Društvo| Sport

Samo nedostaju Valdorf i Statler

Milutin Milošević RSS / 05.12.2010. u 01:34

muppet-show-by-theeweddingparty-files-wordpressdotcom.jpg?w=500&h=375

Teniski savez Srbije pridružio se drugim sportskim klubovima i savezima koji su izdali svoju publiku zarad sitno-šićardžijskih interesa. Do karata nisu mogli doći "obični" navijači jer ih je većina bila raspodeljena po zanimljivim ključevima. 

Svakako, nije bilo moguće zadovoljiti zainteresovanost svih onih koji bi voleli da ovaj istorijski dvoboj gledaju uživo. Novinska vest kaže:

Mnogi koji su čekali u redu ispred Arene ostali kratkih rukava, a elektronski sistem prodaje nije uspeo da izdrži veliku navalu.

“Potražnja je nezapamćena, zovu sa svih strana. Karte su planule, a na internetu se desilo nešto dosad nezabeleženo u Srbiji, za samo dva minuta smo imali 82.000 zahteva”, rekao je za “Blic” Boba Živojinović, predsednik TSS.

Zbog propisa i ugovornih obaveza, u prodaji je bila samo trećina punog kapaciteta. TSS je saopštio da je zbog izgradnje komentatorskih kabina kapacitet Beogradske arene za taj meč smanjen na 15.390 mesta. Za Svetsku tenisku federaciju izdvojeno je 1.600 mesta, a isti broj ulaznica dobila je Teniska federacija Francuske. Pored toga, TSS je 3.311 karata izdvojio za sve srpske registrovane tenisere.

Za novinare je izdvojeno 400, a za potrebe igrača i članova stručnog štaba reprezentacije Srbije 500 mesta. Volonteri su dobili 247 kompleta, a 420 karata je povučeno iz prodaje zbog instaliranja "hok aj" sistema.

TSS je za potrebe ugovornih obaveza izdvojio još 1.000 kompleta, zbog bezbednosti igrača i sudija nije se prodavalo 256 ulaznica, a još 276 ih je povučeno iz prodaje zato što je ocenjeno da se sa tih mesta ne vidi čitav teren.

Kada se sve to sabere, ljubiteljima tenisa ponuđeno je nešto više od 5.000 ulaznica, a potražnja u prvim minutima je bila skoro dvadesetostruko veća.

 

No, meni se sve čini da su karte deljene kurti i murti, fensi facama, poslovnim prijateljima, partijskim drugovima i koznakomeveć. To je model koji je postao praksa. Raznorazne firme i "klubovi navijača" pošalju čuvena trebovanja mesecima unaped, pa se prvo za njih odvoje karte. Dok iz klubova navijača i dođu oni koji navijaju (pogotovo iz mesta izvan Beograda, pa čak i izvan Srbije), karte u preduzećima budu u fijokama predsednika sindikata ili šefa kabineta direktora, pa se neretko desi da se dele par sati pred početak meča. Da ne propadnu. Da ne pričam o tome kako su čuvene Delije kupovale po cele šlajfne karata, opet i ponovo, preko reda, kada je bilo dozvoljeno nama običnim smrtnicima da kupimo po najviše 4-5, pa onda tapkali ispred stadiona. Čuvena ljubav prema svom klubu!

Za ovaj događaj, situacija je bila još gora, jer je tenis oduvek bio pomodarski sport, a novokomponovanih bogatuna kojima praziluk viri iz dupeta unas se dosta nakupilo. Što bi rekao jedan od komentar na sportskom sajtu: "glumi se visoko društvo, pomodarstvo, pokondiranost… KOMPLEKSI da bi kamermani jurili i snimali "VIP" po areni... da bi bili vidjeni..."

Ja sam, kao primer, bio van zemlje kada su karte puštene u prodaju i nisam nikako mogao da i dobijem. Pokušavao sam kasnije da ih nađem na nekoliko mesta. Tek u četvrtak, javio mi se konačno kum i rekao da njegov poslovni partner iz jedne od najvećih naših medijskih kuća ima karte a da ga meč ne interesuje. Za petak je već bio dao karte nekom Slovencu (valjda da ovaj ubije vreme u prolazu), a nama će dati one za subotu i nedelju. U subotu se ispostavilo da je karte već podelio u petak, te da mu je jedna ostala. Na kraju, javio mu je pola sata pred početak dublova da mu je i tu jednu vozač odneo u stan, na Čukaričku padinu. Nek obriše dupe njome.

 

Rezultat se jasno video. Meč Tipsarevića i Monfisa igran je u polupraznoj Areni (valjda se gospodi nije žurilo sa ručkom, a ionako znaju uglavnom za Noleta). Pošto su Zimonjić i Troicki izgubili četvrti set, po proceni komentatora više od 1.500 gledalaca napustilo je Arenu (nešto ne verujem da su unapred znali da će izgubiti i peti set - verovatno su žurili da gledaju kako se baba češlja). Tako se desilo čudo da u sred Beograda francuski navijači budu glasniji od ostatka Arene. Upravo drugačije od onoga što se decenijama dešavalo po svetu (sećam se poslednjeg slučaja, kada je niti hiljadu nas nadjačalo ostatak "Đuzepe Meace" avgusta 2006. godine).

 

Sve do polufinala Kupa Šampiona 1991. godine ja sam karte kupovao neposredno pred utakmicu, za bilo koji meč. OK, na čuvenu raniju utakmicu sa Bajernom ušao sam 10 minuta kasnije (kupujući "dodatni" kontigent potpuno neobeleženih karata  - he, he, kako se uvek pravio crni fond u klubovima) i gledao sa vrha, ali u ostalim slučajevima moja snalažljivost i sposobnost probijanja (da ne upotrebim drugi izraz) omogućavali su mi brzu kupovinu.

Druga su vremena. Sem onih najvatrenijih, u koje ubrajam navijače KK "Partizan" i FK "Crvena Zvezda" (izvinjavam se takođe vernim navijačima malih klubova - njihova vernost je svakako i veća od mase "velikih"), većina nema pojma gde su došli i zašto, pa moraju neki Novak i drugovi da pokazuju kad i kako da bodre one koji igraju. Navijaće i oni - psihologija mase je čudna stvar, ali to nema veze sa "oni  navijanjem, sa recimo onih 25 minuta neprestanog pevanja jedne iste strofe u Bariju ili 70 minuta te iste nedelju dana kasnije na meču sa Željom.

 

Jeb'la vas publika!

Atačmenti



Komentari (88)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

loader loader 01:46 05.12.2010

Visinske zavrzlame

Raspored u "Areni":
Snobovi dole, narod gore !
Milutin Milošević Milutin Milošević 01:51 05.12.2010

Re: Visinske zavrzlame

Snobovi dole

A tek kakva je gužva u VIP salonu...
loader loader 02:08 05.12.2010

Re: Visinske zavrzlame

Gužva u ..? Ne videh. Tv ima, eto, i neke mane

Ali, dovoljno beše ono što sam video. Kao da su sličice iz "Sabora", ili "Svadbe" poispadale i složile se u prvih nekoliko redova partera. Ne videh baš precizno, jel bio neko i od likova iz "Kurira"?
jaksa scekic jaksa scekic 13:43 05.12.2010

Re: Visinske zavrzlame

Milutin Milošević
Snobovi dole

A tek kakva je gužva u VIP salonu...


kad sam vide onog..i tu cu da stanem Montgomerija, sve mi se smucilo.
Milsim(bar do sad) da je Tadic mudro odlucio da se ne pojavljuje, jer VIP drustvo je stvarno.....u najmanju ruku smesno k'o bioskop.
Ali sta i ocekivati od TSS nego Grandovsku atmosferu
ours ours 16:12 05.12.2010

Re: Visinske zavrzlame

jaksa scekic
Milsim(bar do sad) da je Tadic mudro odlucio da se ne pojavljuje


Ne zadugo. Evo ga sad tamo.

Pozer.
jaksa scekic jaksa scekic 16:39 05.12.2010

Re: Visinske zavrzlame

ours
jaksa scekic
Milsim(bar do sad) da je Tadic mudro odlucio da se ne pojavljuje


Ne zadugo. Evo ga sad tamo.

Pozer.


Vidim, ova sansa se ne propusta, jos ako Srbija pobedi
Milutin Milošević Milutin Milošević 17:11 05.12.2010

Re: Visinske zavrzlame

Mogao bi odmah posle i svoj Kongres da održi - valjda su mu svi delegatu tu
aleksandrapetkovic aleksandrapetkovic 17:41 05.12.2010

Re: Visinske zavrzlame

Daje i autograme!
ours ours 18:30 05.12.2010

Re: Visinske zavrzlame

"Srbija je večeras centar sveta, to je MOJA poruka Francuskoj."

"Ja sam ovde u prikrajku" [i dajem izjavu za RTS].
polarno_prase polarno_prase 19:01 05.12.2010

Re: Visinske zavrzlame

Ja jako volim tenis, ali, realno, to je oduvek bio snobovski sport. To je takoreći deo tradicije. Šta god ja mislio o konkretnim personama koje sede po ložama u Areni, ipak mi nimalo ne smeta odsustvo fudbalske atmosfere.
jaksa scekic jaksa scekic 22:57 05.12.2010

Re: Visinske zavrzlame

ours
"Srbija je večeras centar sveta, to je MOJA poruka Francuskoj."

"Ja sam ovde u prikrajku" [i dajem izjavu za RTS].


Bar nije sedeo u VIP delu, nego sa publikom

J
Milutin Milošević Milutin Milošević 00:10 06.12.2010

Re: Visinske zavrzlame

Pa kad je zakasnio na deljenje karata, a posle niko lud mu ne bi ustao
vludvig vludvig 01:55 05.12.2010

Kurta i Murta

Kad sam video onog picopevca Đelića kako skače i maše, kao sad on navija, stomak mi se prevrnuo.

A izgleda i da one 3iljade registrovanih baš nešto zabole..
NNN NNN 11:27 05.12.2010

Re: Kurta i Murta

3iljade registrovanih baš nešto zabole..
Mislim da ovo nije uopšte tačno.
To registrovani teniseri mislim da se odnosi na klince koji treniraju (u proseku oko 12-13 godina starosti, rekao bih) i bila ih je prepuna Arena i mislim da je baš dobro i lepo što su oni dobili karte (ako je već neko morao da dobije).
JJ Beba JJ Beba 15:27 05.12.2010

Re: Kurta i Murta

No, meni se sve čini da su karte deljene kurti i murti, fensi facama, poslovnim prijateljima, partijskim drugovima i koznakomeveć.


meni tako jadno što Zimonjić uči publiku kako da navija!!!!! tako bar rekao ovaj komentator na početku prenosa, koji se juče žalio na naše navijače - kao bolje navijaju francuzi, dišu kao jedan...evo i sada grdi navijaće što nisu tihi
evo pobedio Nole, loži publiku

edit
sad reko i da nadjačamo francuze, kaže pa nisu bre bolji od nas!!
nikola_kovac nikola_kovac 02:02 05.12.2010

Гледе навијања

Ја мислим да су тенисери потпуно размажени са оним својим "не могу да играм док публика навија". Тенис волим од малена, што значи довољно година, и увек сам прихватао ,ту културу навијања - до скороѕ када је у једном мечу био критичан поен, а када су ударци били још критичнији - сви су падали нешто око линија и при сваком ударцу је изгледало да противник неће стићи. Публика је увек (рачунајући да је крај поена) гласно реаговала и тиме направила такву атмосферу да не памтим да сам се некада осећао тако напето и добро приликом гледања тениса. Од тада сам скроз променио мишљење о "култури навијања". Замисли да један фудбалер промаши го и жали се да је промашио јер је публика гласно одреаговала. Један од делова спорта јесте навијање, то и сами тенисери кажу. Јесте, треба концентрација, али нека се навежбају да се концентришу у галами и нека пусте публику да, за своје паре, навија како хоће.

Ово смиривање публике стварно иде на живце.
NNN NNN 11:31 05.12.2010

Re: Гледе навијања

Gluposti.
Pola publike ako nešto uopšte kaže za vreme poena (kad loptica padne blizu ili na liniju) kaže (vikne!) - AUT!, tako da to potpuno zbunjuje (i sjebava) tenisere.
U tenisu se tako 100 godina "navija" - i šta sad mi treba da izmišljamo toplu vodu?!
Filip Mladenović Filip Mladenović 02:03 05.12.2010

Beli sport, šarene laže i paralaže!

U areni se okupio srpski džep set! Ostalo je sitnina!
Milutin Milošević Milutin Milošević 02:08 05.12.2010

Re: Beli sport, šarene laže i paralaže!

Prema svecu i tropar!
iris.davidovich iris.davidovich 03:08 05.12.2010

Ovo

Tako se desilo čudo da u sred Beograda francuski navijači budu glasniji od ostatka Arene.


je bilo uzasno - posto sam prenos gledala na tennis channel, kad god skrenem pogled s tv-a, a cujem publiku, ispostavi se da je bio poen za francuze. zatrcim se iz kuhinje, i samo se iznerviram
Za ovaj događaj, situacija je bila još gora, jer je tenis oduvek bio pomodarski sport, a novokomponovanih bogatuna kojima praziluk viri iz dupeta unas se dosta nakupilo. Što bi rekao jedan od komentar na sportskom sajtu: "glumi se visoko društvo, pomodarstvo, pokondiranost… KOMPLEKSI da bi kamermani jurili i snimali "VIP" po areni... da bi bili vidjeni..."


si. aj sto sam prepoznala pojedince iz politicke garniture, nego i gradske blejace (oni na koje covek naleti gde god da makne). a sve mi se cini da je broj ljudi u savezu koji se samo slepaju, a ne rade nista, neverovatan

komentator je doduse pohvalio koliko je odlicnih tenisera doslo iz jedne zemlje kao sto je nasa
lidiaz lidiaz 03:51 05.12.2010

Propusnice :)

Za FK CZV nisi morao da kupujes kartu ako si imao propusnicu, makar do '91. Vazile su. Ako nisu, mogle su da se zamene za kartu :).
A ponekad su vazile i za reprezentaciju na Marakani, i za odbojku, i za rukomet.
I za kosarku je postojala propusnica. Osamdesetih sam kupovala, a devedesetih, u nedostatku para, ali sa nekim vezama dobijala :).

Nadjoh moju staru futrolu za dozvolui u njoj propusnice, sezona 97/98: FK CZV, KK CZV, KK Radnicki, KK Beobanka, KK Beopetrol, KK FMP. Za Partizan "propusnica je bio izvesni Nesa (i njegov telefon u futroli), clan SePeO i sef obezbedjenja u Pioniru - "Samo zovi kad hoces da dodjes".

Mada su karte tad uglavnom mogle da se kupe, i dvorane su bile pune uvek kad su karte bile zvanicno rasprodate. Bilo je uvek raznih koji su dobijali karte po politickim i slicnim vezama, ali cini mi se manje.

Inace, danas i juce, poznat mi stariji covek u prvom redu. Razum kaze da to nije Jagos Puric, moj bivsi profesor, i bivsi JUL rektor BU i tast Milana Bozica bivseg SePeO potpredsednika Skupstine Beograda. Al' ne lezi vraze, jeste, onaj u crvenom dzemperu, sto je Montgomeri posle sedeo do njega.
Milutin Milošević Milutin Milošević 11:12 05.12.2010

Re: Propusnice :)

Za FK CZV nisi morao da kupujes kartu ako si imao propusnicu, makar do '91. Vazile su. Ako nisu, mogle su da se zamene za kartu :).

To je, uistinu, važilo za sedišta na Zapadu i eventualno Istoku. Mi sa Severa bili smo oslobođeni te privilegije i kupovali karte na blagajni.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 12:27 05.12.2010

Re: Propusnice :)

Milutin Milošević
Za FK CZV nisi morao da kupujes kartu ako si imao propusnicu, makar do '91. Vazile su. Ako nisu, mogle su da se zamene za kartu :).

To je, uistinu, važilo za sedišta na Zapadu i eventualno Istoku. Mi sa Severa bili smo oslobođeni te privilegije i kupovali karte na blagajni.


kako, Milutine, ja od 1987. do 1992. sezonske članske i sve te godine na Severu, bez kupovine karte? nisi ti zapamtio nešto kako valja.

btw, za tenis je ogavno. posebno mi dominira neukusno odelo šljaštavo bože đelića. uticajan, al' šabanin.
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:18 05.12.2010

Re: Propusnice :)

Srđane,

Nisam rekao da nije bilo sezonskih karata. I ja sam je imao jedne godine. Rekao sam da nije postojala obaveza da imamo sezonske karte da bi mogli da onda kupujemo karte za utakmice. Sigurno je sa sezonskom bilo lakše, ali ne i obavezno.
lidiaz lidiaz 16:16 05.12.2010

Re: Propusnice :)

Na severu nisu bila numerisana mesta, ali su propusnice i dalje vazile.

Mada, istina, ja sam znala i te sto uzmu sljfne karata, ali ne na blagajni, vec u klubu direktno. Znam da sam bratu bar jednom nabavila jug po ceni za neku medjunarodnu. Sever je bio skuplji od cene i nije bilo dovoljno karata.

Ja sam devedesetih imala tu neku privilegovanu besplatnu propusnicu, prve godine ans 200, kasnije oko 1000. Sad mozda to izgleda nefer, ali na svim onim utakmicama protiv Proletera, Spartaka, i sl, na severu smo bili samo mi sa propusnicama. Ostali su dolazili ponekad na derbi i na medjunarodne ako je u pitanju zvucno ime.

Karte za jug od gore su bile za Barsu.
dolybell92 dolybell92 06:44 05.12.2010

Ovako nekako...



(http://www.daviscup.com/En/photos/galleries/)
stefan.hauzer stefan.hauzer 09:11 05.12.2010

Re: Ovako nekako...

inače,francuski navijači su zaista izgledali kompaktno i nekako fanatično motivisani i izgleda kao da su se dobro zezali(što je meni potpuno neverovatno,francuzi,misliiiim)...
dolybell92 dolybell92 10:13 05.12.2010

Re: Ovako nekako...

More, nešto mi pade na pamet,
da to nisu, može biti, naši Francuzi,
na privremenom radu već 40ak godina,
sa sve decom i unucima...


Milutin Milošević Milutin Milošević 11:17 05.12.2010

Re: Ovako nekako...

francuski navijači su zaista izgledali kompaktno i nekako fanatično motivisani i izgleda kao da su se dobro zezali

I kad je trebalo organizovano ometali naše igrače u toku poena
NNN NNN 11:34 05.12.2010

Re: Ovako nekako...

I kad je trebalo organizovano ometali naše igrače u toku poena
Ovde su sudije bile previše popustljive - i to je bila čista provokacija našim navijačima (koji su čak jednom i opomenuti)
Kazezoze Kazezoze 12:34 05.12.2010

Re: Ovako nekako...

dolybell92
More, nešto mi pade na pamet,
da to nisu, može biti, naši Francuzi,
na privremenom radu već 40ak godina,
sa sve decom i unucima...



jeste, ja sam prepoznao delica u publici
neverovatnimiki neverovatnimiki 09:10 05.12.2010

Temologija

Blog o fudbalu(najnevaznijoj sporednoj stvari na svetu),sada o tenisu(po vaznosti tema kao fudbal podignut na kub)...
Da zivimo u Narodnoj Republici Raju,ove teme bi bile od vrhuskog znacaja za sveopstu raju,ali ovako...

Koga briga za sport?Najnebitnija tema u multiverzumu.Nema karata za tenis?Odnosno neko drugi ih ima,ali autor bloga ih nema.Za privatnu kuknjavu su i izmisljeni twitter-i i facebook statusi:"Rucao sam,podrignuo,nema karata za tenis..."

Blog b92 je previse javno i vazno mesto za iznosenje licnih prbavnih problema.Autori bi,makar iz pristojnosti,to trebalo da imaju na umu kada odlucuju o cemu ce da pisu.
gorran2 gorran2 09:26 05.12.2010

Re: Temologija

Blog b92 je previse javno i vazno mesto za iznosenje licnih prbavnih problema

Naprotiv. Ako ste lepo ručkali, i odjednom Vam tokom varenja spopala neka misao o nato-paktu, hokeju na ledu, ili o Hamletu, ili uopšte o umetnosti - ovo je pravo mesto.
Dr M Dr M 11:14 05.12.2010

Re: Temologija

Za privatnu kuknjavu su i izmisljeni twitter-i i facebook statusi:


Moram da priznam da nisam tako shvatio ovaj tekst.

Meni izgleda kao ukazivanje na cinjenicu da zbog vladajuceg sloja onih sa besplatnim propusnicama za tenis, za prvi red, za zivot, nema nikakvih mogucnosti za one ostale.

Milutin Milošević Milutin Milošević 11:15 05.12.2010

Re: Temologija

Blog b92 je previse javno i vazno mesto za iznosenje licnih prbavnih problema.Autori bi,makar iz pristojnosti,to trebalo da imaju na umu kada odlucuju o cemu ce da pisu.

Živela Redakcija za moralno-politički rad Bloga B92.

Urednice, ovoga što pre da uzNete za moderatora. Ne samo da je britak i konkretan, nego ne propušta da bilo koja glupava tema promakne.
NNN NNN 12:01 05.12.2010

Re: Temologija

Ne samo da je britak i konkretan, nego ne propušta da bilo koja glupava tema promakne.
Milutine, mislim da bi trebalo da pišeš o krucijalnim temama, kao npr. izbor za gej ikonu
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:24 05.12.2010

Re: Temologija

Pa pisao sam već dva puta o LGBT. Mislio sam da sam ispunio kvotu
ecce-florian ecce-florian 16:46 05.12.2010

Re: Temologija

Milutin Milošević
Pa pisao sam već dva puta o LGBT. Mislio sam da sam ispunio kvotu

A o LGB tenisu ništa, a?

Potpuno razumem gornjeg komentatora, ako već pišeš o tenisu nedeljom, daj nešto zanimljivije
Evo kako bi naprimer AO pričao materiji
ivana23 ivana23 16:50 05.12.2010

Re: Temologija

ecce-florian
Evo kako bi naprimer AO pričao materiji


Ta 'materija' vise ne postoji, operisana je i smanjena.

Ne bi je prepoznao...
ecce-florian ecce-florian 17:39 05.12.2010

Re: Temologija

Ne bi je prepoznao...

Pa kad se više ne farba u plavo

Šteta

Milutin Milošević Milutin Milošević 17:43 05.12.2010

Re: Temologija

A o LGB tenisu ništa, a?

Evo malo i o tome
NNN NNN 11:58 05.12.2010

Jedina gora stvar od deljenja karata je

kad puste karte u "potpuno slobodnu prodaju", pa par tapkaroša kupi skoro sve karte.

Najogoljeniji slučaj poetic justice-a:
par hiljada ljudi satima čekaju čekaju da kupe kartu za utakmicu Jugoslavija - Španija (96.) i preko reda do blaganjne dolazi baraba (tako što stoji na ogradi!) i kupuje sve, blagajna se zatvara, a raja koja više trpeti ne može, skida ga sa ograde i dolazi do karata po "vrlo povoljnoj" ceni (a za uzvrat održava tapkarušu kratak kurs odvikavanja od tapkanja).
mariopan mariopan 19:54 06.12.2010

Re: Jedina gora stvar od deljenja karata je

NNN
kad puste karte u "potpuno slobodnu prodaju", pa par tapkaroša kupi skoro sve karte.

Najogoljeniji slučaj poetic justice-a:
par hiljada ljudi satima čekaju čekaju da kupe kartu za utakmicu Jugoslavija - Španija (96.) i preko reda do blaganjne dolazi baraba (tako što stoji na ogradi!) i kupuje sve, blagajna se zatvara, a raja koja više trpeti ne može, skida ga sa ograde i dolazi do karata po "vrlo povoljnoj" ceni (a za uzvrat održava tapkarušu kratak kurs odvikavanja od tapkanja).

Potapkali ga?
Živi bili
miloradkakmar miloradkakmar 12:28 05.12.2010

E, moj Gazda

svi oni misle da se ovim ulaznicama stiže u visoko društvo!?

Ti to gledaš normalnije , sportskije jer se već nalaziš tamo.
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:29 05.12.2010

Re: E, moj Gazda

Hvala, Milorade, na lepim rečima. Meni se, inače, u njihovo "visoko" društvo baš i ne ide.
ivana23 ivana23 13:16 05.12.2010

***

Tipsarević na Tviteru: Gde je ta bučna srpska publika?

Srpski teniser Janko Tipsarević podržao je na svojoj Tviter stranici pisanja inostranih novinara sa Dejvis kupa koji su izrazili čuđenje oko prilično tihe srpske publike u Areni.
Inostrani mediji su nedeljama pre finala pompezno predstavljali srpske navijače, dok su francuski listovi pisali o mogućoj negostoljubivosti i provokacijama sa tribina.


twitter -> -where-is-unruly-serbian-crowd

- Tipsarevic to pitanje komotno neka prosledi Zivojinovicu, on najbolje zna kome su karte poklonjene.
Unfuckable Unfuckable 13:45 05.12.2010

Re: ***

da, pa ja zaista ne očekujem da Viljem Montgomeri vitla srpskom zastavom, ne bih da mu poremetim koncentraciju a vidim da baš pažljivo prati dešavanja
NNN NNN 13:49 05.12.2010

Re: ***

Tipsarević bi prvo trebalo da postavi pitanje:
Gde je onaj srčani borac Janko Tipsarević?
i da počne da igra tenis, umesto da kuka na publiku, sudije itd.
ivana23 ivana23 14:04 05.12.2010

Re: ***

NNN
Tipsarević bi prvo trebalo da postavi pitanje:Gde je onaj srčani borac Janko Tipsarević? i da počne da igra tenis, umesto da kuka na publiku, sudije itd.


Janko nije spominjao sudije.
NNN NNN 14:33 05.12.2010

Re: ***

Ok.
Ali nemoj da namerno mašiš poentu mog komentara.
Janko je protiv Monfisa igrao kao babuskera i da je bilo milion divljih Srba u dvorani ne bi mu pomoglo.
alselone alselone 19:05 05.12.2010

Re: ***

NNN

Janko je protiv Monfisa igrao kao babuskera i da je bilo milion divljih Srba u dvorani ne bi mu pomoglo.


Ovo jednostavno nije tacno. Igrao je veoma agresivno i pozdrtvovano ali ga nije islo. Nije pogadjao, ali daleko od toga da je igrao kao babuskara.
Covek u belom Covek u belom 14:10 05.12.2010

Navijanje

Gazda
Upravo drugačije od onoga što se decenijama dešavalo po svetu (sećam se poslednjeg slučaja, kada je niti hiljadu nas nadjačalo ostatak "Đuzepe Meace" avgusta 2006. godine).

Hehe, secam se ovoga. Al je Milanu pretila kazna izbacivanja zbog onog cuvenog namestanja (nista od toga zbog UEFA mafije naravno) pa je karta bila svega neverovatnih 10evra. Otud nekih 1000 neorganizovanih (uz jos 300 organizovanih) Zvezdinih navijaca koji su se zaista mnogo bolje culi od Milanovih, cak i od njihovog kopa...
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:25 05.12.2010

Re: Navijanje

Kad su im bacili topovski udar sa vrha one tribine, nastao je muk na stadionu

PS Poslao sam ti mail
NNN NNN 15:27 05.12.2010

Bravo Nole

majstore, profesore, doktore
stefan.hauzer stefan.hauzer 15:39 05.12.2010

Re: Bravo Nole

wow,ovo je bio tenis! (neverovatno,kakvi udarci,poeni...)
ivana23 ivana23 15:51 05.12.2010

Re: Bravo Nole

NNN
majstore, profesore, doktore


Milutin Milošević Milutin Milošević 15:51 05.12.2010

Re: Bravo Nole

Da, sjajan meč. A sad, kom' opanci kom' mokasine
NNN NNN 15:55 05.12.2010

Re: Bravo Nole

WOW, kakva slika
Kazezoze Kazezoze 15:55 05.12.2010

Re: Bravo Nole

NNN
majstore, profesore, doktore

odlicno, za razliku od janka, nole je tacno znao kako treba igrati protiv crnca - strpljivo i cekati na njegove greske.
JJ Beba JJ Beba 16:54 05.12.2010

Re: Bravo Nole

za razliku od janka, nole je tacno znao kako treba igrati protiv crnca

!!!?
ih bre kzzkz sto tako? Covek ima ime
Covek u belom Covek u belom 16:57 05.12.2010

Re: Bravo Nole

JJ Beba
za razliku od janka, nole je tacno znao kako treba igrati protiv crnca

!!!?
ih bre kzzkz sto tako? Covek ima ime

Zbog njegovih atletskih predispozicija .
Kazezoze Kazezoze 17:08 05.12.2010

Re: Bravo Nole

JJ Beba
za razliku od janka, nole je tacno znao kako treba igrati protiv crnca

!!!?
ih bre kzzkz sto tako? Covek ima ime

ma nisam se mogao u trenutku setiti imena, pa sam, najviše radi kretanja, rekao crnac...znaš i sama da su meni crnci OK i da tu nema mestu diskriminaciji.
JJ Beba JJ Beba 17:38 05.12.2010

Re: Bravo Nole

Kazezoze
JJ Beba
za razliku od janka, nole je tacno znao kako treba igrati protiv crnca

!!!?
ih bre kzzkz sto tako? Covek ima ime

ma nisam se mogao u trenutku setiti imena, pa sam, najviše radi kretanja, rekao crnac...znaš i sama da su meni crnci OK i da tu nema mestu diskriminaciji.

zato sam bila zaprepaštana.
nekako sam skapirala da ako nisi mogao da se setiš imena da se mogao da kažeš francuz..jbg meni bez veze
NNN NNN 15:54 05.12.2010

Igra Viktor



Čovek je u životnoj formi
(šteta što je juče 4 i po sata iscrpljivao, ali i L(j)odra isto).

Što reče neko:
ako igra L(j)odra trebalo bi i Zimonjić

'ajmo Viktore!
ivana23 ivana23 16:02 05.12.2010

Re: Igra Viktor

Ajde Viktore, neka ti je Bog u pomoci.


Milutin Milošević Milutin Milošević 16:15 05.12.2010

Re: Igra Viktor

Od samog početka se vidi da će biti napeto i neizvesno do samog kraja
Čovek je u životnoj formi

Da, videlo se već juče, sve do trenutka dok nije pukao na sudijske odluke. Valjda će danas biti pribraniji - evo već uzeo prvi brejk!
tyson tyson 14:05 07.12.2010

Re: Igra Viktor

Od samog početka se vidi da će biti napeto i neizvesno do samog kraja




omega68 omega68 17:28 05.12.2010

aaajmo

Braćo, ajmo Srbi, ajmo геџе, гегуле, ајмо геџовани
stefan.hauzer stefan.hauzer 17:30 05.12.2010

Re: aaajmo

a bačvani,nist' ?
Milutin Milošević Milutin Milošević 17:37 05.12.2010

Re: aaajmo

ajmo геџе, гегуле, ајмо геџовани

Čekaj, bre, ima u Areni i malo normalnih ljudi
aleksandrapetkovic aleksandrapetkovic 17:46 05.12.2010

Re: aaajmo

Verovatno ima, al' ima i Željka Joksimovića sa devojkom mu.
omega68 omega68 17:51 05.12.2010

spremte se, spremte

za proslavu

Čekaj, bre, ima u Areni i malo normalnih ljudi

A šta, oni nisu normalni?
a bačvani,nist' ?


kako da ne!


NNN NNN 18:16 05.12.2010

POBEDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!










...... i šišanje
Milutin Milošević Milutin Milošević 18:18 05.12.2010

Re: POBEDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Evo, namestili su ih za šišanje!
Kazezoze Kazezoze 18:23 05.12.2010

Re: POBEDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Milutin Milošević
Evo, namestili su ih za šišanje!

prvo je oćelavio lepi boba, a sad je nole na redu



Milutin Milošević Milutin Milošević 18:26 05.12.2010

Re: POBEDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Evo i Pilića! Ziki na stolici
NNN NNN 18:26 05.12.2010

Re: POBEDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kakav je car Nikola Pilić, čovek koji je puno doneo u ovu ekipu i upravo pokazuje da je njen deo


Ps. Baš mi nekako žao Ljodre (valjda će da nadoknadi trofeje sa Zimonjićem)
mirelarado mirelarado 18:26 05.12.2010

Re: POBEDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!





NNN NNN 18:27 05.12.2010

Re: POBEDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ošišajte Tadića!!!!!!!
Milutin Milošević Milutin Milošević 18:33 05.12.2010

Re: POBEDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Baš mi nekako žao Ljodre

Jadan čovek. Stvarno mu nije lako
ivana23 ivana23 18:37 05.12.2010

Re: POBEDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

stefan.hauzer stefan.hauzer 19:08 05.12.2010

Re: POBEDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NNN
Kakav je car Nikola Pilić, čovek koji je puno doneo u ovu ekipu i upravo pokazuje da je njen deo


apsolutno,čovek je ultra mega giga car!
ecce-florian ecce-florian 20:04 05.12.2010

Re: POBEDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NNN
Ošišajte Tadića!!!!!!!

I šire,kompletan tretman
background noise background noise 19:09 05.12.2010

Milutine . . .

You're such a boyscout . . .

Milutin Milošević Milutin Milošević 19:20 05.12.2010

Re: Milutine . . .



nevencho nevencho 11:27 06.12.2010

Sta znaci..

sposobnost probijanja u odnosu na ovo sto radi visoko drustvo, vip wannabes i pokondirane tikve?

Meni se cini da su oni ili trenutno snalazljiviji ili je vasa sposobnost popustila..


Da li znate za situaciju, odnosno navodnu svadju Telekoma i TSS, gde su ovi povukli novac od uplate karata, pa te iste karte ne vratise na prodajno mesto...a ovi prodali duplirane karte..? Pa onda, zamislite, neki posten svet, ako ne posten, onda fin (da udovoljim vasem ukusu, MOZDA fin) se nasao u cudu..kad su im rekli da im karte ne vaze..a desilo se i da je jedan covek svoje karte (duplo izdate) proglasio ukradenim..pa dosli ovi sto ih legalno kupise, te ih sad ovi na vratima proglasise krivima..

I tako, eto, taj glupi narod, sve lopov do lopova, sve tikva do tikve, pokondirane naravno, sve vip licnosti..a vama se nije dalo..eh, da mi je da mogu da vas zalim.

Tenis sam, ako zelite da znate, gledala od kuce..bilo je zanimljivo, a onda odgledah tri filma, Cruising, Deliverance i Bring me the head of Alfredo Garcia..

Ja sam uzivala. Bice tenisa i sledece godine, rezervisite karte :)
tyson tyson 14:13 07.12.2010

Re: Sta znaci..

Da li znate za situaciju, odnosno navodnu svadju Telekoma i TSS, gde su ovi povukli novac od uplate karata, pa te iste karte ne vratise na prodajno mesto...a ovi prodali duplirane karte..?

A koji su ovi, a koji ovi?



Milutin Milošević Milutin Milošević 16:25 07.12.2010

Re: Sta znaci..

Bice tenisa i sledece godine, rezervisite karte

Neće biti potrebe da ih rezervišem sve do finala (kao što nisam ni ove godine). Voleo bih da opet udjemo, pa makar ponovo gledao na TVu.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana