Planeta| Život

Neka tuđa deca

Biljana 77 RSS / 06.08.2011. u 08:28

Ne želim da stavljam slike. Koga zanima i može da podnese neka ukuca u google search - somali children.

 

Afrika je moja velika ljubav i tuga. Onako na daljinu. Okrznula arapski sever. Srce tame ostalo mi je nepoznato. Ali čitam, stalno, sve. Pokušavam da zamislim, da razumem. Afrika je najveći greh gospođe Evrope iz vremena kada je bila u najboljim godinama. Afrika je najveći greh svih velikih danas, ljubavnica koju su ostavili bolesnu i siromašnu, gladnu, prepustili je lokalnim nasilnicima da li siluju, muče,  razvlače ono malo što joj je ostalo. Afrika je majka kojoj umiru deca. Od gladi. Od bolesti davno zaboravljenih u civilizovanom svetu.

Uopšte ne želim da raspravljam ko je kriv, koliko košta dan američkog  bombardovanja, a što ne pomognu Rusija i Brazil, ne želim da slušam pitanja da li je tuđa tuga veća i šta je sa Kraljevom, da čitam komentare kako su sami sebi krivi... Kad na glas izgovorite rečenice: "U poslednja tri meseca skoro 30 hiljada dece umrlo je od gladi. Bila su mlađa od pet godina"...  nema više smisla bilo šta reći.  Samo da ponovim nečiji komentar na poslednju vest o Somaliji:

Kada ovih dana odete da platite svoje režije, odvojite malo para, koliko ste u mogućnosti, za pomoć gladnoj deci Somalije!

UNICEF

 

908-20501-70

sa pozivom na broj 43973-0070000000009
Svrha uplate: pomoć za decu Afrike

mother_children_somali.jpg

 

 

Nemam ideja. Samo veliku tugu. Možda poziv našim velikim kompanijama da doniraju makar čistu pijaću vodu. Toga bar imamo. Ako neko ima ideje neka pošalje pp, pa ću ubaciti u tekst.



Komentari (0)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana