Budućnost| Ekonomija| Politika

Srbija u auto de ili re konstrukciji!

Filip Mladenović RSS / 14.02.2011. u 16:45

Naše drvo šljive
Naše drvo šljive
Da je aktuelni premijer Srbije od početka mandata pokazivao odlučnost i principijelnost, niti bi se Srbija toliko ekonomski i moralno srozala, niti bi u javnosti vladao utisak da je on samo kafe kuvarica Dvora. Ovako, današnji potez Mirka Cvetkovića je još jedan u nizu autogolova Dvora, kao logičan epilog sujete i neodlučnosti predsednika države. Umesto da se, košarkaškim rečnikom, u poslednjoj četvrtini već izgubljene utakmice, odnosno mandata, na teren izvede najbolja, tj. najmanje loša ekipa, Dvor se odriče Slobodana Ilića i Mladjana Dinkića, dva državna službenika koji su, ako ništa drugo, barem trčali i zabijali po koji koš! Za razliku od "kapitena", koji je čačkao zube usred srpskog parlamenta!

I Iliću i Dinkiću se može dosta toga zameriti, ali su se njih dvojica  trudili da svojim znanjem, energijom i praktičnim potezima barem pokrenu posustalu i u belu bradu zaraslu Vladu. Ilić je kao državni sekretar Ministarstva finansija, sa vešto odabranim timom, uspeo da u kratkom roku završi više novih zakona, kao i neophodne izmene postojećih zakona iz oblasti fin. sistema, bez čega ne bi bilo moguće približavanje Srbije EU i normama pravne, a ne partijske države. Dinkić je kao ministar ekonomije otvarao nova radna mesta, često putovao, animirao i barem davao nadu armiji nezaposlenih. Dakle, i jedan i drugi su radili više u korist nego na štetu Srbije, za razliku od tipova poput Dulića, Dragina, Milosavljevića i SPS kadrova Obradovića, Škundrića i Mrkonjića!

Šta hoće i šta namerava Dvor ovim potezom!? Umesto da promeni premijera i sve kilave DS ministre, on se na prividno odlučan i principijelan način rešava dva sposobna i energična člana Vlade! Umesto da privoli SPS da se takodje otarasi svojih izandjalih ministara, Dvor sada otvara Pandorinu kutiju medjustranačkih obračuna, što će po ko zna koji put najviše odgovarati ratnim profiterima, održanju status quo monopola i nastavku ubijanja u pojam i po džepovima gradjanki i gradjana Srbije!

Kako glasi množina od Sizifov posao?

Srpska posla!

Atačmenti



Komentari (27)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Atomski mrav Atomski mrav 16:56 14.02.2011

Ako su oni najbolji...

... onda je jasno kakva je Vlada u celini.
dexter92 dexter92 17:17 14.02.2011

Re: Ako su oni najbolji...

. Dinkić je kao ministar ekonomije otvarao nova radna mesta, često putovao, animirao i barem davao nadu armiji nezaposlenih.

Laznu nadu doduse
miloseng miloseng 18:08 14.02.2011

Re: Ako su oni najbolji...

Dinkić je kao ministar ekonomije otvarao nova radna mesta


250.000 zaposlenih izgubilo posao samo u 3 poslednje godine.

Dakle, i jedan i drugi su radili više u korist nego na štetu Srbije, za razliku od tipova poput Dulića, Dragina, Milosavljevića i SPS kadrova Obradovića, Škundrića i Mrkonjića


potpis


ali po reakciji mladjana dinkića vlada ne pada. menja ministre iz svoje stranke. ipak rekonstrukcija neka mlaka.
vojislav948 vojislav948 17:03 14.02.2011

ko zna zašto je ovo dobro


Srpska posla

Ko ne zna ovako završava, ko zna taj neće učestvovati u ovome, ko zna i ume taj će krenuti od početka uz pouke protekog vremena i nagomilanog bremena. Neka nam je Bog u pomoći dok se ne dozovemo pameti.
Freedom of Information Freedom of Information 17:16 14.02.2011

Re: ko zna zašto je ovo dobro

vojislav948

Neka nam je Bog u pomoći...

Kažu,s pravom,da i Bog pomaže samo onima koji sami sebi pomognu.
vojislav948 vojislav948 19:18 14.02.2011

Re: ko zna zašto je ovo dobro


Kažu,s pravom,da i Bog pomaže samo onima koji sami sebi pomognu
.
Potpuno se slažem sa vama, dobre ljude treba čuti kada dobro zbore. Poslužio sam se vašim naslovom, jer mi se svideo. Hvala vam i pozdrav za vas.
gorran2 gorran2 17:16 14.02.2011

Samo da izrazim

svoje oduševljenje ilustracijom



Ovo ostalo, vlada, ministri - to više ne zavređuje trošenje reči.
princi princi 22:01 14.02.2011

Re: Samo da izrazim

savrsena ilustracija pescanikovske depresije.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 17:39 14.02.2011

Fa Fa Fa

Ma pre će biti da je u Auto da (de) fe stanju jedino što obe strane biju i viču kako je ona druga jeretička.

A da uz naslov baš ne bude Azra ...


                

Filip Mladenović Filip Mladenović 18:30 14.02.2011

Obrt za obrtom!!!!

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je večeras da će ta stranka ostati u vladi i raditi najbolje što može u resorima koje je zadužila.

Dinkić je rekao da prihvata odluku premijera da izađe iz vlade, ali da stoji iza svake reči koju je izrekao poslednjih dana, odnosno da je stanje u društvu loše i da su nužne promene.

- Nekima je sve dozvoljeno, samo je meni zabranjeno. Luda ljubomora narasla je do takvih razmera da smeta kad neko radi dobro, što je i dovelo do ove velike krize - rekao je Dinkić, a na pitanje novinara da li ostaje prijatelj Borisa Tadića rekao je:

- Prijatelj sam Borisu Tadiću čim sam mu istinu saopštio u oči. Mi kao stranka ne želimo da ugrozimo stabilnost države i koalicije, pa ćemo i dalje raditi u njihovom interesu. Žao mi je ako se predsedniku Borisu Tadiću nije dopala istina, ali je istina da je stanje u društvu loše i da su nužne promene - rekao je Dinkić na konferenciji za novinare u Beogradu posle sednice Predsedništva G17 plus i zaključio da je Boris Tadić formirao vladu i da je on merodavan da oceni njen rad.


vojislav948 vojislav948 19:03 14.02.2011

Re: Obrt za obrtom!!!!


G17 plus i zaključio da je Boris Tadić formirao vladu i da je on merodavan da oceni njen rad

Pa da smenimo i Predsednika. Možda je odmah i trebalo krenuti od glave pa redom do kraja. Mislim da su imali i previše vremena za ovo što su nam pokazali, a ustvari sve je jedno veliko ništa.
hazar hazar 19:26 14.02.2011

Re: Obrt za obrtom!!!!

- Prijatelj sam Borisu Tadiću čim sam mu istinu saopštio u oči. Mi kao stranka ne želimo da ugrozimo stabilnost države i koalicije, pa ćemo i dalje raditi u njihovom interesu. Žao mi je ako se predsedniku Borisu Tadiću nije dopala istina, ali je istina da je stanje u društvu loše i da su nužne promene - rekao je Dinkić na konferenciji za novinare u Beogradu posle sednice Predsedništva G17 plus i zaključio da je Boris Tadić formirao vladu i da je on merodavan da oceni njen rad.

Vlada je praktično pala, a g.Dinkić postaje principijelni političar iz opozicije, a nadasve patriota, koji neće učiniti ništa što može ugroziti stabilnost države. Sve je bilo jasno još sa ostavkom g.Milosavljevića, mada je ovde u pitanju procena da ni pare od Telekoma ne mogu zakrpiti rupu u državnoj kasi i da je bolje oboriti Vladu već sada.

Sve što je mogao da učini državnim parama da osvoji i učvrsti podršku u nekim delovima zemlje, g.Dinkić je učinio, a sada je bolje biti u opoziciji i odatle deliti lekcije. Do sada mu je uspevalo, pa ne vidi zašto ne bi i sada. Ako prođe, a moja je procena da hoće, time će dokazati da je najsposobniji političar u Srbiji. Nije moralan, još manje pošten, ali kako reče pok.Đinđić, kome je do morala neka izađe iz politike i ide u crkvu.
abraham_linkoln abraham_linkoln 00:58 15.02.2011

Re: Obrt za obrtom!!!!

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je večeras da će ta stranka ostati u vladi i raditi najbolje što može u resorima koje je zadužila.


filipe,
da li mi se čini ili vi to podržavate gore-navedenu izjavu?
da li mi se čini da ne uviđate u najmanju ruku problematičnu konstrukciju: "zadužila"?

ukoliko mi se čini - onda sorry, ako ne, voleo bih da odgovorite...
Filip Mladenović Filip Mladenović 01:15 15.02.2011

Re: Obrt za obrtom!!!!

abraham_linkoln
Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je večeras da će ta stranka ostati u vladi i raditi najbolje što može u resorima koje je zadužila.filipe,da li mi se čini ili vi to podržavate gore-navedenu izjavu?da li mi se čini da ne uviđate u najmanju ruku problematičnu konstrukciju: "zadužila"?ukoliko mi se čini - onda sorry, ako ne, voleo bih da odgovorite...

U pomenutoj izjavi reč "zadužila" vuče korene iz vojske, gde smo "zaduživali" delove opreme i oružje. Dakle, adi se o resorima koji su pripali G17+ koalicionim sporazumom. Naravno, izraz "zadužili" može se dvosmisleno protumačiti. Istina je da su nas sve dosadašnje vlade zadužile i da se uglavnom, na žalost, samo po tome razlikuju!
abraham_linkoln abraham_linkoln 10:32 15.02.2011

Re: Obrt za obrtom!!!!

hvala na odgovoru
rade.radumilo rade.radumilo 21:40 14.02.2011

Potpuno naopako rezonovanje.

Da bi svi dvorjani ostali tamo gde jesu, potrebne su dve stvari:

1. Da na skupstinama/odobrima/kongresima stranaka dobiju dovoljan broj glasova medju raznim strujama u partiji.
2. Da na izborima, zajedno sa saveznicima dobiju dovoljan broj glasova, da ne moraju napustati Dvor.

Nakon toga ce se dogovoriti ko ce kome da bude saveznik, a potom ce da se raspodele feudi.

Ne vidim kakve veze ima bilo ciji trud i zalaganje sa svim tim?
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 22:39 14.02.2011

Re: Potpuno naopako rezonovanje.

SVE STRANKE SU AUTORITARNE - biće onako kako PREDSEDNIK ODLUČI!
gorstak92 gorstak92 10:03 15.02.2011

Kafe kuvarica

FM
niti bi u javnosti vladao utisak da je on samo kafe kuvarica Dvora

Da li je izraz da je premijer Cvetković kafe kuvarica Dvora metafora za neobrazovanu osobu čije je mišljenje nebitno ili šta već?

Hajd što je uvredljivo za sve kafe kuvarice nego nije pogođen rod.
Ako je reč o bati onda je kafe kuvar.
Neko bi mogao da pomisli da nam je premijer žensko.

Nego da pustim to pitanje gramatike mene iskreno brine kako će Dinkić sad da otplaćuje kredit za onaj skoro kupljeni stančić. Šta radi banka koja je Davalac kredita u slučaju da Dinkić (Primalac kredita) nema više stalne izvore prihoda tj. ne uplaćuju mu se obavezni doprinosi.
Čujem da SOKOJ ili one gramofondžije ne isplaćuju neke bitne honorare tako da ne bio mu ja u koži.
Da li on sad ide na biro rada ili ima neka specijalna uredba da svaki ministar nakon ministrovanja prima platu sledećih XX god. ili neku peMziju?

Pitanje službenih kola + vozač me strah i da pomenem.
Hoće li moći da dobije onu markicu GSP-a za nezaposlene?
Mnogo problema, a ne zna se koji je veći i hitniji.

Edita:
g.radicevic g.radicevic 10:29 16.02.2011

Re: Kafe kuvarica

otkud tol'ka briga za nasheg Mladju
da mu nisi zzirant ???



gorstak92 gorstak92 10:57 16.02.2011

Re: Kafe kuvarica

g.radicevic
otkud tol'ka briga za nasheg Mladju
da mu nisi zzirant ???

Ja sam duševan čovek.
Žao mi kuče kad vidim da hramlje, a kamoli čoveka koji je dobio otkaz na dan zaljubljenih
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:58 15.02.2011

Predsednik

Nigde predsednika...
Nije vreme za šepurenje, šta li..Gde je taj čuveni optimizam..
gorstak92 gorstak92 12:02 15.02.2011

Re: Predsednik

Drago Kovacevic
Nigde predsednika...

Nedostaje ti?
lady_d lady_d 12:11 15.02.2011

Re: Predsednik

Pa predsednik poslao zamenika (parije) da pocisti djubre!
vojislav948 vojislav948 18:56 15.02.2011

Re: Predsednik


Nigde predsednika...

Ne treba on da se pojavljuje, tu je njegov lik i delo, koji nas održava i njemu hvala.
bulatovic92 bulatovic92 20:22 15.02.2011

nigde predsednika


Pa, on se ranije redovno, dnevno, oglašavao, valjda zato da ne steknemo utisak da je napustio zemlju.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 20:48 15.02.2011

bratija i(li) demokratija...

Mnogo bitniji od konačnog ishoda ovog reality-ja sa dinkićem jesu odgovori na sledeća pitanja :

- koje su to (političke, ekonomske) ideje koje bratija na vlasti ima da ponudi

- da li bratija društvu nudi bilo kakvu nadu

- da li među bratijom ima bilo koga ko uliva poverenje (i kredibilitet)



Filip Mladenović Filip Mladenović 22:07 15.02.2011

Re: bratija i(li) demokratija...

Sada je sve na istoriji - učiteljici života! Ako su gradjanke i gradjani Srbije dorasli istorijskoj situaciji, uspeće da pronadju izlaz iz ovog tutumraka! Uprkos treptanju TV ekrana!
U suprotnom - mrcvarenje i demagoško ulagivanje!
Ili što reče satiričar V.J. Jov: NISAM KAFKA, ALI OSEĆAM PROCES!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana