Male pobede

MightyNora RSS / 21.12.2007. u 01:17

Ja stvarno verujem da čoveka možete bolje upoznati u 15 minuta za volanom nego za 6 meseci periodičnog druženja. Tekst je posvećen svima koji prolaze kroz gužvu svakoga dana vraćajući se sa posla preko Brankovog mosta ka gradu. Kakva vrsta nekulture za videti....

Vrata se otvaraju. Desna noga ide unutra, pa onda zadnjica, blago savijanje kičme, udobno uglavljivanje, pa leva noga. Ključ, otvaranje prozora, start. Sa parkinga na ulicu. Gas dok su kola u leru, kvačilo i gas, polazak. Gas druga, gas treća. Levi žmigavac, preticanje. Ostavljanje slabijeg iza leđa. Blago smejanje u sebi. Dođe kao kletva. Za kletvu su u starom Rimu gurali rotkvicu u anus. Zbog toga što su verovali da kletva radi. Povratak u srednju traku (bez datog desnog žmigavca pa slabiji nek crknu).

Semafor. Iz treće u drugu, prvu, stop. Prelazak ruke preko čela. Minus pet stepeni je napolju. Paljenje cigarete (nepušači puštaju muziku). Omiljena stvar. Nepobedivost. Za one koji puše otvaranje piksle. Zeleno start. Kvačilo u minus, gas u plus. Druga. Treća. Kasno kretanje. Sporiji prestiže pri tome. Gas. Gas. GAS. Oni njega, on njih. Oštar pogled pri mimoilaženju. Pogled gladijatora. Pogled vredan borbe. Kao da ste u Rimsko doba ušli u arenu, u njegovu kuću, i izazvali ga na dvoboj njegovim oružijem. Blaga ekstaza sa protivničke strane. Kroz kožu, kroz znoj. Čoveku nikad ne diraj ženu, nikad ne diraj konja. 

Semafor. Druga. Prva. Kvačilo. U celoj priči nikada ne spominjati kočnicu. Njegov auspuh izgleda kao da se smeje u lice. Adrenalin i nor-adrenalin rade. Za pušače tri puta uvlačenje dima i priprema za sledeću deonicu do sledećeg crvenog, za nepušače muzika glasnije. Opet omiljena pesma. Zeleno. Gas, gas, gas, gas, gas... Nema povlačenja, nema predaje. Žmigavac dat unapred. Probijanje u levu traku. Smeh poluglasan. Slabijem je žena vozač. To može da znači samo jedno. Čitanje sa usana glasne psovke. Da li sam spomenuo gas? Gas! Nema pogleda jer ga nije ni zaslužio.

Bičem po motoru. Po zadnjem delu motora tako da se propinje dok se miris cigarete (za pušače) ili muzika (za nepušače) pretvara u opojno sredstvo koje daje bolji osećaj pri ekstazi kroz kožu, kroz znoj. Slabiji psuje opet. Kvačilo, četvrta. Sledeći semafor zeleno. Podsmeh prelazi u doskočicu. Mamuzama po sapima. Konja. Da se propinje. Slabiji daje levi žmigavac i prihvata otvorenu borbu. Stezanje volana jače uz zabacivanje glave. Preskakanje prve prepone, skladan rad jahača i konja. Blago propinjanje i hvatanje za grivu.

Pešaci! Pogled u retrovizor, zloban osmeh izazivača. Treća, druga, stop u drugoj. Odmah u prvu. Drugi koči u traci do i u predahu pali cigaretu. Pušač. Da li odmah nagaziti ili polako ubzavati? Da se konj ne trzne, ne uplaši, ne prene, ne pogreši. Kako ćemo da završimo? Kroz kožu, kroz znoj. Ma gas, pa šta bude. Čistina pešaci otišli na drugu stranu. Gas, gas, gas. Jebeni pešaci. Ali ovako je slađe. Druga, treća, četvrta. Izazivač je još uvek tu. Ako se pobedi ovako će biti slađe. Jače. Daće se konju više hrane. Pušači će se častiti boljim cigaretama, a nepušači boljom muzikom. Omiljene grupe. Još uvek je tu. Peta.

Ima li protivnik petlju. Sigurno ima. Konj je rasan. Još uvek mlad. Mada nije ni ovaj za bacanje. Ipak izazivač posustaje. Sigurno su popustili nervi. Noga je slomljena. Konj je možda za odstrel. A i ne čuje se najbolje. Sada se najbolje čuje psovka. Kletva. Slabijeg. Sada sigurno slabijeg. A zna se šta su stari Rimljani radili sa takvima. Neće ni večeras kući sa ženom imati sreće. Peta u maksimum. Slabiji i dalje psuje. Skreće. U desno. Ostaje samo jedan. Za pušače paljene cigarete posle, za nepušače muzika do daske.

I pevušenje. Ne preglasno, ima još izazivača napolju. I kroz kožu, kroz znoj, znate već šta. Minus pet je napolju. Možda i hladnije. Pobeda u neuslovima. Konj se pokazao dobro pod korbačem. Nije mu još vreme za menjanje. Bar ne još. Srećan povratak u topao dom. Ali pre toga skretanje na parking i uživanje u jelu. četvrta, treća, druga, prva. Stop. Nikada ne pominjati kočnicu.

Izlaz iz kola. Prvo leva noga, pa glava sa blago izvijenom kičmom, pa zadnjica i na kraju desna. Rezultat je bolji užitak večeras. Ali samo večeras. Sutra sve ponovo.

Faith no more - A small victory - "If I speak, at one constant volume, at one constant pitch, at one constant rhythm, right into your ear - you still won't hear!"



Komentari (41)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Dragan Vujanović Dragan Vujanović 02:25 21.12.2007

Kriza na Šoferski način - I deo ..!!


Ništa neobično. To je samo deo opšte nervoze oko Kosova.

U svakog Srbina je usađeno, a da ga prethodno nisu pitali, kako je Metohija sa Kosovom nešto odvajkada naše. I da će uvek biti naše. E, sad (paradoks), ako nam otmu Kosovo, a mi deo njega i ono deo nas..?!! Ako nam otmu Kosovo, oteće u stvari i nas. Kakav osećaj: dočepa nas neka ala za stopala i povuče nas nadole, duboko, u tamni i nepoznati...!

I oni koji s tim užasnim saznanjem ne smeju da se suoče, pa voze brzo, nervozno puše i glasno govore kako ih Kosovo ne zanima, time potiskujući strah - zapravo znaju da njihova sudbina ide u paketu sa Kosovom. Bude li rusko "njet" opet zakazalo..! Ma, gas! Oštro u krivini! Kroz baru kraj pešaka na trotoaru! Nova cigareta! A ona prethodna pala, dogoreva na gumenoj prostirci na podu! Osećaj ugroženosti je na vrhuncu..! Još samo slabašno šofersko olakšanje da će stvar biti pomerena za februar ili mart! i
MightyNora MightyNora 09:04 21.12.2007

Re: Kriza na Šoferski način - I deo ..!!

Ako je zbog Kosova onda je u redu. Onda mi je sve jasno.

Inace vidim i ti si se susretao sa slicnima.

Ma, gas! Oštro u krivini! Kroz baru kraj pešaka na trotoaru! Nova cigareta! A ona prethodna pala, dogoreva na gumenoj prostirci na podu! Osećaj ugroženosti je na vrhuncu..! Još samo slabašno šofersko olakšanje da će stvar biti pomerena za februar ili mart!


Drz ne daj se :)

Pozz
Spadalo Spadalo 04:28 21.12.2007

Živote,skote!

Tekst je posvećen svima koji prolaze kroz gužvu svakoga dana vraćajući se sa posla preko Brankovog mosta ka gradu.

Ja!!!
MightyNora MightyNora 09:07 21.12.2007

Re: Živote,skote!

De si pobratime :)

Sledeci put, kad se obres negde u onoj galami, larmi i guzvi... pocni naglas da pevas Riblju Corbu: Pravila Pravila...

Ja to stalno... Pomaze da ne poverujes :))

Pozz
Spadalo Spadalo 19:44 21.12.2007

Re: Živote,skote!

MightyNora
De si pobratime :)

Sledeci put, kad se obres negde u onoj galami, larmi i guzvi... pocni naglas da pevas Riblju Corbu: Pravila Pravila...

Ja to stalno... Pomaze da ne poverujes :))

Pozz

Danas sam se koloni ka Brankovom mostu priključio negde kod hotel Jugoslavije. Oko 13:10. Na Zeleni venac sam stigao oko 14:05. Inače, to rastojanje, lagano džogirajući, prelazim za dvadesetak minuta, obalom Dunava. A onaj jadni saobraćajac na prilazu Brankovom mostu, mislim da je najomrznutije biće na planeti Zemlji...
MightyNora MightyNora 22:57 21.12.2007

Re: Živote,skote!

Prolazno vreme 1:15

Izasao u 18:05 sa posla bio preko vode u 19:20. Policajca nisam imao snage da gledam...

Dakle stvarno...

Drz ne daj se ....
Geronimo Geronimo 04:30 21.12.2007

Kaaaaaaasno

Kasno kretanje. Sporiji prestiže pri tome.

Moja baba Darinka bi rekla: jebo te sad gas! Popusio si, parkiraj auto sa strane i pokloni kljuceve onome koji bolje krece. -To sto moja baba Darinka nikada u zivotu nije sela u auto nikako ne znaci da bi rekla bilo sta drugo.
MightyNora MightyNora 09:09 21.12.2007

Re: Kaaaaaaasno

E da znas mozda bi tvoja baba Darinka imala resenja za ove cocky vozace po Beogradu.

Ako zena hoce moze da napise tekst o voznji ja cu da joj objavim :)

Ae Pozz
bauer bauer 05:35 21.12.2007

Majstore,

Semafor. Iz treće u drugu, prvu, stop.

Kako uspevas da se zaustavljas u prvoj :) ?
MightyNora MightyNora 09:11 21.12.2007

Re: Majstore,

Dobra dobra... posteno primeceno :) Zaneo sam se u pisanju. Mada kakva je guzva veruj mi kad uspes da ubacis u drugu to je premija. Ja inace se nekad vracam i pesaka ... Brze predjem celu kolonu nego sto se oni krecu.

Ako ne verujes meni eno ti ga Spadalo gore pa ga pitaj :)))

Pozz oko sokolovo (Hawk RoundAbout - soko okolovo)
Strongman Strongman 08:28 21.12.2007

ne zaboravimo

"Gde ces mamicu ti nenormalni" pa objasnjenje za sebe
"Nije dao migavac"

A nasem junaku migavci ni ne rade.


Odavno sam ukapirao da onaj sto psuje druge vozace u stvari psuje samog sebe i saputnike, jer ga niko drugi ne cuje.

Kazu engleski naucnici, da je u saobracaju najbolji nacin da se izbegne konflikt da se ne gleda niko u oci. Ja to koristim kod napetih situacija u badigardingu. Ne uznemiravas pogledom a spreman si da reagujes.

Uzdravlje i prva, gas, druga, gas, treca, gas, PREPORUKA!
MightyNora MightyNora 09:23 21.12.2007

Re: ne zaboravimo

Takodje gledao neku emisiju gde je objasnjavan bas taj fazon sa vozacima. Kaze da je ta gestikulacija u kolima fenomenalna i da ti je sve jasno iako nisi nista cuo. Nemoguce je koliko je ljudsko ponasanje ustvari ponasanje sebicnjaka. Kaze da kad ne bi bilo automobila, kada bi se mimoilazili, gestikulacija bi bila dovoljna da se dvoje vinovnika na licinom mestu pobiju - u smislu koliko je vatrena.

Dakle nama se ovo prvi put desava u ovakvoj razmeri. Ja radim na NBG-ju a stanujem preko vode. Svaki dan kolona je od Coca-Cola zgrade (ko zna zna, ko ne zna... pa oko dva kilometra). Sad nismo vise u onoj fazi - Ne verujem - sad je to postala normalnost. Ali i dan danas ta kolona na svakoj raskrsnici zablokira one koji iz suprotnog pravca skrecu levo.

To je ponasanje oblika - Ma brate, nema sanse da prodjes. Ima da stojim ovde i samo ja da prodjem pa posle ti vidi sta ces sa ovima pozadi.

E to mi je najfascinantnije!

Pozz - Mighty u shpicu, shpicu, shpicu, shpicu....

evo mog junaka

MightyNora MightyNora 09:30 21.12.2007

Re: evo mog junaka

Majstorka.... alal vera... dajte i meni ovakav put pa da vidis kako cu da ga spicim... .bajsom (ja sam ustavri pasionirani vozac bajsa:))))) al ozbiljno).

Ali da je smeker jeste. Tu mu skidam kapu.... Mislim neku njegovu i ovako ih ima na pretek, a super su mu :)

Jel bre da te pitam... "Deco jel vi volite brzu voznju?" :)))

Pozz

Re: evo mog junaka

Vidi moj tekst o ljubavi izmedju zene i automobila pa ce ti se samo reci
MightyNora MightyNora 09:54 21.12.2007

Re: evo mog junaka

Iako me je Pazljivi ubedjivao da je prava rec responsive, meni je prva asocijacija bila - tenk.

Jednog jutra na M6, nesvesno gazeci Nemca nezakonito 110 milja na sat I mazeci volan nasla sam se u ljubavnom trouglu izmedju muza za kola - Jay Kaya I Nemca.


Alal vera sve mi jasno :))))

Support and respect

Mighty

Re: evo mog junaka

da se razumemo, sva pravila u saobracaju postujem, jedino imam problema sa ogranicenjem brzine. Sta znam, valjda imam dugaciju percepciju brzine (tata mi je pilot)?
Djole Djole 09:22 21.12.2007

Za dobro jutro uz kaficu

Lep tekst o jednoj od stvari koju radimo svaki dan, a na koju tako malo obracamo paznju. Hvala
MightyNora MightyNora 09:31 21.12.2007

Re: Za dobro jutro uz kaficu

Nema na cemu. Tu sam da ukazem. A na dan bezbednosti ako me se sete, sete, ako ne....

Pozz

P.S.
Stavi i meni jednu al da bude gorca molim te :))

MilutinM MilutinM 09:55 21.12.2007

Prepoznavanje

Da je moja žena pročitala ovaj tekst, rekla bi: ovaj opisuje mog idiota. Jedina situacija u kojoj ne može da me prepozna je vožnja. Totalno poludim. I najmanja greška kod ostalih vozača mi smeta. Radim kao instruktor vožnje čim sednem za volan.

Pri tome, smatram da vozim ofanzivno (ne ludo), ali nikada ne pravim greške tipa prolaz kroz crveno i ugrožavanje drugih.

Dešava se i meni da grešim, ali onda pošteno dignem ruku i izvinem se. Ništa me ne pogadja nego kada neko napravi grešku, pa kada ga opomeneš ne kaže "izvini" nego ti još opsuje mater. E, takve jurim dokle god mogu i vraćam im trostruko. Barem.

A jednoga koji je na kvarnjaka upao pre mene na točenje na pumpi, na onda još počeo da se dere na mene, izvukao sam iz auta i dao mu vaspitne mere.

A pomislim, kako li je tek taksistima ili drugim profesionalcima kada se mi obični ovako nerviramo?
MightyNora MightyNora 10:43 21.12.2007

Re: Prepoznavanje

Ja stvarno apsolutno razumem. Ali majke mi... Ne postoji nista sto coveka moze da izbaci iz koloseka kao ljudska glupost ili nekultura. Tad ti svi loncici prokuvaju. Nije mi se jednom desilo. Mada do vaspitnih mera nikada nisam stigao.

Inace su taksisti jos najmirniji u svim tim situacijama... Mislim pomirili se ljudi sa tim i sta ces. Imaju onu mudrost:
"Ako ne mogu da ga menjam onda cu da mu se prilagodim!"

Jedina stvar koju stvarno postujem kod vozaca je da su kolegijalni kad vide negde policiju. Dakle ja svaki put umrem od smeha kad krenu da blicaju....

Common enemy must be fought with furious anger!

Koliko god se medjusobno svadjali svi vozaci imaju osecaj kolegijalnosti kada to dodje u fokus.

Pozdravi suprugu :)


Pozz

mikimedic mikimedic 01:17 22.12.2007

Re: Prepoznavanje

Jel Milutine? zato nam i odgovara Zeneva...:) hehe
moje dve omiljene zabave u Beogradu: nekako izbij na celo kolone neposredno pre pesackog prelaza (bez semafora), i tu pred prelazom ZAUZMI OBE TRAKE. I blicni zbunjenim pesacma na trotoaru da pocnu da prelaze vec jednom. Onda ih gledaj malo kako oklevaju dok se osmele i krenu... i onda sacekaj da svi do jednog pesaka predju...... eeee a ako neko vec pocne da trubi... onda LAGANO OTVORI VRATA i izbaci levu nogu....

A druga? jos omiljenija... na jako dugackim semaforima (tipa Brace Nedica na Bulevar) gde gomila pesaka baulja samo ih posmatraj dok prelaze ne gledajuci da li je crveno ili zeleno. I na prvo zuto dodaj gas, a na zeleno ubaci u drugu.... i pusti kvacilo... i uzivaj u unezverenim pogledima....
mikimedic mikimedic 01:18 22.12.2007

I najomiljenija

naravno ako uspe... na skretanju sa B mosta u pop-Lukinu, drzi se kolone maksimalno se nabij onom ispred tebe da niko ne moze da uleti, a ako pokusa daj gas. I u najboljoj situaciji ces tog kretena izbaciti iz njegove poluzamisljene elipsoidne trajektorije, pravo na pandura-statistu... koji tu stoji, jadan, ni kriv ni duzan.... e sad.. ali je kriv ili duzan, o tom nekom drugom prilikom...
MightyNora MightyNora 03:53 22.12.2007

Re: Prepoznavanje

mikimedic

ZAUZMI OBE TRAKE.


i pusti muziku na glasno :))
MightyNora MightyNora 04:00 22.12.2007

Re: I najomiljenija

mikimedic
naravno ako uspe... na skretanju sa B mosta u pop-Lukinu, drzi se kolone maksimalno se nabij onom ispred tebe da niko ne moze da uleti, a ako pokusa daj gas. I u najboljoj situaciji ces tog kretena izbaciti iz njegove poluzamisljene elipsoidne trajektorije, pravo na pandura-statistu... koji tu stoji, jadan, ni kriv ni duzan.... e sad.. ali je kriv ili duzan, o tom nekom drugom prilikom...


Za to imam celu pricu.... izadjem ti ja iz busa na prvoj stanici posle mosta (jedan od onih dana kada sam se vracao pesaka do Dejtonke pa onda busom samo preko mosta) i predjem ulicu samo do ostrva. U tom trenutku ceo film Pretty Diana mi se odigra pred ocima, ali nije Diana vec Reanult 4 koji je inace kabrio. Svaki deo sasije zavijen u novine!!! Da ne poverujes... Policajac stoji pored mene i gleda unezvereno ko i ja. Prasnuo sam u smeh i bese mi zao sto nisam uspeo da ih slikam. Dakle Srbija do karton citija. Ljudi ja stvarno ne znam kako se ono kretalo (valjda inercija od nizbrdice - isli su ka NBG-ju). Zamislite Reno 4 Cabrio pa ce vam sve biti jasno...

Jos jedna napomena... To se desilo pre svega par dana ... dakle ukupno je bilo -3 Celzijusa napolju i verovatno -12 Celzijusa pri onom vetru u onom Renou odsecenog topa... Ne znam kako se izdrzava ali znam da posle toga ne moras da se brijes. Dlake otpadnu same...

Pozz
mikimedic mikimedic 11:00 22.12.2007

Re: I najomiljenija

Fenomenalno...:) a o Dijani da ne pricamo...:))
MilutinM MilutinM 14:18 22.12.2007

Re: I najomiljenija

na skretanju sa B mosta u pop-Lukinu, drzi se kolone maksimalno se nabij onom ispred tebe da niko ne moze da uleti, a ako pokusa daj gas


Miroslave, pozdrav iz Beograda.

Ovo mi je omiljeno mesto. Ne samo zbog toga što se živeći od skora u Ženevi polako navikavam na red, nego zato što ne volim majmune što sebi uzimaju za pravo da mogu šta god im se hoće. UŽIVAM da vidim kada policajac zaustavi one nabedjene koji obidju celu kolonu i skrenu u Pop Lukinu.

Nažalost, nisam siguran da svako od tih plati kaznu. U stvari, to je i najveći problem. Da je kaznena politika pravilna i da se odgovorno primenjuje, svi bi vozili kao švajcarci.

Možda nećete verovati, ali ubedjen sam da se trenutno u celom regionu Balkana najbolje vozi na Kosovu! Tamo su ih medjunarodni gubernatori sasvim lepo doterali. Ne pada im na pamet da prave prekršaje. Kako bi, kada su kazne doooobre, a policija nepotkupljiva (jer ih kontrolišu stranci).

Izgleda da je kazna jedini jezik koji razumemo.
mikimedic mikimedic 15:25 22.12.2007

Re: I najomiljenija

Pozdrav iz prehladne Zeneve, na vreme si zbrisao...:)

E bas cemo da trolujemo ako nastavimo o kaznama. U potpunosti se slazem, jezik koji svi razumeju, samo mnogi (bar u Srbiji) nece da ga govore... ukljucuijuci one koji bi morali da ga govore. Koliko puta je taj isti pandur samo nemi statista koga pisanje kazne bas mnogo ne zanima? Bas ono sto kazes -- kazenena politika... a sta nam je politika? Koliko puta smo culi 'ne mogu visoke kazne da prodju jer narod to ne moze da plati'.... pa sta je svrha kazne, gospodo zakonodavci? Bas me briga sto narod ne moze da plati a moze da prolazi na crveno. I jos u bembari, jadan on.... lepo: 500 evrica za crveno pa da vidimo. I svakome. Kako? Sistemom kamera. Bez i jednog problema. Lepo za mesec dana stigne, pa plati ili ode bembara ili vec sta? Nemas pare? Jako mi je zao...

A sad mi objasnite zasto tako nije u Srbiji? zato sto svima odgovara da lovimo u mutnom - i oni koji placaju i oni koji primaju. Hajde da vidim politicu stranku koja ce u svoj program da stavi: KAZNE i uvodjenje reda u Srbiju.....
ja bih prvi glasao za njih, bez obzira da li su radikali, ldp, ds ili dss.... zabole me. Ali... takve stranke nema.... a tacnom, ni nas narod se ne bi pretrgao da im pokloni glasove, zar ne?

mislite o tome...
MilutinM MilutinM 15:59 22.12.2007

Re: I najomiljenija

Potpuno podržavam!

Bez obzira što bi bio žestoko pogodjen kaznama za brzu vožnju
MightyNora MightyNora 16:57 22.12.2007

Re: I najomiljenija

Kaze jedan covek da se sve treba naplatiti. Nista sto ljudi ne plate ne shvataju ozbiljno. Tako ti je i sa kaznama. Neces nista da naucis, niti ces bilo kakvo ponasanje da izmenis ako ne rebnes nekoga po dzepu. Toliko je jednostavno.

A lov u mutnom necu ni da pominjem. Ljudi se hvale kako su uspeli da zeznu nekoga tako sto nisu platili kaznu, tako sto imaju vezu oja im je sredila da ne plate... I tako dalje...Nemam komentar. Ja sam za to da se uvedu kazne. Pa da vidis kako se odmah svi upristoje. Odmah dodjes do one recenice: KULTURO EVE ME!

Tako da se ustvari slazem sa obojicom. Apsolutno.

Pozz
d j o l e d j o l e 11:15 21.12.2007

Ko zeli

da trenira toleranciju i zivce generalno, dovoljno je da pokusa kolima popodne da stigne od tacke A do tacke B bilo gde ... ne samo prelazeci mostove. Sto se tice mostova ... divim se svima koji ih svakog dana dva puta prelaze. Oni su doziveli katarzu, u svakom slucaju.

Inace, 100% se sa vama slazem ... nekoga (ukljucujuci i sebe samog) mozete mnogo bolje da upoznate u 15 minutnoj (ambiciozno, izgleda da se super snalazite :) voznji kroz popodnevni metez autoputa, centra, mostova i prilaznimim putevima ... nego za godine mirnog zivota.

p.s.

Naprimer, kada se na izlazima sa autoputa zaguse svi semafori i sve raskrsnice. Tu pocinje cista borba za opstanak, u kojoj pored svih vazecih pravila ... pocinje da vazi i survival of the fittest. Kako proci raskrsnicu za koju vam je 100% jasno da nema sanse (prosto nema gde) da je prodjete dok traje zeleno , a znate da nemate kud. Kada udjete u kola i zatvorite vrata za sobom, usli ste u svet u kome vaze potpuno druga pravila ... a da bi ste iz njega izasli ...
MightyNora MightyNora 16:15 21.12.2007

Re: Ko zeli

Djole jos odavno sam mislio da smo na ti... ipak nisam ja za te Vi godine... makar ne jos uvek... :))

Pre svega, katarza dva puta dnevno (ajd da budem iskren samo jednom ali to je kada se vracamo sa posla te je gora varijanta - hteo bih da stignem kuci sto pre)... nikome nije potrebna... a da je sve survival of the fittest... totalno jeste... ne bi ni znao kako da kazem drugacije. Makar se tako vecina ponasa, kao da ce kuca da im izgori, zena da ih napusti, muz da ode sa ljubavnicom... a sta ga ja znam... samo oni da prodju.

I u celoj toj panici i frci normalno da su svi onda za sebe.

Pre neki dan alternativna ruta... idemo da zavaramo neprijatelje od Jugoslavije pa tim putem...

Ekipa ladjare kad im dojadi se popne na sidewalk i punih 70 na sat... I to ne jedan negoooooooo cela kolona... pa do semafora, pa niz semafor... i onda ti reci meni (evo ja presao na ti ako ne smeta)

Pozz
cocco cocco 12:32 21.12.2007

Nadam se...

da se ovo ne odnosi na onog ljubaznog sofera iz malog plavog auta, trep, trep!
MightyNora MightyNora 16:00 21.12.2007

Re: Nadam se...

Hehe, koliko su nam puta preprecili put? Koliko su nam puta uletali u makazice? Koliko puta su kocili u mestu ispred nas...

Ne ne ne draga...

Postoje oni koji postuju pravila 1 za 1 i postoje oni sto ta ista pravila ne postuju. Steta sto su oni u vecini, ali onda ove price ne bi ni bilo. Sto bi mozda bilo bolje.

Pozz I cekam i dalje italijanku samo da znate :)
cocco cocco 16:14 21.12.2007

Re: Nadam se...

Tako je jedan umro cekajuci... Predlazem hitar napad i samo ostro! Sakom zavrat! Uzdravlje!
P.s. Majkemimile, ovo nije promocija nasilja!
jasnaz jasnaz 13:40 22.12.2007

constant

MightyNora MightyNora 16:59 22.12.2007

Re: constant

Predivna slika. Vidi se bas da je konj jedna plemenita zivotinja. Hvala oplemenila si mi dan.
Spadalo Spadalo 17:12 22.12.2007

Re: constant

MightyNora
Predivna slika. Vidi se bas da je konj jedna plemenita zivotinja. Hvala oplemenila si mi dan.

Kad već voliš toliko konje, evo još jedna iz iste kolekcije:

MightyNora MightyNora 20:12 22.12.2007

Re: constant

Hvala, ali kazite mi, pa zar nije do fenomenalan?
Glendhul Glendhul 14:59 26.12.2007

tjah

well, ja mislim da si ili deo resenja ili deo problema. Tako i vozim. Jedan po jedan ovako i Beč bi delovao kao selendra. Situacija na putevima je samo jos jedan (alarmantan?) simptom jedne iste stvari. Bede. Velike.

Uostalom, da li mi je vise stalo do promene sistema ili do toga da ja budem na vrhu, umesto njih? Na putu, na vrhu su oni u dzipovima, mercedesima i slicno i ne bih se kladio da je njima do promene...

Osim sto vozim u skladu sa onim u sta verujem, gledam samo kako da prezivim do zelene trave, obzirom da nemam ni snage ni volje da ganjam bilo koga da igra fer. Nek svi rade sta moraju, odnosno ono sto dobro rade, pa se vidimo ispred kapije.

rekoh, tjah
MightyNora MightyNora 15:05 26.12.2007

Re: tjah

Pa moram priznati da ti je odgovor poetski ali ispravan

Pozz Mighty :)))

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana