Satira

Oženismo našeg druga

Strongman RSS / 06.05.2011. u 20:31

d8d91a6d91cc4de585839cb6ad0be8ee.jpg

“Dobro mladiću… Je l se Milan beše zoveš… “
“Da.” A ti kao ne znaš.
“Mi ovo nismo ovako zamišljali?”
“Šta?”
“Pa mi smo očekivali da Jovana prvo završi fakultet pa onda da se udaje… “
“Ljubav ne bira.”

Ubacuje se mama:
“Ali ti si stariji…”
“Jesam. Ne sporim.”
“Ali ona je mlađa…”
“Uz dužno poštovanje ako sam ja stariji od nje ona mora da je mlađa. Tako je to.”
“Ali ti si mnogo stariji… 14 godina.”
“13. Verujte da je meni više krivo nego vama. Ja bih mnogo voleo da sada imam 20 godina, bujnu kosu i da crvenim pred vama… Ali šta će te… Život je to.”
“Ali ti si oženjen…”
“Nisam.”
“Mislim razveden.”

“Nisam.” 

 

 

 

 

Proleće je napokon rasteralo mračne zimske oblake, sve se rascvetalo, ulice i parkovi su puni ljudi… Došlo vreme svadbi. A i ja se uklapam u cvetanje prirode. S prolećem, počeo da uređujem portal CKM.rs.

Pijem kafu sa suprugom i listam neki magazin kad eto mene. Izašao ja u novinama i to s jedne strane ja u onoj kožnoj jakni a s druge dama u belom i onaj baja u juniformi. Onaj kraljevski par. Ponosan pružam novinu Jovani.

“A? Kaži?”
“Jao što lepo… Blago njoj.”
“Bre ne ta strana… Evo ovde”
“Pogledaj koliko joj lepa venčanica. A jel se sećaš…”

I onda je usledila retrospektiva našeg venčanja. Dajem začas integralnu verziju pa da se razilazimo.
svadba-ja.jpg

U vreme kada je Jovanica bila u završnom razredu srednje škole ja sam bio polurazveden. Ne kažem poluoženjen nego polurazveden. Bio sam u neozvaničenom braku koji se prilično raspao i jako sam se trudio da održim formu bračne zajednice samo zbog malog Jovana. Ali nije išlo nikako. U to vreme Jovana mi je bila samo drugarica. U početku, nekoliko meseci obična drugarica, pa onda interesantna drugarica i eto postala mi je devojka. Uživao sam u dugim šetnjama i držanju za ruke, ja mator konj. Nije to presudilo ali tih dana sam se iselio iz braka u kome sam na rastanku bio malo prebijen. Nisam se ni branio. Neka bude da sam ja zasrao. I nije tolika drama kad ti razbiju kinesku vazu iz hodnika o glavu. Krvari samo 45 minuta.

U početku sam se obradovao momačkom životu ali sam vrlo brzo ukapirao da to nije za mene. Iznenadivši sve, a posebno Jovanu i sebe zaprosio sam je. Ni ne kapirajući šta se dešava moja mala princeza je pristala. Prvi problem je bio kako da saopštimo njenim. Zvanično Jovana nikad nije imala momka, nikad je niko nije pratio do kapije obrasele ružom i probao da je poljubi dok keva ćuti podbočena na prozoru meri rastojanje pratiočeve ruke od dupeta. Dakle formalno, iz perspektiva svojih roditelja, Jovana je još bila devojčica pa je kao malo nezgodno da se pojavi sa rečima “udajem se”. S druge strane, ja sa svojih milion kilograma, šarenom reputacijom, taze razveden, pola veka stariji sigurno ne mogu da budem doveden kod njih kući i budem predstavljen kao dečko. Ja sam naravno hteo da izađemo iz tajnog moda i da prestanem da se viđamo krujući se od njenih roditelja ii obelodanim našu vezu, a s druge strane ne ide da ja presečem nešto što je baš porodična stvar sa mladine strane.

Par nedelja vakuuma nakon prosidbe je presekla moja rođena sestra. Neki mlad momak je branio kod nje doktorat, pa se malo i slavilo i ona onako vesela, obučena u crven kompletić ode pravac kod Jovaninih. Sam najavni telefonski razgovor između Jovanine mame i Gage je bio toliko napet za jovanu da je lomila prste, grizla nokte, kao da se izvode penali na finalu svetskog prvenstva. A situacija na terenu je donela zanimljivi dijalog.

“Dobar dan”
“Dobar dan”
“Ja sam Dragana Jovanović, Milanova sestra, profesorka… Moj brat i Vaša Jovana se već duže vremena vole i odlučili su da se venčaju. Mi smo ozbiljna porodica i došli smo da se dogovorimo sa vama….”
“To mora da je neka greška.”
“Kako mislite? Oni se vole… Lepo se slažu…”
“Nemamo mi ćerku za udaju. Mi imamo sina za ženidbu.”

I tako letnji dan do podne moja Gaga sa promenljivom srećom pregovarala pa je otišla sa nejasnom informacijom jesmo ili nismo dobili saglasnost. Kako sam saznao od Jovane faktičko stanje je bilo da je je gospodža mama upala u neko stanje u kome je plakala danima. Priča i plače, spava i plače, jede i plače, plače i plače, … Kao da daje dete na usvajenje. Tata je bio suzdržano protiv a Jovani je redukovan izlazak iz kuće. Kad sam zvao na fiksni telefon ili bih podmetnuo neku devojčicu sa piskutavim glasom ili i bih sam menjao tonalitet.

Par dana nismo forsirali temu a onda sam ja odlučio da idemo na more zajedno. Na predbračno putovanje. Odlučio i zapeo. Jovana nije bila za jer se bojala kako će da reaguju roditelji. Ubedio sam se da čak i ako joj ne dozvole da ćemo mi da odemo a oni kad tad moraju da pristanu na na našu sreću. Krčkala se neko vreme i onda saopštila svojima da je odlučila da ide na more samnom. Otac, pasionirani lovac sa 18 dugih cevi je insistirao da me vidi odmah.

I ako sam pošao na basket, okrenuo sam crnog džipa tu na sred bulevara na najzabranjenijem mestu, prešavši preko pešačkog ostrvceta i zaputio se put lokacije zaštićenog svedoka, buduće gospođe Jovanović. Kako se ispostavilo roditelji moje buduće supruge su se namerili da me odvrate. Taktika je bila “Mi smo namršteni”.

Mrzelo me da tražim dobro sakriveno parking mesto pa sam džipa sa zatemljenim staklima, sa registracijom NI 20 00 ostavio na sred slaboprometne ulice pred kućom kojoj je suđeno da postane moj miraz. Na vratima me sačekala Jovana vidno uzbuđena zagrlivši od nervoze samu sebe i sa nogama prekrštenim u tri kruga. Kao Popajeva Oliva:
“Namršteni su”.
“Odlično.”
“Samo nemoj grubo.”
Ne brini.”

Ulazim u pedantno sređen stan na drugom spratu porodične kuće i zatičem mamu i tatu kako sede na uglu troseda. Jovana me predstavlja, ja pružam ruku i izgovaram svoje ime. I mama i tata se pozdravljaju samnom kao sa govnetom, ne stežući mi šaku gledajući negde iza mene. Za sedenje odabiram dijagonalu te ugaone garniture ispod nekog fikusa koji mi je zaličio na biljku ljudoždera za trenutak. Jovana kao plavi šlemovi seda između i kao pun lonac kukuruza za kokice na vrelom ulju samo skakuće po kauču, lomi prste i uvrće noge i ruke. Vidim je i da grize sasvim beskrvnu donju usnu. Tišina. Niko mi se ne obraća. Tišina i dalje. Aha, rešili su da me muče tišinom da odustanem. Mislim taktika im nije loša… ali za nekog drugog. Ja sam malo previše stvari prošao da bi me isprepadali na taj način.

Ćutimo već deset minuta. Gedamo televiziju. Još nije raspleteno ništa oko Đinđićevog ubistva u to vreme. Neki su u bekstvu, neki štrajkuju a neki podržavaju jedne a po malo i druge. Vlada vlika neizvesnost po tom pitanju. Uočim da je Jovanin ćale zainteresovan za temu pa izložim najneverovatniju teoriju:

“Ništa nije kao što javljaju na TV. Đinđić je imao kockarski dug… On i Čović su kockali u Milanu. Kladili se na konje, …” Da se ne ofirem baš šta sam se sve izlupao ali sam dobio “potpunu nepodeljenu” pažnju Jovaninih roditelja dok je ćale iz pozicije “duboko zavaljen” prešao u “na gotovs” sedevši na samoj ivici troseda prosto upijajući moje reči.

“Iiiiiii?”
“Ma to je nebitno. Nego zašto ste me zvali.” Oni će meni tišinu.

Na licima roditelja se desila promena kao na displeju koji pokazuje kad stiže sledeći let. Izvrteleo se nekoliko različitih izraza lica pa su se vratili na stare dobre pokeraške face.

Prva se oglasila mama:

“Pa šta to uradeste?”

Padre familijaris uklizava ispred majke, nakašlje se i namontira glas na najdubje:

“Dobro mladiću… Je l se Milan beše zoveš… “
“Da.” A ti kao ne znaš.
“Mi ovo nismo ovako zamišljali?”
“Šta?”
“Pa mi smo očekivali da Jovana prvo završi fakultet pa onda da se udaje… “
“Ljubav ne bira.”

Ubacuje se mama:
“Ali ti si stariji…”
“Jesam. Ne sporim.”
“Ali ona je mlađa…”
“Uz dužno poštovanje ako sam ja stariji od nje ona mora da je mlađa. Tako je to.”
“Ali ti si mnogo stariji… 14 godina.”
“13. Verujte da je meni više krivo nego vama. Ja bih mnogo voleo da sada imam 20 godina, bujnu kosu i da crvenim pred vama… Ali šta će te… Život je to.”
“Ali ti si oženjen…”
“Nisam.”
“Mislim razveden.”
“Nisam.”

Tajac.

Ubacuje se ćale.

“Ali imaš dete.”
“Imam.”

Keva.

“Pa kako?”
“Mislim da ste dovoljno odrasli da znate kako se prave deca.”

Jovana sikće očima na mene.

“Mače ne gledaj me tako. Rekao sam kako jeste.”

Ćale:

“Pa ta žena… S kojom imaš dete… Šta ti je ona?”
“NIšta.”
“Mislim jeste li bili venčani?”
“A to? Ne.”
“Pa kako ste regulisali?”
“Nazovimo to probom. Imali smo probni period i nije nam išlo i sad nismo zajedno?”
“Nisi se ženio?”
“Ne čuvao sam se za pravu… Za Jovanu”

Pružam ruku Olivi koja je toliko uplela ruke i noge da je ličila na biljku puzavicu koja se uspinje uz spiralni stub. Jovana nevoljno pruža ruku, ja je privlačim da sedne uz mene i držim je zagrljenu. Nisam siguran da su u to vreme postojali telefoni sa vibracijom ali verujem da je Jovana mogla da posluži kao prototip. Tresla se kao prut.

Ne ulazim u to da l što sam zgodan, lep i pametan ili što su ljudi dovedeni pred svšen čin dobio sam naaačelnu saglasnost, ako baš mora.

Sledeća interesantna scena na tu temu je “gledanje” mojih i njenoh roditelja. Onako nekonvencionalan, kakav jesam, nisam ukapirao da je reč o veridbi. Mislio sam večera i to je to. Naravno da nisam kupio prsten. Srećom moja sestra je gledala maratonce i seća se scene “Na sve moram ja da mislim” pa je samoinicijativno sprečila da se izbrukam kao magare. Razmišljam i da li da spomenem da sam se uspavao odmah posle večere ili ne…

Sve u svemu najinteresantnije su bile pripreme za samu svadbu. S jedne strane moja i Jovanina keva su odmah sklopile pakt i počele da se isprđuju u željama kako da se organizuje najglamuroaznije venčanje ever. S druge strane moj budući tast se nervirao jer ja nisam potvrdio konkretan datum svadbe. Kao da je novembra gužva kod matičara i u crkvi.

Kako je vreme odmicalo ja sam se malo odomaćio u tazbini pa sam i par puta donosio cveće i jeo sarmice. Naravno posle ručka bi se izvalio u onaj “pu moj” trosed. Iz blage nirvane nakon ručka me je izvuklo nešto iz razgovora moje tašte i moje keve:

“… i na tom stalku se ređaju torte u spiralu. Viđala sam po svadbama… Prelelepo izgleda…”
“Znam znam… Još kad se zapale žižice…”

Morao sam da se ubacim:

“Ja se izvinjavam… Koliko torti iima na stalku?”
“27.” Odgovoriše obe u glas
“Koliko je prosečno teška jedna torta?”
“Oko 4 kilograma”
“Odmah zovite otkažite pečenje, supu, salatu, šnicle, ordever, … I naručite samo još kilogram kafe”
“Molim?”
“Ako je torta teška oko 4 kila a ima ih 27, to je oko 100 kilograma torte. Ako kod nas dolazi 208 gostiju od kojih je barem 10 dijabetičara ispada da za svakog gosta ima po 500 grama torte a to ni ja ne mogu d a pojedem. Neće im trebati ništa više osim kafe.”

Nastali tajac je prekinula Jovana:

“Ma Milan se šali… Samo nastavite vi…”

Uglavnom nakon zakazane kafane, muzike, torti meni se desi da uđem u 12 najjačih te godine u svetskoj ligi za strongmen sport i takmičenje je, gle čuda, zakazano baš na datum moje svadbe. Jebiga neće biti baš lako da se saopšti svim zainteresovanim da ću 9. novembra da se takmičim u Beču umesto da sečem svadbenu tortu u restoranu na periferiji Niša.

Najlakše sam objasnio Jovani.

“Mačko moraćemo da pomerimo svadbu… Imam takmičenje.”
“Znala sam da če tako da bude. Znala sam…” Počinje da joj drhti donja usna.
“Mače uplatio sam nam svadbeno putovanje 7 dana Budimpešta – Beč – Bratislava sa šopingom.”
“Ozbiljno?”
“Pa da. Malo da se podnoviš za brak. A i ovo za strongman se ne propušta.”
“Može ljubavi sve ali ti da objasniš roditeljima”

Kakva je to situacija bila. Dvadeset dana priprema, torti, mašnica, cveća, muzike, … Sve je palo u vodu. Naše mame su se dvoumile između samospaljivanja i štrajka glađu pa su kao praktično rešenje izglasale obustavu rada.

“Pa kako sad da javim onoj ženi da otkazujem svadbu. A muzika…”
“Evo ja ću.”
I u jednoj prostoproširenoj rečenici saopštim da smo odlučili da se venčamo drugog datuma. Čak se i izvinim. Isto i sa muzikom. A sa najviše radosti sam otkazao 27 jebenih torti.

Vidim duet “mama and mama” su namrštene.

“Sad sam da organizuješ sve i da nas obavestiš kad i gde da dođemo. Mi više ne pomažemo”

Na licu mesta okrenem tadašnjeg gradonačelnika i pitam koji je najreprezentativniji restoran. Kaže ima neki novootvoren na aerodromu i da mi preporuku kome da se javim. Pozovem i dogovorim u 3 minuta. Od dva menija “all inclusive” odaberem skuplji a dobijem popust. Sa tortama i pićem. Nisam ni pitao šta služe. Nisu valjda idioti da daju salamu i smrdljiv sir. A i imamo solidnu preporuku.

Sledeći poziv je bila muzika. Ansambl “Groš” moji dobri drugari su morali da prekinu turneju po Grčkoj. Ali kad se MORA nije teško. Jedan deo svog života sam im bio neka vrsta menadžera i uterao dosta nastupa. Znali su da kad tad… E pa došlo je kad tad. Ono što nisu znali je da ću ipak da ih platim.

Odelo. Zoća modna konfekcija “Taboo” i dogovor od 30 sekundi:

“Zoćo ženim se.”
“Nek je sa srećom… A odelo?”
“To. Zato i zovem.”
“Brate nije valjda za sutra?”
“Nije.”
“Pa će nam treba barem 3 dana. Dođi da ti uzmu mere.”

Odem ja u “Taboo” i baja koji me meri odmah diktira mere nekom u proizvodnji.

“Ruka 53, … Jeste ruka 53. Pe-de-set-tri. Vrat 54, ….”
Onda se čuje iz slušalice
“Si ti lud? Kakve su ovo mere? Kog meriš? Je l Milana Životinju”
“Jeste njega merim.”

Da sam znao da će to da postane in pa da mi sašiju i uniformu…

Usledilo je vađenje prve Jovanine lične karte i zakzaivanje u opštini pa i u crkvi. Mogu da priznam da nije bolelo i da mi je bilo baš prijatno. Čak sam nakon svadbe i unošenja mlade u stan izašao da se provozam malo motorom.

A Jovanin komentar je “Da sam znala da je ovako dobro u braku udala bih se sa 15”

“Gle evo i tebe u novinama. Što mi nisi rekao? Ti mi nikad ništa ne govoriš… A što si u ovoj jakni?”

 

Izvor: ckm.rs 



Komentari (44)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

caricamajka caricamajka 20:53 06.05.2011

prva

ako sam prva onda je to prvi put.
Strongman Strongman 20:59 06.05.2011

Re: prva

Jeee
mariopan mariopan 21:12 06.05.2011

Re: prva

Pa mame ko mame....
Ja se obavezno zarozam dok traje ceremonija...nema šanse da ne pustim koju suzu - ne znam zašto. Valjda zato što udajem ćeru na leto?
A brat udaje svoju ćeru za tri nedelje.. a da je vidiš , ko devojčica je..ma dete...ali nije , samo mi tako izgleda...i onda mislim kako su ta deca brzo porasla, bre!
Strongman Strongman 21:19 06.05.2011

Re: prva

Bre 92. godište ima skoro 20 godina. A ja ih ne dodajem na FB - DECA
md4b92 md4b92 21:09 06.05.2011

Oženismo našeg druga

Lep tekst i preporuka.

Strongman Strongman 21:11 06.05.2011

Re: Oženismo našeg druga

Danke.

Tako je bilo, ja samo pribeležio.
legalizacijabg legalizacijabg 22:32 06.05.2011

lep tekst

a jel preživeo tast kad je video playboy?
Strongman Strongman 00:40 07.05.2011

Re: lep tekst

najnormalnije. nije playboy tabu kao pre 30 godina.
korcagin korcagin 22:58 06.05.2011

Moj tast

kad je čuo da ćemo da se venčamo, rekao može ako uzmeš naše prezime...meni, crnogorcu...vala ga nećeš makar...
korcagin korcagin 23:00 06.05.2011

Re: Moj tast

Umal da zaboravim. Lep tekst. Preporuka
Strongman Strongman 00:41 07.05.2011

Re: Moj tast

hvala hvala
fantomatsicna fantomatsicna 01:13 07.05.2011

Pa

hvala sto podeli i ovo sa nama da znamo pocetak.I jos uvek sretni mama i tata.bas lepo
Strongman Strongman 10:00 07.05.2011

Re: Pa

fantomatsicna
hvala sto podeli i ovo sa nama da znamo pocetak.I jos uvek sretni mama i tata.bas lepo

ha ha... molim. nema i drugi put. jovana mi je nezamenjiva
ivanc ivanc 02:43 07.05.2011

Nego...

...jel ti bese imas sina ili ceru sa Jovanom?
Strongman Strongman 10:00 07.05.2011

Re: Nego...

sinovi sve. komada 3.
docsumann docsumann 05:32 07.05.2011

atlas

cijenim da tvoj ludi kamen izgleda nekako ovako





ps. duhovito napisano
Strongman Strongman 10:06 07.05.2011

Re: atlas

od prilike

djorzor djorzor 06:08 07.05.2011

Dobar tekst ...

... polako se vraćaš u svoju USA formu
Strongman Strongman 10:01 07.05.2011

Re: Dobar tekst ...

borim se
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 06:16 07.05.2011

:)

danke za tekst:)) bas sam uzivala:) i skroz svit je sto si tako sladak, mame, tata, sestra, torte, bas lepo:)

:)))
Strongman Strongman 10:05 07.05.2011

Re: :)

hvala vesna. ja samo zapisao kako je bilo
vladimir petrovic vladimir petrovic 08:31 07.05.2011

Neka pitanjca

Strongman
... U vreme kada je Jovanica bila u završnom razredu srednje škole ja sam bio polurazveden. Ne kažem poluoženjen nego polurazveden. Bio sam u neozvaničenom braku koji se prilično raspao i jako sam se trudio da održim formu bračne zajednice samo zbog malog Jovana. Ali nije išlo nikako.


Oni kojima predstoji ženidba, mogli bi ti zameriti na jednostranosti ove tvoje priče, odnosno što namerno bacaš pod tepih ono što se zbilo u tvom prvom pokušaju da stvoriš zajednicu - nebitno je da li je bila bračna ili vanbračna.
Valjda je i veza sa prvom ženom bila počela iz ljubavi, jer si, kažeš i dete sa tom ženom dobio. Zar je ta tvoja prva žena doživela takvu metamorfozu - prvo te je navukla da se u nju zaljubiš, i s njom dobiješ dete (šta je sa tim detetom?), a onda postala vrsta veštice, te tebe, jadnika. odjurila od sebe?

Ako se ona bila zaljubila u nekog drugog muškarca, pa tebe ostavila, kaži nam da znamo.

Ovako, ti to lakonski predstavljaš kao - nije nikako išlo. Da li je stvarno samo jedna strana kriva zbog toga "što nikako nije išlo", ili ti namerno pokušavaš da zaboraviš šta je bilo, pa na velika zvona pričaš kako si doživeo "pravu" ljubav iz drugog pokušaja, sa osobom koja je u to vreme još bila klinka?

Da li je to poslednji pokušaj? Jer, mladih devojaka u koje se oženjen čovek može lako zaljubiti ima svuda i u svako vreme.

Da li je druga žena uvek bolja od prve?

Kako znati gde se zaustaviti?

Strongman Strongman 10:04 07.05.2011

Re: Neka pitanjca

Oni kojima predstoji ženidba, mogli bi ti zameriti na jednostranosti ove tvoje priče, odnosno što namerno bacaš pod tepih ono što se zbilo u tvom prvom pokušaju da stvoriš zajednicu - nebitno je da li je bila bračna ili vanbračna.
Valjda je i veza sa prvom ženom bila počela iz ljubavi, jer si, kažeš i dete sa tom ženom dobio. Zar je ta tvoja prva žena doživela takvu metamorfozu - prvo te je navukla da se u nju zaljubiš, i s njom dobiješ dete (šta je sa tim detetom?), a onda postala vrsta veštice, te tebe, jadnika. odjurila od sebe?


obdukcija neuspelog braka i nije baš častan posao.
Ako se ona bila zaljubila u nekog drugog muškarca, pa tebe ostavila, kaži nam da znamo.

Ako se ona bila zaljubila u nekog drugog muškarca, pa tebe ostavila, kaži nam da znamo.


tumačite po volji

Da li je druga žena uvek bolja od prve?

Kako znati gde se zaustaviti?


nisam ja ni prorok ni filozof. ja smao pišem tekstove
dexter92 dexter92 22:47 08.05.2011

Re: Neka pitanjca

@vladimir
sta si napao coveka?
Sta nije jasno u "nije islo"?
Bas imas potrebu da nekom imputiras krivicu.
libkonz libkonz 08:44 07.05.2011

E

na ovakve si nas tekstove navikao. Odličan!
Strongman Strongman 10:02 07.05.2011

Re: E



taj sam
NNN NNN 11:01 07.05.2011

Konačno jedan "Srtongman" tekst

ovo je na nivou 2007/8.
(...znam: mlada žena, sitna deca, pos'o... ne postiže se)

Edit: obratiti pažnju na typo u naslovu komentara
(ispalo je slučajno, ali baš nekako kako treba)
Strongman Strongman 11:42 07.05.2011

Re: Konačno jedan "Srtongman" tekst

sad pa ne valja raznolikost
sentinel26 sentinel26 13:52 07.05.2011

Dobar tekst

Ovom vašem tekstu može da se priključi i ova muzička numera.
Mislim da ide uz jedan dio teksta.





i još jedan veliki pozdrav za Strongi Vasilija !
Strongman Strongman 18:09 07.05.2011

Re: Dobar tekst

Hvala druže
jakobinac jakobinac 15:07 07.05.2011

kiselo

Nadam se da ja necu jednog dana deliti sudbinu tvog tasta. Jerbo bi ja to verovatno morao radikalnije da resavam. Mislim da je dozvoliti kcerci da prekine skolovanje i stavi se na milost i nemilost muskarcu znacajno starijem, sa vec jednom propalom bracnom zajednicom i detetom iz iste je za mene prevelik rizik.
Strongman Strongman 18:03 07.05.2011

Re: kiselo

KO bolje bira naj ko prizna da se zajebao u izboru partnera ili onaj koji još nije priznao? Kako bi znao šta je pravi izbor?

Hansel Hansel 17:43 07.05.2011

Kompllimenti...

... za Jovanu! Divna je, stvarno (a nisam video Playboy )!

Za tekst pohvala posle gunđanja da moraš da imaš lektora i da ne ubacuješ trik-linkove (bar je meni to bez veze, mada uvek proverim šta je na linku pa onda tek eventualno kliknem).

A sada najavljena: pohvala.

Ono o 18 cevi me podsetilo na čuvene novokomponovane stihove:

Bež' Milane, moja ružo,
Ćale mi se naoruž'o...


Strongman Strongman 18:05 07.05.2011

Re: Kompllimenti...

Za tekst pohvala posle gunđanja da moraš da imaš lektora i da ne ubacuješ trik-linkove (bar je meni to bez veze, mada uvek proverim šta je na linku pa onda tek eventualno kliknem).


Brate terik linovi su na sajt koji me lebom rani... ne moj si takav. a lektora... ako neko hoće nek izvoli. ja jednostavno počinjene greške u kucanju teško nalazim
Hansel Hansel 19:26 07.05.2011

Re: Kompllimenti...

Taj/ta za slovne greške se zove korektor(ka), ali ljudi obično rade obe stvari...

Kol'ko plaćaš?
Strongman Strongman 00:07 08.05.2011

Re: Kompllimenti...

JBG.. ne plaćam. Prvo par godina probni rad, dokazivanje, kolektiv ispred svega, timski rad, ...
Hansel Hansel 06:00 08.05.2011

Re: Kompllimenti...

JBG.. ne plaćam. Prvo par godina probni rad, dokazivanje, kolektiv ispred svega, timski rad, ...
Da i zanemarim tipičnost ovakvog odgovora (a ne deluje mi skroz kao šala), i da se pravim da bih naseo na takvu žvaku (nije mi profesija lektorisanje, da budemo jasni, te se ja nisam ni nudio ), ne kapiram kako bi ti, kao poslodavac, primetio da lektor dobro radi ako ne znaš šta on uopšte radi?

Ali, da te obradujem, šuška se o uvođenju "jezičke policije", što bi valjda značilo po zakonu da bi morao da imaš zaposlenog lektora, kao i svaki drugi medij, a on bi bio odgovoran (licenca i tako to) za svoj deo posla, pa kom opanci, kom obojci... Sumnjam da će se to desiti, ali bilo bi lepo!
vladan_grujic vladan_grujic 21:13 07.05.2011

Zenidba Milana Jovanovica

Milane,

Tekst je toliko dobar i poucan za nezenje da sam stavio link na FB-u.
Strongman Strongman 00:06 08.05.2011

Re: Zenidba Milana Jovanovica

Hvala druže
zvezdana5 zvezdana5 23:12 08.05.2011

Re: Zenidba Milana Jovanovica

uninamama uninamama 08:12 08.05.2011

Svaka čast!

... i za tekst, i za priču uopšte! Baš lepo!
lakrima lakrima 09:32 08.05.2011

Juznjaci tako to rade:))))


Bravo Milane, divan tekst za nedeljno jutro, bas sam se ismejala a mogu samo da zamislim tatu i mamu ( o boze sta ce kazev ljudi) (tako se prica kod nas na jugu,Nis ili Leskovac svejedno:))))))).

Pozdrav.
ivananish ivananish 15:49 10.05.2011

I nije tolika drama kad ti razbiju kinesk

jel ti onaj oziljak na celu od te vaze
Strongman Strongman 10:02 12.05.2011

Re: I nije tolika drama kad ti razbiju kinesk

nije...BNP - burna nepristojna prošlost.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana