Ekologija

E, ovaj ga stvarno preteruje...

Drago Kovacevic RSS / 10.03.2011. u 16:30

doprinos ekologiji
doprinos ekologiji
 Ministar za životnu sredinu, prostorno planiranje i rudarstvo (ovo zadnje mu je, kako sam reče, dato kao nagrada za dobar rad prilikom rekonstrukcije vlade), Oliver Dulić, ima neku potpuno besmislenu kampanju koja se zove "Očistimo Srbiju".

I ta kampanja traje, brat bratu, treću godinu. Sad, tačno je da ekološki standardi u Srbiji nisu mnogo visoki i da ih treba unapređivati, ali je strašno kad se pare, tobože namenjene ekologiji, bacaju nemilice kao plaćena reklama na teniskom turniru porodice Đoković. Do sada je, na dva takva turnira Dulić "ladno" bacio 475.000 evra. Toliko je platio bilborde na kojima se vidi Novak Đoković kako umesto reketa drži metlu. Taj bilbord navodno popravlja ekološku svest kod Srbalja...

I malo je to Duliću. Spremio je, prema podacima NVO Koalicije za nadzor javnih finansija za ovu godinu novih 225.000 evra da "časti" Srbija Open. Strašno, da strašnije biti ne može.

Oliver Dulić, svojom bahatašću i nekompetencijom za posao koji radi, već dugo iritira javnost. Istovremeno pokazuje još jednu sklonost, sve vidljiviju u našoj svakodnevnici - sklonost političke kaste ka grabežu i otimačini.

Setimo se samo priče oko sukoba interesa i prodaje računara javnim ustanovama, gde se nije potrudio ni da formalno prenese prava na vlasništvo u svojoj firmi, i njegovih reakcija nakon toga. Istovremeno, dokazivao je kako nije skupo platiti izradu sajta od 27.000 evra državnoga novca. Majko mila, šta bi se još našlo kod takvog ministra da je ozbiljno pretresti njegove odluke..

Danas je na  pokušajnjegove najnovije "avanture" reagovala saopštenjem Koalicija za nadzor javnih finansija. To što radi sa tenisom, nazvala je sa pravom "akcijom koja ne služi ničemu drugome osim prelivanju budžetskih sredstava na privatne račune".

"Koalicija za nadzor javnih finansija se sa najvećom zabrinutošću pita ima li kraja bahatosti i rasipništvu Dulića ili će ovaj ministar, ohrabren nereagovanjem nadležnih institucija u prethodnim slučajevima i političkom nagradom koju je dobio u vidu proširenja resora i na sektor rudarstva, sa dodatnom energijom i nekažnjeno nastaviti da potkopava srpske javne finansije".

Istovremeno Koalicija apeluje i na pravosuđe pa kaže..

"Način na koji će tužilaštvo reagovati na očigledne zloupotrebe Dulića, a za odgovarajuću reakciju još uvek nije prekasno, pružiće građanima jasan odgovor na pitanje da li je Srbija još uvek država u kojoj su pravda i moral suspendovani, nosioci političkih funkcija oslobođeni svake odgovornosti, a građani faktički obavezani da budu sponzori njihove bahatosti i teških zloupotreba javnih sredstava"

Ta nevladina organizacija ne amnestira ni društvo i sa pravom kaže:

" Nereagovanje društva je isto što i dobrovoljan pristanak na pravila igre koja nameće osiljena, samoživa i od realnog života otuđena politička elita, čiji je simbol upravo Dulić".

E, nakon saopštenja Koalicije, neobičajeno brzo je reagovao i ministar Dulić. Kaže, da je ministarstvo za celu kampanju opredelilo 20 miliona dinara, i poziva Koaliciju da pokaže dokumenat iz koga je vidljivo da će finacirati Đokovićev turnir. Usput, preti krivičnim progonom.

Samo ne reče, da li je prethodno potrošenih 475 hiljada evra na bilbord, bilo finasiranje turnira ili nije. I da li je to ok..Ako je ok, što da ne finasira i ove godine, a ako nije, zašto je to radio i oseća li odgovornost.Bilo kakvu..

Kompletno saopštenje Koalicije:

 http://www.nadzor.org.rs/jos_225000_evra_za_ciscenje_srbije.htm

 

 

Atačmenti



Komentari (32)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ljubicastioblacic ljubicastioblacic 16:43 10.03.2011

Drago,

ove Vaše priče, imaju neku slast.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:51 10.03.2011

Re: Drago,

ljubicastioblacic
ovi Vaši tračevi, imaju neku slast.

Šta je ovde trač..
kumbare11 kumbare11 16:56 10.03.2011

Re: Drago,

„ovo nije prvi put da se iz istog centra iznose proizvoljne tvrdnje i izmišljotine na račun ministra Olivera Dulića“.

„Iz tog razloga ministar Dulić prinuđen je da protiv onih koji laži fabrikuju podnese krivične prijave“, navodi se u saopštenju Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja.

1st SERVE.......OUT........CHALLENGE.....IN...


AS DULIC!
ljubicastioblacic ljubicastioblacic 16:59 10.03.2011

Re: Drago,

Šta je ovde trač...

Vaš tekst nije analitičan, nego je novinska priča: ogovaranje ministra(koji je inače jedan nalickani naduvenko) i njegovih akcija. Da li je to baš tako? Od trača do istine.
pedja1008 pedja1008 17:14 10.03.2011

Re: Drago,

Nalickani naduvenko!!! Lopuza je prava rec. A sve ovo se lako da proveriti. 475.000e? Hm, a koliki je nagradni fond tog turnira? Ako se samo za par bilborda dobija tolika lova trebalo bi da je veci od Vimbldona...
uros_vozdovac uros_vozdovac 17:22 10.03.2011

Re: Drago,

ljubicastioblacic
Šta je ovde trač...

Vaš tekst nije analitičan, nego je novinska priča: ogovaranje ministra(koji je inače jedan nalickani naduvenko) i njegovih akcija. Da li je to baš tako? Od trača do istine.


Pa dobro, nije baš obavezno da bude analitičan, ipak je ovo blog. Po mom mišljenju dobar.
Dulić je bruka od čoveka, sa druge strane je dobar jer na delu i transparentno pokazuje u šta se DS pretvorio.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 17:26 10.03.2011

Re: Drago,

Od trača do istine.

Nije nikako trač da je već dao Đokovićima 475 hiljada evra...
Nije trač da je izradu sajta platio 25.000 evra a posle objašnjavao kako je to zato što taj sajt pruža neke neuobičajeno velike mogućnosti..
Nije trač ni to da je njegova firma učestovala na tenderima i prodavala računarsku opremu za vreme dok je on bio ministar..isto tako nije trač da je čovek tek nakon što se podigla prašina oko toga preneo vlasnička ovlaštenja...
Dakle, nema tračeva...radi se o potvrđenim činjenicama..
O tome da li je imao nameru da opet "časti" Đokoviće, možemo pričati...Evo, danas je veoma žurno saopštio da neće..
tsunade tsunade 17:32 10.03.2011

Re: Drago,

da stvarno? sta su tracevi? jel istina da je arcio pola miliona evra drzavnih para za bilbord? da li je istina da je paralisao gradjevinu? je li istina da su mu rezultati po pitanju ekologije nula? da li je istina da je, zbog njegovog genijalnog prostornog planiranja, autoput kod subotice udario u visokonaponski stub pa su do daljnjeg radovi odlozeni? da li je istina da je svaki posao u katastru blokiran od kad se on katastrom bavi? je li istina da predaje gradjevinskoj mafiji u ruke zemljiste koje treba da bude predmet restitucije? hochete jos?

jedino logicno objasnjenje za to sto taj jos sedi u fotelji je prelivanje javnih a mozda i tajkunskih para u partijsku kasu... ja drugo objasnjenje ne mogu da razbodem mesecima razmisljajuchi...

da li je MOGUCE da neko ko nije interesno uvezan sa dulichem moze da brani ovog potpuno promasenog ministra i tragikomicnu figuru?
tsunade tsunade 17:37 10.03.2011

Re: Drago,

Vaš tekst nije analitičan, nego je novinska priča: ogovaranje ministra(koji je inače jedan nalickani naduvenko) i njegovih akcija. Da li je to baš tako? Od trača do istine


a sta ti, draga ljubicasta, znas o novinarstvu?
ljubicastioblacic ljubicastioblacic 18:39 10.03.2011

Re: Drago,

Drago Kovacevic
Od trača do istine. Nije nikako trač da je već dao Đokovićima 475 hiljada evra...Nije trač da je izradu sajta platio 25.000 evra a posle objašnjavao kako je to zato što taj sajt pruža neke neuobičajeno velike mogućnosti..Nije trač ni to da je njegova firma učestovala na tenderima i prodavala računarsku opremu za vreme dok je on bio ministar..isto tako nije trač da je čovek tek nakon što se podigla prašina oko toga preneo vlasnička ovlaštenja...Dakle, nema tračeva...radi se o potvrđenim činjenicama..O tome da li je imao nameru da opet "časti" Đokoviće, možemo pričati...Evo, danas je veoma žurno saopštio da neće..


Dobro Drago ... reč trač promeniću rečju priča(menjam komentar). Da li će to promeniti stvar?
ljubicastioblacic ljubicastioblacic 18:47 10.03.2011

Re: Drago,

uros_vozdovac


Pa dobro, nije baš obavezno da bude analitičan, ipak je ovo blog. Po mom mišljenju dobar.Dulić je bruka od čoveka, sa druge strane je dobar jer na delu i transparentno pokazuje u šta se DS pretvorio.


slažem se. ali ja sam napisao "novinski tekst". ima sličnih tekstova po raznim novinama. Tu ima istine. Ali kakve, zašto i koliko?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 18:49 10.03.2011

Re: Drago,

Dobro Drago ... reč trač promeniću rečju priča(menjam komentar). Da li će to promeniti stvar?

Ne tražim od tebe da ništa menjaš..Ti imaš pravo stvari nazivati onako kako ih vidiš..
No, ja ti samo ukazujem na ono što je već utvrđeno..Dakle, nesumnjivo je utvrđeno da je do sada za bilborde na "Srbija Openu" otišlo 475 hiljada evra, kao što je utvrđeno i da je izrada sajta koštala 25 hiljada evra...ista stvar je utvrđena i glede trgovine računarima...
Dakle, ono što je utvrđeno i potvrđeno ne može biti trač...to sam hteo da ti kažem..
ivana23 ivana23 18:58 10.03.2011

Re: Drago,

Drago Kovacevic
Dakle, nesumnjivo je utvrđeno da je do sada za bilborde na "Srbija Openu" otišlo 475 hiljada evra...


Tih 475 hiljada evra je uplaceno preduzeću "Njus vol", a Srdjan Dokovic je kod Jugoslava Cosica na TV B92 prezentovao da je na njihov racun, za obe godine postavljanja bilborda, uplaceno 13 miliona dinara. Pa je logicno pitati gde se delo preostalih 30 miliona.
tsunade tsunade 19:28 10.03.2011

Re: Drago,

Tu ima istine. Ali kakve, zašto i koliko?


ova tri pitanja su nedotupavna.
ljubicastioblacic ljubicastioblacic 20:32 10.03.2011

Re: Drago,

tsunade
ova tri pitanja su nedotupavna.

što? nisi ih shvatila?
ljubicastioblacic ljubicastioblacic 20:42 10.03.2011

Re: Drago,

ivana23

Drago KovacevicDakle, nesumnjivo je utvrđeno da je do sada za bilborde na "Srbija Openu" otišlo 475 hiljada evra...Tih 475 hiljada evra je uplaceno preduzeću "Njus vol", a Srdjan Dokovic je kod Jugoslava Cosica na TV B92 prezentovao da je na njihov racun, za obe godine postavljanja bilborda, uplaceno 13 miliona dinara. Pa je logicno pitati gde se delo preostalih 30 miliona.


to je verovatno tačno.
ali time treba da se bavi istraživačko novinarstvo, koje podrazumeva medij, tim i nastup na mediju ... to ne mogu da obezbede tekstovi po blogovima i novinama. Bar ne sada.
ivana23 ivana23 20:49 10.03.2011

Re: Drago,

ljubicastioblacic
to je verovatno tačno. ali time treba da se bavi istraživačko novinarstvo, koje podrazumeva medij, tim i nastup na mediju ... to ne mogu da obezbede tekstovi po blogovima i novinama. Bar ne sada.


Slazem se.
tsunade tsunade 20:54 10.03.2011

Re: Drago,

što? nisi ih shvatio?


nije lako shvatiti misaoni tok oblačića ljubičaste boje.
ljubicastioblacic ljubicastioblacic 21:04 10.03.2011

Re: Drago,

Drago Kovacevic
Dobro Drago ... reč trač promeniću rečju priča(menjam komentar). Da li će to promeniti stvar?Ne tražim od tebe da ništa menjaš..Ti imaš pravo stvari nazivati onako kako ih vidiš..No, ja ti samo ukazujem na ono što je već utvrđeno..Dakle, nesumnjivo je utvrđeno da je do sada za bilborde na "Srbija Openu" otišlo 475 hiljada evra, kao što je utvrđeno i da je izrada sajta koštala 25 hiljada evra...ista stvar je utvrđena i glede trgovine računarima...Dakle, ono što je utvrđeno i potvrđeno ne može biti trač...to sam hteo da ti kažem..


Znate Drago, Vi imate jednu zavičajnu crtu, romantičnu ... opisujete duh Krajine i lepotu ljudi, navika i običaja ... lepo ste nam opisali Božić. Umete, preko burazera, da nam naslikate tekuća pitanja kroz prizmu politike i života.

Ali, ja samo mislim, da u ovoj Formi, u kakvoj ste nam se sad obratili ... nazvaću je neutralno, u Trećoj Formi se ne snalazite ponajbolje.
A Vi pišite, kako Vam odgovara.

Srdačan pozdrav
ljubicastioblacic ljubicastioblacic 22:37 10.03.2011

ccc

sss
vojislav948 vojislav948 09:10 11.03.2011

Re: Drago,


Da li je to baš tako? Od trača do istine

Pa koliko sam shvatio ovo je poziv institucijama države, da istraže ovo i da konačno stave tačku na.... Ne treba ništa prejudicirati, ali obzirom da je utrošeno dosta novca poreskih obveznika, zar je nedopustivo da se to prekontroliše i transparentno o tome progovori. Mislim da je to pravi put.
ljubicastioblacic ljubicastioblacic 13:24 11.03.2011

Da ...

poziv institucijama države


... a oni "ne znaju" odakle da počnu ...
apectator apectator 05:58 12.03.2011

Re: Drago,

Nije nikako trač da je već dao Đokovićima 475 hiljada evra

Dao jeste ali nije Đokovićima.Oni su dobili manji deo.Plaćano je preko posrednika koji je najveći deo novca zadržao.I koji je sigurno umeo da se lepo oduži.
automatic automatic 17:09 10.03.2011

Čistač

Čovek rešio da počisti Srbiju, pa krenuo od budžeta, gde se inače obavljaju najprljavije radnje...
ivana23 ivana23 18:38 10.03.2011

***

Milan Karagaća Milan Karagaća 19:00 10.03.2011

Čistoća je pola zdravlja

a valjda to lekari najbolje znaju, pa šta košta da košta.
Jedini problemčić je što se nešto ne vide efekti te kampanje, ali su zato neki videli vajdu.Ma čisti patriotizam.
vojislav948 vojislav948 15:37 11.03.2011

Re: Čistoća je pola zdravlja


Ma čisti patriotizam.

Za te pare i tata bi sine....
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:59 11.03.2011

Re: Čistoća je pola zdravlja

vojislav948

Ma čisti patriotizam.

Za te pare i tata bi sine....

Nole je super...Njemu je Srbija otadžbina, ali Monte Karlo je otadžbina njegovih para..
maca22 maca22 21:56 10.03.2011

Evo

Evo ja imam komsije koji bacaju pune kese sa đubretom kroz prozor, na ulicu, sa četvrtog sprata. Da.

Ako pozovem komunlanu policiju hoće li i meni reći što pričaju drugima: da nemaju dovoljnu ljudi na terenu, da moram da instlairma video nadzor nad zgrad da bih snimila dokaz, naglasili da nisu tu da zastrašuju gradjane, itd. ?
AlexDunja AlexDunja 22:05 10.03.2011

e, drago

što je mnogo,
mnogo je.

egobg egobg 00:24 11.03.2011

nemam vise ni sa kim, a ni protiv koga

...da li je blog, da li je tronozac u londonskim parkovima, a mozda i po neki tekst u novinama, ipak duznost zdravorazumnog zborenja je nuznost kad vlada jednozublje diljem srbijice.. zato Drago samo praši, dje god, kad god, uvek... pa ako nekad i lupis jbg, Čoek si :))
Postavlja se pitanje koji mozak danas moze da vidi srbiju u tehnikoloru? ko su ti koji na takve primere bahacenja prizivaju neka istrazivanja neke analize? Kome treba kasika da bi shvatio da je govno jednostavno govno a ne cokoladni mus? Koji mozak moze da sumnja i postavlja znak pitanja nad nepobitnom cinjenicom da nas iz dana u dan godinama i decenijama unazad kecaju kojekakve telece glave raznih prezimena i imena.
medjutim pogubno je to sto odgovor na pitanje ko im je to omogucio zasluzuje da svako od nas svako jutro kad se pogleda u ogledalo odvali sebi jednu propisu samarcinu. Ne bi li se kojim slucajem opametili...
ljubicastioblacic ljubicastioblacic 16:55 11.03.2011

Re: nemam vise ni sa kim, a ni protiv koga

egobg
...da li je blog, da li je tronozac u londonskim parkovima, a mozda i po neki tekst u novinama, ipak duznost zdravorazumnog zborenja je nuznost kad vlada jednozublje diljem srbijice.. zato Drago samo praši, dje god, kad god, uvek... pa ako nekad i lupis jbg, Čoek si :)) Postavlja se pitanje koji mozak danas moze da vidi srbiju u tehnikoloru? ko su ti koji na takve primere bahacenja prizivaju neka istrazivanja neke analize? Kome treba kasika da bi shvatio da je govno jednostavno govno a ne cokoladni mus? Koji mozak moze da sumnja i postavlja znak pitanja nad nepobitnom cinjenicom da nas iz dana u dan godinama i decenijama unazad kecaju kojekakve telece glave raznih prezimena i imena. medjutim pogubno je to sto odgovor na pitanje ko im je to omogucio zasluzuje da svako od nas svako jutro kad se pogleda u ogledalo odvali sebi jednu propisu samarcinu. Ne bi li se kojim slucajem opametili...


Majstore, baš si ga, opisao i proživeo.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana