Tri karte za Holivud II: Toma Strikes Back

Belius RSS / 19.12.2007. u 03:12

 

Trailer:

"Srbija ne može da se bori protiv NATO-a. Način da se uspostavi vojna ravnoteža na Balkanu jeste da se utvrdi rusko vojno prisustvo u Srbiji", ukazao je Nikolić. "Ako već imamo američku bazu na Kosovu, zašto ne možemo imati i rusku bazu u Srbiji?", upitao je lider SRS i ocenio da bi "Srbija tada bila potpuno bezbedna".

Bioskop: 

Film gledaš ne zato što ti se gleda već zato što si se zeznuo – bio si u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Dok si zbunjen stajao na sred ulice, naišla masa i ugurala te u bioskop. Znaš ono na stadionu ili na koncertu – tu si gde si, krene talasanje i ne vredi da se buniš, najbolje je da uložiš svu snagu da sačuvaš malo prostora za disanje oko sebe i da se upreš svom silom da ne bi pao na kolena. Ne vredi ni da psuješ ni da ubeđuješ masu – stampedo je krenuo i nema razuma dok se krdo negde ne zaustavi.

O filmu: 

Scenario je isti kao u prvom delu. Jedni su za Ruse, jedni za Amerikance, a ostali jedino žele da normalno žive u svom malom mestu. Priča se vrti oko par glavnih glumaca, koji za svoju popularnost više mogu da zahvale slučajnom rasporedu uloga nego svome stvarnom talentu.

Tako je Toma veliki rusofil. Na početku filma on pljuje po svakom ko nije za Ruse i žestoko se protivi izgradnji stranih vojnih baza jer to predstavlja izdaju. U stvari, sve je izdaja. Čak i ako ti je čukun-deda prošao pored ustaše, tvoje unuče je izdajnik. Naravno, pred izbore Toma obično obuče jagnjeće ruho, jer je njegovima dovoljno da samo jednom pobede. U ovom delu, ostrašćen „direktnom” podrškom Rusije, zalaže se da se u zemlji podignu ruske vojne baze i da se na taj način parira Amerikancima. Poenta je valjda da ako počne neki novi rat, svi budemo zajedno zbrisani sa lica zemlje kol’ko već prvi dan rata. Ili da zauvek živimo pod pritiskom i u strahu, jer to je najplodnije tlo za diktaturu. Svakako da je cilj i da niko nikad ne kaže: hej, mržnja i vređanje je prevaziđena stvar, to se više tako ne radi.

Onima koji su ljubitelji ovog žanra preporučujem sledeći film: na početku Rusi na brzinu prefarbavaju svoja vojna vozila iz BIH i grabe ka Kosovu i Metohiji dok ih narod pozdravlja i raduje im se.

Kraj te epizode znamo, mada kao da smo zaboravili. Po toj logici, nije pitanje kada će novoizgrađene baze Rusi prepustiti NATO-u, već za koje pare. Tu se i dešava neočekivani obrt u našem filmu: ispadne da Toma radi za Amerikance!!!

Što se tiče publike, želim nam svima srećan kraj i što manje unesrećenih statista i sporednih glumaca. Kikiriki, semenke...

Atačmenti



Komentari (10)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Milena Mitic Milena Mitic 08:23 19.12.2007

...

ja gledala film iz poslednjeg reda i zbrisala pre kraja kroz pomocni izlaz....

pozz sa NZ...
Belius Belius 02:49 20.12.2007

Soylent Green-u

Izvinjavam se, neke od fotografija su naprosto prestale da se pojavljuju, a "prazan okvir" je zauzimao previše prostora tako da sam Vam obrisao komentar.

Soylent Green
Otvaram konkurs za najbolju futuristricku fotografiju/montazu "Beogradski bunker".

Kao ugled koristiti bunkere u Albaniji izgradjeneizgradjene u doba prisnih veza za Kinom.




okretnica okretnica 08:54 19.12.2007

parodija

iako nece uskoro biti snimljena...na zalost...voleo bih da je gledam...
Toma umesto jagnjece koze visi kao pinjata...dok grupa maturanata koja se upravo vratila sa ekskurzije (iz neke od zemalja van EU i gde se niko nije potukao) pokusava da ga "otkaci"... a u pozadini se cuje Kalinka...

a film zavrsava tako sto svi vec pomenuti maturanti...dobijaju poziv za izbore... i niko ne odlazi na glasanje...jer ne vide razlog za to...potpuno im je sve jedno...ko je predsednik...premijer...ministar...jer ionako od tih drzavnih cinovnika ne zavisi nista...cak ni cena mleka...a sve zavisi od publike...NAS


p.s.
znam da mi je scenario za film/parodiju losh...mozda ce neko reci da se radi o SF ostvarenju...ali eto...ne volim "lake" komade sadasnjosti koji mi tesko udaraju u glavu po ceo dan...
MilutinM MilutinM 08:55 19.12.2007

Film

Kao i kod svakog filma, postoje glumci, ali postoje i režiseri, producenti, scenografi, šminkeri, sponzori. Cela bulumenta tipova sa raznim interesima. Nije jadan Toma sam. Ali, samo on se vidi, jer je pred kamerom. Ostali vuku konce iza reflektora i ne vide se na filmu.

Postoje i nabedjeni režiseri koji kažu "ja bih napravio bolji film", a nikada ga nisu napravili. Ili su potrošili silne pare za grandiozne projekte koji su na kraju ispali limunada, slabo zasladjena. Pa se onda čudimo što narod gleda meksičke serije ili Velikog Brata umesto da svoj glas da pravim umetničkim filmovima.

Postoje i strani producenti koji obećavaju prodaju filma na svetskom tržištu, sa garantovanim uspehom, pa se onda na kraju izmaknu i uzmu rumunski film koji je dobio Oskara. Ili, ako već i daju novac, onda traže da preprave scenario na način koji bi odgovarao njihovoj publici.

Čudna je ta filmska industrija...
Unfuckable Unfuckable 11:23 19.12.2007

Toma Amerikanac

ono na kraju mi se surovo dopalo.
oldtajmer oldtajmer 16:00 19.12.2007

Nominacija za oskara!

ako nista, onda preporuka :)
AlexDunja AlexDunja 16:20 19.12.2007

ja ne bih

da gledam taj film:))
pozz.
adam weisphaut adam weisphaut 17:14 19.12.2007

Re: ja ne bih

AlexDunja
da gledam taj film:))
pozz.

Taj film je
sajmon sajmon 13:42 20.12.2007

Upravo suprotno

da ne bi gledali taj film, masa mora da navali u bioskop i da jasno i glasno kaže da neće da gleda taj film. Plašim se da će ovaj put veliki broj ljudi da ostane kod kuće jer je ponuda filmova jako loša u bioskopu, ali tu je glavni problem. Uvek gledamo slab film, jer nema bolji na repertoaru. Tragedija je da će nakon ove selekcije u bioskopima biti samo jedan film koji će se davati širom zemlje, a žanr po one u bioskopu i one van bioskopa će biti tragika sa tužnim hepiendom ;-
Unfuckable Unfuckable 07:07 22.12.2007

Re: Upravo suprotno

Uvek gledamo slab film, jer nema bolji na repertoaru.


Prokleto tačno.
A, ko za inat - izgleda da volimo filmove. Pa ma kakvi bili.
Samo nek se gleda.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana