Gastronauti| Gradjanske inicijative| Hobi| Porodica| Putovanja

PAŽNJA, HITNO I VAŽNO: Zabranjeno blogovanje!

krkar RSS / 03.11.2010. u 15:53

172107.jpg

Za vikend zabranjeno blogovanje!

Vreme će biti lepo, sunčano i toplo. Šta ćete kod kuće, što da čamite u gradovima? Znate li čega sve ima na samo 100km od Beograda ili Novog Sada? A tek od Niša, Kragujevca, Valjeva - tu je dosta odjehati 30 km od kuće do prelepih mesta i odličnih ljudi.

Moja gospodža i ja smo veliki fanovi putovanja svih vrsta, cunjanja i lunjanja. Volimo da vikendom pobegnemo iz grada i najčešće to radimo motorom (najbolje kopneno prevozno sredstvo, majke mi). Napominjem da ni kola nisu smetnja. Obično putujemo u proleće i leto, ali ove godine neočekivano dobismo na dar nekoliko divnih vikenda. pretprošli vikend bio je prelep, sunčan i topao; prošli takođe.

Prognoza za dolazeći vikend takođe je odlična:  sunčano ili umereno oblačno, temperature 20-22 C. (Inače, preporučujem accuweather.com kao bolji, jasniji i više user-friendly od Hidrometeorloškog zavoda www.hidmet.gov.rs).

Ljudi, stvarno u Srbiji ima svega a može i da se prođe vrlo jeftino.

Preporučujem seoski turizam. Iako je još uglavnom u povoju, u nekim krajevima ponuda je po obimu i raznovrsnosti sasvim pristojna. Iz mog isustva to su:

Golija

Ivanjica

Mionica

Aranđelovac

Vojvodina

Većinom je smeštaj uredan i čist iako skroman (ako ste fenseri i želite da budete viđeni imate Hyatt, Silikonsku dolinu i podosta seljačkih mesta oko Beograda za parkiranje džipova i pokazivanje silikonskih blajhovanih drolja, vrh te ponude je hotel Babe - ja sam jednom otišao i pobegao kad sam video vozni park na parkingu). Ljudi su uglavnom izrazito prijatni, gostoljubivi. Najveći broj seoskih domaćinstava nudi hranu, pravu domaću. Kod onih koji ne kuvaju uvek postoji neka dobra lokalna kafana sa vrućom prasetinom, jagnjetinom ili jaretinom (Mmm!) a ima i dosta mesta sa sopstvenim ribnjacima i dobrom pastrmkom. Rakija je uglavnom domaća i uglavnom dobra, vino - kako se potrefi ali često se nađe bar neko pristojno domaće belo za špricer ili neka ružica. Ima jako puno mesta na kojima možete da pustite decu da trče za kokoškama, patkama i ovcama (napomena mamama: ovčji rod već tisućljećima pase travu i šta god da prolazi kroz vaše paranoične gradske glave - ovce NEĆE promeniti tu naviku kad vide vaše mladunče!)

Moja preporuka je da prvo odlučite šta vas interesuje, ravnica, brdo ili planina, onda izaberete neki kraj

Najbolje je da počnete od sajtova www.selo.co.rs i www.selo.rs. Imate izbor po tipu objekta i po opštinama. Rekao bih da je bar 50% seoskog turizma na ovimm sajtovima. Sve ostale sajtove, tipa lečimo rak, prodajemo radapcigere, sojinobrašno, turske brushaltere i Viagru, kalemimo voćke, krečimo i nudimo turističke usluge ne preporučujem, gubljenje vremena. Neke opštine imaju sajtove turističkih zajednica; na ponekom od tih sajtova može se i naći nešto korisno ali uglavnom je gubljenje vremena (što nije čudo jer je šapu na celokupan turizam u Srbiji odavno stavila interesna organizacija lopovskog tipa Gej17 ali uprkos njima nešto se ipak dešava i nečega ima).

Ja obično izaberem širu destinaciju i popišem seoske turizme pronađene na sajtovima a koji nam se sviđaju pa biram u poslednjem trenutku, predveče, kad sam već na terenu, zavisno od lokacije. Naravno, sigurnije je rezervisati unapred ali u jesen uglavnom nema problema sa raspoloživošću, više je prazno nego puno.

Za razliku od velikih letovanja i zimovanja, sve ovo ne košta mnogo.Možete provesti vikend sa porodicom za malo više od 5000 dindži!!!

Spavanje u seoskom turizmu najčešće je od 600 do 1000 din po osobi - ali manju decu vam neće zaračunati, često ni veću (mis'm, jedno 75 kila i 175 visine je ipak granica). U domaćinstvima koja nude hranu obično možete uplatiti polupansion ili pun pansion a cene su od 800-1200 za polupansion do 1000-1500 za puni pansion. Preporučujem da se ne zalećete preterano sa punim pansionom jer kad vas ujutru našopaju seljačkim jajima, pogačom, sirom i kajmakom - verovatno bi vam to bilo dovoljno za usiljeni marš od 50 km pod punom opremom. Sa većinom domaćina možete da se dogovorite oko hrane za sutrašnji dan - mož' da izvoljevate. Deca mogu da voze traktore, jašu konje, muzu krave, teraju ovce, kopaju krompir - uživanje. (Mis'm, ima i domaćinstava koja nude wireless al' ako ste od takvih zabranjujem vam da se pojavljujete na mom blogu).

Varijanta 1 - odete u petak popodne, lepo se smestite i udarite po klopi i rakijici, ceo dan u subotu za cunjanje, opet večera u subotu (ima i kafana sa muzikom a ne morate da mislite kako ćete da vozite. BTW sinoć po Beogradu k'o opsadno stanje od saobraćajnih pandura, lešinare naveliko, moj drugar preksinoć nagrabusio sa 1,16 promila, čuvajte bodove - a i glave!). U nedelju se istreznite i lagano nazad iza doručka sa stajanjem kojekude.

Varijanta 2 - isto to ali sa noćenjem samo u subotu

Varijanta 3 - celodnevni izlet bez spavanja.

E, pošto sam ja duševan čovek, evo i nekoliko konkretnih predloga. Ne volim nikoga da reklamiram ali ovi su to zaslužili. Sve što navodim ovde probao sam, nešto i više puta.

ZA NA JEDAN DAN:

Perkov salaš

610_188_perkov%20salas%207773.jpg 

Neradin kod Iriga, pravi stari salaš bez struje i vode, domaća hrana, prava starinska, supa od morke, rinflajš, gulaš... i predivni čika Nikola Ivanić. Lepo unutra a napolju više nego lepo. 

Cene jako pristojne.

 

Zornića kuća

 zk-025v.jpg

Baćevac kod Barajeva. Dva brata iz Sandžaka pare koje je porodica stekla gastarbajtovanjem uložila u kupovinu seoskog domaćinstva i pretvorili ga u restoran. Planirali su i smeštaj, gradi se, skupljaju lovu (odrale ih banke i Gej17 pa se malo usporilo). Od hrane obavezno probati mantije (Sandžaklije su u pitanju!), ovčje ćevape i jaretinu. Jaretina je najbolja u Srbiji i tačka, nemo' da mi neko protivreči! Posle ručka izvalite se na ćilimčiće ispod 200 godina starog hrasta i tu će vam poslužiti pravu kafu u fildžanima i ratluk.

Imaju svoju farmu koza i konje, super za decu. Ponekad zna da bude ponešto čaršijskih foliranata (Lunalu, fuzbaljeri...) ali jednostavno sednete na drugi kraj kafane, mesta ima.

Cene slične beogradskim ali ipak niže.

 

ZA JEDAN ILI VIŠE DANA

Salaš 137

Picture_332_640x480.jpg

 

Čenej. Jedan od prvih salaša, mesto za šizenje uveče i odmor po danu. Sjajna klopa, 2 muzike, ludilo najmanje do 3 ujutru (ne smeta spavanju koje je u odvojenim zgradama). Ume da bude malo fensi ali ne smeta. Preporučujem da obavezno rezervišete i izbegavajte ako su svadbe, čak iako vam kažu da je svadba u drugoj sali. Cene pristojne.

 

Karađorđev vajat

 003.jpg

Orašac kod Aranđelovca. Noćenje u prelepim, udobnim i čistim starim vajatima (kupatila su kako treba, ima grejanje) a hrana i usluga zaista neverovatni. Kafana ima najbolju kafansku muziku koju sam čuo u zadnjih 10-ak godina, harmonikaš i basista ali odlični i nenapadni. Jagnjetina da poližeš prste, baba mesi pogače i peče u pravoj peći u dvorištu, odlično za sedenje napolju, lepo unutra. Domaćini prva liga. Po dvorištu trče ovce, patke i morke, imaju svoje ovce, voćnjak, odlično za decu. Cene smešne!!!

 

Ovo su bile kao malo više established varijante, tek prava seoska domaćinstva su čudo! Nas dvoje smo prošle subote spavali u seoskom domaćinstvu na planini, 120 km od Beograda, divni ljudi. Lepo, čisto, sjajan sir, dobra rakija (kruška i šljiva), večera domaća, pokrivači u sobi pravi ćilimi, htela žena da kupi, srećom nemadosmo mesta na motoru da ponesemo... ćilimče! Sve to, plus doručak - 2500 dindži!!! Još domaćin nije uračunao flašu rakije od divlje kruške koju smo nas dvojica iskapili bisteći politiku do 3 ujutru na potpuni užas moje žene, valjda je mislila da ćemo da se pokoljemo, domaćin je izvorni radikal ali razočaran u oba Vojislava ;)

Dakle, gospodo: Marš u Srbiju!

U ponedeljak 'oću izveštaj, ko me poslušao!

A da ne pomislite da reklamiram samo kafane, šume i livade, ima tamo svašta lepog. Na primer:

Muzej ugljarstva

 ulaz.j.v.gif

 

A po istočnoj Srbiji (a nažalost sve više i centralnoj)  možete da se bavite i primenjenom antropologijom:

 Dragomir-Jedini-milioner-u-%C5%BDagubicu.jpg

2urp7as.jpg 

P.S.

Hvala Jelici za ideju za ovaj blog.



Komentari (89)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

predatortz predatortz 15:56 03.11.2010

Pridružujem se akciji

Fudbalica sa klincima. Obronci Majevice.
predatortz predatortz 15:56 03.11.2010

Pridružujem se akciji

Duplirao se komentar.
Šta mudro reći? Zalažem se za mir u svetu i iskorenjivanje gladi u Africi.
mariopan mariopan 16:22 03.11.2010

Re: Pridružujem se akciji

Ih, baš da mi ogadiš Babe
Rodbina tamo u okolini sela ima vikendicu (spratna kuća) i često idemo, u taj hotel samo danju na kaficu

Pojma nemam gde me dovezu toliko je zakukuljeno onim sesokim putićima - ali priroda i pogled su veličanstveni.

Divljina koja je tamo vladala pre 35-6 godina kada je građena vikendica bila nam je oaza za odmor i rekreaciju. Cela bulumenta familuje mogla je da stane u nju za razne roštilje, proslave mature . diplomiranja na faksu i slično.

Plac je ogroman pa uvek ima posla, kosimo travu, orezujemo voće, skupljamo voće i otpalo lišće, ma naradimo se ko nenormalni, ali uživamo u druženju i ostanemo par dana posle završenih poslova da se odmorimo.
U pravu si za izlete, to je sad pred zimu obavezno da se nahvata malo pozitivne energije iz boja i lepote jesenje prirode.

Ja ću izaći u dvorište, tu mi je superpriroda, ne moram daleko
Biljana 77 Biljana 77 16:04 03.11.2010

Trenutno nismo baš za izvan grada

ali ...

odmah tu, ispred nosa, takoreći...


angie01 angie01 16:07 03.11.2010

e, ovako te

volim!
krkar krkar 16:13 03.11.2010

Re: e, ovako te

e, ovako te
volim!


Onda... život možda ipak ima smisla?

Da se ne 'besim odma' danas?

Hvala ti, Mirko...
antioksidant antioksidant 16:15 03.11.2010

Re: e, ovako te

moj buraz je geometar... po ceo dan se vere po nekim vrletima.. vikendom najvise vole da zabije nos u auspuh i da se zavuce negde gde je guuuuzzzzvvaaaa da blene u ljude... kaze dosta mu vukova i vrleti vise
predatortz predatortz 16:17 03.11.2010

Re: e, ovako te

antioksidant
moj buraz je geometar... po ceo dan se vere po nekim vrletima.. vikendom najvise vole da zabije nos u auspuh i da se zavuce negde gde je guuuuzzzzvvaaaa da blene u ljude... kaze dosta mu vukova i vrleti vise



To kao ja posle rata. Rekao sam da više volim kvadratni metar asfalta, nego sve vukojebine ovog sveta. No, nije me dugo držalo. Mir koji čovek može da oseti u prirodi u gradu ne biva.
angie01 angie01 16:40 03.11.2010

Re: e, ovako te

Hvala ti, Mirko...




slavko

(moram malim slovom-jer si ti glavni!)
gorran2 gorran2 17:38 03.11.2010

Re: e, ovako te

krkar
e, ovako te
volim!

Onda... život možda ipak ima smisla?
Da se ne 'besim odma' danas?
Hvala ti, Mirko...

Ma šali se ona. Besi se slobodno. Ništa lepše neg visiti na čistom zraku.
jinks jinks 16:27 03.11.2010

Pre nekog

vremena boravio sam sluzbeno u Juznoj Srbiji vise dana ... i zaprepastio se glede cena. Nekoliko puta mi se desilo da nisam mogao da poverujem kada su rekli iznos ... u pekari na primer, radi se o neverovatnim sumama.

Pa i u restoranima, desavalo se da citava ekipa dobro vecera, gde je ceh ravan onome sto bi ovde moralo da se plati malte ne samo za predjelo.
krkar krkar 22:42 04.11.2010

Re: Pre nekog

jinks
vremena boravio sam sluzbeno u Juznoj Srbiji vise dana ... i zaprepastio se glede cena. Nekoliko puta mi se desilo da nisam mogao da poverujem kada su rekli iznos ... u pekari na primer, radi se o neverovatnim sumama.

Pa i u restoranima, desavalo se da citava ekipa dobro vecera, gde je ceh ravan onome sto bi ovde moralo da se plati malte ne samo za predjelo.


Negde u Niš (pojma nemam gde, Niš je jedno veliko policentrično selo u kojem se uvek izgubim) ima kafana sa nekim potpuno debilnim nazivom Dagi Ex ili nešto slično.

Al' ima kuvanu ovčetinu, ovčje ćevape... tri države da izdaš za porciju. A za sir i cepkani ajvar usput i predsednika da nabiješ na kolac.

Prošli put račun za četvoro za brzinski ručak jedva prebacio 2000 jer nismo pili, vozili.
mlekac mlekac 23:53 04.11.2010

Re: Pre nekog

krkar
jinks
vremena boravio sam sluzbeno u Juznoj Srbiji vise dana ... i zaprepastio se glede cena. Nekoliko puta mi se desilo da nisam mogao da poverujem kada su rekli iznos ... u pekari na primer, radi se o neverovatnim sumama.

Pa i u restoranima, desavalo se da citava ekipa dobro vecera, gde je ceh ravan onome sto bi ovde moralo da se plati malte ne samo za predjelo.


Negde u Niš (pojma nemam gde, Niš je jedno veliko policentrično selo u kojem se uvek izgubim) ima kafana sa nekim potpuno debilnim nazivom Dagi Ex ili nešto slično.

Al' ima kuvanu ovčetinu, ovčje ćevape... tri države da izdaš za porciju. A za sir i cepkani ajvar usput i predsednika da nabiješ na kolac.

Prošli put račun za četvoro za brzinski ručak jedva prebacio 2000 jer nismo pili, vozili.


Ajde polako - prema reci ili od reke?
Blizu tvrdjave ili blizu pozorista?
Ili mozda gore, kod pruge?

Kako, bre, da nadjem kafanu ako ne das bar neki parametar za orijentisanje?
krkar krkar 00:15 05.11.2010

Re: Pre nekog

Ajde polako - prema reci ili od reke?
Blizu tvrdjave ili blizu pozorista?
Ili mozda gore, kod pruge?

Kako, bre, da nadjem kafanu ako ne das bar neki parametar za orijentisanje?


Radije ću da ti platim taksi da te vodi od ulaza u Niš do kafane nego da pokušavam da objasnim. Ja od vožnju u tu varoš imam fobije.

Znam da se vozi nekom golemom džadom koja se, bar u jednom delu zove Bulevar despota Stefana i koja je delom asvaltirana i blokovana (stambenim blokovima, k'o blok 45) a delom je maltene ciganmala i piče zaprege. Na nekom mestu se pređe pruga (valjda), tu su već manje kućice, tu se ide levo nekom poludžadom i onda u jednu uličicu levo, druga-traća kuća sleva.

Kome treba će nađemo broj i adresu samo da ne moram da objašnjavam!
nikvet pn nikvet pn 08:55 06.11.2010

Re: Pre nekog

Niš jeste gastronomska prestonica Balkana.
Jelena Gall Jelena Gall 16:52 03.11.2010

E,

pa to ti pricam.

Na Salašu 137 samo da se pazi kad se ide u WC u restoranu; petlovi levo a kokoške desno!
I super je proja.
ja-je ja-je 16:54 03.11.2010

Aranđelovac

Aranđelovac

Ovo je NEBO iznad Aranđelovca.



Samo tu je takvo.
Plovi nekud.

ivana23 ivana23 16:58 03.11.2010

***

Prevideo si da je uz sledeci vikend vezan i mini školski raspust, cetvrtak i petak su neradni.
expolicajac expolicajac 17:33 03.11.2010

Ima čovek izgleda pametnu ženu

Lako je tebi da budeš uspešan "Krkar" kad imaš Jelicu. Svaka čast za blog. Jedan od tvojih najboljih. Ako ima neke gramatičke greške, oplevi slobodno.
Ja ću u svoju vikendicu. Ali prvo malo komandantskog izviđanja, zbog preventive.
anica9 anica9 17:49 03.11.2010

Divan post

Oprostite, zasto se ljutite na staroslovenski glagol " vidno " a koristite glagol
iste kategorije " odjehati " ?

Ne mislim da ste licemerni, samo mi niste definisani u pogledu principa pismenosti, rusofilstva, podizanja ustanaka na blogu, potpune nemislosrdnosti ( pad poljskog aviona ) pa sam eto htela direktno da Vam kazem da ste mi nedopustivo cudni, kao Smrt i Busola npr.

svbobo svbobo 18:27 03.11.2010

Re: Divan post

A tek od Niša, Kragujevca, Valjeva

...Kraljeva...



p.s.
lepa preporuka,lep tekst!
i sam,sve češće,praktikujem isto!





krkar krkar 18:29 03.11.2010

Re: Divan post

anica9
Oprostite, zasto se ljutite na staroslovenski glagol " vidno " a koristite glagol
iste kategorije " odjehati " ?

Ne mislim da ste licemerni, samo mi niste definisani u pogledu principa pismenosti, rusofilstva, podizanja ustanaka na blogu, potpune nemislosrdnosti ( pad poljskog aviona ) pa sam eto htela direktno da Vam kazem da ste mi nedopustivo cudni, kao Smrt i Busola npr.



pismen - jesam (nadam se da jesam a nadam se i da se vidi, odmalena sam se trudio da budem pismen. stvar je kvaliteta osnovnog materijala ali i truda)

rusofil - nisam (jesam kulturno, pogotovu kad se radi o avangardi i disidentima. politički bih bio najsrećniji da ih Kinezi okupiraju do Moskve na zapad a Poljaci do Moskve na istok; sve i da se Kinezi i Poljaci pobiju za Moskvu ne bih se mešao. uz to bi se nadam da naši rusofili jednom u životu ne bi bili pjezde i lažovi i da bi otišli da poginu za Moskvu) i ne znam na osnovu čega si zaključila da sam rusofil

ustankovit - jesam, i na blogu i u stvarnom životu. Ne volim nepravdu i bahatost.

nemilosrdan - ??? otkud ovo??? mislim da nisam. A glede poljskog aviona - još na tom postu sam objasnio šta mislim o lažnom moralu tipa još se mrtvi nisu ni ohladili a vi sad analizirate. Oh, a moram i da dodam da sam bio 99% u pravu - što se vidi na osnovu podataka do sada dostupnih iz zvaničnih izvora. I moram da kažem da je ovaj Blog imao bolju analizu (mogućih i pretpostavljenih) uzroka nesreće nekoliko sati pošto se ona desila nego što je imala većina etabliranih medija 48 sati posle nesreće.

čudan - e, bemliga, ne mogu da se izjasnim. "čudno" je subjektivna kategorija, reper za čudno je ono što je nekom normalno

Inače, odjehati sam upotrebio iz slovenačkog (slovenskog), ne iz staroslovenskog ili ruskog. To je, na neki način, hommage mojoj generaciji iz šezdesetineke, mi se u tome prepoznajemo. Znate, mi smo živeli u državi gde biti Slovenac ili Hrvat nije, da prosti cenjeni publikum, bilo ni čudno ni sramotno. Iz generacije koja se i usred Kragujevca nepogrešivo referiše na što veliš na jedno brijanje sa izbrijavanjem, sedaminpedeset, site će gi papa meca i još mnogo toga - a da se niko pritom ne oseća ni rasrbljenim, ni kroatizovanim...

Ovo je blog, slobodnija forma. Ja generalno volim da se igram, igračkama (sad već za odrasle), sobom, ženskim ... delovima tela - pa i jezikom. Volim da šaram po dijalektima, sociolektima, subkulturama, vremenskim slojevima, stilovima. Mislim da to sebi smem da dozvolim jer sam poprilično obrazovan i pismen i vešt u poigravanju sa jezikom.

Samo u ovom odgovoru tebi upotrebio sam sledeće "ne-mejnstrim" oblike:

- pjezde
- ustankovit
- glede
- bemliga
- šezdesetineka

i za svaki imam razlog, znam nijanse značenja...

Za razliku od Napaljenog Blogomladca, kad si ga već spomenula, koji je elementarno nepismen na svim nivoima. I neobrazovan i neknjiževan i nemaštovit...

P.S.
Ovde smo svi na ti
krkar krkar 18:39 03.11.2010

Re: Divan post

P.P.S.

Nisam čitao Borhesovu Smrt i busolu. Ali samo kao napomena da ne mora sve što je vezano za smrt da bude ni loše ni ružno:

Šubert: Smrt i devojka

anica9 anica9 18:41 03.11.2010

Re: Divan post

Drago mi je da smo na ti. Ja sam tvoja generacija. Sada cu ti napisati nesto na makedonskom, a ti mi odgovori na istom jeziku, veoma jednostavno. Moze ?
" Na krajot gazda Kirce nejkese da zeme pari. Go povikavme gazda Kirce v kafeana i toj ni veli ne odi v kafeana sinot mu zaginal vrakajki se od kafeana.
V nebrano grozje se najdovme, kako da mu se oddolzime, i ni rece coveko : Ne treba lugje nisto. "

anica9 anica9 18:52 03.11.2010

Re: Divan post


Izvinjavam ti se jos jednom, ali kada smo kod pismenosti u ovom dodatku
bi kao napomena isla P.S.S.
Verovatno znas da je znake za posledicno pisanje u teoriju postavio Tiro, Cicerov pomocnik, kao i znak & uostalom.
A muzika je divna, znas verovatno i da su Schubert i Shopin umrli u roku od nekoliko dana.
anica9 anica9 18:54 03.11.2010

Re: Divan post

Uostalom, ti sve znas, pa ja odoh da ucim jos
krkar krkar 18:56 03.11.2010

Re: Divan post

Posebno ovaj deo:



I ovde od 4.28



A najposebnije ovo, od početka ali sa posebnim osvrtom na prelaz koji počinje na 2.12. I na 6.30 do kraja.



Eto, smrt je lepa. Kod majstora. Ili je to devojka. Vizualizujte sami. Ako osećate dijalog - jedno je smrt a jedno devojka. A nijedno nije ružno!
krkar krkar 18:59 03.11.2010

Re: Divan post

anica9

Izvinjavam ti se jos jednom, ali kada smo kod pismenosti u ovom dodatku
bi kao napomena isla P.S.S.
Verovatno znas da je znake za posledicno pisanje u teoriju postavio Tiro, Cicerov pomocnik, kao i znak & uostalom.
A muzika je divna, znas verovatno i da su Schubert i Shopin umrli u roku od nekoliko dana.


Valjda bi bilo P.P.S:

Post Scriptum
i
Post - Post Scriptum.

Tako ja celog života koristim. Ali proveriću.

Kako je govorio moj omiljeni američki desničar, Ronald Regan: Trust. But verify!
anica9 anica9 19:08 03.11.2010

Re: Divan post

Agreed. Dodao si temu, a ne na temu. Zato nije Post - Post Scriptum,
nego Post Scriptum - Scriptum.
Ali proveri ti, ja i sama sebi dosta neuko delujem, zato i odoh da ucim jos,
, ako se Gorran seti da postavi nagradno pitanje iz :
( Stara Palanka - uz riblju corbu )
krkar krkar 19:19 03.11.2010

Re: Divan post

anica9
Drago mi je da smo na ti. Ja sam tvoja generacija. Sada cu ti napisati nesto na makedonskom, a ti mi odgovori na istom jeziku, veoma jednostavno. Moze ?
" Na krajot gazda Kirce nejkese da zeme pari. Go povikavme gazda Kirce v kafeana i toj ni veli ne odi v kafeana sinot mu zaginal vrakajki se od kafeana.
V nebrano grozje se najdovme, kako da mu se oddolzime, i ni rece coveko : Ne treba lugje nisto. "



Čitam makedonski, govorim makedonski ali ne usuđujem se da ga pišem. Džebga, perfekcionista.

Možda da me nahvatate na Salašu 137 negde u pola 3 izjutra? Iako... sumnjam.
gorran2 gorran2 19:23 03.11.2010

Re: Divan post

Eto, smrt je lepa.

Ma, smrt je super. Smrt i rakija vode mrtvu trku za prvo mesto. Ja svako jutro za doručak namažem smrti na leba i zalijem čašicom rakije.
Danas je na meniju Manfredova smrt:

gorran2 gorran2 19:27 03.11.2010

Re: Divan post

Tek sad videh da ga kreteni išjekoše, te mu ne bi umrijeti smirom. Pi, p**da im materina, ko li izmisli coitus interruptus. Šjeme im se zatrlo, prepone im se ojele.
Evo kraj iz drugog pokušaja:

mlekac mlekac 19:50 03.11.2010

Re: Divan post

anica9
Drago mi je da smo na ti. Ja sam tvoja generacija. Sada cu ti napisati nesto na makedonskom, a ti mi odgovori na istom jeziku, veoma jednostavno. Moze ?
" Na krajot gazda Kirce nejkese da zeme pari. Go povikavme gazda Kirce v kafeana i toj ni veli ne odi v kafeana sinot mu zaginal vrakajki se od kafeana.
V nebrano grozje se najdovme, kako da mu se oddolzime, i ni rece coveko : Ne treba lugje nisto. "



A zasto na latinici? Mislim, ako je makednoski

Аз кога пиша по Български пиша така...
angie01 angie01 19:57 03.11.2010

Re: Divan post

Čitam makedonski, govorim makedonski


ne vezano
docsumann docsumann 20:49 03.11.2010

Re: Divan post

P.S.
Ovde smo svi na ti


a oni ?

mariopan mariopan 20:56 03.11.2010

Re: Divan post

Tek sad videh da ga kreteni išjekoše, te mu ne bi umrijeti smirom. Pi, p**da im materina, ko li izmisli coitus interruptus. Šjeme im se zatrlo, prepone im se ojele.
Evo kraj iz drugog pokušaja:

Gorrrrane, pa ti si previše na blogu, navatao si opasan virus, u prvi mah pomislih da je to jedan (khm) drugi bloger? Da nije prijelazno?
hromi.vuk hromi.vuk 08:53 04.11.2010

Re: Divan post

politički bih bio najsrećniji da ih Kinezi okupiraju do Moskve na zapad a Poljaci do Moskve na istok


хаха, шта ти значи ово "политички"?

овако како пише, било би ти много драго да их пољаци и кинези све до једног побију и истребе...

шта да ти кажем, остаћеш несрећан, не можеш ни под прозор да им пљунеш :)
docsumann docsumann 23:54 04.11.2010

Death

... meni je to sasvim drugačija asocijacija ...

krkar krkar 00:18 05.11.2010

Re: Death

docsumann
... meni je to sasvim drugačija asocijacija ...



Odlična muzika ... ako imaš 14 godina i pomešao si krek i Zvečevo konjak.
docsumann docsumann 06:13 05.11.2010

Re: Death

Odlična muzika ... ako imaš 14 godina i pomešao si krek i Zvečevo konjak


odlična muzika i sa mojih četrdeset, koji nikad nisam prob'o krek, a popio sam sinoć jedno desetak dunja ... no o ukusima se da raspravljati, ništa sporno ...
a o infatilizmu tek toliko da se Pikaso cijelog života trudio da crta kao dijete za razliku od Miroa koji je crtao kao dijete

od stripova preporučujem Janjetova (scenarista Hodorovski):

toliko o odrastanju ...
sonja.m sonja.m 18:09 03.11.2010

prava stvar

E, Krkar, svaka ti cast!.
Ovo je prava stvar.
Sve ovo sto si okacio ima po spisku da ispregledam.

PS: Jel Krkar znaci da volis da krkas, to jest da puno jedes?
ili je to nesto drugo?
sonja.m sonja.m 18:18 03.11.2010

Re: prava stvar

) pa sam eto htela direktno da Vam kazem da ste mi nedopustivo cudni, kao Smrt i Busola npr.


Fantasticno poredjenje! Sad da li je to nesto pozitivno ili neso negativno to ce Krkar da nam rastumaci.
anica9 anica9 18:32 03.11.2010

Re: prava stvar

Sumnjam, sonja.m. Sonja M.
Verovatno ste zapazili da Gorran sumnja da se iza Nove_slike_Srbije krije NKV. Ja pak eto sumnjam da se iza neustrasive Krkar ( Lenrot-ove ) pronicljivosti krije kombinovana neunistivo sveznajuca moderatorska Gorgona
Radnja desavanja Lajkovac - Spomenici Skamenjenim Blogerima

krkar krkar 19:27 03.11.2010

Re: prava stvar

PS: Jel Krkar znaci da volis da krkas, to jest da puno jedes?
ili je to nesto drugo?


Nikakve veze sa tim nema.

Možda ovo?
krkar krkar 19:32 03.11.2010

Re: prava stvar

Ja pak eto sumnjam da se iza neustrasive Krkar ( Lenrot-ove ) pronicljivosti krije kombinovana neunistivo sveznajuca moderatorska Gorgona


Mnogo si mi nešto sumnjičava

Ali - i ćorava koka zrno nađe!

Nešto jesi pogodila: Gorgona je Krkarova mama!
Tako smo je, naime, zvali kao adolescenti dok je pokušavala na nama da trenira strogoću

P.S.
Ovim si se kvalifikovala za Blogovešticu. Čestitam!
sonja.m sonja.m 19:35 03.11.2010

Re: prava stvar

Re: prava stvar
PS: Jel Krkar znaci da volis da krkas, to jest da puno jedes?
ili je to nesto drugo?


Nikakve veze sa tim nema.

Možda ovo?


Kako si slatko opisivao klopu po selima Srbije,
nikada necu poverovati da je nesto drugo u pitanju?
A gde pobeze Anica9?
Dr M Dr M 19:38 03.11.2010

Re: prava stvar

A gde pobeze Anica9?


Otisla da uci, da postane Anica10...
krkar krkar 19:47 03.11.2010

Re: prava stvar

Kako si slatko opisivao klopu po selima Srbije,
nikada necu poverovati da je nesto drugo u pitanju?


Volim ja i da pojedem i da popijem. Ali ne samo to. I to krkanje sa nickom nikakve veze nema.

A Anica ode da mi spremi nešto, da me uvati u neznanju. Već me provalila da nisam čitao Borhesa, ko zna šta će još da mi nađe?
zilikaka zilikaka 23:41 03.11.2010

Re: prava stvar

krkar
PS: Jel Krkar znaci da volis da krkas, to jest da puno jedes?ili je to nesto drugo?Nikakve veze sa tim nema. Možda ovo?

E, sad moram da se umešam!
Ako je tako, zašto je u prvoj verziji na tvom profilu , ispod "Krkar" bilo napisano "krkam"?
BTW: Slušaj , karakteristika naših generacija je da povremeno volimo nekog da uhvatimo u mašinu. A kad uleti...
anica9 anica9 05:20 04.11.2010

Re: prava stvar



Samo ucim. I nemam pretenzije da postanem Anica 10 ( to lici na Ben 10, zar ne ? ) Ali, dozvolicu sebi slobodu da kada napises sledeci post dodjem kod tebe u goste jer si se pokazao kao dobar, flexibilan i gentleman-ski raspolozen domacin. I moram ti reci, mada me je to prozelo kao kompliment, na moju veliku zalost nema nista od moje kandidature za blogovesticu. Ja sam dobra " the apprentice " za vesticu
libkonz libkonz 21:27 04.11.2010

Re: prava stvar

Kad smo kod teme Krkar:
da li se kod obraćanja kaže Krkare, Krkre, Krkaru ili ?
Da ne pogrešim: Majstore, svaka čast za tekst! I HVALA !!!
krkar krkar 22:37 04.11.2010

Re: prava stvar

E, sad moram da se umešam!
Ako je tako, zašto je u prvoj verziji na tvom profilu , ispod "Krkar" bilo napisano "krkam"?
BTW: Slušaj , karakteristika naših generacija je da povremeno volimo nekog da uhvatimo u mašinu. A kad uleti...


Bemti, sve Ilije Čvorovići na ovom blogu.

Ista si kao moja žena, pamtiš svaki savršeno nebitan detalj u životu. Šta smo jeli 12.9.2007. Kakav džemper i košulu je imao taksista u nekom gradu pre 6 godina. Šta sam slagao kad sam hteo da izbegnem viđenje sa nekom budalom pretprošle godine...

Ponavljam: iako volim da krkam - nick Krkar nema sa tim nikakve veze. Sasvim slučajna koincidencija. Veze nema sa hranom, pićem...

Ja sam već bio zaboravio da sam bio napisao "krkam" u profil. (Naravno, setila se Čvorovićka, kažem ja da je ova nacija genetski predisponirana na UDBU). Bio sam to napisao jer nisam ništa pametnije u tom trenutku smislio. I obrisao baš da neko ne pomisli da je Krkar u bilo kakvoj vezi sa krkanjem.

JER NIJEEEEEEEEE!!!

Ima li neko smajlija koji se besi, skače sa viših spratova kroz prozor, vrši sepuku/harakiri...



i još jednom, za svaki slučaj
krkar krkar 22:39 04.11.2010

Re: prava stvar

da li se kod obraćanja kaže Krkare, Krkre, Krkaru ili ?


Il' KrkarE ili KrkarU, bemliga.
Sigurno ima neko opskurno pravilo, morao bih da proverim. Onako odokativno dopuštam oba.
krkar krkar 22:47 04.11.2010

Re: prava stvar

anica9


Samo ucim. I nemam pretenzije da postanem Anica 10 ( to lici na Ben 10, zar ne ? ) Ali, dozvolicu sebi slobodu da kada napises sledeci post dodjem kod tebe u goste jer si se pokazao kao dobar, flexibilan i gentleman-ski raspolozen domacin. I moram ti reci, mada me je to prozelo kao kompliment, na moju veliku zalost nema nista od moje kandidature za blogovesticu. Ja sam dobra " the apprentice " za vesticu


Dozvolićeš da vaštice prepoznajem nepogrešivo. Ja sam ti, sanćim, nekakav Witchbuster, izgleda. Jesi, jesi.

I ne brini, nisu sve veštice ružne (samo su imale loš PR)



Svrati ponekad.
anica9 anica9 06:34 05.11.2010

Re: prava stvar

Eto ga catch 22. Ja sam ti se iskreno zahvalila i ti si napisao veoma
sarmantan osvrt na vestice koristeci fanatasticni "The Witches of Eastwick",
( sada verovatno toplo preporucujemo Djavolju Varos kao destinaciju ), i ja bih mozda dodala moji ominjeni witch-proof momenat :

I zaista, svi bi se lepo osecali. Medjutim, ti si morao da dodash pasus o ruznoci.
Dobro, ukoliko te to cini srecnim, ja sam spremna da ti priustim tu radost koja te ocigledno stimulishe i greje kao kuvana rakija sa secerom posle jutarnje setnje zimi i da ta ostavim u uverenju da sam ruzna.
krkar krkar 10:47 05.11.2010

Re: prava stvar

I zaista, svi bi se lepo osecali. Medjutim, ti si morao da dodash pasus o ruznoci.
Dobro, ukoliko te to cini srecnim, ja sam spremna da ti priustim tu radost koja te ocigledno stimulishe i greje kao kuvana rakija sa secerom posle jutarnje setnje zimi i da ta ostavim u uverenju da sam ruzna.


Bemti, trebaće nam ovde psiholog i psihijatar, šta mi sve ovde projektujemo!

DakleM, nisam ti rekao da si ružna, ni insinuirao. U stvari, nisam ni razmišljao o tvom fizičkom liku - ni o lepoti ni o ružnoći.

Samo mi se učinilo da ti je malo frka da priznaš da si veštica (a jesi, BTW, definitivno - a jesi li i nadžak-baba to ćemo kad-tad da utvrdimo ) pa sam zato, u nadi da će ti biti lakše da to sebi i nama priznaš naglasio da ne misle svi da je veštica i ružna. Čak sam ti, zarad stimulisanja tvog veštičjeg samopoštovanja i da ti olakšam veštičje autovanje, i sliku postavio.

Previše me komplikovano tumačiš. Ja sam ti sasvim jednostavan. Gotovo primitivan.

Inače, nikad ne pijem pre kraja posla/dana - znači kuvana rakija ujutru jok. A šećer ne pijem ni u jednoj tekućini.
Covek u belom Covek u belom 18:31 03.11.2010

Ko o cemu baba o...

Pa jesi ti normalan da pominjes tu jagnjetinu i pogace. Pa jel znas ti koliko je ne blogu gastarbajtera kojima ide voda na usta vec na samu pomen, cccc... :)
krkar krkar 19:38 03.11.2010

Re: Ko o cemu baba o...

Pa jesi ti normalan da pominjes tu jagnjetinu i pogace. Pa jel znas ti koliko je ne blogu gastarbajtera kojima ide voda na usta vec na samu pomen, cccc... :)


Pa dobro, ljudi, jeste vi na Antarktiku gastarbajteri? Nema nikakvih životinja tamo? Nema šta da se jede? Živite od fotosinteze? Ni paradajz nema ukus?

Pa jeste čuli za globalizaciju. Ethnic stores? Valjda i ti domaći tamo jedu nešto, valjda ne žive na zelenim algama???

Jednom sam postirao na nekom blogu priču kako su Balkanci u Londonu kupovali prasiće u pet shopu. Englezi mislili da vole da im trče prasad po kući...
mlekac mlekac 19:53 03.11.2010

Re: Ko o cemu baba o...

krkar
Pa jesi ti normalan da pominjes tu jagnjetinu i pogace. Pa jel znas ti koliko je ne blogu gastarbajtera kojima ide voda na usta vec na samu pomen, cccc... :)


Pa dobro, ljudi, jeste vi na Antarktiku gastarbajteri? Nema nikakvih životinja tamo? Nema šta da se jede? Živite od fotosinteze? Ni paradajz nema ukus?

Pa jeste čuli za globalizaciju. Ethnic stores? Valjda i ti domaći tamo jedu nešto, valjda ne žive na zelenim algama???

Jednom sam postirao na nekom blogu priču kako su Balkanci u Londonu kupovali prasiće u pet shopu. Englezi mislili da vole da im trče prasad po kući...


Vala bas!
Pogacu nije nikakav problem umesiti, a jagnjetine ima skoro svuda...

Kako ide ona decija pesmica?

"Treba hteti, treba smeti..."
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:27 03.11.2010

Re: Ko o cemu baba o...

Ni paradajz nema ukus?

Nema.
mlekac mlekac 13:49 04.11.2010

Re: Ko o cemu baba o...

Jelica Greganović
Ni paradajz nema ukus?

Nema.

Pa kad si se ti iselila severozapadno...
Ja bila na jugu i da vidis, em mi rastao u basti, em imao ukus!

A imali smo i kiseo kupus!
Dr M Dr M 18:40 03.11.2010

Poslusajte krkara...


...lepo vas molim.

Idite selu u pohode, neki su zaboravili kako je to lepo, neki nisu nikad ni saznali..

A ja cu, kad poslusate ovaj savet, da sednem u auto i da obidjem nekoliko krugova po ispraznjenom gradu, da se podsetim kako je nekad bilo...od Mazestika do Sumica za 6-7 minuta, od Dusanove do Interne "B" za 5.

Asvalt adict..
sesili sesili 19:12 03.11.2010

Bravo

Krkar, ne znam koji je blog bolji. Pismenost cenim, ali to što voliš da ŽIVIŠ punim (plućima je ofucano)... životom, to pozdravljam. Ima toliko divnih mesta da se obiđe, čekaju nas. Ja sam u planinskom kraju, pa mi je Salaš super.
talicni talicni 19:18 03.11.2010

village

Sudeci po mojim rodjacima covjek bi rekao da su beogradjani alergicni na selo.

Posto volis da se motas po selendrama evo i prijedloga iz mog kraja.

E da, izvinjenje zbog gramatickih i ostalih gresaka.
krkar krkar 19:43 03.11.2010

Re: village

Posto volis da se motas po selendrama evo i prijedloga iz mog kraja.


Nedavno sam bio u tvom kraju, Ba, Pranjani, Ravna gora... Mnogo lepo, samo nisam noćio. Bejahu mi preporučili Rćansku pećinu ali do Rti ne stigoh, i pored najbolje volje. ostaje za drugi put.

Iako, ja ti volim manje i tradicionalnije kafane i konake. generalno izbegavam hotele, posebno one sa više od 10 soba.
sesili sesili 20:00 03.11.2010

Preporučujem ti

Resavsku pećinu!
gorran2 gorran2 20:03 03.11.2010

Re: Preporučujem ti

sesili
Preporučujem ti
Resavsku pećinu!

I ja isto. Ako je za stalno.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:22 03.11.2010

Čuj,

"hvala Jelici" nema našta, ja sam samo malo tandrkala pp na temu uobičajene mi slabosti ka ruralnim predelima nedavno otkrivene centralne Srbije...sa fokusom na srcu Srbije...i Badnjevcu, u kom nema seoskog turizma, ali ga ja volim kao da ga ima.
http://www.badnjevac.com/]
Inače, do nedavno kad kliknete da pišete mail Badnjevcu, otvori vam se isti sa subjectom - Nije valjda da nas neko voli. Sva sam se zarozala kad sam to prvi put videla. Na svu sreću sad su promenili, da ne dehidriram svaki put, u: Ipak ste naši.

A, naokolo ima svašta nešto, zdravo dobro za cunjanje...

http://www.381info.com/kragujevac/seoska-domacinstva-seoski-turizam/etno-selo-borac]
http://www.selo.co.rs/map_13.php]
http://www.mojafarma.rs/index.php/20091028495/Ruralni-razvoj/Seoski-turizam/prelepa-sela-oko-kragujevca.html]

monamia monamia 20:25 03.11.2010

Re: Preporučujem ti

Džebga, perfekcionista.


boring one, but very boring one.
dzebga the rest.
krkar krkar 23:11 03.11.2010

Re: Preporučujem ti

I ja isto. Ako je za stalno.


E na šta ste spali, da šaljete u Resavsku pećinu. A gde su pusti Sibir, Goli otok, Baragan, Kolima...
Dr M Dr M 00:03 04.11.2010

Re: Preporučujem ti

E na šta ste spali, da šaljete u Resavsku pećinu. A gde su pusti Sibir, Goli otok, Baragan, Kolima.


To ce da bude kad postanemo ruska gubernija..
gorran2 gorran2 19:44 04.11.2010

Re: Preporučujem ti

Dr M
E na šta ste spali, da šaljete u Resavsku pećinu. A gde su pusti Sibir, Goli otok, Baragan, Kolima.

To ce da bude kad postanemo ruska gubernija..

Nema potrebe. Demokrate su celu Srbiju pretvorili u Sibir. Možeš da biraš gde ćeš da guliš kaznu, od Bora do Novog Pazara, od Loznice do Babušnice.

Svi smo mi Resavska pećina.
iris.davidovich iris.davidovich 20:11 03.11.2010

Cek', cek'!

sta si trazio u/na babama, kad je to poznato svalersko mesto, da te priupitam?!
mlekac mlekac 20:15 03.11.2010

Re: Cek', cek'!

iris.davidovich
sta si trazio u/na babama, kad je to poznato svalersko mesto, da te priupitam?!

Ma dzaba mu objasnjavas, Iris. Koliko znam Krkija, garant je otcunjao tamo sa rodjenom zenom!
krkar krkar 22:50 04.11.2010

Re: Cek', cek'!

iris.davidovich
sta si trazio u/na babama, kad je to poznato svalersko mesto, da te priupitam?!


Meni izgleda da je za priglupe švalere i mnogo glupave švalerke. Sve težak papak tamo. Utekao na vreme: ODMAH.

Nego, a kako ti to znaš?

Covek u belom Covek u belom 20:18 03.11.2010

Ko o cemu baba o...

Pa jesi ti normalan da pominjes tu jagnjetinu i pogace. Pa jel znas ti koliko je ne blogu gastarbajtera kojima ide voda na usta vec na samu pomen, cccc... :)
dunja73 dunja73 15:11 04.11.2010

Re: Ko o cemu baba o...

.
krkar krkar 00:20 05.11.2010

Re: Ko o cemu baba o...

dunja73
.


Slobodno, Dunjice. Kaži
Bojan Budimac Bojan Budimac 20:51 03.11.2010

A ja?

Jel' mogu ja da blogujem? Misleeem, živim u vukojebini 24/7 ili moram negde na asfalt?
krkar krkar 23:07 03.11.2010

Re: A ja?

Bojan Budimac
Jel' mogu ja da blogujem? Misleeem, živim u vukojebini 24/7 ili moram negde na asfalt?


Ma na tebe se nikakve zabrane ne odnose. Ti si na ovom blogu jedini pripitomljeni Turčin i nećemo da gledamo jesi li varošlija ili tepelija

Uostalom, znaš da sam slab na Osmanlije
dolybell92 dolybell92 23:09 03.11.2010

Re: A ja?

Bojan Budimac
Jel' mogu ja da blogujem? Misleeem, živim u vukojebini 24/7 ili moram negde na asfalt?


Ne na asfalt, nikako (ko će da čisti za tobom?... )
samo u šumu !

ps. ostani di si, na pravom si mestu,
samo nema blogovanja.... do ponedeljka.
Blagovanje može i poželjno je....
tsunade tsunade 23:08 03.11.2010

srbija je ok

Meni je Vojvodina malo dosadna al mom detetu se dopada. Kad se krene prema jugu ima svega. Za na dan vikenda dobar je i Kosmaj i Topola. Zapanjila sam se koliko je gotivna okolina Bora.

Leskovac, Vranje, Pirot tj Stara planina sa solidnim hotelom u vlasnistvu "Tigra", toplo preporucujem. I sve je dostupno iz male snage za nekih par sati, thanx to auto-put.

Do tres jolie Rudnika i Javora ide se Ibarskom, ali vredi svaki izgubljeni nerv uz put. Ma sve je interesantnije od BG ako si iz BG ali ovog vikenda na zalost ne mrdam posto slavim cherkin rodjendan u igraonici na Novom Beogradu
krkar krkar 23:14 03.11.2010

Re: srbija je ok


Poverovali smo ti otprve.

Il' voliš triput il' si plavuša???
dolybell92 dolybell92 23:19 03.11.2010

Ideja prima !

omega68 omega68 00:02 04.11.2010

pa sad

od navalice urbanih mi seljaci nećemo moći uskoro da stignemo do naših imanja
jedan moj poznanik je , studirajući u BGD, navukao kolege i KOLEGINICE da dolaze kod njega u Konjušu gde ima vikendicu ( kuću ), šljive i nepregledne terene za lov i sve ostalo što uz to ide.Raj na Zemlji
Najveća perverzija je bila kada je nenaviknute Beogradžanke ufrkestio da skupljaju šljive.
''Jebote ova se nabola( na grančicu )''
posle ga stalno terale da idu ponovo
taube taube 09:57 04.11.2010

*

svaka cast za blog
skyspoter skyspoter 10:17 04.11.2010

obisli smo

novisad, sremske karlovce, vinske i manastirske rute po vojvodini i bilo nam je mnogo lepo. Od danas se prebacujemo na jug.
sandra969 sandra969 12:12 04.11.2010

Re: srbija je ok

Divan blog!
Divni predeli! Bilo je i vreme da ih neko i preporuci.
Neke smo obisli, neke cemo po ovoj preporuci i znam da cemo se odlicno provesti.
krkar krkar 14:02 08.11.2010

A domaći?


Ima li ko šta da prijavi? Je li iko uradio domaći?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana