Društvo

Poruke slučaja Purda..

Drago Kovacevic RSS / 03.03.2011. u 20:41

Tihomir Purda, hrvatski vojnik iz Vukovara, oslobođen je danas iz pritvora u BIH, nakon što je pre izvesnog vremena uhapšen po Interpolovoj poternici koju je raspisala Republika Srbija.

Do oslobađanje Tihomire Purde došlo je nakon što je specijalni tužilac za ratne zločine Republike Srbije odustao od optužnice. Pre odustajanja od optužnice, provedena je predviđena procedura. Purda je pre nekoliko dana saslušan u zatvoru, a dvojica suoptuženika u Vukovaru, u skladu sa ugovorom o međudržavnoj pravnoj pomoći.

Čitajući o ovom slučaju, i prateći izjave različitih aktera, lako je doći do zaključka da optužnica protiv Purde i dokazi koji je potkrepljuju, nisu mogli biti dovoljno ubedljivi da se on izvede na sud. Tako je otprilike izjavio i portparol specijalnog tužilaštva Bruno Vekarić, ali i Savo Štrbac, predsednik "Verotasa" i nesumnjivi poznavalac materije iz oblasti ratnih zločina.

Ishod je dakle u okviru prava, i samo po sebi, tu se ne bi imalo šta komentarisati.

No, ostaju ipak neke stvari vezane za ovaj slučaj koje bi vredelo pomenuti.

Purda je zarobljen od strane snaga JNA, u drugoj polovini novembra, 1991. odnosno, nakon pada Vukovara.Odatle je prebačen u Srbiju. Stajićevo ili Sremsku Mitrovicu, sasvim svejedno. Nad njim je rađena neka obrada u kojoj je "priznao" da je počinio ratni zločin. Nekoliko meseci nakon toga, on bude razmenjen, ali optužnica protiv njega ostaje na pravnoj snazi, pa onda iza toga sledi poternica. Ako je počinio ratni zločin, zašto je razmenjivan. Zašto nije odmah predan sudu i suđen?

Purda na slobodi putuje po regionu, najčešće odlazi u BIH. Ne sluti da je optužen. I onda jednog dana, posle 20 godina, kad su baš odnosi između Srbije i Hrvatske bili u velikom usponu, biva uhapšen.

Što tada, što ne pre...bilo bi se vredno upitati. Poternica je verovatno davno raspisana.

Purdino hapšenje koristile su najesktremnije snage u Hrvatskoj i krenule u proteste ispunjene antisrpskim porukama. Neke scene sa tih protesta i širenje antisrpske histerije ličile su na najcrnje ratne dane iz devedesetih godina. No, danas se ta stvar završila, na regularan način. Purda će kući, ali problemi ostaju.

Dogodilo se ipak nešto, što bi se moglo nazvati "povoljnom posledicom" ovoga slučaja. Hapšenja, istrage i suđenja za ratne zločine, nakon Purde, biće preusmerene na pravosuđe one države gde potencijalni optuženici žive. Dakle, vrlo skoro se može očekivati da u Hrvatskoj bude uhapšen i suđen neko ko je činio ratne zločine nad Srbima, a da naše specijalno tužilaštvo počne goniti neke ljude koji su danas u Srbiji, a  koji su u Hrvatskoj suđeni u odsustvu.

Zašto to pretpostavljam?

Zbog više razloga, ali i zbog toga što je u slučaju Purda sve tako dobro izrežirano, da su tu slučajnosti skoro isključene. Uhapšen je po poternici čovek za koga su dokazi bili klimavi. Zadržan je u ekstradicionom pritvoru. Na scenu su spremno stupili političari sa obe strane i složno kazali. -."neka institucije rade svoj posao". Onda su "institucije" napravile svoj posao, i zapravo na neutralnom terenu (u BIH), pokazali da bi bilo najcelishodnije da sudi svako svojima.

Takav mi se zaključak čini još uverljivije kad pročitam izveštaj o "napretku" Hrvatske ka  EU. Tu se obaveza suđenja za ratne zločine stavlja kao važan zadatak. Nešto je urađeno, poput suđenja Glavašu, hapšenja Merčepa, ali nije dovoljno.Ostala je još gomila toga neprocesuirano.

Srbija će se tek suočiti sa svojim obavezama, pa bi za buduću praksu ovde, bilo vrlo podsticajno da Hrvatska sa tim prva temeljnije krene i počne suditi "svoje". 

Kad se hoće u EU, moraju se savladavati mnoge mučne prepreke. Zato je na protestima u Hrvatskoj u "slučaju Purda", glavni govornik često bio Željko Sačić, jedan od osumnjičenih za zločine u "Oluji", a najčešća parola viđena na tim protestima bila je - "nećemo EU". Znaju dobro oni što im preti suđenje, da bez zahteva EU ne bi bilo ni procesuiranja "svojih"..Ovako...mrka je kapa za svakoga ko ima razloga da se boji...

 

 



Komentari (23)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dali76 dali76 21:09 03.03.2011

sarolika druzba sa ulice

Ko je danas demonstrirao u Zagrebu?
Kako objavljuje vecernjak protestanti su nosili parole poput Kapitalizam, ne hvala ili parole sa cifrom nezaposlenih.
Danas su zapaljene ili razguljene zastave SDP, HDZ ali I EU.
Zastava HSS je spasena iz jednostavnog razloga sto je nije bilo na zgradi doticne partije.
Jos ako se doda informacija da je na proestima vidjen I damir Kain ,koliko znam valjda jos uvijek predsednik IDS jedne prilicno evropski nastrojene stranke , prilicno je konfuzno ko protestira protiv koga.
Mozda cinjenica da su protestanti ,neki od njih, odlucili bukvalno zapishati ulaz zgrade HNS (nogometni savez), tek nesto otkriva.

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:14 03.03.2011

Re: sarolika druzba sa ulice

Ko je danas demonstrirao u Zagrebu?
Kako objavljuje vecernjak protestanti su nosili parole poput Kapitalizam, ne hvala ili parole sa cifrom nezaposlenih.

Postoje dve vrste demonstracija...Jedni su "fejzbukovci" a drugi "braniteljske udruge".. Ja sam mislio na one demonstracije braniteljskih udruga, na kojima je Saćić, Tompson i ekipa...
antioksidant antioksidant 22:25 03.03.2011

Re: sarolika druzba sa ulice

Jedni su "fejzbukovci"

to su ovi sto im se ne svidja film?
fra_mustafa_alahic fra_mustafa_alahic 21:46 04.03.2011

Re: sarolika druzba sa ulice

Jos ako se doda informacija da je na proestima vidjen I damir Kain ,koliko znam valjda jos uvijek predsednik IDS jedne prilicno evropski nastrojene stranke , prilicno je konfuzno ko protestira protiv koga.

Hu
IDS ti je čudna klapa , oni su za Istru ono što je HDZ u hrvatskoj . Njihovo europejstvo je mahom reakcija na Hercegovačko-srednje bosansko Hrvatstvo , na političkom planu odnosno na ekonomskom između "otra-dotra i bajlage fraj" menagera, i "proda sam didovinu načinija sam apartmane" investitora . IDS je pun ljevičarske demagogije i sva je u tom antikapitalističkom tripu ( osim ako si Jakovčić kupi selo za 100 kuna) .A taj antikapitalizam i borba protiv "privatluka" je raširen i na desnici i kod braniteljskih udruga i kod lepeze ljevičarskih mrsomuda od Praksisovaca , lajt Staljinista, hard Bakaričevaca do novina koje bi trebale biti "Srpske" (novosti) a u stvari su leglo nekavih napušenih hipster fanova Đoke Jovanića.
No SKOJ se vraća kuči i izgleda da se duh Grge Jankeza ,Broza i sličnih boraca protiv kulaka i buržuja vraća svome ishodištu. Jedino nije jasno jel i Hebrang dolazi ili mu je ovaj sinak dovoljno velika avetinja .
čak je i bivši HDZ ovac Luka Hodak izbačen iz stranke zbog bunike . I bunikaši su svatili da je HDZu kraj a SDP je ionako prdac u tranmontanu odavno,
bit će interesantno gledati ih svakako .Ako padne Vlatko MArković sve se ruši
nivano nivano 21:36 05.03.2011

Re: sarolika druzba sa ulice

IDS ti je čudna klapa , oni su za Istru ono što je HDZ u hrvatskoj


samo što je Istra najbogatija HR regija, a tamo gdje HDZ vlada tamo je jad i bjeda..pogledaj nekad ''bogatu'' Slavoniju. poljoprivreda u haosu, a industrije više nema...a ta ljevičarska Istra je još ojačala turizam i koliko toliko očuvala industriju...najbolji primjer je brodogradilište Uljanik, sigurno ni ono nije u bajnoj situaciji ali ipak je stanje bolje u odnosu na sva ostala brodogradilišta
Milan Karagaća Milan Karagaća 21:27 03.03.2011

Ozbiljna neozbiljnost

"Dakle, vrlo skoro se može očekivati da u Hrvatskoj bude uhapšen i suđen neko ko je činio ratne zločine nad Srbima, a da naše specijalno tužilaštvo počne goniti neke ljude koji su danas u Srbiji, a koji su u Hrvatskoj suđeni u odsustvu."
Tako je trebalo uvek da bude.Inače, samo saopštenje povodom ovog slučaja prilično je optužujuće za opet neke naše organe.
Kraju to što se malo-malo pa desi da nema dokaza za nešto na čemu je napravljena velika medijska halabuka, a posle ispadne bruka.
mayo1 mayo1 22:09 03.03.2011

Ono što ne valja

Širi okvir protesta je opće nezadovoljstvo - još više potencirano istragama o korupciji u kojima se pokazuje bahato razbacivanje silnim milijunima (milijardama!) dok se s druge strane povećava broj nezaposlenih, tvrtki u stečaju i općeg trenda osiromašenja.
Zapravo nema nekog konkretnog zahtjeva (osim odlaska Kosor), a ne može ga ni biti, jer tu ima svega i svačega: od besmislenih zahtjeva tipa "nacionalizacija stranih banaka", "navijača" - kojima je jedino na pameti mlaćenje s policijom, običnih, ogorčenih ljudi i do onih koji koriste situaciju za svoje političke probitke.
To su u prvom redu gubitnici sa posljednjih izbora - krajnji desničari - koji su poraženi i na izborima za Sabor (HSP: svega jedan zastupnik) i na predsjedničkim izborima (M.Tuđman: 4,09%; J.Jurčević: 2,74%).
Mislim da se kroz proteste i hajke provlači pokušaj slijedeće poruke: i HDZ i SDP su isti, birajmo "treće" - krajnju desnicu.
S jedne strane se koristi dio branitelja i katastrofalno gospodarsko stanje da bi se pokazala nesposobnost HDZ, dok se s druge strane izvlače tzv "komunistički" zločini da bi se diskreditirao SDP i tako "treća opcija" pokazala kao jedino moguće rješenje.
hazar hazar 22:47 03.03.2011

Nisam vas najbolje razumeo,

ali mi se čini da hoćete reći da je Hrvatska dosada nešto učinila po pitanju suđenja Hrvatima, ratnim zločincima, a da Srbija nije i da bi se trebala ugledati na nju.
Takav mi se zaključak čini još uverljivije kad pročitam izveštaj o "napretku" Hrvatske ka EU. Tu se obaveza suđenja za ratne zločine stavlja kao važan zadatak. Nešto je urađeno, poput suđenja Glavašu, hapšenja Merčepa, ali nije dovoljno.Ostala je još gomila toga neprocesuirano.
Srbija će se tek suočiti sa svojim obavezama, pa bi za buduću praksu ovde, bilo vrlo podsticajno da Hrvatska sa tim prva temeljnije krene i počne suditi "svoje".

Istina vi to povezujete sa zahtevima, koje će pred nas postaviti EU, ali koliko ja znam u Srbiji je već osuđenao mnogo njih za ratne zločine. Rekao bih, neuporedivo temeljnije i više nego što je to slučaj u Hrvatskoj. Šta bi smo mi, u svetlu tih činjenica, trebali naučiti od Hrvatske? Meni se pre čini, da je bilo krajnje vreme da oni krenu sa bilo kakvim čišćenjem svog dvorišta.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:26 04.03.2011

Re: Nisam vas najbolje razumeo,

hazar
ali mi se čini da hoćete reći da je Hrvatska dosada nešto učinila po pitanju suđenja Hrvatima, ratnim zločincima, a da Srbija nije i da bi se trebala ugledati na nju.
Takav mi se zaključak čini još uverljivije kad pročitam izveštaj o "napretku" Hrvatske ka EU. Tu se obaveza suđenja za ratne zločine stavlja kao važan zadatak. Nešto je urađeno, poput suđenja Glavašu, hapšenja Merčepa, ali nije dovoljno.Ostala je još gomila toga neprocesuirano.
Srbija će se tek suočiti sa svojim obavezama, pa bi za buduću praksu ovde, bilo vrlo podsticajno da Hrvatska sa tim prva temeljnije krene i počne suditi "svoje".

Istina vi to povezujete sa zahtevima, koje će pred nas postaviti EU, ali koliko ja znam u Srbiji je već osuđenao mnogo njih za ratne zločine. Rekao bih, neuporedivo temeljnije i više nego što je to slučaj u Hrvatskoj. Šta bi smo mi, u svetlu tih činjenica, trebali naučiti od Hrvatske? Meni se pre čini, da je bilo krajnje vreme da oni krenu sa bilo kakvim čišćenjem svog dvorišta.

Suština onoga što sam hteo napisati jeste da će nacionalna pravosuđa procesuirati optužene i da je slučaj Purda uvod u taj proces. Recimo, Hrvatska će Srbiji ustupiti sve predmete za one koje ona goni. Srpsko pravosuđe će cjeniti te dokaze i donositi odluke. Negdje će to biti odustajanje od optužnice kao u slučaju Purda, a negdje suđenje..
Ista stvar će biti i kod onih koje goni Srbija a oni žive u Hrvatskoj.
Ovo što ti zoveš suđenjima do sada, mali je broj. Prema nekim računicama, postoji na prostoru bivše Jugoslavije oko deset hiljada osumnjičenih, najviše u BIH, ali ima u svim državama.
Ono što EU posebno traži od Hrvatske jeste procesuiranje za neke još potpuno nedodirnute stvari, poput Siska, Bjelovara, Zadra i još nekih mjesta...
Šta će tražiti od Srbije tek ćemo vidjeti, kad Srbija bude otvorila poglavlje 23..

hazar hazar 19:45 04.03.2011

Re: Nisam vas najbolje razumeo,

Ovo što ti zoveš suđenjima do sada, mali je broj. Prema nekim računicama, postoji na prostoru bivše Jugoslavije oko deset hiljada osumnjičenih, najviše u BIH, ali ima u svim državama.
Ono što EU posebno traži od Hrvatske jeste procesuiranje za neke još potpuno nedodirnute stvari, poput Siska, Bjelovara, Zadra i još nekih mjesta...
Šta će tražiti od Srbije tek ćemo vidjeti, kad Srbija bude otvorila poglavlje 23..

To što ja zovem suđenjima uopšte nije mali broj. Naveo bih linkove o tim suđenjima, ali nešto se baš i ne snalazim. Možete npr., da vidite kod vaše drugarice Milićke intervju sa g.Todorovićem (čini mi se da se čovek tako zove) o više od deset velikih slučajeva u kojima je on učestvovao i gde govori o velikom "suočavanju sa prošlošću" od strane Srbije.

Tome možete dodati i oko 700 osuđenih pripadnika Vojske SCG od strane vojnog pravosuđa za zločine za vreme borbe protiv oružane secesije Albanaca na Kosovu i Metohiji, kao i NATO agresije.

Ako tome dodate da se celokupan politički, vojni i policijski vrh Srbije iz doba ratova 90-ih, sledstveno i ratnih događanja do kraja agresije NATO, našao u sudu u Hagu, zaista ne vidim na koji način se može porediti Srbija sa Hrvatskom po ovom pitanju, a ko kome treba da bude uzor je valjda očito.

Iz vere u vaše dobre namere i vašu inteligenciju uzeću da je navedeni "zaključak" iz vašeg bloga, ipak neka vrsta lapsusa u vidu pesničke slobode.
asparagus asparagus 23:40 03.03.2011

I onda se neko cudi...

...otkud porast nacionalizma, ekstremizma i slicno. I jos se traze uzroci u ne znam ti ni ja cemu, sve poznati sociolozi i psiholozi se izredjaju u medijima kad dodje do nekog "izliva" ovih -izama.
Pa i ja sam opsovao kad sam cuo sta se desilo, a pretpostavljao sam da nam ga nece izruciti (iz ovog ili onog razloga), a isto tako mi je -iskreno- pucala ona stvar za Purdu i slicne slucajeve. Da obrazlozim, mene ovde ne vodi nikakva osvetoljubivost, mrznja, milo-za-drago i slicno. Vec me jednostavno razocarava cinjenica da ova drzava nema nikakav plan, koncept, strategiju za makar 3 dana unapred*. Te napisi rezoluciju, lobiraj kod pola sveta za nju, pa je promeni 2 dana pred usvajanje. Te rastrubi da nece niko ici na Nobela, podrska braci Kinezima, pa se onda ipak neko seti 2 sata pred dodelu pa ode - i vec si napravio stetu, prvo si pljun'o u oko zapadu, pa si onda pljun'o u oko tim istim Kinezima. Te hapsi Purdu, te ga pustaj. I tako ukrug.
(Napomena: ne ulazim u ispravnost navedenih dela, komentarisem manir)
Bar nemojte biti beskicmenjaci, vec se drzite prvobitne odluke. Zadrzite makar malo kredibiliteta i dostojanstva, kad vec ni pameti ni plana za ovu jadnu zemlju nemate.


P.S. Onu 'artiju pod nazivom "Srbija 2020" ne racunam. To je scenario za monodramu, bio je potreban samo za jednu stvar (skupstina DS), i iskoristen je. Doduse verovatno ce biti recikliran pred izbore, buduci da nemaju sta da nam ponude (3 ponude iz prethodne kampanje: ekonomiju, EU i Kosovo su ispucali na taj nacin da smo se polupali na sva ta tri polja k'o Titanik od santu leda).
sentinel26 sentinel26 11:42 04.03.2011

Most

Gosn Drago,
zar nije vidljivo iz aviona da je "slučaj Purda" bio samo most dok se ne pronađe nešto podobnije za prosijavanje pameti i zaluđivanje građana umjesto odgovora na situaciju u kojoj se nalaze i sopstvene odgovornosti na koju i ne pomišljaju.

Oni stalno izvore problema građana moraju da traže izvan Srbije.

Mnogo prije odustajanja su oni znali, (zna se i ko ih je opomenuo ) da je takva vrsta "dokaza" nedopustiva i da će samo nastaviti da brukaju Srbiju u nizu koji zabrinjava.

Pored tog upozorenja u vezi kvaliteta "dokaza" kojim raspolažu, dobili su još jedno upoozorenje od dobronamjernih ljudi iz Srbije, da bi se suđenje Purdi, bivšem logorašu u državi "koja nije učestvovala u ratu", lako pretvorilo u suđenje Srbiji, što su neki u Hrvatskoj i priželjkivali, pa su Srbiji rado prepustili odličnu šansu za autogol.

To samo dokazuje da vlastodršci u Srbiji nijesu naučili ništa ni iz daljnje ni iz bliske prošlosti.

daniel_n daniel_n 11:51 04.03.2011

Malo od mene

Hajde da ja nešto napišem kako sve ovo izgleda iz hrvatske perspektive.

Dakle, ako ste emocionalni u vezi s ratom (a većina ljudi ovdje je) onda je to opet agresija, opet Srbi optužuju Hrvate, a Srbija je napala Hrvatsku, itd itd

Dovoljno da ljudi koji su nezaposleni i ogorčeni iz raznih razloga izađu na ulice.

Iza toga se krije druga priča, Hrvatska nikako da se odluči je li Purda bio upozoren, i konačno zašto Hrvatska nije postupila po potjernici Interpola (mogla je i preuzeti dokumentaciju iz Srbije pa sve odbaciti)

Meni je npr. sasvim jasno da se u Srbiji netko lupio po glavi i da se tražio elegantni izlaz iz nastale situacije jer je jasno da nijedan sud ne bi osudio Purdu. Zato su poslani i istražitelji. No to neki ljudi nisu shvatili, pa je bilo "mene usred Hrvatske ispituju srpski istražitelji!!" i sl.



Plus, optužen je Josipović (!) kao kriv, jer je on to kao sve trebao riješiti s Tadićem, ali "njih dvojica se zabavljaju i šale a evo opet Srbi progone Hrvate".

Čini se da je ta optužnica stajala godinama u nekoj ladici i nitko nije poduzimao ništa. Moglo se sve riješiti prije 3 godine da je netko radio svoj posao.

Ovako se (u Hrvatskoj) sve malo uzbudilo, Vlada je poslala avion (!) po g. Purdu, direktan prijenos njegovog dolaska...

Teško je reći je li ovo sve plus za HDZ. Ministar obrane (HDZ) je rekao da je ovo posljedica objavljivanja "registra branitelja" -- da što se zalažu SDP i Josipović -- što je nevjerojatna nebuloza koju nitko nije shvatio ozbiljno.

U svakom slučaju velik problem za vladajuću stranku, koja je od 2003. na vlasti i sigurno je znala za tjeralicu za Purdom, a puna su joj usta brige za branitelje (Gđa Kosor je rekla veteranima da "im je ona osigurala mirovine"...)

Link

Situacija s nezaposlenošću itd se sve više pogoršava, vidjet ćemo što će biti.

dr.wagner dr.wagner 19:41 04.03.2011

Re: Malo od mene

....večer

daniel_n
Situacija s nezaposlenošću itd se sve više pogoršava, vidjet ćemo što će biti.


-Nema tu još pravih igrača ... , sve neki klinci ...

... i moja bivša ... parkira auto ispod Esplanade , iz prtljažnika izvuče
transparent "HOĆEMO KRUHA" , a unutra stavi svoju skupu torbu ....

-Malo šetaju po gradu ... i na povratku odu u neki trgovački centar i plate
"Amerikenom" ....


-Neće takvi srušiti vlast ... za to trebaju izaći oni koji više nemaju što
izgubiti i koji ne planiraju "ružičastu budućnost" ....


Wagner
AlexDunja AlexDunja 21:36 04.03.2011

Re: Malo od mene

Wagner

bivša ti je totalni fejk.
kako pade na nju?
fra_mustafa_alahic fra_mustafa_alahic 21:56 04.03.2011

Re: Malo od mene

daniel_n
govor tromblona


društvo ovčara -bleiburg

dr.wagner dr.wagner 22:34 05.03.2011

Re: Malo od mene

Pozdrav gospođo D

AlexDunja
bivša ti je totalni fejk.kako pade na nju?


-Bilo je to neko drugo vrijeme

... , a ona je bila zanimljiva , neobična i lijepa ...

-Još uvjek je lijepa , možda i neobična ... , ali ...


Wagner
AlexDunja AlexDunja 22:51 05.03.2011

Re: Malo od mene

-Još uvjek je lijepa , možda i neobična ... , ali .

tako sam i ja mislila...

jako lepe žene obično imaju
tragičnu sudbinu.

prosto, svi ih hoće,
a one poveruju da je to zbog njih...
dr.wagner dr.wagner 23:25 05.03.2011

Re: Malo od mene

AlexDunja
tako sam i ja mislila...jako lepe žene obično imaju tragičnu sudbinu.prosto, svi ih hoće,a one poveruju da je to zbog njih...


Hm ...
Ne bih se ja amnestirao ...

-Nazovimo to ... obostranim razočaranjem ...
... možda i zasićenjem ,a da ne govorimo o lošim okolnostima ...

-U relativno smo dobrim odnosima (a i to nešto govori) ...
... jasno ... sarkazma se ne odričemo pri rijetkim susretima

-Tek toliko ... ,da se slučajno ne zapitamo ,"...a zašto smo se rastali ..."


Wagner

AlexDunja AlexDunja 23:30 05.03.2011

Re: Malo od mene

Ne bih se ja amnestirao ...

tako retko.
volim kad čujem.

svaka sreća. oboma
dr.wagner dr.wagner 23:56 05.03.2011

Re: Malo od mene

AlexDunja
.svaka sreća. oboma


-Hvala lijepa ... prenjeti ću joj vaše želje

-Također puno sreće ...


Wagner
AlexDunja AlexDunja 00:17 06.03.2011

Re: Malo od mene

-Također puno sreće ...

hvala
Sepulturero Sepulturero 12:58 04.03.2011

"Хрватски војник из Вуковара"

Чудне ли дефиниције!

Али где то пише да је био мучен као што ви имплицирате? А размењен је када је о томе одлучивао онај амерички кловн, Панић.

И зар Интерпол тек тако прима оптужнице без довољно доказа? Пре бих рекао да некоме у Србији није одговарало да се на неком евентуалном суђењу поново почне прича о Вуковару, Овчари и шта се тамо стварно збивало.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana