Literatura

Moja knjiga ima ime, pobednica Misteriozna Kuma Novosacka

Jelica Greganović RSS / 01.10.2010. u 19:14

hurrayLaptop.jpgPobednica tendera je kuma. Misteriozna Kuma Novosacka koja je bočno, mejlovskim putem, na spisku svojih predloga poslala i pobednički. Isti nije ušao u uži izbor, nego je iz zasede sačekao da se ja izbečim od nespavanja i dočekavši svojih pet minuta pobedio, iskoristivši najavljenu subjektivnost u raspisanom tenderu. Uz prateće događaje...a oni su, od reči do reči, bili sledeće vrste:

 

Sve vreme trajanja tendera, naročito u njegovom finalnom periodu, Žmu je neispavano bauljao po sunčanoj strani Alpa, koja suprotno stimulativnom imenu, leži pod poplavnim vodama iz kojih se viju transilvanijske magle i džikljaju komarci veći od ždralova. Gladniji i agresivniji od ženke risa sa viškom mladunaca. Pored toga, Žmua je bolela glava. Od celonoćnog čeonog kontakta sa gitarom u tvrdoj futroli, koja mu čuva stražu sa njegove strane bračne postelje. Dotična gitara je tu dežurna za slučaj da se Žmuu prisvira usred noći. Što se nikada do sada nije desilo, ali se još uvek ne može isključiti kao opcija. Zamislite da oko tri i dvadeset noću Žmu dobije potrebu da nešto odsvira, a gitaru treba da traži po kući. Stvarno nema smisla...

'De sam ono stala...da, mene je spopala frka oko naslova, po celu noć su me napadale reči u najnemogućijim kombinacijama, što je dovelo do mog kombanja po krevetu i neprestanih ustajanja. Jer kad mene u'vati neizdrž, ja se ustremim na kućne zalihe čokolade. Naravno, čim ja krenem u noćni čokoladni lov, u stopu me prate komirani mačak, šuntavo kuče i mačka naravi nadrndane ruske grofice. Svi mi preskačemo ubogog Žmua koji od života ne traži mnogo. Za početak da noću može da spava makar par sati. Posledično tom preskakanju i kotrljanju preko njega, grešni Žmu je sve bliži ivici svog minimuma bračne, krevetne polovine, što dovodi do bliskog susreta njegovog čela i još njegovije gitare. Zbog čega ga i boli glava. Danima. Samo kad bi smeo, predložio bi mi da ritualno spalimo rukopis moje knjige i preskočimo traženje naslova rekordnim troskokom, bez osvrtanja. Ali ne sme. Jer meni vire vrškovi očnjaka od tendera i predloga koji stižu kako regularnim putem na blog, tako i bočno, mejlovima, telefonskim putevima i bogazama i na sve druge, nepredviđene tenderom načine. Zahvaljujući čemu se kraj spiska kandidata gubio u izmaglicama horizonta. Što za mene kratkovidu nije ni malo bilo zgodno.

Dodatni pritisak mi je izazivao uži izbor naslova, posebno napasna anakonda od najoriginalnijeg gusarskog predloga, koje nikako nisam mogla da se rešim. Vijugala je za mnom po vasceli dan, unoseći dodatnu pometnju u postojeći zbun, tako da su deca imala čast da za ručak dobiju supu posoljenu braon šećerom, u kojoj su se od očaja griz knedle raspadale u čudom vidljive atome.

Drami je doprinosila i činjenica da je Cenjeni Izdavač imao svoju listu favorita, kao i da je zbog moje emotivne vezanosti za anakondu i ispoljavanja bandoglavosti karakteristične za moj horoskopski goveđi znak, odlučio da batali izdavački posao. Em to i nisu neke pare, em se mlatiš sa duševno kreativnim osobama, šta će to njemu. Život je jedan, treba ga živeti i uživati, a ako ga baš reinkarnacija prevari i ne rodi se kao peršun, onda neka budu i te knjige i naslovi. Zbog toga je Cenjeni Izdavač odlučio da se prešaltuje na bavljenje trgovinom baštenskim potrebama, sa posebnim aspektom na gipsane gnuove kojima se, božićnonovogodišnjim povodima, mogu nataći dodaci na rogove, čime se ostvaruje prostor za niz trepćućih sijalica duži od mog željenog naslova.

Uz sve to je u očaj, zbog mojih zmijskih afiniteta, pao i Dizajner. Nakon što mu nije uspeo pokušaj da se udaranjem u dugme na levoj strani grudi dezintegriše i materijalizuje na drugom kontinentu, Dizajner je iskoristio svoje stručno znanje i maskirao se u žbun ribizle. Kao takav je uspeo da prepliva Dunav i zavara trag u rumunskim bespućima.

Na svu našu sreću, zvezdolozi i svemirolozi su poslednjih dana uspeli da nenadano otkriju planetu sličnu našoj. Na kojoj je prijatna dnevna temperatura od sedamdesetak stepeni, taman kao Beograd u julu. Ista je od nas udaljena 195 bibilizibibiliona kilometara i do nje se putuje vremenom koje se meri jedinicom od nekoliko ljudskih života. Dakle, nešto kao brze pruge Srbije. Do Kraljeva i nazad. Na novopronađenoj planeti su naučnici primetili i malu crnu tačku, koja je sedela ispod veštačkog žbuna ribizle. U crnoj rizi rumunskih monaha pustinjaka, sa prilagođenim kratkim rukavima.

Pomoću dimnih signala, Baštovan Izdavač i ja smo uspeli da se dogovorimo sa Monahom Ribizlom da se ipak vrati na našu plavu planetu. Ja sam mu obećala da anakondu neće morati da pakuje na naslovnu stranu i da će ista biti podnaslov na unutrašnjoj stranici. Baštovan Izdavač mu je obećao povišicu, beneficiran radni staž zbog rada sa osobama sukobljenim sa realnošću, deset dana u banji za nerotkinje i ukrasnog gipsanog puža koji je u slobodno vreme zalivalica-prskalica sa dometom do dvadeset metara. Kvadratnih.

Monah Ribizla se vratio i dosta dobro se ponovo navikavao na zemaljske uslove života, čak je i komunicirao. Pomoću ruku.

Cenjeni Izdavač je pristao da ipak izda moju knjigu i da mi honorar isplati u nemonetarnom obliku i to: tri kamiona veštačkog đubriva za zumbule, tri para gumenih čizama na vesele momente, dve kamene hranilice za gipsane ptice, četiri džaka lukovica gladiola i ukoliko brzo prodamo prvo izdanje, dobiću i baštensku fontanu erotskog sadržaja. Pod uslovom da prihvatim njegov favoritni naslov, u kom slučaju ću biti dodatno nagrađena besplatnim seminarom o vrtnim štetočinama na holandskom Institutu za gusenice i rovce.

Više od 27 sati, koliko traje jedan dan, pokušavala sam da se naviknem na dotični naslov, stimulišući se činjenicom da će gusarska anakonda biti podnaslov.

Za to vreme je Monah Ribizla bio sve bliže svom mentalnom stanju iz vremena pre no što je dobio zadatak da osmisli korice moje knjige nemogućeg naslova. Skinuo je monašku rizu i uspeli smo da ga ubedimo da je tako dobro rodio ove godine da može da odbaci i lišće i odećom se maskira u čoveka. Terapeutski je crtao Čiča Gliše, dok je ostatku izdavačko-baštenskog radnog kolektiva bilo zabranjeno da koriste reči sa siktavcima, odnosno suglasnicima koji podsećaju na gmiave be nogu vane mije.

Tu negde se ukazao trenutak za predomišljanje, Cenjeni Izdavač je upravo bio u gužvi povodom kontingenta lukovica patuljastih lala koje su iz pristaništa zabunom izručene obližnjoj fabrici zimnice, sa posebnim osvrtom na luk u sirćetu, Dizajneru se već prikazivala ideja...doduše ribizlasto plava, ali roza sam mu i tako odmah zabranila.

U tom trenutku momenta se ukazala želja za narativnijim naslovom i iz zasede memorije sećanja je ripio naslov buduće kume, koji do poslednjeg trenutka nije izgubio nadu i osećaj da ipak može da pobedi.

I pobedio je, dakle moja nova knjiga će se zvati OD REČI DO REČI ili Kako sam postala gusarska carica, strah i trepet južnih mora.

Kuma je Misteriozna Kuma Novosacka, a potkum je kakapo.

Kuma dobija, kao što je tenderom obećano: potpisano kumče, kafu i prateće kalorije na kašičicu ili viljuščicu, druženje i posebnu rođačku zahvalnost. Naravno i ako poželi, gostovanje na mom blogu.

Potkum kao utešnu nagradu dobija potpisano kumče, uz kafu i druženje.

E, sad smo stigli do naredne misterije. Konačno izabravši naslov koji mi se prilepio iz druge, jer mu iz prve nije uspelo, slučajno sam primetila jednu ne baš tako sitnu sitnicu. Naime, svi moji kumovi su skoncentrisani u Novom Sadu. Ima ih četvoro, ne računajući kumiće i kumice. Sa novom Kumom, petoro. Jedan od njih je probao da izbegne novosadsku sudbinu rodivši se u Beogradu, čak je pokušavao da zametne trag u Crnoj Gori i stigao do života u Ljubljani, ali tu ga je napipala sudbina i za kragnu ga odvukla u Novi Sad, gde sada pomiren sa ksmetom živi. Da ne kvari prosek.

Koristeći ideju jednog od mojih novosadskih kumova, pokrećem jednoglasnu građansku inicijativu i tražim da se ime Novog Sada promeni u – Pankumonijum. Može i Novi Pankumonijum.  

 

p.s. Svaki kupac moje nove knjige, koja uskoro izlazi ukrašena pobedničkim naslovom i podnaslovom, dobiće i poseban popust pri kupovini najmodernijih gvatemalskih baštenskih freza, prskalica dalekog dometa ili vrtnih patuljaka.

 

 

 

 

 

 

 



Komentari (79)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mirelarado mirelarado 19:36 01.10.2010

*****

moja nova knjiga će se zvati OD REČI DO REČI ili Kako sam postala gusarska carica, strah i trepet južnih mora.
Kuma je Misteriozna Kuma Novosacka, a potkum je kakapo.


Честитке МКН и Поткуму! (У реду, тендер је био малчице намештен, ал' не мари.)

Све најбоље с новом књигом, Јелице, и пууууно нових и досадашњих верних читалаца!
mikele9 mikele9 19:53 01.10.2010

Re: *****

moja nova knjiga će se zvati
OD REČI DO REČI ili Kako sam postala gusarska carica, strah i trepet južnih mora.

Čestitam i tebi i Kumi i potkumu
Nego, ovih dana se spremam put južnih mora, mogu li da se pozovem na tebe ako me smandrljaju kineskovijetnamski gusari?
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:56 01.10.2010

Re: *****

Hvala Mirelado a tender ne'š verovati nije namešten. Kuma je redovno na blogu, ali nikada nije javno učestvovala. Uz to se baš potrudila i pratila, predlagala, analizirala i pred kraj bila sa mnom i lako razočarana kako se činilo konačnim izborom. A onda se sve obrnulo u dva dana i Misteriozna Kuma Novosacka je preskinć u sitne noćne sate obaveštena da je srećna dobitnica.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:12 01.10.2010

Re: *****

Samo zovi Majstore, oni su pod mojim ingerencijama.
mirelarado mirelarado 20:14 01.10.2010

Re: *****

Jelica Greganović
Hvala Mirelado a tender ne'š verovati nije namešten.


Ех, камо среће да су којекакви државни тендери овако отворени и јавни као овај твој, Јелице! Јес' да нас је све изјела неизвеснос' до последњег трена, али се исплатило. Наслов је прави срећан крај.
Freedom of Information Freedom of Information 20:54 01.10.2010

Re: *****


Nisam ucestvovao na tenderu,mada sam zeleo.Na zalost,nije bilo inspiracije,svo vreme su mi se muvale po glavi samo neki trivijalni predlozi,sve nesto na temu Jelica pametna pcelica... i sl.Ali z prncipijelnih razloga moram da kazem da sam skandalizovan otvorenim otstupanjem od pravila tendera.Prosto,na otvorenu izjavu "nije usao u uzi izbor ali je sacekao...",mogu reci zamo -skandalozno!
Ali ako apstrahujem te principie i skandale moram da kazem jos i
Све најбоље с новом књигом, Јелице, и пууууно нових и доасадашњих верних читалаца!

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:10 01.10.2010

Re: *****

Ja moram da ti kažem:
1.Tender je još od samog početka,najavljeno, bio kršenje svih pravila, jer se vodio krajnje subjektivnim procenama i kriterijumima.
2. Hvala što si se trudio i razmišljao o naslovu, pa makar i da nisi predlagao.
3. Uopšte ne znam što ti odgovaram, ti sve tu nešto latinicom pišeš, to ja ništa ne razumem, mis'im ako imaš neke primedbe na tenderski proces, javi mi se službenim pismom.

HVALA!
freehand freehand 21:33 01.10.2010

Re: *****

Freedom of Information

Nisam ucestvovao na tenderu,mada sam zeleo.Na zalost,nije bilo inspiracije,svo vreme su mi se muvale po glavi samo neki trivijalni predlozi,sve nesto na temu Jelica pametna pcelica... i sl.Ali z prncipijelnih razloga moram da kazem da sam skandalizovan otvorenim otstupanjem od pravila tendera.Prosto,na otvorenu izjavu "nije usao u uzi izbor ali je sacekao...",mogu reci zamo -skandalozno!
Ali ako apstrahujem te principie i skandale moram da kazem jos i
Све најбоље с новом књигом, Јелице, и пууууно нових и доасадашњих верних читалаца!


Idi, more... Dosta su joj dva, ako otkupe tiraž.
Štivo može i na blogu da rskrčmi, što se čitanja tiče.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:03 01.10.2010

Re: *****

Dosta su joj dva, ako otkupe tiraž.

Spremite se, Cenjeni Izdavač, sa baštovanskim aspiracijama (sadnice jorgovana imamo izuzetno povoljno)prvo izdanje piči u 2000 komata.
freehand freehand 22:18 01.10.2010

Re: *****

Jelica Greganović
Dosta su joj dva, ako otkupe tiraž.

Spremite se, Cenjeni Izdavač, sa baštovanskim aspiracijama (sadnice jorgovana imamo izuzetno povoljno)prvo izdanje piči u 2000 komata.

Što ne probaš "Verzal pres", oni rade sa pumpadžijama?
Kožni povez, školske biblioteke, sabrana dela, ovo-ono?
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:22 01.10.2010

Re: *****

More kakav kožni povez, pa da mnome pendžetiraju cipele i meću me na intelktualne sakovske laktove uz jareću bradu. A, pumpadžije, vidi nije loša ideja, nisam još bila u Turskoj...
gordanac gordanac 19:49 01.10.2010

:)

Sve lepo i sve može, čestitam naslov, sve vrloodlično, sve do ovoga:

Jelica Greganović:
...pokrećem jednoglasnu građansku inicijativu i tražim da se ime Novog Sada promeni u – Pankumonijum. Može i Novi Pankumonijum.

Nemidiraj ime Nova Sada ni u šali ni u zbilji, o tom ti imenu pregovora - nema! Sa nis(a)kim.
Mo`š mu tepati kako god ti hoćeš (i nećeš biti jedina koja mu tepa, o nikako!), ali - NS ostaje NS.
Nomen est omen.

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:58 01.10.2010

Re: :)

Sestro šala, nemo' se potrisaš. Uostalom šta bi ja bez mog kumovskog legla i NovogamiSada
gordanac gordanac 20:13 01.10.2010

Re: :)

Jelica Greganović
Sestro šala, nemo' se potrisaš. Uostalom šta bi ja bez mog kumovskog legla i NovogamiSada


:))))

Kažu da se ne briše nikad ono što se od Nova Sada u nekoga "utisne&otisne".
Kad mu dođeš u posetu dobre volje i ondaK mu opet - odeš, kao da ostaneš zauvek istetoviran "nečim", novosadskim...takomenipričaju

Sačekaće NS strpljivo i ovu tvoju novu, novcatu knjigu, duguješ bar koju promociju, bilo gde.
freehand freehand 20:14 01.10.2010

Re: :)

nemo' se potrisaš.

Kod moji u selo se kaže "potrišeš".
A jednom kad skupim hrabrost citiraću i omiljenu izreku mog teče Vukomana iz Kapidžiju. Nego sad nije ni vreme ni mesto.
Da čestitam na naslovu i na kumstvu.
Od reči do reči u kasu da zveči!
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:30 01.10.2010

Re: :)

Od reči do reči u kasu da zveči!

Hvala, iz tvojih usta u božje i čitalačke uši...i oči.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:38 01.10.2010

Re: :)

Naravno, draga, neće se ovde niko osetiti pogođenim, ali ja moram OBJEKTIVNO da kažem da su moje promocije u NS bile preeedivne i iskorisitću prvu priliku da repriziram zadovoljstvo.
docsumann docsumann 20:51 02.10.2010

Re: :)

Kad mu dođeš u posetu dobre volje i ondaK mu opet - odeš, kao da ostaneš zauvek istetoviran "nečim", novosadskim...takomenipričaju


taj sam
Milutin Milošević Milutin Milošević 20:19 01.10.2010

DakleM

Vidimo se ponovo na Sajmu knjiga. Ja sam tu prvi i poslednji dan. Ovog puta daj barem kafu da popijemo na miru
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:29 01.10.2010

Re: DakleM

Vidimo se jedva čekam, a za kafu...daće valjda Cenjeni Izdavač pauzu za istu
myredneckself myredneckself 20:34 01.10.2010

Re: DakleM

E pa Jelice čestitam na naslovu
i volim što si overila novosaCka kumstva
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:40 01.10.2010

Re: DakleM

Hvala Vidi, izgleda da ipak nije kome je dato, nego kome je suđeno. A NS se komovski potvrdio.
kakapo kakapo 21:46 01.10.2010

Potkum

E, pa srdačno čestitam od reči do reči gusarskoj carici, kao i misterioznoj kumi i toplo zahvaljujem blogerkama i blogerima na podršci, glasovima, čestitkama i potkumovskim počastima koje su mi ukazane! Potkum? Hm? Ne zvuči loše. Doduše, malo vuče na potpukovnika, ali nije ni to malo. Pogotovo kada se uzme u obzir da nisam iz Novog Sada.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:12 01.10.2010

Re: Potkum

Da se preseliš. Počni da tražiš gajbu, pomoći ćemo ti, ljudi smo. Ako treba i oko pakovanja, kutije i taj rad...Šta reći, a ne zaplakati...Dizajner te do kraja života zaboraviti neće, urezao si mu se pod šifrom Stres.
HVALA ti za neponovljiv i najavanturističkiji anakondni naslov ever!
Sa'ćemo da nerviramo gazda Šabića post prekrajanjem...daklem, potkume ako želiš, moj si gost na blogu. Prvi u histeriji, ispade mi o...
kakapo kakapo 22:35 01.10.2010

Re: Potkum


HVALA ti za neponovljiv i najavanturističkiji anakondni naslov ever!

Molim i drugi put! Baš mi je drago da se naslov tako lepo udomio.
daklem, potkume ako želiš, moj si gost na blogu.

Hvala! Neću odmah da protraćim ponudu, ali držim te za reč. Jednog dana...
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:32 01.10.2010

Re: Potkum

Jednog dana...

Kad god, ako kum nije dugme, nije ni potkum driker. Uvek si dobrodošao, a na pp dogovorimo strategiju oko dodele kumčeta, kafe i to, preciziramo geografiju...
vishnja92 vishnja92 10:37 02.10.2010

Re: Potkum

Dizajner te do kraja života zaboraviti neće, urezao si mu se pod šifrom Stres.


Unfuckable Unfuckable 22:02 01.10.2010

sasvim

dobar naslov i sasvim dobar i pravedan izbor.
Malo me pecka što će sad ovi novosadisti da se prave važni (da ne kažem - kurče), ali bogo moj - navikli smo
Čitaću, svakako - a siguran sam i mnogi drugi.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:14 01.10.2010

Re: sasvim

Hvala druže Unf, poradićemo opet na porodičnom rejtingu
sanya92 sanya92 23:12 01.10.2010

'ocu i ja...

Ostavite bar jednu kopiju u knjizarama do decembra. Cim sletim i shvatim na kojoj sam vremensko-geografskoj lokaciji, idem u knjizaru.

Cestitke!
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:32 02.10.2010

Re: 'ocu i ja...

Važi sanya, a ja se nadam da će Cenjeni Izdavač krajem decembra, s obzirom da su tada smanjeni baštenski radovi, pomoći da opet organizujem blog žurku u formi prezentacije knjige, gde će sigurno biti dovoljno primeraka iste.
Hvala!
aleksanadar aleksanadar 23:21 01.10.2010

Видим ја

Нови видици, исписани дрхтавом руком...




Честитам!

Jelica Greganović Jelica Greganović 10:34 02.10.2010

Re: Видим ја

aleksandre, hvala!
Нови видици, исписани дрхтавом руком...

A za niz bisernih naslova, od kojih je jedan i ovaj, sam ti čini mi se nešto obećala, da ne lunjam po pređašnjim kilometrima komentara, podseti me šta beše...auto, stan, posebnu pohvalu nastavničkog veća..?
aleksanadar aleksanadar 18:08 02.10.2010

Re: Видим ја

nešto obećala...


Кафицу.

Senza zucchero!

Може и комад рахат-локума. Ако има.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:58 02.10.2010

Re: Видим ја


E, kad kad je kafa, kafa će da biva. Lokum podržavam, naročito ako je sa orajima. Javim ti se u vreme sajma, da se jurimo po gradu.
Черевићан Черевићан 23:25 01.10.2010

ија тусам

исред песка либијскога
где таворим разбибригу
поштованој госпа Јеели
ја честитам НОВУ књигу

Браво !
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:33 01.10.2010

Re: ија тусам

Hvala vam gazda Čer, od srca
Kakve su kamile uživo, van zoo? Šta još živi po tom pesku i mili?
miloradkakmar miloradkakmar 23:39 01.10.2010

Znači

Sajam knjiga može da se otvori.
Ako dodjem do Sajma , doćiću i do knjige, a ako ne moraćeš da dodješ u Novi Sad. Što ne i u Temerin !?
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:46 01.10.2010

Re: Znači

Dobrodošao u na Sajam, s malo sreće se vidimo i u kumovskom gradu, a što se tiče Temerina:

"Zovite me dete, dete,
jer ako me ne zovete
doći ću i sam"-a

Čika Jovin čvorak

Daklem, pozovite me, u Temerinu nisam bila ne pamtim. Možda bih mogla i do one slikarske škole da dođem. Crtanje mi odlično ide, a mogla bih da slikarima čitam i dekoncentrišem ih u radu. Mogu i da im kuvam ili šetam ono leđno kuče sa tvoje fotke. Vrlo sam multipraktična. Samo nešto poradite sa komarcima tamošnjim (ako ih ima), zovnite me i ete me.
miloradkakmar miloradkakmar 00:06 02.10.2010

Re: Znači

Daklem, pozovite me, u Temerinu nisam bila ne pamtim.

Upis'o u tefter, da ne pamtim.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:24 02.10.2010

Re: Znači

Upis'o u tefter, da ne pamtim.

Pametni zapisuju
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 00:16 02.10.2010

!

dopada mi se naslov! podsetio me na naslov kamerne kompozicije mog drugara Gorana: "Neumitni tok sudbine koji je krhko biće male sirene odveo u potpunu propast", ako se dobro sećam.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:26 02.10.2010

Re: !

Hvala Bebe Meni su se oba tako lepo spojila "ili" petljicom, taman.
A naslov tvog druga je zaista
vishnja92 vishnja92 10:41 02.10.2010

Re: !

A naslov tvog druga je zaista

ako je to Goran koji mislim da jeste (G.K.) - taj je mom sivom plisanom slonu kupljenom na ekskurziji u trecem srednje dao ime Dva-tri-cetiri-tri-hlor-acetofenon.
pa ti vidi
nurudin nurudin 00:53 02.10.2010

Честитке...

куми, а Вама Јелице желим велики број читалаца...

Jelica Greganović Jelica Greganović 10:35 02.10.2010

Re: Честитке...

Hvala nurudine i u moje ime i u ime samozatajne kume, potkum će se već sam zahvaliti, tu je negde.
Time Bandit Time Bandit 06:04 02.10.2010

Uspešna saradnja

autora i suizvođača (kumova) je izrodila vrlo interesantan naslov.
Malo sam zakasnio za ovaj vid natjecanja, ali mogu da predložim naslov sledeće knjige

Vreme lepih reči
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:54 02.10.2010

Re: Uspešna saradnja

Vreme lepih reči

Lep predlog, što jes jes. Upisujem ga kao drugog na spisak, Peto lice množine tamo čeka svoju novu priliku
tompinchns tompinchns 07:59 02.10.2010

Ako je iz Novog Sada

moja nova knjiga će se zvati OD REČI DO REČI ili Kako sam postala gusarska carica, strah i trepet južnih mora.


Jelica Greganović Jelica Greganović 11:09 02.10.2010

Re: Ako je iz Novog Sada

tompinchns, očito da ima nešto kumovsko u NS nešto u vazduhu...
mlekac mlekac 08:35 02.10.2010

I eto...

dodje i to na svoje, naslov na knjigu a fabrike cokolade u krizu - jer je Jelica prekinula ponocne akcije tamanjenja iste...

Svidja mi se naslov. A i podnaslov. Vidimo se na sajmu!
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:08 02.10.2010

Re: I eto...

Važi mlekac, biću tamo...jedino što sad nemam izgovor za noćno tamanjenje čokolade
mlekac mlekac 12:59 02.10.2010

Re: I eto...

Jelica Greganović
Važi mlekac, biću tamo...jedino što sad nemam izgovor za noćno tamanjenje čokolade

Pokusacu da nadjem neku lepu da ti donesem na sajam. Onda ces imati izgovor da ne smes da zanemaris poklon
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:01 02.10.2010

Re: I eto...

O, hvala na razumevanju Znaš, imam čarobne čitaoce koji žive u Briselu i svaki put kad dođu donesu mi onu belgijsku mađiju čistu u šuškavim 'artijicama i na mašnu. Samo mašna ostane cela, papiri tu i tamo poneki, uglavnom misteriozno nestanu sa sve belgijskim ponosima. Žmu ponekad gunđne što ne dobije ni mrvicu, jer ko zna zašto te čokoladne bo'bone nestanu brže od svetlosti, ali...ja pisala, ja pomumala.
mariopan mariopan 13:15 02.10.2010

Re: I eto...

Čestitam na novoj knjizi, tebi i kumi...(a obaška freze i prskalice)
Kada se može kupiti, čitati i poklanjati sa najboljim željama njadražima na svetu? Opet na sajmu? Opet da se promašimo? Ovog puta nema da omanem
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:23 02.10.2010

Re: I eto...

Hvala mariopan
Knjiga još nije izašla, čim bude ja ću to ovde, srećno i ponosno, objaviti. Potpisivanje knjiga će biti kao i uvek na Sajmu za sve one koji tamo dođu, ali verujem da ćemo u okviru Međunarodnog baštenskog festivala organizovati i još koju vanfestivalsku promociju sa potpisivanjem i druženjem.
E, a kako ću ja podosta biti na Sajmu, najbolje da mi pp javiš kad dolaziš, pa da probamo da se uskladimo da se ne bi promašivale kao lani.

Edit:
Ovo moram da napišem, Dizajner je, srećica jedna, na zadnju koricu stavio šustiklicu. Malu, belu šustiklicu Baš me zanima kako ćete da je podignete kad budete brisali prašinu
razmisljam razmisljam 14:03 02.10.2010

Re: I eto...

Ма за брисање прашине ћемо се још и снаћи. Већи проблем је како ћемо је уштиркати. Онако - да дуби.
mariopan mariopan 14:15 02.10.2010

Re: I eto...

E, a kako ću ja podosta biti na Sajmu, najbolje da mi pp javiš kad dolaziš, pa da probamo da se uskladimo da se ne bi promašivale kao lani.

Doći ću za tu priliku na nekoliko dana u Beograd pa nema da se promašimo kao za prošli sajam.


Ovo moram da napišem, Dizajner je, srećica jedna, na zadnju koricu stavio šustiklicu. Malu, belu šustiklicu Baš me zanima kako ćete da je podignete kad budete brisali prašinu

Ovo me oduševilo
mlekac mlekac 18:29 02.10.2010

Re: I eto...

Jelica Greganović


Edit:
Ovo moram da napišem, Dizajner je, srećica jedna, na zadnju koricu stavio šustiklicu. Malu, belu šustiklicu Baš me zanima kako ćete da je podignete kad budete brisali prašinu


Za dizajnera!

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:01 02.10.2010

Re: I eto...

како ћемо је уштиркати. Онако - да дуби.

Sad ću da se pohvalim, meni baka Evdokija poslala onu šustiklu držač za slavsku sveću, što sa strane ima one momente kao srednjevekovne kragne, pa kad se uštirka da stoji, em bela, a ivica crvena, ih!
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:07 02.10.2010

Re: I eto...


Ovo moram da napišem, Dizajner je, srećica jedna, na zadnju koricu stavio šustiklicu. Malu, belu šustiklicu Baš me zanima kako ćete da je podignete kad budete brisali prašinu


Ovo me oduševilo


A tek mene...a šustiklica gviri ispod naslaganih knjiga (vire ćoškovi), a između njih suvi list jesenji...pa, zarozala sam se kad sam videla
mlekac mlekac 19:08 02.10.2010

Re: I eto...

Jelica Greganović
како ћемо је уштиркати. Онако - да дуби.

Sad ću da se pohvalim, meni baka Evdokija poslala onu šustiklu držač za slavsku sveću, što sa strane ima one momente kao srednjevekovne kragne, pa kad se uštirka da stoji, em bela, a ivica crvena, ih!

Pa kamo fotka?
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:53 02.10.2010

Re: I eto...

Nemam fotku, a šustiglica je oprana i na ravno složena u fioku (nisam peglala da ne vati žute crte od stajanja), pa kad bude prilika štirkaćemo se.
jasnaz jasnaz 18:46 02.10.2010

mirisna nota: odrečidoreči



čestitam!

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:05 02.10.2010

Re: mirisna nota: odrečidoreči

Hvala draga jasnaz na plavetnoj, mirisnoj noti, da uzvratim maličak

topcat topcat 19:15 02.10.2010

...

ili vrtnih patuljaka.

Napokon da se netko sjeti popusta na vrtne patuljke.
Bankrotirala sam.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:57 02.10.2010

Re: ...

Evo, jedan samo za tebe, pa još solarni

Vlasta92 Vlasta92 19:26 02.10.2010

Divno.

p.s. Svaki kupac moje nove knjige, koja uskoro izlazi ukrašena pobedničkim naslovom i podnaslovom, dobiće i poseban popust pri kupovini najmodernijih gvatemalskih baštenskih freza, prskalica dalekog dometa ili vrtnih patuljaka.


A jel stiže kući ili na poste restante? I, ako ima, ja bih naručila i semenje Pištike.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:58 02.10.2010

Re: Divno.

Po želji. Pištiku nemamo, niti Lepog Jovu , al' Dikino oko nam pretiče, uzmi nećeš se pokajati. Kilo dva, pa kad ti uplavi bašta, samo da staneš i gledaš.
mlekac mlekac 10:51 03.10.2010

Re: Divno.

Jelica Greganović
Po želji. Pištiku nemamo, niti Lepog Jovu , al' Dikino oko nam pretiče, uzmi nećeš se pokajati. Kilo dva, pa kad ti uplavi bašta, samo da staneš i gledaš.

Ponesi koju kesicu semena na sajam - ce se nadju musterije
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:03 03.10.2010

Re: Divno.

Ponesi koju kesicu semena na sajam - ce se nadju musterije

Normalno, ja ću da dužim knjigu si, dizajnirane ašove i budake, sa posebnim naglaskom na baštenske jednonožne (model "Baba Jaga 2011" bazenčiće za ptice.
dirtyharry dirtyharry 22:26 02.10.2010

Zdravo

domaćice . Nešto mi je gužva po kući pa nikako da stignem da se okažem. Dobri su naslovi i i jedan i drugi. Prvi naslov (OD REČI DO REČI) mi više vuše na kontinuitet onih prethodnih knjiga a ovaj drugi je otkačen pa s obzirom na tematiku može i on da se dobro uklopi. Sve u svemu čestitam na uspešnom tenderu i da bidne još dobrih priča .
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:24 02.10.2010

Re: Zdravo

Nema frke zemljače.
Tačno si pogodio, u poslednjem trenutku se ispilila želja da se ostvari kontinuitet.
Hvala
Će da biva.
mashha mashha 00:54 03.10.2010

Čestitke!

I neka je sa srećom! Ovu knjigu nosim sa mnom u Teksas kod žmuića
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:06 03.10.2010

Re: Čestitke!

Hvala mashho, to znači još malo pa krećeš?
A, da mi se javiš na sajmu, pa da vam dopunim knjigom poklon za venčanje? Jeste da toga nije bilo u tenderu, ali vas dvoje ste van svake konkurencije, taman me Šabić tužio ćirilicom.
mashha mashha 23:46 03.10.2010

Re: Čestitke!

izgleda da za sada nema pritužbi, tako da ne mogu da odbijem tako lepu ponudu Planiram da je čitam u avionu da mi rastera strah od letenja Inače, neću baš skoro da krenem, ali radimo na tome
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:33 04.10.2010

Re: Čestitke!

Super, onda bi mogle da se vidimo na Sajmu, da ti uručim luster, knjigu, komplet pepeljara i escajg za 617 osoba.
trener92 trener92 02:24 04.10.2010

Gusarska anakonda

Odličan podnaslov!
Čestitam na izboru, i želim ti puno uspeha sa novom knjigom.( nisam se na vreme prijavio na tender, vidim da je bilo mnogo dobrih predloga i verujem da izbor nije bio nimalo lak.A to što je kuma iz NS , pa to je sasvim normalno i za očekivati jel! Pa neće valda doći dobar predlog iz one bege kasabe ( ovo je bio "mali žac" za one zajedljive pojedince neću reći koje morao sam
Unfuckable
dobar naslov i sasvim dobar i pravedan izbor.
Malo me pecka što će sad ovi novosadisti da se prave važni (da ne kažem - kurče), ali bogo moj - navikli smo
Čitaću, svakako - a siguran sam i mnogi drugi.



Jelica Greganović Jelica Greganović 13:34 04.10.2010

Re: Gusarska anakonda

Hvala treneru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana