Budućnost| Društvo| Politika

Zatočenik sopstvenog cirkusa

nikolic777 RSS / 16.04.2011. u 17:42

Milan Nikolić

šou je počeo bezazleno...
šou je počeo bezazleno...

Ne znam koliko desetina kamera je potrebno da pokrije Tomin životni prostor. Zatim Vučićev, pa onda i Veljin, uključujući bazen i špajz.  Nijedan od njih nije gadljiv na uživanje, a "malu sobu tri sa tri" vole samo u pesmi. Radni naslov: "MRTAV GLADAN". Budući da je ministar Dačić "viđen" za Velikog brata, nastojnika ili majordoma vile na Dedinju, u kojoj njegova zemljakinja sa narukvicom oko noge, tihuje i pati, neko drugi bi morao da preuzme  ulogu kontrolora nad opozicionarima i njihovim gladovanjem. Mrka bi se zažalio, Cvetković bi zaspao, Malović bi poklekla, Jelena Trivan bi i onako radije sa Dačićem da vidi Cecine haljine i krzna.

Toma Nikolić je uradio sjajnu stvar. Svakodnevni problem građana Srbije šta jesti danas pretvorio je u ideju. Dao mu je smisao. Počela je još jedna bitka napaćenog čovečanstva koje predstavljaju njegove pristalice. Okupljenima je ponuđena najbolja moguća uloga - uloga žrtve. Podrazumevano, u ime viših ciljeva. Sa neodoljivim, hrišćanskim pečatom. Jer, lider je, kako dolikuje, sopstvenu ideju potrkrepio ličnim primerom. Na susret sa fanovima došao je mrtav gladan. Svoje podvižništvo okarakterisao je kao "lični i hrišćanski čin". Beograd je danas bio teatar posebne vrste.

hunger_321295.jpg

Ono što mu daje komičnu, karikaturalnu crtu zapravo je činjenica da je zasnovan konfliktu koji efektno rezimira priča iz bukvara - "jedna guska rekla drugoj guski da je guska". Razlike između vladajuće i najveće opozicione stranke odavno više ne postoje. Logika izbora manjeg zla je ukinuta. Pojedini Tomini trabanti su veća opasnost po "evropsku ideju" od njega samog. Ali, pitanje je šta su oni, na čije je hrišćanske potencijale i čovekoljublje danas apelovano, uradili sa tom idejom koju godinama drže u svom posedu. Gotovo ništa. Ili bar onoliko koliko će uraditi ovi, izgladneli opozicionari, ukoliko se domognu vlasti. Bez obzira na to što ne mogu da zamislim Velju čiste, a ne masne brade, te sumnjam da će zavet ispuniti, ovom mirnom skupu "gandijevskog tipa" nedostajalo je nekoliko stvari.

Pre svega, saspens tj.napetost, koji pokazuje autentične pozicije predvodnika i stvaran odnos koji imaju prema protivnicima. Nastupanje u ime neke jasne ideje. Šetajući se među okupljenima, ne svojom voljom, već uslovljenošću lokacijom na kojoj živim, primetio sam dve vrste ljudi. Očajnike i veseljake. Dakle, ljude koji zaista nemaju ništa više osim nade da im Nikolić može pomoći i vesele bukače koji se "lože" na parole i urlikanje, bez obzira na gandijevsku zamisao skupa. Njih rado ostavljam po strani,  zapitane pred pokretnim stepenicama, njihov cilj je samim dolaskom i masovnošću ispunjen.

Prvi su deo najvećeg dela građanstva Srbije, koje je, prolazeći kroz tranziciju i suočavajući se sa "bolom reformi" (B.T) izgubilo sve što se izgubiti moglo, ali još uvek nije stiglo do te, obećane završne tačke procesa. Sad, da li njeno konačno osvajanje vidi u super moćima Tome Nikolića, još jednoj deceniji za Borisa Tadića, u snovima srpskog junaka Voje K., povratku razularenog haškog optušenika ili u LDP-u koji svakodnevno podriva sopstveni kredibilitet za ono malo sveta za koji ga uopšte i ima - jedine su razlike. Ljudi su gladni pa gladni. Oni su već žrtve. I to ne od juče. Sada ih neko, nepromišljeno i drsko podseća na to da "Srbija zaslužuje i poneku žrtvu". A što? Zar već nije podneta? Ili - postoji li žrtva koja nije podneta? Na šta je ovaj, Performer dana, mislio? Na Srbiju ili sebe, odnosno Srbiju pod njim te njega na Srbiji? Da li je umiranje za partiju suština njegove poruke za promene?

Odvartno je igrati se sa takvim stvarima. Glad je teška, nesnosna, ona suočava čoveka sa njegovim krajnjim granicama. Hladnoća, takođe. Neoprostivo je zloupotrebljavati beznađe. Ili i u tome ima nešto hrišćansko? Nije da ne liči.

Ovaj "strogo kontrolisani performans" je u svom krajnjem ishodištu - tragikomičan. Po hiljaditi put - centar grada pod opsadom.Ikonografija gotovo ratna, a ispod svega toga - lakrdija bulevarskog pozorišta. Ministar Dačić fizički nije prisutan, ali se njegova veličina, demokratičnost i evropejstvo osećaju svuda. Svaka uniforma suočava sa tim. I sa još nečim. Sa sopstvenom nepotrebnošću, uzaludnošću. Gledaš te momke koji stoje, kao pod konac, i smeju se. Ništa se neće desiti, ništa se i ne dešava. I njima je to jasno. Još jedan demagog će sa nekakvog platoa skupljati poene za sebe i svoju ekipu. U ovoj postavci stvari nema napetosti, već sam rekao, to je igrokaz mlake dramaturgije, puko foliranje u cilju dokazivanja živosti jedne političke opcije. Sve strasti su odglumljene, glavni junaci mogu da se užive u šta god žele. Da razmene najteže reči, da žrtvuju živote svojih sledbenika, i da se sutradan (nacionalno) pomire. Mimo same postavke, ne događa se ništa. Tu i tamo neko piša iza ćoška. Neko drugi pokazuje prstom kada vidi prolaznika ili prolaznicu sa zelenim pramenovima, treći se čudi koliko je u Beogradu skup burek.

Tragikomičan uvod u još jedan, mogući, reality show. Ne znam koliko desetina kamera je potrebno da pokrije Tomin životni prostor. Zatim Vučićev, pa onda i Veljin, uključujući bazen i špajz.  Nijedan od njih nije gadljiv na uživanje, a "malu sobu tri sa tri" vole samo u pesmi. Radni naslov: "MRTAV GLADAN". Budući da je ministar Dačić "viđen" za Velikog brata, nastojnika ili majordoma vile na Dedinju, u kojoj njegova zemljakinja sa narukvicom oko noge, tihuje i pati, neko drugi bi morao da preuzme  ulogu kontrolora nad opozicionarima i njihovim gladovanjem. Mrka bi se zažalio, Cvetković bi zaspao, Malović bi poklekla, Jelena Trivan bi i onako radije sa Dačićem da vidi Cecine haljine i krzna. Najbolje je birati po nezavisnim telima. Nepotkupljivosti u Srbiji trebalo bi da još uvek ima.

***

Prolazeći pored fontane u Knez Mihajlovoj, srećem grupu mladića. Bilo je podne, išli su prema Skupštini. "Peder bree! Peder!" - urlaju i okreću se. Trudim se da vidim ko je izazvao revolt najmlađih među Tominim sledbenicima (ne računajući klince koje su roditelji nosili na ramenima) i vidim njihovog vršnjaka, koji je lako mogao postati žrtva. Razlog - izrazito feminiziran hod, koji on očigledno ne može da kontroliše, ne bi li prikrio ono što grupici smeta, i dugačka, raznobojna ešarpa. Ipak, strasti ima, zaključujem dok navijam da vrckavi uzmakne brže nego što je planirao, a onda zumirajući lica srednjoškolaca koji su krenuli na miting.

Zašto to pominjem?

Zbog toga što želim da diskreditujem Tomine pristalice? Ni najmanje. Sa razumevanjem sam govorio o očajanju davljenika  u tranzicionoj splačini u kojoj se i sam koprcam. Sa gadošću o zahtevanju od njih da budu još jadniji nego što jesu.

Zbog toga što verujem da bi sledbenici  odkadjesvetaiveka evropskih stranaka zastali, potetošili malog i kupili mu krofnu? No way. Ne postoje dve Srbije. Postoji bezbroj Srbija koje od svojih lidera ponajpre uče veštinu licemerja i foliraže.

Zbog toga što mislim da je to deo tužnog rezimea koje su sve ove godine ostavile iza sebe, kapitalizovanje političke "zbilje" u glavama onih koji će sutra dobiti pravo glasa? Da. Isključivo zbog toga. I to nije samo do Tome. To je do svih stranačkih "lejblova". I do nemuštog, nekomunicirajućeg, nekreativnog aktivizma koji je takođe, najvećim delom, replika političkih elita koje "koriguje". Politika je, u svoj najjeftinijoj formi, ovde pojela sve. Pojela je i današnji dan. Oglodala ga je do koske i potom ispljunula. Sada se od građana, tj.jednog velikog dela koji je danas prošetao gardom, očekuje da do daljnjeg osim politike - ne jede ništa!

24h kasnije - zahuktavanje cirkusa sa naglaskom na melodrami

Gledajući  "Utisak nedelje" koji upravo traje i, iz sata u sat, prateći na Internetu promenu položaja tela koje ispod roze prekrivača zauzima Tomislav Nikolić konačni zaključak je da je u Srbiji bilo kakva ozbiljnost apsolutno nezamisliva. A samim tim i politička zrelost i iskrene namere. Trenutno najgladniji srpski opozicionar je počeo kao junak bljutave predstave, a završio je kao cirkuska atrakcija, zamorče sopstvene političke i svake druge nepromišljenosti. Biti u centru pažnje, ucenjivati, pretiti žrtvovanjem sopstvenog života suštinski je infantilno. Na stranu to što, da citiram Srbijanku Turajlić, predstavlja otvoreno ruganje svima koji su u ovoj zemlji i gladni i žedni, i to ne svojom voljom,  a na koje niko ne obraća pažnju, koje Boris Tadić neće obići, niti će sa njima "razmenjivati emocije". Takve turneje dešavaju se samo tokom predizborne kampanje i tu, među stranačkim liderima, nema razlike. U međuvremenu, to odbijanje da se poseti "Tadićeva VMA", poređenje sa liderima koalicije "Zajedno" u vreme totalne diktature i mraka, s tim što su oni bili kukavice, po Vučiću, pa pored gladovanja nisu i "žeđali" - liči na koprcanje uceveljenog deteta u radnji sa igračkama kada ne dobije ono što poželi ili tinejdžersku "depresiju" zbog skraćenog večernjeg izlaska. I, kao uvek do sada, neozbiljnost, suštinska neozbiljnost i bezidejnost, umotava se, kako bi "prošla", u formu spektakularne patetike. Motivi su udžbenički: Suze Tomine supruge, grčenje tela, kolutanje očima, vapaj do Evrope. I to je "opcija" za budućnost, vrlo izvesna. Moj utisak je da bi Tomislav Nikolić naradije vratio vreme, pre početka ove reality viktimizacije, smislio nešto drugo za konačno osvajanje svetačkog oreola i utekao iz sopstvenog cirkusa.  A u međuvremenu je verovatno i ozbiljno ogladneo. Hitno prebacivanje u bolnicu, te eventualni, ali neopozivi zahtev lekara da mora da prekine sa štrajkom ovog tipa, uspeli bi da ga izvuku iz sopstvene, promašene svetačke drame, koja se eto, zlom srećom, izmentula u "farmersku reality priredbu", a da on kao glavni junak, sačuva barem mrvicu kredibiliteta. Vučićevo napuštanje studija i hitni odlazak da obiđe lidera kome je sve lošije i racionalni (ima li u svemu ovom išta racionalno?) zahtev, krik da prekine sa samožrtvovanjem zbog napaćene Srbije, koja će bez njega patiti još više, potvrđuje ovu varijantu ishoda. Jer, "Neučtiv je Kent kada je Lir lud". U suprotnom, transport u kuću Velikog brata, bilo bi najčasnije rešenje, budući da ova je ovo igrarija tog ranga i kvaliteta. A i "Brat" bi bio spasen od potpunog kraha pred hirovima, tom vrstom treša, overdoziranog piplmetra.

 

 

Atačmenti



Komentari (307)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

appendix appendix 17:45 16.04.2011

prvi

nikolic777 nikolic777 17:47 16.04.2011

Re: prvi

prvi



pozdrav!
mixailo92 mixailo92 22:37 16.04.2011

Narodna mudrost

Pojedini Tomini trabanti su veća opasnost po "evropsku ideju" od njega samog. Ali, pitanje je šta su oni, na čije je hrišćanske potencijale i čovekoljublje danas apelovano, uradili sa tom idejom koju godinama drže u svom posedu. Gotovo ništa. Ili bar onoliko koliko će uraditi ovi, izgladneli opozicionari, ukoliko se domognu vlasti. Bez obzira na to što ne mogu da zamislim Velju čiste, a ne masne brade, te sumnjam da će zavet ispuniti, ovom mirnom skupu "gandijevskog tipa" nedostajalo je nekoliko stvari.


Vrlo lepo reče jedan starac sa sela: "Kad hraniš svinje, a malo korito, one svinje, koje nisu uspele da zavuku glavu u njega, skiče sve dok ne izguraju neku drugu, pa one nabiju glavu da jedu. E onda ćute, sve vreme dok im je glava u koritu, a sad one druge, izgurane skiče."
paimonia paimonia 02:49 17.04.2011

Re: prvi

appendix
prvi


Бојана?
appendix appendix 09:31 17.04.2011

Re: prvi

paimonia
appendix
prvi


Бојана?

sentinel26 sentinel26 11:06 17.04.2011

Tomino gladovanje

Borise dragi, Borise
Spasi Srbiju, ori se
A duboko sada diši
Izbore nam ti raspiši.

Kad štrajkači kući odu
Neću više piti vodu
Šta sam jeo neću jesti
Na stiropor ja ću sesti.

Tvoja stranka stalno drema
Narod zato hleba nema
Poslanike imaš divne
Na noge im metni grivne.

Ugasiste svaku nadu
Da nam Velja gradi džadu
Istina je ovo živa
U bazenu kajak pliva.

U glavi mu prava zbrka
Zauzeo mesto Mrka
Voja će nam tercirati
Legaliste sabirati.

Kabinet će dići dreku
Sve ležeći na dušeku
Kako kažu peticije
Sve će biti kao prije.

S.26
Ljeta Gospodnjeg 2011-og, Aprila 17-og,
na Bulevaru Sv. Tome Stiroporskog (bivši ŠaKTaĐilski ) bb

freehand freehand 12:34 17.04.2011

Re: Tomino gladovanje

NjegoŠje!

Edit: umal' zaboravih: ovo je samo bleda replika onog nezaboravnog Cult-ovog - "Šjekspire"...
mikimedic mikimedic 13:33 17.04.2011

Re: Tomino gladovanje

Tomino gladovanje


polupesnik, il' bolesnik,

bilo sta, bilo sta...

slavjanka slavjanka 13:33 17.04.2011

Re: Narodna mudrost

[b]Skići, još kako! Hoće li neko meni da da Srbijicu. Ako neće, joj, bože, nit ću da jedem jagnjetine nit ću da pijem rakije. Eto tako kaže Tomo. Baš mi ga je žao. Tužan čovek, neće da mu daju tek tako. Misli on, narod glup, pa ću da probam. E, sic!
sentinel26 sentinel26 16:14 20.04.2011

Re: Tomino gladovanje

mikimedic
"bolesnik", ..

Zadovoljstvo je veliko pročitati uvrede izmećara Dorćolskog saluna i učesnika pro-fašističkog svetovračevskog kongresa, koji je postao zaštitno cvijeće bloga B-92, daje mu aromu, šmek, bez njegovog šovenskog mudroproseravanja bi on bio neprepoznatljiv, akcije na nacionalnoj berzi bi mu drastično opale..

Bolje biti polupjesnik
Polupjesnik il' bolesnik
Nego šovinista bjednik
Dorćolskog saluna vjećnik.
Polupjesnik ili pjesnik
U stihu će biti vjesnik
Bolesnik se izliječi
Šovinista samo breči
U salunskoj crnoj vreći.

Od Dorćola, od Dorćola
Do zemunske plaže
Svud su straže, svud su straže
Legaliste traže.
Legijaliste od prije
Ljepo krase bukagije
Slične su im insignije
Njima će na ravnoj pisti
Društvo pravit legalisti.

freehand freehand 17:17 20.04.2011

Re: Tomino gladovanje


sentinel26
mikimedic
"bolesnik", ..

Zadovoljstvo je veliko pročitati uvrede izmećara Dorćolskog saluna i učesnika pro-fašističkog svetovračevskog kongresa, koji je postao zaštitno cvijeće bloga B-92, daje mu aromu, šmek, bez njegovog šovenskog mudroproseravanja bi on bio neprepoznatljiv, akcije na nacionalnoj berzi bi mu drastično opale..

Bolje biti polupjesnik
Polupjesnik il' bolesnik
Nego šovinista bjednik
Dorćolskog saluna vjećnik.
Polupjesnik ili pjesnik
U stihu će biti vjesnik
Bolesnik se izliječi
Šovinista samo breči
U salunskoj crnoj vreći.

Od Dorćola, od Dorćola
Do zemunske plaže
Svud su straže, svud su straže
Legaliste traže.
Legijaliste od prije
Ljepo krase bukagije
Slične su im insignije
Njima će na ravnoj pisti
Društvo pravit legalisti.



Dobro, Šjenti - jel ja moram da idem za tobom i da ispravljam?!
Pa zar ŠjaaktĐaktatraktorTraktor da zaboraviš?!

ljeta Gospodnjeg 2011-og, Aprila 20-og,
na Bulevaru Sv. Tome Stiroporskog (bivši ŠaKTaĐilski ) bb[

Eto, i nemoj to više da ti se dešava.
sentinel26 sentinel26 09:02 22.04.2011

Re: Tomino gladovanje

freehand
sentinel26
mikimedic
"bolesnik", ..
Zadovoljstvo je veliko pročitati uvrede izmećara Dorćolskog saluna i učesnika pro-fašističkog svetovračevskog kongresa, koji je postao zaštitno cvijeće bloga B-92, daje mu aromu, šmek, bez njegovog šovenskog mudroproseravanja bi on bio neprepoznatljiv, akcije na nacionalnoj berzi bi mu drastično opale..

Bolje biti polupjesnik
Polupjesnik il' bolesnik
Nego šovinista bjednik
Dorćolskog saluna vjećnik.
Polupjesnik ili pjesnik
U stihu će biti vjesnik
Bolesnik se izliječi
Šovinista samo breči
U salunskoj crnoj vreći.

Od Dorćola, od Dorćola
Do zemunske plaže
Svud su straže, svud su straže
Legaliste traže.
Legijaliste od prije
Ljepo krase bukagije
Slične su im insignije
Njima će na ravnoj pisti
Društvo pravit legalisti.

Dobro, Šjenti - jel ja moram da idem za tobom i da ispravljam?!
Pa zar ŠjaaktĐaktatraktorTraktor da zaboraviš?!

ljeta Gospodnjeg 2011-og, Aprila 20-og,
na Bulevaru Sv. Tome Stiroporskog (bivši ŠaKTaĐilski ) bb[

Eto, i nemoj to više da ti se dešava.

Neće!!
Časna ŠaKTaĐilska riječ nijesam ja kriv, nego gradska komisija za promjenu naziva ulica ne može da se dogovori da li da ostane naziv: Sv.Tome Stiroporskog ili da se zove Sv.Tome Infuzijskog, predstavnik LDP-a je ničim izazvan bio neutralan (navija za stari naziv: ŠaKTaĐilski) pa su ostale pata karte.

Kada uskoro svoje mišljenje o problemu dostave Tomini ratni drugovi, tri "M" - Milan (Beko), Momir (Bulatović) i Milorad (Vučelić) biće jasnije.



uros_vozdovac uros_vozdovac 17:49 16.04.2011

Ma šta vi raditeblog engineu



Provaljeni ste hakeri!
mariopan mariopan 17:59 16.04.2011

Re: Ma šta vi raditeblog engineu

Što ti je viljuškaaa
Kad prestanem da se smejem čitam dalje
st.jepan st.jepan 13:51 17.04.2011

Re: Ma šta vi raditeblog engineu

Provaljeni ste hakeri!

Ma jok, ovaj softver kršina jedna neopevana.
Pre par dana načisto mi izbriso jedan blog, pa je domačin (kukusigameni) morao da ga pukne u prvi komentar.
Mada, možda su mu, dakako u šali, uvalili trulkastu opciju.
Čisto da ga, blogerskog guštera, malko očeliče.

zekapasetravicu zekapasetravicu 18:06 16.04.2011

...

"Neću više da serem"

to izreći, to izbeći,
to bila bi kritika,
to bila bi politika.
mariopan mariopan 18:15 16.04.2011

Re: ...

"Neću više da serem"

Naravno...ako bude gladovao manje će da kaki? Ili ima nepresušne izvore....
zekapasetravicu zekapasetravicu 18:20 16.04.2011

Re: ...

Nebojša Milenković Nebojša Milenković 18:34 16.04.2011

Žrtva...

Srbija zaslužuje i poneku žrtvu
Srbija je, već odavno, sama sebi žrtva - koja svoju uzaludnu potragu za izgubljenim smislom svakog dana obeleži srljanjem iz jednog besmisla u drugi

btw. lepo napisano
dragan7557 dragan7557 18:40 16.04.2011

Re: ...

Svoje podvižništvo okarakterisao je kao "lični i hrišćanski čin". Beograd je danas bio teatar posebne vrste.

Svetomučeništvo je oduvek bilo popularan i unosan bizmis.

cerski
nikolic777 nikolic777 18:56 16.04.2011

Re: Žrtva...

btw. lepo napisano

hvala :)
nikolic777 nikolic777 19:01 16.04.2011

Re: ...

Svetomučeništvo je oduvek bilo popularan i unosan bizmis.


i nažalost uvek ima publiku
dragan7557 dragan7557 22:19 16.04.2011

Re: ..auh,

lepo ja kažem - šou počinje...

sunce ti jebem koja tragedija.

Narode opasulji se, i glasaj, da vam ned'o bog, ne ode Toma!


cerski
palilula92 palilula92 23:14 16.04.2011

Re: ..auh,

Narode opasulji se, i glasaj, da vam ned'o bog, ne ode Toma!


A kad dode Toma isto ce tako i da vlada. Ode u Rusiju pa malo gladuje. Pazi ako ode Toma, (njihov)narod ce glasati ili za Vucica ili za Velju.
Narode opasulji se, i glasaj, da vam ned'o bog, ne ode Toma!

zekapasetravicu zekapasetravicu 23:33 16.04.2011

Re: ..auh,

palilula92
A kad dode Toma isto ce tako i da vlada. Ode u Rusiju pa malo gladuje. Pazi ako ode Toma, (njihov)narod ce glasati ili za Vucica ili za Velju.


Da. Nova srpska evropska politika: štrajkovaće Toma glađu i žeđu dok nas, gladne i žedne, ne prime u EU. Evropa mu neće odoleti.

Exitus Letalis Exitus Letalis 10:15 17.04.2011

Re: Žrtva...

Nebojša Milenković
Srbija zaslužuje i poneku žrtvu
Srbija je, već odavno, sama sebi žrtva - koja svoju uzaludnu potragu za izgubljenim smislom svakog dana obeleži srljanjem iz jednog besmisla u drugi

btw. lepo napisano

srbija je, nažalost, i izazivač mnogih žrtava.

juče prođoh tuda kad sam išla na palilulsku pijacu.
puštaju njegove govore.
a nigde onog "ako neko ovih dana vidi đinđića neka mu kaže ... " ili onog da mu nije žao što je ubijen ćuruvija ili onog da kad dođe na vlas' da će prekinuti odnose sa hrvatskom ... etc. svašta je on izjavljivao al ništa ni da beknu ...

nigde ni pomena kako je vučić iz garsonjere (koju je svako malo pokazivao na tv) prešao u gajbu od 180 kvdrata.

ili toma u preko 200 a napravio novu kuću u kragujevcu.

šta bi s tim?
možda se iznervira pa odseče palac ili zakuca prst u poslaničku klupu.

kakva farsa!
fuj!
mrdax mrdax 11:02 17.04.2011

Re: Žrtva...

nigde ni pomena kako je vučić iz garsonjere (koju je svako malo pokazivao na tv) prešao u gajbu od 180 kvdrata.


Mada i ovo mi nije jasno. Od kada je nemoralno kupiti stan?
legalizacijabg legalizacijabg 11:30 17.04.2011

Re: Žrtva...

Exitus Letalis
Nebojša Milenković
Srbija zaslužuje i poneku žrtvu
Srbija je, već odavno, sama sebi žrtva - koja svoju uzaludnu potragu za izgubljenim smislom svakog dana obeleži srljanjem iz jednog besmisla u drugi

btw. lepo napisano

srbija je, nažalost, i izazivač mnogih žrtava.

juče prođoh tuda kad sam išla na palilulsku pijacu.
puštaju njegove govore.
a nigde onog "ako neko ovih dana vidi đinđića neka mu kaže ... " ili onog da mu nije žao što je ubijen ćuruvija ili onog da kad dođe na vlas' da će prekinuti odnose sa hrvatskom ... etc. svašta je on izjavljivao al ništa ni da beknu ...

nigde ni pomena kako je vučić iz garsonjere (koju je svako malo pokazivao na tv) prešao u gajbu od 180 kvdrata.

ili toma u preko 200 a napravio novu kuću u kragujevcu.

šta bi s tim?
možda se iznervira pa odseče palac ili zakuca prst u poslaničku klupu.

kakva farsa!
fuj!

da.sve licemer/ka do licemera/ke
natasavb natasavb 11:41 17.04.2011

Re: Žrtva...

mrdax
nigde ni pomena kako je vučić iz garsonjere (koju je svako malo pokazivao na tv) prešao u gajbu od 180 kvdrata.


Mada i ovo mi nije jasno. Od kada je nemoralno kupiti stan?


Nije nemoralno kupiti stan, samo ja bas nisam sigurna da ga je Vucic kupio,
a i ako jeste zanima me kako je uspeo da proda garsonjeru i kupi stan u bloku gde je kvadrat oko 2500e.
On stalno druge proziva za primanja, pa bi bilo lepo cuti sta je sa njegovim.
automatic automatic 12:07 17.04.2011

Re: Žrtva...

Nije nemoralno kupiti stan, samo ja bas nisam sigurna da ga je Vucic kupio,
a i ako jeste zanima me kako je uspeo da proda garsonjeru i kupi stan u bloku gde je kvadrat oko 2500e.
On stalno druge proziva za primanja, pa bi bilo lepo cuti sta je sa njegovim.

On nema primanja, on ima uzimanja.
natasavb natasavb 12:11 17.04.2011

Re: Žrtva...

On nema primanja, on ima uzimanja.



Jbt ne znam je li ovo za smejanje ili plaknje.
Ne samo sto uzima, nego sto ocekuju da imamo kolektivnu amneziju i zaboravimo sve sta su pricali i radili poslednjih dvadeset godina.
Exitus Letalis Exitus Letalis 12:25 17.04.2011

Re: Žrtva...

Mada i ovo mi nije jasno. Od kada je nemoralno kupiti stan?

naravno da nije.
al kako i pod kojim uslovima.

pazi, tamo je gajba 2000 ko što reče nataša.
na koliko godina, po kojoj kamati etc. malo transparentnosti ne bi
škodilo, zar ne?

pročitali smo tu tzv. transparentnost objasnio dinkić.
na 20 godina 1.000 jura svakog meseca.
oklen?

kolika moraju da budu mesečna primanja?
ako se za gajbu može uzeti trećina plate, eventualno polovina.

da se ne zezamo sa tom (ne)moralnošću.
uros_vozdovac uros_vozdovac 13:01 17.04.2011

Re: Žrtva...

Dok je Vučić bio vlas` samo da naglasim, kod Arene nije bio kvadrat 2500 jura, cene su porasle kad je Vučić otišao sa vlasti.
st.jepan st.jepan 13:04 17.04.2011

Re: Žrtva...

tu tzv. transparentnost objasnio dinkić.


Ah, Dinkić...

Na njegov genijalni poslovni potez - dokup jedne sobe za 200 tisuca evra, osvrnuo sam se komentarom ispod jednog mog bloga (o nitkovluku koji je u Srbiji postao cool).

"Ne sumnjam da je u tu svrhu zaista podigao kredit od recenih 200 tisuca, ali blisko je razumu pretpostaviti da ga to prosirenje nije kostalo ni cvonjka. Da sam ja investitor, taj stan bih mu dao potpuno dzabe, ali uz obecanje da ce rastrubiti kako ga je platio 300 hiljada. Zasto? Pa prosto, investitor tako bilduje cenu ostalih svojih stanova, daleko iznad realne, a bilduje i entuzijazam eventualnih kupaca, nudeci im u paketu sa stanovima i VIP komsiluk.

Sto se tice kredita koji je, ne sumnjam zaista uzeo, pa snaci ce se vec Dinkic, sa investitorom ce lako dogovoriti konvertovanje tog kredita u uvek potrebni kesh (valja taj stan malo i napuniti).

U malo verovatnom slucaju da tu ipak nije bilo niceg od svega toga, ako je dakle Dinkic tu sobu zaista platio toliko, onda se stvarno moramo zapitati koliki je IQ vodio drzavne finansije."

ljuboten ljuboten 16:59 17.04.2011

Re: ...

Svetomučeništvo je oduvek bilo popularan i unosan bizmis.


i nažalost uvek ima publiku


Stoga sam seo u autobus i krenuo put Beograda. I ja bi jedno ministarsko mesto. Ako me ne puste u Skupšinu, jer nisam poslanik, sešću ispred i čekaću da mi ponude makar mesto pomoćnika Ministra Zdravlja, dr. Stankoviću, gde se vrte milijarde, pa mogu i ja da pokupim koji milijon. Ne znam koliko je prisvojio predhodni ministar. Još bolje za mene što ovaj novi Ministar nema nameru da krade, imaće više za mene. Ako primete da sam po struci inžinjer rudarstva, još bolje, eto mi radno mesto u "Kolubari", pa uzimaj brate ali ne zaboravi na one koji su te postavili tamo. A B92 neka snima serijale, baš su zabavni za gledanje, ma da nisu preporučljivi za ljude sa slabim srcem i nervima. Mladi mogu da gledaju, ta im je škola i najbolja.Tako će naučiti u kakvom sistemu žive, to što niko im nigde ne kazuje.
mrdax mrdax 20:09 17.04.2011

Re: Žrtva...

pazi, tamo je gajba 2000 ko što reče nataša.
na koliko godina, po kojoj kamati etc. malo transparentnosti ne bi
škodilo, zar ne?


Ne bi skodilo ali ni malo pretpostavke nevinosti ne bi skodilo ili u Srbiji svako ko ima novca da kupi stan automatski postaje lopov.
dolybell92 dolybell92 20:39 17.04.2011

Re: Žrtva...

Sto se tice kredita koji je, ne sumnjam zaista uzeo,


Sumnjaj slobodno, jer iako ga je uzeo,
sutradan ga je čitavog i vratio...
(za šta će njemu kredit ?)
Bitno je da se čulo da ga je uzeo.
angie01 angie01 08:40 18.04.2011

Re: Žrtva...

Bitno je da se čulo da ga je uzeo.


he, he,..pa evo i ceki ce da uz'e kreditA da vrati pokradeno!:)))
alexlambros alexlambros 18:10 16.04.2011

toma

mati paraskeva

uros_vozdovac uros_vozdovac 18:11 16.04.2011

Re: toma

Aleks, nemoj paraskeva odmah me asocira na paravojsku.
djz77 djz77 19:27 16.04.2011

Re: toma

appendix appendix 19:53 16.04.2011

Re: toma

ovo sa štrajkom gladju je 'deja vu'... mogao je toma da se razapne na krst, bilo bi iznenadjenje u pravom smislu reči, a i originalnije...
automatic automatic 22:21 16.04.2011

Re: toma

appendix
ovo sa štrajkom gladju je 'deja vu'... mogao je toma da se razapne na krst, bilo bi iznenadjenje u pravom smislu reči, a i originalnije...

Kad bi hteo da nam učini i da izdrži - do kraja!
ljuboten ljuboten 16:43 17.04.2011

Re: toma

Kad bi hteo da nam učini i da izdrži - do kraja!


Aaa, ne daj Bože! Tako njegovi fanovi nikad ne bi doznali da kao rukovodioc državnim poslovima nije vredan ni "pišljiva boba". Ne znam kakav je bio dok je upravljao sa Kragujevačkim grobljem? Osim što ovim činom pokazuje da je vreme provedeno na tom radnom mestu uticalo bitno na njegovu psihu.
sentinel26 sentinel26 18:29 16.04.2011

Neka mu

donesu hljeba od 3 (tri ) dinara i vodice sa česme iz Topčidera da se pričesti kad dođe dan.

Politika je, u svoj najjeftinijoj formi, ovde pojela sve. Pojela je i današnji dan. Oglodala ga je do koske i potom ispljunula. Sada se od građana, tj.jednog velikog dela koji je danas prošetao gardom, očekuje da do daljnjeg osim politike - ne jede ništa!


Ovim je sve rečeno.

legalizacijabg legalizacijabg 11:32 17.04.2011

Re: Neka mu

sentinel26
donesu hljeba od 3 (tri ) dinara i vodice sa česme iz Topčidera da se pričesti kad dođe dan.

Politika je, u svoj najjeftinijoj formi, ovde pojela sve. Pojela je i današnji dan. Oglodala ga je do koske i potom ispljunula. Sada se od građana, tj.jednog velikog dela koji je danas prošetao gardom, očekuje da do daljnjeg osim politike - ne jede ništa!


Ovim je sve rečeno.


nije to politika.to je borba za lovu i privilegije.u pitanju je lova,bre
nikolic777 nikolic777 10:09 19.04.2011

Re: Neka mu

Ovim je sve rečeno.


hvala :)
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 18:36 16.04.2011

Srbija je zrno peska

I od mene
nikolic777 nikolic777 19:00 16.04.2011

Re: Srbija je zrno peska

I od mene


tnx:)
monamia monamia 18:48 16.04.2011

lepa helena

..se oglasila i tomi - onako odvratna skroz - baš sve sručila, dok glupi boris ćuti jer zna da je to mudrost s v a.
super da se i čeda oglasio, gde toliki skup a on bez komentara : tek on koristi s v a k u priliku da isfrflja nešto, bilo šta.
cirkus u gradu, shortly.

ono što je j e d i n o meni bilo zanimljivo jeste da je uz tomu sve vreme bila njegova supruga.
nešto se uopšte, ali uopšte, ne sećam kad se tadić pojavio sa suprugom na javnom mestu.
koliko pamtim, u vreme o n i h predsednićkih izbora.
jel' on nju krije ili šta ?
okej, tračersko pitanje ! ali, zar svaki protokol, pogotovo onaj višeg ranga, nije iz tog domena ?

i, kako će se ( sve ovo ) okončati, to je pitanje.
nisam sigurna u hepiend, n i s a m.




nikolic777 nikolic777 18:59 16.04.2011

Re: lepa helena


ono što je j e d i n o meni bilo zanimljivo jeste da je uz tomu sve vreme bila njegova supruga.



to se očekuje - porodične vrednosti...
monamia monamia 19:04 16.04.2011

Re: lepa helena

to se očekuje - porodične vrednosti...


do kojih drži i jovanović ONOLIKO dočim boris ić !!!!!
dragan7557 dragan7557 20:13 16.04.2011

Re: lepa helena

ne sećam kad se tadić pojavio sa suprugom na javnom mestu.

There can be only ONE.

A vala ni sultani nisu pokazivali svoje žene.

cerski
ivana23 ivana23 20:24 16.04.2011

Re: lepa helena

monamia
nešto se uopšte, ali uopšte, ne sećam kad se tadić pojavio sa suprugom na javnom mestu.koliko pamtim, u vreme o n i h predsednićkih izbora.jel' on nju krije ili šta ?okej, tračersko pitanje ! ali, zar svaki protokol, pogotovo onaj višeg ranga, nije iz tog domena?




Predsednik Srbije Boris Tadić sastao se u Beogradu sa predsednicom Finske Tarjom Halonen, koja je u posetu našoj zemlji, osim državne delegacije, dovela i supruga, doktora Pentija Arajarvija.
Ispred Palate Srbija finski par dočekao je predsednik Srbije Boris Tadić sa suprugom Tatjanom, koja se za ovu priliku odlučila za plavo-belu kombinaciju (kao boje na finskoj zastavi).
- 31.3.2011.
monamia monamia 00:24 17.04.2011

Re: lepa helena

a sto je ne povede na putovanje neko, MAKAR JEDNOM, od t o l i k i h po belom svetu, i to na NAS racun ??!!??

ovde je m o r a o da bude s njom jer je predsednica Finske stigla sa suprugom !
tolika retkost da mi je promakla.

no, ne vredi onima, slepo zaljubljenim u tadica, ista ikada reci, pricati.
dzaba.



mlekac mlekac 00:50 17.04.2011

Re: lepa helena

ivana23
monamia
nešto se uopšte, ali uopšte, ne sećam kad se tadić pojavio sa suprugom na javnom mestu.koliko pamtim, u vreme o n i h predsednićkih izbora.jel' on nju krije ili šta ?okej, tračersko pitanje ! ali, zar svaki protokol, pogotovo onaj višeg ranga, nije iz tog domena?




Predsednik Srbije Boris Tadić sastao se u Beogradu sa predsednicom Finske Tarjom Halonen, koja je u posetu našoj zemlji, osim državne delegacije, dovela i supruga, doktora Pentija Arajarvija.
Ispred Palate Srbija finski par dočekao je predsednik Srbije Boris Tadić sa suprugom Tatjanom, koja se za ovu priliku odlučila za plavo-belu kombinaciju (kao boje na finskoj zastavi).
- 31.3.2011.


Dobro te postavi tekst, corava kakva sam, pomislih da je plava bucka na slici Slavica Djukic-Dajanovic...
Hansel Hansel 09:10 17.04.2011

Re: lepa helena

monamia
a sto je ne povede na putovanje neko, MAKAR JEDNOM, od t o l i k i h po belom svetu, i to na NAS racun ??!!??ovde je m o r a o da bude s njom jer je predsednica Finske stigla sa suprugom !tolika retkost da mi je promakla. no, ne vredi onima, slepo zaljubljenim u tadica, ista ikada reci, pricati.dzaba.

Ravnodušan prema Tadiću, mogu samo da primetim da bi TEK bio problem (politički, otvorilo bi se i pitanje budžeta) da ženu vodi svuda sa sobom... On, ili bilo koji drugi predsednik, da se ne lažemo... možda je ta suzdržanost nastala posle Mire, a možda i bolje...
ivana23 ivana23 10:09 17.04.2011

Re: lepa helena

mlekac
Dobro te postavi tekst, corava kakva sam, pomislih da je plava bucka na slici Slavica Djukic-Dajanovic...


Ako mislis na manju sliku u uglu, to jeste S.Dj.D. Tatjana Tadic se vidi na vecoj slici, stoji sa strane sa suprugom predsednice Finske.
mlekac mlekac 10:11 17.04.2011

Re: lepa helena

ivana23
mlekac
Dobro te postavi tekst, corava kakva sam, pomislih da je plava bucka na slici Slavica Djukic-Dajanovic...


Ako mislis na manju sliku u uglu, to jeste S.Dj.D. Tatjana Tadic se vidi na vecoj slici, stoji sa strane sa suprugom predsednice Finske.



Pa rekoh ti da sam corava! Mada, obe u belom, s istom frizurom, nije ni cudo...
monamia monamia 11:32 17.04.2011

Re: lepa helena



za Hansela :






..a mozda i nesto (sasvim) trece..
Hansel Hansel 16:09 17.04.2011

Re: lepa helena

monamia
za Hansela :..a mozda i nesto (sasvim) trece..

Pa, možda... možda misliš da bi mu popularnost kod žena bila manja kad bi svoju svuda vodio? Da je ženomrzac?
dolybell92 dolybell92 20:42 17.04.2011

Re: lepa helena

, kako će se ( sve ovo ) okončati, to je pitanje.
nisam sigurna u hepiend, n i s a m.



Hepienda neće ni biti.
Ovde nikada nije bilo hepienda.
monamia monamia 23:20 17.04.2011

Re: lepa helena

Hepienda neće ni biti.


već neko vreme govorim da su u srbiji s v i nervno oboleli.
nikakvo čudo.

ovo sto se danas dogodilo ( mala, bedna a iznudjena poseta tadića nikolicu, potom nikolićev odlazak u bolnicu )a da se kraj toga ne vidi..samo je veoma vidljiv dokaz šizofrenije u kojoj i s kojom živimo..

..od pataloške odluke tome nikolića da ne jede i ne pije vodu vec ( sada ) skoro 30 sati DO patološke odluke borisa tadica da ne raspiše izbore mesec dana ranije vec da se drži s v o g datuma kao, je li, vlasnik srbije kojom upravlja tako što mu mali od kužine ratković iz brisela javi - nema razlike!

je zi vo.




freehand freehand 23:29 17.04.2011

Re: lepa helena

DO patološke odluke borisa tadica da ne raspiše izbore mesec dana ranije vec da se drži s v o g datuma kao, je li, vlasnik srbije kojom upravlja tako što mu mali od kužine ratković iz brisela javi - nema razlike!

A ti znaš da će Tadić izbore raspisati mesec dana kasnije?
i pomerila bi ako se Tomi navrne da malo jače posti? A onda bi sutra pričala kako to nije i ne može biti presedan, da je to samo u ovoj specijalnoj situaciji, ko Ameri nezavisnost Kosova?
I da od sutra neće svaki prvak imati sve petice, jerbo je zapretio odbijanjem užine?
Mada, možda imaš pravo; taj Tadić je i ovoga puta došao bez žene, tu sigurno nešto sa njim nije u redu.

Bili Piton Bili Piton 23:35 17.04.2011

Re: lepa helena

freehand

Mada, možda imaš pravo; taj Tadić je i ovoga puta došao bez žene, tu sigurno nešto sa njim nije u redu.



Meni je ta tadićeva poseta samo podvukla i uobličila sapunjavi karakter čitavog današnjeg razvoja. još u bolnicu da dodje s cvećem i eto epizode od pola sata...

sa sve reklamama
freehand freehand 23:39 17.04.2011

Re: lepa helena

Meni je ta tadićeva poseta samo podvukla i uobličila sapunjavi karakter čitavog današnjeg razvoja. još u bolnicu da dodje s cvećem i eto epizode od pola sata...

Dobro za cveće, ali bez žene, čoveče?!

A realno - i mali znak pažnje u vidu bombonjere bio bi skroz u redu.
monamia monamia 00:01 18.04.2011

Re: lepa helena


A ti znaš da će Tadić izbore raspisati mesec dana kasnije?


znam da bi ti umro a da ne komentarišeš ono što napišem.
a s tadićem sasvim sigurno svašta nešto nije u redu, du ga čak spisak.

monamia monamia 00:05 18.04.2011

Re: lepa helena

još u bolnicu da dodje s cvećem i eto epizode od pola sata...



mariopan mariopan 11:25 18.04.2011

Re: lepa helena

a s tadićem sasvim sigurno svašta nešto nije u redu, du ga čak spisak.

Sigurno.
monamia monamia 22:33 18.04.2011

Re: lepa helena

nikolic777 nikolic777 11:35 19.04.2011

Re: lepa helena

Meni je ta tadićeva poseta samo podvukla i uobličila sapunjavi karakter čitavog današnjeg razvoja. još u bolnicu da dodje s cvećem i eto epizode od pola sata..



upravo

čovek je pristao da glumi u tominoj seriji
angie01 angie01 18:53 16.04.2011

Srbija vec davno ne jede nista!

Sto u bukvalnom smislu velikog siromastva, gde ljudi u 21. veku umiru od gladi, sto od nemanja svega onoga sto jedna pristojna civilizovana drzava smatra prioritetom-uslovi za pristojan zivot, kultura, obrazovanje, ljudska prava, organizovanost i funkcionalnost na svim nivoima,..dopisi,..sta god da se setis- toga ovde nema!

politicka opcija kojoj je g toma i njegova bratija pripada, (jos uvek, samo presvuceno, jer to su brate ti isti ljudi-ne moze prefiks, napredno da zamaskira nakupljeno blato retrogradnog ludila), je zdusno ucestvovala u pravljenju ovog stanja-te je ovaj protest sa svim gladovanjem i izigravanjem zrtve -pravednika, cinizam najgore vrste!

preporuka!
nikolic777 nikolic777 18:57 16.04.2011

Re: Srbija vec davno ne jede nista!


preporuka!



tnx angie

i potpis na komentar
mogul_sad_ja_kasti mogul_sad_ja_kasti 19:16 16.04.2011

Re: Srbija vec davno ne jede nista!

...evo sad čuh i da SRBIJA NIŠTA NE ČITA: više od milion nepismenih odraslih!
sonja.m sonja.m 19:25 16.04.2011

Re: Srbija vec davno ne jede nista!

Ne citaju ni oni pismeni!!!
dragan7557 dragan7557 20:15 16.04.2011

Re: Srbija vec davno ne jede nista!

sonja.m
Ne citaju ni oni pismeni!!!

Izgleda što pismeniji to poslušniji.

cerski
1odnas 1odnas 19:15 16.04.2011

Ovaj potez


Jedan "respektabilan" opozicioni lider poziva vlast da raspise izbore u suprotnome on revolt iskazuje strakjom gladju. Ovim gestom nas sve hrabri da postupamo slicno u datim situacijama.
Strajk gladju ovog politicara nam ukazuje(nazalost)da smo primitivan narod koji ne mari za zakone niti cemu ti zakoni sluze.
Vlast ne postuje objecanja data prilikom osvajanja povjerenja biraca a opozicija tjera vlast putem strajka, NIKO NE POSTUJE ZAKONE.
dragan7557 dragan7557 22:42 16.04.2011

Re: Ovaj potez

on revolt iskazuje strakjom gladju.

Nama da budemo gladni, nije potreban revolt.
Ovim gestom nas sve hrabri da postupamo slicno u datim situacijama.

Pre će biti da nas hrabri da izdržimo svakodnevnicu, do smrti, u kojoj je nemaština jedina sigurna alternativa.

Lideri koje viđoh su, kako sami tvrde srpski domaćini, koji malo malo natežu flašetine rakije, provode se na Guči i uživaju u bogatim domaćinskim trpezama, stanuju ko američki bogataši voze džipove dostojne prebogatih Šeika, neki kradu a neki kraduckaju, popis imovine su im odavno i katastri izgubili, dok finansijske izvore svoji stranaka štite ko kerovi kosti.

Ovakve krmeće farzeetine ni helenska robovlasnička demokratija nije imala. Kod njih je bar bio Deus ex machina.

I skoro da zaboravim Teleći Odrezak u Skupštini košta napriliku kol'ko i pogačica na ulici, o gardistima koji im ulepšavaju svakodnevni osećaj Moći da i ne počinjem.

cerski

srdjazlopogledja srdjazlopogledja 22:47 16.04.2011

Re: Ovaj potez

dragan7557

Učestala je pojava postala, složiti se sa onim, sa kojim se ni zamisliti mogao da ćeš se složiti, i takva je pojava alarmantna?
1odnas 1odnas 22:52 16.04.2011

Re: Ovaj potez

Upravo to, ovaj narod je uvijek gladan, ne samo danas ili sada, vec vjekovno i tako gladan ojacavao je prkos i inat.
Exitus Letalis Exitus Letalis 10:20 17.04.2011

Re: Ovaj potez

Jedan "respektabilan" opozicioni lider poziva vlast da raspise izbore u suprotnome on revolt iskazuje strakjom gladju. Ovim gestom nas sve hrabri da postupamo slicno u datim situacijama.

a to nije ni tako teško.
pola srbije već gladuje.
samo im je voda besplatna.
milisav68 milisav68 10:56 17.04.2011

Re: Ovaj potez

Exitus Letalis
Jedan "respektabilan" opozicioni lider poziva vlast da raspise izbore u suprotnome on revolt iskazuje strakjom gladju. Ovim gestom nas sve hrabri da postupamo slicno u datim situacijama.

a to nije ni tako teško.
pola srbije već gladuje.
samo im je voda besplatna.


dolybell92 dolybell92 20:44 17.04.2011

Re: Ovaj potez

a to nije ni tako teško.
pola srbije već gladuje.
samo im je voda besplatna.


Uskoro će moći da piju direktno vodu
iz reka... počinje se sa J. Moravom...
nikolic777 nikolic777 10:11 19.04.2011

Re: Ovaj potez

Lideri koje viđoh su, kako sami tvrde srpski domaćini, koji malo malo natežu flašetine rakije, provode se na Guč


obučeni u Gucci

blogov_kolac blogov_kolac 19:26 16.04.2011

(POLITIČKA) NEKROFILIJA

Ako moram da izaberem samo jednu patološku osobinu koja je pojedinacno najvise obelezila domacu politicku scenu zadnjih cetvrt veka onda (u izuzetno oštroj konkurenciji) to ipak nije ni paranoja, ni ksenofobija, ni autizam, ni histerija, ni megalomanija, ni... već NEKROFILIJA!

Ono sto se danas desilo samo me učvršćuje u ispravnost tog izbora.
freehand freehand 19:33 16.04.2011

Poručite Nikoliću

da je i Tito pred smrt bio gladan.
Exitus Letalis Exitus Letalis 10:22 17.04.2011

Re: Poručite Nikoliću

freehand
da je i Tito pred smrt bio gladan.

i da je kao i đinđić imao problema s nogom!
djz77 djz77 19:34 16.04.2011

"Toma The Martyr"

javascript:;
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 19:50 16.04.2011

patetika

Patetika i samosazaljenje, glavne osobine Nikoliceve i Vuciceve retorike. I dok su bili ranije u SRS i sad. Kada davaju izjave sve se pitas koji ce prvi zaplakati. Pogledajte momenat kad Nikolic danas saopstava naciji kako nije pio vode od jutros, pa napravi pauzu, sagne glavu i lupka po mikrofonu. Mislis gotovo, evo ga sad ce u suze, jadan ja. A od okupljenih ne cujes nikakvu reakciju jer je vecini gladovanje svakodnevica.

Da su ovo vreme od osnivanja iskoristili da napisu neki ljudski program oduvali bi DS na izborima, kad god ih bude, bez problema. Al nema to u glavi nista.
silver bullet silver bullet 20:45 16.04.2011

Re: patetika

Da su ovo vreme od osnivanja iskoristili da napisu neki ljudski program oduvali bi DS na izborima, kad god ih bude, bez problema. Al nema to u glavi nista.


Al oni nisu stvoreni da bi oduvali DS.

Sve je ovo jedan dobro izrežirani performans, ventil da pretis lonac ne bi eksplodirao.

Mada su im glumci loši do granice patetike. Pravi Bolivud.
G r o f G r o f 20:03 16.04.2011

Zgažena žaba...

Hrpa nekih salonskih baljezgarija, jalovo filozofiranje u naznaci i cinizam radi cinizma, a sve u fascinantnoj sličnosti sa stilom Boris&company klike.
Takav utisak je na mene ostavio blog.
Nikolić je odavno pročitana, dosadna knjiga i to što smo naterani da je ponovo čitamo nije razlog više da volimo vlast, nego razlog više da je mrzimo.
st.jepan st.jepan 22:15 16.04.2011

Re: Zgažena žaba...

Nikolić je odavno pročitana, dosadna knjiga


Vratija se Šime!

A koji Nikolić?
777?
Toma?
G r o f G r o f 10:07 17.04.2011

Re: Zgažena žaba...

st.jepan
Nikolić je odavno pročitana, dosadna knjiga


Vratija se Šime!

A koji Nikolić?
777?
Toma?



Djes Stipe...
Jasno je da govorim o velikomučeniku Apostolu Tomi.
Težak je hleb nasušni politički i potraga za glasačima im dragim.
Tražio ih je medj šljivama i kamenjem, zločincima i vernicima, kosovarima i prognanima....i medj gladnim ih je našao.
Sve ih je kupio jednim Uskršnjim postom.
Maestralno.
angie01 angie01 10:20 17.04.2011

Re: Zgažena žaba...

Sve ih je kupio jednim Uskršnjim postom.


i jos ustedeo!
ljuboten ljuboten 17:25 17.04.2011

Re: Zgažena žaba...

Tražio ih je medj šljivama i kamenjem, zločincima i vernicima, KOSOVARIMA i prognanima....i medj gladnim ih je našao.


Verovatano mislite među Kosovcima? Kosovare su on i njegov nekada voljeni Vojvoda hteli da izgone preko Prokletije. To javno rekli da čuje ko treba, kao poruka stiglo do NATO Alijasnse, pa udri po Srbiji i Crnoj Gori.A sada bi isti da dođe na vlast, tvrdeći da je bolji od ovih koji se muče da nas ubede da nam mora biti i gore ako hoćemo promene nabolje! Nažalost, ko razume sistem koji uvodimo i to je istina. Pa ko preživi neka se pebroje.
noboole noboole 20:04 16.04.2011

mikro zvuk

Da li mu je stomacina krcala u mikrofon?
nikolic777 nikolic777 08:29 17.04.2011

Re: mikro zvuk

Da li mu je stomacina krcala u mikrofon?

JJ Beba JJ Beba 20:05 16.04.2011

gandi

Ništa se neće desiti, ništa se i ne dešava. I njima je to jasno. Još jedan demagog će sa nekakvog platoa skupljati poene za sebe i svoju ekipu.

štrajk glađu, pasivan otopr. Mogli bi da sami predu platno za svoje čakšire. Na grič

sve u svemu loše pozorište
G r o f G r o f 20:18 16.04.2011

Re: gandi

Ništa se neće desiti, ništa se i ne dešava. I njima je to jasno. Još jedan demagog će sa nekakvog platoa skupljati poene za sebe i svoju ekipu.


Brilijantna procena.
Kao ludak koji sedi na buretu baruta dok fitilj dogoreva i tvrdi, pa ništa se ne dogadja..
noboole noboole 20:35 16.04.2011

Re: gandi

G r o f
Ništa se neće desiti, ništa se i ne dešava. I njima je to jasno. Još jedan demagog će sa nekakvog platoa skupljati poene za sebe i svoju ekipu.


Briljantna procena.
Kao ludak koji sedi na buretu baruta dok fitilj dogoreva i tvrdi, pa ništa se ne dogadja..


Nista se nikada nije dogodilo i nista se nikada nece dogoditi. Sve stoji i nepromenljivo je, a mi svi zajedno sa krcecim Tomom cinimo trenutak u ciklicnoj Parmenidovoj mori.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana