Društvo| Satira

Kraljevina nismo, ali Dvor ne damo!

Predrag Azdejković RSS / 17.02.2011. u 15:18

 

12801.jpg

U Srbiji izbili neredi veći nego u Egiptu i Tunisu

Nakon što je Republička radiodifuzna agencija (RRA), uz podršku Ministarstva kulture, zabranila emitovanje svih reality programa, u Srbiji su izbile masovne demonstracije i neredi širokih razmera.

RRA je nakon više žalbi na reality programe „Dvor", „Parovi", „Farma" i ostale, odlučila da do daljnjeg zabrani emitovanje takvih programa, jer loše utiču na gledaoce, pre svega na mlade. Ovakvu odluku je podržalo Ministarstvo kulture i mnoge umetničke i kulturne institucije u Srbiji.

RRA nije ni sanjala da će takva odluka biti povod za najveće nerede i demonstracije koje je Srbija ikada videla. Građani Srbije su istog momenta kada je prestalo emitovanje „Dvora" i „Parova" počeli spontano da se okupljaju po centralnim gradskim trgovima i da zahtevaju povratak omiljenih programa na male ekrane.

Spaljena zgrada Ministarstva kulture

Protesti su u početku bili mirni, ali su brzo prerasli u nasilne. Grupa domaćica je molotovljevim koktelima gađalo zgradu Ministarstva kulture, jer ga smatraju odgovornim za prekidanje emitovanja programa. Zgrada je uprkos nastojanjima vatrogasaca izgorela do temelja. U zgradi u to vreme nije bilo nikoga, te nije bilo ljudskih žrtava.

Željko Mitrović, koji je zbog ovih protesta u pidžami izašao iz bolnice, poveo je nezadovoljne gledaoce ispred Vlade Republike Srbije i zahtevao ostavku svih ministara koji su uključenu u ovu, kako kaže, sramnu odluku da poštenim građanima Srbije uskrate pravo na sreću i zabavu.

Kako nam javljaju naši reporteri sa lica mesta, trenutno je u toku sednica Vlada na kojoj se razmatra mogućnost proglašenja vanrednog stanja i uključenje oružanih snaga u smirivanje protesta. Demonstranti odbijaju da pregovaraju sa predstavnicima vlasti i zahtevaju da pod hitno počne ponovno emitovanje „Dvora" i „Parova" ili će intenzivirati proteste.

RRA je pod pritiskom Vlade razmotrila svoju odluku i ukinula zabranu emitovanja reality programa. Takođe, svi članovi agencije podneli su neopozive ostavke i kako saznajemo protiv njih će biti podignuta tužba zbog ugrožavanja nacionalne bezbednosti zemlje, što se kažnjava zatvorskom kaznom od 20 godina zatvora. Kako saznajemo Gordana Suša je u strahu od odmazde napustila zemlju.

Nakon što je saopštena odluka o ponovnom emitovanju, okupljeni građani su se u miru razišli i vratili u svoje domove, gde su nastavili da prate svoje omiljene reality programe.

U Zaječaru se pobili gledaoci „Parova" i „Dvora"

Na protestima u Zaječaru sukobila se grupa gledalaca „Parova" i „Dvora" koji su počeli da se raspravljaju koja emisija je bolja i koju treba zabraniti. Policija nije uspela da razdvoji sukobljene grupe, te su na ulice poslati vodeni topovi. Šest građana i dva policajca su lakše povređeni i ukazana im je medicinska pomoć na licu mesta.

 

Predrag M. Azdejković

www.azdejkovic.com

Atačmenti



Komentari (7)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Dr M Dr M 16:10 17.02.2011

Proglas narodu Srbije!


Moj narode,

Dvor i Parovi su samo trenutno u krizi!

Vratićemo ih opet, uz jos više optimizma!

Važno je da Cirkus traje!


The King of Clowns
kremba kremba 16:52 17.02.2011

:)))

e sta Vam sve padne na pamet.
nestor92 nestor92 18:31 17.02.2011

U pripremi je ...

... novi program pod nazivom "Skupština".

Iz krugova bliskih producentskoj kući Noemotion saznaje se da su kandidati za ulazak u skupštinu Vendi, uvek sveži Miloš Bojanić, Maja Nikolić i poznati reper Đus. Imena drugih učesnika su strogo čuvana tajna, ali će svakako biti poznati ... i čuveni. Mis'im VIP.

E, da ... i Ćurčić.
sentinel26 sentinel26 22:34 17.02.2011

Re: U pripremi je ...

nestor92
... novi program pod nazivom "Skupština".
Iz krugova bliskih producentskoj kući Noemotion saznaje se da su kandidati za ulazak u skupštinu Vendi, uvek sveži Miloš Bojanić, Maja Nikolić i poznati reper Đus. Imena drugih učesnika su strogo čuvana tajna, ali će svakako biti poznati ... i čuveni. Mis'im VIP.E, da ... i Ćurčić.

I Pedja de Boj je valjda kandidat ?
Pa kad izađe za govornicu i prezentira svoj "amandman"...?
houp houp 23:23 17.02.2011

Narode moj...

Mi gore,vama dole...

fantomatsicna fantomatsicna 07:49 18.02.2011

Ura!

Dobili smo novi live reality show.Napredujemo


www.svratiste.info
NNN NNN 00:10 19.02.2011

Scenario

razmatra mogućnost proglašenja vanrednog stanja i uključenje oružanih snaga u smirivanje protesta. Demonstranti odbijaju da pregovaraju sa predstavnicima vlasti i zahtevaju da pod hitno počne ponovno emitovanje „Dvora" i „Parova" ili će intenzivirati proteste.

U ovom slučaju, da sam vlas', upotrebio bih silu

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana