Budućnost| Ekonomija| Politika| Region

Rezolucija Evropskog parlamenta o Srbiji- kako je čitati?

Milan Karagaća RSS / 21.01.2011. u 10:44

Evropski parlament je 19. januara 2011. na sednici u Strazburu ogromnom većinom glasova ratifikovao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom - za je glasalo  612 poslanika, dok je 38 bilo protiv.

images?q=tbn:ANd9GcS7o1aTUx35PmgVYVWvbhGz1CdYQhoCLoQRCyc3UwT-_t6C_ssu

Rezolucijom se pruža podrška prijemu Srbije u EU, ali se i vlasti Srbije pozivaju da okončaju saradnju sa Haškim tribunalom, započnu dijalog sa Kosovom i dovrše započete reforme kako bi Srbija napredovala ka članstvu u EU.Nesumnjivo da će zahtevi i stavovi izneti u Rezoluciji biti predmet političkih sporenja kod nas, uz već viđena tumačenja kako se kome svidi.

A da ne bi bilo kao sa tumačenjem R1244 iz koje uzimamo što nam se sviđa a izostavljamo ono što smatramo da nam ne ide u prilog, bilo bi dobro da se naši političari i sve stranke jasno očituju kako koju tačku shvataju. Naravno zahtevi ili očekivanja izneta u Rezoluciji nisu ni naredbodavnog ni ultimativnog karaktera ali  to ipak  zajednički dokumenat EP u kome su aktivno učestvovale i države koje nisu priznale Kosovo. Dakle, od Srbije se ne traži faktički ništa što ona sama nije prihvatila i nije se bunila.

Upravo iz tih razloga , a i da ne bude da nam nije kazato,  valja navesti tačke u kojima su formulisani stavovi i zahtevi u vezi Kosova, odnosa sa susedima i regionalnoj saradnji, kao i  pitanje saradnje sa Haškim tribunalom.

Pa evo tih tačaka:

5. Pozdravlja zajedničku rezoluciju EU i Srbije o savetodavnom mišljenju Međunarodnog suda pravde o usklađenosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova sa međunardonim pravom, jednoglasno usvojenu od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 9. septembra; pozdravlja spremnost srpske vlade da učestvuje u obnovljenom dijalogu sa Kosovom u okviru EU i poziva na što skoriji početak pregovora; poziva Srbiju da započne dijalog sa Kosovom bez pominjanja novih pregovora o statusu; izražava uverenje da se pristup "korak po korak" može primeniti za dobrobit svih građana Kosova; ističe da dijalog, da bi bio uspešan, zahteva posvećenost i spremnost obe strane na kompromis, s obzirom na njihovu zajedničku evropsku budućnost i njihov zajednički interes u uspostavljanju mira i stabilnosti u regionu i poboljšanja zivota ljudi; naglašava da sposobnost za olakšavanje ovog procesa predstavlja test za kredibilitet Evropske unije i političku viziju za ceo region; podseća da su dobrosusedski odnosi jedan od najvažnijih uslova za napredak svih zemalja Zapadnog Balkana ka članstvu u Evropskoj uniji;

6. Pozdravlja poboljšanu saradnju sa EULEKS-om, ali ističe potrebu za daljim naporima ka tomcilju,posebno poboljšanjem razmene informacija; poziva srpske vlasti da olakšaju saradnju između EULEKS-a i kosovskih Srba u nastojanjima da uvede vladavinu prava na severu Kosova;

7. Poziva srpsku vladu da rasformira paralelne srpske strukture na Kosovu koje podrivaju proces decentralizacije i sprečavaju punu integraciju srpske zajednice u kosovske institucije; u vezi sa tim, poziva srpske vlasti da igraju konstruktivnu ulogu u uspostavljanju i radu opštinskih institucija u srpskim multietničkim opštinama i severno i južno od reke Ibar;

8. Poziva srpske vlasti da zauzmu konstruktivan stav prema predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu; ističe da su stabilne i multietničke institucije na Kosovu u interesu i Srbije i drugih zemalja u susedstvu i smatra, u tom pogledu, učešće kosovskih Srba u izbornom procesu nezamenljivim elementom za sprečavanje marginalizacije zajednice kosovskih Srba;

9. Konstatuje napore i Srbije i Kosova za pronalaženje osoba nestalih nakon sukoba 1998-1999. kroz Radnu grupu za nestale osobe u vezi sa događajima na Kosovu; podvlači važnost rešavanja ovog pitanja u udaljavanju od sukoba 1998-1999; takođe konstatuje postojanje još 1862 nerešena slučaja nestalih osoba i poziva i Srbiju i Kosovo da maksimalno sarađuju međusobno i sa Međunarodnim komitetom Crvenog krsta, EULEKS-om i drugim telima u potrazi za ovim osobama;

10. Ističe da razvoj regionalne saradnje ostaje ključni prioritet za Evropsku uniju i smatra se podsticajem pomirenja, dobrosusedskih odnosa i unapređenja međuljudskih kontakata na Zapadnom Balkanu; stoga poziva Srbiju da preduzme konstruktivne korake ka sveobuhvatnijoj regionalnoj saradnji, čime će omogućiti pronalaženje praktičnog i održivog rešenja pitanja predstavljanja Kosova u regionalnim forumima; pozdravlja, dakle, sastanak između visokih predstavnika Evropske unije i Zapadnog Balkana u Sarajevu 2. juna 2010;

11. Podseća da je saradnja sa Haškim tribunalom suštinski uslov za napredak Srbije na putu ka članstvu u Evropskoj uniji; konstatuje da Srbija nastavlja adekvatno da odgovara na zahteve Haškog tribunala za pomoć i poziva srpsku vladu da nastavi blisku saradnju sa Tribunalom, uključujući i brzo dostavljanje svih traženih dokumenata i blagovremeno rešavanje slučajeva prebačenih iz Tribunala; ističe, međutim, poslednju ocenu glavnog tužioca Haškog tribunala da su napori Srbije da privede preostala dva begunca i dalje problematični; naglašava da se samo hapšenje i izručivanje begunaca Hagu može smatrati najubdljivijim dokazom pune saradnje i poziva na sistematičnije napore za njihovo hapšenje kako bi se mandate Tribunala konačno ispunio; naročito poziva na preispitivanje trenutnog pristupa, u skladu sa preporukama Haskog tribunala; naglašava da Srbija može dobiti status kandidata i/ili otvoriti pristupne pregovore sa EU samo ako Tužilaštvo Haškog tribunala oceni da je Srbija ponudila punu saradnju;

12. Pozdravlja rezoluciju o Srebrenici usvojenu od strane srpskog parlamenta kao značajan korak u procesu podizanja svesti o zločinima počinjenim u skoroj prošlosti i o regionalnom pomirenju; odaje priznanje Predsedniku Tadiću za odluku da prisustvuje obeležavanju 15. godišnjice genocida u Srebrenici kao daljem koraku u tom pravcu, kao i njegovu posetu Vukovaru, gde je odao počast i izvinio se žrtvama masakra na Ovčari 1991, dajući novi zamah razvoju dobrosusedskih odnosa između Srbije i Hrvatske; pozdravlja posvećenost i profesionalnost kancelarije specijalnog tužioca za ratne zločine, uključujući i brzu reakciju u vezi sa istragom slučaja jezera Perućac;

47. Ističe važnu ulogu Srbije u stabilnosti celog Zapadnog Balkana, a posebno u stabilnosti i celovitosti Bosne i Hercegovine; u tom smislu poziva srpske vlasti da aktivno podrže sve neophodne ustavne promene koje će omogućiti bosanskim institucijama da sprovedu zahtevne reforme u procesu evropskih integracija; posebno poziva Beograd da podrži konsolidaciju, učvršćivanje i jačanje bosanskih institucija; “

Sve ovo treba imati na umu  da se ne bi dešavalo da se  kako kome zatreba iznenađuje  kad tamo neki Jelko Kacin to ponovi ili nas upozore kao sada  u vezi ovih akciza za gorivo.

E sada, potpredsednik DSS je već  rekao da Rezolucija Evropskog parlamenta potvrđuje većinski stav u EU da se Srbija mora odreći Kosova da bi se kandidovala za EU jer seotvoreno kaže "da dijalog sa Prištinom ne sme dodirivati temu o statusu Kosova i Metohije" i "zahteva i da Srbija ukine sve svoje institucije u pokrajini koje ova rezolucija zove 'paralelnim'".
On ispušta iz vida da je  na dijalogu sa Prištinom, ne prejudicirajući ishod, upravo je insistirala Srbija i izborila se da dobije podršku i UN. Praviti sada od toga problem oko statusa je nekorisno jer je diskutabilno i šta je pitanje statusa, a uostalom ono će se nužno tokom dijaloga nametnuti. Druga je stvar ako neko misli da se Kosovo može vratiti u status regije u Srbiji pa je njegov problem što je ne samo nerealan već i nedobronameran.

Takođe oko ukidanja institucija Srbije na severu Kosova treba imati u vidu R1244 kojom su sve institcije Srbije uz pristanak Srbije povučene sa Kosova dok je ta rezolucija na snazi. Naravno, ne treba ni oko toga praviti buku jer , kao što je Kosovo i njegova nezavisnost realnost, tako isto je i stanje na severu Kosova jedna stvorena realnost i sve će to biti predmet pregovora i dijaloga.

Ne treba zaboraviti da je upravo šansa Srbije u tesnoj saradnji sa EU, a nikako u konfrontaciji jer smo više takvih varijanti sami na sebi nepotrebno isprobavali i srljali iz greške u grešku uz ogromnu štetu u svakom pogledu.



Komentari (21)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

predatortz predatortz 10:48 21.01.2011

Dakle

Kad se Srbija odrekne Kosova, zajebe Srbe u Bosni, onda će možda da dobije dugo obećavanu šargarepu. Ukoliko neka od EU članica ne uloži veto.
Milan Karagaća Milan Karagaća 11:08 21.01.2011

Re: Dakle

predatortz
Kad se Srbija odrekne Kosova, zajebe Srbe u Bosni, onda će možda da dobije dugo obećavanu šargarepu. Ukoliko neka od EU članica ne uloži veto.

Dakle, nije tako , čak uopšte nije osim ako neko misli da je Srbija supersila kao SAD , Rusija i Kina zajedno pa da prekraja granice kako joj se ćefne.
Srbija će da zajebe Srbe u Bosni ako ih i dalje loži iluzijama da će RS biti nezavisna država i da će se ujediniti sa Srbijom. Da li će i kakkav status imati RS to sama treba da reguliše u dijalogu sa ostalim u BiH, a svako raspirivanje iluzija je kontraproduktivno.Uostalom, Srbija je priznala BiH kao državu i više puta oficijelno izjavila da podržava celovitost BiH.
Što se Kosova tiče, Srbija ne treba da se odrekne Kosova već iluzija da će ga vratiti u svoj političko-pravni okvir ukoliko se o tome ne dogovori upravo sa tim Kosovom.
A ko će koga da zajebe to je diskutabilno, a tebi pitanje da li misliš da bi za Srbiju bilo srećno rešenje da joj uvale Kosovo sa svih oko 2 miliona Albanaca.
predatortz predatortz 11:14 21.01.2011

Re: Dakle

SDrbija će da zajebe Srbe u Bosni ako ih i dalje loži iluzijama da će RS biti nezavisna država i da će se ujediniti sa Srbijom.


Mislim da se o nezavisnosti i ne govori, niti se na nju u rezoluciji mislilo. Moje mišljenje je da se radi o većem prenošenju ovlašćenja na centralnu vlast. Srbija treba da pritisne Srbe u RS da se odreknu dela ingerencija do potpunog obesmišljavanja RS, dok se od nje traži decentralizacija i jačanje autonomije Vojvodine.

A ko će koga da zajebe to je diskutabilno, a tebi pitanje da li misliš da bi za Srbiju bilo srećno rešenje da joj uvale Kosovo sa svih oko 2 miliona Albanaca.


Ne. Ja sam ovde više puda iznosio stav da je posle razvoda najpoštenije podeliti imovinu i razići se kao ljudi.

Pitanje za tebe

Da li misliš da Srbiji ne pripada pravo na deo Kosova, na imovinu i resurse?
Milan Karagaća Milan Karagaća 11:43 21.01.2011

Re: Dakle

Da li misliš da Srbiji ne pripada pravo na deo Kosova, na imovinu i resurse?

otkud ti to.Srbiji pripada mnogo toga iz korpusa legitimnih prava na Kosovu i treba da ih upravo pregovorima ostvari.
Ja nikada nisam rekao da Srbija i Srbi nemaju nikakva prava na Kosovu, samo , za razliku od nekih,ja smatram i da Albanci imaju takođe prava i da se sve to može razrešiti samo dijalogom. Silom je probano pa se videlo da se time više gubi nego dobija.
8c_competizione 8c_competizione 11:54 21.01.2011

Re: Dakle

Ne. Ja sam ovde više puda iznosio stav da je posle razvoda najpoštenije podeliti imovinu i razići se kao ljudi.

Pitanje za tebe

Da li misliš da Srbiji ne pripada pravo na deo Kosova, na imovinu i resurse?


U potpunosti se slazem sa ovim mishljenjem, i medjunarodna zajednica, koja je omogucila Kosovarima da se otcepe, mora da prepozna isto pravo Srba sa severa i enklava u okolini manastira, da jednostavno ne zele nikakav zajednicki zivot sa kosovarskim Albancima! Ne vidim licno gde je tu problem, osim licemerje kako kosovarskih vlasti, tako i medjunarodne zajednice.

Dakle, posle razvoda se lepo podeli imovina (u ovom slucaju teritorija) i da zavrshimo vishe sa pricom. A o tome ko (NAM) je kriv cemo kada budemo vishe polemisali o Titu ili Slobi Miloshevicu.
predatortz predatortz 11:59 21.01.2011

Re: Dakle

Ja nikada nisam rekao da Srbija i Srbi nemaju nikakva prava na Kosovu, samo , za razliku od nekih,ja smatram i da Albanci imaju takođe prava i da se sve to može razrešiti samo dijalogom. Silom je probano pa se videlo da se time više gubi nego dobija.


Ne znam na koga si mislio, ali odavno nigde ne pročitah da neko zagovara upotrebu sile, ili smatra da Albanci nemaju prava na Kosovu. Činjenica je da je krčag pukao. Srbi i Albanci teško da mogu da žive u jedinstvenoj državi. Kosovo treba podeliti. Jedini način da se napravi normalan odnos između dva naroda u budućnosti je da nema apsolutnog pobednika, niti totalnog gubitnika.
Bosna je dobar primer koji potvrđuje ovo što pišem:
Četiri godine krvavog rata, petnaest godina međunarodne uprave i eksperimentisanja nad živim ljudima i njihovim sudbinama, i...?
Ista meta, isto odstojanje. Većina pripadnika dva hrišćanska naroda je ne doživljavaju kao svoju državu.
mikimedic mikimedic 11:24 21.01.2011

nije bas sve tako

ipak zajednički dokumenat EP u kome su aktivno učestvovale i države koje nisu priznale Kosovo


nisu ucestvovale drzave. clanice eu ne ucestvuju u radu/nisu clanovi ep.

o ostatku teksta cu se naknadno ocitovati posto sad zurim na sastanak.

Milan Karagaća Milan Karagaća 11:39 21.01.2011

Re: nije bas sve tako

nisu ucestvovale drzave. clanice eu ne ucestvuju u radu/nisu clanovi ep.

ne države, već poslanici EP iz svih pa i tih država.Bitno je takođe napomenuti da se poslanici tamo ne udružuju po tome iz koje su države već po strankama.Recimo naši poslanici iz DS su u grupi socijalista, DSS u EPP, evropskim narodnjačkim partijama.
mikimedic mikimedic 13:09 21.01.2011

Re: nije bas sve tako

ne države, već poslanici EP iz svi pa i tih država.


naravno da nisu drzave, samo sto si ti napisao u tekstu da jesu.

procitah i ostatak teksta. nema nista vredno komentarisanja. valjda ce u daljoj raspravi biti zanimljivije diskusije.
Milan Karagaća Milan Karagaća 11:34 21.01.2011

Dobar tekst

Boška Jakšića u Politici

Milan Karagaća Milan Karagaća 11:51 21.01.2011

Re: Dobar tekst

A evo šta kaže Ivica Dačić

“Srbija želi da postigne konačan dogovor o kosovskom pitanju, da to više ne bi bio predmet ucena na putu ka EU, kaže zamenik premijera Ivica Dačić.
On je dodao da Srbija želi da postigne „istorijski dogovor Srba i Albanaca“ kako bi se to pitanje skinulo sa dnevnog reda.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da su kosovsko i pitanje Haškog tribunala „stalno predmet ucena prema Srbiji".

Dačić dodao da i pored toga što se pokušava nametanje nekih dodatnih uslova, ratifikacija SSP između Srbije i EU, važan korak u evropskim integracijama Srbije.

"Svako zemlja će pokušavati da u svemu tome nametne neki uslov koji je njoj bitan. Pjedinačnu ratifikaciju sporazuma neke zemlje vezuju za vlasništvo nad ambasadama, neke vezuju za sudbinu preduzeća koja su kupile u Srbiji, a neke za priznnje Kosova", kazao je Dačić.

On je podsetio da Evropska unija zbog protivljenja pet svojih članica nema jedinstven stav i zahtev da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova.”
mikimedic mikimedic 13:13 21.01.2011

Re: Dobar tekst

On je podsetio da Evropska unija zbog protivljenja pet svojih članica nema jedinstven stav i zahtev da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova.”


pa naravno da nema jedinstven stav niti ce ga ikad imati. a kipar je, setite se kad vec volimo da se podsecamo, najavljivao i da je malo verovatno da prihvati prijem kosova u eu cak i ako bi srbija priznala kosovo.

i ako unija nema jedinstven stav, sta onda znaci 'zahtev da prizna nezavisnost'.

mnogo on voli da podseca. bolje da (se) podseti na devedesete.
vojislav948 vojislav948 13:22 21.01.2011

Re: Dobar tekst


Polako ali sigurno sve laži će izaći na videlo. Samo ne znam da li će mo mi građani progledati i suočiti se sa istinom na pravi način. Jedno je želeti, drugo je uspeti, a sasvim treće je uporno lagati građane i ostati nekažnjen za to.
sentinel26 sentinel26 15:35 21.01.2011

Re: Dobar tekst

Milan Karagaća
A evo šta kaže Ivica Dačić
“Srbija želi da postigne konačan dogovor o kosovskom pitanju, da to više ne bi bio predmet ucena na putu ka EU, kaže zamenik premijera Ivica Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da su kosovsko i pitanje Haškog tribunala „stalno predmet ucena prema Srbiji".

Gospodin Ivica Dačić ne govori istinu.

Srbija je prilikom predaje Aplikacije za članstvo u EU prihvatila uslov da izvrši sve svoje obaveze prema Haškom tribunalu prije narednih koraka ka EU integracijama.

Ne može se biti članica EU i odbijati saradnja sa Medjunarodnim tribunalom za ratne zločine na tlu ex-Yu a u samoj Srbiji se skrivalo najviše počinilaca ratnih zločina.

Dačić dodao da i pored toga što se pokušava nametanje nekih dodatnih uslova, ratifikacija SSP između Srbije i EU, važan korak u evropskim integracijama Srbije.

Gospodin Ivica Dačić opet ne govori istinu.

Nema nikakvih "dodatnih" uslova, sve ovo što je nabrojano u gornjim tačkama je poznato vladi i Ahilu lično već duže vrijeme.

"Svako zemlja će pokušavati da u svemu tome nametne neki uslov koji je njoj bitan. Pjedinačnu ratifikaciju sporazuma neke zemlje vezuju za vlasništvo nad ambasadama, neke vezuju za sudbinu preduzeća koja su kupile u Srbiji, a neke za priznnje Kosova", kazao je Dačić.


Ovo je obično rekla-kazala za domaću upotrebu i nema niti jednog dokaza koji bi ukazivao na pomenute pojave.

On je podsetio da Evropska unija zbog protivljenja pet svojih članica nema jedinstven stav i zahtev da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova.”

Od ovoga koristi nema i neće je ni biti, to takođe zna gospodin samo mu treba još nešto za ljubljene birače.

Još neki ministri nijesu govorili istinu prethodnih dana.
Kao naprimjer:

Gospodin Božidar Đelić nije govorio istinu kada je na TV B-92 pred put u Strazbur izjavio kako Zakon o akcizama nije u suprotnosti sa SSP, pa sada prvi javio "radosnu vijest", da nijesu govorili istinu.

Gospođa Snežana Malović, ministarka pravde nije govorila istinu, kada je izjavila da je Venecijanska komisija dala pozitiuvno mišljenje o njenoj "reformi pravosudja".
Tako mišljenje nije do sada dato ni objavljeno a ta komisija ne donosi tajne akte.
dragan7557 dragan7557 08:29 22.01.2011

Re: Dobar tekst

sentinel26
Milan Karagaća
A evo šta kaže Ivica Dačić
“Srbija želi da postigne konačan dogovor o kosovskom pitanju, da to više ne bi bio predmet ucena na putu ka EU, kaže zamenik premijera Ivica Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da su kosovsko i pitanje Haškog tribunala „stalno predmet ucena prema Srbiji".

Gospodin Ivica Dačić ne govori istinu.

Srbija je prilikom predaje Aplikacije za članstvo u EU prihvatila uslov da izvrši sve svoje obaveze prema Haškom tribunalu prije narednih koraka ka EU integracijama.

Ne može se biti članica EU i odbijati saradnja sa Medjunarodnim tribunalom za ratne zločine na tlu ex-Yu a u samoj Srbiji se skrivalo najviše počinilaca ratnih zločina.

Dačić dodao da i pored toga što se pokušava nametanje nekih dodatnih uslova, ratifikacija SSP između Srbije i EU, važan korak u evropskim integracijama Srbije.

Gospodin Ivica Dačić opet ne govori istinu.

Nema nikakvih "dodatnih" uslova, sve ovo što je nabrojano u gornjim tačkama je poznato vladi i Ahilu lično već duže vrijeme.

"Svako zemlja će pokušavati da u svemu tome nametne neki uslov koji je njoj bitan. Pjedinačnu ratifikaciju sporazuma neke zemlje vezuju za vlasništvo nad ambasadama, neke vezuju za sudbinu preduzeća koja su kupile u Srbiji, a neke za priznnje Kosova", kazao je Dačić.


Ovo je obično rekla-kazala za domaću upotrebu i nema niti jednog dokaza koji bi ukazivao na pomenute pojave.

On je podsetio da Evropska unija zbog protivljenja pet svojih članica nema jedinstven stav i zahtev da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova.”

Od ovoga koristi nema i neće je ni biti, to takođe zna gospodin samo mu treba još nešto za ljubljene birače.

Još neki ministri nijesu govorili istinu prethodnih dana.
Kao naprimjer:

Gospodin Božidar Đelić nije govorio istinu kada je na TV B-92 pred put u Strazbur izjavio kako Zakon o akcizama nije u suprotnosti sa SSP, pa sada prvi javio "radosnu vijest", da nijesu govorili istinu.

Gospođa Snežana Malović, ministarka pravde nije govorila istinu, kada je izjavila da je Venecijanska komisija dala pozitiuvno mišljenje o njenoj "reformi pravosudja".
Tako mišljenje nije do sada dato ni objavljeno a ta komisija ne donosi tajne akte.

DAKLE,

ČINI MI SE DA JE KALIGULA POSTAVIO KONJA ZA SENATORA, DOK MI POSTAVLJAMO MAGARCE ZA MINISTRE A REKLO BI SE I NA OSTALA PO DRŽAVE I NACIJE KLJUČNA MESTA.

Ne samo u Srbiji već i drugde.

Pozdrav cerski

Milan Karagaća Milan Karagaća 10:39 22.01.2011

Re: Dobar tekst

Ne samo u Srbiji već i drugde.

Koristim pravo da iyrayim neslaganje sa etiketiranjem ljudi pa makar bili i ministri.Mogu se oni nama sviđati ili ne ali ne bi ih nazivao magarcima, što ne isključuje činjenicu da ponekad namagarče narod i birače.
sentinel26 sentinel26 11:24 24.01.2011

Re: Dobar tekst

Milan Karagaća
Ne samo u Srbiji već i drugde.

Koristim pravo da iyrayim neslaganje sa etiketiranjem ljudi pa makar bili i ministri.Mogu se oni nama sviđati ili ne ali ne bi ih nazivao magarcima, što ne isključuje činjenicu da ponekad namagarče narod i birače.


Na današnji dan, 24.Januara 41.godine Nove ere,
pripadnici pretorijanske garde su ubili Kaligulu,
a da li su senatori poništili imenovanje njegovog konja za senatora nijesu ostavili pisane dokaze
(zbog legalizma ? ), to se valjda podrazumijevalo tada.

Kako još čitati rezoluciju ?

I kao bolje informisanje građana Srbije radi boljeg razumjevanja lažnih obećanja i saopštenja puna laži servirana građanima radi njihove bolje budućnosti a ustvari radi što dužeg fizičkog i finansijskog jedinstva njihovih zadnjica sa foteljama.

Rekonstrukcija, dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija se nažalost ne pominju u Rezoluciji.
vojislav948 vojislav948 13:15 21.01.2011

pokorno molim...


Pozdravlja zajedničku rezoluciju EU i Srbije o savetodavnom mišljenju Međunarodnog suda pravde o usklađenosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova sa međunardonim pravom


Ja sam to shvatio ovako" Vaše je samo da se složite, sve ostalo je naše", ispravite me ako grešim. Sličnu parolu sam video kod pogrebnih preduzetnika i to " Vaše je samo da umrete, sve ostalo je naše". Naši političari građanima sve ovo prevode kao našu sjajnu pobedu, tako smo ako se sećate pobedili i NATO. Koga, zbog čega i do kada će nas ovi političari zamajavati lažima i obećanjima koja se nikada neće ostvariti. A život imamo samo ovaj jedan i to jadan i bedan. Verujmo im i dalje, plaćajmo sve njihove ogromne cehove bez ikakve provere. Dali smo im neograničeno poverenje i oni nam bezgranično uzvraćaju lažima i prevarama.
dule79 dule79 13:34 22.01.2011

Re: pokorno molim...

vojislav948

Naši političari građanima sve ovo prevode kao našu sjajnu pobedu, tako smo ako se sećate pobedili i NATO. Koga, zbog čega i do kada će nas ovi političari zamajavati lažima i obećanjima koja se nikada neće ostvariti



Zamajavaju nas lazima jer vide da to uspeva ovde.
Ovo ce biti jedna velika predizborna godina, tako da talas lazi i zamajavanja tek dolazi. Ove godine nam predstoji jos toliko istorijskih pobeda i bice zabavno gledati kako se svi redom lome u kampanji. Samo, steta sto je ovaj narod jedan veliki psihijatrijski slucaj, pa cemo posle izbora opet imati istu pricu
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:18 22.01.2011

Dobar i poučan tekst..

Dobar i poučan tekst Milane. I jasan, sam po sebi..
Milan Karagaća Milan Karagaća 23:10 22.01.2011

Re: Dobar i poučan tekst..

Hvala ti Drago.
Tekst sam samo prepisao iz Rezolucije i to doslovno, kao što rekoh da ne bude zabune.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana