Ljubav| Roditeljstvo| Zabava

DOČEK NA KOLARCU

Bojana Maljević RSS / 01.01.2011. u 07:48

119027_deda-mraz--pare-01_iff.jpg?ver=1293180676 

Oko devet sati, kao i obično, teme su bile "Vreme života i vreme smrti". To je trajalo neko vreme. Posle se pričalo i o tome ko je peder a ko ne, na srpskoj političkoj sceni. Nikada neću biti sigurna kada je ta reč upotrebljavana kao seksualno opredeljenje a kada kao karakterna osobina. Ni da li to spada u "Vreme vlasti" ili "Vreme zla". U svakom slučaju, gde god da je otac nacije bio noćas, štucao je.

Dok se nije prešlo na neke beznačajne teme. Najznačajnija od svih beznačajnih tema bila je: da li je Dinkić lagao za soma eura po glavi stanovnika ili je verovao? I da li to ima veze sa licemerjem ili sa rečenicom mog mlađeg sina (8) koji je rekao: "Mama, molio sam se za Yu-gi-oh karte, ali nisam se molio bogu - u njega ne verujem".  

Verujem da beznačajne teme svi bolje podnose uz značajno dobru večeru. Nas osmoro odraslih i četvoro dece jelo je "za sve pare". Domaćica se pokazala kao prava. Ja sam jela ćurku, deo od bataka, uz izuzetno pečen krompir u rerni. Posle sam jela saher tortu, kojoj možda nije ravna ni ona iz Beča. Meni je najznačajniji deo bila večera. Ovo je bio prvi put da večeram u gostima za Novu Godinu. Uvek sam kod kuće i nikada ne gledam novogodišnji program. 

Dok smo večerali iz televizora je dopirao zvuk koncerta sa trga, koji je prenosio Studio B. U nekom užasnom i ničim izazvano promenjenom aranžmanu, Kiki je pevao pesmu "Čekaj me". To je zvučalo grozno, pa je neko rekao "Zaj...", ustao od stola i promenio kanal. Na HRT-u je bio koncert Olivera Dragojevića. Tu smo se svi obradovali. Ne za dugo. Jer su imali tako haotičan prenos koji je stalno prelazio na neki drugi koncert u Opatiji. To nas je stravično nerviralo. Na drugim programima nije bilo ništa bolje.

Pametnu decu ništa osim večere tu nije zanimalo, pa su otišla da se igraju u dečijoj sobi. Domaćin je menjao programe i ja sam se osećala kao da devedesete još traju. Tada sam još uvek gledala televiziju i pamtim da je bilo sve isto, jednako dosadno i besmisleno. Na Pinku je naravno bio Grand Šou. Ili Parada ili kako se to već zove. Prepoznala sam Lepu Brenu, Lepu Lukić, Tozovca i Cuneta. Pitala sam ko su neki koje ne znam i dobijala uvek isti odgovor: "Ibarska".  

Bližila se ponoć. Domaćica je predložila: "Hajde da iz pedagoških razloga vratimo na Studio B, tamo je sad Bajaga, pa da pozovemo decu i dočekamo Novu Godinu." Dakle - za decu spremamo "doček na Kolarcu"? Smejali smo se i ja sam izjavila da ću napisati blog o tome, sa naslovom kakav sam stavila. Uz sav smeh i svo obožavanje domaćice i njene duhovitosti, razmišljala sam da li ti klinci sad misle da smo mi jezivo licemerni? Pa oni su u sobi čuli sve šta se slušalo u dnevnoj. Mišljenja sam da deca ne podnose licemerje. Svesno, nesvesno, kao god - ne podnose ga. I da ga u životu potom surovo kažnjavaju. Ili porastu u one koji bivaju kažnjeni. Osim toga, šta ako je mom Nidži Bajaga isto što i ovi sa Ibarske? Nemam pojma. Ali to su bile moje prve misli u Novoj 2011. Posle sam mislila na nešto drugo, što spada u "Vreme uživanja", ali koga pa to zanima... Dakle, želim vam svima Srećnu Novu Godinu, uz najomiljeniju Nidžinu pesmu:

 

 

Tagovi



Komentari (45)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Voja Radovanović Voja Radovanović 07:59 01.01.2011

blog

Srećna i tebi i tvojoj porodici...sve najbolje...pozz...
dali76 dali76 09:43 01.01.2011

Re: blog

Hm, da deca znaju vise nego sto mislimo. Ovo govorim kao ucitelj posto jos nisam roditelj.
sve najbolje Bojana.
Bojana Maljević Bojana Maljević 16:01 01.01.2011

Re: blog

dali76
Hm, da deca znaju vise nego sto mislimo.

Deca znaju sve. Ili osećaju sve. I sve mogu da razumeju, shvate i podnesu, osim licemerja. A odrasli su, često bez namere da budu takvi, licemerni. Smatram da je tu negde koren problema u svakom odnosu i svakom društvu.
blogovatelj blogovatelj 16:31 01.01.2011

Re: blog

Deca znaju sve. Ili osećaju sve. I sve mogu da razumeju, shvate i podnesu, osim licemerja


Svevideća deca, što kaže Andrić u "Priči o vezirovom slonu" kada deca smisle igru i igraju se vezira i slona. Jedno dete glumi slona, drugo ga vodi, a treće glumi uvlakača koji se veziru uvlači, pa prilazi slonu, nudi mu jabuku i mazi ga šatro iz ljubavi...

Za licimure recept postoji, kao sto znamo...

spadalo92 spadalo92 16:34 01.01.2011

Re: blog

Bojana Maljević
dali76
Hm, da deca znaju vise nego sto mislimo.

Deca znaju sve. Ili osećaju sve. I sve mogu da razumeju, shvate i podnesu, osim licemerja. A odrasli su, često bez namere da budu takvi, licemerni. Smatram da je tu negde koren problema u svakom odnosu i svakom društvu.

Nikada nisam svesno lagao svoju decu. To može biti veoma teškoi frustrirajuće ali se isplati. Kada je moj sin prvi put trebao da dobije "pravu" veliku inekciju, upitao me je: "Tata, a 'oće inekcija mnogo da me boli?" Odgovorio sam mu da hoće ali sam ga naučio šta da radi pa će ga onda inekcija sasvim malo boleti. Došli smo kod doktora, smestio sam ga na ležaj, oslobodio guzu i upitao ga: "Hoćeš sam ili da te držim"? Malo je razmislio i rekao: "Sam ću". Sestra je ipak krenula da ga drži ali ju je doktor zaustavio (Doktor Damjanović, DZ Stari grad). Kada je sve prošlo u najboljem redu, doktor mi je stegao ruku i rekao: "Svaka vam čast!" Moj sin se više nikada nije plašio inekcije, a ja sam bio najponosniji otac na svetu.
Bojana Maljević Bojana Maljević 16:39 01.01.2011

Re: blog

Svevideća deca, što kaže Andrić u "Priči o vezirovom slonu" kada deca smisle igru i igraju se vezira i slona.

Gde se seti!? Bravo.
Bojana Maljević Bojana Maljević 16:43 01.01.2011

Re: blog

Nikada nisam svesno lagao svoju decu.....Moj sin se više nikada nije plašio inekcije, a ja sam bio najponosniji otac na svetu.

Lepa priča. Ali laž nije uvek isto što i licemerje. Mene ovo drugo mnogo više boli. Kao i svu decu.
I još nešto: pojedinačni slučajevi licemerja nisu toliko strašni za nečije detinjstvo koliko je strašno što je celo društvo licemerno.
spadalo92 spadalo92 17:09 01.01.2011

Re: blog

Ali laž nije uvek isto što i licemerje.

U pravu si, nije isto. Ali su sijamski blizanci. Jedno bez drugog ne mogu. Gde postoji laž, tu negde u ćošku čuči licemerje i obratno. Ali da ne širim dalje. Previše je ozbiljna tema za usputno ćaskanje. Mogla bi da otvoriš poseban post na ovu temu. A ja svima toplo preporučujem "Slobodnu decu Samerhila".
I još nešto: pojedinačni slučajevi licemerja nisu toliko strašni za nečije detinjstvo koliko je strašno što je celo društvo licemerno.

Slažem se, apsolutno.
dali76 dali76 20:34 01.01.2011

Re: blog

e spadalo spadalo pa tebi taj nick uopste ne stoji bar ne u ovom postu :)
svaka cast za hrabrost tvoju i tvoj klinca.
Unfuckable Unfuckable 21:29 01.01.2011

Re: blog

Gde postoji laž, tu negde u ćošku čuči licemerje i obratno

moguće, ali ima tu svega i svačega. Naime, ne znam zašto me sve ovo podsetilo na jednu zanimljivu scenu sa skorašnjeg sestrićevog (o da, ja sam ponositi ujka x3) rođendana (gde se, po pravilu, matorci daleko najbolje provedu) i gde je jedna gospodža majka, otprilike mojih godina, dozvolila sebi da prokomentariše za sada sumnjivi i vrlo verovatno manjkavi ljubavno - eroCki opus slavljenika (upravo je čudnovata ta zabrinutost, valjda se plaši da ne postane gej) rečima da "eto, nema problema, mali je sladak pa će ona da poradi na edukaciji" kapirajući valjda da slavljeniku (i svima nama okolo koji smo kažnjeni da slušamo to lupetanje) nudi fantastičnu uslugu.
Stvari su se naglo promenile, rođendan otišao malo u "efe" a šaljivi osmejak s lica nestao kada je upitana da li se onda slaže da neko od prisutnih čilagera ispomogne malo oko njene kćeri sličnih godina.
spadalo92 spadalo92 21:39 01.01.2011

Re: blog

svaka cast za hrabrost tvoju i tvoj klinca.

Pa sad, meni i nije trebala neka hrabrost. Uostalom, nije se radilo o mojoj guzi, hihihi! Ali sada ozbiljno. Imali smo sreće što nam je decu lečio Dr Damjanović. Bio je malo neobičan dečiji doktor. Starovremenski. Ja mu donesem sve laboratorijske nalaze, on ih prostre po stolu i natera i mene i sina (ili ćerku) da ih zajedno s njim proanaliziramo. Zatim pregleda mog sina (ili ćerku) ("zini, kaži a" itd.), Onda onako zamišljeno kaže: "Mislim da je u pitanju... (navede neku bolest), šta vi mislite?" Ja se sav važan složim sa njime. "Za početak bih mu (joj) prepisao neki sirup da zaustavimo taj kašalj, šta kažete?" Ne kažem ništa, samo važno klimnem glavom. "E pa onda dobro. Dođite za nedelju dana, pa ćemo videti šta dalje."...
Bojana Maljević Bojana Maljević 01:09 02.01.2011

Re: blog

Naime, ne znam zašto me sve ovo podsetilo na jednu zanimljivu scenu sa skorašnjeg sestrićevog

Ponosni ujače, opisaTa scena je prilično užasna. Zašto te je, pobogu, ovde nešto podsetilo na tu neduhovitu majku ženskog maloletnog deteta?
Bojana Maljević Bojana Maljević 01:12 02.01.2011

Re: blog

Starovremenski.

Volim starovremenske doktore. Takav je bio i pedijatar moje dece, Dr. Dimitrijević. Znao je satima nesebično da sedi kod mene i da mi objašnjava sve šta me je zanimalo. Mislim da se slobodno može računati da sam bar jednu godinu medicine završila pored njega. Uz to je i profesor, pa je sve lepo umeo... čak i meni, dosadnoj.
emremark emremark 02:39 02.01.2011

Re: blog

Bojana Maljević
Naime, ne znam zašto me sve ovo podsetilo na jednu zanimljivu scenu sa skorašnjeg sestrićevog

Ponosni ujače, opisaTa scena je prilično užasna. Zašto te je, pobogu, ovde nešto podsetilo na tu neduhovitu majku ženskog maloletnog deteta?

šaljivi osmejak s lica nestao kada je upitana da li se onda slaže da neko od prisutnih čilagera ispomogne malo oko njene kćeri sličnih godina.

Nedohoviata majka ali i bolesni "cilageri".
mlekac mlekac 02:50 02.01.2011

Re: blog

spadalo92
svaka cast za hrabrost tvoju i tvoj klinca.

Pa sad, meni i nije trebala neka hrabrost. Uostalom, nije se radilo o mojoj guzi, hihihi! Ali sada ozbiljno. Imali smo sreće što nam je decu lečio Dr Damjanović. Bio je malo neobičan dečiji doktor. Starovremenski.

Sad si me, ali potpuno, bacio u komu!
Mene je, kad sam bila mala (a to je, brate, bilo mooogooo davno), u DZ Stari Grad lecio Dr Damjanovic! Kog je moja mama obozavala jer je bio starovremski lekar koji nije imao nista protiv ponekog bapskog leka. Nemoguce da je isti cika doktor u pitanju?
spadalo92 spadalo92 05:28 02.01.2011

Re: blog

Sad si me, ali potpuno, bacio u komu!
Mene je, kad sam bila mala (a to je, brate, bilo mooogooo davno), u DZ Stari Grad lecio Dr Damjanovic! Kog je moja mama obozavala jer je bio starovremski lekar koji nije imao nista protiv ponekog bapskog leka. Nemoguce da je isti cika doktor u pitanju?


Pa i jeste bilo mnogo davno. Moj sin ima sada 31 godinu, a ja imam... dobro, nećemo sad o tome, he.
mlekac mlekac 06:16 02.01.2011

Re: blog

spadalo92
Sad si me, ali potpuno, bacio u komu!
Mene je, kad sam bila mala (a to je, brate, bilo mooogooo davno), u DZ Stari Grad lecio Dr Damjanovic! Kog je moja mama obozavala jer je bio starovremski lekar koji nije imao nista protiv ponekog bapskog leka. Nemoguce da je isti cika doktor u pitanju?


Pa i jeste bilo mnogo davno. Moj sin ima sada 31 godinu, a ja imam... dobro, nećemo sad o tome, he.


E onda je isti cika doktor u pitanju. Mada sam ja bila ubedjena da se penzionisao jos dok sam ja bila u osnovnoj (a iz iste sam izasla pre nego sto je tvoj sin rodjen), al' to ti je ono - sta zna dete...

Stvarno je bio jedan od najboljih pedijatara ikad u pomenutom DZ.
tyson tyson 10:33 01.01.2011

?!


Pa čekaj, jesi li se ti dobro provela na dočeku, ili ste sve vreme pričali o politici i političarima, mazohistički se prepuštali TV novogodišnjem programu i prenosu koncerta sa trga, dok su ti se po glavi vrzmala filozofska pitanja sa mračnim odgovorima?

Ovo što si napisala ne zvuči obećavajuće.


Bojana Maljević Bojana Maljević 16:12 01.01.2011

Re: ?!

Ovo što si napisala ne zvuči obećavajuće.

Ti još uvek veruješ u Deda Mraza i novogodišnja obećanja? Veruješ u ono "kako uđem u NG - takva će mi biti"? Ja odavno ne.
Osim toga, meni je bilo sasvim okej. Nego tebi se ne može nikako ugoditi
vojislav948 vojislav948 10:40 01.01.2011

Re: blog


Bojana tebi i tvojoj porodici sve najbolje u Novoj 2011. godini nadam se bez licemera i licemerja.
G r o f G r o f 11:04 01.01.2011

...i tako to.

Nisam čekao Novu godinu ali me je stigla, sve sa onim ponoćnim mirisom baruta i zvucima večnog folka.
Neki zli čarobnjak začarao je neke pesme i osudio nas da svake godine slušamo iste.
Kao u Letu iznad kukavičjeg gnezda.
Možda je vreme da Deda mraz ode u penziju i uposli mladje mrazove koji bi kao od šale spičili zlog čarobnjaka.

...i tako to.
Lepe želje se podrazumevaju.
Bojana Maljević Bojana Maljević 15:35 01.01.2011

Re: ...i tako to.

Neki zli čarobnjak začarao je neke pesme i osudio nas da svake godine slušamo iste.

Da. Ali svake. Možda čak i svake decenije. Koje se ja sećam
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 12:07 01.01.2011

žardinjera

Svake Nove godine, vec tradicionalno, ja se obavezem deci: 1. da cu biti u Beogradu, 2. da cu biti kod kuce i cuvati psa:)

Meni je to super, volim kad mogu nešto da uradim za moje mladunce, pa da oni vitlaju oslobođeni brige:)

Doduše, prošle Nove godine sam se zeznula, pa sam pseto izvela u pola dvanaest, da kaki piški, a kuče ko svako kuče, radoznalo, zveralo u nebo i vatromet iznad našeg dvorišta, ja cupkala u mestu, pa sam tako, Novu godinu, tj tačno ponoć, dočekala na šardinjeri, što sam shvatila po prštanju i galami s okolnih prozora.

Ok, nije bilo total neudobno, u mom dvorištu, Dadov, žardinjere ko Tutankamonovi sarkofazi...

Ove godine sam bila mudrija, izašla sam sa psom u pola jedanaest, ali moje kuče voli da igra fudbal na sngu, znači, ja šutnem lopticu, pas dribluje i brani, pa onda ako uspem da je puknem, odjuri i donese i tako, sto i kusur puta...:)

Nisam ni primetila da sam jurcala po snegu više od sata:)


Rezultat je bio da sam po ulasku u kuću oljušitla narandžu, uključila teve i zaspala pre ponoći, hehe, prespavala sve petarde i novogodipnje programe, sms-ove i telefonske pozive, mailove:)

Ah, da, moraću da kažem deci kad se vrate u gnezdo, da se naš mili pas uopšte, definitivno, ne boji petardi, ma ni ne trza, srce moje:)



niccolo niccolo 17:18 01.01.2011

Re: žardinjera

da se naš mili pas uopšte, definitivno, ne boji petardi, ma ni ne trza, srce moje:)

Isto tako ni moj pas uopšte ne obraća pažnju na petarde, što je lepa promena u odnosu na prethodnu kucu s kojom je nova godina uvek bila veliki problem, šta je sve radila pokušavajući da se sakrije negde...

Nego,
uz najomiljeniju Nidžinu pesmu

Pozdrav za imenjaka
zilikaka zilikaka 20:04 01.01.2011

Re: žardinjera

da se naš mili pas uopšte, definitivno, ne boji petardi, ma ni ne trza, srce moje:)

Daj recept!
Ovaj naš nestaje na prvi pucanj. Kako ima pravi kereći život (em dvorište, em mogućnost da krstari kroz ceo kraj), ne mož ga naći ni dozvati satima posle frke. Konsultovali mi literaturu, vodili kod psihologa, al ništa pomoglo nije.
Unfuckable Unfuckable 21:19 01.01.2011

Re: žardinjera

Daj recept!

možda je, nedajbože - gluv.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 21:34 01.01.2011

Re: žardinjera

Unfuckable
Daj recept!

možda je, nedajbože - gluv.


nije, u svoj toj halabuci, ja tiho kazem dodji, pa dodje, iako je 50 m od mene:) ok, moram odlucno da kazem:)

ali, ima gluvu drugaricu, jednu lepu dogo argentino, rodjenu gluvu, gazda je spasao eutanazije kad je bila štene, usvojio i naučio na laser:)

Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 21:36 01.01.2011

Re: žardinjera

Daj recept!


uh, nemam.

moj prethodni pas, isto zenka nemackog ovcara, trzala se na petarde, a bombardovanje 1999. provela u gvozdenoj kadi, samo uši virile. kako krene, ona hop u kupatilo pa u kadu.
mlekac mlekac 02:54 02.01.2011

Re: žardinjera

Vesna Knežević Ćosić
Daj recept!


uh, nemam.

moj prethodni pas, isto zenka nemackog ovcara, trzala se na petarde, a bombardovanje 1999. provela u gvozdenoj kadi, samo uši virile. kako krene, ona hop u kupatilo pa u kadu.

Cuj, kada je jos pomoz' boze resenje. Nasa mesanka labradora i ridzbeka, u BW, imala je obicaj, kad zapucaju petarde i vatrometi, da zbrise u kupatilo i posto-poto pokusava da ugura svoju pozamasnu konstituciju IZA WC solje, u onaj mali prostor izmedju iste i zida.

Tako smo svi bili stekli uslovni refleks da pre nego sto otpocne novogodisnje slavlje prvo dobro zatvorimo vrata od kupatila!
Bojana Maljević Bojana Maljević 03:04 02.01.2011

Re: žardinjera

da ugura svoju pozamasnu konstituciju IZA WC solje,

Moja Skali gura glavu U WC šolju.
spadalo92 spadalo92 10:04 02.01.2011

Re: žardinjera

Vesna Knežević Ćosić
Daj recept!


uh, nemam.

moj prethodni pas, isto zenka nemackog ovcara, trzala se na petarde, a bombardovanje 1999. provela u gvozdenoj kadi, samo uši virile. kako krene, ona hop u kupatilo pa u kadu.

Ja imam staforda. Kažu za njih da su gladijatori među psima. Kad pukne prva petarda on mi gurne glavu pod mišku i drhti. Imam i jednu kuju. To je rasa, kako da kažem, "Dorćolski gonič mačaka". Kad počne pucnjava, ona izleti u dvorište i na svaki pucanj odgovori žestokim lavežom.
zilikaka zilikaka 11:01 02.01.2011

Re: žardinjera

To je rasa, kako da kažem, "Dorćolski gonič mačaka". Kad počne pucnjava, ona izleti u dvorište i na svaki pucanj odgovori žestokim lavežom

Onda sam očigledno promašila rasu. Moj je plemenita AUTOhtona sorta iz najužeg centra NS.
Prvih nekoliko dana spavao isključivo ispod auta
Ja mislila da mu takvo poreklo garantuje otpornost na razne stvari, al kanda će morati na preobuku kod tetka u Požarevac
G r o f G r o f 11:46 02.01.2011

Re: žardinjera

moj prethodni pas, isto zenka nemackog ovcara, trzala se na petarde, a bombardovanje 1999. provela u gvozdenoj kadi, samo uši virile. kako krene, ona hop u kupatilo pa u kadu.


Tu pomoći nema.
Imam prijatelja, lovca, koji je naprosto obožavao svog psa "bosanskog baraka". Taj pas se izuzetno ponašao u lovu ali imao je jednu manu, bojao se pucnja. Prijatelj je pokušao sto čuda i posetio sto dresera da ga izleči ali bez uspeha.
max.cohen92 max.cohen92 12:23 01.01.2011

...saher

Godine kucaju gore nego taximetar onih baraba i gusara sto voze sa aerodroma...Kakav god da ti je bio docek, izgleda da ti je gastronomski uzitak bio za pamcenje.Saher torta.Ljubomoran!!!
Novogodisnje jutro(dan,kako god) nije pravo bez The one and only,u mom slucaju omiljeni Cincarin Herbert Von Karajan i naravno Radetzky.Uz to saher torta ne da ide...uff.Saher.Ljubomoran do bola.Iz dna duse...Gde je pomenu?
Sve najbolje tebi i blog komuni sa Kipra.
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:38 01.01.2011

Re: ...saher

Sad, kad je prošao koncerat, odomo u Ulicu na kratku šetnju, pa na tradicionalno druženje u Brankovinu. Nova je, neke stvari su stare ali ne blede!

Uživajte u ovim danima.
Bojana Maljević Bojana Maljević 15:43 01.01.2011

Re: ...saher

Kakav god da ti je bio docek...

Ma "doček" je bio okej, veče sa prijateljima kao bilo koje drugo. Ne volim doček NG, koja ništa novo ne donosi.
...izgleda da ti je gastronomski uzitak bio za pamcenje.

O, da! To sam htela da istaknem. Malo li je?
Saher torta.Ljubomoran!!!

Pojela sam dva parčeta

Hvala na muzici. U mom detinjstvu se bez nje zaista nije moglo zamisliti novogodišnje jutro.
mikimedic mikimedic 00:57 02.01.2011

Re: ...saher

Novogodisnje jutro(dan,kako god) nije pravo bez The one and only,u mom slucaju omiljeni Cincarin Herbert Von Karajan i naravno Radetzky.


mora da je to jutro 1987. bilo bas posebno.
mlekac mlekac 02:56 02.01.2011

Re: ...saher

max.cohen92
Godine kucaju gore nego taximetar onih baraba i gusara sto voze sa aerodroma...Kakav god da ti je bio docek, izgleda da ti je gastronomski uzitak bio za pamcenje.Saher torta.Ljubomoran!!!
Novogodisnje jutro(dan,kako god) nije pravo bez The one and only,u mom slucaju omiljeni Cincarin Herbert Von Karajan i naravno Radetzky.Uz to saher torta ne da ide...uff.Saher.Ljubomoran do bola.Iz dna duse...Gde je pomenu?
Sve najbolje tebi i blog komuni sa Kipra.

Zamalo da ga ove godine omanem! Koncerat, hocem reci. Nisam proverila da su ga manijaci prebacili na II program!
Jukie Jukie 12:41 01.01.2011

Kompjuter mi pojeo poruku...

Dakle, mama ima novu igračku u vidu mašinice za pravljenje rezanaca, pa ju je isprobala praveći rezance za ćureću supu sa puno povrća. To je poremetilo redosled kuvanja, pa smo prvo pojeli pečeni krompir i piletinu da se ne ohlade dok supa ne bude gotova. Supa je bila odlična! ali izgleda da ćuretina stvarno izaziva pospanost, pa sam otišao da dremnem i ustao tek u 23.30.

Ispostavilo se dakle da je moje brižljivo istraživanje TV programa za doček na sajtu sbb bilo gubljenje vremena jer je sve prošlo. Onda sam ustanovio da Ultra u novogodišnjoj noći pušta svoj uobičajeni program od dve epizode Mighty boosh a između Top gear, tako da sam to gledao. Mama je za to vreme umesto Zvezda granda gledala mnogo lepšu narodnu muziku na TV Kopernikus, i koristim priliku da se zahvalim toj stanici

Sve u svemu, javlja mi se da ćemo zimus jesti dosta domaće supe sa domaćim rezancima, a već razmišljam i o upotrebi pomenutih rezanaca kao paste sa kikiriki-paradajz-crni luk sosom.
shure shure 16:09 01.01.2011

docek

Vecerali,oko sedam,a pre toga oko tri,rucali ...jbt.a sta sad?Zar jos jedan docek Nove Godine koji razocarava?
Ma slucajno mi izlete:ajmo do Temisvara!!
E pa bilo se super.
Bonus:zbog vremenske razlike,docekasmo dve nove godine ,ili docekasmo 2011-u,pa nazad u 2010-u(ili u Srbiju),pa nanovo eto 2011.Potvrdjeno!
Pozdrav svima i srecno nam bilo!
Bojana Maljević Bojana Maljević 16:27 01.01.2011

Re: docek

Ma slucajno mi izlete:ajmo do Temisvara!!
E pa bilo se super.
Bonus:zbog vremenske razlike,docekasmo dve nove godine ,i

Pa stvarno je super. Obožavam iznenadne izlete. Do bilo čega.
nestor92 nestor92 22:47 01.01.2011

Srecno

mlekac mlekac 03:11 02.01.2011

Nas sacekalo iznenadjenje

Podmladak nam saopstio, oko sedmice, da se razilazi u strelce! OK. Za Princezu smo, doduse, znali da nece biti u porodicnom gnezdu, ali ona dvojica do poslednjeg casa (i dok se nisu osvetili svezeskuvanoj sarmi) nisu bili sigurni hoce li oni kod nekog ili neko kod njih.

I tako, ostadosmo sami sa debelo razocaranim, sveze zaljubiska Bibercetom koga sam, povremeno, morala da unosim sa terase, kako bi se otkravio, posto je pola veceri proveo na istoj ceznjivo gledajuci u terasu preko puta. Tu mu zivi njegova, takodje desetogodisnja, simpatija cija mama, nazalost, nije imala sluha za njihove ljubavne muke (i nase smrzavanje), pa nit' je odobrila da mlada dama predje preko dvorista do nas, niti da djuvegija ode do njih.
Sreca te VIP ima opciju onih bonus impuls za razgovore u mrezi (ako mi ih ne ukinu jer je moj najmladji sin, verovatno, prva osoba u ovom gradu koja je uspela da za jedno vece iskoristi 1700 din bonus kredita).

Mi smo, ostavljeni posle vise od dvadeset godina sami sebi, brze bolje panicno cimnuli kuma, koji, neocekivano, ove nove godine nije svirao nigde i prizvali ga da dodje do nas. S kumom su stigla jos dva drugara i tako je ispala potpuno neplanirana, ali sasvim prijatna sedeljka.

A sto se TV-a tice - nas novogodisnji program se, jos od BW, bazira na VH1 i VH1 classic. Mada jesmo ukljucili Bajagu pred ponoc.

Torti nismo imali, ali sarme su bile taman kako treba. Jedino su mnogo brzo otisle. Zna li neko rade li mesare sutra? Moracu da pravim repirzu sarmi...

Sve najlepse u novoj, Bojana, i ljubi podmladak!
Bojana Maljević Bojana Maljević 03:24 02.01.2011

Re: Nas sacekalo iznenadjenje

Podmladak nam saopstio, oko sedmice, da se razilazi u strelce! OK.

Pa tako je nekako bilo i kod nas. I ja sam rekla OK (malo sam se i zagrcnula pride). Luka prvi put nije bio kod kuće za NG. Mi smo brže-bolje iz iste izašli. I otišli u goste. Kod dragih prijatelja. Koji su nas divno ugostili. Opet mi se jede saher. U ovo doba.
Pozz mlekac, ljubi i ti svoj!
mlekac mlekac 03:30 02.01.2011

Re: Nas sacekalo iznenadjenje

Bojana Maljević
Podmladak nam saopstio, oko sedmice, da se razilazi u strelce! OK.

Pa tako je nekako bilo i kod nas. I ja sam rekla OK (malo sam se i zagrcnula pride). Luka prvi put nije bio kod kuće za NG. Mi smo brže-bolje iz iste izašli. I otišli u goste. Kod dragih prijatelja. Koji su nas divno ugostili. Opet mi se jede saher. U ovo doba.
Pozz mlekac, ljubi i ti svoj!

Potpuno kapiram (pogotovo deo sa zagrcnjavanjem). S jedne strane mi bilo zao Biberceta, a s druge... Khm, khm, khm, ma mnogo dosadne ove gusobolje! A i onaj crni luk od sarme bas stipa. I posle dva dana.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana