Filozofija| Zabava

"Psiholog radi doktorat na temu"

Biljana 77 RSS / 30.10.2010. u 15:25

U celoj ovoj fami oko nove srpske političke mislenice, Jelene Karleuše (ne, nije blog o njoj ili bar ne samo o njoj) iskristalisalo mi se nešto pitanja i nešto malo zaključaka.

 

Odmah da razjasnim da se nisam baš uputila u situaciju. Za pisanije u Kuriru doznala sam po prepričavanju kolega s posla, glede nek srpdačine na račun Lepe Brene, Granda i štatijaznam. Ja imam pravilo – ne čitaj Kurir, pa makar Ljuba Živkov I Ivan Klajn tamo pisali. Dakle – ignor.  Za zalaganje JK za LGBT populaciju već odavno znamo. Ima tu puno prepoznatljivih elemenata – pop diva (!?), plastik-fantastik (JK izgleda kao nedosanjani san svakog tranny -a), jednom rečju Lady Gaga wannabe... još pre nje. Onomad, kada je bio "grandiozni" koncert, JK je takođe dala veoma jasnu poruku. E sad, koncert je koncert, a Kurir je sra.. ovaj Kurir. I onda Jugoslav, Utisak nedelje, kod Čede u leksikonu ispod njenog imena stoji SD (ko se ne seća leksikona – SD- superdrugarica), pišu joj kolege kolumnisti, javila se ugledna spisateljica iz daleka da nam objasni.

 

U pokušaju da odgledam ceo Utisak nedelje sprečilo me nekoliko stvari. Gost je bila JK. To je prvo. Naporan mi je način na koji priča (kao i Đorđe Vukadinović, npr.).. Na Ćirilova više ne padam u nesvest otkad je aminovao seču i uzdivio se novom Bulevaru. Borka i tako ne silazi sa TV-a. Ne znam je li bio još neko. Ups.. blogokolega Spajić – slabo je uspeo da dođe do reči koliko sam pratila.

 

I sad pitanje koje se nametnulo je zašto je toliko bitno šta misli, kaže, piše JK, a glede gay parade koja je održana i koliko-toliko uspela.* Onomad kad je u Sava Centru otkazana neka uredno prijavljena tribina u  LBGT organizaciji, gost kod Jugoslava, vezano za nešto drugo bio je Vlade Divac. Usput, pri kraju, upita ga Jugoslav i za to, šta misli... Čovek lepo objasni da je to u civilizovanom svetu neprihvatljivo... da LGBT populacija ima svoja prava kao i svi ostali i sl.  U koga se više Srba kune, u Vladu Divca ili JK? Pa ipak to je prošlo sasvim neprimećeno.

 

Pojam koji  mi se nametnuo tokom tog delimično odgledanog Utiska koji preti da postane utisak svih utisaka jeste da je mnogo dobro što te stavove iznosi neko iz te Srbije, iz tog sveta... i sve tako neke pokazne zamenice i poneka neodređena. Opet, onomad, Srbija se delila na prvu i drugu. Ne sećam se više koja je koja, tek nekako, ako se vodim tom podelom, ova – ta Srbija iz koje nam se, i kojoj se, JK obraća, mi se ne uklapa baš. Koja je to ta Srbija? Ruralna? Urbana? Ne znam šta me više zasmejava. Tradicionalna? Liberalna? Tek ovo... Koja je to, ta Srbija kojoj preko potrebno rasvešćivanje po pitanju ljudskih prava dolazi od jedne (shvatite kakogod, nije kvalitatativno vrednovanje) veoma dekadentne pojave kao što je JK? Njene pesme nećete čuti po kafanskim veseljima i svadbama (ispraćaja hvala  bogu više neće biti). Mladi huligani već su stavili do znanje šta misle o njoj. Oni koji inače ne slušaju njenu muziku i ne prate trač novine, talk-show emisije i sl... pa njih zabole šta ona misli o bilo čemu. Koja je to ta Srbija? Nikako ne mogu da pozicioniram taj silan svet na koji ona utiče.

 

Na jednom kraju estrade je Ceca, srpska majka, Palmina drugarica, poznata kao poštovalac porodičnih vrednosti sa priličnom armijom obožavalaca. JK se pozicionirala na suprotan kraj. Logično. Nemam ništa protiv. Svako ima pravo da izabere svoje mesto. I da koristi priliku da skrene pažnju na sebe. Javna je ličnost, od toga živi. I da zastupa svoje mišljenje.  Sa kojim se glede prava LGBT slažem sa JK. (Kao i ono da Legiji treba zabraniti da izdaje knjige – to se sasvim uklapa u moj profil; FB kviz mi je za državnika-parnjaka dodelio Staljina.)

 

To je ono kako ja vidim stvari. Nema te famozne Srbije. Samo estrada. U tom smislu sva je drama nepotrebna. JK je sagledala da za nju nema mesta, dakle ni publike, na onom kraju na kojem je Ceca. "Grandiozni" koncert je pokazao da se može i mora više i bolje, e da bi se opstalo. Nema za nju publike ispod vašarskog šatora, ni na svadbenom veselju, mora da se pomeri ka malo urbanijim delovima stanivništva. Onima kod kojih se ideja o LGBT pravima završava na slici dve ribe koje se vataju.

 

Neće Srbiju promeniti JK, neće je promeniti niko sa estrade. Bar ne na bolje. Promenićemo je mi, ja, ti, vi, kakogod... koji budemo vaspitavali svoju decu da je dobro biti obrazovan, vredan, empatičan, pošten, tolerantan. Dokle god se uzdamo da će decu vaspitati uzori, televizori i sl. u problemu smo. I ova, i ona Srbija, koje god da su.

 

*mislim da bi bila uspelija da se LGBT populacija okupila u većem broju - oduvek su me živcirali oni koji koji su razne proteste presedeli kući nadajući se da će neko drugi da odradi i za njih

 

Uzalud tražim pogodan citat:

 

 

 

 

 

Tagovi



Komentari (55)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

antioksidant antioksidant 15:46 30.10.2010

.

kad nema hleba nek bude igara :)

AlexDunja AlexDunja 16:20 30.10.2010

...

meni izgleda da je jk
ovde kolateralna šteta.

ništa ona nije rekla što
ne priča oduvek.

frku je digla druga srbija
u pokušaju povećanja sopstvenog tiraža.
kako ona to sama neume & ne može,
misli da će grejanje na j.k. vatri upaliti.

jadan pokušaj,
nelogičan, i sigurna sam dugoročno
neisplativ.
za sve njih.
antioksidant antioksidant 16:24 30.10.2010

Re: ...

meni izgleda da je jk
ovde kolateralna šteta

na prvi pogled jk je neko ko lakse komunicira sa "onima" jer su oni jelte njena publika
ali, nesto mi se cini da je svo smaranje sa "druge strane"
ove prve boli patka i za jk i za ljudska prava
Biljana 77 Biljana 77 11:38 31.10.2010

Re: ...

ništa ona nije rekla što
ne priča oduvek.

frku je digla druga srbija




Upravo. Ona je snimila poziciju iz koje može da profitira, pritom ne dovodim u pitanje uopšte njenu iskrenost. Ali koja je ta Srbija koju ona prosvetljuje?

Tj. koga se misli da će "privući", učiniti tolerantnijim? Za veliku većinu onih koji se daju promeniti (a za koje mislim da čine većinu populacije koja ne podražava održavanje gay parade i generalno se ne slaže sa idejom da treba da imaju ista prava kao i straight - porodični ljudi, srednjih godina i stariji, nenasilni, tradiconalisti) JK je odbojna pojava. To nije njena publika.

Moj ćale je takav čovek otprilike. Da gay parada treba da se održi u njegovom slučaju presudio je stav da država ne sme da se povuče pred marginalcima i nasilnicima.


na prvi pogled jk je neko ko lakse komunicira sa "onima" jer su oni jelte njena publika


Tako da ja nikako da ukačim o kojoj Srbiji pričamo glede prosvetiteljskog rada JK.
libkonz libkonz 16:49 30.10.2010

Kvariš dečici zabavu

Stvarno me zabavlja ova šarada oko JK.
I ta euforija, divljenje do imbecilnosti, pa strah za bezbednost. Ko joj je tatica, mogla bi da propagira nezavisnost Kosova, pa da joj opet niko ništa ne sme, a ne da će je neko dirati zato što se zalaže za prava pedera.
Gledao sam taj UN i čuo kako se okomila na Ćirilova.
A izleda ta "druga Srbija" ne zna šta znači Estrada.
Biljana 77 Biljana 77 12:03 31.10.2010

Re: Kvariš dečici zabavu

mogla bi da propagira nezavisnost Kosova

Vredi razmisliti. Ali opet.. nema ona taj uticaj koji misli/e da ima.
sesili sesili 16:50 30.10.2010

Nije blog

o JK? Nisam mislila da ću išta ikada da komentarišem o njoj! Smešno mi je (a i sama sam to uradila) kada joj samo pišemo inicijale! Poznata! Od kada sam čula na B92 snimak uživo, sirov, iz studija, kako "peva", zaista ne zaslužuje pažnju.
Biljana 77 Biljana 77 11:41 31.10.2010

Re: Nije blog

Nisam mislila da ću išta ikada da komentarišem o njoj!

Nisam ni ja, ali značaj koji joj pridaju ljude koje sam smatrala za ozbiljne, a bogami i zapitanost oko tog njenog uticaja...
bulatovic92 bulatovic92 17:20 30.10.2010

J.K.

Nije "druga Srbija" tako moćna da joj ne treba ovakvo pojačanje.A J.K. je vešt igrač.
Najpre je izvređala Ćirilova, a onda ga proglasila svojim idolom.
A sve se završilo rukoljubom!
Biljana 77 Biljana 77 11:43 31.10.2010

Re: J.K.

J.K. je vešt igrač.

Kažem ja. Valjda je konačno skontala da za nju ima isplativijih stvari od estrade.
Ribozom Ribozom 18:35 30.10.2010

sab me gabri

Evo, i mi pilici mislimo ko ti. Necu da komentarisem, jer nisam odgledao, iscitao itd.
Sad ... ako je jedna emisija,kolumna trebala da dovede do opredeljenja gledaoca da li je prva ili druga Srbija ja sam 17-ta Srbija i is svi koji traze da se deklarisem ovako ili onako.

AlexDunja AlexDunja 18:38 30.10.2010

:)

instruktor, sjajan
kao i obično!


izvor:zokster something
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 18:51 30.10.2010

Sjajna observacija

Neće Srbiju promeniti JK, neće je promeniti niko sa estrade. Bar ne na bolje. Promenićemo je mi, ja, ti, vi, kakogod... koji budemo vaspitavali svoju decu da je dobro biti obrazovan, vredan, empatičan, pošten, tolerantan. Dokle god se uzdamo da će decu vaspitati uzori, televizori i sl. u problemu smo. I ova, i ona Srbija, koje god da su.


gedza.73 gedza.73 19:00 30.10.2010

Re: Sjajna observacija

I ja sam se upecao na ovaj deo. Potpuno se slažem sa citiranim.
Pitanje je samo da li ga je moguće ostvariti.
mlekac mlekac 20:50 30.10.2010

Re: Sjajna observacija

I ja htedoh to da citiram - jedini pravi pristup!
antioksidant antioksidant 20:55 30.10.2010

Re: Sjajna observacija

Dokle god se uzdamo da će decu vaspitati uzori, televizori i sl. u problemu smo. I ova, i ona Srbija, koje god da su

uzdamo ili bojimo?
prosle godine klinac iz osmehovog vrtica me pitao da li se prvo postane djubretar pa ciganin ili obratno?

drugi kad bira s kim ce da se rve (sony play) kaze "ja cu ovog crnju, on je ogroman"

deca naucila od svog okruzenja a osmeh deli okruzenje s njima

moje je da idem "drugim putem" ali pogresno je negirati snagu okruzenja

mnogima odgovara ovakva srbija, to je porazno
gedza.73 gedza.73 21:39 30.10.2010

Re: Sjajna observacija

moje je da idem "drugim putem" ali pogresno je negirati snagu okruzenja

Na ovo sam pomislio kad sam se pitao koliko je ostvarivo. Jedan deo roditelja uči decu na jedan način i onda se ta deca nađu u okruženju koje je malo drugačije od njihovog vaspitanja.
Ja klincu često ponavljam da ne sme da bude usamljenik, ali da nikako ne sme da dopusti da grupa upravlja njime.
antioksidant antioksidant 21:56 30.10.2010

Re: Sjajna observacija

Ja klincu često ponavljam da ne sme da bude usamljenik, ali da nikako ne sme da dopusti da grupa upravlja njime.

nema od ponavljanja nista
sve mora sam da skonta
:(
razmisljam razmisljam 23:59 30.10.2010

Re: Sjajna observacija

nema od ponavljanja nista
sve mora sam da skonta


Има, има, веруј ми. Ти упорно понављаш, а Осмех конта и тебе и окружење.
Ако будеш довољно стрпљив и упоран, твој ,,други пут'' ће сигурно победити, ма како то невероватно звучало.

Мама са троструким искуством ( успешне ) борбе са ветрењачама непосредног окружења
mashha mashha 00:35 31.10.2010

Re: Sjajna observacija

i ja se upisujem ispod citata
(a i dalje pevušim U magnovenju- zapevah čim sam pročitala naslov )
Biljana 77 Biljana 77 11:51 31.10.2010

Re: Sjajna observacija

uzdamo ili bojimo?

Pa kad postave JK na pijedestal pozitivnog uticaja na vaskoliku mladež onda nam serviraju da se uzdamo. Ja se iskreno bojim. To je valjda negde i poenta teksta.

Snaga okruženja je sigurno velika. Nije to samo ovdašnji problem. Prijatelj iz Ženeve priča o svojoj drugarici koja ne da klincu da gleda neki tupavi naslni ctrać i mora da odustane jer je klinac odbačen od društva (pričamo od deci u vrtiću ).

Ono što je muka je što se na konto jednog sasvim ispravnog stava zanemaruje jedno svađalačko, nevaspitano ponašanje i razni drugi naopaki stavovi koji idu u paketu.
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 08:08 02.11.2010

Re: Sjajna observacija

klinac iz osmehovog vrtica

u nedelju gledam kako se igraju baka i unuka. tik pored mog dvorišta.
i smeju se, trče, malo pričaju i tako.
kad, pridjem malo i imam šta i da čujem.
kad trče, tj. kad se trkaju, mala (3,5 god) viče: cigani, cigani, cigani...

i ja posle razmišljala kako razne stvari budu
"vetar u ledja"

asocijacija
Biljana 77 Biljana 77 09:56 02.11.2010

Re: Sjajna observacija

ja posle razmišljala kako razne stvari budu
"vetar u ledja"


Budu. Naravno. Ja sam u osnovnoj imala drugarice koje su prelazile ulicu kada nam u susret naiđu cigančići iz male. To sigurno nisu bile same smislile.

Mora da se vodi računa o svakoj reči, svakom gestu. Oni sve upijaju.

I na konto toga, mali zabavni trol. U nedelju na Adi, otprilike isti toliki (3.5) dečak trči u krug oko mame i viče - Ja sam meda, izgrickaću ti guzu!
bulatovic92 bulatovic92 19:45 30.10.2010

vaspitanje

..a, ko će vaspitati vaspitače?
ivana23 ivana23 19:59 30.10.2010

***

Kad godinama od strane dela intelektualne elite Srbije, polusvet i polupismen svet dobija priliku da javno objavljuje svoje nepismene vulgarštine, kao rezultat toga dobijate jednu Karleušu u Kuriru.

Jedan osvrt na medijsku halabuku oko JK

* Tekst je prilicno dugacak, a znam da mnogi blogeri i ne kliknu na link - steta. Nije zgoreg ni pogledati komentare.

ˇ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

JK kao novi lider druge Srbije - Ana Radmilovic
maca22 maca22 20:31 30.10.2010

Re: ***

Samo da kazem da se od Kurira prave najbolji za softani maciji wc-i. Nikakvi posipi su tu ne mogu meriti. A mace znaju.
Biljana 77 Biljana 77 11:55 31.10.2010

Re: ***

Tekst je prilicno dugacak,
Ovo mi je zanimljivo, pošto nisam odgledala dovoljno da vidim da je Spajić došao do reči.

У Утиску недеље, једној од две емисије у којима је Јелена била гост на Б92, једини који је успео да издржи под, изгледа, неодољивим шармом певачице, био је Небојша Спаић, уредник НИН-а. Лепо јој је објаснио суштину маркетинга, и чини се, тиме дао један нови тон читавој емисији, можда и део одговора на нека питања, одговоривши јој речима да не би дозволио да се реклама једне књиге објави у НИН-у, али да даје право Куриру да то објави. ,,Гарантујем да би Курир то објавио“, рекао је. Певачица је разумела. Било је кратко и концизно. Ефектније није могло.

(A drugo dvoje su definitivno padali u nesvest na JK, koja je opet padala u nesvest na Olju.)
dr.wagner dr.wagner 20:54 30.10.2010

Marketing

.... večer

-Ovdje (RH) sam prvi put čuo za gospođu nedavno ...

-Postoji jedna TV emisija koja prati događaje čudnih likova , pa je tako osvanuo
i prilog o udaji neke "egzotične pevaljke" iz komšiluka ...

-Molio bih za razumjevanje ... , ali ovako sa čisto muškog aspekta ...
meni je ona više nego prihvatljiva ... i to bi bilo to ...

-Ali ne lezi vraže ..., prije desetak dana u jednim dnevnim novinama ... jedan
novinar , nahvalio je do neba ...
... pale su i neke usporedba sa Severinom , u svjetlu društvenog angažmana ...
i tu je Jelena uvjerljivo pobjedila ...

-To je napisao novinar čiji bi gotovo svaki tekst (i stav) potpisao ...i što sad ?

-Iako mislim kako je njen istup (možda i strana za koju se opredjelila) motiviran
i pozicioniranjem na sceni (čitaj tržištu) , to ipak pokazuje za kakvu
se ona budućnost opredjelila ...

-I što reći na kraju ... sada mi je još prihvatljivija


Wagner

skener92 skener92 22:07 30.10.2010

Re: Marketing

@wagner
Biljana 77 Biljana 77 11:56 31.10.2010

Re: Marketing

ali ovako sa čisto muškog aspekta ...
meni je ona više nego prihvatljiva

Au.. meni je ovo skoro neprihvatljivo.
dr.wagner dr.wagner 19:32 31.10.2010

Re: Marketing

Pozdrav gospodine(gospođo) S ... i gospođo B

Biljana 77
meni je ovo skoro neprihvatljivo.


-Pa molio sam za razujevanje ...

"Ljubav je sljepa" ...


Wagner
skener92 skener92 20:28 31.10.2010

Re: Marketing

dr.wagner
Pozdrav gospođo S ...



mene cela prica pomalo podseca na aber der baum ist hoch,

pozdrav.
dr.wagner dr.wagner 21:21 31.10.2010

Re: Marketing

skener92

aber der baum ist hoch



-Vi mislite ako se netko odaziva na Wagner ...,da nije polupismen

... dajte nekakvo pojašnjenje za običnog zubara ...


Wagner
skener92 skener92 21:34 31.10.2010

Re: Marketing

gospodine wagner, nikako mi nije bila namera da vas uvredim.

htela sam samo da kazem da se uglavnom svi bave njenim zivotom i njenim izgledom, te ruzna je, te silikoni, te prostakusa, te (skoro) niko od muskaraca ne bi pristao da ima bilo sta s njom ... niko ne kaze da je vrlo fes, da ima sjajnu kozu, nezne i lepe ruke ... a o tekstu koji je objavila skoro ni reci.

zato sam rekla 'kiselo je grozdje'.
Biljana 77 Biljana 77 21:44 31.10.2010

Re: Marketing

htela sam samo da kazem da se uglavnom svi bave njenim zivotom i njenim izgledom, te ruzna je, te silikoni, te prostakusa ... a o tekstu koji je objavila skoro ni reci.

zato sam rekla 'kiselo je grozdje'.


Maksimalno sam se trudila da ne iznosim bilo kakve vrednosne sudove o njenom izgledu, pevanju i sl. Ponašanje i život su već nešto drugo... ako nekog kandiduju za moralnu gromadu ne može na osnovu jedne kolumne i jednog ispravnog stava. I pokušala sam da skrenem pažnju na ono što mene zanima u celoj priči - a to je koja je to Srbija koju ona prosvetljuje... O tekstu koji je objavila nemam šta da kažem, nisam ga pročitala. Ako je Vladeta Janković mogao da preživi taj odgvor, moći će računam i JK.
skener92 skener92 22:04 31.10.2010

Re: Marketing

Biljana 77
O tekstu koji je objavila nemam šta da kažem, nisam ga pročitala.

Biljana 77 Biljana 77 22:08 31.10.2010

U tekstu bloga

lepo piše: Ja imam pravilo – ne čitaj Kurir, pa makar Ljuba Živkov I Ivan Klajn tamo pisali. Dakle – ignor. Za zalaganje JK za LGBT populaciju već odavno znamo. Tako da ne znam u čemu je problem. Tekst nije o tome šta JK govori nego o tome kome misle da se (uspešno) obraća JK oni koji padaju u nesvest od odušvljenja.
skener92 skener92 22:12 31.10.2010

Re: U tekstu bloga

no comment.
Biljana 77 Biljana 77 22:16 31.10.2010

prijatno

dr.wagner dr.wagner 22:26 31.10.2010

Re: Marketing

Pozdav S

-Prvo isprika zbog neznanja ... ,vi ste dama ... (ono "gospodine" više
se neće ponoviti)

skener92
gospodine wagner, nikako mi nije bila namera da vas uvredim.


-Nije mi uvreda bila ni na kraj pameti ...., samo nisam shvatio kontekst ...

-Ako uzmemo u obzir moje izvore (google , wikipedija i sl.) onda se
mogu razumjeti i moji stavovi o gospođi J .

-Ne znam je li potrebno naglasiti da nisam primjetio njezine "nježne ruke"
,ali bih se pohvalio kako sam uočio neke druge "zanimljivosti" ...(...no ,
možda je problem u rezoluciji monitora )

-Iako bi se moglo pretpostaviti kako u mojim godinama , izrečena misao
ima prednost nad sirovom vanjštinom ..., nisam više siguran u istinitost
tog stereotipa ...


Wagner

dr.wagner dr.wagner 22:52 31.10.2010

Re: U tekstu bloga

Pozdrav gospođo B

Biljana 77
lepo piše: Ja imam pravilo – ne čitaj Kurir, pa makar Ljuba Živkov I Ivan Klajn tamo pisali. Dakle – ignor. Za zalaganje JK za LGBT populaciju već odavno znamo. Tako da ne znam u čemu je problem. Tekst nije o tome šta JK govori nego o tome kome misle da se (uspešno) obraća JK oni koji padaju u nesvest od odušvljenja.


-Ma nije ona rekla ništa previše mudro ... ,bar ovo što sam ja ovdje
pročitao , a preneseno je iz .... (ne znam) !

-Šou je nastao zato što od nje ni toliko nisu očekivali ... , a eto ...
ona se sjetila ... i još preuzela inicijativu
-To su ipak stereotipi (a njih sam već spomenuo ) i oni su sada
poljuljani ...
-Vama ženama je lakše ... vi ste i do sada obraćale pažnju na izjave
javnih dama i zlobno ih komentirale i naslađivale se "biserima" ...

... , a mi (muškarci koji vole žene) smo samo "mjerili" dekoltee i mini
suknje ... i sada moramo mjenjati navike ,te prvo "ispipavati" političke
stavove kako nebismo primjetili celulit na nekoj koja je "politički
korektna" ...

Wagner
Biljana 77 Biljana 77 23:27 31.10.2010

Re: U tekstu bloga

Ajde još jednom:Tekst nije o tome šta JK govori (piše) nego o tome kome misle da se (uspešno) obraća JK oni koji padaju u nesvest od odušvljenja.

vi ste i do sada obraćale pažnju na izjave
javnih dama i zlobno ih komentirale

nukleo nukleo 23:05 30.10.2010

Lady Gaga

(JK izgleda kao nedosanjani san svakog tranny -a), jednom rečju Lady Gaga wannabe... još pre nje.


Slažem se sa prvim delom rečenice.
Ali nemoj da mi Lady Gagu upoređuješ sa tranny-jima...
Biljana 77 Biljana 77 11:59 31.10.2010

Re: Lady Gaga

Ali nemoj da mi Lady Gagu upoređuješ sa tranny-jima..

I nisam. Uporedila sam JK sa njom. Lady Gaga je fenomen za sebe. Inače ne padam na te fore - vidi me što sam se unakaradila frizurom , garderobom, šminkom i ostalo. Ne izgleda toliko dobro, da bi to moglo da joj prođe.
Biljana 77 Biljana 77 23:26 30.10.2010

Izvinjavam se svima

zbog odsustva sa sopstvenog bloga. Silom prilika sam popodne provela u centru u kojem je malo po objavljivanju ovog bloga nestala struja (uvek me zabavlja saobraćajni kolaps čim se pogase semafori). U toku večeri su me omele neke prijatnije obaveze, jedan 8. rođendan. Kuckamo se sutra!
bocvena bocvena 08:05 31.10.2010

Mnogo su ti lepe ove nožice

na avataru!

To je otprilike sve što imam da kažem na ovu temu:)
maca22 maca22 12:00 31.10.2010

Re: Mnogo su ti lepe ove nožice

O da.
Biljana 77 Biljana 77 12:01 31.10.2010

Ukrala sam

Mnogo su ti lepe ove nožice
na avataru!


Nisam ni model, ni fotograf, ali imam autorska prava.
NNN NNN 23:01 31.10.2010

Još sam nekako i čitao dovde

na slici dve ribe koje se vataju
A posle mi u glavi nekava slika...

(ovako nas zamišljam )


A u vezi jk ...
pronađi je na slički
(ps. dok se nije porodila mislio sam da je muško )
scabies scabies 10:48 02.11.2010

pravda za JK :P

Umal' me kap ne strefi kad sam videla JK u UN (Utisak nedelje, mada kako je krenula...)
Nisam mnogo upućena u Karleušino pisanije u Kuriru, ali ono me ne iznenađuje. A i ne smeta mi. (Ja čak ni Legijine knjige ne bih zabranila (možda bih samo hapsila one koji ih kupuju/čitaju )) Neka piše ko šta hoće i neka čita ko šta želi.
Ne zanima me da li JK sama piše te tekstove, da li ima savetnike, recenzente, daktilografe... I nije mi važno da li je proračunala svoje mišljenje. Ono što ja lično cenim kod nje su njene pesme. Zezam se. Ono što cenim je odluka da javno istupi sa jednim manjinskim i jako nepopularnim stavom u trenutku kada to ne deluje ni mnogo pametno, ni dovoljno bezbedno. E sad, JK definitivno ima (pre)naglašenu potrebu da provocira konzervativnu javnost, to joj je u opisu ličnosti, ali u svakom slučaju, ja sam joj ipak pribeležila jedan plusić.
Biljana 77 Biljana 77 11:27 02.11.2010

Re: pravda za JK :P

Ono što cenim je odluka da javno istupi sa jednim manjinskim i jako nepopularnim stavom u trenutku kada to ne deluje ni mnogo pametno, ni dovoljno bezbedno. E sad, JK definitivno ima (pre)naglašenu potrebu da provocira konzervativnu javnost, to joj je u opisu ličnosti, ali u svakom slučaju, ja sam joj ipak pribeležila jedan plusić.

Ma sve je to u redu. Ali ako uzmemo da ona provcira "konzervativnu Srbiju", kojoj Srbiji onda ona otvara oči pa svi društveni radnici padaju u nesvest?
scabies scabies 11:44 02.11.2010

Re: pravda za JK :P

kojoj Srbiji onda ona otvara oči pa svi društveni radnici padaju u nesvest?
Pojma nemam, Biljo. Čak ne mislim da ikome ona lično otvara oči. Ali misli da što više bude bilo javnih ličnosti (provereno heteroseksualnih) koje zastupaju takav stav - to će biti više otvorenih očiju jednog dana.
Da ne pričamo da ću ja biti sasvim zadovoljna ako je ona bar malčice odškrinula oči svom homofobičnom suprugu. Uostalom ti i sama kažeš da svi moramo krenuti iz svoje mikrosredine da bi stvorili promenu
Biljana 77 Biljana 77 13:25 02.11.2010

Re: pravda za JK :P

svom homofobičnom suprugu.

E do q... Cela druga Srbija se uzda u nju, a ona ni sopstvenog muža nije preobratila.

scabies scabies 13:47 02.11.2010

Re: pravda za JK :P

Cela druga Srbija se uzda u nju, a ona ni sopstvenog muža nije preobratila.
Druga Srbija se uzda da ostali brže kapiraju
Biljana 77 Biljana 77 14:01 02.11.2010

Re: pravda za JK :P

ostali brže kapiraju

Naslućujem neke predrasude - fudbaler, ovo, ono?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana