Nauka| Sex| Zabava

Kokoška ili jaje?

mikele9 RSS / 03.03.2011. u 15:18

koka-jaje.jpg 

Odlučno rešim da jednom za uvek razmrsim tu oveštalu enigmu i omiljenu mediokritetsku pošalicu i obratim se lično i personalno jednoj prnprnđastoj gospođi kokoški. Ona za trenutak prekide nožno čeprkanje po bunjištu, malo nakrivi glavu, trepnu nekoliko puta da bi mi pokazala da se udubljuje u problem i na kraju mi odgovori: Ja sam se ispilila iz jajeta! Mudro, kažem, ali to jaje je snela vaša mama! Daaaaaa, zakokodaka gospođa koka, imate pravo. Ako tako nastavimo, odosmo u nedogled, kažem dalje, svaka kokoška se ispilila iz jajeta koje je snela neka kokoška, gde je tu početak? Gospođa koka zažmuri na oba oka, protrese krestom i nastavljajući da čeprka po bunjištu, zaboravi na mene. Shvativši da sam se obratio na krivu adresu, okrenuh se i odoh.

Nastavio sam ipak tvrdoglavo da prevrćem i obrćem moždani mi sustav, život mi se pretvori u nesanicu, hranu skoro prestadoh da uzimam, samo vodu i čajeve, na pamet naučih Darvinove: Put (brodom Bigl) prirodnjaka oko sveta, Postanak vrsta putem prirodnog odabiranja, Poreklo čoveka...Uputih E-mail David Attenborough-u, naravno i David Bellamy-u, još čekam odgovore. Bacih se na proučavanje Biohemije, zalavirintovah se u Aminokiselinama, na Net-u pronađoh podatke o bakterijama koje žive u sumpornim vodama, bakterijama koje se hrane Arsenikom, neverovatnosti o preživljavanju radijacije nekih vrsta škorpija, čak i pacova, doduše kasnije mutiranih ali preživelih. Na sajtu Svet nauke Milana Miloševića, pronađoh ovo:

Svi su se sigurno nekada našli suočeni sa poznatim pitanjem: "Šta je starije - kokoška ili jaje?" Ovo, na izgled jednostavno pitanje muči ljude već nekoliko vekova. Prvi koji su se bavili ovim pitanjem bili su grčki filozofi, a danas se ovim i sličnim pitanjima bave savremene nauke. Koliko god jednostavno i nevažno ovo pitanje delovalo ovo pitanje, ono je imalo i ima veliki značaj jer se u njemu krije suština traganja za odgovorima na druga, mnogo važnija pitanja, kao što su pitanje nastanka života, svemira, tj. ono poznato - "šta mi tražimo ovde gde jesmo i zašto smo ovakvi kakvi smo".

U potragu za odgovorom na ovo pitanje može se krenuti na različite načine. Neka rešenja su vrlo jednostavna i ako volite da sve u životu radite na najlakši mogući način, bez naprezanja sivih ćelija preskočite ceo tekst i pročitajte samo poslednjih nekoliko paragrafa. Za sve ostale, put do odgovora nije nimalo lak, zato krenimo redom.

Koji god odgovor probali da damo nailazimo na problem - kokoška nosi jaja a iz tih jaja izlazi nova kokoška, i tako redom. Prvi koji su probali da nađu odgovor bili su stari Grčki filozofi. Aristotel je, suočen sa velikim problemom, zaključio da su kokoška i jaje uvek postojali. Ovu teoriju o večitom Aristotel je proširio i na sve ostalo, takođe je tvrdio da je nemogće da je postojao prvi čovek, jer svaki čovek mora da ima oca i majku. Tako je zaključio i da su ljudi uvek postojali. Plutarh je, nekoliko vekova posle Aristotela, zaključio da je odgovor na pitanje o kokoški i jajejtu nemoguće dati jer je pre toga potrebno naći odgovor na pitanje o nastanku sveta uopšte.

Nijedan od odgovora koji je ponuđen nije bio kompletan, nijedan odgovor nije u potpunosti prihvaćen, pitanje je ostalo. Činjenica da niko ne može da odgovori, jednoznačno, na ovo pitanje uopšte i ne iznenađuje jer pitanje je nepotouno!

Da bi našli tačan odgovor na neko pitanje prvo moramo da znamo kako to pitanje tačno glasi. Kada je reč o kokošci sve je jasno, ali jaje... iz pitanja se ne vidi na koje jaje se odnosi pitanje. Moguća su dva slučaja:

  • Kokoška ili bilo koje jaje
  • Kokoška ili kokošije jaje

Prvi slučaj je najjednostavniji i najmanje zanimljiv. Jasno je da je jaje postojalo i pre kokoške, ribe su nosile jaja, dinosaurusi su nosili jaja. U ovom slučaju prvo je nastalo jaje, ali to jaje nije imalo nikakve veze sa kokoškom. Naravno, ko god postavio ovo pitanje sigurno nije mislio na jaje koje nema baš nikakve veze sa kokoškom, to bi onda bilo nekako kao mešanje baba i žaba. Prema tome, ovaj slučaj je nevažan i može se zanemariti.

Lako je zaključiti da se pitanje zapravo odnosi na drugi slučaj - kokoška ili kokošije jaje, ali sada nailazimo na novi, veliki problem. Potrebno je definisati "kokošije jaje". U svakodnevnom životu mi prilično dobro znamo šta je kokošije jaje, kako ono izgleda, kako nastaje i šta se sa njim dešava. Svakodnevno iskustvo ne pomaže kada je reč o nekim ekstremnim slučajevima, kao što je ovaj na primer. U tim slučajevima moramo primeniti neke druge metode i ne možemo se osloniti isključivo na naše iskustvo i naša čula. Ova definicija je izuzetno bitna jer od nje zavisi i konačan odgovor na pitanje. Moguće su dve definicije kokošijeg jajeta:

  • jaje iz koga se izlegla kokoška
  • jaje koje je snela kokoška

Treba napomenuti da postoji i treći slučaj, koji je kombinacija ova dva, tj. kokošije jaje je ono jaje koje je snela kokoška i iz koga će se izleći kokoška. Koliko god ova definicija delovala najlogičnije i najprihvatljivije ona ne može da bude tačna, jer ne važi u svim slučajevima - ne važi za prvu kokošku i prvo jaje. U slučaju da kokošije jaje definišete na ovaj način, pitanje na koje tražimo odgovor gubi smisao i postaje pogrešno definisano. Naravno, svako može da odluči da je ovo najbolja i najprihvatljivija definicija, ako spadate u tu grupu - preskočite veći deo teksta koji sledi i pročitajte, već pomenute, poslednje paragrafe.

Zbog logičke greške do koje dovodi ova, treća, definicija kokošijeg jajeta ovaj slučaj je nemoguć, ostaju nam prve dve definicije i traćenje rezultata do kojih one dovode.

 Dakle, nisam uzalud gubio vreme.

Nastavivši da se bavim rovarenjem po sopstvenom mozgu, setih se Triglodita! I u vodi su i izlaze na kopno, stari, ko zna koliko miliona godina! Pomislih, obratiću im se za pomoć, iako svestan da mož' da bidne al' ne mora da znači. Pozajmim lovu, otputujem, sednem na obalu i strpljivo sačekam da sunce do pola zaroni u zlatom obasjan okean. Taman da zapalim cigaretu, duvan sam naravno odavno ostavio, rešio se zla, kad eto ti njih kao neki koštani šlemovi, puzeći sporo, milimetar po milimetar, hiljade, desetine hiljada, izlaze iz vode na peščano žalo. Odmerim jednog rmpaliju i pazeći da ne uznemirim ostale, obratim mu se ljubazno, moleći ga da mi da odgovor na gore postavljeno pitanje. Ispod šlema dopre do mene neko nejasno mrmorenje te klekoh i približih desno uvo na centimetar, dva. Bejah grdno razočaran odgovorom! Dragi gospodine, mi mu dođemo kao neka prelazna faza u procesu izlaska na kopno, tu smo se zapekli već stotine miliona godina a to što me pitate je mnogo zamršeno. Žao mi je što vam ne mogu pomoći, ostajte mi zdravo i veselo.

Rezigniran ali ne i spreman da odustanem, vratim se u Patriju, s namerom da posle kraćeg odmora, nastavim započeto istraživanje. Ustanem jedno jutro i ispržim jaje na oko. Gledajući ga u tiganju i slušajući kako cvrči, pade mi na pamet: Ovo jaje nije oplođeno inače bih pržio pileći zametak! Daklem, nije ni malo bezazlena i zanemarljiva uloga pevca, horoza, pijetla u celoj ovoj stvari! Da on ne gazi kokoške, ne bi bilo ni pilića! U pitanju je polno opštenje, muško seme oplođava žensku jajnu ćeliju, narodski rečeno: Jebačina. Ta činjenica me pogodi k'o grom! Pa to mu dođe kao juče. Kokoška, jaje, petao, nije daleko od muškarčevog spermatozoida koji utrčava u žensku jajnu ćeliju.

Istog trenutka reših da se manem ćorava posla. Posle slasno pojedenog okastog jajeta izađoh iz kuće i za ručak kupih pile sa ražnja, kožica mu se presijavala od svetlo do tamno zlatne boje. A ukus....kad smo počeli da ga čerečimo, bogo moj!

Pokušao sam, nikakav dokaz ne nudim niti sam ga pronašao. Nije ni Aristotel, pa što bih ja više s tim razbijao glavu? Ješću jaja kad mi se prijedu, od kokoške ću i dalje da pravim supu ili je pečem okruženu krupno sečenim krompirom, ni brige me više neće biti šta je starije: Kokoška ili jaje!



Komentari (72)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

antioksidant antioksidant 15:25 03.03.2011

.

antioksidant antioksidant 15:25 03.03.2011

Re: .

mikele9 mikele9 16:19 03.03.2011

Re: .

Hvala AO, evo ti kao prvom

dragoljub92 dragoljub92 15:30 03.03.2011

jednostavno

stariji je петал
radekokic radekokic 16:00 03.03.2011

Re: jednostavno

" Kolariću, paniću..."
mikele9 mikele9 16:35 03.03.2011

Re: jednostavno

stariji je петал

Petal ili Noj-ko
mikele9 mikele9 16:38 03.03.2011

Re: jednostavno

" Kolariću, paniću..."

sami sebe zaplićemo, sami sebe...ne umemo da otpletemo
radekokic radekokic 20:15 03.03.2011

Re: jednostavno

kukusigameni kukusigameni 15:40 03.03.2011

neven

mikele9 mikele9 16:46 03.03.2011

Re: neven

Hvala ti kukusigameni, baš si me razgalio ovim snimkom
kukusigameni kukusigameni 16:47 03.03.2011

Re: neven

Hvala ti kukusigameni, baš si me razgalio ovim snimkom


I sebe sam.
radekokic radekokic 20:17 03.03.2011

Re: neven

...i mene, i mene!...
draft.dodger draft.dodger 15:57 03.03.2011

...

mikele9 mikele9 16:42 03.03.2011

Re: ...

docsumann docsumann 16:05 03.03.2011

Krava ili mlijeko ?

mikele9 mikele9 16:47 03.03.2011

Re: Krava ili mlijeko ?

Tetrapak
jinks jinks 16:09 03.03.2011

...

neverovatnosti o preživljavanju radijacije nekih vrsta škorpija

Škorpije su jedine životinje koje mogu da se zamrznu, u zamrznutom stanju ostanu mesecima, let lampom se naglo odmrznu ... i da istog trenutka nastave tamo gde su stale.

Lako je zaključiti da se pitanje zapravo odnosi na drugi slučaj - kokoška ili kokošije jaje, ali sada nailazimo na novi, veliki problem. Potrebno je definisati "kokošije jaje".


Po logici evolucije prvo bi trebalo da je nastalo "kokošje jaje", jer je evolutivno umiranjem i radjanjem u jednom trenutku od nekog evolutivnog pretka kokoške nastalo prvo "kokošje jaje".

Po toj logici, takođe, nije baš sasvim tačno i
Prvi slučaj je najjednostavniji i najmanje zanimljiv. Jasno je da je jaje postojalo i pre kokoške, ribe su nosile jaja, dinosaurusi su nosili jaja. U ovom slučaju prvo je nastalo jaje, ali to jaje nije imalo nikakve veze sa kokoškom.

da prvo jaje nije imalo nikakve veze sa kokoškom, jer je "prvo kokošje jaje" nastalo evolutivnim umiranjem i radjanjem od prvog jajeta.

A kako je nastalo prvo jaje. Možda od mitskog alhemičarskog hermafrodita ... e sad kakav je ono splet hromozoma trebalo da ima da bi moglo da izleže i muška i ženska jaja ... to valjda mogu da izračunaju genetičari (i da ujedno pomognu malo alhemičarima u njihovoj računici :)


mikele9 mikele9 16:50 03.03.2011

Re: ...

Dragi jinks, hvala na serioznoj analizi
dirtyharry dirtyharry 16:25 03.03.2011

Ovako je u germaniji


Sve zavisi od ugla posmatranja .
mikele9 mikele9 16:54 03.03.2011

Re: Ovako je u germaniji

Sve zavisi od ugla posmatranja .

Ugao za ugao, rezultanta je Kaput!
angie01 angie01 17:32 03.03.2011

Re: Ovako je u germaniji

mikele9 mikele9 23:18 03.03.2011

Re: Ovako je u germaniji

Cigareta posle sexa!!!! i to u Germaniji!
ivana23 ivana23 16:33 03.03.2011

***

mikele9 mikele9 16:55 03.03.2011

Re: ***

Jel' se ti to slažeš s jajetom?
angie01 angie01 17:34 03.03.2011

Re: ***

Kazezoze Kazezoze 18:51 03.03.2011

Re: ***

- mujo, bolan, šta je bilo prije kokoška ili jaje?
- e moj haso, prije je bilo svega...
radekokic radekokic 20:22 03.03.2011

Re: ***

fantomatsicna fantomatsicna 21:18 03.03.2011

Setih se

Da sam negde citala( ali ne mogu sad da nadjem), da su Englezi u nekoj studiji(ozbiljnoj) dosli do jedino moguceg rezultata da je jaje bilo prvo...
k
Kako god meni se najvise svidjaju (za dusu) Faberzeova


a ovako z apetit:
mikele9 mikele9 23:25 03.03.2011

Re: ***



Very charming angie01
mikele9 mikele9 23:27 03.03.2011

Re: Setih se

Da sam negde citala( ali ne mogu sad da nadjem), da su Englezi u nekoj studiji(ozbiljnoj) dosli do jedino moguceg rezultata da je jaje bilo prvo...
k
Kako god meni se najvise svidjaju (za dusu) Faberzeova

Promašaj, njih je sneo Faberže
mikele9 mikele9 23:30 03.03.2011

Re: ***

- mujo, bolan, šta je bilo prije kokoška ili jaje?
- e moj haso, prije je bilo svega...

G r o f G r o f 21:32 03.03.2011

napokon ..

jedno pitanje na koje znam odgovor.

Bila je reč
Pa kokoška
Pa jaje..

Ipak je nedolično da jedan Bog pravi jaja.

Prva kokoška je počela da nosi jaja tek kad je isterana iz raja.
Prosto ko pasulj.
mikele9 mikele9 23:14 03.03.2011

Re: napokon ..

jedno pitanje na koje znam odgovor.

Bila je reč
Pa kokoška
Pa jaje..

Ipak je nedolično da jedan Bog pravi jaja.

Prva kokoška je počela da nosi jaja tek kad je isterana iz raja.
Prosto ko pasulj.

1. Pasulj nije prost!
2. Šta je starije: Pasulj, boranije ili grašak?
3. Ako nije jedan Bog, možda je neki drugi (pravio jaja).
G r o f G r o f 23:37 03.03.2011

Re: napokon ..

1. Pasulj nije prost!
2. Šta je starije: Pasulj, boranije ili grašak?
3. Ako nije jedan Bog, možda je neki drugi (pravio jaja).


Ovo je nedozvoljeno zbunjivanje protivnika.
mikele9 mikele9 09:52 04.03.2011

Re: napokon ..

Ovo je nedozvoljeno zbunjivanje protivnika.

Grofe, ovo sam zaboravio da te pitam:
Prva kokoška je počela da nosi jaja tek kad je isterana iz raja.

Jel' to kad je pevcu dala da gricne jabuku s drveta Poznanja?
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:55 03.03.2011

Mislim

da odgovor treba tražiti u datumu pakovanja na ambalaži.
mikele9 mikele9 23:33 03.03.2011

Re: Mislim

da odgovor treba tražiti u datumu pakovanja na ambalaži.

A i tu znaju da slažu, zar ti se nije desilo da čuješ pijukanje iz frižidera
st.jepan st.jepan 13:26 04.03.2011

REŠENJE

odgovor treba tražiti u datumu pakovanja na ambalaži.

Jelice, nemaš pojma koliko si blizu rešenju.
Istina, ne radi se o datumu, ali o vremenu svakako.

Problem je u podrazumevanju da je vreme pravolinijsko, produžno, kontinualno.
Nije.
Ili nije uvek.

Neshvaljivo je s koliko se ignoracije odnosimo prema nedvojbenom faktu da vreme povremeno, katkad i dramatično, ubrzava.
Pri tom ubrzanju, mirni i kontinualni tok vremena neminovno prelazi u turbulenciju (pitati profesora Nsarskog koji me je u vezi toka i turbulecije fluida prosvetlio uz svetlo točeno), a pri takvom haotičnom strujanju moguće je koješta. Naprimer, vrtlozi vremena, povratni tok vremena, vremense džombe, vremenske rupe... (pis'o ja i o tome)

Dunqe, gospodo sholastičari, moram vam tresnuti u lice, jer zašto kriti, vremenska odredjenja "pre" i "posle", u nekim segmentima trajanja uopšte nemaju značaj. Ergo, pile je ladno moglo da se izlegne iz jajeta koje je ono samo snelo "kasnije", kao već odrasla i spolnom općenju dorasla kokoška.

Edit: Vremenska rupa je ono u šta vam, naprimer, propadne olovka kojom ste pre par sekundi pisali, pa je nema ni na stolu ni u blizini stola od kojeg u medjuvremenu niste ustajali. U tim situacijama valja samo bez panike saćekati, olovka se najčešće brzo vrati, ali biva i da se pojavi tek posle više godina.
mikele9 mikele9 18:45 04.03.2011

Re: REŠENJE

Dunqe, gospodo sholastičari, moram vam tresnuti u lice, jer zašto kriti, vremenska odredjenja "pre" i "posle", u nekim segmentima trajanja uopšte nemaju značaj. Ergo, kokoška, tj. pile je ladno moglo da se izlegne iz jajeta koja je ona sama snela kao već odrasla i spolnom općenju dorasla kokoška.

Dunqe gošparu Stipe, moglo bi se retj da si ti sam sebe rodio
st.jepan st.jepan 19:52 04.03.2011

Re: REŠENJE

Dunqe gošparu Stipe, moglo bi se retj da si ti sam sebe rodio

Mikele, uozbilji se!
Ovde bre došlo do rešenja oduvek nerešivog, a ti, umesto da budeš ponosam što se to desilo baš pod tvojim blogom, izvaljuješ tu nekakve posprdice.
G r o f G r o f 20:48 04.03.2011

Re: REŠENJE

Jel' to kad je pevcu dala da gricne jabuku s drveta Poznanja?


Mikele, uozbilji se! -kažem i ja.
Petlovi ne jedu jabuke. Zato su još uvek u raju. Jesi video koliko kokošaka imaju?
AlexDunja AlexDunja 21:47 04.03.2011

Re: REŠENJE

Petlovi ne jedu jabuke. Zato su još uvek u raju.

tako je.
taj koji je promovisao jabuke
je kriv. za sve.
mikele9 mikele9 22:06 04.03.2011

Re: REŠENJE

tako je.
taj koji je promovisao jabuke
je kriv. za sve.
Ne huli Alex! Mada je usrana priča...ceo Eden je vaš samo sa ovog drveta ne jedite plodove, paradajze, jabuke...
mikele9 mikele9 22:12 04.03.2011

Re: REŠENJE

Mikele, uozbilji se!
Ovde bre došlo do rešenja oduvek nerešivog, a ti, umesto da budeš ponosam što se to desilo baš pod tvojim blogom, izvaljuješ tu nekakve posprdice.


Mikele, uozbilji se! -kažem i ja.
Petlovi ne jedu jabuke. Zato su još uvek u raju. Jesi video koliko kokošaka imaju?

Ne mogu bre drugari pa damubiješ a da sam ponosan, ponosan sam. A ti Grofe, zar nikad nisi video petla koji jede jabuku, ne mogu da verujem Đavo u vidu zmijurine je sjebao Adama i Evu, na pevce nije obraćao pažnju, bili mu zadnja rupa na svirali. Za onoliko kokošaka, alal vera
AlexDunja AlexDunja 22:14 04.03.2011

Re: REŠENJE

Ne huli Alex!

pa, čekaj:))
margina
mikele9 mikele9 22:17 04.03.2011

Re: REŠENJE

pa, čekaj:))
margina

Ah da! Onda je OK
st.jepan st.jepan 19:19 05.03.2011

Re: REŠENJE

Dunqe gošparu Stipe, moglo bi se retj da si ti sam sebe rodio

Jemaš prav'
Teško mi je i da zamislim verziju koja ne bi podrazumevala samorodnost.
mikele9 mikele9 23:15 05.03.2011

Re: REŠENJE

Jemaš prav'
Teško mi je i da zamislim verziju koja ne bi podrazumevala samorodnost.

Kaj god! Si sumnjal u mene? Spermatozoidi, jajne ćelije, devet meseci u maminom stomaku i te radnje, sve ti je to turbulentno. Sam ti, ja, sam se svako rodio, dakle samorodnost.
mirelarado mirelarado 22:53 03.03.2011

Фото-финиш...

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:29 03.03.2011

Re: Фото-финиш...

mikele9 mikele9 23:34 03.03.2011

Re: Фото-финиш...

Koliko vidim, mrtva trka
mikele9 mikele9 23:37 03.03.2011

Re: Фото-финиш...

Carice moja drago mi je da si pokazala svekolikom blogovateljstvu da se nosorozi izležu iz jaja. Hvala ti zbog toga
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:34 04.03.2011

Re: Фото-финиш...

Princip je isti, sve su ostalo nijanse.



razmisljam razmisljam 00:56 04.03.2011

Re: Фото-финиш...

'Ајд' да употпуним научну збрку овим примерком кокошке са јајима и пачјим кљуном која је сисар.



А овог слаткиша прилажем само зато што је неодољив, иако нема везе са целом причом.

Jelica Greganović Jelica Greganović 01:07 04.03.2011

Re: Фото-финиш...

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!! Kako je sladak Vidi mu samo tabančiće hobitovske :))))) To je onaj ušati jež, neko ga je imao u avataru...stvor preslatki :)
mikele9 mikele9 09:54 04.03.2011

Re: Фото-финиш...

Carice pa ti postade genetičar za Nobela
mikele9 mikele9 10:01 04.03.2011

Re: Фото-финиш...

'Ајд' да употпуним научну збрку овим примерком кокошке са јајима и пачјим кљуном која је сисар.

Draga moja Razmišljam, to je autohtona vrsta srbske kokoške iz okoline Mrčajevaca a jedna podvrsta živi na obroncima Stare Planine
P.S. Ježurko je lutka, bebica...
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:44 04.03.2011

Re: Фото-финиш...

Carice pa ti postade genetičar za Nobela

Preporučujem se za apoene od 100 evra.
mikele9 mikele9 11:26 04.03.2011

Re: Фото-финиш...

Preporučujem se za apoene od 100 evra.

Videću šta mogu da uradim po tom pitanju, tvrdi su Švedi
docsumann docsumann 15:13 04.03.2011

Re: Фото-финиш...

razmisljam
А овог слаткиша прилажем само зато што је неодољив, иако нема везе са целом причом


Pa i nije da baš nema nikakve veze sa cijelom pričom. Taj mali slatkiš ima jednog rođaka, po imenu mravlji jež, a koji uz kljunara spada u jedine predstavnike monotremata (sisara koji polažu jaja).

razmisljam razmisljam 23:37 04.03.2011

Re: Фото-финиш...

docsumann
Pa i nije da baš nema nikakve veze sa cijelom pričom. Taj mali slatkiš ima jednog rođaka, po imenu mravlji jež, a koji uz kljunara spada u jedine predstavnike monotremata (sisara koji polažu jaja).


Дакле, зато ми је и он искочио када сам укуцала platypus у претраживач. А баш сам се питала...
Мада, свашта нешто уме да се прикаже као резултат претраге. Готово да се више и не ишчуђавам.
Хвала на поучку.
antioksidant antioksidant 10:41 04.03.2011

srećan rođendan

mikele9 mikele9 11:24 04.03.2011

Re: srećan rođendan

AO65

Za trenutak sam pomislio da si poranio ali onda vidim Zvezda. Nek' im je sa srećom, na mnogaja ljeta
Inače ja navijam za brazilsku reprezentaciju
antioksidant antioksidant 11:29 04.03.2011

Re: srećan rođendan

Inače ja navijam za brazilsku reprezentaciju

лепо
и бразилци су били шампиони света
mikele9 mikele9 11:48 04.03.2011

Re: srećan rođendan

лепо
и бразилци су били шампиони света

'ajdeeeee?
jasnaz jasnaz 12:07 04.03.2011

.. da pitamo њih:

antioksidant antioksidant 12:28 04.03.2011

Re: .. da pitamo њih:

prelepo
mikele9 mikele9 18:33 04.03.2011

Re: .. da pitamo њih:

Božanstveno!!!!!
Ništa ne pitam samo gledam i uživam
nezezajsesmene nezezajsesmene 12:19 04.03.2011

Koka jede jaja

Koka jede jaja, a kad je neko video da je jaje pojelo kokošku?



Obožavam jaja u boji



Evo jednog zeke sa svojim potomcima



Ja ovakve petlove volim



Jedva čekam Uskrs



A svima nama želi ovakva:



A za zdravlje jedite prepeličja jaja.

Prijatno!
Veliki pozdrav! Svima!
Baš se dobro zezate!
mikele9 mikele9 18:41 04.03.2011

Re: Koka jede jaja

Koka jede jaja, a kad je neko video da je jaje pojelo kokošku?

A za zdravlje jedite prepeličja jaja.

Prijatno!
Veliki pozdrav! Svima!
Baš se dobro zezate!

Vid'o ja jednom, nisam očima mog'o da poverujem Al' bilo veliko jaje
Umesto prepeličjih jaja, ja bih radije pečene ševe i ptičje mleko
Hvala na pozdravu, zezaj se i ti, ustvari već se zezaš
stefan.hauzer stefan.hauzer 17:53 05.03.2011

.

zar neke stvari,moraju da imaju - odgovor?

citav svet lezi na tajnama - tako i kokoska na jajima

ori,oriiii,oriiii =)

mikele9 mikele9 23:23 05.03.2011

Re: .

zar neke stvari,moraju da imaju - odgovor?

citav svet lezi na tajnama - tako i kokoska na jajima

Ogromna većina stvari, pitanja, moj dragi Stefane nema a možda nikad neće ni imati odgovor, tako da si u pravu, bolje da ostavimo koke da i dalje sede na jajima

ori,oriiii,oriiii =)

Za Patku ti mnogo hvala, odavno ih nisam čuo

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana