilazili. Ako ne zinem roditeljima, naljutiće se. Ako kažem kada, samo će da osvane pred opštinom najbliža rodbina. Broj dovoljan za izazivanje saobraćajnog kolapsa u Novom Sadu.

 

Žmu i Kum su postajali sve glasniji i veseliji, na šta se odjednom čuo budućeg Kuma glas:

 

- Pa dobro, ako hoćete da se venčate bez gužve, što se ne venčate danas?

Žmu: Kako danas, pa to ne može, danas smo zakazali...

- Šta ne može, kako ne može, sad ćeš da vidiš...HALO, opština!...

 

U roku od odmah, budući Kum je hipnotisao opštinu novosadsku da nas privenča, sad i odmah. Meni je oduzet album. Žmu je načisto zbunjen trćao za Kumom u galopu. Za njima ja. Pravac opština, a pre toga da se kupi burma. U pauzi dvokratnog radnog vremena. Natrčavamo na slučajno otvorenu juvelirnicu, na Dunavskoj. Prepadnuti, sanjivi prodavac, traži dugme za poziv pandura. Mi izbezumljeni gledamo u šareniš od prstenja. Kum i Žmu dreče:«Biraj!« Šta da biram, samo prstenje. Sa kamenjem. Neće valjda Žmu da nosi buba-maru od rubina ceo život...Na svu sreću, natrapali smo na robnu kuću. Socijalizam lično. Imaju i burme, izvolite...Jes' samo pare nismo poneli. Kum velikodušno piše ček, burme u kesicu robne kuće i tutanj u opštinu.

 

U opštini delegat. Dosadno mu. Četvrtak popodne. Venčavaju se samo reprizeri i konjokradice. Nas dvoje sedamo na stolice uza zid. Kum obara rekord afričkih poštara i trči po Kumu. Jer sam ja odbila da se navata prvi nedužni prolaznik, uzme za taoca i ponovo oslobodi, ako se potpiše kao moj kum-svedok.

 

Sedim sa kesicom robnih kuća. Žmu isprepadan i zbunjen. Delegat-matičar đavolski namiguje i otvara fioku. Iz fioke vadi flašu od viskija. Šta je unutra niko ne zna. Nudi Žmuu, za utapanje treme. Ubogi Žmu ne sme da odbije, Delegat-matičar iz lakta seče cug. Vodene čaše iz druge fioke. Gde li drže dokumentaciju, ako su im stolovi puni servisa i vatrene vode?

 

Uskoro su u kancelariju upali zaduvani Kum i isprepadana, bez daha, sva raščupana Kuma. Izvučena sa časa engleskog. Đaci se razbežali, prosto ne verujući u toliko srećan dan.

 

Obred je mogao da počne. Veseli Delegat-matičar je okačio lentu, veličine pozorišne draperije. Pridružila mu se i mladica, koja je izašla iz obližnjeg plakara. Lentirani delegat nas je postrojio, utvrdivši prvo da mi nismo kumovi, koji čekaju mladence. Kao i da nismo brat i sestra, kao što je on mislio. Ni jednojajčani blizanici. Vatrena voda. Delegat je krenuo napred, mi za njim. Sledilo je pitanje: »Može svadbeni marš?« Žmu je propištao:«Može, ali tiše.«

 

Onda su lente stajale ispred nas. Mladica je čitala Duška Radovića. Delegat se srdačno ljuljao. Kum se behemotski slatko smeškao. Sa sve rupicama na obrazima. Kuma se sabirala, polako, još uvek zaprepašćenog pogleda. Strašno me bolela noga. Stopalo, levo.

 

Na kraju obreda, poljubac, burme i potpis zabodenog nosa u onu knjigu, k'o razredni dnevnik. Sledovalo je kolektivno ljubljenje, gde se izvukla samo tetkica, koja je slučajno ušla sa portfišem i kantom. Mislila da je radnja već zatvorena. Stopalo je i dalje bolelo. Sledilo je rukovanje u pozdrav i bris po velikim stepenicama, na dan, koji kao da je napolju čekao, da se sve završi, pa da nastavi sa radom.

 

U kineskom restoranu, onom sa najboljim pirinčanim kolačićima, što se moče u vruću čokoladu, kelner nam je poklonio dve kafene šoljice. Eno ih u podrumu, u kutiji sa prvim dečijim cipelicama i kutijama od prvih dečijih cipelica, sa računima od prvih dečijih cipelica.

Kuma je celo veče pijukala:«A, kostim što sam džaba dala da se šije...svilen...«

 

Usput sam saznala da me stopalo boli, jerbo je Žmu poslušao Kumov savet. Sve vreme venčanja je stajao na mojoj levoj nozi. Da obezbedi dominaciju u braku. Ha!...kako da ne. Jedino što mi i danas, to stopalo, malo ometa moj uobičajeni broj cipela.

 

Tako sam se ja udala. Bez princezaste venčanice i vela (svraka u meni ipak malo žali zbog toga), koji nose ljupke, loknaste devojčice. Bez ružinih latica unutra i pirinča napolju. I bez 25.893 najbliža rođaka.

 

Drž' se Anči! Srećno!

 

I dabogda vas bilo, bar, koliko i nas.

 

 

 

 

 Komentari (174)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dracena dracena 10:37 08.12.2007

Ana voli Milovana?

Ma neeee! Radovana? Jock! Onda Srdjana... uf koja zavrzlama.
Ali nema veze.
NEKA JE SA SREĆOOOM!!!.
A za venčanje je dobro svako vreme i mesto. Čak i trapez po mrkloj noći.

Jelica Greganović Jelica Greganović 10:49 08.12.2007

Re: Ana voli Milovana?

Impresivno, draga...šteta što nisam znala za ovu varijantu...mada, kako sam ja "vešta" hodanju na štiklama, naročito metar i kraj, meni da imam štikle ko ova mlada, trapez ne bi ni trebao. Salomatala bih se i bez njega.
Misa Kostic Misa Kostic 18:37 08.12.2007

Re: Ana voli Milovana?

Nista mi nije jasno: Elvis, Mlada I Pop…ma nije vazno, bitno da je veselo!
Misa Kostic
dracena dracena 10:10 09.12.2007

Re: Ana voli Milovana?

Drugim rečima: Brak je rizičan korak, ali ljubav daje ludačku hrabrost i snagu, ruši sve prepreke i premošćuje nepremostivo.
I drugom slikom:
bravar bravar 10:40 08.12.2007

bez naslova

Taman sam se spremila da idem na eskurziju, kad ono SVADBA:)
Volem svadbe, vesele i lepe, sa mladom u beloj vencanici - do zemlje, cloveka u odelu, sa leptir masnom i nikako tasnom i onom facom koju u zivotu nikada vise nece sloziti:)))
Salim se, naravno:)
Moja bila poodavno. Slike skoro prelistavane cerez neke akcije u vrticu... ono... kako su se upoznali mama i tata, kako je bilo na vencanju...

Mi nismo bili tako radikalni kao Vi.
Ziveli smo nevencano vec neko vreme, pa sam... ono... znas.... stomak i tako to...
Onda rodbina naspela... Pa rodice se vanb(M)racno, malte ne kopile...
Svasta...

Al' kako da se brinu.... mame, svekrve, taste, ujaci, tetke...
Dobro, slozimo se mi. Moze svadba, ali skromna.
I Bila je... Nesto manje od 250 dusa, prijatelja znanih i rodbine mahom ne znane:)

Najsimpaticnije je bilo ubedjivanje oko vencanice:)
Kazu - sta ima veze sto si trudna... stomak je jos mali... nece da se vidi...
Tu vec nisam popustila. Bela vencanica je simbol nevinosti, a ja nevina malo morgen...
Imala sam komplet od kuvane svile boje slonove kosti. Korektno, a meni vazda drago sto nisam... popustila:)
Znam neke koje su se klele: vencanica nikad... mi smo zene XXI veka, pa one ipak bile sa sve ziponom, belim velom i ostalim:)

PS I za mladence... SRECNA SVADBA I VESELJE, a gostima zabava... do zore:)
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:47 08.12.2007

Khm...

vidim da sam zaboravila da napišem da smo i mi živeli pre toga zajedno (što bi Slovenci rekli "u kukuruzu", a i ja sam bila malo trudna. Vrlo malo. Niš' se nije videlo.
A ovo oko venčanica, pa meni je danas možda ipak žao maličak što se nisam obukla u padobran na čipke...doduše, imali pre 5-6 godina, autori jedne ovdašnje tv emisije, ideju da uprizore u toj emisiji "pravo" venčanje meni i Žmuu i da ja konačno navučem pravcatu venčanicu...predlog glatko odbijen.
Doduše, posle venčanja, moji su ipak morali da naprave ručak, nikako nije moglo bez toga, nismo mogli da se izvučemo. Sa 25.963 rođaka, normalno.
Ovo je slika, koju sam prosto morala negde da okačim...obratite pažnju na greb koji mladoženja ostavlja za sobom :)
dracena dracena 11:01 08.12.2007

Re: Khm...

Belo


i načisto belo.
Misa Kostic Misa Kostic 18:57 08.12.2007

Re: Khm...

Sweet dreams, mila moja, sweet dreams…
Misa Kostic
takamatsu takamatsu 06:29 05.02.2008

Nije ti to pametno :)

A ovo oko venčanica, pa meni je danas možda ipak žao maličak što se nisam obukla u padobran na čipke..


Ja sam se udala u BAŠ glamuroznoj venčanici, koju je na meni šila gđa Šovljanska (ne želiš da znaš koliko ju je moja svekrva platila, lol). Venčanica je od vrata do ispod kuka bila pasent kao rukavica.....Ono - nadalje su išli silni karneri i to.
Elem, gde je catch: kad je ćerka imala jedno 5 godina, i mi se selili, ja izvadim i famoznu venčanicu, a očarano dete me natera da je opet obučem, samo za njene oči....Mati draga.....:))). Mislim, ja jesam nju zakopčala bez problema, ali sam kod gu*ice mogla da uhvatim rukom višak sa svake strane, a kod grudi sam je jedva zakopčala, a ispupčenje je bilo maaalko kao NIŽE nego što bi prema kroju trebalo da bude......lol.
DakleM, od srca preporučujem venčavanje na juriš, ako je moguće u lanenim pantalonama na lastiš, jer moja pogođena sujeta i danas pamti onu probu venčanice od pre 15-tak godina....:)))).
P.S. I danas mogu bez problema da zakopčam venčanicu, ali.... ekhm :). Što bi deca rekla: ne želiš da znaš :).
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:58 08.12.2007

Pade mi na pamet...o)))

Čitam ovo i pade mi na pamet da se nisam venčavao već 25 godina..o)))
Preporuks...o))
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:00 08.12.2007

Re: Pade mi na pamet...o)))

A da nam poveriš kako je bilo...šapni, nećemo nikom da pričamo...našla sam sajt sa vrhovima za tortu, predivno nešto :)still shopping
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:08 08.12.2007

Re: Pade mi na pamet...o)))

Jelica Greganović
A da nam poveriš kako je bilo...šapni, nećemo nikom da pričamo...našla sam sajt sa vrhovima za tortu, predivno nešto :)still shopping

Hahaha...ja sam odbio i tada kad sam morao...o))) I evo, trpimo se već 25 godina.
Ima sam najveći problem kad su se rađala deca. Svaki put kod matičara i priznavanje očinstva..o))
Kakvo je to tek maltretiranje...o))
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:10 08.12.2007

Re: Pade mi na pamet...o)))

Eto, vidiš da bi bilo lakše, malo potrpiš, još ako ti daju anesteziju...i posle ne moraš da se gnjaviš sa očinstvom...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:19 08.12.2007

Re: Pade mi na pamet...o)))

Jelica Greganović
Eto, vidiš da bi bilo lakše, malo potrpiš, još ako ti daju anesteziju...i posle ne moraš da se gnjaviš sa očinstvom...

Nadležna matičarka bila je prilično konzervativna i hrišćanski bogobojažljiva..o))
I kad bih se ja pojavio "da priznam", oči su joj bile pune moralne osude, a pitanja oštra kao bič. Gledala me je kao
da sam "mali zeleni", što je mene zabavljalo...o))
Kod "drugoga" priznavanja doneo sam joj cveće koje mi umalo nije bacila u glavu..o)))
bravar bravar 11:20 08.12.2007

Re: Pade mi na pamet...o)))

A evo i torte:))))))

takamatsu takamatsu 06:38 05.02.2008

vrlo opasno :)

Čitam ovo i pade mi na pamet da se nisam venčavao već 25 godina..o)))Neki dan sretnem ispred zgrade mog komšiju Medu sa nekim drugarom, spremaju se na pecanje. Meda je mladolik i životan "momak" od oko 50 godina, odavno razveden, onda pričamo:
- Medo, kako si? Ti i u 5.30 izbrijan, čio i veseo, čovek i po.
- Ma daaa, čovek i po.
Onda drugar: - Još samo da ga oženimo.
Ja: - Ma sam će, nije slepac da ga mi ženimo :).
Meda, inače po profesiji obezbeđenje u kockarnici, gleda u zemlju i skrušeno šapuće: - Znaš, zaboravio sam kako se to radi :)))).
Lord Greystock Lord Greystock 11:06 08.12.2007

U stvari...

... tu je najviše naderala kuma. Propade joj kostim
Svak čast Jelice! :))) Na nekom sam testiranju, dok kandidati rade testove ja čitam ovaj Vaš blog (jednim okom pazim da ne prepisuju, sram ih bilo, matori ljudi ) i valjam se od smeha. Jadni, i onako već zbunjeni i uplašeni me unezvereno gledaju i verovatno misle: "Vidi skota, nama je posao u pitanju a on se smeje k'o lud na brašno"!

Još jednom svaka čast i naravno preporuka :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:13 08.12.2007

Hvala Lorde,

nego, pusti malo matorce da prepisuju, što si taki...evo, vidi što je slikica (taman da neki đak prepiše sa manšetne:)

Lord Greystock Lord Greystock 11:14 08.12.2007

Re: U stvari...

Lord Greystock
... tu je najviše naderala kuma. Propade joj kostim Svak čast Jelice! :))) Na nekom sam testiranju, dok kandidati rade testove ja čitam ovaj Vaš blog (jednim okom pazim da ne prepisuju, sram ih bilo, matori ljudi ) i valjam se od smeha. Jadni, i onako već zbunjeni i uplašeni me unezvereno gledaju i verovatno misle: "Vidi skota, nama je posao u pitanju a on se smeje k'o lud na brašno"!Još jednom svaka čast i naravno preporuka :)Umalo da zaboravim:
Sve najlepše srećnim mladencima! :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:24 08.12.2007

Znaš Lorde da

si pogodio, Kuma mi nikada nije oprostila taj svileni kostim...i dan danas ga pominje. A naš Kum jednim od boljih fazona (a konkurencija je jaka), koje je izveo u svom životu, smatra organizaciju našeg venčanja. Mada, što da ne...imamo o čemu da pričamo, a i traje, bio je srećne ruke.
Lord Greystock Lord Greystock 18:02 08.12.2007

Re: Znaš Lorde da

Jelica Greganović
si pogodio, Kuma mi nikada nije oprostila taj svileni kostim...i dan danas ga pominje. A naš Kum jednim od boljih fazona (a konkurencija je jaka), koje je izveo u svom životu, smatra organizaciju našeg venčanja. Mada, što da ne...imamo o čemu da pričamo, a i traje, bio je srećne ruke.


(Pu bre... odužilo se ovo testiranje. Još traje :( )

Nego jel Kuma uspela posle da overi taj kostim, makar sa nekom "običnom" svadbom? Ne mora da bude "kumovska" :)
Ili i dan-danas pominje, čežnjivo ga gleda i uzdiše kako ga nije iskoristila...? :)

Ja po pitanju kumstva imam preko 50% uspešnosti! Za sada, a uskori treba da kumujem još jedared :) Nije loše, nije loše :)
ivana23 ivana23 11:11 08.12.2007

Srecno

Jelica Greganović Jelica Greganović 11:15 08.12.2007

Možda i nas

prilepe u neki album, mladenci današnji, pa za jedno godina krenu da nas sentiš listaju...Dobijemo fajl sa golupčićima i srcićima :)

bravar bravar 11:23 08.12.2007

bez naslova

I sta sad:)

Jelica Greganović Jelica Greganović 11:28 08.12.2007

Re: bez naslovaMoram da priznam da sam ja sebi dozvolila šalu, nisam izdržala. Prvo jutro posle venčanja, mož Žmu (nov, novcijat) ujutru otvara oči, ja ga pogledam sa osmehom (pozadi pevaju ptičice i cvetaju ljubičice po plafonu) i šapnem mu:

- Ukebala sam te!

Da si samo videla taj iskonski sev strave u očima...posle se slatko smejao, ali srce mu je, sigurno, preskakalo još ceo dan
adam weisphaut adam weisphaut 11:37 08.12.2007

Re: bez naslova


Da si samo videla taj iskonski sev strave u očima...posle se slatko smejao, ali srce mu je, sigurno, preskakalo još ceo dan

Bre Jelice, znas da je to jedan od od najvecih strahova svakog muskarca
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:39 08.12.2007

To je bilo

jače od mene :)))

adam weisphaut adam weisphaut 11:50 08.12.2007

Re: To je bilo

Jelica Greganović
jače od mene :)))


He he, i to sto kazes
margos margos 13:08 08.12.2007

Re: To je bilo

Jelica Greganović
jače od mene :)))

Jelice, svi te hvale, pa ja kao ne moram. Ali uživam u svakom tvom tekstu, pa red je da to i kažem.

Ja nisam izdržala, bilo je jače od mene, te sam Ga nagazila posle onog 'Da'. Taj 'sev besa' je bio neopisiv... ah... a gaženje, bez efekta, kao i u tvom slučaju:)))
bravar bravar 11:25 08.12.2007

bez naslova

Ko bi rek'o?

bravar bravar 11:26 08.12.2007

bez naslova

Necu vise:)

Nicola S. Nicola S. 11:32 08.12.2007

Re: bez naslova

Gde nalazite ovako dobre slike?!
Kakav humor!

Polovinu mojih 25,743 rodjaka (onih neduhovitih, sa kojima nemam ništa!) bi strefio infarkt a preživeli bi sa prvim naznakama svesti i preživljavanja dohvatili telefone da me ogovaraju.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:35 08.12.2007

Google :)))Osmeh za dobro jutro produžava život ovoooooliko :)
Rodbina da ogovara? Ma kakvi...neće oni...
Nicola S. Nicola S. 11:41 08.12.2007

Re: Google :)))

Jelica Greganović

Rodbina dad ogovara? Ma kakvi...neće oni...


Ha! Jedino da bude MASIVNI šlog, znači kompletan govorni aparat, prsti za poruke, NIŠTA, ma my left foot samo da im ostane - pronašli bi način!
mariopan mariopan 12:06 08.12.2007

Re: Google :)))

Ha ha ha , kako je to bilo lepo , pa niko od nas nije prosao bolje , mozda samo oni ponavljaci koji se uvezbali jer im je to , drugi , treci , cetvrti put...

Muz i ja tako isto bili zbunjeni , bulje u nas ona masa rodjaka , delegat cita , cita pa stane valjda da udahne , a mi pomislimo da je sad valjda vreme za onaj poljubac pa se poljubimo dok delegat vice u panici " ne , ne sad.." Onda pocinje da se cereka ona gomila od nazovi rodjaka i prijatelja jer nam ne pomazu uopste , samo nas zbunjuju , ima ih na slikama gde i suze brisu pa sam kasnije morala deci da objasnjavam zasto neki svatovi placu a svadba je.....tek posle nekog veremena smo mogli da se stimo svoje svadbe , sve nam je bilo u magli

Mladencima mnogo srece i ljubavi i da se smeju onim andjeoskim smehom sa sve rupicama zauvek..
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:10 08.12.2007

Da znaš

da si u pravu oko iskustva...dok smo mi isprepadani čekali na Kumove, pored nas su organizovano, bez ikakve frke protrčavali mladenci, sa malobrojnim svatovima (svedena varijanta) i izlazili očas posla iz sale, ni trznuli nisu. Posle nam delegat rekao da su to ekipe "dežurnih", venčavaju se po 3-4 put.
asterix asterix 12:11 08.12.2007

Re: Da znaš

Mashala!
bravar bravar 12:16 08.12.2007

Re: Da znaš

venčavaju se po 3-4 put.

Sta ti je iskustvo:)))
mariopan mariopan 12:37 08.12.2007

Re: Da znaš

Meni tako traumaticno iskustvo ostalo da mi i to jednom bilo dosta ...evo traje 35 godina ( bice u januaru ) sve ne bih da ponavljam ))
margos margos 13:00 08.12.2007

Re: Da znaš

mariopan
Meni tako traumaticno iskustvo ostalo da mi i to jednom bilo dosta ...evo traje 35 godina ( bice u januaru ) sve ne bih da ponavljam ))

Joj, Mariopan, kad si kod traumatičnog iskustva i onih iskusnih, ne mogu da ne napišem da mi je venčanje bilo traumatičnije od razvoda.:)))

Venčavali smo iz nekih razloga u Ambasadi u Parizu... jurcali da kupimo odeću, cipele... s kraja na kraj Pariza... ja se šminkala u kolima.. Mi smo išli kolima sami, a kumovi, dever i par prijatelja, drugim kolima....potpuni haos. Potom u nekoj maloj prostoriji obavili venčanje - jedan oniži Makedonac (službenik DB-a) nam je čitao tekst Duška Radovića, vrlo netečno :)) Sve je bilo potpuno ludo!

Kada smo se razvodili, opet nas dvoje u (drugim) kolima sami... Palata pravde... kad su se popunjavali ti neki formulari za Statistički zavod, ja lepo popunim i za sebe i za njega, a sudijinica zbunjena. On me uredno odveze da obavim neki posao, pa nazad u kancelariju. Uveče se ponovo nađemo u stanu.... sve isto... i tako do nekog trenutka dok se nismo zaista i razdvojili. Mnogo mirnije nego što smo se 13 godina pre venčali.

Moji roditelji su pre godinu dana napravili veliko slavlje - 50 godina braka. Srećni i u snazi, sve su sami organizovali, spremili i bili su toliko lepi, zadovoljni i ponosni!
Srećno Ani i Srđanu!
I Tebi tih vrednih 35 u januaru!:)))
mariopan mariopan 14:24 08.12.2007

Re: Da znaš

Hvala Margos , zelim i maldencima tako duuug , tako bogat dozivlajima ,da imaju gomilu uspomena u spomenarima za unuke , praunuke....jer posle nekog veremena sami ustanovimo da smo zapamtili samo lepe stvari i da se zivot zaista i sastojao samo od lepih stvari , one izmedju preskacemo pa spajamo one lepe uspomene u beskrajan niz , krpimo ih da ih sve povezemo jer vredelo je ..svaki dan je vredeo
Queeria Queeria 12:42 08.12.2007

Hoću i ja...

Jelica Greganović Jelica Greganović 12:52 08.12.2007

Queerijići, pa

normalno, kako bi bez vas :)))))

Misa Kostic Misa Kostic 19:28 08.12.2007

Re: Hoću i ja...

Otmeno, nema sta!
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:35 08.12.2007

Otmeno,

što da ne?!


I da ne bude nesporazuma, ja sam obrisala tvoj gornji komentar, ostavljen Dragi K., zato što je bio uvredljiv.
Misa Kostic Misa Kostic 19:57 08.12.2007

Re: Otmeno,

…suze ronim…
Gorstak Gorstak 12:43 08.12.2007

Ja, samo da pitam

Pa kako to da u naslovu bloga piše Greganović sa ć, a ne sa č? Zbunjen sam pa molim za pojašnjenje.

Što se tiče svadbe mnogo su mi jake fore kad se poručuje muzika.
Prvo dođu ovi sa mladoženjine strane pa na salveti ili kartonskoj tacni za tortu ispišu listu pesama. Zalepe neku krupnu novčanicu negde. U slučaju pevaljke pare se turaju, a kod pevača se lepe (na čelo, instrument, gde god).
Posle idu ovi sa mladine strane. Eh, uvek sam voleo da budem sa mladine strane.

To je bio uvod, a sad ide fora: Bejasmo tako na nekoj lokalnoj šatorsko-kafanskoj svadbi. Jedan od naših drugara poruči pesmu i napiše da je to od porodice Adams. Pevač lepo uzeo papirče i u mikrofon: A od porodice Adams - Foto atelje!

Pozdrav Ani i Srđanu uz pesmu Foto atelje. Opaa, ckecke, hop, hop, ijujujuuu!!!

Od, naravno, porodice Adams! Sa mladine strane, da se zna!

Živeli!
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:07 08.12.2007

Radi se o malom prstu.

Pravo prezime mog Žmua je GreganoviĆ. Hrvatsko prezime. Prilikom venčanja babe i dede, u Celju, omakao se mali prst matičarki i ispalo Č. Od tada je u svim dokumentima mog Žmua Č. Shodno tome smo se sa Č i venČali. E, onda je poČeo cirkus, malo, malo pa se državnim službenicima omaČinjao mali prst. Kako kome. Na dečijim krštenicama, na drugim dokumentima, a nas daobog koliko hoćeš. Dok ja provalim da su oni pogrešno ukucali, prošo voz. I tako smo sad svi šareni, malo imamo po papirima Ć, malo Č. Shodno tome ja se lažno predstavljam sa Ć, iako bih po venČanici morala sa Č. Zloupotrebljavam etimologiju...kao i oni mali prst.

I samo da znaš, potpuno si u pravu, mladina strana je zakon! Danas imamo delegate na istoj, Rada naša blogerka i Filip dete džezista, zatupaju naše boje. Računam da će naručivati prave stvari :)
Gorstak Gorstak 13:22 08.12.2007

Re: Radi se o malom prstu.

omakao se mali prst matičarki i ispalo Č

U jeee. Pa vas sad ni policija ne može da pronađe.

Dođu poreznici: Znate g-đžo Greganivič vi niste platili porez i zbog toga blablabla aps.
Jelica: A neeee, g-dža Greganovič je naša Podstanarka koja, eto, ni nama nije platila kiriju i više stvarno ne znamo gde je. Evo moje ID sa ć. A to, pa da imamo slična prezimena, ali nismo rođaci. Jok. Doviđenja.

A deca? Pa mogu da imaju krizu identiteta tipa: Jesi li ti muzičar? Nisi? A Jesi? Pa jesi ili nisi?

Danas imamo delegate na istoj, Rada naša blogerka i Filip dete džezista, zatupaju naše boje. Računam da će naručivati prave stvari :)


Za Radu je OK da nam naručuje pesme. Nemoj džesista, ko Boga te molim. Rasteraće svatove, a može i do tuče da dođe. Nemaš pojma kakav agresivni efekat džez muzika izaziva na stomak pun prasetine i sarme uz, obavezni, kilo-kilo špricer.
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:34 08.12.2007

Vidi, ja računam

na Radu. Kao prvo, Rada je sašila kostim. Videla sam uzorak iz novčanika. Sitni cvetiči. Diskretno. Nežna bojica. Videla sam i model, sukcesivno, prvo gore, pa dole. Angažovana je proverena korojačica. A onda je Rada, lepo mi dođe da plačem od zavisti i kupila salonke za venčanje. Camper, crvene, lakovate, sa zelenim unutru. Ludenje! Ja te cipele šacovala duže vreme, kad nestao moj br. Ostale samo jedne, Radin br. I sad Rada, u formi mladine tetke, ijujuče na svadbi u mojim cipelaaaaamaaaaa....
A ovo oko prezimena, šta da ti kažem...priznajem, delikvent sam...
Черевићан Черевићан 13:07 08.12.2007

завазда твој(а)

младенцима надар

не сањам друге неке далеке
бременит их је овај дивни свет
ено га Дилбер лепотан знани
еноје Лујка звана рајски цвет

у мени нема пожуда бивших
живот ми пружио нова открића
поглед не тежи изазове тражит
смирићу немире крај драгог бића

маштања нестварног полако губе
дражи што маме ко пејзаж оголели
умишљамнас ево - нежно загрљене
изгледа смо се - стварно заволели
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:14 08.12.2007

Re: завазда твој(а)

Hvala Čer, lep poklon za današnji dan :)

kič legalizovan

bravar bravar 13:18 08.12.2007

Re: завазда твој(а)

Bas sletese na pravo mesto:)))
Unfuckable Unfuckable 13:47 08.12.2007

Sve najbolje mladencima

a domaćici komplimenti + preporuka
Nadam se da mladenci neće čitati sve što se piše ovde - imaju pametnija posla verovatno ; )))) - a ostalo će im se kasti samo...
Meni su svadbe slatke iz milion razloga, ali bih izdvojio nešto - pomenuo sam sličnu stvar u vezi ekskurzija - retko možemo doći u bolju priliku da vidimo ljude, za koje mislimo da ih odlično poznajemo, u potpuno drugačijem elementu...
pa tako recimo - najslađe mi je kada vidim mladoženju, zadrtog rockera sa uplivima punka, inače - kako pokorno maltretira tepih "dva desno, jedan levo" sa našivenim poluizbezumljenim kezom tipa "ovo se ne dešava" ili var 2 - "baš je super, što ne otkrih ranije" u sinergiji sa raspomamljenim dedacima & torta hairdo bakicama koji - odjednom - nit "kolesterola" nit reume..... neponovljivo. Što je najlepše, obično to rade kao da su ceo život trenirali...šta ti je genetika, ybt
Da ne pričam sada ovde onu prastaru priču o različitim pogledima na brak muškaraca i žena - verovatno je svi znaju ( mlada + kuma pričaju sa jedne strane, a mladoženja + kum sa druge...)
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:51 08.12.2007

Ja računam

za koju godinu čitaće i nas...samo da postignu sve... Nego, a šta kažeš na one žute venčane baba i deda fotke. Ja te obožavam u svim albumima. Koja ozbiljnost. Poza. Pozadi kartonski horizont. Obooožavam...

a može i ovako
Unfuckable Unfuckable 14:03 08.12.2007

Re: Ja računam

one žute venčane baba i deda fotke. Ja te obožavam u svim albumima. Koja ozbiljnost. Poza. Pozadi kartonski horizont. Obooožavam...


..
..miisliš one "Petrija - like" sličke...
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:13 08.12.2007

Te, te, petrijske...

ono, kad kao jarići drže glavu uz glavu...obožavam! Ali i one stroge, sa skupljenim rukama u krilu ili on njoj ruku drži na ramenu...
A vidi ovu gungulu, svadba, a!
Unfuckable Unfuckable 14:28 08.12.2007

Re: Te, te, petrijske...

Jelica Greganović
ono, kad kao jarići drže glavu uz glavu...obožavam! Ali i one stroge, sa skupljenim rukama u krilu ili on njoj ruku drži na ramenu...
A vidi ovu gungulu, svadba, a!


....svadba,svadba,svadba,svadba ...unca-ca !


za utehu, što reče jedan štovani gospon u godinama : " Ma to ti je dan kada izigravaš majmuna od jutra do mraka, i basta. Najbolje je ne opirati se, ionako ništa neće biti po tvojoj volji. "
Petra Pan Petra Pan 13:59 08.12.2007

...Jelica Greganović Jelica Greganović 14:14 08.12.2007

Petra, ovo

ovo je prosto čarobno, panovsko :)
KatarinaMedici KatarinaMedici 14:23 08.12.2007

DANAS SE UDAJE ANA

Sve sam ovo negde već video, biće da sam sanjao, jer je naša svadba bila sve drugo samo ne ovo, a tako smo želeli isto ili nešto slično 90-te, kao vas dvoje .
Vesnin otac Vlado Nenezić general potpukovnik u penziji DB-eovac od glave do pete, posle pola sata ispitivanja sve je saznao ("oca vi je..m očinjeg, od mene da sakrijete, čuš čuveni isljednik Vlado da ne sazna što se smera u kuću, ne vala dok je mene sa ovim ordenjem, što će bratstvo na to, možda bi i oprostilo jer je ženska svadba, ali da ne rizikujem", na to će Cveta generalica:"Jao Vlado gde će ti duša, pa naša je ćerka nije tuđa, neka ti priče Cveto, čuš duša, đe bi ja bio da sam ima što sa dušom, pušti dušu obraz je u pitanju".)
Moj otac, sada pokojni, Zoki, sećam se kao juče:" Biće ovo j...na svadba, ako izvučemo živu glavu pevaćemo, šta ti je trebalo pored ovakvih lepotica iz Beograda da se potucaš po Cetinju, jblo te Cetinje?
Onda je sve krenulo mimo nas, ništa nas nisu pitali, restoran, pozivnice, gosti, da, mogli smo samo svečanu odeću i burme da kupimo sami, e to im je bila greška, namerno smo kupili razlišite, ljudi moji tog ludila:" Cveeeeto, đe mi je pištolj, viđe li što učini izrod, s kim će se venčat Vesna, on uze neku drugu burmu, nije ka njena, uuuuu vadi Cveto oca ti j..em, puna kuća pištolja.
Da ne zaboravim, kada sam došao sa roditeljima da prosim Vesnu (pošto smo izgubili iluziju da ćemo to uraditi na vrat, na nos i na svoju ruku), Vlado iznosi iz sobe braon, crvenom čojom presvučenu kutiju i svečano mi je predaje (pre toga me Cveta kumila, decom koju ćemo roditi, da primim poklon od Vlade bez komentara). Unutra, pa šta drugo nego pištolj, sa posvetom "Mišu od General potpukovnika Vlada Nenezića", šta ću s tim ljudi moji, koji će meni pištolj?
Sada je već opasno, ako ne uzmem gotovo je možemo kući, on bi bio u stanju da sve upropasti i otkaže svadbu, ukoliko nas pre toga ne izrešeta. Uzeh ga i eno, stoji u kaseti zaključan, nikada ga nisam ni uzeo u ruke, osim to veče, "Aaaa stoji ti ka da si perjanik, (to su oni što su nosili zastave kod kralja Nikole, pa kad pitam:" Ima li ko da je ratovao ili su svi nosili zastave, na Marakani bi bili glavni", dobijem odgovor od Vlade:" Neka ti Mišo pušti ostaće će ti nerođena nejač bez oca" dajem ti časnu generalsku reč ."
Svadba je bila u restoranu Jezero, na Adi, jedino je taj restoran mogao da primi sve goste, ljudi moji, još se sećam brojke 366, strašno, a hteli smo kao vi!
Vlado je živ, povukao se u, odavno, dobijenu penziju, po nekad se seti :" Kakva je to svadba bila, ne vala u bratstvu da je bilo bolje, da j.be oca ako je!
Neka Ana ovo pročita, možda još ima šanse da urade po svom!?
p.s. Ovo KatarinaMediči, to je Vesna navalila, ne znam nisam zašto, oca joj...!
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:25 08.12.2007

Re: DANAS SE UDAJE ANA

xexe...
Time Bandit Time Bandit 17:14 08.12.2007

Re: DANAS SE UDAJE ANA

Moj dobar prijatelj zenio devojku iz vojno-policijskih infrastruktura, i nesto pre vencanja njen otac vadi jedan lep i naocit pistolj da mi pokaze.
Divan primerak, rekoh ja odusevljeno, Vas buduci zet ce biti sigurno odusevljen, i nastavljam: A da nemate jos neku kcerku za udaju?
A otac ce ljutito: Ma kakav zet, oca mu j.bem ocinjeg, vidju ga kaki je nejacan. To sam ja namenio za moju scer da se brani od takvijeh...
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:17 08.12.2007

Re: DANAS SE UDAJE ANA

Imaš neki br. od tog oca, mislim da Žmu ulazi u oružanu fazu...ćer nam raste...
Time Bandit Time Bandit 17:31 08.12.2007

Re: DANAS SE UDAJE ANA

GLOCK 0.45 je dobar izbor, naravno sa dodatkom - lampa i laserski nisan (mracni hodnici, ovi sto beze, itd.).
A di je Glock tu je i njegov mali bata H und K 9x19, nekako ne idu jedan bez drugoga.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:44 08.12.2007

Re: DANAS SE UDAJE ANA

Vatam belešku...
Time Bandit Time Bandit 18:33 08.12.2007

Re: DANAS SE UDAJE ANA

Ako su oni gore "kucni ljubimci" malo mnogo (evo nesto iz moje arhive) i ovaj Balto radi posao


TV macak ipak nije za takve zadatke...Kazezoze Kazezoze 14:28 08.12.2007

Prvo veche

Ona se bila vrlo svukla,
A velika su stabla tu
U prozor zlobno krošnjom tukla,
Da vide nju, da vide nju.

U moju je fotelju sjela,
Radosno ruke sklopi tu,
Ispod golišavog joj tijela
Nožice treptahu na tlu.

Pogledah zračak koji bludi
- Iz krošnje leptirasti let -
U njezin smješak i na grudi,
Ko mušica na ružin cvijet.

Moj poljubac joj nogu dirne.
I kao kaznu za taj grijeh
Čuh zvuke bistre i nemirne,
Kristalno lijep i surov smijeh.

Pod košulju je raširenu
Sakrila noge: "Dosta s tim!"
- Tu prvu smjelost dopuštenu
Kaznila smijehom veselim!

Drhtuljke jadne, oči njene,
Dodirnuh usnom lagano.
Nježno mi glavu tad okrene:
"Oh! sviđa mi se, sviđa to!

Ali ti moram reći zato..."
Ostatak joj u grudi ja
Sakrih sa poljupcem, i na to
Začuh njen smijeh što znači: da...

Ona se bila vrlo svukla,
A velika stabla tu
U prozor zlobno krošnjom tukla,
Da vide nju, da vide nju.


Arthur Rimbaud

Danas se udaje Ana...a sutra...
dracena dracena 15:44 08.12.2007

Izgleda

Izgleda da na kraju bude svejedno da li je bilo belo ili nije.
Ako ne verujete meni, pitajte Kaza. On nešto u tom smislu, ako sam dobro razumela.

Gorstak Gorstak 16:07 08.12.2007

Re: Izgleda

Izgleda da na kraju bude svejedno da li je bilo belo ili nije.

Moram da parafraziram reklamu za Nectar sokove: ,,Nije svejedno!" (pojašnjenje sam dao za ove što nemaju tu sreću da prate EPP na malim ekranima naših TV prijemnika).

Sad pesma: Celo selo šmrče belo...
Kazezoze Kazezoze 16:13 08.12.2007

Re: Izgleda

dracena
Izgleda da na kraju bude svejedno da li je bilo belo ili nije. Ako ne verujete meni, pitajte Kaza. On nešto u tom smislu, ako sam dobro razumela.

o kojem smislu, nishta te ne razumem dracena.
Gorstak Gorstak 16:19 08.12.2007

Re: Izgleda

o kojem smislu, nishta te ne razumem dracena


Nisam pitan, baš me briga. Uvatilo me veselje.

Pazi, ako ti dracena kaže da je crno belo i obrnuto to je tako:)
Vidiš ti tu provocirajuću sliku crno-belo?
Shvataš? Ni ja.

Ajd živeli! Šta? Prazna čaša. Konobar!!!
Saće mali pa da se kucamo.
bravar bravar 16:20 08.12.2007

Re: Izgleda

Jel se vi muski drogirate ili se pravite ludi:)
A jel ste procitali pesmu (jedan je postovao, drugi je...)

Ccccc....
Gorstak Gorstak 16:25 08.12.2007

Re: Izgleda

Pod košulju je raširenu
Sakrila noge...


Aaaa! Pa sad mi je jasno. To je ona reklama za Ariel prašak:,,da belo bude belo!" Košulja mora da je bila bela. Nema šta drugo.
Ili nije?
Kazezoze Kazezoze 16:25 08.12.2007

Re: Izgleda

bravar
Jel se vi muski drogirate ili se pravite ludi:)A jel ste procitali pesmu (jedan je postovao, drugi je...)Ccccc....

bogami bravarko izgleda da cesh mi morati nacrtati, ja josh uvek nishta ne kapiram.
Kazezoze Kazezoze 16:28 08.12.2007

Re: Izgleda

'ebiga ne znam za te arielove reklame, zato meni nishta i nije bilo jasno.
bravar bravar 16:32 08.12.2007

Re: Izgleda

Slabo crtam, Kaze, al' da probam...
Mislem, posle vencanja nije bitno dal' je bela 'aljina... mislem, bitnije je ono pod njom;-)
Kazezoze Kazezoze 16:36 08.12.2007

Re: Izgleda

a toooo, pa to je bilo bitno i pre venchanja, zbog toga najcheshce i dolazi do venchanja))
bravar bravar 16:40 08.12.2007

Re: Izgleda

Kazezoze Kazezoze 16:48 08.12.2007

Re: Izgleda

dobra ti ova ljubavna igra, moracu da ti je ukradem;-)
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:23 08.12.2007

Deco, daj da i mi

nešto čalabrcnemo, nisu ni naša usta rutava, a svadba je, oni tamo u Bgd mora da se ubijaju kalorijama...izvol'te

bravar bravar 17:37 08.12.2007

Re: Izgleda

Samo polako ))

kuki kuki 17:45 08.12.2007

Re: Izgleda

bravar
Gledajuci ovu sliku, video sam anagram: LOVE=VOLE
Pa sad nek svako shvati (procita) kako hoce
bravar bravar 17:50 08.12.2007

Re: Izgleda

Gledajuci ovu sliku, video sam anagram: LOVE=VOLE

E, bre, Kuki... Di to ima u ljubavi ;-)
dracena dracena 18:18 08.12.2007

Re: Izgleda

Ne vredi, Bravarice, pisati ni štampanim, ni pisanim slovima, vidiš i sama.
A da im stvarno nacrtamo?
Ej, vi muški, pazi ovamo:

Oooovoooo:

bravar bravar 18:24 08.12.2007

Re: Izgleda

Tooo;-)

nobody is perfect nobody is perfect 18:33 08.12.2007

je l' ovo gore ta ana?

steta ako nije...
a evo kako se udavala jedna druga mladica.
prethodno se dugo zabavljala s nekim ko se prezivao pičić, ali ga ostavi pred samo venčanje.
mladica onda iz inata odluci da se uda za drugoga bez obzira na pretnje ostavljenog momka.
ovaj nije odustajao ni kad su mladenci usli u crkvu. iz svetine je, da samo mlada vidi, krisom pretio stezuci i otpustajući pesnicu pokazujući kako ce je zadaviti. kad to vide, mlada u panici povika na popa:
'pozurite, oče, zar ne vidite da mi pičić radi ovako ...', rukom pokazujuci narečenu pretnju!
kuki kuki 01:34 09.12.2007

Re: Izgleda

bravar
Gledajuci ovu sliku, video sam anagram: LOVE=VOLE

E, bre, Kuki... Di to ima u ljubavi ;-)

Toliko o ravnopravnoj komunikaciji izmedju polova :) Miisssiiim, kada se podje iz predrasuda. Pa ja sam samo ukazao da anagramom se ista rec prevodi iz Engleskog u Srpski. Jes' da je rod onako lalinski:
on,ona,ono,oni VOLE
snikolic snikolic 14:03 10.12.2007

VOLE

U pravu ste, vole, love i vole su anagram.
kuki kuki 14:55 10.12.2007

Re: VOLE

Hvala LOVE.
A jesi li spazila LEVO
ivi ivi 15:58 08.12.2007

Raznezila sam se :-)

moja svadba (vencanje) je tako slicno Jelicinom, da nemam reci.

Mi smo priznali datum roditeljima, ali ne i vreme, pa su nase majke sedele kod kuca i pravile gomilu klope za 56.398 najblizih rodjaka i prijatelja, dok smo mi sa kumovima isli u opstinu, uspavanu u 3 popodne u cetvrtak. posle smo ih zvali (roditelje) iz picerije (gde smo isli sa kumovima na rucak), da ih obavestimo.

I ja sam bila malo trudna (7 meseci, ali samo 2 kg vise), pa sam isla u svojim pantalonama, i lanenom sakou, a mladozenja...hahaha. Rekao je da ce da isece sebe sa slika, ko mu je kriv kada se upingvinio.
SRECNO MLADENCIMA, TO CE SIGURNO BITI DOGADJAJ O KOME CE VOLETI DA PRICAJU UNUCIMA..
bravar bravar 16:10 08.12.2007

bez naslova

Uskoro...
Jel vam poznata ova scena:)))

mariopan mariopan 16:44 08.12.2007

Re: bez naslova

Jao pa to smo mi Gde si nas iskopala ? Otkad smo poceli da se razmnozavamo sve na gomili smo spavali ( ko spavo ko ne spavo) pa to treba ko upozorenje mladencima kaciti iznad kreveta ...nema odmora dok traje obnova ))))
bravar bravar 18:45 08.12.2007

Re: bez naslova

saphira saphira 17:04 08.12.2007

Jaaaooo :-)

Vencala si se u Novom Sadu! Divno!
Znala sam ja da si jedna super osoba, sad mi je jasno i zasto ;-)))))

Cestitke Ani i Srdjanu!
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:30 08.12.2007

Re: Jaaaooo :-)

Nego šta, nego da je divno :)))

Deco, šta se ciframo, ako je svadba, onda svadba, Gorštak zovi piće!

mila mila 17:38 08.12.2007

Re: Jaaaooo :-)

Jelica Greganović Jelica Greganović 17:49 08.12.2007

Nema komšije Dejana da

donese vino...sve moram sama...za posebnu svadbu, posebno vino :)

dracena dracena 18:25 08.12.2007

Re: Nema komšije Dejana da

Oćemo prvo da poslužimo šampanjac?
Ja dobila popust na količinu, pa rekoh daj da kupim malo više.
Skupljaju se ljudi, vidi štagarje sveta ovde, pa da ne zafali.
Misa Kostic Misa Kostic 19:50 08.12.2007

Re: Nema komšije Dejana da

Ej, gde je "Voz torti" ?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana