Vidi Sant Petersburg i umri muski

Strongman RSS / 13.12.2007. u 20:18

2003FlyingPig.jpg

Muskarci su svinje

Evo uzmimo moj primer. Ja barem priznajem. Uvek kod se raskida krst krivice je padao na mene. Kasnije sam se naucio da se uopste ne koprcam, vec da samoinicijativno prihvatim svu krivicu na sebe. Mada verovatno sam i bio kriv, samo nisu sprovedene istrazne radnje i prikupljeni dokazi protiv mene.

Pada mi na pamet moj prvi brak. Imao je imao odlican pocetak. Ljubav na prvi pogled, odlican provod, zajednicki predbracni zivot, putovanja, zajednicki prijatelji... Posle toga odlican medeni mesec u Budimpesti. Zatim trudnoca. E u trudnoci stvari pocinju da se menjaju.

Ona pocinje da biva zivcana, a ja sam retko kod kuce cime dodatnio pothranjujem njenu nervozu. Neresene situacije se gomilaju. Optuzuje me za sve i svasta, verovatno s razlogom. Ja se branim odsustvovanjem od kuce. Jovanovo rodjenje donosi kratko primirje, na nekih par meseci. Mozda je bolje reci zatisje, a onda se nastavilo sa svadjom. Generalno gledavsi brak nam je u krizi i polako klizi (Opa! Stih) ka tacki tacki "ili ili".

Jedino na putovanjima se nismo svadjali. Valjda nas ponese atmosfera pa zaboravimo nas uobicajeni repertoar nanosenja bola jedno drugom. Mozda nas nedostatak publike sputava. U svakom slucaju izgleda da bi, cescim da putovanjima, imali sansu da spasemo brak i omogucimo Jovanu odrastanje uz oba roditelja.

Razmisljam se da ponovimo medeni mesec. Da odemo negde 5 - 6 dana, a da ostavimo Jocu u Samostalnoj Nezavisnoj Republici Baba. Na meniju su nam Pariz, Rim, Dubaji,... Ali se javlja problem oko fotografisanja za vizu. Ona, nazalost, ima problem sa ocima. Zbog pocetne faze konjuktivitisa i nadulih, zabljih ociju ne zeli da se slika nikako. A bez slike nema ni vize. Ne uspevam da je ubedim, da je to samo za vizu. Ne, ne i ne. I pored svih mojih napora da je ubedim - njet. Rekla je Njet. I bas to njet mi daje ideju i vadi me iz bezizlazne situacije.

Mozemo da odemo u Moskvu. Ruska viza se lako dobija i nema fotografije. Idealno za nju. Dakle idemo u osvajanje Moskve.

Sam projekat kupovine karata, zubne paste, pomada i ostalih potrepstina donosi mir u kuci. Neverovatno je kako je taj globtroterski duh dobar za prehladjen brak. Dodje kao terapija.

Izbor Moskve nije sasvim slucajan. U Moskvi sam imao vise takmicenja i uvek sam se dobro provodio nakon njih. Moj, ruski, Vlada je veoma lepo pozicioniran na lestvici uspesnih Moskovljana i rodjen je da bude insajder za provod u Moskvi. Nema tog kluba u kome neznaju Vladu. Nema tog dormena koji se ne nakloni Vladi do 45 stepeni. Vlada poznaje, direktore, glumce, ministre,... Svi vole njegovo drustvo. Tako da mi je nocni zivot u Moskvi uvek lepo istranziran, saseckan na kocikice, stavljen na tanjir i lepo dekorisan. Samo da se konzumira. Uvek idemo na najpopularnija mesta i provodimo se do zore. Pricam mi, jer je Moskva zbog mog poznanstva sa Vladom, veoma popularna kod mojih drugara. Tako da na svakom sledecem takmicenju imam sve brojniju posadu kamuflirane u trenere, masere, doktore... I kao u Vegasu "What happens in Moscow stays in Moscow".

Sa ove vremenske distance, nas odlazak u Moskvu mogu da krstim "Akcija spasavanja braka". Probacu da budem induktor pozitivne energije i upumpam novu, svezu krv nasem komiranom braku. Cak i kod nje vidim super dobru volju.

34613443271.jpgUvek odsedam u istom hotelu. Impresionira me pogled, kroz prozor prostrane sobe, na 40 metra visok, spomenik Juriju Gagarinu. Njegov srebrni torzo, kao raketa koja stremi u vis, stoji na dzinovskom stubu i skoro dodiruje nebo. On je prvi covek koji je leteo u kosmos. Pre skoro 40 godina je odoleteo u nepoznato, a vratio se kao planetarni heroj.


Prvi dan nam je protekao u obilasku znamenitosti i u radnoj veceri sa Vladom u jednom omanjem restoranu na Novom Arbatu, glavnoj pesackoj zoni u centru Moskve. Rano nas je sustize umor, izvinjavamo se domacinu i palimo u hotel. Nisam siguran da li sam prvo lego ili sam se prvo uspavao.

Sutrasnji dan je bio slican, s tim sto je Vlada morao da skokne van grada na ceo dan, pa smo se organizovali bez njega bez njega, sto u Moskvi, preko dana i nije problem. Kao zamenik sefa parade, u drugoj polovini dana zakazujem romanticnu veceru u hotelskoj sobi. Narucujemo iz menija na ruskom, bez engleskog prevoda, dva najskuplja jela i sampanjac. Pekinska patka je bila dobra, rakovi onako ali je sampanjac bio bas bezveze. Jeste romanticno ali nismo bas ljubitelji sampanjca. Spasavam vece narucujuci pivo. Ja na putovanjima uvek pijem domace pivo - upoznaj pivo necije zemlje da bi je vise voleo. Normalno, paznju mi privlaci pivo sa bezobrazno velikom cenom. Ona ostaje pri hajnekenu - ne menja tim koji dobija. Ljubazni rum servis mi nesto objasnjava za ovo, skupo pivo, spominje neke austronaute... Ja ga prekidam napojnicomod dvadeset dolara i namigujem mu da izadje iz sobe. Doneo nam planinu leda u koju su, kao ukrasi na jelci, ugradjeni hajnekeni i burzujsko pivo.

Romanticna vecera prerasta u sopstveni after party. Slusamo muziku i polako cirkamo pivo. Ona sve opustenija i veselija, a ja nista. Trudim se, ali nista. Cekam da me alkohol ponese preko visemesecno seksualne barijere. Otvaram peti hajneken sa 6% alkohola. Pade mi napamet da proverim koliko procenta alkohola ima moje pivo. Nula! Boldiranim slovima pise: "Bezalkoholnoje pivo za sofjore. 0% alkohol". Pocinjem da kapiram sta mi je reko konobar iz rum servisa. To je ono cuveno pivo razvijeno za astronaute, sa lekovitim biljem i vitaminima. Super ukusno ali ne mozes budes pijan od njega. Jedino tera na pisanje. E jebi ga!

Dok sam ja WC-u otklanjao kolateralne posledice ispijanja pet polulitarskih piva ona se uspavala. Nedoumicu da li da je budim ili ne presekao sam solomonski. Ugasio sam svetlo i pridruzio sam se cestitkama.

Ujutru sam izbacio prazne flase iz sobe i glumio mamurluk da ne ispadnem glup u drustvu. Cak sam i nosio naocare za sunce u sobi. Ona nije morala da glumi. Nosila je naocare za vid jer joj pivo nije prijalo infekciji. Lezimo u krevetu, ona cita knjigu, ja pratim NTV a Gagarin mi se smeje kroz prozor. Bas mu smesno. A picka, mogao je da mi sapne da je pivo bezalkoholno.

Oko podneva se javlja Vlada. Ima neku super rutavu ekipu za popodne. Neki ministri, manekenke, neki bokser, poznati tajkun, jedna voditeljka sa NTV... Da se nadjemo na veceri u nekom mnogo fensi restoranu. On je sada sa ministrom ali poslace sluzbena kola po nas oko sest. Opa bato. Kola sa soferom, biznismeni, manekenke, politicari,... Upadosmo u dzet set na foru, preko Vlade. Bar da sam poneo svadbeno odelo.

Dok smo Gagarin i ja birali, koja od dve kosulje koje sam poneo, izgleda vise dzetsetovski, ona je stavljala kapi u oci. Vidim da su joj oci bas "naglasene". Preseklo me je kad je rekla da nece da ide buljava u ljude. Ali odmah zatim i preokret - velikodusno me tera da idem sam sa svojim drugarom, dok se njoj i onako cita knjiga. Nisam smeo da se neckam, kao sto umem, da se ne predomisli.

Tacno u sest eto mene u bliniranom audiju S8. Ni ne pitam gde me vozi. Oni valjda znaju gde je dobro.

karllagerfeld_dom012.jpgStajemo ispred restorana koji sljasti kao Boljsoij teatar. Sav je uradjen u stilu ruske carske imperije. Posle kratkog predstavljanja prelepa hostesa u vecernjoj haljini me odvodi do "naseg" stola. Upoznajem se sa drim timom Moskovskog dzet seta. Cuvena voditljka cuvene ruske NTV sa prvim parom silikona, sarmantni ministar, bivsi hokejas, par modela sa fasion tv-a, onaj tajkun sto je emigrirao za London, Vladina pratilja glumica iz onog dobrog filma, Jegor Kucma sin predsednika Ukraine... Samo klimam glavom predstavnisima drzavne bezbednosti i kolegama iz privatne garde Londonskog tajkuna. Sedam izmedju Vlade i TV zvezde. Ne kasnim mnogo, stizem tacno na meze. Guscija pasteta, kavijari, dimljeni lososi i par vocki koje nisam video ni na televiziji. Pije se Dom Perinjon sa jagodicom unutra. Vodi se opusten duhovit razgovor. Prelepe dame pariraju mocnim muskarcima svojim duhom i osmesima "to die for". Prelazimo na votku koju ja ne podnosim bas najbolje. Ali ajde jednu da nazdravimo. U Rusiji smo. Razgovori idu dalje, vrlo cesto se smejem kada se svi smeju i teram Vladu da mi prevede par detalja da razumem ono cemu se smejem. Nazdravljamo opet. Sve manje pitam Vladu da mi objasnjava zasto se smejem. Sve mi smesno. Nazdravljamo. Opet nazdravljamo. Ko kaze da strongman ne podnosi votku? Jos nazdravljamo. Ja se stalno smejem. Hokejas prica sa voditeljkom. Ona je iz Sant Petersburga, koliko sam ja ukapirao.
800px-HermitageAcrossNeva.jpg
"I Putin je iz Sant Petersburga, baj d vej.", pohvali mi se voditeljica.

Ministaru se zacaklise oci.

"Kad si zadnji put bila tamo"

I ne sacekavsi odgovor, onako razmagnetisan od alkohola, okrece neki broj na mobilnom. Vidim ga kako montira glas na duboko:

"Aljo pripremi samoljot. Boljsoj samoljot! ...tak. Sorok pjat minuti" pa se obraca ovoj sa premijernim sisama.

"Vodim vas sve u Sant Petersburg na najbolji kapucino na svetu! Za 45 minuta treba da smo na aerodromu"

Cujem kako Vlada kaze:

"Super. Popijemo kafu i vracamo se kuci pre svitanja."

Tajkun se izvinjava, ne moze da ide. Verovatno ima zakazanu kupovinu neke fabrike ili grada za sobajle. A i kud ce natovarimo sest badigarda.

int_02.jpgSedamo u audi i jos dva mercedes dzipa G klase i odlazimo pod rotacionim svetlima na vojni aerodrom. Nema crvenog tepiha ali prepoznajem Howker 800, najprodavaniji korporativni mlaznjak. Ima ruski drzavni grb na sebi. Kapacitet mu je od 8 do 14 ljudi i tipicno je veoma komforan. U avionu pici Frenk Sinatra i "Strangers in the night". Toci se Dom Pergnon. Ja propustam par nazdravljanja i pijem Evian vodu. Provaljujem da sam mnogo pijan i da ne mogu da se fokusiram skoro ninasta. Pazim samo da se ne ispovracam po avionu.

Herojski sam izdrzao "Ko kaze da strongman ne podnosi votku?" bez gubitaka. Slecemo u najevropskiji ruski grad. Stavljaju me u sluzbeni auto i odlazimo na najbolji kapucino. Ja namerno narucujem caj. Kazem da rusi nemaju pojma o kapucinu. Ribama smesno, ministar se pravda. Kazem da Rusi ni rusku salatu neznaju da spreme. Vlada me gurka. Mene boli dupe jer sam pijan. Cak sam vracao caj dva puta jer nije bio dobro skuvan.

Tog 22. decembra, u samo svitanje smo usli u Howker 800, koji se smrzavao na pisti. Ja sam polako dolazio sebi. Poceo sam da kapiram da sam smetnuo s uma dve stvari. Jedna je da je zimska kratkodnevnica i da svice oko 10 ujutru, a druga je da me yena ceka u hotelu. Rasplet dogadjaja me je naterao da zapamtim obe stvari. Sleteli smo oko 11 i ja sam se pojavio pred hotelom oko 1 popodne.

Kao sto sam se pribojavao nje nije bilo u hotelskoj sobi. Nije bilo ni njenog kofera. Trazim njenu cetkicu za zube u kupatilu. Na ogledalu u kupatilu, zubnom pastom je napisana poruka:

"SVINJO!!"

Znam kome je namenjena.



Komentari (158)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

bauer bauer 20:42 13.12.2007

:)

*****
JJ Beba JJ Beba 20:46 13.12.2007

Re: :)

Strongman Strongman 20:47 13.12.2007

Re: :)

:-]
Strongman Strongman 20:47 13.12.2007

Re: :)

JJ Bebo jel to pozitivan ili negativan komentar?
bauer bauer 21:22 13.12.2007

Re: :)

zenama se bas ne moze udovoljiti...

Черевићан Черевићан 20:48 13.12.2007

кодасам бијо свама . . .

г Снажни навику сте нам створили и сада више немате избора него да ко дневне новине одсутра кренете са саставима.несумњам да их нема а ОВАЈ је , ма какав филм предочима ,мало је казати јер испадоше ми кратковиде од првог пара руских силикона. умете,вала да дочарате угођај , па тотије.нема збора.
Strongman Strongman 20:53 13.12.2007

Re: кодасам бијо свама . . .

Hvala mister Che. Trudim se.

Ne zameri sto ne komentarisem puno tvoj blog, uvatila me groznica tastature.

Hvala ti sto me posecujes.
KafaJeGotova KafaJeGotova 21:05 13.12.2007

je l' mogu

ja da umrem zenski?
Strongman Strongman 21:09 13.12.2007

Re: je l' mogu

KafaJeGotova
ja da umrem zenski?


A jel moze kapucino?


KafaJeGotova KafaJeGotova 21:12 13.12.2007

Re: je l' mogu

Strongman

A jel moze kapucino?

ne, ja pijem samo tursku, jaku, musku. ne pijem ja te zenske kafe.
Strongman Strongman 21:13 13.12.2007

Re: je l' mogu

evo

angie angie 21:51 13.12.2007

Re: je l' mogu

kafice- uze mi rech iz usta!
Strongman Strongman 22:46 13.12.2007

Re: je l' mogu

kafice- uze mi rech iz usta!


Ajde i ti na kahvu
Djole Djole 21:09 13.12.2007

Sve je tu ...

... na i na slikama i u tekstu.
Kad ne ide ne ide, kazu bolji dobar rastanak nego los zajednicki zivot.
Nego secam se detalja (neki od komentara, ko ce se setiti sa kog od mnogobrojinh postova) da se radi na dovodjenju Jocine mame u Miami Beach. Jel to jos uvek opcija? Nadam se da eventualni konjuktivitis nece spreciti slikanje za vizu :)
Strongman Strongman 21:12 13.12.2007

Re: Sve je tu ...

Djole
... na i na slikama i u tekstu.
Kad ne ide ne ide, kazu bolji dobar rastanak nego los zajednicki zivot.
Nego secam se detalja (neki od komentara, ko ce se setiti sa kog od mnogobrojinh postova) da se radi na dovodjenju Jocine mame u Miami Beach. Jel to jos uvek opcija? Nadam se da eventualni konjuktivitis nece spreciti slikanje za vizu :)


Jeste Djole. Odlicno pazis na casu. Sa Jocinom mamom smo u donrim odnosima. Jovana je laf i pomaze iznad ocekivanja.

Jocina mama je dobila vizu na tri godine tako da je nikakav konjuktivitis ne moze zaustaviti. Ocekujemo je pocetkom sledece godine. Cim rasproda stan, sobu po sobu.

Djole Djole 21:18 13.12.2007

Re: Sve je tu ...

Pazi Djole, ko nekad u skoli. Doduse, i od "predmeta" , a bogami i profesora dosta zavisi :)
Drago mi je zbog tog raspleta, svaka cast !
Pozdrav
bravar bravar 21:14 13.12.2007

Bez naslova

SVINJO :)))

PS Ili to moze da kaze samo Tvoja bivsa zena?
Strongman Strongman 21:16 13.12.2007

Re: Bez naslova

Meni je nadimak Zivotinja. Pa ovo svinjo dodje kao tepanje.
bravar bravar 22:09 13.12.2007

Re: Bez naslova

Ja reko' za utepanje, al nije.
dobro je
Strongman Strongman 22:12 13.12.2007

Re: Bez naslova

bravar
Ja reko' za utepanje, al nije.
dobro je

;-)
bravar bravar 21:17 13.12.2007

Bez naslova

Inace, prica je fantasticno napisana, kao i obicno.
Preporuka, da se ne vidi i naravno

Strongman Strongman 21:19 13.12.2007

Re: Bez naslova

Hvala za preporuku i za kafu. A ja taman skuvao za tebe

bravar bravar 21:35 13.12.2007

Re: Bez naslova

Ooo, hvala, hvala za preporu... pardon, kapucino. Ali i ja volem jaku, tursku i po mogucnosti skuvanu jedno vece pred jutarnje ispijanje:)
Strongman Strongman 21:49 13.12.2007

Re: Bez naslova

Ja kliknuo na preporuku za tvoj komentar, tek da se zna.
bravar bravar 22:08 13.12.2007

Re: Bez naslova



moze soft - drink:)

Strongman Strongman 22:15 13.12.2007

Re: Bez naslova

I da budemo politicki korektni dok nam otimaju kosovo

bravar bravar 22:19 13.12.2007

Re: Bez naslova

Ja bi' jedno pivo, za astronaute, ako moze:)
Strongman Strongman 22:20 13.12.2007

Re: Bez naslova

bravar
Ja bi' jedno pivo, za astronaute, ako moze:)


Nemoj leba ti. Posle imas glavobolju mesecima.
bravar bravar 22:22 13.12.2007

Re: Bez naslova

Ma nije za mene
Strongman Strongman 22:25 13.12.2007

Re: Bez naslova

bravar
Ma nije za mene


moze gutljaj samo
andjelija andjelija 21:19 13.12.2007

sta reci

nego da si se pokazao kao terorista


zero tolerance :)))



imao si srece, bar si se razveo i nasao zensku svog zivota. koliko ljudi je u brakovima i trpi iz ne znam kog vise razloga.
i u idelnom braku/vezi se nesto mora trpeti....kako li je tek u pokvarenom?!
Strongman Strongman 21:20 13.12.2007

Re: sta reci

zero tolerance :)))



veruj mi. Bilo je malo vise od zero tolerance.


Hvala za prepor.... Ops pogresan tekst. Hvala sto me citas!
JJ Beba JJ Beba 21:20 13.12.2007

mada realno...


pobeći ili ne, that's the question
:)
Strongman Strongman 21:23 13.12.2007

Re: mada realno...

andjelija andjelija 21:21 13.12.2007

ali moram

da kazem da sam alergicna na tu raskosh i oholost ljudsku...nove turbo 'burzoazije'.

sad kao oni idu na kapucino u tri lepe pa jos avionom?!?!

uzas.
Strongman Strongman 21:24 13.12.2007

Re: ali moram

sad kao oni idu na kapucino u tri lepe pa jos avionom?!?!


Pa sta sad treba da idemo peske po cici zimi 70 0km do St Petersbuga po hebenoj cici zimi?

Nema sanse. Ovako avioncetom... Ocas posla.
andjelija andjelija 21:31 13.12.2007

Re: ali moram

to se zove ....seticu se kako.

javasluk! da.


mislim sta kao nisi se nikada vozio avionom.

ljudi (pojam coveka) prevazidju takve stvari. doduse ti si bio mlad..ali nema veze. sav taj GLAM sto bi trebao da ispadne je patetika sitnih ljudi. i silikoni i vestacki osmesi i sve je lepo i bajno a fake, fake, fake...i..a u pitanju je samo ko ce kome pre da da pussy. kao shatro neki drugari...ma da. ...... i kita se racuna velicinom aviona, kamiona, sata, belih zuba itd.......








Strongman Strongman 21:35 13.12.2007

Re: ali moram

A na nasim zurkama sa gitarom i crnim vinom nikako se ne radi o muvanju ribe i sparivanju parova? Nase zurke su vise kao knjizevno vece?

Ovde, u Majamiju, neretko cuvam tipove koji placaju hotel za noc 20 000$. Ne cudi me nista vise. Kakva liga takva i publika.
JJ Beba JJ Beba 21:39 13.12.2007

Re: ali moram

to se zove ....seticu se kako.

javasluk! da.

može i seljoberija
:)
Strongman Strongman 21:43 13.12.2007

Re: ali moram

Ma jok Bebo gresite obe. Zasto je seljoberija ili javasluk.

To im je nacin zivota. Kao ja kad sednem u kola i odem na cevape u Leskovac koji je 40 km od Nisa, tako za njega nije neki projekat da ide na kapucino u St Petersburg.
JJ Beba JJ Beba 21:48 13.12.2007

Re: ali moram

Ma jok Bebo gresite obe. Zasto je seljoberija ili javasluk.

To im je nacin zivota. Kao ja kad sednem u kola i odem na cevape u Leskovac koji je 40 km od Nisa, tako za njega nije neki projekat da ide na kapucino u St Petersburg.

eee Hulk, kul je. Ja to pomažem Anđeliji da se seti. Priznajem da je to način života. Isto kao da odeš u lose na kavurmu ili Leskovac na ćevape.
andjelija andjelija 21:52 13.12.2007

Re: ali moram

Strongman
Ma jok Bebo gresite obe. Zasto je seljoberija ili javasluk.

To im je nacin zivota. Kao ja kad sednem u kola i odem na cevape u Leskovac koji je 40 km od Nisa, tako za njega nije neki projekat da ide na kapucino u St Petersburg.


pa i ti si onda javasluk.

da ja idem, pa jos za jebenu hranu, 40km udaljeno .....

nacin zivota....fetish, perverzija cista.
andjelija andjelija 21:55 13.12.2007

Re: ali moram

odmah se setim nekih mi pokojnih likova.... ajmo do novog sada na pice. ili tako u neke klubove po srbiji....

i onda sutradan 'bio sam na pice u novom sadu'....

do jaja...sada si uspeo u zivotu......

ali da ne kvarim topik ipak je mnogo poucna prica.
Strongman Strongman 21:55 13.12.2007

Re: ali moram

Tako sam i mislio...
KafaJeGotova KafaJeGotova 21:58 13.12.2007

Re: ali moram

andjelija
ajmo do novog sada na pice. ili tako u neke klubove po srbiji....

i onda sutradan 'bio sam na pice u novom sadu'....

do jaja...sada si uspeo u zivotu......

ovaj post i jeste to sto si napisala...
andjelija andjelija 22:01 13.12.2007

Re: ali moram

KafaJeGotova
andjelija
ajmo do novog sada na pice. ili tako u neke klubove po srbiji....

i onda sutradan 'bio sam na pice u novom sadu'....

do jaja...sada si uspeo u zivotu......

ovaj post i jeste to sto si napisala...



koji post? tvoj tekst ili bas to sto si sada pod quotes stavio?

ako je ovo drugo....onda je to na zalost jako sitno u mojim ocima...mrzim obest i ne ne znam, mnogo mi je to jadno. bilo i ostalo. jadno i bedno, mentalno siromasno...bas sitno. zadovoljavati se takvim stvarima....valjda smo zato svi razliciti.
JJ Beba JJ Beba 22:04 13.12.2007

Re: ali moram

onda sutradan 'bio sam na pice u novom sadu'....

do jaja...sada si uspeo u zivotu

Anđelija, alternativno: " jaoooo, što sam sinoć bio u Sant Petersburg na kapućinooo. uf, uf, uf mrtva usta da ga piju, eto takav je".
KafaJeGotova KafaJeGotova 22:05 13.12.2007

Re: ali moram

koji post? tvoj tekst ili bas to sto si sada pod quotes stavio?

moj tekst obaska javasluk vazda. mislio sam na ovo sto ti rece beba.
Strongman Strongman 22:06 13.12.2007

Re: ali moram

ako je ovo drugo....onda je to na zalost jako sitno u mojim ocima...mrzim obest i ne ne znam, mnogo mi je to jadno. bilo i ostalo. jadno i bedno, mentalno siromasno...bas sitno. zadovoljavati se takvim stvarima....valjda smo zato svi razliciti.



Obest je kada se pokazujes, ali njima je ovo stil zivota.
andjelija andjelija 22:10 13.12.2007

Re: ali moram

Strongman
ako je ovo drugo....onda je to na zalost jako sitno u mojim ocima...mrzim obest i ne ne znam, mnogo mi je to jadno. bilo i ostalo. jadno i bedno, mentalno siromasno...bas sitno. zadovoljavati se takvim stvarima....valjda smo zato svi razliciti.



Obest je kada se pokazujes, ali njima je ovo stil zivota.


ajde objasni mi ako te ne mrzi kako je to njima stil zivota, ali da mi lepo objasnis i poreklo odakle poticu...pa ces da vidis na kraju da su to steceni kompleksi isto kao sto skraceni ljudi vole da voze dzipove i motore, a nemaju metar i zilet.


Strongman Strongman 22:16 13.12.2007

Re: ali moram

Anđelija, alternativno: " jaoooo, što sam sinoć bio u Sant Petersburg na kapućinooo. uf, uf, uf mrtva usta da ga piju, eto takav je".



Pa ja i nisam pio kapucino. Pio sam caj (koji ne volim)
JJ Beba JJ Beba 22:18 13.12.2007

Re: ali moram

Obest je kada se pokazujes, ali njima je ovo stil zivota.

hahaha
njima je stil života da se pokazuju.
tim novopečenim bogatašima dojučerašnoj sirotinji, čuvenoj voditeljki, šarmantnom ministru, fotomodelima, silikonima.....kako bi drugačije bili ubeđeni da su uspeli u životu? da to nikome ne pokažu?neeeeee
andjelija andjelija 22:19 13.12.2007

Re: ali moram

Strongman
Anđelija, alternativno: " jaoooo, što sam sinoć bio u Sant Petersburg na kapućinooo. uf, uf, uf mrtva usta da ga piju, eto takav je".



Pa ja i nisam pio kapucino. Pio sam caj (koji ne volim)


pa dobro ako cemo da budemo bas toliko to the code..i ti si izmisljao kako im caj nije dobar. kurciti se pod gasom i nije neka mudrost a ti mi delujes kao neko kome to nije potrebno.
Strongman Strongman 22:19 13.12.2007

Re: ali moram

ajde objasni mi ako te ne mrzi kako je to njima stil zivota, ali da mi lepo objasnis i poreklo odakle poticu...pa ces da vidis na kraju da su to steceni kompleksi isto kao sto skraceni ljudi vole da voze dzipove i motore, a nemaju metar i zilet.



Svaka roba ima svog kupca. Moj klinac se raduje da mu kupim biciklu. Meni bi leglo da kupim motor. Momak za kog radim ni kuca ne raduje vise. A ima 20-ak preskupih motora, ima avion, jahtu. Njemu je interesantno da sam pilotira...

Hocu da kazem da za kolicinu energije koju si spreman da potrosis dobijas kolicinu zabave. A ti si zauzela cvrst stav.

Po tebi ne treba da se leti privatnim avionima ili sta?
andjelija andjelija 22:21 13.12.2007

Re: ali moram

sta hocu da kazem....

svi ste se folirali...ne pali me to.
ali kada covek pocne da se folira on postane stvarno folirant...i onda bye bye you.....

mada cela ta prica nije bitna koliko da te je zena ostavila...odnosno ti nju. i da je to najzdravija stvar sto vam se desila kada je vec bilo tako napeto. imamo jedan zivot...svaki dan treba da zivimo kao da nam je poslednji i u ljubavi prema sebi i okolini.
Strongman Strongman 22:22 13.12.2007

Re: ali moram

Andjo lako je tebi. Ti si sa trines pocela da pijes, sa 14 da vozis, sa 15 da pusis, .., sa 20 si solavarila Tarom - UZVODNO,... Tebi nema izazova izgleda.

Meni je bilo interesantno da upoznam ove ljude i da prozivim jednu sekvencu zivota sa njima.
andjelija andjelija 22:29 13.12.2007

Re: ali moram

Strongman

Svaka roba ima svog kupca. Moj klinac se raduje da mu kupim biciklu. Meni bi leglo da kupim motor. Momak za kog radim ni kuca ne raduje vise. A ima 20-ak preskupih motora, ima avion, jahtu. Njemu je interesantno da sam pilotira...

Hocu da kazem da za kolicinu energije koju si spreman da potrosis dobijas kolicinu zabave. A ti si zauzela cvrst stav.

Po tebi ne treba da se leti privatnim avionima ili sta?
treba da letis ako ti posao zahteva ili imas sebi da priustis umesto redovnog leta. iako let duze traje opet je komfornije i privatno. ali da bi skoknuo na kafu to vec ima veze sa nekim problemima u licnosti. to je privremeno samozadovoljenje tvog alter ega...ne moze da te zadovolji upotpunosti jer jeste problem koji se trazi u proslosti: siromastvo, neobrazovanje, inferiornost itd....
stabilna licnost se ne bavi takvim trivijalnim stvarima, niti moze da je zadovolji.


dobro je sto je taj tvoj drug poceo da sam pilotira,jer se vraca sebi ali isto tako njemu je uzasno dosadno.




andjelija andjelija 22:32 13.12.2007

Re: ali moram

Strongman
Andjo lako je tebi. Ti si sa trines pocela da pijes, sa 14 da vozis, sa 15 da pusis, .., sa 20 si solavarila Tarom - UZVODNO,... Tebi nema izazova izgleda.

Meni je bilo interesantno da upoznam ove ljude i da prozivim jednu sekvencu zivota sa njima.


sa 13 da pusim a to je sedmi razred osnovne skole. a zamisli i moji roditelji su isto u sedmom poceli da puse!

nisam isla tarom....volela bih....nisam skydiving zabranila mi keva...ali jesam bandzi :))..i lupala cekicem po alnaseru u sred centra grada u mini haljini, stiklama i mindjusama do ramena. a jednom i gumu menjala ..opet u stiklama i minicu :)

osim sto su svi svirali koji su prolazili, niko nije stao da pomogne. eto, nasi muskarci :))
andjelija andjelija 22:34 13.12.2007

Re: ali moram

Strongman


Meni je bilo interesantno da upoznam ove ljude i da prozivim jednu sekvencu zivota sa njima.


bogatiji? :))

mnogo ti lepa recenica :) ...ima dosta istine u njoj.
angie angie 22:39 13.12.2007

Re: ali moram

samo da notirash da sam se uzdrzala!:)))
JJ Beba JJ Beba 22:43 13.12.2007

Re: ali moram

Pa ja i nisam pio kapucino. Pio sam caj (koji ne volim)

dobro Hulk, onda "jaooo što sam popiJo dibar čaj. I ako ga ne volim, nogo je dobar. Devet jezika govori."

Uputstvo za upotrebu:
čaj stoji 2 -3 minuta za dizanje (sebe)
5 minuta za koncentraciju
Strongman Strongman 22:45 13.12.2007

Re: ali moram

dobro Hulk, onda "jaooo što sam popiJo dibar čaj. I ako ga ne volim, nogo je dobar. Devet jezika govori."



Andja govori iz tebe

Danas nam je nesto na&rkana
andjelija andjelija 22:47 13.12.2007

kafa bre!

KafaJeGotova
andjelija
ajmo do novog sada na pice. ili tako u neke klubove po srbiji....

i onda sutradan 'bio sam na pice u novom sadu'....

do jaja...sada si uspeo u zivotu......

ovaj post i jeste to sto si napisala...



tek sad primetih da si ti umesto strongmena...mislila sam da me on pita....

sta se ti majke ti stalno nesto guzis kod mene??? odbi covece. nemam sta sa tobom da pricam .... niti mogu od tebe sta interesantno da izvucem niti ti od mene.


Strongman Strongman 22:48 13.12.2007

Re: ali moram

tim novopečenim bogatašima dojučerašnoj sirotinji, čuvenoj voditeljki, šarmantnom ministru, fotomodelima, silikonima.....kako bi drugačije bili ubeđeni da su uspeli u životu? da to nikome ne pokažu?neeeeee



Pa oni nisu kornjace sa Galapagosa i da zive 400 godina i da "ima vremena". ne vidim nista lose da ako je neko u situaciji da uradi nesto sto mu se svidja i on to uradi.

No dobro. Vi tako vidite, ja ovako...
andjelija andjelija 22:49 13.12.2007

Re: ali moram

Strongman
dobro Hulk, onda "jaooo što sam popiJo dibar čaj. I ako ga ne volim, nogo je dobar. Devet jezika govori."



Andja govori iz tebe

Danas nam je nesto na&rkana


tolerancija mi na nuli....grozno kako me trpite...mada sam dobro raspolozena neka me tako te sitnice ubijaju u pojam, mozda previse dramim???? ne zameri.
Djole Djole 22:51 13.12.2007

JJ Bebo ...

... kad je nesto mnooogo dobro (klopa, pice, ...) kaze se :

Majka da jede
Cerka da gleda
Majka na cerku DA GI NE DA !

(drugi stih moze i kerka umesto cerka, ko kako voli)
Strongman Strongman 22:52 13.12.2007

Re: ali moram

andjelija
Strongman
dobro Hulk, onda "jaooo što sam popiJo dibar čaj. I ako ga ne volim, nogo je dobar. Devet jezika govori."



Andja govori iz tebe

Danas nam je nesto na&rkana


tolerancija mi na nuli....grozno kako me trpite...mada sam dobro raspolozena neka me tako te sitnice ubijaju u pojam, mozda previse dramim???? ne zameri.



Ne zameram.. A i ja sta ih branim? Neka trose a ja cu da ih osudjujem pa nek vide oni!
JJ Beba JJ Beba 22:52 13.12.2007

Re: ali moram

Danas nam je nesto na&rkana

ti me poznaješ?
ja sam trbuhozborac
andjelija andjelija 22:52 13.12.2007

Re: ali moram

Strongman

Pa oni nisu kornjace sa Galapagosa i da zive 400 godina i da "ima vremena". ne vidim nista lose da ako je neko u situaciji da uradi nesto sto mu se svidja i on to uradi.

No dobro. Vi tako vidite, ja ovako...


ne pricamo mi ovde o uspehu. ja barem ne pricam. svako se bori za svoju palmicu. i neka stavi sise, i neka vozi motor..nije to nista bitno ako je ambicija na mestu. ako ta osoba ima cilj. pa meni je jedan od ljudi kojima skidam kapu jenna jameson. jeste porno zvezda ali ta porno zvezda ima klikere i svesna je sta je radila, i sta je postigla u zivotu ...


ovde se radi o necemu drugom...o nekoj vrsti dokazivanja sitnicarenjem i javasluku.

Jelica Greganović Jelica Greganović 22:52 13.12.2007

Ne bih rekla

da je reč za to - javašluk. Ni seljober...kako god. To je iživljavanje i preseravanje. Ali, za to su se borili...bez toga im je bezveze.
A priča je poučna, skupa škola, Jaki :)
Strongman Strongman 22:53 13.12.2007

Re: ali moram

JJ Beba
Danas nam je nesto na&rkana

ti me poznaješ?
ja sam trbuhozborac



Misleo sam na gore spomenutu Andjeliju )
andjelija andjelija 22:54 13.12.2007

Re: Ne bih rekla

Jelica Greganović
da je reč za to - javašluk. Ni seljober...kako god. To je iživljavanje i preseravanje. Ali, za to su se borili...bez toga im je bezveze.
A priča je poučna, skupa škola, Jaki :)



moze :))

'de si orle :))))


soko zove orla!
soko zove orla!
orao javi se! :)))


Strongman Strongman 23:01 13.12.2007

Re: Ne bih rekla

Jelica Greganović
da je reč za to - javašluk. Ni seljober...kako god. To je iživljavanje i preseravanje. Ali, za to su se borili...bez toga im je bezveze.
A priča je poučna, skupa škola, Jaki :)



Ja sam samo zapisao sta sam video i doziveo. Necu nit da branim nit da napadam.

Cinjenica je da sam imao retko zadovljstvo da budem deo, recimo, novokomponovane ruske zurke.
JJ Beba JJ Beba 23:17 13.12.2007

Re: JJ Bebo ...

Majka da jede
Cerka da gleda
Majka na cerku DA GI NE DA !

Djole, ima da gi ne dAm na tjerku kad odem u Hime

nejbolji suši bar u SF u ulici Lombard
neću da dam ni toj voditeljki sa silkonima. Suši.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:22 13.12.2007

orao pao, orao

pao...


ljudi, al' je ovde gužva...nikako da povatam komunikaciju...JAAAAAKIIII !!!! Dobraaa ti priiiiiičaaaaa!
Strongman Strongman 23:28 13.12.2007

Re: orao pao, orao

Jelica Greganović
pao...


ljudi, al' je ovde gužva...nikako da povatam komunikaciju...JAAAAAKIIII !!!! Dobraaa ti priiiiiičaaaaa!



Pa too sam cekao. Fala Mama Blogajskaja. Trudim se, Ako vidis onog mog mentora - pozdravi JE.
Djole Djole 23:41 13.12.2007

Re: JJ Bebo ...

S'ushi? Il s'prsti?
Na nikog ne davash ... :)
Ja sam ipak za srnetja ledja, za 4 osobe
JJ Beba JJ Beba 23:44 13.12.2007

Re: JJ Bebo ...

Ja sam ipak za srnetja ledja, za 4 osobe

Mogu leđa Djole. A može i odrezak šefa kuhinje
Geronimo Geronimo 00:38 14.12.2007

Re: ali moram

isto kao sto skraceni ljudi vole da voze dzipove i motore...

E pa Strongmane, cestitam! I na jednu od poslednjih oaza ovog Bloga usetali dzipovi i analiza tipova koji dzipove voze. Hajde sada kao dobar domacin potseti publiku da nisu bas svi koji voze dzipove skraceni tipovi. Samo poneki.
kuki kuki 03:21 14.12.2007

Re: ali moram

Geronimo
Hajde sada kao dobar domacin potseti publiku da nisu bas svi koji voze dzipove skraceni tipovi.


Evo moja komsinica vozi "dzip". Ma svaka treca kuca ima jedan. I ovo kazem sasvim ozbiljno.
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:56 14.12.2007

Oću, Jaki, čim se

sretnemo.
Strongman Strongman 09:15 14.12.2007

Re: Oću, Jaki, čim se

;-)
madoxxx madoxxx 11:36 14.12.2007

Re: ali moram

A dokle to ide... Ja eto kad me uhvati, predjem ceo grad, sto tramvaj, sto 24-ka i sednem u Cvetic da popijem kafu. Sta cu nova burzoazija... Isto mi je kad wife i mene uhvati pa sednemo u Keca i odemo u Saher pored Opere na tortu. Jeste da nam treba ceo vikend ali sta ces, nostalgija za Becom. I to me cini losim.. sta. Niti imam avion, niti imam dzip, a volim da odem sa zenom i da se provedem, onako sitno.. A oni imaju puno, jesu bagra, ali ne verujem da bi im odlazak u Cvetic bio dovoljan.
mikimedic mikimedic 15:24 14.12.2007

Re: ali moram

nisam isla tarom....volela bih....nisam skydiving zabranila mi keva...ali jesam bandzi :))..i lupala cekicem po alnaseru u sred centra grada u mini haljini, stiklama i mindjusama do ramena. a jednom i gumu menjala ..opet u stiklama i minicu :)

osim sto su svi svirali koji su prolazili, niko nije stao da pomogne. eto, nasi muskarci :))


Andjo, daj fotku.

Da sam znao ja bi' stao.
Strongman Strongman 18:24 14.12.2007

Re: ali moram


Ja eto kad me uhvati, predjem ceo grad, sto tramvaj, sto 24-ka i sednem u Cvetic da popijem kafu. Sta cu nova burzoazija



Pokretac je isti kao u mojoj prici. S tim sto ne umem da se odlucim ko je veci hedonista.
Nadpalfi Nadpalfi 19:12 14.12.2007

Re: ali moram

Strongman
Andjo lako je tebi. Ti si sa trines pocela da pijes, sa 14 da vozis, sa 15 da pusis, .., sa 20 si solavarila Tarom - UZVODNO,... Tebi nema izazova izgleda.Meni je bilo interesantno da upoznam ove ljude i da prozivim jednu sekvencu zivota sa njima.

imamo jedan zivot...svaki dan treba da zivimo kao da nam je poslednji i u ljubavi prema sebi i okolini.

Ja sam isao iz Mostara u Sarajevo 130 km na cevape, sa curom htjedoh na izlet u jedno mjestasce blizu grada, pa zavrsismo na ribi u Splitu. A znao sam skoknuti i do Beograda, nocnim vozom, 10 sati truckanja, samo da odem kod gazda Zike u "Sabacki slatinac" na mjesanac i ustipke... A niti sam lovator, niti folirant, jednostavno mislim, zasto ne, dok si mlad i mozes, treba da se prozivi. A sad me mrzi i do pizzerie da odem, narucim da je donesu. Presla se 40-ta, sta ces
Strongman Strongman 19:16 14.12.2007

Re: ali moram

Nadpalfi
Strongman
Andjo lako je tebi. Ti si sa trines pocela da pijes, sa 14 da vozis, sa 15 da pusis, .., sa 20 si solavarila Tarom - UZVODNO,... Tebi nema izazova izgleda.Meni je bilo interesantno da upoznam ove ljude i da prozivim jednu sekvencu zivota sa njima.

imamo jedan zivot...svaki dan treba da zivimo kao da nam je poslednji i u ljubavi prema sebi i okolini.

Ja sam isao iz Mostara u Sarajevo 130 km na cevape, sa curom htjedoh na izlet u jedno mjestasce blizu grada, pa zavrsismo na ribi u Splitu. A znao sam skoknuti i do Beograda, nocnim vozom, 10 sati truckanja, samo da odem kod gazda Zike u "Sabacki slatinac" na mjesanac i ustipke... A niti sam lovator, niti folirant, jednostavno mislim, zasto ne, dok si mlad i mozes, treba da se prozivi. A sad me mrzi i do pizzerie da odem, narucim da je donesu. Presla se 40-ta, sta ces



Ja sam znao i po 200 km da skrenem sa marsute samo da odem do Subotice kod Abrama na gulas. Evo dok kucam ovo razmislajm dal ima let...
Nadpalfi Nadpalfi 20:10 14.12.2007

Re: ali moram

Ja sam znao i po 200 km da skrenem sa marsute samo da odem do Subotice kod Abrama na gulas. Evo dok kucam ovo razmislajm dal ima let...

Al` se nekad dobro jelo bash....
Strongman Strongman 20:15 14.12.2007

Re: ali moram

Nadpalfi
Ja sam znao i po 200 km da skrenem sa marsute samo da odem do Subotice kod Abrama na gulas. Evo dok kucam ovo razmislajm dal ima let...

Al` se nekad dobro jelo bash....


jedina prava ljubav je ljubav prema jelu.
andjelija andjelija 21:09 14.12.2007

Re: ali moram

Strongman
jedina prava ljubav je ljubav prema jelu.


bas zbog takvih stavova jer je ziva istina ja se duboko nadam da ce moj sledeci(if applicable...ako mi ovaj odleti i drugi doleti da ne kazem uleti) biti vedzi guy koji ce sam sebi da sprema hranu.

kad mi kaze tacno mi dodje da ga


Strongman Strongman 21:38 14.12.2007

Re: ali moram

Sto rece Soca Surdi:
"Zena je da mazi kitu i pravi pitu"

Jel ima nesto nejasno?
andjelija andjelija 23:24 14.12.2007

Re: ali moram

Strongman
Sto rece Soca Surdi:
"Zena je da mazi kitu i pravi pitu"

Jel ima nesto nejasno?

ne
Strongman Strongman 00:49 15.12.2007

Re: ali moram

ne


Volim kad si krotka a ne atgresivna kao sto umes.
andjelija andjelija 01:09 15.12.2007

Re: ali moram

Strongman
Volim kad si krotka a ne atgresivna kao sto umes.

:)))

osh istinu ili i dalje da trepcem?
Strongman Strongman 01:37 15.12.2007

Re: ali moram

andjelija
Strongman
Volim kad si krotka a ne atgresivna kao sto umes.

:)))

osh istinu ili i dalje da trepcem?



Trepkaj i poredi. Tako bolje izgledas.
andjelija andjelija 04:09 16.12.2007

Re: ali moram

Strongman
Trepkaj i poredi. Tako bolje izgledas.


ajd da vidim i to cudo :)

to je obicno tako

Pravi problemi se precutkuju, a onda sve pukne, naizgled zbog sitnice. Nego, zasto o bivsoj zeni pises u sadasnjem vremenu?
PS uvek sam mislila da "rutava" znaci dlakava.
Strongman Strongman 21:40 13.12.2007

Re: to je obicno tako

Pravi problemi se precutkuju, a onda sve pukne, naizgled zbog sitnice. Nego, zasto o bivsoj zeni pises u sadasnjem vremenu?



U svom stilu pisanja radnju koja se desava u proslom vremenu naglasim kao takvu i onda pustam premotanu pricu na play. Zato je sadasnje vreme. nema veze sto je bivsa zena. Bolje zapazanje bi bilo da joj ne spominjem ime.

PS uvek sam mislila da "rutava" znaci dlakava.


Termin rutav ima malo sire znacenje. Kad si klinac i za nekog cujes da je "rutav" tip to ne znaci samo da su pocele dlake da mu rastu po licu i telu, vec i da je poceo da izlazi sa zenskama, da krade od caleta kola, da ostaje do kasno,... To je termin iz slenga koji opisuje neku superiornost, uspeh, kvalitet...ali znaci i da je neko opasan.

Primeri kako ja koristim:

rutav auto, bilo je rutavo, rutav tip, ...

Ali na 1-800-VUJAKLIJA imas vise o toj temi.

Re: to je obicno tako

U svom stilu pisanja radnju koja se desava u proslom vremenu naglasim kao takvu i onda pustam premotanu pricu na play. Zato je sadasnje vreme. nema veze sto je bivsa zena. Bolje zapazanje bi bilo da joj ne spominjem ime.

To je uredu kad jer napeta i dinamicna situacija. Ova tvoja (bracna situacija) mi se cini pre iscrpljujucom. Mislim, ne bih da se mesam mentorki u posao...
Strongman Strongman 22:07 13.12.2007

Re: to je obicno tako

Prihvatam mogucnost da je mozda bolje...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana