Život

DAŽD

mikele9 RSS / 15.05.2011. u 21:01

 kalifornija-kisa-498.jpg

Rappelle-toi Barbara Il pleuvait sans cesse sur Brest ce jour-la...početni su stihovi famozne Preverove pesme Barbara. Nastavlja Žak kako je Epanouie ravie ruisselante...  je t'ai croisee rue de Siam ali je to ovde i sada nevažno, štono bi rekli, irelevantno. Meni je krucijalna činjenica da je tog dana u Brestu kiša lila ceo dan, pljuštala kao iz notornoposlovičnog kabla! Svojevremeno sam objavio tekst BEM TI ZIMU, a sad dodajem i BEM TI KIŠU!

Pitanje prvo: Šta je uopšte i kog vraga Prever tražio/radio u Brestu tog odvratnog kišnog dana? Pitanje drugo: Ako je već bio u Brestu, što nije po svom običaju cirkao vino u nekom kafeu nego je svoje egzistencijalističkopoetskoucrnurolkuodeveno telo izlagao ogavnoj kišurini? Barbara je posebna priča. Ej, pokisla, nasmejana, razdragana! Ne upuštajući se u razmatranje njene eventualne lepote, telograđenosti, širokog osmeha lepih usnica i slično, Barbara je po mom skromnom sudu, bila ludača! Ko normalan jurca ulicama, pa i ulicom Siam u Brestu, pokis'o k'o miš i još je nasmejan i razdragan?! Ja da dobijem premiju na LOTO-u, na pamet mi ne bi palo da izletim na kišojebinu, veselim se i razdragujem. Pa još ako je kišurina kombinovana s vetruštinom, nema tih para koje bi me naterale da nos promolim iz stambene mi suvoće.

Ljubazno umoljavam blogerke i blogere agrikulturne provenijencije da me ne shvate pogrešno. Vrloveoma sam svestan vrednosti i neophodnosti kiše kao takve za razvoj svih vrsta zelenjave i ostalih nam hlorofilnih sestara i braće i njihovog značaja po naše organizme, vitaminoznomineralnokiseonske. Ovo je samo blaga opomena, jer nemam želju da se upuštam u tu vrstu tematike a kamo li polemike. Podrazumeva se da neću banovati/brisati ni jedan komentar poklonika i ljubitelja kiše. Niti mogu niti bih, da sam i sam Gospod Bog, pokušao da menjam njihove stavove, mišljenja, ljubav i vezanost za kišu. Nije uopšte zanemariv broj onih kod kojih kiša širom otvara receptore za romantiku, tu mu onda dođu i razna nežna sećanja i šta ti ja već znam. Ima nas svakakvih ali kako ono rekoh: ŽIVELE RAZLIKE.

Jedan jedini put sam se neobazirao na kišu ljubeći se s devojkom pod ogromnim crnim kišobranom. Eh, imadoh tada osamnaest godina. Poljupci su bili tako slatki da nisam ni primećivao kišu! Ali to je bilo samo jednom!

Nekoliko puta postojan kano klisurine, odstojah mokar do gaća, sa automatom okrenutim cevlju na dole, Zubčeve jebalegamostarske kiše. Po dolasku u vojsku nafiksaše nas koktel inekcijama koje su nas štitile od Malarije preko Kolere pa do Lepre, prehlada, čak obično kijanje nisu se podrazumevale ni pod razno! Prizivao sam Budu, sav Venac Indijskih božanstava ali osećaj kad vam mlazevi hladne kiše spuštajući se niz vrat i kičmu stižu do dupeta, nadjačavao bi ih i brisao kao gumicom! I što je najlepše u svemu, uglavnom se to dešavalo u smeni od dva do četiri ujutro. Najmanje petnaest dana sam nosio na sebi od vode/kiše otežao šinjel, bluzu, pantalone pa sve do gaća. I zaista nisam ni kinuo!

Sad mi na um pade Luis Bromfild i njegove Kiše dolaze, koje sam prvi i poslednji put čitao kada sam imao deset godina. Evo, sav sam se naježio! Mani me Bronfilde monsuna i kiša i to šestomesečnih! Sa'ranili bi me posle dva dana!

U subotu 7. Maja dođoh kod Zdenka na Jamu po sunčanom i toplom danu. Sutra u zoru idemo na vodu, trljao je Zdenko ruke. Mogao je on da trlja ruke do sudnjega dana, nedelja osvanu kišnopoznojesenska. Ceo dan je pljuštalo, temperatura je spala na pingvinima odgovarajuću. Zavukao sam se u krpe, što kod mene podrazumeva pet ćebadi/deka i čitao S JUŽNIH MORA Džeka Londona. A tamo, bože me sakloni, u priči Poganin (Paganin, knjigu je 1957 godine izdala Svjetlost - Sarajevo a sa engleskog je preveli Mihailo Đorđević i Dr. A. Žeželj), bure, uragani, kišetine, došlo mi da svisnem! Kiša je vodoravno šibala, imao sam utisak kao da me milioni hladnih iglica bodu u lice ne dozvoljavajući mi da dođem do daha! S vremena na vreme sam morao da uvlačim ruke pod ćebad, ne bi li ih ugrejao. U neko doba Zdenko upali električnu peć i koliko toliko dovede sobnu temperaturu do granice koja je dozvoljavala da ja sedeći u vijetnamki a on pod ćebetom, odgledamo kraj meča Đoković - Nadal. Nismo gledali ceo meč, obojica smo tz srčani bolesnici i adrenalisti, gledali smo Animal Planet i svakih dvadeset minuta, pola sata, svrnuli bismo na tenis. Posle Noletove pobede Kralja šljake na njegovom terenu, pred njegovom publikom, naš arlauk je odjeknuo bar do Novog Naselja Novosadskog! Malo kasnije, radostan i uzbuđen, izašao sam i pod nastrešnicom poduvanio jednu, za divno čudo, ne obazirući se na sitnopadajućenatapajuću nebesku vodurinu. To mu valjda dođe drugi ili treći put!

Kad čujem pesmu Kišo tiho padaj, uzimam radio, jal pevačicu/pevača i preko kolena cepim na dvoje!

Verujem da ste u životu često čuli: Umro je od kapi! Ne od zrna...pšenice, raži, ječma...jer zrno po zrno rezultira pogačom, nego od kapi! Nesvesno, podsvesno, iz moždanih podruma...nekome je nekad izletela ova po kišu kompromitujuća rečenica! Šta čini kišu? Kap po kap, milijarde smtonosnih kapi!

Ima na ovom Dunjaluku predela gde desetinama godina nije pala ni kap kiše. Biljke su se povukle u duboku ilegalu, insekti, gmizavci i sitne životinje, eonima se modifikujući i prilagođavajući, na sve moguće i nemoguće načine sakupljaju noćnu vlagu i kako - tako preživljavaju. Kalaharijski Bušmani duboko kopajući pesak suv k'o barut, pronalaze korenje iz kojeg cede kapljice soka i tako makar minimalno zadovoljavaju potrebe organizma za vodom. Rado, od sveg srca, bih im ustupio Beogradskovojvođansko srpske, Mostarske, LondonskoBelfastske i sve ostale kiše u zamenu za bar 12 meseci letnjih temperatura...tu negde oko 35 do 38 stepeni poštovanog gospodina Celzijusa!

Ne mogu da odolim a da uz nepodnošljivu kišurinu ne pomenem i nesnosni vetar! Ej dobri ljudi! Možete li da se setite, počev od Nove 2011 godine, makar jednog dana bez vetra?! Duva i puva sa svih mogućih strana, duva Košava, ono po (ne znam ko je to smislio?) principu: tri, sedam i dvadesetjedan dan. Koliko se ja razumem u matematiku, ova poslednja je duvala tri puta po dvadesetjedan dan. Ondak nekoliko sati prestane, prikuplja snagu a dune nekakav severozapadni, severoistočni, jugozapadni, jugoseverni, zapadnoistočni...jebote, očekujem uskoro pasate i antipasate pa da kao filatelista od zanata, kompletiram klasir vetrova! Kako ono napisah, BEM TI ZIMU, pa dodadoh BEM TI KIŠU, e sad podvlačim: BEM TI VETAR! Um je čudo! Upravo se setih knjige DORĆOL, u kojoj autorica bezbroj puta ljupko pominje Beogradsku Ružu vetrova! Bre ženo, kakva Ruža, korov i strnjike, deponija vetrova! Znam da ima onih koji se ne bi i neće složiti samnom. Ekolozi mi mogu reći da vetar pročišćava vazduh koji udišemo i čini ga čistijim i bogatijim kiseonikom, tu su onda paraglajderisti, morskorečnijedriličari, vetrenjačari i sijaset drugih vetroljubaca. Mogu samo da im kažem: Na volju vam. Što se tiče mog vetroreceptora, taj je davno zaptiven i zavrnut do dihtung gumice, tesno!

Ne mogu ja bez stihova. Ima verujem onih koji se sećaju pesme Konjuh planinom, e tu od reči do reči stoji: Vjetar šumi bruji, ljišće pjeva žalostive pjesme...! Ču'š, žalostive pjesme! Kad vetar zašumi, zabruji, zaarlauče, rikne k'o lav, ja počnem da naričem, ni u malom mozgu mi nije do pevanja žalostivih ili bilo kakvih pesama! A slušajte ovo: Oni držahu čvrsto svoje kape, i saginjahu glave pred snažnim, vlažnim vetrom koji je škripao i stenjao u golom granju drveća. Rečenica je iz priče Tonio Kreger, Tomasa Mana u prevodu Anice Savić - Rebac. Muka da te u'vati! Svojevremeno sam drugarici psihijatrici rekao da bolujem od Eolofobije. Zinula je k'o šaran. To je moja kovanica, kažem, Eol, grčki bog vetra a fobija, fobija. Crkla je od smeha, umal' se nije prevrnula sa stolice.

A propos vetra ima jedna zanimljiva stvar. Kada sam napolju, relativno dobro ga podnosim, ne prija mi ali ide nekako. Ali u stanu, u zatvorenom prostoru, kad pod naletima razuzdane Košave pucketaju ragastovi terasnih vrata, kad mi prozorsko okno po pola metra ulazi u sobu, e onda mi se izbezumljena dijafragma popne do grla. Ipak moram da priznam, od nadživljenog infarkta i to se kao i većina stvari, promenilo. Mnoge nerazumnosti, gluposti i budalaštine, uključujući i Eolofobiju, netragom su nestale. Kao da sam izvršio sopstveno mentalnofiziološkofizičko veliko spremanje! Aferim, neka korist i od infarkta.

Moj klupni drug iz drugog razreda OŠ, Ramadan, onda Ciganin a sada ako je (daj bože da jeste!) živ, Rom, jednom kad smo zajedno po ogavnoj vetruštini išli ka školi a ja opsovao sve vetrove na svetu, zagrlio me i rekao: Bre Mikele ti si naš brat Cigan. Nije čekao moje pitanje ili začuđenost: Ni ti kao ni mi ne voliš vetar. Od Zimu možeš i da se skloniš, naložiš bubnjaru, ogrneš se sa ćebe i Devla da te vidi. A od vetar nemaš kud, probija do najmanju kosku, zaleđuje srž! Iako mu je moja majka Radmila dala nekoliko džempera i jedan kaput, Ramadan je ljubeći je zahvalno u oba obraza, molio da mu da i stare novine: Tetka Rado, ako imaš Borbu, će da završim pos'o. I pokazao je odmah i na delu antivetrovsku svrsishodnost listova/čaršava ondašnje Borbe. Skinuo se do pojasa, obavio oko sebe novine, navukao džemper i zadovoljno se nasmejao: E sad da ga vidim ja taj vetar!

Toliko od mene za sada da ne bih zapenio i šinterima i ostalim kafileristima, postao sumnjiv.Komentari (144)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Velimir Mladenovic Velimir Mladenovic 21:11 15.05.2011

:)

preverovu pesmu obozavam. uvek me podseti na neke lepe trenutke, romanticne
mikele9 mikele9 23:14 15.05.2011

Re: :)

preverovu pesmu obozavam. uvek me podseti na neke lepe trenutke, romanticne

Nemam ja ništa protiv pesme, kada bejah mlađan i ja je voleh, nego kiša je neprestance lila, pljuštala u Brestu tog dana!
nsarski nsarski 23:24 15.05.2011

Re: :)

Nemam ja ništa protiv pesme, kada bejah mlađan i ja je voleh, nego kiša je neprestance lila, pljuštala u Brestu tog dana!


Odrecituj ovog cummingsa u pogodnoj prilici, i svako dobro ce te snaci.

(i do not know what it is about you that closes
and opens;only something in me understands
the voice of your eyes is deeper than all roses)
nobody,not even the rain,has such small hands.

Works every time, veruj mi. Ima i kisa svoje argumente.
mikele9 mikele9 23:42 15.05.2011

Re: :)

nobody,not even the rain,has such small hands.

Ispravi me ako grešim ali mi se čini da je ovo iskoristio/uneo u film Vudi Alen?! Mislim da je između ostalih igrao i Majkl Kejn.
nsarski nsarski 23:55 15.05.2011

Re: :)

Ispravi me ako grešim ali mi se čini da je ovo iskoristio/uneo u film Vudi Alen?! Mislim da je između ostalih igrao i Majkl Kejn.

To ne znam. Ovo je meni suvise romanticno za Alena. U koji film?
mikele9 mikele9 00:12 16.05.2011

Re: :)

To ne znam. Ovo je meni suvise romanticno za Alena. U koji film?

U film Hana i njene sestre, Majkl Kejn u filmu muž Mie Farou, zaljubljuje se u njenu sestru, prati je i u jednoj knjižari kao slučajno je sreće. Sa police uzima knjigu pesama Edward Estlin Cummingsa i čita joj navedene stihove. Kupuje knjigu i poklanja joj je.
st.jepan st.jepan 10:13 16.05.2011

Re: :)

preverovu pesmu obozavam. uvek me podseti na neke lepe trenutke, romanticne

I mene!
Kad sam bio jako mlad, uspevalo mi je da poneku devojčicu odvojim samo pomoću kišobrana.
Prosto, uočim je ščućurenu pod nekom strehom, pridjem i ponudim da je otpratim.
Kasnije su u tom smislu još efikasniji bili moji "kišobrani na točkovima" (tako su nekada zvali Spačeke).
Pretpostavljam da mi sada ne bi pomogao ni Rols.

A beogradska košava je (provereno) čista prevara.
Kao i skoro sve drugo u ovom gradu.
Evo, pre neki dan, pedalam uz reku - vetar u prsa, okrenem niz reku - vetar u prsa.
mikele9 mikele9 11:00 16.05.2011

Re: :)

I mene!
Kad sam bio jako mlad, uspevalo mi je da poneku devojčicu odvojim samo pomoću kišobrana.
Prosto, uočim je ščućurenu pod nekom strehom, pridjem i ponudim da je otpratim.
Kasnije su u tom smislu još efikasniji bili moji "kišobrani na točkovima" (tako su nekada zvali Spačeke).
Pretpostavljam da mi sada ne bi pomogao ni Rols.

Dakle u rekvizitarij za odvajanje devojaka, obavezno uneti kišobran i spaček!

A beogradska košava je (provereno) čista prevara.
Kao i skoro sve drugo u ovom gradu.
Evo, pre neki dan, pedalam uz reku - vetar u prsa, okrenem niz reku - vetar u prsa.

E to ti je ona čuvena beogradska Ruža vetrova, duva i puše sa sviju strana, nemreš glavu sklonit
vishnja92 vishnja92 17:34 17.05.2011

Re: :)

ruza vetrova je vazan ulazni podatak u projektovanju.

mikele9 mikele9 22:55 17.05.2011

Re: :)

ruza vetrova je vazan ulazni podatak u projektovanju.

Verujem ti na reč ali se uopšte ne razumem u to
antioksidant antioksidant 12:32 18.05.2011

Re: :)

Verujem ti na reč ali se uopšte ne razumem u to

tako procenjujes na koju stranu bi da ti se sruši zgrada koju projektuješ
mikele9 mikele9 13:08 18.05.2011

Re: :)

tako procenjujes na koju stranu bi da ti se sruši zgrada koju projektuješ

Hvala ti AO, sad mi je jasnije...ovako nekako:antioksidant antioksidant 09:46 19.05.2011

Re: :)

ovako nekako:

to su posledice
vise ovako
prvo je bio vetar a kada je zavrsio ostavio je prostor da zasadis ruze
mikele9 mikele9 14:36 19.05.2011

Re: :)

to su posledice
vise ovako
prvo je bio vetar a kada je zavrsio ostavio je prostor da zasadis ruze

E sad mi je sve jasno s ružom vetrova
sesili sesili 21:16 15.05.2011

Ih, Mikele...

ne vole samo blogeri kišu iu "agrokulturnih" razloga! Ne verujem da SVAKI muškarac vuče neke traume, od bilo čega, iz vojske. Isto je i sa mojim sinovima. Tad je bilo naj hladnije, najgore... Ali, svidja mi se što pamtiš poljubac na kiši! Vidiš, ne smeta uvek...
myredneckself myredneckself 21:24 15.05.2011

Re: Ih, Mikele...

Pa još ako je kišurina kombinovana s vetruštinom,

Mik, ja ti ne zameram na ovim augmentativima, ali agrikulturetina...
mikele9 mikele9 23:20 15.05.2011

Re: Ih, Mikele...

ne vole samo blogeri kišu iu "agrokulturnih" razloga! Ne verujem da SVAKI muškarac vuče neke traume, od bilo čega, iz vojske. Isto je i sa mojim sinovima. Tad je bilo naj hladnije, najgore... Ali, svidja mi se što pamtiš poljubac na kiši! Vidiš, ne smeta uvek...

Sesili, pa ogradio sam se ja spram kišoljubaca i vetroljubaca, mogu i razumem i takve persone ali ja govorim kako ja doživljavam dotične prirodne nepodobštine
mikele9 mikele9 23:22 15.05.2011

Re: Ih, Mikele...

Mik, ja ti ne zameram na ovim augmentativima, ali agrikulturetina...

Hvala Dušo na podršci, nisam ni sumnjao
nsarski nsarski 18:54 16.05.2011

Re: Ih, Mikele...

Sesili, pa ogradio sam se ja spram kišoljubaca i vetroljubaca, mogu i razumem i takve persone ali ja govorim kako ja doživljavam dotične prirodne nepodobštine

Mozda je ova poslednja nastala zbog udara komete u Sunce pre 6 dana? (Ali, gde bas tebe da zadesi!). Kratak video - samo 21. sec.


mikele9 mikele9 22:58 16.05.2011

Re: Ih, Mikele...

Mozda je ova poslednja nastala zbog udara komete u Sunce pre 6 dana? (Ali, gde bas tebe da zadesi!). Kratak video - samo 21. sec.

Izvanredno! Kratko ali slatko! A inače mene zadešavaju svakakve stvari, dajem sve od sebe da loših bude što manje.
spadalo92 spadalo92 21:20 15.05.2011

Ubi ga romantika

Pitanje prvo: Šta je uopšte i kog vraga Prever tražio/radio u Brestu tog odvratnog kišnog dana? Pitanje drugo: Ako je već bio u Brestu, što nije po svom običaju cirkao vino u nekom kafeu nego je svoje egzistencijalističkopoetskoucrnurolkuodeveno telo izlagao ogavnoj kišurini? Barbara je posebna priča. Ej, pokisla, nasmejana, razdragana! Ne upuštajući se u razmatranje njene eventualne lepote, telograđenosti, širokog osmeha lepih usnica i slično, Barbara je po mom skromnom sudu, bila ludača! Ko normalan jurca ulicama, pa i ulicom Siam u Brestu, pokis'o k'o miš i još je nasmejan i razdragan?! Ja da dobijem premiju na LOTO-u, na pamet mi ne bi palo da izletim na kišojebinu, veselim se i razdragujem. Pa još ako je kišurina kombinovana s vetruštinom, nema tih para koje bi me naterale da nos promolim iz stambene mi suvoće.


Romantičan si k'o džak cementa.
mikele9 mikele9 23:27 15.05.2011

Re: Ubi ga romantika

Romantičan si k'o džak cementa.

Dragi moj spadalo92, 'ajde da se dogovorimo: Ja sedim u kafiću, pijem produženi s mlekom i kroz pendžer te posmatram kako romantišeš po najvećem pljusku mokar do kože. Može?
spadalo92 spadalo92 04:06 16.05.2011

Re: Ubi ga romantika

Može?


E, ne može! 'ajmo ovako: Ja i ti sedimo u kafiću, ti piješ izduženi s mlekom, ja cepam rubinka i gledamo kako se napolju na kiši "deca ljube naslonjena na vrata noći" (isto Prever). Može?
mikele9 mikele9 09:01 16.05.2011

Re: Ubi ga romantika

E, ne može! 'ajmo ovako: Ja i ti sedimo u kafiću, ti piješ izduženi s mlekom, ja cepam rubinka i gledamo kako se napolju na kiši "deca ljube naslonjena na vrata noći" (isto Prever). Može?

Joooooj kako je to romantično! Može naravno. Izgleda da Rubinko doprinosi romantici, ovaj moj produženi s mlekom, IČ!
eli.lacrosse eli.lacrosse 21:36 15.05.2011

Reč

Dobra noć Mikele. Samo da se pohvalim da mi je reč poznata poodavno
Evo pesme onoga od koga sam je naučio:
mikele9 mikele9 23:37 15.05.2011

Re: Reč

Dobra noć Mikele. Samo da se pohvalim da mi je reč poznata poodavno
Evo pesme onoga od koga sam je naučio

Predivno
A dažd ili dožd je mislim stara Slovenjska reč koja se još ponegde u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji sačuvala kao arhaizam.
nsarski nsarski 23:46 15.05.2011

Re: Reč

A dažd ili dožd je mislim stara Slovenjska reč koja se još ponegde u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji sačuvala kao arhaizam.


Tada pusti Gospod, na Sodom i na Gomor, od Gospoda s neba dažd od sumpora i ognja, i zatre one gradove i svu onu ravan, i sve ljude u gradovima i rod zemaljski." (1. Mojsijeva 19,24.25)
mikele9 mikele9 23:50 15.05.2011

Re: Reč

Tada pusti Gospod, na Sodom i na Gomor, od Gospoda s neba dažd od sumpora i ognja, i zatre one gradove i svu onu ravan, i sve ljude u gradovima i rod zemaljski." (1. Mojsijeva 19,24.25)

Stari Zavet, prevod Đuro Daničić
eli.lacrosse eli.lacrosse 23:54 15.05.2011

Re: Reč

Tada pusti Gospod, na Sodom i na Gomor, od Gospoda s neba dažd od sumpora i ognja, i zatre one gradove i svu onu ravan, i sve ljude u gradovima i rod zemaljski." (1. Mojsijeva 19,24.25)

Koliko su samo Franci i Drago Orlić prozaični kad se o daždu radi, al' onda dođu do anđela…
blogovatelj blogovatelj 05:25 16.05.2011

Re: Reč

A dažd ili dožd je mislim stara Slovenjska reč koja se još ponegde u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji sačuvala kao arhaizam.


Kiša se na makedonskom kaže dožd, ali se "kiša pada" kaže vrnet.
mikele9 mikele9 09:05 16.05.2011

Re: Reč

Kiša se na makedonskom kaže dožd, ali se "kiša pada" kaže vrnet.

Tačno, i samom sebi neshvatljivo, zaboravih na Makedoniju
pnbb pnbb 21:53 16.05.2011

Re: Reč

Stari Zavet

aha, pa mora da je arhaizam, kad je iz starog
bravar92 bravar92 21:40 15.05.2011

bez naslova


Rominja sprženi dan.
Ritmično otkapljuje.
Svlači svetlost i
navlači olovne kapke
na svoj izgubljeni pogled.
Južni vetar, hukom Vožda,
ubrzava korak oluje.
Zagonetno rasplamsava
receptore po koži.
Širimo ruke i
mrsimo misli.
Čuvstvujemo ukus dožda.
Umotavamo se u svaku kap
kao u roj poljubaca vlažnih
i isparavamo! poput niti…
O, hoće li nas, bljesak munje,
namotati u klupko – kao jedno ?PS najiskrenije - u potpunosti razumem Vas tekst i saglasna sam
po svim tackama optuznice... kako za kisu, tako i za vetar:)))

mikele9 mikele9 23:47 15.05.2011

Re: bez naslova

PS najiskrenije - u potpunosti razumem Vas tekst i saglasna sam
po svim tackama optuznice... kako za kisu, tako i za vetar:)))

Blagodarim na istomišljeništvu a pošto nisam inatan i isključiv, Thanks for The Rain Waltz
stefan.hauzer stefan.hauzer 21:41 15.05.2011

.

vetar , tihi saveznik koji s' lakocom moze da podigne devojacke haljinice ...

the smiths =)

skener92 skener92 21:56 15.05.2011

Re: .

stefan.hauzer
vetar , tihi saveznik koji s' lakocom moze da podigne devojacke haljinice ...verovao ti ili ne, ali to se zove 'muski vetar'.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:57 15.05.2011

Re: .

Ja ne volim kišu. Tada padne pritisak i ja sa njim. I ne volim je zato što plače i sva je zarozana. Znam ja da bez nje ne može i to...al...ne volim.al volim

mikele9 mikele9 23:54 15.05.2011

Re: .

vetar , tihi saveznik koji s' lakocom moze da podigne devojacke haljinice ...

Stefane, Stefane mangupe jedan, vetar koristiš kao pomagača
Hvala ti za
the smiths =)

mikele9 mikele9 23:57 15.05.2011

Re: .

verovao ti ili ne, ali to se zove 'muski vetar'.

Ja verujem ali ko ga (mislim izraz) više koristi, muškarci ili žene?
nsarski nsarski 00:00 16.05.2011

Re: .

Ja verujem ali ko ga (mislim izraz) više koristi, muškarci ili žene?

mikele9 mikele9 00:17 16.05.2011

Re: .

Ja ne volim kišu. Tada padne pritisak i ja sa njim. I ne volim je zato što plače i sva je zarozana. Znam ja da bez nje ne može i to...al...ne volim.

Draga moja kako se dobro razumemo, ne samo da je kiša plačljiva i zarozana nego i nas sve zarozuje, sve ti postaje besmisleno ako pada danima
mikele9 mikele9 00:21 16.05.2011

Re: .

Da li se izduh iz podzemne železnice može smatrati vetrom, u ovom slučaju nije važno, dapače
49 41 49 41 22:05 15.05.2011

Nemam komentara,

eto; pokisao sam spolja i iznutra.

mariopan mariopan 22:28 15.05.2011

Re: Nemam komentara,

A ja volim kišu, kada je tiha , blaga i topla.
Volim i letnja nevremena koja kratko traju, umiju grad pa prestanu i onda se tople barice isparavaju u plavo, čisto nebo.
Ne volim vetar ako je jak i hladan, ali ako je vetrić koji samo zanjiše travu i donosi mirise...evo baš sada...... rascvetalih bagrema ..OBOŽAVAM

MIkele, kada si ubio romantiku ?
mikele9 mikele9 00:25 16.05.2011

Re: Nemam komentara,

eto; pokisao sam spolja i iznutra.

Pa to mu dođe kao nerešeno, kao neka ravnoteža
mikele9 mikele9 00:32 16.05.2011

Re: Nemam komentara,

A ja volim kišu, kada je tiha , blaga i topla.
Volim i letnja nevremena koja kratko traju, umiju grad pa prestanu i onda se tople barice isparavaju u plavo, čisto nebo.
Ne volim vetar ako je jak i hladan, ali ako je vetrić koji samo zanjiše travu i donosi mirise...evo baš sada...... rascvetalih bagrema ..OBOŽAVAM

MIkele, kada si ubio romantiku ?

Voleo i ja nekad davno da gacam po baricama posle letnjeg pljuska, volim miris bagrema i bez kiše ali me ti nagrdi! Prvo džak cementa, sad ubio romantiku...nemojte dobri ljudi, nije valjda romantika ankerisana za kišu, a romantika pod suncem
49 41 49 41 02:43 16.05.2011

Re: Nemam komentara,

mikele9
eto; pokisao sam spolja i iznutra.

Pa to mu dođe kao nerešeno, kao neka ravnoteža


- x - = + (minus puta minus daje plus, ali samo) u Matematici.

Zivot, nekad po matematickom, nekad po filozofskom modelu.
Nekad, ni po Babu, ni po stricevima.

U petak +36 C, vlaznost vazduha 100% - suncano.
Danas, +8 C, nije toliko vlazno; al' sa neba.

Nije to Kisa - Kisurina, ceo bogovetni dan.
mikele9 mikele9 11:04 16.05.2011

Re: Nemam komentara,

- x - = + (minus puta minus daje plus, ali samo) u Matematici.

Zivot, nekad po matematickom, nekad po filozofskom modelu.
Nekad, ni po Babu, ni po stricevima.

U petak +36 C, vlaznost vazduha 100% - suncano.
Danas, +8 C, nije toliko vlazno; al' sa neba.

Nije to Kisa - Kisurina, ceo bogovetni dan.

A najčešće po babu i stričevima strogo matematičkofilosofski
Juče za juče a danas smo daždevnjaci
jedan.kub jedan.kub 20:02 16.05.2011

Re: Nemam komentara,

mariopan
A ja volim kišu, kada je tiha , blaga i topla.
Volim i letnja nevremena koja kratko traju, umiju grad pa prestanu i onda se tople barice isparavaju u plavo, čisto nebo.
Ne volim vetar ako je jak i hladan, ali ako je vetrić koji samo zanjiše travu i donosi mirise...evo baš sada...... rascvetalih bagrema ..OBOŽAVAM

MIkele, kada si ubio romantiku ?

Ja takodje, narocito posle onih 36, 38C. Tada prija kisa i lep je mirs zemlje.
U pravu si za kisu ako pada danima udruzena sa kosavom.
Divan tekst inspirisan stihovima Prevera
mikele9 mikele9 23:24 16.05.2011

Re: Nemam komentara,

Ja takodje, narocito posle onih 36, 38C. Tada prija kisa i lep je mirs zemlje.
U pravu si za kisu ako pada danima udruzena sa kosavom.
Divan tekst inspirisan stihovima Prevera

Zahvaljujem s posebnim akcentom na miris zemlje posle kiše
mirelarado mirelarado 22:17 15.05.2011

Ветруштина

Ветар је мој најљући природни непријатељ, нарочито кошава. Ем смрзавање, ем фризура одлази у неповрат.

Кишу подносим само на филму и у песми:mikele9 mikele9 00:53 16.05.2011

Re: Ветруштина

Ветар је мој најљући природни непријатељ, нарочито кошава. Ем смрзавање, ем фризура одлази у неповрат.

Кишу подносим само на филму и у песми:

A pesma je (i film) Prva liga!!!!!
spadalo92 spadalo92 22:28 15.05.2011

Romantika

"Unutrašnja strana vetra je ona strana koja ostaje suva dok vetar duva kroz kišu." Ovako nekako je napisao Pisac. A u jednom filmu koji sam davno gledao, neko je rekao: "Ni more ni pesak neće uništiti njihovu ljubav. Ni vetar im neće zavideti..."

Budite malo romantičniji.
fantomatsicna fantomatsicna 23:01 15.05.2011

Re: Romantika

Budite malo romantičniji


Pa jeste imajte obzira prema mladjoj generaciji koja jos uvek veruje u to.Evo ja na primer volim kisu iz vise razloga
Kao prvo nebo radi za mene , zaliva bastu i to jos besplatno a ja mogu da se posvetim drugim stvarima..kao naprimer romantici.
Eh Mikele jesam se ipak nasmejala tvojoj analizi barbare ali ti ne verujem ni rec!Mislim da si i ti romantik i te kako
Pa u to ime:

mikele9 mikele9 01:00 16.05.2011

Re: Romantika

"
Unutrašnja strana vetra je ona strana koja ostaje suva dok vetar duva kroz kišu." Ovako nekako je napisao Pisac. A u jednom filmu koji sam davno gledao, neko je rekao: "Ni more ni pesak neće uništiti njihovu ljubav. Ni vetar im neće zavideti..."

Svašta pišu Pisci i neka pišu, ali brate ti ga pretera! More i nekako ali što u romantiku ufura pesak
Budite malo romantičniji.

Evo ja od sutra počinjem sa redovitim treniranjem romantike, svuda i na svakom mestu.<_<
spadalo92 spadalo92 03:53 16.05.2011

Re: Romantika

Svašta pišu Pisci i neka pišu, ali brate ti ga pretera! More i nekako ali što u romantiku ufura pesakAli tako je onaj rekao u filmu!
mariopan mariopan 10:12 16.05.2011

Re: Romantika

Budite malo romantičniji.

mikele9 mikele9 11:13 16.05.2011

Re: Romantika

Pa jeste imajte obzira prema mladjoj generaciji koja jos uvek veruje u to.Evo ja na primer volim kisu iz vise razloga
Kao prvo nebo radi za mene , zaliva bastu i to jos besplatno a ja mogu da se posvetim drugim stvarima..kao naprimer romantici.
Eh Mikele jesam se ipak nasmejala tvojoj analizi barbare ali ti ne verujem ni rec!Mislim da si i ti romantik i te kako
Pa u to ime:

Tebi priznajem, romantik sam prve vrste ali je raspisana poternica: Traži se živ ili murtav Mikele Romantik, , pa se krijem
Rasplaka me sa Crying In The Rain
tigrette tigrette 23:20 15.05.2011

Obožavam

vjetar , ali sam žestoki kišomrzac
A tek što ne volim daždevnjake!
mikele9 mikele9 11:19 16.05.2011

Re: Obožavam

vjetar , ali sam žestoki kišomrzac
A tek što ne volim daždevnjake!

I to je nešto, napola se slažemo
I ja volim daždevnjake, posebice salamandere

ivankagrump ivankagrump 23:55 15.05.2011

pesnicka sloboda

Opravdane sumnje iznosis, Mikele. Mislim da su samo dve opcije moguce: ili se taj susret na kisi nikada nije dogodio, ili je Prever slagao da je kisa padala neprestano, cak moze da se desi da nije padala uopste dok Barbara nije izasla napolje i onda ju je uhvatio pljusak nespremnu. Jer pobogu, cak i da je morala da izadje na kisu, ponela bi valjda kisobran?!


A on mislim da je mozda i sedeo u basti nekog kafea, ne secam se pominje li se u pesmi odakle ih je spijunirao?

mikele9 mikele9 11:28 16.05.2011

Re: pesnicka sloboda

Opravdane sumnje iznosis, Mikele. Mislim da su samo dve opcije moguce: ili se taj susret na kisi nikada nije dogodio, ili je Prever slagao da je kisa padala neprestano, cak moze da se desi da nije padala uopste dok Barbara nije izasla napolje i onda ju je uhvatio pljusak nespremnu. Jer pobogu, cak i da je morala da izadje na kisu, ponela bi valjda kisobran?!

Sasvim je moguće da se susret nije dogodio, Žak je cevčio vino u nekom pariskom bistrou, dosađivao se, kad odjednom pljusak a ispred rastao razgranati Brest. On o'ma papir i olovku i dok si rekao Nabukodonosor, napisa Barbaru

razmisljam razmisljam 00:16 16.05.2011

Gone With The Wind...

Мислим, мој коментар. Лепо га скројила, дотерала, затегла, па пошла да нађем пригодну песмицу. Исту нисам нашла, а када сам се, прилично незадовољна тиме, вратила, не нађох ни коментара ми.

Но, ни ми је првина да се тако штогод дешава, па ћу да поновим.
А рекох како је мало фалило да данас излепршам у двориште када је почело да пљушти и пада и лије... Волим, па то ти је...
Дочим, оне што се баве сипкањем и капљуцкањем на дуге пруге не марим.
Тако да, све је релативно.

Да, хтедох да ти испричам како

,,Пада киша на миша
у Ченти крај Тамиша...''

али, нееема.
sesili sesili 06:48 16.05.2011

Re: Gone With The Wind...

...svetlucaju barice, k'o srebrne parice! I meni je TA, kao baki, pala na pamet, Pevam je unučici. Mikele, nepravedni su u vezi romantike! Najlepša je "pod" mesečinom.
mikele9 mikele9 11:43 16.05.2011

Re: Gone With The Wind...

Mikele, nepravedni su u vezi romantike! Najlepša je "pod" mesečinom.

To Sesili, ja se baš spremao da pomenem i zvezdama osuto nebo
mikele9 mikele9 11:50 16.05.2011

Re: Gone With The Wind...

Мислим, мој коментар. Лепо га скројила, дотерала, затегла, па пошла да нађем пригодну песмицу. Исту нисам нашла, а када сам се, прилично незадовољна тиме, вратила, не нађох ни коментара ми.

Но, ни ми је првина да се тако штогод дешава, па ћу да поновим.
А рекох како је мало фалило да данас излепршам у двориште када је почело да пљушти и пада и лије... Волим, па то ти је...
Дочим, оне што се баве сипкањем и капљуцкањем на дуге пруге не марим.
Тако да, све је релативно.

Да, хтедох да ти испричам како

,,Пада киша на миша
у Ченти крај Тамиша...''

али, нееема

Evo pesmicu ti nastavila Sesili a što se tiče komentara, prvo nađeš pesmicu, sličicu... pa je ubaciš u komentar a onda nastaviš da pišeš. Tako ti se neće izgubiti uloženi trud. Meni je i ovaj komentar za
blogovatelj blogovatelj 05:29 16.05.2011

Kisa i muzika...

Uvek mi na pamet prvo padne ovo.

nsarski nsarski 09:40 16.05.2011

Re: Kisa i muzika...

blogovatelj
Uvek mi na pamet prvo padne ovo.


Meni ovo:
kukusigameni kukusigameni 09:50 16.05.2011

Re: Kisa i muzika...

A meni ovo:
mirelarado mirelarado 10:56 16.05.2011

Re: Kisa i muzika...

mikele9 mikele9 12:01 16.05.2011

Re: Kisa i muzika...

blogovatelj, Riders on the Storm
nsarski, Another Rainy Day in New York City
kukusigameni, Have you ever se...
mirelarado, RAIN

Nemam zamerke, naprotiv
nsarski nsarski 16:40 16.05.2011

Re: Kisa i muzika...

Samo za dame - kisa koja prija. It's raining men

docsumann docsumann 16:47 16.05.2011

Re: Kisa i muzika...

mirelarado mirelarado 17:29 16.05.2011

Re: Kisa i muzika...

natasavb natasavb 20:08 16.05.2011

Re: Kisa i muzika...

mikele9
blogovatelj, Riders on the Storm
nsarski, Another Rainy Day in New York City
kukusigameni, Have you ever se...
mirelarado, RAIN

Nemam zamerke, naprotiv


Evo jos jedna.:)
Ne volim kisu, nikako, ali onoj juce sam se bas obradovala. Mnogo tezak dan bio.
Ne valja samo sto je i danas nastavila. :(
blogovatelj blogovatelj 20:32 16.05.2011

Re: Kisa i muzika...

Evo jos jedna.:)


Ovo je prava pesma za ptičje vreme.
Ptičje vreme je, za one koji ne znaju, baš kao ovo iz videa Stonsa.
Dobro je samo za dve stvari.
Za ševu i za sovu.
zoja444 zoja444 20:37 16.05.2011

Re: Kisa i muzika...

kisa + vetar + gromovi + munje = adrenalin u obozavam!
spadalo92 spadalo92 20:38 16.05.2011

Re: Kisa i muzika...

blogovatelj
Evo jos jedna.:)


Ovo je prava pesma za ptičje vreme.
Ptičje vreme je, za one koji ne znaju, baš kao ovo iz videa Stonsa.
Dobro je samo za dve stvari.
Za ševu i za sovu.


I za koku...hm.
jedan.kub jedan.kub 21:36 16.05.2011

Re: Kisa i muzika...

mikele9 mikele9 23:28 16.05.2011

Re: Kisa i muzika...

Hvala Doc na Cult-ovoj kiši, zatrpaste me kišom, neću se osušiti za 20 godina
mikele9 mikele9 23:36 16.05.2011

Re: Kisa i muzika...

Evo jos jedna.:)
Nataša, za ovo: The Rolling Stones - Rain Fall Down si uvek više nego dobrodošla
Bili mladi oni, bio mlad ja, omatorili oni, omatorio ja ali još uvek volim da ih čujem
mikele9 mikele9 23:40 16.05.2011

Re: Kisa i muzika...

kisa + vetar + gromovi + munje = adrenalin u obozavam!

Ako, ako, samo nek ti seva, gromuje, vetruje i adrenalinuje, obožavaj ko luda Barbara i Džin Keli a možeš i da pevaš i igraš
natasavb natasavb 23:47 16.05.2011

Re: Kisa i muzika...

zatrpaste me kišom, neću se osušiti za 20 godina


Evo onda malo sunca
P.S. Drago mi je za Stonse. Bolje te nasla.
zoja444 zoja444 23:59 16.05.2011

Re: Kisa i muzika...

mikele9
Ako, ako, samo nek ti seva, gromuje, vetruje i adrenalinuje, obožavaj ko luda Barbara i Džin Keli a možeš i da pevaš i igraš


Mikele, ovo sto Vi propagirate je cist konformizam.
ne pristaje to jednoj umetnickoj dusi.

mikele9 mikele9 13:07 17.05.2011

Re: Kisa i muzika...

Mikele, ovo sto Vi propagirate je cist konformizam.
ne pristaje to jednoj umetnickoj dusi.


Draga Zoja šta bih dao za jedan pristojan konformizam, ali ne da mi se
Pristajao bi on mojoj umetničkoj duši itekako
zoja444 zoja444 13:12 17.05.2011

Re: Kisa i muzika...

mikele9


sonja.m sonja.m 06:36 16.05.2011

afrika

Mikele, nista ti ne preostaje drugo,
nego da se pretvoris u lastu
i da doletis u Afriku.
sesili sesili 06:49 16.05.2011

Re: afrika

Pa da tamo sadi papriku!!!
spadalo92 spadalo92 07:25 16.05.2011

Re: afrika

sesili
Pa da tamo sadi papriku!!!Znate onu žutu,
malu ali ljutu.
sonja.m sonja.m 07:40 16.05.2011

Re: afrika

sesili
06:49 16.05.2011 / *novo
Re: afrika
Pa da tamo sadi papriku!!!


... malu, ali ljutu...


auuuuuu
nisam videla da me spadalo pretekao!
sesili sesili 08:09 16.05.2011

Re: afrika

...finu ali ljutu!
mikele9 mikele9 12:04 16.05.2011

Re: afrika

Mikele, nista ti ne preostaje drugo,
nego da se pretvoris u lastu
i da doletis u Afriku.

Koliko odmah počinjem transformaciju u ticu lastavicu
mikele9 mikele9 12:08 16.05.2011

Re: afrika

...finu ali ljutu!

Mnogo volim ljute paprike i fine i male i žute i crvene, sve leskovačke ali ako odem u Afriku ništa neću da sadim, ima samo da berem
spadalo92 spadalo92 07:31 16.05.2011

Zavisi kako gledaš na stvar

Ovako Mikele vidi kišu kroz kafićki pendžer:A ovako kišu vidi Leonid Afremov

antioksidant antioksidant 09:07 16.05.2011

Re: Zavisi kako gledaš na stvar

лепа је киша
кад је гледаш кроз прозор
посматраш се изнутра
ружна је киша кад мораш напоље
старке не реагују најбоље на кишу

stefan.hauzer stefan.hauzer 10:12 16.05.2011

Re: Zavisi kako gledaš na stvar

antioksidant
старке не реагују најбоље на кишу


nazalost,to je tako tacno(a nije da nisam probao da ih furam po kisi...

nesto novo =)
spadalo92 spadalo92 10:51 16.05.2011

Re: Zavisi kako gledaš na stvar

stefan.hauzer
antioksidant
старке не реагују најбоље на кишу


nazalost,to je tako tacno(a nije da nisam probao da ih furam po kisi...

nesto novo =)


Pa izuj ih...
st.jepan st.jepan 10:58 16.05.2011

Re: Zavisi kako gledaš na stvar

spadalo92

Ovako Mikele vidi kišu kroz kafićki pendžer:
A ovako kišu vidi Leonid Afremov

Ako je Mikele vidi tako, onda je milion puta talentovaniji od tog Afremova (bez obzira što je ono gore fotka).
mikele9 mikele9 12:11 16.05.2011

Re: Zavisi kako gledaš na stvar

Ovako Mikele vidi kišu kroz kafićki pendžer:
A ovako kišu vidi Leonid Afremov

Slično je vidimo ali mi se čini da Leonid voli kišumikele9 mikele9 12:23 16.05.2011

Re: Zavisi kako gledaš na stvar

лепа је киша
кад је гледаш кроз прозор
посматраш се изнутра
ружна је киша кад мораш напоље
старке не реагују најбоље на кишу

To AO, taman sam počeo da nosim starke a danas moram ponovo u bakandže

Arhiva