Društvo| Kultura| Porodica| Život| Životinjski svet

April u Beogradu

Rejlem RSS / 11.05.2011. u 09:46

1. Entuzijazam

Odavno ne koristim budilnik. Neki đavo mi ne da mira ujutro, čim svane odmah se trgnem iz sna i bacim pogled bunovan na zidni sat. 6, ajmo još malo. Opet se trgnem, 6 i 20. Ajmo još, opet dremka pa kao oparen, 15 do 7. Ajmo sad veliko finale, moglo bi da se otkunta još 15ak minuta a mogli bismo i da ustanemo da se nalijemo prvom jutarnjom kafom. Biramo kuntanje i Draga i ja.

Voda u ketlu provrila, jakobs u šolji preliven,...i onda počinje da se hladi. Ajmo deco buđenje, oblačenje, doručak i šta još eventualno ide pride posle doručka, kafa će uskoro preći u čvrsto stanje koliko je hladna, Draga je neće ni popiti do kraja u celoj jurnjavi pošto ranije ide na posao nego ja, srećno klinci, vidimo se popodne, da stučem tu hladnu kafu...Fala bogu te se ne brijem često, jer kad se brijem doručak obično preskočim. Uz penu za brijanje ili leba i s'leba, odlažem, što duže mogu, izlazak iz stana. Ne hajem više da li ću stići u 9 ili ne. Ionako sam tamo svakog dana od 9 do 5 iz čistog entuzijazma, pošto plate odavno nema.

Kafa, ekran, tastatura, piši Rejleme, odgovaraj na mejlove, sa punim žarom kao da ti je pun džep, kafa, ekran, tastatura, WC, da razmenimo par misli sa kolegama, kafa, ekran, tastatura, WC, eventualno pauza ako se nađe vremena, kafa, ekran, tastatura, WC, evo izbilo 5 sati na zidnom satu koji gledam svaki dan, vreme da bežimo odavde, a sutra...

6 ujutro, zar već? Ajmo još malo.

2. Kiša pada, trava raste

Push 3 times to prime...povuci kanapče za paljenje...i vozi...Konačno dođe i ovo proleće!!!

800px-mtd_lawn_mower.jpg?w=448&h=333

3. Sarajevo devedesetdruge

Prošle godine, čini mi se negde s jeseni, je u Stupici postavljena predstava „Elijahova stolica", po motivima romana sarajevskog pisca Igora Štiksa. Veoma povoljne kritike koje su propratile premijeru, kao i ekipa glumaca, pre svega Djuza, Cvele i Renata, i naravno, grad i vreme u koje je smeštena radnja predstave...nije bilo šanse da ovo propustimo.

Scena u Stupici skoro potpuno ogoljena, neki pijanino u dubini, stepenice i vrata u daljem levom uglu, Elijahova stolica u kojoj se vrši obrezivanje Jevreja napred desno, par stolica negde na sceni, i ništa više. Ulaze glumci, njih 6, uzima svako svoju stolicu i postavlja je napred prema publici, i magija počinje. Svetla su i dalje upaljena. Slavi se 50. rođendan glavnog junaka Riharda, pisca i Bečlije. Ratno dete, tetka ga je podigla, majka umrla ubrzo, a otac, firerov vojnik, se ubio. Nešto što će pronaći renovirajući stan će ga odvesti u Sarajevo, devedesetdruge, u potragu za identitetom. Kada bude stigao u Sarajevo, u sali će zavladati mrak.

Naredna dva sata su prošla kao u jednom dahu. Reditelj Boris Liješević i dramaturg Darko Lukić su fantastično obavili posao, i to mi je nekako najjači utisak. Scene se prepliću, nadovezuju jedna na drugu - bukvalno u jednom trenutku na sceni vidite i ono što se trenutno dešava i ono što će se sledeće desiti. Znam da zvuči nejasno, ali mislim da je upravo to prava reč - preplitanje sadašnjosti i budućnosti, izvedeno na sceni upravo tako, preplitanjem scena koje idu jedna iza druge. Pri tome, sve je savršeno precizno, i ne ostavlja ni trunku nedorečenosti, niti bilo kakvu dilemu. Liješević i Lukić su uopšte kroz celu predstavu izbegli uobičajenu formu, a vešto, nadahnuto, jasno i iskreno pričaju Rihardovu životnu priču. I to nikog u sali nije ostavilo ravnodušnim. Iskrenost sa scene se oseti.

Predstava je okupila sjajnu ekipu. Svetozar Cvetković kao Rihard je nikad bolji, potresan, čovek u potrazi za prošlošću za koju je nenadano saznao. Đuza...ja se tom čoveku divim. Toliko snage na sceni u 82. godini života, u tri uloge, da ne otkrivam sve. Renata Ulmanski, Đuzina vršnjakinja, kao Rihardova tetka - u duhu mnogih uloga po kojima smo je pamtili, topla, ljudska.

Šnjur je u predstavi ipak odneo neko četvrti. Otkrovenje u „Elijahovoj stolici" je Maja Izetbegović, glumica iz Sarajeva, koja je to i u samoj predstavi. Glumica iz ratnog Sarajeva iz kog više nema izlaza. Iz Sarajeva iz kog su svi koji su prethodno uspeli da izađu odneli sa sobom jedan deo grada, koji više nikad neće biti isti. Osim svoje uloge, ona je izvukla najviše i od svih oko sebe, naročito od Cveleta.

Elijahova-stolica-2216.jpg

Uz nju, odličan je i Bane Jevtić kao Igor, Rihardov domaćin i asistent u Sarajevu, a ne bi bilo u redu da zaboravimo i Jelenu Trkulju u kratkoj ulozi Rihardove majke.

Aplauz je dugo trajao. Čak i Đuza, koji uvek uzdržano reaguje pri naklonu publici, se otkravio i nasmešio.

4. Vašar

Poslednjeg dana aprila smo se popentrali sa klincima i familijom na Avalu. Sunce, vetrić, ne pretoplo, idealan dan za odlazak van grada. Neko vreme smo bili gore kod Spomenika Neznanom junaku, fotosinteza i zezanje sa klincima, a onda smo se spustili lagano nizbrdo ka platou kod Mitrovića doma i tornja. Dočekao nas je najgori vašar kakav ni u najgorim slutnjama nismo mogli da zamislimo. Nije bio najveći problem sa narodom koji je izašao gore da roštilja, makar je među njima bilo i onih koji su bili prilično pod gasom. Glavni problem je - ko je dozvolio postavljanje kvazi lunaparka gore, postavljanje improvizovanih ugostiteljskih objekata tj. prčvarnica sa roštiljem bez sanitarnog čvora, sa treštanjem najcrnjeg šatorskog repertoara? Momentalno nam se smučilo. A dežmekasti ortoped i dalje ministruje nekažnjeno i čisti Srbiju preko Novaka Đokovića i veb portala za skromnu svoticu.

Pokupili smo se i zapucali nizbrdo, neki kroz šumu stazom, neki autom, a neki kao ja autom nizbrdo po ključ od sopstvenog auta, pa stazom uzbrdo gore po auto... (Auto je ostao gore, a ključ je ostao kod Drage koja je već sišla peške)...Počela peta decenija, počeo sam da lapim, nema šta...U podnožju je bilo super, parkić, mir i tišina.

5. Epilog

-         Draga, dobio sam autorsku na B92!

-         Super, pilence moje. A jesi li dobio platu?

-         Nisam. Al kažu da se vidi svetlo na kraju tunela. A ima rekoše i zelene trave kad budemo izašli iz tunela. Nego, je l' imaš neki dinar da mi se nađe?

-         Evo. Al samo za hranu, nemoj opet da mi donosiš neko cveće kući :-)

donkey.jpg

 



Komentari (71)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

antioksidant antioksidant 09:50 11.05.2011

.

nemoj opet da mi donosiš neko cveće kući

nadam se da znaš šta ovo znači?
čestitke
Rejlem Rejlem 09:56 11.05.2011

Re: .

Hvala, AO. I ja sam bio sa onom majskom klasom rukopolozen al nisam stigao pre da napisem neki red.

srdjan.pajic srdjan.pajic 20:45 11.05.2011

Re: .

Rejlemova Gospoja
Evo. Al samo za hranu, nemoj opet da mi donosiš neko cveće kući nemoj opet da mi donosiš neko cveće kući


Podseti me ovo na devedesete, kad smo sestra, ćalac i ja prodavali cveće na pijaci. Mislim, pravo cveće, narcise, koje smo uzgajali na bašti, u Krnji. Pa kroz autobus vukli na naše brdo, i onda na terasi, do kasno u noć vezivali bukete, po 11 cvetova. Da bi oko 4 ujutro već zaposeli tezgu, sa našim Proizvodom, od koga je cela pijaca mirisala na bolje dane. I u vreme one najgore hiperinflacije, kad ljudi nisu imali da jedu, a penzosi dolazili rano, kao utvare, da ižickaju poneki budjavi krompir od podjednako siromašnih seljaka - mi smo uvek uspevali da prodamo sve narcise.

Para potrešena na lep buket je uvek dobro potrošena, zato ne slušaj gospodju, nego je obraduj (a i onako su njene pare ).


Rejlem Rejlem 08:30 12.05.2011

Re: .

Da bi oko 4 ujutro već zaposeli tezgu, sa našim Proizvodom, od koga je cela pijaca mirisala na bolje dane.

E ovo mi je bas super, sjajno receno
Para potrešena na lep buket je uvek dobro potrošena, zato ne slušaj gospodju, nego je obraduj (a i onako su njene pare ).


Ma ja zaredjam u pauzi za rucak po pijaci koja je blizu, a ima i neka poljoprivredna apoteka, pa gledam sve i svasta, sto u saksiji, sto neke lukovice koje posle kod kuce sam zapatim, dok niknu pa ih nosim na plac i sadim tamo. Sve u svemu, broj saksija u stanu neprekidno raste. Dobro je da mi ne daju platu, drze me pod kontrolom
Uzgred, izgleda da cemo danas dobiti jednu platu. Sramota me je da kazem za koji mesec.
natasavb natasavb 08:58 12.05.2011

Re: .

Uzgred, izgleda da cemo danas dobiti jednu platu. Sramota me je da kazem za koji mesec.


Draga je rekla da ne kupujes cvece, ali nije spomenula karte za koncert.


Rejlem Rejlem 09:21 12.05.2011

Re: .

Izgleda da necemo ici. Nekako nam je oboma splaslo raspolozenje za koncert. Ako budes isla, skupljaj utiske.
Mene je vise zanimao Mobi, gledao sam na TV ono sa exita (tad sam hteo da ga gledam al smo otisli na more) i neki koncert boga pitaj odakle, i dobro je bilo.
natasavb natasavb 10:27 12.05.2011

Re: .

Izgleda da necemo ici. Nekako nam je oboma splaslo raspolozenje za koncert. Ako budes isla, skupljaj utiske.


Ja se nadam da hocu, mada jos nisam kupila karte.Nadam se da nisu rasprodate.


Mene je vise zanimao Mobi, gledao sam na TV ono sa exita (tad sam hteo da ga gledam al smo otisli na more) i neki koncert boga pitaj odakle, i dobro je bilo.


A na Exit mi izgleda nije sudjeno da odem. U to doba godine nismo nikad u Bg.
Prosle godine se konacno i to desi, ali ja ukacim onaj grozni meningitis.
Ove godine smo opet u to vreme na moretu (nadam se :)), a bas mi se islo na
Kejva i


Rejlem Rejlem 10:37 12.05.2011

Re: .

Prosle godine se konacno i to desi, ali ja ukacim onaj grozni meningitis.

Au bre!!!Sta da kazem...
bas mi se islo na
Kejva

I meni, al nece da moze (isti povod). Omanuo sam i konc. 2008, bili smo na putu (istina vredelo je, Valensija), citao sam da je bilo odlicno.
Prvi put sam cuo za njega sa albumom Kicking against the pricks gde su bile obrade, kao npr. ova

srdjan.pajic srdjan.pajic 23:57 12.05.2011

Re: .

Rejlem
Prosle godine se konacno i to desi, ali ja ukacim onaj grozni meningitis.

Au bre!!!Sta da kazem...
bas mi se islo na
Kejva

I meni, al nece da moze (isti povod). Omanuo sam i konc. 2008, bili smo na putu (istina vredelo je, Valensija), citao sam da je bilo odlicno.
Prvi put sam cuo za njega sa albumom Kicking against the pricks gde su bile obrade, kao npr. ova



Uh, taj maestralni album! Evo je moja omiljena:

Rejlem Rejlem 08:29 13.05.2011

Re: .

srdjan.pajic

taj maestralni album! Evo je moja omiljena:

E i ova je bila zesca

Neverovatno koliko se Kejv brzo sirio kod mene po odeljenju u srednjoj skoli. Ja sam naravno cuo ovaj album gde drugo nego kod Slobe Konjovica na Paradi albuma. Vec za mesec dva zaraza se prosirila, maltene pola odeljenja je ovo slusalo. I Smitsi su se sirili kao infekcija
buba_truba buba_truba 10:08 11.05.2011

Lepo, baš...

životno, blisko nam. Preporuka.

I čestitka za autorsku.

mariopan mariopan 10:20 11.05.2011

Re: Lepo, baš...

Čestitam autorsku...a o ovome ćemo da popričamo kasnije:


Počela peta decenija, počeo sam da lapim, nema šta...


Preporuka zna se, a nadam se uskoro i plata?
Rejlem Rejlem 10:28 11.05.2011

Re: Lepo, baš...

Hvala buba i mariopan.
nadam se uskoro i plata

Ja se vise ne nadam To mu dodje kao test izdrzljivosti i strpljenja. Al nesto mi se cini da cu uskoro odustati, tj. pokupiti prnje. U normalnoj zemlji ne bi bilo moguce da firme koje duguju zaposlenima vise plata i dalje postoje, ali hbg, nece ovo biti normalna zemlja jos dugo.
nikolic777 nikolic777 15:23 11.05.2011

Re: Lepo, baš...

vrlo blisko...
i lepo napisano

preporuka
Rejlem Rejlem 15:48 11.05.2011

Re: Lepo, baš...

nikolic777
vrlo blisko...i lepo napisanopreporuka

Hvala Milane.
Citam tvoje tekstove redovno, ali se ne javljam bas uvek, prosto mi je muka od svega, Cece, nagrada bagri za batinanje novinara i snimatelja, usisavanja po kucama i ostalih gluposti iz Saper-Krstic kuhinje, whatever...Pa se trudim da sve to koliko-toliko izbacim iz sistema. I tebi preporuka za poslednji tekst.
nikolic777 nikolic777 19:48 11.05.2011

Re: Lepo, baš...

Citam tvoje tekstove redovno, ali se ne javljam bas uvek, prosto mi je muka od svega


razumemo se:)
fantomatsicna fantomatsicna 10:12 11.05.2011

Cestitam!

Kao prvo budim se svakog dana u 6 po nekom nevidljivom budilniku.Najvise miu bude krivo kad dodej vikend baba i deda ueli unuku, a ja opet u 6 budna ..bez obzira kad sam legla;(
Bez cveca nikako kuci!
Evo nek se nadje
Rejlem Rejlem 10:16 11.05.2011

Re: Cestitam!

Au kolika saksija, sjajno!!! Hvala. Sta je bre ovo unutra, neki mix svega i svacega?

Rejlem Rejlem 10:21 11.05.2011

Re: Cestitam!

fantomatsicna
Kao prvo budim se svakog dana u 6 po nekom nevidljivom budilniku.Najvise mi bude krivo kad dodje vikend baba i deda uzeli unuku, a ja opet u 6 budna ..bez obzira kad sam legla;(Bez cveca nikako kuci!Evo nek se nadje

E ovo tvoje cvece se dupliralo samo od sebe, al od viska glava ne boli
moderator05 moderator05 10:23 11.05.2011

Re: Cestitam!

Ups! Ja obrisala duplikat.

Kad sam već tu, pridružujem se čestitkama.
Rejlem Rejlem 10:31 11.05.2011

Re: Cestitam!

moderator05
Ups! Ja obrisala duplikat. Kad sam već tu, pridružujem se čestitkama.

Hvala moderacijo, i dobar dan, drago mi je da si tu
antioksidant antioksidant 10:36 11.05.2011

Re: Cestitam!

moderator05
Ups! Ja obrisala duplikat.

Kad sam već tu, pridružujem se čestitkama.

pod duplikatom mislite na autorov dupli nalog
elis elis 14:59 11.05.2011

Re: Cestitam!

Pogledah ti, znatiželjan kakav jesam, profil. I ostadoh kupljen onim što sam tamo iščeprkao. Ko voli Malo misto i Karla Bulića, nužno ima mesto i na mojoj VIP listi Čestitke za autorsku.
Rejlem Rejlem 15:07 11.05.2011

Re: Cestitam!

elis
Pogledah ti, znatiželjan kakav jesam, profil. I ostadoh kupljen onim što sam tamo iščeprkao. Ko voli Malo misto i Karla Bulića, nužno ima mesto i na mojoj VIP listi Čestitke za autorsku.

Hvala elis.
Malo misto je nesto najbolje i najpozitivnije sto je ikad napravljeno u ex-yu. Drago mi je bilo prosle godine da su se setili da stave plocu na kucu u kojoj je ziveo Karlo u Beogradu.
Da se setimo prve epizode.

mariopan mariopan 09:13 12.05.2011

Re: Cestitam!

elis
Pogledah ti, znatiželjan kakav jesam, profil. I ostadoh kupljen onim što sam tamo iščeprkao. Ko voli Malo misto i Karla Bulića, nužno ima mesto i na mojoj VIP listi Čestitke za autorsku.

A mene kupio "Besnilom"...čitala tri puta da mi nešto slučajno nije promaklo u prvom i drugom čitanju
Rejlem Rejlem 09:25 12.05.2011

Re: Cestitam!

"Besnilom"...

Scena kad lik ulazi u zamracen avion, pun besnih...pa zavrsna scena na krovu...Nas najbolji roman skoro bez konkurencije
elis elis 09:58 12.05.2011

Re: Cestitam!

Rejlem
"Besnilom"...

Scena kad lik ulazi u zamracen avion, pun besnih...pa zavrsna scena na krovu...Nas najbolji roman skoro bez konkurencije


A kad jedan od četvorice novoevanđelista, Komarowsky, unosi sina u kotlovnicu da bi ga spalio u peći... Sećam se ukočenosti vlastitih ruku dok sam čitao taj pasaž.
Uzgred, jedne sam prilike objašnjavao prijatelju koji modeli pisanja postoje. Mistrijaški - kad se uzme lavor pun reči, pa se nabacuju na papir kao mistrijom, ne vodeći računa da li će ih biti viška. Takvo je pisanje jednog, recimo, Meše Selimovića.
Vajarski model, kojim je Andrić suvereno vladao - krene se od jezičkog totaliteta, pa se odbacuje ono što je nepotrebno.
A treći model, kojeg sam nazvao astronomskim, najlakše je objasniti ako zamislimo Pekića kako sedi u svom londonskom kabinetu i posmatra sve reči sveta kako poput zvezda kruže iznad njegove glave. I onda, odabravši pravu, samo joj kaže: "Padni zvezdo!" I ona padne, savršeno odabrana, na svoje mesto na listu hartije.
fantomatsicna fantomatsicna 10:55 12.05.2011

Re: Cestitam!

Ups! Ja obrisala duplikat.


Ma ovaj moj komp zivi sam neki svoj zivot..dupli
angie01 angie01 10:19 11.05.2011

ovo je moja omiljena zivotinja!



skladan, sladak, tople oci, voli da se mazi!

cestitam!
Rejlem Rejlem 10:35 11.05.2011

Re: ovo je moja omiljena zivotinja!

angie01
skladan, sladak, tople oci, voli da se mazi!cestitam!

a tek sto voli zelenu travu...

Hvala angie!
angie01 angie01 10:39 11.05.2011

Re: ovo je moja omiljena zivotinja!

tek sto voli zelenu travu...


najvise voli pupoljke hibiskusa-najozbiljnije!


natasavb natasavb 10:33 11.05.2011

KonacnO! :)

1.Entuzijazam
a sutra...
6 ujutro, zar već?





2.Kisa pada, trava raste

Konačno dođe i ovo proleće!!!






3. Sarajevo devedesetdruge


Uh!
Mozda bolje ovo da preskocim.
1.maja '92. otisla iz Sarajeva.
2. maja ove godine gledala predstavu "Sarajevska pozorišna tragedija".Plakala i smejala se u isto vreme i opet se pitala kako nam se to desilo...


4. Vašar


Dočekao nas je najgori vašar kakav ni u najgorim slutnjama nismo mogli da zamislimo.


Kad sam se proslo prolece zeznula i otisla gore u subotu, rekla sam mojima da sledeci put kad pocnem da kukam sto ne radim, samo mi kazu carobnu rec-vikend.

Ono je sramota sta su uradili od onako lepog mesta. Vazno da su podigli cenu ulaznice za toranj.

5. Epilog

- Draga, dobio sam autorsku na B92!


Cestitam!


Rejlem Rejlem 10:57 11.05.2011

Re: KonacnO! :)

2. maja ove godine gledala predstavu "Sarajevska pozorišna tragedija".Plakala i smejala se u isto vreme i opet se pitala kako nam se to desilo...

Sad sam video da su bili ovde u okviru Dana Sarajeva u Bg.
Elijahova stolica je nastala u saradnji sa MESS-om, otuda i Maja Izetbegovic u predstavi, a i prikazana je prosle jeseni na MESSu. Nadam se da ce predstava sto duze da se odrzi na repertoaru, odavno nisam gledao nesto tako dobro.
Sad cemo da gadjamo Oca na sluzbenom putu, vec je malo pala cena karte. Miljenko Jergovic je napisao sjajan tekst o predstavi.

E, i hvala naravno, nije samo moja zasluga
sonja.m sonja.m 10:54 11.05.2011

pazi njega

"Kafa, ekran, tastatura, piši Rejleme, odgovaraj na mejlove, sa punim žarom kao da ti je pun džep, kafa, ekran, tastatura, WC, da razmenimo par misli sa kolegama, kafa, ekran, tastatura, WC, eventualno pauza ako se nađe vremena, kafa, ekran, tastatura, WC, evo izbilo 5 sati na zidnom satu koji gledam svaki dan, vreme da bežimo odavde, a sutra..."

Pazi njega:
Ti skoro ko Ekrem!

Puno srece u svemu
Rejlem Rejlem 11:02 11.05.2011

Re: pazi njega

Ti skoro ko Ekrem!


Hvala na lepim zeljama
uros_vozdovac uros_vozdovac 11:14 11.05.2011

Samo u prolazu,

da čestitam
Rejlem Rejlem 11:19 11.05.2011

Re: Samo u prolazu,

uros_vozdovac
da čestitam

Hvala, nema te na b4c nesto u poslednje vreme?
uros_vozdovac uros_vozdovac 13:48 11.05.2011

Re: Samo u prolazu,

Rejlem
uros_vozdovac
da čestitam

Hvala, nema te na b4c nesto u poslednje vreme?


Ne postižem stvarno, i kad pomislim da svrnem ovaj razvojni Minefield ima neku problem sa Joomla pa mi se sruši, znam kriv sam...
libkonz libkonz 15:16 11.05.2011

Re: Samo u prolazu,

Čestitam!
Rejlem Rejlem 15:18 11.05.2011

Re: Samo u prolazu,

libkonz
Čestitam!

Hvala, veliki pozdrav
Hansel Hansel 20:55 11.05.2011

Re: Samo u prolazu,

I ja!
Rejlem Rejlem 08:33 12.05.2011

Re: Samo u prolazu,

Hansel
I ja!

Hvala Hansele!
bocvena bocvena 12:56 11.05.2011

Umorno se smjeeeešiiii...Z.Č.

Evo. Al samo za hranu,

:))))) Ne može i koncert/pozorište/odmor i hrana...moraš da izabereš prioritete!

Naši životi su neverovatno šizofreni. Prosto je čudno da smo i dalje srećni.
To je posebna vrsta ludila.
Rejlem Rejlem 13:06 11.05.2011

Re: Umorno se smjeeeešiiii...Z.Č.

bocvena
Ne može i koncert/pozorište/odmor i hrana...moraš da izabereš prioritete!

Evo jednog prioriteta

Umorno se smjeeeešiiii

E, ziva istina. Al oduzao dan, sve mi je sad lepse, a plata mi sve manje treba
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 17:36 11.05.2011

30



Cekajuci krofnicu...

Naravno cestitke
4krofnica 4krofnica 18:49 11.05.2011

Re: 30

bre Kevo... jel smo rekli da necemo ove matorce? deprimiraju. :))

Rejlem da si ti meni ziv i zdrav! vops&ciks&dzezersajz
i da menjas taj posao.
(...nemoj da krenem sa mojim aprilom...sve sa siljcima nekim...)

malko energije....frrk...


dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 20:17 11.05.2011

Re: 30

4krofnica
bre Kevo... jel smo rekli da necemo ove matjavascript:;orce? deprimiraju. :))

Rejlem da si ti meni ziv i zdrav! vops&ciks&dzezersajz
i da menjas taj posao.
(...nemoj da krenem sa mojim aprilom...sve sa siljcima nekim...)

malko energije....frrk...





Ok, ok...
Kad smo kod energije
Rejlem Rejlem 08:51 12.05.2011

Re: 30

dusanovaiivanovamama
Cekajuci krofnicu...Naravno cestitke

Bro j'tro, evo ja dosao na radno mesto
Hvala, a sto rece krofnica jesu ove dekice i bakice malo deprimirajuce...al svaka im cast
Drogiram se u poslednje vreme teenage fanclub-om pa da zasviramo

Rejlem Rejlem 09:03 12.05.2011

Re: 30

4krofnica
bre Kevo... jel smo rekli da necemo ove matorce? deprimiraju. :))Rejlem da si ti meni ziv i zdrav! vops&ciks&dzezersajzi da menjas taj posao. (...nemoj da krenem sa mojim aprilom...sve sa siljcima nekim...)malko energije....frrk...

Dakle ovo je sjajno, kakav preokret ono kad zaprze sa gitarama...Odlicno. Mada se po frizuri moglo ocekivati da ce stvar da ode u drugom smeru.
Vala ocu da menjam, vec radim na tome, ali tesko ide.
Hvala krofnice, evo malo iz starinarnice (slabo pratim ja ove novitete)
Rejlem Rejlem 09:37 12.05.2011

Re: 30

dusanovaiivanovamama

Ok, ok...Kad smo kod energije

Blokira mi nesto tjub kad je pustim, nemam pojma sto nece
draft.dodger draft.dodger 18:29 11.05.2011

Čestitam!

razmisljam razmisljam 19:29 11.05.2011

Re: Čestitam!

Придружујем се честиткама.
А авалски торањ највише волим да гледам из далека.

Rejlem Rejlem 09:08 12.05.2011

Re: Čestitam!

draft.dodger, hvala, veliki pozdrav
Rejlem Rejlem 09:31 12.05.2011

Re: Čestitam!

razmisljam
Придружујем се честиткама.А авалски торањ највише волим да гледам из далека.

Kao dete sam se par puta peo sa matorima na stari toranj. Tada je cini mi se bila neka neprovidna ograda, i cini mi se da je bilo otvoreno, bez stakla. Znam da mi je bila frka pomalo, i da sam slabo sta video od Beograda u daljini. Otkako je novi toranj otvoren, dvaput sam isao gore, bez dvogleda je truba definitivno.
Sto kazes, volim i ja da ga vidim kad se vracam u grad odnekud. Nedostajao mi je dok ga nije bilo. Golo brdo, obrijano.
kukusigameni kukusigameni 20:00 11.05.2011

dzepovi

sa punim žarom kao da ti je pun džep

Ma ne valja ni da su dzepovi puni. Kako bi sedeo i pisao?
Cestitam.

Rejlem Rejlem 09:33 12.05.2011

Re: dzepovi

Ma ne valja ni da su dzepovi puni. Kako bi sedeo i pisao?
Cestitam.

Ma da, hoce to da zulja, kvari koncentraciju
Hvala, pozdrav
miloradkakmar miloradkakmar 23:16 11.05.2011

Preporuka

za tekst i čestitke za autorsku.
Rejlem Rejlem 09:39 12.05.2011

Re: Preporuka

miloradkakmar
za tekst i čestitke za autorsku.

Hvala Milorade. Citamo se
eli.lacrosse eli.lacrosse 05:22 12.05.2011

Još jednom...

... da čestitam. Otpočeo sam dan (u 6 ) tvojim tekstom. I uz sve ružne činjenice, meni zvučiš vedro, kao onaj dan za pentranje na Avalu o kojem pišeš. Zato ću sa uživanjem pročitati kad napišeš još "neki red".
Rejlem Rejlem 09:48 12.05.2011

Re: Još jednom...

eli.lacrosse
... da čestitam. Otpočeo sam dan (u 6 ) tvojim tekstom. I uz sve ružne činjenice, meni zvučiš vedro, kao onaj dan za pentranje na Avalu o kojem pišeš. Zato ću sa uživanjem pročitati kad napišeš još "neki red".

Hbg trudim se da se osokolim Svaki dan van gradskog betona prija. Prosle godine za 1.maj smo otisli do Manasije, Resavske pecine i vodopada Lisine na Resavi. U Manasiji sam bio kao tinejdzer, a u Resavskoj pecini nikad do tad. Bilo je osvezavajuce, ali nas je i tad docekao vasar kao na Avali sad na Lisinama.

eli.lacrosse eli.lacrosse 11:38 12.05.2011

Re: Još jednom...

Prosle godine za 1.maj smo otisli do Manasije, Resavske pecine i vodopada Lisine na Resavi. U Manasiji sam bio kao tinejdzer, a u Resavskoj pecini nikad do tad. Bilo je osvezavajuce, ali nas je i tad docekao vasar kao na Avali sad na Lisinama.

Bilo sam u Manasiji i na tim ostalim mestima ko-zna-koliko puta. Čak sam tu vodio i prijatelja iz Engleske. Predivno je. Al' smo uvek birali dan koji nije ni petak ni subota ni nedelja, pa smo uspevali da izbegnemo "vašar". Doduše jednom je bilo baš pusto, pa smo imali vrlo ekskluzivno vođenje kroz pećinu – vodič i nas troje. I ručak u jednom od ona dva restorana kod vodopada – sami. To nam ništa nije smetalo.
zilikaka zilikaka 07:59 12.05.2011

41

1. Čestitam!
2. Lep ti tekst!
3. zaboravila
Rejlem Rejlem 09:50 12.05.2011

Re: 41

zilikaka
1. Čestitam!2. Lep ti tekst!3. zaboravila

Hvala, veliki pozdrav
jasnaz jasnaz 11:47 12.05.2011

1.2.3.





1. odabereš prsten
2. poseješ travu
3. redovno zalivaš




________ čestitam !_____________


Rejlem Rejlem 11:58 12.05.2011

Re: 1.2.3.

jasnaz
1. odabereš prsten2. poseješ travu3. redovno zalivaš________ čestitam !_____________

Dakle...prsten je ludilo. Al malo je to trave za mene, meni treba cca 30 ari da se izduvam.
Hvala na cestitkama, video sam link, odlicna je muzika. Micmacs, siguran sam da ga nisam gledao, koji je to film?
jasnaz jasnaz 12:26 12.05.2011

: 1.2.3.

Rejlem
koji je to film?




! eФektan !




st.jepan st.jepan 12:33 12.05.2011

LIKE, LIKE!

Čestitke za opciju.
Rejlem Rejlem 13:54 12.05.2011

Re: LIKE, LIKE!

st.jepan
Čestitke za opciju.

Hvala, pozdrav!
docsumann docsumann 16:01 12.05.2011

Samo

da se javim i čestitam ... i da, voda za Jacobs, obavezno - hot, but not boilered

ajd' uzdravlje
Rejlem Rejlem 17:00 12.05.2011

Re: Samo

docsumann
da se javim i čestitam ... i da, voda za Jacobs, obavezno - hot, but not boilered ajd' uzdravlje

Hvala kolega iz klase
Dosla plata danas pa ostadoh na poslu duze u to ime
docsumann docsumann 21:52 12.05.2011

Re: Samo

Dosla plata danas pa ostadoh na poslu duze u to ime


aaa ... i ja prvi dio

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana