Budućnost| Kultura| Životni stil

Anestezija

nikolic777 RSS / 23.02.2011. u 14:06

Milan Nikolić

Ne bih žurio sa novim pisanjem, ali rana mi je sveža. I utisci. Najgore je kad u životu pokušavaš da budeš nešto što nisi. Nikakve dobre namere tu ne mogu da budu opravdanje. Setite se samo gospođe Delovej. Volela je cveće, ali ništa više od isplaniranog za taj dan, koji Virdžinija Vulf (Mrs. Dalloway, Virginia Woolf, 1925.) razvija u vremenski neograničenim pravcima, nije. I ja sam sinoć hteo da se igram domaćina, uloge u kojoj sam osvedočeno - očajan. Rezime: gosti su bili zadovoljni, uživali su vinu i toj salati koju sam spremao, dok su meni miris povidon joda i uklanjanje krvi sa kuhinjskog pulta i zidova, srušili sve planove. Isekao sam se na nekakvu konzervu, neophodnu za tu istu salatu, i to prilično.

Niko ne voli da ide kod lekara, nikome Dom zdravlja nije mio, ma koliko redizajniran bio. O zubarima da ne govorim. Njih izgleda volim samo ja. Iskreno, ma koliko zvučalo zapanjujuće, obožavam anesteziju i otupelost osećaja, tu utrnulost koju anestezija proizvodi. Neretko mi se dešava da zaspim u zubarskoj stolici. Divan sam pacijent, zaista. Jer šta je anestezija do skretanje pažnje? Kada te ne boli ono što bi trebalo da te boli, slobodan si da meditiraš, da šaraš pogledom okolo, da razmišljaš o raspoređivanju plate za mesec koji dolazi, da se isključiš sasvim. Zbog toga se i silovanje turbo folkom tokom minule decenije nazivalo "anestezijom svesti", fokus pažnje je pomeren sa onoga što zaista boli i lako se menja briga za veselje. Menja? Cepa, udara, kida. To vam dođe kao današnja hiperprodukcija  afera, dvorovi bez dvorana, arsenik, kolagen, brakorazvodne parnice, veridbe, babine...

Ulazim u Dom zadravlja Stari Grad, Simina ulica. Lokacija je u ovom slučaju jako bitna. Dakle, stotinjak metara od knez Mihajlove, trista od Terazija, četristo do Pobednika na Kalemegdanu. Nemojte me držati za reč, ne mora u metar da bude tačno, ali to je otprilike to. U Domu zdravlja, iznenađujuće prijatna atmosfera. Gotovo kamerna. Ništa cika, vriska, psovke, ropac. Upućuju me na hirurgiju. Penjem se, mada i lift, hi tech dizajniran, radi. Nema prijemnog pulta. Logično, pokucam na vrata i uđem. Tu me sačekuje režanje sredovečne medicinske sestre i u trenu se setim da promena kostima ne znači nužno i promenu mentaliteta, napredovanje u kulturi, glumljenje onog, ponekad tako okrepljujućeg polite ponašanja. Kao kad ti mobilna telefonija čestita rođendan. Kapljica elektronske ljubaznosti. Nije da baš ništa ne znači.

Pacijent je unutra i trebalo bi da sačekam. Čekam. Šaram očima bez anestezije. Čekaonica je prazna i to mi daje nadu da ću brzo uteći iz ovog, sasvim ugodnog ambijenta. Ruku na srce, više volim pošte. Govorim i  biram sa aspekta uređivanja ovih institucija koje doneo peti oktobar. Razbijanje nereda i birokratije, vezivanje šalterskih službenica za njihovu radnu stolicu, oduzimanje bureka, a uvaljivanje tastature u njihove ruke, obeležene kolone za čekanje. Ni po babu, ni po stričevima. Mada, nekako u ovim zdravstevenim institucijama, više toneš u papirologiju, nego u pošti u koju dolaziš zbog papira i sa papirima u rukama, a parama u džepu. Tu jesi zbog administracije i svestan si toga, a ovde si zato što krvariš ili te žiga, imaš temperaturu, igra ti oko. Mada čitači čipova savršeno rade, brojevi se dobijaju na vreme, automati ne kašljucaju i ne trokiraju, osoblje svih generacija barata računarima, doduše različitom brzinom, ali bez varavskog straha. I tada, zaustavljam pogled na vratima sobe za lake i brze intervencije, baš kakvu ište moj prst. Obaveštenja odštampana na belom papiru, iznosiću gradacijski, mada me je na bavljenje čitavim slučajem navela "kulminacijska tačka". Zenit. Čega? Još uvek ne znam. Saznajem samo da sam se o prvo pravilo, nehotice ogrešio. Ostala sam ispoštovao.

1
1

 

 

 

 

 

 

 

 

2
2

 

 

 

 

 

 

 

3
3

 

 

 

 

 

 

 

4
4

 

 

 

 

 

 

Telefon gasim u pozorištu, bioskopu, konferencijama za štampu, crkvi. Razumem da je i ovde to neophodno, jer ukoliko grune Lady Gaga ili Ceca, kako telefoni "imaju običaj" da zvone, hirurg lako može da omaši i naruži vez. A ostalo? Napomenuo sam da je reč o Domu zdravlja u samom centru grada. Glavnog grada. Da li su sva ova upozorenja morala da budu istaknuta? Očigledno je da nije reč o hirovima, inače svojstvenim, posebno nižem medicinskom osoblju, u širokom luku od režanja do treskanja vratima. Očigledno je da nisu želeli da nas izvređaju i iskale bes, jer ne smeju na ta ista vrata da nalepe poster Majkla Džeksona ili Dragane Mirković. Postoji potreba za tim. Ima li smisla, u sudaru sa "govorom" ovih vrata, razmišljati o nekakvim upitnicima, integracijama, reformama...Na kraju, ja nisam siguran da li je to isključivo pitanje kulture ili je možda - klasno pitanje (viša, srednja, niža u skladu sa mesečnim dohotkom). Ko živi u samom centru Beograda i koliko novca zarađuje i da li to uopšte ima veze sa porukama ovih vrata. Ja znam da ništa slično ne može da piše na privatnim klinikama na Dedinju gde se izbacuje žuta mast, stružu čeone kosti, seče višak kože, a ostatak zateže i prišiva iza ušiju. Boli me to što je ta napumpana klijentela mahom nemušta i polupismena, a opet okupana. Oni, posle zatezanja i remonta silikona kod svog eminentnog hirurga, odlaze kod svoje eminentne vračare da se informišu o muževima i ljubavnicima. Ali, šta je sa Beogradom, između kneza i Kalemegdana? Šta je sa Srbijom uopšte da ne bi zvučalo da isticanjem lokacije ovih vrata smatram da je očekivano da to isto piše na nekim vratima u Svilajncu, Maloj Moštanici ili bilo gde.

Hirurg je insistirao na anesteziji. Bilo mi je svejedno. Znam da ništa ne bih osetio. Možda bi bol dobro došao da skrene pažnju na nešto drugo. Recimo na to da se ubuduće, kada zovem goste, držim keteringa. Platio sam participaciju i izašao napolje.

Atačmenti

  • 1.jpg / 27.04 / KB image/jpeg
  • 2.jpg / 31.73 / KB image/jpeg
  • 3.JPG / 22.67 / KB image/jpeg
  • 4.jpg / 29.95 / KB image/jpeg


Komentari (41)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nikoletina8 nikoletina8 16:03 23.02.2011

tužno...

Očigledno je da nije reč o hirovima, inače svojstvenim, posebno nižem medicinskom osoblju, u širokom luku od režanja do treskanja vratima. Očigledno je da nisu želeli da nas izvređaju i iskale bes, jer ne smeju na ta ista vrata da nalepe poster Majkla Džeksona ili Dragane Mirković




ovako zvuči duhovito, a na licu mesta poludis od besa, dok gledas sve to :(
nikolic777 nikolic777 16:36 23.02.2011

Re: tužno...

ovako zvuči duhovito



duhovitost uvek dođe kasnije....
kad se ostalo slegne
e.ferrero e.ferrero 16:43 23.02.2011

Nije smešno

Dobar tekst, ali ti natpisi ne stoje tu da bismo se mi smejali...

Najveći broj pacijenata dolazi neokupan kod lekara. Nije to zato što ne vole lekara, nego zato što ne vole da se kupaju. Idu tako i u pekaru, i u autobus, ali tamo niko ne sme da im kaže da se okupaju.

Što se tiče ovog "Ne ulazite bez poziva", i to je sasvim na mestu. Svi znamo da kod naših lekara nema privatnosti, a za to su odgovorni 50% drugi pacijenti, a 50% i medicinsko osoblje. Pre neki dan mi je drugarica pričala kako su za vreme pregleda stalno ulazili i izlaizi drugi lekari i sestre, a vrata vode DIREKTNO u čekaonicu. Baš prijatno i privatno. Još kad dodam da je pregled bio kod ginekologa.
nikolic777 nikolic777 16:55 23.02.2011

Re: Nije smešno

i to je sasvim na mestu.



pazi, moja prva ideja za naslov ovog teksta bila je MORA LI SVE OVO?

jasno je da mora i da je sve, kako kažeš, na mestu...

pitanje je zar je moguće da neko mora da nas podseti na sve ove stvari?
automatic automatic 17:55 23.02.2011

Re: Nije smešno

Pre neki dan mi je drugarica pričala kako su za vreme pregleda stalno ulazili i izlaizi drugi lekari i sestre, a vrata vode DIREKTNO u čekaonicu. Baš prijatno i privatno. Još kad dodam da je pregled bio kod ginekologa.

Pa, ona zamalo na Youtube-u da osvane

ps
Da li se okupala? Možda su morali više da provetravaju prostoriju.
nikolic777 nikolic777 18:19 23.02.2011

Re: Nije smešno


Pa, ona zamalo na Youtube-u da osvane


to samo ako je zvezda u pitanju :)

bilo je i takvih slučajeva, nije bio Yt...ali naslovnice jesu...
maca22 maca22 19:27 23.02.2011

Re: Nije smešno

Da li si primetio aprusrd: ne sme da ulazi bez poziva, ali niko te nece pozvati, jer ne zna da si tu, jer nema nikakvog prijavnog pulta?

:)
nikolic777 nikolic777 19:45 23.02.2011

Re: Nije smešno

Da li si primetio aprusrd: ne sme da ulazi bez poziva, ali niko te nece pozvati, jer ne zna da si tu, jer nema nikakvog prijavnog pulta?



jesam, zato sam i napisao - "Logično. Kucnem i uđem...."
Kad tamo - režanje...kako sam ja razumeo jedna od sestara izviruje i nadgleda da li ima neko :)




maca22 maca22 19:51 23.02.2011

Re: Nije smešno

To jeste dalja logicna pretpostavka da neko izviruje, ali iskustvo ume da nas nauci da ne mora uvek tako biti. :)
nikolic777 nikolic777 19:56 23.02.2011

Re: Nije smešno

ali iskustvo ume da nas nauci da ne mora uvek tako biti. :)


da, onda ti moraš da - uviruješ :)))
e.ferrero e.ferrero 01:22 24.02.2011

Re: Nije smešno

automatic
Pre neki dan mi je drugarica pričala kako su za vreme pregleda stalno ulazili i izlaizi drugi lekari i sestre, a vrata vode DIREKTNO u čekaonicu. Baš prijatno i privatno. Još kad dodam da je pregled bio kod ginekologa.

Pa, ona zamalo na Youtube-u da osvane

ps
Da li se okupala? Možda su morali više da provetravaju prostoriju.

Mogao bi ti malo da provetriš mozak... Da je tvoja drugarica, žena ili ćerka bila u pitanju, ne bi ti bilo toliko smešno.
bulatovic92 bulatovic92 12:34 24.02.2011

Re: Nije smešno


pitanje je zar je moguće da neko mora da nas podseti na sve ove stva


Za informaciju, sve je počelo sa -"Ne pljuj na pod."
automatic automatic 16:45 24.02.2011

Re: Nije smešno

Mogao bi ti malo da provetriš mozak... Da je tvoja drugarica, žena ili ćerka bila u pitanju, ne bi ti bilo toliko smešno.

A ti si bila kod ginekologa...
Jbg, izvini.
maca22 maca22 18:55 24.02.2011

Re: Nije smešno

automatic
Mogao bi ti malo da provetriš mozak... Da je tvoja drugarica, žena ili ćerka bila u pitanju, ne bi ti bilo toliko smešno.

A ti si bila kod ginekologa...
Jbg, izvini.

automatic automatic 17:22 25.02.2011

Re: Nije smešno

to samo ako je zvezda u pitanju :)

bilo je i takvih slučajeva, nije bio Yt...ali naslovnice jesu...

Ako nije bila zvezda, posle takvog snimka će sigurno postati...
angie01 angie01 16:45 23.02.2011

,

mlekac mlekac 16:53 23.02.2011

Da kazes ti hvala

sto u DZ Stari Grad postoji hirurg!

Ako nisi znao (a ja dugo nisam znala posto je DZ u Siminoj bio moj maticni DZ) u nekim drugima hirurga i nema.

Na primer, DZ Novi Beograd, onaj kod Merkatora, vadeci se na blizinu Majke i Deteta nema decijeg hirurga. Sto bi, teoretski, i bilo OK kad bi klinci hteli da se povredjuju samo u prepodnevnim satima parnih, a inace, iskljucivo neparnim datumima!

Ovako, ako si, slucajno, stanovnik N. Bgd. a dete ti se povredi tokom popodneva parnog datuma mozes samo da sipcis do Tirsove...

Pa ti sad vidi.

P.S.
Jesu, uveli su sad i neka dezurstva za Zemun i Gradsku, ali su, inteligentni kakvi jesu, Zemun i Gradska dezurni kad i ona druga bolnica s njihove strane reke!

Kao da mi je blize da idem s detetom u Gradsku nego u Tirsovu
nikolic777 nikolic777 17:23 23.02.2011

Re: Da kazes ti hvala

Da kazes ti hvala
sto u DZ Stari Grad postoji hirurg!

Ako nisi znao (a ja dugo nisam znala posto je DZ u Siminoj bio moj maticni DZ) u nekim drugima hirurga i nema.



vidi,Mlekac, sve si u pravu, ali to je skroz druga tema :)

mada, sve što si napisala - stoji!
mlekac mlekac 17:48 23.02.2011

Re: Da kazes ti hvala

nikolic777
Da kazes ti hvala
sto u DZ Stari Grad postoji hirurg!

Ako nisi znao (a ja dugo nisam znala posto je DZ u Siminoj bio moj maticni DZ) u nekim drugima hirurga i nema.



vidi,Mlekac, sve si u pravu, ali to je skroz druga tema :)

mada, sve što si napisala - stoji!


Ma ja to, po obicaju, pokusavam da nadjem pozitivnu stranu.

A o higijeni pacjenata ne zelim, stvarno.

Samo se setim moje bake koja je uvek pazila na to da ne izadje iz kuce a da nije skroz sredjena jer: "Ne daj Boze, moglo bi mi pozliti na ulici, pa kud bih od srama da me odnesu lekaru neurednu?"
kakapo kakapo 17:18 23.02.2011

Higijena

Važno je da je sve OK s rukom! Moram da priznam, kada sam video naslov malo sam se uplašio da nije nešto bilo sa Boni (da ne čuje zlo). A kada smo kod pranja i nepranja, u istom tom domu zdravlja, u sred zime, svuda širom otvoreni prozori u ordinacijama. Pitam sestru koja mi daje injekciju da li im tako pakleno lože kada je sve otvoreno, a ona mi, snebivajući se, odgovori: "znate, malo ko se pere". Nije ni njima lako.
nikolic777 nikolic777 17:27 23.02.2011

Re: Higijena

kada sam video naslov malo sam se uplašio da nije nešto bilo sa Boni



:)
Boni je sve veselija i ozbiljno je razmrdala svog batu Bruna koji je u početku bio nezainteresovan za druzenje


hvala što je niste zaboravili

A kada smo kod pranja i nepranja, u istom tom domu zdravlja, u sred zime, svuda širom otvoreni prozori u ordinacijama. Pitam sestru koja mi daje injekciju da li im tako pakleno lože kada je sve otvoreno, a ona mi, snebivajući se, odgovori: "znate, malo ko se pere". Nije ni njima lako.



apsolutno...nije im lako i ja se, kroz ovaj tekst pitam, zar je moguće da su nam i povodom nečeg tako elementarnog potrebne opomene...a očito da jesu
maca22 maca22 19:41 23.02.2011

Re: Higijena

Mislim da su takve napomene o higijeni, nazalost, opravdane.

Ono sto sigurno znam je nije bilo potrebno je sledece obavestenje: posle 5. oktobra 2000. uletela je nova uprava u Narodno pozoiriste i istakla belu A4 hartiju tamo na unutrasnja staklena vrata da ne sme u pozoriste da se ulazi u patikama.

1. Niko takav niakda nije dolazio u Narodno pozoriste, znam jer nisam izbivala odatle.
2. Zapravo, patika ima raznih, i mogu biti deo necije elgancije i stila. Prokazane su samo one svetlucave patike koje su bile deo celokupnog prostackog stila tek nekih drustvenih grupa. Ali TAKVIH nije bilo u pozoristu.


Taj papir je samo puno govorio o veseloj novoj upravi.
nikolic777 nikolic777 20:52 23.02.2011

Re: Higijena


Taj papir je samo puno govorio o veseloj novoj upravi



pametnije bi im bilo da se malo, bar malo pozabave repertoarom i mestom na kulturnoj sceni grada...
nim_opet nim_opet 23:26 23.02.2011

Re: Higijena

Ovo me podseca na davnasnji blog i temu na forumu o propisima oblacenja za sudove, VMA, domove zdravlja i ostalo. U Srbiji ne postoji zakon koji javnim institucijama dozvoljava da propisuju kako ce im gradjani koji ulaze u istu biti obuceni. I to sa patikama, kao i ono sa bermudama i ne znam cime jos - javna institucija po definiciji podrazumeva dostupnost svim gradjanima, bez obzira na izgled - oni kojima se ne svidja, imaju puno pravo da osnuju privatni klub, bolnicu, pozoriste i da u istom propisuju pravila odevanja, ali ne i u Narodnom pozoristu koje se finansira iz poreza gradjana koji nose patike. I sorceve. I kratke suknje.
automatic automatic 23:32 23.02.2011

Re: Higijena

To je stvar kulture.
Ne može se u državne institucije ulaziti kao da si pošao da baciš đubre.
nikolic777 nikolic777 09:05 24.02.2011

Re: Higijena

I to sa patikama, kao i ono sa bermudama i ne znam cime jos - javna institucija po definiciji podrazumeva dostupnost svim gradjanima, bez obzira na izgled - oni kojima se ne svidja, imaju puno pravo da osnuju privatni klub, bolnicu, pozoriste i da u istom propisuju pravila odevanja, ali ne i u Narodnom pozoristu koje se finansira iz poreza gradjana koji nose patike.


ja mislim isto, ali tu smo opet na terenu čuvenih dvostrukih standarda i "sređivanja" kuće, počev od dekoracije krova...sve se na kraju pretvori u iživljavanje, a stvari unutar te iste kuće - i dalje ne funkcionišu
nikolic777 nikolic777 09:10 24.02.2011

Re: Higijena

To je stvar kulture.
Ne može se u državne institucije ulaziti kao da si pošao da baciš đubre.


tako je, sve 4 molbe se odnose na kulturu
fantomatsicna fantomatsicna 08:17 24.02.2011

Pa

Lepo pise na svim tablama Molim vas...magicna rec ..caskom opravdala sve.kako ti je prst?
nikolic777 nikolic777 09:08 24.02.2011

Re: Pa

Molim vas...magicna rec .


e da, to si odlično primetila :)


dobro je prst, sve u svemu gomila gluposti oko posekotine, traćenje vremena, šipčenje po snegu, rizik da će ti iskopati oko nekim kišobranom dok hodaš itd.

tnx:)
nevencho nevencho 09:53 24.02.2011

Domovi zdravlja...

Eh..

Prosle godine sam, vrlo euforicno, htela da napravim posebnu vitaminsku salatu, koriscenjem isto tako posebnih rekvizita i seciva :) ..da ne duzim..sve se to zavrsilo odsecanjem gornjeg sloja koze, srednjeg prsta na levoj ruci..

Bez panike, krenem polako..sedam u kola..vozim jednom rukom..ali lagano, boli, sta je tu je...kad hocu da budem kuvarica..

E sad, decija ambulanta u mom kraju (21 blok), u tom momentu, ne radi, pauza. Uostalom, sta cu tamo..?! Istureno odeljenje doma zdravlja NBgd, na Starom sajmistu..radi, ali opet, sta cu tamo..(ako ste bili tamo, znate na sta tacno mislim)

Odem ipak pravo u dom zdravlja kod Merkatora. Docekala me je sestra, u soku, kad je videla krvavu (kuhinjsku) krpu :) i odvede me u neku sobu. Tamo glavna sestra kaze:"hmmm, dve kopce, nista strasno, ali nije hirurg tu. Idi ti u zemunsku bolnicu!"

Tako, ja nastavljam svoj put, i dalje vozeci jednom rukom.. U zemunskoj bolnici sve funkcionise, nije ti potrebna knjizica, nije ti potreban novac. Doduse, mozda su se sazalili kad su videli moj osmeh i moju ruku koja se nekontrolisano trese..

Zavrsih tako sa 5 kopci (nije strasno), ali mi je prst i dalje lep, ali deluje opasno

Valjda covek mora da bude stalozen, da bude svestan da ce naici na sve i svasta, i da se potrudi ne iskrvari do smrti, pre nego sto naidje na pomoc
nikolic777 nikolic777 10:28 24.02.2011

Re: Domovi zdravlja...

kad je videla krvavu (kuhinjsku) krpu :) i odvede me u neku sobu



i ja sam išao sa kuhinjskom krpom u park da prošetam pse..:)))

a tek ujutru kod hirurga...inače, Tomicino (bivše) carstvo je neverovatan cirkus...mogu da se napišu tomovi neponovljivih iskustava

:)
mlekac mlekac 09:12 25.02.2011

Re: Domovi zdravlja...

nevencho
Eh..

Prosle godine sam, vrlo euforicno, htela da napravim posebnu vitaminsku salatu, koriscenjem isto tako posebnih rekvizita i seciva :) ..da ne duzim..sve se to zavrsilo odsecanjem gornjeg sloja koze, srednjeg prsta na levoj ruci..

Bez panike, krenem polako..sedam u kola..vozim jednom rukom..ali lagano, boli, sta je tu je...kad hocu da budem kuvarica..

E sad, decija ambulanta u mom kraju (21 blok), u tom momentu, ne radi, pauza. Uostalom, sta cu tamo..?! Istureno odeljenje doma zdravlja NBgd, na Starom sajmistu..radi, ali opet, sta cu tamo..(ako ste bili tamo, znate na sta tacno mislim)


Da ti prisapnem, al' nemoj da razglasavas jer ce, onda, i ta da ode putem svih ostalih...

Postoji ambulanta kod tebe u kraju. Ako hoces, javicu ti na pp. Pripada DZ Novi Beograd, a kad odes tamo, kao da si na nekoj drugoj planeti. Il' u nekoj drugoj zemlji.

Najbolja je u gradu.

Al' i dalje necu da napisem koja je, jer, ako se rascuje, navalice narod, a onda ce i ona da se pokvari.
maca22 maca22 15:20 25.02.2011

Re: Domovi zdravlja...

mlekac
Al' i dalje necu da napisem koja je, jer, ako se rascuje, navalice narod, a onda ce i ona da se pokvari.

nikoletina8 nikoletina8 14:26 24.02.2011

pitanje:)

Ja znam da ništa slično ne može da piše na privatnim klinikama na Dedinju gde se izbacuje žuta mast, stružu čeone kosti, seče višak kože, a ostatak zateže i prišiva iza ušiju. Boli me to što je ta napumpana klijentela mahom nemušta i polupismena, a opet okupana. Oni, posle zatezanja i remonta silikona kod svog eminentnog hirurga, odlaze kod svoje eminentne vračare da se informišu o muževima i ljubavnicima.



jesu li ovo one iz Tajkuna lakog pera I,II?
nikolic777 nikolic777 14:33 24.02.2011

Re: pitanje:)



mogu da budu, ako mislis na junakinje, mada i spisateljice minus ljilja h.djurovic, ona je zagovornik prirodne lepote
deki-the-boy deki-the-boy 15:03 24.02.2011

Mole se sestre da briju brkove

nikolic777 nikolic777 15:06 24.02.2011

Re: Mole se sestre da briju brkove

Mole se sestre da briju brkove



jedna od najboljih scena u tom filmu:)))


pa posle idu Peca Ejdus i ona iskežena...
zoja444 zoja444 17:52 24.02.2011

apsolutno tacno!

Jer šta je anestezija do skretanje pažnje?


moj zubar ovu taktiku redovno primenjuje. uvek zavrsim sa nekim plombiranjem koje nije dogovoreno, ili ciscenjem kamenca, ili lekom koji po 5x mora da se stavlja.
skidam mu kapu, on je majstor za anesteziju. i volim ga sto ima laku ruku. uvek (neplanirano) ostanem bez nekoliko desetina evrica manje u novcaniku kad izadjem iz zubarske ordinacije. a(li), i da je lep, lep je.

- pitam se pitam, da li ja negde u dubini duse volim da ispadnem guska?
- ne bih znala reci da li je u pitanju kokos ili jaje.
nikolic777 nikolic777 06:52 25.02.2011

Re: apsolutno tacno!


- pitam se pitam, da li ja negde u dubini duse volim da ispadnem guska?



:)
ma daleko od toga, nego smo svi mi lenji da menjamo kad se naviknemo na nešto, čak i kad je loše po nas (novčanik)...radije odeš da ti stavlja lek 17 puta, nego da kreneš da tražiš novog zubara...

da ti ne pricam sta rade veterinari, jer tu moze da te laze dokle hoće, jer nemaš pojma, bar ja nemam pojma i može da me ubedi u šta god želi...


zoja444 zoja444 08:36 25.02.2011

Re: apsolutno tacno!

da ti ne pricam sta rade veterinari, jer tu moze da te laze dokle hoće, jer nemaš pojma, bar ja nemam pojma i može da me ubedi u šta god želi...



upucena sam i u problematiku sa veterinarima, jer i ja imam dve kuce.
razumemo se.

nikolic777 nikolic777 09:14 25.02.2011

Re: apsolutno tacno!


upucena sam i u problematiku sa veterinarima, jer i ja imam dve kuce.




sjajno :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana