Životni stil

DUVAN, CIGARETE...

mikele9 RSS / 30.03.2011. u 22:23

 dim-cigarete-498.jpg

Iako mi je otac bio strastveni pušač, ono, žutobraon prsti, pregoreli, pušio je tri, četiri kutije niške Drine dnevno, pušenje me nije privlačilo sve do pred kraj osnovne škole. Onda je jedan drugar iz odelenja doneo kotroban, živeo je u obližnjem selu, gajili su između ostalog duvan i on je s vremena na vreme uspevao da mazne krupno rezanog crnog duvana a la Gitanes, dovoljno za jedno pešes cigareta. Uvijali smo ga u novinske margine a ponekad i u listove iz svesaka. Čar krađe i pripadnost maloj grupi posvećenih privukla me kao magnet! Pocuclao sam prvi dim kao da mi je poslednji i tako mi se zavrtelo u glavi da sam u trenutku doneo odluku da to nikad više ne pokušam! Ne tako, navalio si k'o sivonja, lakše, malo po malo dok se ne navikneš i dok ne počne da ti prija, posavetovao me Danilo ponavljač i momak iskusan u mnogim stvarima. Tog dana ga nisam poslušao ali kako je vreme prolazilo a ja sedeo sa pušačima, poče meni da se otvara dizna. Polako, neosetno ja propuših i zaista poče da mi prija. Da mi prija na nekoliko nivoa: Osećao sam se starijim i sam sebi važnijim, o devojčicama da i ne govorim. Naša grupa je uživala njihovo nepodeljeno interesovanje i uvažavanje.

E, da! Kotroban je naziv, ime koje je nastalo modifikovanjem italijanske reči contrabbando koja znači krijumčarenje, šverc. Sve države na svetu imaju monopol na duvan i njegovu sadnju, zna se u glavu svaki zasađeni struk i česte su i rigorozne kontrole privatnih odgajivača ove ovisničke biljke. Sankcije zvane kazne su oduvek bile stroge prema onima koji odvoje nešto duvana za sopstvene ili potrebe prodaje na crno. Od Kube, prekoHercegovine, Crne Gore, Makedonije, Turske, Egipta...privatni gajioci svete biljke, uvek su nalazili način kako da državi zamažu oči i izvesnu količinu duvana sačuvaju za sebe ili šverc. Ono istina je da je država dobijala najkvalitetniji list ali se i od slabijih listova, podlistaka i stabljike preciznim sečenjem dobijao duvan kojim je većina pušača bila više nego zadovoljna.

Posle kotrobana počeo sam da kupujem na trafikama, prvo pet komada u fišek a već u gimnaziji, pakla burazeru! Prvo sam pušio Gnjilansku Dravu a onda se pojavila i Drava (crvena kutija) Titogradskog duvanskog kombinata pa sam prešao na nju. U ono vreme je bilo uobičajeno da đaci/učenici posle zimskog raspusta, petnaestak dana provedu na praksi u nekom od gradskih preduzeća. Jedne godine nam je zapalo da praksu odradimo baš u duvanskom kombinatu! Naše sreće! Zaduženi profesori pušili su, pili Lozu i kafu sa poslovođama, na nas nisu obraćali pažnju. Pušili smo dok ne bismo pozeleneli! Na izlasku iz kombinata postojala je kontrola ali samo onako ovlaš, bili razumni ljudi, iznosili smo u džepovima i po pedesetak cigareta dnevno. Moj školski drug Nikola, od malena preduzimljivog duha, rešio je da iznese veliku količinu cigareta i proda ih Malisorima na Pjaci. Poneo je kišobran i pred izlazak iz kombinata napunio ga  cigaretama. Ispalo je da je bio zlehude sreće, samo što smo prišli izlazu pljusnula je kiša. Nikola je mahinalno otvorio kišobran i očas je bio zasut cigaretama koje su ispadale iz kišobrana i padale u kišom već stvorene barice. Ljudi iz kontrole su se smejali a Nikola je dobio ukor pred isključenje.

Mnoštvo anegdota vezano je za moje prve pušačke godine. Bato Todorović tada jedan od najpopularnijih fudbalera Budućnosti, pojavio se jednog dana u sakou! Sako je bio nekako čudno skrojen, dužine jedva ispod pojasa ali su svi koji su držali do sebe, među njih ubrajam i sebe, po svaku cenu morali da imaju sako nalik Batovom! Tetak krojač mi je od očevog starog, napravio novi, model prevrnuti sako. Nego da se vratim pušenju. Paklo Drave sam držao u unutrašnjem, bio sam ponosan na njega, džepu sakoa. Moj otac je jedne noći ostao bez cigareta, što mu se retko dešavalo, morao je još da radi da bi završio započeti posao a kako bez doze? Ne paleći svetlo da nas ne bi probudio počeo je da pretura po džepovima kaputa i sakoa sve u nadi da će pronaći makar jednu cigaretu. Bio je srećan kad je u unutrašnjem džepu mog sakoa pronašao skoro punu paklu. Zapalio je i ne gledajući u kutiju. Posle dva dima shvatio je da to nije njegova Drina. Ujutro smo zajedno izašli iz kuće, on na posao, ja u školu. Na stepeništu me zaustavio i pitao, više konstatovao: Ti pušiš. Izvadio je praznu paklu Drave i pokazao mi je. Hrabro sam odgovorio: Pušim! Nemoj sine, otrov je to, ti si još u razvoju...Ovo poslednje nisam uzeo za validan argument, mesec dana pre toga bio sam na regrutaciji, visina 185cm sa nepunih 17 godina, ni centimetar posle toga nisam porastao a bavio sam se atletikom, fudbalom, dizao tegove, plivao, bio majstor u kraulu i Madam Butterfly stilu. Natezali smo se nekoliko meseci a onda mi je jednog dana dao pare i rekao: Evo ti, molim te da ne pušiš mnogo, da se kontrolišeš a posebno da druge ne moljakaš za cigarete. Pred njim sam zapalio cigaretu tek kao student. On je već davno bio ostavio pušenje zbog komplikacija sa srcem i držao se toga disciplinovano do kraja života.

Ili moj razredni B.Đ. visok, mršav do usukanosti, kockar, odličan pokeraš, takođe strastven pušač, po pet puta je za vreme pismenog iz matematike, to nam je predavao, izlazio u hodnik da popuši. Nije ga brinulo prepisivanje, tačno je znao ko od nas i koliko zna njegov predmet. Bio je nikotinski ovisnik par excelance! Kako i zašto, verovatno iz zezanja, sazove jednom prilikom roditeljski sastanak kojem smo morali da prisustvujemo i mi đaci mučenici! Strpamo se nekako po troje, četvoro u klupe, roditelji po dvoje. Neka ustanu svi koji puše, izreče glasno B.Đ. Za trenutak nastade muk i tajac a onda kao po komandi ustade celo odelenje i pušači i nepušači. Dobro se sećam S. B., belopute, rumenih obraza, stidljive devojčice i njene prkosno uzdignute bradice. Eh, imao sam drugarice i drugove kakvi se retko sreću. Sve ih nosim u srcu i često mislim na njih, nikoga nisam zaboravio. E da, ispade jedan incident. Iskobelja se iz klupe majka Zorana Medenog, priđe i lupi mu šamarčinu: Nećeš ti meni pušit' dok sam ja živa!  Jedva je razredni i neki od roditelja zaustaviše da ga ne isprebija. Dođemo Fićo i ja po Medenog, ona nas uvede, skuva kafu, ponudi nas cigaretama, duvanimo i srčemo kafu a Medeni kao isprebijani pas sedi sa strane i tužno nas gleda. Uradismo to dva puta a onda prekidosmo. Uvrnut način vaspitanja je imala Zoranova majka.

Ili. Otvara se novoizgrađena deonica Jadranske magistrale kroz Platije, kanjon Morače i u Mojkovcu se održava svečanost na kojoj će je Blažo Jovanović Predsjednik Republike Crne Gore pustiti u promet. Miško Bijelić i ja kasnimo u gimnaziju i vidimo autobus u koji ulazi poznat nam svet. Đe ćete, đe idete, pita Miško. Idemo kao predstavnici omladinske organizacije na svečano otvaranje magistrale u Mojkovac, odgovori neki od rukovodilaca. Pogledasmo se za čas pa pravo u autobus. U Mojkovcu bi što bi, Blažo preseče vrpcu, pa se krenu put hotela da se pojede i zalije. Omladinci, tj mi, skupismo ono malo para što imadosmo, te se sjurismo u jednu kafanu. Kad je došlo vreme za povratak, rukovodioci odavno otišli za svojim poslom, ispostavi se da je naš autobus pokvaren te moramo da sačekamo da sutra pošalju drugi po nas. Šetali mi po one dve Mojkovačke ulice, zahladnelo pa se dogovorimo da odemo u hotelski restoran. Pošto je neko javio u Titograd da je grupa omladinaca zbog kvara na autobusu ostala u Mojkovcu, osoblje nam dozvoli da noć provedemo u restoranu a neko iz opštine donese i nešto novaca. Ispalo je da po glavi omladinskoj, novca ima za ili porciju pasulja ili po litre vina ili kutiju cigareta. Pogađate za šta sam se ja odlučio.

Ili. Ponavljam se ali ćete bar utvrditi gradivo. Pošto mi u KBC Srbije aprila 2007 godine ne probušiše zapušenu arteriju, i kad prođe vreme određeno za držanje kese s peskom na mestu gde su mi u butnu arteriju ufuravali žicu, ogrnem jaknu, spustim se liftom u prizemlje, uzmem produženi s mlekom iz automata i izađem napolje. Sednem na jedan zidić, srkućem kafu i psujem, jedino meni od svih koji smo bili u sobi nisu uspeli sa bušenjem! Bacim pogled na desno, kiosk! Na noge lagane, imate li cigarete? Samo kratki Camel, odgovori prodavajuće lice. Kupim i upaljač, prekrstim nogu preko noge, zapalim, udahnem, srknem kafu i osetim se svoj 100%! Dan se prolepša, sinu sunce, začuh cvrkut ptica, s ljubavlju gledah vrapčiće koji se valjahu po prašini ne bi li se oslobodili parazita.

Ili. Letimo iz Moskve Dr. Jermenin i ja za Volgograd, nekad Staljingrad, sad Caricin, cevčimo Stoličnaju i rešimo da zapalimo po duvan. A bilo još tada zabranjeno na lokalnim linijama. Razgaćili se mi, jedan dim, jedan gutljaj, kad ne potraja dugo eto ti pored nas stjuardesa Kolos sa Rodosa, mogla bi da nas obojicu nosi u zubima: Не курить! Na basu bi joj mogaopozavideti i pokojni Šaljapin. Sila boga ne moli te utulismo cigarete i nastavismo sa Stoličnajom.

Ili. Pre neki dan vraćajući se groblja, siđemo moja drugarica i koleginica Dragica i ja u Metro stanicu kod Vuka. Nigde nikoga, pustoš je svud. Sednemo na hladne plastične stolice i Dragica stari kršilac propisa, normi i ostalih zakona, kaže: Ja ću da zapalim, ko zna kad će da stigne voz. Zapalim i ja i nismo čestito povukli ni tri dima iz zvučnika se začu metalan glas: Na stanici je zabranjeno pušenje! Osvrnu se Dragica, pogleda naviše: Pička im materina, kamere.

Kao i sve droge i duvan u našem mozgu ima svoj receptor. Njega zatvoriti, tvrde naučnici, isto je tako teško kao zatvoriti receptor za heroin.

P.S. Neću se pozivati na duhovitost Mark Tvena o ostavljanju duvana ali moram da vam kažem: Nemojte pušiti, nemojte ni počinjati, ostavljajte ga kako znate i umete, bežite od njega kao od đavola!

P.S.2 Dok ovo pišem u pepeljari mi se pikavci množe kao mravi.



Komentari (90)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

jesen92 jesen92 22:40 30.03.2011

muka je to

..razumem tvoju muku dragi Mikele...
mikele9 mikele9 08:58 31.03.2011

Re: muka je to

..razumem tvoju muku dragi Mikele...

Hvala ti na razumevanju jesenjava Najgore je to što nikoga ne možeš da optužiš osim samog sebe
jesen92 jesen92 22:46 31.03.2011

Re: muka je to

Najgore je to što nikoga ne možeš da optužiš osim samog sebe

...znaam..kad bi se nasao krivac sve bi bilo lakse....
loader loader 22:50 30.03.2011

Može - ne može - hoće - neće ..

Nema priče o duvanu...
Ima priče, jedino, o nama samima.
Ko hoće - može.
Ko neće - kaže "ne može".





Ima svašta. A koga zanima

i neobavezna literatura xxx
mikele9 mikele9 09:06 31.03.2011

Re: Može - ne može - hoće - neće ..

Nema priče o duvanu...
Ima priče, jedino, o nama samima.
Ko hoće - može.
Ko neće - kaže "ne može".

Ima priče o duvanu, o ljubavi, cunamiju, Gadafiju...ima priča o svačemu ali ovaj drugi deo je tačan


Ima svašta. A koga zanima

Zanima, kako da ne, čitao sam još kad si ga objavio, divim ti se ali mi ljudi nismo skrojeni kao konfekcija. Priznajem, često nam je lakše da lažemo sami sebe.

zekapijevodicu zekapijevodicu 23:12 30.03.2011

moja prababa, crnogorka,

švercovala je duvan u 19. veku preko austrijsko-crnogorske granice, iz Hercegovine u Kotor. Pušila je od 15. godine skoro do kraja, do pred smrt. I u starosti, bila je vitalna i govorljiva. U 91. bila je malo gripozna, lekar joj zabranio duvan. Ležala je u krevetu, niko nije hteo da joj doda cigarete, a ja krao od ćaleta Moravu i donosio babi: a onda mi je ona, za pamćenje, naširoko i nadugačko ispričala svoju priču o duvanu, švercu i svojoj mladosti.
mikele9 mikele9 09:11 31.03.2011

Re: moja prababa, crnogorka,

švercovala je duvan u 19. veku preko austrijsko-crnogorske granice, iz Hercegovine u Kotor. Pušila je od 15. godine skoro do kraja, do pred smrt. I u starosti, bila je vitalna i govorljiva. U 91. bila je malo gripozna, lekar joj zabranio duvan. Ležala je u krevetu, niko nije hteo da joj doda cigarete, a ja krao od ćaleta Moravu i donosio babi: a onda mi je ona, za pamćenje, naširoko i nadugačko ispričala svoju priču o duvanu, švercu i svojoj mladosti.

Zabolelo grlo mog dedu i otišao kod lekara. Lekar mu kaše da je u pitanju lakša prehlada a deda ga pita da li sme da nastavi da puši. Imao je preko osamdeset godina. Lekar ga upita kad je počeo da puši a kad mu deda reče: u petoj godini, lekar se nasmeja: samo vi nastavite, bilo bi rizično prekidati
Dr M Dr M 23:26 30.03.2011

Reke u kojima smo se davili


Drina, Morava, Drava, Ibar...bila i Sava, specijalna za vojsku.

Ja sam prvi put probao Papastratos No 1, kad sam imao 15, da vidim šta će da se desi ako me ponude negde u odraslijem društvu, onih od 16, 17, da ne ispadnem...a Papastratos bio u kući a ja sam. Imali smo, onda, familijarne veze sa Grčkom, zato Papastratos.

Otac je pušio zelenu Moravu, bila jeftinija od Drine, primerenija našem imovnom i društvenom statusu. Nikad mu nisam uzeo ni komad, pošeo da kupujem sam, pred odlazak u školu, za odmoreu klozetu.

Posle je u modu ušao Kent, nije mi bio skup jer smo napredovali na društvenomaterijalnoj lestvici, a i nisam mnogo pušio, do 5 dnevno, ni danas ne pušim više.

Jedne večeri Pod lipom, kaže mi jedan prijatelj: "Da Ti dam nešto bolje"?
I da mi žutu Kumanovsku Dravu koju sam, posle, pušio dok se nije raspala Juga i nije bilo više Drave. I, kad su me pitali što pušim tu krdžu, odgovarao sam: "Postojan kvalitet, ne mož` da bude gora". I, niko se ne [i]grebe o ovo[/i].

loader loader 23:38 30.03.2011

Re: Reke u kojima smo se davili

Reče mi jedan prijatelj da je najbolji miks.. :)


Dr M Dr M 23:44 30.03.2011

Re: Reke u kojima smo se davili

loader
Reče mi jedan prijatelj da je najbolji miks.. :)




Ovo nisu reke, ovo je ceo sliv..
mikele9 mikele9 09:13 31.03.2011

Re: Reke u kojima smo se davili

Jedne večeri Pod lipom, kaže mi jedan prijatelj: "Da Ti dam nešto bolje"?
I da mi žutu Kumanovsku Dravu koju sam, posle, pušio dok se nije raspala Juga i nije bilo više Drave. I, kad su me pitali što pušim tu krdžu, odgovarao sam: "Postojan kvalitet, ne mož` da bude gora". I, niko se ne grebe o ovo.

Sećam je se, bila je odlična cigareta, pušio i ja neko vreme.
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:33 30.03.2011

.

hehh,mislim da je upravo taj miris duvana koji ostaje na prstima i uvlaci se pod nokte,odbijajuci da iscezne,razlog sto ja danas uopste nemam zelju za istim.

nesto,staro =)
mikele9 mikele9 11:27 31.03.2011

Re: .

hehh,mislim da je upravo taj miris duvana koji ostaje na prstima i uvlaci se pod nokte,odbijajuci da iscezne,razlog sto ja danas uopste nemam zelju za istim.

nesto,staro =)

Dobro kaže Zdenka: Ti (ja) nikad nećeš znati
africkaunija africkaunija 23:34 30.03.2011

Ti si čudo Mikele...

iako mi je otac bio strastveni pušač, ono, žutobraon prsti, pregoreli, pušio je tri, četiri kutije niške Drine dnevno, pušenje me nije privlačilo sve do pred kraj osnovne škole.


Šta kažeš čoveče, duvan te nije zanimao ni sa 3, 5, 7, 10 godina, ali zato sa 14 godina si bio profi a...Ti si čudo Mikele.
Inače, šansa da dete pušača i alkoholičara bude to isto je 90 %, i tu greške nema.
mikele9 mikele9 11:31 31.03.2011

Re: Ti si čudo Mikele...

Šta kažeš čoveče, duvan te nije zanimao ni sa 3, 5, 7, 10 godina, ali zato sa 14 godina si bio profi a...Ti si čudo Mikele.
Inače, šansa da dete pušača i alkoholičara bude to isto je 90 %, i tu greške nema.

Da sam čudo u pravu si ali da te pitam: Jel' to Afričkaunija pelazi u partizanke omorike tanke i partizane visoke jablane
margos margos 01:18 31.03.2011

Ti o cigarama,

kao ja o zdravijoj hrani... Pa kako pomislim da bi trebalo zdravije da se hranim, tako mi se prijede slaninica, čvarci, mas'-'leba i aleva paprika.

Ćuti i puši i ne zazivaj onog koji nit' ore ni't kopa, već samo sluša šta svet govori...
myredneckself myredneckself 01:48 31.03.2011

Re: Ti o cigarama,

Ćuti i puši i ne zazivaj onog koji nit' ore ni't kopa, već samo sluša šta svet govori...



mikele9 mikele9 11:36 31.03.2011

Re: Ti o cigarama,

kao ja o zdravijoj hrani... Pa kako pomislim da bi trebalo zdravije da se hranim, tako mi se prijede slaninica, čvarci, mas'-'leba i aleva paprika.

Ćuti i puši i ne zazivaj onog koji nit' ore ni't kopa, već samo sluša šta svet govori...

Pita mene J.: Kako bre ti jedeš i slaninu i čvarke a ni gram ti se ne zalepi i nemaš ni trigliceride ni holesterole? Kaj da joj velim, takva mi sorta
P.S. Draga Margi, saveta ću se držati k'o pijan plota
mikele9 mikele9 11:41 31.03.2011

Re: Ti o cigarama,

Draga Dušo, DUCT TAPE ali i ruke iza leđa vezane lisicama i bukagije na nogama
mirelarado mirelarado 13:05 31.03.2011

Re: Ti o cigarama,

Као и ти, Микеле, сваком саветујем да бежи што даље од дувана, да га никада не проба. Гадан је порок а зависност спада међу најтеже. Зато и ја боље да ћутим.
mikele9 mikele9 13:26 31.03.2011

Re: Ti o cigarama,

Као и ти, Микеле, сваком саветујем да бежи што даље од дувана, да га никада не проба. Гадан је порок а зависност спада међу најтеже. Зато и ја боље да ћутим.

Ali priznaj da prija kad sednemo uz kafu i kolače i razgovor i druženje
mirelarado mirelarado 13:39 31.03.2011

Re: Ti o cigarama,

mikele9
Као и ти, Микеле, сваком саветујем да бежи што даље од дувана, да га никада не проба. Гадан је порок а зависност спада међу најтеже. Зато и ја боље да ћутим.

Ali priznaj da prija kad sednemo uz kafu i kolače i razgovor i druženje


Наравно да прија, ђаво је то, заводљив...
tigrette tigrette 01:45 31.03.2011

Ostaviću. U međuvremenu...

"... I smoke my friends down to the filter
But I feel much cleaner after it rains"

mikele9 mikele9 11:43 31.03.2011

Re: Ostaviću. U međuvremenu...

"... I smoke my friends down to the filter
But I feel much cleaner after it rains"

mlekac mlekac 06:37 31.03.2011

Moj je tata

pusio filter "Beograd"

One bele, skroz bele, sa belim filterom.

E, pazi sad - iako sam godinama pusac, do skora sam imala averziju prema cigaretama sa belim filterom!

Sve, sve, al' kad vidim skroz bele sa belim filterom, prosto mi frka da to uzmem i upalim.

Srecom, sad uture onaj siroki zlatasti prsten izemdju filtera i cigarete, pa to vise ne lici na tatin Beograd.

Pozz druze!
mikele9 mikele9 11:49 31.03.2011

Re: Moj je tata

pusio filter "Beograd"

One bele, skroz bele, sa belim filterom.

E, pazi sad - iako sam godinama pusac, do skora sam imala averziju prema cigaretama sa belim filterom!

Sve, sve, al' kad vidim skroz bele sa belim filterom, prosto mi frka da to uzmem i upalim.

Srecom, sad uture onaj siroki zlatasti prsten izemdju filtera i cigarete, pa to vise ne lici na tatin Beograd.

Pozz druze

Sećam se Beograda ali mislim da su to kopirali KENT koji je čini mi se prvi uveo beli filter.
Pozdrav i tebi drugarice
sesili sesili 07:03 31.03.2011

Povratnik

Čini mi se, Mikele, da si ti batalio cigarete!? Ali, znam da nije lako. Ovo me nešto podseti na moje skoro razmišljanje. Ne vidim ssda, ni među strastvenim pušačima, one žute prste. Vidjala sam to u mladosti. Verovatno su sada "kvalitetnije" Dakle, pazi se samo kamera...
mikele9 mikele9 11:52 31.03.2011

Re: Povratnik

Čini mi se, Mikele, da si ti batalio cigarete!? Ali, znam da nije lako. Ovo me nešto podseti na moje skoro razmišljanje. Ne vidim ssda, ni među strastvenim pušačima, one žute prste. Vidjala sam to u mladosti. Verovatno su sada "kvalitetnije" Dakle, pazi se samo kamera...

Ja mislim da je to zbog toga što cigarete nekad nisu imale filter, pušilo se do samog kraja, držalo sa palcem i kažiprstom
max.cohen92 max.cohen92 08:05 31.03.2011

Ripley...

Za Ripley-a...ja za svojih 36 godina u zivotu nisam,ali bukvalno nikad zapalio cigaretu,niti sam imao zelju da to uradim ikada.Jesam verovatno pasivno popusio par slepera uz ljubljenog pater familiasa koji je jedno vreme bio na 5 pakli dnevno i gdja.Mama na 3,sto je verovatno i razlog da imam neverovatan animozitet prema duvanskom dimu.
Hvala im na tome,ponovio sam to bar milion puta do sada.
Da je do mene sherijatske zakonske odredbe i drakonske kazne bih propisao za mentalni delikt pri pomisli na cigaretu.Za poksaj pusenja neko lagano tranziranje udova,prstiju,pa dalje...
Da li ste Vi pusaci uopste svesni koliko i kako jednom nepusacu smeta to vase uzivanje?To smrdi,stipa,ogavno,bazdi bre.Nije covek anaerobna bakterija,treba mu kiseonik.Smanjim disanje na minimum svaki put kad oko mene hedonisti krenu sa svojim bezobzirnim terorom,jos kad se nadje kakakv kvazi genleman i zapali tompus...prvo sto mi padne na pamet je da nekog prikacim na auspuh kakvog ostarelog dizel motora i da mu sa zadovoljstvom isturiram direktno u pluca.Pa da vidim da li mu prija.
Nikad nisam shvatao pusace,pokusavao sam,trazio logicno objasnjenje i nisam uspeo da dodjem do nekog racionalnog zakljucka,zasto?
mikele9 mikele9 11:55 31.03.2011

Re: Ripley...

Da je do mene sherijatske zakonske odredbe i drakonske kazne bih propisao za mentalni delikt pri pomisli na cigaretu.Za poksaj pusenja neko lagano tranziranje udova,prstiju,pa dalje...

Mnogo je oblasti i ljudi u njima značajnijih po naš život na koje bi mogao da primeniš gore navedene zakonske odredbe i drakonske kazne
max.cohen92 max.cohen92 12:38 31.03.2011

Re: Ripley...

mikele9
Da je do mene sherijatske zakonske odredbe i drakonske kazne bih propisao za mentalni delikt pri pomisli na cigaretu.Za poksaj pusenja neko lagano tranziranje udova,prstiju,pa dalje...

Mnogo je oblasti i ljudi u njima značajnijih po naš život na koje bi mogao da primeniš gore navedene zakonske odredbe i drakonske kazne


Gosn.Mikele, ovo je humana varijanta,gotovo bi se dala pod pacifizam podvesti.Za te koji su predmet Vasih insinuacija imam ideje nakon cijeg bi mi predstavljanja sigurno neko namakao masku ko Hanibalu Lektoru,al` mislim da bi bila ultra efikasna.Pedagoska.
mariopan mariopan 14:26 31.03.2011

Re: Ripley...

Hvala im na tome,ponovio sam to bar milion puta do sada.
Da je do mene sherijatske zakonske odredbe i drakonske kazne bih propisao za mentalni delikt pri pomisli na cigaretu.Za poksaj pusenja neko lagano tranziranje udova,prstiju,pa dalje...
Da li ste Vi pusaci uopste svesni koliko i kako jednom nepusacu smeta to vase uzivanje?To smrdi,stipa,ogavno,bazdi bre.

Sine, ti li si?
max.cohen92 max.cohen92 17:35 31.03.2011

Re: Ripley...

mariopan
Hvala im na tome,ponovio sam to bar milion puta do sada.
Da je do mene sherijatske zakonske odredbe i drakonske kazne bih propisao za mentalni delikt pri pomisli na cigaretu.Za poksaj pusenja neko lagano tranziranje udova,prstiju,pa dalje...
Da li ste Vi pusaci uopste svesni koliko i kako jednom nepusacu smeta to vase uzivanje?To smrdi,stipa,ogavno,bazdi bre.

Sine, ti li si?


It is I...LeClerq.
fantomatsicna fantomatsicna 08:07 31.03.2011

Ne pusim

cigarete a vidim ti se i slikas sa njima
Ako bas moras probaj Svedski snus( ne zameniti sa snuff ili stuff)), koji drzis ispod gornje usne.



A jos bolje primeniti tvoju poslednnju recenicu :bezite!!!

mikele9 mikele9 11:58 31.03.2011

Re: Ne pusim

A jos bolje primeniti tvoju poslednnju recenicu :bezite!!!

E moja draga devojčice, lakše je reći nego učiniti, đavo je prepreden
fedor18 fedor18 08:13 31.03.2011

...

Ili. Letimo iz Moskve Dr. Jermenin i ja za Volgograd, nekad Staljingrad, sad Caricin,

Možda nisam pratio geografsko-toponimske promene u poslednje vreme ili nisam razumeo rečenicu ili ste letile pre 1925.godine ?
Je'l to opet Volgograd postao Caricin ili ... ?
mikele9 mikele9 08:38 31.03.2011

Re: ...

Možda nisam pratio geografsko-toponimske promene u poslednje vreme ili nisam razumeo rečenicu ili ste letile pre 1925.godine ?
Je'l to opet Volgograd postao Caricin ili ... ?

Jeste, vratili mu prvobitno ime. Čak ni ti ne možeš baš da pratiš sve promene i dešavanja. Jesam začuđen ali mnogo je toga
mariopan mariopan 10:14 31.03.2011

Re: ...

Pazi kakva sam ti ja švercerka

Letos rešim da "ostavim duvan" po ko zan koji put, i u Atinu ponesem samo DVE KUTIJE cigareta....i pet kila raznih bombona....i ostanem tri meseca....a tamo kutija cigareta oko 5 evra...pa puta 90 dana..popušim otprilike 400 evra


Sada u decembru, krenem sa drugaricom iz bivše firme koja je nepušač...i uvalim joj 4 boksa u kofer...još toliko kod mene i mislim kakva sam dobra švercerka...onda sedim u onom salonu pred poletanje aviona i lepo vidim kako se SVE U PRTLJAGU VIDI NA SKENERU ..što znači da me neki dobar čova jednostavno pustio da me ne gnjavi...možda ima kevu pušača pa mu bilo žao

Rezime:
Imala sam moje cigarete svih 90 dana,i viška jednu kutiju koju sam ostavila tamo za "ne daj bože" jer mi često ne uspeva da toliko prenesem a ruka mi drkće dok plaćam 5 evra po kutiji tamo
Eh, nikad ne bih kršila Zakon da mi nije budžet tako mali a navika tako velika
fedor18 fedor18 10:41 31.03.2011

Re: ...

mikele9
Možda nisam pratio geografsko-toponimske promene u poslednje vreme ili nisam razumeo rečenicu ili ste letile pre 1925.godine ?
Je'l to opet Volgograd postao Caricin ili ... ?

Jeste, vratili mu prvobitno ime. Čak ni ti ne možeš baš da pratiš sve promene i dešavanja. Jesam začuđen ali mnogo je toga

Super,mada na googlu i sličnim stranicama i dalje stoji Volgograd,kao i na mapama za ovu godinu,a Caricin samo kada se pominje staro ime.No,ako ti tako kažeš ok.Moguće je da dok vest stigne s istoka treba vremena ovim u geografskim štabovima pa da i zvanično izmene.
Ili smatraju da će reka Volga kao deo prirode nadživeti ličnosti i oblike vladavine (Staljina,monarhije itd...),pa sto da neprolazno menjaju prolaznim...
Evo našao sam podatke i o Volgogradskom univerzitetu,pa FK Rotor iz Volgograda za ovu godinu...
http://www.vstu.ru/eng/
http://www.exponet.ru/exhibitions/by-id/summervolg/summervolg2011/index.en.html
Caricina nigde osim u istoriji i monarhistickoj glasnoj propagandi...
mikele9 mikele9 12:03 31.03.2011

Re: ...

Pazi kakva sam ti ja švercerka

Letos rešim da "ostavim duvan" po ko zan koji put, i u Atinu ponesem samo DVE KUTIJE cigareta....i pet kila raznih bombona....i ostanem tri meseca....a tamo kutija cigareta oko 5 evra...pa puta 90 dana..popušim otprilike 400 evra


Sada u decembru, krenem sa drugaricom iz bivše firme koja je nepušač...i uvalim joj 4 boksa u kofer...još toliko kod mene i mislim kakva sam dobra švercerka...onda sedim u onom salonu pred poletanje aviona i lepo vidim kako se SVE U PRTLJAGU VIDI NA SKENERU ..što znači da me neki dobar čova jednostavno pustio da me ne gnjavi...možda ima kevu pušača pa mu bilo žao

Rezime:
Imala sam moje cigarete svih 90 dana,i viška jednu kutiju koju sam ostavila tamo za "ne daj bože" jer mi često ne uspeva da toliko prenesem a ruka mi drkće dok plaćam 5 evra po kutiji tamo
Eh, nikad ne bih kršila Zakon da mi nije budžet tako mali a navika tako velika

Vidiš li ti draga Mariopan dokle smo dogurali! Krajnje je vreme da se ostavlja. Kad, ne znam ali treba što pre
Exitus Letalis Exitus Letalis 12:04 31.03.2011

Re: ...



nicoderm u tri koraka.
svaki korak po 21 dan.
ako želiš + flasteri, uspeh garantovan.
tri koraka su 2 meseca.
posle si sjef ako želiš.

inače, moj dobar prijatelj, lekar, patolog, nepušač al
žena pušač i to ozbiljan, kaže da se ispitivalo naučno da li
postoji neki koristan sastojak, recimo, u vinu ili pivu.
al u duvanu nema nijednog korisnog sastojka. nijednog.
šta više, ove skuplje, koje sam ja pišila, tek one ne valjaju.
od raznih izbeljivača, učvršćivača (da pepeo bude dugačak i beo, zašto
je to važno, ne znam?) do raznih katrana etc.

dakleM, svako sam treba da donese odluku da li će da puši ili ne ali realno, bez zanošenja da mi je deda živeo 100 godina, kod mene je to genetika, neće meni da škodi, više škodi ovo ili ono ... i ostali izgovori.

a da je tačno da pušači neviđeno smrde nepušačima, nema priče.
probajte jedan dan da ne pušite pa se uvalite u neki kafić gde se obilno puši u 50 kvadrata. pada pravo gušenje.

to ja kao bivši pušač, skroz dobronamerno ...
mikele9 mikele9 12:07 31.03.2011

Re: ...

Super,mada na googlu i sličnim stranicama i dalje stoji Volgograd,kao i na mapama za ovu godinu,a Caricin samo kada se pominje staro ime.No,ako ti tako kažeš ok.

Ne tvrdim ali sam pre neku godinu na televiziji, bila valjda godišnjica staljingradske bitke, pomenuli da se grad prvobitno zvao Caricinm pa Staljingrad, Volgograd a sad ponovo Caricin. Ako su oni slagali, onda i ja tebe lažem.
fedor18 fedor18 14:22 31.03.2011

Re: ...

mikele9
Super,mada na googlu i sličnim stranicama i dalje stoji Volgograd,kao i na mapama za ovu godinu,a Caricin samo kada se pominje staro ime.No,ako ti tako kažeš ok.

Ne tvrdim ali sam pre neku godinu na televiziji, bila valjda godišnjica staljingradske bitke, pomenuli da se grad prvobitno zvao Caricinm pa Staljingrad, Volgograd a sad ponovo Caricin. Ako su oni slagali, onda i ja tebe lažem.

Moguce da je bila inicijativa monarhonostalgista.Nigde,ama bas nigde nisam video za ovu godinu od univerziteta,preko sajmova i sportskih krugova da se grad zove Caricin,nego Volgograd.I samo Volgograd.
Sepulturero Sepulturero 13:49 31.03.2011

Царицин

Мислим да није требало да мењају име Стаљинград јер је то симбол битке која је одлучила Други светски рат.

mikele9 mikele9 22:59 31.03.2011

Re: Царицин

Мислим да није требало да мењају име Стаљинград јер је то симбол битке која је одлучила Други светски рат.

I ja sam razmišljao na sličan način, bio sam tamo, bio u zgradi u kojoj je Fon Paulus potpisao predaju ali zamisli da Nemci daju nekom gradu ime Hitlergrad! I jedan i drugi su ojadili pre svega sopstveni narod.
razmisljam razmisljam 18:58 31.03.2011

Мој је тата

дуго пушио LD. Тврдио је да су те цигарете прављене посебно за њега, будући да су се слагале са његовим иницијалима.
У кухињском креденцу, негде у средњој полици, увек су стајала два бокса, за сваки случај, а покрај њих и један бокс кратког Београда за маму локалпатриЈоткињу.
После су обоје баталили - мама јер је почела да кубури са грлом ( све чешће је бивала промукла, што јој је сметало у учитељском позиву за који је потребан јасан и разговетан глас ), а тата да би јој правио друштво и дао подршку.
Брат и ја смо наследили ту лошу навику и још увек не батаљујемо.
mikele9 mikele9 23:03 31.03.2011

Re: Мој је тата

Брат и ја смо наследили ту лошу навику и још увек не батаљујемо

Stalno ponavljamo nekakve eufemizme tipa loša navika i slično, došlo je vreme da se suočimo s činjenicom da smo OVISNICI!
bocvena bocvena 19:43 31.03.2011

Što je lepa ova slika dima!

Jednom ću izaći iz magle...jednom...ne danas:)
mikele9 mikele9 23:06 31.03.2011

Re: Što je lepa ova slika dima!

Jednom ću izaći iz magle...jednom...ne danas:)

Draga Bo, dobro ne danas ali daj bože da to jednom dođe na vreme
fedor18 fedor18 19:48 31.03.2011

Zlatne osamdesete

Moj profesor latinskog jezika,ex katolički sveštenik Z.K. je pušio jednu za drugom u učionici.Crvena glava mu je izranjala iz dima kao iz nekog stripa ili je u pitanju bila neka misterija,ko bi ga znao.Nikada nije išao u zbornicu jer se nije mogao popeti uz stepenište.Imao je 130-150 kg od oka.Za loše odgovaranje deklinacija,konjugacija i slaganja vremena častio bi između dva dima sa some i majmune.A za dobro sa dušo i srce.Moj prijatelj je išao na instrukcije kod njega i Z.K. bi za 60 minuta ubio po 2 litra vina i sprešio xy cigareta.
Prava renesansna ličnost nema šta.Ukoliko bi ušli sa nekim pecivom u učionicu,obavezno bi nas carinio.Ali je nama to bila jako simpatično Kolega do mene imao je poprilično kilograma (ne baš kao Z.K.)nešto manje,i obavezno ga je Z.K. častio epitetima Debeljko,otimao mu je hranu uz reči da je debeo i da ne treba da jede toliko,a kada bi odgovarao usmeno latinski uvek mu je dao da menja debeo,debere,debui,debitum...
Umro je naredne godine,pošto smo završili s predavanjima kod njega,ali ćemo ga zauvek pamtiti...
africkaunija africkaunija 21:09 31.03.2011

Isprazni životi i cigare su braća...

Posle karakera neke osobe, samo ispraznost života je uslovljena da li će neko biti pušač, alkoholičar i porokaš svih vrsta opijata.
Videli ste, čovek može da bude Mika Antić, Danilo Kiš, da bude Mik Dzeger, Fred Merkjuri ili Džim Morisaon i da bude žrtva svog karatera i ispraznog života.
Svako svoju prazninu u životu ispunjava nečim, neko cigarama, neko akkoholom, neko pisanjem romana, knjiga, pesama, a neko udaranjem u bubanj ili sviranjem u žice gitarske recimo.
Zanimljivo je, da 95 % pušača misli samo na sebe i besprizorno se ponaša na prava drugih oko sebe. To svoje ponašanje umeju takvim objašnjenjima da opravdavaju, da su ista često pokvarenija i od samog čina koji opravdavaju.
Imao bih ja ovde baš svašta da napišem na ovu temu, ali neka me, jer objašnjavati alkoholičaru, narkomanu i pušaču neke stvari iste je korisnosti kao zagrevati okean litrom proključale vode.
AlexDunja AlexDunja 21:26 31.03.2011

Re: Isprazni životi i cigare su braća...

Posle karakera neke osobe, samo ispraznost života je uslovljena da li će neko biti pušač, alkoholičar i porokaš svih vrsta opijata.

za stil.

fascinirana sam.
razmisljam razmisljam 21:29 31.03.2011

Re: Isprazni životi i cigare su braća...

AlexDunja


Овај Бамби лепши него мој. Шмрц. ( Мораћу да порадим на стилу да зарадим једног баш оваквог. )
mikele9 mikele9 21:34 31.03.2011

Re: Isprazni životi i cigare su braća...

Videli ste, čovek može da bude Mika Antić, Danilo Kiš, da bude Mik Dzeger, Fred Merkjuri ili Džim Morisaon i da bude žrtva svog karatera i ispraznog života.

Da li si ovo ozbiljno napisao ili si se šalio Mika Antić, Danilo Kiš...imali isprazan život?????? Možeš ti da ne voliš duvan, da prezireš, čak mrziš pušače, alkoholičare, narkomane ali ovo je besmisleno
AlexDunja AlexDunja 21:35 31.03.2011

Re: Isprazni životi i cigare su braća...

Мораћу да порадим на стилу да зарадим једног баш оваквог.

pazi,
mislim da nisi u stanju da ovako sročiš.
ti si se pokazala. nisi loša, ne sporim,

ali bojim se da ćeš morati ceo sistem da
devastiraš, pa da lepo kreneš isponova,
ovo su visoki dometi.
mikele9 mikele9 21:38 31.03.2011

Re: Isprazni životi i cigare su braća...

za stil.

fascinirana sam.

Draga Alex kako ti samo znaš nežno da reaguješ
mariopan mariopan 21:40 31.03.2011

Re: Isprazni životi i cigare su braća...

AlexDunja

africkaunija africkaunija 21:41 31.03.2011

Re: Isprazni životi i cigare su braća...

mikele9
Videli ste, čovek može da bude Mika Antić, Danilo Kiš, da bude Mik Dzeger, Fred Merkjuri ili Džim Morisaon i da bude žrtva svog karatera i ispraznog života.

Da li si ovo ozbiljno napisao ili si se šalio Mika Antić, Danilo Kiš...imali isprazan život?????? Možeš ti da ne voliš duvan, da prezireš, čak mrziš pušače, alkoholičare, narkomane ali ovo je besmisleno


Da li su aksiomi besmisleni?
Da li je tačno ono šta sam gore konstatovao ?
Tačno, jedan na jedan, šta sad, hoćete gospodine da mi kažete: da je društveno neprihvatljivo ?
Mene društvo ne izdržava, ne plaća dažbine, račune pa da gledamm da budem korektan i prećutim ono što je opšte poznato, znam, znam niko ne bi o tome, ja bi, ja ću, i ja sam to napisao.
mariopan mariopan 21:42 31.03.2011

Re: Isprazni životi i cigare su braća...

mikele9
za stil.

fascinirana sam.

Draga Alex kako ti samo znaš nežno da reaguješ

Mene je iskreno nasmejao njen komentar posebno poslednja rečenica:
ovo su visoki dometi.

AlexDunja AlexDunja 21:43 31.03.2011

Re: Isprazni životi i cigare su braća...

Draga Alex kako ti samo znaš nežno da reaguješ

razmisljam razmisljam 21:48 31.03.2011

Re: Isprazni životi i cigare su braća...


mikele9
za stil.

fascinirana sam.

Draga Alex kako ti samo znaš nežno da reaguješ


СуКтилно, тако рекућ.
mirelarado mirelarado 21:54 31.03.2011

Re: Isprazni životi i cigare su braća...

mariopan
mikele9
za stil.

fascinirana sam.

Draga Alex kako ti samo znaš nežno da reaguješ

Mene je iskreno nasmejao njen komentar posebno poslednja rečenica:
ovo su visoki dometi.



Тако је то кад сретнеш старог познаника.
mikele9 mikele9 23:10 31.03.2011

Re: Isprazni životi i cigare su braća...

Da li su aksiomi besmisleni?
Da li je tačno ono šta sam gore konstatovao ?
Tačno, jedan na jedan, šta sad, hoćete gospodine da mi kažete: da je društveno neprihvatljivo ?
Mene društvo ne izdržava, ne plaća dažbine, račune pa da gledamm da budem korektan i prećutim ono što je opšte poznato, znam, znam niko ne bi o tome, ja bi, ja ću, i ja sam to napisao.

Čitao nekoliko puta dragi gospodine ali ič se na razbiram u toa
AlexDunja AlexDunja 00:01 01.04.2011

Re: Isprazni životi i cigare su braća...


Тако је то кад сретнеш старог познаника.

mirelarado mirelarado 00:21 01.04.2011

Re: Isprazni životi i cigare su braća...

AlexDunja

Тако је то кад сретнеш старог познаника.



Напросто морам да се дивим истрајности.
mikele9 mikele9 09:36 01.04.2011

Re: Isprazni životi i cigare su braća...

AlexDunja, mirelarado
Exitus Letalis Exitus Letalis 13:32 01.04.2011

Re: Isprazni životi i cigare su braća...

Isprazni životi i cigare su braća...

vala si se nalupetao neviđeno!
al to je valjda rezultat neispraznog životnog iskustva.

na tvom mestu ne bih pominjala miku antića, danila kiša i ostale.
nisi im ni do kolena sa sve svojim ispunjenim životom (čim?)
enzo_molinari enzo_molinari 21:56 31.03.2011

jednostavno je

Svaki put kad zapalite, birate cigaretu umesto zivota, a ako ih volite, znajte da ih volite vise od zivota, a ako ne mozete da ih ostavite znajte da ste slabic ili samoubica .
africkaunija africkaunija 22:01 31.03.2011

Re: jednostavno je

enzo_molinari
Svaki put kad zapalite, birate cigaretu umesto zivota, a ako ih volite, znajte da ih volite vise od zivota, a ako ne mozete da ih ostavite znajte da ste slabic ili samoubica .


Bravo, veličanstveno rečeno i tačno, ali 90 % ljudi mrzi istinu o sebi iskonski.
Samo kako misliš da to slabić prihvati i shvati, da on nije to, ne bi ni bio slabić-Ali zaista, čista logika zaključivanja.
mikele9 mikele9 23:16 31.03.2011

Re: jednostavno je

Svaki put kad zapalite, birate cigaretu umesto zivota, a ako ih volite, znajte da ih volite vise od zivota, a ako ne mozete da ih ostavite znajte da ste slabic ili samoubica .

Drago mi je da sam čitan i u Italiji, mislim sudeći po enzo_molinari
Priznajem, slabić sam i potencijalni samoubica. A šta ćete sad? Pustiti me da slabujem ili se samoubijem ili ćete vi već preduzeti nekakve mere?
mikele9 mikele9 23:20 31.03.2011

Re: jednostavno je

Bravo, veličanstveno rečeno i tačno, ali 90 % ljudi mrzi istinu o sebi iskonski.
Samo kako misliš da to slabić prihvati i shvati, da on nije to, ne bi ni bio slabić-Ali zaista, čista logika zaključivanja.

Poštovana afričkaunijo, dozvolite mi da citiram Pjer Mabija: Logika odana sluškinja, nudi lažna rešenja.
kukusigameni kukusigameni 23:57 31.03.2011

Re: jednostavno je

enzo_molinari
Svaki put kad zapalite, birate cigaretu umesto zivota, a ako ih volite, znajte da ih volite vise od zivota, a ako ne mozete da ih ostavite znajte da ste slabic ili samoubica .


Pa mi to da se ti osetis zivahno i jako.
enzo_molinari enzo_molinari 08:22 01.04.2011

Re: jednostavno je

I ja sam pusio i voleo sam da pusim ali sam mrzeo sebe zbog toga. Ovo me je motivisalo da prestanem.

Pobedite slabost , odaberite zivot.

Sta cu kad volim Big Blu (film) a Enco mi je omiljeni lik.
enzo_molinari enzo_molinari 08:26 01.04.2011

Re: jednostavno je

mikele9
Bravo, veličanstveno rečeno i tačno, ali 90 % ljudi mrzi istinu o sebi iskonski.
Samo kako misliš da to slabić prihvati i shvati, da on nije to, ne bi ni bio slabić-Ali zaista, čista logika zaključivanja.

Poštovana afričkaunijo, dozvolite mi da citiram Pjer Mabija: Logika odana sluškinja, nudi lažna rešenja.


Ne uvek, ali mozda je to i tacno jer logika je racionalna ne uzima u obzir iracionalne ljudske poteze koji se protive zdravom razumu, kao sto je ta da ce neko uporno raditi nesto protiv sebe , godinama.
mikele9 mikele9 09:41 01.04.2011

Re: jednostavno je

I ja sam pusio i voleo sam da pusim ali sam mrzeo sebe zbog toga. Ovo me je motivisalo da prestanem.

Pobedite slabost , odaberite zivot.

Pokušavam ali je slabost, odnosno uživanje u pušenju za sada jače. Nastaviću da se borim sa sobom.
Sta cu kad volim Big Blu (film) a Enco mi je omiljeni lik.

Lepo, samo sam se našalio
margos margos 13:44 01.04.2011

Re: jednostavno je

enzo_molinari
Svaki put kad zapalite, birate cigaretu umesto zivota, a ako ih volite, znajte da ih volite vise od zivota, a ako ne mozete da ih ostavite znajte da ste slabic ili samoubica .

Ih, ovo može da se nastavi sa svaki put kada u centru grada udahnete ... svaki put kada popijete flaširanu vodu... svaki put kada na pijaci kupite ....

Nemam naučni dokaz (da predupredim pitanje) ali sam uverena da je više ljudi ubila griža savesti zbog cigareta nego same cigarete.
mikele9 mikele9 14:04 01.04.2011

Re: jednostavno je

Ih, ovo može da se nastavi sa svaki put kada u centru grada udahnete ... svaki put kada popijete flaširanu vodu... svaki put kada na pijaci kupite ....

Nemam naučni dokaz (da predupredim pitanje) ali sam uverena da je više ljudi ubila griža savesti zbog cigareta nego same cigarete.

Ala si opravi...odgovorila, svaka ti čast
margos margos 14:28 01.04.2011

Re: jednostavno je

Ma mogu da nastavim sa svaki put kad izađete iz kuće... svaki put kada prelazite ulicu... svaki put kad uđete u autobus... - što me podseti da se požalim kako mi još nisu isplatili osiguranje zbog onog prevrtanja. Kaže advokat, neće da mu daju registarsku tablicu autobusa, pa mora preko službe otpravnika sa stanice da traži.
mikele9 mikele9 17:44 01.04.2011

Re: jednostavno je

Ma mogu da nastavim sa svaki put kad izađete iz kuće... svaki put kada
prelazite ulicu... svaki put kad uđete u autobus...
- što me podseti da se požalim kako mi još nisu isplatili osiguranje zbog onog prevrtanja. Kaže advokat, neće da mu daju registarsku tablicu autobusa, pa mora preko službe otpravnika sa stanice da traži.

Možeš da sediš na klupi ispod granate lipe, padne grana i finito! Tako meni poginuo drugar
A za registarske tablice...kažem ja Strazbur, jebote koja su govna
tom tom 14:53 01.04.2011

moj stav o cigaretama

Da seu štetne, štetne su!
Da su dobre, dobre su!
E sad, šta izabrati od ovoga već je stvar ličnog izbora.
Ja sam nekoliko puta izgurao po 30-ak dana bez cigarete i bez većih problema, rešim da ne pušim i gotovo, ali onda promenim mišljenje i zapalim...
Možda je ključ u tome da se ne puši mnogo, maksimalno 5 cigareta. Onda imaš lepu stranu, a nije mnogo štetno...
mikele9 mikele9 17:48 01.04.2011

Re: moj stav o cigaretama

Da seu štetne, štetne su!
Da su dobre, dobre su!
E sad, šta izabrati od ovoga već je stvar ličnog izbora.
Ja sam nekoliko puta izgurao po 30-ak dana bez cigarete i bez većih problema, rešim da ne pušim i gotovo, ali onda promenim mišljenje i zapalim...
Možda je ključ u tome da se ne puši mnogo, maksimalno 5 cigareta. Onda imaš lepu stranu, a nije mnogo štetno...

Tome, Tome, pokušao ja to sa pet cigareta dnevno, dve uz prvu kafu, jedna posle ručka, dve uz drugu kafu ali malo po malo otelo se to kontroli
jasnaz jasnaz 15:38 01.04.2011

.... dok peva..

mikele9 mikele9 17:56 01.04.2011

Re: .... dok peva..

Hvala Jasna! Tužna je La chanson d'helene, nisam ni pomislio da zapalim dok sam je slušao

sonja.m sonja.m 18:38 01.04.2011

srecno

Mikele, zaljubljuj se pod hitno u sebe
da bi se sacuvao od dima. Srecno!
mikele9 mikele9 19:39 01.04.2011

Re: srecno

Mikele, zaljubljuj se pod hitno u sebe
da bi se sacuvao od dima. Srecno!

Zaljubljivanje u sebe otpada, to nikad nisam mogao a od dima ću se čuvati samo još da prelomom i donesem čvrstu odluku
Hvala ti Sonja
49 41 49 41 21:27 01.04.2011

Helmut S(h)mit

bivsi nemacki kancelar, kome je sada 91.- 92. pusi nekih 3-4 paklice dnevno i rekao je da ce pusiti do zadnjeg dana.

Kad su nedavno pravili TV intervju, nasli su se u "zamci"' sta ce raditi, znajuci ga kao strastvenog pusaca?!?

U TV studiju se ne pusi, a pred kamerama - nikako!
Morali su da napravwe ustupak i dozvolili mu da pusi i tokom intevjua, koji je trajao; nekih, sat vremena.

Tokom intervjua, poznati nemacki izdavac-vrhunski; ih je "sprzio"-20 komada.
mikele9 mikele9 09:27 02.04.2011

Re: Helmut S(h)mit

bivsi nemacki kancelar, kome je sada 91.- 92. pusi nekih 3-4 paklice dnevno i rekao je da ce pusiti do zadnjeg dana.

Kad su nedavno pravili TV intervju, nasli su se u "zamci"' sta ce raditi, znajuci ga kao strastvenog pusaca?!?

U TV studiju se ne pusi, a pred kamerama - nikako!
Morali su da napravwe ustupak i dozvolili mu da pusi i tokom intevjua, koji je trajao; nekih, sat vremena.

Tokom intervjua, poznati nemacki izdavac-vrhunski; ih je "sprzio"-20 komada.

Zanimljiva priča! Mada je stvar vrlo individualna. Moj deda je pušio od svoje pete do osamdeset pete godine, osamdeset godina i nije imao nikakvih problema. Kad sam zbog infarkta ležao u bolnici, pored mene je umrla tridesetpetogodišnja žena od zakrečenja krvnih sudova prouzrokovanih duvanom.
narama narama 07:16 02.04.2011

DUVAN, CIGARETE...

Prica ide ovako..
Prva mi je koleginica ,druga sestra..Obe su vredne,dobre....Obe su pusaci..Prva je bezbroj puta ,pred kraj radnog vremena molila da joj pozajmimo,samo do sutra, xx dinara ,da kupi cigarte!.Druga je pricala kako je prolazila kroz pijac,i videla divno voce ,i nije ga kupila..Na moje cudjenje tome,rekla je kako je boli dusa ,ali ima pare samo za cigare ,ali ne i za voce...!
Obe vec decenijama govore:MORAM DA BACIM CIGARTE!Koristile su lekove zvanicne medicine,raspitivale se za kurseve odvikanja,zvakale su razne trave,pile cajeve,jele divlje jabuke...I nista..Par puta po par dana bez cigareta..Obe ih volim,a gledam kako se zapetljavaju,saplicu same o sebe ..Jedna navodi da joj cigarete skode zdravlju,druga da nema para za njih...Ali,sve ostaje isto...Navika,zavisnost.. ostaje na snazi...
Obe mi,po sopstvenoj zelji i odluci, dolaze u goste samo kad je vreme takvo/od proleca do pocetka zime / da prozori mogu da budu non stop otvoreni za luftiranje duvanskog dima..
mikele9 mikele9 09:33 02.04.2011

Re: DUVAN, CIGARETE...

Prica ide ovako..
Prva mi je koleginica ,druga sestra..Obe su vredne,dobre....Obe su pusaci..Prva je bezbroj puta ,pred kraj radnog vremena molila da joj pozajmimo,samo do sutra, xx dinara ,da kupi cigarte!.Druga je pricala kako je prolazila kroz pijac,i videla divno voce ,i nije ga kupila..Na moje cudjenje tome,rekla je kako je boli dusa ,ali ima pare samo za cigare ,ali ne i za voce...!
Obe vec decenijama govore:MORAM DA BACIM CIGARTE!Koristile su lekove zvanicne medicine,raspitivale se za kurseve odvikanja,zvakale su razne trave,pile cajeve,jele divlje jabuke...I nista..Par puta po par dana bez cigareta..Obe ih volim,a gledam kako se zapetljavaju,saplicu same o sebe ..Jedna navodi da joj cigarete skode zdravlju,druga da nema para za njih...Ali,sve ostaje isto...Navika,zavisnost.. ostaje na snazi...

Kako čitam komentare u meni sve više sazreva želja da za uvek ostavim svoje najveće zadovoljstvo (Posle sexa, naravno)
narama narama 10:31 02.04.2011

Re: DUVAN, CIGARETE...


u meni sve više sazreva želja

...nasem prijatelju koji ima oko pedeset i neku godinu,posle infarkta srca ,raznih snimanja itd ,itd..ugradili stent u koronarke..
Zvali smo ga predvece istog dana posle intervencije ,pitamo ga kako je sve podneo ,jesu li sestre ljubazne...a on nam kaze:ljudi ,nikad mi nije bilo bolje,ovaj dole je poludeo,ne smiruje se..
Mikele9,kako zelis...
Ispada ovako..manje duvana,bolja cirkulacija..i shvatis da ti to drugo najvece zadovoljstvo -duvan nije uopste vazno..

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana