Budućnost| Porodica| Sport

BRAVO Stefane Živojinoviću!

Filip Mladenović RSS / 06.06.2011. u 21:55

Stefan Živojinović
Stefan Živojinović
Stefan Živojinović je mladi golman vaterpolo kluba "Partizan", rođen 1989. godine. Zahvaljujući sportskom, viteškom potezu svog starijeg kolege Slobodana Sora, Stefan je odigrao završnicu finala fajnal-fora Evrolige u Rimu, gde je "Partizan" posle 35 godina ponovo postao šampion Evrope!

Stefan, kao i  njegov 4 godine stariji brat Miloš, sinovi su mog brata od strica Branka Živojinovića. Davnih šezdesetih godina moj rodjeni brat Sloba i ja smo sa roditeljima često odlazili na Banjicu, u Paunovu ulicu, da posetimo našu baku, očevu majku Milicu, kao i strina Dragu i strica Radivoja. Strina je prala dresove igrača "Crvene zvezde" na "Marakani", dok je stric radio u firmi za montažu i održavanje liftova "David Pajić". Imali su ćerku Veru, koja je nakon školovanja radila kao medicinska sestra na VMA i sina Branka, automehaničara u servisu "Zastava".  

Tih šezdesetih i sedamdesetih godina naši rodjaci sa Banjice su teško živeli. Moj prvi susret sa tegobnom sudbinom, porodičnim traumama, mukotrpnim radom da bi se preživelo... dogodio se baš na Banjici, u trošnoj kući baka Milice.

Srećom, i Vera i Branko su završili škole, zaposlili se, skućili se i obrazovali svoje porodice. Branko se zaljubio u Milijanu, službenicu pošte, i njihova ljubav se oplemenila u Milošu i Stefanu, plavokosim klincima za koje još uvek ne mogu da shvatim da su odrasli i toliko porasli.

Na porodičnim okupljanjima uvek su u centru pažnje bili strina Draga, Milijana i Branko, sestra Vera i njen sada pokojni muž Mića, dok su klinci onako uzgred, pominjali i svoje treninge vaterpola. Branko se nije mnogo žalio na roditeljska odricanja i nebrigu ove države za mlade vaterpolo talente. Kao i u slučaju Novaka Đokovića i mnogih drugih znanih i neznanih sportista, najveći, ako ne i jedini teret podneli su roditelji.

Oni se nisu bavili srbovanjem, mitovima, mitom i ostalim varijantama bežanja od stvarnosti, ljubavi i ljudskosti. Oni su marljivo radili, trudili se, delima dokazivali svoju ljubav i roditeljsku odgovornost.

I evo, proteklog vikenda su Milijana i Branko doživeli ono na čemu im čestitam: Miloš je bio na tribinama rimskog plivališta "Foro Italika", a Stefan na golu vaterpolo kluba koji je postao šampion Evrope! Jedna uzvišena porodična priča, još jedna radost za našu strinu Dragu, dodatni razlog za malo više osmeha ove nacije, koja uglavnom u sportu uspeva da nadje ono najbolje u sebi i kod sebe!  

BRAVO Stefane Živojinoviću, BRAVO svim tvojim saigračima i trenerima!

Atačmenti



Komentari (15)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Predrag Azdejković Predrag Azdejković 22:16 06.06.2011

BRAVO Stefane Živojinoviću

Ah, vaterpolisti
sedma sedma 23:49 06.06.2011

Re: BRAVO Stefane Živojinoviću

Ko o cemu baba o ustipcima Pridruzujem se :)
Ja se davno zavetovala da ako budem imala musku decu - obavezno idu na vaterpolo! Ako kazu sto moraju - zbog sira naravno!
bluestar bluestar 01:32 07.06.2011

Re: BRAVO Stefane Živojinoviću

Predrag Azdejković
Ah, vaterpolisti




Koja si ti legenda:))
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 10:15 07.06.2011

Re: BRAVO Stefane Živojinoviću

Šta ću kad je vaterpolo najplemenitiji sport i samo ih jedan odevni predmet deli od golotinje.

Imam i ja (sportsku) dušu
saboter saboter 22:48 06.06.2011

cestitkeeee

OK za strica Branka, brata Slobu, baka Milicu, strinu Dragu i strica Radivoja, ali ko tebi dade VIP status na blogu da pises o porodicnom stablu? Ja uporno pokusavam da citam i sve mislim e sad ce nesto da napise kad ono...

Cestitam na uspehu familije i evo jedna pesma za vecernje kolce
Filip Mladenović Filip Mladenović 23:41 06.06.2011

Re: cestitkeeee

"Osećam se kao stablo čije se grane povijaju od plodova." V. Šekspir
libkonz libkonz 07:43 07.06.2011

Re: cestitkeeee

"Osećam se kao stablo čije se grane povijaju od plodova." V. Šekspir

princi princi 03:37 07.06.2011

Филипе, није могуће!

Tih šezdesetih i sedamdesetih godina naši rodjaci sa Banjice su teško živeli. Moj prvi susret sa tegobnom sudbinom, porodičnim traumama, mukotrpnim radom da bi se preživelo... dogodio se baš na Banjici, u trošnoj kući baka Milice.

Чекај, живели тешко под Титом? А камо класна једнакост? Мислио сам да је Бравар био бољи.
kremba kremba 07:44 07.06.2011

BRAVO Stefane Živojinoviću

Sve cestitke za Stefana i njegove roditelje. Mozda su ziveli tesko ali su donekle imali i srece. Ziveli su na Banjici i Stefan je mogao da se bavi vaterpolom. Da su ziveli u Zemunu, mozda bi Stefan danas bio "kontroverzni biznismen".

Zelim da kazem da, kad bi na svakih 10 crkava imali po jedan bazen, Srbija bi bila sampion sveta u SVIM vodenim sportovima.
Milutin Milošević Milutin Milošević 07:50 07.06.2011

Čestitke!

Lepo je pročitati ovo za dobro jutro
sesili sesili 08:39 07.06.2011

Re: Čestitke!

Sve, sem "BRAVO" zaista je suvišno"
nsarski nsarski 19:24 07.06.2011

Tvoj stric je poznavao

Davida Pajica?!

Ja sam mislio da je to fiktivna licnost.
Filip Mladenović Filip Mladenović 20:07 07.06.2011

Re: Tvoj stric je poznavao

nsarski
Davida Pajica?!Ja sam mislio da je to fiktivna licnost.

Moj stric je nekada radio kao monter u firmi za montažu i održavanje liftova "David Pajić". Bio je i strastveni pecaroš, ali me nije "zarazio" tim hobijem!
nsarski nsarski 21:11 07.06.2011

Re: Tvoj stric je poznavao

Bio je i strastveni pecaroš, ali me nije "zarazio" tim hobijem!

Mozda je sa Davidom Pajicem isao na pecanje, a tebe samo iskusavao?! Ziveo David Pajic!
Sada umesto pecarosa (tebe) imamo aforisticara (takodje tebe) - sta ces veceg uzivanja!?
Filip Mladenović Filip Mladenović 00:41 08.06.2011

Re: Tvoj stric je poznavao

Moj stric bi se, da je živ, sigurno ponosio svojim unucima Milošem i Stefanom! Pa bi još i upecao nešto posebno za uvek bogatu slavsku trpezu! Ima li većeg uživanja!?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana