Budućnost| Društvo| Ekonomija| Politika| Sex

Prezident je čaroban

alexlambros RSS / 16.05.2011. u 15:11

AleXandar Lambros

Joj, što je milica. Ovaj naš Madam prezident. Sad mi baš nešto krivo što sam onolko lajao i ostaje mi samo da se nadam da sav ovaj naš sarkazam kojim ga zasipamo, samo zato što iz ovog blata u kome smo nismo u stanju da duhovnim očima (jer ništa nije onako kako se čini) dopremo do neslućenih visina njegove državničke vizije, nismo doprineli nekoj novoj bori oko njegovog osmeha po meri PR agencija i pogleda uprtog u bolju budućnost koja, evo, samo što nije. Dušica. Ja mislio on bezobrazni šalabajzer kad ono ... jedna tankoćutna vajldovska duša, mi u blatu a on zagledan u zvezde. Shvatio sam da sam sve vreme gazio po snovima čoveka koji sanja da bude lider.

Ne mogu da se načudim da mi je bilo potrebno 11 godina da skontam njegovu veličinu. A imao sam vremena natenane da kontempliram, nije da nisam. Jer za tih 11 godina ništa se nije dešavalo, pa sam po drevnom običaju plemenitih Grka koji su dokolicu i blagostanje držali kao prvi preduslov za bavljenje filozofijom, mogao da kontempliram do mile volje.

Šibneš CV na dva il tri mejla dnevno, na konkurse koji su pretekli partijsku preraspodelu, a to su obično oni s beskrajnim probnim radom bez ikakvih nadoknada uz široku ponudu maltretmana s repertoara mobinga. Ko da mi je to pa neki posao! Ostatak vremena čekaš .... strane investicije, zakonske regulative, nove puteve, aerodrome, metroe, vazdušne, rečne i kosmičke luke, mostove, pruge, okretnice, zaobilaznice, D&G, JPG, H&M, Ikea-u, Japance, Nemce, Kineze, Ruse, Francuze (pa ko prvi stigne da nam utrpa milijarde i pootvara fabrike, jer ne možemo sve da ih primimo, nemamo ih gde), da povataju i pozatvaraju ovo preostalih par sitnih krimosa što se još uvek kriju (ostale je već sustigla spora ali slepa srpska pravda), da se otvori još koja nacionalna agencija (recimo jedna za cvetanje noćurka pa da se lepo okupe stručnjaci, naprave projekat, izdaju dozvolu i prate cvetanje noćurka, po regionima naravno, jer ne cveta noćurak isto u Banatu ko u Pomoravlju a u Sandžaku tek da ne pričam, tamo priroda diše u ritmu mesečevog kalendara pa treba uzeti u obzir i te fine kulturošloške razlike sem ako noćurak nije u suprotnosti s učenjem proroka) ... EU nije raj ali nema alternativu pa je svako nestrpljenje da se tamo uđe potpuno neshvatljivo. Gde žurite, ionako ćete kukati da izađete jednom kad uđete? Ko ne veruje, evo mu beli šengen pa nek izvoli nek ode i vidi. 

I u tom čekanju ja zapadoh u sarkazam. A Madam Prezident kaže da sarkazam ne rešava probleme. I, u pravu je čovek. Života mi. Kad god sam hteo da rešim neki problem ispreči mi se sarkazam. Javim se na oglas, sjebe me sarkazam. Dobijem ideju za neki poslić, sve lepo isplaniram, na kraju me sjebe sarkazam. Pokrenem neku akciju, drže me polet i entuzijazam neko vreme a onda me dotuče sarkazam. Rešim da letujem u Španiji, drži me rešenost do samog leta, al onda me u poslednjem trenutku savlada sarkazam. Sednem da pišem, dok stignem do kraja odnekud se opet pojavi prokleti sarkazam. Uključim TV, još se ni ne zagreje ja već potonuo u sarkazam. Izađem da prošetam, dok se vratim već se davim u sarkazmu. Mene sarkazam uvati već ujutru na putu do Maxija, šta više da vam pričam.

Ali, znam u čemu je štos. Čekanje izaziva dokolicu a dokon um je đavolovo igralište a đavo više voli sarkazam nego veronauku u školama, Amfilohijeve propovedi i Cecine posete manastiru zajedno.

A Madam Prezident kaže da je sarkazam poslednja stvar koja nam je potrebna baš sada kad smo na domak i od EU, i od stranih investicija, i novih radnih mesta i infrastrukturnih projekata, i višeg standarda koji je već počeo, druga stvar je to što još samo malo pa ćete ga i konkretno osetiti. Ali, ako nastavite da gušite sa sarkazmom ovako uporno kao ja, možda ga uopšte i ne osetite, iako viši standard već uveliko traje, jer takva je priroda sarkazma, sprečava čoveka da vidi sve lepe stvari oko sebe.

A šta sam sve mogao za ovih 11 godina, samo kad pomislim. Mogao sam lepo da promenim nekoliko stranaka, za to vreme bih u jednoj sigurno, s obzirom na količinu mog sarkazma, postao barem portparol. A možda i još koješta drugo, neki savetnik recimo. Mogao sam da emigriram i western unionom rođacima da šaljem pare i jačam devizne prilive zemlje. Do Brisela sam pešice mogao da stignem za 11 godina. Čuj Brisela. Ali, jok ja, ubi me pusti sarkazam.

Međutim, sad sve menjam. I za to imam Madam Prezident da zahvalim i nikom drugom. Kaže čovek da nezaposlenost u Španiji i Irskoj raste a eto oni su u toj jebenoj EU. A mi kukamo. A šta tek treba da rade oni u Ruandi, Ugandi i Džibutiju? Kladim se u šta hoćete da je njima Srbija pogled u budućnost. Jeste, ali mi smo u Evropi a ne subsaharskoj Africi, već čujem da gunđate. To su prve naznake sarkazma, odmah da vam kažem, i pre nego što trepnete ima čitavog da vas preplavi. Ja valjda to najbolje znam, doktorirao sam sarkazam.

I kakve blage veze ima što smo mi u Evropi a oni u subsaharskoj Africi? Svet je jedna celina ... Nijedan čovek nije ostrvo. Možda je baš treptaj krila jednog leptira na livadama Šumadije okinuo uragan u Americi. Jer evo kako su se nemiri u severnoj Africi odrazili na ekonomiju Srbije. Više Srba beše tamo zaposleno nego u mnogim južnim opštinama i ako smo već na nogama pretutnjali cunami svetske krize ne znači da treptaj krila nekog afričkog leptira ne može da nas obori. Kakav zen. Prezident je čaroban. Tako topao, nežan i predivno svoj. I kad me grli sve je u redu. I sajt mu je bolji od Ledi Gaginog.

I zato ću da batalim sarkazam jer ne želim da urušavam srpsku makro ekonomsku stabilnost. Ovo makro u oba značenja. Ima da namestim osmeh ko Madam Prezident. Ima najbolje da izgledam baš onda kad mi je najgore. Ujutru čim otvorim oči ima da mantram kako napredujem svakoga dana u svakom pogledu. I feng šui žabu ću da kupim i triput dnevno da je trljam po leđima, što mi teško? Diplomu da raspakujem i stavim u ugao karijere, hvatač vetra da okačim u predsoblje kraj ulaznih vrata, mirisne štapiće da zapalim ...

Ili samo zapalim  ...

 

 

Atačmenti



Komentari (22)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nikolic777 nikolic777 15:22 16.05.2011

stvarno je...

čaroban

preporuka
appendix appendix 17:25 16.05.2011

Re: stvarno je...




stojadinovicp stojadinovicp 15:23 16.05.2011

Ili samo zapalim ...

... samo zapali, nema u ovoj moralnoj močvari više nade
mariopan mariopan 16:05 16.05.2011

Re: Ili samo zapalim ...

...samo zapali


Edit:
Ne verujem da je jedan čovek sposoban da smisli toliko gluposti odjednom, mislim da je to "sabrano delo" raznih savetnka+prezident... tolika glupost nije moguća ? Budući da je Prezident samo marioneta koja izgovara zadati tekst nije nužno potrebno da ima i mozak?
appendix appendix 17:08 16.05.2011

evropa

svi ćemo mi u evropu pre ili kasnije, zavisi samo ko se kako snadje...

mikele9 mikele9 18:45 16.05.2011

Re: evropa

Moamer od srca podržava Vizionara Milicu na putu u Evropu:


Sofroniye Sofroniye 18:16 16.05.2011

Sarkazam

Nema veze bitno je da jos malo pa cemo biti prvi u tenisu sto rece neko na B92 komentarima :)
dolybell92 dolybell92 22:18 16.05.2011

Re: Sarkazam

Sofroniye
Nema veze bitno je da jos malo pa cemo biti prvi u tenisu sto rece neko na B92 komentarima :)


Nažalost nećemo biti MI nego ON...
a ON odavno ne stanuje OVDE...
Sofroniye Sofroniye 13:37 17.05.2011

Re: Sarkazam

dolybell92
Sofroniye
Nema veze bitno je da jos malo pa cemo biti prvi u tenisu sto rece neko na B92 komentarima :)


Nažalost nećemo biti MI nego ON...
a ON odavno ne stanuje OVDE...


Zato i jesam stavio kao temu sarkazam :)
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 22:07 16.05.2011

Sarkazam, Narodni neprijatelj #1

Ili samo zapalim ...


Get scared! Get really scared!

                     
fantomatsicna fantomatsicna 07:12 17.05.2011

Jos jedan

blog pun zalosti...
sanja9015 sanja9015 08:06 17.05.2011

:-)

Njemu smo lepi i jaki ko stene!
bocvena bocvena 08:39 17.05.2011

A gde ima da se kupi

ova feng šui žaba?
Mnogo je cakana.
I jedan hvatač snova na poklon.

Ommmm...
alexlambros alexlambros 10:45 17.05.2011

Re: A gde ima da se kupi

ova feng šui žaba?
Mnogo je cakana.


pa imas po tim dzidza bidza radnjicama ... ja video u jednoj nize muzeja Jugoslavije, bocno od skupstine .... ima jedna ogromna od jedno metar, meni takva treba ....

stavis joj evro u usta, u cosku finansija, i trljas je po ledjima povremeno ....
bocvena bocvena 10:54 17.05.2011

Re: A gde ima da se kupi


Ma meni ne trebaju pare.

Meni treba da se svekar otkoči (ne mogu da ga šaljem kod Tomičinog hirurga u NemačkU) i ćerka izleči masnu kosu. No se bojim da će feng šui bog misliti da ga zahebavam:)

Kakve sve ovo ima veze sa Madam Prezident? Nikakve.
I mene ubi taj sarkazam.
ja_zzy ja_zzy 11:44 17.05.2011

Re: A gde ima da se kupi

alexlambros

stavis joj evro u usta, u cosku finansija, i trljas je po ledjima povremeno ....


ne znam da li je moja mama trlja po ledjima, samo znam da je, iz nekog razloga, drzi na sudoperi uplasila sam se kad sam prvi put videla, nisam znala cemu TO sluzi



a u Sandžaku tek da ne pričam, tamo priroda diše u ritmu mesečevog kalendara


arianna arianna 09:35 17.05.2011

Budućnost

jedna od priča ovih dana-izvinjavam se autoru bloga za trol

generacija maturanata ovih dana završava svoje školovanje i na pitanje šta dalje?- dali su sledeće odgovore

jedna grupa odličnih učenika, kao što sam već negde na blogu napisala, sprema sa da traži preko neta, gej osobe iz zapadne Evrope kako bi skopili brak -zbog papira

nekolicina srednjoškolaca ima ideju da se ožene i udaju sa vlastitim dedama i babama - da, dobro ste pročitali!!! koje su ostale udovice ili udovci i imaju penzije, kako bi imali bilo kakva primanja u budućnosti. Roditelji ih u tome podržavaju!!!

takodje par njih je odgovorilo da neke od verskih zajednica sa svojim delovanjem u Srbiji traže buduće propovednike (ili kako se već zovu) kojima će obezbediti auto, posao, parohiju, edukacije i putovanja u inostranstvo. Uslov za ovo je minimum srednja škola i potpuni pristup zajednici.

i još jedan orginalan odgovor na pitanje šta dalje? bio je : "želja mi je da odem u zatvor!?"
na začudjen izraz lica ispitivača , učenik sasvim pribrano odgovori:
"nemam nikog, nemam roditelje, kuću, centar za soc. rad o meni više nije u obavezi da se brine jer imam 18 godina, a tamo ću barem imati stan i hranu, i ako znate pomozite - šta treba da uradim da bi dobio što dužu kaznu?"

studiranje, legalan posao, porodica - za mnoge su misaona imenica

westvleteren westvleteren 22:56 17.05.2011

Re: Budućnost

šta treba da uradim da bi dobio što dužu kaznu?



Hm, ako je mislio da prebije snimatelja B92 ili da ukrade nekih 6 miliona evra onda neka odmah odustane. Za to se dobija samo kućni pritvor.
angie01 angie01 12:31 17.05.2011

A Madam Prezident kaže da sarkazam

ne rešava probleme.

U Srbiji je ovo cinizam najgore vrste!

ps- zabicu ne smes kupiti- mora neko da ti je pokloni, stavis konvertibilnu valutu zabici u usta, okrenes prema sebi i gladis joj ledja! Cist sex!
dolybell92 dolybell92 15:01 17.05.2011

Model

srpskog puta bilo kuda...

alexlambros alexlambros 15:10 17.05.2011

Re: Model

srpskog puta bilo kuda...


meni izgleda ko ta famozna zaobilaznica ...
oko EU
maca22 maca22 20:19 17.05.2011

Re: Model

Ovo je off topic na ovu temu, ali je on topic na druge teme o kojima se ovde pise, pa ću okačiti. (a i nemam gde)

Kanibalizam: tabu ili tradicija?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana