Budućnost| Reč i slika| Zabava

Šta sam sanjao i šta mi se događalo

Nebojsa Krstic RSS / 17.01.2011. u 21:40

 

 

Matursko veče mi je izazivalo odbojnost. Nije se uklapalo u moj životni stav. Nije ni u moj stil, u farmerke sa zakrpama (Po ugledu na one Neil Youngove sa omota ploče After the Gold Rush). O tome sam imao dijalog sa Borisom u Dobračinoj uluci. Hodali smo uzbrdo i ja sam formulisao svoju ideju obogaćujući je u hodu mislima o socijalnoj pravdi i tvrdeći da tu proslavu treba bojkotovati jer «ne mogu svi učenici da sebi priušte matursko odelo». On se slagao sa mnom, ali je tvrdio da bi to ipak bila šteta propustiti.

Ja sam ostao pri ideji o bojkotu, nisam se prijavio za Veče, niti sam platio ono što je trebalo.

Dan pre tog događaja stajao sam u svojoj ulici sa Mišom, on je stanovao dve ulice dalje, moja generacija, arhitektonska škola Vojislav Ilić. Roditelji su mu već neko vreme bili u Americi, a on je planirao takođe da ode čim završi srednju školu. Sam je živeo u kući. Bilo je dovoljno popeti se na ogradu od cigala, sa nje je već bilo lako kroz prozor ući u njegovu sobu. Tog leta ovu prečicu često smo praktikovali. Ponovio sam mu razloge svog bojkota maturske proslave. Ispričao mi je da je Šole spavao kod njega noćas, u povratku sa svoje maturske večeri svratio je kod njega, ušao kroz prozor i zaspao.

- Pokrio se nekim sakoom koji je doneo. Jutros kad je otišao, ostavio ga je kod mene.

- Odakle Šoletu sako?

- Ne znam - rekao je Miša. - Super je sako, oker žut od engleskog tvida, malo je džep pocepan i ima par fleka, ali je super.

Otišli smo kod njega da ga vidimo. Sako je stvarno bio izuzetan. Džep nije bio pocepan, već samo oparan, to je moglo da se sredi. Fleke su bile od motornog ulja i nisu mogle da se izvuku ni sapunom. Ali, konstatovali smo, nisu bile preterano upadljive.

Tako sam ja ipak otišao na matursko veče odeven u žuti sako od engleskog tvida, mašnu Mišinog ćaleta koja je sa od vajkada vezanim čvorom bila zaboravljena u šifonjeru i moje wrangler farmerke.

Nisam se tamo dugo zadržao, ali to je već druga priča.

Maturski ispit bio je uzrok mog do tada najvećeg životnog straha. «Borov model atoma» bila je tema mog maturskog rada iz fizike, a grupu predmeta koju sam izabrao činile su još i matematika i nacrtna geometrija. Rad sam pisao u Narodnoj biblioteci. Jedno deset dana za redom sam pred kraj 4. razreda iz raznih knjiga vadio delove koji su odgovarali mojoj temi. Imao sam svoju klupu u biblioteci, svoje knjige koje su se kad bih završio odlagale u moj pretinac čekajući da sutra nastavim. Ispisao sam gomilu hartije koju sam odnosio kući u beloj adidas torbi. Pred kraj godine neko mi je dao rad nekog iz prethodnih generacija. «Borov model atoma» zvao se taj gotov dokument. Pobacao sam papire iz adidas torbe.

Kada se školska godina završila imali smo mesec dana da se spremimo za maturski. Meni je tada u slepoočnicama bubnjalo od same pomisli na ispit. Složio sam sve neophodne knjige na sto i počeo da učim. Ustajao bih u 8 ujutru, učio bih neprekidno do kasno u noć, malo bih odspavao pa opet. Ponekad bi kod mene ulazio Miša. Čudio se šta mi je. Sedeo bi par minuta slušajući Wishbone Ash, Argus, sa mog gramofona marke Tosca. Ja sam nastavljao da učim, neumorno, dan za danom. Šole, 11 beogradska, takođe je svraćao i čudeći se ubrzo odlazio. Kada je osvanuo dan maturskog ispita znao sam sve.

Pismeni iz srpskog radili smo dva sata. Tema je bila «Šta sanjam i šta mi se događa». Pokušavao da iscedim nešto što bi imalo bilo kakve veze sa temom. Nije mi išlo. Ništa nisam sanjao, bar ništa vredno spomena. A od stvari koje su mi se događale, malo toga sam mogao da podelim sa komisijom. Bez obzira na to, napisao sam nekoliko rutinskih poetski nadahnutih rečenica koje nisu značile ništa ali su bile prijatne za uho.

Sve ostalo, ispiti, odbrana rada, sve je to prošlo brzo i bez iznenađenja. Kada smo dobijali diplome moj razredni je rekao šta je imao, pozdravio se sa svima i krenuo iz učionice, a onda je zastao.

- Umalo da zaboravim, - promrmljao je. - Ti si Krstiću izabran za najboljeg učenika mature, ali nisam stigao da ti napišem sertifikat. A i šta će ti to?

I otišao je.

Leto sam proveo mirno, jer sam bio spreman za prijemni na arhitekturi koju sam izabrao da studiram.

Rano ujutro, onog dana kada je trebalo odneti dokumente na izabrani fakultet majka me je pitala gde idem.

- Da odnesem papire na Arhitektonski.

- Baš lepo! - rekla je. - Mada sam ja više volela da studiraš medicinu.

Izašao sam iz kuće i hodao svojom ulicom razmišljajući o budućnosti. Pokušavao sam da se setim razloga zbog kojih želim da studiram arhitekturu i razloga zbog kojih ne želim da studiram medicinu.

Na uglu sam umesto levo na trolejbus 11, koji bi me odveo do dvadeset četvorke, koja bi me odvezla pred Arhitektonski fakultet, skrenuo desno na autobus 13 kojim sam otišao direktno do Medicinskog.

Zbog ove iznenadne promene plana pala je u vodu čitava ideja mog maturskog ispita jer je prijemni na medicini sadržao polaganje testova iz hemije, biologije i fizike. Tako da sam krajem tog leta ponovio čitavu proceduru neprekidnog dvadestodnevnog učenja prva dva pomenuta predmeta, i sve one samurajske poteze koje disciplinuju mladog čoveka vodeći ga ka životu koji samo što nije počeo.

 

  



Komentari (215)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

AlexDunja AlexDunja 21:48 17.01.2011

.

gedza.73 gedza.73 21:49 17.01.2011

Sad

si ga nagrabusio. Pazi šta ti kažem.

edit
alexdunja, bolje da si mu ponudila vakizaši, za harakiri.
monamia monamia 22:21 17.01.2011

Re: Sad

Izašao sam iz kuće i hodao svojom ulicom razmišljajući o budućnosti.


..a gde si sad !!..

pitko (ti) ide priča..dijalog s borisom uzbrdo, žuti sako od engleskog tvida, promena fakulteta, dobar sin, učenje celog leta, okay je to..jedino, al' stvarno jedino, ne kapiram zašto misliš da je iz ma kog razloga, ma kog, bilo važno da je baciš na blog.

iz nostalgije..or what ?
jesen92 jesen92 22:47 17.01.2011

Re: Sad

ne kapiram zašto misliš da je iz ma kog razloga, ma kog, bilo važno da je baciš na blog.
...a sta tu ima da se kapira....ovde mnogi pisu svoja secanja a poneki i o tome sta su rucali ili zasto su ih deca iznervirala ili ...Zasto bi Krstic bio limitiran sa temama?
monamia monamia 23:14 17.01.2011

Re: Sad

Zasto bi Krstic bio limitiran sa temama?


kaže se : temama..bez SA !!

zato što je blog, ma koliko postao sklon lakim notama, ipak mesto za relevantnije priče od bUranije..te da se od savetnika predsednika očekuje više.
osim toga, pitanje je isključivo - po svemu što sadrži - bilo postavljeno autoru, pri čemu je ok da staneš u njegovu odbranu.

i da, ipak, dodam : kapiram ja malo, ali sasvim malo !!




Jelica Greganović Jelica Greganović 23:22 17.01.2011

Sitnica

ne kapiram zašto misliš da je iz ma kog razloga, ma kog, bilo važno da je baciš na blog.

ovde mnogi pisu svoja secanja a poneki i o tome sta su rucali ili zasto su ih deca iznervirala ili ...Zasto bi Krstic bio limitiran sa temama?

Ja bih samo 93.875 put da podsetim da je blog lični internet dnevnik. Lični. Shodno čemu ne vidim zašto bi bilo ko, uključivši i Krstića, bio limitiran u tom pisanju. Ako su ovde mogli da se objavljuju partijski pamfleti, i to džab džaba, ne vidim zašto ne bi moglo da se piše i o ličnim temama, koje su shodno imenu im i uobičajene teme ličnih dnevnika.
Dakle, ko ne voli takve teme, ne mora da čita postove koji ih sadrže, ali prebacivati autoru što je slobodno izabrao temu i način na koji piše o njoj (one "lake note" i sl. me stvarno obara s nogu ), što je i pretpostavka bloga, je...promašena tema.

Edit:
kaže se : temama..bez SA !!

zato što je blog, ma koliko postao sklon lakim notama, ipak mesto za relevantnije priče od bUranije..te da se od savetnika predsednika očekuje više

I ne samo to, nego srpski jezik ne poznaje "TE" (hrvatizam), dakle umesto njega bi pravilno bilo "i".
Jesi ti iz uredništva? Neko je propisao relevantne i nerelevantne teme za lične dnevnike, a nije nam javio? Znaš nešto što mi ne znamo? Usreći nas, prosvetli...Ovde od svakog autora možeš da očekuješ samo ono što ti je on spreman da ponudi. To je pravilo ovog bloga.

i da, ipak, dodam : kapiram ja malo, ali sasvim malo

I konačno nešto što objašnjava gornje pisanje.
freehand freehand 23:24 17.01.2011

Re: Sad

.te da se od savetnika predsednika očekuje više

Ovo je verovatno tačno.
Ali ja ne vidim blogera sa takvim nick-om?!

Ako je ok da i ja stanem u njegovu odbranu.
monamia monamia 23:46 17.01.2011

Re: Sitnica

Usreći nas, prosvetli..




by the way..tolika odbrana jednog običnog blogera zaslužuje samo
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:54 17.01.2011

Re: Sitnica

by the way..tolika odbrana jednog običnog blogera zaslužuje samo

E, ovo su zaista lake note
Krstić je povod, a ne razlog za moj odgovor koji se ne odnosi samo na njega, već i na sve ostale blogere na ovom blogu. Razumeš? Ili bi opet da 'mašiš temu u pokušaju spina?
jesen92 jesen92 00:25 18.01.2011

Re: Sad

kaže se : temama..bez SA !!
..u pravu si...priznajem gresku..

.te da se od savetnika predsednika očekuje više.
osim toga, pitanje je isključivo - po svemu što sadrži - bilo postavljeno autoru, pri čemu je ok da staneš u njegovu odbranu.
..logicno da se ocekuje vise ali , koliko mi je poznato, on ovde nastupa kao gradjanin Krstic...tako nekako se predstavio sam....Inace, nemam ni jedan licni razlog da ga branim...ne poznajem coveka, nisam clan DS-a i ne ocekujem od njega da mi dodeli neki dobar poslic ili neku privilegiju...

Reagovala bih isto i da je bilo ko drugi u pitanju a da ume da pise pitke price..Bez razloga se ljutis...Pozdrav
G r o f G r o f 00:31 18.01.2011

Re: Sitnica

Ja bih samo 93.875 put da podsetim da je blog lični internet dnevnik.


Ja sam brojao. Bilo je 92.765 puta i krajnje je vreme da revidiraš tu definiciju. Svaki put mi probudi osćaj da su blogeri perverzni kad lični dnevnik pišu javno.
Na primer, definiši ovako nekako...
"Blog, anglizam, duži naziv weblog. Publikacija na Internetu (web-u) koja sadrži prvenstveno periodičke članke u obrnutom vremenskom sljedu - najnoviji članci nalaze se na vrhu stranice.

Tipologija blogova
Internet dnevnici osobnog karaktera, opisuju svakodnevne aktivnosti autora
Dnevnici pojedinih manifastacija, popularnih emisija masovnih medija
e-zine časopisi u formi bloga (primjer monitor.hr)
Tematski blogovi koje vode pojedinci - primjerice filmske kritike, recenzija kompjutorskih programa itd.
pjesnički blogovi
priče u nastavcima
putopisni blog (primjer blogomobil)
blogovi koje vode popularne javne osobe u sklopu propagandnih aktivnosti
promotivni blogovi
političke kampanje na blogovima..."

Znači, internet dnevnik je samo jedan tip bloga i ja ne bih rekao da je blog.b92 baš taj tip. Iz toga razloga Krstićeve impresije iz doba masturbiranja malo bodu oči.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:44 18.01.2011

Re: Sitnica

Znači, internet dnevnik je samo jedan tip bloga i ja ne bih rekao da je blog.b92 baš taj tip. Iz toga razloga Krstićeve impresije iz doba masturbiranja malo bodu oči.

Ono što je meni pismenim putem prosleđeno od uredništva ovdašnjeg, a u formi uputstva za upotrebu, je bilo svedeno rečeno: Pre svega dnevnik ličnog karaktera, sve teme dozvoljene i poželjne. Forme takođe.
Uostalom, kao što se do sada i dalo primetiti na ovom blogu, tokom njegovog postojanja. Shodno čemu mi se čini bezveznim prebacivanje izbora teme bilo kom blogeru, dok se drži ličnog karaktera, pa i Krstiću.
To što su tebi perverzni lični dnevnici javno napisani, to nije problem onih koji ih pišu, niti im to treba prebacivati. Ne znam zašto ih čitaš ako ti smetaju, jer na kraju krajeva, ostaje ti niz blogova drugog tipa koje si sam naveo. Široko polje internetsko.
monamia monamia 00:47 18.01.2011

Re: Sad

Pozdrav


za tebe i gradjanina !!
yugaya yugaya 00:47 18.01.2011

Re: Sitnica

monamia
Usreći nas, prosvetli..




by the way..tolika odbrana jednog običnog blogera zaslužuje samo


Jelica princip prava autora da pišu šta im se ćefne brani svuda i uvek. (sleduje joj stoga )


monamia monamia 01:03 18.01.2011

Re: Sitnica

Jelica princip prava autora da pišu šta im se ćefne brani svuda i uvek.


a kakve pa to veze ima sa mnom ?!
nit' sam svuda, niti sam uvek..ali cenim tvoju pažnju da joj šalješ cvet,
biće lepša !!
ivana23 ivana23 01:12 18.01.2011

Re: Sitnica

monamia
Jelica princip prava autora da pišu šta im se ćefne brani svuda i uvek.

a kakve pa to veze ima sa mnom ?!nit' sam svuda, niti sam uvek..ali cenim tvoju pažnju da joj šalješ cvet, biće lepša !!


Ako ti se ne svidja na ovom blogu, slobodno sidji na sledecoj stanici. Ionako je blog o GSP-u.

Pozdravio te Sartr.
monamia monamia 01:23 18.01.2011

Re: Sitnica


Ako ti se ne svidja na ovom blogu, slobodno sidji na sledecoj stanici


ako ti se ne svidjaju moji komentari, veliko ti polje, ima i livada okolo !!
možda nekad i ti napišeš blog iz mladosti davne.


jesen92 jesen92 01:29 18.01.2011

Re: Sad

za tebe i gradjanina !!
.Hvala!..
monamia monamia 01:40 18.01.2011

Re: Sad

.Hvala!.


legalizacijabg legalizacijabg 01:57 18.01.2011

Re: Sad

monamia
Zasto bi Krstic bio limitiran sa temama?


kaže se : temama..bez SA !!

zato što je blog, ma koliko postao sklon lakim notama, ipak mesto za relevantnije priče od bUranije..te da se od savetnika predsednika očekuje više.
osim toga, pitanje je isključivo - po svemu što sadrži - bilo postavljeno autoru, pri čemu je ok da staneš u njegovu odbranu.

i da, ipak, dodam : kapiram ja malo, ali sasvim malo !!





ne znam šta vam je ljudi,blog je super.pitak i osvežavajući.podseti me na reči moje majke 'da ću se kajati jednog dana,što nisam upisao medicinu kao svi moji'

i bila je u pravu.kajem se.
blogovatelj blogovatelj 04:04 18.01.2011

Re: Sitnica

ostaje ti niz blogova drugog tipa koje si sam naveo


Mislim da bi Karagacini i Dragovi bili idealni za njega i da bi tamo mogao da se pokaze u svoj svojoj velicini. Tamo nema masturbacije. Samo mudroslovlje.
blogovatelj blogovatelj 04:12 18.01.2011

Re: Sitnica

možda nekad i ti napišeš blog iz mladosti davne.


Imas argumentaciju devetogodisnjakinje. Pet ljudi ti je vec reklo da je blog licna stvar autora i da autor moze pisati sta god mu je volja. Evo da probam i ja, mozda imas visesatno kasnjenje u spoznaji, pa mozda sad shvatis.
Zasto mislis da ako je Krsticeva profesija to sto jeste, on ne bi smeo da pise sta pozeli?
Dalje, ako negde imas mogucnost izbora, imas ga na internetu. Samo par klikova i bices svemir daleko od njegovog bloga.
Moje je misljenje da su Krsticevi blogovi koji nisu vezani za politiku neuporedivo bolji od onih drugih. Ali mu nikada nisam prigovorio kada je pisao blogove politicke sadrzine.
vladimir petrovic vladimir petrovic 06:18 18.01.2011

Re: Sitnica

Pozdravio te Sartr.

Protestujem.

Nije u redu nekog ko daje neumesne komentare dovoditi u vezu sa Sartrom. Ni na koji nacin. Ovo kažem zato što baš ovih dana čitam jednu dobru Sartrovu knjigu.

Svaki komentator ima pravo na svoje gluposti. S tim što neko to pravo koristi čim - zine.

I još nešto. Lav Tolstoj je jednom zabeležio u svom Dnevniku: "Ima ljudi sa kojima treba postupati kao sa konjima; ne uzimati na um njihovo prisustvo". Ne znam više šta ga je bilo nateralo da to napiše, ali ga shvatam.
Unfuckable Unfuckable 06:26 18.01.2011

Re: Sitnica

stotka
spadalo92 spadalo92 06:41 18.01.2011

Re: Sitnica

Moje je misljenje da su Krsticevi blogovi koji nisu vezani za politiku neuporedivo bolji od onih drugih.

Nisu Krstićevi blogovi. Blog je samo jedan - blog.b92.net. Krstićevi su postovi koje on postavlja na ovom blogu.
antioksidant antioksidant 08:45 18.01.2011

Re: Sitnica

не само да пише о политици већ се нескривено подсмева свим "губитницима транзиције" називајући (тајкунску?)приватизацију... "прославом"


Hodali smo uzbrdo i ja sam formulisao svoju ideju obogaćujući je u hodu mislima o socijalnoj pravdi i tvrdeći da tu proslavu treba bojkotovati jer «ne mogu svi učenici da sebi priušte matursko odelo». On se slagao sa mnom, ali je tvrdio da bi to ipak bila šteta propustiti.



истовремено, скрећем пажњу на боју сакоа с којом се на крају одлази на матуру - жута! сетите се ко је жут овде...
да не спомињем да је сако мало исфлекан од машинског уља али то је скоро неприметно! где је наша индустрија господо? отишла на матуру...


.............
е сад за буквалисте којима свет обилује - замислите таг испод овог коментара на коме пише "иронија"
G r o f G r o f 09:51 18.01.2011

Re: Sitnica

To što su tebi perverzni lični dnevnici javno napisani, to nije problem onih koji ih pišu, niti im to treba prebacivati. Ne znam zašto ih čitaš ako ti smetaju, jer na kraju krajeva, ostaje ti niz blogova drugog tipa koje si sam naveo. Široko polje internetsko.


Gospodjo Jelice, vi se uporno postavljate kao advokat gospodina Krstića, a ja sam se obratio vama. Morate priznati da je definicija koju ste ponovili toliko puta pomalo detinjasta. Jednostavno, medij ovoga formata i čitanosti ne može se staviti u nju.
A što se tiče gospodina Krstića...
Gospodjo Jelice, vi možete dubiti na glavi, pisati dnevnike, krompirim gadjati prolaznike i to na moj život neće imati nikakvog uticaja...dubite do mile volje.
Kad gospodin Krstić dubi na glavi, piše dnevnike, krompirom gadja prolaznike meni se to i te kako razbija o glavu...i imam pravo da kažem gaspodine Krstiću, ne dubi više.
Onda skočite vi,koji zavisite od dubljenja nekog drugog predsednika i njegovog savetnika, i kažete, šta ti smeta ako dubi...
Kapiraš...o Jelo , Jelo, Jelice..
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:51 18.01.2011

Re: Sitnica

Znači, internet dnevnik je samo jedan tip bloga i ja ne bih rekao da je blog.b92 baš taj tip. Iz toga razloga Krstićeve impresije iz doba masturbiranja malo bodu oči.


Grofe, kada ste se Vi tako ozlojedili? Niste zvučali tako ranije, zvučali ste normalno i duhovito, ne tako tormentno cinično. Ili to ima neke veze sa prezirom prema vlasti, pa i prema autoru mrežopoveznog unosa (weblog entry ) kao učesniku u dotičnoj?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:55 18.01.2011

Re: Sitnica

Grofe, objasnio mi je Vaš komentar Jelici koji je stigao u istom mahu kada i moj komentar upućen Vama.
buba_truba buba_truba 10:43 18.01.2011

Re: Sitnica

blogovatelj
Imas argumentaciju devetogodisnjakinje. Pet ljudi ti je vec reklo da je blog licna stvar autora i da autor moze pisati sta god mu je volja. Evo da probam i ja, mozda imas visesatno kasnjenje u spoznaji, pa mozda sad shvatis.Zasto mislis da ako je Krsticeva profesija to sto jeste, on ne bi smeo da pise sta pozeli?Dalje, ako negde imas mogucnost izbora, imas ga na internetu. Samo par klikova i bices svemir daleko od njegovog bloga.Moje je misljenje da su Krsticevi blogovi koji nisu vezani za politiku neuporedivo bolji od onih drugih. Ali mu nikada nisam prigovorio kada je pisao blogove politicke sadrzine.

Aman ljudi, da ste malo bolje pazili na času prošli biste pored monamie uz osmeh i , te (grešiš, Jelice, ima ovog i u srpskom jeziku) joj ne biste stajali na muku. Žena pre podne mrzi sebe, popodne ceo svet... a noću... pa ko naleti. Eto, sinoć se namestio predsenikov savetnik, pa dobio malo "po pičci", i šta sad? Bolje tako nego da preteruje sa bensedinima. Imajte milosti!
spadalo92 spadalo92 10:58 18.01.2011

Re: Sitnica

Kad gospodin Krstić dubi na glavi, piše dnevnike, krompirom gadja prolaznike meni se to i te kako razbija o glavu...i imam pravo da kažem gaspodine Krstiću, ne dubi više.
Onda skočite vi,koji zavisite od dubljenja nekog drugog predsednika i njegovog savetnika, i kažete, šta ti smeta ako dubi...
Kapiraš...o Jelo , Jelo, Jelice..

...i onda je otišao u svoj omiljeni bife pa ispričao svom društvu za stolom u uglu šta je sve skresao u brk savetniku predsednika republike i kako je savetnik predsednika republike samo ćutao i gledao u zemlju, a društvo ga je gledalo zadivljeno...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:59 18.01.2011

Re: Sitnica

Srđan Fuchs
Grofe, objasnio mi je Vaš komentar Jelici koji je stigao u istom mahu kada i moj komentar upućen Vama.


Ma bilo je to jasno i pre tog komentara: Grof, slicno kao i njegov zemljak Dragec, imaju anti-Tadic/DS refleks (da ne kazem kompleks ). Bez obzira sta dodje sa te strane automatski je zasluzilo napad/kritiku. Nesto slicno onome kad je Pescanik napao Tadica kad je pomogao Sarajevu u vreme nestasice gasa - zato sto je, po njima, imao neke zle namere ... Tako i nasem Grofu smeta i ako predsednikov savetnik u svom slobodnom vremenu napise nesto o svojoj proslavi mature ...
spadalo92 spadalo92 11:00 18.01.2011

Re: Sitnica

te (grešiš, Jelice, ima ovog i u srpskom jeziku)
Te stoga...
monamia monamia 11:03 18.01.2011

Re: Sitnica

.
Zasto mislis da ako je Krsticeva profesija to sto jeste, on ne bi smeo da pise sta pozeli?


zato što se Krstić - naoko pišući o lepim, benignim stvarima, doduše na nivou četvrtog razloga za četvorku - uvek i jedino Svojim imenom i Svojim tekstom bavi - kao savetnik za medije, čitaj : medijski mrak u zemlji Srbiji - reklamiranjem sopstvenog šefa, partije, vlasti, etc

ili da okrenem pa ti možda, ali možda ipak shvatiš : ne sporim ja ni njemu, niti bilo kome da piše ama o čemu najviše voli, ali bi se nekako od čoveka toliko ljudski i politički bliskog vrhu vlasti očekivalo više od vežbi iz pisanja, ma koliko one bile pitke ( prva sam upotrebila taj izraz ! ) i prijatne za laku noć.

kažeš : pet ljudi ti je već reklo..
moglo je i pedeset. da opet kažem : kakve to veze ima sa mnom ?
mrzI me iskreno da ti detaljnije objašnjavam koliko sporo mislim.
to mi mana najveća.


monamia monamia 11:05 18.01.2011

Re: Sitnica

stotka


kec


Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 11:06 18.01.2011

Re: Sitnica

buba_truba
Žena pre podne mrzi sebe, popodne ceo svet... a noću... pa ko naleti.


Hm pa nije ni cudo kad "moli boga da se probudi sto kasnije ... za Pescanik" ... mogu da zamislim da bih i ja bio takav kad bih slusao Pescanik (pu, pu, daleko bilo )
monamia monamia 11:15 18.01.2011

Re: Sitnica

Re: Sitnica
Pozdravio te Sartr.

Protestvujem.



protestujem se kaže, piše, votever.

čitaš ti uzalud, tebi fali elementarna pismenost,
o onoj višoj da i ne govorim.djaba tebi i sartr i tolstoj.
tim pre što nećeš shvatiti..vrebajući trenutak za novi blog,
ubi ljude svojim postovima,
ČEMU?!!?
da naknadno ispravljaš pravopisne greške. mukica.

aj, see you about never, ako mene pitaš.
ti si gubljenje vremena, razumeš ??!!


freehand freehand 11:18 18.01.2011

Re: Sitnica

četvrtog razloga

sopastvenog šefa

od čoveka toliko ljudski i politički bliskom

mrze me iskreno da ti

to mi mana najveća.

Žao mi je što ovo pišem jednoj dami;
Ali - zaista sporo misliš, mada grešiš kao ptica trkačica.
Možda je rešenje u usklađivanju brzine pisanja sa brzinom razmišljanja?
Recimo da bi rezultat mogao biti bar pismeniji, ako već ne i smisleniji.
monamia monamia 11:22 18.01.2011

Re: Sad

kajem se.

monamia monamia 11:24 18.01.2011

Re: Sitnica

Ali - zaista sporo misliš, mada grešiš kao ptica trkačica.


11.25
nasmeja me iz bele zore !!
monamia monamia 11:27 18.01.2011

Re: Sitnica

"moli boga da se probudi sto kasnije ... za Pescanik"



pratiš !!


freehand freehand 11:28 18.01.2011

Re: Sitnica

monamia
Ali - zaista sporo misliš, mada grešiš kao ptica trkačica.


11.25
naasmeja me iz bele zore !!

Eto rešenIja:
Da ti napišem pp svakoga jutra u 07:00!
Možda posle budeš manji mrgud?
monamia monamia 11:53 18.01.2011

Re: Sitnica

Da ti napišem pp svakoga jutra u 07:00!


dosadan si ti.
ono najgore..
freehand freehand 11:56 18.01.2011

Re: Sitnica

monamia
Da ti napišem pp svakoga jutra u 07:00!


dosadan si ti.
ono najgore..

E pa onda niš'. Svakako ti je previše pažnje i vremena posvećeno ovde.
monamia monamia 11:58 18.01.2011

Re: Sitnica

(pu, pu, daleko bilo


a gde je komentar psihologa zvanog buba_truba.
već je svojim nickom pokazala da razume stvari !!
zato
monamia monamia 12:00 18.01.2011

Re: Sitnica

E pa onda niš'



monamia monamia 12:15 18.01.2011

Re: Sitnica

Aman ljudi, da ste malo bolje pazili na času prošli biste pored monamie uz osmeh


tek sad sam te ugledala trubo


kako si srećo, da ne brinem za tebe ?!



Jelica Greganović Jelica Greganović 12:19 18.01.2011

Re: Sitnica

Gospodjo Jelice, vi se uporno postavljate kao advokat gospodina Krstića, a ja sam se obratio vama

Gospodine Grofe, Krstić je povod za moje objašnjenje i to od onog trenutka kada su vaše, i zamerke još nekih, prešle sa njegove jednine na množinu, tj. ostale koji pišu na ovom blogu.
Morate priznati da je definicija koju ste ponovili toliko puta pomalo detinjasta. Jednostavno, medij ovoga formata i čitanosti ne može se staviti u nju.

Onda se obraćate pogrešnoj osobi, napišite to uredništvu ovog bloga, možda zaradi vašeg smatranja promeni postojeću koncepciju.
Gospodjo Jelice, vi možete dubiti na glavi, pisati dnevnike, krompirim gadjati prolaznike i to na moj život neće imati nikakvog uticaja...dubite do mile volje.

Uticaj na vaš život me zanima taman toliko koliko i gađanje krompirima i dubljenje na glavi...svaki put se iznenadim čime se sve ljudi bave, šta ih veseli...vaš izbor je dosta zanimljiv. Sve dok ne probate da ga pripišete drugom.
Kad gospodin Krstić dubi na glavi, piše dnevnike, krompirom gadja prolaznike meni se to i te kako razbija o glavu...i imam pravo da kažem gaspodine Krstiću, ne dubi više.

Samo napred, ali bez množine, zadržite se na jedan na jedan gađanju krompirima, ne uvlačite množinom ostale u to.
Onda skočite vi,koji zavisite od dubljenja nekog drugog predsednika i njegovog savetnika, i kažete, šta ti smeta ako dubi...

Ovo dubljenje i krompiri već opterećuju razgovor...ali ako vam je tako lakše, ajde dobro...ja ne zavisim od dubljenja i krompirovanja predsednika ili njihovih savetnika, zato ponavljam, Krstić je samo povod da vam odgovorim na vaša prebačena u množinu kritikovanja tema na ovom blogu.
Kapiraš...o Jelo , Jelo, Jelice..

Ja kapiram, ali ne znam kapirate li vi grofe. Pevanja bih se uzdržala. Vi slobodno. Uz dubljenje. I krompirovanje prolaznika.
G r o f G r o f 12:30 18.01.2011

Re: Sitnica

...i onda je otišao u svoj omiljeni bife pa ispričao svom društvu za stolom u uglu šta je sve skresao u brk savetniku predsednika republike i kako je savetnik predsednika republike samo ćutao i gledao u zemlju, a društvo ga je gledalo zadivljeno...



hahahah...gospodine spadalo, da imam vremena da sedim u bifeu i sa društvom preturam blog gluposti ne bi mi smetao dragi politički vrh ali kad rmbačim dvanaest sati dnevno i ne mogu isplivati na nulu, onda mi smeta. Posebno zato jer sam i sam pomogao da dodju da budu tu gde jesu.
G r o f G r o f 12:44 18.01.2011

Re: Sitnica

Grofe, kada ste se Vi tako ozlojedili?


Priznajem da i sam sebi delujem malo otrovno.
Ali gledaj.
Ako seljak iseče gumu od trista eura da bi od nje napravio gumenjaše koji vrede dva eura, nama je to smešno.
Krle radi nešto slično.
Medij ovoga kapaciteta koristi za neke lične pričice i niko se ne smeje. Svi se oduševljavaju.
Ja jednostavno kažem svoje vidjenje svega toga i idmah potrče da me razapnu...
Ko je sad tu otrovan?
mina13 mina13 13:20 18.01.2011

Re: Sitnica

no što je meni pismenim putem prosleđeno od uredništ

ako cemo da cepamo dlaku, ne kaze se "pismenim" nego pisanim putem, a i te nije croatizam nego samo redje koriscena recca, te stoga iznosim i svoje misljenje jer, je li, imam i ja pravo na to...smatram licemernim pisanija coveka koji nije bio nigde i nije radio nista a i sada je sa nekom kamarilom na mestu koje mi ne pripada nikako, a propoveda neki bunt, ma da, vazi...naravno, ostaje to da je svacije pa i njegovo pravo da iznese svoj stav o bilo cemu i svacije pa i moje da se sa iznetim stavom ne slozim i naravno da ni ne citam, ko mi kriv sto volim da se nerviram sto svako smatra da ima nesto vredno da kaze... ovo se odnosi iskljucivo na autora bloga, ne i na Vas
freehand freehand 14:00 18.01.2011

Re: Sitnica

smatram licemernim pisanija coveka koji nije bio nigde i nije radio nista

Ovo na osnovu ličnog saznanja i poznavanja života i priključenija blogera Krstića, ili su ipak samo pretpostavke u nameri da se narečeni bloger dezavuiše?
a i sada je sa nekom kamarilom na mestu koje mi ne pripada nikako

Ako se misli na mesto Savetnika. to nije funkcija, te se na nju biva postavljen voljom Savetovanog.
i svacije pa i moje da se sa iznetim stavom ne slozim

E ovo me naročito interesuje: sa kojim se iznetim Krstićevim stavom ne slažeš? Pošto ne vidim da je i jedan (Krstićev stav) predmet polemike.
ko mi kriv sto volim da se nerviram sto svako smatra da ima nesto vredno da kaze

Ovo je baš lepo smišljeno i rečeno.

Moram reći da je insistiranje na savetničkom mestu blogera Krstića postalo prilično degutantno (ako je ikada i bilo drugačije), u svim ovim komentarima na temama koje nemaju ama baš nikakve veze ni sa politikom ni sa tim mestom.

BTW - voleo bih da pročitam nešto i na tu temu sa tastature Krstićeve, jer ni blage veze nemam u kom smislu i na koje teme se savetničke usluge odnose i reperkutuju na naše živote.
spadalo92 spadalo92 14:08 18.01.2011

Re: Sitnica

ali kad rmbačim dvanaest sati dnevno
Znači čuvar! Pa gde si kolega!? Ja nisam dnevni, radim samo noću. Na nekom otpadu. Ali dobra lova i sve...

Posebno zato jer sam i sam pomogao da dodju da budu tu gde jesu.
Pa s kim si, onakav si, jel' da?
Gospodja Klara Gospodja Klara 14:09 18.01.2011

Re: Sad

Zasto bi Krstic bio limitiran sa temama?


kaže se : temama..bez SA !!


Pa sad, nije baš tako.

Limitiran temama bi značilo da ga teme u nečemu ograničavaju.

Predlažem, da zadovoljimo jezičko čistunstvo:

''limitiran u izboru tema''

ili

''limitiran prilikom izbora tema''
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:26 18.01.2011

Re: Sitnica

ako cemo da cepamo dlaku, ne kaze se "pismenim" nego pisanim putem

Ideja je upravo da ne cepamo dlaku. Inače ne bi bio ni
croatizam
.
Naravno da svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, sporno je kada to mišljenje nekima postane dovoljan razlog za vređanje.
monamia monamia 19:37 18.01.2011

Re: Sad

Limitiran temama bi značilo da ga teme u nečemu ograničavaju.


oh !!

jezičkog čistunstva radi, a i logičkog povezivanja radi, može se čitati da je Krstić limitiran temama kojima bi mogao, umeo da se bavi.

Frojd je zakon.

pnbb pnbb 20:05 18.01.2011

Re: Sitnica

dosadan si ti.

ah kako je ovo spontano receno .. malo doduse lici na sintagme iz literature za starije maloletnike, od autorke necemo sad da kazemo koje
st.jepan st.jepan 20:36 18.01.2011

Re: Sitnica

Široko polje internetsko

Baš!

Mada bih dodao da bi VIP opcija trebalo da obavezuje na nešto specijalnije pisanje. Onako..., ne mora bas da me zaprepasti, al' eto, neki mali otklon, ironijski ili kakavgod, ili blagi paradoks, kvaka, neocekivani obrt..., nesto poeticno, inspirativno, jezicki sveze, duhovito, poucno..., ma, stagod.

A ovako, osecam se pomalo kao nastavnik srpskog, koji pregledava pismene zadace..., mis'im ono, "Jedan moj veseli dozivljaj s letovanja"... taj gard.

Uostalom, VIP bloger, ili tek onako bloger, ili bilo ko ko se, nicim izazvan, odaje pisanju..., svejedno, uvek refleksno ocekujem nesto kao poentu.

Edit:
Ovo sto sam napisao, odnosi se na ovaj i jos nekolike, a nikako ne na sve Krsticeve blogove.
Bilo ih je koji su mi bas legli.
Unfuckable Unfuckable 21:11 18.01.2011

Re: Očajnički tražeći poAntu

Mada bih dodao da bi VIP opcija trebalo da obavezuje na nešto specijalnije pisanje. Onako..., ne mora bas da me zaprepasti, al' neki mali otklon, ironijski ili kakavgod, ili blagi paradoks, kvaka, neocekivani obrt, nesto poeticno, inspirativno, duhovito, poucno..., ma, stagod.
A ovako, osecam se pomalo kao nastavnik srpskog, koji pregledava pismene zadace..., mis'im ono, "Jedan moj veseli dozivljaj s letovanja"... taj gard.

da,da, kako da ne - samo mali Stepi da se ne iznervira, da mu sve bude potaman i da nekako eskivira dosadu.
Ali, kada bi Njemu (nekom pukom srećom, mada nije da se nije oprobao) dopalo šaka to parče belog elektronskog blogopapira, sve bi naglo postalo daleko bolje, duhovitije prepuno kvaka, garda, blagih paradoksa ali i nekako inspirativno...pa što ne reći i - poučno.
Prepuno poente, u svakom slučaju.
(kako smo već navikli od Stepija Koji Zna)

st.jepan st.jepan 21:23 18.01.2011

Re: Očajnički tražeći poAntu

Mada bih dodao da bi VIP opcija trebalo da obavezuje na nešto specijalnije pisanje. Onako..., ne mora bas da me zaprepasti, al' neki mali otklon, ironijski ili kakavgod, ili blagi paradoks, kvaka, neocekivani obrt, nesto poeticno, inspirativno, duhovito, poucno..., ma, stagod.
A ovako, osecam se pomalo kao nastavnik srpskog, koji pregledava pismene zadace..., mis'im ono, "Jedan moj veseli dozivljaj s letovanja"... taj gard.

unfuckable
... kako smo već navikli od Stepija Koji Zna


To sam napisao kao citalac.

Edit:
Nista ja tu nisam rekao o svom pisanju.
Uostalom, ako je neko bas zaludan, neka proveri na mom profilu.
Unfuckable Unfuckable 21:30 18.01.2011

Re: Očajnički tražeći poAntu

To sam napisao kao citalac.

mogao si da napišeš i kao mislilac (mada dvojim),
ali svakako (i odavno) zvučiš kao palamudalac

ps: da, da linkuj malo nisi odavno
st.jepan st.jepan 21:34 18.01.2011

Re: Očajnički tražeći poAntu

svakako (i odavno) zvučiš kao palamudalac

Verujem da je moderator ovo primetio i da ce reagovati energicno bas kao i jutros, kada je izbrisao 5 mojih i grofovovih kometara ispod mog bloga (kod angie01), a sve zbog korektnog prevodjenja tvog nicka na srpski.

Edit:
Ako ti je do linkovanja, evo ti linkovanje: unfuckable
Unfuckable Unfuckable 22:08 18.01.2011

Re: Očajnički tražeći Edit

taj UD je opšta stvar & deja vu (i nisi prvi koji se zabrinuo za moju pišu, ono što fascinira je da to listom "dečake" brine, što opet nije moj problem)
nego si ti malo pobrkao pojmove
(kao i obično, samo ne znam da li je Alc hajmer, Alc ohol, ili samo acid) i propustio da linkuješ Sebe The Veličanstvenog, to obično radiš u enormnim količinama na svakom iole čitanijem blogu, onako šeretski & bezazleno, kako samo ti umeš u svom tom somnabulnom palamuđenju

ps: da,da edituj malo, nisi odavno
st.jepan st.jepan 22:12 18.01.2011

Re: Očajnički tražeći Edit

ps: da,da edituj malo, nisi odavno

Editovanje je legitimno, ako se obelezi kao edit.
Ili mozebitno nije?
Nov sam ovde, pouci me, pridoslicu.
Unfuckable Unfuckable 22:20 18.01.2011

Re: Očajnički tražeći Savetu

pa kako Tebe The Pametnog bilo ko da poučava kada ti, onako, s Profesorskom olovkom u drhtavoj ruci, umornog pogleda nad tim silnim pismenim zadaćama koje neko (jelte) mora pregledati, neizbežno otklonjen te beznadežno zagledan u besmislice koje zrače s monitora, znaš apsolutno sve o tome šta bi blog trebalo da sadrži, šta bi trebalo da podrazumeva vip opcija, i još štošta.
(malo je prostora za nabrojati u šta se sve Stipe The Sveobuhvatni Stručnjak razume)
st.jepan st.jepan 22:32 18.01.2011

Re: Očajnički tražeći Savetu

malo je prostora za nabrojati u šta se sve Stipe The Sveobuhvatni Stručnjak razume

G r o f G r o f 23:05 18.01.2011

Re: Ko je onaj strašan baja...

Čestitam St(tačka)jepane, dobio si svog Mikija...hahaha.
st.jepan st.jepan 23:21 18.01.2011

Re: Ko je onaj strašan baja...

Čestitam St(tačka)jepane, dobio si svog Mikija...hahaha.


Covek nije covek dok ne dobije svog Mikija.

Istina, ja nemam pojma ko je receni Miki, ali slutim da je to u principu neko ko te proganja i pritom se mazohisticki samopovredjuje do one mere kada to vec postaje potresno, pa i sablaznjivo.

fantomatsicna fantomatsicna 07:47 19.01.2011

Re: Ko je onaj strašan baja...

O cemu bese ovaj blog..lepo sto iskoristite prostor Nebojse Krstica da ukrstite koplja...trazeci nedostatke jedan..drugom...
st.jepan st.jepan 11:58 19.01.2011

Re: Ko je onaj strašan baja...

lepo sto iskoristite prostor Nebojse Krstica da ukrstite koplja

Krsrticu se izvinjavam, nista ja tu nisam s predumisljajem, samo u nuznoj samoodbrani.
A uvidjam, bolje je ignorisati.
Te cu unaprijedak ignorisati.
blogovatelj blogovatelj 01:42 20.01.2011

Re: Sitnica

kažeš : pet ljudi ti je već reklo..
moglo je i pedeset. da opet kažem : kakve to veze ima sa mnom ?


Upravo sam to i bio pomislio, ali sam ipak pokusao da me ne grize savest.
Mislim da ni pet hiljada objasnjenja ne bi pomoglo, jer u nizu "argument - prenos argumenta - tvoje razumevanje argumenta" nesto ne funkcionise kako treba.
Sta mislis sta?
Ali ne moras da se brines, nisi usamljena u tome na ovom svetom mestu zvanom Blog B92.
st.jepan st.jepan 03:09 20.01.2011

Re: Očajnički tražeći preporuke


Unfuckable

Preporuka: 9
Preporuka: 12




Ekipa snova, skvod za gnjecavo pajtanje i kliktavo preporucivanje...
Uvek u pripravnosti, uvek spremni da podrze istinsku vrcavost.

P.S.
Ovo je, bre, blog, dajte malo dostojanstva!
A to lajkovanje, to vi tamo, na fejsu buku...
Uostalom, mislim da bi preporuke kao takve, ovde trebalo ukinuti.
blekburn blekburn 08:30 20.01.2011

Re: Očajnički tražeći preporuke

st.jepan

Unfuckable

Preporuka: 9
Preporuka: 12




Ekipa snova, skvod za gnjecavo pajtanje i kliktavo preporucivanje...
Uvek u pripravnosti, uvek spremni da podrze istinsku vrcavost.

P.S.
Ovo je, bre, blog, dajte malo dostojanstva!
A to lajkovanje, to vi tamo, na fejsu buku...
Uostalom, mislim da bi preporuke kao takve, ovde trebalo ukinuti.


Da, vrlo je zanimljivo, da ovde funkcioniše isti sistem kao u emisiji "Utisak nedelje".
I tamo možeš da glasaš samo za najjači utisak, ali ne za pozitivan ili negativan. Isto kao i ovde, gde nam je data samo opcija da se nekome divimo, al' ne i obrnuto.
Društvena korektnost i čuvanje duševnog bola kod Blogera je uzdignut na najviši nivo što bi se reklo.
Opcija za nepreporučivanje bi ovde koristila više, no ijedna druga, ali, kažem ljudi Blogeri i komentatori na portalima su najosetljiviji deo naše populacije, koji očas posla duševno obole zbog kritike.
blogovatelj blogovatelj 09:40 20.01.2011

Re: Očajnički tražeći preporuke

Ekipa snova, skvod za gnjecavo pajtanje i kliktavo preporucivanje...


Ti poceo kao milosss.
Evo da i ovde obznanim, kao sto sam i milosssa pitao, ali nisam dobio odgovor.
Medju tim preporukama su i dve moje.
Jel to neki problem?
Kad budem mislio da i ti zasluzujes preporuku, rado cu kliknuti i na tvoj komentar.
Vidim da me nazivas clanom skvoda za gnjecavo pajtanje i kliktavo preporucivanje. Mislis da je to uctivo ponasanje?
Nisam ti ja kriv sto tvoje umotvorine ne izazivaju refleks kliktanja. Moras prvo da preispitas sebe i svoj nacin razmisljanja. Tek tada ce ti se broj preporuka povecati.
Ovako, licis na prvaka koji se duri sto je uciteljica dala pcelicu drugu iz odeljenja, a ti jedva dobio dvojcicu.
monamia monamia 11:22 20.01.2011

Re: Sitnica

Sta mislis sta?


eee, ti si mi, tako neugledan uprkos silnoj aktivnosti na blogu 92, nekako ipak promakao.
posle mi bilo skroz bezveze da ti se obratim i kažem : PETORO LJUDI, nikad i never "pet ljudi".
sad se opet javljaš za reč, dosadno ti ili šta ??!!??
ali, ALI, tvoje sugestije me ne interesuju.
ništa lično. važno mi bilo i jeste jedino sopstveno mišljenje.
mada uvek rado čujem minimum PET STRANA.
karakter se to vika.

ugledah upravo sad ( ono što vrapci znaju a i golim okom se vidi !! ) na svetom mestu zvanom sajt B92 sledeći naslov :

"Istorijska nezaposlenost u Srbiji"

na to sam mislila - doduše i na duliće, homene te ostale cvećke iz ds - da bi gospodin savetnik Krstić, ovde zvani "Krle", mogao da piše daleko pre nego o fleci na žutom sakou.
NO, naravno da je maturantsko veče bitnije.
opet nešto nisam razumela.

edit :

pazi, meni ovo jako rano A kiša pada.
pa da ja ponovim za one koji NEĆE da shvate : moji komentari uvek su upućeni autoru posta, gospodinu savetniku.
sasvim je druga priča o čoporu i čoveku.

have a nice day.
kakav ti to nadimak, uostalom ?
ne moraš da mi odgovoriš.
st.jepan st.jepan 13:21 20.01.2011

Re: Očajnički tražeći preporuke

Medju tim preporukama su i dve moje.
Jel to neki problem?

Ma nije, shalio sam se; ako treba, izvinjavam ti se (jes bilo malo prejako, ali to se odnosilo vise na situaciju od valjda nakjuce, kada su pod mojim blogom o pocecima prica, neki nedostojni idiJotluci bili zasuti gomilom preporuka, dok su prave komentarcine ozbiljnog sveta dobile najvise po tri).
U to ime, predlogu za ukidanje lajkova, dodajem rec anonimnih, dakle ukidanje anionimnih lajkova. Bilo bi interesantno kad bi, kao na fejsu buku, lepo pisalo ciji su.
Kad budem mislio da i ti zasluzujes preporuku, rado cu kliknuti i na tvoj komentar.

Nada u tvoj lajk je ono sto me ovde drzi.
Nisam ti ja kriv sto tvoje umotvorine ne izazivaju refleks kliktanja

Kako kod koga i kako kad. Imam i ja dane koji su moji dani i dane koji nisu moji dani. Evo, u ovom momentu je moj poslednji koment ovencan cetrima lajkovima, a tvoj odgovor samo jednim. Ali drzi se, ekipa stize!
OK, moje umotvorine ti se ne svidjaju, bolno jeste, ali zivecu s tim.
A neces verovati, ponekom se cak svidjaju. Ne znam kako drugacije da objasnim cinjenicu da ovde, mada nov, imam vec sedam gostovanja (vid' profil), i to kod 6 blogera, od kojih za cetvoro nem' pojma ko su, kao i da mi je preko PP-a stiglo jos cetri poziva od cetri blogera, meni potpuno nepoznatih.
Moras prvo da preispitas sebe i svoj nacin razmisljanja. Tek tada ce ti se broj preporuka povecati.

O, povecava se, povecava...

Edit:
A znas li zasto sam u shali upotrebio rec skvod? Pa zato sto su se svi ti lajkvi (kod mene na blogu 13) namnozili u ciglih nekoliko minuta. Bez dobre organizacije, to je nemoguce. A moguce je da se tvoj lajk sasvim slucajno vremenski poklopio sa sinhroniziranom akcijom, te ti se u tom slucaju izvinjavam.
blogovatelj blogovatelj 19:29 20.01.2011

Re: Očajnički tražeći preporuke

Ma nije, shalio sam se; ako treba, izvinjavam ti se


Nema potrebe za izvinjavanjem. Pricamo normalno, ako se nekad ne slazemo, nije smak sveta. Doduse, poneko smatra da jeste smak sveta, ali sta da se radi...

U to ime, predlogu za ukidanje lajkova, dodajem rec anonimnih, dakle ukidanje anionimnih lajkova. Bilo bi interesantno kad bi, kao na fejsu buku, lepo pisalo ciji su.


I ja bih to voleo.

Nada u tvoj lajk je ono sto me ovde drzi.


Nada umire poslednja.

Evo, u ovom momentu je moj poslednji koment ovencan cetrima lajkovima, a tvoj odgovor samo jednim


Potrudicu se da te dostignem mukotrpnim radom. Potrudi se i ti Unfa da dostignes mukotrpnim radom.

Ne znam kako drugacije da objasnim cinjenicu da ovde, mada nov, imam vec sedam gostovanja (vid' profil), i to kod 6 blogera, od kojih za cetvoro nem' pojma ko su, kao i da mi je preko PP-a stiglo jos cetri poziva od cetri blogera, meni potpuno nepoznatih.


Sa ushicenjem ocekujem nove postove.



Unfuckable Unfuckable 11:52 21.01.2011

Re: Očajnički tražeći preporuke

ali to se odnosilo vise na situaciju od valjda nakjuce, kada su pod mojim blogom o pocecima prica, neki nedostojni idiJotluci bili zasuti gomilom preporuka, dok su prave komentarcine ozbiljnog sveta dobile najvise po tri).

jeste, jeste: blogeri su glupi a ti si pametan, odmah se prepozna
mirelarado mirelarado 22:01 17.01.2011

Tosca

angie01 angie01 22:08 17.01.2011

umesto Argusa

draft.dodger draft.dodger 22:37 17.01.2011

Misliti i cveće brati...

Sanjao si socijalnu pravdu, dogodilo se da si odustao...
JJ Beba JJ Beba 23:41 17.01.2011

Re: Misliti i cveće brati...

Sanjao si socijalnu pravdu, dogodilo se da si odustao...

uze mi repliku

ja 'tela da pitam, šta ti se to u međuvremenu dogodilo?
monamia monamia 00:09 18.01.2011

Re: Misliti i cveće brati...

aleksanadar aleksanadar 01:00 18.01.2011

Re: Misliti i cveće brati...

Sanjao si socijalnu pravdu...


ja 'tela da pitam, šta ti se to u međuvremenu dogodilo?



Џаба питате. Небојша је, мислим, сада на Медицинском факултету.
freehand freehand 22:42 17.01.2011

Zamalo Džejk

Sale i ja nekako smo dokonali da bi najbolje bilo da na Matursko odemo kao D Bluz bradersi. On Elvud, i ja Džejk, u čemu je trebalo da u svrhu sličnosti sa originalom, odnosno autentičnosti , koristim jastuče.
Iz rezloga kojeg se odavno više ne sećam odustali smo od te ideje.
Ništa mi jasniji u sećanju nije ni razlog koji me je na isto Matursko odveo u farmerkama.
Volim da mislim da je u pitanju bio bunt, bekstvo od šablona i slične neke filozofske i pametne stvari, tako zgodne da se društvu nabiju na nos na kasnijim sedeljkama uz vatru ili na morskome plavom žalu...
Koliko sam siguran da se ne sećam pravog razloga, toliko sam siguran i da ovi buntovnički nisu istina.
A broj onih koji su me podsmešljivo gledali modri u licu od pretegnutih kravata i bolesni od straha da nešto ne isprljaju na maturantskoj svečanoj uniformi bio je nekoliko puta manji od onih iz čijih je pogleda izbijala zavist i ljubomora.
Maturski ispit sam položio na "ostav", pošto sam pred komisiju izašao sa nešto znanja, ali - bez cipela.
blogovatelj blogovatelj 23:02 17.01.2011

Re: Zamalo Džejk

Maturski ispit sam položio na "ostav", pošto sam pred komisiju izašao sa nešto znanja, ali - bez cipela.


Bas si voleo da sokiras malogradjansku javnost.
Meni su u drugoj srednje zbog tuce zakazali raport kod direktora, sa sve ocem.
Dosao sam sa ocem i u pizami.
Farmerke sam na maturi imao kao i ti, vec napisah nize, iz istog nekog satro buntovnickog razloga. Cak sam i razmisljao o nekoj varijanti nju primitivs odela, ali sam odustao od toga, jer nigde nisam mogao da nadjem zersejske zvonarice koje je svojevremeno nosio Saban Saulic.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 22:43 17.01.2011

najveća žal

nikako ne mogu da odredim šta to izvire iz tvojih kazivanja što odlama rubove osećanja, iako pišeš o naizgled bezveznim i običnim stvarima, nekim svojim subjektivnim uspomenama, nekim lepšim vremenima... prvo sam mislio da je to klasična nostalgija, pa sam onda dovodio u vezu sa tvojim nekadašnjim bendom i načinom na koji je odredio odrastanje većine nas a kako sam ja sa svojom subjektivnošću to sve fino usmrtio, sav taj set uspomena koji te određuje kao čoveka, kada sam 1999. zauvek napuštao beograd... al' nije. sada u ovom trenutku mislim da je ta žal koju ti pobuđuješ svojim neobaveznim kazivanjima u svojoj biti - žal sećanja na mladost.
blogovatelj blogovatelj 22:55 17.01.2011

Sta se dogadjalo, sta se na blogu dogadja

Matursko veče mi je izazivalo odbojnost. Nije se uklapalo u moj životni stav. Nije ni u moj stil,



Bez kravate samo nas dvojica na mojoj maturi. I jedan obucen kao WA Mocart. Imam i sliku, ja u novim Levis 501 izbledeim u varikini (ravnomerno a ne onako sareno vasarski) i najnoviji model Adidas polo majice. Moj drug N. u nekoj hevi metal majici. I A. obucen kao Mocart.

napisao sam nekoliko rutinskih poetski nadahnutih rečenica koje nisu značile ništa ali su bile prijatne za uho.


Ima toga i na blogovima... Ne mislim na tvoje blogove...
jasnaz jasnaz 23:12 17.01.2011

maturska

behemot123 behemot123 23:18 17.01.2011

Gospodine Krstiću...

...vi ste divni. Pustio sam suzu, mušku, najtežu. Tako se, dakle, stvarala ISTORIJA. Malo socijale, malo komercijale. Malo suprotstavljanja velikom Borisu, nežno. Učiti, učiti i samo učiti. Optimistično, samo optimistično. Nisu više dovoljni ženski glasovi za pobedu. Uspeli ste. Do jučer sam mislio da sam hetero, ali kad pročitam ovakve stvari, bogami... Aj lav ju. Eto, priznao sam!! !
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:29 17.01.2011

Re: Gospodine Krstiću...

Džavole.
behemot123 behemot123 23:55 17.01.2011

Re: Gospodine Krstiću...

Džavole.


Džavo vidi, čak i ako ga nema. Pozdrav
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:46 18.01.2011

Re: Gospodine Krstiću...

Džavo vidi, čak i ako ga nema.

Khm...to je zato što i džavo gleda očima.
zoja444 zoja444 23:31 17.01.2011

verovali ili ne

to je iz te rubrike.

skoro sam Vas videla u jednoj prodavnici kako nesto kupujete.
i cudila se obicnosti te neobicnosti.
nikoga nije bilo oko Vas.
cekali ste u redu kao i ostali.
ljudi su prolazili bez gurkanja i osvrtanja.
nije bilo nikakvih specijalnih ceremonija i izvestacenih ljubaznosti.
i sve je bilo tako neobicno obicno.
ipak sam zapamtila.

p.s. ovo je vec treci put kako sam se premisljala da li da ostavim ovaj komentar. opciju pp sam u startu odbacila. a, eto, nekako imam zelju da komentar procitate.
cult cult 23:34 17.01.2011

Re: verovali ili ne

ah, pa ovo je tako preverovski...
G r o f G r o f 23:50 17.01.2011

Re: verovali ili ne

cudila se obicnosti te neobicnosti.


psss....jes' videla kako se dobro maskirao, a on je u stvari sa Kriptona.
angie01 angie01 23:51 17.01.2011

Re: verovali ili ne

cult
ah, pa ovo je tako preverovski...



a ti si isla nasmejana
pokisla ozarena ocarana
pod krupnim kapima kise

G r o f G r o f 23:55 17.01.2011

Re: verovali ili ne

a ti si isla nasmejana
pokisla ozarena ocarana
pod krupnim kapima kise


...hoćeš mi napisati jedno ljubavno pismo kad porastem?
cult cult 00:12 18.01.2011

Re: verovali ili ne

...
Jednog dana
a to je bilo juče
na platformi autobusa
posmatrao sam žene
koje su silazile u ulici Amsterdam
Odjednom kroz staklo busa
ugledah jednu
koju nisam primetio kad se popela
Sedi sama i kao da se smeška
U trenutku istom mnogo mi se dopala
ali u isti mah
opazih da je to bila moja žena

Bio sam zadovoljan
kick68 kick68 00:25 18.01.2011

Re: verovali ili ne

Rappelle- toi...

skoro sam Vas videla u jednoj prodavnici kako nesto kupujete.
i cudila se obicnosti te neobicnosti.


Ja sam Vas videla pre vise od dvadeset godina. U troli.
Trola je bila skoro prazna, ja sam bila sa drugaricom, gledali ste u mene.
Bila sam dvadeset godina mladja i toliko kila laksa. Circa.
...., jbt, gleda te Nebojsa Krstic, rekla je drugarica.
Tise, rekla sam ja. Nemoj da me blamiras.
Ali Nebojsa Krstic..., rekla je ona. (Nas omiljeni Idol)
Ljudi gledaju i kad im se nesto ne svidja, ne samo kad im se svidja, rekla sam ja. (Bile su to vesele osamdesete: sminka, frizura i garderoba, davasbogsacuva.)
Meni je bilo i previse sto sam sa Vama u istom trolejbusu. I bilo mi je krivo sto ste me gledali. Da niste, mogla sam ja Vas da gledam...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana