Društvo| Ljudska prava| Putovanja| Reč i slika| Religija

Kud koji mili moji

alexlambros RSS / 19.05.2011. u 08:09

AleXandar Lambros

Treba da rešavam pitanje papira u dogledno vreme. Tako da razmatram sve mogućnosti jer ovo „idi mi dođi mi" s belim šengenom ne može večito da traje a kako stvari stoje nije isključeno ni da šengen ponovo pocrni. Crni mi.

Naravno, pada mi na pamet i azil. Čujte, da se ne lažemo ... Novčana pomoć koju azilanti na zapadu dobijaju mnogo je veća od mesečne plate mnogih u Srbiji (i moje), ukoliko ste dovoljno srećni uopšte da je imate (jer stalno mi se naglašava da budem srećan s ovim kikirikijem jer neko nema ni to a i treba da znam da uvek ima ko ‘oće ako ja neću). Tako da, ne vidim zbog čega bi se neko pravdao i folirao i objašnjavao je li pravi ili lažni azilant. Azilant je, nego šta je s 200 ili 300 evra mesečno. Belo roblje, šta drugo?

I tako, sedim u jednom pariskom lokalu, baš ko u onoj šansoni, i s francuskim prijateljima razmatram koje su mi opcije na raspolaganju. Svi umorni, sem mene. Cimam ih čitav dan, još samo ovo, još samo ono, obećavam da sedamo za kafu čim vidim još samo ovu jednu stvar ... i tako u beskraj. Zadovoljni su što su u patikama, kažu popadali bi da nisu. I ubeđuju me da je doći u Pariz na nedelju dana jedna stvar a sasvim druga živeti u njemu. Prekinite molim vas! Treba vas sve u Srbiju na jedno dva meseca pa onda da vidite!

Dok čekamo kolače koji su naručeni kako bi kupili malo vremena jer sam se ja već naoštrio da se krene dalje u obilazak, na pamet mi pada prva zamisao.

D'asile esthétique!

„Quoi?" - gledaju me bledo.

Pokušavam da objasnim. U našim rekama ne gaje se ribe već plastične boce, po drveću ne cvetaju pupoljci već vise dronjci plastičnih kesa, auto i ostali krupni otpad odlaže se po proplancima i šumarcima, što lepši proplanak, po mogućstvu neki sa potočićem, to bolje (i ne, nije nikakva instalacija u pitanju! Ah, ti Francuzi!). Gradom te jure gigantske silikonske sise ko u onom filmu Vudi Alena, i prete da te raznesu ako te sustignu. S balkona smrdi kiseli kupus i vire zarđale bicikle, kineske gaće prodaju se po kartonskim tezgama, spomenici i biste se žrvljaju, čukaju, zapišavaju, kradu i pretapaju, hodajuća meta si gladnih pasa lutalica i od proklizavanja psećim govnima možeš da treniraš za klizanje na ledu za zimske Olimpijske a urbanizam kao koncept uopšte ne postoji - završavam svoj monolog i srčem kafu u sred ovog urbanističkog raja u kome sam se obreo i ne želim da ga napustim. Eto. A ja, em sam rođeni, em profesionalni esteta. A Francuska zemlja koja je lepo uzdigla na nivo kulta. Nisu li to razlozi da mi se odobri estetski azil?

Nije im jasno.

„Ne shvatate", produžavam. „Na delu je organizovan zločin protiv lepote. Ne radi se samo o tome da se audio-vizuelno-urbanistički užas planski i sistematski širi već se i preživele oazice lepote dosledno uništavaju", kažem i vadim mobilni da im pokažem fontanicu u beogradskom Pionirskom parku, pre i posle intervencije.

Voilà!

„ Cccccc", cokću u neverici gledajući kako je bazenče od grobljanskog mermera i kineskih fluorescentskih creva zanavek unakazilo jednu od svega nekoliko beogradskih fontana. Što reče moja dobra prijateljica, čudo joj nisu stavili silikonske sise i svetleće oči.

 

posle
posle
pre
pre

 

 

 

 

 

 

Slučaj je jak i sasvim neverovatan, slažu se, ali misle da francusko zakonodavstvo ne poznaje kategoriju estetskog azila. Pokušavaju da pomognu - psihofizičko zlostavljanje ima mnogo veće šanse.

Pa što ne kažete?!

Mentalno sam zlostavljan na dnevnoj osnovi. Kad god naš predsednik zine, a voli da laprda, jer voli samog sebe da sluša i samom se sebi divi, to je čista mentalna tortura! Ma da je samo on. Ministri, savetnici, eksperti, portparoli, sekretari, poslanici, direktori ... i ne, ne možeš da izbegneš. Zaskaču te sa svih strana - novina, radija, TV-a, iskaču iz poštanskih sandučića, saleće te podmladak po ulici, gde god se makneš prati te senka nekog partijskog debila koji te ubeđuje, preti, vuče, smara, davi, kenja ... Evo Slobodan Homen npr.

Misle da nemam slučaj. Njima to zvuči kao parlamentarna demokratija.

Neka diskriminacija, proganjanje, tako nešto?

Ima i toga. Ja sam ateista.

Da, pa šta?

Kako pa šta? Živim u džamahiriji u kojoj su se popovi izlaktali u ama baš svaku moguću instituciju a boga mi uteruju egzorcističkim žarom i svim sredstvima. Saleću me džinovske krstače, ikone još samo u Mc Donalds-u ne kače, fanatici me bombarduju porukama i mejlovima, život je organizovan oko verskih praznika (od Mitrovdana do Petrovdana, Obrezanije, Vavedenije, Uspenije, Vaskrsenije, Vavedenije, Epifanije, Gospojina velika i mala .... ), gledaju me mrko kad jedem burek a post je, odbijam da se krstim, popovima ljubim ruku i puštam ih u kuću i to je ultimativni dokaz mog komunizma, nacizma, satanizma, koječega ... Aman mi ne verujete? Evo pogledajte šta piše na sajtu za online prodaju ....

 

zabranjeno propagiranje ateizma
zabranjeno propagiranje ateizma

Još malo pa će i slovo „A" da nam prišivaju.

A možda krenu da nam prišivaju i „A" kao azilant. Genijalac Homen možda dođe i na tu zamisao. „A" - azilant, dakle taj ‘oće da bega, drž te ga, nedajte mu da pređe granicu! Jer srpski azilanti su lažni, kleveće i laže svako ko kaže da ovde nije divno. Na koliko ‘oće da ide? Deset dana? Nek pokaže 500 evra!

 

Nema? Lažni azilant, drž ga!

Majko mila! Aj u zdravlje zemljaci! Kud koji mili moji!
 

Atačmenti



Komentari (52)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

stojadinovicp stojadinovicp 08:22 19.05.2011

Nice!!!

mikimedic mikimedic 08:33 19.05.2011

"lazni" azilanti

dobro, shvatam tvoj tekst kao dobar humor na ozbiljnu temu.

neverovatno je koliko besmislenih izjava kako nasih tako i eu zvanicnika ima ovim povodom.

samo nekoliko razjasnjenja:

u izbeglickom pravu postoje tri kategorije lica na koje se odnosi azil -

trazioci azila
izbeglice
odbijeni trazioci azila

nikakvi 'lazni' niti 'pravi' 'azilanti' ne postoje niti mogu da postoje.

postoje samo izbeglice koje su taj status dobili na osnovu proganjanja u zemlji porekla po jednom od pet osnova (rasna pripadnost, religiozna pripadnost, drzavljanstvo, politicko misljenje, pripadnost odredjenoj socijalnoj grupi).

nas mup, cini mi se, je dao nekoliko izjava da zemlje eu treba da dostave spiskove 'azilanata' kako bi ih krivicno gonili - ovo je nesto zaista neverovatno. apsolutno je neprihvatljivo da zemlja azila dostavlja podatke zemljama porekla - to bi podrlo samu sustinu medjunarodnopravne zastite izbeglica.

isti taj mup (treba da) sprovodi proceduru za priznavanje statusa izbeglica licima koji zatraze azil na teritoriji srbije - zamislite sada da oni dostave podatke o tim licima zemljama odakle su ti ljudi izbegli? strasno mi je i da pomislim da takav nivo razmisljanja moze da postoji.

sa druge strane i zemlje eu postavljaju zahteve koji su na nivou ovakvih stavova iz srbije (cak mi ovo deluje kao uzrocno posledicna reakcija) - potpuna neboluza i otvoreni poziv zemlji porekla da krsi ljudska prava svojih drzavljana. cinizam bez presedana.

naime, sustina medjunarodnopravne zastite izbeglica je da svako moze da trazi azil u bilo kojoj drzavi, i ta drzava je duzna da zahtev za azil razmotri. nista vise, nista manje od toga. naglasak je na 'svako' i na 'bilo kojoj drzavi'. i naravno da zemlja u kojoj se trazi azil ne sme da obavestava zemlje porekla o tome.

situacija u kojoj clanice eu traze od bilo koje druge drzave da preduzme mere da njeni drzavljani ne dolaze i ne traze azil prestavlja drasticno krsenje ljudskih prava. posebno pitanje je koje su to uopste konkretne 'mere' koje bi takva drzava mogla da preuzme.

o tome jeste govorio djelic i ta izjava je potpuno na mestu - navevsi primer 'da li treba srbija rome da skida iz autobusa' - i tu je apsolutno u pravu.

zemlje eu mogu, ako to zele, da proglase srbiju 'za bezbednu zemlju porekla'. iako je taj koncept prilicno sporan u izbeglickom pravu on postoji - zahtevi se odbijaju u ubrzanoj proceduri jer je u pitanju 'manifestly unfounded claim'. npr. drzavljani eu iz jedne clanice ne mogu da traze azil u drugoj - sto jeste krsenje konvencije o izbeglicama iz 1951, ali se tolerise u evropskoj uniji. zemlje eu slicne mere imaju i prema drugim drzavama, ali se tako nesto (uglavnom) ne pominje u vezi srbije.

umesto toga od srbije se trazi da ogranici kretanje svojim drzavljanima!!!

onda naravno od strane nase drzave stizu zaista briljantni odgovori...

problem trazilaca azila iz srbije nije i ne moze biti problem srbije, to je iskljucivo problem eu koji oni moraju sami da resavaju, a ne cinicno da prepustaju loptu zemlji porekla. to je problem evrope, a nas problem je sto na njihove zahteve nasedamo i tretiramo ih kao svete krave.

mnoge organizacije koje se bave ljudskim pravima optuzuju eu da je postupak prema traziocima azila znacajno otezan i u nekim okolnostima predstavlja predstavlja drasticno krsenje ljudskih prava (recimo primer grcke), ali to nije razlog prebacivati loptu na teren zemlje porekla.

ako eu drzave smatraju da je srbija bezbedna zemlja, zasto je onda ne proglase za takvu? ako je ne smatraju za bezbednu, onda svako ali bas svako ko podnese zahtev ima pravo da taj zahtev bude razmotren, a ne da eu trazi od srbije da gradjanima zabranjaju izlazak iz zemlje ili da nam dacic proverava da li imamo osiguranje.

to je posao madjarskog pandura, a ne srpskog. dokaz vise da schengen puca, a sa njim i sama eu.

o uvodjenju 'border controls' unutar same eu i da ne govorimo. odlican tekst u guardianu

interesantna je i najnovija uredba - jos malo pa cemo imati izlazne vize. oh da, postojale su nekad davno, a u sovjetskom savezu skoro do samog kraja (pa i danas je prilicno tesko dobiti ruski 'medjunarodni' pasos (jer oni imaju i dalje i unutrasnji i medjunarodni).

a vidim onog iz svedske ambasade juce u skupstini kako odobrava najnovije mere, i zahteva striktnu kontrolu granice. cestitam dacicu, polako ali sigurno preuzimas posao ministra unutrasnjih poslova svedske.

by the way, azil nije ekskluziva evropske unije - onaj ko je stvarno ugrozen pretpostavljam da ce traziti azil tamo gde mu je najblize, u crnoj gori, bosni ili makedoniji. i ta 'razvijena evropska zemlja' bi ga prvo upravo to i pitala - zasto ne trazi azil u prvoj bezbednoj zemlji, ako smatra da je ugrozen u srbiji?

mislite o tome pre nego sto formirate misljenje o ovoj temi.

buba_truba buba_truba 09:42 19.05.2011

Re: "lazni" azilanti

Bravo, mikimedicu, za ovo stručno i jasno objašnjenje. Svaka čast!

Da ne bude kako te samo hvalim , nije po naški , moram da te pitam kao jezičkog čistunca: nisi li mogao da upotrebiš neki bolji izraz od onog dole boldovanog? Rogobatno je, bre, ako je uopšte ispravno da se tako kaže.
mikimedic
o tome jeste govorio djelic i ta izjava je potpuno na mestu - navevsi primer...

Ja bih rekla: "navodeći primer". Eto, malo da zakeram...
mikimedic mikimedic 11:25 19.05.2011

Re: "lazni" azilanti

Ja bih rekla: "navodeći primer". Eto, malo da zakeram...


a ja se potpuno slazem sa tobom - as guilty as charged... bolje je reci navodeci'.





thebee269 thebee269 11:56 19.05.2011

Re: "lazni" azilanti


problem trazilaca azila iz srbije nije i ne moze biti problem srbije, to je iskljucivo problem eu koji oni moraju sami da resavaju, a ne cinicno da prepustaju loptu zemlji porekla. to je problem evrope, a nas problem je sto na njihove zahteve nasedamo i tretiramo ih kao svete krave.

u ovome je sustina svega...
apacherosepeacock apacherosepeacock 12:08 19.05.2011

Re: "lazni" azilanti

thebee269

problem trazilaca azila iz srbije nije i ne moze biti problem srbije, to je iskljucivo problem eu koji oni moraju sami da resavaju, a ne cinicno da prepustaju loptu zemlji porekla. to je problem evrope, a nas problem je sto na njihove zahteve nasedamo i tretiramo ih kao svete krave.

u ovome je sustina svega...



Sve sto je mikimedic napisao stoji i slazem se, osim cinjenice da s te srane sveta imaju odresene ruke sebe da zastite (a azil politika je jedno od presudnih pitanja stranaka za izbore, desnica, pa i ekstremna, u usponu) kao i da pronadju svaku rupu u zakonu ne bi li sveli azilante negde na nulu po mogucstvu (karikiram ali malcice). Jednostavno, moze im se. Srbija ne naseda, vec zna sta ce se dogoditi ako svoje probleme u ovom (i jos mnoge druge) slucaju stavi ispred njihovih.
mikimedic mikimedic 12:53 19.05.2011

Re: "lazni" azilanti

Sve sto je mikimedic napisao stoji i slazem se, osim cinjenice da s te srane sveta imaju odresene ruke sebe da zastite (a azil politika je jedno od presudnih pitanja stranaka za izbore, desnica, pa i ekstremna, u usponu) kao i da pronadju svaku rupu u zakonu ne bi li sveli azilante negde na nulu po mogucstvu (karikiram ali malcice). Jednostavno, moze im se. Srbija ne naseda, vec zna sta ce se dogoditi ako svoje probleme u ovom (i jos mnoge druge) slucaju stavi ispred njihovih.


uglavnom se slazem sa tvojim komentarom osim u ovom poslednjem delu. mozda sam rec 'naseda' malo nesrecno upotrebio, ali stojim iza toga da su ljudska prava najvisa kategorija prava, i ne mogu biti zrtvovana cak ni za racun bezviznog rezima.

potrebno je naci pravi balans koje 'mere' usvojiti a da ne dodje do krsenja nicijih prava - ja jedini izlaz vidim u dijalogu koji ne moze sadrzati zahtev zemalja eu srbiji da na bilo koji nacin ogranicava slobodu kretanja svojih drzavljana.

jedna konkretna mera bi bila (ovo sam procitao u jednom od komentara na vesti) da srbija po hitnom postupku organizuje prevoz/povratak lica kojima je zahtev za azil odbijen.

ja bih na to dodao jos da zemlje eu moraju naci najefikasniju proceduru kako bi resile zahteve za azil (a da pri tome ne ugroze prava onih koji bi eventualno zaista ispunjavali uslove za izbeglicki status), i da za one koji su odbijeni uvedu zabranu povratka u drzave sengena u odredjenom periodu (ili cak trajno). to ne bi bilo nista sporno.

nikakve 'mere' koje bi predstavljale kontrolu pri izlasku iz zemlje (osim redovne pasoske i carinske kontrole) ne smeju da postoje i predstavljale bi krsenje ljudskih prava drzavljana srbije, pa makar bile uvedene i na zahtev eu.

ako ce posledica toga biti da bude uveden vizni rezim - so be it.

bolje je da svedska ambasada proverava da li imamo pare da idemo u svedsku, nego da to radi nas pandur na granici sa madjarskom, a na svedski zahtev.
dsk007 dsk007 19:39 19.05.2011

Re: "lazni" azilanti

pa, ako istrajavamo, onda je pravilno : s tobom.
ne : "sa tobom"






buba_truba buba_truba 21:33 19.05.2011

Re: "lazni" azilanti

dsk007
pa, ako istrajavamo, onda je pravilno : s tobom.
ne : "sa tobom"

Ako bi već da istrajavaš, gde piše da je "pravilno: s tobom.
ne : "sa tobom""
Link?
Ili bar citat. O'li da ti verujemo na reč, ha?!
maca22 maca22 22:31 19.05.2011

Re: "lazni" azilanti

Gramatike to sto velis da je pravilo opovrgavaju. :)
dsk007 dsk007 23:04 19.05.2011

Re: "lazni" azilanti

pismenima ne treba link, a ni reč.
znaju.



dsk007 dsk007 23:06 19.05.2011

Re: "lazni" azilanti

kad čujem : veliš..smrkne mi se um.
maca22 maca22 23:11 19.05.2011

Re: "lazni" azilanti

Potražite pomoc. :)
buba_truba buba_truba 23:26 19.05.2011

Re: "lazni" azilanti

dsk007
pismenima ne treba link, a ni reč.
znaju.

dsk007
kad čujem : veliš..smrkne mi se um.

Veliš ne veliš, deluješ kao da ti je um smrknut. Naspavaj se, a sutra potraži pomoć.

Edit: maco, ote mi reč iz usta.
dsk007 dsk007 23:31 19.05.2011

Re: "lazni" azilanti

buba - maco, drugarice frustrirane, can't help you at all!
maca22 maca22 18:49 20.05.2011

Re: "lazni" azilanti

Svasta ce se ovde registrovati. :)
ivankagrump ivankagrump 02:27 21.05.2011

Re: "lazni" azilanti

Vazeci? pravopis veli, t. 94a(3):

"U ovome nema razradjenih pravila i norma je samo okvirna i savetodavna, a izbor zavisi od stilisticke ocene. U interesu postojanosti naseg knjizevnog izraza moze se preporuciti da se odrzava oblik 's' u obicnim vezama sa imenicama, pridevima i zamenicama, ako za to nema kakve izgovorne i smisaone smetnje*"

* recimo ako predlog "s(a)" prethodi istom ili slicnom suglasniku (sa sestrom, sa zetom) ILI broju/jezickoj jedinici koja nema karakter normalne promenljive reci (pomnoziti sa iks, sa tri, sa 0,37) ILI reci koja pocinje samoglasnikom (sa oltara, sa iste strane)
maca22 maca22 13:50 21.05.2011

Re: "lazni" azilanti

Nevažeći. :)
A tu je trebalo da podvučeš ovo: nema pravila.
ivankagrump ivankagrump 15:04 21.05.2011

Re: "lazni" azilanti

Pa nisam mogla, logicki su moguce i druge opcije. Kao kada kazes da u Beogradu nema lepih zena, to moz' da znaci da nema zena uopste ili da ima zena samo nisu lepe

Nego, poslednjih desetak godina sam van tokova, koji je sada vazeci pravopis?
maca22 maca22 22:03 21.05.2011

Re: "lazni" azilanti

Najnoviji, proslogodisnji.

nikolic777 nikolic777 09:21 19.05.2011

baš to

D'asile esthétique!



defiinitivno neophodna kategorija, nema razloga da se ne omogući i to što pre to bolje...
predatortz predatortz 09:22 19.05.2011

Re: baš to

nikolic777
D'asile esthétique!



defiinitivno neophodna kategorija, nema razloga da se ne omogući i to što pre to bolje...


Jes' pa da se pola USA doseli u Evropu!
nikolic777 nikolic777 09:24 19.05.2011

Re: baš to

Jes' pa da se pola USA doseli u Evropu!





dobra opservacija
maksa83 maksa83 09:25 19.05.2011

allegro

Evo pogledajte šta piše na sajtu za online prodaju ....


Hvala za ovo, odlučilo je da kod njih nikad ništa ne kupim.

Moroni.

malaramona malaramona 10:29 19.05.2011

Re: allegro

maksa83
Evo pogledajte šta piše na sajtu za online prodaju ....


Hvala za ovo, odlučilo je da kod njih nikad ništa ne kupim.

Moroni.




Hm, meni ovo bilo mnogo čudno, al nadjoh nešto još čudnije.
Naime, ne postoji samo srpski allegro, već ga ima u nekoliko zemalja. Potražih ovaj član u pravilniku poljskog allegra, i evo sta procitah uz pomoć Google Translate.

- Ставка која садржи садржај за подстрекивање на мржњу на националној, етничкој, расној, или верској припадности или због недостатка верских уверења.

Dakle, čini mi se da je ovaj pravilnik samo preveden na srpski.
Allegro postoji i u Mađarskoj, Češkoj, Danskoj, Norveškoj i Švajcarskoj.
ristotel ristotel 10:43 19.05.2011

Re: allegro

па то онда није добро преведено... тим текстом који ти помињеш се брани стављање у промет предмете који ће ширити мржњу против атеиста, а правилник на српском каже да се забрањује промет предмета који шире атеизам...

едит:
на алегру стоји:
2. Предмети са садржајима који шире нетрпељивост према народима, расама, етничким мањинама или атеизам

а требало би да стоји нешто овако:
2. Предмети са садржајима који шире нетрпељивост према народима, расама, етничким мањинама, религијским или атеистичким уверењима

или бар овако, ако је само словна грешка у питању, мада онда нигде не бране ширење верске нетрпељивости:
2. Предмети са садржајима који шире нетрпељивост према народима, расама, етничким мањинама или атеизму
ristotel ristotel 10:50 19.05.2011

Re: allegro

maksa83
Evo pogledajte šta piše na sajtu za online prodaju ....


Hvala za ovo, odlučilo je da kod njih nikad ništa ne kupim.

Moroni.



а ште бре брате вређаш мороне и шириш нетрпељивост, морони никог не мрзе па ни атеисте... :p
mariopan mariopan 11:06 19.05.2011

Re: allegro

Ja sam baš juče malo razgledala šta se prodaje preko Alegra ( umetničke slike) i nisam ni primetila da to piše ...znači ne čitam svako slovce nego gledam slike i pretrčavam da što pe stignem do onoga što me interesuje, ako to uopšte ima na ponudi. Kao na nekom vašaru. Verujem da mnogo ljudi tako radi pa to ostaje neprimećeno (uđeš, vidiš, izađeš)

A fontanicu što su upropastili stvarno nemam reči. To je čudo šta rade, baš sam tužna.

Ti se zezaš sa tim azilom a ja poznajem bar desetak osoba , ne više tako mladih, koje grebu na sve strane ne bi li se dočepali nekog izlaza odavde.
I verujem da će samo neke ozbiljnije rešetke da ih zadrže ovde.

I ja razmatram mogućnost da odem, onako u sebi, vagam "za" i "protiv"...
I odoh sigurno pre nego što izmisle crni šengen specijalno za nas
dsk007 dsk007 11:31 19.05.2011

Re: allegro

Mentalno sam zlostavljan na dnevnoj osnovi. Kad god naš predsednik zine, a voli da laprda, jer voli samog sebe da sluša i samom se sebi divi, to je čista mentalna tortura! Ma da je samo on. Ministri, savetnici, eksperti, portparoli, sekretari, poslanici, direktori ... i ne, ne možeš da izbegneš. Zaskaču te sa svih strana - novina, radija, TV-a, iskaču iz poštanskih sandučića, saleće te podmladak po ulici, gde god se makneš prati te senka nekog partijskog debila koji te ubeđuje, preti, vuče, smara, davi, kenja ... Evo Slobodan Homen npr.







alexlambros alexlambros 13:44 19.05.2011

Re: allegro

A fontanicu što su upropastili stvarno nemam reči. To je čudo šta rade, baš sam tužna.


osnovati specijalni sud za zlocin protiv estetike ... Djilasa i Verka Stevanovica uhapsiti prve u paketu sa gradskim arhitektama
alexlambros alexlambros 13:48 19.05.2011

Re: allegro

I ja razmatram mogućnost da odem, onako u sebi, vagam "za" i "protiv"...


ja vagao i vagao i na koncu ostao bez stavki u koloni "protiv"
alexlambros alexlambros 13:51 19.05.2011

Re: allegro

I verujem da će samo neke ozbiljnije rešetke da ih zadrže ovde.


bice prison break-a

mariopan mariopan 14:31 19.05.2011

Re: allegro

alexlambros
I ja razmatram mogućnost da odem, onako u sebi, vagam "za" i "protiv"...


ja vagao i vagao i na koncu ostao bez stavki u koloni "protiv"

Kod mene su one "protiv" čisto emotivne prirode, nema veze sa razumom, čim ih ubijem eto mene napolju.
dirtyharry dirtyharry 15:17 19.05.2011

Re: allegro

alexlambros
ja vagao i vagao i na koncu ostao bez stavki u koloni "protiv"

Jedan moj kolega koji sada radi u Ljubljani je posle nekoliko meseci provedenih tamo došao u Srbiju. Ovo je napisao:

"Kad sam se vratio u domovinu, shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje!"

fantomatsicna fantomatsicna 12:20 19.05.2011

Odlicno

Odavno se nisam ovako nasmejala
Nego jel ti to ozbiljno?
alexlambros alexlambros 13:44 19.05.2011

Re: Odlicno

Nego jel ti to ozbiljno?


najozbiljnije
ja_zzy ja_zzy 14:47 19.05.2011

Re: Odlicno

alexlambros
Nego jel ti to ozbiljno?


najozbiljnije


dobro nam dosao i srecno!
ako ti je do estetike, onda stvarno pariz, secam se kad sam ga prvi put videla, krenula sam da slikam i privatne zgrade, dok nisu ljudi poceli cudno da me gledaju... ima on i mana, kao i sva ostala mesta na svetu, nego da ne duzim, mogla bih bas dugo o parizu...
u svakom slucaju zelim ti puno uspeha gde god da odlucis da odes!
alexlambros alexlambros 14:57 19.05.2011

Re: Odlicno

u svakom slucaju zelim ti puno uspeha gde god da odlucis da odes!


hvala
nsarski nsarski 12:27 19.05.2011

Kazu da biznis cveta u inostranstvu

Evo ga jedan uspesni bizmismen:

fantomatsicna fantomatsicna 12:41 19.05.2011

Re: Kazu da biznis cveta u inostranstvu

nsarski
Evo ga jedan uspesni bizmismen:

a o tome li peva ova jebropska pevaljka

srdjan.pajic srdjan.pajic 07:18 21.05.2011

Re: Kazu da biznis cveta u inostranstvu

fantomatsicna
nsarski
Evo ga jedan uspesni bizmismen:

a o tome li peva ova jebropska pevaljka


Seksi biznismen?

Taj sam!
srdjan.pajic srdjan.pajic 07:34 21.05.2011

Re: Kazu da biznis cveta u inostranstvu

nsarski
Evo ga jedan uspesni bizmismen:



E, da znaš da ovaj liči na jednog vlasnika eminentne beogradske radnje za prodaju računarske opreme (Lucky Computers) kojeg sam imao nesreću da upoznam tamo neke recimo '95. Jedino što je na stolu u kancelariji, na vidnom mestu, držao napunjen Magnum .357. Ortak i ja došli da se bunimo jer je prodao neki krš od ploče (Intel 486 na 50 MHz, sećam se ko da je juče bilo, jer su ti procesori imali nekih problema tako "žešće" overklokovani), a koja se non stop zamrzavala.

Od tog dana sva svoja sranja sam kupovao direktno kod Zormija, u bivšoj mi firmi. Zormi je, bre, bio gospodin čovek, pre svega, a potom i kolega.
zvezdana5 zvezdana5 13:16 19.05.2011

fontana

sta uradise sa fontanom...
alexlambros alexlambros 13:46 19.05.2011

Re: fontana

sta uradise sa fontanom...


a koga je j.bo djavo zivo me zanima?
aj sto nakaze sve sada sto se gradi (KG je primer estetskog horora) nego i ono malo sto je bilo dobro ne mogu da ostave nego moraju da upropaste ...
Da mi je samo znati ko je idejni pokretac i autor ovog genijalnog projekta?
maca22 maca22 16:39 19.05.2011

Re: fontana

alexlambros
Da mi je samo znati ko je idejni pokretac i autor ovog genijalnog projekta?

I mene zanima.

Nije dovoljno sto rekonstrukcije parka shvataju kao secu svega zelenog, uklanjanje klupa za sedenje, ali OVO...
joseywales joseywales 17:00 19.05.2011

Re: fontana

zvezdana5
sta uradise sa fontanom...


šabančine! najobičnije šabančine!
maca22 maca22 20:55 20.05.2011

Re: fontana

Osoba sa bizarnim usnama ima neobicno dlakave, predlakave ruke...
radekokic radekokic 19:27 20.05.2011

Aj u zdravlje zemljaci! Kud koji mili moji

Nisi ipak, Aleksambrose, dovoljno ubedljivo potencirao sva nasa dostignuca. Ipak nema smisla ne odati priznanja - svakome prema zasluzi. Zaboravuio si one nase macho mene sa miomirisnim cupavim zbunovima pod pazusima, pa one nase vristece "guzice mrdaju a cicice migaju" na nasoj tzv estradi, pa one nase pressove, pravdice, kur(ir)cice, glasice javnosti, pa junacke nase palme, "narodske" pinkice i prve srpske..

A i taj kikiriki od "sad ga vidis, sad ga ne vidis" bedne crkavice od mucno zaradjene platice, pa ostajanje i bez takvog posla po sistemu "i po babi i po stricevima" i "ko kome ako ne svoj svome" i "nek komsiji crkne krava, a i moja da mu ne bi dav'o mleka" - eto, sve to otera i moju decu... I otisnuse se u svet, trbuhom za duhom, daleko, daleko...

I eno ih gde "nicim izazvana" sada se zlopate medju onamooonima belosvetskima, muce sa, bedni oni, po mrskim zapadima i istocima sa nepristojno pristojnim i nepristojno sigurnim primanjima, uzasavaju se, jadni oni, nepristojno uredjenih i nepridstojno cistih i nepristojno lepih parkovia i ulica, u dubokoj melanholiji uzdisuci ceznu za beogradskim famiijarnim gurkanjima, pominjanjima uze familije po "kako Bog zapoveda" sklopocucim i "kad mi se cefne" redovnim vozilima GSP, dok (jadna moja deca) nepristojno brzim, nepristojno tacnim i nepristojno cistim metroima, prelecu s kraja na kraj nepristojno umivenih gradova...

Priznajem, sam sam kriv sto moja deca sada zive jedan dosadan zivot, a ne kao mi, uvek k'o zapeta puska spremni za vrludanje izmedju zaseda i busija po marketima, preracunavamo se da li cemo i sta li cemo iz duboke hibernacije morati da povratimo u pristojno stanje da bi izneli na sto, i hocemo li "s mene pa na ustap" u pozoriste ili mozda u bioskop, panicno bezeci od krvopija u obliku taksija....

I kriv sam i zato sto se sada uzajamno jurimo po netu, uskladjujemo vremenske zone da "skajpujemo" (nekom jutarnju, nekom popdnevnu) kaficu, da posaljemo virutuelne poljupce, nekom za dobro jutro, nekom za laku noc...

I kriv sam sto sam im, priznajem, u dubokoj zabludi svojoj, udahnuo ljubav za domovinu "tamo gde ti je lepo", i eto... ko mi je sada kriv...

Ne, necu vise da priznajem nista, da mi se jos pola ne dodaje...
angie01 angie01 08:38 21.05.2011

ovde samo da lagano

opises jedan dan zivota i kako sve funkcionise-ispunjavas i najstrozije uslove za azil!

apsolutno svi gradjani-sem tajkuna i politicara i njihove menazerije, automatski spadaju u kategoriju ozbiljno narusenih osnovnih ljudskih prava!
Milan Novković Milan Novković 08:41 21.05.2011

Šalu na stranu

Pošto su ove nogice pri dnu i koliko komada treba da kupim da bih stavio ženu pod kontrolu? (ili bar da dođem u neku ravnopravnu poziciju)
maca22 maca22 10:44 21.05.2011

Re: Šalu na stranu

srdjan.pajic srdjan.pajic 16:32 21.05.2011

Re: Šalu na stranu

maca22
Offtopic, ali nije off-blogik:
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?nav_id=513543&fs=1

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana