Život

Prevrat u planovima, u glavi, ništa veliko

Ivana Knežević RSS / 02.04.2011. u 15:24

Tek sam stigla kući, izula se, presvukla, spustila u fotelju. Zazvonio je telefon. Martin pita da li sam slobodna večeras i da li hoću da mu se pridružim u Trane Studiju. Trane kao Coltrane. Imaju neki lokalni festival, mesto nije loše.
Slobodna sam i nismo se dugo videli, ali tek sam stigla... - kad počinje?
Imaš tri sata da se opustiš, možemo nešto da pojedemo.
Neću izdržati toliko dugo da ne večeram, ali doći ću, možemo da popijemo nešto.
Važi, vidimo se u 9.

Nisam ogladnila pa nisam ništa pojela. Popila čašu vina. Prevrat u planovima, u glavi, ništa veliko. Čitala nešto, zakasnila. U žurbi da ga sretnem, razmišljam kako mrzim da kasnim. Mrzim da žurim zato što moram, inače žurim redovno. Ali kad ne moram žurba je kao zalet pred poletanje, i takvu harmoniju duha i tela volim.  Mržnja i ljubav su možda lice i naličje, ali ne iste pojave. Slučajnost je ništa više da se svakome guraju u grudima.
Zašto ne bih usporila, zapitala sam se na desetak metara od Bathurst stanice metroa, usred koraka, umalo izgubila ravnotežu - nije hladno, Martin me ionako ne čeka napolju već je udobno smešten u Trane environment-u, i nikad se ne ljuti ako kasnim. Prevrat u planovima, u glavi, ništa veliko.

Martin je sedeo za barom i studio je bio pun. Osvrnula sam se da pogledam oko sebe. Trane Studio ima enterijer koji odgovara muzici iz ozvučenja, diskretno osvetljenje. Sa moje desne strane sedi jedna devojka, ispred mene a iza bara guraju se jedan nasmejani crnac i nasmejana crnkinja. Sela sam i barmen je prišao da mi objasni da zbog promene vlasništva nemaju još dozvolu za služenje alkohola ali imaju egzotične sokove od pravog voća i pružio mi je još i meni odštampan na finom papiru. Tako dobro ide ovo sa prevratima, zadovoljno se smešim i osećam da sada jesam gladna a piće sam već popila, i sve je u savršenom skladu.

Daleko od nas, pod osvetljenjem, smenjuju se bendovi i vokalisti. Svi dobro zvuče, i pripadaju manjinama - različite vrste Azijaca i crnaca. Šta će se desiti konceptu manjine kad neke od njih prerastu u većine. Kakav će tek to prevrat biti.  Gori od ovih kojima sam ja sklona, nema sumnje. Vokalisti pevaju sa puno talenta i vrlo su mladi. Ne znam šta je potrebno za uspeh u show biznisu, osim dobrog menadžera, ali oni su tako puni nade i snova, zapljuskuju nas na barskim stolicama sa dugačkim nogama, i sedimo mokri od nade i snova, nas grupica, meni tog trenutka stiže narudžbina, i Martinu sipaju đus. Barmen objašnjava da je u međuvremenu nestalo to što sam naručila pa je on dao sebi slobodu da mi donese nešto drugo, ali ovo je podjednako dobro, i još - dodaje - neće mi naplatiti. On sve to govori sa tako iskrenim osmehom na licu, kao da je jedina svrha tog mesta da deli neku vrstu koktela koji mnogo liči na ljubav među ljudima, i ja se zahvalim njemu da nema potrebe, i Martinu što me je pozvao na to mesto. Hrana je izuzetna, i mala porcija je taman po meri moje gladi. Malo slušamo, malo pričamo. S vremena na vreme okrenem glavu i spazim da svakog puta sa moje desne strane sedi neko drugi. Martin je postojano tu već godinama. Barmen je otišao i nije se više vratio. Umesto njega iza bara efikasno posluje još jedna devojka, i na sceni su opet novi muzičari. I ja sam tu već godinama. Još uvek je sve novo, puno puta nije.

Martin priča da u poslednje vreme piše poeziju. Vadi iz ruksaka svežanj papira. On u njemu nosi sve. Čovek koji toliko malo ima kao Martin, nosi previše na leđima. Pruža mi papire, i razmešta dve male crvene čaše sa upaljenim svećama sa moje leve i desne strane, da mi ponude bolje osvetljenje.  Poezija je u obliku haiku slagalica od uobičajenih izreka iz jezika i klišea. Smeštene po sredini stranice, nižu se jedna ispod druge. Cerebralne mrlje znoja njegovog truda i nebrojenih sati, ne sviđaju mi se u prvih nekoliko redova. Da bi se i tu desio prevrat. Stranica za stranicom, njih dvadeset pet, uz crveno treperavo svetlo sveća, ritam njegovih slagalica, znoj i nade i snovi, sve izmešano, i staro i novo, uvek novo, utapaju glasove sa pozornice i osim crnih slova na belom papiru vidim samo obrise crvenog puta pred sobom, njegovo prisustvo sa leve strane me zaklanja od gužve, na desnoj je neko opet ustao i na stolicu se spustio neko nov.

Vraćam mu papire i zahvaljujem. Objašnjavam da sam reagovala uzbunom na poznato u prvi mah, da bih odmah zatim shvatila da sam upala u jedan novi tuđi svet. I dopalo mi se tamo. Drago mu je. Pričamo o detaljima, ja slušam, učestvujem, ali one dve crvene svetiljke još uvek trepere i odvlače mi pažnju. U filmu 'Love Jones', koji je fina atmosferična ljubavna priča u kojoj bi mogao da statira i Trane Studio, urbani angst Čikaga se u finom ritmu prevodi u poeziju, intimnost i dinamične a nenapregnute prevrate između poznatog i novog. Volim takva mesta. Pre svega, pre nego što se desi - dan, noć, uspeh, poraz ili kraj druge vrste - bilo šta, postoji jedna opojna smeša, i ko tu prođe često, zahvati koju kap, neka s vremena na vreme sedne kraj mene, na slobodnu stolicu. Volim kad prepoznam efekte takve hemije u ljudima.

Pred polazak je Martin obavestio devojku iza bara da nam je bilo obećano da nećemo platiti moj deo. Ona o tome nije ništa znala. On to uvek radi. Ali njemu je lako, njemu hrana nije bila u stomaku. Nije važno, insistiram, važno je, on insistira, devojka rešava da je bolje da ona popusti, ali ne želim da onaj lepi Trane osmehTM zapadne u nevolju, i zaista nije važno, važno je, dobacuje opet on, i sve se završilo dobrom napojnicom. Možda je zaista bilo važno, razmišljala sam kasnije. Znaš, podsetila sam ga na ulici, ja sam sve pojela i bilo je stvarno dobro. Nije to važno, odgovorio je.

Rekla sam mu na rastanku da je njegova poezija bila najlepši deo te večeri. Nije to bilo sasvim tačno jer veče takvih prevrata donese puno, puno dobrih stvari, ali to bi bila preduga priča a bilo je kasno, i taj deo priče je bio samo moj.



Komentari (42)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

jesen92 jesen92 16:05 02.04.2011

ide ti od ruke...

...da preneses atmosferu.....
Ivana Knežević Ivana Knežević 16:36 02.04.2011

Re: ide ti od ruke...

jesen92
...da preneses atmosferu.....


Dobra atmosfera je prosto mnogo dobra stvar
jesen92 jesen92 16:58 02.04.2011

Re: ide ti od ruke...

Dobra atmosfera je prosto mnogo dobra stvar
...naravski...ja se osecam kao da sam i ja navratila do tog studija te neke veceri..
Ivana Knežević Ivana Knežević 17:13 02.04.2011

Re: ide ti od ruke...

jesen92
ja se osecam kao da sam i ja navratila do tog studija te neke veceri..


Dobra atmosfera ne postoji/nastaje sama od sebe. Potrebno je mnogo toga, ko zna cega, ali ljudi su nezaobilazni sastojak, pa tako...lepo je podeliti.

Drago mi je za osecaj. Bilo je to stvarno lepo vece.
mirelarado mirelarado 18:49 02.04.2011

Re: ide ti od ruke...

Мало музике уз пријатну (стварну или нестварну) атмосферу. А, чини ми се, није много важно да ли је стварна или нестварна. Стварност ионако постоји једино у нашој уобразиљи.

Ivana Knežević Ivana Knežević 20:21 02.04.2011

Re: ide ti od ruke...

mirelarado
Стварност ионако постоји једино у нашој уобразиљи.


Ali je mnogo stvarna

Hvala na prilogu, mirela.
zekapijevodicu zekapijevodicu 17:06 02.04.2011

Setio sam se Strongman-a,

dok je pisao o clubbing-u, vredeo je nešto.

Ivana, samo napred, pišite.
Ivana Knežević Ivana Knežević 17:14 02.04.2011

Re: Setio sam se Strongman-a,

zekapijevodicu
Ivana, samo napred, pišite.


Hvala, zeko.
fantomatsicna fantomatsicna 21:03 02.04.2011

O Martinu i dalje

Čovek koji toliko malo ima kao Martin, nosi previše na leđima.



Sve svoje sobom nosim
Ivana Knežević Ivana Knežević 21:54 02.04.2011

Re: O Martinu i dalje

fantomatsicna
Sve svoje sobom nosim


Izgleda da je tako.
Njegova ledja, njegov i teret.
builderka builderka 22:17 02.04.2011

Re: O Martinu i dalje

bravo za martina.
generalno mi je jako privlačna ideja da posedujem što manje stvari. deluje mi potpuno oslobađajuće. posledica brojnih selidbi, valjda.
Ivana Knežević Ivana Knežević 22:55 02.04.2011

Re: O Martinu i dalje

builderka
generalno mi je jako privlačna ideja da posedujem što manje stvari. deluje mi potpuno oslobađajuće.


I meni.
Mislim da nikada i nisam bila sklona sakupljanju stvari.
Onda je dosla klinka i ja sam na silu naucila da od minimum pedeset prilika godisnje za poklone deci ovde, bilo da su vredni ili junk, to ne znaci 50 poklona - ne, to znaci bar 200 poklona. Ni hiljadu nije preteran broj.

Jos se nisam oporavila od tog i takvog susreta sa konzumerizmom, a ona nije imala sanse. Poor kids.
Ima dana kad bih se rado iselila i ostavila prostor stvarima.
docsumann docsumann 11:36 03.04.2011

Re: O Martinu i dalje

Ima dana kad bih se rado iselila i ostavila prostor stvarima.


i vrijeme glagolima


builderka builderka 12:05 03.04.2011

Re: O Martinu i dalje

Ima dana kad bih se rado iselila i ostavila prostor stvarima.

poetično (naročito uz docsumannov dodatak) , možda čak i praktično.
uvek sam se useljavala u nameštene stanove i skoro da ništa nisam menjala. stari su bile tu pre mene, biće i posle mene, ja sam samo u prolazu.
prvi put razmišljam da se uselim u (polu)prazan stan i sklepam samo neophodno. muči me jedino to što bi onda te stvari bile moje i imala bih još više "prtljaga".
Ivana Knežević Ivana Knežević 00:43 04.04.2011

Re: O Martinu i dalje

docsumann
Ima dana kad bih se rado iselila i ostavila prostor stvarima.

i vrijeme glagolima


Bas tako. Savrseno resenje nerazresivih dilema

Izvinjavam se sto sam danas nestala. Dan je bio prepun.
Ivana Knežević Ivana Knežević 00:49 04.04.2011

Re: O Martinu i dalje

builderka
uvek sam se useljavala u nameštene stanove i skoro da ništa nisam menjala. stari su bile tu pre mene, biće i posle mene, ja sam samo u prolazu.

prvi put razmišljam da se uselim u (polu)prazan stan i sklepam samo neophodno. muči me jedino to što bi onda te stvari bile moje i imala bih još više "prtljaga".


Meni se jako dopada osecaj ulaska u prazan prostor.
Problem je sto se napuni, pa prepuni. Ne volim puno namestaja, puno nicega, ali kako se samo nakupi..
Medjutim kad bi se konceptualno krenulo od toga da pola prostora mora da ostane prazno - da bi mozak i sve kako treba funkcionisalo - mozda je ostvarivo.

Ovo sa namestenim stanovima je jako zanimljivo. Principijelni pristup nomadskom zivotu u savremenim uslovima.
razmisljam razmisljam 23:33 02.04.2011

***

Ivana Knežević
Pre svega, pre nego što se desi - dan, noć, uspeh, poraz ili kraj druge vrste - bilo šta, postoji jedna opojna smeša, i ko tu prođe često, zahvati koju kap, neka s vremena na vreme sedne kraj mene, na slobodnu stolicu.


Свратила и спустила се на слободну столицу са јаким осећањем да сам добродошла. Поседела једно време, довољно дуго да захватим ту кап опојне смеше и сачувам је за касније, заувек, за неки лични покушај преврата или за тренутак који ће се сам препознати, и довољно кратко да се не загубим у нереалним очекивањима.
Пријало ми, веома. Са задовољством ослобађам столицу за неког новог добронамерника и некако смирена и испуњена, са пламеном свећа у малим црвеним чашама негде у угловима погледа, одлазим да покушам да замислим Мартинову поезију.

Ivana Knežević Ivana Knežević 00:05 03.04.2011

Re: ***

razmisljam
Са задовољством..


Kako je ovo inspirisano i lepo, razmisljam - hvala.
Bas ste mi izmamili osmeh.

Uzivajte u svojim prevratima.
razmisljam razmisljam 00:36 03.04.2011

Re: ***

Ivana Knežević
Kako je ovo inspirisano i lepo, razmisljam - hvala.

Немате појма колико је једноставно и лако бити инспирисан након пријатног седења на слободној столици са Ваше десне стране. Тако да, задовољство је моје.
Али, памтећи Ваш поук о примању комплимената, са захвалношћу прихватам захвалу.

Bas ste mi izmamili osmeh.


Ово је једно од најлепших признања које човек може да добије. И један од најлепших поклона које човек може да пружи или да прими. ( Тренутак. Спонтаност. Неочекивани украс једног добро утрошеног дана, у каквом сам данас имала среће да уживам. )

Uzivajte u svojim prevratima.


Сићушни су. Некада једва приметни. Али готово свакодневни. Углавном се испоставља да доносе баш оно што ми недостаје.
Тако да, да, уживам и препуштам се.
Хвала.




Ivana Knežević Ivana Knežević 00:53 03.04.2011

Re: ***

razmisljam
Сићушни су. Некада једва приметни. Али готово свакодневни.


Ah, pa Vi onda imate sve kako treba

To su zaista vazne, vazne stvari.

Uzvracam
kick68 kick68 23:59 02.04.2011

puni nade i snova

veče takvih prevrata donese puno, puno dobrih stvari,

Otkad ja nisam bila "napolju"...deca su velika, mogla bih da nadjem vremena, ali covek valjda nekako izgubi naviku, i kad ovako nesto procita seti se da je nekada bio ziv, dobro i sada je, ali na neki sasvim razlicit nacin....
sto rece jesen gore, stvarno si nam prenela atmosferu...
Ivana Knežević Ivana Knežević 00:18 03.04.2011

Re: puni nade i snova

kick68
..mogla bih da nadjem vremena..


Ovakve stvari su najmanje pitanje vremena, rekla bih.
Kod mene uglavnom posluje impuls.
Okay, nisam izgubila te i takve navike... Hocu da kazem, meni su ovakve stvari vazne. I rizicno je - nije uvek dobro - ali kakva sam ja blaga dozivela u ovakvim i slicnim trenucima...
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 05:48 03.04.2011

...

Ivana Knežević Ivana Knežević 07:20 03.04.2011

Re: ...

Moze i bez reci, Snezana
bocvena bocvena 08:23 03.04.2011

Opasna je stvar čitati tuđe pesme.

Mogu i da ti se dopadnu.

Uopšte više ne pravim planove jer mi je onda svaki dan pun prevrata. Za kontol frika kao što sam ja, taj prestanak planiranja je velika unutrašnja pobeda.

Svidela mi se muzika. Baš.
Ivana Knežević Ivana Knežević 00:54 04.04.2011

Re: Opasna je stvar čitati tuđe pesme.

bocvena
Uopšte više ne pravim planove jer mi je onda svaki dan pun prevrata.


To je jedan nacin da se obezbede prevrati

bocvena
Za kontol frika kao što sam ja, taj prestanak planiranja je velika unutrašnja pobeda.


Ovo je stvarno impresivno. Tako veliki iskorak... bravo.
Svaka od tih unutrasnjih pobeda je povod za povece slavlje.

Opasnost kod pesama koje ti se dopadnu je da shvatis sa kojim strahom si im pristupila prvobitno, pa kad naidje neocekivana reakcija ti prosto popustis od olaksanja i radosti, i postanes malo euforicna, i bude bas lepo
zoja444 zoja444 12:15 03.04.2011

(ne)prirodan tok stvari

prevrat u planovima.
haos u glavi.
obrt u zivotu.

ko li se to sprda samnom?

Ivana Knežević Ivana Knežević 00:56 04.04.2011

Re: (ne)prirodan tok stvari

zoja444
prevrat u planovima.
haos u glavi.
obrt u zivotu.

ko li se to sprda samnom?


Okay, ne znaci da je sve to moguce postici, ili na duze od par sati, ali vredi probati, zar ne?
muaddib92 muaddib92 12:34 03.04.2011

Summer of Love

Trane kao Coltrane.


Управо ових дана уживам у књизи која почиње 1967-ме, години када је умро Колтрејн. Књизи коју ми је поклонила једна дивна душа



Књига описује управо оне драге ликове о којима и ти пишеш у овом посту:
Vokalisti pevaju sa puno talenta i vrlo su mladi. Ne znam šta je potrebno za uspeh u show biznisu, osim dobrog menadžera, ali oni su tako puni nade i snova, zapljuskuju nas na barskim stolicama

Лепо је понекад бити за таквим барским столицама, тамо и овде, где такође има тако младих и лепих, од којих неки итекако и успеју:


Ivana Knežević Ivana Knežević 01:03 04.04.2011

Re: Summer of Love

muaddib92
Управо ових дана уживам у књизи која почиње 1967-ме, години када је умро Колтрејн.


Oh, blago tebi! Takvo je blago ta knjiga da pozelim bar jednom mesecno da sve zaboravim pa da je ponovo otkrijem. Ili neku koja ce doneti slican dozivljaj... Drago mi je da uzivas

muaddib92
Лепо је понекад бити за таквим барским столицама, тамо и овде, где такође има тако младих и лепих, од којих неки итекако и успеју:


Lepo je videti, slazem se. Sve vise spoznajem kako je puno srece skopcano sa svime u zivotu, od toga kakve prijatelje imamo, do partnera, uspeha ovakvih onakvih... a slediti snove je jedan od najtrnovitijih puteva.

Pogledacu klipove kasnije, sada da napisem odgovore prvo
fixxerus fixxerus 13:38 03.04.2011

platiti, molim:.







e, zbrišemo ti mi iz neke premijere, tuu preko:
u bulevar тверской 8, u kafanu пушкин:
ono kao malo nam ušo luk u oči
nad svojim sudbinama i prevratima u isplaniranom
a vidim tamo preko, neki naivni francuzi plaču iznad računa..

i кечи, tatarin, pravi, vodič kroz sve nemoguće misije u tom delu sveta
odjednom mi 11put uzastopno, ali spontano, otkida glavu..
ako je za utehu, kod njega se to zove bratski zagrljaj, i kaže:
ovaj put gledaj, brate!.
pogledam ja, a kad ono: kroz sred tih raznih automobilskih čuda sa parkinga ispred, a po kaldrmi, koja se neguje tu zbog specijalnih efekata nostalgije,
probija se kao iz filma, beli konj na kome je jednaaaa molto bella plavuššša, anđeoskix grudi i stajlinga + polini jahaće čizme, ralf lorenove jahaće pantalone, bulgari jahaći prsten rider&rider, s teškim mirisom aliena tijeri muglera..
i, kao onako, mrtva ladna i savršena, siđe ti ona s konja, sve po propisu,
priveže ga za jednog baju 3x3 kerbera koji je tu ono kao
gledač-izbirač koga će da pusti u puškina, i poče da prilazi našem stolu ..
baticee, takav kraljičin hod sa zamišljenom knjigom na glavi,
držanje i lepotu, i sveštouztoide, retko se može videti, uključujući čak i bg ćošak bulevara revolucije i ivana milutinovića, gde prolaze najlepše žene na svetu..
i, ona ti pravo udari na kечија: sledeći tekst ide kroz zube:
- slušaj, tatarine, jebem i tebe, i onog konja napolju što si mi ga poklonio za rođendan i ulogu none u kokošci, koju si mi preko tvojih kurčevih veza omogućio,
nabijem i mladog koljadu takođe..
a specijalno, ono tvoje: jesti treba..(tu sad teatralno skida i baca prsten tatarinu u vedžvudov tanjir)
opet si bio s volkovom, ti smradu!.
- nisam..
- jesi..
- nisam..
(tu ti ona na tenane skide levu belu rukavicu i desnom šakom: šamarrrrr - zvek! koja fora!!)
- a ti(okrenula se ka meni), šta me gledaš tako?.
- pa jaa..
- ma šta pa ja, ne počinje se rečenica sa pa i skini tu kapu čoveče, kad pričaš sa mnom..
- ne mogu, hirurški mi je prišivena, ali, možda bi mogao..
- ma šta bi ti možda..i čime se uopšte baviš..i kolko to godina imaš..
ja joj rekoh.. ona stade, pomazi me po kapi, okrete se i, zakleo bih se, stavi svoj savršeni levi kažiprst duboko u usta, ne bi li izazvala povraćanje, mada ne otkrix iznad kojeg dela moje kratke ispovesti..
posle mi tatarin pričo: kao, iznajmi po neku glumičicu tu iz pozorišta preko puta za 200$, da mu pravi reklamu: kao njega baš voli taka riba, kao ljubomora frka panika itajrad..
ko im piše tekstove, pitam..
sudbina, prijatelju, sudbina..
uh dobro je, rekoh.. a konj, jer on bar pravi..
tatarin samo izvrne oči i odmahne uz: kad sam ga plaćao,
izgledalo je da je itekako pravi, ali šta ti je danas uopšte pravo..

potom promenismo kafanu, lažući se da menjamo planove

život...
fixxerus fixxerus 15:22 03.04.2011

atmosfera:.

Ivana Knežević Ivana Knežević 01:17 04.04.2011

Re: platiti, molim:.

Nisu svi prevrati prijatni/uspesni, to je jedna od prvih lekcija za prevratnike-pocetnike. Dobro je da ste me podsetili, dragi fixxeru, da se naivni i neupuceni ne zbune. Ili ne daj Gospo prevare pa krenu sa prevratima svuda i u neprilicnim situacijama.

Mada se ovde omakla jos jedna lekcija, rekla bih - da je lepim, lepsim i najlepsim zenama govor nepotrebni i netrazeni vishak?

Mislim da kod savrsenstva zalbe nisu bile predvidjene
Ivana Knežević Ivana Knežević 02:20 06.04.2011

Re: atmosfera:.

Ovo je vrlo lepo - hvala.

ambijentalno

mi danas smo za pocetakdana otisli na :

[url=http://www.manchestergalleries.org/whats-on/exhibitions/index.php?itemID=77][/url]

sve je mamilo da ga pipnes, a ne sme se... hteli smo da se vadimo na dete - kao nismo mogli da ga obuzdamo pa smo upali u rupu...
Ivana Knežević Ivana Knežević 01:27 04.04.2011

Re: ambijentalno

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
mi danas smo za pocetakdana otisli na :[url=http://www.manchestergalleries.org/whats-on/exhibitions/index.php?itemID=77][/url]sve je mamilo da ga pipnes, a ne sme se... hteli smo da se vadimo na dete - kao nismo mogli da ga obuzdamo pa smo upali u rupu...


Pogledacu bolje kasnije, ovako na slici izgleda naivno kao onaj otvor na ves-masini, samo malo zguzvan teleportacijom ili necim slicnim, medjutim moram odmah da kazem za klince - kad oni krenu sa idejama (vas je mali i vec ste omadjijani) i konceptima pa reakcijama... neverovatno su inspirativni. Ali zaista neverovatno. Prosto se novi svet otvara, i sve vredi pipnuti, probati, uvuci se, spustiti niz cevi, tobogane... Pa i mi bi za njima. Testira na svim nivoima.
I am often chicken, priznajem.
trener92 trener92 01:50 04.04.2011

puno,

puno dobrih stvari


Ivana Knežević Ivana Knežević 03:30 04.04.2011

Re: puno,

Hvala, treneru, ovo je vrlo lep izbor za zavrsetak jednog dana.

Pogledala/poslusala i druge priloge - razlicito, siroko, lepo.

zoja, Kate Bush je nesto posebno i ovo je vrlo lepa verzija jako lepe pesme. Dirljivo, u stvari.

muaddibe, Patti me je naprosto dovrsila. Nije cool, Ana jeste, i kako sve to divno funkcionise.

fixxeru, ova atmosfera Vam je bas, bas..

Ana, nisam nista blize resenju misterije oko objekta na fotografiji, ali misljenja sam da su galerije/muzeji magicni prostori u kojima se duh vine, masta ojaca, ideje se razlabave i krenu... i to samo za odrasle. Kako tek deca reaguju na tako dobre prostore..
Moja klinka je negde nesto pipnula u nekoj vaznoj galeriji, ne mogu da se setim sada gde, moracu da je pitam. Prosto nije mogla da odoli.
(Klinka kaze da ona to uvek radi).
pnbb pnbb 19:09 05.04.2011

Re: puno,

Moja klinka je negde nesto pipnula u nekoj vaznoj galeriji, ne mogu da se setim

ja pipnuo tutankamonov krevet... mal na robiju ne zaglavih...
poslednja opomena, kazu

a onaj cika s brkovima, sto mu pise nesto kustos na reveru, sto pipa omladinku-razvodnicu iz zadruge, za donji deo ledja, to nista, kaem ja

ma koji bre cika, ovaj, khm, gde si to video

i tako dok se oni okretose, ja utekoh
Ivana Knežević Ivana Knežević 01:44 06.04.2011

Re: puno,

pnbb
ja pipnuo tutankamonov krevet... mal na robiju ne zaglavih...
poslednja opomena, kazu

a onaj cika s brkovima, sto mu pise nesto kustos na reveru, sto pipa omladinku-razvodnicu iz zadruge, za donji deo ledja, to nista, kaem ja

ma koji bre cika, ovaj, khm, gde si to video

i tako dok se oni okretose, ja utekoh


Drago mi je da vidim da koncept bezanja iz lose situacije ima tako siroku primenu.
Nema boljeg.

Snalazljivo, stvarno.
Черевићан Черевићан 22:31 07.04.2011

такисам

ал неволем дане монотоне
но ни оне превратом богате
најбоље ми кад је измиксано
прижељкујем да такви се врате
Ivana Knežević Ivana Knežević 02:38 08.04.2011

Re: такисам

Bas rekoste magicnu rec, dragi pesniche - izmiksano. Stvarno je tako najbolje.

Ako se ne vracaju lako, a Vi njima u susret...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana