Društvo| Ljudska prava| Moj grad| Politika| Životni stil

Parada (još 3): Odbrana ničega

Goran Miletic RSS / 08.10.2010. u 02:40
maštovito
maštovito
U danu koji će ostati upamćen po odluci gradskih vlasti da neće da obezbedi „četiri zida" onima kojima to mora da učini (36 Roma iz Vojvođanske ulice), nejasno je šta ustvari raznovrsni protivnici slobode okupljanja žele. Najjasniji su oni koji su danas ispisali nove grafite „Smrt pederima" i „Peder gradom neće šetati". Oni žele krv, nasilje i njihova mržnja prema LGBT populaciji je samo jedna u nizu. Oni žele smrt Romima, Albancima, malim verskim zajednicama, nevladinim organizacijama, nekim političkim partijama itd. Po potrebi.
 
Manje jasni su salonski mrzitelji. Nije jasno do kraja da li su ove godine ostali pri onoj prošlogodišnjoj „Gej je OK, ali u 4 zida" ili ni to ne važi. Čak i u vezi odnosa prema crkvi su nejasni. Ako poštuju Patrijarha, onda bi trebalo da poštuju i uočljivo odsustvo njegovih komentara u vezi Parade. Umesto toga, ponovo je „na mišiće" izvučen Mitropolit Amfilohije, verovatno zbog svojih poznatih stavova o Paradi. Iako je on ublažio svoj stav u odnosu na prošlu godinu (jasno se protivi nasilju i kaže de je prihvatljivo samo mirno protivljenje), nedeljnik „Pečat" je njegov intervju nazvao „Kolo smrti na ulicama Beograda". Ostatak intevjua ne vredi komentarisati. Dosadno čak i za najveće vernike, ali u poznatom Amfilohijevom stilu: muželožništvo, beslovesna pohota, jalova ljubav, homoseksualnost znak propasti svake civilizacije do sada. Dve su novosti: učesnike Parada nazive „paraderima", a samu Paradu naziva nasiljem tj. „nasilnom propagandom".
 
Veći problem je, naprimer, tekst u istom nedeljniku, na stranicama posle intervjua. Naime, u tom intervju „naučnica" Džudit Risman pokušava da se razračuna sa Kinsijem i njegovim istraživanjem. Ona je, između ostalog, napisala studiju „Kinsi: zločin i konsekvence", a u tekstu nas uglavnom plaši time kako će pedofilija i incest postati legalni. Neubedljivo za svaku iole obrazovaniju osobu. Pored toga, o autorki najbolje govori podatak da je „najcenjeniji naučni autoritet na polju ispitivanja negativnog uticaja pornografije na ljudski mozak" i da seksualnu revoluciju svodi na porast svih „seksualnih patologija" u šta uključuje i homoseksualnost.
 
Posle ovog teksta, sledi interesantan tekst u kome se lamentira nad lošim uticajem Parade na decu, pa zatim oglas za porodičnu šetnju, a sve se završava kratkim tekstom o zahtevu za zabranu Parade koje su MUP-u podnele „Dveri". Nije jasno šta „Pečat" ovim tekstovima poručuje građanima Srbije - da LGBT osobe treba ubiti, prebiti, strpati u bolnicu, kažnjavati ili je samo problem Parada ? 
 
Neki su uspeli da povežu Paradu i „pošast" kakva je Statut Vojvodine ili Deklaracija o Srebrenici (Parović, Dveri), drugi su LGBT zajednici zalepili odgovornost za „izumiranje nacije i države" (Ćirković, Beogradski sindikat), a treći govore o „bolestima i rizicima koje takvo (gej) ponašanje nosi" (Milijana Abramović Savić, pedijatar). Ovo valjda znači da heteroseksualni odnosi ne nose nikakve rizike i da heteroseksualci nisu odgovorni za „izumiranje" nacije i države. Interesantno.
 
Na kraju imamo i one naivne, kojima navodno smeta trošenje novca. Naime, za isti dan, u isto vreme (10-14h) ispred Vlade Srbije, protest su prijavili „poreski obveznici" koji žele da iskažu protest protiv trošenja novca na obezbeđenje Parade ponosa. Jedino što nedostaje u njihovom „obrazloženju" je objašnjenje da to košta toliko upravo zbog nasilnika koji žele „smrt pederima".

Atačmenti



Komentari (179)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

milosss92 milosss92 03:51 08.10.2010

pokret 1389 i "postovanje crkve"

Čak i u vezi odnosa prema crkvi su nejasni. Ako poštuju Patrijarha, onda bi trebalo da poštuju

Ovako izgleda to njihovo "postovanje crkve":

Ulaz u Vaznesensku crkvu iz Dobrinjske i grafit 1389
milos_mijatovic milos_mijatovic 05:55 08.10.2010

Re: pokret 1389 i "postovanje crkve"

А таман се понадах да ћу бити први. Нема везе, биће прилике и за то
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:19 08.10.2010

Re: pokret 1389 i "postovanje crkve"

Ja licno podrzavam odrzavanje parade ponosa kao jedan od vidova podrske LGTB populacije u njihovoj borbi protiv diskriminacije ali i iz tzv. real-politickih razloga...

Procitah malopre saopstenje SPC kojim se ona protivi odrzavanju parade i kao demokratski orijentisan covek kome je bitno pravo drugih na drugacije misljenje moram reci da sam se odusevio tom izjavom - odnosno njenom umerenoscu, razumnim i konzistentnim pristupom. Opstepoznato je da manje-vise sve crkve imaju negativan stav prema ovakvim manifestacijama ali mislim da se SPC ovom izjavom svrstala u najnaprednije i najtolerantnije medju njima. Posebno je vazan podvuceni deo u kome crkva izricito ustaje u zastitu LGTB predstavnika u slucajevima nasilja nad njima... Pa time stavlja nedvosmisleno do znanja da se eventualni nasilnici ponasaju suprotno normama i stavovima crkve...

Posto se o SPC na ovakvim temama uglavnom govori iskljucivo u negativnom tonu (izmedju ostalog i generalizovanjem stavova pojedinaca ... teske uvrede upucene crkvi ne bih ni pominjao) evo tog saopstenja koje racunam da znatno doprinosi smanjenju tenzija po ovim pitanjima (SPC se protivi organizovanju parade ponosa ):

Srpska pravoslavna crkva se odlučno protivi organizovanju takozvane parade ponosa, jer je protiv javnog izražavanja i reklamiranja seksualne orijentacije ili bilo koje druge lične sklonosti, saopštio je danas Sveti Arhijerejski Sinod SPC.

Istovremeno, svako nasilje je za Crkvu uvek nedopustivo i to važi i za nasilje prema licima ili grupama koje po shvatanju Crkve, greše protiv moralnih normi ili štaviše, ugrožavaju javni moral, navedeno je u saopštenju za javnost portparola Svetog Arhijerejskog Sinoda episkopa bačkog Irineja povodom najava gej parade u Beogradu. SPC je protiv javnog izražavanja i reklamiranja seksualne orijentacije, pogotovu ukoliko ona vređa pravo građana na privatnost i porodični život, njihova verska uverenja i neprikosnovenost dostojanstva ličnosti.
milos_mijatovic milos_mijatovic 06:13 08.10.2010

Докторка

"a treći govore o „bolestima i rizicima koje takvo (gej) ponašanje nosi" (Milijana Abramović Savić, pedijatar)."
Чек да се прекрстим Хвала Богу да су јој објавили име и презиме, да народ сазна код кога не сме водити своје дете на преглед. Чек још једном, за сваки случај
Сећам се 1999., тек што се завршило бомбардовање. Возим се ГСП-ом и слушам разговор две, вероватно студенткиње медицине:
-Е штета што бомбардовање није дуже трајало,јер бих онда и ја могла да дам анатомију као и XY. Она је положила без "главе".
-Е баш је имала среће.
2 ствари-1)никоме разговор ова два идиота није био необичан, па не чуди што нико није помогао Теофилу кад га она двојица "јуноша" нападоше. 2) та што положи анатомију без главе сада негде ЛЕЧИ људе
П.С. извињавам се због трола, али нисам могао да се суздржим.
escherichije_colic escherichije_colic 09:38 08.10.2010

Re: Докторка

"a treći govore o „bolestima i rizicima koje takvo (gej) ponašanje nosi" (Milijana Abramović Savić, pedijatar)."
Чек да се прекрстим Хвала Богу да су јој објавили име и презиме, да народ сазна код кога не сме водити своје дете на преглед.


Mislite da gospođa nije moralno politički podobna da leči decu? Ili možda dovodite u pitanje njenu stručnost kao lekara? Čisto me interesuje.

Btw, naučno je dokazano da kod analnog odnosa postoji veći rizik prenošenja HIV virusa. To je bilo kad sam ja učio infektivne (pre desetak godina) pa dozvoljavam da je zastarelo gledanje.
apach92 apach92 10:27 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
"a treći govore o „bolestima i rizicima koje takvo (gej) ponašanje nosi" (Milijana Abramović Savić, pedijatar)."Чек да се прекрстим Хвала Богу да су јој објавили име и презиме, да народ сазна код кога не сме водити своје дете на преглед.Mislite da gospođa nije moralno politički podobna da leči decu? Ili možda dovodite u pitanje njenu stručnost kao lekara?


ma nije uopste podobna. Doci ce joj majka sa pirsingom u nosu ili ofarbana u zeleno da joj pogleda dete pa ce da pomisli i izjavi nesto slicno. Takvi ljudi(kao ova `doktorka`) jednostavno ne sluze nicemu.


escherichije_colic
Čisto me interesuje.Btw, naučno je dokazano da kod analnog odnosa postoji veći rizik prenošenja HIV virusa. To je bilo kad sam ja učio infektivne (pre desetak godina) pa dozvoljavam da je zastarelo gledanje.


a vidis, ne znam da li je naucno dokazivano ali ja bih smeo da se opkladim da je i u heteroseksualnom odnosu moguce sprovesti analni sex. Samim tim, rizici koje spominjes nisu ekskluzivno povezani sa sexualnom orjentacijom pojedinca a to je oblanda u koju je `doktorka` uvila svoju izjavu.
Uz sve to, odnos 2 zene jeste homosexualan ali tesko da moze da bude analni.

filantrop filantrop 10:43 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
"a treći govore o „bolestima i rizicima koje takvo (gej) ponašanje nosi" (Milijana Abramović Savić, pedijatar)."
Чек да се прекрстим Хвала Богу да су јој објавили име и презиме, да народ сазна код кога не сме водити своје дете на преглед.


Mislite da gospođa nije moralno politički podobna da leči decu? Ili možda dovodite u pitanje njenu stručnost kao lekara? Čisto me interesuje.

Btw, naučno je dokazano da kod analnog odnosa postoji veći rizik prenošenja HIV virusa. To je bilo kad sam ja učio infektivne (pre desetak godina) pa dozvoljavam da je zastarelo gledanje.


problem s njenim stavom je sto je iskljuciv:
ispada da samo homoseksualno ponasanje ima rizike, ona ne pominje rizike heteroseksualnog ponasanja.
drugo,
mislim da je pogresno kriviti analni (gej) seks za transmisiju hiva, kako bi se inace objasnila eksplozija hiva u africi kao najteze pogodjenom.

mlekac mlekac 11:01 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic


Btw, naučno je dokazano da kod analnog odnosa postoji veći rizik prenošenja HIV virusa. To je bilo kad sam ja učio infektivne (pre desetak godina) pa dozvoljavam da je zastarelo gledanje.


A ta vrsta odnosa je, kanda, rezervisana iskljucivo za homoseksualce???

Stvarno obozavam ove nase "muskarcine" koji se toliko busaju uokolo oko toga kako ne trpe pedere, a kad malo procaskas skoro svi su za "da probaju" analni odnos na zenskoj osobi. U prevodu - nemaju oni nista protiv toga gde ga turaju, boje se samo da njima neko ne...

Izvinjavam se i autoru i moderaciji ako je ovaj moj komentar vulgaran, ali stvarno mi je preko glave popovanja o ovome, a s druge strane gotovo da nema ni jednog XX filma bez 'tzv' sendvica, pa ne cuh da se iko pobunio zbog toga.
escherichije_colic escherichije_colic 11:03 08.10.2010

Re: Докторка

ma nije uopste podobna. Doci ce joj majka sa pirsingom u nosu ili ofarbana u zeleno da joj pogleda dete pa ce da pomisli i izjavi nesto slicno. Takvi ljudi(kao ova `doktorka`) jednostavno ne sluze nicemu.


Kako vi lako diskvalifikujete ljude, svaka čast. Otkud vi znate kako bi ta žena reagovala na pirsing ili zeleno ofarbanu kosu? Ako ste imali priliku da je upoznate i sami se uverite u njenu nepodobnost da pregleda i leči decu, bilo bi lepo da podelite utiske sa nama, čisto da ljudi znaju zašto da izbegavaju tu nepodobnu doktorku. "Takvi ljudi jednostavno ne služe ničemu?" Ovo nije ni za komentar. Šta to treba da znači- treba ih u gulag ili jednostavno utući motkom u nekom jarku pored puta?

a vidis, ne znam da li je naucno dokazivano ali ja bih smeo da se opkladim da je i u heteroseksualnom odnosu moguce sprovesti analni sex. Samim tim, rizici koje spominjes nisu ekskluzivno povezani sa sexualnom orjentacijom pojedinca a to je oblanda u koju je `doktorka` uvila svoju izjavu.
Uz sve to, odnos 2 zene jeste homosexualan ali tesko da moze da bude analni.


Koliko je meni poznato, masovno širenje AIDSa prvi put je zabeleženo u San Francisku (nezvaničnoj svetskoj LGBT prestonici) upravo među homoseksualcima (što ide u prilog tezi da je veća mogućnost transmisije prilikom analnog odnosa) Nauka je kasnije ustanovila tzv "4H" rizične grupe- homoseksualci, heroinomani, Haićani i ljudi oboleli od hemofilije (zbog iv uzimanja faktora zguršavanja, ako se ne varam) Zašto Haićani, to stvarno ne bih umeo da kažem. Naravno, pošto se HIV raširio planetom, to su danas prevaziđena shvatanja ali tako se nekada učilo. Evo i ja sam to učio na infektivnim, iako nemam sto godina, što znači da možda i nisu baš tako zastarela shvatanja. Pre nego što nekoga proglasite nepodobnim i stavite mu titulu pod znake navoda, zapitajte se šta sami znate o konkretnoj temi.
escherichije_colic escherichije_colic 11:05 08.10.2010

Re: Докторка

problem s njenim stavom je sto je iskljuciv:
ispada da samo homoseksualno ponasanje ima rizike, ona ne pominje rizike heteroseksualnog ponasanja.
drugo,
mislim da je pogresno kriviti analni (gej) seks za transmisiju hiva, kako bi se inace objasnila eksplozija hiva u africi kao najteze pogodjenom.


Eksplozija HIVa u Africi može se objasniti velikim brojem ratnih žasrišta, sledstvenih silovanja, te masovnog odavanja prostituciji da bi se preživelo. Uz sve to, ljudi koji nemaju šaku brašna i litar vode da preguraju dan, verovatno obaveznu upotrebu kondoma pri snošaju smatraju za nepotreban luksuz.
escherichije_colic escherichije_colic 11:07 08.10.2010

Re: Докторка

A ta vrsta odnosa je, kanda, rezervisana iskljucivo za homoseksualce???


Nije, ali je iz valjda očiglednih razloga učestalija. Ja sam to naveo samo kao kriterijum po kojem je medicina svrstala homoseksualce u rizičnu grupu.
milos_mijatovic milos_mijatovic 11:08 08.10.2010

Re: Докторка

mlekac ем ме претекосте, ем сте ми узели мисао ,али нема везе битно је да је ту-а ко је рекао није ни толико важно.
filantrop filantrop 11:08 08.10.2010

Re: Докторка

Koliko je meni poznato, masovno širenje AIDSa prvi put je zabeleženo u San Francisku (nezvaničnoj svetskoj LGBT prestonici) u


The earliest known positive identification of the HIV virus comes from the Congo in 1959 and 1960 though genetic studies indicate that it passed into the human population from chimpanzees around fifty years earlier.[9] A recent study states that HIV probably moved from Africa to Haiti and then entered the United States around 1969.[164]

http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS#History
filantrop filantrop 11:10 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
problem s njenim stavom je sto je iskljuciv:
ispada da samo homoseksualno ponasanje ima rizike, ona ne pominje rizike heteroseksualnog ponasanja.
drugo,
mislim da je pogresno kriviti analni (gej) seks za transmisiju hiva, kako bi se inace objasnila eksplozija hiva u africi kao najteze pogodjenom.


Eksplozija HIVa u Africi može se objasniti velikim brojem ratnih žasrišta, sledstvenih silovanja, te masovnog odavanja prostituciji da bi se preživelo. Uz sve to, ljudi koji nemaju šaku brašna i litar vode da preguraju dan, verovatno obaveznu upotrebu kondoma pri snošaju smatraju za nepotreban luksuz.


o tome se moze diskutovati.
ja samo osporavam da je gej seks iskljucivi krivac za hiv.
escherichije_colic escherichije_colic 11:16 08.10.2010

Re: Докторка

The earliest known positive identification of the HIV virus comes from the Congo in 1959 and 1960 though genetic studies indicate that it passed into the human population from chimpanzees around fifty years earlier.[9] A recent study states that HIV probably moved from Africa to Haiti and then entered the United States around 1969.[164]

http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS#History


Ne pričamo o istoj stvari. Ko je znao za SIDU dok nije ušla u Ameriku, dok se nije dogodilo to u SFu, dok Rok Hadson nije oboleo?
apach92 apach92 11:16 08.10.2010

Re: Докторка

@escherichije_colic

ipak vi pricitajte da li je to 4H i dalje na snazi, nesto mi se cini da je taj stav jedno 25 godina star a siguran sam da sam u skorije vreme procitao vise od jednog naslova koji tvrdi da je teziste HIV infekcije pomereno ka heteroseksualnom delu populacije. Uostalom, mislim da HIV infekciji i nije mesto u ovoj prici ali kad ste vec potegnuli dijagnozu usudjujem se da primetim da LGBT populacija zna mnogo vise o HIV-u i uopste o STD od svoje hetero sabrace.

A sto se tice `doktorke` naravno da je ne treba utuci i poslati je u gulag ali joj ni ne treba dati da leci ljude posto ima predrasude prema njima i varijetetima u kojima ljudi mogu da se ispolje. Samim tim njena `titula` je za mene nebitna i kompletno neupotrebljiva.




filantrop filantrop 11:19 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
The earliest known positive identification of the HIV virus comes from the Congo in 1959 and 1960 though genetic studies indicate that it passed into the human population from chimpanzees around fifty years earlier.[9] A recent study states that HIV probably moved from Africa to Haiti and then entered the United States around 1969.[164]

http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS#History


Ne pričamo o istoj stvari. Ko je znao za SIDU dok nije ušla u Ameriku, dok se nije dogodilo to u SFu, dok Rok Hadson nije oboleo?


smatras da, dok se nije znalo za sidu pre hadsona i sf, ona u africi kao da nije ni postojala?
filantrop filantrop 11:20 08.10.2010

Re: Докторка

a siguran sam da sam u skorije vreme procitao vise od jednog naslova koji tvrdi da je teziste HIV infekcije pomereno ka heteroseksualnom delu populacije.


tacnije,
na intravenske narkomane.
escherichije_colic escherichije_colic 11:25 08.10.2010

Re: Докторка

Uostalom, mislim da HIV infekciji i nije mesto u ovoj prici


Kako nije kad se izjava dotične doktorke odnosila isključivo na to- "bolesti i rizici"? Ne verujem da je mislila na grip i zauške ...

A sto se tice `doktorke` naravno da je ne treba utuci i poslati je u gulag ali joj ni ne treba dati da leci ljude posto ima predrasude prema njima i varijetetima u kojima ljudi mogu da se ispolje.


Da li ste ikada upoznali nekog pacijenta dotične gospođe? Da li Vam je neko rekao da je odbila da ga leči zato što ima "pirsing u nosu i zelenu kosu"? Ima predrasude zato što zastupa tezu koju je učila u školu?

Samim tim njena `titula` je za mene nebitna i kompletno neupotrebljiva.


Super. Kad Vi postanete doktor nauka čegagod, onda pričajte nešto o tuđim titulama i stavljajte ih pod navodnike OK? I kad jedno jedino dete izlečite, tek onda nekom određujte da li je podoban da ih pregleda i leči.
milos_mijatovic milos_mijatovic 11:26 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
"a treći govore o „bolestima i rizicima koje takvo (gej) ponašanje nosi" (Milijana Abramović Savić, pedijatar)."Чек да се прекрстим Хвала Богу да су јој објавили име и презиме, да народ сазна код кога не сме водити своје дете на преглед.Mislite da gospođa nije moralno politički podobna da leči decu? Ili možda dovodite u pitanje njenu stručnost kao lekara? Čisto me interesuje.Btw, naučno je dokazano da kod analnog odnosa postoji veći rizik prenošenja HIV virusa. To je bilo kad sam ja učio infektivne (pre desetak godina) pa dozvoljavam da je zastarelo gledanje.

Ја је дисквалификујем управо због тога што је НАМЕРНО и ЦИЉАНО ограничила анални секс само на хомосексуалце, како би се раја наложила, повикала уаааа, узела бакље и виле и кренула на припаднике ЛГБТ популације. Мени је јасно да се осећате прозваним јер сам Вам напао колегиницу,нисам мислио на читаву лекарску професију (због тога моје радовање објављивању њеног имена и презимена). Свако ко се на овакав начин продаје да би ућарио мало пара, или се огребао о политичке поене (што се опет своди на паре) сам себе аутоматски дисквалификује на моралном плану, без обзира на то чиме се бави. А од лекара се ипак очекују нешто виши морални стандарди од оних који важе за обичне људе (да не ширим сад како би сви требало да будемо моралне громаде којима ни Томас Мор не би био раван). Око тога се ваљда слажемо.

escherichije_colic escherichije_colic 11:26 08.10.2010

Re: Докторка

smatras da, dok se nije znalo za sidu pre hadsona i sf, ona u africi kao da nije ni postojala?


Pa otprilike tako ispada- dok nije došlo do eksplozije infekcije (sticajem okolnosti među pripadnicima LGBT zajednice) u USA, o HIVu se veoma malo znalo.
escherichije_colic escherichije_colic 11:30 08.10.2010

Re: Докторка

Ја је дисквалификујем управо због тога што је НАМЕРНО и ЦИЉАНО ограничила анални секс само на хомосексуалце, како би се раја наложила, повикала уаааа, узела бакље и виле и кренула на припаднике ЛГБТ популације.


Ovde bih se već mogao složiti sa Vama. U tom slučaju bih zamerio koleginici što komentariše medicinska pitanja koja nisu njena uža struka. Da je dotična doktorka infektolog, u tom slučaju bi sebe diskvalifikovala stručno. Pošto je pedijatar, ne vidima kako je izjava o "rizicima i bolestima homoseksualnog snošaja" diskvalifikuje da leči decu.
filantrop filantrop 11:32 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
smatras da, dok se nije znalo za sidu pre hadsona i sf, ona u africi kao da nije ni postojala?


Pa otprilike tako ispada- dok nije došlo do eksplozije infekcije (sticajem okolnosti među pripadnicima LGBT zajednice) u USA, o HIVu se veoma malo znalo.


o samom hivu kao takvom da, slazem se.
medjutim,
u africi su uveliko pre amerike bili belezeni brojni smrtni slucajevi, u to vreme pripisivani nemastini i (infektivnim) bolestima - malarija, danas se zna da je to bilo zbog aidsa. govorimo o africi od pre 50 god. da ne izgubimo tu cinjenicu iz vida.
apach92 apach92 11:38 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
Uostalom, mislim da HIV infekciji i nije mesto u ovoj prici Kako nije kad se izjava dotične doktorke odnosila isključivo na to- "bolesti i rizici"? Ne verujem da je mislila na grip i zauške ...
A sto se tice `doktorke` naravno da je ne treba utuci i poslati je u gulag ali joj ni ne treba dati da leci ljude posto ima predrasude prema njima i varijetetima u kojima ljudi mogu da se ispolje.Da li ste ikada upoznali nekog pacijenta dotične gospođe? Da li Vam je neko rekao da je odbila da ga leči zato što ima "pirsing u nosu i zelenu kosu"? Ima predrasude zato što zastupa tezu koju je učila u školu?
Samim tim njena `titula` je za mene nebitna i kompletno neupotrebljiva.Super. Kad Vi postanete doktor nauka čegagod, onda pričajte nešto o tuđim titulama i stavljajte ih pod navodnike OK? I kad jedno jedino dete izlečite, tek onda nekom određujte da li je podoban da ih pregleda i leči.


da se razumemo, ona je za mene toliko nepodobna da ne zelim ni da diskutujem o tome sta je mislila te mi preostaje da se samo nadam da je kao i sav posteni svet rekla tacno ono sto je mislila. A to mi se uopste ne svidja.

Sto se tice pacijenata doticne `doktorke`(dakle, nije OK) nisam upoznao nikoga i nadam se da necu. Vi mozete slobodno da vodite vasu decu kod nje, preporucite to i prijateljima. Ja cu se odluciti za neke progresivnije predstavnike profesije sa razmisljanjima iz 21. veka.

I jos nesto, zasto se pedijatri koji lece decu nalaze pozvanim da komentarisu probleme LGBT populacije?
escherichije_colic escherichije_colic 11:51 08.10.2010

Re: Докторка

I jos nesto, zasto se pedijatri koji lece decu nalaze pozvanim da komentarisu probleme LGBT populacije?


Jel nam to ukidate i pravo na mišljenje?! Ne znam šta ste vi po profesiju, evo pretpostavimo nuklearni fizičar - zašto se vi kao nuklearni fizičar nalazite pozvanim da komentarišete probleme LGBT populacije? Odakle Vam uopšte pravo na mišljenje o datoj temi? Jel to neki papir koji se negde vadi? Kod Miletića možda?

Kad smo već kod prava, odakle pravo Miletiću da povede hajku na neke potpuno beznačajne ljude (poput ove doktorke) samo zato što su bili dovoljno nepromišljeni da javno izraze svoje mišljenje?
apach92 apach92 12:02 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
Jel nam to ukidate i pravo na mišljenje?! Ne znam šta ste vi po profesiju, evo pretpostavimo nuklearni fizičar - zašto se vi kao nuklearni fizičar nalazite pozvanim da komentarišete probleme LGBT populacije? Odakle Vam uopšte pravo na mišljenje o datoj temi? Jel to neki papir koji se negde vadi? Kod Miletića možda??


Osecam problema populacije koju ste naveli na svojoj kozi. Zelite da elaboriram? Brkate babe i zabe - sexualna orjentacija je nezavisna od profesije koju ste odabrali pa stoga nije bitno cime se bavite. Ili cime se ja bavim. Ono sto je evidentno jeste da se `doktorka` nalupala samo tako povezujuci pripadnike sexualnih manjima sa bolestima(a bolestima se vec bavi medicina) a to je vec povezano sa lekarskom profesijom. I to vrlo.


escherichije_colic
Kad smo već kod prava, odakle pravo Miletiću da povede hajku na neke potpuno beznačajne ljude (poput ove doktorke) samo zato što su bili dovoljno nepromišljeni da javno izraze svoje mišljenje?


aha a sutra ce da bude nepromisljena opet, jadnica, pa ce nekom detetu prepisati pogresan lek ili ga kao neke tamo nece prepisati uopste. I u pravu ste, ona jeste skroz beznacajna sem ako joj ne date sansu da zasija kao u izjavi koju je dala.
Bonner Bonner 12:04 08.10.2010

Re: Докторка

apach92

...
I jos nesto, zasto se pedijatri koji lece decu nalaze pozvanim da komentarisu probleme LGBT populacije?


Ovo se stilski receno zove "pucanje sebi u nogu" u ovoj diskusiji.

Svako ima pravo da iznese svoje misljenje ali i da zbog izrecenog misljenja snosi i odredjene posledice, kao i ti ovde.

escherichije_colic escherichije_colic 12:08 08.10.2010

Re: Докторка

o samom hivu kao takvom da, slazem se.
medjutim,
u africi su uveliko pre amerike bili belezeni brojni smrtni slucajevi, u to vreme pripisivani nemastini i (infektivnim) bolestima - malarija, danas se zna da je to bilo zbog aidsa. govorimo o africi od pre 50 god. da ne izgubimo tu cinjenicu iz vida.


Nisam ja nigde tvrdio da su homosekcualci odgovorni za pojavu HIVa, jer to bi bilo sumanuto. Ja sam govorio o okolnostima pod kojima je formirana teorija o "4H" rizične grupe. U međuvremenu se mnogo saznalo o HIVu pa je i priča o "4H" donekle prevaziđena (ostali su heroinomani i oboleli od hemofilije kao grupe rizika, to bar moramo priznati) Homoseksualci su ubrajeni u rizičnu grupu na osnovu nekih statistika, a statistike su u početku upućivale da je transmisija HIVa učestalija među homoseksualcima. Slobodna ljubav 60ih i nerazvijena svest o upotrebi kondoma sigurno su doprineli tim brojkama. I šta se onda desilo- medicina klasifikovala i stavila u udžbenike, doktorka iznela ono što je učila na studijama a Miletić je na osnovu toga stavio na stub srama. To nije OK. Imam utisak da mu je krivo što nema više zapaljivih izjava i pretnji, pa mora da kači izjave nekih totalno nebitnih ljudi i razapinje ih, a svako u prolazu ko se oseti raspložen da ih pljucne. To je jadno.
apach92 apach92 12:11 08.10.2010

Re: Докторка

Bonner

Ovo se stilski receno zove "pucanje sebi u nogu" u ovoj diskusiji.Svako ima pravo da iznese svoje misljenje ali i da zbog izrecenog misljenja snosi i odredjene posledice, kao i ti ovde.



ja se apsolutno slazem da svako ima pravo da iskaze svoje misljenje ali dozvolicete da pucam sebi u nogu jos jedanput - zasto je onda bitno da se predstavi kao `doktor` i to `pedijatar`? Doktor i pedijatar nisu svako vec predstavljaju specijalizovanu grupu ljudi cije ce misljenje na temu ljudskog zdravlja imati sire posledice i biti drugacije shvaceno od ostalih misljenja. A tek kad odvale nsto ovako.....pucanj u nogu je nista, ova je pucala u mozak.
Bonner Bonner 12:16 08.10.2010

Re: Докторка

apach92

...
- zasto je onda bitno da se predstavi kao `doktor` i to `pedijatar`? Doktor i pedijatar nisu svako vec predstavljaju specijalizovanu grupu ljudi ...


Zato sto ona to zaista jeste. Iako ona, nadam se, nije govorila u ime Srpske Lekarske Komore ili Evropske Lekarske Komore ili Svetske Zdravstvene Organizacije. U tome je razlika.

escherichije_colic escherichije_colic 12:18 08.10.2010

Re: Докторка

Ono sto je evidentno jeste da se `doktorka` nalupala samo tako povezujuci pripadnike sexualnih manjima sa bolestima(a bolestima se vec bavi medicina) a to je vec povezano sa lekarskom profesijom. I to vrlo.


Vi lupate apaču, i to vrlo, da tako kažem. Ja sam Vam lepo gore naveo kriterije kojima se koleginica vodila kad je dala takvu izjavu. Dakle to su stvari statistički potvrđene i sročene. Činjenica da je infekcija češća prilikom analnog odnosa takođe je naučno potvđena. Ko onda tu lupeta- neko ko je završio medicinski fakultet ili dežurno pljuckalo poput Vas? Šta to Vas kvalifikuje da procenjujete nečije medicinsko znanje? Da niste možda profesor infektivnih bolesti?

aha a sutra ce da bude nepromisljena opet, jadnica, pa ce nekom detetu prepisati pogresan lek ili ga kao neke tamo nece prepisati uopste. I u pravu ste, ona jeste skroz beznacajna sem ako joj ne date sansu da zasija kao u izjavi koju je dala.


Ovo je dno dna. Ko ste Vi da prosuđujete nečiju stručnost i dajete takve pretpostavke, pitam ja Vas? Znate li bilo šta o karijeri i ugledu osobe koju ovde anonimni pljujete? Ja Vas lepo pitam: da li ste upoznali bilo koga ko bi Vam rekao nešto što bi narušilo ugled gospođe kao lekara ili pedijatra? Ne, niste. Prema tome, Vi nju ovde diskvalifikujete na osnovu njenog stava. Njen stav čak nije lični, već ima (koliko toliko) uporište u medicinskoj nauci. Evo šta ste sve napljuvali:

1) ima predrasude
2) izbacila bi majku zbog pirsinga ili zelene kose,
3) nije stručna, titula pod navodnike
4) prepisaće pogrešan lek ili ga neće prepisati.

escherichije_colic escherichije_colic 12:20 08.10.2010

Re: Докторка

Zato sto ona to zaista jeste.


Ma dok ne položi infektivne kod apača, titula joj je pod navodnicima.
apach92 apach92 12:20 08.10.2010

Re: Докторка

Bonner

apach92...- zasto je onda bitno da se predstavi kao `doktor` i to `pedijatar`? Doktor i pedijatar nisu svako vec predstavljaju specijalizovanu grupu ljudi ...Zato sto ona to zaista jeste. Iako ona, nadam se, nije govorila u ime Srpske Lekarske Komore ili Evropske Lekarske Komore ili Svetske Zdravstvene Organizacije. U tome je razlika.



super. U tom slucaju mi je bas drago jer je za mene to ona zaista nije kakav god papir posedovala. I cini mi se da nisam solo u tim razmisljanjima.
filantrop filantrop 12:22 08.10.2010

Re: Докторка

Homoseksualci su ubrajeni u rizičnu grupu na osnovu nekih statistika, a statistike su u početku upućivale da je transmisija HIVa učestalija među homoseksualcima.


oni si i dalje veoma rizicna grupa, to je neosporno.
ja sve vreme protestujem protiv upiranja prstom iskljucivo na gejeve.
brojne kritike su upucene na racun raznih organizacija koje su potrosile silno vreme i pare baveci se gejevima kao uzrocnicima sirenja hiva a iza ledja im se desava eksplozija hiva medju intravenskim narkomanima i hetero populacijom.
cini mi se da je ova nesrecna doktorka malo nadrljala ovde, da je malo iskoriscena. siguran sam da i ona zna ovo sto znam ja
apach92 apach92 12:24 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
Činjenica da je infekcija češća prilikom analnog odnosa takođe je naučno potvđena. Ko onda tu lupeta- neko ko je završio medicinski fakultet ili dežurno pljuckalo poput Vas? Šta to Vas kvalifikuje da procenjujete nečije medicinsko znanje? Da niste možda profesor infektivnih bolesti?


zaboravili ste da prodiskutujete `koleginicu` u delu gde je analni odnos proglasila ekskluzivnim za LGBT populaciju jer to je sustina njene izjave.
escherichije_colic escherichije_colic 12:31 08.10.2010

Re: Докторка

zaboravili ste da prodiskutujete `koleginicu` u delu gde je analni odnos proglasila ekskluzivnim za LGBT populaciju jer to je sustina njene izjave.


Koleginica nije ni pominjala analni odnos, dala je uopštenu izjavu o "rizicima i bolestima kod homoseksualaca". Evo nacrtaću Vam ako treba (a očigledno treba): kad dva muškarca imaju snošaj, analni seks je jedina varijanta, samim tim i rizik za transmisiju je veći nego u hetero odnosu. Znate, ni kondom nije svemoguć. Ako pukne dok ste na pogrešnom mestu (da se tako izrazim) i rizik za transmisiju HIVa je veći. Nadam se da je sad malo jasnije?
Bonner Bonner 12:37 08.10.2010

Re: Докторка

apach92

...
zaboravili ste da prodiskutujete `koleginicu` u delu gde je analni odnos proglasila ekskluzivnim za LGBT populaciju jer to je sustina njene izjave.


Ne znam sta je konkretno rekla ali evo nekoliko cinjenica iz Nemacke. Svezih, poslednji bulletin Robert Koch Instituta o broju i statistici novoinfekcija HIV-om od 07.06.2010.

Muskarci predstavljaju i dalje najvecu grupu kad su novoinfekcije u pitanju, 67 % novoinficiranih su muskarci koji upraznjavaju sex sa muskarcima (izbegavam navod homoseksualni muskarci jer nisu svi homoseksualci!) i svega 16 % zena novoinficiranih, 3,5 % novoinfiziranih navodi da se inficiralo intravenskom aplikacijom droga.

U Nemackoj muskarci koji upraznjavaju seks sa muskarcima i dalje predstavljaju najvecu grupu i grupa su sa najvecim procentom rizicnog ponasanja kad su HIV infekcije u pitanju.


apach92 apach92 12:37 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
kad dva muškarca imaju snošaj, analni seks je jedina varijanta, samim tim i rizik za transmisiju je veći nego u hetero odnosu. Znate, ni kondom nije svemoguć. Ako pukne dok ste na pogrešnom mestu (da se tako izrazim) i rizik za transmisiju HIVa je veći. Nadam se da je sad malo jasnije?



cuj, jedina varijanta?! Nemate pojma. A kad muskarac i zena imaju analni odnos? Jel to onda nije hetero odnos? I sta je? Onda pretpostavljam da varijante ne postoje, tako vas ucili u knjigama. Ako ste lekar bolje prestanite, pomislicu svasta.
escherichije_colic escherichije_colic 12:40 08.10.2010

Re: Докторка

Ne znam sta je konkretno rekla ali evo nekoliko cinjenica iz Nemacke. Svezih, poslednji bulletin Robert Koch Instituta o broju i statistici novoinfekcija HIV-om od 17.06.2010.

Muskarci predstavljaju i dalje najvecu grupu kad su novoinfekcije u pitanju, 67 % novoinficiranih su muskarci koji upraznjavaju sex sa muskarcima (izbegavam navod homoseksualni muskarci jer nisu svi homoseksualci!) i svega 16 % zena novoinficiranih, 3,5 % novoinfiziranih navodi da se inficiralo intravenskom aplikacijom droga.

U Nemackoj muskarci koji upraznjavaju seks sa muskarcima i dalje predstavljaju najvecu grupu i rizicna su grupa kad su HIV infekcije u pitanju.


Hvala na svežim informacijama, znači da doktorka ipak ne zastupa tako zastarela gledišta.
escherichije_colic escherichije_colic 12:46 08.10.2010

Re: Докторка

cuj, jedina varijanta?! Nemate pojma. A kad muskarac i zena imaju analni odnos? Jel to onda nije hetero odnos? I sta je? Onda pretpostavljam da varijante ne postoje, tako vas ucili u knjigama. Ako ste lekar bolje prestanite, pomislicu svasta.


Ajde još jednom da Vam nacrtam i boldujem ključne pojmove, da ne bude ponovo zabune OK?
Dakle ovako: kad dva muškarca imaju snošaj jedina varijanta da to obave je alani seks.
Kad muškarac i žena imaju snošaj, pored analnog postoji i ol fashion penis in vagina opcija. Samim tim postoji mogućnost da se izbegne analni odnos a samim tim smanji rizik od prenošenja infekcije.
Kad dva muškarca imaju snošaj, staromodna penis/vagina varijanta nije moguća, zato što muškarci nemaju vaginu. Tako da preostaje jedino analni seks kao mogućnost za obavljanje snošaja, što automatski povećava rizik od transmisije, ukoliko je jedan partner zaražen HIVom. Obratite pažnju na boldovanu reč snošaj (znači ne oralni seks ili peting)!

Hoćete i treći put?

Uostalom, imate gore sveže podatke sa R.Koch instituta, zaboravite doktorku Mengele i moju malenkost. Ajde sad da čujemo kako i ti nemački infektolozi nemaju pojma i rade naručene studije po nalogu Amfilohija Radovića. Cccc ... Najgore kad čovek zapeni da objašnjava nešto o čemu nema pojma ni u naznakama.
filantrop filantrop 12:47 08.10.2010

Re: Докторка

3,5 % novoinfiziranih navodi da se inficiralo intravenskom aplikacijom droga.


ovo mi se cini apsolutno nerealnim. glavna metoda borbe protiv aidsa je deljenje igli i spriceva, uz kondome.

One-third of all AIDS cases are linked to injection drug use.

http://aids.about.com/od/needleexchange/a/exchangework.htm
olivia_with_a_gun olivia_with_a_gun 12:52 08.10.2010

Re: Докторка

filantrop
Homoseksualci su ubrajeni u rizičnu grupu na osnovu nekih statistika, a statistike su u početku upućivale da je transmisija HIVa učestalija među homoseksualcima.

oni si i dalje veoma rizicna grupa, to je neosporno.


Rizične grupe ne postoje. Postoji rizično ponašanje, a nasuprot tome siguran seks. Da li je neko homoseksualac ili heteroseksualac sa polnim bolestima nema veze. Bolest ne bira (ovo bi rekla moja baba ). Razgovarati o (jer diskutovati se o tome ne može) individualnim seksualnim sklonostima je besmisleno, jer se tu može naići na sve i svašta i kod homoseksualaca i kod heteroseksualaca, i to zalazi u područje gde mogu postojati samo spekulacije.

Navešću neke stvari koje sam našla na sajtu SAD Centra za kontrolu i prevenciju bolesti

Dakle, na pomenutom sajtu se navodi da se HIV/AIDS primarno širi nezaštićenim seksualnim odnosom. Takođe se navodi da je nezaštićeni analni seks rizičniji od nezaštićenog vaginalnog seksa. Nezaštićeni oralni seks je manje rizičan i od vaginalnog i od analnog seksa. Nigde se ne pominje homoseksualni seksualni odnos ili heteroseksualni seksualni odnos, jer se nikako ne može sa sigurnošću tvrditi čime se sve bave ljudi u svojim krevetima.
angie01 angie01 12:52 08.10.2010

Re: Докторка

muškarci nemaju vaginu.


a karakternu?
mlekac mlekac 12:53 08.10.2010

Re: Докторка

milos_mijatovic
mlekac ем ме претекосте, ем сте ми узели мисао ,али нема везе битно је да је ту-а ко је рекао није ни толико важно.



Ja se obicno ne izjasnjavam po ovom pitanju, al' ponekad mi stvarno pukne film!

filantrop filantrop 12:54 08.10.2010

Re: Докторка

Rizične grupe ne postoje


na to sam i mislio.
ipak,
hvala sto si odvojila vreme da sastavis ovoliki komentar.
olivia_with_a_gun olivia_with_a_gun 12:55 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
Dakle ovako: kad dva muškarca imaju snošaj jedina varijanta da to obave je alani seks.

Znači vi ste zagovornik škole Bila Klintona


escherichije_colic escherichije_colic 12:58 08.10.2010

Re: Докторка

a karakternu?




Objašnjenje je na 1:49
apach92 apach92 13:02 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
cuj, jedina varijanta?! Nemate pojma. A kad muskarac i zena imaju analni odnos? Jel to onda nije hetero odnos? I sta je? Onda pretpostavljam da varijante ne postoje, tako vas ucili u knjigama. Ako ste lekar bolje prestanite, pomislicu svasta.Ajde još jednom da Vam nacrtam i boldujem ključne pojmove, da ne bude ponovo zabune OK? Dakle ovako: kad dva muškarca imaju snošaj jedina varijanta da to obave je alani seks. Kad muškarac i žena imaju snošaj, pored analnog postoji i ol fashion penis in vagina opcija. Samim tim postoji mogućnost da se izbegne analni odnos a samim tim smanji rizik od prenošenja infekcije. Kad dva muškarca imaju snošaj, staromodna penis/vagina varijanta nije moguća, zato što muškarci nemaju vaginu. Tako da preostaje jedino analni seks kao mogućnost za obavljanje snošaja, što automatski povećava rizik od transmisije, ukoliko je jedan partner zaražen HIVom. Obratite pažnju na boldovanu reč snošaj (znači ne oralni seks ili peting)!Hoćete i treći put?Uostalom, imate gore sveže podatke sa R.Koch instituta, zaboravite doktorku Mengele i moju malenkost. Ajde sad da čujemo kako i ti nemački infektolozi nemaju pojma i rade naručene studije po nalogu Amfilohija Radovića. Cccc ... Najgore kad čovek zapeni da objašnjava nešto o čemu nema pojma ni u naznakama.


definisite molim vas, snosaj. Nevezano od pola ucesnika. Hocete da kazete da dve zene ne mogu ili nisu sposobne da imaju snosaj? znam nekoliko lezbejki koje bi vas vrlo slikovito ubedile u suprotno.
escherichije_colic escherichije_colic 13:02 08.10.2010

Re: Докторка

Znači vi ste zagovornik škole Bila Klintona


Ja samo zastupam tezu koju sam učio u školi (a ovde potvrđenu statistikama R.Koch instituta i nalazima CDCa)- rizik za transmisiju HIVa veći je prilikom analnog odnosa.
Bonner Bonner 13:03 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic

... snošaj

...Obratite pažnju na boldovanu reč snošaj (znači ne oralni seks ili peting)!...


A sta je snosaj? Oralni sex nije snosaj iako pri tome dodje do vrhunca?

Ovako neinformisan u mojim godinama, hmmm

mlekac mlekac 13:05 08.10.2010

Re: Докторка

olivia_with_a_gun
escherichije_colic
Dakle ovako: kad dva muškarca imaju snošaj jedina varijanta da to obave je alani seks.

Znači vi ste zagovornik škole Bila Klintona



apach92 apach92 13:06 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
Ja samo zastupam tezu koju sam učio u školi (a ovde potvrđenu statistikama R.Koch instituta i nalazima CDCa)- rizik za transmisiju HIVa veći je prilikom analnog odnosa.


analnog odnosa koji je jedino moguc izmedju muskaraca, tako ste zapravo napisali
Bonner Bonner 13:07 08.10.2010

Re: Докторка

olivia_with_a_gun

Rizične grupe ne postoje. Postoji rizično ponašanje, a nasuprot tome siguran seks. ...


Tako je, to je najnoviji nacin opisa cele teme a da bi se izbegla stigmatizacija i diskriminacija pojedinih grupa. Political correctness at it's best!

Po meni, malo dovedeno do apsurda, ali sta da se radi.

filantrop filantrop 13:09 08.10.2010

Re: Докторка

filantrop
3,5 % novoinfiziranih navodi da se inficiralo intravenskom aplikacijom droga.


ovo mi se cini apsolutno nerealnim. glavna metoda borbe protiv aidsa je deljenje igli i spriceva, uz kondome.

One-third of all AIDS cases are linked to injection drug use.

http://aids.about.com/od/needleexchange/a/exchangework.htm


slucaj washington dc-ija

http://www.time.com/time/health/article/0,8599,1885601,00.html
escherichije_colic escherichije_colic 13:12 08.10.2010

Re: Докторка

definisite molim vas, snosaj. Nevezano od pola ucesnika. Hocete da kazete da dve zene ne mogu ili nisu sposobne da imaju snosaj?


Možete da banalizujete koliko god hoćete i svaki put ćete sebi skočiti u usta. Šta je sledeća vaša tvrdnja- da homoseksualci ne upražnjavaju analni seks češće od heteroseksualaca? Ako hoćete nacrtaću Vam ponovo, ovaj put sa boldovanim i podvučenim ključnim pojmovima, a sve u cilju da Vam objasnim kako su homoseksualci (pričamo o gay muškarcima) prirodno upućeniji na analni seks nego heteroseksualci? Ili će biti dovoljan samo zaključak: muškarci nemaju vaginu pa tako u seksualnom odnosu 2 tipa analni seks predstavlja prilično logičnu i učestalu varijantu.
Medicinski i naučno govoreći, ni analni seks ne predstavlja snošaj, već samo vid masturbacije (pa makar to bio analni seks muškarca sa ženom). Snošaj je, medicinski i naučno govoreći, polni čin vezan za oplodnju, što će reći penetraciju penisa u vaginu i oslobađanje semena. Eto ja sam čak proširio pojam snošaja i uključio tu i analni seks između dva muškarca. Što se medicine i nauke tiče, to što dve žene rade u krevetu može da se klasifikuje jedino kao masturbacija.
Bonner Bonner 13:14 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
Ja samo zastupam tezu koju sam učio u školi (a ovde potvrđenu statistikama R.Koch instituta i nalazima CDCa)- rizik za transmisiju HIVa veći je prilikom analnog odnosa.


Ovde moram da te ispravim i ukazem ti na cinjenicu iz RKI bulletina, da se oni ne bave tipom seksualnog odnosa, dakle ne navode da li su muskarci koji imaju seksualni odnos sa muskarcima upraznjavali analni ili oralni seks ili vec kakav nego uopsteno imaju seksualne kontakte sa drugim muskarcima.

olivia_with_a_gun olivia_with_a_gun 13:16 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
Znači vi ste zagovornik škole Bila Klintona


Ja samo zastupam tezu koju sam učio u školi (a ovde potvrđenu statistikama R.Koch instituta i nalazima CDCa)- rizik za transmisiju HIVa veći je prilikom analnog odnosa.


Ne. Rizik je veći pri nezaštićenom analnom odnosu, hetero homo nema veze. Ono što sam ja rekla je da je i oralni seks, za koji je rečeno da je najmanje riskantan, oblik seksualnog opštenja. Znači, dva muškarca mogu da imaju najmanje rizičan (nezaštićeni) seksualni odnos. Isto kao i dve žene ili muško i žensko.

Ono što sam ja htela da naglasim je da rasprava o individualnim seksualnim sklonostima nema nikakve veze ni sa čim. A naročito ne sa raspravom koja se ovde vodi.
escherichije_colic escherichije_colic 13:17 08.10.2010

Re: Докторка

analnog odnosa koji je jedino moguc izmedju muskaraca, tako ste zapravo napisali


Nisam tako napisao, nego da je to jedina moguća varijanta snošaja dva muškarca, ako pod snošajem podrazumevamo penetraciju polnog organa u telesnu šupljinu. Oralni seks i peting su posebna kategorija i medicinski gledano spadaju u masturbaciju (kao i analni seks btw ali for the sake of the argument ubrojali smo ga pod snošaj)
escherichije_colic escherichije_colic 13:24 08.10.2010

Re: Докторка

Ne. Rizik je veći pri nezaštićenom analnom odnosu, hetero homo nema veze.


Rizik je veći pri analnom odnosu generalno, koji je, prirodno, učestaliji kod gay muškaraca nego kod hetero parova (osim ako neko ne tvrdi suprotno) Kondom nije svemoguće sredstvo zaštite i dešava se da pukne. Verujem da je i najveći broj novoinficiranih iz one R.Koch studije inficiran upravo na taj način. Ipak su danas ljudi inforimisani o rizicima i ne verujem da iko pri zdravoj pameti ima nezaštićen seks sa nesigurnim partnerom, pogotovo homoseksualci koji su po pravilu svesniji rizika od hetero populacije. Znači rizik je veći pa je veći i tu gumica nikako ne pomaže.
apach92 apach92 13:25 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
...a sve u cilju da Vam objasnim kako su homoseksualci (pričamo o gay muškarcima) prirodno upućeniji na analni seks nego heteroseksualci


ovo nije bas tacno. ali mi je drago sto ste upotrebili rec `prirodno`

Ali, rasprava je postala besmislena, zar ne? Vasa `koleginica doktorka` se izlupetala sa izjavom koju su preneli mediji, nije prva u bransi a vidim ni jedina pa ne vidim svrhu dalje diskusije.
Bonner Bonner 13:25 08.10.2010

Re: Докторка

olivia_with_a_gun

...
Ono što sam ja htela da naglasim je da rasprava o individualnim seksualnim sklonostima nema nikakve veze ni sa čim. A naročito ne sa raspravom koja se ovde vodi.


Apsolutno se slazem i predlazem da neko otvori nov blog na ovu ili slicnu temu, ali tek posle pride-a da se nepotrebno ne skrece paznja sa aktuelne teme a to su prava LGBT osoba u Srbiji.

escherichije_colic escherichije_colic 13:37 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
...a sve u cilju da Vam objasnim kako su homoseksualci (pričamo o gay muškarcima) prirodno upućeniji na analni seks nego heteroseksualci



ovo nije bas tacno. ali mi je drago sto ste upotrebili rec `prirodno`


Ne vidim kako nije tačno, osim ako mene nisu pogrešno učili na anatomiji pa ispadne da muškarci imaju neku vaginu ispod pazuha ili u nekom sličnom šteku? Svaka seksualna privlačnost neminovno se na kraju svede na penetraciju, odnosno dominaciju i potčinjavanje- stvar nagona kojih ni homoseksualci nisu lišeni.

Glupo je zalaziti dublje u ovu temu mada Vi opet završiste sa istom diskvalifikacijom od koje ste počeli (doktorka se izlupetala) iako je njena teza na neki način potvrđena istraživanjima ustanova koje su svetski referentne. Vi s druge strane ... kako ste krenuli, završićete sa teorijom da gay muškarci ne upražnjavaju analni seks. Procenite sami ko tu lupeta.

olivia_with_a_gun olivia_with_a_gun 14:08 08.10.2010

Re: Докторка

Bonner
olivia_with_a_gun

Rizične grupe ne postoje. Postoji rizično ponašanje, a nasuprot tome siguran seks. ...

Tako je, to je najnoviji nacin opisa cele teme a da bi se izbegla stigmatizacija i diskriminacija pojedinih grupa. Political correctness at it's best!

Po meni, malo dovedeno do apsurda, ali sta da se radi.


Ja za rizično ponašanje nasuprot rizičnim grupama prvi put čuh krajem 80tih. Pre više od 20 godina. To nije novotarija, to je već decenijama prihvaćeno gledište. Seks je ili rizičan ili nije, seksualno opredeljenje osoba koje upražnjavaju seks nema veze ni sa čim.
apach92 apach92 14:11 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
Svaka seksualna privlačnost neminovno se na kraju svede na penetraciju, odnosno dominaciju i potčinjavanje- stvar nagona kojih ni homoseksualci nisu lišeni





escherichije_colic escherichije_colic 14:16 08.10.2010

Re: Докторка



Kako se ono kaže ... "ko lud na brašno"

Evo još jedne lekcije za Vas, nešto što se obično savlada još u osnovnoj školi:

držanje za ručice, maženje i cmakanje ne mogu se smatrati snošajem, to bi više spadalo u kategoriju fizičke ekspresije nekih platonskih osećanja. Seksualni poriv je obavezno vezan za nagonski ergo životinjski deo ličnosti.
Bonner Bonner 14:18 08.10.2010

Re: Докторка

olivia_with_a_gun

...
Ja za rizično ponašanje nasuprot rizičnim grupama prvi put čuh krajem 80tih. Pre više od 20 godina. To nije novotarija, to je već decenijama prihvaćeno gledište. Seks je ili rizičan ili nije, seksualno opredeljenje osoba koje upražnjavaju seks nema veze ni sa čim.




Nisi sama ni jedina, nemoj se sekiras.



olivia_with_a_gun olivia_with_a_gun 14:22 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
Kondom nije svemoguće sredstvo zaštite i dešava se da pukne.

Znači jedina sigurna zaštita od polno prenosivih bolesti je apstinencija, jel' to hoćete da kažete?

Vama izmiče ono što ja pričam, a to je - seksualni odnos, kada se priča o polno prenosivim bolestima, može biti siguran/zaštićen (ne 100%, ko je pa to ikada rekao, po istoj logici, da, vaginalni seks je manje rizičan, ali samo malo, pa eto) ili nezaštićen. Takođe postoji analni, vaginalni, oralni seksualni odnos, a NE heteroseksualni ili homoseksualni. Ni jedni ni drugi ne mogu da prisvajaju ni jedan oblik seksualnog opštenja, to bi bilo apsurdno. Masturbacija se odnosi na zadovoljavanje samog sebe, čim je prisutna još jedna osoba to je seksualni odnos dve (ili više) osobe.

Basic Types of Sexual Behavior

...most professionals have agreed on a few basic terms which describe only those forms of sexual intercourse that involve direct physical contact with the sex organs of at least one of the participants. This simplifies the matter considerably. Therefore, we follow this usage here and distinguish between four basic types of sexual intercourse:

We speak of manual intercourse (lat. manus: hand) when the sex organs of one partner are in contact with the hand(s) of the other.

We speak of oral intercourse (lat. os: mouth) when the sex-organs of one partner are in contact with the mouth of the other.

We speak of genital intercourse (lat. genitalia: organs of generation) when the sex organs of one partner are in contact with the sex organs of the other.

We speak of anal intercourse (lat. anus: rectal opening) when the sex organs of one partner are in contact with the anus of the other.
olivia_with_a_gun olivia_with_a_gun 14:26 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
Svaka seksualna privlačnost neminovno se na kraju svede na penetraciju, odnosno dominaciju i potčinjavanje - stvar nagona kojih ni homoseksualci nisu lišeni.

Who touched you wrong when you were a child?

escherichije_colic escherichije_colic 14:28 08.10.2010

Re: Докторка

Ja za rizično ponašanje nasuprot rizičnim grupama prvi put čuh krajem 80tih. Pre više od 20 godina. To nije novotarija, to je već decenijama prihvaćeno gledište. Seks je ili rizičan ili nije, seksualno opredeljenje osoba koje upražnjavaju seks nema veze ni sa čim.


OK, kako onda objašnjavate one podatke R.Koch instituta o 67% novoinficiranih?

Muskarci predstavljaju i dalje najvecu grupu kad su novoinfekcije u pitanju, 67 % novoinficiranih su muskarci koji upraznjavaju sex sa muskarcima


Analni seks sam po sebi spada u rizično ponašanje, pogotovo ako je onaj ko ga upražnjava promiskuitetan. Ne tvrdim da su homoseksualci po definiciji promiskuitetni ali otkuda onda tako visok broj inficiranih?

Cifre su ipak neumoljive. Zašto nije npr 33% promiskuitetnih hetero muškaraca među tim novoinficiranim? Promiskuitet je još veći faktor rizika od analnog seksa.

I ovi što tvrde kako je "analni seks učestaliji pri hetero odnosu", ja stvarno ne znam da li ti ljudi žive u porno filmu ili su ceo svoj pogled na seks izgradili na gledanju pornića? Moje iskustvo kaže da se 9 od 10 devojaka baš neće oduševiti ako joj predložite analni seks, a kamo li dozvoliti vam da nešto dalje čačkate () u tom smeru. Prema tome ...
escherichije_colic escherichije_colic 14:32 08.10.2010

Re: Докторка

Who touched you wrong when you were a child?




Vrlo simpatično- sprdnja na temu seksualnog zlostavljanja dece.

Evo da Vam prevedem na srpski, jel može? Svaki put kad bih se zaljubio, uvek bih jasno pravio razliku između platonskih i seksualnih osećanja: ako nije bilo želje za penetracijom, obavezno je bilo platonski. Seksualni nagon je, kao što mu ime kaže- NAGON. Nagoni su nešto po definiciji vezano za životinjski deo naše ličnosti. Prihvatam da dve životinje mogu imati homoseksualni odnos ali niko me nikada neće ubediti da životinje seksualni nagon mogu izražavati maženjem i sedenjem u krilu. To je jednostavno idiotski.
Bonner Bonner 14:36 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic

...
ja stvarno ne znam da li ti ljudi žive u porno filmu ili su ceo svoj pogled na seks izgradili na gledanju pornića? Moje iskustvo kaže da se 9 od 10 devojaka baš neće oduševiti ako joj predložite analni seks, a kamo li dozvoliti vam da nešto dalje čačkate () u tom smeru. Prema tome ...




Colicu, cackanje nikako nije preporucljivo jer pri tome postoji opasnost da se sluzokoza anusa povredi sto predstavlja osnovni problem kad je rizik od infekcije u pitanju, ona je po svojoj prirodi jako vulnerabilna u odnosu na npr. sluzokozu usne duplje, u tome je stvar kazu naucnici.

Dakle nemoj se cudis kad ti devojke ne dozvoljavaju da ih cackas po anusu.



olivia_with_a_gun olivia_with_a_gun 14:38 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
Who touched you wrong when you were a child?

Vrlo simpatično - sprdnja na temu seksualnog zlostavljanja dece.

Evo da Vam prevedem na srpski, jel može? Svaki put kad bih se zaljubio, uvek bih jasno pravio razliku između platonskih i seksualnih osećanja: ako nije bilo želje za penetracijom, obavezno je bilo platonski. Seksualni nagon je, kao što mu ime kaže- NAGON. Nagoni su nešto po definiciji vezano za životinjski deo naše ličnosti. Prihvatam da dve životinje mogu imati homoseksualni odnos ali niko me nikada neće ubediti da životinje seksualni nagon mogu izražavati maženjem i sedenjem u krilu. To je jednostavno idiotski.

Ne ovo je moje iskreno sažaljenje, jer ako na seks gledate kao na čin potčinjavanja i dominiranja, pa, teško mi je da poverujem da ste imali prijatna iskustva na tom planu.
escherichije_colic escherichije_colic 14:39 08.10.2010

Re: Докторка

Znači jedina sigurna zaštita od polno prenosivih bolesti je apstinencija, jel' to hoćete da kažete?

Vama izmiče ono što ja pričam, a to je - seksualni odnos, kada se priča o polno prenosivim bolestima, može biti siguran/zaštićen (ne 100%, ko je pa to ikada rekao, po istoj logici, da, vaginalni seks je manje rizičan, ali samo malo, pa eto) ili nezaštićen. Takođe postoji analni, vaginalni, oralni seksualni odnos, a NE heteroseksualni ili homoseksualni. Ni jedni ni drugi ne mogu da prisvajaju ni jedan oblik seksualnog opštenja, to bi bilo apsurdno. Masturbacija se odnosi na zadovoljavanje samog sebe, čim je prisutna još jedna osoba to je seksualni odnos dve (ili više) osobe.


Ne- seksualni odnos u užem smislu vezan je za polni čin. Polni čin između dva istopolna bića nije moguć. Sve to što ste pobrojali spada u razne vidove masturbacije (ako su dve osobe prisutne, zajedničke ili uzajamne)

Vaginalni seks nije "samo malo manje rizičan" nego naprotiv znatno manje rizičan. Stoga je i broj novoinficiranih najveći među muškarcima koji imaju seksualne odnose (ili "seksualne odnose", kako volite) sa pripadnicima istog pola. To je medicinska činjenica iza koje stoje godine istraživanja i nikakva pc retorika, lobiranja i klasifikacije to ne mogu oboriti.

Toliko od mene što se tiče ove rasprave. Nadam se da nije bilo posve jalovo pa neće Amfilohije baciti anatemu na sve učesnike Pozdrav svima.
escherichije_colic escherichije_colic 14:40 08.10.2010

Re: Докторка

Ne ovo je moje iskreno sažaljenje, jer ako na seks gledate kao na čin potčinjavanja i dominiranja, pa, teško mi je da poverujem da ste imali prijatna iskustva na tom planu.


I ko je sad ovde narrow minded?

olivia_with_a_gun olivia_with_a_gun 14:46 08.10.2010

Re: Докторка

Ja vama ni u jednom trenutku nisam rekla da ste narrow minded. Rekla sam da vam nisu jasni neki pojmovi, da imate poglede koji su zastareli itd.

Vi ste seksualni čin sveli na čin dominacije i potčinjavanja, a ja vam kažem da to može da znači: 1) katastrofalno seksualno obrazovanje od strane roditelja tipa, ćale pokazuje sinu pornić, (kojima ste vidim fascinirani, a i analnim seksom, al' vam devojke ne daju) i kaže sinčiću evo, sine, tako se ženama pokazuje ko je gazda, ili 2) seksualna trauma u detinjstvu.

Sad više naginjem ka ovome prvom.
Bonner Bonner 14:46 08.10.2010

Re: Докторка

olivia_with_a_gun

Ne ovo je moje iskreno sažaljenje, jer ako na seks gledate kao na čin potčinjavanja i dominiranja, pa, teško mi je da poverujem da ste imali prijatna iskustva na tom planu.


Ukusi su razliciti, dozvolite i onima koje taj nacin seksualnog opstenja cini srecnim da i dalje uzivaju u tome. Necemo valjda sad da krenemo sa predrasudama te vrste?!

A sta da rade domine u tom slucaju? Vi bi njih ostavili bez leba, tesko zaradjenog, c c c c c c c c. Pa nemojte profesorka!


milos_mijatovic milos_mijatovic 15:22 08.10.2010

Re: Докторка

mlekac

milos_mijatovicmlekac ем ме претекосте, ем сте ми узели мисао ,али нема везе битно је да је ту-а ко је рекао није ни толико важно.Ja se obicno ne izjasnjavam po ovom pitanju, al' ponekad mi stvarno pukne film!


milos_mijatovic milos_mijatovic 15:58 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
Ovde bih se već mogao složiti sa Vama. U tom slučaju bih zamerio koleginici što komentariše medicinska pitanja koja nisu njena uža struka. Da je dotična doktorka infektolog, u tom slučaju bi sebe diskvalifikovala stručno. Pošto je pedijatar, ne vidima kako je izjava o "rizicima i bolestima homoseksualnog snošaja" diskvalifikuje da leči decu.

Проблем представља контекст у ком је изречена ова изјава. Рецимо да је то био научни скуп са темом сексуално преносивих болести. Онда у реду, изнела је своје мишљење, Ви сте га овде поткрепили аргументима и подацима, ми (мање или више стручно) о томе дискутујемо.Међутим, ово је био скуп уперен против Параде са циљем да се ЛГБТ популација што је могуће више дискредитује, и ова изјава је,као и све друге са те конференције, изречена у том контексту. Да,оваква њена изјава, изречена у таквом контексту је по мени (не морамо се око тога сложити, то је само моје мишљење за које сносим последице када га јавно изнесем) довољна да је дисквалификује да лечи децу. Ја своје дете не бих поверио некоме ко своје знање користи на такав начин, тј. даје стручну подршку онима који Параду сматрају Содомом и Гомором. Њена одговорност је кудикамо већа од одговорности неког клинца који по Фејсбуку качи статусе "смрт педерима" и сл. Она је академски грађанин ове земље, спада у онај срамотно мали постотак становништва са факултетском дипломом и у обавези је да своје знање одговорно користи.
П.С. Нек ми не буде замерено на оваквом утопијском закључку, неизлечиви сам идеалиста
angie01 angie01 16:25 08.10.2010

Re: Докторка

jbte-kol'ko sexa u prazno!
bg_egzil_slovenija bg_egzil_slovenija 16:46 08.10.2010

Re: Докторка

Postovani kolega,

Odlicno se secate lekcije o analnom odnosu, koji, ukoliko je nezasticen, nosi veci rizik za prenos HIV. To nije sporno.

Moje pitanje je sledece - mislite da heteroseksualni parovi ne upraznjavaju analni seks?

Podseticu vas na rezultate jednog od istrazivanja seksualnih navika (Marie Claire Sex survey):
dve trecine ispitanica je imalo avanture za jednu noc, od toga je tokom tih avantura
21% njih praktikovalo analni seks,
31% je bilo u "trojci",
a pri tome cak 52% njih nije koristilo nikakvu zastitu.

Gay i bisexualnih osoba je u svakom drustvu oko 10%.

Matematika je jasna.
Najznacajniji potencijalni prenosioci HIV infekcije analnim putem su heteroseksualci.

Kolegijalni pozdrav,

M.D.
escherichije_colic escherichije_colic 18:20 08.10.2010

Re: Докторка

Ja vama ni u jednom trenutku nisam rekla da ste narrow minded. Rekla sam da vam nisu jasni neki pojmovi, da imate poglede koji su zastareli itd.


Sva sreća pa ste Vi tu da me prosvetlite. Šta to meni konkretno nije jasno i koji od mojih pogleda su zastareli? Da gay muškarci često upražnjavaju analni seks? Da je seks obavezno vezan za penetraciju? Otkud onda tih 67% zaraženih muškaraca svake godine u Nemačkoj: pretpostavljam od maženja i razmene poljubaca? Došli ste do toga da zastupate tezu kako gej muškarci ne upražnjavaju analni seks (što svi znamo da nema veze sa mozgom) a zatim ste, bez pardona, prešli na najgrublje vređanje:

Vi ste seksualni čin sveli na čin dominacije i potčinjavanja, a ja vam kažem da to može da znači: 1) katastrofalno seksualno obrazovanje od strane roditelja tipa, ćale pokazuje sinu pornić, (kojima ste vidim fascinirani, a i analnim seksom, al' vam devojke ne daju) i kaže sinčiću evo, sine, tako se ženama pokazuje ko je gazda, ili 2) seksualna trauma u detinjstvu.

Sad više naginjem ka ovome prvom.




Kad ste već pomenuli mog oca, ja mislim da čovek u životu nije pogledao pornić, kamo li da ga je gledao sa mnom. Štaviše, čovek se gnuša porno filmova kao nečega što ponižava žene i svodi ih na dimenziju objekta.

Gde ste Vi to zaključili da sam fasciniran pornićima?! Fascinirani pornićima mogu da budu samo Vaši istomišljenici, koji tvrde da je analni seks nešto uobičajeno u polnom odnosu između žene i muškarca. Takav stav može se izgraditi samo gledanjem pornića odnosno projektovanjem onoga što se vidi u porno sceni narealnost. Prema tom, nemojte mi spočitavati nešto što nisam rekao.

Ako smo došli do toga da se nasumično pljujemo i vređamo onda stvarno najbolje staviti tačku na priču. Ja i dalje stojim iza svega što sam rekao, a što je naučno, empirijski i statistički utemeljeno.
escherichije_colic escherichije_colic 18:35 08.10.2010

Re: Докторка

Postovani kolega,

Odlicno se secate lekcije o analnom odnosu, koji, ukoliko je nezasticen, nosi veci rizik za prenos HIV. To nije sporno.

Moje pitanje je sledece - mislite da heteroseksualni parovi ne upraznjavaju analni seks?


Ne kolega, ja sam ustvrdio da je analni seks daleko učestaliji među gej muškarcima nego među heteroseksualnim parovima, iz očiglednih razloga. Treba li i Vama da objašnjavam anatomske specifičnosti žene i muškarca? To je lekcija koja se savladava još u osnovnoj školi.

Podseticu vas na rezultate jednog od istrazivanja seksualnih navika (Marie Claire Sex survey):
dve trecine ispitanica je imalo avanture za jednu noc, od toga je tokom tih avantura
21% njih praktikovalo analni seks,
31% je bilo u "trojci",
a pri tome cak 52% njih nije koristilo nikakvu zastitu.

Gay i bisexualnih osoba je u svakom drustvu oko 10%.

Matematika je jasna.
Najznacajniji potencijalni prenosioci HIV infekcije analnim putem su heteroseksualci.


Nije Vam dobra matematika kolega. Ajde da probamo ovako: 21% od 2/3 je ustvari nešto više od 12% ukupnog broja- znači to je broj žena koje su upražnjavale analni seks prilikom avanture. Od tih 12% da kažemo 6% nije koristilo zaštitu. Znači od ukupnog broja ispitanica, svega 6% je upražnjavalo analni seks bez zaštite, a ukupno 12% je uopšte upražnjavalo analni seks (što se otprilike poklapa sa mojom odokativnom cifrom "jedna od deset"

S druge strane, nađite mi neko ispitivanje rađeno ciljano na muškoj gej populaciji. Verujem da je broj onih koji su imali avanture približno jednak broju ispitanika koji su upražnjavali analni seks (iz očiglednih praktičnih razloga) jer ne verujem da neko razmenu poljubaca i maženje smatra za avanturu (pa čak ni najokorelije hetero konzervativne žene)

I još nešto: ako ste tako sigurni da su najznačajniji prenosioci HIVa heteroseksualci, otkud onda tolika disporporcija sa cifrom iz istraživanja R.Koch instituta? Otkud to da je 2/3 novoinficiranih svake godine "muškaraca koji su upražnjavali seksualni odnos sa drugim muškarcem"?



escherichije_colic escherichije_colic 18:46 08.10.2010

Re: Докторка

Да,оваква њена изјава, изречена у таквом контексту је по мени (не морамо се око тога сложити, то је само моје мишљење за које сносим последице када га јавно изнесем) довољна да је дисквалификује да лечи децу. Ја своје дете не бих поверио некоме ко своје знање користи на такав начин, тј. даје стручну подршку онима који Параду сматрају Содомом и Гомором.


Boldovano je sasvim OK i Vaše legitimno pravo. Ali Vi to niste tako sročili. Vi ste rekli, citiram:

Хвала Богу да су јој објавили име и презиме, да народ сазна код кога не сме водити своје дете на преглед.


Zašto narod ne sme da vodi dete kod dotične doktorke na pregled? Zato što se Vama ne dopadaju neki njeni lični stavovi? Nemate pravo da vodite hajku niti nekoga diskvalifikujete na stručnoj i ličnoj osnovi, samo zato što Vam se ne dopadaju neki stavovi te osobe. Pogotovo ako ti stavovi imaju, kao što smo videli, naučno utemeljenje.

Da li bi svakome ko se ne slaže sa održavanjem gej parade trebalo objaviti ime i prezime, da zna narod pored koga treba prolaziti sa zapušenim nosom?!
apach92 apach92 18:53 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
Otkud to da je 2/3 novoinficiranih svake godine "muškaraca koji su upražnjavali seksualni odnos sa drugim muškarcem"?


mozda se cesce testiraju od heterosexualaca pa znaju?
escherichije_colic escherichije_colic 18:55 08.10.2010

Re: Докторка

Colicu, cackanje nikako nije preporucljivo jer pri tome postoji opasnost da se sluzokoza anusa povredi sto predstavlja osnovni problem kad je rizik od infekcije u pitanju, ona je po svojoj prirodi jako vulnerabilna u odnosu na npr. sluzokozu usne duplje, u tome je stvar kazu naucnici.

Dakle nemoj se cudis kad ti devojke ne dozvoljavaju da ih cackas po anusu.


Poštovani Boneru, iza reči "čačkanje" bio je LOL smajli u zagradi, pa bi svim trebalo biti jasno da se radilo o šali (osim zlonamernima) Ako je cilj ovakvih postova da i mene diskreditujete kao mentola i pornofila, onda nek ti bude. Razumem ja psihologiju čopora. Ipak, ja nisam došao ovde da se ujedam ili napušavam sa bilo kim. Na mojoj strani su činjenice, naučne teze i podaci eminentnih infektoloških ustanova, a ne vidim da je bilo ko uspeo da obori ijedan moj argument.

Whatever ...
escherichije_colic escherichije_colic 18:56 08.10.2010

Re: Докторка

mozda se cesce testiraju od heterosexualaca pa znaju?


A možda svi ljudi na svetu imaju AIDS samo to ne znaju?

edit- a šta mislite zašto se češće testiraju? Pa zato što su svesni da njihov životni stil nosi veće rizike za zarazu! Opet ste sebi skočili u usta apaču
apach92 apach92 18:57 08.10.2010

Re: Докторка

to ste vi rekli.
olivia_with_a_gun olivia_with_a_gun 18:57 08.10.2010

Re: Докторка

According to Dr. John Dean and Dr. David Delvin, "in absolute numbers, it is hypothesized that more heterosexual couples have anal sex than homosexual couples". The prevalence of anal sex among homosexual couples in the West has varied over time. Magnus Hirschfeld, in his 1914 magnum opus, The Homosexuality of Men and Women reports the rate of anal sex among homosexual men surveyed to be 8%, the least favored of all the practices documented. Oral sex and mutual masturbation are more common than anal stimulation among gay men in long-term relationships.
By the 1950s in the United Kingdom, it was thought that about fifteen percent of male homosexuals practiced the method. The Gay Urban Men's Study (P.I. Stall, UCSF) and the Young Men's Study (YMS, PI Osmond/Catania, UCSF), indicate that 50% of men surveyed engage in anal sex. The Laumann study claims that 80% of gay men practice it, while the remaining 20% never engage in it at all.


Malo savremeniji rezultati:

A survey conducted from 1994 to 1997 in San Francisco by the Stop AIDS Project indicated that over the course of the study, among men who have sex with men, the proportion engaging in anal sex increased from 57.6% to 61.2%[/b]


Za heteroseksualce:

A 2005 survey of the U.S. Centers for Disease Control and Prevention found a rising incidence of anal relations in the American heterosexual population. The survey showed that 40% of men and 35% of women between 25 and 44 had engaged in heterosexual anal sex; in 1992 a similar survey found that only 26% of men 18 to 59 and 20% of women 18 to 59 had.


Preuzeto ODAVDE

Inače

Da je seks obavezno vezan za penetraciju?


predstavlja zastarelo i netačno shvatanje. A tvrdnja da je seksualni čin u suštini čin dominacije i potčinjavanja govori više o vama kao ličnosti nego što biste želeli, i da sam na vašem mestu ne bih je ponavljala. Ovo nije uvreda već izuzetno dobronameran savet.

Inače, izvinjavam se, zaista mi je namera bila da vas uvredim, i u pravu ste da tome nije mesto ovde. Ali takođe ovoj raspravi NIJE OVDE MESTO! Da je se onda manemo, a kada se pojavi neki blog post o seksu (ali o seksu, ne o nečemu drugom, pa da se na silu uvode svakojake teme) vidimo se ponovo.

Cheers!
apach92 apach92 19:37 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic

edit- a šta mislite zašto se češće testiraju? Pa zato što su svesni da njihov životni stil nosi veće rizike za zarazu! Opet ste sebi skočili u usta apaču


pa, ako vam je tako lakse u redu. Ali to analogno znaci da se i heterosexualci manje testiraju jer misle da je njihov zivotni stil bezbedniji.

Na stranu sto se zapravo radi o sexualnom ponasanju nezavisno od pola i sex. orjentacije ali vi svakako niste pokazali kapacitet da to shvatite.

milos_mijatovic milos_mijatovic 19:39 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic
Zašto narod ne sme da vodi dete kod dotične doktorke na pregled? Zato što se Vama ne dopadaju neki njeni lični stavovi? Nemate pravo da vodite hajku niti nekoga diskvalifikujete na stručnoj i ličnoj osnovi, samo zato što Vam se ne dopadaju neki stavovi te osobe. Pogotovo ako ti stavovi imaju, kao što smo videli, naučno utemeljenje. Da li bi svakome ko se ne slaže sa održavanjem gej parade trebalo objaviti ime i prezime, da zna narod pored koga treba prolaziti sa zapušenim nosom?!


Ух, нас двојица се изгледа никако не можемо споразумети по овом питању. Тачно је да се не слажем са њеним ставовима, али нисам зато подигао галаму. Учинио сам то зато што је и она део хајке-само усмерене у супротном смеру. Докле год они буду тако галамили-ја ћу им враћати истом мером.
Нота бене, немам проблем са чињеницом да неко другачије мисли од мене. Али када крену овакви марифетлуци, еее ту ми веома брзо прегорева фитиљ. Ви сигурно знате да се резултати сваког, па најутемељенијег истраживања могу злоупотребити. А то је овде случај. Немојмо се правити наивни-није она то изјавила зато да би људе упозорила на опасност од ризичног сексуалног понашања, већ зато да би људе нахушкала против хомосексуалаца. Е па умем и ја тако да се играм....
escherichije_colic escherichije_colic 20:34 08.10.2010

Re: Докторка

A tvrdnja da je seksualni čin u suštini čin dominacije i potčinjavanja govori više o vama kao ličnosti nego što biste želeli, i da sam na vašem mestu ne bih je ponavljala. Ovo nije uvreda već izuzetno dobronameran savet.




Verovatno me treba registrovati kao potencijalnog silovatelja?!

Mnogo ste konzervativni i kockasti, dominacija i potčinjavanje ne moraju biti vezani sa nasiljem i nanošenjem bola, niti je obavezno muškarac dominantan u klasičnom snošaju (ako pričamo o hetero seksu) Inače, govorio sam o suštini polnog odnosa kao animalnog, nagonskog čina. Ako posmatramo seks sa tog aspekta, on jeste bar primarno vezan za penetraciju. Nebitno, što se mene tiče ova rasprava je završena. Niste me uvredili, simpatičan pokušaj u svakom slučaju
escherichije_colic escherichije_colic 20:39 08.10.2010

Re: Докторка

Немојмо се правити наивни-није она то изјавила зато да би људе упозорила на опасност од ризичног сексуалног понашања, већ зато да би људе нахушкала против хомосексуалаца. Е па умем и ја тако да се играм....


Ja mislim da je izjava najumerenija od svih citiranih i uopšte mi nije bio jasan pokušaj lične i profesionalne diskvalifikacije. Znači nije zbog izjave nego zato što misli drugačije. Ono što je gospođa izjavila svakako nije u raskoraku sa onim što je na studijama učila, a nije mnogo ni sa savremenim nalazima i zaključcima.
Bonner Bonner 20:54 08.10.2010

Re: Докторка

escherichije_colic

...Poštovani Boneru, iza reči "čačkanje" bio je LOL smajli u zagradi, pa bi svim trebalo biti jasno da se radilo o šali (osim zlonamernima) Ako je cilj ovakvih postova da i mene diskreditujete kao mentola i pornofila, onda nek ti bude. Razumem ja psihologiju čopora. Ipak, ja nisam došao ovde da se ujedam ili napušavam sa bilo kim. Na mojoj strani su činjenice, naučne teze i podaci eminentnih infektoloških ustanova, a ne vidim da je bilo ko uspeo da obori ijedan moj argument.Whatever ...


Ma idi Colicu, kakvo diskreditovanje, zla namera i pornofilstvo. Post sam napisao u edukativne svrhe a za to mi je posluzio tvoj komentar, jednostavno se namestilo spontano, nista vise. Odjavljujem se iz ove diskusije!

Pozz ;-)
escherichije_colic escherichije_colic 21:07 08.10.2010

Re: Докторка

pa, ako vam je tako lakse u redu. Ali to analogno znaci da se i heterosexualci manje testiraju jer misle da je njihov zivotni stil bezbedniji.

Na stranu sto se zapravo radi o sexualnom ponasanju nezavisno od pola i sex. orjentacije ali vi svakako niste pokazali kapacitet da to shvatite.


Ma Vi ste kapacitet za sve pare, sami sebi skačete u usta a čovek mora tri puta da vam bolduje i podvlači neke stvari koje deca savladaju do kraja osnovne. Prijatno doviđenja ...
escherichije_colic escherichije_colic 21:08 08.10.2010

Re: Докторка

Ma idi Colicu, kakvo diskreditovanje, zla namera i pornofilstvo. Post sam napisao u edukativne svrhe a za to mi je posluzio tvoj komentar, jednostavno se namestilo spontano, nista vise. Odjavljujem se iz ove diskusije!

Pozz ;-)


E ako je tako pozdravljam i zahvaljujem. Over&out.
Domazet Domazet 00:36 09.10.2010

Matematika mozhe da posluzhi i da...

bg_egzil_slovenija
Postovani kolega,

Odlicno se secate lekcije o analnom odnosu, koji, ukoliko je nezasticen, nosi veci rizik za prenos HIV. To nije sporno.

Moje pitanje je sledece - mislite da heteroseksualni parovi ne upraznjavaju analni seks?

Podseticu vas na rezultate jednog od istrazivanja seksualnih navika (Marie Claire Sex survey):
dve trecine ispitanica je imalo avanture za jednu noc, od toga je tokom tih avantura
21% njih praktikovalo analni seks,
31% je bilo u "trojci",
a pri tome cak 52% njih nije koristilo nikakvu zastitu.

Gay i bisexualnih osoba je u svakom drustvu oko 10%.

Matematika je jasna.
Najznacajniji potencijalni prenosioci HIV infekcije analnim putem su heteroseksualci.

Kolegijalni pozdrav,

M.D.

...pokazhe kako su, u jednom sasvim hipotetichnom primeru u kome homoseksualci predstavljaju 1 % stanovnishtva i u kome je svaki homoseksualac zarazhen Sidom, najznachajniji prenosioci Side - heteroseksualci. I da li bi neshto bilo pogreshno sa matematikom? Ne bih rekao. Ali bih zato rekao da je neshto pogreshno sa matematicharem koji bi na osnovu te matematichke analize zakljuchio da su heteroseksualci rizichna grupa...Osim, naravno, ako se ne radi o politikantskom matematicharu...
Domazet Domazet 00:50 09.10.2010

'Ajde Miloshe...

milos_mijatovic
escherichije_colic
Zašto narod ne sme da vodi dete kod dotične doktorke na pregled? Zato što se Vama ne dopadaju neki njeni lični stavovi? Nemate pravo da vodite hajku niti nekoga diskvalifikujete na stručnoj i ličnoj osnovi, samo zato što Vam se ne dopadaju neki stavovi te osobe. Pogotovo ako ti stavovi imaju, kao što smo videli, naučno utemeljenje. Da li bi svakome ko se ne slaže sa održavanjem gej parade trebalo objaviti ime i prezime, da zna narod pored koga treba prolaziti sa zapušenim nosom?!


Ух, нас двојица се изгледа никако не можемо споразумети по овом питању. Тачно је да се не слажем са њеним ставовима, али нисам зато подигао галаму. Учинио сам то зато што је и она део хајке-само усмерене у супротном смеру. Докле год они буду тако галамили-ја ћу им враћати истом мером.
Нота бене, немам проблем са чињеницом да неко другачије мисли од мене. Али када крену овакви марифетлуци, еее ту ми веома брзо прегорева фитиљ. Ви сигурно знате да се резултати сваког, па најутемељенијег истраживања могу злоупотребити. А то је овде случај. Немојмо се правити наивни-није она то изјавила зато да би људе упозорила на опасност од ризичног сексуалног понашања, већ зато да би људе нахушкала против хомосексуалаца. Е па умем и ја тако да се играм....

...ne bilo ti zapovedjheno, daj neki link na ono shto je dotichna doktorka rekla da ne prichamo o tome shto nam je Goranche tako ljubazno i nesebichno objasnio da znachi to shto je ona rekla.
A shto se tiche zloupotrebe i najutemeljenijih istrazhivanja neko bi moga da pomisli da je navodjenje ovoga:
A survey conducted from 1994 to 1997 in San Francisco by the Stop AIDS Project indicated that over the course of the study, among men who have sex with men, the proportion engaging in anal sex increased from 57.6% to 61.2%

i ovoga:
A 2005 survey of the U.S. Centers for Disease Control and Prevention found a rising incidence of anal relations in the American heterosexual population. The survey showed that 40% of men and 35% of women between 25 and 44 had engaged in heterosexual anal sex; in 1992 a similar survey found that only 26% of men 18 to 59 and 20% of women 18 to 59 had.

predstavlja zloupotrebu utemeljenih istrazhivanja za potkrepljivanje interesantne matematike Izgnanog Medicinskog Radnika/ce na koju sam se vec osvrnuo. Ja cu se uzdrzhati od toga dok god budem imao razloga da sumnjam da se mozhda radi o nepoznavanju finesa engleskog jezika.
die hard die hard 23:03 09.10.2010

Re: Докторка

jer se nikako ne može sa sigurnošću tvrditi čime se sve bave ljudi u svojim krevetima.


sto je potpuno nedopustivo, trebalo bi da svi posalju svoje sexualne planove nadleznima za makar 3 godine unapred
neverovatnimiki neverovatnimiki 07:12 08.10.2010

Bljak!

Ovaj tekst o amfilohijeradovicevskim stvorenjima koji zive u Srbiji i njihovoj iscasenoj logici,ovako rano ujutru,to nece dobro da spadne za moj stomak.Vec mi se nekoliko puta okrenuo oko svoje ose.

Njima,onima koji su se priklonili Tamnoj strani,ne trebaju opravdanja za nasilje.Njima bi bilo logicno cak i da kazu "Mi smo protiv pedera i gej parade jer je nebo plavo."
Zato je pisanje o njihovim 'razlozima' i trazeci logiku u njihovom misljenju gubljenje vremena,jalova stvar koja ne donosi nista.
Sa njima ne mozes da se raspavljas,nema argumenata,logike,protiv nasilja.
Nasilje i krv su njima cilj i jedina logika.
Jedino sto je logicno za njih jeste nasilje.
aleksandrapetkovic aleksandrapetkovic 08:02 08.10.2010

jalovo i plodno

Hoće li konačno neko da zatraži odgovor od gospodina Amfilohija šta je to tako plodno on uradio, stvorio, napravio ili bar zasadio u svom životu?! Jel ljubav prema Bogu plodnija? Jel odsustvo ljubavi plodnije? I šta uopšte znači "jalova ljubav"?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana