Društvo| Film| Kultura| Ljudska prava

U nedelju počinje drugi Merlinka festival

Predrag Azdejković RSS / 05.02.2011. u 19:11

merlinka-logo.12726.jpg 

Drugi međunarodni Festival queer filma Merlinka počinje u nedelju, 6. februara u Domu omladine Beograda. Festival će otvoriti maraton kratkih filmova, dnevna cena karte za taj dan je 200 dinara i mogu se kupiti na Blagajni DOB-a. U okviru festivala biće premijerno prikazano ukupno 47 kratkih, dugometražnih i dokumentarnih filmova koji su prošli zvaničnu selekciju. Cena karte za ostale projekcije je 100 dinara po terminu i kupuju se na dan projekcije.

Internacionalni festival queer filma "Merlinka" po prvi put organizovan je u decembru 2009. godine u Domu omladine sa idejom da promoviše filmske naslove koji se bave gej, lezbijskom i transseksualnom tematikom, a koji retko kad dođu do domaće filmske publike.

Festival je dobio ime po ubijenoj trans personi Vjeranu Miladinoviću Merlinki, koja je glumila u ostvarenju Želimira Žilnika "Marble Ass", koji je i otvorio prvi festival.

Festival ima za cilj da kroz filmsku umetnost promoviše gej-lezbijska prava i utiče na smanjenje homofobije u srpskom društvu.

Festival organizuju Gej lezbejski info centar GLIC i Dom omladine Beograd.

Gej lezbejski info centar je za ovaj projakat dobio Kristalnu nagradu za najbolji komunikacioni pristup projektu u 2009. godini, uz obrazloženje da "nagrađeni projekat-festival kroz filmsku umetnost obrazuje, približava i predstavlja mladim LGBT osobama LGBT kulturu i ohrabruje ih i pokazuje da nemaju čega da se stide".

To je bilo prvi put - i još uvek jedini - da je neku nagradu u Srbiji dobila gej lezbejska organizacija za svoj projekat.

Program festivala:

http://merlinka.com/?page_id=478 

Opis filmova:

MARATON KRATKIH FILMOVA

Nedelja 6.2.2011. (15:00)

MV
Director / Režija: Jasmin Cvišić
Srbija, 2007
Duration / Trajanje: 6 min.

Milutin Milošević i Marko Janjić u ljubavnoj sceni bez reči i dodira. Dvojica mladića se posmatraju u jednom beogradskom kafiću. Ali da li će ti pogledi postati nešto više?

Čakarovi doci
Director / Režija: Ivan Lovrić, Josip Kežić
Hrvatska, 2009
Duration / Trajanje: 16 min.

Čarls Marić mladi je Hercegovac koji nakon petnaest godina života u Nemačkoj dolazi da poseti rodni kraj, malo hercegovačko selo za koje ga danas vežu samo uspomene na Anđelka, prijatelja iz djetinjstva. Film je prošlogodišnji pobednik West Herzegowina Festa.

Isti kurac/ Same shit
Director: Luka Bursać
Serbia, 2010
Duration / Trajanje: 9 min.

Ono što duboko krijemo u sebi, je ono što nas najviše plaši.

Broken / Slomnjen
Director / Režija: Kent Thomas
USA, 2009
Duration / Trajanje: 18 min.

Mladi hastler ponovo proživljava putovanje koje ga je odvelo od srednjoklasnog doma do ulice... da bi na kraju otkrio šta mu ne daje da stane.

My name is Love / Moje ime je (Love) ljubav
Director / David Fardia
Švedska, 2008
Duration / Trajanje: 20 min

Love je doneo odluku. Noćas će se otvoriti ka svim osećanjima koje je krio godinama i stvoriti mogućnost da sretne nekog posebnog. Sebastijan svoje tajne želje sve teže uspeva da negira. Njegova devojka je van grada tako da je trenutak savršen.

Inflatable Swamp / Napumpana močvara
Director / Režija: William Feroldi
UK, 2010
Duration / Trajanje: 13 min.

Inflatabale swamp je kratki film koji istražuje gay fizičku intimnost uz eksplicitne scene. Matt, je gej mladić u kasnim dvadesetim koji usamljeno prolazi raskršćima tvrdog seksa i ljudske bliskosti.

Heiko / Hajko
Director / Režija: David Bonneville
Portugal, 2008
Duration / Trajanje: 13 min.

Sedamdesetogodišnji esteta je u vezi sa mladićem koji se zove Heiko. To je fetišistička veza dovedena do ekstremnog egzotizma.

Toto Forever / Toto zauvek
Director / Režija: Roberto F. Canuto
Španija / USA, 2009
Duration / Trajanje: 14 min.

Film prati ljubavnu priču o mladom poštaru koji sanja o novom životu i gangsteru koji je zapao u duboke probleme sa mafijom. Toto nikad neće izgubiti nadu, čak ni posle traumatičnog kraja njihove veze.

Lorimer
Director / Režija: Michael Lannan
USA, 2009
Duration / Trajanje: 8 min.

Šaputanja na jastuku su sve samo ne laka kad ih Lorimer započne, ali ozbiljan razgovor ne odgovara drugoj polovini para.

Nedelja 6.2.2011. (17:00)

3 minutes/ 3 minuta
Director / Režija: Jenn Garrison
USA, 2009
Duration / Trajanje: 3 min.

Jesse i Max jure kroz ratom uništen grad kako bi proveli tri minuta zajedno. Tri minuta je priča o gradu u ruševinama i o urbanim iskopinama koje istrajavaju. Izranjajući iz ruševina svog grada oni se sastaju da proslavljaju ljudski duh i nadu u bolje sutra.

Les Nanas
Director / Režija: Danielle Morgan
USA, 2010
Duration / Trajanje: 4 min.

Snimljen na Super 8 traci i montiran u kameri film je vizuelna interpretacija muzičkog komada avangardnih muzičara The Artie Smudges Trio. Muzika prati dan u životu tri žene nalik lutkama.

Hens and Chicks / Kokoške i pilići
Director / Režija: Becky Lare
USA, 2010
Duration / Trajanje: 15 min.

Odrasla sa dve mame, Hanna je oduvek znala da postoje razne vrste porodica. Ali nikad nije razmišljala o njihovoj logistici sve dok joj njen prijatelj Marco nije objasnio proces dobijanja pilića iz jajeta. Ubrzo će Hanna krstariti cyber-spaceom sa pitanjem „Ko je moj petao?".

Public Relations / Odnosi sa javnošću
Director / Režija: Gianna Sobol
USA, 2009
Duration / Trajanje: 17 min.

Nesrećna holivudska asistentkinja nalazi romansu i razlog za postojanje kada u grad stiže njena seksi njujorška koleginica. Film baca svež, duhovit pogled na odrastanje i na seks.

Tools 4 Fools / Igračke za budale
Director / Režija: Kate A. Brandt
USA, 2009
Duration / Trajanje: 8 min.

Ko može da sebi priušti seks igračke u svetu današnje ekonomije? I ko se nije pitao šta da radi sa svim tim osećanjima i preskakanjima srca koji ostanu nakon svakog neprijatnog raskida. Tools 4 Fools dolazi kao spas, dok Julie Goldman pokušava da se probija kroz svet nečuvene reklamne kampanje.

Back to Life / Povratak u život
Director / Režija: Desi del Valle, Hollie Lemarr
USA, 2009
Duration / Trajanje: 12 min.

Žena žali smrt svoje partnerke tek kad iskusi seks sa njenom najboljom drugaricom...

The Girl Bunnies / Zečice
Director / Režija: Francoise Doherty
Canada, 2009
Duration / Trajanje: 5 min.

Reč je o staromodnoj stop -motion animaciji gde zečevi komuniciraju preko pisaćih mašina, gde svi igraju hokej i gde se zečice zaljubljuju u druge zečice. U filmu Coco voli hokej ali još više voli hokejašice!

The Best is yet to come / Najbolje tek dolazi
Režija: Eunice Wu
Tajvan, 2009
Duration / Trajanje: 15 min.

Film je smešten u vreme mnogo diskutovane debate za vreme Obamine predsedničke kampanje povodom kontraverznog predloga u Kaliforniji za glasanje povodom istopolnog braka. Povodom toga Sam i Alice se sukobljavaju sa svojim porodicama, svojim strahovima i snovima.

Felizes para Sempre / Srećni zauvek
Director / Režija: Ricky Mastro
Brazil, 2009
Duration / Trajanje: 8 min.

Priča o dve lezbejke koje su 32 godine zajedno. Još uvek zaljubljene, još uvek seksualno aktivne.

Lily's Image/ Lilina slika
Director / Režija: Sussanne Stich
Irska, 2008
Duration / Trajanje: 8 min.

Roditelji osmogodišnje Lili se razvode. Dok otac otpočinje novu vezu, a majka je u procesu prihvatanja raskida kroz slikanje, Lili otkriva da njeno lično iščitavanje situacije stvara umetničko delo po sebi.

Tetrapak
Director / Režija: Filip Peruzović
CRO, 2010
Duration / Trajanje: 15 min.

Dve devojke u stanu. Film prati ljubavni odnos dve devojke i njihove veze koja je po svemu nalikuje heteroseksualnim. Ovo je kratki film o životu dve mlade žene koje dele skladan život, tek povremeno narušen razilaženjem u idejama o dobrom provodu.

Nedelja 6.2.2011. (19:00)

You can't curry Love / Kari ljubav
Director / Režija: Reid Waterer
USA, India, 2009
Duration / Trajanje: 23 min.

Zgodan Indijac iz Londona je u poseti Indiji, zaljubljuje se u lokalnog momka, sreće transrodnu „hijru" i otkriva zemlju koju je samo mislio da poznaje. Film je dobio nagradu za najbolji kratki film u San Diegu na „Film Out" filmskom festivalu i specijalnu nagradu žirija na Fargo - Moorhead LGBT Filmskom festivalu.

Faggette
Director / Režija: Ali Cotterill
USA, 2008
Duration / Trajanje: 3 min.

Fagette je trans - fantastična nedelja u parku. Igre postaju gay, drag-fantastične navijačice, sinhronizovani ples i sve to u zemlji čuda od veštačke trave.

Playing with Gender / Igranje sa rodom
Director / Režija: Playing with Gender
USA, 2007
Duration / Trajanje: 7 min.

Mladi ljudi na pikniku uče o rodu, rodnim ulogama i transrodnim identitetima u ovoj imitaciji edukativnih filmova iz pedesetih godina. Film pokazuje kako se konstruiše rod i kakvo sve mnoštvo rodnih identiteta postoji van granica muško - žensko.

Masala Mama
Director / Režija: Michael Kam
Singapur, 2010
Duration / Trajanje: 9 min.

Masala Mama je film o pronalaženju saveznika i heroja u najneočekivanijim osobama. Mladi sin mora pomoći svom ocu u izdržavanju porodice, ali na veliko očevo razočarenje njegov sin se gubi u dnevnim maštarijama crtajući stripove o superherojima.

Being Lisa / Biti Lisa
Director / Režija: Amara Stefani, Becca Louisell, Steven Bourasa, Gene Hoisington
USA, 2009
Duration / Trajanje: 10 min.

Poslovna večera postaje romantična, varnica se javlja između Lise i Jasona. Lisa otkriva da je ... jedinstvena. Jason odlučuje da oproba svoju sreću.

Make A Mate / Stvori partnera
Director / Režija: Jennifer Jordan Day
USA, 2009
Duration / Trajanje: 4 min.

Usamljena žena pronalazi čarobnu prodavnicu gde može da stvori idealnog partnera...

Stay / Ostani
Director / Režija: Aaron Chan
Kanada, 2010
Duration / Trajanje: 8 min.

Sam i Eric su mladi kineski gej par, naizgled srećni ali zapravo nikad nisu proveli zajedničku noć. Jedne noći kad Eric to zatraži od Sema koji odbija, njihova veza dolazi u pitanje.

Last Call / Poslednji poziv
Director / Režija: Nick Corporon
USA, 2009
Duration / Trajanje: 18 min.

Na putu da se pomiri sa ljubavlju svog života, on umire dobijajući priliku da ponovo proživi tri trenutka svog života.

Dish / Tračarenje
Director / Režija: Brian Harris Krinsky
USA, 2009
Duration / Trajanje: 15 min.

Emo dečaci Israel i Louie gluvare oko istočnog Los Anđelesa pričajući o svojim drugarima iz razreda. Pošto je čuo Louiea o njegovim seksualnim avanturama, Israel odlučuje da je vreme da uhvati korak s njim.

Nedelja 6.2.2011. (21:00)

Carmen's Place/ Karmenino mesto
Director / Režija: Anna Wilking
USA, 2009
Duration / Trajanje: 18 min.

Karmenino mesto je intimistički portret života u skloništu za transrodne ljude koje vodi episkopalni sveštenik u Kvinsu, Njujork. Za mnoge ukućane, život u Karmeninom mestu je prvi pravi oblik doma koju su ikada iskusili.

Thy will be done/ Biće volja tvoja
Director / Režija: Alice Dungan Bouvrie
USA, 2010
Duration / Trajanje: 56 min.

„Biće volja tvoja" prati transseksualca (muškarac koji je postao žena) Saru Hervig u vođenju Presbiterijanske crkve. Evangelističke konzervativne grupe koje je ne priznaju kao ženu i dovode u pitanje njenu spremnost da bude pastor, pokušale su da blokiraju njeno vođenje crkve, ali takođe su doveli u pitanje i njenu kandidaturu jer je ona u istopolnom odnosu sa istim polom, to jest sa ženom.

Tierra Madre / Majka zemlja
Director / Režija: Dylan Verrechia
Cast / Uloge: Aidee Gonzalez, Rosalba Valenzuela
Meksiko, 2010
Duration / Trajanje: 67 min.
www.tierramadrefilm.com

Ovo je film zasnovan na istinitom događaju o ženi koja živi u graničnim gradovima Tecate i Tijuana i koja je odlučna da odgaji svoju decu uz pomoć svoje partnerke. Priča je upečatljivo svedočenje o snazi, nezavisnosti i solidarnosti žena svih doba. U tradiciji poznatih reditelja kao što su Satyajit Ray, De Sica i Luis Buñuel, Tierra Madre je snimljena sa naturščicima, za tri nedelje i budžetom od 2000 dolara.

Ponedeljak 7.2.2011. (17:00)

Put this on the Map / Stavi ovo na mapu
Director / Režija: Megan Kennedy, Sid Jordan Peterson
USA, 2010
Duration / Trajanje: 34 min.

Zasićeni nedostatkom vidljivosti queer zajednice, dvadeset šest mladih queer osoba izazivaju hetero normativne vrednosti istočnog predgrađa Sijetla sa novim definicijama, pogledima, i ličnim iskustvom za re-edukaciju po pitanju roda i seksualnosti.

Familiensache / Porodične stvari
Director / Režija: Sarah Horst
Švajcarska, 2009
Duration / Trajanje: 27 min.

Sara Horst je napravila tragikomičan portret porodice koja je pokušala sebi da da identitet koji se udaljava od uobičajenih konvencija. Otac je gej „bon vivant" koji je nekada bio poznat po raskošnim modnim revijama i poročnom životu. Ekscesno zabavljanje je ostavilo trag kako na roditelje tako i na sina. Sin je preuzeo „Schluggstube" od roditelja - bar koji služi kao mesto sastanka za čudne i opscene. Sa sirovom iskrenošću, predstavljena je porodica koja živi i napreduje zajedno.

To je naše dijete / That's out child
Director / Režija: Elma Islamović
BIH, 2010
Duration / Trajanje: 15 min.

Saša, Aleks, Jasenko i Alma su gej osobe koje žive u Sarajevu i Tuzli, pričaju o procesu njihovog "coming out"-a, odnosu sa roditeljima, prijateljima, momcima / devojkama. Sašini roditelji su ga odbacili kao sina, i tri godine nemaju nikakav kontakt sa njim. Aleks još uvek treba da kaže ocu da je počeo sa procesom promene pola.

Ponedeljak 7.2.2011. (19:00)

Big Gay Musical / Veliki gej mjuzikl
Directors / Režija: Casper Andreas, Fred M. Caruso
Cast / Uloge: Daniel Robinson, Joey Dudding, Jeff Metzler
USA, 2009
Duration / Trajanje: 90 min.
www.thebiggaymusical.com

Pol i Edi počinju da vežbaju za off-Broadway mjuzikl „Adam i Stiv kakvim ih je bog stvorio". Njihovi životi čudno podsećaju na likove koje igraju. Pol je u potrazi za savršenim muškarcem a Edi pokušava da uskladi seks i veru. Nakon još jednog neuspešnog sastanka Pol odlučuje da digne ruke od svega i da se prepusti promiskuitetu baš kao i seksi momak iz pozorišne trupe sa kojim deli svlačionicu.

Ponedeljak 7.2.2011. (21:00)

Tú eliges / You Choose/ Izaberi
Director / Režija: Antonia San Juan
Cast / Uloge: Antonia San Juan, Paula Andrés Cogollos, Neus Asensi, Pedro Azofra
Spain, 2009
Duration / Trajanje: 87 min.
www.antoniasamjuan.com

Komedija „Izaberi" se odvija u realističkom, savremenom okruženju. U toku jednog dana ukrštaju se životi nekoliko likova iz različitih društvenih slojeva, od pedesetogodišnje žene koja još uvek živi u davno prošloj mladosti, milionerke koja iz dosade predaje Feng Shui, do pop zvezde i glumca koji pokušavaju da opstanu. Akcije jednih utiču na druge, bez da oni to i znaju, i na kraju, svako ostvaruje svoje ambicije i snove sa pomešanim uspehom.

Utorak 8.2.2011. (17:00)

Holding Hands / Držeći se za ruke
Director / Režija: Tonnette Stanford, Katherine Wilkinson
Australija, 2009
Duration / Trajanje: 65 min.

Kreg i Šejn su se držali za ruke kada su postali žrtve brutalnog zločina mržnje u blizini Oksford ulice u Sidneju 2007. godine. Slika Krekovog unakaženog lica je osvanula na naslovnoj strani lokalnih novina i pozvala sidnejsku gej zajednicu da preuzme akciju, par je nakon toga bio proglašen za lidere na 2008. sidnejskoj Mardi Gras paradi. Najteža godina života ovog para je dokumentovana beskrajnim operacijama, fizičkim i psihološkim oporavcima i njihovom borbom u planiranju budućnosti. Ali, u srcu svega ovoga, „Držajući se za ruke" otkriva da čak i u najgorim okolnostima možemo da stvorimo najpozitivnije promene.

Alles an mir / Sve o meni
Director / Režija: Barbara S. Müller
Austrija, 2010
Duration / Trajanje: 42 min.

Austrijska režiserka Barbara S. Müller režira priču o vezi dve žene koje su postale emocionalno međuzavisne. Dve žene stoje pred ponorom - ali samo će jedna od njih uspeti da se oslobodi zavisnosti. Zasnovano na istinitom događaju.

Utorak 8.2.2011. (19:00)

A Single Man / Samac
Director / Režija: Tom Ford
Cast / Uloge: Colin Firth, Julianne Moore, Nicholas Hoult, Matthew Goode
USA, 2009
Duration / Trajanje: 99 min.
www.asingleman-movie.com

Radnja filma je smeštena u 1962. godinu, u vreme vrhunca Kubanske krize. Ovo je priča o Georgu Falconeru, pedeset dvogodišnjem britanskom profesoru koji se bori da pronađe smisao života nakon smrti svog dugogodišnjeg partnera Jima. U toku jednog dana, kroz niz događaja i susreta George treba da odluči da li život posle Jima ima smisla.

Utorak 8.2.2011. (21:00)

Bloomington
Director / Režija: Fernanda Cardoso
Cast / Uloge: Allison McAtee, Sarah Stouffer
USA, 2010
Duration / Trajanje: 83 min.

„Bloomington" je drama o odrastanju devojke koja je nekada bila dete glumac a sada se na koledžu bori za sopstvenu nezavisnost pored ostalog i kroz romantičnu vezu sa jednom od svojih profesorki. Njihova veza opstaje sve do trenutka kada dobije priliku da se vrati glumi što će je primorati na važnu životnu odluku.

Sreda 9.2.2011. (17:00)

The Heretics / Jeretici
Director / Režija: Joan Braderman
USA, 2009
Duration / Trajanje: 95 min.

Film po prvi put razotkriva dešavanja unutar drugog talasa ženskog pokreta. Želeći da postane režiser, Joan Braderman se preselila u Njujork 1971. godine. Igrom slučaja se pridružila Heresisu pri osnivanju 1975. godine - kolektivu feminističkih umetnica koji se našao u epicentru umetničkog života donjeg Menhetna sedamdesetih godina prošlog veka. Članice Heresis kolektiva, sada već ostvarene umetnice, spisateljice, arhitektice, režiserke, kustosice, i profesorke - raštrkane su širom sveta - intimno pričaju o izvanrednim vremenima koje su provodile zajedno.

Sreda 9.2.2011. (19:00)

Romeo & Julio
Director / Režija: Ivan Perić
Cast / Uloge: Toni Rinkovec, Toni Dorotić
Hrvatska, 2009
Duration / Trajanje: 75 min.
www.romeoijulio.tk

Romeo i Hulio je prvi trash gej break dance mjuzikl, parodija na Romea i Juliju u potpunosti sinhronizovan na hrvatski. Glavna tema filma je bazirana na priči Šekspirove tragedija „Romeo i Julija". Film je sniman na raznim lokacijama u Splitu, te montiran u prostorijama Kino Kluba Split.

Sreda 9.2.2011. (21:00)

Die Schwestern / Sestre
Director / Režija: Manfred Hoschek, Sigrid Smejkal
Austrija, 2009
Duration / Trajanje: 70 min.

Sa pojavom bradatih ljudi obučenih u odeću časnih sestara koji su sakupljali novac za članove gej zajednice u San Francisku uoči Uskrsa 1979. godine nastao je pokret „Sestara beskrajne indulgencije". Od tada, Sestre su razvile širu mrežu "Kuća" i "Redova" u brojnim zemljama. Oni podržavaju gej, lezbejske i transrodne organizacije kao i AIDS pojekte.

Četvrtak 10.2.2011. (17:00)

Assume nothing / Ne pretpostavljaj ništa
Director / Režija: Kirsty MacDonald
Novi Zeland, 2009
Duration / Trajanje: 81 min.

Inspirasan fotografijama priznate novozelandske fotografkinje Rebeke Svon, iskren, provokativan i žanrovski zbunjujući dokumentarac „Ne pretpostavljaj ništa" se fokusira na umetnost i performans pet "alternativnih" umetnika koji se bave rodnom tematikom. Umetnici su poreklom iz Maorija, Samoe/ Japana, i Pakeha/Evrope i svi oni postavljaju sledeće pitanje: "Šta ako "muško" i "žensko" nisu jedine opcije?"

Četvrtak 10.2.2011. (19:00)

Open / Otvoreno
Director / Režija: Jake Yuzna
Cast / Uloge: Jendeen Forberg, Daniel Luedtke
USA, 2010 (Teddy Award Winner 2010)
Duration / Trajanje: 87 min.

Queer road film, transseksualna romansa. U svom filmskom debiju režiser Jake Yuzna na spektakularan način kombinuje sve moguće permutacije roda. Jedan od glavnih likova u filmu je hermafrodit Cynthia. Sve dok ne sretne Gen i Jaya koje je upoznaju sa terminom pandrogonija. Ona naglo odlučuje da napusti muža i da krene na put sa njima, put koji će je provesti kroz ostatke američkog sna u dvadesetom veku. Film je dobio Teddy award na Berlinalu 2010.

Četvrtak 10.2.2011. (21:00)

William S. Burroughs: A Man Within
Director / Režija: Yony Leyser
USA, 2009
Duration / Trajanje: 87 min.

Film istražuje život legendarnog beat pesnika i američke ikone, William S. Burroughs. Rođen kao naslednik Burroughs imanja, borio se u životu sa zavisnošću, sistemom kontrole i samim sobom. Bio je prisiljen da se suoči sa tragedijom ubistva supruge i posledicama zapostavljanja sina. Njegov roman, „Goli ručak", bila je jedna od zabranjenih knjiga od strane američke Vlade. Alen Ginsberg i Norman Mailer su svedočili u korist knjige. Vremenom su sudovi preinačili odluku iz 1966, presuđujući da knjiga ima bitne društvene vrednosti. Roman je jedno od najpriznatijih književnih dela dvadesetog veka

www.merlinka.com

 

Atačmenti



Komentari (21)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

docsumann docsumann 19:45 05.02.2011

1.

het-trik

edit: da li je reanimatoru ovo polazilo za rukom?
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 19:54 05.02.2011

Re: 1.

ništa ja tebe ne razumem
legalizacijabg legalizacijabg 20:43 05.02.2011

??

izvinjavam se na trolu.i niko da napiše blog o današnjem mitingu!??

svejedno a?
uvereni ste da će ovi da nastave svijetle tradicije europeizacije,ako dobiju izbore??

heh..al ćemo da nahebemo
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 21:11 05.02.2011

Re: ??

niko da napiše blog o današnjem mitingu!??


miting? ja ništa nisam primetio
Bili Piton Bili Piton 22:08 05.02.2011

Re: ??

legalizacijabg
izvinjavam se na trolu.i niko da napiše blog o današnjem mitingu!??



A šta i da se napiše? Poruka koju su Toma i njegovi mapeti poslali danas je infantilno jednostavna - sidjite malo s ljuljaške, pustite sad nas (malo bismo i mi da kraduckamo). Šta tu ima više da se drobi, pametnom sve jasno.
oskar-z-wild oskar-z-wild 22:36 05.02.2011

Re: ??

Hi Bill, long time no si.
Ma pusti paradu demagoga, samo su nam blokirali saobraćaj
i onemogućili dnevnu zaradu.
Bili Piton Bili Piton 22:49 05.02.2011

Re: ??



De si :)

Evo i ovde

oskar-z-wild oskar-z-wild 23:34 05.02.2011

Re: ??

Evo i ovde

jel to u vezi sa tvojim novim avatorom?
Bili Piton Bili Piton 17:32 06.02.2011

Re: ??

oskar-z-wild

jel to u vezi sa tvojim novim avatorom?


Dugo ga već imam, nije moguće da toliko nisi bio tu

A štosmentiče, gramofondžiju za precednika
fantomatsicna fantomatsicna 20:46 05.02.2011

Sad mi je bas zao

Sto nisam tu.Izbor filmova je odlican.Hvala an trudu
shumska shumska 21:03 05.02.2011

sudeći

po ceni karata -- jedina (za neke) dostupna kultura -- je gej kultura. pa se pedja, vidimo na festivalu...
( ovo iz mene progovara frustracija pregolema (čitaj: socijala) jerbo si pre nekoliko dana gledajući odredjene knjige, u jel - knjižari - iste sebi nisam mogla priuštiti).
a krajem -- sredinom devedesetih kao sirotanu srednjoškolcu je to bilo itekako moguće. petkom, posle škole, uhodani ritual -- napravim turneju po knjižarama i vratim se kući srećna i sa punim rancem. ) pa knjige u šake :)
tako da -- nema se za glembajeve u ateljeu xaxa, idemo na gej festival :)))
oskar-z-wild oskar-z-wild 22:37 05.02.2011

Re: sudeći

Hi shumska!
To ti dođe kao zabava za siromahe.
AlexDunja AlexDunja 21:23 05.02.2011

i tako stalno.

odličan festival.
oskar-z-wild oskar-z-wild 22:13 05.02.2011

Cool

WOW! Sećam se dana kada je samo Nju Jork imao Gay film festival.
Danas čak i Beograd to ima.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 23:25 05.02.2011

Re: Cool

I Beograd je svet
oskar-z-wild oskar-z-wild 23:37 05.02.2011

Re: Cool

Da li je to samo:
Festival ima za cilj da kroz filmsku umetnost promoviše gej-lezbijska prava i utiče na smanjenje homofobije u srpskom društvu.


ili tu ima i malo zabave (on the side)?
Jukie Jukie 22:34 05.02.2011

Sori Peđa, nema se vremena

Moram da krenem da štancujem paketiće svojih dokumenata za konkurse za posao, jer će od ponedeljka da otpuste pola prosvetara u Srbiji zbog nezakonitog štrajka pa će da bude PUUUUNO ispražnjenih mesta. Da, vidiš, moći ću i da biram u kojoj školi hoću da radim... Uuuu... moram i na planplus da vidim gde se koja nalazi da ne moram puno da putujem...
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 23:26 05.02.2011

Re: Sori Peđa, nema se vremena

Neka, neka, samo ti napreduje u karijeri
sedma sedma 01:13 06.02.2011

Single man

Gledala sam Single man nedavno i mnogo mi se svideo. Divan je! Kolin Flirt me odusevio... Prica je takodje dobra. Mislim da film vredi pogledati iako je u nekim scenama reziser preterao tj previse su neke scene licile na modnu reviju a ne na stvaran zivot. Mada, sam to i ocekivala u blazoj meri. Zivim u inostranstvu pa neznam... da li je ovaj film bio u bioskopima kod nas? Nije valjda da nije?!
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 01:47 06.02.2011

Re: Single man

jeste... film je ceo dizajniran... svaku scenu možeš da izvučeš kao fotografiju

ah, Tom Ford

A Single Man se premijerno prikazuje na Merlinka festivalu. Nije bio u bioskopima, niti će biti... Možda izađe na DVD.
ja_zzy ja_zzy 15:06 06.02.2011

Re: Single man

Stvarno je divan film, i muzika mi se jako dopala, i kraj filma je pun pogodak, stvarno vredi pogledati.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana