Region| Zabava| Život

Još samo malo...

Jelica Greganović RSS / 31.12.2010. u 22:04

neujahr2011-03.jpgPod pretnjom najezde maloletnih hordi na naš skromni ali gostoljubivi dom, a u cilju organizovanja što zabavnije sačekuše glanc nove godine, Žmu i ja smo se odlučili da kratko i slatko zbrišemo iz kuće s početka rečenice. U to ime je kao destinacija za provod i ura-ura zabavu odabrana balkanska prestonica, koja imenom garantuje duge noći i otvorene oči – Beč. Naročito kad se uzme u obzir da je Student, sa sve cimerom, napustio stanče u kom se napaja znanjem i otperjao u naručje majke Srbije. Verujući da nema boljeg ludovanja od onog koje ona garantuje vekovnim iskustvom.

Da bi se prvi pasus što bolje nastavio, sa nama su u središte imperije krenuli i prijatelji, nudeći nam nesebičnu podršku  u nameri da se provedemo samo tako. Zauzvrat  im je Žmu obećao klipsanje po Beču i razgledanje istog. Naravno da naivci nisu znali da to pretpostavlja višesatno forsiranje, praćeno vetrenjačenjem ruku mog voljenog Žmua. Ja u tim projektima  poslušno kaskam na repu kolone i najvažinije su mi dve stvari. Prva da ne fasujem informativni bekhend zanesenog Žmua koji tako poletno priča rukama da ako me uhvati nespremnu imam samo par sekundi u gardu. Drugi je taj što meni bez Žmua nikad ne bi uspelo da nađem polaznu destinaciju. Orjentacija mi je slaba tačka. Da sam pčela nikad se kući ne bih vratila.

Beč nas je dočekao širom otvorenih vrata od zamrzivača i temperaturama koje bi Sibiru mogle da nabiju komplekse niže vrednosti i gubitak titule glavnog sinonima za smrzavanje.

-       Rekao sam ti da ne skrećeš levo, šta ćemo na Aljasci…- cvilio je Žmu pokušavajući da odlepi šaku sa automobliske kvake za koju se mrazom zalepila.

Za to vreme su gosti cupkali panično kolce na bečkom asfaltu iz koji je škripao led-ledenim dahom.

Na svu sreću već narednog dana smo zaboravili  da nam je bela smrt disala za vrat dok smo pokušavali da pređemo samo nekoliko desetina metara od auta do zgrade. Zahvaljući tome je Žmu i uspeo da nas odvuče na edukativnu šetnju Bečom. U trajanju od nekoliko sati. To je njegova uža specijalnost. Nisam ni sumnjala da nas čeka dugoročno pešačenje. Ali nisam očekivala da će se pretvoriti u polarnu ekspediciju. A upravo to se desilo. Negde u drugom satu šipčenja, dok nas je Žmu veselo klikćući upoznavao sa katedralama, parlamentima, parkovima okovanim u led i mraz, počela sam da osećam kako mi venu uši, a ispod nosa mi cveta buket inja. Iako smo se za ovaj projekat obukli kao mečke, shvatili smo da je to premalo. Da bi nam to bilo što jasnije, grad Beč se potrudio da nam demonstrira svoju maniju zatvaranja radnji i kafana na sam pomen  praznika.

Usput smo sretali horde turističke sabraće koja su prosto krckala od mraza, grebući iznemoglim noktićima po pozatvaranim vratima radnji za prodaju robe široke potrošnje. Umesto normalnih kapa, rukavica, ćebadi i termofora, gostoljubivi grad Beč je svima nama,  smrzotinama naivnim, nudio plastične prasiće, sjajne buba-mare, imbecilne šešire i još idiotskije kape na svetlucanje, rogove i bućke. Koje jeste da ne mogu da vas ugreju, ali kod ostalih mogu da dovedu do kratkotrajnog zagrevanja šokom koji izaziva pogled na turistu koji se u borbi za opstanak ipak usudio da na glavu natakne roza prase. Doduše par njih je ukebano kako pokušavaju da se probiju u izlog radnje sa kućnim podlogama, ne bi li se zamotali bar u tepihe, mada bi i višemetarske, hodničke staze bile dobro rešenje za spasenje.

To veče smo jedva žive glave izvukli, u ledenim halucinacijama su nam pred očima promicali haskiji, Snežna kraljica i Džek London koji se posthumno ucvelio zato što mu na pisačku pamet nije palo da napiše ledeni roman o Beču. Prva želja pri konačnom dočepavanju kućne temperature u plusu mi je bila da potpalim parket. Žmu je grlio radijator kao najrođenijeg, dok su obamrli Prijatelji sleđenim mozgovima pokušavali da smisle da li da odmah ili sada pobegnu iz valcerskog frižidera.

Već naredni dan je pokazao da ljudsko biće jako brzo uči, naročito ako je podstaknuto ugrožavanjem elementarnog opstanka. Danas smo se obukli u sve što smo imali, merkajući usput jorgane i ćebad koji takođe ne bi bili loši za dopunu igmanskog modnog stila. Očito je i ostatak turističke sorte koji je kao i mi odlučio da se svečano smrzne baš u Beču i baš na samom kraju ove godine, shvatio da je đavo odneo šalu. Bečke ulice su danas vrvile narodom obučenim u sve što je u koferima i torbama pronađeno. Grad Beč je, u saradnji sa dubokom golomrazicom, odgovorio zaoštravanjem situacije – zatvorio je i ono malo radnji i kafana koje su koliko juče izdajnički radile. Na sve što bi moglo da produži opstanak turista u carskom gradu, udareni su rajberi i katanci. Zbog onih sa jačim zubima navučene su i čelične mreže. Turisti su uzvratili udarac odbacivši sve dotadašnje predrasude o kiču i modi, opljačkavši jedine otvorene – drvene tezge. To je rezultiralo pretvaranjem centra nekadašnje imperije u grad koji liči na dvorište ustanove za lečenje duševno nestabilnih. Bečom se trenutno šetaju horde koje na glavama nose roza gude sa sve nogicama na papke, veštičije šešire sa crvenim lampicama, zvone praporcima na irvaskim rogovima.  U trendu su i ušanke najgrđih mogućih boja, na bućke i pompone, šalovi koje inače niko normalan ne bi oko sebe zamotao. Spas od mraza turisti su našli i u perikama, koje svojom plastificiranošću garantuju toplotu, ali i odvikavanje od pušenja, jer se iste pale i pri samom  pogledu na potencijalna grejna tela.

Iznervirana uprava Beča je na brzinu danas sazvala sastanak i odlučila da se neće tek tako predati. U borbu protiv turista su ubačene specijalne, holesterolske jedinice. Drvene tezge su turistima obučenim u kretene, ali što je najvažnije toplo, ponudile bečke specijalitete.  Naravno da se ni jedan ne pravi bez hektolitra ključajućeg zejtina i potamanjene cele generacije svinjskog roda, stisnute u kobacice dimenzija brodskog sulundara. Da bi se turističke krvne žile još sigurnije začepile, dodati su i topljeni sirevi, koji po milimetru svog prostora imaju bar kilogram mlečnih masti na kom su radile generacije alpskih, punomasnih krave. Za svaki slučaj su ubačeni i odredi pržilaca bečkih šnicli veličine jorgana za mladence. Pozadinsku podršku im nude alkoholičarske čete koje pod izgovorom brige za održavanje normalne telesne temperature turističkih tela, istima prodaju topla vina i punčeve, iz kojih su isparili svi začini ostavivši za sobom alkohol u kockama.

Poslednji udarac turistima su udarile Bečlijke, obukavši se u mrtve životinje koje su humanom svešću prognane u ostatku sveta kao nehumani način oblačenja. Fine dame ovdašnje su to prečule i na užas smrznutih turista obučenih u perje, mrazom prošetale obučene u svoje plemenitodlake glodare. Jesu siroti, ali greju.

Uskoro počinjemo sa oblačenjem. Za koje će nam biti potrebno bar dva sata, od kojih sat otpada na šest slojeva hulahopki. Posle toga dolaze na red jakne, preko kaputi, po pet kilometara šalova, šest pari rukavica, nekoliko pantalona i bapskih marama. Noćas oblačim i jorgan. Sačekaću Novu godinu maskirana u nepalskog nomada. Ako me  ne prepozna, neću joj zameriti. Ni ja se ne prepoznajem već par dana.

Srećna vam glanc Nova 2011. Godina. Iz Beča. Glavnog grada Grenlanda. Džek London može da umre na bis. Od zavisti. Ovakav mraz može samo da sanja. I on i njegovi vukovi. A i Snežna kraljica bi mogla da abdicira. Da mi je samo da na'vatam one prevarante koji unovčavaju bajke o globalnom zagrevanju…



Komentari (102)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

jacHa. jacHa. 22:09 31.12.2010

1

prva
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:29 31.12.2010

Re: 1

Srećna ti Nova samo što nije godina! Mi odlazimo u nove zimske pobede. Stigla sam do trećeg džempera...

Veliki novogodišnji ljubac svima!
ivana23 ivana23 23:11 31.12.2010

***

vishnja92 vishnja92 23:33 31.12.2010

Re: ***

Ivano :)))

ivana23 ivana23 23:56 31.12.2010

Re: ***

vishnja92
Ivano :)))


Visnjo :)))

Jelica Greganović Jelica Greganović 02:03 01.01.2011

Re: ***

EVO JE, POČELA JE NOVA GODINA I PRVO ŠTO SAM U NJOJ VIDELA JE IVANIN MAĐIJSKI KLIK HVALA!
hoochie coochie man hoochie coochie man 02:26 01.01.2011

Re: ***

KLIKNUTI OBAVEZNO


Dal je majka rodila junaka koji moze da odoli kad Ivana velikim slovima napise kliknuti obavezno?

Ja prob'o al jbg :)

Srecna i takoto
Jelica Greganović Jelica Greganović 02:28 01.01.2011

Re: ***

Ma kakvi, ja nisam stigla ni da pročitam "obavezno", a već sam kliktala po žbunju...
srdjan.pajic srdjan.pajic 06:40 01.01.2011

Re: 1

Jelica Greganović
Srećna ti Nova samo što nije godina! Mi odlazimo u nove zimske pobede. Stigla sam do trećeg džempera...

Veliki novogodišnji ljubac svima!


Jelica
Uskoro počinjemo sa oblačenjem. Za koje će nam biti potrebno bar dva sata, od kojih sat otpada na šest slojeva hulahopki. Posle toga dolaze na red jakne, preko kaputi, po pet kilometara šalova, šest pari rukavica, nekoliko pantalona i bapskih marama. Noćas oblačim i jorgan.


Eh, kome li sam ja pisao onolike tekstove o oblačenju za potebe samoodržanja ? .

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:07 01.01.2011

Re: 1

Eh, kome li sam ja pisao onolike tekstove o oblačenju za potebe samoodržanja ? .

mirelarado mirelarado 22:10 01.01.2011

Re: ***

Срећна вам свима ова ледена и снежна Нова година! Све најбоље, Јелице!

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:29 01.01.2011

Re: ***

Mirelado, hvala i ja tebi sve najbolje želim...a sličica je...ooooo kako lepo pada nego, izvini, desno donji deo, to je galeb? Dva galeba?
mirelarado mirelarado 00:08 02.01.2011

Re: ***

desno donji deo, to je galeb? Dva galeba?


И мени се чини. Галебови крај светионика, на неком северном мору.
Ево и један куцов у снежној идили:


vishnja92 vishnja92 08:50 02.01.2011

Re: ***

svake zime kad padne sneg, nbgd blokovi su puni galebova :)

Jelice, srecna Nova godina
i svima ostalima, naravski.

Jelica Greganović Jelica Greganović 09:21 02.01.2011

Re: ***

Nešto mi se ne čini oduševljen idilom...
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:23 02.01.2011

Re: ***

Hvala vishnja, takođe...a što se galebova tiče, obeležili su mi prošlu godinu...u Ljubljani ih ima u okolnim močvarama, ali su počeli da se sele u grad i dernjaju po vasceli dan, uz vazdušne okršaje sa vranama. Ono što mi je potpuno neverovatno da lete i noću, po mrklom mraku i naravno i dalje se deru...
mikele9 mikele9 13:40 02.01.2011

Re: ***

svake zime kad padne sneg, nbgd blokovi su puni galebova :)

Između ostalog, klinci iz Blokova i galebovi kažu: BLOKOVI SU ZAKON
mirelarado mirelarado 15:49 02.01.2011

Re: ***

Jelica Greganović
Nešto mi se ne čini oduševljen idilom...


"Одушевљен" је таман колико и ја овим вишедневним дубоким замрзавањем. Лепо је то, пахуљице звездице, бришући северац, хладноћа која уједа за сваки милиметар непокривене коже, али само кад се посматра из безбедне удаљености... са Хаваја, на пример. :)
skyspoter skyspoter 22:16 31.12.2010

i ja sam u imperiji

ali mnogo je dosadno. u ovome, mome, selu osim regularnih alkoholicara, povremenog pandura i sporedo okicenog drveta nema nista.
a meni u glavi ovo

SRECNA NOVA GODINA!

ne mora da bude bolja moze i ista.
dali76 dali76 22:29 31.12.2010

Re: i ja sam u imperiji

auuu Jelice pa tebe rodjeni klinci ne bi prepoznali a kamoli tek rodjena nova godina :)))
Ovde je sinoc bilo 20 iznad nule; danas ce da zahladi , malo. cisto da ne budemo van sveta
sve najbolje u novoj.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:33 31.12.2010

Re: i ja sam u imperiji

O, komšinice! Ovde je već počela baražna vatra, četvoronoške ćemo ići na lokaciju dočeka...ako uspemo da se savijemo od jakni i jorgana...
Srećno!
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:35 31.12.2010

Re: i ja sam u imperiji

Zdravo Dali, mi slavimo penjanje na -5...jeeeeeeee!
Mladenci, vama puno sreće i dabogda vas bilo bar koliko nas
skyspoter skyspoter 22:37 31.12.2010

Re: i ja sam u imperiji

Ovde je sinoc bilo 20 iznad nule;

dali gde si?
situirana sam.
imam cetri psa ali to je ok.
zar ne?
i za tebe xxxxxxxxx
Jelica Greganović Jelica Greganović 02:29 01.01.2011

Re: i ja sam u imperiji

sky, piše da u mojoj državi ne mogu da gledam taj klip...tzvrtz...
skyspoter skyspoter 03:00 01.01.2011

Re: i ja sam u imperiji

Jelica Greganović
sky, piše da u mojoj državi ne mogu da gledam taj klip...tzvrtz...

pa ne cudi me kad je ta tvoja imperija riknula pre moje.
evo ti link ponovo ali ako ne radi moraces da se selis.
milisav68 milisav68 10:38 01.01.2011

Re: i ja sam u imperiji

Jelica Greganović
Zdravo Dali, mi slavimo penjanje na -5...jeeeeeeee!
Mladenci, vama puno sreće i dabogda vas bilo bar koliko nas

Heh, samo -5!
Da znaš samo, u zavičaju ti je zadnjih dana od -10 do -20(tačnije -17).Trenutno je -9, tako da si dzabe bežala na Alpe da se ozimiš.

Pozdrav iz zavičaja i SREĆNA NOVA GODINA!
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:11 01.01.2011

Re: i ja sam u imperiji

Dali, to penjanje na -5 su bili tropi, kojima se ovdašnja, bečka klima smilovala na horde sleđenih turista, koji smo prethodnih dana sipali kuvano vino i za vrat ne bi li se ugrejali...a onda je sinoć, tačno oko ponoći (samo da mi je znati kako li im je to uspelo) domaćin organizovao padanje snega, suvog, kristalnog, onog što ima rad vinskih mušica....taman toliko da i podloga vatrometa zacakli i da svi obrnemo dlanove u u vis i razvučemo osmehe
Черевићан Черевићан 22:32 31.12.2010

избеченим

штогод казли
беч је беч
мирис бившег
мамљивога
зима нек је
није прва
посета је
вредна стога

а у таквом окружењу
те Franc*-ovim тортицама
година нам у наступу
нека буде сретна Вама

(и Вашим) гђо Greganovic

*Saher
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:36 31.12.2010

Re: избеченим

Gazda Čer, hvala za stihovI i puno pozdrava vama i toploti!
Sve najbolje!
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 22:42 31.12.2010

srecna nova godina jelice

Jelica Greganović Jelica Greganović 02:10 01.01.2011

Re: srecna nova godina jelice

I tebi Vaske...'de nađe ovaj film crni Vaske...nisam ni znala da ima divljih Deda Mrazova...
Jukie Jukie 03:29 01.01.2011

Re: srecna nova godina jelice

Jelica Greganović
I tebi Vaske...'de nađe ovaj film crni Vaske...nisam ni znala da ima divljih Deda Mrazova...

Kuku meni, odgledao sam i onaj filmić posle...
Sad više nikad neću zaspati...
Mislim da treba da napravimo jedan nacionalni park gde bi deda Mrazovi mogli slobodno da žive u divljini...
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 11:19 01.01.2011

Re: srecna nova godina jelice

Jelica Greganović
I tebi Vaske...'de nađe ovaj film crni Vaske...nisam ni znala da ima divljih Deda Mrazova...


deda mrazovi i jesu divlji i opasni, kao sto ovaj film lepo pokazuje. moraju se loviti i pripitomljavati kako bi sluzili svrsi
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:15 01.01.2011

Re: srecna nova godina jelice

Vaske, manijače jagerski...
8c_competizione 8c_competizione 14:36 01.01.2011

Re: srecna nova godina jelice

ovo je genijalno!
mikele9 mikele9 13:45 02.01.2011

Re: srecna nova godina jelice

deda mrazovi i jesu divlji i opasni, kao sto ovaj film lepo pokazuje. moraju se loviti i pripitomljavati kako bi sluzili svrsi

100% si u pravu, zato prošetaj do mog bloga, složićeš se sa mojim stavovima glede tz DM
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:56 02.01.2011

Re: srecna nova godina jelice

Ako, ako, samo vi zumbajte Deda Mraza, pitaću vas ko će poklone da vam dinese i kome ćete u keilo da sednete...
macicd macicd 22:42 31.12.2010

Ti si ona što voli

zimu i sneg. Umotavaj se i uživaj.



SREĆNA TI NOVA GODINA.
Jelica Greganović Jelica Greganović 02:11 01.01.2011

macicd

Da, ta sam...al' ovo...auu...
mikele9 mikele9 22:48 31.12.2010

A

kad ja napišem: 'bem ti Zimu, ti mi se ni ne priključuješ a bogami si redovno u svojim blogovima reklamirala Alpe (Julijske i sve ostale), divan prhutavi sneg, Zimu do cvokotanja i ostale zimske čarolije. Eto ti sad
Grlim vas i ljubim i želim vam sve najbolje ne samo u Novoj 2011 godini.
Mikele
ivana23 ivana23 22:53 31.12.2010

Re: A

Jelica Greganović Jelica Greganović 02:13 01.01.2011

Re: A

Hvala Majstore! Evo si me na mah precepio...čitam ovo što si mi napisao i dva puta se vraćam na avatar...kao da mi je Cole pisao...
Poljupci tebi i tvojima Mikele dobri
mlekac mlekac 22:56 31.12.2010

Htela sam

da ti posaljem privatnu cestitku, pa ukapirala da nemam tvoj mail!

Stoga, ajde da se izljubimo ovako javno, da su nam deca ziva i zdrava, Zmuovi orni i radni, da su nam zivotinjke vesele i nestasne, cvece da cvate sve u 16, i, generalno, da nam nova godina donese puuno svega neceg lepog!

Sve najbolje, draga!

(A sad brisem nazad - nas podmladak se razbezao u strelce, pa smo napravili evergreen zurku u poslenji cas)
Jelica Greganović Jelica Greganović 02:15 01.01.2011

Re: Htela sam

Hvala mlekac bolje ovako, ne psotizavam na mail, a i malo štrajkujem Tebi i decama i vilenjaku, sve najbolje!
anonimni_autor anonimni_autor 21:40 01.01.2011

Re: Htela sam

Jelica Greganović
Hvala mlekac bolje ovako, ne psotizavam na mail, a i malo štrajkujem Tebi i decama i vilenjaku, sve najbolje!

I vilenjak tebe pozdravlja! Sad i ja mogu da pisem ovde.
Bojan Budimac Bojan Budimac 23:12 31.12.2010

:)

Ovde je već 12 minuta 2011.

Zdravlja, ljubavi i sreće svima želim.
ivana23 ivana23 23:14 31.12.2010

Re: :)

Bojan Budimac
Ovde je već 12 minuta 2011.


Je l' stigao Deda Mraz..?
Bojan Budimac Bojan Budimac 01:36 01.01.2011

Re: :)

Je l' stigao Deda Mraz..?

Možda tamo u Istanbul, ovde ga nisam video
ivana23 ivana23 01:57 01.01.2011

Re: :)

Bojan Budimac
Je l' stigao Deda Mraz..?

Možda tamo u Istanbul, ovde ga nisam video


Garant nisi izasao da pogledas dimnjak...
Bojan Budimac Bojan Budimac 02:11 01.01.2011

Re: :)

Garant nisi izasao da pogledas dimnjak...

Priznajem, nisam. Ko će po ovoj hladnoći da izlazi, pa još na krov? Izlazim samo po drva.
(8º)
Jelica Greganović Jelica Greganović 02:17 01.01.2011

Re: :)

Sve najbolje Budimac!
Stiže i Deda Mraz

ivana23 ivana23 02:28 01.01.2011

Re: :)

Bojan Budimac
Garant nisi izasao da pogledas dimnjak...
Priznajem, nisam. Ko će po ovoj hladnoći da izlazi, pa još na krov? Izlazim samo po drva.(8º)


Kamo srece da je ovde 8, ne smemo ni prozor da otvorimo... (-9), pa ti vidi.
Spiridon Spiridon 23:36 31.12.2010

..

srecna nova svim blogodrugarima, a posebno domacici =]

Spi

jedan.kub jedan.kub 00:01 01.01.2011

Re: ..

Srećna ti Nova!Neće Beč uteći. Ostavite razgledanje i za iduću.
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:16 01.01.2011

Re: ..

Hvala spi i kubu i svi!
NNN NNN 00:05 01.01.2011

SREĆNA NOVA DECENIJA!!!

SVE NAJBOLJE!!!
PUNO ZDRAVLJA I SREĆE!!!



freehand freehand 00:25 01.01.2011

Eh... (Freehand u dešperatu)

Ovo je čestitanje matorih i ludih, da vam kažem. Niko mlad i normalan nije u ovome momentu pored računara...
Pa eto...
Svima sve najbolje.
Spiridon Spiridon 00:37 01.01.2011

Re: Eh... (Freehand u dešperatu)

Niko mlad i normalan nije u ovome momentu pored računara...


ali su zato računari pored nas =)
freehand freehand 00:57 01.01.2011

Re: Eh... (Freehand u dešperatu)

Spiridon
Niko mlad i normalan nije u ovome momentu pored računara...


ali su zato računari pored nas =)

Da, vidiš... Momenat opšte i vaskolike mobilnosti sam izgubio iz vida!
Jelica Greganović Jelica Greganović 02:20 01.01.2011

Re: Eh... (Freehand u dešperatu)

Niko mlad i normalan nije u ovome momentu pored računara...

Hvala, hvala freehandu...evo sam se upravo vratila sa dočeka, u novu smo ušli sa bluzom....Blues Brothersima i bečkim valcerima...mlados' ludos'
Sve najbolje dužniče
freehand freehand 02:41 01.01.2011

Re: Eh... (Freehand u dešperatu)

Sve najbolje dužniče

Dug je zao drug, uglavnom. Mada, u situaciji kao što je ova - podrazumeva susret, što potpuno menja situaciju.

I dobro, Mariahilfer strasse, na opakom minusu, tamo i nazad... Zvuči baš primamljivo.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:53 01.01.2011

Re: Eh... (Freehand u dešperatu)

Danas smo posetili Šenbrun, gde bi baštovanske glave letele da je majka Terezija u životu...sve se zaledilo, turisti gamižu gde god stignu...propas'...ali zato je impresija dana carski šmorn sa jabučnom kremom, daklem njam!
Čekamo sneg koji je najavljen za danas, a iako je mrva plusa, tako je hlaaadno jer brije vetar da smo batalili dalje pokazivanje grada Prijateljima koji su već na granici ciknjavanja od 'ladnoće. Da nije kuvanog vina i punča...
freehand freehand 19:13 01.01.2011

Re: Eh... (Freehand u dešperatu)

Danas smo posetili Šenbrun, gde bi baštovanske glave letele da je majka Terezija u životu...sve se zaledilo, turisti gamižu gde god stignu


U Šenbrunu je, kol'ko se sećam - po takvom nevremenu zajebano zalaziti u one aleje. Mož' i da ne izađeš.
A kajzeršmaren sa apfelmusom smo nekad jako obožavali...
Blagoš tebe.
Aj' za mene izedi jednan apfelštrudel sa vanilen sosom, i jednu germ knedlu sa puterom i moncukerom.
Pa mi posle natenane opisuj, da ja mogu sebi lepo guzicu da izgrickam od muke, ali pliz!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:42 01.01.2011

Re: Eh... (Freehand u dešperatu)

Mada...zgodno je pre toga uzeti jedan langos sa kobajicom unutru, premazan belim lukom ili samo langos opržeto testance veličine tepika u dnevnoj sobi sa takodže lukcom namazatim...mada ni carske knedlne nisu za bacanje, ali ja preferiram sve sa cimetom, jabučni punč sa dosta cimeta i carski šmorn sa toplim apfelmusom poprašenim takodže cimetom mi je...njam...ako usput i sneg popraši, meni je mmmmmmm...

btw, u Šenbrunu imaju tako lepe šotke čudo jedno i dva šotana, svaki svoj harem ima i 'oće iz ruke da jedu...svi su slikali orlove, ja sam patke...orlovi bili, pa propali, a patke polacko ali još uvek tabaju...
mlekac mlekac 02:42 02.01.2011

Re: Eh... (Freehand u dešperatu)

Jelica Greganović
svi su slikali orlove, ja sam patke...orlovi bili, pa propali, a patke polacko ali još uvek tabaju...


Ma dobro, patke, nego uslikali ti one pink gice na turistickim glavama? Vec dva dana pokusavam da zamislim kako to izgleda, al' masta mi nije tako bujna - daj slicku, plzzz
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:27 02.01.2011

Re: Eh... (Freehand u dešperatu)

Ja ih nisam slikala, ali kanda da neki jesu, dakle, bečke gice





mlekac mlekac 17:25 02.01.2011

Re: Eh... (Freehand u dešperatu)

Jelica Greganović
Ja ih nisam slikala, ali kanda da neki jesu, dakle, bečke gice







Izen im kreatora, pa sto ne napravi ove papke da bar pokriju usi????

Gice su

Jesi nabavila sopstveni primerak?
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:44 02.01.2011

Re: Eh... (Freehand u dešperatu)

Jesi nabavila sopstveni primerak?

Ni slučajno! Toliko očajna nisam bila. Ja sam glumila mrmota sa sluškama-grejačima...to mi liči na opis radnog mesta...to može...ali da nosim svinjče na glavi i da mu papci zvone u mom pogledu, ne dolazi u obzir.
Vera Johnson Vera Johnson 01:16 01.01.2011

tekst

kao i uvek fenomenalan, jelice. mozda nije lepo (s obzirom na sve patnje kroz koje prodjoste poradi smrzavanja), ali nasmejala sam se do suza. nova godina ce u moje selo doci tek za nekih 5 sati. cekamo strpljivo. u medjuvremenu

srecna nova godina greganovic plemenu (sa sve mackama i ikarom).

srecna nova godina svim blogerima (kad vec ne nadjoh onaj smajli koji salje poljubac)
Jelica Greganović Jelica Greganović 02:21 01.01.2011

Re: tekst

Hvala Vera, uzvraćamo želje...deca su porasturana u strelce, mačke samuju, a Ikara je vlasnica mu njegova lako drogirala da se ne sastravljuje od pucnjave i spava kao bubica...
topcat topcat 02:02 01.01.2011

i ovdje...

Sve najbolje!

hajkula1 hajkula1 03:48 01.01.2011

Jelice i svi ostali

Srecna, srecna, srecna Nova Godina
Voja Radovanović Voja Radovanović 07:54 01.01.2011

blog

Srećna i tebi...i da nastaviš tako dobro da pišeš...Pozz
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:43 01.01.2011

Re: blog

Hvala hajkulo i Vojo, kome želim što duže srrrkove kafe uz prateće misli svakodnevne

I za vas, iz Beča, lično moja omiljena

sesili sesili 09:07 01.01.2011

Srećno!!!

Uz prvu jutarnju, čitam tekst omiljene blogerke. Ni ja noćas nisam bila uz kompjuter pa sada šaljem poljupce i pozdrave iz
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:46 01.01.2011

Re: Srećno!!!

Hvala sesili i ja tebi želim puno sreće, ljubavi i zdravlja, uz drugi moj omiljeni



elastigirl elastigirl 09:43 01.01.2011

Srecna Nova!

Evo i kod nas je stigla pre 45 minuta! Srecna Nova svima!



elastigirl elastigirl 09:43 01.01.2011

Srecna Nova!

dupli post, izbrisala!
rade.radumilo rade.radumilo 10:23 01.01.2011

Kad u Beogradu pobeli asfalt

Sretnu novu godinu, svima želim. Ja sam po prvi put posle 20 god. dočekao Novu Godinu u svom domu (ne računam prilike kada sam ja bio organizator žurki).
Temperatura ovih dana u BG deluje da je nešto niža nego u Beču, ali su Beograđani po običaju organizovali vojnu vežbu i podgrejali atmosferu vatrenom moći nekoliko Panzer divizija.

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:08 01.01.2011

Re: Kad u Beogradu pobeli asfalt

Rade, sapatniče, kod nas u Bečima snega nema (samo je malo šećerilo baš oko koraka u novu godinu), golomrazica brije.
A što se tiče vojne vežbe, vidi, nisu ni ovi toliko naivni ni fini koliko sam očekivala...još od deset juče je počelo da gruva, takve salve petardi nisam čula ni u Bgd, grad je satima mirisao na barut kao prva linija fronta, a tako se i dimilo...mi smo bili u trilemi da li uopšte da idemo u grad na doček kad je kod nas u kraju (a to je širi centar finog Beča) neko kroz prozor ispucao šaržer iz pištolja...a evo od jutros ponovo gruvaju...da potroše nagomilane zalihe za omanji rat regionalnih razmera.
rade.radumilo rade.radumilo 21:09 01.01.2011

Re: Kad u Beogradu pobeli asfalt

Razlika je samo u tome što su kod njih blagdani završeni, a nas čekaju još božićna i srpskonovogidšnja ofanziva.

Nune Popović Nune Popović 13:24 01.01.2011

Sve najbolje!



Sve najbolje za Greganse, uz zvuke tradicionalnog novogodišnjeg koncerta u Beču!
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:12 01.01.2011

Re: Sve najbolje!

Hvala Nunči i Tamika, ljubimo vas i mislimo na vas! Sve najbolje vam želimo, sa sve možda ipak skotiš foldom za Tamiku a i da kumica dobije brata ili sestricu

jasnaz jasnaz 13:55 01.01.2011

! 011






srećno !

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:14 01.01.2011

Re: ! 011

Ooooo, mrda i cakli! Hvala jasnaz, i tebi puno mrdanja i svetlucanja želim u ovoj novoj!
8c_competizione 8c_competizione 14:24 01.01.2011

Jeco ti si CAR!

Bolji opis novogodishnjeg doceka u ledari nisam odavno citao! sit se ismeja!

ja ovde u Berlinu znao za jadac (dodushe nije bash ni bilo toliko hladno kao proshlih nedelja) pa ostao u kucnoj radinosti

vidim ja da ces ti, zajedno sa prijateljima, muzu jednu jabuku u usta, kao opomenu sta ce da mu se desi ako vas jos jednom odvede na docek Novaka bilo gde udaljenije 10 km od Ekvatora!
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:56 01.01.2011

Re: Jeco ti si CAR!

competizione, fala
Znala sam ja za jadac od prošle godine još kad nas je ovde zima depilirala, tako da sam Prijateljima rekla da se obuku kao mečke i da slučajno neko ne kreće u BečU u nekim providnim i vijorećim finjacima...mada, jesmo se obukli u nepalskom stilu, al' džaba...kad bi bar pao sneg...
bubamarac bubamarac 15:11 01.01.2011

Suzy F



Bec je najljepsi kada lisce opada.
Sretna Nova Godina!
Na Jahorini nocas bilo oko 10 ispod nule, ja u kosulji gledao vatromet na 1600 mnv.
Nije ludacka, vec fina, teget, iz HM.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:59 01.01.2011

Re: Suzy F

Koji si ti, ne vidim ni jednog u tegetnom izdanju



Jedne patofne za tebe, ako si na Jahorini trebaće ti


grecha grecha 19:02 01.01.2011

srecna nova

dusho :)
tebi i tvojim sledjenim sap u/a tnicima*

videces, kada ''sve prodje'' secaces se samo najlepseg iz Becha.
jorgana, krzna iz chizama, radijatora u holu hotela i tako ...

*nepotrebno precrtati

ljubim te :*
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:49 01.01.2011

Re: srecna nova

O draga, otkud ti!
Hvala i ja ljub tebi šaljem i da se vidimo uskoro, mislim da je opet godina pobegla...ljuuub!

Ostalima: Da vas upoznam, ovo je moja školska drugarica sto godina je nisam videla ni čula i onda se pojavila na blogu, divno je l da...
dolybell92 dolybell92 10:38 02.01.2011

2011. prvi put


docsumann docsumann 12:29 02.01.2011

ŠUMSKA ČESTITKA S ČUDOVIŠTEM



Jelice, tebi i tvojoj porodici sve najbolje u 2011.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:47 02.01.2011

Re: ŠUMSKA ČESTITKA S ČUDOVIŠTEM

I vama sve najbolje!

Domazet Domazet 22:12 02.01.2011

Potpuni trol...

...

U stvari samo obrazujem Ma(r)xu.



Inache, ovde kod mene se temperatura vratila na normalu. U stvari je malo toplije. Teshko da ce danas pasti ispod 263.15 K...
ivana23 ivana23 22:17 02.01.2011

Re: Potpuni trol...

Domazet
... Teshko da ce danas pasti ispod 263.15 K...


Mislis - 273,15 K... ?


Domazet Domazet 22:41 02.01.2011

That would be something...

ivana23

Mislis - 273,15 K... ?

...ne samo za Chicago nego i za Bosea i Einsteina

PS Ovo pod uslovom da je ona crtica minus. Ali ne smem vishe, ubice me gazdarica bloga...
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:56 02.01.2011

Re: Potpuni trol...

yugaya yugaya 23:42 02.01.2011

Re: Potpuni trol...

..ste se vrnuli ili ste jos na Aljasci?


(hepinjujir)
ivana23 ivana23 23:44 02.01.2011

Re: That would be something...

Crtica je 'onako' ne predstavlja minus.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana