Budućnost| Društvo| Mediji| Politika

Kad agora postane čaršija

nikolic777 RSS / 03.02.2011. u 11:27

Milan Nikolić

"Između populizma i elitizma, ostalo je pitanje - ko zaista sme u LDP, a da on ne bude kritkovan po budoarima, salonima, tribinama za sedam istomišljenika koji se međusobno preziru, kafanama, i fashion roomovima? Ukoliko nam je respektabilnost uopšte više bitna kada 'mislimo' sopstvenu političku scenu. Ne govorim to kao 'siguran glas' na nekim budućim izborima, već kao neko ko pokušava da razluči šta je političko mišljenje, šta  intelektualni kobajagi elitistički, a zapravo cinični, samoreklamerski pozeraj, a šta žuto, tabloidno kritiziranje koje je samo sebi cilj."

 

Nije do njih. Godinama već nije do njih. Uostalom, zar se ne kaže da svaki narod ima vladare kakve zaslužuje? Vladari, između svega ostalog, imaju medije. I manje ili više sreće sa njima. Čini mi se da im je, u ovim krajevima, ona veoma naklonjena. Jer, i kada je protiv vlasti, većina medija zapravo radi za nju. Mada, ne bi trebalo da bude ni za ni protiv, već da je objektivno procenjuje. Ali to podrazumeva mnogo posla i neizvesne tiraže. Zbog toga je aferaška brzina plodotvornija. Princip je jednostavan: otvoriti aferu ujutru, a zatvoriti je uveče, tako što će je sledećeg jutra zameniti nova. Sa obaveznim "žrtvovanjem" naslovne strane. Sve je obuhvaćeno, ništa nije promaklo, samo se izgubilo pod nanosom nove kvote skandaloznog i senzacionalnog. U suštini - žutog.  Ali, da li je problem samo u ponudi? Ima nešto i u tražnji. Žuti smo pre svega mi. Zainteresovani samo za ono što se na dnevnom nivou lako i brzo troši, što će ispuniti prostorije glasovima, stvoriti iluziju smisla i izbledeti do večeri. Preciznije, stvardnuti se do neke kaki nijanse. Sledećeg dana, tragamo za novim žutim. Zbog toga su afere postale vesti. Kriminal se po značaju izjednačio sa vremenskom prognozom. Korupcija sa novostima iz kulture, po pažnji koja joj se pridaje. Sportske vesti i ubacivanje/izbacivanje sa Dvora efikasnije se poigrava sa adrenalinom. Na to žučnije reagujemo. I na ponešto baš masno, sočno, na neku veliku kosku na kojoj još ima mesa za glodanje. Nebitno da li je reč o arseniku ili prebiranju po redovima na poslednjem skupu LDP-a. Stare naravi su stare naravi. Čekaju trenutak da zaiskre u punoći svog potencijala. Onog nušićevskog kojem se rado smejemo, a Bergson je lepo objasnio da je prepoznavanje u samim osnovama smeha. U opštem žutilu sopstvene svakodnevice, zanemarujući ili zaboravljajući činjenicu da još uvek možemo uticati na nju, predajemo se jeftinim porivima. I zbog toga nema akcije, predloga, insistiranja, revolta, protesta, neodustajanja od pitanja. Nema ni pitanja. Tu ima samo apatije anestezirane svesti,  otupelosti umrtvljenih nerava. Ponekog još budi glad. Ne za žutim, toga ima, već ona fiziološka, u crevima. Obično se sve završava očajanjem. Nova cena hleba je pala u zasenak aktuelne cene prodaje Telekoma i to je ono što se, kao tema, trenutno troši. Lakrdiju oko proslave Svetog Save, koju smatram takvom ne zbog kičeroznosti samog načina proslave od škole do škole, već zbog velikih reči, zbog svog tog lažnog prenemaganja u ime kulture i prosvećenosti, koje su već sutradan zamenile pištaljke prosvetara. Ali, to su naši živopisni svakodnevni scenariji. To je naš autentični apsurd.

 

ARSENIK I STARE NARAVI

Za to vreme, trivijalnost samog Dvora, iako to piplmetar ne može da zabeleži zamenilo je još trivijalnije raspredanje slučaja Željka Mitrovića, jer to je, i sa aspekta fabule i sa aspekta dramaturgije, priča bez mane. Kao skrojena za žuta interesovanja i ukuse. Ne bih se bavio ironijom samog trovanja, o tome je već dosta rečeno i to, bar kada je o ovom blogu reč, korektno. Svetlo bih uperio na recepciju istog, dakle, na nas, medijske potrošače ove drame. Sve smo to doživeli onako kako nas je PIink i učio svih ovih godina - kao latinoameričku seriju sa neizvesnim završetkom i mnogobrojnim mogućim akterima, detektivsku sagu u kojoj sopstvenim naklapanjima, srazmerno mašti i karkteru, može da se učestvuje od nemila do nedraga, otvorenu mogućnost odbacivanja zvanične verzije događaja i stvaranje sopstvene, gotovo kao reality program. Ali nije samo o Pinku, i o nama je. Igrom slučaja, Željko Mitrović je postao konkurencija sopstvenom programu, odavno otrovani auditorijum ne može preko noći da se prešaltuje na ozbiljnu muziku i panel diskusije. Pandorina kutija je otvorena i arsenik kulja na sve strane vraćajući nas našim naravima.

KO ZAISTA SME U LDP?

I sala Sava centra je dospela u žižu nečega što uporno nazivamo "javnost", ali nažalost nije reč o FEST-u.

Mada je zvanični slogan ovog festivala primenjiv u širim okvirima. Ne bih ja pitao tzv. prvu Srbiju "u kom je filmu", šta god bilo aktuelno na skali između Šotre i Kovačevića. Zanimljivo je upravo to kako je (opravdano) kritikovanje LDP-a zbog prisustva nekadašnjeg generala UDBE, Jove Kapičića, na ovom skupu, povampirilo dobro poznati, DSS-ovski manir seciranja biografija. Sa jednim jedinim  ciljem - pronaći i izolovati komunistički gen ukoliko ga je slučajno prekrilo vreme.

Dakle, ko je bio na sednici? Ne interesuju me sada predstavnici Evropskog ovoga i onoga, za ovo i ono. Oni su danas tu, a sutra kod Tome u Areni. Neka LDP vidi šta će i kako sa njima. Vratimo se našim, starim naravima. U redu je postaviti pitanje zašto je Kapičić pozvan, da li je to stvar njegovih političkih aspiracija i odabira među

aktuelnim partijama na sceni, odnosno pitati LDP kakav stav  ima u odnosu na biografiju ovog čoveka? Sa Prokićevim objašnjenjem se može polemisati nadugačko i naširoko, pod uslovom da on ima vremena i dobre volje. Meni smeta to samozadovoljno roktanje iz prikrajka. Znate ono - "Pa, rekli smo vam". Evo ih - prikriveni komunisti. Naslušali smo se tih nemuštih prozivki nebrojano puta povodom Latinke Perović i drugih "bivših članova Saveza komunista u redovima LDP-a", budući da je za određene političke i intelektualne krugove upravo to najveća sramota koju jedna biografija može da sadrži. I sve to u zemlji u kojoj su dve trećine građana bili članovi Saveza komunista. Postoji li ogavniji način za stvaranje novih podela i diskvalifikatorsko upiranje prstom? Najžalosnija je činjenica što to disidentsko čistunstvo nije ostavilo ništa iza sebe. Kada su se našli na vlasti, vlasnici ekskluzivne "nikad bili u SK" privilegije samo su stvarali teren za nove izolacije i gurali zemlju u propast. Naravno, zaklinjući se u principe pravne države. Prvosrbijanskom čistunstvu zbog njegovog tabloidnog žutila može da pomogne jedino asepsol ili suočavanje sa samim sobom.

Meta tabloidnih interesovanja i navika, čak i kada se javljaju iz samog  kruga dvojke, na ništa manje licemeran i bljutav način, odmah iza Milojka Pantića, jeste i pevač, pardon, folk pevač, Nikola Rokvić, sin poznatog Marinka, koji po uvreženim stereotpima, nikako ne bi smeo u ove redove. Dečko je sve demantovao, ali pošalice su ostale. Ne ide to folk i progresivne, nepopularne, reformatorske snage koje insistiraju na tome da "Srbiji treba preokret". Jer, kako se može govoriti o preokretu ukoliko se on sprovodi oslanjajući se na uvek zahvalni populizam? Zaboravlja se da rok muzičari savremene Srbije prave kompozicije na tekstove vladike Nikolaja, odlučili su se da na taj način izraze "bunt" tako svojstven rokenrolu. Između populizma i elitizma, ostalo je pitanje - ko zaista sme u LDP, a da on ne bude kritkovan po budoarima, salonima, kafanama i fashion roomovima? Mnogo se svo to podsmehivanje izjednačilo sa izlivima pune prvosrbijanske duše tipa: "Iako je Čedomir Jovanović pre nekoliko godina oštro kritikovao Svetlanu Ražnatović, kako zbog političkog angažmana njenog muža, tako i zbog njenog muzičkog uticaja na Srbiju, izgleda da je shvatio da bez narodnjaka nema ni glasača." 

U zemljama bez minimuma konsenzusa o vrednostima, poput ove, za čas posla se, kao u priloženom parčetu iz (novinarskog?) teksta nespojivo izjednači i izniveliše. I ratni zločini i folk radi folka. Ne bi smelo i ne bi trebalo, ali oni, neizmanipulisani, suviše su umorni i bezvoljni da objašnjavaju i da se bore protiv zamena teza. Mene ne zanima da branim LDP, zanimaju me standardi kojih se držimo pre nego što zapljunemo svom snagom. Krajnje je vreme da se nekako složimo oko toga - ko sme u LDP, a da ta stranka ostane po svim uzvišenim merilima - respektabilna. Ukoliko nam je respektabilnost uopšte više bitna kada "mislimo" sopstvenu političku scenu. Ne govorim to kao 'siguran glas' na nekim budućim izborima, već kao neko ko pokušava da razluči šta je političko mišljenje, a šta žuto, tabloidno kritiziranje koje je samo sebi cilj. Ali, respektabilna - ne samo u krugu dvojke.  I unutar njega su rezoni počeli da zbunjuju. Žutilo se, kao način razmišljanja i prosuđivanja, ne zaustavlja

samo na periferiji, a naša agora, u svim značenjskim aspektima ove reči - od otvorenog trga do javnog govora, većanja i tumačenja - ogledalo je naše provincijalnosti. Provincija nikada nije toponim, tek puka lokacija. Uvek je u vezi sa stanjem duha.

Atačmenti



Komentari (177)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

e.ferrero e.ferrero 12:21 03.02.2011

Prvi

Ma LDP nikada nikome neće biti dobar!

Kada bi odbijali narodnjake, zamerili bi im što odbijaju xy% Srbije!
Što se mene tiče, a kriterijumi su mi stravično opali tokom godina, nemam ništa protiv ni da Ceca uđe u LDP, ako ne može po zakonu ništa da joj se zameri, i NARAVNO ako će da se bori za ideje LDP-a. Vrlo nizak kriterijum, znam, ali od nečega mora da se počne! :)
nikolic777 nikolic777 12:30 03.02.2011

Re: Prvi


Kada bi odbijali narodnjake, zamerili bi im što odbijaju xy% Srbije!


predrasude na sve strane i po potrebi, ništa više
wukadin wukadin 11:33 04.02.2011

Re: Prvi

e.ferrero
Ma LDP nikada nikome neće biti dobar!

Meni LDP nikada neće biti dobar zbog ideologije koju zastupa.
Što se tiče "ulaska" Janka i Marka, rekao sam "dole" šta sam imao.
Za nikoga i svakoga ne znam, govorim u svoje ime.

Uzgred
Zaboravlja se da rok muzičari savremene Srbije prave kompozicije na tekstove vladike Nikolaja, odlučili su se da na taj način izraze "bunt" tako svojstven rokenrolu.

Zašto navodnici?
Ako je na vlasti stranka koja trubi kako "nema alternative", ako i Crkvu "reformišu", onda jeste pravi bunt slediti nekoga ko je tako "lepo" pričao o prosveštenoj Jevropi
nikolic777 nikolic777 14:38 04.02.2011

Re: Prvi

Zašto navodnici?


pa, protiv čega se bune oni koji opevaju Nikolaja, njima bi trebalo da bude više nego komotno
wukadin wukadin 15:12 04.02.2011

Re: Prvi

Protiv globalizma, u najširem mogućem značenju te reči.
Da, tu spadaju i Farma i Dvor - nisu to izmislili Rusi ili Kinezi...
I da, pravoslavlje, kao i bilo koji drugi oblik identiteta je brana protiv svemoći globalnih korporacija koje čoveka svode na anonimnog konzumenta na "tržištu". Tržište u ovom slučaju zaslužuje navodnike, dok nacionalna država može da odbrani određeni nivo slobodne konkurencije tako što će da zaštiti domaću proizvodnju od monopola kompanija koje često imaju budžet veći od pojedinačnih zemalja...
Goran Vučković Goran Vučković 15:15 04.02.2011

Re: Prvi

Da, tu spadaju i Farma i Dvor - nisu to izmislili Rusi ili Kinezi...

Da li bi bilo manje globalistički da su izmislili Rusi ili Kinezi?
wukadin wukadin 15:26 04.02.2011

Re: Prvi

Ne bi dolazilo sa trulog Zapada u koji Nikolić radosno hrli, ali kritikuje ono što je odatle došlo u Srbiju.
U ovom trenutku Amerika je centar hegemonije. Možda "sutra" bude drugačije, možda neko drugi počne "da ugrožava" - o tome ću misliti sutra, što reče Skarlet O Hara. U međuvremenu slavim promenu odnosa snaga u svetu.
Inače su ti pojmovi juče-danas-sutra u Srbiji relativizovani, pošto nam je vlast i medijska sfera u "devedesetim" ne samo glede kuknjava nad svakom pojavom srpskog nacionalizma (a primeni se i represija, "kad treba" ) nego su ostali u prošlosti i što se tiče međunarodne situacije.
E dok zidovi u Srbiji ne progledaju, ili ne budu srušeni, odbijam bilo kakvu kritiku Rusije ili Kine. Uostalom, Čerčil je odbijao kritiku SSSR, sve dok nije srušen Hitler.
Goran Vučković Goran Vučković 15:36 04.02.2011

Re: Prvi

Ne bi dolazilo sa trulog Zapada u koji Nikolić radosno hrli, ali kritikuje ono što je odatle došlo u Srbiju.
U ovom trenutku Amerika je centar hegemonije. Možda "sutra" bude drugačije, možda neko drugi počne "da ugrožava" - o tome ću misliti sutra, što reče Skarlet O Hara. U međuvremenu slavim promenu odnosa snaga u svetu.
Inače su ti pojmovi juče-danas-sutra u Srbiji relativizovani, pošto nam je vlast i medijska sfera u "devedesetim" ne samo glede kuknjava nad svakom pojavom srpskog nacionalizma (a primeni se i represija, "kad treba" ) nego su ostali u prošlosti i što se tiče međunarodne situacije.
E dok zidovi u Srbiji ne progledaju, ili ne budu srušeni, odbijam bilo kakvu kritiku Rusije ili Kine. Uostalom, Čerčil je odbijao kritiku SSSR, sve dok nije srušen Hitler.

Znači nije bitno za šta smo, nego protiv koga smo?
wukadin wukadin 15:37 04.02.2011

Re: Prvi

Stav protiv kojeg sam ilustrovaću primerom

Komentari vesti da je ruska kompanija najbliža kupovini Telekoma

Molim Nemačku, Vatikan, Ameriku da pošto-poto što je pre moguće odvoje Vojvodinu od Srbije i omoguće joj da ide gde joj je mesto, a Beograd nek' uvede ruski kao zvaničan ako želi. Toliko se uvlači Rusima da to ni Hrvatska devedesetih nije radila Nemačkoj. Dosta mi je viša Rusa i zaostalosti. Ne zna se koja je vlast više mafijaška: naša ili njihova! Dosta mi je krađi, laži, nameštaljki! Dosta!
(Voša, 28. januar 2011 00:04)

Pa dobro, jos samo EPS da kupe, uvedu ruski kao obavezni jezik u skolama i to je to. Sagradice oni nama Juzni tok (al zamalo). P.S. Pametan je bio Tito sto je ovakve kao sto danas vode Srbiju slao na jedno ostrvo u Jadranu.
(Pedja, 28. januar 2011 01:26)

Jao, zemljo, otvori se i progutaj Telekom! Bolje niko nego Rusi!
(Steph, 28. januar 2011 01:30)


Goran Vučković Goran Vučković 15:38 04.02.2011

Re: Prvi

Stav protiv kojeg sam ilustrovaću primerom

Ehm... više mi izgleda kao klub "protiv koga smo"
wukadin wukadin 15:41 04.02.2011

Re: Prvi

Znači nije bitno za šta smo, nego protiv koga smo?


Je li bilo bitno Čerčilu?!
Ima onih koji kažu da bi Britanija zadržala Imperiju, za koju je on bio, da je sklopila mir 1940. sa Nemačkom.
Osim toga, pitam se, je li prosečan Englez "živeo bolje" 1943. nego 1938?!? U Srbiji se neki dodvoravaju NATO i EU da bi se "živelo bolje".
Goran Vučković Goran Vučković 15:44 04.02.2011

Re: Prvi

Je li bilo bitno Čerčilu?!
Ima onih koji kažu da bi Britanija zadržala Imperiju, za koju je on bio, da je sklopila mir 1940. sa Nemačkom.
Osim toga, pitam se, je li prosečan Englez "živeo bolje" 1943. nego 1938?!? U Srbiji se neki dodvoravaju NATO i EU da bi se "živelo bolje".

S kim si, onakav si - ne možeš sastaviti rečenicu bez fašizma
nikolic777 nikolic777 16:17 04.02.2011

Re: Prvi

Ne bi dolazilo sa trulog Zapada u koji Nikolić radosno hrli


na odmor rado, pa čak i duže...

kao država - zar nije manje više svejedno?

naš mentalitet ostaje isti i na zapadu i van njega
Goran Vučković Goran Vučković 16:32 04.02.2011

Re: Prvi

naš mentalitet ostaje isti i na zapadu i van njega

Milane, jesi li čuo nekad za Nemce lopuže? A lenčuge Japance? Ako nisi, pogledaj poglavlje 9 ove knjige.
nikolic777 nikolic777 16:37 04.02.2011

Re: Prvi


Milane, jesi li čuo nekad za Nemce lopuže? A lenčuge Japance?


ne bih o generalizacijama i predrasudama...

ne zanima me da čitam bilo šta sa namerom da nalazim opravdanje za svoj narod i da se time tešim...ne pristajem na tu vrstu argumentacije, jer ona znači samo jedno - zadovolji se time što imaš, nemoj da pokušavaš bilo šta da promeniš, to ti je što ti je...ja verujem da mentalitet može da se menja

mogu da pročitam sa namerom da se o nečemu informišem i ništa više od toga
Goran Vučković Goran Vučković 16:42 04.02.2011

Re: Prvi

ne bih o generalizacijama i predrasudama...

Ne bi o svojim ili o tuđim? Ajde ne budi lenj pa otvori poglavlje 9 i pogledaj prvih par strana - ne verujem da ćeš se pokajati - knjiga je sjajna
nikolic777 nikolic777 16:47 04.02.2011

Re: Prvi

Goran Vučković
ne bih o generalizacijama i predrasudama...

Ne bi o svojim ili o tuđim? Ajde ne budi lenj pa otvori poglavlje 9 i pogledaj prvih par strana - ne verujem da ćeš se pokajati - knjiga je sjajna



rekoh u prethodnom komentaru, pogledacu sa namerom da pročitam nešto što ranije nisam, a ne da tražim opravdanje za ono što mislim da bi trebalo da se menja:)
Goran Vučković Goran Vučković 16:50 04.02.2011

Re: Prvi


rekoh u prethodnom komentaru, pogledacu sa namerom da pročitam nešto što ranije nisam, a ne da tražim opravdanje za ono što mislim da bi trebalo da se menja:)

Čini mi se da si izmenio poruku ili sam ja dijagonalno pročitao - ovo nije opravdanje za lenjivost i lopovluk, nego upravo izvlačenje tepiha onima koji se vade na mentalitet - i to u velikom stilu
nikolic777 nikolic777 16:56 04.02.2011

Re: Prvi

vade na mentalitet


objasni mi sintagmu "vađenje na mentalitet"...
Goran Vučković Goran Vučković 16:59 04.02.2011

Re: Prvi

objasni mi sintagmu "vađenje na mentalitet"...


naš mentalitet ostaje isti i na zapadu i van njega

nikolic777 nikolic777 17:02 04.02.2011

Re: Prvi

i

objasni mi sintagmu "vađenje na mentalitet"...



naš mentalitet ostaje isti i na zapadu i van njega



uz dužno poštovanje, ne razumem i dalje...
Goran Vučković Goran Vučković 17:04 04.02.2011

Re: Prvi

uz dužno poštovanje, ne razumem i dalje...

Nema veze, ignoriši to, verovatno je nesporazum - vidi knjigu
nikolic777 nikolic777 17:06 04.02.2011

Re: Prvi

Nema veze, ignoriši to, verovatno je nesporazum - vidi knjigu


ok, hvala
Goran Vučković Goran Vučković 12:33 03.02.2011

Liberalni Berija

Ko šiša Rokviće, mogu gde hoće - ali kako je moguće da jedna partija koja sebe smatra liberalnom i proevropskom dozvoli da joj na dužinu motke priđe neko kao Jovo Kapičić?
antioksidant antioksidant 12:34 03.02.2011

Re: Liberalni Berija

i kako se uz labusa promovise nekomandna privreda?
Goran Vučković Goran Vučković 12:37 03.02.2011

Re: Liberalni Berija

i kako se uz labusa promovise nekomandna privreda?

Pa zar DS ne prodaje sebe kao socijaldemokratsku stranku?
nikolic777 nikolic777 12:37 03.02.2011

Re: Liberalni Berija

Ko šiša Rokviće, mogu gde hoće - ali kako je moguće da jedna partija koja sebe smatra liberalnom i proevropskom dozvoli da joj na dužinu motke priđe neko kao Jovo Kapičić?


i kako se uz labusa promovise nekomandna privreda?


a tek uz Bradića - kultura?
alselone alselone 12:42 03.02.2011

Sve je vec receno

Goran Vučković
Ko šiša Rokviće, mogu gde hoće - ali kako je moguće da jedna partija koja sebe smatra liberalnom i proevropskom dozvoli da joj na dužinu motke priđe neko kao Jovo Kapičić?


Poziv narodnom heroju generalu Jovi Kapičiću da prisustvuje toj svečanoj sjednici jeste odnos LDP prema fašizmu uopšte i prema onom dijelu srpskog društva koji se stidi svojeg antifašizma iz vremena Drugog svjetskog rata.

Poziv narodmom heroju generalu Jovi Kapičiću jeste i odnos prema onima za koje je genetral Vlado Trifunović izdajnik a general Ratko Mladić heroj.

Poziv narodmom heroju generalu Jovi Kapičiću jeste i odnos prema njegovim stavovima i javnim istupima za vrijeme ratova koje je vodio Slobodan Milošević a u kojima Srbija (punjena logorima ) "nije" učestvovala.
Goran Vučković Goran Vučković 12:47 03.02.2011

Re: Sve je vec receno

Poziv narodnom heroju generalu Jovi Kapičiću da prisustvuje toj svečanoj sjednici jeste odnos LDP prema fašizmu uopšte i prema onom dijelu srpskog društva koji se stidi svojeg antifašizma iz vremena Drugog svjetskog rata.

Oni su načisto prolupali... jedino što mogu da kažem.
antioksidant antioksidant 12:54 03.02.2011

Re: Liberalni Berija

Goran Vučković
i kako se uz labusa promovise nekomandna privreda?

Pa zar DS ne prodaje sebe kao socijaldemokratsku stranku?

kakve veze ima ds_?
labus je izasao iz ds-a pre ihaj godina?
(mada ldp jeste vecim delom frakcija ds-a ne cinim mi se da je ideoloska odrednica bila bitna pri cepanju)
antioksidant antioksidant 12:54 03.02.2011

Re: Liberalni Berija

nikolic777
Ko šiša Rokviće, mogu gde hoće - ali kako je moguće da jedna partija koja sebe smatra liberalnom i proevropskom dozvoli da joj na dužinu motke priđe neko kao Jovo Kapičić?


i kako se uz labusa promovise nekomandna privreda?


a tek uz Bradića - kultura?

šarmantno i argumentovano
Goran Vučković Goran Vučković 12:58 03.02.2011

Re: Liberalni Berija


kakve veze ima ds_?
labus je izasao iz ds-a pre ihaj godina?

Pa hm.. izašao iz DS pa ušao u G17, koji takođe pričaju o tržištu a vode prilično etatističku politiku (pažnja, ovo je eufemizam ), koliko ja vidim.
sentinel26 sentinel26 13:51 03.02.2011

Re: Sve je vec receno

Goran Vučković
Poziv narodnom heroju generalu Jovi Kapičiću da prisustvuje toj svečanoj sjednici jeste odnos LDP prema fašizmu uopšte i prema onom dijelu srpskog društva koji se stidi svojeg antifašizma iz vremena Drugog svjetskog rata.

Oni su načisto prolupali... jedino što mogu da kažem.


Obzirom da si javno priznao da se ne stidiš svojeg učešća na jednom pro-fašističkom kongresu, bilo bi zabrinjavajuće da prepoznaješ neki drugi glagol, umjesto ovoga koji ti se mota po glavi.
Goran Vučković Goran Vučković 13:57 03.02.2011

Re: Sve je vec receno

Obzirom da si javno priznao da se ne stidiš svojeg učešća na jednom pro-fašističkom kongresu, bilo bi zabrinjavajuće da prepoznaješ neki drugi glagol, umjesto ovoga koji ti se mota po glavi.

Pro-fašistički kongres? Moje učešće? Javno priznao?

Jesi li siguran da me nisi pomešao sa nekim?
nikolic777 nikolic777 14:09 03.02.2011

Re: Liberalni Berija


šarmantno i argumentovano


nisam nigde pročitao da će Labus biti master za privredu u budućnosti LDP-a, ako bude, razgovarćemo....
antioksidant antioksidant 14:17 03.02.2011

Re: Liberalni Berija


sam si pokrenuo temu

...ko zaista sme u LDP...


pa ti si pisao o "prisustvu" generala udbe na stranackoj konferenciji?

da li se njegova uloga (prisutnog) razlikovala od uloge miroljuba labusa (ili nebojse bradica koga si vec i pomenuo)?

da li znas nesto o (buducoj ili sadasnnjoj) ulozi "generala udbe" u ldp-u?
nikolic777 nikolic777 14:20 03.02.2011

Re: Liberalni Berija


pa ti si pisao o "prisustvu" generala udbe na stranackoj konferenciji?


pisao sam o prisustvu, ne o budućim ulogama i preuzimanju funkcija...
antioksidant antioksidant 14:23 03.02.2011

Re: Liberalni Berija

pisao sam o prisustvu, ne o budućim ulogama i preuzimanju funkcija...

i napisao
...ko zaista sme u LDP...

a posle i
nisam nigde pročitao da će Labus biti master za privredu u budućnosti LDP-a, ako bude, razgovarćemo....


dakle, komentarisanje ce sacekati buducu "podelu funkcija"
nikolic777 nikolic777 14:30 03.02.2011

Re: Liberalni Berija



dakle, komentarisanje ce sacekati buducu "podelu funkcija"


ako se burno reaguje i na samo prisustvo, na funkcije može samo još burnije - mislim da je to očekivano...

ne znam kakvu bi funkciju mogao da preuzme čovek od 92 godine...iskreno

što se Labusa tiče, ne bih voleo da preuzme bilo šta, jer ne verujem u drugu, treću i petu šansu...ako je neko imao mogućnost da se bavi određenim poslom i nije se istakao, zašto bi mu poveravali isto...

to je ono što mogu da prokomentarišem, bez obzira na odnos prisustvo/funkcija
freehand freehand 18:22 03.02.2011

Re: Liberalni Berija

što se Labusa tiče, ne bih voleo da preuzme bilo šta, jer ne verujem u drugu, treću i petu šansu...

Pa kako je , onda, JK dobila drugu šansu?
Bolja je od Labusa?
Lepše peva?
Otkačila crkvu?

A ovo
I sve to u zemlji u kojoj su dve trećine građana bili članovi Saveza komunista.

Nikoliću, lupaš na sve četiri strane!
Pa jel' imaš ti predstavu koliko je ta zemlja imala stanovnika, a koliko je SK imao članova?
Aman čoveče, to što ti hoćeš jebitačnu metaforu ne znači da smeš da izvrćeš činjenice kako ti se digne!
koksy koksy 22:05 03.02.2011

Re: Sve je vec receno

Poziv narodnom heroju generalu Jovi Kapičiću da prisustvuje toj svečanoj sjednici jeste odnos LDP prema fašizmu uopšte i prema onom dijelu srpskog društva koji se stidi svojeg antifašizma iz vremena Drugog svjetskog rata.

Poziv narodmom heroju generalu Jovi Kapičiću jeste i odnos prema onima za koje je genetral Vlado Trifunović izdajnik a general Ratko Mladić heroj.

Poziv narodmom heroju generalu Jovi Kapičiću jeste i odnos prema njegovim stavovima i javnim istupima za vrijeme ratova koje je vodio Slobodan Milošević a u kojima Srbija (punjena logorima ) "nije" učestvovala.


Dakle, ne mogu faking verovati!
bene_geserit bene_geserit 06:10 04.02.2011

Re: Sve je vec receno

Ono sto je cudno je sto je bilo kome cudno sto su pozvali Jovu Kapicica.
Ako nekome nije jasno: danasnji liberali = deca i unuci nekadasnjih komunista, tako da im je Jovo Kapicic leg'o sasvim fino.
wukadin wukadin 11:36 04.02.2011

Re: Sve je vec receno

Poziv narodnom heroju generalu Jovi Kapičiću da prisustvuje toj svečanoj sjednici jeste odnos LDP prema fašizmu uopšte i prema onom dijelu srpskog društva koji se stidi svojeg antifašizma iz vremena Drugog svjetskog rata.

Poziv narodmom heroju generalu Jovi Kapičiću jeste i odnos prema onima za koje je genetral Vlado Trifunović izdajnik a general Ratko Mladić heroj.

Poziv narodmom heroju generalu Jovi Kapičiću jeste i odnos prema njegovim stavovima i javnim istupima za vrijeme ratova koje je vodio Slobodan Milošević a u kojima Srbija (punjena logorima ) "nije" učestvovala.


Što volim taj revolucionarni zanos, koji se očituje u ponavljanju pasusa istom frazom.

docsumann docsumann 18:19 04.02.2011

Re: Sve je vec receno

Što volim taj revolucionarni zanos, koji se očituje u ponavljanju pasusa istom frazom.


try this ...

g.radicevic g.radicevic 12:35 03.02.2011

.....

Provincija nikada nije toponim, tek puka lokacija. Uvek je u vezi sa stanjem duha.

''nije problem pobeci iz sela
problem je kad selo nece da pobegne
iz tebe''



nikolic777 nikolic777 12:38 03.02.2011

Re: .....

''nije problem pobeci iz sela
problem je kad selo nece da pobegne
iz tebe''


slažem se :)
buba_truba buba_truba 13:01 03.02.2011

Re: .....

g.radicevic
Provincija nikada nije toponim, tek puka lokacija. Uvek je u vezi sa stanjem duha.

''nije problem pobeci iz sela
problem je kad selo nece da pobegne
iz tebe''

Čije si ovo reči citirao? Nekog poreklom iz ovog tipičnog, šumadijskog sela, a?
g.radicevic g.radicevic 13:06 03.02.2011

Re: .....

iz uvog tipičnog, šumadijskog sela, a?

Shumadija do juzznog pola
bre
buba_truba buba_truba 13:14 03.02.2011

Re: .....

g.radicevic

Ne reče, koga si citirao? Neki Papuanac li je?

P.S. A i ti Nikoliću, čiji je ono gore citat (uvod u kurzivu)?
g.radicevic g.radicevic 13:27 03.02.2011

Re: .....

Ne reče, koga si citirao?

moje zzensko dete,
a koga je ono citiralo???
nem pojma,
moracu da pitam

EDIT:
Neki Papuanac li je

jok malo reshiji shumadinac
nikolic777 nikolic777 14:03 03.02.2011

Re: .....


P.S. A i ti Nikoliću, čiji je ono gore citat (uvod u kurzivu)?


izvod iz mog teksta
fantomatsicna fantomatsicna 09:02 04.02.2011

Re: .....

Nadam se da moje selo nikad ne pobegne od mene a ja od njega nikad necu..i inace na selu zivi mnogo dobrih ljudi a raste i mnogo dobrih stvari kojih u gradu nema...Tako da ne slazem se da se selo koristi da se opise stanje necijeg duha..
nikolic777 nikolic777 09:06 04.02.2011

Re: .....

Nadam se da moje selo nikad ne pobegne od mene a ja od njega nikad necu..i inace na selu zivi mnogo dobrih ljudi a raste i mnogo dobrih stvari kojih u gradu nema...Tako da ne slazem se da se selo koristi da se opise stanje necijeg duha.


naravno, ja sam napisao da provincija nikad nije lokacija, kao ni selo...a sasvim metaforično se uzima kao sinonim za stanje duha....to je u vezi sa jezikom (konotacije, prenesena značenja) pre sve...ništa drugo :)
fantomatsicna fantomatsicna 10:50 04.02.2011

Re: .....

Da da..:)
g.radicevic g.radicevic 13:00 03.02.2011

izmedju populuzma i elitizma....

bi trebalo da stoji
realizam
u nashem sluchaju je to samo teorijska kategorija, na zzalost
otud i vechito biranje izmedju ivichnih opcija
vojislav948 vojislav948 13:17 03.02.2011

Re: izmedju populuzma i elitizma....


i kako se uz labusa promovise nekomandna privreda

Srbija je danas ophrvana neistinama i lažima. Žalosno ali istinito i ono najgore, to zlo ima prođu i svoje obožavaoce. Da je Srbija, a nije, pravna država, mnoge afere i njihovi protagonisti bi bili sa druge strane zakona i danas bi politička scena Srbije bila mnogo čistija, zdravija i probranija. Mnoge stranke bi pravna država počistila i stavila na mesto koje zaslužuju. Da zaključim dok se Srbija ne očisti od svih koji su se ogrešili o zakon i koji godinama prave ovo što prave građani će biti taoci laži, prevara, korupcije, kriminala i bezakonja.
g.radicevic g.radicevic 13:32 03.02.2011

Re: izmedju populuzma i elitizma....

njihovi protagonisti bi bili sa druge strane zakona

oni i jesu sa druge strane zakona
problem je shto nisu sa druge strane slobode

sentinel26 sentinel26 15:11 03.02.2011

Uzbuđenje kao prilika za opuštanje ?

Zbog jedne "svečane" sjednice LDP (meni nije izgledala svečano ) dolazi do velike uzbune u srpskom društvu iako ono još ne ispunjava ni polovinu uslova da bi se nazvalo društvom.

- Uzbudili se pravi prijatelji LDP,
- uzbudili se lažni prijatelji LDP,
- uzbudili se radikali (u oba odijela i istim patikama ),
- uzbudili se demokrate "legalisti",
- uzbudili se demokrate "proJevropljani",
- uzbudili se pripadnici Srpskog pokreta obmane,
- uzbudili se i socijalisti ali se ne istrčavaju,
- uzbudili se neki novinari (imaju to zvanje ),

Čekaju se još "Đokisti" da se jave i biće društvo na okupu.

Igranka može da počne a oni gladni, oni koji umiru od hladnoće i bez hljeba i gledaju javno pljačkanje naroda mogu dok čekaju emisije "Insajdera", da gledaju Farme i Dvorove, a uskoro će i Veliki brat.

Poručuje im se da isključe B-92 a da uključe mozak. Ako će da gledaju Farme i Dvorove onda im mozak i ne treba.

Jedino se štetočinsko udruženje 17% ne uzbuđuje. Obezbedili se ljudi za XXI i XXII vijek.

Jedan novinar u pokušaju, po tituli i kolumnista (nije komunista ), inače veliki prijatelj obje vrste demokrata, je jutros naoštrio svoje pero do maksimuma, kolumnu obojio u jaču kaki boju, te uporedio Ratka Mladića sa Jovom Kapičićem.

Veli dotični da je "i Ratko Mladić" na početku karijere bio antifašista, čime je želio da nam poruči indirektno da po njemu on to sada nije. Ne kaže šta jeste.

Misli momak da puk ne zna da neko ko nije antifašista nije automatski postao i fašista. Ima valjda i nešto izmedju (u sredini ).
Srbija koja je duboko zagazila u vode fašizma, će mu biti do groba zahvalna za takvo epohalno elaboriranje.

General Jovo Kapičić, nije postao general zbog UDBE, i ima status i zvanje narodnog heroja.
Niko od gore pomenute gospode (sa "uzbuđenjem" i bez njega ) nema petlju da pokrene proceduru da mu se to zvanje oduzme.
Zašto ?
Zato što od naroda za taj potez neće dobiti više glasova a od nedodirljivih tajkuna ("nepomenika" ) ni pare, jer njih interesuju samo njihovi dvorovi.

Ponoviću :

Poziv narodnom heroju generalu Jovi Kapičiću da prisustvuje toj svečanoj sjednici jeste odnos LDP prema fašizmu uopšte i prema onom dijelu srpskog društva koji se stidi svojeg antifašizma iz vremena Drugog svjetskog rata.

Poziv narodnom heroju generalu Jovi Kapičiću jeste i odnos prema onima za koje je general Vlado Trifunović izdajnik a general Ratko Mladić heroj.

Poziv narodnom heroju generalu Jovi Kapičiću jeste i odnos prema njegovim stavovima i javnim istupima za vrijeme ratova koje je vodio Slobodan Milošević a u kojima Srbija (punjena logorima iznad i ispod površine zemlje) nije učestvovala.

Goran Vučković Goran Vučković 16:54 03.02.2011

Nadrealizam kao politička tržišna niša

sentinel26
...

Politički diskurs u Srbiji kanda ubrzano klizi u nadrealizam. Tako shvatam i ovaj komentar (i Milanove blogove ).

Nego - šta bi sa ovim:
Obzirom da si javno priznao da se ne stidiš svojeg učešća na jednom pro-fašističkom kongresu, bilo bi zabrinjavajuće da prepoznaješ neki drugi glagol, umjesto ovoga koji ti se mota po glavi.

Da li je i ovo novi nadrealističko-politički stil komunikacije po direktivi partijskih marketara, ili si me pobrkao sa nekim?
gorran2 gorran2 17:29 03.02.2011

Re: Nadrealizam kao politička tržišna niša

Politički diskurs u Srbiji kanda ubrzano klizi u nadrealizam

Ova priča o LDP: Č. Jovanović - Vladimir Gligorov - Ivan Janković - Vladan Batić - Vesna Pešić - Latinka Perović - Jovo Kapičić - Marko Karadžić - Jelena Karleuša - Nikola Rokvić - NATO pakt - antifašizam - energično ne-znam-šta itd itd

podseća na onaj čuveni Borhesov "citat" kineske enciklopedije, po kojem se životinje dele na:

a) one koje pripadaju Caru, b) mirišljave, c) pripitomljene, d) male svinje, e) sirene, f) čudovišta, g) pse na slobodi, h) one koje su uključene u ovu klasifikaciju, i) koje se uzbuđuju kao ludaci, j) bezbrojne, k) nacrtane tankom kičicom od kamilje dlake, l) et caetera, m) koje su slomile krčag, n) koje iz daljine liče na muve...
docsumann docsumann 17:33 03.02.2011

Re: Nadrealizam kao politička tržišna niša

Politički diskurs u Srbiji kanda ubrzano klizi u nadrealizam


Zar nisu devedesete bile karakteristične baš po tom nadrealističkom šmeku u politici, državnim medijima, filmskim maratonima, spisateljskim dostignućima, vidovnjacima, vračarama i sl. ?

Goran Vučković Goran Vučković 17:34 03.02.2011

Re: Nadrealizam kao politička tržišna niša

podseća na onaj čuveni Borhesov "citat" kineske enciklopedije

Mene podseća na Gruča Marksa: "These are my principles. If you don't like them, I have others"
docsumann docsumann 17:47 03.02.2011

Re: Nadrealizam kao politička tržišna niša

g.radicevic g.radicevic 18:28 03.02.2011

Re: Uzbuđenje kao prilika za opuštanje ?

Srbija koja je duboko zagazila u vode fašizma

uz svo uvazzavanje
moram da pitam:
a da niste Vi ovih dana sluchajno sretali bele misheve
i ruzzichaste slonove, koji lete sa cveta na cvet ?

freehand freehand 18:37 03.02.2011

Re: Nadrealizam kao politička tržišna niša

Dragi Šijenti,
sve si u pravu!
Ali, lako je izaći na kraj sa galamom!
Kako se izboriti sa ćutanjem?
!

Evo Sveta kako na dve strane ćuti u Pobjedi!
sentinel26 sentinel26 18:41 03.02.2011

Re: Nadrealizam kao politička tržišna niša

Prije nego se vratimo "uzbuđenju" zbog postupka LDP i njegovom antifašizmu, ja ću bez uzbuđenja, po ugledu na onu staru parolu ništa me više u ovoj Stradaliji ne može uzbuditi.

Zaboravnost nije nasljedna a nije ni prelazna.
Goran Vučković
Nego - šta bi sa ovim:
Obzirom da si javno priznao da se ne stidiš svojeg učešća na jednom pro-fašističkom kongresu, bilo bi zabrinjavajuće da prepoznaješ neki drugi glagol, umjesto ovoga koji ti se mota po glavi.

Da li je i ovo novi nadrealističko-politički stil komunikacije po direktivi partijskih marketara, ili si me pobrkao sa nekim?


1. Nezavisno od toga što nijesam dužan bilo kome da se pravdam na znanje i ravnanje ti da nijesam član nijedne političke partije i da ne primam direktive.

2. Kada iznosim tvrdnje ne činim to bez dokaza. Prezentacija dokaza bila je i sada je dio moje djelatnosti. Zbog citiranja dokumenata iz Istorijskog arhiva Srbije sam kažnjen na ovom blogu. Ja to smatram velikom pohvalom.

3. Goran Vučković je gostovao na svečanom "svetovračevskom" pro-fašističkom kongresu kod šturmbanfirera 14.07.2009.godine, u društvu sa gebelsima i medicusima salonske stranke na kojem je glavna tačka bilo jedno suđenje u klasičnom fašističkom stilu.

4. Na moj zaključak (u stihu ) da je dotični tamo zalutao (to i danas mislim ), a na osnovu tekstova koje je tamo napisao, imenovani je ljutito reagovao, što sugeriše da je taj moj zaključak bio "pogrešan".

Link ćeš pronaći sam, veoma lako, da ne opterećujemo blog više.

sentinel26 sentinel26 18:52 03.02.2011

Re: Uzbuđenje kao prilika za opuštanje ?

g.radicevic
Srbija koja je duboko zagazila u vode fašizma

uz svo uvazzavanje
moram da pitam:
a da niste Vi ovih dana sluchajno sretali bele misheve
i ruzzichaste slonove, koji lete sa cveta na cvet ?


Uz svekoliko ovozemaljsko uvažavanje, Srbija je puna pro-fašističkih grupa čiji je jedini program : "Nož, žica, ...", a statut : "Ubi, zakolji, ...".

Moguće da oni tekst o skorašnjem gostovanju jedne horde sa pištoljima u gradu Dulićevu sa dodatnom ikonografijom na koje vlast nije (i neće ) reagovala nekome liče na "mišove" ili na "slonove", meni to kao i u većini evropskih država liči na klasični fašizam i terorizam.

LDP nije na vlasti u tom gradu.

docsumann docsumann 18:57 03.02.2011

Re: Nadrealizam kao politička tržišna niša

Evo Sveta kako na dve strane ćuti u Pobjedi!


Još jednom okači ovaj klip i ... neću ga više komentarisati.

A nije on uvijek bio tako ćutljiv (premotati na 1:30)



Ako je ovo trol onda sam ja jugonostalgičar
freehand freehand 19:16 03.02.2011

Re: Nadrealizam kao politička tržišna niša

Još jednom okači ovaj klip i ... neću ga više komentarisati.

Jebi ga, tek sa ovim sam klipom spoznao značenje gromoglasne ćutnje.
I prosto nema teme na kojoj nije zgodna ilustracija.
freehand freehand 19:24 03.02.2011

Re: Nadrealizam kao politička tržišna niša

docsumann
Evo Sveta kako na dve strane ćuti u Pobjedi!


Još jednom okači ovaj klip i ... neću ga više komentarisati.

A nije on uvijek bio tako ćutljiv (premotati na 1:30)



Ako je ovo trol onda sam ja jugonostalgičar

Ama čekaj, jel' ono Šjenti, u drugom redu zdesna, sa karanfilom?!
Što aplaudira i viče "Živjeo!"?!

Edit: izvinjavam se narečenom i obmanutoj javnosti! Sad mi javiše da je on onaj što ga sa lisicama odvedoše jer je vikao "Ua, izdajnici! Živjela slobodna i nezavisna Crna Gora! Dole srpski antihristi, živjela crnogorska crkva! Živjeo crnogorski ježjik!"
g.radicevic g.radicevic 19:50 03.02.2011

Re: Uzbuđenje kao prilika za opuštanje ?

Srbija je puna pro-fašističkih grupa čiji je jedini program : "Nož, žica, ...", a statut : "Ubi, zakolji, ...".


ja bih voleo da mi navedete bar neku od tih grupa
duboko zagazila u vode fashizma je prilichno teshka kvalifikacija, koju Vi olako potezzete. Mozzda ja ne zzivim u istoj Srbiji,
ili moje ochi nisu dovoljno istrenirane da ugledaju sve te silne svastike,kao Vashe.
g.radicevic g.radicevic 19:58 03.02.2011

Re: Nadrealizam kao politička tržišna niša

Dole srpski antihristi,

ne kazze se dole, nego dolje.
dokle vishe da te uchim
kupi konachno rechnik crnogorskog jezika i pravopisa
Goran Vučković Goran Vučković 20:13 03.02.2011

Fašizam, to je kad me ne vole

3. Goran Vučković je gostovao na svečanom "svetovračevskom" pro-fašističkom kongresu kod šturmbanfirera 14.07.2009.godine, u društvu sa gebelsima i medicusima salonske stranke na kojem je glavna tačka bilo jedno suđenje u klasičnom fašističkom stilu.

Pretpostavljam da misliš na ovaj blog, osim ako sam sebe ne zoveš štrumbanfirerom. Znači za tebe je "fašistički kongres" kad neko napravi blog kao kontru tvom blogu, a ja se "ponosim učešćem u fašističkom kongresu" zato što sam tamo pisao. Bravo za tvoje antifašističke napore. Tako ćeš sigurno uzdignuti antifašizam u Srbiji.

U tom smislu, izvoli proberi koji od mojih komentara odgovara ovome: "Obzirom da si javno priznao da se ne stidiš svojeg učešća na jednom pro-fašističkom kongresu, bilo bi zabrinjavajuće da prepoznaješ neki drugi glagol, umjesto ovoga koji ti se mota po glavi.":

Komentar 1
Komentar 2
Komentar 3
Komentar 4
Komentar 5
Komentar 6

Ovo jadno podmetanje, Jugoslave, govori najviše o tebi, tvojim "advokatskim" metodama i tvom "antifašizmu".

Link ćeš pronaći sam, veoma lako, da ne opterećujemo blog više.

Advokatski, nema šta.
NNN NNN 20:47 03.02.2011

Ovo je poprimilo ozbiljne razmere...

Vučkoviću, stidite se
sentinel26 sentinel26 22:40 03.02.2011

Re: Fašizam, to je kad me ne vole

Goran Vučković
3. Goran Vučković je gostovao na svečanom "svetovračevskom" pro-fašističkom kongresu kod šturmbanfirera 14.07.2009.godine, u društvu sa gebelsima i medicusima salonske stranke na kojem je glavna tačka bilo jedno suđenje u klasičnom fašističkom stilu.

Pretpostavljam da misliš na ovaj blog, osim ako sam sebe ne zoveš štrumbanfirerom. Znači za tebe je "fašistički kongres" kad neko napravi blog kao kontru tvom blogu, a ja se "ponosim učešćem u fašističkom kongresu" zato što sam tamo pisao. Bravo za tvoje antifašističke napore. Tako ćeš sigurno uzdignuti antifašizam u Srbiji.

U tom smislu, izvoli proberi koji od mojih komentara odgovara ovome: "Obzirom da si javno priznao da se ne stidiš svojeg učešća na jednom pro-fašističkom kongresu, bilo bi zabrinjavajuće da prepoznaješ neki drugi glagol, umjesto ovoga koji ti se mota po glavi.":


Nijesam ja od tebe tražio da se izjašnjavaš da li si tamo zalutao ili nijesi, sada potvrđuješ da se ponosiš učešćem. Znači nijesi zalutao.
To je tvoj krst i nosi ga.

Rado bi da prozivaš druge za učešće na skupovima ali da tebe ni slučajno niko ne prozove za neko tvoje "druženje".

Tvoje komentare nijesam kritikovao, nego sam (suprotno ) upravo na osnovu njih zaključio da si tamo zalutao i da ti nije bilo mjesto da se pojavljuješ tamo, pa nema potrebe da mi ih nudiš.

Da je to klasični pro-fašistički skup nemam namjere nikome posebno dokazivati, to piše i u jednom zvaničnom dokumentu.
Neke naknadne ispravke tekstova i brisanja ne mogu potrijeti ono što se tamo događalo. Postoji snimak i izvan službene arhive.
U pjesmi su riječi i poruke mnogih učesnika vjerno prenesene i njihovi tekstovi i namjere sa kongresa se svugdje smatraju fašističkim osim kod nekoga u Srbiji.

Tamo nije bilo samo polemisanja sa nečijim stavom zbog jedne upućene čestitke koja je zasmetala salonskim fašistima jedne propale stranke, već klasično fašističko suđenje kojega se ni pravi Gebels ne bi postidio.

Ko gođ želi da se njime ponosi, eto mu, ali meni ne možete zabraniti da to pamtim ni da nekoga podsjećam na njegovo učešće.

Ja sam preživio kada su mi fašisti kuću palili, mogu lako da prepoznam i šturmbanfirere, gaulajtere i njihove kvislinge bez uzbuđenja i rado se družim sa nekima kojima su ovi skorašnji moderni šumski fašisti kuće rušili i otimali.

freehand freehand 22:53 03.02.2011

Re: Uzbuđenje kao prilika za opuštanje ?

Zbog jedne "svečane" sjednice LDP (meni nije izgledala svečano ) dolazi do velike uzbune u srpskom društvu iako ono još ne ispunjava ni polovinu uslova da bi se nazvalo društvom.





Bež'te deco, stig'o pravi Čeda!
I sa njim mlađani Jovo the Pravedni!
cult cult 23:07 03.02.2011

Re: Fašizam, to je kad me ne vole

Znači za tebe je "fašistički kongres" kad neko napravi blog kao kontru tvom blogu, a ja se "ponosim učešćem u fašističkom kongresu"


I ne samo to. Jednom ga je ugnjetavao JATov autobus u Podgorici. Vozač je bio velikosrpski fašista i ugnjetavao ga je od aerodroma do odredišta. Ako se dobro sećam, namerno mu je puštao srpske pesme na tranzistoru.

Goran Vučković Goran Vučković 23:36 03.02.2011

Re: Fašizam, to je kad me ne vole

Ko gođ želi da se njime ponosi, eto mu, ali meni ne možete zabraniti da to pamtim ni da nekoga podsjećam na njegovo učešće.

Uh... pa onda kad moraš, a ti podsećaj - šta da ti kažem
predatortz predatortz 23:41 03.02.2011

Re: Fašizam, to je kad me ne vole

Goran Vučković
Ko gođ želi da se njime ponosi, eto mu, ali meni ne možete zabraniti da to pamtim ni da nekoga podsjećam na njegovo učešće.

Uh... pa onda kad moraš, a ti podsećaj - šta da ti kažem



Ja taman pomislim da ste vi ozbiljni ljudi,a vi se raspravljate sa Sekulom.
Goran Vučković Goran Vučković 23:55 03.02.2011

Re: Fašizam, to je kad me ne vole

Ja taman pomislim da ste vi ozbiljni ljudi,a vi se raspravljate sa sekulom.

Mislio sam da je potrebno da nam on svojim rečima objasni šta je to fašizam, pošto je već blagoizvoleo da me etiketira.

Nadam se da je verodostojnost njegove tvrdnje, sa ovim "pojašnjenjima", otprilike jasna.
mikimedic mikimedic 00:22 04.02.2011

Re: Fašizam, to je kad me ne vole

Da je to klasični pro-fašistički skup nemam namjere nikome posebno dokazivati, to piše i u jednom zvaničnom dokumentu.




daj bar te zvanicne dokumente da vidimo - dakle postoji nekakvo telo koje izdaje 'zvanicne' potvrde da je neki blog fasisticki ili ne?



izvini, ali moram jos jednom

freehand freehand 01:21 04.02.2011

Re: Nadrealizam kao politička tržišna niša

pro-fašističkom kongresu kod šturmbanfirera

Moj Šjenti, interesantno je da operišeš samo sa SS činovima, ništa Vermaht; a brkaš ih sa fašistima i pro-fašistima?!
Jozef Gebels bio je ministar u nacističkoj Nemačkoj, i visoki funkcioner u Nacional-socijalističkoj nemačkoj radničkoj partiji (NSDAP) Adolfa Hitlera; dakle nacista (nazi).
Šturmbanfirer je SS čin, adekvatan činu majora u Vermahtu. Takođe u nacističkoj Nemačkoj.

I što su te onda, pored tolikog tvog znanja i veštine, fašisti spopali?
Vučko ti deluje tako, više kao crno nego kao smeđekošuljaš, šta li?
blogovatelj blogovatelj 02:40 04.02.2011

Re: Nadrealizam kao politička tržišna niša

Politički diskurs u Srbiji kanda ubrzano klizi u nadrealizam. Tako shvatam i ovaj komentar (i Milanove blogove ).


Dadaizam, moj prijatelju. Ovo je cist dadaizam.
Citam sta Senti pise i nanovo mu se divim.
Nikolic takodje umnoscu i argumentovanoscu doseze nebesa.
A i mi sto remetimo harmoniju pricamo u prazno. Mislim da bi morali da minimiziramo komentare, da zvezdama bloga samo damo slagvort za pricu. Ostalo ce oni sami odraditi.
shumska shumska 03:02 04.02.2011

Re: Fašizam, to je kad me ne vole

šumski fašisti

o jadne šume šta sve doživeše ko atribut
alselone alselone 10:28 04.02.2011

Trolcina ubija

NNN NNN 11:56 04.02.2011

Re: Trolcina ubija

alselone
sentinel26



Mubarak bi utočište mogao naći u Crnoj Gori.
Takve insinuacije podmeću isti oni što puštaju muziku po autobusima
wukadin wukadin 12:15 04.02.2011

Re: Nadrealizam kao politička tržišna niša

3. Goran Vučković je gostovao na svečanom "svetovračevskom" pro-fašističkom kongresu kod šturmbanfirera 14.07.2009.godine, u društvu sa gebelsima i medicusima salonske stranke na kojem je glavna tačka bilo jedno suđenje u klasičnom fašističkom stilu.


Śetinel, brate, prijatelju...
Ima li u Lovćencu neka podružnica Čankova LSDV (puno ime LSDV-NSDAP)? Ako nema, organizuj smJesta. Sa ovakvim nivoom difamacije ne znaju šta gube bez tebe u njihovim redovima.
vanja.t vanja.t 13:46 04.02.2011

Re: Uzbuđenje kao prilika za opuštanje ?


General Jovo Kapičić, nije postao general zbog UDBE, i ima status i zvanje narodnog heroja.
Niko od gore pomenute gospode (sa "uzbuđenjem" i bez njega ) nema petlju da pokrene proceduru da mu se to zvanje oduzme.


a i zašto bi?
ta zemlja i taj narod više ne postoje!
jugoslave he he, još te ne pušta
wukadin wukadin 13:52 04.02.2011

Re: Uzbuđenje kao prilika za opuštanje ?

Pjesmica crnogorskih indipendista

Idi zbogom ko te yebe
Mozemo i mi bez tebe
Jugoslavijo, Jugoslavijo...


Samo Srbi moraju vazda biti za Yugu.

Inace, ima u Srpskoj slicna pjesmica samo za Pederaciju BiH, ta mi se mLogo vise svidja


mikimedic mikimedic 14:20 04.02.2011

Re: Uzbuđenje kao prilika za opuštanje ?

Inace, ima u Srpskoj slicna pjesmica samo za Pederaciju BiH, ta mi se mLogo vise svidja


ne razumem - pesma o drugom entitetu?
wukadin wukadin 14:26 04.02.2011

Re: Uzbuđenje kao prilika za opuštanje ?

Povodljivost je cudo... mislim za lepom pesmom.
Cuo sam to onomad na Srpsku Novu godinu kad su Cecu izvizdli zbog posvete "voljenom premijeru" a Bora je pevusio kako svu drogu daju Cedi
Verovatno bilo dosta gostiju iz Srpske, pa neki pevali.
Goran Vučković Goran Vučković 14:28 04.02.2011

Re: Uzbuđenje kao prilika za opuštanje ?

Pjesmica crnogorskih indipendista

Idi zbogom ko te yebe
Mozemo i mi bez tebe
Jugoslavijo, Jugoslavijo...

Samo Srbi moraju vazda biti za Yugu.

Inace, ima u Srpskoj slicna pjesmica samo za Pederaciju BiH, ta mi se mLogo vise svidja

Nekonzistentan - i ponosan na to?
mikimedic mikimedic 14:45 04.02.2011

Re: Uzbuđenje kao prilika za opuštanje ?

Verovatno bilo dosta gostiju iz Srpske, pa neki pevali.


da ali verovatno je bilo na racun bosne i hercegovine, a ne federacije bih.

sentinel26 sentinel26 10:55 05.02.2011

Re: Trolcina ubija

alselone
sentinel26


Mubarak bi utočište mogao naći u Crnoj Gori.

Gpospodine Alselone, kakve veze ova "vijest" (somnabulacija graditelja srpstva ) ima veze sa mnom, te ste je uputili kao repliku (odgovor? ) meni ?

Igoovi jadnici su bili male mace za ove graditelje srpstva koji bi da budu njegovi neimari, samo bi kao "materijal" (cigle, cement, pijesak i ostalo ) upotrijebili čak i tuđe glave.

"Blic", tj. službeni list Demokratske stranke, nije vaskolikom srpstvu objasnio koja je to "crnogorska" novina objavila "bježaniju" porodice Saviris i "dovođenje" Mubaraka u Crnu Goru upravo u danu kada su se svi članovi te porodice vratili i okupili u Egiptu.

Neimari srpstva izvan Srbije (o trošku njenih poreskih obveznika ) misle da mogu doživotno da igraju ulogu ježa u crnogorskom trbuhu.

Svi uticajni svjetski mediji su još na početku egipatske bune (poslije provokacije Al Džazire ) objavili stavove porodice Saviris (koja gradi objekat na Luštici u Crnoj Gori ) i o Mubaraku, o vlasti i o pobuni, samo to nažalost onim "ježevima" i "neimarima" ne odgovara, čiji je domaći zadatak da konstantno ruže Crnu Goru.


mikimedic mikimedic 17:05 05.02.2011

Re: Trolcina ubija

Gpospodine Alselone, kakve veze ova "vijest" (somnabulacija graditelja srpstva ) ima veze sa mnom, te ste je uputili kao repliku (odgovor? ) meni ?

Igoovi jadnici su bili male mace za ove graditelje srpstva koji bi da budu njegovi neimari, samo bi kao "materijal" (cigle, cement, pijesak i ostalo ) upotrijebili čak i tuđe glave.

"Blic", tj. službeni list Demokratske stranke, nije vaskolikom srpstvu objasnio koja je to "crnogorska" novina objavila "bježaniju" porodice Saviris i "dovođenje" Mubaraka u Crnu Goru upravo u danu kada su se svi članovi te porodice vratili i okupili u Egiptu.

Neimari srpstva izvan Srbije (o trošku njenih poreskih obveznika ) misle da mogu doživotno da igraju ulogu ježa u crnogorskom trbuhu.

Svi uticajni svjetski mediji su još na početku egipatske bune (poslije provokacije Al Džazire ) objavili stavove porodice Saviris (koja gradi objekat na Luštici u Crnoj Gori ) i o Mubaraku, o vlasti i o pobuni, samo to nažalost onim "ježevima" i "neimarima" ne odgovara, čiji je domaći zadatak da konstantno ruže Crnu Goru.


ma dobro ovo je sve cool, nego sta bi sa onim zvanicnim dokumentom?



alselone alselone 07:31 07.02.2011

Re: Trolcina ubija

sentinel26

"Blic", tj. službeni list Demokratske stranke, nije vaskolikom srpstvu objasnio koja je to "crnogorska" novina objavila "bježaniju" porodice Saviris i "dovođenje" Mubaraka u Crnu Goru upravo u danu kada su se svi članovi te porodice vratili i okupili u Egiptu.



angie01 angie01 16:10 03.02.2011

ono shto je najtuznije,

ako je to uposhte adekvatan pridev,

je shto se kriminalna dela i mutne radnje plasireju kao hit u zutoj shtampi, ljudi neshto trachare o tome i nikom nishta- nema pravne egzekucije i onda se sve izmeshalo- sve je postalo ko hrana za valov-i to shto se plavusha razvela i to shto je fubaler priveo nocas, i to shto je politichar zloupotrebio i to shto se izbegava zakon i shto je jk pristupla stranci i,..moz da dopishesh shta ocesh,..ovde je sve samo djubrivo!

shto se ldp tiche- moz' da pristupi ko hoce, kao i u ostale stranke-nama s njima nema spasa, mislim na sve njih zajedno, meni oni vec davno posluju kao jedna firma-nashi glasovi samo rasporedjuju funkcije a time i priliv plena!

monamia monamia 11:13 04.02.2011

Re: ono shto je najtuznije,

potpisujem.
freehand freehand 11:22 04.02.2011

Re: ono shto je najtuznije,

nema pravne egzekucije

E pa tu se stvari bitno menjaju.
Prisustvo druga Kapičića sluti na znantno popravljanje rezultata po pitanju egzekucije.
predatortz predatortz 16:43 03.02.2011

Ko sve može u LDP?

Posle epizode sa Jovom Kapičićem - niko normalan!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana