Gost autor| Ljudska prava| Satira

Ko će da skrene ako nećemo mi?

Nebojsa Krstic RSS / 21.08.2011. u 18:47

«Gej parada mora da se održi isto kao što je i Prozor morao da padne. Po naređenju vrhovne komande. Tako da ovih dana, pred predstojeću gej paradu u Beogradu, cela priča dobija metaforične obrise lakmus papira, koji će odrediti ne samo kiselost ove sredine spram promovisanja najvažnijeg društvenog i kulturnog koncepta Velikog Brata nego i stepen naše kolektivne zavisnosti od naređenja sa Vrha. Nemojmo da se zanosimo. Naređenje je naređenje, pa je svako političko opiranje na tu temu samo bacanje prašine u oči domaćoj javnosti.»

Ovo je početak teksta Mirjane Bobić Mojsilović, moje drugarice iz gimnazije, iz jučerašnjih Novosti. Pročitao sam ga pažljivo i ostao prilično zbunjen. Gimnazija u koju smo išli nije se nalazila ni u Pretoriji ni u Tenesiju, kako bi mogao da zaključi neki slabo obavešteni čitalac suočen sa vrednostima koji se u njemu zastupaju, već tu, na Dorćolu. Zato sam, u želji da bolje shvatim pokušao da Mikicin tekst prevedem na jezik koji bi meni kao zdravstvenom radniku bio bliži i razumljiviji. Pa sam iz njega izbacio gej paradu, a ubacio nešto prema čemu prosečni član grupe ljubitelja ovakvog štiva pokazuje podjednak stepen otpora, a to je recimo odlazak zubaru.

I evo rezultata, pasus po pasus:

Zubi se moraju prati isto kao što je i Prozor morao da padne. Po naređenju vrhovne komande. Tako da ovih dana, pred predstojeću redovnu dentalnu kontrolu u Beogradu, cela priča dobija metaforične obrise lakmus papira, koji će odrediti ne samo kiselost ove sredine spram promovisanja najvažnijeg društvenog i kulturnog koncepta Velikog Brata nego i stepen naše kolektivne zavisnosti od naređenja sa Vrha. Nemojmo da se zanosimo. Naređenje je naređenje, pa je svako političko opiranje na tu temu samo bacanje prašine u oči domaćoj javnosti.

Dalje original:

«Gickali se ili ne, Evropa je naredila da će se i Beograd svrstati u red gej-frendli gradova - pa makar to izazavalo nemire, srču, polomljene izloge i batine sa obe strane problema. Ista polemika vodila se i prošle godine, a političari, kao i uvek, daju migavac levo kada skreću desno, sve vodeći računa da u isto vreme ne iznerviraju potencijalne birače, ali i da zadovolje Gospodara. Ključ ove priče, međutim, uopšte ne leži samo u pravu gej populacije da se ponosno šeta ulicama Beograda, već u pravima Srbije da po svojoj meri i potrebama organizuje vlastite poslove. Paradoks je to da se na slučaju gej parade prema Srbiji demonstrira ista vrsta simboličkog nasilja kakvo protivnici gej parade prikazuju kad zamahnu kamenicama na povorku homoseksualaca koji se mirno šetaju Knez Mihailovom ulicom. Drugim rečima - kad Evropa naredi Srbiji da održi gej paradu, to je isto kao kad srpski huligani prete da „Parada neće proći“. Nasilje rađa nasilje, zar ne?»

I prevod:

Gickali se ili ne, Evropa je naredila da će se i Beograd svrstati u red gradova u kojima je zubni kamenac iskorenjen - pa makar to izazavalo nemire, srču, polomljene izloge i batine sa obe strane problema. Ista polemika vodila se i prošle godine, a političari, kao i uvek, daju migavac levo kada skreću desno, sve vodeći računa da u isto vreme ne iznerviraju potencijalne birače, ali i da zadovolje Gospodara. Ključ ove priče, međutim, uopšte ne leži samo u pravu zubotehničara i zubotehničarki da se ponosno šetaju ulicama Beograda, već u pravima Srbije da po svojoj meri i potrebama organizuje vlastite poslove. Paradoks je to da se na slučaju oralne higijene prema Srbiji demonstrira ista vrsta simboličkog nasilja kakvo protivnici plombiranja zuba prikazuju kad zamahnu kamenicama na povorku maksilofacijalnih hirurga i ortodonata koji se mirno šetaju Knez Mihailovom ulicom. Drugim rečima - kad Evropa naredi Srbiji da održi promociju vodice za ispiranje usta, to je isto kao kad srpski huligani prete da „terapija gingivitisa neće proći“. Nasilje rađa nasilje, zar ne?

«Čini se da srpskoj javnosti manje smeta gej povorka nego činjenica da je jedan društveni (seksualni) koncept stavljen u rang provorazrednog političkog pitanja, i sa tim u vezi - političke prinude. Živeti kao sav normalan svet, parola koju smo sa toliko nade izgovarali u devedesetim godinama, sada baca sasvim novo svetlo ne samo na „normalni svet“ nego i na našu predstavu o evropskom raju. Da bismo ušli u Evropu, gej parada mora da se odomaći u Srbiji - ali, u društvu ogorčenom zbog bolje budućnosti koja nikako da dođe, u zemlji u kojoj se živi bedno, a naređenja sa Vrha stižu neprestano i idu u dijapazonu od predaje Kosova do zakona koji onemogućava roditeljima da pogledaju u zdravstvene kartone svoje maloletne dece, gej parada samo je jedan od kamičaka spoticanja na našem makadamu u bolju sutrašnjicu.»

Čini se da srpskoj javnosti manje smeta lep i zdrav osmeh nego činjenica da je jedan društveni (higijenski) koncept stavljen u rang provorazrednog političkog pitanja, i sa tim u vezi - političke prinude. Živeti kao sav normalan svet, parola koju smo sa toliko nade izgovarali u devedesetim godinama, sada baca sasvim novo svetlo ne samo na „normalni svet“ nego i na našu predstavu o evropskom raju. Da bismo ušli u Evropu, redovno pranje zuba mora da se odomaći u Srbiji - ali, u društvu ogorčenom zbog bolje budućnosti koja nikako da dođe, u zemlji u kojoj se živi bedno, a naređenja sa Vrha stižu neprestano i idu u dijapazonu od predaje Kosova do zakona koji onemogućava roditeljima da pogledaju u zdravstvene kartone svoje maloletne dece, redovna kontrola kod stomatologa samo je jedan od kamičaka spoticanja na našem makadamu u bolju sutrašnjicu.

«I kad gradonačelnik Beograda hrabro kaže da Srbija u ovom trenutku ima prečih problema od održavanja gej parade, pokazujući primer ličnog integriteta u politici, stvar ipak ne odmiče dalje od običnog zdravorazumskog pitanja - može li Srbija, na ovom, ili na bilo kom drugom pitanju da ne posluša diktat Evrope? Reči Dragana Đilasa i prošle i ove godine bile su istinite - ali svejedno, čak i po cenu nemira, gej parada će se održati, jer Srbija sada više stvarno nema alternativu - i da hoće, više sa tog puta nema skretanja.»

I kad gradonačelnik Beograda hrabro kaže da Srbija u ovom trenutku ima prečih problema od održavanja zubne higijene, pokazujući primer ličnog integriteta u politici, stvar ipak ne odmiče dalje od običnog zdravorazumskog pitanja - može li Srbija, na ovom, ili na bilo kom drugom pitanju da ne posluša diktat Evrope? Reči Dragana Đilasa i prošle i ove godine bile su istinite - ali svejedno, čak i po cenu nemira, zubi će se prati, jer Srbija sada više stvarno nema alternativu - i da hoće, više sa tog puta nema skretanja

Pa opet original MBM:

«Otuda, ne vidim nijedan razlog da se ne učini sve da se u Beogradu održi gej parada, i da sve bude u najboljem redu. Zašto sami sebi otežavamo kad je održavanje gej parade, kao i ispunjavanje bilo kog drugog zahteva koji nam dolazi iz Vrlog novog sveta, neumitno, poput smrti?»

Pa prevod:

Otuda, ne vidim nijedan razlog da se ne učini sve da se u Beogradu redovno ide zubaru, i da sve bude u najboljem redu. Zašto sami sebi otežavamo kad je upotreba zubne paste, kao i ispunjavanje bilo kog drugog zahteva koji nam dolazi iz Vrlog novog sveta, neumitno, poput smrti?

«Zašto nam je da dopustimo da homoseksualci mirno prodefiluju Beogradom teže nego da prihvatimo činjenicu da Kosovo, srce Srbije, više nije ni srce, ni deo Srbije? Zašto sve naše frustracije lečimo na žestokom otporu jednoj maloj karnevalskoj šetnji kad imamo toliko drugih razloga, neuporedivo stvarnijih i strašnijih, da počnemo kolektivno da urlamo? Mi znamo da Evropa nema alternativu, i to je ono što smo tražili. „Pristao sam, biću sve što hoće“, danas ta pesma zvuči strašnije nego ikada, pre svega zato što i ne sanjamo šta nas sve čeka u boljoj budućnosti. Prozor mora pasti. I, naravno, Srbija neće skrenuti.»

Zašto nam je da dopustimo da stomatolozi mirno prodefiluju Beogradom teže nego da prihvatimo činjenicu da Kosovo, srce Srbije, više nije ni srce, ni deo Srbije? Zašto sve naše frustracije lečimo na žestokom otporu jednoj maloj karnevalskoj šetnji kad imamo toliko drugih razloga, neuporedivo stvarnijih i strašnijih, da počnemo kolektivno da urlamo? Mi znamo da Evropa nema alternativu, i to je ono što smo tražili. „Pristao sam, biću sve što hoće“, danas ta pesma zvuči strašnije nego ikada, pre svega zato što i ne sanjamo šta nas sve čeka u boljoj budućnosti. Prozor mora pasti. I, naravno, Srbija neće skrenuti.

P.S. Da li će Srbija skrenuti ne znam. ali da su neki od nas već skrenuli prilično je jasno. Evo na primer ja koji se ovim bavim umesto da u nedelju uveče radim nešto pametnije, pre nego što operem zube i odem da spavam.

 



Komentari (365)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Obren Markov Obren Markov 19:07 21.08.2011

u tom jeziku

Tekst MBM mi nekako deluje kao da joj baš treba... končić...
abrasax abrasax 23:26 21.08.2011

DRŽ' SE, MIRO

Tekst MBM mi nekako deluje kao da joj baš treba... končić...


Obrene... Nitkovu stari

Paradoks je to da se na slučaju gej parade prema Srbiji demonstrira ista vrsta simboličkog nasilja kakvo protivnici gej parade prikazuju kad zamahnu kamenicama na povorku homoseksualaca koji se mirno šetaju Knez Mihailovom ulicom. Drugim rečima - kad Evropa naredi Srbiji da održi gej paradu, to je isto kao kad srpski huligani prete da „Parada neće proći“. Nasilje rađa nasilje, zar ne?»
Obren Markov Obren Markov 06:45 22.08.2011

Re: DRŽ' SE, MIRO

Obrene... Nitkovu stari


Hvala, hvala... Trudim se da opravdam reputaciju

Nasilje rađa nasilje, zar ne?»


Da... Jedino, zavisi od kad se broji...



malaramona malaramona 19:07 21.08.2011

gay

Aaaa, ovaj je o gej paradi dobro je bar nema vojske, jos uvek.
antioksidant antioksidant 20:29 21.08.2011

Re: gay

malaramona
Aaaa, ovaj je o gej paradi dobro je bar nema vojske, jos uvek.

hajde ovako - gomile muskaraca, nigde žena, zajedničke spavaonice (u slengu - spavaone), zajednička tuširanja...
i seti se ko je prvi krenuo sa paradama



abrasax abrasax 23:31 21.08.2011

Re: gay

i seti se ko je prvi krenuo sa paradama


Morsko pitanje, ant! Ali, evo, već je jutro kad sam stigla na ovaj blog, pa ću začas da se setim.
veliot veliot 19:07 21.08.2011

?

Ko će da skrene ako nećemo mi?


Vasa drugarica iz gimnazije je svakako skrenula.
abrasax abrasax 01:18 22.08.2011

Re: ?

Vasa drugarica iz gimnazije je svakako skrenula


Veliot, pozdrav! Skrenulo mi je pažnju tvoje di(sk)retno izražavanje, koje poštujem, zdrav bio! Nisi se meni obratio, ali nadam se da ne smeta da ti odgovorim?

Ja se, na primer, ne bih naljutila ako bi mi neko rekao da mi bermudice dobro ili loše stoje! Čovek ima pravo da primeti, pa i da se našali!

Valjalo bi, onda, reći koji put je pravi? Na primer:

Neka na ulice izađu ljudi koji se ne osećaju gejevima, noseći bedževe: "Ja nisam gej!" Možda bi se na taj način vratilo nešto od ljudskosti za koju oni osećaju da im je otrgnuta? Ili da poviču to, kao lavići? Eto, ti meni reci, nešto na temu ovog gore, ili ovog dole što sam rekla, ta i ta izjava ti je kvarna, pa ću se ja nekako snaći da ti odgovorim.
blogov_kolac blogov_kolac 04:31 22.08.2011

Re: ?

Nebojsa Krstic
P.S. Da li će Srbija skrenuti ne znam. ali da su neki od nas već skrenuli prilično je jasno. Evo na primer ja koji se ovim bavim umesto da u nedelju uveče radim nešto pametnije, pre nego što operem zube i odem da spavam

veliot
Vasa drugarica iz gimnazije je svakako skrenula.


Sumnjam da je paralela izmedju nase licne higijene zuba i prava seksualnih manjina kod nas da jednom godisnje javno ukazu na svoje postojanje i probleme bas adekvatna za poredjenje i najsrecnije izabrana... ali nema nikakvog spora da je tekst MBM koji je izazvao reakciju promasaj kolosalnih razmera u svim pravcima, pa samo reagovanje zasluzuje pohvalu. Doticna je ranije i kada bi bila u krivu znala da kaze nesto lucidno i pametno, ali ovde je autorka skoro do nelagode sve pogresno postavila - osim ako joj i nije bio cilj da joj tekst i deluje kao svesno lazno argumentovan pamflet nekoga ko samo zeli da demonstrira koliko je u ovom slucaju "pravoverna".
abrasax abrasax 13:37 22.08.2011

Re: ?

ali nema nikakvog spora da je tekst MBM koji je izazvao reakciju promasaj kolosalnih razmera u svim pravcima, pa samo reagovanje zasluzuje pohvalu.


Evo još jednog teksta koji, prilično surovo, kritikuje MBM. Ja u njenom tekstu osećam dozu autoironije, koja je, možda, moje pogrešno tumačenje, a možda i promašena interpretacija? Molila bih da mi neko objasni. Mislim da bi, da nje nema, tekst bio bezrazložno nasilan. Ona, možda, u svom tekstu ima taj prevarni momenat, gde pokušava da prikrije svoju pravu političku orijentaciju, pa su stoga vaše reakcije tako oštre?
veliot veliot 20:10 22.08.2011

Re: ?

abrasax, pozdrav takodje:)

hvala na pozivu za diskusiju ali zaista se ne bih dalje upustao u analizu. dvosmislen sam namerno, i tako saam rekao sve sto sam imao. evo, samo da kazem jos jedno, prosto sada imam potrebu, da mi od anti-parada histerije u ovom tekstu daleko vise smeta conspiracy theory na kojoj je citav tekst i baziran. otud moj komentar bas takav. zapadne sluge, placenici, poslusnici - na to se svela njena analiza trenutne situacije u vezi sa gej paradom, mozda ne tim recima, ali razumete sta hocu da kazem. a meni taj jezik devedesetih uzasno para usi, podseca me na moje neizvesno, siromasno, oteto detinjstvo. nadam se da se razumemo.
abrasax abrasax 20:39 22.08.2011

Re: ?

da mi od anti-parada histerije u ovom tekstu daleko vise smeta conspiracy theory na kojoj je citav tekst i baziran. otud moj komentar bas takav. zapadne sluge, placenici, poslusnici - na to se svela njena analiza trenutne situacije u vezi sa gej paradom, mozda ne tim recima, ali razumete sta hocu da kazem. a meni taj jezik devedesetih uzasno para usi, podseca me na moje neizvesno, siromasno, oteto detinjstvo. nadam se da se razumemo.



Vaše svođenje analize je za pohvalu, vaša interpretacija takođe. No, sa tumačenjem njenog cilja imam problem: da li želite da zaboravite detinjstvo? Izvinite, pitanje je lično, ali usudila sam se da ga postavim zato što ste sami pomenuli.
veliot veliot 21:13 22.08.2011

Re: ?

ne zelim. ali vreme je (odavno) da se krene napred. a nikako da se krene. a doticna gospoja znacajno doprinosi tome. i ovim ste me ipak uvukli u diskusiju :)
abrasax abrasax 21:44 22.08.2011

Re: ?

ne zelim. ali vreme je (odavno) da se krene napred. a nikako da se krene. a doticna gospoja znacajno doprinosi tome. i ovim ste me ipak uvukli u diskusiju :)


Vaš "Eto baš hoću stav" koji podmećete MBM, mislim da ne stoji. Mislim da je stvarnost podređena ličnim interesima i raznoraznim strastima i kao takva, nisu joj potrebni sufleri da bi se iskomplikovala. A opet - ko može da im zabrani da dobacuju? Ipak, sticanje slike stvarnosti nekog merodavnog obuhvata, ne može se steći "veni, vidi, vici" metodom. Pre bi se reklo da je to robovanje okolnostima, potčinjavanje životu. Ako biste te okolnosti personifikovali, imali bismo jednu veselu pagansku sliku stvarnosti. Ali, ne pričam o tome.
freehand freehand 21:49 22.08.2011

Re: ?

Ali, ne pričam o tome.

Dakle, mesec dana čitam i - mile mi majke - ne razumem šta ti pričaš!
Nikad, i ni u jednom postu!?
veliot veliot 22:16 22.08.2011

Re: ?

Vaš "Eto baš hoću stav" koji podmećete MBM


Ne podmecem nista, samo kazem da svojim stavovima MBM znacajno koci intelektualni, pa time i svaki drugi napredak ovoga drustva. a to me vredja bas zato sto vidim, znam, osecam da ona moze bolje. npr. za Antonica i Vukadinovica nemam reci, oni su takvi kakvi su, bljutavi i ogavni. oduvek bili. ali ona je prosto skrenula. secam se jedne njene kolumne, gde brani gej prava i poredi ih sa pravima zena. tu smatra da je homofobija ustvari mizoginija.

pitanje pride-a nije zavera i inat evrope, niti nus produkt trulog zapada. to je jedno kompleksno i vazno pitanje koje je potrebno analizirati iz vise uglova, pre svega iz pozicije potreba ljudi koji zele da ga organizuju, da se pojave i ucestvuju. zasto? pa onda gradjanska prava, ustavna prava, zakonska prava, ljudska prava, prava, prava... medjutim MBM to posebno ne zanima, npr. ta uzasna reakcija nasilja, sta je pravi uzrok tome, da li postoji jos nesto sto bi se moglo analizirati, jos nesto sto je to izazvalo (prosle godine, a svi sumnjamo da bi moglo da se ponovi i ove), osim golih guzica tamo nekih queer-ova, kojih by the way nije ni bilo, prosto bio oktobar, hladno...

iskreno, ne razumem sta mislite da joj je cilj. mogu oni da dobacuju, ali to vodi u nejednakost. to nije pitanje samo ljudskosti, mada i to je vazno, ali kao sto je zoran dj smatrao, ne vezuje nas moral nego zakon. to je zaista jedino sto mora biti jednako za sve. naravno u praksi nije uvek tako. ali to zavisi od svakog ponaosob i u tome je licna odgovornost pojedinca. da li je MBM odgovorna? da li doprinosi jednakosti? ja mislim da ne, naprotiv.

i na kraju: MBM prosto ne voli evropu. i ne voli je radi kosova. ona je pisala o tome, o nepravdi oduzimanja kosova (ne mogu da jurim linkove, ali ako pogledate nekoliko njenih kolumna u novostima, videcete i sami o cemu se radi). i to mi smeta. kao da je jednog dana se pojavila evropa i rekla sa' cemo da vam ga uzmemo zato sto nam se moze. kao da se pre toga nista nije desilo. i sada opsednuto dodeljuje evropi ulogu policajca koji ide da pendrekom prevaspitava neposlusne. civilizuje necivilizovane. znate sta? nas tamo niko ni ne zove. 'ocemo, necemo, blizi se vrema kada cemo odlucivati o tome. niko nama nista ne namece, to je drustvo takvo sa svojim vrlinama i manama, ko 'oce mora da ispuni neke uslove za to, ko nece niko ga ne tera, ostani tu gde si ako ti je bolje. vrlo jednostavno. ali cudno je da neko kao MBM koja je, ako se ne varam, zavrsila politicke nauke, to ne razume.
abrasax abrasax 01:12 23.08.2011

Re: ?

Dakle, mesec dana čitam i - mile mi majke - ne razumem šta ti pričaš!
Nikad, i ni u jednom postu!?


Free, ako ti misliš da satiri plešu našom političkom scenom, onda si to ti rekao, ne ja!
abrasax abrasax 01:16 23.08.2011

Re: ?

abrasax
Dakle, mesec dana čitam i - mile mi majke - ne razumem šta ti pričaš!
Nikad, i ni u jednom postu!?


Free, ako ti misliš da satiri plešu našom političkom scenom, onda si to ti rekao, ne ja!


P.S. Ja mislim da su muze na tvojoj strani!
mlekac mlekac 06:16 23.08.2011

Re: ?

freehand
Ali, ne pričam o tome.

Dakle, mesec dana čitam i - mile mi majke - ne razumem šta ti pričaš!
Nikad, i ni u jednom postu!?


Vedzba, kolega, treba vedzbati. I putstiti misli da slobodno plove putevima snohvatica... Lebde one tako, lebde i... BUM! Znacenje se ukaze!





P.S.
Izvini, abrasax, nisam odolela.
abrasax abrasax 12:56 23.08.2011

Re: ?

Vedzba, kolega, treba vedzbati. I putstiti misli da slobodno plove putevima snohvatica... Lebde one tako, lebde i... BUM! Znacenje se ukaze!


Mlekac, ko broji bumove?
nemanja.glisic nemanja.glisic 22:57 23.08.2011

Re: ?

A ti si stručan da izneseš tu konstataciji? Kada će naši ljudi shvatiti težinu svojih reči
validni validni 19:23 21.08.2011

LGBT i politička korektnost

Ukoliko neko u životu ne može biti ništa više nego statista, svakako je bolje da to bude u Idolima, nego u današnjem političkom životu.

U Idolima je gospodin Krstić ipak imao svrhu: prodavao je karte ženskom delu publike. U političkom životu, ne vidim da je ima.

Pretpostavljam da je ovim tupavim pamfletom želeo da istakne svoju privrženost LGBT populaciji, i da uskoči u mainstream politički ekspres. Ili možda da uvredi školsku drugaricu.

Nije uspeo ni jedno ni drugo.
ElectricDreams ElectricDreams 19:26 21.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

validni
Ukoliko neko u životu ne može biti ništa više nego statista, svakako je bolje da to bude u Idolima, nego u današnjem političkom životu.


Brate, što si ti tako negativan?!
Svaki komentar ti je kao crna rupa...

Get a life!
maca22 maca22 19:33 21.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

ElectricDreams
Brate, što si ti tako negativan?!
Svaki komentar ti je kao crna rupa...

Ko ne voli zivotinje, ne voli ni ljude.
validni validni 19:36 21.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

ElectricDreams

Brate, što si ti tako negativan?!
Svaki komentar ti je kao crna rupa...


Uopšte nisam negativan. A, zašto si Ti tako korektan? Uostalom, šta ne stoji od napisanog?
validni validni 19:42 21.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

maca22
Ko ne ovli zivotinje, ne voli ni ljude.


Ma jok, samo sam nekorektan.
ElectricDreams ElectricDreams 19:42 21.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

validni
ElectricDreams

Brate, što si ti tako negativan?!
Svaki komentar ti je kao crna rupa...


Uopšte nisam negativan. A, zašto si Ti tako korektan? Uostalom, šta ne stoji od napisanog?


Get a life!
Bili Piton Bili Piton 20:00 21.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

validni

Pretpostavljam da je ovim tupavim pamfletom želeo da istakne svoju privrženost LGBT populaciji, i da uskoči u mainstream politički ekspres. Ili možda da uvredi školsku drugaricu.

Nije uspeo ni jedno ni drugo.


Uostalom, šta ne stoji od napisanog?


Ne stoji to da Krle nije uspeo da istakne svoju "privrženost gej populaciji". Naprotiv, uspeo je. I vrlo lepo od njega. S tim što ja to ne bih nazivao privrženošću već prostom ljudskom empatijom.

Takodje je uspeo da na vrlo jednostavan i efektan način ukaže na svu apsurdnost Bobićkinog tupavog pamfleta, da upotrebim tvoj izraz.
validni validni 20:35 21.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

Bili Piton
Ne stoji to da Krle nije uspeo da istakne svoju "privrženost gej populaciji". Naprotiv, uspeo je. I vrlo lepo od njega. S tim što ja to ne bih nazivao privrženošću već prostom ljudskom empatijom.


Retko te viđam sa devojkama
prosto zrači empatijom, i to je zaista bilo lepo (i) od njega. Umetanjm svojih reči u tuđi tekst, ex Idol nije iskazao empatiju već političku korektnost.

Takodje je uspeo da na vrlo jednostavan način ukaže na svu apsurdnost Bobićkinog tupavog pamfleta, da upotrebim tvoj izraz.


Iako nisam fan MBM, primećujem da nije sve u njenom tekstu apsurdno; barem onom delu u kom se osvrće na uzaludne pokušaje političara na vlasti da daju podršku paradi, a da ne izgube podršku biračkog tela.



freehand freehand 23:07 21.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

Bili Piton
validni

Pretpostavljam da je ovim tupavim pamfletom želeo da istakne svoju privrženost LGBT populaciji, i da uskoči u mainstream politički ekspres. Ili možda da uvredi školsku drugaricu.

Nije uspeo ni jedno ni drugo.


Uostalom, šta ne stoji od napisanog?


Ne stoji to da Krle nije uspeo da istakne svoju "privrženost gej populaciji". Naprotiv, uspeo je. I vrlo lepo od njega. S tim što ja to ne bih nazivao privrženošću već prostom ljudskom empatijom.

Takodje je uspeo da na vrlo jednostavan i efektan način ukaže na svu apsurdnost Bobićkinog tupavog pamfleta, da upotrebim tvoj izraz.

Skoro se u svemu slažem sa tobom i Krstićem. Ono što mladoj sreću kvari je što bih, ipak, više voleo da je na istu temu prodiskutovao sa kolegom Đilasom, no sa Mirom Bobić. Pa da i mi to sad komentarišemo.
Bili Piton Bili Piton 23:19 21.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

freehand
Ono što mladoj sreću kvari je što bih, ipak, više voleo da je na istu temu prodiskutovao sa kolegom Đilasom


Ja bih voleo da budem muva na zidu tokom te prodiskusije, kad i ako se ona ikad desi. Nadajmo se da će i o tome biti blog.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 23:28 21.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

ipak, više voleo da je na istu temu prodiskutovao sa kolegom Đilasom, no sa Mirom Bobić.

Pa da bude svake godine isto!? Malo je zamorno.
abrasax abrasax 23:40 21.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

U Idolima je gospodin Krstić ipak imao svrhu: prodavao je karte ženskom delu publike. U političkom životu, ne vidim da je ima.


Ako mene pitate, ja mislim da je to bio Divljan. Otkrivam toplu vodu, je l da?
freehand freehand 23:42 21.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

Nebojsa Krstic
ipak, više voleo da je na istu temu prodiskutovao sa kolegom Đilasom, no sa Mirom Bobić.

Pa da bude svake godine isto!? Malo je zamorno.

A prošle ste godine imali diskusiju na tu temu?!
Interesantno, ta mi je đakonija promakla...
Mada bi na džilasovštinu u povraćaju valjalo reagovati u povraćaju.

Edit: Krstiću, izvinjavaj. Ne samo da je bilo teme nego sam se i ja tamo motao sa komentarima. Eh, starosti...
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 23:50 21.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

Interesantno, ta mi je đakonija promakla...

Ne pratiš brate, ne pratiš!
tyson tyson 04:30 22.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

validni
Ukoliko neko u životu ne može biti ništa više nego statista, svakako je bolje da to bude u Idolima, nego u današnjem političkom životu.U Idolima je gospodin Krstić ipak imao svrhu: prodavao je karte ženskom delu publike. U političkom životu, ne vidim da je ima.Pretpostavljam da je ovim tupavim pamfletom želeo da istakne svoju privrženost LGBT populaciji, i da uskoči u mainstream politički ekspres. Ili možda da uvredi školsku drugaricu. Nije uspeo ni jedno ni drugo.

Stalker: the pathological anonymous follower and tab-keeper of another person or persons; a person obsessed with another to the point of insanity.

Nolifer: is a person with no life.

Obsessive–compulsive disorder

Anders Behring Breivik


validni validni 07:48 22.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

tyson


Zaista si se potrudio. Verovatno je potrajalo... dok su se pronašli adekvatni linkovi, citati... Ili su možda bili na dohvatu ruke, restlovi od traganja za sopstvenom ličnošću?

Ovo Te ispunjava:

tyson tyson 10:20 22.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

Zaista si se potrudio. Verovatno je potrajalo...

Verovao ili ne, manje od 3 minuta uz pomoć gugla.

Hvala za lepo video-podsećanje!


Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:27 22.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

Nebojsa Krstic
Free
Interesantno, ta mi je đakonija promakla...

Ne pratiš brate, ne pratiš!


Ukoliko danas nemate pravo da budete gej i to javno iskažete, sutra nećete imati pravo da budete Jevrejin, član DS, ili da budete plavokosi gradonačelnik Beograda.


mislim da su u beogradu (i shire) poslednjih dana chak i jevreji i gejevi vishe popularni od ds-a. da ne duzhim, poshto ne verujem da te interesuje 1/7000000 nezadovoljnih ds-om mishljenja, niti da imash vremena da se bakchesh njime, a ni ja se necu 'leba najesti plasirajuc ti ga... valjda ce neko, nekad, otvoriti i tu temu, pre ili posle izbora, pa cemo moci da prichamo, iako sumnjam da ce neko iz ds-a uchestvovati u tome.

proshlogodishnji tekst je bolji, direktniji, lichan. ovogodishnji je shtajaznam, mind boggling, i bezlichan skoro u celosti (2 teksta mbm), sa samo dve rechenice lichnog pechata. ali dobro, da sam gej (umesto plavokosog, ds-a, jevrejina), pretpostavljam da bi mi znachila naklonost vishnjih.

zanimljiv si ti covek, protiv svega u ds-u kao i vecina Srba, ali u ds-u ipak. pa ko zna, mozda cesh i predvoditi normalizaciju te partije kada vas napuste svi jul-ovci i kada budemo svrgavali partiokratiju, ako do toga ikada dodje.
alselone alselone 10:29 22.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

mislim da su u beogradu (i shire) poslednjih dana chak i jevreji i gejevi vishe popularni od ds-a.




antioksidant antioksidant 10:29 22.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

zanimljiv si ti covek, protiv svega u ds-u kao i vecina Srba, ali u ds-u ipak.

kao i vecina srba
mlekac mlekac 13:52 22.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

antioksidant
zanimljiv si ti covek, protiv svega u ds-u kao i vecina Srba, ali u ds-u ipak.

kao i vecina srba


Sta je tu novo, AO? Ovde uvek palila parola I posle _____ - _____!

Praznine popuniti po zelji.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 14:14 22.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

zanimljiv si ti covek, protiv svega u ds-u kao i vecina Srba, ali u ds-u

Mislim da nisi u pravu (ne to da sam zanimljiv čovek, nego da sam protiv svega...) Ali kad si već načeo...ja sam član DS maltene od osnivanja...tokom godina prošlo je tu svakakvog sveta, bilo je fantastičnih ljudi, a bilo je i baraba. Moja je procena da su i pored toga, barabe i ološ u DS bile eksces za razliku od partija u kojima su pravilo. E, sad, ono što su pomenute barabe radile, a sve se uglavnom svodi na zloupotrebu funkcije u stranci, za kritiku je i osudu, ali i dalje nema veze sa idejom stranke koja se zalaže za modernu i pristojnu Srbiju u EU. I za društvo u kome niko ne dobija batine zbog svog identiteta, nacionalne, verske ili druge pripadnosti. Ljudi su kvarljiva ali srećom prolazna kategorija. Zbog toga sam se trudio da osobe sa kojima se ne slažem ne utiču na to jesam li ili nisam član organizacije koja se, uprkos onom što ti misliš, zalaže za pomenute vrednosti.
alselone alselone 14:16 22.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

Nebojsa Krstic


To je bas lepo i dirljivo ali mi od vaseg desetogodisnjeg zalaganja krepasmo od gladi.
antioksidant antioksidant 14:18 22.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

organizacije koja se, uprkos onom što ti misliš, zalaže za pomenute vrednosti.

deklarativno? ili čak ni to?

mešati đilasa i takvu organizaciju je... pa recimo - smešno
Domazet Domazet 18:01 22.08.2011

Validni...

validni
tyson


Zaista si se potrudio. Verovatno je potrajalo... dok su se pronašli adekvatni linkovi, citati... Ili su možda bili na dohvatu ruke, restlovi od traganja za sopstvenom ličnošću?

Ovo Te ispunjava:


...ja bih da ti onako prijateljski preporuchim da se drzhish komentara u kojima svoju zavist i pizmu ogrcesh u politichku beskompromisnost. Komentari u stilu 'E bash nisam ja nego si ti...' chine da delujesh pomalo infantilno. Shto i nije neki greh ako si mladjahan. Medjutim, ako jesi mladjahan, shta ti onda koji moj znash o tome shta je bila Krletova uloga pre nekih tridesetak godina?
bulatovic92 bulatovic92 18:05 22.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

načeo...ja sam član DS maltene od osnivanja...tokom godina prošlo je tu svakakvog sveta, bilo je fantastičnih ljudi, a bilo je i baraba.


Gde li se izgubiše ti fantastični ljudi?!
validni validni 19:47 22.08.2011

Re: Validni...

Domazet
...ja bih da ti onako prijateljski preporuchim da se drzhish komentara u kojima svoju zavist i pizmu ogrcesh u politichku beskompromisnost. Komentari u stilu 'E bash nisam ja nego si ti...' chine da delujesh pomalo infantilno. Shto i nije neki greh ako si mladjahan. Medjutim, ako jesi mladjahan, shta ti onda koji moj znash o tome shta je bila Krletova uloga pre nekih tridesetak godina?


Mlađi sam od Vas, ali ne puno, tako da samo otpratio angažman gospodina Krstića u Idolima. Sa zadovoljstvom, priznajem, bez obzira na ranije izrečeno.

Ne želim da se nastavljam sa Vama, ali razmislite malo o atributima kojim me opisujete - malo znate o meni da bi ste ih koristili.

Komentari tipa govoriš tako zato što si zavidan i ogorčen, nisu infantilni poput onog mog (i tu ste potpuno u pravu, iako je groteskno da vam neko sa takvim nick-om spočitava mentalno oboljenje), ali nisu na mestu.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 21:01 22.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

antioksidant

kao i vecina srba


matori, def. nije većina, primeti da sam im ostavio +/- 15%.

Nebojsa Krstic
zanimljiv si ti covek, protiv svega u ds-u kao i vecina Srba, ali u ds-u

Mislim da nisi u pravu (ne to da sam zanimljiv čovek, nego da sam protiv svega...) Ali kad si već načeo...ja sam član DS maltene od osnivanja...tokom godina prošlo je tu svakakvog sveta, bilo je fantastičnih ljudi, a bilo je i baraba. Moja je procena da su i pored toga, barabe i ološ u DS bile eksces za razliku od partija u kojima su pravilo. E, sad, ono što su pomenute barabe radile, a sve se uglavnom svodi na zloupotrebu funkcije u stranci, za kritiku je i osudu, ali i dalje nema veze sa idejom stranke koja se zalaže za modernu i pristojnu Srbiju u EU. I za društvo u kome niko ne dobija batine zbog svog identiteta, nacionalne, verske ili druge pripadnosti. Ljudi su kvarljiva ali srećom prolazna kategorija. Zbog toga sam se trudio da osobe sa kojima se ne slažem ne utiču na to jesam li ili nisam član organizacije koja se, uprkos onom što ti misliš, zalaže za pomenute vrednosti.


Nebojsha,
da se mi ne sporazumemo loše, ne mislim da si ti u toj koruptivnoj priči, rekao da si mi zanimljiv lik (i Goca Č je iz te zanimljive priče), i više puta sam ti direktno ukazao simpatiju za tvoje misli i shvatanja, ali...

... mislim da vrlo dobro znaš o čemu ti govorim, i molim te ne budi mlađan dinkić, koji je tobož protiv partiokratije (koju naziva parto-kratijom, wtf is parto-? vladavina dela društva?) ne pravdaj ih, ti zaista nisi oni, barem mislim tako po ovome kako nastupaš ovde, i po onome što svedoče ljudi koji te poznaju lično. kako god, zaista verujem da ds ima kapacitet da izvede ovu zemlju na pravilnu rutu, inače se ne bih uključivao bez raloga, ali ne kakav je danas, sa svim shlihtarama i kopijama BT-a, ili čega već? kako god. ne sumnjam da si ti čovek na mestu, ali ti nisi (današnji) ds. toliko, da ne trolujem temu podrške gej-manjinskoj srbiji.
Domazet Domazet 21:09 22.08.2011

Tachno...

validni
Domazet
...ja bih da ti onako prijateljski preporuchim da se drzhish komentara u kojima svoju zavist i pizmu ogrcesh u politichku beskompromisnost. Komentari u stilu 'E bash nisam ja nego si ti...' chine da delujesh pomalo infantilno. Shto i nije neki greh ako si mladjahan. Medjutim, ako jesi mladjahan, shta ti onda koji moj znash o tome shta je bila Krletova uloga pre nekih tridesetak godina?


Mlađi sam od Vas, ali ne puno, tako da samo otpratio angažman gospodina Krstića u Idolima. Sa zadovoljstvom, priznajem, bez obzira na ranije izrečeno.

Ne želim da se nastavljam sa Vama, ali razmislite malo o atributima kojim me opisujete - malo znate o meni da bi ste ih koristili.

Komentari tipa govoriš tako zato što si zavidan i ogorčen, nisu infantilni poput onog mog (i tu ste potpuno u pravu, iako je groteskno da vam neko sa takvim nick-om spočitava mentalno oboljenje), ali nisu na mestu.

...malo znam o tebi. Ali su mi samo tri posta bila dovoljna da potvrdim ono shto sam pretpostavio posle prva dva. Da si ti jedan od onih koji nikako ne vole da gutaju medicinu koju shiroke ruke prepisuju drugima. Ne brini, nisi jedini ovde (a i shire)...
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:29 22.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

molim te ne budi mlađan dinkić, koji je tobož protiv partiokratije

Ta priča o "partokratiji" samo je jedna u nizu demagoških i populističkih preidzbirnih bulšitiranja nastalih iz saznanja da većina ljudi nije u strankama i da na njih gleda s podozrenjem. Jer ako je neki političar iskreno protiv partokratije trebalo bi pre svega da ugasi svoju partiju, zar ne?

A postavlja se i pitanje šta je alternativa. Da li je to diktatura? Nestranački pluralizam (koji nije nigde uspeo da zaživi osim u glavi Mihajla Markovića)?

A partije, ko partije, imaju članove kakve imaju, a imaju one koji žele da se bave politikom. A politikom žele da se bave, takvi kakve vidimo. I to je problem sličan onim u bilo kojoj demokratskoj zemlji. Jedino što su neke sa dužom tradicojom uspele da razviju bolji regrutni sistem novog članstva.
mrdax mrdax 21:31 22.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

A partije, ko partije, imaju članove kakve imaju, a imaju one koji žele da se bave politikom. A politikom žele da se bave, takvi kakve vidimo. I to je problem sličan onim u bilo kojoj demokratskoj zemlji. Jedino što su neke sa dužom tradicojom uspele da razviju bolji regrutni sistem novog članstva.


Mozda je i problem u predizbornim obecanjima?



validni validni 21:37 22.08.2011

Re: Tachno...

Domazet
Ali su mi samo tri posta bila dovoljna da potvrdim ono shto sam pretpostavio posle prva dva


Svaka čast
freehand freehand 21:43 22.08.2011

Re: Tachno...

validni
Domazet
Ali su mi samo tri posta bila dovoljna da potvrdim ono shto sam pretpostavio posle prva dva


Svaka čast

Ti si Spiridon Kopicl?!
Domazet Domazet 21:49 22.08.2011

Shta da ti kazhem...

validni
Domazet
Ali su mi samo tri posta bila dovoljna da potvrdim ono shto sam pretpostavio posle prva dva


Svaka čast

...ide mi od ruke. A nije da se neshto posebno trudim, valjda sam takav rodjen. Tako da pohvale i nisu neshto zasluzhene.
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 22:04 22.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

Nebojša Krstić

Nisam iznenađen napisanim. Ono što me neprestano iznenađuje je lagodna upotreba opisa koje smatram skandaloznim. Ta "transparentnost" je svojstvena "demokratskoj" stranci.
Totalitarna, kao i ostale, te je "normalno" upotrebljavati vojne termine, "regrutovanje", "raspuštanje" itd.

A zatim "demagogija" i "populizam". Šta je jedno, a šta drugo? Šta je demokratija?!

Evo, recimo ja smatram da ste demagog, i nasilnik. Šta kažete?
validni validni 22:14 22.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

Nebojsa Krstic
A postavlja se i pitanje šta je alternativa. Da li je to diktatura?


Alternativa ne mora biti promena sistema. Dovoljna bi bila primena zakona. Naravno, to bi značilo departizaciju pravosudnog sistema i MUP-a. Za početak. To bi trebalo da bude glavni posao političara iz DS-a.

Umesto plasiraju nam se lažne dileme: Evropa-Kosovo, Parada-Evropa... Te jedan političar bi da sačuva biračko telo, pa je kao protv, ali nije zapravo protv, nego se nešto vajka: kao, da li baš sada; Vi ste apsolutno Za, beskompromisno i ultimativno, jer pobogu - za ljudsa prava nema dovoljne žrtve.

Posmatrajući ssve to iz perspektive običnog čoveka, to zaista izgleda kao bacanje koske psima. Kada se tu umeša i Dinkić sa parto-fuckin'-kratijom, iako svi znamo da je bio glavni zagovornik partijski čistih ministarstava, prostom čoveku pripadne muka i pomisli - svi su isti.

validni validni 22:25 22.08.2011

Re: Tachno...

freehand
Ti si Spiridon Kopicl?!


Ne, ja sam mu majka
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:45 22.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

A postavlja se i pitanje šta je alternativa. Da li je to diktatura?


Alternativa je ono izmedju.
Partije koje nemaju ovoliku moc, tj koje nemaju mogucnost da rade ovo sto rede ove nase. Ako im se ta mogucnost ostavi naravno da ce je iskoristiti, Ne samo partije i ne samo nase. Svako normalan ako ima mogucnost da za sebe pribavi korist a da za to nema snakcija ce to i uraditi.
Kako partijama oduzeti tu mogucnost?
Za pocetak promenom izbornog sistema gde poslanik nece juriti partiju koja ce mu obezbediti mandat ( a po tom kriterijumu se najcesce biraju partije, u kojoj su vece sanse da se postigne licna korist ta se i bira, nema tu vise ideologije jer se stranke skoro i ne razlikuju po ideologiji)
Kada i ako se napravi ambijent u kom ce partije juriti ugledne pojedince da njima ovi obezbede mandat, dakle suprotno od ovoga sto imamo sad, moc partija ce oslabiti.
To se postize vecinskim zibornim sistemom koji i sam ima nedostatke ali smatram da je za ovakvu politicku klimu kakva je srpska on neophoran makardok se ova stravicna moc partija koja, logicno, u prvi plan izbacuje mediokritete, ne umanji.

Da li ce proces koji ka tome vodi xzapoceti partije? Nece. jer zasto bi neko zapocinjao proces koji vodi smanjenju sopstvenog uticaja.
Mozda bi to mogao da zapocne neki koliko toliko uticajan pojedinac u nekoj uticajnoj partiji, mozda Nebojsa Krsic?, mozda neka njegova skolska drugarica, mozda njih dvoje zajedno, ali neko mora :)
Domazet Domazet 22:53 22.08.2011

Sreca tvoja da pazhljivo chitam...

validni
Nebojsa Krstic
A postavlja se i pitanje šta je alternativa. Da li je to diktatura?


Alternativa ne mora biti promena sistema. Dovoljna bi bila primena zakona. Naravno, to bi značilo departizaciju pravosudnog sistema i MUP-a. Za početak. To bi trebalo da bude glavni posao političara iz DS-a.

Umesto plasiraju nam se lažne dileme: Evropa-Kosovo, Parada-Evropa... Te jedan političar bi da sačuva biračko telo, pa je kao protv, ali nije zapravo protv, nego se nešto vajka: kao, da li baš sada; Vi ste apsolutno Za, beskompromisno i ultimativno, jer pobogu - za ljudsa prava nema dovoljne žrtve.

Posmatrajući ssve to iz perspektive običnog čoveka, to zaista izgleda kao bacanje koske psima. Kada se tu umeša i Dinkić sa parto-fuckin'-kratijom, iako svi znamo da je bio glavni zagovornik partijski čistih ministarstava, prostom čoveku pripadne muka i pomisli - svi su isti.


...pa tako prochitah ovaj tvoj post. Inache sam bio spreman da te fijokiram u 'Za odmahivanje rukom'. Vidish, ovo je sasviom validan stav. Mozhda nije sasvim zasnovan, ja stvarno ne znam ni da li jeste ni da li nije, ali je validan. I bez lichnog animoziteta. Toliko validan da bih bio u iskushenju da primetim kako je ponekad gutanje medicine koju smo namenili drugima odlichan lek za nas same. Samo kada bih sebi pridavao nekakvu vazhnost...
validni validni 23:20 22.08.2011

Re: Sreca tvoja da pazhljivo chitam...

Domazet
...ali je validan. I bez lichnog animoziteta.


Možda je zvučalo tako, ali nije bio animozitet prema gospodinu Krstiću. Imao sam prevelika očekivanja, izgleda da me zavelo Nemo sa Odbrane... Bio je glas moje generacije. Ljut sam na njega.
abrasax abrasax 13:03 23.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost


Izuzeci, mlekac su tu novo.
mlekac mlekac 13:50 23.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

abrasax

Izuzeci, mlekac su tu novo.


Mislis li da ih ima?

Ovde se svaka glupost prima, sto bi narod rek'o, Ko saucesece...
pnbb pnbb 18:24 23.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

E, sad, ono što su pomenute barabe radile, a sve se uglavnom svodi na zloupotrebu funkcije u stranci, za kritiku je i osudu, ali i dalje nema veze sa idejom stranke koja se zalaže za modernu i pristojnu Srbiju u EU.


drugim recima ne gledajte sta radimo, vec slusajte sta pricamo?

u slucaju nepodudarnisti dela clanova stranke, i ideje za koju se stranka zalaze, the latter shall prevail?
drnzvrc drnzvrc 18:57 25.08.2011

Re: LGBT i politička korektnost

Javnu diskusiju ovog puta.
prskalica prskalica 19:51 21.08.2011

necu politiku u svoju butigu

"umesto da u nedelju uveče radim nešto pametnije..."

kao sto je npr. gledanje kultne serije "velo misto" na hrt-u

oskar-z-wild oskar-z-wild 19:53 21.08.2011

butt plug

"A man can be happy with any woman, as long as he does not love her."

"Мушкарац може бити срећан са сваком женом, под условом да није заљубљен у њу."
Оскар Вајлд



Гледајући српске филмове, питам се како народ који нема ни једног доброг љубавног филма може да прихвати нешто као што је "геј парада". Можда се ово може проширити и на књижевност, молим вас оповргните ме.
maca22 maca22 19:59 21.08.2011

Re: butt plug

oskar-z-wild
Гледајући српске филмове, питам се како народ који нема ни једног доброг љубавног филма може да прихвати нешто као што је "геј парада". Можда се ово може проширити и на књижевност, молим вас оповргните ме.

Imamo puno filmova gde se zene samaraju. Mozda to objasnjava izlive emocija prema gejevima.
oskar-z-wild oskar-z-wild 20:06 21.08.2011

Re: butt plug

U filmu smo odlični karikaturisti grotesknog. Ljubav se u srpskim filmovima nikad ne analizira, osim ako nije u pitanju prelaz preko etničkih barijera.
maca22 maca22 20:10 21.08.2011

Re: butt plug

I tada lici na nasilje.
Goran Vučković Goran Vučković 20:16 21.08.2011

Re: butt plug

U filmu smo odlični karikaturisti grotesknog. Ljubav se u srpskim filmovima nikad ne analzira, osim ako nije u pitanju prelaz preko etničkih barijera.

Sutra ujutru
oskar-z-wild oskar-z-wild 20:17 21.08.2011

Re: butt plug

Valjda je to prirodna reakcija na nepoznato.
oskar-z-wild oskar-z-wild 20:32 21.08.2011

Re: butt plug

Goran Vučković
U filmu smo odlični karikaturisti grotesknog. Ljubav se u srpskim filmovima nikad ne analzira, osim ako nije u pitanju prelaz preko etničkih barijera.

Sutra ujutru



Mislio sam na "great love story" za koju svi znaju, ali priznajem film nisam gledao. Hvala
tyson tyson 05:10 22.08.2011

Re: butt plug

како народ који нема ни једног доброг љубавног филма

Od kad to narod snima filmove...?

Od kad su to filmovi merilo za bilo šta?

Zašto ne stripovi?

Ako ćeš već da analiziraš narod, šta god to bilo, onda se prihvati nečega što dolazi iz naroda, npr. narodnih lirskih pesama.






maca22 maca22 11:59 22.08.2011

Re: butt plug

tyson
како народ који нема ни једног доброг љубавног филма

Od kad to narod snima filmove...?

Od kad su to filmovi merilo za bilo šta?

Otkad smo se napravili se Englezi pa ne znamo a postoji nacionalna kinematografija i ne znamo da predstavlja i odraz bolesti drustva?
abrasax abrasax 13:09 23.08.2011

Re: butt plug

tyson
како народ који нема ни једног доброг љубавног филма

Od kad to narod snima filmove...?

Od kad su to filmovi merilo za bilo šta?

Zašto ne stripovi?

Ako ćeš već da analiziraš narod, šta god to bilo, onda se prihvati nečega što dolazi iz naroda, npr. narodnih lirskih pesama.

Tajsone, pitam se i ja kad će narodne pesme da dođu na red. Da li prvo da ih regionalizujemo, ili prvo u Svetsku baštinu kulturnih dobara?
Za ovo drugo treba da sačekamo da neko izađe iz bolnice da nam kaže.

EDIT: Ironija.






Dr M Dr M 20:09 21.08.2011

Nehigijenski...


Praćemo zube, ako baš moramo, ali...pod našim uslovima

MBM pere svoje zube četkicom Vojislava Koštunice.
expolicajac expolicajac 20:19 21.08.2011

Re: Nehigijenski...

MBM pere svoje zube četkicom Vojislava Koštunice.

Tri puta sam porazmislio pre nego što sam odlučio da ništa ne kažem.
E moj dobri doture, stari prijatelju.
oskar-z-wild oskar-z-wild 20:34 21.08.2011

Re: Nehigijenski...

MBM pere svoje zube četkicom Vojislava Koštunice.



Hoćeš reći da je konzervativna?
dr.wagner dr.wagner 20:48 21.08.2011

Re: Nehigijenski...

...večer

oskar-z-wild
Hoćeš reći da je konzervativna?


-Ne ... ja sam to skužio da je gospođa "škrbava" ...


Wagner

Milan Karagaća Milan Karagaća 21:15 21.08.2011

Re: Nehigijenski...

Dr M

Praćemo zube, ako baš moramo, ali...pod našim uslovima

MBM pere svoje zube četkicom Vojislava Koštunice.

Svaka Vam je na mestu.
Ne bi me iznenadilo da iz te kuhinje posle lepo opranih zuba dođu naputci kako je i svakodnevno tuširanje po nalogu te neprijateljske EU i da tome nikako ne treba da podlegnemo jer se ni naši domaćini kupaju brate samo subotom, a oni koji drže još više do tradicija poštuju navike svojih predaka iz srednjeg veka kada je Srbija bila država bre.
Stvarno je nehigijenski a i nepristojno povezivati Kosovo i gej paradu.
Dr M Dr M 21:22 21.08.2011

Re: Nehigijenski...

Ne bi me iznenadilo da iz te kuhinje posle lepo opranih zuba


...izadje još više ujeda na proEU adresu.

Šteta za MBM, nekad je bila interesantna mala a sad grize protezom.

Kad smo već kod stomatologije.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 21:26 21.08.2011

Re: Nehigijenski...

Dr M
a sad grize protezom.



Praštaj doktore, ali moram da potsetim da je reč o dami.
Dr M Dr M 21:32 21.08.2011

Re: Nehigijenski...

Vojislav Stojković
Dr M
a sad grize protezom.



Praštaj doktore, ali moram da potsetim da je reč o dami.


Praštaj i Ti, Vojislave, nisam primetio, izgledalo je tačno kao oni Mladenovići i Aligrudići.

Moram da pripazim, ubuduće.
Bili Piton Bili Piton 21:34 21.08.2011

Re: Nehigijenski...

Vojislav Stojković
Dr M
a sad grize protezom.



Praštaj doktore, ali moram da potsetim da je reč o dami.


Prvi sam u nizu za kavaljerstvo, medjutim, i samoj ovoj dami snidey remarks kao izražajna forma nipošto nisu strani, i to još otkad je bila "interesantna mala" pa sve do danas.

Uzgred, da postavim jedno čudno pitanje - plaća li možda neko nju da piše to što piše ili to radi iz ubedjenja? Mislim, kad se već toliko često prozivaju "plaćenici" s druge strane političkog spektra što ne bi neko prozvao i nju za iste pare.
maksa83 maksa83 21:35 21.08.2011

Re: Nehigijenski...

Praštaj doktore, ali moram da potsetim da je reč o dami.

Džeremaja, vidim da se razumeš, pa da te pitam.

Je l' i ovo dama:

maca22 maca22 21:44 21.08.2011

Re: Nehigijenski...

maksa83
Je l' i ovo dama:

Beast.
maksa83 maksa83 21:53 21.08.2011

Re: Nehigijenski...

Beast

Ej sad, beast. Decentna gospođa, vidi se odmah.

Evo šta decentna gospođa (koja se trenutno gura da bude republikanski predsednički kandidat) ima da kaže na temu homoseksualnosti:

(andrlajn moj)

"We need to have profound compassion for the people who are dealing with the very real issue of sexual dysfunction in their life, and sexual identity disorders. This is a very real issue. It's not funny, it's sad. Any of you who have members of your family that are in the lifestyle-we have a member of our family that is. This is not funny. It's a very sad life. It's part of Satan, I think, to say this is gay. It's anything but gay."

Jebote, dama.

P.S. Inače, gospođu bi ovde i po ostatku svjetonazora primili pravo u GO DSS.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:54 21.08.2011

Re: Nehigijenski...

Šteta za MBM...,

Ljubazno molim komentatore da se uzdrže od komentara ad hominem, pogotovo od onih neukusnih.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 21:58 21.08.2011

Re: Eh, sinovci moji:

Džentlmen je muškarac čije je ponašanje u odnosu na druge ljude u skladu sa najvišim moralnim standardima, odnosno specifičnim kodeksom časti, kojeg ne poštuju ljudi koji nisu džentlmeni. Karakteristike džentlmena su strogo poštivanje bontona, odnosno protokola, te iskazivanje poštovanja prema drugim ljudima, a posebno prema ženama i onima koji su fizički ili na neki drugi način slabiji.
Bili Piton Bili Piton 22:01 21.08.2011

Re: Nehigijenski...

Vojislav Stojković
a posebno prema ženama i onima koji su fizički ili na neki drugi način slabiji.



Vojo, odnosi li se ovo i na gej populaciju? Budi džentlmen pa reci
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 22:07 21.08.2011

Re: Nehigijenski...

Bili, mislim da je definicija jasna: Da, naravno, odnosi se na sve druge ljude, pa i na gej populaciju.

Mene upravo čudi činjenica da ljudi kojima su puna usta sloboda i prava, u konkretnom slučaju prava gej-populacije na paradu, sa takvom oštrinom i bez imalo takta, napadaju, vređaju i osuđuju druge ljude koji po pitanju gej-parade imaju drugačije mišljenje.

Bili Piton Bili Piton 22:10 21.08.2011

Re: Nehigijenski...

Vojislav Stojković

Mene upravo čudi činjenica da ljudi kojima su puna usta sloboda i prava, u konkretnom slučaju prava gej-populacije na paradu, sa takvom oštrinom i bez imalo takta, napadaju, vređaju i osuđuju druge ljude koji po pitanju gej-parade imaju drugačije mišljenje.


Vidiš, ti što imaju "drugačije mišljenje" indirektno ili čak direktno daju krila onima s motkama, ciglama i bejzbol palicama, u sukobu sa kojima "takt", "oštrina" i "uvreda" deluju kao....pa, kao promašena tema.
mlekac mlekac 22:15 21.08.2011

Re: Eh, sinovci moji:

Vojislav Stojković
Džentlmen je muškarac čije je ponašanje u odnosu na druge ljude u skladu sa najvišim moralnim standardima, odnosno specifičnim kodeksom časti, kojeg ne poštuju ljudi koji nisu džentlmeni. Karakteristike džentlmena su strogo poštivanje bontona, odnosno protokola, te iskazivanje poštovanja prema drugim ljudima, a posebno prema ženama i onima koji su fizički ili na neki drugi način slabiji.


Gresis, Vojo - Dzentlmen je onaj koji ne duva u gajde u prisustvu dama!
freehand freehand 23:15 21.08.2011

Re: Nehigijenski...

Šteta za MBM, nekad je bila interesantna mala a sad grize protezom.

Sećaš li se, đuturume, "Čitaš Zdravo - imaš pravo", i "U raljama Mirjane Bobić"?
Dr M Dr M 23:56 21.08.2011

Re: Nehigijenski...

Sećaš li se, đuturume, "Čitaš Zdravo - imaš pravo", i "U raljama Mirjane Bobić"?


Pa, onako...djuture.
abrasax abrasax 00:09 22.08.2011

Re: Nehigijenski...

We need to have profound compassion for the people who are dealing with the very real issue of sexual dysfunction in their life, and sexual identity disorders. This is a very real issue. It's not funny, it's sad. Any of you who have members of your family that are in the lifestyle-we have a member of our family that is. This is not funny. It's a very sad life. It's part of Satan, I think, to say this is gay. It's anything but gay."[/quote

Znaš kako, razumevanje ljudi je jedna stvar, a sažaljenje sasvim druga. Za mene, nema gore od toga. To je upravo ovo što si i ti rekao.
abrasax abrasax 00:58 22.08.2011

Re: Nehigijenski...

Beast.


Da.

"Svi muškarci vole svetsku damu".
abrasax
ElectricDreams ElectricDreams 07:23 22.08.2011

Re: Nehigijenski...

http://gawker.com/5833014/dying-mans-husband-to-be-deported

Sramota!

Koliko čovek mora da bude nadojen mržnjom, pa da ga ne gane ovakva priča?!
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 13:35 22.08.2011

Re: Nehigijenski...

Bili Piton
Vojislav Stojković

Mene upravo čudi činjenica da ljudi kojima su puna usta sloboda i prava, u konkretnom slučaju prava gej-populacije na paradu, sa takvom oštrinom i bez imalo takta, napadaju, vređaju i osuđuju druge ljude koji po pitanju gej-parade imaju drugačije mišljenje.


Vidiš, ti što imaju "drugačije mišljenje" indirektno ili čak direktno daju krila onima s motkama, ciglama i bejzbol palicama, u sukobu sa kojima "takt", "oštrina" i "uvreda" deluju kao....pa, kao promašena tema.


Vidiš, Bili, to je gruba zamena teza, a služi da se svako drugačije mišljenje utiša i uguši, kao i oni koji ga zastupaju. To me mnogo podseća na ona druga vremena, ona pre Petog oktobra.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana