Odričemo se Marije preko novina

Queeria RSS / 26.12.2007. u 16:58

Gejevi se odrekli Marije zbog Tome

Uredništvo srpskog gej portala Kvirija odlučilo je da u glasanju za hit godine diskvalifikuje pesmu Molitva Marije Šerifović. Mlada pevačica, koja je jedna od najvećih ikona gej populacije u Srbiji, postala je nepoželjna nakon što se u ponedeljak uveče pojavila na kragujevačkom predizbornom mitingu Tomislava Nikolića, kandidata Srpske radikalne stranke za predsednika.

- Smatramo da je nedopustivo da se pobednička pesma Evrovizije koristi za promociju ideja jedne stranke. Takođe smatramo da gej hit godine mora da bude u službi slobode i promocije različitosti, a ne u službi ideja stranke čiji predsednik je optužen za ratne zločine. Zbog toga smo odlučili da titulu naj gej hita godine ponese drugoplasirana pesma Grejs Keli britanskog izvođača Mike – kažu predstavnici Kvirije, koji se na razočaravajući potez svoje miljenice reagovali munjevito. Ova izjava se, naime, na njihovom sajtu pojavila već u utorak ujutro.

Koliko je pobednica Evrosonda do preksinoć bila ikona svih srpskih homoseksualaca i lezbijki pokazuje i to što je sledeća domaća pesma na listi tek na šestom mestu (Aspirin Seke Aleksić sa 52 glasa).

Gej populacija je očigledno teško prihvatila činjenicu da se Marija Šerifović svrstala uz desničarsku stranku, a poznato je da ljubitelji istog pola ta orijentacije nije bliska.

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Todorović veruje da će gej i lezbo-populacija u Srbiji, koju je Marija Šerifović preksinoć izneverila, ubuduće imati novog ljubimca.

- Pretpostavljam, ne mogu da tvrdi, ali sam skoro siguran da će ti homoseksualci i lezbijke koji Mariji više neće da daju podršku zbog njenog učešća sa radikalima, ubuduće biti uz Borisa Tadića. Mislim da je to potpuno u redu, kao i da se uklapa u predsedničku kampanju koju vode Demokratska stranka i Boris Tadić – kaže Todorović za Sutra.

Marija: To je diskriminacija

U Marijino ime izjavu za naš list dao je njen menadžer Saša Mirković. On smatra da kvirijevci očigledno nisu dorasli demokratiji:

- Nije demokratski da se nečija pesma diskvalifikuje zbog političkog opredeljenja ili poslovnog angažmana – rekao je Mirković, a na naše pitanje pitanje šta je od to dvoje u slučaju Marije i Tomislava Nikolića, odgovorio je:

- Svako ko je pratio miting uživo ili na televiziji vrlo lako će sam zaključiti.

Pišu Ilija Đuković i Lara Golubović

Sutra: naslovna i poslednja strana


Marija zbog Tome razljutila gej populacija

Pobednica „Evrosonga“ Marija Šerifović nastupila je prekjuče na predizbornom mitingu Tomislava Nikolića, kandidata Srpske radikalne stranke za predsednika Srbije i otpevala „Molitvu“ za njegovu pobedu. Marija je ovim potezom dobila simpatije pristalica radikala, ali i iznenadila, pa čak i razljutila one koji naginju drugim političkim opcijama. Sudeći po saopštenju gej udruženja „Kvirija“, najviše su joj ipak zamerili homoseksualci.

Uredništvo gej portala Kvirija razočarano Marijinim učešćem na mitingu radikala, odlučilo je da diskvalifikuje njenu pesmu „Molitva“ iz izbora za na gej hit godine.

- Smatramo da naj gej hit godine mora da bude u službi slobode i promocije različitosti, a ne u službi ideja stranke čiji je predsednik optužen za ratne zločine. Zbog toga smo oslučili da titulu naj gej hita godine ponese drugoplasirana pesma „Grejs Keli“ – stoji na sajtu „Kvirije“.

Potpredsednik SRS-a Draga Todorović kaže za „Alo!“ da Šerifovićeva nije član SRS-a, ali je simpatizer radikala.

- Nema tu ništa čudno i ne razumem zašto je nastup Marije Šerifović na našem mitingu bilo koga iznenadio. Ovo je samo još jedan dokaz da su najbolji ljudi uz radikale – kaže za „Alo!“ potpredsednik SRS-a Draga Todorović.

„Alo!“ juče nije uspeo da dobije komentar Marije Šerifović na prozivke koje su usledile posle njenog nastupa uz Tomislava Nikolića.

I druge stranke čiji kandidati učesvuju na predsedničkim izborima takođe računaju na podršku javnih ličnosti. Na mitingu lidera DS-a Borisa Tadića u Novom Sadu 22. decembra bili su i Đorđe Balašević, Svetozar Svetković, Zoran Cvijanović i Igor Miklja.

Portparol Demokratske stranke Jelena Marković pritom ukazuje da postoji „suštinske razlika između DS-a i ostalih stranaka“.

- Javne ličnosti koje učestvuju u našim kampanjama su članovi i simpatizeri DS-a i nisu plaćeni za taj posao. Njihovo učešće na mitinzima nije planirano već se oni sami uključuju – objašnjava Markovićeva i obećava da će „biti još mnogo poznatih ličnosti na različitim događajima tokom naše kampanje“.

Branko Ružić, funkcioner Socijalističke partije Srbije, najavljuje iznenađenje u preizbornoj kampanji kandidata ove stranke Milutina Mrkonjića.

- Mnoge javne ličnosti već su nam se javile i ponudile da javno podrže Mrkonjića na mitinzima. Zasad nećemo ništa da otkrivamo naša kampanja zvanično počinje danas u Centru „Sava“, pa ćemo videti – tajanstven je Ružić.

Budući da je kandidatura Velimira Ilića, lidera Nove Srbije, još uvek neizvesna, u ovoj stranci zasad ne žele uopšte da pričaju o preizbornoj kampanji.

Šta kažu Marijine kolege

Čeda Čvorak:

Ovo su opasna vremena. Da imamo normalnu političku klimu, gde nema toliko vidljivih razlika među strankama, sve zvezde bi učestvovale u političkoj kampanji. Ovako, kod nas je situacija kao ’41, ne bih ni za koje pare pevao za nekoga u ovoj situaciji.

Kristina Kovač:

Ne bih na ovo pitanje da odgovorim. Imam suviše oštar jezik, pa neću da se upuštam u dalju diskusiju.

Era Ojdanić:

Moram priznati da me je prijatno iznenadila njena pojava među vodećim ljudima SRS-a u Kruševcu(!). Mislim da je ona to uradila iz čistog zadovoljstva i želje da pomogne.

Inspektor Blaža:

Ha, ha, ha, baš ste me nasmejali, prosto ne znam šta bih rekao o tome. Moram priznati da je ovo teško pitanje za mene. Ha, ha, mislim šta reći, a biti pametan.

Draga Brajović:

Prosto nemam komentar, svako se ponaša shodno svojim shvatanjima i načelima.

Karamela:

Ako im je uzela pare, svaka joj čast. A zbog toga što su je izbacili sa gej liste, ne znam šta će da radi.

Alo! – strana 2


Šerifovićeva naljutila homoseksualce zbog podrške SRS, „Molitva“ skunuta sa gej liste hitova

Pojavljivanje ovogodišnje pobednice „Evrosonga“ Marije Šerifović na predizbornom mitingu SRS-a u Kragujevcu, njenom, ali i rodnom mesu zamenika lidera radikala i predsedničkog kandidata Tomislava Nikolića, odmah je izazvala glasine i mnoga pitanja.

Mogla su se čuti nagađanja oko toga otkud Marija na mitingu SRS-a kada joj je do juče smetalo skupštinsko svojatanje i političko etiketiranje, a još veću misteriju izazvalo je licitiranje cifrom koju je Marija dobila od radikala za ovaj nastup.

Pevala iz ljubavi

Gazeta ipak saznaje da je Marija „Molitvu“, pobedničku pesmu „Evrosonga“, na mitingu otpevala besplatno, jer je simpatizer stranke. Cela porodica Šerifović učlanjena je u SRS, a njena majka Verica i deda Jaško Šerifović istaknuti su članovi kragujevačkog odbora ove stranke. To objašnjava zbog čega je Marija Tomu Nikolića čvrsto držala za ruku i najavila kao predsednika Srbije.

Informaciju ipak nismo uspeli da proverimo iz prve ruke jer se Marija do zaključenja ovog broja nije javljala na telefone koje poseduje naša redakcija. Ni sa njenim menadžerom Sašom Mirkovićem nismo imali više sreće, jer se ispostavilo da nije bio raspoložen za priču,

- Neću da odgovorim ni na kakva pitanja novinara. A sve što se čuli tako i pišite. Valjda slika govori više od reči – izjavio je Mirković.

Da korišćenje „Molitve“ u izborne svrhe nije zasmetalo samo političkim protivnicima SRS-a, svedoči i reakcija gej populacije čija je Marija ikona. Naime, pojavljivanje Marije Šerifović u Kragujevcu razbesnelo je srpsko gej društvo i svakako ih neće opredeliti da na sledećim izborima glasaju za Tomu Nikolića! Pobedničku pesmu, koja je bila apsolutni hit među srpskim gejevima, uredništvo portala Kvirija diskvalifikovalo je sa svog sajta. „Molitva“ više nije hit i precrtana je odmah posle Marijinog nastupa u Kragujvecu, iako je ubedljivo vodila na listi za gej pesmu godine.

- Smatramo da je nedopustivo da se pobednička pesma „Evrovozije“ koristi za promociju ideja jedne stranke. Takođe, smatramo da naj gej hit godine mora da bude u službi slobode i promocije različitosti, a ne u službi ideja stranke čiji je predsednik optužen za ratne zločine. Zbog toga smo odlučili da titulu gej hita 2007. godine ponese drugoplasirana pesma „Grejs Keli“ britanskog izvođača Mike, kaže za Gazetu Boban Stojanović, aktivista Kvirije.

Zbogom, Marija

On podseća da je Marijina pobeda u svetu označena kao čista egzotika. I da je ona imala veliku priliku da kao zvezda tog kalibra uradi za gej i romsku populaciju u Srbiji.

- Veliki deo gej populacije prepoznalo se u Mariji. Nažalost, ona nije postupila sa pozicije superstara i kao zvezda toga kalibra u svetu učinila nešto korisno. Najmanje što je mogla da učini jesta da se uzdrži od podrške partiji koja ima fašistički predznak – zaključuje Stojanović.

Pišu: Gordana Tadić i Boško Vukčević

Gazeta – strana 4

 

Evo da iskoristim ovaj prostor da izreklamiram moje nove filmove:

 

Kiss,

Pedja

 

www.queeria.com

Atačmenti



Komentari (166)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Brooklyn Brooklyn 17:18 26.12.2007

pa ovaj ceda cvorak

jos najpametniji od svih njih
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 18:23 26.12.2007

Re: pa ovaj ceda cvorak

Brooklyn
pa ovaj ceda cvorak jos najpametniji od svih njih


Slazem se ... mada je meni najparadoksalnije da tu atmosferu netrpeljivosti (u stilu '41) najvise podgrevaju oni koji pretenduju da budu najprogresivniji. Evo i ovo gej drustvo Kvirija se ocigledno vise bavi politikom (da ne kazem politikanstvom) a ne borbom za prava gej-populacije.

Pa valjda bi oni trebali da budu najzadovoljniji sto najreakcionarnija stranka u Srbiji u svojoj kampanji ima i osobu koja je i njima bila jedan od simbola. I zar ne bi trebalo da budu presrecni sto se stvari (i partije) menjaju u za njih povoljnom smeru?.

U Nemackoj ima par vodecih politicara koji su gej. Kad se to desi u Srbiji onda ce znaciti da su gej osobe prihvacene u drustvu ... posebno ako su u pitanju velike partije ... a jos korisnije/bitnije bi bilo da to budu konzervativne partije koje i inace sve promene teze prihvataju ...

adam weisphaut adam weisphaut 18:46 26.12.2007

Re: pa ovaj ceda cvorak

a jos korisnije/bitnije bi bilo da to budu konzervativne partije koje i inace sve promene teze prihvataju ...

Naravno Vaso, budemo tek kada budemo imali prvog srpskog gej vojvodu homoseksualci ce biti prihavaceni u drusutvu
Queeria Queeria 18:49 26.12.2007

Re: pa ovaj ceda cvorak

Eeeeeeeeeeeeeeeeeee, kada bi se Ratko autovao i rekao: "Braćo Srbi ja sam peder!"... Odmah bi bili prihvaćeni...
gagonja gagonja 20:07 26.12.2007

Re: pa ovaj ceda cvorak

ne bi!
odmah bi ga isporucili hagu na po prvi put ujedinjeno odusevljenje kompletne srpske nacije
njegos njegos 17:18 26.12.2007

Eh..

Jadna Marija, sigurno je tesko primila cinjenicu da je ostala bez podrske pedera...
Queeria Queeria 17:25 26.12.2007

Re: Eh..

Pa činjenicu da je ostala bez podrške pedera je nije mnogo pogodila, ali činjenica da je ostala bez podrške lezbejki je skroz porazila
njegos njegos 17:25 26.12.2007

Re: Eh..

Queeria
Pa činjenicu da je ostala bez podrške pedera je nije mnogo pogodila, ali činjenica da je ostala bez podrške lezbejki je skroz porazila

E to bi vec mogao biti problem...
Temerin Temerin 17:22 26.12.2007

Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Kvirija deli ljude po politickom ubedjenju, odrice se ovim cinom glasaca radikala homoseksualne orijentacije.
Oko 100 hiljada homoseksualaca je za radikale, i ovim cinom kvirija je pokazala da ne zastupa interese homoseksualaca, vec se rukovodi nekakvim sasvim drugim motivima.

Marija Serifovic dokaz je da postoje uspesni gej pojedinci koji su za radikale, kao i da je radikalna stranka stranka svih ljudi koji su za dobrobit Srbije, bez obzira na seksualno opredeljenje. Ocigledno je da ova cinjenica smeta nekim organizacijama koje pokusavaju da manipulisu gej populacijom, lazno prikazujuci da zastupaju sve homoseksualce.

Umesto da kvirija zastupa politicku toleranciju u duboko podeljenom srpskom drustvu, priznajuci cinjenicu da je velik broj homoseksualaca politicki opredeljen za radikale, ona negira slobodu politickog izbora onima za ciju se seksualnu slobodu po definiciji zalaze.
adam weisphaut adam weisphaut 17:28 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Samo za tolerantnog i ucenog:
Queeria Queeria 17:29 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Kvirija ne zastupa niti će ikada zastupati interese gej radikala. Kvirija takođe neće nikada zastupa interese gejeva koji podržavaju ratne zločince i ratne zločine - i to je jednostavno tako :)

Kvirija zastupa političku toleranciju, ali ne prema radikalima - promocija ratnih zločina i ratnih zličinaca ne spada u kategoriju nečega što se TOLERIŠE.
G r o f G r o f 17:30 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Temerin, otkri mi tajnu kako si uspeo toliko gluposti staviti na tako malo prostora.
Biti gej radikal, isto je što i biti crnac,ku klus klanovac.
Temerin Temerin 17:42 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Kvirija ne zastupa niti će ikada zastupati interese gej radikala


onda to jasno stavite u svom programu! za sada, vi se predstavljate kao grupacija koja ima cilj zalaganje za prava gej populacije, i nigde ne kazete da se zalazete protiv prava na slobodno politicko opredeljenje.

slicna situacija bi bila kada bi recimo neka gej organizacija u americi se odrekla istaknutog gej pojedinca zato sto je podrzao republikanskog kandidata za predsednika SAD. ili, na primer, ako neka organizacija za prava crnaca u americi se odrekne nekog uspesnog crnog amerikanca zato sto je podrzao republikance. gej republikanaca i crnaca, verovali ili ne, itekako ima u americi - recimo, gdjica rice je crna amerikanka, republikanac. ta organizacija time bi prestala da bude organizacija svih gej (ili crnih) amerikanaca.

dalje, sasvim je u redu da se kvirija zalaze za toleranciju ili protiv ratnih zlocina. radikalna stranka osudila je sve ratne zlocine pocinjene devedesetih, ukljucujuci i zlocin u srebrenici. lazno predstavljanje radikalskog programa, kao i pokusaj spinovanja i svojatanja gej populacije svakako govori o tome da kvirija nije ni za gej populaciju u celini, kako se lazno predstavlja, ni za toleranciju.

marija serifovic je gej zvezda, a medju njenim ljudskim pravima je i pravo na politicko opredeljenje. paradoksalno je da joj upravo kvirija to pravo odrice, osudjujuci nju i sve gej osobe koji su za SRS.
njegos njegos 17:45 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Dobro, Temerine, priznajmo, jeste malo cudno da budes peder i da si radikal...
Queeria Queeria 17:46 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Vidiš kada se zalažemo za pravo na brak, onda se zalažemo da to pravo imaju svi.
A kada kažem da ne podržavamo interese gej radikala pod tim podrazumevamo ideju Velike Srbije i ostala nacionalistička sranja - po tim pitanjima svo vrlo definisani, šta podržavamo a šta ne.
Drugo, Marija nikada nije izjavila da je lezbejka - tako da ona nije istanknuta gej persona.
Temerin Temerin 17:49 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

marija serifovic je gej i ocigledno je za SRS, i ne vidim da je to bilo kome cudno. ali primecujem da mnogima smeta, narocito onima koji zele da manipulisu glasovima gej populacije, kojih nije malo. izgleda da je interes nekih stranaka za kviriju ispred interesa gej populacije.
njegos njegos 17:51 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Ma to nema veze s tim, jednostavno je malo cudno i prilicno nespojivo biti peder i clan radikalne stranke (ne srpske, nego bilo koje radikalne).
Queeria Queeria 17:53 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

meni je čudno da evropska ambasadorka za promociju bla bla već čega podržava SRS.
takođe mi je čudno da gejevi i lezbejke budu članovi SRS.

definiši mi interes gej populacije molim te.
adam weisphaut adam weisphaut 17:53 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Temerin
marija serifovic je gej i ocigledno je za SRS, i ne vidim da je to bilo kome cudno. ali primecujem da mnogima smeta, narocito onima koji zele da manipulisu glasovima gej populacije, kojih nije malo. izgleda da je interes nekih stranaka za kviriju ispred interesa gej populacije.

Naravno tradicionalni interes gej p[opulacije je linija Kavlovac- Kavlobag-Ogulin-Vivovitica jer gde su svpski gvobovi tu su svpski (gej) vladikali
njegos njegos 17:54 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Pa i ja kazem da je cudno da budu clanovi SRS.
Queeria Queeria 18:01 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

njegos
Pa i ja kazem da je cudno da budu clanovi SRS.


Ali, nažalost ih tamo ima najviše :(((
Možda zato što se pale na sirovine i na taj brdsko-planinski tip frajera.
Temerin Temerin 18:02 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

gej zvezda ciju podrsku prihvata rukovodstvo radikala nikako ne moze biti losa stvar za gej populaciju u srbiji. cinjenica je da predrasude prema gej populaciji postoje u srpskom drustvu, ali one su zastupljene i medju glasacima DS, G17+ pa i LDP, nisu ogranicene na glasace SRS, gde naravno takodje postoje. Marija Serifovic moze da pomogne ublazavanju ovih predrasuda medju glasacima SRS, i to je svakako interes gej populacije - jer, ako smem da primetim, jedan od najvecih problema je upravo netolerancija koja postoji u drustvu prema homoseksualcima. Isto tako, gospodjica Rice u rukovodstvu republikanaca je pozitivna stvar za crnacku populaciju, jer je to doprinos da crnci postanu prihvaceniji u konzervativnim krugovima. Cinjenica je da medju glasacima republikanaca ima vise ljudi sa rasnim predrasudama nego medju glasacima demokrata u americi, i zbog toga je ovo vazno.
adam weisphaut adam weisphaut 18:05 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

A Srbija je inace pljunuta Amerika
a tek sto su radikali republikanci
Queeria Queeria 18:09 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Samo napred, ja za to nemam želudac...

Na kraju bi i Majke Srebrenice trebale da podrže radikale kako bi radikali promenili svoj stav prema Muslimanima i ratu u Bosni.
adam weisphaut adam weisphaut 18:23 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Queeria
Samo napred, ja za to nemam želudac...

Na kraju bi i Majke Srebrenice trebale da podrže radikale kako bi radikali promenili svoj stav prema Muslimanima i ratu u Bosni.

Ej znas da iskreno verujem da bi on bio spreman da dokazuje da je zrtva i zlocinac jedno te isto, i kako je insistiranje zrtve na pravdi krivo za ekstremizzam zlocinca
Temerin Temerin 18:26 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Queeria
Samo napred, ja za to nemam želudac...Na kraju bi i Majke Srebrenice trebale da podrže radikale kako bi radikali promenili svoj stav prema Muslimanima i ratu u Bosni.


radikali su osudili zlocin u srebrenici, a u veoma su dobrim odnosima sa muslimanskom populacijom. jednu izbornu kampanju radikali su pre neku godinu poceli upravo posetom beogradskom muftiji, a u seseljevoj velikosrpskoj platformi stoji zalaganje za slogu srba bez obzira na versko opredeljenje, kao i tolerancija prema manjinama. seselj je i u svom nedavnom govoru na odbrani u hagu istakao svoje prijateljstvo sa pogubljenim irackim vodjom sadamom huseinom, koji je zrtva americke antiislamske kampanje - radikali, suprotno predrasudama, nemaju nista protiv muslimana kao takvih, sto se ne bi moglo reci za amerikance. sto se tice ratova devedesetih, specijalno gradjanskog rata u bosni, niko ne ocekuje da zrtve rata na strani koja se borila pod vodjstvom Alije Izetbegovica, inace zakletog panislamiste (uzgred, nisu svi muslimani panislamisti, vec jedan manji deo), podrze jednu vodecu stranku iz srbije, kao sto recimo se od zrtava genocida u oluji, krajiskih srba koji su se borili za nezavisnost RSK, ne moze ocekivati da podrze neku hrvatsku stranku.

Radikali nisu protiv gej populacije, a podrska Marije Serifovic svedoci o toj cinjenici glasnije od hiljadu antiradikalskih proklamacija kvirije.
adam weisphaut adam weisphaut 18:28 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

radikali su osudili zlocin u srebrenici,

I zato su lepili plakate "Mladic heroj" ispred b 92
angie angie 18:29 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

I zato su lepili plakate "Mladic heroj" ispred b 92



i mladicu u sred skupshtine nudili sigurnu kucu, a bez posledica.
Queeria Queeria 18:33 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Temerin
a u seseljevoj velikosrpskoj platformi stoji zalaganje za slogu srba bez obzira na versko opredeljenje


Ovom rečenicom si Bošljake proglasio za Srbe protiv njihove volje - a ja ću tebe za kretena.

To što pederi podržavaju radikale me se ne tiče - Kvirija ih ne podržava :))


Temerin Temerin 18:39 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

angie
I zato su lepili plakate "Mladic heroj" ispred b 92 i mladicu u sred skupshtine nudili sigurnu kucu, a bez posledica.

haski tribunal dokazao je svoju pravicnost i metodologiju u slucaju vojislava seselja, cije se sudjenje razvlaci godinama. optuznica je vrlo tanka, kao sto se nedavno, kada je sudjenje pocelo, moglo i videti. u haskom kazamatu pod veoma sumnjivim okolnostima vise optuzenih srba je izgubilo zivot. velika vecina ljudi u srbiji ubedjena je da je haski sud nepravedan politicki sud, procentualno daleko vise nego sto je glasaca radikala. moguce je osudjivati zlocine pocinjene na srpskoj strani i biti protiv haskog tribunala, a radikalska podrska mladicu je osuda haskog tribunala, a ne podrska zlocinima koji su pocinjeni na srpskoj strani. licemerje zapada u vezi ratova devedesetih vidi se jasno na primeru RSK i Kosova, u sustini slicnih problema, gde je u jednom slucaju sponzorisano etnicko ciscenje a u drugom se pokusava oteti Kosovo Srbiji. Biti gej i patriota nije ni u kakvoj suprotnosti, to su dve potpuno nezavisne stvari, a kvirija izgleda nije za interese homoseksualaca, vec za neke sasvim druge stvari, koje sa pravima homoseksualaca nemaju nikakve veze.
adam weisphaut adam weisphaut 18:39 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

angie
I zato su lepili plakate "Mladic heroj" ispred b 92



i mladicu u sred skupshtine nudili sigurnu kucu, a bez posledica.

I Mladicu sigurnu kucu u sred skupstine, angie
Gde ces ostrije osude ?
angie angie 18:50 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

temerin- nemam nikakvu nameru da se raspravljam sa nekim ko moze ovako neshto da napishe.
adam weisphaut adam weisphaut 18:53 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

haski tribunal dokazao je svoju pravicnost i metodologiju u slucaju vojislava seselja,

A Srbija je dokazala svoju privrzenost time sto se Mladic godinama setkao Beogradom, isao na utakmice, vecerao u restoranu na 200 m od svajcarske ambasade u trenutku kad je KDP odrzavala predavanje, cuvala ga vojksa, primao penziju) zapravo iu primao je platu iz Srbije kad je obavljao svoje nacionalne radove)...
Srbija je zemlja pravde i pravednika kao ti
Temerin Temerin 18:58 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

u seseljevoj velikosrpskoj platformi stoji zalaganje za slogu srba bez obzira na versko opredeljenje

Ovom rečenicom si Bošljake proglasio za Srbe protiv njihove volje - a ja ću tebe za kretena.


ovaj odgovor je vrlo providna manipulacija. prvo, recenica je citirana do pola - puna recenica je glasila
u seseljevoj velikosrpskoj platformi stoji zalaganje za slogu srba bez obzira na versko opredeljenje, kao i tolerancija prema manjinama


nisam ja proglasio bosnjake za srbe, vec si ti proglasio sve slovenske muslimane u srbiji za bosnjake. moj odgovor je bio o odnosu radikala prema muslimanima. i tu je stav SRS jasan - radikali ne poistovecuju srpstvo sa pravoslavljem, vec eksplicitno pominju srbe muslimane (kojih naravno ima, sem ako kvirija ne zeli da negira i postojanje srba muslimana, kao sto neki ovde kazu da je nezamislivo biti gej radikal). zatim se pominju i manjine u koje sem bosnjaka spadaju i goranci, kao i mnoge druge grupacije koje ispvedaju islam - turci, romi, albanci itd. zatim se govori o odnosima radikala sa muslimanima u svetu - primer iraka, gde je seselj bio cest gost. dakle, notorna je neistina da je SRS antiislamski.

SRS je patriotska stranka, ali patriotizam SRS ne znaci antiislamizam. SRS razdvaja pitanje vere od pitanja nacije. uostalom, srbi nisu jedina multikonfesionalna nacija na svetu. albanaca na primer ima i katolika, i pravoslavaca, i muslimana. Srba ima i pravoslavaca, i katolika, i muslimana, i jehovinih svedoka, i ateista, i protestanata, budista...
Queeria Queeria 19:07 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

A ja ne podržavam slobodu govora.
adam weisphaut adam weisphaut 19:08 26.12.2007

Re:

-----
babic babic 19:42 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Queeria
njegos
Pa i ja kazem da je cudno da budu clanovi SRS.


Ali, nažalost ih tamo ima najviše :(((
Možda zato što se pale na sirovine i na taj brdsko-planinski tip frajera.

Meni su radikali uvek bili nešto sumnjivi.Sada znam i zašto.
Strongman Strongman 20:01 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Kvirija ne zastupa niti će ikada zastupati interese gej radikala. Kvirija takođe neće nikada zastupa interese gejeva koji podržavaju ratne zločince i ratne zločine - i to je jednostavno tako :)



Negde sam procitao da je covek nevin dok se ne dokaze suprotno.

Da li to znaci da ti imas neku informaciju da je Seselj osudjen za ratne zlocine, sto je meni promaklo ili si samo netolerantan.

Ako si netolerantan prema najmasovnijoj partiji i njenim simpatizerima, onda ti prodajes maglu svojom pricom o ravnopravnosti i toleranciji. Samo su "nasi" pederi ravnopravni.

Nesto mi se cini da su SRS parlamentarna stranka, registrovana i bez ikakvih smetnji da se bave svojom delatnoscu. Dakle legalna. Nije mi jasno koji kriterijum je koriscen kod izopstavanja Marije i 100 000 pedera koji glasaju za radikale.

Koliko sam razumeo kverija je za pravo izbora...

Ja licno odavno ne gotivim Mariju. Prvo me nervira kako izgleda, a nakon toga i kako se ponasa. Bas sinoc me je ukorila supruga sto sam hteo da opletem po Mariji. Ali ja sam individua, pojedinac i imam pravo da imam misljenje koje moze da bude pristrasno.

Ovo sto kverija radi je 5 puta gore od Marije.

Partijski dzihad!

KafaJeGotova KafaJeGotova 20:03 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

temerin je gej radikal
KafaJeGotova KafaJeGotova 20:06 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

i strongman je gej radikal
gagonja gagonja 20:10 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

kvirija je plavo zuti gej to je svima jasno
nego "kao i da je radikalna stranka stranka svih ljudi koji su za dobrobit Srbije"
sta si ovime hteo da kazes
gagonja gagonja 20:11 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

lepo si mu rekao
gagonja gagonja 20:13 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

alal vera alal vera
pufna pufna 20:16 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

bez da izigravam kvirijinog potparola...ali,
ono sto on radi je uspostavljanje viseg standarda. Iako, na nasu zalost, ta stranka jeste u parlamentu ona ne zna sta znaci parlamentarizam, niti ljudska prava niti prava na slobodan izbor.
Ona zagovara pendrecenje i sama ga organizuje, najcesce.
Ni Slobodan Milosevic nije osudjen. Predji malo po youtube-u i podseti se tih karlobag-virovitica govora. mrznja, mrznja,mrznja i mrznja.
neko ko peva njima na promociji je u potpunom neskladu sa pravima gejeva i lezbejki.

A neko ko onoliko glupo i primitivano i rasisticki nastrojeno i kaze javno onakav stav o Fincima ( kao sto Marija jeste) je totalna sramota za pocasno ''ambasadorsko'' mesto.
Zena je totalna prevara.
Queeria Queeria 20:20 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Jebote Strongmen, pa mogao si u toj Americi da naučiš da se dva EE čitaju kao I - ili to moram ja da te učim iz Srbije... QUEERIA - KVIRIJA

Ja Šešelja smatram ratnim zločincem - a u saopštenju piše da Marija podržava stranku čiji predsednik optužen za ratne zločine, tako da smo se držali pravno korektne formulacije.

Vidiš, kada se Kvirija bavi svojim aktivnostima promocije prava LGBT populacije, to radi za sve bez obzira na političko ili bilo koje opredeljenje. Ali pored toga Kvirija promoviš i vrednosti kao što su borba protiv fašizma, govora mržnje, rasizma i ksenofobije - i to je ono što zameramo radikalima.

Queeria proglašava gej pesmu godinu i ima pravo da dodeli tu titulu kome god Queeria poželi... a to neće biti Marija Šerifović
adam weisphaut adam weisphaut 20:23 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije


Nesto mi se cini da su SRS parlamentarna stranka, registrovana i bez ikakvih smetnji da se bave svojom delatnoscu. Dakle legalna.

Bas kao i NSDAP u Nemackoj
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 20:25 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Nije lepa, ali je antipaticna.
wolwerine wolwerine 20:27 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Mogu da potvrdim da nije urbana legenda, postoje gay radikali, znam jednog (ali pazite jednog) gay radikala, lik je primitivni debil, mislim da se da se ovo odnosi i na ove pacijente (nadam se da nisam nikog uvredio, narocito neciju inteligenciju (haha)) ali zaista neee moooogu to da toleriseeem....
Preporuka gay radikalima, organizovano hodocasce u Iran, pa onda nek brane radikalno fasistoidne stavove... Neobrazovani tupsoni....

A sto se tice Marije, nece biti tako welcomed u gay klubovima kao nekada
Strongman Strongman 20:30 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Queeria
Jebote Strongmen, pa mogao si u toj Americi da naučiš da se dve EE čitaju kao I - ili to moram ja da te učim iz Srbije... QUEERIA - KVIRIJA

Ja Šešelja smatram ratnim zločincem - a u saopštenju piše da Marija podržava stranku čiji predsednik optužen za ratne zločine, tako da smo se držali pravno korektne formulacije.

Vidiš, kada se Kvirija bavi svojim aktivnostima promocije prava LGBT populacije, to radi za sve bez obzira na političko ili bilo koje opredeljenje. Ali pored toga Kvirija promoviš i vrednosti kao što su borba protiv fašizma, govora mržnje, rasizma i ksenofobije - i to je ono što zameramo radikalima.

Queeria proglašava gej pesmu godinu i ima pravo da dodeli tu titulu kome god Queeria poželi... a to neće biti Marija Šerifović


Ja licno nemam nikakve simpatije prema radikalima a jos manje prema Mariji Konjovic ili kako vec besse. Ali smatram da KvErijina misija treba da propoveda toleranciju a ne kaznjavanje. "Ko nije sa nama on je protiv nas"? To bese neki stari slogan fudbalskog tima iz Berlina.

Mislim da je cilj prava LGBT primaran i dominantan za kvEriju. Ako se javno svadjate pada rejring.

Ajde da malo zakomplikujem. Sta ako neki peder ima stampariju i stampa plakate za SRS?

Kritikujem te da bi bio bolji a kafa me vec proziva.

Izgleda da kafa nema seksualnih iskustava osim ovih preko interneta pa ne moze da prepozna sta je sta.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 20:40 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

pufna
bez da izigravam kverijinog potparola...


Ono sto tesko kapiram je kako se sve kod nas gleda kroz partijsku pripadnost. A najgore je kad to rade oni koji to ne bi SMELI da rade: borci za ljudska prava. To sto se neko ne slaze sa politickim stavovima jedne paritije ne znaci da automatski bude PROTIV svega sto ta partija kaze ili uradi. Ako sam protiv zalaganja SRS za granicu karlobag-virovitica, zasto ne bih pozdravio njihovo pozitivno pomeranje u u odnosu na prava homoseksualaca? Da li to znaci da sutra ne treba svi da pozdravimo ako oni odustanu i od pomenute granice?

Zalaganje i borba protiv diskriminacije zbog seksualnog opredeljenja je borba za jedno od osnovnih ljudkish prava. I svako ko pri tome gleda politikicu pripadnost (ili neku drugu) ugorzenih osoba krsi njihova ljudska prava.

A ako neko krsi zakon ili je cak cinio zlocine on onda treba za to da odgovora ... ali opet i on ima svoja ljudska prava. Samo nasi borci za ljudska prava misle da prekrsioci zakona nemaju ljudska prava. Pa jos kad i pravdu uzmu u svoje ruke pa sami odlucju ko je i kako prekrsio zakon ... tek onda rade suprotno od onoga sto tvrde ...

dragoljub dragoljub 20:52 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Srba ima i pravoslavaca, i katolika, i muslimana, i jehovinih svedoka, i ateista, i protestanata, budista...

prvo SPC kaže da srnin može da bude samo pravoslavn
drugo što gi be tepate svud po srbiju zato što gi volite?
adam weisphaut adam weisphaut 20:52 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

A ako neko krsi zakon ili je cak cinio zlocine on onda treba za to da odgovora ... ali opet i on ima svoja ljudska prava. Samo nasi borci za ljudska prava misle da prekrsioci zakona nemaju ljudska prava. Pa jos kad i pravdu uzmu u svoje ruke pa sami odlucju ko je i kako prekrsio zakon ... tek onda rade suprotno od onoga sto tvrde ..

Gle cuda istorija je puna zlikovaca koji nikada nisu biliosudjeni, pa sta ? Da nisu nevini jer ih nikad pravda nije stigla ?
Inace jedno pitanje Vaso? Da li je neko ne dozvoljava MS da nastupi? Da li ju je neko fizcki sprecio kao recimo promociju u AR, nasilni cin za koji si ti iskazao visok stepen razumevanja ? E sad Queeria ima pravo da verbalno osudi ono sto smatra da nije moralno, a niste li ti i ostali dsuebriznici oni koji pokusavate da mu oduzmete pravo na protest ?
Strongman Strongman 21:02 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Ono sto tesko kapiram je kako se sve kod nas gleda kroz partijsku pripadnost. A najgore je kad to rade oni koji to bi SMELI da rade: borci za ljudska prava. To sto se neko ne slaze sa politickim stavovima jedne paritije ne znaci da automatski bude PROTIV svega sto ta partija kaze ili uradi. Ako sam protiv zalaganja SRS za granicu karlobag-virovitica, zasto ne bih pozdravio njihovo pozitivno pomeranje u u odnosu na prava homoseksualaca? Da li to znaci da sutra ne treba svi da pozdravimo ako oni odustanu i od pomenute granice?

Zalaganje i borba protiv diskriminacije zbog seksualnog opredeljenja je borba za jedno od osnovnih ljudkish prava. I svako ko pri tome gleda politikicu pripadnost (ili neku drugu) ugorzenih osoba krsi njihova ljudska prava.

A ako neko krsi zakon ili je cak cinio zlocine on onda treba za to da odgovora ... ali opet i on ima svoja ljudska prava. Samo nasi borci za ljudska prava misle da prekrsioci zakona nemaju ljudska prava. Pa jos kad i pravdu uzmu u svoje ruke pa sami odlucju ko je i kako prekrsio zakon ... tek onda rade suprotno od onoga sto tvrde ...



Nekako mi se cini da ovo niko ne zeli da slusa ono sta ja pricam i ovo sto si ti malko bolje od mene srocio. Kod nas se zalazu za tolerantnost i "ubicemo svakog ko nije za demokratiju". A i pesma nema da bude na listi.
Fotini Fotini 21:05 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Temerin

u haskom kazamatu pod veoma sumnjivim okolnostima vise optuzenih srba je izgubilo zivot. velika vecina ljudi u srbiji ubedjena je da je haski sud nepravedan politicki sud


Mislim da je pravedno što su izgubili život, nevezano za mesto gde se to dogodilo. Više su izazvali nesreće i kojekakvih zala nego bilo ko drugi.
Onaj koga pominješ, a neću da prljam usta izgovarajući mu ime, sam se prijavio da ode.
Koliko god da je "nepravedan" haški sud, za njih i njega je više nagrada nego kazna.
Da su ostali tamo gde su bili, verovatno ne bi poživeli toliko.
A da se svakodnevno može nešto naučiti, upravo smo shvatili.. gej radikali u Srbiji.. hm da...
adam weisphaut adam weisphaut 21:10 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Nekako mi se cini da ovo niko ne zeli da slusa ono sta ja pricam i ovo sto si ti malko bolje od mene srocio. Kod nas se zalazu za tolerantnost i "ubicemo svakog ko nije za demokratiju". A i pesma nema da bude na listi.

Mali reminder:
Događaj koji je ipak pokazao da se ne radi samo o devastatorima i ljudima sklonim finansijskim mahinacijama, već o nečem mnogo gorem, jeste slučaj porodice Barbalić. Dok su bili na letovanju, u julu 1997, Barbalići su jednostavno iseljeni iz svog zemunskog stana u koji je odmah useljena Ljiljana Mijoković, sekretarica u stranačkom glasilu "Velika Srbija". Sledile su sudske odluke, sprečavanje da se one izvrše, reakcije demokratske javnosti, ali pomoći nije bilo. Vojislav Šešelj isticao je nacionalnu pripadnost porodice i upozoravao da "mali ustaša" Dario Barbalić ne može da ide u obdanište zbog toga što "ima hrvatski pasoš". Malo posle iseljenja (odnosno krađe – Barbalićima je jednostavno oduzet čak i nameštaj), Šešelj je u studiju BK Televizije verbalno isprovocirao porodičnog advokata Nikolu Barovića, ovaj ga je polio vodom, a čitava stvar završila se time što je Barovića premlatio Šešeljev telohranitelj i što je radikalski vođa, uz ciničan osmeh, prokomentarisao da se Barović u stvari "okliznuo na bananu". Slučaj Barbalić još nije rešen. Porodica i dalje živi u podstanarskom stanu u Hrvatskoj, a u njihovom stanu i dalje je Ljiljana Mijoković.
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=364165
KafaJeGotova KafaJeGotova 21:33 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Kritikujem te da bi bio bolji a kafa me vec proziva.
Izgleda da kafa nema seksualnih iskustava osim ovih preko interneta pa ne moze da prepozna sta je sta.

ti kad mi odgovoris, ja odmah krenem da se pipam.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 21:35 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

adam weisphaut
Da li je neko ne dozvoljava MS da nastupi? Da li ju je neko fizcki sprecio kao recimo promociju u AR, nasilni cin za koji si ti iskazao visok stepen razumevanja ? E sad Queeria ima pravo da verbalno osudi ono sto smatra da nije moralno, a niste li ti i ostali dsuebriznici oni koji pokusavate da mu oduzmete pravo na protest


Svaka cast Adi ... tako malo recenica a tako mnogo pogresnih izjava:))))) Prvo, ja nisam izrazio razumevanje za fizicko sprecavanje promocije u AR (ali ti kao i obicno uvek nesto tvrdis ... a ne mozes da potkrepis citatom). Drugo, ja ovde diskutujem protiv mesanja borbe za ljudska prava sa politickom borbom. A svako moze da kritikuje svakog za njegove politcike stavove ... to nije nista sporno ...

Ja sam svojevremeno glasao za Mariju i njenu pesmu a o ovoj njenoj politickoj opciji imam vrlo lose msljenje (sto ne znaci da ne mogu i kod njih da pohvalim bilo kakav pozitivan pomak). Ako mislim da je Marija ok kao pvecica (a verujem i da je ok devojka) to ne znaci da ne mogu da NAJOSTRIJE kritkujem njene politicke stavove. A da opet branim eventualno ugrozavanje njenih ljudskih prava zbog (eventualnog) seksualnog opredeljenja... Hm, ok znam da ti ovo sve tesko kapiras posto za tebe postoje samo "mi" i "svi oni drugi"

pozz

ps. Uostalom da sam ja politicki ostrascen kao neki drugi ovde trebalo bi i ja da napdam Mariju posto ona doprinosi Tadicevom protivniku ... a znas da ja mislim da Boris vise vredi nego svi ostali predsednicki kandidati zajedno...
adam weisphaut adam weisphaut 21:59 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Svaka cast Adi ... tako malo recenica a tako mnogo pogresnih izjava:)))))

Za razliku od tebe, koji u mnogo recenica imas mnogo pogresnih izraza
Prvo, ja nisam izrazio razumevanje za fizicko sprecavanje promocije u AR (ali ti kao i obicno uvek nesto tvrdis ... a ne mozes da potkrepis citatom)

Pa mnogo toga pises na blogu, pa se ne da sve popamtiti ali se secam da je bilo nesto standardno uvijeno sa ali i iako i obavezne ostrascenost i iskljucivost, pa ga ja tako protumacih
Hm, ok znam da ti ovo sve tesko kapiras posto za tebe postoje samo "mi" i "svi oni drugi"

Dok za tebe postoje SKOJ-evci i svi oni drugi, zar ne Vaso
ps. Uostalom da sam ja politicki ostrascen kao neki drugi ovde trebalo bi i ja da napdam Mariju posto ona doprinosi Tadicevom protivniku ... a znas da ja mislim da Boris vise vredi nego svi ostali predsednicki kandidati zajedno...

Pa znas da ih Drago obojicu zove Vojini kandidati, s cim se slazem.
It's all in the family
Exitus Letalis Exitus Letalis 22:02 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Marija Serifovic dokaz je da postoje uspesni gej pojedinci koji su za radikale, kao i da je radikalna stranka stranka svih ljudi koji su za dobrobit Srbije, bez obzira na seksualno opredeljenje.


kako je ona uspešna?
to bih baš volela da mi objasniš?
s tom jednom pesmicom?
znaš li još koju njenu?

a podržati fašističku stranku je malo bljak. ko god da je podrži.
ona i pripada tamo posle izjave da su finci žuti i providni i na šta je reagovala ministarka kulture finske dai. ona je bruka za srbiju, šta god da je po seksualnom opredeljenju.

nego gledaš li ti skupštinu?
oćeš s marijom na kosovo ravno. ti kao obilić a ona kao kosovka đevojka. mada je za kosovku đevojku oštra konkurencija.

inače za tvoju info u srbiji ima jedno 10 posto homoseksualaca, što je oko 70.000 hiljada. i nisu svi za radikale. evo, ja na primer, nisam.
Brooklyn Brooklyn 22:04 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

slučaj porodice Barbalić


eh, samo zbog ovoga bilo bi razumljivo da drzava hrvatska prekine dipl odnose sa srbijom.

a jedino pravedno razresenje bi bilo da dobiju ne samo stan nazad, nego i pozamasnu odstetu od srs i od drzave srbije.
Exitus Letalis Exitus Letalis 22:06 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

onda to jasno stavite u svom programu! za sada, vi se predstavljate kao grupacija koja ima cilj zalaganje za prava gej populacije, i nigde ne kazete da se zalazete protiv prava na slobodno politicko opredeljenje.


pa valjda se podrazumeva da se ne odnosi ne one koji podržavaju ratne zločine i zločince.
upravo iz u skupštini veličaju radikali; i šešelja i pavkovića i sve "naše" koji su tamo.
spindle spindle 22:08 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

zanimljivo, ispade marija neuspesna.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 22:15 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Strongman
Kod nas se zalazu za tolerantnost i "ubicemo svakog ko nije za demokratiju"..


Lepo receno Strongman ... i potpuno si pravu, NAZALOST.

pozz
Exitus Letalis Exitus Letalis 22:16 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

radikali su osudili zlocin u srebrenici, a u veoma su dobrim odnosima sa muslimanskom populacijom. jednu izbornu kampanju radikali su pre neku godinu poceli upravo posetom beogradskom muftiji, a u seseljevoj velikosrpskoj platformi stoji zalaganje za slogu srba bez obzira na versko opredeljenje, kao i tolerancija prema manjinama


ti u stvari pojma nemaš. moram da kažem da lupaš.
prati suđenje šešelju pa ćeš videti da po njemu i njegovom "naučnom delu" ne postoje ni bošnjaci ni hrvati. sve su to srbi ove ili one ispovesti.
a ako bošnjake nazivaš muslimanima i to je big problem.
jer nisu svi bošnjaci religiozni.


radikali, suprotno predrasudama, nemaju nista protiv muslimana kao takvih


pa što su ih onda klali i ubijali u bosni kad nemaju ništa protiv njih kao takvih? hoćeš da kažeš - ništa lično. cccc

usput, nema suđenja u hagu gde nisu upetljani radiklali. u ratovima i u bosni i u hrvatskoj.
Exitus Letalis Exitus Letalis 22:28 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Ja sam svojevremeno glasao za Mariju i njenu pesmu


jel si glaso što je pesma dobra il što pevačica zastupa srbiju.
angie angie 22:34 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Negde sam procitao da je covek nevin dok se ne dokaze suprotno.


A izvini, gde si ti bio dok su mlatarali zardjalim kashikama, slali paravojne trupe na front, vrishtali sve one fashisoidne rechenice, prebijali, proganjali i ubijali neistomishljenike, hushkali, palili- postoje snimci, svedoci, na osnovu kojih su i podignute optuznice,...a i ne stide se oni svega toga, otvoreno se hvale, ...shta sada rade, mashu mladicevom slikom kao herojem- eno ti na netu, ako bash ne verujesh, ima snimaka svega za shta je optuzen sa sve njegovim govorima,...ne razume da tu treba da se sacheka presuda kako bi se imao stav.

hocu da kazem- suvishe je krvavo, zemlja josh nije stigla sve da upije, suvishe zla, suvishe strahota, da bi se polemisalo na ovakav nachin.
Queeria Queeria 23:03 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Ode čovek da gleda Očajne kućanice i vidi šta se sve izdešava...
Elem...
ne vidim nikakav problem što Kvirija bojkotuje Mariju Šerifović

Napravio bih paralelu. Kao što bojkotujemo Thompsona zbog podrške ustaškim idejama, tako bojkotujemo i Mariju Šerifović zbog podrške radikalsko-velikosrpskim idejama.
adam weisphaut adam weisphaut 23:14 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Queeria
Ode čovek da gleda Očajne kućanice i vidi šta se sve izdešava...
Elem...
ne vidim nikakav problem što Kvirija bojkotuje Mariju Šerifović

Napravio bih paralelu. Kao što bojkotujemo Thompsona zbog podrške ustaškim idejama, tako bojkotujemo i Mariju Šerifović zbog podrške radikalsko-velikosrpskim idejama.

spindle spindle 23:17 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Queeria
Ode čovek da gleda Očajne kućanice i vidi šta se sve izdešava...Elem...ne vidim nikakav problem što Kvirija bojkotuje Mariju ŠerifovićNapravio bih paralelu. Kao što bojkotujemo Thompsona zbog podrške ustaškim idejama, tako bojkotujemo i Mariju Šerifović zbog podrške radikalsko-velikosrpskim idejama.

ovo je zaista krajnje uvredljivo poredjenje. marija nema cak ni jednu "patriotsku" pesmu, a kamoli nesto ovako:


jos manje na njenim koncertima koriste nacisticko salutiranje


stvarno ste preterali!
Queeria Queeria 23:27 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Pa još je mlada :)
Polako... biće...
Strongman Strongman 23:29 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

ti kad mi odgovoris, ja odmah krenem da se pipam.


ne menjaj navike



Kveria: ne brisi jer ovo je sloboda u seksu.
Strongman Strongman 23:32 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

kako je ona uspešna?
to bih baš volela da mi objasniš?
s tom jednom pesmicom?
znaš li još koju njenu?


Pa vlasnik Googla ima samo google pa je i dalje uspesan. Ja licno se uzasavam MS ali da je uspesna, uspesna je.
Strongman Strongman 23:37 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Virtuelni Vasilije
Strongman
Kod nas se zalazu za tolerantnost i "ubicemo svakog ko nije za demokratiju"..


Lepo receno Strongman ... i potpuno si pravu, NAZALOST.

pozz



Menjaju se vrednosti ali je matrica ista. Os SPS, pa SPO, pa ____, i sada ______. Dzihad je legitimno politicko sredstvo.

Valilije svrati kod mene na blog.

Pozz
Strongman Strongman 23:39 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

angie
Negde sam procitao da je covek nevin dok se ne dokaze suprotno.


A izvini, gde si ti bio dok su mlatarali zardjalim kashikama, slali paravojne trupe na front, vrishtali sve one fashisoidne rechenice, prebijali, proganjali i ubijali neistomishljenike, hushkali, palili- postoje snimci, svedoci, na osnovu kojih su i podignute optuznice,...a i ne stide se oni svega toga, otvoreno se hvale, ...shta sada rade, mashu mladicevom slikom kao herojem- eno ti na netu, ako bash ne verujesh, ima snimaka svega za shta je optuzen sa sve njegovim govorima,...ne razume da tu treba da se sacheka presuda kako bi se imao stav.

hocu da kazem- suvishe je krvavo, zemlja josh nije stigla sve da upije, suvishe zla, suvishe strahota, da bi se polemisalo na ovakav nachin.



Angie dugo te nije bilo. Citas? Ako, ako... Valja se. Pa cemu osam razreda skole ako ne citas... I latinicu znas. Masala!
Strongman Strongman 23:41 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Queeria
Pa još je mlada :)
Polako... biće...



Jeli, kad vec imas tu kristalnu kuglu, ko ce da igra NBA play off ove godine?
Queeria Queeria 23:44 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

U sport se ne razumemo...
spindle spindle 23:54 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Queeria
Pa još je mlada :)Polako... biće...


aha, znaci za vas je neko kriv ne pre nego sto je osudjen, nego pre nego sto je i pocinio neko delo. a kako znate da ce biti, da ne gledate u kristalnu kuglu?

da ste je uporedili s nekim kao sto je dino dvornik, koji recimo peva za hdz, to bi islo.
ali poredjenje sa thompsonom, koji na najogavniji nacin velica ustaski zlocin, je krajnje gnusno.

ima li marija stihove poput ovih:
"u capljini klaonica bila, mnogo srba neretva odnila"
da li je marija mozda pevala "slobodane salji nam salate, klacemo hrvate" pa da je tako opljunete?
naravno da nije i nikad i nece!

sta reci sem - sram vas bilo!
angie angie 23:56 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Angie dugo te nije bilo. Ciras? Ako, ako... Valja se. Pa cemu osam razreda skole ako ne citas... I latinicu znas. Masala!


ne znma shta si 'teo, samo vidim da i dalje insistirash da se fajtash kada ti neko kaze neshto drugachije, pa dobro svako kolko moze, moja intonacija bash i nije bila svadjalachka, al ajd ako ti je tako lakshe, ja necu da se svadjam, niti sam te vredjala, samo sam rekla kako stoje stvari, pa sad ako te to nervira- shta cu.
Queeria Queeria 23:58 26.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Evo mnogo se stidimo :))

Kako te nije sramota da izjednačavaš HDZ i radikale?!?!?! To nije isto.

Da je Marija pevala za ogavni DSS sve se ovo ne bi desilo, ali je pevala za fašističku SRS... Nama je to nedopustivo.
Strongman Strongman 00:07 27.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Queeria
U sport se ne razumemo...


Kazi nam barem za Djeknu
Strongman Strongman 00:13 27.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

angie
Angie dugo te nije bilo. Ciras? Ako, ako... Valja se. Pa cemu osam razreda skole ako ne citas... I latinicu znas. Masala!


ne znma shta si 'teo, samo vidim da i dalje insistirash da se fajtash kada ti neko kaze neshto drugachije, pa dobro svako kolko moze, moja intonacija bash i nije bila svadjalachka, al ajd ako ti je tako lakshe, ja necu da se svadjam, niti sam te vredjala, samo sam rekla kako stoje stvari, pa sad ako te to nervira- shta cu.


Ma ne fajtam se. Samo te zekim malo. Nije valjda da ne citas?!

Udaljili smo se od teme. Sta ako se, hipotetski, Haski sud ugasi usled nedostatka sredstava? Seselj ostaje neosudjen. Ima par miliona simpatizera. Jel su svi fasisti? Jel su fasisti samo oni koji pevaju?

Mislim da se idalje sprovidi partijski dzihad a vti kako hoces.
spindle spindle 00:15 27.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

hdz ima podebeo zlocinacki dosije. mercep i glavas su kadrovi ove stranke. znamo kakve zlocine je sponzorisao hdz, od gospicke poljane, preko logora lora, do oluje. hdz je osnovan parama ustaske emigracije, gojko susak je zauzimao visoko mesto u tudjmanovoj garnituri. citavo tadasnje rukovodstvo hdz-a je optuzeno u hagu za zajednicki zlocinacki poduhvat etnickog ciscenja u oluji, o cemu svedoce brionski transkripti. poredjenje hdz sa srs je itekako na mestu. mesic, nekadasnji kadar hdz-a, otvoreno je govorio o tadasnjem koketiranju s ustastvom, zlocinima, i osudio ih je kao i agresiju hrvatske vojske na bih, koja nije sporna (cuvene mape crtane na savetama, prica koju upravo mesic zastupa).


no bez obzira kakva je, hdz je danas najpopularnija stranka u hrvatskoj, sasvim legalna i podrska ovoj stranci je jedna stvar, a podrska ustasama je nesto drugo. mozda je mesic pevao evo zore evo dana - ali za to nije kriv dino dvornik. da thompson nije pevao "jasenovac i gradiska stara" imao bi sasvim drugaciji status. nije problem thompsonov hrvatski nacionalizam, vec njegovo hvalisanje zlocina. on to cini vrlo direktno.

thompson je pevac koji je zbog svog otvorenog neonacizma ZABRANJEN u holandiji. marija serifovic je dotle ambasador dobre volje, tamo gde thompsona zabranjuju. razlika je kao nebo i zemlja.
Queeria Queeria 00:26 27.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Nista vam ne verujem. Lažete, lažete. HDZ je legitimna stranka, nije zabranjena - IZMIŠLJATE - oni su jedna fina demokratska stranka...
angie angie 00:32 27.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Ma ne fajtam se. Samo te zekim malo. Nije valjda da ne citas?!

Udaljili smo se od teme. Sta ako se, hipotetski, Haski sud ugasi usled nedostatka sredstava? Seselj ostaje neosudjen. Ima par miliona simpatizera. Jel su svi fasisti? Jel su fasisti samo oni koji pevaju?

Mislim da se idalje sprovidi partijski dzihad a vti kako hoces.



kako se ne fajtash, kao zavrshila sam osh-pa shta i da jesam, je l to menja na stvari- chime ti raspolazesh, diplomom skopskotog univerzitetot, je l bi ti znachilo da poredjamo te papire je l bi onda drugachije opshtio ili da ti dam na uvid cv ili da postujem sliku s plaze, ne kapiram taj pristup.

shta da l ne chitam? je ti nedostajem?:)))

rekoh ti da ja nemam veze sa partijama, a da ovo s radikalima jednostavno ne ide.
da nije bilo ovih 18 godina, da nisu radili to shto su radili, da je sve u redu, da se razlikuju samo platforme i programi stranaka, mogli bi da prichamo na taj nachin- ovako nikako, jer je teret suvishe strashan, ja samo to zastupam.
Po toj logici- ni miloshevic nije osudjen, pa je l to znachi da nije radio to shto svi znamo da jeste?
spindle spindle 00:38 27.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

tako je - HDZ je legitimna i nije zabranjena. bas kao i SRS. jedina razlika je sto tudjman nije doziveo da protiv njega bude podignuta optuznica u hagu, koja je, kaze karla del ponte, bila u pripremi.

a koliko je ko fin, u to ne bih da ulazim. moze biti da su jako fini bili hrvatski nacisti koji su slali srbe, jevreje, homoseksualce, jehovine svedoke i slicne u koncentracione logore, mora da je jako fina stranka koju je osnovala ustaska emigracija, na programu mile budaka koji je tako efektno finalizovan u bljesku i oluji.
pufna pufna 01:40 27.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

pa devojka se totalno uklapa u njihov stil.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 04:03 27.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

marija serifovic je ambasador dobre volje koji ne voli zute, providne ljude, ili kako ono bese? Ne, ona voli zute, ali da nisu providni, ili obrnutio, potsetite me. Ma, nema veze, to su samo reci. Moze ona da bude ambasador dobre volje, ili lose volje, opet sam zaboravila.
rayzippo rayzippo 07:00 27.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

inače za tvoju info u srbiji ima jedno 10 posto homoseksualaca, što je oko 70.000 hiljada. i nisu svi za radikale. evo, ja na primer, nisam.


nisi ni za matematiku...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 14:51 27.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

spindle
ovo je zaista krajnje uvredljivo poredjenje. marija nema cak ni jednu "patriotsku" pesmu


to je uobicajeni nastup ljudi koji se u Srbiji cesto nazivaju "druga Srbija". Marija jeste uradila nesto ruzno kritikujuci Fince kao narod (rekavsi da su "zuti i providni". Jasno je da je ona tu poistovetila ceo narod sa Ahtisarijem prema kome moze, s punim pravom, osecati netrpeljivost i kritikovati ga zbog njegove uloge u resavanju kosovske krize ili pak kao predstavnika NATO pakta koji je svojom "humanitarnom intervenicijom" pobio mnogo neduznih civila (cesto i namerno) ... Sa istim pravom kao sto i neki drugi podrzavaju tog istog Ahtisarija ...

A Ahtisari na taj polozaj nije dosao kao privatna licnost nego kao predstavnik Finske odnosno finski politicar. Ili kako je to sad "moderno" da se kaze nastupao je "u ime Finaca". I jasno je vec sta hocu da kazem: Marija je uradila TACNO ono sto Boban a i neki drugi ovde svakodnevno rade: proglasavaju krivim i odgovornim grupu ljudi ili citav narod za ono sto je neki pojedinac uradio, navodno "u njihovo ime".

Savakom iole razumnom coveku je jasno da Marija nema veze sa fasizmom. Ali to je taj cuveni totalitaristicki nastup kojim je napadaju: optuze prvo Seselja i SRS za fasizam ... pa onda tu istu optuzbu generalizuju na sve njihove birace/simpatizere (znaci trecinu srpskog stanovnistva). Hvala bogu da je Srbija sad ipak demokratska zemlja ... u nekom totalitarnom sistemu takva optuzba je prvi korak posle koga sledi slanje na Goli Otok ili Gulag ...

Iskreno receno ja ne mogu da vidim ni gde je fasizam u DANASNJEM nastupu SRS ... ima naravno nacionalizma (pa i sovinizma), teritorijalnih pretenzija, poziva na krsenje ljudskih prava etc. Ona njihova cuvena granica "karlobag-virovitica" nije fasizam nego teritorijalne pretenzije (sto naravno osudjujem) - pa to sto recimo Turska mozda ima pretenzije prema Kipru ili Argentina prema Foklandskim ostrvima isto nije fasizam. A i ova Seseljeva teza da su Hrvati i Muslimani ustvari Srbi opet nije fasizam ... Ustvari je to suprotno od rasizma - Hitler nika nije tvrdio da su Jevreji ustvari Nemci nego da su niza rasa koju treba unistiti. Naravno ja osudjujem i takav Seseljev stav posto je osnovno ljudsko pravo svakog coveka da SAM odluci o svojoj etnickoj pripadnosti ... Ali ne bih se cudio i da na hrvatkojs strani postoji neki nacionalista koji misli isto/slicno kao i Seselj samo sto mozda tvrdi da su Srbi ustvari "zabludeli" Hrvati ... Na toj drugoj strani nazalost postoje i pravi zastupnici/naslednici fasista koji zastupaju i prave nacisticko-rasisisticke ideje ...

pozz

ps. Ja cak ne mislim da Marija kao i ovi na suprotnoj strani koje ovde kritkujem ovo optuzivanje i generalizovanje rade iz lose namere ... nego da nisu ni sami svesni sta rade (da ne parafraziram sad ono "cime je poplocan put u pakao"...
angie angie 21:34 27.12.2007

HALO PEDJICE!

zashto je obrisan moj odgovor stromgmanu????

bash zanimljivo nestajanje komentara- shta se to deshava, niti sam koga vredjala niti je van teme,
ovako ispada da je editovan blog,
stvarno bih molila da mi neko objasni- ako postoje neke nove zabrane , pravila, ok, drugachije je uvredljivo.
cnesko cnesko 22:10 27.12.2007

Re: Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Queeria
Temerin
a u seseljevoj velikosrpskoj platformi stoji zalaganje za slogu srba bez obzira na versko opredeljenje


Ovom rečenicom si Bošljake proglasio za Srbe protiv njihove volje - a ja ću tebe za kretena.


Obicno preskacem vecinu toga sto napises tako da bas nisam previse upoznat o primjeni logike (ili nedostatku iste) u tvojoj argumentaciji - to sto preskacem ima veze sa politickim stavom i nacinom njegovog predstavljanja koji mi ni najmnanje nije tolerantan, ali to je vec moja stvar - ali ovo gore sto si napisao je stvarno nelogicno (ili ako bih se posluzio tovjim "tolerantnim" tonom - kretenski).
Covjek (na)pise da je Seseljevo zalaganja za sve Srbe bez obzira na versko opredeljenje (ne ulazim u iskrenost izrecenog), a ti to procitas kao proglasavanje Bosnjaka za Srbe. I umjesto da procitas kako pise bez da dodajes sto bi ti zelio da je covjek napisao, ti jos covjeka pocastis "tolerantnim" nazivom - kreten.

A usput branis neodbranjivo - stav o ispravnosti odluke o izbacivanju Marijine pjesme sa liste (sad vise nije ni deklarisana homoseksualka - sto je vjerovatno ranije bila dok si je, siguran sam - bez da imam neke dokaze za to, svojatao i djelimicno ili potpuno poistovjecivao sa njenim uspjehom (kao sto navijaci svojataju i poistovjecuju se sa uspjehom voljenog kluba).

Misli sta hoces (a ubijeden sam da ces se nastaviti samozavaravati), ali ti prvo ne shvatas sustinu tolerancije,a drugo i sto je jos gore promovises i popularises to svoje pogresno shvatanje i jos imas podrsku "navijaca" (koji su isto tako ubijedeni u svoju demokraticnost i progresivnost). Proizvod loseg vremena koji ne uspjieva da se razvije vec ostaje zarobljen u proslosti.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 17:53 26.12.2007

samo marije?

odričem se super sneki i šabana šaulića.mada glupo je da ih se odričem kada nikad nisu ni bili moji. marija pogotovo.
podržavam akciju.
Queeria Queeria 17:54 26.12.2007

Re: samo marije?

cece smo se odrekli pre nekoliko godina - mrtva je za nas :)

sad je došla na red Marija Š.
AlexDunja AlexDunja 18:02 26.12.2007

Re: samo marije?

Queeria
cece smo se odrekli pre nekoliko godina - mrtva je za nas :)

sad je došla na red Marija Š.

nastavite.
go queeria, go.
angie angie 18:22 26.12.2007

Re: samo marije?

cece smo se odrekli pre nekoliko godina - mrtva je za nas :)




ovo mi bash nije jasno, s obzirom chemu ona pripada i da je sadrzaj njenog tereta u suprotnosti sa bilo chim noramalnim, opet da ponovim, bio neko gej ili ne, a narochito ono prvo, jer se kosi sa svime shto ova grupacija zagovara.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 18:22 26.12.2007

Posalo mi drugar iz inostranstva

slika se zove: JEBEŠ PAKETIĆE
JJ Beba JJ Beba 18:24 26.12.2007

Re: Posalo mi drugar iz inostranstva

slika se zove: JEBEŠ PAKETIĆE

gledaj od čega se živi
:))
pufna pufna 20:05 26.12.2007

Re: samo marije?

cece smo se odrekli pre nekoliko godina - mrtva je za nas :)


ceca nikada nije ni trebala da bude vasa da biste je se odrekli.
neko ko nosi ogrlice otrgnute sa tudjih vratova moze samo nemoral i gramzivost da predstavlja. ne pomaze joj ni trash ''sisata strana''.
Strongman Strongman 00:31 27.12.2007

Re: Posalo mi drugar iz inostranstva

Srđan Mitrović
slika se zove: JEBEŠ PAKETIĆE


Kako ja da dodjem do paketica?
angie angie 18:03 26.12.2007

gej ili ne,

ne vidim shta tu menja na stvari- a to je da je podrshka stranci, koja zagovara najprimitivnije parametre, stoji iza ratnih zlochina i podrazva zlochince i ceo taj muchni paket, totalno aut za bilo koga ko bi trebalo da zavredjuje paznju javnosti.
Jer u nashem sluchaju ta podrshka nije samo politichke priode- iza srs-a se vuche dugachak teret krvi , prljavshtine, tudjih nesreca i mraka, pa sad treba to i poneti.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana