Društvo| Politika| Život

Svađa dve frakcije tajkunofila!

Filip Mladenović RSS / 18.04.2011. u 23:42

Nakon tajkuncunamija!
Nakon tajkuncunamija!
OJ SRBIJO, NIGDE RADA NEMA!

Po svemu sudeći, situacija u Srbiji je sve crnja i crvenija, podvučena - žutilom! Sukob dve frakcije agenata ratnih profitera, Tadićeve i Nikolićeve, nadlajavanje dva psa čuvara domaćih tajkuna, Djilasa i Vučića, glupirity šou program »štrajk žedju i gladju«, samo su najnoviji u nizu ciničnih, bezobraznih manifestacija i nemoći i arogancije srpske političke nomenklature.

Srbija je pred bankrotom, sa tragičnom ekonomskom i socijalnom činjenicom da se mora zaduživati tempom od čak 2 miliona evra dnevno. Nema tog vodje, te stranke, tog genija koji će Srbiju brzo  izvući iz provalije, u koju su je gurnuli najpre Milošević i njegova leva i desna ruka, Mišković i Karić, a potom postpetooktobarski »menadžeri«  i glasnogovornici ostalih članova opskurnog kluba »Privrednik«, sa Mišom Bekom kao brendom!

Da, ovde je sitni, privatni, pohlepni interes tokom protekle dve decenije UVEK bio iznad JAVNOG, opšteg interesa. Epilog je porazan: gradjani Srbije gladuju, masovno ne plaćaju pristigle račune za struju, korupcija se poput metastaze širi društvenim organizmom, a nezaposlenost preti socijalnom eksplozijom.

Sve ovo, na žalost, pokazuje da u Srbiji postoje samo dve klase: oni koji se bave politikom i oni kojima se bavi politika. Drugim rečima, oni koji su puni para i oni koji su puni lekova za smirenje. Oni koji sastavljaju Tomu i Borisa i oni koji sastavljaju kraj sa krajem.

Na jednoj strani imamo ekstraprofitere, a na drugoj - ekstraproletere. Jedni menjaju odela po poslednjoj političkoj modi, dok drugi seku uši da bi zakrpili dupe. Jedni imaju telohranitelje, dok su drugi samo - hranioci.

Ovde jedni kopaju po tudjim biografijama i životima, a drugi po kontejnerima. Jedni uredjuju TV programe, a drugi račune za struju, grejanje, telefon i poreze.

Svojevremeno je Duško Radović sjajno primetio: »Kroz život sam prošao kao kroz samoposlugu: sve što sam uzeo-platio sam.« Ovde jedni uzmu i ne samo što ne plate, nego im još i plate. Onim drugima zato odbijaju od plate.

U Srbiji je jedna klasa ružičasta, da ne kažem PINK, dok je druga pocrnela od muke. Jednu su u djakuzi kadi do guše, dok su drugi u dugovima do guše. Jedni su članovi, dok su ostali - članarine.

Ovde neki žive kao bubrezi u loju, dok drugi zato idu na dijalizu. Jedni žive na visokoj nozi, dok se drugi oslanjaju na prosjački štap. Jedne slikaju za novine i TV, dok drugi mogu samo da se slikaju. Jedni se skidaju do gole kože i sjajno prolaze, dok druge deru do gole kože.

Ovde se jedni bave pranjem novca, dok se ostali bave prljavim vešom. Po potrošnji sapuna smo na dnu Evrope, a po potrošnji sapunskih serija na samom vrhu.

Nacionalni dohodak po glavi stanovnika je nizak, ali je zato nacionalistički veoma visok: dopire čak do Haga.

Trenutno imamo režimsku i opozicionu svitu. Ostali su - dvorske lude: u redu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, u redovima u narodnim kuhinjama, u čekaonicama domova zdravlja i bolnica, u redu ispred trafika za uplatu LOTO i BINGO tiketa, za kupovinu markica za prevoz, ispred TV ekrana...

Da li će doći dan, da li će se u Srbiji pojaviti politička snaga, pokret, organizacija, koja će u ime pravde, morala, časti i normalnosti postaviti jedno ljudsko, zdravorazumsko pitanje: Tadiću, Nikoliću, kako vas nije sram? Ili u prevodu: A gde su pare!?

Atačmenti



Komentari (16)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

srdjazlopogledja srdjazlopogledja 00:24 19.04.2011

Meni se dopada ovaj

Filip Mladenović
Na jednoj strani imamo ekstraprofitere, a na drugoj - ekstraproletere.

Ali ipak, ovaj je nepravaziđen:
Duško Radović
Ako možemo i moramo bez Tita, onda možemo i moramo i bez ostalih!
virtualni-propalitet virtualni-propalitet 00:33 19.04.2011

drzte lopove ukradose i fasadu

bravo
dolybell92 dolybell92 01:35 19.04.2011

Preskok_

Jel‚to namerno preskoči Koštunicu ... i prethodnike
koji su se kao slepi putnici 2000. ukrcali u isti voz...




Stvarno nas je teško svrstati bilo gde ,
više nismo ni među Nesvrstanima,
ni tamo ne pripadamo....







Filip Mladenović Filip Mladenović 11:40 19.04.2011

Re: Preskok_

Svi postpetooktobarci su bili frakcije tajkunofila. To piše u blogu, čitajte pažljivo!
Dr M Dr M 06:38 19.04.2011

Podele

"Sve ovo, na žalost, pokazuje da u Srbiji postoje samo dve klase: oni koji se bave politikom i oni kojima se bavi politika"

Prva i druga Srbija.

"u redu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, u redovima u narodnim kuhinjama, u čekaonicama domova zdravlja i bolnica, u redu ispred trafika za uplatu LOTO i BINGO tiketa, za kupovinu markica za prevoz, ispred TV ekrana."

Opet smo država reda
jinks jinks 07:55 19.04.2011

Nije baš najjasnije

zasto jednako šarate po svima ... kada, bar laički gledano, izgleda da se vidi ko je u privrženosti idejama i novcu krupnog kapitala bio istaknutiji zadnjih 15-20 godina.

Inače, juče sam čuo priču po kojoj igrokaz teško da bi mogao da se realizuje i osmisli (na kraće i duže staze) bez ideja i koordinacije krupnog kapitala.

Kad ono, bup ... jutros na webu slika g. Beko-a u poseti privatnom KBC-u na Novom Beogradu (privatni g. Beko u poseti privatnom KBC-u, kome u tom kontestu, baš bi bilo interesantno znati ... privatni interesi na sve strane).
Milan Karagaća Milan Karagaća 08:32 19.04.2011

Baš tako

"u Srbiji postoje samo dve klase: oni koji se bave politikom i oni kojima se bavi politika.Jedni menjaju odela po poslednjoj političkoj modi, dok drugi seku uši da bi zakrpili dupeJedni imaju telohranitelje, dok su drugi samo - hranioci. Jedni su članovi, dok su ostali - članarine.Jedni žive na visokoj nozi, dok se drugi oslanjaju na prosjački štap.
Nacionalni dohodak po glavi stanovnika je nizak, ali je zato nacionalistički veoma visok: dopire čak do Haga."
Filipe preporuka za odličan tekst.
libkonz libkonz 09:38 19.04.2011

Bravo Filipe!!!

Sjajan tekst!
fantomatsicna fantomatsicna 09:45 19.04.2011

A moj komentar?

Ja lepo priupitah ko po tvom ili necijem misljenju moze nesto u Srbiji da promeni?
Samo se pise sta ne valja..to bar nije tesko..utvrditi ali kako da bude bolje..?
Filip Mladenović Filip Mladenović 11:18 19.04.2011

Re: A moj komentar?

fantomatsicna
Ja lepo priupitah ko po tvom ili necijem misljenju moze nesto u Srbiji da promeni?Samo se pise sta ne valja..to bar nije tesko..utvrditi ali kako da bude bolje..?

fantomatsicna
Ja lepo priupitah ko po tvom ili necijem misljenju moze nesto u Srbiji da promeni?Samo se pise sta ne valja..to bar nije tesko..utvrditi ali kako da bude bolje..?

U prethodnim blogovima sam predlagao da Verica Barać, Srbijanka Turajlić, Rodoljub Šabić, Saša Janković, Čedomir Čupić, Ratko Božović... osnuju stranku. Takodje, pisao sam i o našem prvom "fejsbuk", vanparlamentarnom pokretu "OMLADINA UZVRAĆA UDARAC", kao šansi da se nešto u Srbiji promeni na BOLJE.
jinks jinks 11:27 19.04.2011

...

G. Mladenovicu bas ovako kako ste napisali sve i pocinje. Neko misli da misli najpozitivnije, i to projektuje na nekoga ... kad ono za nekoliko godina izraste neka nova fizicka ili metaforicka delta u ekonomiji, obrazovanju ...

Kako mozete Vericu Barac i R. Sabica da stavljate u isti kontest sa ST. Informisite se, raspitajte se ... nije zlato sve sto sija.
Filip Mladenović Filip Mladenović 11:35 19.04.2011

Re: A moj komentar?

jinks
G. Mladenovicu bas ovako kako ste napisali sve i pocinje. Neko misli da misli najpozitivnije, i to projektuje na odredjene ljude ... kad ono za nekoliko godina izraste neka nova fizicka ili metaforicka delta u ekonomiji, obrazovanju ... nabrajajte sami dalje.Kako mozete Vericu Barac i R. Sabica da stavljate u isti kontest sa ST. Informisite se, raspitajte se ... nije zlato sve sto sija.

Izašao sam na crtu i predložio pomenute osobe, koje već godinama JAVNO i HRABRO zastupaju društvene vrednosti i principe sa kojima sam saglasan. Dajte onda Vaše predloge, pa da vidimo šta je bolje i prosperitetnije za Srbiju i za njene stanovnike!
jinks jinks 12:12 19.04.2011

Re: A moj komentar?

Sa vama se slažem kada su u pitanju V. Barać, R. Šabić, S. Janković, Č. Čupić i R. Božović.

Dodajete nekima koji javno i hrabro zastupaju drustvene interese nekoga ko to nije (u smislu zastupanja drustvenih interesa, na primer).
Sepulturero Sepulturero 12:22 19.04.2011

Мантра

У основи добар чланак али сте га упропастили политички коректним позивањем на Милошевића. Како је то он упропастио привреду? Зар није близу памети, макар накнадној, да би данас српска привреда много боље стајала да га нису оборили петооктобарским пучем?

Или Карић? Како је он упропастио привреду? Да ли тиме што је направио Мобтел који је касније држава продала уз огроман профит?

Основни услов за извлачење из "провалије" је да схватимо како је стварно до ње дошло. За почетак, као домаћи задатак, читање и прорада Милошевићевог говора из 2000.
Filip Mladenović Filip Mladenović 17:47 19.04.2011

Re: Мантра

Sepulturero
У основи добар чланак али сте га упропастили политички коректним позивањем на Милошевића. Како је то он упропастио привреду? Зар није близу памети, макар накнадној, да би данас српска привреда много боље стајала да га нису оборили петооктобарским пучем?Или Карић? Како је он упропастио привреду? Да ли тиме што је направио Мобтел који је касније држава продала уз огроман профит? Основни услов за извлачење из "провалије" је да схватимо како је стварно до ње дошло. За почетак, као домаћи задатак, читање и прорада Милошевићевог говора из 2000.

Svi ratni profiteri nastali su tokom Miloševićeve strahovlade, počev od Miškovića i Karića, njegove desne i leve ruke, pa preko Beka i Kostića do Matića, Nicovića, Peconija... Posle 5. okotobra 2000. tih stotinak ratnih profitera, većeg ili manjeg kalibra, monopolisali su Srbiju, legalizovali svoju pljačku i umnožili bogatstvo, po cenu siromaštva, nezaposlenosti i zaduženosti ogromne većine gradjanki i gradjana Srbije.
dragannalovic dragannalovic 12:42 19.04.2011

Nešto novo

Nema tog vodje, te stranke, tog genija koji će Srbiju brzo izvući iz provalije, u koju su je gurnuli najpre Milošević i njegova leva i desna ruka, Mišković i Karić, a potom postpetooktobarski »menadžeri« i glasnogovornici ostalih članova opskurnog kluba »Privrednik«, sa Mišom Bekom kao brendom!


Nama i nije potreban neki novi vodja, niti treba izmisliti rupu u saksiji ali treba zapušiti rupe na situ zvanom propala ekonomija.Da bi se to učinilo, za početak, treba otkloniti ono što je osnovni uzrok i smetnja, a to je destruktivno delovanje grupe "biznismena" koja finansira političke stranke. Više je nego očigledno da stranke nisu u stanju da tako nešto učine i to obesmišljava sve priče oko novih izbora! Što se tiče vašeg predloga da Verica B.i ostali predloženi osnuju stranku podržavam ga i smatram da ima dovoljno ljudi koji su se dosada ,svojim radom i zalaganjem afirmisali u svojoj sredini ali pitanje je kako obezbediti nemala sredstva za osnivanje neke nove nezavisne i ozbiljnije stranke, kada je novac skoncentrisan u rukama malog broja, uglavnom već kompromitovanih lica!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana