Planeta| Satira| Zabava| Život

Idila, zimska. Ma da...

Vlasta92 RSS / 02.02.2011. u 23:36

snow-5-big.jpg

Ja sam se na ovim prostorima uvek borila za pravo da imamo poštenu zimu: sa snegom, belim jelkama,sankama, klizanjem, zaleđenim rukavcima za one koji klizanje preferijaju na otvorenom, lovljenjem ribe korz rupu u ledu. Valjda smo samo Jelica i ja, kao švabatralala, opevale zimu kao najveći poklon čoveku, kojem ovaj duguje i poslednji osmeh. Ali, ovo, ovo je sačuvajmebožeisakloni, što bi se ovde reklo.

Za zimske radosti je suviše hladno, mrzim čarape ispod pantalona, a moram, pa se drapam po ceo božiji dan ko šugava, svi su bolesni, ne možeš kao čovek da izluftiraš jer odmah posle pola minute ptica u kavezu počne da smalaksava od hladnoće, sneg suviše tvrd da se sankaš, nema leda na Dunavu (?!), kao da, što rekoh danas na FB, Vila Ravijojla noću greje taj naš rukavac. Čudno.

Najzabavnije mi je da se ujutro oblačim za posao. Taj proces traje i traje, uz celu jutarnju kafu, neverovatno je šta sve stane na mene. Da moram tu gomilu u leto da dignem sa kreveta, ostavila bih u dve ture, da se ne ušinem. Potpuno sam svesna da je zimoća cool, da treba, jer kada nema zime i snega, seća me na poremećaj klime, a dobro je i za vazduh i zemlju, useve. Znam i da su nekada stari grčki vilosofi mislili i stvarali samo uz reke i u pećinama zbog negativne jonizacije vazduha, što znam tako što je naš profesor fizike u srednjoj, uvek uz ovo objašnjenje, otvarao prozor pred kontrolni ili pismeni. (Usput budi rečeno, volela bih da mi neko to potvrdi jer se sve ove godine pitam da li su to stvarno činili ili nas je profa pošteno zajebavao (ups! bad bad vlasta)..... )

I sve ja to znam, plus baš volim zimu, a opet, sada potpuno razumem sve one koji su me gađali najbližim predmetima kada počnem da se radujem zimi. I trebalo me je jače klepati kada se foliram! Sada je malo previše zima i stalno sedimo unutra, odlepićemo svi kolektivno. Ja ću početi da peglam i posteljinu, peškire i kuhinjske krpe, majke mi. A što drugo da radi prosečna mlada žena na ovo pasije vreme?

Trebalo bi krajem meseca da idemo na Taru, a kakve sam sreče, baš će u to vreme tamo početi da topi sneg, pa ćemo umesto onih za sneg, nositi gumenjake i sedećemo u brvnari jer pada kiša....e, ooovde me seci! Do tada ću da izlazim na puš pauze na poslu i da se opraštam sa jednim po jednim prstom. Valjda će mi palci potrajati da mogu da navlačim sve ono ujutro.

I tako. Ne znam šta bih vam još kazla, nisam se ni pripremala za ovaj nastup, nego otvorila prozor, pa sam htela da vam se požalim. Ne morate ovo da šaljete tajanstvenoj urednici za konkurs za najbolji blog, ali ću rado primiti „Smrznutu malinu" za najničemuslužniji blog ikad. Nagrada je nagrada. Svi smo mi smrtni ljudi i iskreno, nikada nije toliko važno učestvovati, koliko je važno pobijeditii. Ako to kaniš.

Aj ćao...



Komentari (90)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mlekac mlekac 23:42 02.02.2011

Ma nije tako strasno...

Upravo sam se vratila iz setnje sa Bellom.
Posto, odkako je zagudelo, jedino Biberce i ja izbivamo iz kuce duze od desetak minuta.
Doduse, bride mi obrazi, al' dobro, to mu dodje pod mus.
Mada, iskreno, ja spadam u sretnike cije centralno i predobro radi (osim kad Kosava udari u prozore), tako da stvarno ne mogu da se zalim.

Neka je zima. Unapred se uzasavam vrucina.

EDIT:
A po narudzbini:
Hemičarka Hemičarka 23:48 02.02.2011

Umesto smrznute maline...

...kuvano vino da se zagreješ.



A što se zime tiče, ovaj američki mrmot (ili šta je već groundhog) danas nije video svoju senku, tako da će proleće brzo.
Vlasta92 Vlasta92 23:52 02.02.2011

:)))



razmisljam razmisljam 01:40 03.02.2011

Re: Umesto smrznute maline...

A što se zime tiče, ovaj američki mrmot (ili šta je već groundhog) danas nije video svoju senku, tako da će proleće brzo.


Не верујем ја ништа тим мрмотима. Да сачекамо ми Сретење и нашу мечку Божану, па тек тада да видимо како стоје ствари.
Vlasta92 Vlasta92 23:46 02.02.2011

Ej,

ove mi maline odlično izgledaju za Pavlovu tortu!

fantomatsicna fantomatsicna 21:27 03.02.2011

Re: Ej,

E imam ja jedan blog bas na tu temu Pavlova (kad si vec spomenula) samo kod mene glavnu ulogu igra visnja ali ima raznih drugih i recept naravno.Nego citas ti privatne poruke?Malino


[url=http://teslio.com/blog/post/Grlitza/pavlova-iz-srca-ze-nekog-neustrasivog-1204][/url]
Vlasta92 Vlasta92 21:44 03.02.2011

Re: Ej,

pa nemam niti jednu privatnu poruku! kada? šta?
Branislava Kostić - Narator Branislava Kostić - Narator 23:51 02.02.2011

Ma, daj...

Ma daj, Vlasto, nije sve tako strašno.Oko 21h sam vodila Leu u šetnju. Stanemo ispred radnje, ja je ostavim da sedi ispred (fina pasica, naučila je da sedi mirno i da ne reaguje ni kad je klinci vuku za uši). Kad sam, posle dva minuta izašla, moja Lea stoji i gleda me kao izdajnika. E, tu ukapiram da je stvarno hladno - nije mogla ni dva minuta da izdrži sedeći (pošteno dlakavom) guzom na ledenom betonu. Znači, hladno je. S druge strane, kako bismo u subotu išli na Šodroš (smatraj to zakazanim, za negde oko 11, pola dvanaest).
Vlasta92 Vlasta92 23:53 02.02.2011

Re: Ma, daj...

Sigurna si da će se zalediti do subote da možemo da se kližemo? Prognoza kaže da ide otopljenje i za vikend deset iznad nule!
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:01 03.02.2011

Daš

krug snega? Ovde ga nema ni za zapat...a kad sam se udavala u bračnom ugovoru je pisalo Alpi-sneg-duge zime...idem da popričam sa drugom ugovornom stranom...ovo stvarno nema smisla...
Vlasta92 Vlasta92 00:12 03.02.2011

Re: Daš

Nemoj, mani ga! Pusti, muško je....
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:21 03.02.2011

Re: Daš

Pusti, muško je....

Ništa, onda ukidamo prebranac, nema snega - nema prebranca...pa da vidimo ko će duže da izdrži...a mogu da ukinem i sarmu, ako se nastavi ova golomrazica.
maca22 maca22 00:23 03.02.2011

Re: Daš

Ovde nema snega, srećom, nema ni ledenog vetra, ima ledeno vreme, i dosta zaledjenog blata izmedju vozila. Taman da ne možeš lepo prići ulici koji kaniš preći.
I ima leda po krovovima, to ce kad krene otopljenje da postane opasnost.

mlekac mlekac 00:54 03.02.2011

Re: Daš

Jelica Greganović
Pusti, muško je....

Ništa, onda ukidamo prebranac, nema snega - nema prebranca...pa da vidimo ko će duže da izdrži...a mogu da ukinem i sarmu, ako se nastavi ova golomrazica.

Jelice, meni je jasno da ti svog Zmua smatras svemogucim, al' ne preteruj.
Pustio bi ti on sneg, al' nije to do njega, stvarno.
To su krivi Ameri i ono ispustanje stetnih gasova, i globalno zagrevanje i ...
Mislem, nije bre, po Zenevskoj konvenciji da coveku tek tako ukines prebranac. I to jos sa ONAKVOM alevom paprikom!
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:38 03.02.2011

Re: Daš

I to jos sa ONAKVOM alevom paprikom!

Pričaju ptice selice koje se sa juga sele u topliju Sloveniju, da su neki nabavili tu papriku...
Vlasta92 Vlasta92 10:46 03.02.2011

Re: Daš

Samo kad meni niko nije doneo <_<
Prisiljena sam da jedem domaću, slovačku i mađarsku, tjah
mlekac mlekac 11:52 03.02.2011

Re: Daš

Jelica Greganović
I to jos sa ONAKVOM alevom paprikom!

Pričaju ptice selice koje se sa juga sele u topliju Sloveniju, da su neki nabavili tu papriku...


Pa ptice selice uvek idu u TOPLIJE krajeve, pa ti sad vidi sta ces za sneg!
Jesu, nabavili i probali i prosirili hvalu (a i deo paprike) po carsiji!
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:45 03.02.2011

Re: Daš

Daš krug snega? Ovde ga nema ni za zapat...

Nema ga ni u Ženevi. Dobro, to je uobičajeno. Ali ga nema ni na planinama do iznad nekih tisućuidvjestametara. A hladnjikavo je, da znaš
jesen92 jesen92 00:17 03.02.2011

gde to ima snega?

..ovde kod mene nista...hladno jeste al snega ni pod razno...ja obozavam tvrd sneg i ne razumem sta mu fali za sankanje
Vlasta92 Vlasta92 00:19 03.02.2011

Re: gde to ima snega?

Malo ga ima, ali možeš na njemu stajati i ne propadneš! Sik...
Vlasta92 Vlasta92 00:22 03.02.2011

Ova mi pesma liči na zimu...



U stvari, samo bas liči na zimu...
albireo albireo 00:31 03.02.2011

I ja mnogo volim zimu!!!

Krenem u šetnju, napolju hladnoooooooo, a meni toplo oko srca!
nimulid nimulid 00:35 03.02.2011

Re: I ja mnogo volim zimu!!!

DA, DA, KAKO DA NE
Za zimske radosti je suviše hladno, mrzim čarape ispod pantalona, a moram, pa se drapam po ceo božiji dan ko šugava, svi su bolesni

ja, prosto ne mogu vise, koliko god da je lep pogled kroz prozor
Vlasta92 Vlasta92 08:54 03.02.2011

Re: I ja mnogo volim zimu!!!

Sve te razumem, ali evo PROGNOZE ZA MESEC DANA, biče bolje:

fantomatsicna fantomatsicna 00:32 03.02.2011

Dodji malo

Kod nas da se boris.Ja zimu nisam videla na Severnom ostrvu 14 godina (toliko zivim na NZ) i secam je samo iz detinjstva u BG.A nije je nikad ni bilo pre mene ovuda.Ima je sasvim visoko u planinama .Ponekad kad prolazim kroz Desert Road ima malo snega pored puta..stanem pa ga drzim u rukama i prinosim licu ..na opste cudjenje automobilista koji prolaze:).Evo imma jos od prosle godine smrznutih malina(sve ekoloski cisto i iz moje baste) pa cu ti teleportovati dok ne naidje ona prava stvar
Vlasta92 Vlasta92 08:51 03.02.2011

Re: Dodji malo

Može ekološke maline. Stvarno šalješ?
srdjan.pajic srdjan.pajic 00:41 03.02.2011

katjoni

Vlasta:
Znam i da su nekada stari grčki vilosofi mislili i stvarali samo uz reke i u pećinama zbog negativne jonizacije vazduha, što znam tako što je naš profesor fizike u srednjoj, uvek uz ovo objašnjenje, otvarao prozor pred kontrolni ili pismeni. (Usput budi rečeno, volela bih da mi neko to potvrdi jer se sve ove godine pitam da li su to stvarno činili ili nas je profa pošteno zajebavao (ups! bad bad vlasta)..... )


Samo da potvrdim, kao donekle merodavan pećinar-bloger: Vaistinu! Javna je tajna da se još niko nije razboleo u pećinama (slomio vrat možda jeste, ali gripčinu dobio niko nije, osim eventualno slepih miševa, tough luck, jebi ga). I to se pripisuje tim jonima, koji valjda ne pogoduju razvoju bakterija i kojekakve te gamadi od koje se razboljevamo.

Inače, hebeš državu bez zime! Mada su kod nas ove godine u modi cold snap-ovi, pa su nam temperature malo neuobičajeno niske (oko -28C). Čak se ni moj Uške ne zaleće neoprezno na vrata kad ih otvorimo, a planinski povetarac unese ostatke Snežne kraljice sve do spavaće sobe.



mlekac mlekac 00:52 03.02.2011

Re: katjoni

srdjan.pajic
Vlasta:
Znam i da su nekada stari grčki vilosofi mislili i stvarali samo uz reke i u pećinama zbog negativne jonizacije vazduha, što znam tako što je naš profesor fizike u srednjoj, uvek uz ovo objašnjenje, otvarao prozor pred kontrolni ili pismeni. (Usput budi rečeno, volela bih da mi neko to potvrdi jer se sve ove godine pitam da li su to stvarno činili ili nas je profa pošteno zajebavao (ups! bad bad vlasta)..... )


Samo da potvrdim, kao donekle merodavan pećinar-bloger: Vaistinu! Javna je tajna da se još niko nije razboleo u pećinama (slomio vrat možda jeste, ali gripčinu dobio niko nije.




Srdjane, ovo cu da istampam i uramim pa da podnesem pod nos Zmuu svaki put kad bude zakukao sto sam otvorila prozore da malo provetrim!

Jelica Greganović Jelica Greganović 00:55 03.02.2011

Re: katjoni

planinski povetarac unese ostatke Snežne kraljice sve do spavaće sobe


srdjan.pajic srdjan.pajic 02:23 03.02.2011

Re: katjoni

Jelica Greganović
planinski povetarac unese ostatke Snežne kraljice sve do spavaće sobe




. Sećam se dobro ovog crtaća, eh, kao da je juče bilo. Snežnaja Kraljeva, tačno je ovako pamtim...frigidnu.

E, a što se skija dobro na minus dvaespet! Sneg samo pršti i puca pod skijama, ne topi se kad ono oko podne malo otopli, što se posle podne pretvori u led. Nego stalno ostaje tako pršičast i svež. Zatim, tada skoro nikog nema na stazi, u šumi pogotovu, tako da se stvarno ima osećaj back country skijanja. A nema ni ovih razmaženih snowboarder-a, da sjebu svaku stazu na koju naidju. Samo mi, hard core skijaši

Istina, ne može dugo da se izdrži, mislim, kako ko, ja ne mogu, i mora specijalno dobro da se pazi kod oblačenja. Znači obavezni monkey fur, i full-face maska. Tu gondola vadi stvar, jer se na liftu ne može podneti. A i kafanica priskače u pomoć, sa toplom čokoladom ili mlakim pudingom, nakon svakih nekoliko spustova.

Vlasta92 Vlasta92 08:50 03.02.2011

Uopšte se ne sećam

ovog crtanog! Pamtim Atom mrava, ali ovo ne....
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:41 03.02.2011

Re: Uopšte se ne sećam

Uopšte se ne sećam
ovog crtanog!

Vlasto! Ne sećaš se patuljka sa kišobranima?! Skandal!

49 41 49 41 02:06 03.02.2011

Neko je pitao za sneg?


Desno dole - Karibi; malo gore "topla" Florida.
Ono najdublje gore - ja, zatrpan.

Samo 6.000 letova je otkazano; to je jos uvek manje od sedamiljade.
srdjan.pajic srdjan.pajic 02:31 03.02.2011

Re: Neko je pitao za sneg?

49 41

Desno dole - Karibi; malo gore "topla" Florida.
Ono najdublje gore - ja, zatrpan.

Samo 6.000 letova je otkazano; to je jos uvek manje od sedamiljade.


. Nadam se ti je barem grtalica pri ruci i da imaš one električne grejače za ulje, što se guraju u blok motora, to jest u karter, kako na kolima, tako i na grtalici. Ja sam to imao na mojim saab-ovima.

Mi idemo dole na jedrenje iduće srede. Samo da se nekako dokopamo Portorika, odatle ćemo lako posle do Devičanskih. Tamo je valjda napadalo malo manje snega ove godine . Jebote, zamisli da dodjemo tamo i moramo da otkopavamo jedrilicu i posipamo so na palubu da se neko ne oklizne!

EDIT: Upravo mi stigla informacija od prvog dela posade koji je već na terenu, to jest na moru - u San Juan-u je 80F. Kod nas je -29F.




bauer. bauer. 07:05 03.02.2011

Re: Neko je pitao za sneg?

Ono najdublje gore - ja, zatrpan.

Pa, ajde, da vidimo... valjda će nešto od toga da se otopi i na moju stranu?
Vlasta92 Vlasta92 08:48 03.02.2011

Ama,

gde kod vas? Gde si ti uopšte? Počinje nešto sa "San"? Da li moežemo da budemo od danas najbolji prijatelji. Zaokruži


DA NE


srdjan.pajic srdjan.pajic 17:09 03.02.2011

Re: Neko je pitao za sneg?

bauer.
Ono najdublje gore - ja, zatrpan.

Pa, ajde, da vidimo... valjda će nešto od toga da se otopi i na moju stranu?


Eh, dok to predje Mormonland, ostane samo prašinčina na dnu isušenih rečnih korita koja krivudaju kroz mnogobrojne indijanske rezervate.

Komšo, ti živiš negde u predgradju Vegasa, jel' tako, sa sve malom Sfingom u dvorištu ? Ili si u nekoj prirodi? Kako je kod vas sa vodom leti?

Šta smo rekli - kad ćemo na Burning Man-a? Vodimo Vlastu i Mlekcinog Muža, da ih trampimo za alkohol i potrepštine.
Unfuckable Unfuckable 20:04 03.02.2011

Re: Neko je pitao za sneg?

Šta smo rekli - kad ćemo na Burning Man-a? Vodimo Vlastu i Mlekcinog Muža, da ih trampino za alkohol i potrepštine.

Pajiću...ti nisi šaban - ti si šaman
Vlasta92 Vlasta92 21:24 03.02.2011

Re: Neko je pitao za sneg?

c,c,c..da me trampite..<_<

i to uz osmeh. šta je ovo? reklama za gazirano?
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:06 03.02.2011

Re: Neko je pitao za sneg?

Unfuckable
Šta smo rekli - kad ćemo na Burning Man-a? Vodimo Vlastu i Mlekcinog Muža, da ih trampino za alkohol i potrepštine.

Pajiću...ti nisi šaban - ti si šaman


Ša bre ti meni - Šaman ??!? Ja sam samo Hodočastnik.
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:37 03.02.2011

Re: Neko je pitao za sneg?

Vlasta92
c,c,c..da me trampite..

i to uz osmeh. šta je ovo? reklama za gazirano?


Pa tamo samo trampa radi, evo neka ti pojasni Bauer, to je princip svetkovine koja se održava na njegovoj opštini, znači zabranjena je upotreba novca.

I što je egzotičnije trampilo, to bolju prodju ima. A, priznaćeš, teško je ponuditi nešto interesantnije od para zimogrožljivijeh Srba.

Jedna moja pajtašica je išla tamo, i bavila se šišanjem, te tako pribavila sredstva za život potrebna u pustinji, tih nedelju dana.
Vlasta92 Vlasta92 23:03 03.02.2011

Re: Neko je pitao za sneg?

Samo što ja nisam zimogrožljiva već mi smeta zima bez smisla..nema snega, nema leda, a ladno...bljak...vidiš da idem po snegu na planinu, ali NE na skijanje! ne braćela, već 'nako...
bauer. bauer. 05:40 04.02.2011

Re: Neko je pitao za sneg?

kad ćemo na Burning Man-a?

Ma, meni to daleko, skoro koliko i tebi. A nije loše. Samo nemam ništa čega bi se rado odrekao za trampu. Jedino da navatamo usput. A Vlastu nećemo da trampimo. Nju čuvamo kad se opet desi Vudstok! Kakav, bre, Brning Men.
Komšo, ti živiš negde u predgradju Vegasa, jel' tako, sa sve malom Sfingom u dvorištu

Jok! Ja u dvorištu držim Excalibur, The Raspevani mač!

Vlasta92 Vlasta92 08:19 04.02.2011

Re: Neko je pitao za sneg?

Nju čuvamo kad se opet desi Vudstok


Ej, Bauer, Vudstok je tvoja, ne moja generacija
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:09 04.02.2011

Re: Neko je pitao za sneg?

bauer.
kad ćemo na Burning Man-a?

Ma, meni to daleko, skoro koliko i tebi. A nije loše. Samo nemam ništa čega bi se rado odrekao za trampu. Jedino da navatamo usput. A Vlastu nećemo da trampimo. Nju čuvamo kad se opet desi Vudstok! Kakav, bre, Brning Men.
Komšo, ti živiš negde u predgradju Vegasa, jel' tako, sa sve malom Sfingom u dvorištu

Jok! Ja u dvorištu držim Excalibur, The Raspevani mač!



. Zaboravio sam da ti ne možeš do tamo Dijagonalno, nego moraš da zaobilaziš, i to ohoho. Ali barem ti se pruži prilika da prokrstariš Extraterestrial Highway-em. Na motoru . A šta ja da radim, do Salt Lake City-ija je već malo dosadno, a posle toga je pustinja sa jednim autoputem, nit levo, nit desno, pravolinijski horizontalno. Gore nebo, dole so.

E, to za navatavanje usput, ja ne znam kako bih objasnio ženi da to nije za ONO, nego da je to neophodno finansijsko vozilo. Mož d'izginemo, obojica, sem ako ne trampimo odma'. Ovako, sa Vlastom, i Mlekcinim mužem mi deluje manje sumnjivo, mislim, drugari sa bloga, ne podnose zimu pa ih vodimo na Guču u pustinji i takoto. Posle ih samo tapnemo.
mlekac mlekac 17:16 04.02.2011

Re: Neko je pitao za sneg?

srdjan.pajic

E, to za navatavanje usput, ja ne znam kako bih objasnio ženi da to nije za ONO, nego da je to neophodno finansijsko vozilo. Mož d'izginemo, obojica, sem ako ne trampimo odma'. Ovako, sa Vlastom, i Mlekcinim mužem mi deluje manje sumnjivo, mislim, drugari sa bloga, ne podnose zimu pa ih vodimo na Guču u pustinji i takoto. Posle ih samo tapnemo.

Saljem vam ga ekspres preporuceno, al' da znate, vas dvojica snosite troskove postarine! (Platila bih ja, al' kriza, a tek cena vadjenja novog pasosa!)
Vlasta92 Vlasta92 11:43 05.02.2011

Re: Neko je pitao za sneg?

Posle ih samo tapnemo.


C,c,c, što je to i brezobrazno ...ajd,mene, mlada žena u najboljim niže srednjim godinama, ali mlekcinog muža....pa, šta ja znam, ovi mladi danas....
dolybell92 dolybell92 04:30 03.02.2011

6000+xxxx

dolybell92 dolybell92 04:40 03.02.2011

Uživajte

hteli ste sneg ... e pa nema, uzeli ovi:
Vlasta92 Vlasta92 08:45 03.02.2011

Re: Uživajte

Pecanje na ladnom? To je u redu, ako ne moram ja. Radije sportove.
Obren Markov Obren Markov 07:55 03.02.2011

Iju!

Ja ću početi da peglam i posteljinu, peškire i kuhinjske krpe, majke mi. A što drugo da radi prosečna mlada žena na ovo pasije vreme?

Kod vas u kuću radom izrabljivadu maloletnice ?!?
Vlasta92 Vlasta92 08:43 03.02.2011

Da,

moš misliti! Bruka, ali šta ćeš, žena sam, šta ću, ćutim....
Obren Markov Obren Markov 09:24 03.02.2011

Re: Da,

ćutim....


srdjan.pajic srdjan.pajic 23:50 03.02.2011

Re: Da,

Obren Markov
ćutim....



bocvena bocvena 09:36 03.02.2011

Tako negde u oktobru

sednem na TA peć i čekam april da siđem. U međuvremenu se svađam sa kim stignem, plačem i duvam nos.

Obožavam zimu!
reanimator reanimator 11:00 03.02.2011

Re: Tako negde u oktobru

bocvena
sednem na TA peć i čekam april da siđem. U međuvremenu se svađam sa kim stignem, plačem i duvam nos.Obožavam zimu!

A šta..kao nisi volela kad ovde zaveje? :)
bocvena bocvena 11:34 03.02.2011

Re: Tako negde u oktobru

Ahahah, pomešao si me sa ljubiteljima prirodnih nauka. Mi društvenjaci smo više bili za ovu varijantu...

Hemičarka Hemičarka 16:06 03.02.2011

Re: Tako negde u oktobru

Ahahah, pomešao si me sa ljubiteljima prirodnih nauka. Mi društvenjaci smo više bili za ovu varijantu...


Nemoj da si na kraj srca, ima u Petnici i biblioteka. A ima i TA peć u svakoj učionici, samo moraš da juriš da zauzmeš mesto.
dolybell92 dolybell92 19:33 03.02.2011

Re: Tako negde u oktobru



Mi prirodnjaci za ovu...
bocvena bocvena 20:37 03.02.2011

Re: Tako negde u oktobru

:))))
Išla sam u Petnicu tek kao odrasla gospođa bibliotekarka, na neki seminar. Teška romantika sa onim krevetićima na sprat. I cimerkom iz Prijepolja koja hrče.
jedan.kub jedan.kub 22:13 03.02.2011

Re: Tako negde u oktobru

bocvena
sednem na TA peć i čekam april da siđem. U međuvremenu se svađam sa kim stignem, plačem i duvam nos.

Obožavam zimu!

Ja takodje. Nekad mi je prijala voznja u konjskim saonicama a sada... samo kroz prozor.
jinks jinks 09:36 03.02.2011

...

uvek uz ovo objašnjenje, otvarao prozor pred kontrolni ili pismeni


Ma to je neka mind cntlr. fora ... tipa ohladite glave, spremite se za test.

Ili je mozda nesto drugo u pitanju, a mozda bas i ovo prvo sto ste rekli.

Mada, otkud bas negativno jonizovani vazduh sa druge strane skolskog prozora.
Vlasta92 Vlasta92 09:47 03.02.2011

Evo nešto sam našla

Uticaj negativnih jona na naš organizam

U vazduhu postoji stalan proces jonizacije, pri čemu nastaju pozitivni i negativni joni, koji stvaraju jonske oblake (jonske rojeve). Negativni joni imaju korisna biološka dejstva, a nastaju posle električnih pražnjenja u atmosferi i frakcija velikih vazdušnih masa.

Posle letnje oluje većina ljudi se oseća dobro. Taj efekat dolazi zbog prisustva stvorene koncentracije negativnih jona. Isto tako na moru, gde se rasprskavaju talasi, imamo veliku negativnu jonizaciju vazduha.

Pozitivni joni imaju negativan biološki učinak, koji je najvidljiviji kod osoba tzv.meteoropata.

Biološki efekti negativnih jona obuhvataju celokupnu biosintezu, a sa aspekta zdravlja pokazuju pozitivna biološka svojstva na odbrambeni sistem respiratornog trakta. Kroz pluća vezuju se za hemoglobin i kiseonik, gde putem respiratornog lanca deluju na čitav organizam.

Koncentracija negativnih jona u prirodi raste sa nadmorskom visinom, velika koncentracija je na moru i kraj vodopada
. Planinski vazduh sadrzi 5.000-25.0000 neg.jona/kubnom centimetru, te otuda potiče povoljan uticaj planinskog vazduha na metabolizam, respiraciju i kardiovaskularni sistem. Nasuprot planini, gradski vazduh zbog aerozagađenja sadrži malu koncentraciju negativne jonizacije.[i][/i]
jasnaz jasnaz 09:40 03.02.2011

od raviJojle, lično

g.radicevic g.radicevic 11:16 03.02.2011

oldtajmeri...

Za zimske radosti je suviše hladno,

daaa cJelih -5 stupnjeva Celzija
nekad se bre chekalo da otopli sa -28, na prihvatljivih -23
didem napolje na uobichajene aktivnosti
a u kucu se ulazilo tek kad kolichina o tebe obeshenih ledenica
postane ekvivalentna tezzini tela.
bice da tolerancija na 'ladnocu ima veze sa godinom proizvodnje.



P.S. oldtajmeri imaju svoju vrednost, da se razumemo
narochito ako su redovno odrzzavani i nisu chesto lupani

P.P.S. oldtajmer - automobil stariji od 30 godina (prim.aut.)
Vlasta92 Vlasta92 11:43 03.02.2011

Re: oldtajmeri...

Pa i je, realno, spadam u tu grupu
dirtyharry dirtyharry 12:06 03.02.2011

Meni je najbolje

ako možeš da živiš negde gde su jasno definisana sva godišnja doba. E sad ni u čemu ne treba preterivati .
Ovde zima traje možda mesec dana duže nego kod nas, mada više nema pravila. Volim zimu ali dad ne bude preveliki minus.
Ako nekad dobijem na LOTO-u odma' pazarim neku brvnaru negde u planini. Ona fotelja klackanje, kaminče koje pucketa, ova gomila knjiga koju ne stižem da pročitam i koja se konstantno uvećava, suvo meso, turšija i vidimo se na proleće
Vlasta92 Vlasta92 12:47 03.02.2011

Re: Meni je najbolje

e,tome se i ja nadam kada odem na Taru krajem februara

idem ovde
dirtyharry dirtyharry 13:15 03.02.2011

Re: Meni je najbolje

Vlasta92
e,tome se i ja nadam kada odem na Taru krajem februara
idem ovde

Super. Lepo izgleda. Kad se vratiš odma' da raportiraš kako je bilo .
Vlasta92 Vlasta92 14:16 03.02.2011

Pffff..

narafski...
49 41 49 41 14:52 03.02.2011

Re: Meni je najbolje

Vlasta92
e,tome se i ja nadam kada odem na Taru krajem februara

idem ovde


Pregledao, a... jel mogu i ja?
Vlasta92 Vlasta92 15:04 03.02.2011

Re: Meni je najbolje

Sa mnom?
muaddib92 muaddib92 21:59 03.02.2011

Re: Meni je najbolje

A što drugo da radi prosečna mlada žena na ovo pasije vreme?

..хммм, Власто, Властимирка

Vlasta92 Vlasta92 22:05 03.02.2011

Aludiraš nešto?

Jel problem mlada žena? Ili pasje vreme?
Btw, ja sam extra mega de luxe mlada žena

Oprostiću ti samo zbog imena i što se prezivaš isto kao i ja - 92.

Usput budi rečeno, to mi jako ide na ganglije ne verujem da je to nemoguće promeniti, vidim da su neki uspeli

muaddib92 muaddib92 22:35 03.02.2011

Re: Aludiraš nešto?

Jel problem mlada žena? Ili pasje vreme?

Вауу, опет слично одсуство смисла за најбезазленију шалу, као када сам те пре пар година у коментару случајно назвао Властимирка
Не сумњам ни најмање да си
extra mega de luxe mlada žena
нити намеравам да то проверавам - најпоздрав !
За презиме 92 пак - толико и мени иде на ганглије да немам речи, нити воље да покушавам да га уклоним
Unfuckable Unfuckable 06:03 04.02.2011

Re: Aludiraš nešto?

vidim da su neki uspeli

jeste, jeste, eno maksa
klurt3 klurt3 15:07 03.02.2011

google

potražite Googleve slike o Beogradu. ima ih i na mapiranijim sajtovima.
gordanac gordanac 23:22 03.02.2011

hubble troll

ej, queen, maneš zimu i ladnoću, pajz kakav linAk imam za tebe:

DARK ENERGY

Odlično su uradili celu video prezentaciju, zaroni u te prostore, pa ćeš da vidiš kako je sve ovo oko tebe - omorina
(to je iz starodrevne poslovice "beli sneg se tamnom materijom izbija" )
uživaj
gordanac gordanac 23:27 03.02.2011

zaboravih...

...ovakvo neko mestašce idealno za razgledavanje linka "hubble troll" :



Šodroš, as it should be :))

EDIT:
umesto toga izgleda ovako:

bauer. bauer. 05:30 04.02.2011

Re: zaboravih...

Pravi! (ovaj, zamrznuti).
Vlasta92 Vlasta92 08:23 04.02.2011

Re: zaboravih...

Beli Šodroš :) pa lepo izgleda na slici, moram priznati

Evo ga kada krene da se fata led



Tu vedžbam loop, split i axel, kada zaledi

gordanac gordanac 01:58 05.02.2011

: zaboravih...

Vlasta92
Beli Šodroš :) pa lepo izgleda na slici, moram priznati

Evo ga kada krene da se fata led



Tu vedžbam loop, split i axel, kada zaledi


...stvarno zaboravih da ti ostavim nešto da veџbaš karaoke u ove ledene dane:



Vlasta92 Vlasta92 11:46 05.02.2011

Re: : zaboravih...

svidžaju mi se čizmice, vedžabaću ako budem imala take za nastup
Черевићан Черевићан 13:28 04.02.2011

како коме

пише мени другар паја
новосађан измог краја
-стиго ветрић схималаја
звецкаду нам богме јаја

а ја њему одписивам
- барем знаш да имаш јаја
у сахари дисам , чуда
оджегеми упарила мууда



Vlasta92 Vlasta92 13:38 04.02.2011

Re: како коме

Dragi Če,

uvek je lepo sresti te po tvome, sunčanom vremenu

Biljana 77 Biljana 77 19:17 04.02.2011

Leto je zakon!

Najzabavnije mi je da se ujutro oblačim za posao. Taj proces traje i traje, uz celu jutarnju kafu, neverovatno je šta sve stane na mene. Da moram tu gomilu u leto da dignem sa kreveta, ostavila bih u dve ture, da se ne ušinem.

gordanac gordanac 11:18 06.02.2011

a otkrivena je i ...

...tajna o tome odakle nam svima ovoliki sneg...
voila:

Vlasta92 Vlasta92 11:31 06.02.2011

Re: a otkrivena je i ...

Znala sam!!

Nije on bambnadava najbolji kapetan ikad!
gordanac gordanac 21:38 06.02.2011

:)

Vlasta92
Znala sam!!

Nije on bambnadava najbolji kapetan ikad!

jeste
vidi šta je uradio Japancima:



e, queen, to ja zovem - ozbiljan sneg :))
(najbolji su mi ovi vrhovi visokog drvaće što virkaju iz pet meteri visokog snega)
Vlasta92 Vlasta92 10:44 07.02.2011

nemerem bilivit

što bi neki rekli! ju ju napako...jedino, znaš šta mi pade na pamet? šta ako, naprimer, ne daj bože, neko dobije potrebu da se olakša? mislim, nezgodacija je...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana