Nostalgija| Satira| Životni stil

Ko zivi u ananasu na dnu mora?

Tibor Jóna RSS / 16.07.2011. u 10:35

Ovaj ceo schweinerei sa drzavnim gestapovanjem twitter naloga postaje ogavan.

Em sto je "satiricni nalog vuka jeremica" jedan uopste pleonazam - jel ako je nesto vuk jeremic onda je po logici stvari i satiricno, em je - sto je rekao neko iz twitosfere - taj satiricni nalog bio jedino mesto da o Bobu porazmislimo kao o mudrom, smislenom i s logikom ozenjenim djecarcem iz ananasa na dnu mora.  

 Kao i svaki drugi ridikul i Boba iz ananasa na dnu mora postaje opasan tek kad se umrezi sa istim ili vecim ridikulima - kako i dolazimo do pitanja ima li te sfere javnog i privatnog koju Demokratska stranka Koralova ne zeli da kontrolise? 

Sa privrede, medija i minuta, Demokratska stranka Koralova je presla prvo na Nacionalne savete (ko je pratio, seca se da je DSK pokusala  i u velikoj meri uspela da da u policijsko-zbirovskoj operaciji "Bracika Kertes 2010" zaposedne sve osim nekolicine nacionalnih saveta. Naravno, jasno je da su svi kojima upravlja DSK procvetali i da prosipaju korisno i blagonosno za zajednice kojima sluze. not.). Sada, iz afere koju nam osvetljava "Danas" vidimo da Demokratskoj stranci Koralova (Omladina iz Severnog Koralova) nije strana ni pomisao da bi bilo zgodno unistiti i nevladin sektor (zove li se operacija Sonja L?) . da vas uplasim - to su isti oni sto n`umeju ni da recituju!

Ukratko, Demokratska stranka Koralova postaje za gradjansko drusto u Srbiji ono sto su Borgovi za vascijelu galaksiju  - gde se oni pojave tu vise ni tranticica ne poraste. Niti jedan segment zivota dakle bez Demokratske stranke Koralova, niti jedna misao bez odobrenja Centrale, niti jedan uzdah bez placenog desetka.

A sada je na redu dosla i privatna sfera. Logika sa pokretanjem aparata sile - kako bi se sprecilo da strani drzavnici pomisle da je twitter nalog Vook Jeremic zapravo Boba iz ananasa na dnu mora - jednaka je oduzimanju svih mobilnih telefona da se neko ne bi segacio i zvao ljude unaokolo i predstavljao se kao Boba iz ananasa na dnu mora.

- "US embassy how may I help you? - Jes, helo, dis iz Boba frm d pajnepl in d si. (sledecih 5 minuta iz slusalice se cuje prduckanje"  ?!?!?!

Naravno je da niko ko je upoznao Bobu iz ananasa na dnu mora nece pomisliti da je @vookjeremic zapravo Boba - @vookjeremic prvo ima smisla, sto je prva i sumnjam najveca otezajna okolnost da ga se shvati kao Bobu iz ananasa na dnu mora.

Druga stvar je ovde daleko zabavnija - shvatanje medjunardodne diplomatije u spuzvastom mozgicu  Bobe iz ananasa na dnu mora i njegovih podjednako spuzvomozgoimajucih pajtasa iz Koralova - kao procesa u kojem dakle diplomate po svetu bazaju po tviteru, e da bi saznali sta Boba iz ananansa na dnu mora misli o njima i njihovim inicijativama. Kao i pretpostavka da su oni toliko ludi da ne umeju da prepoznaju pravu sprdnju od vitruelne uncutarije. Ma nije nego!

Prvo i prvo ni sama Demokratska stranka Koralova ne fucka puno za misljenje Bobe iz ananasa na dnu mora - valjda bi ga da je suprotno birali da im sedi u Centralnom komitetu. Ocekivati da to radi neko u svetu koje je proveo vise od 2 minuta sa Bobom iz ananasa na dnu mora, implicira da su stvar  preuzele moronskih morona moroncine. Sto, osim, istina, u par slucajeva, koji su svi, eto sitovacije, bliski ideoloski prijatelji UPRAVO  Bobe iz ananasa na dnu mora nije bas istina. 

Drugo i drugo, to sto su Boba iz ananasa na dnu mora i njegovi ortaci u zlocinu napravili od srpske politicke scene jedan opsti piljarijum i vasariste extraordinaire u kojem se politika vodi po Reality politickim duelima, prepucavanjem na temu kojemu je veci te opljuvavanja i shlajmarisanja na veliko - ne znaci da stvari tako idu i u svetu te da bilo ko ozbiljan moze da zakljuci nesto na osnovu samo i iskljucivo neceg sto neko sa slicnim imenom pise na tviteru.

Ali ta ideja Demokratske stranke Koralova i njenih sundjera da njoj treba da pripada sve - pa i Tvitosfera, potpuno je totalitarna u svojoj sustini.

A kao i sve totalitarne umove, tako i um Bobe iz ananasa na dnu mora, najvise plasi satira jer takvi nalik Bobi iz ananasa na dnu mora imaju odgovor za sve - osim na duh. To im nikad islo, ne ide, niti ce ikada ici. Duh kojim se obesmisljava njihovo bezumlje oruzije je na koje mogu samo zabranama, SBPOK-om i aparatom gole sile, koju mentalni antisklopovi poput Bobe iz ananasa na dnu mora jedino i mogu da se dosete.

Postovani Bobo iz ananasa na dnu mora, prika, derane, mili, duso,

ti si sa svojom ordijom od Srbije napravio ovu ustajalu barustinu. Ako ti se drustvo u cosku zbog toga podsmeva, istrpi - veliki si covek!

To drustvo ti placa to tvoje lucprdanje po svetu, placa ti da verujes da si bitan, placa ti da se meces na televiziju kad hoces, pet minuta tebe je nase oruzije strasne osvete svetu za sve patnje sto nam je ikada ucino .... Za te pare koje u tebe ulazemo daj nam makar to da mozemo da se sprdamo, kad ostalog, a nedajboze rezultata, vec nema.

Ljubi te brat.

Nemoze i nikad nije bivalo da ti sve imas, a svi drugi ni koliko za zizljiv grasak. Sta ce ti? Kad ti je Bobo iz ananasa na dnu mora dosta? Hoces da ti uvedemo ius primae noctis? Hoces da te zovemo Visoki preplavi Tevtonche?   Hoces da ti otkrijemo ko ti gleda profil na fejsu? I sta se se desilo devojci  koja nije iskljucila web-cam... Sta hoces ? Kazi, mozda imamo! 

 



Komentari (8)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

st.jepan st.jepan 11:16 16.07.2011

Sefte!

Tibore, nemoj si Lignjoslav!
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 12:50 16.07.2011

Nisam na twiteru, al mi zanimljivo

Sponge Bob - Tweeter Bob:)
abrasax abrasax 16:52 16.07.2011

Kolarov let

[b][/b]

I, ko je njanja ovde:

kaldorei kaldorei 18:15 16.07.2011

Cirkus

Mislim da su Mladi socijalisti puno izgubili njegovim odlaskom.
abrasax abrasax 19:41 16.07.2011

Re: Cirkus

Mislim da su Mladi socijalisti puno izgubili njegovim odlaskom.


Da se on njima i vrati kad im toliko nedostaje?
max.cohen92 max.cohen92 20:14 16.07.2011

Re: Cirkus

abrasax
Mislim da su Mladi socijalisti puno izgubili njegovim odlaskom.


Da se on njima i vrati kad im toliko nedostaje?


Hmm...mozda bi se The Wolfie i vratio, ali shodno cinjenici da je ekipitza sto stoluje na Studentskom trgu ipak ozbiljna ko infarkt i kadrovski islifovana pod patronatom OZNE, UDBE ili kako se vec u datom trenutku zove, a njegov potencijal i domet prilicno limitiran, cega su Prvi medju dzandarima und Freunde vise nego svesni, a i tatica nije vise u kombinatorici nase stvari, krajnji domet u toj podeli karata bi mu bio neko cinovnicko mesto sa koga se ne da previse zahebati sto sta...dakle ostanimo gde jesmo, jer medju diletantima koji trenutno nose zuti dres nije tesko i mediokritetu da bude Wunderkind, sto da ne i ministar.
Meni licno sve lici na kompleks klasicnog strebera koji je resio da pokaze mangupima s` ulice i da naplati svo sikaniranje, dinstanje zivaca i ko zna sta josh. Taj deo ne smem ni da zamislim. Ona situacija kad mu vena kenjara na celu pulsira, obrascici dobijaju turbo boost, a odnegovani prstic sa sve burmom koji je prethodno korigovao polozaj naocara ne bi li se izostrio pogled na svet i pripremilo za manevar, lagano produzava trajektoriju u preteci polozaj mahanja po Y ka X osi pointirajuci imaginarne zle hakere i svu onu decu koja nikad nisu htela da se igraju s njim, iako je mali fizicar uvek bio spreman da im objasni sve potencijale koje je imao njegov Elektro pionir...Sto bi rekla deca sa kaldrme, kompleks.
angie01 angie01 18:42 16.07.2011

twin(ter)s

prevalenca prevalenca 10:59 17.07.2011

lorelaj

najbolji tekstovi su uvek inspirisani Najvecim Sinom Danasnjice :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana