20 godina posle smrti

Strongman RSS / 02.01.2008. u 11:58

double_eye_small.jpgBilo je to vreme oko nove godine. Neka suvomrazica. Bili smo mladi, golobradi klinci. Niko od nas nije vozio. Svuda smo išli pešice. Živeli smo u istom kraju, išli u iste škole, krali šljive iz istog dvorišta, zaljubljivali se u iste cure... Čak smo i rodjeni istog dana. Imali smo zajedničko i jos nešto veoma bitno. Obojica do ušiju bili zaljubljeni u košarku. Igrali smo na istoj poziciji u juniorskom timu KK "Student" i priželjkivali da se bogato udamo u prvom timu.

On je umeo da sluša trenera, umeo je da ne "solira" i da doda loptu, bio je timski igrač. Ja nisam. On je bio nekako dečje naivan, iskren, neiskvaren. Ja nisam. On je lako sklapao prijateljstva, osmehivao se dosadnim konverzacijama, umeo da sasluša. Ja nisam. On je umeo da se beskrajno šarmantno udvara, da se zaljubi, da pati. Ja nisam.

Ja sam na košarci stalno težio samoisticanju, radovao sam se novinskim člancima koji me hvale i ako ekipa izgubi. On nije. Ja sam umeo da otkrijem laž, pokvarenost, umeo sam da se odbranim. On nije. Ja sam kažnjavao licemerje, prevaru, umeo sam i da se pobijem. On nije. Ja sam se odlično snalazio u komplikovanim situacijama, očekujući sve od svakoga. On nije.

Nismo se mnogo družili. Koliko god je ličilo, zbog rivaliteta, da se izbegavamo, toliko su nas neumoljivo vezivale naše sličnosti i razlike. Imali smo zajedničko društvo, u kome je on bio upadljivo omiljen i važio za iskrenog prijatelja. Čak su ga i curice volele zbog one njegove blentave dečačke face i naivnosti. Bio je prilično naočit momak. Pamtim i njegov iskren osmeh. Naravno, obojica smo bili nevini u svojih 16 godina. Mene je to strahovito žuljalo a on je ležerno nosio breme nabujalih hormona.

Sećam se da je tog 3. januara 1987. godine, on imao prvi sastanak. Ja sam se kao obradovao kada sam čuo. Trudio sam se da ne pokažem ljubomoru ni malo. Njegova taktika "udaranja čežnje" curama je odlično radila. Nije mi bilo jasno kako može da glumi nezainteresovanost kad je ona tu i želi. Zvala se Violeta a imala neko zvučno austrougarsko prezime. Bila je godinu dana starija od nas. Ne moram ni da kažem da je bila najbolja riba u gimnaziji "Svetozar Marković", poznatijoj kao "Grobarska", jer se nalazila pored starog gradskog groblja. Ta škola je uvek imala neke cure jakih ličnosti, koje su, kao odbegle zavodnice iz ruskih romana, urezivale svoje biografije u "Vodič za ogovaranje za početnike". U zakazano vreme su se našli ispred diskoteke "Muzički klub '81" u sali mesne zajednice "Josip Kolumbo". Ona je blistala kako samo "grobarke" umeju. On je prvi put zalizao kosu čičkovim uljem. Na gore, da izgleda starije. Pokojni Siki Karatista, zakon i red u klubu, pušta preko reda mladu košarkašku nadu i njegovu Anu Karenjinu. Posle prolaska "kontrolnog punkta Siki", na ulazu u jedini disko u Nišu u to vreme, kao šesnaestogodišnjak osećao sam se kao na Kanskom crvenom tepihu. Siki je bio "No passaran" za mnoge. I ja sam ostao da čekam.

Znam da nisu imali para za piće i prestižnu poziciju za šankom. Nije ni bilo potrebe da poziraju. Lepo su izgledali i bili dovoljni jedno drugom. Razmenjivali su značajne poglede i stidljive osmehe dok su pokušavali da uhvate ritam "Money for nothing". Ali su se lepo proveli igrajući. Oko jedanaest, zna se, počeo je sentiš. Njegov prvi sentiš. Stiskavac, kako su ga zvali moj i njegov ćale. Imali su još pola sata plesa, jer Violeta mora da bude u 12 u svojoj devojačkoj sobi. U to vreme, poštene cure nisu ostajale u provodu posle ponoći.

Pošli su ka izlazu iz diskoteke. On džentlmenski išao ispred nje, da je poštedi probijanja kroz gužvu. U momentu kada je njena ruka uhvatila njegovu, osetio je trnce po celom telu. Prvo držanje za ruke. Hoda kao opijen, sa Amorovom strelom zabodenom u grudi. Bože, kako je to lepo.

Omanji momak u mantilu, stariji od nas 5 - 6 godina ga nežno, gotovo kao u šali hvata za uvo.

"Je li mali, što ti toliko talasaš? Što me gaziš?" pita Pigmejac osokoljen prisustvom četvorice drugara, koji pritajeni u gužvi, čekaju žrtvu za to veče.

"Izvini, gužva je." Odgovara on, i ne sluteći upada u zamku.

Ja ispred diskoteke osećam da nešto nije u redu. Varam Sikija na fintu i provlačim se iza njegovih ledja. Kao omadjijan ka dens podijumu. Pristižem u momentu kada su vec počele da sevaju pesnice. Njih četvorica ga biju, onako iz čista mira, sporta radi. Možda im i smeta sto se drznuo da izadje sa neosvojivom ribom. Ja se kao u snu probijam kroz gužvu. Noge od olova tapkaju u mestu. Ruke mi kratke. Zamahujem i promašujem. Nekako uspevam da nabodem jednog, čini mi se najvećeg. Pljušte pesnice po nama. On se ne brani, nije to njegov stil. Ja udaram, ali sve slabije i redje. Slabo vidim od udaraca a i ošamucen sam. U jednom trenutku padamo obojica u pregradni zid od punog stakla. Pod našom težinom staklo se lomi. Magični trenutak kada vidimo svoje vene i tetive prerezane kao na času anatomije a onda počinje da šiklja krv iz masivnih krvnih sudova. Obojica ležimo bespomoćno krvareći. Gledam kako se se moja i njegova krv polako spajaju i prave džinovsku lokvu na teraco podu. Ne osećam bol. Samo sam iznenadjen tamno bordo bojom krvi. Počinje da mi biva hladno. Vidim ga ubledelog kako mi namiguje i kaže:

"Biće sve u redu. Ne brini."


Čujem ga, dalje, kako unezverenom Sikiju daje instrukcije kako da podveže naše ruke i spreči ubrzano krvarenje. Prepoznajem školsko gradivo iz "Prve pomoći". Krv iz povredjenog nosa mi se sliva u grlo. Kašljem i tresem se od hladnoće. Pesma "Everybody wants to rule the world" me je polako uspavljuje.

Kašljem i dalje. Osecam hladnoću i neki dim. Nalazim se u vozu i čini mi se da je dim od lokomotive. Mehanizam za zatvaranje prozora je pokvaren pa mi ulaze hladnoća i dim. Mrak je. Putujemo negde. Nema nikakvog svetla. Po zvuku osećam da voz ulazi u tunel. Stalno probam da zatvorim prozor. Mnogo mi je hladno, tresem se. Čujem metalno zveketanje. Čujem nekog kako kaže:

"Jak je on, izdrzaće"...

el%20tunel%20de%20guajataca.jpg Ležim na dušeku u Bečićima. Trebao sam da ponesem naočare za sunce, smeta mi svetlo. Talasi ljuljaju i dušek i mene. Vreme je da izadjem iz vode, hladno mi je, ali mi je prija ljuljanje. Glava mi se ljulja levo - desno, levo - desno...

"Milane, probudi se! Probudi se... Evo ga, budi se"

Dok mi glava ide levo - desno, kroz poluotvorene kapke vidim belo. Beli mantil zamahuje i zamahuje. Pitam se šta li radi. Ponovo dremam. Majka me budi za školu, a napolju je tako hladno. Ne ustaje mi se.

"Milane, probudi se!"

Šta je sad? Otvaram oči malko više i vidim isti beli mantil kako zamahuje. Osecam bol. Pljas! Pljas! Sevaju šamari.

"Što me udaraš bre?"

"Doktore, probudio se! Doktore... Budan je!" kaže beli mantil obraćajući se nekom.


"Dobro je Milanče, izvukao si se. Najgore je prošlo. Sada samo vreme i bićes dobro." Beli mantil se očigledno obraća meni.

"Ne, ne, ne pomeraj ruke" Kaže isti glas, kada sam probao da prepipam naduveno lice. Dobio sam dobre batine, čini mi se. Oko mi je otečeno, skoro da ne vidim. Osećam da mi je i usna naduvena. Teško dišem kroz nos. Drhtim od hladnoće. Saznajem da sam čudom preživeo. Kažu da sam primio 9 boca krvi.

Niko nije umeo da mi kaže kako je on prošao. I ako smo u istoj bolnici, nisam ga sreo ni jednom šetajući kroz hodnike. U policijskom izveštaju se spominjalo samo moje ime. Njega nije bilo. Nečujno je nestao iz naših života.

Maja meseca '87 sam umesto njega spavao sa Violetom. Septembra '87 sam ušao u prvi tim na njegovo mesto. '98 sam diplomirao na fakultetu koji je on želeo da upiše. Sećam se, dvoumio se da li da studira ili da bude pisac. Oduvek je maštao da bude pisac ali nije hteo da izneveri porodičnu tradiciju doktora nauka.

Vremenom, niko ga nije spominjao i ja sam ga skoro zaboravio. Svašta se izdešavalo u mom životu, čak sam se odselio iz mog rodnog Niša. Ovde u Majamiju me niko ne poznaje i nema ko da mi se javi na ulici. Nemam kog da sretnem. U tudjini, čovek se priseća zavičaja, detinjstva... Nedavno mi baš on pade na pamet. Nestao je iz mog života pre 20 godina...

...I nedavno sam ga sreo. Nije se mnogo promenio. Samo se nonšalantno, kao i uvek, pojavio, niodkuda. Delimično sam mu zaboravio lik, ali lako prepoznajem taj osmeh. Razmenjujemo par rečenica. I on je u Majamiju. Ima dva sina.
Počinjem redovno da ga srećem u teretani, u saobraćaju, kad idem da pokupim Jocu iz škole... Reč po reč, mic po mic, počeli smo često da se vidjamo. Svakog jutra kad se brijem on mi pravi društvo. Zajedno pravimo planove, kao da se nismo ni rastajali. On me nagovorio da počnem da pišem.



Tog 3. januara 1987. godine samo tridesetak dana pred moj sedamnaesti rodjendan, napadnut sam bez povoda u diskoteci "Muzički klub '81". U tuči sam gurnut u pregradni stakleni zid koji nije izdrzao. Debelo staklo mi je iskasapilo obe ruke, a obilno krvarenje je izazvalo višeminutni prestanak funkcije rada srca, takozvanu "kliničku smrt". I pored crne prognoze da nikada neću moći da se bavim sportom, ja se evo vec 20 godina uspešno oporavljam. Jedan deo moje ličnosti je zauvek nestao tog januara, pre 20 godina.

"Ako u prvih pet sekundi ne ukapiraš ko je hrana - ti si!"



Komentari (267)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Jelica Greganović Jelica Greganović 12:04 02.01.2008

Kakva priča!

Bez daha, Jaki! I velika preporuka.
Puno pozdrava i tebi i tvojima sve najbolje i pišemo se čim se vratim sa ODMORA :)
Strongman Strongman 12:08 02.01.2008

Re: Kakva priča!

Bio sam mnogo zauzet oko nove godine praveci ekstra pare pa se nisam oglasavao.

Hvala na citanju i velikoj preporuci. Mada je to pleonazam sto si rekla. Ako je od tebe, preporuka je po difoltu velika. )

Lepo se odmorite na provodu i provedite na odmoru.

Ljubimo vas



Jelica Greganović Jelica Greganović 12:14 02.01.2008

Hvala, a

mi ćemo da mislimo na vas Majamiće u Logarskoj dolini :) zatrpani, konačno, snegom.
Strongman Strongman 12:17 02.01.2008

Re: Hvala, a

budite zdravi i debeli
Don Salieri Don Salieri 18:27 02.01.2008

Re:

Strongman

Pokojni Siki Karatista, zakon i red u klubu, pusta preko reda mladu kosarkasku nadu i njegovu Anu Kareljin. Pricalo se, posle prolaska "kontrolnog punkta Siki", na ulazu u jedini disko u Nisu u to vreme, sesnestogodisnjak osecao kao na Kanskom tepihu. Siki je bio "No passaran za mnoge".


Izgleda da karatista nije bio no passaran za petoricu osokoljenih "pigmejaca". Najbitnije je da jedan od ovih nekoliko likova iz price preziveo, jer bi u suprotnom Srbija ostala bez odlicnog pisca.






Strongman Strongman 19:10 02.01.2008

Re: Re:

Izgleda da karatista nije bio no passaran za petoricu osokoljenih "pigmejaca". Najbitnije je da jedan od ovih nekoliko likova iz price preziveo, jer bi u suprotnom Srbija ostala bez odlicnog pisca.



Crvenim kao snajka kad je dovedu na gledanje. Hvala
Doctorinho Doctorinho 06:09 03.01.2008

Re: Re:

Čoveku je nadimak bio Pigma, zbog visine, naravno. A ostali iz njegovog društva su bili prosečne visine, koliko se ja sećam. Ispravi me novopečeni VIP, ako grešim.
Btw, 'fala za limo service sa aerodroma. Appreciate.
Strongman Strongman 08:50 03.01.2008

Re: Re:

Doctorinho
Čoveku je nadimak bio Pigma, zbog visine, naravno. A ostali iz njegovog društva su bili prosečne visine, koliko se ja sećam. Ispravi me novopečeni VIP, ako grešim.
Btw, 'fala za limo service sa aerodroma. Appreciate.


Vama na usluzu.
sinisa jovancic sinisa jovancic 09:30 03.01.2008

Re: Kakva priča!

Kao da je bilo juce...

Vratio si me u srednjoskolske dane... A ove godine 20 godina mature. Dolazis?

Sve najbolje u 2008.

Strongman Strongman 15:40 03.01.2008

Re: Kakva priča!

sinisa jovancic
Kao da je bilo juce...

Vratio si me u srednjoskolske dane... A ove godine 20 godina mature. Dolazis?

Sve najbolje u 2008.




Nemam jos pojma ali hvala na ideji. Ima 20 godina? Vec?

Gde si ti? Nemam nikakvih vesti o tebi

Pozdrv
Kazezoze Kazezoze 19:54 04.01.2008

mnogo

dobra pricha, skoro pa tragedija, josh kad bi poradio malo na tome da ti priche imaju i poruku u sebi, to jest kad bi kraj malo doradio ( znash vec kako to chehov radi ), mogao bih reci da u potpunosti zadovoljava moj izbirljivi kriteriji o kvalitetnoj prichi.
u svakom sluchaju svidja mi se))
Strongman Strongman 00:53 05.01.2008

Re: mnogo

Kazezoze
dobra pricha, skoro pa tragedija, josh kad bi poradio malo na tome da ti priche imaju i poruku u sebi, to jest kad bi kraj malo doradio ( znash vec kako to chehov radi ), mogao bih reci da u potpunosti zadovoljava moj izbirljivi kriteriji o kvalitetnoj prichi.
u svakom sluchaju svidja mi se))



Evo poruka u amandmanu:

Srecna nova godina
Petar Djurasevic Petar Djurasevic 15:03 06.01.2008

Re: mnogo

Ako bi jos jednom pazljivo procitao pricu mozda bi pronasao poruku u njoj, sem toga chehov je zivio prije vise od 100 god i taj nacin gotovo da nema veze sa danasnjim nacinom pisanja.
Strongman Strongman 21:02 06.01.2008

Re: mnogo

Petre

hvala lepo sto si odgovorio u moje ime.
crab crab 00:53 14.10.2008

Ne racunam!

Kao sto rekoh, ne racunam ako je bilo u masovnoj tuci...a i daj nesto sto se desilo bar u 21.veku!!! TAd verovatno nisi imao kila koliko je sad teska jedna tvoja ruka!!!
Strongman Strongman 20:46 14.10.2008

Re: Ne racunam!

Ih bre al izvoljevas
gordanac gordanac 12:15 02.01.2008

---

Jedan deo moje licnosti je zauvek nestao tog januara pre 20 godina.

Nije.
To se samo uvek tako čini, a ustvari nije.
Odlična priča.
Strongman Strongman 12:16 02.01.2008

Re: ---

Ja za svaki slucaj napravih pricu sa hepi endom/

Hvala Goco i srecni blagdani po drugi put.
nestorijanac nestorijanac 12:43 02.01.2008

Alfa i omega

"Ako u prvih pet sekundi ne ukapiras ko je hrana - ti si!"

Ukapirati ne znaci i da ti moras da hranu smazes....ili da ce tebe iko zaista smazati ?

"Jedan deo moje licnosti je zauvek nestao tog januara pre 20 godina."

Kako nestao ? Pa, tu je sve vreme, zar ne ? S onu stranu ogledala ?
Strongman Strongman 15:16 02.01.2008

Re: Alfa i omega

Ne garantujem da je to onaj isti.
sara99 sara99 12:48 02.01.2008

O ovome

si ukratko pisao na pocetku, a sada sam mogla da procitam kako je stvrno bilo, jer ko god tebe poznaje zna za ovu pricu ili je bar cuo.... od drugih....
Nagovorio te da pises, jer je znao da to ti mozes...
Preporuka

Srecna Nova godina tebi i tvojoj porodivi....
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 12:54 02.01.2008

Re: O ovome


ODLIČAN TEKST, naježljiv
preporuka za hrabrost!
Sreća te su doktori pogrešili, ali pozitvno?
Šta čovek sve može eto tebe kao dokaz
SRETNI SVI PRAZNICI TEBI I TVOIMA
margos margos 13:07 02.01.2008

Re: O ovome

si ukratko pisao na pocetku,

Da...
Da ne ponavljam šta su te već ishvalili, sam' da dodam - mudar taj tvoj 'dobrica', samo se pritajio i beležio umesto tebe, da bi danas mogao da deliš to sa nama. Imao je gde i da se smesti - velik si Ti!
Hvala na još jednoj dobroj i jakoj priči!:)))
Strongman Strongman 15:17 02.01.2008

Re: O ovome

sara99
si ukratko pisao na pocetku, a sada sam mogla da procitam kako je stvrno bilo, jer ko god tebe poznaje zna za ovu pricu ili je bar cuo.... od drugih....
Nagovorio te da pises, jer je znao da to ti mozes...
Preporuka

Srecna Nova godina tebi i tvojoj porodivi....


Hvala na preporuci i srecna nova godina. Ili politicki korektnije s novim gogom (ruski)
Strongman Strongman 15:18 02.01.2008

Re: O ovome

vidomir pavlovic

ODLIČAN TEKST, naježljiv
preporuka za hrabrost!
Sreća te su doktori pogrešili, ali pozitvno?
Šta čovek sve može eto tebe kao dokaz
SRETNI SVI PRAZNICI TEBI I TVOIMA


Hvala najlepse. Pisanje ide nekako, videcemo za dalje.
Strongman Strongman 15:20 02.01.2008

Re: O ovome

margos
si ukratko pisao na pocetku,

Da...
Da ne ponavljam šta su te već ishvalili, sam' da dodam - mudar taj tvoj 'dobrica', samo se pritajio i beležio umesto tebe, da bi danas mogao da deliš to sa nama. Imao je gde i da se smesti - velik si Ti!
Hvala na još jednoj dobroj i jakoj priči!:)))


Margose hvala sto me citas. Ja se sad probudio, posle 2 sata spavanja, i idem na aerodrom da pokupim drugara pa na posao. Duugacak ovaj radni dan.
just4spiderman just4spiderman 14:08 02.01.2008

Kako si uspeo da se setis....

A gde sam dovraga bila ja?? Sada sam se setila, ali od pozadi....
Ulazim u Vojnu bolnicu, neko me je dovezao, neko bas poznat.. seticu se....
Tada je Ortopedija bila izmestena privremeno u Vojnu bolnicu, zbog rekonstrukcije Gradske. Secam se incidenata sa dezurnim vojnikom koji je pokusao da spreci moj ulazak. Secam se nekih ruku koji razmicu te momke u zelenom, koji su dosli iz ko zna kog sela i na vezu upali u Vojnu, totalno neobavesteni kome smeju da stanu na put. Secam se krvi... krvi po betonu (onom k'o po osnovnim skolama.. kao teraco.. ili kako se vec zove). Da, krv, bilo je puno krvi. Secam se da mi prilaze, Siki, onda onaj crni trsavi visoki sto je isto radio na vratima.. grle me, nesto me tese.. kao sve ce biti u redu... Secam se da mi nista nije jasno, ali da im ne verujem. Sedim tu u hodniku jer te operisu... Bata Stojkovic mi objasnjava koliko je ostecenje.. . gledam V & I izbezumljene....
Kako sam sve to potisnula???!!! Da, setih se... neko mi uzima Jack iz ruke u Joy-u i vodi me konspirativno, pateticno ka nekom kecu .... "Milance ti je povredjen".....
I mic, po mic... Ljubljana... i od tada stvarno ne mozes bas najbolje da sviras violinu! (a Marija?)
Strongman Strongman 15:23 02.01.2008

Re: Kako si uspeo da se setis....

Skripi to sa violinom i danas. A najzalije mi sto nisam iso u vojsku (onaj deo oko doceka).

A samo 20 g kasnije isti takav doktor me operise i kaze da nemam mnogo sanse da hodam. A u subotu benc 290 killa
just4spiderman just4spiderman 15:51 02.01.2008

Re: Kako si uspeo da se setis....

Cekaj, a sta rekao doktor... 'el ces moci posle :))
Strongman Strongman 17:16 02.01.2008

Re: Kako si uspeo da se setis....

just4spiderman
Cekaj, a sta rekao doktor... 'el ces moci posle :))


Doktor me opasno sazaljevao. Prosto mi neprijatno sto sam ga razocarao.
Djole Djole 14:28 02.01.2008

Poklon od Deda Mraza ili ...

Srecna Nova godina. Sve najbolje kvartetu zelim iz Miami Beach-a.
Znam da je bio onaj post o jelci ali evo, sad mu je nekako vreme da se cestita.

I naravno, hvala na ovom divnom poklonu, mislim da svako od nas bar malo u njemu moze da se prepozna.

Pozdrav
Strongman Strongman 15:24 02.01.2008

Re: Poklon od Deda Mraza ili ...

Djole
Srecna Nova godina. Sve najbolje kvartetu zelim iz Miami Beach-a.
Znam da je bio onaj post o jelci ali evo, sad mu je nekako vreme da se cestita.

I naravno, hvala na ovom divnom poklonu, mislim da svako od nas bar malo u njemu moze da se prepozna.

Pozdrav



Djole izljubi porodicu.
Spiridon Spiridon 14:34 02.01.2008

preporuka

On dzentlmenski isao ispred nje, da je postedi probijanja kroz guzvu. U momentu kada je njena ruka uhvatila njegovu, osetio je trnce po celom telu . Prvo drzanje za ruke. Hoda kao opijen, sa Amorovom strelom zabodenom grudi. Boze kako je to lepo.


prelepo
Strongman Strongman 15:24 02.01.2008

Re: preporuka

Spiridon
On dzentlmenski isao ispred nje, da je postedi probijanja kroz guzvu. U momentu kada je njena ruka uhvatila njegovu, osetio je trnce po celom telu . Prvo drzanje za ruke. Hoda kao opijen, sa Amorovom strelom zabodenom grudi. Boze kako je to lepo.


prelepo



Tako je zaista bilo.
van mor for d roud van mor for d roud 14:36 02.01.2008

dobro je...

vec sam pomislio da si se istrosio,da si izbacio iz sebe ono sto te guralo...
srecom,prevario sam se...
posle par bledih, zuckastih, evo prave slike, sa bojama, dubinom, svime sto treba

keep up a good work

preporuka,posle nekog vremena,vrlo zasluzena....
Strongman Strongman 15:26 02.01.2008

Re: dobro je...

van mor for d roud
vec sam pomislio da si se istrosio,da si izbacio iz sebe ono sto te guralo...
srecom,prevario sam se...
posle par bledih, zuckastih, evo prave slike, sa bojama, dubinom, svime sto treba

keep up a good work

preporuka,posle nekog vremena,vrlo zasluzena....


Hvala za preporuku u srecna nova.

Nisam radio u firmi, dnevni posao, pa nema ekstra sati za kompjuterom, pa nema i mene na blogu. Provodio sam vreme s klincima i Jovanom.
neverlander neverlander 14:40 02.01.2008

Wau!

Cika Jaki, ostavi me prica bez daha!!!!!!!
Odlican start 2008.:)
Sve najbolje tebi i family

Pozdrav grande

Strongman Strongman 15:27 02.01.2008

Re: Wau!

neverlander
Cika Jaki, ostavi me prica bez daha!!!!!!!
Odlican start 2008.:)
Sve najbolje tebi i family

Pozdrav grande




Hvala lepo i sve najbolje.

kako si

dramaticno poceo, mislila sam, covek umro. Ali dobro je, sve se lepo zavrsilo.
Strongman Strongman 15:28 02.01.2008

Re: kako si

Ma kao spanska sapunica - samo hepi end kod mene.

Srecni ti bve blagdani!

I ako mislis da smo ti zaboravili slike sto si obecala u bikiniju - nismo. Ne mora striper da bude na slikama.

opet izmisljas

Kad sam ja to obecala slike u bikiniju? Samo sam se u jednom trenutku pitala da li i ja treba da stavim neku sliku sa vise golotinje i water feature u svoj profil, da ti pravim paralelu. Nije bilo odgovora.
Vidim, ti me ne citas ako nema slike ili da se bar pominje aluzija na seks u naslovu.
Strongman Strongman 17:07 02.01.2008

Re: opet izmisljas

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
Kad sam ja to obecala slike u bikiniju? Samo sam se u jednom trenutku pitala da li i ja treba da stavim neku sliku sa vise golotinje i water feature u svoj profil, da ti pravim paralelu. Nije bilo odgovora.
Vidim, ti me ne citas ako nema slike ili da se bar pominje aluzija na seks u naslovu.


Nisam se pridruzio cestitkama na clanak o smrti i ti odmah...

Citam te stalno, ali sam ulogovan samo na poslu i nemam pojam koja mi je sifra. Ako je prica o curki nabijena erotikom e onda citam samo tvoje seksualne blogove.

A za golotinju - cutanje je znak odobraanja.

Re: opet izmisljas

De, de, ne ljuti se. Ne osecaj se obaveznim.
Strongman Strongman 17:16 02.01.2008

Re: opet izmisljas

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
De, de, ne ljuti se. Ne osecaj se obaveznim.


Ja se nit ljutim nit se osecam obaveznim.

Prihvatam drugarsku kritiku stoicki.

SNG
AlexDunja AlexDunja 17:43 02.01.2008

Re: opet izmisljas

Prihvatam drugarsku kritiku stoicki.

:))))

Re: opet izmisljas

SNG

SNG vama obojici
Strongman Strongman 19:11 02.01.2008

Re: opet izmisljas

:))))


:-p
angie angie 21:47 02.01.2008

Re: opet izmisljas

Prihvatam drugarsku kritiku stoicki.



pa ovo su neki novi momenti u tvom zivotu:)))-onda mogu i ja neshto da kazem, a da posle ne zakopavash oruzje, ili sa chim vec mashesh:)))- mislim, ne znam da li bi ti Kimbo bash dao da mu zakopavash.
Strongman Strongman 22:07 02.01.2008

Re: opet izmisljas

pa ovo su neki novi momenti u tvom zivotu:)))-onda mogu i ja neshto da kazem, a da posle ne zakopavash oruzje, ili sa chim vec mashesh:)))- mislim, ne znam da li bi ti Kimbo bash dao da mu zakopavash.



man se Kimba i oruzja sada kad 14.2454% teritoriije putuje... A i ne pita se na slavi.
angie angie 22:14 02.01.2008

Re: opet izmisljas

vishe sam zbrinuta za mnogo dramatichniju cifru ljudi koji su vec otputovali- u hladnjachama.

a izvini kakva slava?
Strongman Strongman 22:17 02.01.2008

Re: opet izmisljas

Tako se bre kaze za slavu. Bas ti slabo ide. Citirao sam VK.

verujem ti da si vise zabrinuta za hladnjace.
angie angie 22:37 02.01.2008

Re: opet izmisljas

pa to te pitam- koja slava?

jel vipova?:)


AlexDunja AlexDunja 22:41 02.01.2008

Re: opet izmisljas

jel vipova?:)

:))))
Strongman Strongman 22:43 02.01.2008

Re: opet izmisljas

AlexDunja
jel vipova?:)

:))))



Razdvajate li se vas dve?
AlexDunja AlexDunja 23:19 02.01.2008

Re: opet izmisljas

Strongman
AlexDunja
jel vipova?:)

:))))



Razdvajate li se vas dve?

nope:)))
angie angie 23:23 02.01.2008

Re: opet izmisljas

he, he, sad sam videla,...e moram po cigare,a ovde-25, pa dok se probijem do prekoputa- nemoj neshto da mi menjate u scenariju!:)))
AlexDunja AlexDunja 23:23 02.01.2008

Re: opet izmisljas

angie


nope:)))

a sa nama idu i:))
[img]http://tbn0.google.com/images?q=tbnHk6EYPXxRndpM:www.stardose.com/wp-content/uploads/2007/09/bra
d_pitt1.jpg[/img]
mikimedic mikimedic 15:39 02.01.2008

Sta reci...

.... hvala Mu sto te nagovorio....
Strongman Strongman 17:07 02.01.2008

Re: Sta reci...

mikimedic
.... hvala Mu sto te nagovorio....


Pridruzujem se
cincili cincili 15:59 02.01.2008

jako,

jako dobra prica koju je zivot napisao, a ti za nas zabelezio. svaka cast!
keep going!
Strongman Strongman 17:08 02.01.2008

Re: jako,

cincili
jako dobra prica koju je zivot napisao, a ti za nas zabelezio. svaka cast!
keep going!

Hvala lepo na podrsci.
Ucitelj Tasa Ucitelj Tasa 16:29 02.01.2008

Podseti me

Ko je on?
Strongman Strongman 17:08 02.01.2008

Re: Podseti me

Ucitelj Tasa
Ko je on?



Ja.
pnbb pnbb 17:28 02.01.2008

Re: Podseti me

Ko je on


au bre ljudi, bas vam udarila prasetina... prvo anaWith.. pa ucitelj...

sto rekla ona plavusa stoperka, jel citate bre vi nesto?

Re: Podseti me

sto rekla ona plavusa stoperka, jel citate bre vi nesto?

ja samo ponekad
Strongman Strongman 19:12 02.01.2008

Re: Podseti me

pnbb
Ko je on


au bre ljudi, bas vam udarila prasetina... prvo anaWith.. pa ucitelj...

sto rekla ona plavusa stoperka, jel citate bre vi nesto?



Sto je najgore sve meni bliski ljudi. Ucitelj Tasa krstio mene i Jovana, a Ana se druzila sa nama. JBG.
Strongman Strongman 19:12 02.01.2008

Re: Podseti me

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
sto rekla ona plavusa stoperka, jel citate bre vi nesto?

ja samo ponekad



Nije valjda kao ja. samo u WC-u.

Re: Podseti me

Strongman

pnbb
Ko je onau bre ljudi, bas vam udarila prasetina... prvo anaWith.. pa ucitelj...sto rekla ona plavusa stoperka, jel citate bre vi nesto?Sto je najgore sve meni bliski ljudi. Ucitelj Tasa krstio mene i Jovana, a Ana se druzila sa nama. JBG.

Pa valjda zato sto smo ovog iz price slabije poznavali )
Strongman Strongman 19:31 02.01.2008

Re: Podseti me

Pa valjda zato sto smo ovog iz price slabije poznavali )


vrlo moguce. Kao se provedoste u noci doceka?
49 41 49 41 19:54 02.01.2008

Re: Podseti me

Strongman

Ucitelj TasaKo je on?Ja.


Jaki i mene si "navukao"- priznajem!
Ko, Mika (Miroslav) Antic.

Ima jedan momak koji je bio dobar; ucio vredno, nikad bezao sa casova,...
A, ona druga baraba; stalno bezala sa casova, ... bio los djak,...
Pa, zamislite ta ista baraba hoce da spava sa mojom zenom.

P.S.
Al, sta da radim kad jednim okom citam; delom glave razmisljam okolo.
Strongman Strongman 19:55 02.01.2008

Re: Podseti me

49 41
Strongman

Ucitelj TasaKo je on?Ja.


Jaki i mene si "navukao"- priznajem!
Ko, Mika (Miroslav) Antic.

Ima jedan momak koji je bio dobar; ucio vredno, nikad bezao sa casova,...
A, ona druga baraba; stalno bezala sa casova, ... bio los djak,...
Pa, zamislite ta ista baraba hoce da spava sa mojom zenom.

P.S.
Al, sta da radim kad jednim okom citam; delom glave razmisljam okolo.


na to sam i racunao. Verovatno su neki blogeri citali i po drugi put da po'vataju ko je betmen a ko robin.

Re: Podseti me

Strongman
Pa valjda zato sto smo ovog iz price slabije poznavali )vrlo moguce. Kao se provedoste u noci doceka?

Ja sam bila u fazi rekonvalescencije posle zaraznih bozicnih poljubaca Sir Rogera Stephensona, tako da smo bili relativno suzdrzani, na veceri kod prijatelja. A vi? Sta ste radili, gde ste bili?
Strongman Strongman 22:09 02.01.2008

Re: Podseti me

Ja sam, kao deklarisani gastarbajter rmbao za triplu dnevnicu. Jovana je sa decom gledala Subdjer Boba do 2. Imali smo 15 minuta ljubavnih porukica.
MilutinM MilutinM 16:34 02.01.2008

Majstore,

svaka čast. Ovo je baš lepo. Čuvao si za Novaka?
Strongman Strongman 17:08 02.01.2008

Re: Majstore,

MilutinM
svaka čast. Ovo je baš lepo. Čuvao si za Novaka?



Tako je ispalo. Datumi su priblizni.

Hvala
saphira saphira 16:53 02.01.2008

smrzla sam se...

predobra prica...
Svaka cast!


Sve najbolje tebi i tvojima! )
Strongman Strongman 17:09 02.01.2008

Re: smrzla sam se...

saphira
predobra prica...
Svaka cast!


Sve najbolje tebi i tvojima! )

Hvala i tebi svako dobro
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 17:00 02.01.2008

Zarez, godina ..!!


Priča je .. ono ... mislim .. nema kiksa! Ma, sve ko prošle godine - tema odabrana, reči probrane, skoro svi zarezi na mestu... To ukazuje da će i ova godina blogerski biti berićetna. Pozdrav i Srećna Nova Godina
Strongman Strongman 17:09 02.01.2008

Re: Zarez, godina ..!!

Dragan Vujanović

Priča je .. ono ... mislim .. nema kiksa! Ma, sve ko prošle godine - tema odabrana, reči probrane, skoro svi zarezi na mestu... To ukazuje da će i ova godina blogerski biti berićetna. Pozdrav i Srećna Nova Godina



Radilo se na zarezima. Hvala i srecni praznici.
ivana23 ivana23 18:15 02.01.2008

Sjajno

Cuvaj ga, da ponovo negde ne odleprsa

i

Strongman Strongman 19:13 02.01.2008

Re: Sjajno

ivana23
Cuvaj ga, da ponovo negde ne odleprsa

i



Ma on je freelancer...
pnbb pnbb 19:11 02.01.2008

niko da cestita coveku


rodjendan...
znaci od sutra mozes legalno duplo da pijes.... proso 21 dvaput....
Strongman Strongman 19:13 02.01.2008

Re: niko da cestita coveku

pnbb

rodjendan...
znaci od sutra mozes legalno duplo da pijes.... proso 21 dvaput....


Ma ne slave mi se dva rodjendana. Kad se saberu brojka mi mnogo velika.
margos margos 20:30 02.01.2008

Re: niko da cestita coveku

Ma ne slave mi se dva rodjendana. Kad se saberu brojka mi mnogo velika.

Ko ti je rek'o da sabiraš?
Ja skoro proslavih šesnaesti, i meni je super... Šta ti fali da slaviš oba, a kažeš da ti je 21 - kao što i jeste???
Strongman Strongman 20:35 02.01.2008

Re: niko da cestita coveku

margos
Ma ne slave mi se dva rodjendana. Kad se saberu brojka mi mnogo velika.

Ko ti je rek'o da sabiraš?
Ja skoro proslavih šesnaesti, i meni je super... Šta ti fali da slaviš oba, a kažeš da ti je 21 - kao što i jeste???



Da zakucam na, recimo, 24. Moze. prihvata se.
49 41 49 41 19:17 02.01.2008

Preporuka na kvadrat Jaki

Slican dogadjaj "slavim" u avgustu ove godine; punih 20 god.
Ispricao sam dogadjaj kcerki- pa onda rekao cekaj nije danas 20. Bilo se punih 19. godina.

Krenes u smrt-vidis svoje fizicko telo rascepljeno na steni u provaliji pored totalno razmrskanog auta.
Vratis se "nazad"(u zivot); pogledas visoko gore i vidis teatar od 100-nu ljudi iz branik.
Svih stotinu ljudi "nemo" gleda dole u tebe ceka TVOJU SMRT.

"Nece moci-ove noci(dana)"! Kazes u sebi;zao mi je sto vam vam necu pruziti zadovoljstvo da gledate moju smrt i uzivate.

Uzverem se uz stene; izadjem na put- vristi hor zena i dece oko tebe. Valjda se uplasili krvave spobode koja je "izronila" iz provalije medju njih.

Pogledam dole opet sa visine; vidim auto visi na dne stene; moze se skljokati jos desetak metara dole. Vidim saputnica, ladno sedi jos uvek u autu.
Otrcavam okolo nekih 500m ponovo ulazim u kanjon; vadim zensku iz auta; pritom grcevito razmisljam dal' cemo se strovaliti jos 10-tak metara ona, ja i ostaci auta.
Naravno, sada i saputnica pocinje da kuka- kad je spasena da je sva slomljena, da su joj otisli bubrezi. Bla, bla, bla.
(Naravno-na srecu i za cudo nije joj falila dlaka s glave).

Naravno teatar i u bolnici . Gde ti je zdravstvena knjizica ili pare da platis snimanje glave; imamo mi takvih dosta,...
Bodu te inekcijama svaka tri sata.

Kad te ostave u bolnickoj sobi samog; svog u zavojima places, places, places..., da povratis "razmrskanu psihologiju licnosti" i da iz "nesvesnog dela mozga" sateras sve u svesni deo mozga.

Places, bez svedoka- jer nas ucedu od malih nogu: "Muski ne smedu da placu; samo popisulje to smeju da cine"- s razlogom ili bez!
Strongman Strongman 19:22 02.01.2008

Re: Preporuka na kvadrat Jaki

Pa mi smo dvostruki vrsnjaci. Dobru pricu imas i ti.

preporuka i tebi.

Poljubi ceru i pozeli ukucanima srecnu novu!
49 41 49 41 20:24 02.01.2008

Re: Preporuka na kvadrat Jaki

Poljubi ceru i pozeli ukucanima srecnu novu!


To je samo "parce" price.
Ako, ti dodam na pricu da sam sve to STO SE DESILO u stvarnosti bilo sanjano 48 sati ranije do u detalj?
Od tada i posle par dogadjaja u zivotu; gde sam za "dlaku" izbegao da budem samo meso.

Verujem, samo u svoj "Unknown Sences".

'81 radeci u Ljubljani u Adria Arways; u poslednjem trenutku sam odustao od da ne odem na praznicni carter na
Ajacio (Korzika). Bio bih samo mleveno meso na stenama Korzike- kao sto je bilo njih 182 putnika; medju njima i 12 kolega iz firme.

P.S.
Cudni su PUTEVI ZIVOTNI (bozji)- sto kaze nsarski.
Strongman Strongman 20:28 02.01.2008

Re: Preporuka na kvadrat Jaki

Ja licno ne verujem u vidovitost. Mozemo da diskutujemo.
KOCKAR KOCKAR 19:21 02.01.2008

20 godina posle smrti

Svaka čast na priči.Nastavi tako i dalje.Pozdrav iz Hrvatske i Sretna Nova Godina !
Strongman Strongman 19:23 02.01.2008

Re: 20 godina posle smrti

Srectni blagdani i hvala.

Hvala sto me citas.
Obrenović Obrenović 20:30 02.01.2008

kakav trip

Pozdrav od bivseg kolege iz Bore i sa faksa .. inace si bio mnogo veliko govedo (kratko e, po niski), mnogo si se folirao i sve sam se nadao da ce neko ludji da ti najebe keve .. kad gle cuda, eto ga, opametio se, cak i super pise ... izgleda da nisi bio bas toliko govedo, cim te bog sacuvao ... sad smo komsije, ja sam severno, na Ontariju .. uzgred, cuo sam da planiras da pravis cerku, ako ti treba recept, javi se, mi smo recept nasli na internetu, pa smo prvo napravili decka, pa devojcicu ... radi ...
Strongman Strongman 20:41 02.01.2008

Re: kakav trip

Obrenović
Pozdrav od bivseg kolege iz Bore i sa faksa .. inace si bio mnogo veliko govedo (kratko e, po niski), mnogo si se folirao i sve sam se nadao da ce neko ludji da ti najebe keve .. kad gle cuda, eto ga, opametio se, cak i super pise ... izgleda da nisi bio bas toliko govedo, cim te bog sacuvao ... sad smo komsije, ja sam severno, na Ontariju .. uzgred, cuo sam da planiras da pravis cerku, ako ti treba recept, javi se, mi smo recept nasli na internetu, pa smo prvo napravili decka, pa devojcicu ... radi ...


Da smo bili drugari a ne samo kolege, shvatio bi ko je govedo. Ovako...

Hvala na drugoj polovini komentara. Za cerkicu se ne brini, volim da eksperimentisem


Obrenović Obrenović 21:27 02.01.2008

Re: kakav trip

Ma nije poza u pitanju ... timing ... evo link .. srecan rad majstore ;-) ...
Strongman Strongman 21:29 02.01.2008

Re: kakav trip

Obrenović
Ma nije poza u pitanju ... timing ... evo link .. srecan rad majstore ;-) ...



Hvala!!

planiramo da pocnemo rad za 6 - 7 meseci. Da se dobacimo do papira prvo.
just4spiderman just4spiderman 23:48 03.01.2008

Re: kakav trip

Kako je simpaticno i osvezavajuce kad ta deca iz Bore, za koje sam ja bila ubedjena da su mutava i da im je fond reci sveden samo na ono sto je pisano po udzbenicima, progovore.. pa pazi.. "govedo"... "da ti se najebe keve".. pa prestali da kajudr (ima cerku.. mozda i u svojoj reziji, bar mu tako rekla zena).. pa savetodavci po pitanju oplodnje!!!! Citam i ne mogu da se nacudim kako je jaka 'rana u tom Ontariju. Ili... ne!!!! Sad sam se setila!!!! To su oni gori od pigmejaca, koji bar u coporima deluju kao da imaju muda!!! To su oni koji kada te vide na TV kazu: "Ma znam ga ja, bio govedo, disali smo negde isti vazduh..." Strasno! Cela ta Vrsta nevidljivih ljudi, koji nit su saksija, nit gelender.. a stalno prolazis pored njih, skupe hrabrost (posto im se izlizao poster sa tvojim likom u prirodnoj velicini) da ti se obrate sa pristojne udaljenosti. Naravno u elektronskoj formi i potpisani prezimenom od zene, jer su konacno navatali malo identiteta.
Divim ti se Strongman kako (iako si opstepoznato govedo u svetu nevidljivih ljudi) tako lakonski, strpljivo, pa cak i bez podjebavanja odgovaras. Konacno si na pamet i fasovao mudrost. Ponosna sam na tebe.
Strongman Strongman 00:47 04.01.2008

Re: kakav trip

Sve sto dise slavi boga.
just4spiderman just4spiderman 01:19 04.01.2008

Re: kakav trip

Vala bas!
milos33 milos33 20:37 02.01.2008

........

Umesto njega ste spavali sa Violetom.....
Umesto njega ste usli u prvi tim KK Studenta.....
Umesto njega ste diplomirali na faksu o kojem je on mastao......

Ne vidim sta Vas moze spreciti da postanete SJAJAN PISAC, umesto njega.........

Sve najbolje u 2008, nek je sretna i bericetna.......
Strongman Strongman 20:39 02.01.2008

Re: ........

Zahvaljujem se u njegovo ime.


Srecno i Vama i neka bude tako sledecih 36 500 dana.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana