Porodica| Putovanja| Zabava| Život

Kako smo dvaput išli u Mađarsku

bocvena RSS / 05.05.2011. u 17:30

 

     Prvo su nam kćer banovali sa njenog omiljenog sajta. Ništa nije pomoglo ni što je kukala drugarima da je njen life over ni što je tata pisao administratorima da dete nije znalo da ne sme da hrani virtuelne ljubimce sa naloga svoga brata, tetke i drugarice (pa umrli bi!), multi je multi i datum isticanja bana je ostao never! Nije to kao kod nas na blogu, Amerikanci drže svoju decu strogo:) Cvex je odmah krenuo da bogorada o antiglobalizmu, a meni je već bilo dosta pranja, peglanja i pakovanja da bih se previše potresla. No, to je bio zloslutni znak, samo ja nisam umela da ga protumačim...
      Kad putuješ s decom nije bitno da li ostaješ tri dana ili tri meseca, nosiš istu količinu stvari. I sve sam lepo zapakovala...majke mi. Tek, negde oko Rume shvatim da nisam ponela...pare (za razliku od grickalice, hebala me grickalica). Silazi sa autoputa, juri banku i menjačnicu...nikad nisam bila u Rumi, lepo mestašce. A sad znam i gde je Raiffeisen banka. Rešimo da poslušamo drugaricu i da idemo kraćom rutom preko Hrvatske...možda je manja kilometraža, ali ograničenje brzine nam je putovanje produžilo za bar sat vremena. Stazama revolucije...Vukovar, Borovo selo, Osijek...ideš, ideš, pa šahovnica, čista, sređena, ušorena sela, Hrvati nam uredno ablenduju da nas upozore na policiju. Pređemo dve granice, dokopamo se madjarske, još samo pola sata do Harkanja, našeg odredišta...Mađarska carinica reče nešto, ja slegnem ramenima, ona ode do kućice i nosi papirče na srpskom - pasoš mora da važi bar 30 dana po ulasku u zemlju - EU zakon. Dečji pasoši ističu 15.5, dakle, okrenite se i nazad. Ja opet slegnem ramenima, ona isto, doviđenja, doviđenja, Cvexova usta otvorena. Trebalo nam je 4 sata da se dokopamo granice i samo 5 minuta da nas vrate nazad. Dobro prolazno vreme. Dabogda Srbi nikad ne ušli u tu Evropsku uniju! - kreće Cvexova dosad prikrivena desničarska crta, divno naslonjena na onaj antiglobalizam. Meni je, ne znam zašto, pala na pamet Zmajeva pesma: „Iz Srbije pitaju: Šta rade Mađari? Na miru su. A kod vas, šta rade žandari?"
      Taj novopronađeni nacionalni inat je od jednog mirnog i staloženog čoveka napravio furiju koja je za dva dana izvadila nove pasoše za decu i naterala nas da ponovo krenemo put Harkanja. Druga sreća...divan apartman, dvorištance, bazeni u susednom Šiklošu savršeni, Pečuj prelep, kupili trotinet, jeli sladoled i šomloi galuške, vozili rolere, šetali, kupovali kobasice i karavan kačkavalj:)))...treća magareća...mali sin treći dan dobije opstrukciju pluća. Jedva se dokopamo jutra i pravac mađarski lekari, na svu sreću uz prijatelje iz Hrvatske kao prevodioce, jer Mađari zaista ne govore nijedan jezik osim mađarskog, eventualno natucaju nemački...koji niko od nas ne govori (grčki lekari su bolji, svi zanju srpski jer su studirali u Nišu:). Dakle, jezička barijera je stvarno ozbiljan problem kada putuješ sa decom, pogotovo sa alergičarem kao što je naš. Da mi Yugaya nije rekla za tojaš is zoldboršo alergia ko zna da l' bismo jeli išta osim pomfrita. Ovako smo po čardama probali svašta nešto (mmmm, ljuto!), a mali se držao ćevapa i sam uzvikivao nem tojaš (nije jaja)! Na bazenu je jurio male Mađarice - A tu ste se sakrile! Buuuuu! A one - Iiiiiii! I tako 100 puta. Ništa od jezičke barijere! Seka se do iznemoglosti spuštala niz tobogane, a mi matorci sedeli po đakuzijima i mehurićima lečili telo i dušu. Ozbiljno se dvoumim da li i dalje želim da budem grčka bakica na ostrvu ili mađarska u banji, kad odem u penziju. Mene slabo muči lokalpatriotizam kao mog muža. Ja bih se prodala za mediteransku klimu ili mehuriće.
      Na povratku kući, od mađarskog carinika smo dobili još jedno predavanje o zakonima u EU - deca moraju biti vezana na zadnjem sedištu, zašto su se naša oklembesila na jastuke?...On će da mi priča o EU zakonima! Pet dana niko nije palio svetla u toku dana osim mene, jedino smo mi bili vezani, pričali preko slušalice i poštovali ograničenja brzine, gunđ, gunđ...deco, spremite se da spavate čim uđemo u Hrvatsku, neću glas da vam čujem do Beograda! A kad uđosmo u Srbiju, a seka spontano zausti da recituje Domovinu Dušana Vasiljeva (ne lažem, sv. Save mi, učila u školi skoro), mislim da je Cvex bio spreman da potpiše pristupnicu nekoj ultra desničarskoj partiji.


      Ja sam izvukla potpuno drugačije zaključke iz ovog putovanja nego Cvex i oni uopšte ne idu nama u korist, ni kao Srbima ni kao roditeljima. Proveri pasoše i EU zakone, ponesi pare, nigde bez ventolin pumpice, nauči kako se na nemačkom, francuskom, ruskom i mandarinskom kineskom kaže - alergija na jaja i grašak... Uvek ima popravni, zar ne?

__________________________________________________________________________________

Šta se slušalo u kolima? Ono što deca umeju da pevaju:  EKV, Phineas & Ferb, Azra, Zaz, Zaa, The Cure, The Ramones...dečji  hit, moj hit...i trenutak nepažnje koji je rezultirao da mali sin sledećih 5 dana peva: "Nisam dugo sek'o nokte, ima da te grebem !" Ovog MC Stojana treba zakonom zabraniti:)

 



Komentari (180)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

omega68 omega68 17:42 05.05.2011

!.


Kad neće Re
bocvena bocvena 17:49 05.05.2011

Re: !.

Ko zna u kakvu štetu je taj otišao!
Za prvog...vajkrem!
omega68 omega68 18:21 05.05.2011

Re: !.

Mađari zaista ne govore nijedan jezik osim mađarskog
slabo divanim madžarski, nešto malo a i to mani:
''Nemtudo madjaro, junepotkovano''
i da , daj neke kobasice,bre!

Uvek ima popravni, zar ne?

ehhh... ne staj NAM na muku
bocvena bocvena 18:35 05.05.2011

Re: !.

Stižu kobaje! Klik na katalog.
Nisam primetila da je hrana tamo jeftinija. Možda za iste pare dobiješ malo bolji kvalitet.
kukusigameni kukusigameni 17:49 05.05.2011

Madjari

Eh, imao sam i ja svojevremeno avanture vracanja sa madjarske granice ali zbog istekle austrijske vize.
A Pecuj je mnogo lep. Jako mi se svidja i ima nekoliko odlicnih kafana.
bocvena bocvena 17:57 05.05.2011

Re: Madjari

Dobro je, nismo jedini:)
Mađarski carinici izgleda jedini rade svoj posao prilježno: isključite motor, otvorite gepek, prednju kasetu, dajte dozvolu i zeleni karton, ne znate broj registracije napamet?!

A tek tržni centar u Peču...prava turistička atrakcija:))))
mariopan mariopan 18:04 05.05.2011

Re: Madjari

A moja deca i gosti iz Grčke planirali izlet u Budimpeštu pa odustali jer su se smorili po raznim domaćim bircuzima za Uskrs.. a ni ja nisam mogla sa njima jerbo mi beli šengen ne dozvoljava da izađem iz zemlje sledeća 3 meseca
Da sam bar štedljivo trošila onih 90 dana koliko smem da budem van zemlje sad bih bar na dva dana mogla da odem - ovako, ništaaaa.

Jednom davno ( u srećna vermena) kada smo išli u Beč povedemo sa nama prijateljicu Mađaricu da nam bar u Mađarskoj pomogne i naručuje po restoranima, ko velim, da jedemo nešto što znamo šta je.....ali oni nju ič nisu razumeli (naš mađarski i njihov mađarski nisu isti? ) ...proba moj muž na nemačkom i na jedvite jade naručimo "cigansko pečenje" (preporučujem) , gulaš i čorbe..sveopšti utisak je bio jako dobar. Čisti restorani i tako lepo sređene kuće, cveće visi sa balkona kao vodopadi..lepota kuda god pogledaš.
kukusigameni kukusigameni 18:06 05.05.2011

Re: Madjari

Mene su madjarski panduri u vozu probudili na prelazu iz Madjarske u Austriju i ubedjivali da to na slici u pasosu nisam ja. Naravno da nisam licio na sebe kad mi je kosa od spavanja stajala kao da sam se ukljucio u struju. A i bio sam sav zguzvan i zbckan od "udobnog" lezaja. Onda su zvali ostale pandure i carinike iz voza i nastala je opsta svadja izmedju njih koju naravno nisam razumeo. Za to vreme sam nekako uspeo da zacesljam kosu pa je na kraju prevagnula ona struja koja je tvrdila da to ipak jesam ja na slici.

Pecs
Lepa je i ona dzamija-crkva, a lepa je i sinagoga.
docsumann docsumann 18:08 05.05.2011

Re: Madjari

Mene su madjarski panduri u vozu probudili na prelazu iz Madjarske u Austriju i ubedjivali da to na slici u pasosu nisam ja.


pa ja ti stalno govorim da ne vidim Munka na tvom avataru
kukusigameni kukusigameni 18:16 05.05.2011

Re: Madjari

docsumann

E pravi si madjarski carinik.
I odmah da ti kazem, nemam nista da prijavim. Samo neke licne stvari.
docsumann docsumann 18:21 05.05.2011

Re: Madjari

Rossz csillag alatt született (rođen pod lošom zvijezdom) - jedan interesantan album kanadskog benda Venetian Snares inspirisan Mađarskom ...

preporuka : gledati na full screen-u

bocvena bocvena 18:25 05.05.2011

Re: Madjari

Čisti restorani i tako lepo sređene kuće, cveće visi sa balkona kao vodopadi..lepota kuda god pogledaš.

O da. Mi smo bili u nekom vikend naselju u Harkanju, kućice i dvorišta k'o iz bajke. A sve neke jake boje i cveće buja. Ćerka je izjavila - Ova Mađarska k'o kućica za lutke:)

O hrani bih mogla da pišem drugi blog. Jaka, aromatična i puna alergena.
Ako imaš sreće, konobar zna hrvatski. Ili možeš da se pozdraviš sa naručivanjem. U Pečuju smo poljubili vrata u tri različita restorana na tu foru. I prilično je skupo.
No, kad se zvezde poklope, pravo uživanje.
bocvena bocvena 18:51 05.05.2011

Re: Madjari

Pecs
Lepa je i ona dzamija-crkva, a lepa je i sinagoga.

Možda kasnije uhvatim Cvexa da okači te slike, on je kućni fotograf (a što montira:)
maksa83 maksa83 20:36 05.05.2011

Re: Madjari

Mađarski carinici izgleda jedini rade svoj posao prilježno

Mađarski carinici su jedina sorta koja po koruptivnom potencijalu može da se meri sa srpskim lekarima a po kapacitetu za zlo sa Dartom Vaderom. Sith Lord wannabies.
bocvena bocvena 20:41 05.05.2011

Re: Madjari

Trebalo je onoj teta carinici da ponudim mito i korupciju? Pa što ne reče ranije! Samo je rekla kompjuter i okrenula nas nazad. Možda je to bila neka šifra...
Jukie Jukie 20:46 05.05.2011

Re: Madjari

bocvena
- Ova Mađarska k'o kućica za lutke:)
O hrani bih mogla da pišem drugi blog. Jaka, aromatična i puna alergena.

Sve prepuno graška?

btw ona jetrena pašteta u crevu, valjda se Kajzer zove, ne znam da li je mađarska, ali da li ona treba prvo da se prokuva pre jela ili nešto tako? Kada sam je svojevremeno kupovao, moja sestra je govorila da to miriše na živu džigericu.
bocvena bocvena 21:03 05.05.2011

Re: Madjari

Ma ne graška:))) Ali ima gomila travčica, jaja skoro u svemu, ljute paprike, zaprškica...kuhinja za gurmane, a ne decu. Kad naš kum Šandor kuva svoje čuvene paprikaše u kotliću, vodimo samo starije dete, ovaj mali bi se izvrnuo:)

Za taj Kajzer ne znam, ali nešto što miriše na živu džigericu mi ne deluje ohrabrujuće.
maksa83 maksa83 21:16 05.05.2011

Re: Madjari

Samo je rekla kompjuter i okrenula nas nazad. Možda je to bila neka šifra...

Da, tako se na carinskom-mađarskom kaže "evo ti pasoš pa vidi sam kada ističe i vrati mi ga da ga ja još jednom proverim ali obogaćenog".
natasavb natasavb 21:23 05.05.2011

Re: Madjari

maksa83
Samo je rekla kompjuter i okrenula nas nazad. Možda je to bila neka šifra...

Da, tako se na carinskom-mađarskom kaže "evo ti pasoš pa vidi sam kada ističe i vrati mi ga da ga ja još jednom proverim ali obogaćenog".


Meni nije jasno da vas ni nasi, ni Hrvati nisu upozorili.
Mozda to neka fora kao ovo.
bocvena bocvena 21:29 05.05.2011

Re: Madjari

@maksa
'Bem li ga. Vidi se da nismo mnogo putovali i da smo pošteni gradjani. A ako me budu hapsili sledeći put zbog pokušaja da podmitim carinike, reći ću da si me ti podgovarao:)

@natasavb
Za naše mi je jasno, nisu nas pitali gde idemo. Ali Hrvati su se tek na povratku pravili pametni, kao da, takav je zakon.
srdjan.pajic srdjan.pajic 21:56 05.05.2011

Re: Madjari

maksa83
Mađarski carinici izgleda jedini rade svoj posao prilježno

Mađarski carinici su jedina sorta koja po koruptivnom potencijalu može da se meri sa srpskim lekarima a po kapacitetu za zlo sa Dartom Vaderom. Sith Lord wannabies.


Jeste, p...da im materina! Mene su jednom ukebali jer sam imao jedno 3-4 madjarska ulaz/izlaz pečata u pasošu (u dva dana), a 0 (nula) naših. Pa me teralo da se se pešaka vratim do naše granice da mi murkan udari pečat ili dva, da se vidi da sam bio kući, u medjuvremenu. E, retko sam se tako obradovao našem uniformisanom Organu, objasnim mu situacioju, a ovaj me odmeri, i pita: Jeli, bre, ajde lepo kaži, šta ti muvaš?!!?!



bocvena bocvena 22:33 05.05.2011

Re: Madjari

Stvarno, Srki, šta si muvao?
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:41 05.05.2011

Re: Madjari

bocvena
Stvarno, Srki, šta si muvao?


Pa madjarsku carinicu, narafski .

EDIT: Eh, kamo sreće . Ma pusti, bre, teška su to bila vremena. Snalazilo se, kako se znalo i umelo. Švercovali smo neku pećinarsku opremu za naš klub, pa smo zbog papira (VAT) koje nam je zakenjao tupavi prodavac u Pešti morali nazad. I onda još jednom, jer smo ukapirali da nam se više isplati da razmenimo forinte tamo u nekoj mjenjačnici pored granice, nego u onoj zoni izmedju. Pa se nakupilo pečata...
vesna.gm vesna.gm 10:18 06.05.2011

Re: Madjari

E, retko sam se tako obradovao našem uniformisanom Organu, objasnim mu situacioju, a ovaj me odmeri, i pita: Jeli, bre, ajde lepo kaži, šta ti muvaš?!!?!






I naravno preporuka za tekst.

bocvena bocvena 10:30 06.05.2011

Re: Madjari

Hvala!
angie01 angie01 11:07 06.05.2011

Re: Madjari

Švercovali smo


Srki, bre- je l smo vezbali po Selji-svercnuli!
blogovatelj blogovatelj 17:22 06.05.2011

Re: Madjari

Ako imaš sreće, konobar zna hrvatski. Ili možeš da se pozdraviš sa naručivanjem


Prvi i jedini put u Pecuju sam bio negde 1991.
Konobar nije znao srpsko-engleski, probali smo da narucimo, nije islo naravno.
Onda je samo rekao Jugoslavija, odmahnuo rukom pokazujuci nam da sacekamo. I otisao.
Doneo nam je svima daske umesto tanjira, prepune naseckanog svezeg kupusa.
Mi ga pitamo na srpsko-engleskom sta cemo jos sa kupusom da jedemo, on opet odmahne rukom u stilu "samo jedi, ne sekiraj se" i opet ode.
Pregladneli, pocnemo da jedemo kupus i hleb, kad ono...
Ispod kupusa, potpuno preliveno njim, najlepse moguce peceno sepra, sitno seckano ko za giros.
Odlepili smo od srece, a baja se vraca i onako nemustim jezikom, samo pogledom i rukama nas pita "sta je sad, jesam ja lepo rekao da samo klopate i cutite, ionako sve znam sta treba"
Posle je ista procedura, sa sve odmahivanjem rukama, sledila i za desert.
Samo slag naizgled, a u slag utopljene palacinke sa topljenom cokoladom.
bocvena bocvena 18:15 06.05.2011

Re: Madjari

Taj deo Mađarske je sada pun izbeglica iz Hrvatske. Na harkanjskoj pijaci drže gomilu tezgi, a ima ih koji su renovirali kuće i žive od turizma. Kad uhvatiš konobara Hrvata i jelovnik na hrvatskom, sunce te ogreje:)

libkonz libkonz 21:57 06.05.2011

Re: Madjari

E pravi si madjarski carinik.

Upao nama pre 10 godina u bus mađarski carinik i kao ne zna srpski. Gleda pasoše, mršti se, a mi ko zadnje budale čekamo da se smiluje i pusti nas u Mađarsku. Tek će jedna devojka iz busa: Vidi ovog Mađara što je ružan, pogledajte na šta liči!
Ovaj baci pasoše i izađe napolje. Odmah smo krenuli dalje. Posle nam ta devojka objašnjavala da su većina carinika rodom iz Vojvodine, pa se malo osilili.
srdjan.pajic srdjan.pajic 08:16 07.05.2011

Re: Madjari

angie01
Švercovali smo


Srki, bre- je l smo vezbali po Selji-svercnuli!


E, ne da smo ga švercnuli, mislim, Bracika Kertes bi nas odlikovao zlatnim šleperom.... . Hembeš mu sve, dok je sav normalan svet švercovao higijenu,i šunku i cigare, mi dovlačili užad, fisme i desendere. Huh, nekad bilo, ne ponovilo se, sad bre imaš prodavnice u gradu, da kupiš, ko čovek!

nemres_bilivit nemres_bilivit 21:49 09.05.2011

Re: Madjari

natasavb
maksa83
Samo je rekla kompjuter i okrenula nas nazad. Možda je to bila neka šifra...

Da, tako se na carinskom-mađarskom kaže "evo ti pasoš pa vidi sam kada ističe i vrati mi ga da ga ja još jednom proverim ali obogaćenog".


Meni nije jasno da vas ni nasi, ni Hrvati nisu upozorili.
Mozda to neka fora kao ovo.


ne znam da li je kao OVO, ali OVO nije nikoga od nadleznih zabrinulo (((
docsumann docsumann 18:04 05.05.2011

razglednica sa mediterana :)

bocvena bocvena 19:01 05.05.2011

Re: razglednica sa mediterana :)

Dok, je l' ovo Boka u HN-u? Ako jeste, razneži me skroz. I ako nije.

Malo madžarske muzike...
docsumann docsumann 19:03 05.05.2011

Re: razglednica sa mediterana :)

Dok, je l' ovo Boka u HN-u? Ako jeste, razneži me skroz.


vruće ... Škver, Boka je odmah iza
antioksidant antioksidant 18:31 05.05.2011

.

Hrvati nam uredno ablenduju da nas upozore na policiju.
sigurna da je zbog toga?

a na kojoj granici je bilo?

occupation? - oh, no no, just visiting
antioksidant antioksidant 18:47 05.05.2011

deciji hiiiiiiiiiiiiiiiiiit

docsumann docsumann 19:01 05.05.2011

Re: deciji hiiiiiiiiiiiiiiiiiit

nažalost, ko zna da li ćemo ih više ikad gledati u ovom sastavu
bocvena bocvena 19:14 05.05.2011

Re: deciji hiiiiiiiiiiiiiiiiiit

sigurna da je zbog toga?

Hihihihi, sigurna. Fini ljudi. Onda je i Cvex svima živima ablendovao...pa i pandurima:)

Nemam pojma koji je bio granični prelaz, pošto smo sva 4 puta išli na drugi. A i nema veze, vratili bi nas odasvud, kompjuKtori su krivi, više ne možeš ništa da sakriješ.
Inače, nas dvoje smo potpuno izgubljeni za navigaciju. Uvek skrenemo kod Albukerkija, a i Garmina nam je nešto štucala...samo je romorila - preračunavam, preračunavam, idite još sto metara, pa uradite polukružno...a mi na autoputu. Na kraju smo samo išli pravo, pa gde izađemo.

Pank je definitivno muzika za decu! Dobro si me podsetio da im puštam Idijote.
fedor18 fedor18 19:53 05.05.2011

Re: deciji hiiiiiiiiiiiiiiiiiit

docsumann
nažalost, ko zna da li ćemo ih više ikad gledati u ovom sastavu

Zasada je sve pod kontrolom.Stanje je OK.Još jedna tura terapije u junu i julu.Ako bude u Puli u sledeći petak,kada KUD ima koncert,možda i otpeva dve-tri stvari...
docsumann docsumann 19:55 05.05.2011

Re: deciji hiiiiiiiiiiiiiiiiiit

Zasada je sve pod kontrolom.Stanje je OK.Još jedna tura terapije u junu i julu.Ako bude u Puli u sledeći petak,kada KUD ima koncert,možda i otpeva dve-tri stvari...


hvala na dobrim vijestima
fedor18 fedor18 19:58 05.05.2011

Re: deciji hiiiiiiiiiiiiiiiiiit

bocvena
sigurna da je zbog toga?

Hihihihi, sigurna. Fini ljudi. Onda je i Cvex svima živima ablendovao...pa i pandurima:)

Nemam pojma koji je bio granični prelaz, pošto smo sva 4 puta išli na drugi. A i nema veze, vratili bi nas odasvud, kompjuKtori su krivi, više ne možeš ništa da sakriješ.
Inače, nas dvoje smo potpuno izgubljeni za navigaciju. Uvek skrenemo kod Albukerkija, a i Garmina nam je nešto štucala...samo je romorila - preračunavam, preračunavam, idite još sto metara, pa uradite polukružno...a mi na autoputu. Na kraju smo samo išli pravo, pa gde izađemo.

Pank je definitivno muzika za decu! Dobro si me podsetio da im puštam Idiote.

Ako ćeš već da im puštaš Idijote,može i na mađarskom.Iz ranih dana

fedor18 fedor18 20:02 05.05.2011

Re: deciji hiiiiiiiiiiiiiiiiiit

docsumann
Zasada je sve pod kontrolom.Stanje je OK.Još jedna tura terapije u junu i julu.Ako bude u Puli u sledeći petak,kada KUD ima koncert,možda i otpeva dve-tri stvari...


hvala na dobrim vijestima

Vidio ga na Nomeansno u ZG pre 10-tak dana...
antioksidant antioksidant 20:04 05.05.2011

Re: deciji hiiiiiiiiiiiiiiiiiit

fedor18
docsumann
Zasada je sve pod kontrolom.Stanje je OK.Još jedna tura terapije u junu i julu.Ako bude u Puli u sledeći petak,kada KUD ima koncert,možda i otpeva dve-tri stvari...


hvala na dobrim vijestima

Vidio ga na Nomeansno u ZG pre 10-tak dana...

suuuuper
yugaya yugaya 20:24 05.05.2011

Re: deciji hiiiiiiiiiiiiiiiiiit

bocvena


Inače, nas dvoje smo potpuno izgubljeni za navigaciju. Uvek skrenemo kod Albukerkija, a i Garmina nam je nešto štucala...samo je romorila - preračunavam, preračunavam, idite još sto metara, pa uradite polukružno...a mi na autoputu. Na kraju smo samo išli pravo, pa gde izađemo.

Pank je definitivno muzika za decu! Dobro si me podsetio da im puštam


hm...za sledeći put neću zaboraviti da ti spomenem i male granične prelaze po selima , da se ne truckate preko Hrvatske




fedor18 fedor18 20:27 05.05.2011

Re: deciji hiiiiiiiiiiiiiiiiiit

antioksidant
fedor18
docsumann
Zasada je sve pod kontrolom.Stanje je OK.Još jedna tura terapije u junu i julu.Ako bude u Puli u sledeći petak,kada KUD ima koncert,možda i otpeva dve-tri stvari...


hvala na dobrim vijestima

Vidio ga na Nomeansno u ZG pre 10-tak dana...

suuuuper

KUD kao trio za 14 dana u BG,pa ćete verovatno dobiti više informacija...
bocvena bocvena 20:32 05.05.2011

Re: deciji hiiiiiiiiiiiiiiiiiit

Hvala Fedore na informacijama. Ohrabrujuće su.

Ima decu da naučim da pevaju onu mađarsku pesmu. Kako znaju i umeju:)))
predatortz predatortz 20:35 05.05.2011

Re: deciji hiiiiiiiiiiiiiiiiiit

docsumann
nažalost, ko zna da li ćemo ih više ikad gledati u ovom sastavu


Ne pristaji mi na muku...
bocvena bocvena 20:37 05.05.2011

Re: deciji hiiiiiiiiiiiiiiiiiit

hm...za sledeći put neću zaboraviti da ti spomenem i male granične prelaze po selima , da se ne truckate preko Hrvatske


Samo ti mene zezaj, ali sam onaj papirić sa tvojim instrukcijama držala kao relikviju! Niko nije smeo da mu napravi uši i masne fleke! Svaka druga rečenica je počinjala sa - Yugaya je rekla...
yugaya yugaya 20:56 05.05.2011

Re: deciji hiiiiiiiiiiiiiiiiiit

bocvena

Samo ti mene zezaj, ali sam onaj papirić sa tvojim instrukcijama držala kao relikviju! Niko nije smeo da mu napravi uši i masne fleke! Svaka druga rečenica je počinjala sa - Yugaya je rekla...




Drago mi je da ste se lepo proveli uprkos dogodovštinama oko pasoša - sledeći put da produžite i malo severnije ... prevodim po restoranima
samo tako


Eve ti HU top of the pops trenutno :



(MIZU= Mi az újság? = Wassup? = Š'a ima?)

yugaya yugaya 21:03 05.05.2011

Re: deciji hiiiiiiiiiiiiiiiiiit

evo ti i nesto lepo :)

Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 22:53 05.05.2011

Re: deciji hiiiiiiiiiiiiiiiiiit

KUD kao trio za 14 dana u BG,pa ćete verovatno dobiti više informacija...


Prosle godine ih gledao u KSTu, majstori bili i ostali. Tusti zelim brzi oporavak!

Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 18:38 05.05.2011

:))))

u bre, mnogo ti lepa ova prica:) bas ti fala:) uzivala sam:)
bocvena bocvena 19:22 05.05.2011

Re: :))))

Hvala, draga. Za tebe...tokajac i šomloi galuške...da ti se nađe:)

snezana mihajlovic snezana mihajlovic 21:16 05.05.2011

Re: :))))

u bre, mnogo ti lepa ova prica:) bas ti fala:) uzivala sam:)


i ti?

edit
zaboravix

bocvena bocvena 21:51 05.05.2011

Re: :))))

Još malo uživanja...mehurići...
st.jepan st.jepan 22:43 05.05.2011

Re: :))))

Vesna Knežević Ćosić
mnogo ti lepa ova prica

...i baš kako treba ledjerasta, s pravom merom nenametljive duhovitosti.
Milina čitati, prosto klizi (garant praviš spektakularne filove :).
Prelećem komentare pa se čudim kako to da niko..., a evo, konačno, Vesna...
Znam da to vide i drugi, ali ne može uvek da se podrazumeva, valja kadikad i glasno reći.
bocvena bocvena 08:38 06.05.2011

Re: :))))

Blagodarim na divnim rečima. Greju.
cult cult 08:41 06.05.2011

Re: :))))

u potpunosti bih se slozio s Stjepanom.
u znak zahvalnosti za tebe jedan gyongy virag u ska ritmu



cult cult 08:41 06.05.2011

Re: :))))

100 (száz)
bocvena bocvena 09:46 06.05.2011

Re: :))))

Sad mi je jasno zašto me Cvex tera po kući da pričam lažnim mađarskim akcentom:)))

Obožavam ovu verziju Đurđevdana!
Ovaj bend je simpatičan - Činč
AlexDunja AlexDunja 18:44 05.05.2011

:))

e kad ja budem išla u madžarsku,
ima da povedem dete:)

em je veliko, pa neće da pravi probleme
em mu je madžarski drugi strani,
valjda će nauči nešta za dve godine:)

a akcident sa grickalicom,
smo imali u obrnutom smislu...

mali išao u prag za novu godinu...
veliki zove telefonom, zgranut i iznerviran:

odneo mi grickalicu!!!!

smejala sam se danima,
posle mu moj drug poklonio grickalicu,
da se ne ponovi:))
bocvena bocvena 19:30 05.05.2011

Re: :))

Šta je sa ovim blogom, pola sata mi učitava komentar! Izvinjavam se što odgovaranje sporo ide.

em mu je madžarski drugi strani,

Molim te da nam ga pozajmiš sledeći put. Kupiću im grickalice sa Svarovski kristalima ako treba!
AlexDunja AlexDunja 19:38 05.05.2011

Re: :))

Molim te da nam ga pozajmiš sledeći put. Kupiću im grickalice sa Svarovski kristalima ako treba!


nemaš brineš, dok je mehurića:)))

a kad podjete u norvešku,
garantujem da će biti koristan:)
taj mu bolje ide.
antioksidant antioksidant 19:39 05.05.2011

Re: :))

Molim te da nam ga pozajmiš sledeći put. Kupiću im grickalice sa Svarovski kristalima ako treba!

kad je osmeha ujela neka buba u dvoristu, ja sam je lepo navatao pa poneo sa sobom u bolnicu
a engleski je znao neki moler (srecom su neka renoviranja bila u toku pa je bilo studenata koji su visili po skelama a ovi sa tehnickih fakulteta znaju engleski)
inace, vidi se da su rusi do skoro bili tamo - nista sem madjarskog i ruskog (mozda finski zbog slicnosti)
tako cemo i mi uskoro
bocvena bocvena 20:10 05.05.2011

Re: :))

Zamisli sad ovde jedan podugačak komentar koga je nešto pojelo.
Kad skupim snagu, napisaću ga opet.
bocvena bocvena 20:14 05.05.2011

Re: :))

a kad podjete u norvešku,

Joj, kakvi smo baksuzi, neki los će da nam preturi sanke:))))
antioksidant antioksidant 20:30 05.05.2011

Re: :))

Zamisli sad ovde jedan podugačak komentar koga je nešto pojelo.

zamislio
yugaya yugaya 22:09 05.05.2011

Re: :))

inace, vidi se da su rusi do skoro bili tamo - nista sem madjarskog i ruskog (mozda finski zbog slicnosti)

ispravkica...

Hungary is still quite a sealed country when it comes to overall learning of foreign languages and bilingualism and the numbers are appalling - according to the census 2001 no foreign language managed to be spoken at some level by more than 10% of the population( German 10%, English 9.sth%, all other foreign languages not more than 1-2% at best). On top of that, the very important passive exposure through TV and media outlets is non-existing at all because all foreign language programs are dubbed over. This is also something to consider when you are thinking about your child's progress- there is virtually no chance that your child won't manage the learn Hungarian when 99.8% of population speak it :)


I dvojezicne skole su uglavnom madjarsko-nemacke jos uvek, a finski se uci samo iz mode.
angie01 angie01 18:58 05.05.2011

he, he,...

za malo da te poslusam,al vestica, po otisla na drugu stranu-bilo super, svi nas pazili, sve ostalo vrlo slicno, to sa decom, grickalicama,'oce ovo, ono, mehurici, ploc, ploc, masage-mmmmmmmmmmmmmmmmmm,sprecavanje da deca podave matorce u bazenu nekim svojim igrama-iju, izvinte nisu videli, nisu hteli, (aha), bilijar i onaj qquov stoni ping-pong, prezderavanja, obilasci gore/dole, crkve, manastiri,klisure,...sad moram da odem negde da se odmorim!
bocvena bocvena 19:48 05.05.2011

Re: he, he,...

obilasci gore/dole, crkve, manastiri,klisure,...sad moram da odem negde da se odmorim!

Mi preskačemo te manastire, crkve i klisure...ja pokušala da ih odvedem na neku izložbu mađarske moderne umetnosti i svi me izignorisali. Uključujući i muža mi. Nevospitano to skroz.

A kad me posle porodičnog putovanja neko pita je l' sam se odmorila, samo ga sažaljivo pogledam.
angie01 angie01 19:56 05.05.2011

Re: he, he,...

Mi preskačemo te manastire, crkve i klisure


samo je to i bilo-ni trafika, sestro slatka-bolu u dusi onoliki, kao da se kulira u prirodi, za mene je to previse zravlja, mogli su slobodno da mi daju neku ifuziju na auspuh!
jedan.kub jedan.kub 20:03 05.05.2011

Re: he, he,...

Lepa priča i doživljaji. Nisam odavno bila u Madjarskoj a baš bi mogla makar do Segedina da se uverim u evropske promene. Bila sam davno u Budimpešti, prošla kroz Kečkemet, takodje lep grad.
bocvena bocvena 20:15 05.05.2011

Re: he, he,...

kao da se kulira u prirodi, za mene je to previse zravlja, mogli su slobodno da mi daju neku ifuziju na auspuh!


O, sestro slatka, potpuno te razumem. Mene ta kombinacija prirode i zdravlja dovodi do besnila. Asfalt forever:))))
bocvena bocvena 20:26 05.05.2011

Re: he, he,...

Nisam odavno bila u Madjarskoj

Ja samo jedan dan u Budimpešti, na koncertu Prodidžija. Dakle, ovo mi je prvi pravi susret sa Mađarskom. Ako zanemarimo zdravstvene zamvzlame, rado bih išla ponovo.
Muzik...
AlexDunja AlexDunja 20:41 05.05.2011

Re: he, he,...

Muzik...

najveća ljiga svih vremena
bocvena bocvena 20:55 05.05.2011

Re: he, he,...

Aahahah, užas!
Da isperemo uši, malo romantike:)
jedan.kub jedan.kub 21:45 05.05.2011

Re: he, he,...

Ako zanemarimo zdravstvene zamvzlame, rado bih išla ponovo.

Lepo je u Djula banji u okolini Bekeščabe. Mislim da je bliže od Budimpešte.
bocvena bocvena 21:56 05.05.2011

Re: he, he,...

Prvo sam htela da idemo u neki Morahalm, najbliži je granici, ali nas je kum Madjar nagovorio da idemo u Harkanj. Da nije bilo njegovog brata Lacike i žene mu Žuže, ne bismo se objasnili sa lekarima nikad. Divni ljudi!
jedan.kub jedan.kub 22:51 05.05.2011

Re: he, he,...

bocvena
Prvo sam htela da idemo u neki Morahalm, najbliži je granici, ali nas je kum Madjar nagovorio da idemo u Harkanj. Da nije bilo njegovog brata Lacike i žene mu Žuže, ne bismo se objasnili sa lekarima nikad. Divni ljudi!

Mnogo vojvodjana ide u Djula-banju (ne bi bio problem za prevodioca) zbog blizine, lepo je i za decu.
antioksidant antioksidant 07:32 06.05.2011

Re: he, he,...

ne bi bio problem za prevodioca

na rumunski

inace, djula je super
angie01 angie01 11:09 06.05.2011

Re: he, he,...

Asfalt forever:))))


igzektli!
predatortz predatortz 20:57 05.05.2011

Hmmm

Taj tvoj Cvex mi se sve više dopada...
natasavb natasavb 21:03 05.05.2011

Re: Hmmm

predatortz
Taj tvoj Cvex mi se sve više dopada...

Da, pravi patriJota ! A ne ko ova sto bi se za more i mehurice prodala.

Super ti ovaj blog. Smem li reci da me nasmeja?
bocvena bocvena 21:10 05.05.2011

Re: Hmmm

Dej ste, desničari:))))

Smem li reci da me nasmeja?

I meni je par dana kasnije postalo pomalo smešno...za par godina će to biti divne anegdote...a kad se sinak oženi i uvalim ga ženi da se brine, biće još zabavnije!

antioksidant antioksidant 07:33 06.05.2011

Re: Hmmm

predatortz
Taj tvoj Cvex mi se sve više dopada...

da ga vidis tek kako skida duks jedno rukom

(lepo ja kazem - svi desnicari su latentni...)
predatortz predatortz 07:51 06.05.2011

Re: Hmmm

(lepo ja kazem - svi desnicari su latentni...)


Jes' vala. E ne ovako otvoreni, ko vi levicari...
antioksidant antioksidant 08:39 06.05.2011

Re: Hmmm

predatortz
(lepo ja kazem - svi desnicari su latentni...)


Jes' vala. E ne ovako otvoreni, ko vi levicari...



join the parade


Stop thinking and follow your god emperor
bocvena bocvena 08:47 06.05.2011

Re: Hmmm

Polako dečaci, mali je oženjen.
antioksidant antioksidant 09:09 06.05.2011

Re: Hmmm

bocvena
Polako dečaci, mali je oženjen.

slomices srce predatoru

mada priznaj da cvexy prija paznja
bocvena bocvena 09:33 06.05.2011

Re: Hmmm

Ne diraj mi predatora, on je fin mladić. Panker.

mada priznaj da cvexy prija paznja

:)))) Možda bi više voleo da mu žene daju cvetiće, ali pažnja je pažnja.
predatortz predatortz 09:36 06.05.2011

Re: Hmmm


slomices srce predatoru

mada priznaj da cvexy prija paznja


Ne možeš više ni da kažeš da ti je neko simpatičan, a da pripadnici gej lobija ne počnu da navode vodu na svoju vodenicu...

Dakle, da se ispravim:

Sve više mi se dopada Cvexovo razmišljanje.

AO, da mi neku blogokoleginicu nabacuješ, pa da i širimo ovu priču. Ovako, postaje malo detinjasto...
antioksidant antioksidant 11:41 06.05.2011

Re: Hmmm

Ne možeš više ni da kažeš da ti je neko simpatičan, a da pripadnici gej lobija ne počnu da navode vodu na svoju vodenicu...

a ti se primio?
razmisli malo o sopstvenoj (ne)sigurnosti kad ti je ovakvo zezanje neprijatno

sala mala naravno. ti si cool a cvex ima cool razmisljanja
AO, da mi neku blogokoleginicu nabacuješ
vidi ti djavola sta bi on po blogu da radi!

edit: naravno da prekidamo
(cvet pomirenja ne nudim zbog mogucih pogresnih konotacija pa izvoli)
bocvena
Polako dečaci, mali je oženjen.


a ovo boldovano ipak ostavljam cvexu za komentar
predatortz predatortz 11:49 06.05.2011

Re: Hmmm

antioksidant
Ne možeš više ni da kažeš da ti je neko simpatičan, a da pripadnici gej lobija ne počnu da navode vodu na svoju vodenicu...

a ti se primio?
razmisli malo o sopstvenoj (ne)sigurnosti kad ti je ovakvo zezanje neprijatno

sala mala naravno. ti si cool a cvex ima cool razmisljanja
AO, da mi neku blogokoleginicu nabacuješ
vidi ti djavola sta bi on po blogu da radi!


I? Jel' sad dosta?

Aludiraš li ti da je biti gej nešto sramotno? Nije u mom vrednosnom sistemu. U tvom , očigledno, jeste. Ako misliš da će tvoje infantile aluzije povrediti mene, tebe onda sigurno tište neke dileme. Raščisti to sam sam sa sobom. Mene malo popusti...
antioksidant antioksidant 11:57 06.05.2011

Re: Hmmm

Aludiraš li ti da je biti gej nešto sramotno? Nije u mom vrednosnom sistemu.

aludiram da jeste u tvom vrednosnom sistemu kao nesto negativno
sta se primas odmah
prestajemo naravno - napisao sam gore u editu
uzmi pivo i cooliraj
predatortz predatortz 12:00 06.05.2011

Re: Hmmm


aludiram da jeste u tvom vrednosnom sistemu kao nesto negativno


Još jedan psiholog na daljinu...

uzmi pivo


Ne pijem pivo. Još jedna loša procena.
antioksidant antioksidant 13:00 06.05.2011

Re: Hmmm

Još jedna loša procena.


bas sam ti pogodio neku zicu i zestoko te iznervirao
nije mi bila namera, ne zameri (prastaj ako moze)
ok evo ti kljuc od kafane pa se posluzi cim hoces (ima i soda voda)
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 20:59 05.05.2011

Stvarno bre

Nisi vezala decu?


Strasno


dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 21:00 05.05.2011

Ups

Moze i ovo parce torte? Znam, znam, ne volis ovaj prepeceni secer...

natasavb natasavb 21:04 05.05.2011

Re: Stvarno bre

dusanovaiivanovamama
Nisi vezala decu?


Strasno



Pa da ih je vezala ne bi mi sad dobili duplu porciju kolaca.

edit: Gde nestadose kolaci?
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 21:10 05.05.2011

Re: Stvarno bre

natasavb
dusanovaiivanovamama
Nisi vezala decu?


Strasno
javascript:;


Pa da ih je vezala ne bi mi sad dobili duplu porciju kolaca.

edit: Gde nestadose kolaci?


Kasno sam videla da je dva puta otisao Rigo Jancsi pa ko velim ajde dobos torta...
A i bo je dvaput bila u Madjarskoj, moze i meni dvaput komentar

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana