Društvo| Mediji| Politika

O šarenoj bandi!

Filip Mladenović RSS / 14.03.2011. u 14:34

NAROD i VLAST
NAROD i VLAST
Šta se dobija kada se pomešaju ružičasta boja, kojom nam vlada zamazuje oči, i crna boja, koja nas zapljusne čim izadjemo na ulice ili pogledamo u džepove? Dobija  se - žuta boja.

E, upravo je žuta boja preplavila sve naše medije, zahvaljujući dvodecenijskom gacanju u blatu laži, samoobmana i monopola. Totalno je požuteo naš medijski prostor, sve više podsećajući na upotrebljeni toalet papir. Celukupan državni aparat, policija, sudstvo, tajne službe... samo su posmatrači i podstrekači medijskog filma, koji se iz dana u dan odmotava kroz marginalne teme i sadržaje, zamotane u providan celofan bombastičnih naslova, visokoparnih izraza i glupirity šou programa. Zato što posle 5. oktobra nije svanuo 6. oktobar 2000, sada nam se iz dana u dan pomalja mrak neraščišćenih računa Miloševićeve strahovlade, te nakazne simbioze državnog terorizma, mafijaških klanova i ratnoprofiterskih/tajkunskih nagodbi.

Kao i u slučaju suočavanja sa počinjenim ratnim zločinima, srpski establišment žilavo odbija da se suoči sa ovdašnjim zločinima, sa eskadronima smrti kojima je ubijanje posao, a pljačke i nasilje - održavanje svakodnevne kondicije.  Nema više šta da se ubija, siluje, krade i pali po Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, ali tu je - Srbijica. Svi ratni zločinci, ratni huškači, mafioze i plaćene ubice skupili su se u ovoj suženoj Srbiji, maloj bari sa mnogo krokodila. Ova zemlja je postala svetski rekorder po gustini naseljenosti kriminalaca svih fela. Srbija je postala i raj za zanimanje zvano telohranitelj. Kako je krenulo uskoro ćemo pored policijske akademije osnovati i Fakultet za telohraniteljstvo. Srbija je postala beplatni reklamni poligon za pokazivanje prednosti automobila marke »AUDI«. Posao telohranitelja postao je najprofitabilniji, unosniji od estradne ili sportske profesije, a još se i ne plaća porez.  U Srbiji sitni lopovi i kriminalci idu u zatvor, dok krupni idu uživo u program i na stranice tiražnih novina, sa sve telohraniteljima u pozadini!

Ovde je stalno istraga u toku, dok ministar policije i tužilac čekaju Božić Batu da im donese dokaze za tolika ubistva i pljačke/otimačine širom Srbije. Ovde se ništa i ne dešava osim TV serija i serija ubistava i pljački. Kao da smo u nekom otetom avionu: postali smo taoci naoružanih bandi, huligana i telohraniteljskih armija, dok nam piloti poručuju da gledamo programe TV PINK i HEPI kanala. Dolazak do vlastitog stana ovde je postala najveća avantura, jer se upravo tu dešavaju ubistva, kradje ili prebijanja sa teškim telesnim povredama. A tek dolazak do istine, počev od slučaja "Kolubara"... Što reče kolega satiričar Bojan Ljubenović, taj slučaj "Kolubara" je samo površinski kop!

Municija nepotrošena na frontovima prohujalih ratova sada puni crne hronike i oglasne prostore za čitulje. Umesto punih imena i prezimena, kao i uzornih zanimanja, Srbijom haraju nadimci i oznake tipa »kontroverzni biznismen«, »žestoki momci«, »navijači« i »huligani«. Umesto demokratskog dijaloga, kulture govora ili razmene mišljenja, u Srbiji su i dalje u modi tzv. informativni razgovori. Nadiru legije buba, buha i bubica, dok vlada čeka da raspiše tender za nabavku odgovarajućeg spreja za deratizaciju i dezinsekciju.

Zato je narod lepo složio boje: požuteo je od muke, pobeleo od straha, pozeleneo od besa, pocrveneo od minusa na tekućim računima i porumeneo od gledanja televizije!

Atačmenti



Komentari (11)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mikimedic mikimedic 14:52 14.03.2011

jao pa jel ovo

opet pocetak jednog divnog bloga



(copyright: niccolo ili alselone, cini mi se)
Filip Mladenović Filip Mladenović 14:54 14.03.2011

Re: jao pa jel ovo

mikimedic
opet pocetak jednog divnog bloga(copyright: niccolo ili alselone, cini mi se)

Bolji i lepši blog je trenutno u Domu Narodne skupštine, gde se očekuje polaganje zakletve ministara rekonstruisane Vlade!
Vlada je zaista rekonstruisana, sve skela do skeleta!
mikimedic mikimedic 14:59 14.03.2011

Re: jao pa jel ovo

Bolji i lepši blog je trenutno u Domu Narodne skupštine


jel to gordanac pise blog

alselone alselone 08:04 15.03.2011

Re: jao pa jel ovo

mikimedic
opet pocetak jednog divnog bloga


corak, ove blogove vise ni ferero ne bi pohvalio, a kamoli pocetak neceg kvalitetnijeg.
bar da je budimac tu, pa da skoknemo na neku corbu, cuo sam da je domacin umetnik tog polja...
vojislav948 vojislav948 17:49 14.03.2011

talog na površini


Ovde je stalno istraga u toku

Spektar svih boja i presuda po di koja. Talog i mulj mulja po Srbiji. Srbiji ne pomažu više ni izbori, jer sa ovim zlom se teško može izboriti. Gospodin Predsednik nas je briljantno uveo u stanje institucionalne krize sa znacima paralize. Sada on više ne zna kud i kako dalje, a oko nas beznađe, bezakonje, korupcija, stranački javašluk i obesni nestašluk. Pesimizam i strah uvukoše se među građane. Uvukoše nas u bespuće, puta nigde na vidiku. Istraga je i dalje u toku i budite sigurni neće se završiti u roku.
blogovatelj blogovatelj 18:02 14.03.2011

Jesi siguran

Ova zemlja je postala svetski rekorder po gustini naseljenosti kriminalaca svih fela


Mislis da ih u Srbiji ima vise po kvadratnom kilometru nego u Vrnoj Gori ili Bosni?
Ljuto se varas.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 01:26 15.03.2011

Re: Jesi siguran

Ljuto se varas.


Otkud znas? Mislim, moguce da si u pravu. Vrlo verovatno da jesi u pravu. Ali otkud mozes sa takvom sigurnoscu da tvrdis?
kostresh_harambasha kostresh_harambasha 20:25 14.03.2011

Полиција успешна, криминал расте

Све ово је већ виђено. Иста мета, исто растојање. Било је то 90-их година прошлог века.

Да ли је потребно на ово додати коментар да када се деси крађа или пљачка у вредности мањој од 15.000 динара, полиција неће да јури разбојнике. Врло често неће ни да изађе, да изврши увиђај.

Сваки дан на телевизији слушамо о спектакуларним хапшењима и великим акцијама наше полиције. Кад изађемо видимо само пораст криминала. За те лажи са ТВ екрана нико не хаје, чак ни крадљивци споменика и бисти, поклопаца шахтова и решетки канализације, сиромашни возачи склепаних нерегистрованих возила, од којих беже преплашени возачи, јер никад неће добити одштету за судар са њима,...

Полиција успешна, министар је најевропљанин, а криминал константно расте.
jedan.kub jedan.kub 00:12 15.03.2011

Re: Полиција успешна, криминал расте

Полиција успешна, министар је најевропљанин, а криминал константно расте.

A zna li neko dokle ce to tako?
fantomatsicna fantomatsicna 10:07 15.03.2011

A mogla bi

da se napravi duga od svih tih boja da..vam nije crno pred ocima
kukusigameni kukusigameni 12:23 15.03.2011

!!!

HAJDE, SVI LEPO GORE KOD UROSA NA BLOG, DA VIDIMO STA MOZEMO DA URADIMO!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana