Društvo| Gradjanske inicijative| Ljudska prava| Moj grad| Životni stil

PITI IL' NE BITI U BEOGRADU

Kosmogina RSS / 10.08.2011. u 17:21

 

      Beograd je do nedavno bio među vodećim svetskim prestonicama dobrog provoda i zabave, ali taj status mu je uzdrman Odlukom gradske skupštine o zabrani prodaje alkoholnih pića od deset uveče do šest ujutru. Po stupanju odluke na snagu u maju mesecu, to se odrazilo na mnoge koji žive (i cugaju) u njemu, ali i one koji kroz njega prolaze i rado mu se vraćaju. U drugim gradovima i selima diljem Srbije, alkohol se i dalje nesmetano prodaje i noću i danju, a ista prohibicijska odluka u Novom Sadu još ranije je proglašena neustavnom i nevažećom. Zašto u prestonici izostaje demokratija tog tipa, i da li je Beograd postao prohibicioni logor?

      Beograd bi da sledi evropske i svetske standarde, po uzoru na druge prestonice npr. Moskvu, ali njegovo rukovodstvo kao da je talentovano za preslikavanje inostranih mana, a ne i vrlina. Grad je ovom zabranom pljunuo na teškom mukom stečenu titulu jeftinog, veselog kraljevstva beskrajnih hedonističkih lumperajki. Iako služenje alkohola nije zabranjeno u javnim lokalima, velikom broju lokala novi propisi ne dozvoljavaju radno vreme iza ponoći. Donedavno je u to vreme provod tek počinjao, a sad se muzika gasi, šank zatvara, gosti odlaze u tajmingu završetka dečijih rođendana, i svaki pokušaj da se još negde sedne propada. Živahno je, ali i prebučno, još samo u noćnim klubovima s elektronskom muzikom i po splavovima s "krš i lom" narodnjacima.
      Ovaj potez gradskih vlasti niko ne pozdravlja, sem malobrojnih trezvenjaka kojima je ionako svejedno, ali mu se zato žestoko protive mnogi. Među pogođenima su ugostitelji kojima je prisilno skraćeno radno vreme, trgovci kojima je promet drastično opao, a najviše škrguću zubima sami konzumenti, ljubitelji dobre kapljice koji za kafane i javne lokale nemaju pare, pa ih retko ili uopšte ne posećuju. To su mlađi drinkeri od 15 do 40, koji se uz gajbe piva okupljaju u privatnim stanovima, na sedeljkama i žurkama, ili pod otvorenim nebom: na rečnim kejovima, trgovima, u parkovima i urbanim budžacima na Kalemegdanu, Ušću, Adi, Zvezdari... "Blejanje uz pivdžu" je sinonim za besparicu, ali i standardnu zabavu učenika, studenata, slobodnih umetnika, radnika i neradnika.
      Građanima je ograničena socijalizacija preko čašice, nasilno prekinut tradicionalni sindrom "mokre braće" i hirurški odstranjen dugo negovan urbani fenomen: magična umešnost lakšeg preživljavanja brutalne svakodnevice, uz zdravice. Gradske vlasti misle da uspostavljaju "zdrav" poredak, ne shvatajući da mnogima otimaju supstitut za utehu i spokoj, poništavajući instant rešenje za sva nezadovoljstva (lična, ekonomska, društvena, politička, lokalna i globalna).

       Obespravljeni i razbešnjeni ovom zabranom, mladi ljudi se već deset nedelja uzastopce okupljaju na uličnim protestima organizovanim putem sajta Beograd živi noću i Facebook grupe Beogradjani protiv prohibicije, pod sloganom "Ulice su i dalje naše!". Od 11. maja, centralni gradski parkovi su sredom ili subotom od 22 h, pretvoreni u prave oaze druženja uz pivo (Topličin venac, Studentski trg, Manjež, Pionirski park, plato ispred Filozofskog fakulteta...). Pivske žurke su praćene povremenim zvižducima i povicima gradskim ocima, ali se čini da je najveći akcenat na zezanju. U prvom naletu entuzijazma, deljeni su promo materijali i fiskalni računi s kojima si mogao od raznosača kupiti pivo za jedan dinar, bilo je i pentranja na spomenike, a najradikalnija (muška) grupa demonstranata, skinuta u donji veš, uočena je u parku Manjež. Pevaju se pivske himne uz zvuke gitare i bongosa, vode se konstruktivne polemike, bez većih izgreda i delirijum tremensa, a radi boljeg štimunga, održano je i par koncerata. Gotovo neposredno se razvio novi vid miroljubive, pasivne građanske borbe, u kojoj nije dozvoljeno isticanje stranačko-političkih obeležja. "Piti il' ne biti!" nije uslov, već ultimativni zahtev kojim se brane osnovna ljudska prava i slobode.
       Spontana druženja su oduvek krasila Beograd i njegov kosmopolitski duh, a sada moramo unapred da planiramo, da se opskrbljujemo zalihama ili da apstiniramo. Vreme će pokazati da li ćemo zbog prohibicije možda morati da se selimo (u druge srpske gradove), ili ćemo početi i da se iseljavamo, tj. tražimo političke azile za druge evropske zemlje ili exYu republike, kao što je Makedonija.
       U pismu gradonačelniku Beograda, antiprohibicijski aktivisti mu se ogorčeno obraćaju, ističući da je ova zabrana neustavna i da je uvođenje takvog ograničenja moguće samo zakonom, a ne i odlukom skupštine grada. Nedavno je predata i inicijativa Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti odluke, ali zasad odgovora nema ni sa jedne strane. Protesti još uvek ne proizvode reakcije nadležnih, u medijima su slabo ispraćeni i za njih se zna uglavnom preko Facebooka ili od usta do usta, što je nedovoljno. Iz nedelje u nedelju su sve malobrojniji, ali je nedavno pokrenuta peticija koja bi možda mogla spasiti stvar.


      U misionarskom cilju ka progresivnoj budućnosti, Beograd odustaje od oprobanih čari noćnih terevenki, ali je s novim ambicijama konkurisao za evropsku prestonicu kulture 2020. godine. Nama koji živimo ili tavorimo u njemu, sve deluje paradoksalno, pošto se gradske vlasti stalno upinju da ukinu tipične slobode kojima smo zadojeni i na koje smo bili ponosni.
       Između kulture i nekulture, do sada smo već prevazišli sličan šok: zabranu pušenja na javnim mestima, koja takoreći nigde nije ni zaživela, osim u zdravstvenim i kulturno-prosvetnim ustanovama. Vlastima očigledno smeta da pušimo i pijemo na javnim mestima, a ne smeta im što se loše hranimo, što je potrošačka korpa sve bednija, što školovanje i lečenje postaju nedostižni luksuz, a putovanja sprovodimo u okviru mašte. Kvalitetan niskobudžetni provod noćobdija podrazumeva neformalna društvena okupljanja, ali i neograničen pristup alkoholu svuda i uvek (punoletnim licima). Nije jasno zašto odjednom neko ima potrebu da nas prevaspitava i preraspoređuje naše vreme, navike i novac po svom ćefu. Negativne posledice odluke beogradskih vlastodržaca su izvesne: bujanje crnog tržišta, prodaja ispod tezge i ekspanzija drogiranja umesto alkoholisanja. Istorija pokazuje da je svaka prohibicija donela mnoge kontraefekte i na kraju propala.


       Iako su protesti utihnuli, danju se i dalje šljema pod punim gasom, a noćna suša ubira svoj danak. U kriznim trenucima, rapidno se pustoše sve zalihe domaće rakije i vina iz porodičnih bifea. Kad nestane pivdža, dobra je i radža. Da ironija bude veća, ako vam zafali pivo, uvek možete da trknete do obližnjeg dečijeg carstva McDonald's, koji radi do 01 h po ponoći, ili do fastfoodova koji rade celu noć, gde je biznis naglo procvetao, jer se sad tamo mnogo više pije nego što se jede.
       Da li će opstati, i u kojoj meri će nas ova gradska represija učiniti disciplinovanijim i korisnijim članovima zajednice (u odnosu na druge), još ni ne slutimo, ali, u dosezanju slobode i posezanju za (tekućim) ljudskim pravima, budimo srećni što se vladajući beogradski čistunci nisu setili da zabrane i konzumaciju seksa nakon 22 časa.

Kosmogina
Kosmogina

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.maribor2012.info/index.php?ptype=8&menu=0&id=220&Pid=459

 

 

 

 

 

Atačmenti



Komentari (215)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

miloradkakmar miloradkakmar 17:32 10.08.2011

Kosmogina!

Nemam te u VIP-u!?!

A, prvi sam.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 12:46 12.08.2011

Belgrade Street Art vs. Prohibition

Odgovor street artista na odluku gradske vlasti:
http://www.flickr.com/photos/sekeljic/sets/72157626681468575/


antioksidant antioksidant 17:33 10.08.2011

.

Vlastima očigledno smeta da pušimo i pijemo na javnim mestima, a ne smeta im što se loše hranimo, što je potrošačka korpa sve bednija, što školovanje i lečenje postaju nedostižni luksuz, a putovanja sprovodimo u okviru mašte.

pretpostavljam da je cista ljubomora u pitanju
nikada ih niko nije zvao na druzenje
ceo zivot su noci provodili sami i...
svetom vladaju "nerds"
dali76 dali76 17:43 10.08.2011

Re: .

nedavno je bila promocija "kako sjebati gsp, svercovati se ,sad imamo promociju alkoholizma : WTF gospodo iz urednistva?
antioksidant antioksidant 17:45 10.08.2011

Re: .

,sad imamo promociju alkoholizma :

? gde?
izmisljanje prohibicionih pravila da bi se dodvorilo velikim lancima je besmisleno a reci da je to besmisleno nije promocija alkoholizma
ivana23 ivana23 17:52 10.08.2011

Re: .

antioksidant

? gde?izmisljanje prohibicionih pravila da bi se dodvorilo velikim lancima je besmisleno a reci da je to besmisleno nije promocija alkoholizma


Izvini, na sta mislis kada kazes: ...da bi se dodvorilo velikim lancima...
antioksidant antioksidant 17:57 10.08.2011

Re: .

Izvini, na sta mislis kada kazes: ...da bi se dodvorilo velikim lancima...

....Prema odluci, zabrana obuhvata sve trgovinske objekte koji se nalaze u stambenoj zoni u gradu...

ti sad zakljuci ko pravi trgovinske objekte van stambene zone
dali76 dali76 18:00 10.08.2011

Re: .

sorry AO ,ja zaboravim da ne vidim pa lupim :))
sta gde ,ovde na blogu, kakvi covjece ljubitelji dobre kapljice, ljubiteljima dober kapljice nne smeta skracivanja vremena kad mogu biti, to valjda smedta ljubeteljima dobrih flasa i casa a ne kapljica.
drugo, piti il ne biti? To je ili ili,a ti me pitas gde?
mrale54 mrale54 18:03 10.08.2011

Re: .

dali76
nedavno je bila promocija "kako sjebati gsp, svercovati se ,sad imamo promociju alkoholizma : WTF gospodo iz urednistva?


A , sta bi ti !?
Jel ja trosim TVOJE pare na pivo - koje volem - bre - da popijem i u 3 posle ponoci ?!
Ti ce mi zabranjivas ?
ALO - ja sam ih zaradio !
E , sad kako ja mogu da zaradim pare za pivo - i da ga pijem u 3 po ponoci , pa sutra opet da zaradim ... nek' za tebe ostane mala tajna !
Jukie Jukie 18:04 10.08.2011

Re: .

dali76
nedavno je bila promocija "kako sjebati gsp, svercovati se ,sad imamo promociju alkoholizma : WTF gospodo iz urednistva?

Pošto je usvojen zakon po kome se ponovo uvode neke sankcije za bežanje iz škole, očekujem najesen proteste đaka i roditelja što im se uskraćuje stečeno pravo da u školu ne mora da se ide a da se ipak računa kao regularna godina.
antioksidant antioksidant 18:08 10.08.2011

Re: .

drugo, piti il ne biti? To je ili ili,a ti me pitas gde?

iz teksta
Vreme će pokazati da li ćemo zbog prohibicije možda morati da se selimo (u druge srpske gradove), ili ćemo početi i da se iseljavamo, tj. tražimo političke azile za druge evropske zemlje ili exYu republike, kao što je Makedonija.

preozbiljno shvatas naslov cim si ga svrstao u "promociju alkoholizma"
ivana23 ivana23 18:16 10.08.2011

Re: .

Ova odluka odnosi se na prodavnice, samousluge, diskonte, robne kuće, specijalizovane prodavnice za prodaju štampe i duvana, kioske, trgovinske centre i benzinske stanice. U njima, na vidnom mestu, mora biti postavljeno upozorenje o zabrani prodaje alkoholnih pića u ovom terminu.

Predstavnici gradskih vlasti danas su imali sastanak sa većinom predstavnika najvećih trgovinskih lanaca u Beogradu koji su podržali ovu inicijativu.


Blic

- Ono sto si ti naveo odnosi se na ugostitejske objekte sa muzikom koja mora biti iskljucena posle 23h ukoliko se ug. ob. nalazi u stambenoj zgradi.
dali76 dali76 18:17 10.08.2011

Re: .

NEgo sta znaci prohibicija? Prohibicijski logor?
Jel I to neozbiljno?
Ebesga Ao,blog nije pod rubrikom humor il satira vec pod motom zivotni stil ))
angie01 angie01 18:25 10.08.2011

Re: .

Ova odluka odnosi se na prodavnice, samousluge, diskonte, robne kuće, specijalizovane prodavnice za prodaju štampe i duvana, kioske, trgovinske centre i benzinske stanice. U njima, na vidnom mestu, mora biti postavljeno upozorenje o zabrani prodaje alkoholnih pića u ovom terminu.


e bas ne demokratski- da lokalni lezilebovici, tek ustali oko poslepodne, bespolseni i bez kinte, ne mogu da se posteno naliju, kako dolikuje i prave haos iza zgrade, pa malo i da presrecu slucajne prolaznike-cisto iz vezbe, pa sad sta ispadne, u zavisnosti od tolerancije ovih slucajnih.
antioksidant antioksidant 18:26 10.08.2011

Re: .

- Ono sto si ti naveo odnosi se na ugostitejske objekte sa muzikom koja mora biti iskljuvena posle 23h ukoliko se ug. ob. nalazi u stambenoj zgradi.

hajde sad da boldujemo nesto drugo

....Prema odluci, zabrana obuhvata sve trgovinske objekte koji se nalaze u stambenoj zoni u gradu...
ivana23 ivana23 18:42 10.08.2011

Re: .

antioksidant
- Ono sto si ti naveo odnosi se na ugostitejske objekte sa muzikom koja mora biti iskljuvena posle 23h ukoliko se ug. ob. nalazi u stambenoj zgradi.

hajde sad da boldujemo nesto drugo....Prema odluci, zabrana obuhvata sve trgovinske objekte koji se nalaze u stambenoj zoni u gradu...


Daj link. Ja ne nadjoh
antioksidant antioksidant 18:55 10.08.2011

Re: .

Daj link. Ja ne nadjoh

prvi link u tekstu
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:57 10.08.2011

Re: .

e bas ne demokratski- da lokalni lezilebovici, tek ustali oko poslepodne, bespolseni i bez kinte, ne mogu da se posteno naliju, kako dolikuje i prave haos iza zgrade


E bas ce ovako da ih zaposle, provredne i prestace da pravce haos.

Ovo sve, antipusacka histerija pod maskom brige za zdravlje ljudi, uskracivanje slobode da se popije pivo u pola 11 uvece po maskom opet neke brige za ljude je zapravo logor po maskom slobode.
U silnoj zelji da posto poto budu in logorasi ni ne primecuju da ne misle svojom vec glavom velikog brata. Oni su jos i uvereni da su slobodni , jadni.
Sta je sa mojom licnom slobodom, sa mojim pravom da popijem pivo onda kad mi se pije?
Nemam je, ne mogu za nju da se izborim, moram da se ponasam po pravilima koje namece upravnik logora ali bre necu da pristajem jos i na to da im kazem kako mi je lepo u logoru.
Nije mi lepo jer nisam slobodan.
ivana23 ivana23 19:04 10.08.2011

Re: .

antioksidant
Daj link. Ja ne nadjoh

prvi link u tekstu


Nema. Odnosno ima, al' za Novi Sad. U Beogradu vazi - nema prodaje bez obzira na lokaciju objekta.
antioksidant antioksidant 19:06 10.08.2011

Re: .

Nema. Odnosno ima, al' za Novi Sad. U Beogradu vazi - nema prodaje bez obzira na lokaciju objekta.

vidi stvarno
onda ni pare nisu uzeli vec nas zajebavaju iz cistog gusta
predatortz predatortz 19:10 10.08.2011

Re: .

Ovo sve, antipusacka histerija pod maskom brige za zdravlje ljudi, uskracivanje slobode da se popije pivo u pola 11 uvece po maskom opet neke brige za ljude je zapravo logor po maskom slobode.



Pazi, nisi sporan ti. Ti možeš da obaviš kupovinu do 22, pa da na miru pijuckaš pivce i gledaš tv do kasno u noć. To pravo ti niko nije uskratio.

Problem su oni koji popiju malo više od jednog,dva pivceta... Pa im na pamet padnu 'građanska prava i slobode' da uz škripu guma gaze pešake, da se biju i bockaju noževima, da 'prevrnu' neku koja se u to doba šećka ( ionako je izazivala!)...

Uredba im smanjuje vreme za takvo delovanje. Ja je podržavam.
Ako neko misli da sam zadrti trezvenjak, odmah da kažem da nisam.
Popije se tu i tamo po neka... Uvek u dobrom društvu.
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:30 10.08.2011

Re: .

Problem su oni koji popiju malo više od jednog,dva pivceta... Pa im na pamet padnu 'građanska prava i slobode' da uz škripu guma gaze pešake, da se biju i bockaju noževima, da 'prevrnu' neku koja se u to doba šećka ( ionako je izazivala!)...


A zasto onda ne zabrane upotrebu automobila, to bi bilo delotvornije?
Naravno da karikiram ali to je ta logika.
Po toj logici ja placam ceh zbog budala.
Cini mi se da je to sto ti navodis samo izgovor jer u gradu u kom zivim postoji neka slicna odluka, a izgovor je da ce se tako smanjiti prodaja alkohola maloletnicimaa Zaboravljaju ti koji su tako objasnili da je maloletnicima zabranjena prodaja alkohola u bilo koje doba dana.
Ja inace ne verujem da ti koji donose takve odluke imaju neke zadnje namere vec se jednostavno utrkuju da budu moderni i nista vise. Prazna poza.
Onaj ko ce da se napija sigurno ce naci nacin da obezbedi alkohol a onaj ko bi popio jedno pivce sa prijateljem u pola 11 mora da trazi nacin kako da zaobidje zakon.
Inace takva odluka je neustavna

Ustavni sud Srbije utvrdio je da nije ustavna odluka Skupštine grada da se zabrani prodaja alkohola u trgovinama u stambenoj zoni tokom noći.
Mada me to ne hrabri previse jer sam siguran da ce i ustav promeniti kako bi se dodvorili nekome.

Trend je cini mi se takav i ne bih se iznenadio kada bi se nekada, ne tako skoro, setili da je stetno gledati TV posle 11, ili da je stetno jesti prasetinu i zabranili je itd itd. Sve to pod maskom slobode i dobrobiti za ljude jer mi se cini da je to savremena mantra kontrole za razliku od klasicnog porobljavanja. Svakako da pri tom ne mislim da su porobljivaci ovi nasi ficfirici sto izglasavaju takve odluke, oni su samo, verovatno nesvesno, i sami zrtve nekog velikog brata.

Inace, ako je vazno, ja uopste ne pijem, tako da mi ova konkretnsa odluka na tom planu nista ne znaci.
Krugolina Borup Krugolina Borup 20:17 10.08.2011

Re: .

sad imamo promociju alkoholizma


Nisam blog doživela kao promociju alkoholizma, već kao pokušaj da se skrene pažnja na to da se problem alkoholizma pokušava rešiti potpuno neprimerenim metodama.

Problem alkoholizma se ne rešava prohibicijom, već prevencijom.
To se samo Veliki Brat zanosi da postoje neke prečice.
antioksidant antioksidant 20:20 10.08.2011

Re: .

Krugolina Borup

To se samo Veliki Brat zanosi da postoje neke prečice.

pa veliki brat je napravio most kao precicu
buba_truba buba_truba 20:55 10.08.2011

Re: .

dali76
nedavno je bila promocija "kako sjebati gsp, svercovati se ,sad imamo promociju alkoholizma : WTF gospodo iz urednistva?

Da stvarno, totalno je bez veze, gospodo iz uredništva. A tek smo se, posle onoooliko blogova i truda vaskolikog blogovstva, srodili što sa četnicima što sa ustašama (partizani nikako da nam legnu )... a vi (gospodo iz uredništva) pravite ovakve digresije. WTF!!!
arianna arianna 20:57 10.08.2011

Re: .

Problem alkoholizma se ne rešava prohibicijom, već prevencijom.


S obzirom da nemam vremena da pišem blog o prevenciji alkoholizma, evo par stvari na zadatu temu

Opšte preventivne mere alkoholizma su:

1. Kontinuirana edukacija seoske i gradske omladine tokom školovanja o alkoholizmu kao socio-medicinskoj bolesti

2. kontinuirana edukacja porodice i vaspitača, nastavnika i profesora iz oblasti alkoholizma, a posebno rano prepoznavanje zloupotrebe alkohola i adekvatan postupak sa mladom osobom koja pije

3. Afirmisanje zdravih oblika življenja u porodici, školi i društvu i ostvarivanje individualnih potencijala i životnih ciljeva

Posebne preventivne mere su:

1. Prevencija alkoholizma kod različitih subgrupa mladih

2. Permanentan rad sa mladima na uspešnom rešavanju pojedinih razvojnih faza životnog ciklusa

3. Rad na uspešnom prevazilaženju nerazvojnih kriza ukoliko se pojave ( gubitak člana porodice, hronično oboljenje, invalidnost, alkoholizam članova porodice )

4. Rad na poboljšanju komunikacije sa okolinom

5. Suprotstavljanje uticaju pojedinih subgrupa vršnjaka koji zloupotrebljavaju alkohol.

angie01 angie01 21:08 10.08.2011

Re: .

Afirmisanje zdravih oblika življenja u porodici, školi i društvu i ostvarivanje individualnih potencijala i životnih ciljeva


ovde svi ti zdravi oblici u tragovima, a individualni potencijali su samo teret jer nema nacina da ih pretocis u zivotne ciljeve- ako si mlad, a nisi u stranci, niti si bogati naslednik!

Rad na poboljšanju komunikacije sa okolinom


pa omladina ovako jedino i komunicira sa okolinom-to im je zajednicki imetilj, blejacina s podrskom za opustanje!
blogovatelj blogovatelj 21:59 10.08.2011

Re: .

preozbiljno shvatas naslov cim si ga svrstao u "promociju alkoholizma"


Nije ti palo na pamet da ti mozda nisi razumeo naslov?!
monte.carlo monte.carlo 22:07 10.08.2011

Re: .

Problem alkoholizma se ne rešava prohibicijom, već prevencijom.


Da, da ... isto ja mislim i za travicu: ukinuti prohibiciju, preći na prevenciju ...
st.jepan st.jepan 22:23 10.08.2011

Re: .

WTF gospodo iz urednistva?

Povodom Kosmoigine i njene (opravdano uvređene) žvake, nipšto ne reći WTF (čak ni WTH), već naprotiv: Uredništvo, svaka tebi čast!
Kosmogina je zvezda Fejsa Buka, a i šire, mnogo mnogo šire - Biljana je jedna od žešćih legendi urbanog Beograda.
Tek ćete da vidite!

Edit: Biljana, za ovo mi dodješ piće.
Jukie Jukie 22:33 10.08.2011

Re: .

arianna

2. Permanentan rad sa mladima na uspešnom rešavanju pojedinih razvojnih faza životnog ciklusa

E ovo NE SME da se radi jer je u suprotnosti od načina na koji se kod nas tumače dečja prava. Dete navodno mora da se pusti da radi šta hoće jer ima pravo da se pihofizički razvija u pravcu u kome želi itd. itd.
monte.carlo monte.carlo 22:33 10.08.2011

Re: .

st.jepan
Povodom Kosmoigine i njene (opravdano uvređene) žvake, nipšto ne reći WTF (čak ni WTH), već naprotiv: Uredništvo, svaka tebi čast!
Kosmogina je zvezda Fejsa Buka, a i šire, mnogo mnogo šire - Biljana je jedna od žešćih legendi urbanog Beograda.
Tek ćete da vidite!



st.jepane ... i ti si legenda, na ovome palanačkom blogu.
maksa83 maksa83 22:34 10.08.2011

Re: .

Kosmogina je zvezda Fejsa Buka, a i šire, mnogo mnogo šire - Biljana je jedna od žešćih legendi urbanog Beograda.
Tek ćete da vidite!

U! Parti!

st.jepan st.jepan 22:42 10.08.2011

Re: .

st.jepane ... i ti si legenda, na ovome palanačkom blogu.

Osećam li ja to natruhu ironije?
Al' nema bitno, zanimnjivije mi je kako si to tako brzo skapir'o.
Sunjiv si ti meni, nisi baš tako nov kao što piše na tvom profilu.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:45 10.08.2011

Re: .

st.jepan
WTF gospodo iz urednistva?

Povodom Kosmoigine i njene (opravdano uvređene) žvake, nipšto ne reći WTF (čak ni WTH), već naprotiv: Uredništvo, svaka tebi čast!
Kosmogina je zvezda Fejsa Buka, a i šire, mnogo mnogo šire - Biljana je jedna od žešćih legendi urbanog Beograda.
Tek ćete da vidite!

Edit: Biljana, za ovo mi dodješ piće.

Pa evo, ja je odmah stavio u moje VIP autore...
Slažem se zaista...
Nego, kad ćemo mi na pivo...
st.jepan st.jepan 22:49 10.08.2011

Re: .

Nego, kad ćemo mi na pivo...

Pa evo, možemo bilo kog dana, pred mojim dragstorom u Gavrila Principa, najbolje oko 23 i 48.

Edit: Hej Drago, ne ljuti se zbog male šale, leglo mi u kontekst ovog bloga. Čujemo se.
monte.carlo monte.carlo 22:51 10.08.2011

Re: .

st.jepan
st.jepane ... i ti si legenda, na ovome palanačkom blogu. Osećam li ja to natruhu ironije?Al' nema bitno, zanimnjivije mi je kako si to tako brzo skapir'o.Sunjiv si ti meni, nisi baš tako nov kao što piše na tvom profilu.


Ja tebi legendo, ti meni sumnjiv si ... nije to ironija, to je paranoja ...
monte.carlo monte.carlo 22:56 10.08.2011

Re: .

st.jepan
Nego, kad ćemo mi na pivo...Pa evo, možemo pred mojim dragstorom u Gavrila Principa, oko 23 i 48.


Ja predlažem da i st.jepan postane VIP autor, pa da on, Drago i Filip Mladenović osnuju blog-poslanički klub ...
st.jepan st.jepan 22:56 10.08.2011

Re: .


Ja tebi legendo, ti meni sumnjiv si ... nije to ironija, to je paranoja ...

Oprosti, učinilo mi se da zafrkavaš.
A stvarno, ja baš nisam aktivan u poslednmje vreme, ti na blogu tek desetak dana... Ipak, treba više vremena da se skonta ko je legenda, makar i u palanci.
st.jepan st.jepan 23:13 10.08.2011

Re: .

Ja predlažem da i st.jepan postane VIP autor, pa da on, Drago i Filip Mladenović osnuju blog-poslanički klub ...

A što tako zlikovački, daj u tu kombinaciju i nešto ženskinja!
paja.pajser paja.pajser 23:15 10.08.2011

Re: .

ako npr. ciljas na Tempo na Vilinim vodama koji je,kao,u industrijskoj zoni,promasio si. i tamo je zabranjena prodaja alkohola od 22-06. ne znam za ostale megamarkete..
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 23:15 10.08.2011

Re: .

st.jepan
Nego, kad ćemo mi na pivo...

Pa evo, možemo bilo kog dana, pred mojim dragstorom u Gavrila Principa, najbolje oko 23 i 48.

Edit: Hej Drago, ne ljuti se zbog male šale, leglo mi u kontekst ovog bloga. Čujemo se.

Ma, sve ok...
Nego, i ovo vrijeme koje predlažeš nije loše...ako je gazda dragstora "naš čovek"..
P.S...A radio sam jedan feljton gde pominjem Omiš, pa bih da "ćakulamo"...
monte.carlo monte.carlo 23:19 10.08.2011

Re: .

st.jepan
A što tako zlikovački, daj u tu kombinaciju i nešto ženskinja!


Pa eto ... može li i baka Evdokija?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 23:29 10.08.2011

Re: .

Ja predlažem da i st.jepan postane VIP autor, pa da on, Drago i Filip Mladenović osnuju blog-poslanički klub ...

Najpre, morao bi znati ko je Stjepan, pa da se zalećeš...momče...
A siguran sam u to, da je do sada, što bi moj brat Nikola rekao" on više zaboravio nego ćeš ti ikada naučiti"...
Zato, besplatan savet....Ne petljaj se u razgovore ozbiljnih ljudi...
st.jepan st.jepan 23:30 10.08.2011

Re: .

Pa eto može li i baka Evdokija?

Ne može, jbg, nije više blogerka.

A koji si ti mali?
Hajde, kaži se, neće ti niko ništa.
Mnogo si mi dobro pohvatao lokalne prilike za ciglo desetak dana.

Reći za mene da sam legenda gde bilo, svakako je preterano, ali jesam na dobrom putu da postanem legendarni isterivač klonova.
Do sada sam ih, što tvojih, što ne-tvojih, odavde oduvao bar 5-6.
Nego, kako stojimo sa IP adresom, paziš li ti mali na tu okolnost?
monte.carlo monte.carlo 23:42 10.08.2011

Re: .

jedan komentar i dva pitanja:

Drago znaš li ti šta je IP adresa?

St.jepane ako znaš moju IP adresu, znaš li da nisam mali, da imam preko 190 i više od 100 kila (krupan sam čovek!) i da sliku tvoju u kompjuteru nosim?
st.jepan st.jepan 23:45 10.08.2011

Re: .

St.jepane ako znaš moju IP adresu,

Ne znam, valjda zna moderacija.
A ako treba, znaće i policija.
monte.carlo monte.carlo 23:49 10.08.2011

Re: .

st.jepan
Ne znam, valjda zna moderacija.A ako treba, znaće i policija.


Zašto policija?

Da ti nisi neka patološka tužibaba?
st.jepan st.jepan 23:52 10.08.2011

Re: .

monte.carlo

Evo, stiže BAN, ciao!
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 23:55 10.08.2011

Re: .

monte.carlo
jedan komentar i dva pitanja:

Drago znaš li ti šta je IP adresa?

St.jepane ako znaš moju IP adresu, znaš li ti da imam preko 190 i više od 100 kila (krupan sam čovek!) i da sliku tvoju u kompjuteru nosim?

Jel ti ovo prijetiš?
Ajde, jadan....Ja ti inače vredim kao plašiv čovek....
Reci, brate ko si, kad si takva junačina...da svi znamo...
monte.carlo monte.carlo 23:57 10.08.2011

Re: .

st.jepan
Evo, stiže BAN, ciao!



Dečko, ponele su te strasti ... čak i ako ja nisam na blogu, uvek će se naći neko da te privede pameti. Mislim da si to dosta puta iskusio, ali još nisi ništa naučio ...
monte.carlo monte.carlo 00:00 11.08.2011

Re: .

Drago Kovacevic

Jel ti ovo prijetiš?Ajde, jadan....Ja ti inače vredim kao plašiv čovek....Reci, brate ko si, kad si takva junačina...da svi znamo...


Daj Drago, oladi sa tim tvojim epskim onomatopejama. Nisi ti iz ove priče.

PS. Kakve pretnje, kakvi bakrači ... samo sam opisao sebe. Nisam mali.

Nije valjda pretnja to što ne znaš šta je IP adresa.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 00:17 11.08.2011

Re: .

monte.carlo
Drago Kovacevic

Jel ti ovo prijetiš?Ajde, jadan....Ja ti inače vredim kao plašiv čovek....Reci, brate ko si, kad si takva junačina...da svi znamo...


Daj Drago, oladi sa tim tvojim epskim onomatopejama. Nisi ti iz ove priče.

PS. Kakve pretnje, kakvi bakrači ... samo sam opisao sebe

Nije valjda pretnja to što ne znaš šta je IP adresa.

Ej...ne foliraj mene..
Nego,reci kako ti je ime, kad već imaš petlju da pretiš...prosto, da se zna, evo da se prepadnem...
monte.carlo monte.carlo 00:20 11.08.2011

Re: .

Drago, dosadan si. Evo napisaću ti opet: ime mi je monte.carlo!

A sad, na spavanje. Laku noć!
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 00:41 11.08.2011

Re: .

monte.carlo
Drago, dosadan si. Evo napisaću ti opet: ime mi je monte.carlo!

A sad, na spavanje. Laku noć!

Sve što pišeš sinko, o sebi pišeš...I sve što radiš, sebi radiš....
maca22 maca22 01:33 11.08.2011

Re: .

arianna
3. Afirmisanje zdravih oblika življenja u porodici, školi i društvu i ostvarivanje individualnih potencijala i životnih ciljeva

Pazi kad nemam pojma sta bi u ovo spadalo. Napisi molim te.
Mladi izvidjaci?


Ili ovo razvijanje medjunarodnog turizma sljokanjem u parkicu - brendiranje Beograda?
antioksidant antioksidant 07:46 11.08.2011

Re: .

preozbiljno shvatas naslov cim si ga svrstao u "promociju alkoholizma"


Nije ti palo na pamet da ti mozda nisi razumeo naslov?!

Ако сам га разумео као ти Андрића што капираш онда дефинитивно немам појма о чему се ради
Иначе, зашто се ти задржаваш на овом месту? Нико не помиње прохибицију лекова за смирење - нема опасности за тебе
alselone alselone 07:50 11.08.2011

Re: .

urbanog Beograda.


arianna arianna 09:22 11.08.2011

Re: .

maca22
arianna
3. Afirmisanje zdravih oblika življenja u porodici, školi i društvu i ostvarivanje individualnih potencijala i životnih ciljeva

Pazi kad nemam pojma sta bi u ovo spadalo. Napisi molim te.
Mladi izvidjaci?


afirmacija sportskog načina života, volonterizam i humantarni rad (na pr. u zoo vrtu ili kroz organizaciju crvenog krsta, rad u staračkim domovima, rad u domovima sa decom bez roditeljskog staranja ili decom sa posebnim potrebama, aktivizam u ekološkom pokretu), rad u omladinskim organizacijama (izvidjači,planinari, mladi gorani..i dr)

što dalje od kafića, kafana i noćnih klubova

arianna arianna 09:29 11.08.2011

Re: .

Jukie
arianna

2. Permanentan rad sa mladima na uspešnom rešavanju pojedinih razvojnih faza životnog ciklusa

E ovo NE SME da se radi jer je u suprotnosti od načina na koji se kod nas tumače dečja prava. Dete navodno mora da se pusti da radi šta hoće jer ima pravo da se pihofizički razvija u pravcu u kome želi itd. itd.


Nigde ne piše da je rad sa decom kršenje bilo kakvih prava.

Mnogo veća šteta je prepustiti decu ulici, i to se zove roditljski nemar, nebriga i zanemarivanje roditeljske obaveze i takvi roditelji mogu biti kažnjeni zbog propuštenog vaspitnog nadzora nad decom.
ivana23 ivana23 09:55 11.08.2011

Re: .

arianna
Nigde ne piše da je rad sa decom kršenje bilo kakvih prava. Mnogo veća šteta je prepustiti decu ulici, i to se zove roditljski nemar, nebriga i zanemarivanje roditeljske obaveze i takvi roditelji mogu biti kažnjeni zbog propuštenog vaspitnog nadzora nad decom.


Dakle, dok savremena psihologija brzim koracima odmiče od teorije razuma kao glavnog pogona ponašanja, nama se serviraju prevaziđene hipi-teorije o mudrom, samosvojnom detetu, kritičnom prema svemu ali uvek voljnom da uvaži racionalne argumente. Jer ako dete odbija da posluša roditelja, implicira naš zakonodavac, to može da bude samo zato što mu roditelj nije svoj zahtev dovoljno dobro obrazložio, ili zato što se ne trudi dovoljno a sasvim moguće i zato što sam zahtev nije opravdan. Zapravo, dečja neposlušnost je šansa za roditelja da stavi prst na čelo, jer on od deteta ima da nauči makar onoliko koliko i dete od njega.

Nova koncepcija pretvara roditelja u objekat države kojem je dato uslovno pravo da svoje dete servisira po strogo propisanim pravilima
NNN NNN 12:49 11.08.2011

Re: .

Opšte preventivne mere alkoholizma su:

1. Kontinuirana edukacija seoske i gradske omladine tokom školovanja o alkoholizmu kao socio-medicinskoj bolesti


Jukie Jukie 15:06 11.08.2011

Re: .

arianna

Permanentan rad sa mladima na uspešnom rešavanju pojedinih razvojnih faza životnog ciklusa

E ovo NE SME da se radi jer je u suprotnosti od načina na koji se kod nas tumače dečja prava. Dete navodno mora da se pusti da radi šta hoće jer ima pravo da se pihofizički razvija u pravcu u kome želi itd. itd.

Nigde ne piše da je rad sa decom kršenje bilo kakvih prava. Mnogo veća šteta je prepustiti decu ulici, i to se zove roditljski nemar, nebriga i zanemarivanje roditeljske obaveze i takvi roditelji mogu biti kažnjeni zbog propuštenog vaspitnog nadzora nad decom.

Nisam mislio na roditelje nego na ljude koji rade sa decom u školama. Ako hoćeš bilo šta da uradiš ne može.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 23:34 11.08.2011

Re: ...

dali76
nedavno je bila promocija "kako sjebati gsp, svercovati se ,sad imamo promociju alkoholizma : WTF gospodo iz urednistva?


bogami, dali, ovakva netolerancija prema kapljičnoj duši beograda samo pokazuje koliko se nikada nisi vezao za Prestolnicu, pa samim tim ni upoznao je valjano.

shumska shumska 00:11 12.08.2011

Re: .

alselone
urbanog Beograda.



hahahahahhhh
i meni takva reakcija isto....taj izraz urban - je toliko zlorabljen - da više nema nikakav značaj,a ni težinu vala
alselone alselone 07:21 12.08.2011

Re: .

shumska

hahahahahhhh
i meni takva reakcija isto....taj izraz urban - je toliko zlorabljen - da više nema nikakav značaj,a ni težinu vala


ma da. mozda cak i naprotiv.
znas koji jos izraz obozavam - multimedijalni umetnik/umetnica. hard core proseravanje u najavi.
milisav68 milisav68 07:29 12.08.2011

Re: .

alselone
shumska

hahahahahhhh
i meni takva reakcija isto....taj izraz urban - je toliko zlorabljen - da više nema nikakav značaj,a ni težinu vala


ma da. mozda cak i naprotiv.
znas koji jos izraz obozavam - multimedijalni umetnik/umetnica. hard core proseravanje u najavi.


Zaboravio si da dodaš "Koji ima novi projekat".
mikimedic mikimedic 07:53 12.08.2011

Re: .

ma da. mozda cak i naprotiv.
znas koji jos izraz obozavam - multimedijalni umetnik/umetnica. hard core proseravanje u najavi.


Zaboravio si da dodaš "Koji ima novi projekat".


ne, ne, ne

koji ima novu instalaciju.

st.jepan st.jepan 10:29 12.08.2011

Re: .

taj izraz urban - je toliko zlorabljen - da više nema nikakav značaj,a ni težinu vala

Slažem se, previd..., izletelo mahinalno..., biva.

Edit. iskreno me obradovalo što je ženska koju poznajem i cenim dobila VIP, pa mi malo popustila pažnja. Obečavam da ću se noćas samobičevati do zore.
blogovatelj blogovatelj 13:27 12.08.2011

Re: .

znas koji jos izraz obozavam - multimedijalni umetnik/umetnica. hard core proseravanje u najavi.


Nemoj tako Djuro. I autorka bloga je multimedijalna umjetnica.



A sa snimka se moze videti da je ossstraaaa kao britva...

Edit:

I moja smiljka bi isto rekla dok se ne upozna sa stvaralastvom multimedijalnih instalatera.
alselone alselone 13:59 12.08.2011

Re: .

mikimedic

koji ima novu instalaciju.


joj, da!
Ovo je najjace!

alselone alselone 14:02 12.08.2011

Re: .

blogovatelj
znas koji jos izraz obozavam - multimedijalni umetnik/umetnica. hard core proseravanje u najavi.


Nemoj tako Djuro. I autorka bloga je multimedijalna umjetnica.



A sa snimka se moze videti da je ossstraaaa kao britva...

Edit:

I moja smiljka bi isto rekla dok se ne upozna sa stvaralastvom multimedijalnih instalatera.

Kako je ovo urbano, instalirano i umetnicki.
Kuku si ga nama.

st.jepan st.jepan 00:11 13.08.2011

Re: .

alselone
urbanog Beograda.




Sam li ga nacrta?
Sjajan je.
Valjao bi kao ilustracija za moj poslednji blog "Čiča Gliša".
Smem li da ga ukradem?

Inače, izraz "urbani Beograd" ne zvuči mi odveć razgačeno, prosto zato što ga sam ne rabim, a u svojoj okolini ga retko čujem.
Za njegovu lošu reputaciju dakako znam.
Ovde znači ono što je značio pre razguženja.
cattrall cattrall 13:37 13.08.2011

Re: .

buba_truba
dali76
nedavno je bila promocija "kako sjebati gsp, svercovati se ,sad imamo promociju alkoholizma : WTF gospodo iz urednistva?


Da stvarno, totalno je bez veze, gospodo iz uredništva. A tek smo se, posle onoooliko blogova i truda vaskolikog blogovstva, srodili što sa četnicima što sa ustašama (partizani nikako da nam legnu )... a vi (gospodo iz uredništva) pravite ovakve digresije. WTF!!!



Pazi kad nemaš pojma koliko si u pravu! Od četnika, ustaša, partizana, suočavanja s pravdicom i krivicom, smučilo mi se! Neki novi vetrovi počeli da duvaju kroz B92. Izgleda da je neko otvorio prozor da malo izluftira
Ostavite taj prozor širom otvoren, napravite promaju ... (po)čujte Srbi, promaja nije smrtonosna!
alselone alselone 10:34 14.08.2011

Re: .

st.jepan

Sam li ga nacrta?
Sjajan je.
Valjao bi kao ilustracija za moj poslednji blog "Čiča Gliša".
Smem li da ga ukradem?

Inače, izraz "urbani Beograd" ne zvuči mi odveć razgačeno, prosto zato što ga sam ne rabim, a u svojoj okolini ga retko čujem.
Za njegovu lošu reputaciju dakako znam.
Ovde znači ono što je značio pre razguženja.


Mazni ga slobodno, nije moj. Izleteo mi je na guglu kada sam pretrazivao za "eye twitch". Upavo taj simptom sam osetio.
buckoalisac buckoalisac 10:20 15.08.2011

Re: .

hoochie coochie man

Onaj ko ce da se napija sigurno ce naci nacin da obezbedi alkohol a onaj ko bi popio jedno pivce sa prijateljem u pola 11 mora da trazi nacin kako da zaobidje zakon.


Scena iz Tempa pre neki dan, odnosno noć, malo posle 23h. Kasirka dolazi na kasu koja ima neki njihov interni telefon i zove šefa: "Alo šefe, imamo mušteriju koja je popila pivo, donosi praznu flašu i hoće da plati. Šta da radimo ?... Da naplatim i napišem izjavu ?... Dobro šefe." Spušta slušalicu i mrmlja besno, pošto je žensko te nema bradu mogu se naslutiti imena nekih rodbinskih veza.
929292 929292 13:50 15.08.2011

Re: .

eto rešenja!
rupa u zakonu (uredbi)!
sesili sesili 17:39 10.08.2011

Prevaspitavanje

Ne živim u Beogradu i mnoge od ovih zabrana me ne pogadjaju lično. Ali, slažem se da su prioriteti zamenili mesta, odnosno - mnogi su zapostavljeni. Nisam pušač, ali kada vidim pune ulice pušača ispred ustanova, meni je to ružno. Sem u bolnicama i školama, treba im obezbediti prostoriju za pušenje. A i zabrana alkohola posle 22 h nekako mi je apsurdna. To uvek može da se zaobidje, ne ispoštuje. Ali zato, svakako treba uvesti organizaciju u radu Domova zdravlja, SUP-ova i MUP-ova, mesečna čekanja na rezonancu ili operaciju, primene donetih zakona... ima toga mnogo.
alselone alselone 17:39 10.08.2011

Ja najbolje volem

Da se nacugam posle 23 pa da se svercujem u gradskom.
kick68 kick68 17:54 10.08.2011

Re: Ja najbolje volem

Ja najbolje volem
Da se nacugam posle 23 pa da se svercujem u gradskom.

Kako od malih stvari zavisi sreca!

Upravo odslusah intervju sa autorkom na ju tubetu i zelim da izrazim zadovoljstvo njenim prisustvom na blogu, mada me tema ne dotice: niti zivim u Beogradu, niti pijem alkohol (odma' mi muka), nit' se druzim i okupljam.
Citacemo se jos, sigurna sam.
mikimedic mikimedic 19:38 10.08.2011

Re: Ja najbolje volem

Ja najbolje volem
Da se nacugam posle 23 pa da se svercujem u gradskom.





Drago Kovacevic Drago Kovacevic 00:44 11.08.2011

Re: Ja najbolje volem

kick68
Ja najbolje volem
Da se nacugam posle 23 pa da se svercujem u gradskom.

Kako od malih stvari zavisi sreca!

Upravo odslusah intervju sa autorkom na ju tubetu i zelim da izrazim zadovoljstvo njenim prisustvom na blogu, mada me tema ne dotice: niti zivim u Beogradu, niti pijem alkohol (odma' mi muka), nit' se druzim i okupljam.
Citacemo se jos, sigurna sam.

To je pitanje slobode...a ne mesta u kome se živi...Još jednom, da pozdravimo autorku...

maca22 maca22 01:35 11.08.2011

Re: Ja najbolje volem

alselone
Da se nacugam posle 23 pa da se svercujem u gradskom.


Bez pića nema bića, veli nam naslov ovde. :)
maksa83 maksa83 06:56 11.08.2011

Re: Ja najbolje volem

.Još jednom, da pozdravimo autorku...

Drago, čitam ovde kako se ti i st.jepan preporučujete, i ne mogu da se otmem utisku da zapravo ne znate u kakvu se šekspirovsku situaciju upuštate. Ovo je bre - real life - ono što potencijalno deluje kao San Letnje Noći može lako da ispadne Bura.



Alas, poor Yorick! I knew him, Horatio.


To ja zovem očigledna zamka.
st.jepan st.jepan 09:18 11.08.2011

Re: Ja najbolje volem

ono što potencijalno deluje kao San Letnje Noći može lako da ispadne Bura.

Hahahah, znam.
Upravo zato sam i rekao:
Tek ćete da vidite!


Ovo je bre - real life -

Makso, ne nasedaj, ovo je fiction, kemp, šobizzzz..
Mada, naravno, naravno, bez par ćešnjeva...
maksa83 maksa83 09:36 11.08.2011

Re: Ja najbolje volem


Makso, ne nasedaj, ovo je fiction, kemp, šobizzzz..
Mada, naravno, naravno, bez par ćešnjeva...

Ne znam bre, baš sam se zabrinuo, nemojte više tako da se zezate, živ nisam.
Drago preživeo onol'ki galimatijas i sad da završi prepariran na nekom zidu kao kolateralna šteta Valpurgijske Noći - ne ide bre.

Da pusti čovek sa vama Šjentija još uvek mora da brine - jes' neuništiv i preživeo i ustanke i sve srpske okupacije Crne Gore i Bahreina i Filipina i Saturna od pre razdvajanja kontinentalnih ploča pa do danas, ali taj bi usred neke tako Zombieland frke samo zaklopio oči i krenuo da tera nečastive sile recitovanjem Gorskog Vijenca (to u boljem slučaju, u gorem bi sam sklepao neke stihove, a to bi presudilo i živima i mrtvima i neopredeljenima). Karagaća npr., čovek vojnik, ozbiljan, odlučan, ok, ali nije ni on Dylan Dog, tj. ne znam kako bi se iskopao sa nadnaravnim silama.

Jedino ako Krkara povedete ne brinem, on će uvek znati šta i kako ako dođe stani-pa'ni bilo koje vrste.
buba_truba buba_truba 10:10 11.08.2011

Re: Ja najbolje volem

maksa83



Makso, avole!
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:24 11.08.2011

Re: Ja najbolje volem

Jedino ako Krkara povedete ne brinem,

Krkar deluje kao pouzdan čovek...ali, snašli bi se i bez njega..
maksa83 maksa83 08:51 12.08.2011

Re: Ja najbolje volem

Krkar deluje kao pouzdan čovek...ali, snašli bi se i bez njega..


Pazi, dva su tu ishoda - ko ne preživi, krasiće taj zid sa večitim usiljenim osmejkom, ko preživi od tad pa nadalje može svom imenu da pridoda jedno Kosmodick, otpr. kao oni Hadži-prezime što su išli u Jerusalim. Isto, samo ovo ti je s Tamnu Stranu Sile.

blogovatelj blogovatelj 13:33 12.08.2011

Re: Ja najbolje volem

Pazi, dva su tu ishoda - ko ne preživi, krasiće taj zid sa večitim usiljenim osmejkom, ko preživi od tad pa nadalje može svom imenu da pridoda jedno Kosmodick, otpr. kao oni Hadži-prezime što su išli u Jerusalim. Isto, samo ovo ti je s Tamnu Stranu Sile.


Makso, pisi cesce, nemas pojma kako mi dan postane lepsi kad procitam tvoje komentare.
Ni multipla razmena argumenata izmedju frihenda i Pajica ti nije ni blizu.
zoja444 zoja444 17:50 10.08.2011

...

budimo srećni što se vladajući beogradski čistunci nisu setili da zabrane i konzumaciju seksa nakon 22 časa.


alkohol povecava zelju, a smanjuje potenciju.
ko je bio u vezi sa alkoholicarem, znace o cemu se radi.
ne mogu i jare i pare. uvek bilo.

mrale54 mrale54 18:20 10.08.2011

Re: ...

zoja444
budimo srećni što se vladajući beogradski čistunci nisu setili da zabrane i konzumaciju seksa nakon 22 časa.


alkohol povecava zelju, a smanjuje potenciju.
ko je bio u vezi sa alkoholicarem, znace o cemu se radi.
ne mogu i jare i pare. uvek bilo.

Alo - gopodZa !
Jel' Vi to nama ( a , tu smo po godistu - bar sudeci po vasim komentarima na ostalom postovima ! ) 'ocete da kazete da NIKAD u vasem zivotu niste doziveli ljubavno iskustvo - a , da niste popili bar casicu ?!
Ako ste bili u vezi sa alkoholicarem - jasno mi je sta pricate ( i moja bivsa je i danas alkos ! ) ali NE generalizujte , molim vas !
zoja444 zoja444 18:27 10.08.2011

Re: ...

mrale54
Alo - gopodZa !Jel' Vi to nama ( a , tu smo po godistu - bar sudeci po vasim komentarima na ostalom postovima ! ) 'ocete da kazete da NIKAD u vasem zivotu niste doziveli ljubavno iskustvo - a , da niste popili bar casicu ?!Ako ste bili u vezi sa alkoholicarem - jasno mi je sta pricate ( i moja bivsa je i danas alkos ! ) ali NE generalizujte , molim vas !


no comment.
mrale54 mrale54 18:46 10.08.2011

Re: ...



no comment.

E , kad sad nisam pao sa fotelje od ovako JAKOG argumenta - ma , nikad necu !!!
Ne ostaje mi nista drugo nego da cekam 3 po ponoci , da odem po pivce ( sto napomenuh u prethodnom komentu ) koje cu kupiti za svoje pare , a posle cu sadasnjoj gopodji da objas.....
A , sta bi vi ? I nastavak price ?!
C ,c,c, ... Pa MI alkoholicari samo lazemo ...
zoja444 zoja444 18:57 10.08.2011

Re: ...

mrale54
E , kad sad nisam pao sa fotelje od ovako JAKOG argumenta - ma , nikad necu !!!


argumentacija za sta?
podatak da alkohol povecava zelju a smanjuje potenciju mozete naci u svakoj enciklopediji, medicinskom, psiholoskom, psihijatrijskom i udzbeniku socijalne patologije.
nista ja tu nisam izmislila, to je cinjenica, naucno proverena.
(ko je srecom nije doziveo na sopstvenoj kozi).
mrale54 mrale54 19:42 10.08.2011

Re: ...

Pa - gospodjo !
Nisam ja negirao sve te " naucno proverene " cinjenice - cak sam doziveo nesto od toga ! Ono sto mi je malo skakljivo je taj "svetacki " nacin pisanja - Ja , nikad ... Ja , ma nema sanse ... i tako dalje ...
Ako ste Vi jedina osoba koja nikad nije probala alkohol ( cak ni na sahrani - za dusu ! ) - a , ja cu Vam verovati na rec - onda povlacim sve sto sam rekao i o alkoholu , i o kesanju na tramvaj ( u ONOM blogu ! ) ! Priznacu da sam " najveci bludnik grada Chickaga ! " - i posveticu se duhovnom miru u nekom od manastira ove divne zemlje Grcke u kojoj zivim momentalno !
Tamo cu , verovatno naci prosvetljenje , i oprost za greske iz mladosti , te cu se , verovatno pribliziti bezgresnosti Vase mladosti , pa cemo se , shodno tome , mnogo bolje razumeti tj nece biti razmirica !
Uz duzno postovanje - pozdrav !
zoja444 zoja444 20:01 10.08.2011

Re: ...

mrale54
Pa - gospodjo !Nisam ja negirao sve te " naucno proverene " cinjenice - cak sam doziveo nesto od toga ! Ono sto mi je malo skakljivo je taj "svetacki " nacin pisanja - Ja , nikad ... Ja , ma nema sanse ... i tako dalje ...Ako ste Vi jedina osoba koja nikad nije probala alkohol ( cak ni na sahrani - za dusu ! ) - a , ja cu Vam verovati na rec - onda povlacim sve sto sam rekao i o alkoholu , i o kesanju na tramvaj ( u ONOM blogu ! ) ! Priznacu da sam " najveci bludnik grada Chickaga ! " - i posveticu se duhovnom miru u nekom od manastira ove divne zemlje Grcke u kojoj zivim momentalno !Tamo cu , verovatno naci prosvetljenje , i oprost za greske iz mladosti , te cu se , verovatno pribliziti bezgresnosti Vase mladosti , pa cemo se , shodno tome , mnogo bolje razumeti tj nece biti razmirica !Uz duzno postovanje - pozdrav !


pa, gospodine,

ne razumem zasto je uopste potrebno da se razumemo, ali ajde...
ne znam zasto se postavljate tako netolerantno i zasto se prepoznajete u mojim komentarima?! jesu li vama licno bili upuceni? pronadjite mi koji je to bio?
koliko je vase pravo da budete alkoholicar (po sopstvenim recima), toliko je i moje da budem svetica... a nisam.
sta ako bolujem od , npr. epilepsije ili neke retke bolesti, gde mi je strogo zbog lekova, zabranjeno konzumiranje alkohola? da li ce to ublaziti vase olako lupanje etiketa?

ja cu ovde zavrsiti pricu, ako nemate nista protiv, jer postaje besmislena. nisam ja tema ovog bloga. ako imate jos neku licnu poruku, obratite mi se pp.

ok?
buba_truba buba_truba 20:23 10.08.2011

Re: ...

mrale54
zoja444
alkohol povecava zelju, a smanjuje potenciju.
ko je bio u vezi sa alkoholicarem, znace o cemu se radi.
ne mogu i jare i pare. uvek bilo.


Alo - gopodZa !
Jel' Vi to nama ( a , tu smo po godistu - bar sudeci po vasim komentarima na ostalom postovima ! )

Auuu, mrale brale, al si ti zabas'o! A cenim da si ok. lik, pa 'tedoh da te izvadim - otkud ti ideja da Zoja ima skoro še'set (a ti si tu, skoro, sam si se prijavljivao, što mislim da je za respekt ). Nego se sad pospi pepelom, pošalji cveće, tuti-fruti... vidi već šta ćeš i ne zabasavaj sledeći put ko mrle* (kad si mrale).

*mrle - deminutiv od mrgud.
mrale54 mrale54 20:55 10.08.2011

Re: ...

Vala , da znas da si u pravu !!
MI , u ovim godinama , ocas napravimo sranje !
Bem li ga , nekako ne volem to moralisanje -tipa - ja nikad nisam pogresio - pa slusaj sta ti kazem !
A , pogotovu , kad umesto svog licnog misljenja pocinjemo da pozivamo knjige i naucne dokaze !!
Sta cu - zaleteo sam se !!
Al' , eto ti me prikoci !
PS Ovo te ne spasava od tuzbe Krkaru - ma znas ti , znas , na Strongijevom blogu o malinama ! Ono sljive , masnice , Grci i taj sitan vez
zoja444 zoja444 02:10 11.08.2011

Re: ...

buba_truba



Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana