Budućnost| Društvo| Gradjanske inicijative| Ljudska prava| Politika

LJULJANJE SRBIJE!

Filip Mladenović RSS / 14.10.2010. u 00:45

DŽA ili BU!
DŽA ili BU!
Situacija povodom fudbala je kao u šahu: koji su naredni potezi? I kome će zastavica na satu prva pasti?

Trenutno je bačena rukavica režimu, sa pokidane ograde stadiona u Djenovi! Zašto? Zato što je od 5. oktobra 2000. u Srbiji uglavnom sve radjeno u rukavicama ili po principu "ruka ruku mije"! Ali, to nije glavna tema ovog bloga!

Šta režim može očekivati u nastavku ove tragikomične farse? Naravno, nastavak ljuljanja Srbije. Kako?

Mogu se predvideti dva scenarija, ne zna se koji je gori. Prvi scenario je repriza 12. marta 2003. Drugi scenario je neki teroristički, sumanuti akt nasilja, sa žrtvama. Podmetanje eksploziva u vozilo gradskog prevoza, u podzemni prolaz, u neki hipermarket... Ili upad tzv. "patriota" u zgradu RTS i prekid TV programa!

Cela misleća, zdravorazumska Srbija dobro zna o čemu se radi i šta stoji iza osuzavljenog Beograda 10. oktobra i zamagljene Djenove 12. oktobra 2010! Da bi to i ostala, ta i takva Srbija mora predvideti sledeće korake - pokušaje puzajućeg državnog udara. I ne samo predvideti, nego i preduprediti!

Ulog je veliki, uloge su podeljene, a ulaženje u sive zone društva, politike i podzemlja - imperativ opstanka normalne, civilizovane i mirne Srbije.

Rukavica je bačena! Kada će i kocka!

Atačmenti



Komentari (56)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

loader loader 00:47 14.10.2010

Kocka?

Ne kocka,
već fudbalska sablja

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 00:49 14.10.2010

Najgori scenario:

... teroristi upadaju u "Pink" i prekidaju emitovanje "Farme".
Jukie Jukie 01:31 14.10.2010

Re: Najgori scenario:

Vojislav Stojković
... teroristi upadaju u "Pink" i prekidaju emitovanje "Farme".

Mama će biti neutešna... ona obožava da gleda Evu Ras (sve mudro zbori)
henryk henryk 01:35 14.10.2010

Re: Najgori scenario:

prekidaju emitovanje "Farme".


uistinu. to bi bio težak udarac režimu.
reanimator reanimator 08:26 14.10.2010

Re: Najgori scenario:

Vojislav Stojković
... teroristi upadaju u "Pink" i prekidaju emitovanje "Farme".

Nema šanse! Dočekao bi ih Baki B3 i sve ih poslagao..ne bi stigli do kuće. Skroz je zajeban.
kukusigameni kukusigameni 08:35 14.10.2010

Re: Najgori scenario:

Nema šanse! Dočekao bi ih Baki B3 i sve ih poslagao..ne bi stigli do kuće. Skroz je zajeban.


A neki mamac da mu posaljemo?
asparagus asparagus 01:10 14.10.2010

Scenariji

Ili ce mozda baciti hemijsko oruzje u zgradu Narodnog pozorista... Ili ce kidnapovati celu gardijsku brigadu ... Ili ce ukrasti autoput Beograd - Nis... Ili ce izazvati inflatorni udar... Ili ce izazvati pticji grip ponovo...
V V 01:19 14.10.2010

Stigao red i na nas...

Ne znam kako vi gledate na sve ovo, ali meni se cini da cemo na putu ka EU morati da se prethodno obracunamo medjusobno. Kog stepena ce biti taj sukob ne znam (nadam se ne otvoreni gradjanski rat), ali ovo fasisticko divljanje mora biti zaustavljeno. Ne zelim da mi za pet-deset godina neko zakuca na vrata jer ne idem u crkvu ili sto kritikujem fasiste. Ja ne vidim da drzava nesto radi po tom pitanju - do sada, fasisti su se samo sirili i jacali. Ako im hitno ne stanemo na put, ja stvarno ne vidim nacin za neki normalan zivot u Srbiji. Nemojte da gajite iluzije, oni mogu biti samo fizicki zaustavljeni - 20. vek nam je svedok te cinjenice.
Pitanje je kako se najefikasnije organizovati?
Jukie Jukie 01:39 14.10.2010

Re: Stigao red i na nas...

V
Ne znam kako vi gledate na sve ovo, ali meni se cini da cemo na putu ka EU morati da se prethodno obracunamo medjusobno. ...
Pitanje je kako se najefikasnije organizovati?

Početi od obrazovanja/školstva i ukinuti sve glupave zakone po kojima deca u školi mogu da rade šta hoće

Kad se deca ukalupe da pola dana mirno sede i pametno glede a kulturno i vaspitano se izražavaju, onda će po inerciji i ostalih pola dana da se ponašaju mirno, pametno, kulturno i vaspitano.

Kad može Cezar Milan da za minut i po prevaspita kuče koje je dve godine pravilo nered, može i dete da se izdresira i vaspita, što rekao Nušić u Hajducima.
V V 02:00 14.10.2010

Re: Stigao red i na nas...

Slazem se - ali, na duze staze i za generacije koje se formiraju sada. Ovi su vec formirani fasisti - gotovo je. Oni imaju definisan, veoma pogresan, pogled na svet. Sve sto nije u skladu sa time, po njima, treba unistiti. Pa zar neko sumnja u ovo posle svih zlocina iz proslog veka. Ako im pokazes knjigu, oni ce tebi pokazati stanglu, ili nesto gore...Ti razmisljas iz perspektive razumnog coveka koji prihvata mogucnost greske i tolerise je i kod sebe i kod drugih. Samim time otvoren si za nova saznanja, da naucis, da se informises... E, sve je suprotno kod ovih. Ovi bi Cezar Milan-a obesili za jaja pre nego bi ovaj i poceo da primenjuje svoje metode. Ovo se moze resiti samo silom, ne zaludjujte se. Jedino da vidimo, poslednji put, da li je drzava u stanju da iskoristi svoj monopol nad silom, ili je vreme da gradjani preuzmu stvar u svoje ruke.
Jukie Jukie 02:12 14.10.2010

Re: Stigao red i na nas...

V
Slazem se - ali, na duze staze i za generacije koje se formiraju sada.

Da, pa kažem deca
ups! zaboravio sam da sada "deca" znači "bagra"
ja i dalje koristim zastarelu terminologiju, gde su deca deca a bagra bagra...

Mislio sam na pre-adolescentsku grupu
Jukie Jukie 10:20 14.10.2010

Re: Stigao red i na nas...

Mislim da ovu grupu o kojoj u stvari govorimo treba da tretiramo kao krdo kafarskih bivola. Toliko su otprilike opasni.
dolybell92 dolybell92 11:58 14.10.2010

Re: Stigao red i na nas...

Kad može Cezar Milan da za minut i po prevaspita kuče koje je dve godine pravilo nered, može i dete da se izdresira i vaspita, što rekao Nušić u Hajducima.


Ko su dreseri ?
Mi takve dresere nemamo.... očigledno.
radulence radulence 01:42 14.10.2010

.


bolje da ljulja nego da zulja

a ne
to je iz drugog vica.
henryk henryk 01:42 14.10.2010

ili ?

dakle, vi predlažete nemilosrdan obračun sa kriminogenim faktorom. ako dobro razumem ovo spominjanje 12. marta.

gde je, onda, dilema?
legalizacija011 legalizacija011 02:15 14.10.2010

PROTIV EU

Mi koji pratimo situaciju i puls naroda,pretezno analizirajuci komentare po internetu,uvidjamo novu opasnost.Porast korpusa nezdravorazumske Srbije.Grupisu se svi zajedno,nezdravorazumci svih boja,oko jednog cilja.U pogledu protivljenja ulasku Srbije u E.U.(kako nazvati taj narod?predlazem 'FARMERI'

Realno,svi oni,nebitno od ideoloske potke ili politickog stava,stapaju se u jednu nit,koja se proteze do Farme,voajerske nepodopstine tv Pink.

Bivse glasacko telo S.M. i njihovi potomci i(ne znam,da li je uvedeno u novopravopis 'potomke'pa se unapred izvinjavam zbog politicke nekorektnosti)opet podizu svoju ruznu glavu,i sve glasnije kao mantru ponavljaju,da ne treba da udjemo u E.U.i da treba organizovati referendum u pogledu ovog.

Btw primecuje se ogromna averzija prema Tadicu u zadnje vreme.

Jednostavno,svi oni zajedno,nemaju predstavu sta je dobro za buducnost Srbije.Realno,nemaju kapacitet da shvate vaznost uredjenijeg drustva.Primarni afekt je neka vrsta inacenja i durenja,ali koren svega je u gluposti i primitivizmu,pojedinke i pojedinca,u povrsnosti,koje smo najcesce vidjali na izborima, tokom vladavine Milosevica.

Eto da skrenem paznju na ovo..i ne daj Boze da nam referendumom prosecna srpska pamet opet kroji sudbinu.

Dakle poenta ovog mog posta je,nikad ne dozvoliti u Srbiji referundum, u vezi E.U.
henryk henryk 02:23 14.10.2010

Re: PROTIV EU

izgleda da ste ispustili iz vida jednu okolnost:

bivše glasačko telo sm-a glasa za vladajuću koaliciju čiju osovinu čine ds i stranka sm-a.


bitne stvari po zemlju mogu se rešavati i putem referenduma. a ako većinska srbija ne želi u eu, postavlja se pitanje da li je eu srbiji potrebna.

vaše polazište je anti-demokratsko. demokratija počiva na volji većine. kakva god da je ta većina.

apsurd demokratije jeste da ono što većina želi, nije nužno i ono što je za tu većinu dobro ili ono što je ispravno.
V V 02:54 14.10.2010

Re: PROTIV EU

demokratija počiva na volji većine


Tacno, ako pitate Rusoa. Medjutim, u savremenom drustvu (i stvarnom zivotu), ta "volja" se otprilike zavrsava na izborima - vecina bira lidera, u okviru procesa gde imamo minimum dva kandidata. Dalje taj lider/pobednik preuzima odgovornost za svoje odluke za koje ce biti nagradjen ili kaznjen na sledecim izborima. To je jedan aspekt demokratije. Drugi aspekt bi bio uticaj razlicitih grupacija (NGO, lobiranje, itd.) na one koji vrse vlast. Sto se ovoga tice, potreban je ravnopravan "ulaz" svima koji to zele i relativna jednostavnost formiranja tih grupa. Ova dva aspekta cine demokratiju. U samim odlukama, "vecina" se, u stvarnosti, malo-ako i ista-pita. Shvatam da je ovo elitisticki pogled na demokratiju, ali ga smatram daleko realnijim od bajki u kojima "vecina odlucuje".
henryk henryk 08:20 14.10.2010

Re: PROTIV EU

ne znam šta ruso ima sa tim.

tačno je, kako vi kažete, da se "većina, u stvarnosti, malo - ako i išta - pita". to dovodi u pitanje sam smisao i koncepciju demokratije. a elitizam, koji spominjete, takođe je nešto demokratiji tuđe.

prema tome, ili odustanimo od demokratije ili upotrebimo neko sredstvo - kakvo je npr. referendum - da demokratiju sprovedemo.
escherichije_colic escherichije_colic 10:03 14.10.2010

Re: PROTIV EU

Bivse glasacko telo S.M. i njihovi potomci


Zar nisu navijači 5.10. prvi upali u skupštinu, zar nije Zvezdin sever prvi skandirao "spasi Srbiju i ubij se"? Šta god da je danas, taj pokret (nazovite ga kako god hoćete) nikako nije "bivše glasačko telo S.M."

Zaključak odgovornih ljudi je da iza svega stoje "snage kojima smeta Srbija u EU i odbegli narko bos Darko Šarić". Dovoljno je bilo pogledati onog Milosavljevića sinoć, pa da čovek zaplače. A šta reći za bivšeg šefa DBa Gorana Petrovića ... meni je delovalo kao da je čak i predstavnik SPC upućeniji u priču o huliganima. "Nije taj huligan tek tako otišao do Đenove, on ne zna ni gdje je Đenova, neko je to njemu platio i neko je njega tamo poslao" - to je bio otprilike sav njihov zaključak. Pa ko je taj jebeni neko? Danas nije ostalo mnogo onih u Srbiji koji se javno protive približavanju EU. Čak je i Toma Nikolić postao ispeglani evropejac sa roze kravatom. Ostaje sve manje dežurnih krivaca. Smešni raspali 1/2 SRS? Hajde baš da vidimo na šta će ličiti taj najavljeni "miting podrške Šešelju". Ako i tamo bude 5000 uličnih vojnika, to će nam reći nešto više.

Ako vlast nije u stanju da novom sabljom poseče masterminda svega ovoga (a možda i onoga) onda mi preostaje samo da pomislim kako je u pitanju nova zavera "CIA/Vatikan/Soroš/..." protiv Srbije pa su nam ruke vezane. Ili to ili (ponovo) postoji ozbiljna opasnost od građanskog rata. Razmislite malo- Srbija je puna siromašnih frustriranih života gladnih mladih ljudi koji volu rep mogu iščupati, pritom prilično hejtom i predrasudama zadojenih. Ništa lakše nego kanalisati i usmeriti njihov bes ka cilju ostvarenja "svetlih patriotskih ciljeva odbrane Kosova, porodice i tradicionalnih vrednosti isl" Ako postoji neko iz senke kome je u interesu da tu vojsku povede u građanski rat, pored ovakve vlasti neće mu biti teško.
V V 11:02 14.10.2010

Re: PROTIV EU

Rusoov koncept generalne/opste volje kroz koji se izrazava volja/interes citave nacije. Ali na stranu to. Ovaj drugi koncept demokratije koji sam opisao, nije u sukobu sa cinjenicom da se vecina ne pita mnogo, osim kada glasa na izborima za lidera ili ako ucestvuje u nekoj od grupa (NVO, lobi,...) i na taj nacin utice na odluke. Taj koncept demokratije je daleko restrektivniji, ali ako pogledate savremene demokratije, i realniji. Ja uopste ne mislim da je elitizam demokratiji nesto tudje, naprotiv, mislim da je neophodan uslov da bi demokratija funkcionisala. Odluke u svim demokratijama donosi mala grupa ljudi koja, u stabilnim drzavama, snosi odgovornost za te odluke. Onda gradjani izadju na izbore pa ih 'ocene'. Ja zaista ne vidim kako bi referendum-demokratija funkcionisala. Prvo, svakodnevno treba doneti vise odluka. Kako fizicki sprovesti tako nesto u delo? Drugo, cak i kada bi uspeli u tome, da bi ste doneli odluku potrebno je da imate relevantne informacije u vezi toga sto odlucujete. U savremenom svetu te informacije cesto zahtevaju visok nivo strucnosti u odredjenim poljima. Ja ne kazem da je 'narod glup' vec da ljudi u svakodnevnim zivotima imaju razlicita interesovanja (neko je pekar, neko vozac, neko lekar, itd.) i vrlo cesto ne zele da se bave politickim ili ekonomskim pitanjima.

Dakle, od same demokratije ne moramo da odustanemo ako je shvatimo na pravi nacin a to je da je elitizam sastavni deo iste, a cinjenica da se 'narod' u stvari ne pita mnogo nije uopste tragicna. Gradjani imaju svojih 'pet minuta' na izborima, kao i mogucnost da uticu na odluke kroz razne NVO i slicne grupacije. Za one koji bi 'da se narod pita' preporucujem da ostvare svoje ideje na nekom specijalnom mestu - recimo u Ozu ili Nedodjiji.
henryk henryk 13:25 14.10.2010

Re: PROTIV EU

prvo bih konstatovao samo ovo: ukoliko se odluke donose mimo, ili protivno onome što se zove "volja naroda" - od demokratije nema ništa. svejedno, da li je ruso u pitanju ili neko drugi. dakle, svođenje demokratije na tih pet minuta koliko traje popunjavanje glasačkog listića, od demokratije stvara farsu.

stoga, kako knjige uče, postoji čitav mehanizam koji treba da uspostavi vezu između odluka koje elite donose i naroda, između dva čina izbora. tako, narodni poslanici odgovaraju onima koji su ih izabrali. zatim, mediji prate i ocenjuju rad organa vlasti. nvo imaju svoju ulogu itd.

kažem: "kako knjige uče", jer - i tu se slažem sa vama - stvarnost je nešto drugo. narodni poslanici, tako, umesto da odgovaraju svojim biračima, odgovaraju partijskim centralama, a mediji su pod paskom političkih menadžera.

čini mi se da precenjujete ulogu nvo, jer u njima učestvuje samo manjina građana, koja, dakle, ne može reprezentovati volju naroda.

ne zalažem se ni za kakvu "referendum - demokratiju". referendum ima svoj limit, svoje prednosti i slabosti. i vi navodite jednu krupnu slabost referenduma - nestručnost onih koji glasaju.

međutim, ima pitanja za koja se ne traži nikakva posebna stručnost, a od životne su važnosti. tada je upotreba referenduma poželjna.


(inače, tema "savremena demokratija" zaslužuje poseban tekst i posebnu raspravu.)
legalizacija011 legalizacija011 16:02 14.10.2010

Re: PROTIV EU

vaše polazište je anti-demokratsko. demokratija počiva na volji većine. kakva god da je ta većina.

upravo o tome i pricam.uvesti privremenu diktaturu,umesto hlora u vodovode ubaciti sedative,babe i dede poplasiti radioaktivnim glasackim kutijama...bilo sta!

SAMO NE DOZVOLITI REFERENDUM O ULASKU U EU!

videcete..verujte mi..da je srece da udjemo u nato i eu..ma ni pola godine,sve bi se ta primitivna licemerstina preobratila u najvece pristalice evropskih integracija!

jedan primer.setite se,da do pojave fejs buka,nas koji smo se 'bavili'kompjuterima i internetom,su proglasavali cudacima i nastranima!
danas se pola Srbije ne skida sa istog,kad su uvideli da im koristi!

znaci,samo ne dozvoliti vecini da procenjuje sta je dobro,malo pretrpiti i sve ce leci na svoje


henryk henryk 16:37 14.10.2010

Re: PROTIV EU

varate se, ulaskom u eu većina naših problema neće biti rešena.

što se facebook-a tiče, ni ja ga ne koristim. nemam vremena za tako nešto. a nisam penzioner.
legalizacija011 legalizacija011 22:59 14.10.2010

Re: PROTIV EU

varate se, ulaskom u eu većina naših problema neće biti rešena.


uvereni ste?
nije vas blam da nesto tako izjavite(ovo ipak cita nekoliko stotina ljudi najmanje)

duboko sam ubedjen da ce mnogi problemi,resiti a vecina ublaziti.
sustina je da se negativnosti globalizacije nece izbeci neulaskom Srbije u EU,a mnogi problemi ce biti reseni.

sta cete vise?

samo priglupi,povrsni i zlonamerni(iz nekog interesa)ne zele da udjemo u Evropsku Uniju.

ono sto se provaljuje u zadnje vreme,barem prema nekom mom zapazanju i analizi,mnogi iz korpusa demokratskije Srbije,polako shvataju da ce im mali interesi biti ugrozeni uvodjenjem standarda EU.

To je ono sto me najvise plasi
henryk henryk 10:41 15.10.2010

Re: PROTIV EU

"nije vas blam da nesto tako izjavite"

e, baš ste me nasmejali!

a ovo "priglupi, površni i zlonamerni" je, već, uvreda. budite, barem pristojni.


evo, uzmite samo primer naših suseda bugarske i rumunije. te dve zemlje nisu procvetale, ulaskom u eu. naprotiv, tavore i muku muče sami sa sobom.


ne kažem da bi bilo loše da srbija uđe u eu. naprotiv! radovao bih se tako nečemu.


međutim, ulazak u eu ne rešava ona mnoga pitanja, koja mi sami moramo rešiti. npr. poštovanje zakona.
blogovatelj blogovatelj 04:45 14.10.2010

Jedno pitanje...

Vlast u Srbiji zoves rezimom, iako je demokratski izabrana, a onda kukas kako ce neko doci i pokusati da im uzurpira vlast?!
Nije mi jasno?!
Ako je rezim, zasto da ih neko ne skine sa vlasti, a ako nije rezim, pa stoka zeli da ih odatle skloni, zasto ih ti onda zoves rezimom, umesto da ih podrzis?!
Ja ne mislim da imamo rezim na vlasti, nego demokratski izabranog predsednika i vladu. To sto oni ne rade ono sto bih ja zeleo (ili ti) nije razlog da se ponasas u duhu najgoreg totalitarizma.
A da stoku treba poslati u zatvor, tu se slazemo.
looping looping 09:07 14.10.2010

Re: Jedno pitanje...

blogovatelj
Vlast u Srbiji zoves rezimom, iako je demokratski izabrana, a onda kukas kako ce neko doci i pokusati da im uzurpira vlast?!
Nije mi jasno?!
Ako je rezim, zasto da ih neko ne skine sa vlasti, a ako nije rezim, pa stoka zeli da ih odatle skloni, zasto ih ti onda zoves rezimom, umesto da ih podrzis?!
Ja ne mislim da imamo rezim na vlasti, nego demokratski izabranog predsednika i vladu. To sto oni ne rade ono sto bih ja zeleo (ili ti) nije razlog da se ponasas u duhu najgoreg totalitarizma.
A da stoku treba poslati u zatvor, tu se slazemo.

Bez obzira za koga glasao na izborima stranke medju sobom podele fotelje. Zavisno od izbora imaju razlicito ucesce u vlasti ali sasvim lepo saradjuju. Tajkuni manje vise ostaju isti jer se pre rezultata izbora obezbede (citaj: podrze svaku od stranaka).
Ova "demokratija" kao i na zapadu je unapred predodredjena.
Izvolite pa birajte. A doci ce vam isti.
Samo razlicite kombinacije iste korumpiranosti. Pise da je to demokratija.
Zato ce izbori biti sve manje popularni a medijski ce i dalje udarati po savesti gradjanima koji ne izlaze na izbore. Izbori (i to "demokratski " su im potrebni) da bi imali pravnu zaledjinu za sve sto rade.
Odgovornost vlasti = 0
Ko je odgovoran za nasilje na ulicama? Huligani.
Zasto ljudi ne rade? Zato sto su lenji.
Zasto nema nataliteta? Narod je sebican i nece da cuva decu.
Vlast (citaj politicari svi od reda) ima odgovore na sva pitanja.
silver bullet silver bullet 09:36 14.10.2010

Re: Jedno pitanje...

Tajkuni manje vise ostaju isti jer se pre rezultata izbora obezbede (citaj: podrze svaku od stranaka).
Ova "demokratija" kao i na zapadu je unapred predodredjena.
Izvolite pa birajte. A doci ce vam isti.
Samo razlicite kombinacije iste korumpiranosti. Pise da je to demokratija.

Vidi, to je manje-više tačno, ali do odredjenog trenutka. Odnosno to ti je samo pola istine. Druga polovina sledi iz onoga što smo naučili 12. marta. U jednom trenutku saradnja sa mutnim silama koje su ti nekada, nekako pomogle da dodješ na vlast - mora prestati. Razlog je prost. počinju da jedu svoju supstancu, ili preciznije da seku granu na kojoj svi zajedno sede.
Tako je Djindjić krenuo u obračun sa Legijom i JSO. Kad su se stekli uslovi. Nažalost, zakasnio je svega nekoliko dana. I to platio glavom.

Verujem da je Tadić trenutno u istoj poziciji. Obračun sa tajkunima i mafijama svih fela mora početi jer su i oni sad počeli da seku granu na kojoj svi sedimo, pa i vlast. Ili po narodski, skuplja pita nego tepsija. Nema napretka u društvu bez kretanja ka EU i njenim vrednostima, nema većih plata, nema ukidanja monopola, nema jeftinije hrane i energenata. A to podrazumeva donošenje i sprovodjenje niz zakona, pre samog ulaska u EU.

To znači počinje sad, pa je i šuplja priča da nas od ulaska u EU deli deset godina i da se zato narečeni faktori remećenja ne plaše. Nije nego! Bore se noktima da se ništa ne promeni. Monopolisti suptilnije preko novca i pravosudja, prodajom firme stranim partnerima, a kriminalci malo oštrije, plaćanjem svakakvih majmuna (gledaj Djenovu) da na najgrublji način pokažu da smo divlja horda kojoj nije mesto medju civilizovanim svetom.

Ostaje mi nada da smo ipak nešto naučili i da nećemo i sad nasesti na priču kako su tajkuni proizvod i mecena "žutih", kao što je nekad Djindjić bio "prijatelj kriminalaca i diler drogom".
Dawngreeter Dawngreeter 09:50 14.10.2010

Re: Jedno pitanje...

blogovatelj
Vlast u Srbiji zoves rezimom, iako je demokratski izabrana


Znas onu epizodu iz Simpsonsa kada vanzemaljci dolaze da preotmu ameriku tako sto se kandiduju za predsednicke izbore ispred obe stranke? I onda na kraju, dok ih vanzemaljci bicuju da rade brze, na opasku kako je to sve uzasno Homer kaze u fazonu: "Pa kad ste glasali za ovog vanzemaljca koji je pobedio, JA sam glasao za onog drugog!"
looping looping 09:57 14.10.2010

Re: Jedno pitanje...

Sa svim se slazem osim sa ovim.
plaćanjem svakakvih majmuna (gledaj Djenovu) da na najgrublji način pokažu da smo divlja horda kojoj nije mesto medju civilizovanim svetom.

Oni rade samo za "slavu".
looping looping 06:30 14.10.2010

Scenario

Ako je ovaj tekst neka satira onda mi je jasan.
Terorista Srba nikada u istoriji nije bilo niti ce biti. Jednostavno to nam nije u genetskom kodu.
Drzavni udar u Srbiji je neminovan i bice izveden od strane naroda u slicnom scenariju kao 5. oktobra ako se ekonomska politika a pre svega sprovodjenje zakona na najvisim nivoima vlasti ne izmeni.
Dokle ce vecina da ispasta zbog terora manjine - vlasti i tajkuna?
Nista tu nije politicki obojeno mada ce se mozda neka stranka verovatno tome i prikljuciti ako u tome vidi realnu korist.
Dza ili Bu je za narod a ne za vlast.
Dr M Dr M 08:17 14.10.2010

Re: Scenario

Dza ili Bu je za narod a ne za vlast.


Ne, Dza ili Bu je za vlast, za narod je, uvek, BuDZa..
drmomir drmomir 11:20 14.10.2010

Re: Scenario

looping
Terorista Srba nikada u istoriji nije bilo niti ce biti. Jednostavno to nam nije u genetskom kodu.


Nisam baš 100% siguran u ovo. U našem (i bilo čijem) genetskom kodu ima mnogo koječega, više nego što iko od nas može da zamisli. I što je još važnije, sve je podložno svakojakim promenama. Za čas ti se tu nešto iskomplikuje. Današnji obični domaći huligan već sutra može da evoluira u teroristu... Keve mi.
looping looping 11:28 14.10.2010

Re: Scenario

drmomir
looping
Terorista Srba nikada u istoriji nije bilo niti ce biti. Jednostavno to nam nije u genetskom kodu.


Nisam baš 100% siguran u ovo. U našem (i bilo čijem) genetskom kodu ima mnogo koječega, više nego što iko od nas može da zamisli. I što je još važnije, sve je podložno svakojakim promenama. Za čas ti se tu nešto iskomplikuje. Današnji obični domaći huligan već sutra može da evoluira u teroristu... Keve mi.

Teroriste postaju oni koji nemaju muda da se suoce sa "neprijateljem".
Ovi imaju muda. Za sada.
sima2000 sima2000 08:12 14.10.2010

Čile vs Srbija

Gledam celo jutro BBC i plačem manje više sve vreme. Gledam naciju potpuno ujedinjenu oko jednog apsolutno pozitivnog cilja - spasavanje 33 zatrpana rudara. Gledam ljude kako igraju i pevaju po ulicama, gledam njihovog predsednika koji je od prvog dana sebe stavio u ulogu glavnog i odgovornog za spasilačku akciju. Gledam spoj visoke tehnologije i humanosti..
A onda se okrenem oko sebe i vidim bolesnu naciju. Na TV-u su vesti iz Čilea poslednje. Opsednuti sopstvenom nesrećom mrzimo tuđu sreću. Ljubomorni smo. Opsesivno čeprkamo po sopstvenim ranama decenijama.. ne dozvoljavajući im da zacele. Uvek podeljeni i međusobno zakrvljeni.. generacijama gajimo mržnju prema susedu zbog prastarog sukoba oko međe. Lako zaboravljamo ali nikada ne praštamo..

Počinjem da razmišljam o tome kako postoje jake i slabe nacije. Jake su vredne, pametne, ujedinjene, plodne.. slabe idu spiralom samouništenja do popunog nestanka.
kukusigameni kukusigameni 08:20 14.10.2010

Re: Čile vs Srbija

buba_truba buba_truba 08:54 14.10.2010

Re: Čile vs Srbija

sima2000
Gledam celo jutro BBC i plačem manje više sve vreme.

Isto. I očekivala sam kad otvorim ovaj blog da ću videti bar jedan o tome. Nema.
Ali ima novih o Paradi ponosa, o huliganima, Srbiji koja posrće. Bolje i ne zaslužuješ, o narode moj!
dragannalovic dragannalovic 10:27 14.10.2010

Re: Čile vs Srbija

Bolje i ne zaslužuješ, o narode moj!

Kada se zadovoljavaš da zemlju vode najgori od najgorih i još im dozvoljavaš da te vuku za nos.
I u zemljamam EU ima huligana ali zbog toga ih neće izbaciti iz EU. Najveća prepreka ulasku u EU nisu ni desničarske organizacije, ni opozicija, ni medijska slika, već nepodnošljivi stepen korupcije, koji pre priliči najgorim banana republikama.
mirelarado mirelarado 11:24 14.10.2010

Re: Čile vs Srbija

buba_truba
sima2000
Gledam celo jutro BBC i plačem manje više sve vreme.

Isto. I očekivala sam kad otvorim ovaj blog da ću videti bar jedan o tome. Nema.


Ипак има. Промакло ти је.
looping looping 11:34 14.10.2010

Re: Čile vs Srbija

dragannalovic
Bolje i ne zaslužuješ, o narode moj!

Kada se zadovoljavaš da zemlju vode najgori od najgorih i još im dozvoljavaš da te vuku za nos.
I u zemljamam EU ima huligana ali zbog toga ih neće izbaciti iz EU. Najveća prepreka ulasku u EU nisu ni desničarske organizacije, ni opozicija, ni medijska slika, već nepodnošljivi stepen korupcije, koji pre priliči najgorim banana republikama.

Da ali sigurno neces to cuti kao razlog u medijima.
buba_truba buba_truba 11:40 14.10.2010

Re: Čile vs Srbija

mirelarado
Промакло ти је.

Ne, ne, nije mi promaklo. Ali taj blog je otvoren kad se još nije znalo kako će sve ići, ni kad će tačno akcija početi.

Pratila sam taj blog ( Jasni).

Kao da sam prizvala.
dragannalovic dragannalovic 13:01 14.10.2010

Re: Čile vs Srbija

U prirodi svakog ljudskog bića pa bio on i sa ovih prostora je da mu sve ono što mu je daleko i nedostižno izaziva čežnju i uzburkava strasti. EU se ovde predstavlja kao nekakvo čudo, koje će nam rešiti sve probleme i kako će poteći med i mleko istog časa kada se nadjemo unutar zajednice. Pristupanje EU je jedan proces koji podrazumeva promenu i prilagodjavanje propisa, navika i pravila ponašanja potrebnih da bi dostigli nivo na kome se nalaze i ostale zemlje. Kada budemo uspeli da se toliko uzdignemo i da im se primaknemo, samim tim i taj sam čin ulaska neće nam više toliko uzburkivati strasti, jer će predstavljati uglavnom formalno pitanje, pošto će suština već biti ispunjena.
mirelarado mirelarado 16:55 14.10.2010

Re: Čile vs Srbija

buba_truba
Kao da sam prizvala.




Luka Ivanišević Luka Ivanišević 10:18 14.10.2010

LJULJANJE PAMETI!

Kad sam bio na promociji PEŠČANIKA 28.06.2010. godine, tada je Ceca Lukić rekla jednu veliku istinu: "NAJGORE JE KAD PAMETNI POBUDALE." Sve što nam se dešava nakon petooktobarskih promena, nažalost je plod kratke pameti. Mnogi pametni ljudi su načisto pobudalili: jednostavno su zaboravili sankcije tokom devedesetih, bombardovanje 1999. godine, koaliciju radikala sa socijalistima u vreme bombardovanja i mnogi smatraju da treba dati novu šansu radikalima i radikal-light opciji(SNS) da se pokažu, kao i pred poslednje parlamentarne izbore socijalistima. Danas su socijalisti na vlasti u koaliciji sa demokratama. Boljitka nema: ponavlja se devalvacija dinara, imamo poskupljenja i nestašice, standard građana opao je i dalje opada. Takođe divljaju huligani svaki put kad se održi neki skup. Od onog mitinga protiv nezavisnosti Kosova do prekjučerašnjeg sramnog incidenta na stadionu u Đenovi, 5 puta su ti kvazipatrioti pravili incidente. A narod ćuti. Gomila ljudi koji su se borili protiv svakog vida nasilja, sad ćute, kao da je to normalno, što pokazuje da je pamet jako poljuljana.
I na kraju, da imamo nekog predsednika kao što je bio pokojni drug Tito, ovako nešto se ne bi dogodilo. Kad on kaže nekom "MR'Š!", to je "MR'Š!" i gotovo: skraćuju ga za glavu. A fukari kao šu ti huligani (kvazipatriote) zaista treba neko takav da mu kaže MR'Š i da ga ni u mišijoj rupi ne bude.
kukusigameni kukusigameni 10:22 14.10.2010

Re: LJULJANJE PAMETI!

Kad on kaže nekom "MR'Š!", to je "MR'Š!" i gotovo: skraćuju ga za glavu.


Pa i to ti je kratka pamet. To se zove diktatura.
Mozda neki faraon ili car?!
yngwie92 yngwie92 10:32 14.10.2010

Re: LJULJANJE PAMETI!

Kad on kaže nekom "MR'Š!", to je "MR'Š!" i gotovo: skraćuju ga za glavu.


Pa i to ti je kratka pamet. To se zove diktatura.
Mozda neki faraon ili car?!


Ne znam jesmo li odrasli uz diktaturu ali znam da nismo stasali za demokratiju.
kukusigameni kukusigameni 10:34 14.10.2010

Re: LJULJANJE PAMETI!

znam da nismo stasali za demokratiju.


"Treba hteti, treba smeti, pa da vidis kud se leti!"
gospodin_ne gospodin_ne 10:40 14.10.2010

Re: LJULJANJE PAMETI!

Da vam predlozim jednog od ove dvojice

Politicka avangarda, prevazisli su demokratiju.
Med i mleko.
yngwie92 yngwie92 10:42 14.10.2010

Re: LJULJANJE PAMETI!

pa evo vrijeme provodimo u cekanju toga " htjeti" uz raznorazne redefinicije originala.
kukusigameni kukusigameni 10:46 14.10.2010

Re: LJULJANJE PAMETI!

pa evo vrijeme provodimo u cekanju


Izvini, ne mogu da odolim.

Milan Karagaća Milan Karagaća 12:39 14.10.2010

Re: LJULJANJE PAMETI!

koj gi mica džaci.
E tako se ponašaju svi oni koji su preuzeli odgovornost.
jkt2010 jkt2010 14:10 14.10.2010

Re: LJULJANJE PAMETI!

Luka Ivanišević
Kad on kaže nekom "MR'Š!", to je "MR'Š!" i gotovo: skraćuju ga za glavu. A fukari kao šu ti huligani (kvazipatriote) zaista treba neko takav da mu kaže MR'Š i da ga ni u mišijoj rupi ne bude.

Zato ovo po medijima koji samo papagajisu sta pricaju DS face sve vise lici na paljevinu rajhstaga. Kako zbog 50 huligana treba zavesti diktaturu... Pa zar stvarno treba diktatura da se pohapse huligani? Jel imaju Englezi diktaturu? Nemaju al apse sve jedno.

A ovaj nas predsednik ako dobije jos malo vlasti nijedna druga institucija nam ni ne treba. A vec smo blizu...vidi skupstinu, vidi vladu, vidi sudstvo... raspad sistema gde god pipnes. Jel su i za to krivi huligani?
Luka Ivanišević Luka Ivanišević 15:57 14.10.2010

Re: LJULJANJE PAMETI!

Zato ovo po medijima koji samo papagajisu sta pricaju DS face sve vise lici na paljevinu rajhstaga. Kako zbog 50 huligana treba zavesti diktaturu... Pa zar stvarno treba diktatura da se pohapse huligani? Jel imaju Englezi diktaturu? Nemaju al apse sve jedno.A ovaj nas predsednik ako dobije jos malo vlasti nijedna druga institucija nam ni ne treba. A vec smo blizu...vidi skupstinu, vidi vladu, vidi sudstvo... raspad sistema gde god pipnes. Jel su i za to krivi huligani?


Gotovo sam siguran da za protekla dešavanja u Beogradu najveću odgovornost i krivicu snosi aktuelna vlast. Aktuelne političare apsolutno ne znamiju Srbija i njeni građani, jer da ih zanima oni bi vodili računa i o bezbednosti građana i uopšte ne bi dozvolili eskalaciju nasilja na ulicama Beograda. Kada je 2008. godine bilo nereda povodom nezavisnosti Kosova, a nakon onog Koštuničinog mitinga, tada su i Koštunica i Dragan Jočić prozivani kako su nesposobni da održe javni red i mir. Sad se isto ponaša i sadašnja proevropska vlada: kao najoštrije osuđuju huliganstvo i vandalizam, a ovamo ništa ne čine da do toga ne dođe. Da vladaju čvrtom rukom, ovakav vid nasilja ne bi postojao.
Jutros u KAŽIPRSTU slušam Ivicu Dačića i u jednom trenutku je rekao, konto dešavanja u Đenovi i šuntave izjave tamošnjih vlasti što naša policija nije bila uključena: "DA SE UTAKMICA ODRŽALA OVDE, NAŠA POLICIJA BI NA NAŠOJ TERITORIJI BILA ODGOVORNA." Dakle, trebalo bi i zvaničnici MUP-a da se ponašaju malo odgovornije kako bi se izbegao novi talas nasilja i da svi mi kao građani ove zemlje čuda na brdovitom Balkanu budemo sigurni.
mrdax mrdax 12:00 14.10.2010

Dogadjanja

Nekako ne verujem da su moguci teroristicki napadi i takve stvari ali smatram da mali ali glasan deo Srbije pomislja na sve.
Ako bude bilo bas gusto Srbija ce se podeliti na dve strane Demokrate vs Konzervativci , mada naravno niti ce to biti skroz demokrate niti su ovi drugi samo konzervativci.
Pozadina iza svakog dogadjaja u Srbiji u prethodnih 10 godina i te kako postoji . Setimo se samo pobune Crvenih beretki, atentata, bombi na simsu prozora Dejana Anastesijevica, mitinga "za Kosovo", rusenja od 10 X a sad evo i Djenove...

Milan Karagaća Milan Karagaća 13:26 14.10.2010

"Regionalna podrška"


zapaljena srpska zastava u Tirani
znači kad zapališ tuđu zastavu moraš biti svestan da zapravo pališ svoju, a ako je patriotizam paliti svoju zastavu, aferim.
Isto tako, kad kod sebe maltretiraš tuđu manjinu računaj da zapravo direktno udaraš po glavi svoju tamo.
To nisu shvatali početkom 90-ih, a nažalost izgleda ni danas.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana