Nostalgija| Politika

Angela Merkel

uros_vozdovac RSS / 23.08.2011. u 09:47

Videh vest za dobro jutro, kaže B92:

Beograd -- Nemačka kancelarka Angela Merkel pre službenih razgovora sa državnim vrhom Srbije sastala se sa predsednicom UO Fonda Dr Zoran Đinđić, Ružicom Đinđić.

Pa se nešto mislim,  i mrtav Zoran Đinđić ima u Nemačkoj i svetu više uticaja od svih naslednika mu, o Mirku Cvetkoviću i njegovom uticaju i neću da pišem. Šta će Merkelova sa njim da priča ni njoj, ni meni, a ponajmanje je Mirku jasno. Sličan primer smo imali kada je svojevremeno Kolin Pauel dok je putovao u Atinu na nekakav skup NATO članica, nenajavljeno sleteo u Beograd, pozvonio Ružici na vrata, i ponudio svoju pomoć i podršku  kao i reči utehe. Ako neko misli da se usput sreo sa Živkovićem, tadašnjim premijerom ili Tadićem koji je u to vreme držao školicu za mlade kadrove u Demokratskoj stranci, onda je...  Mirko Cvetković.

 Šta sam hteo, a da, hteo sam da kažem da je protokol - protokol, i da će Angela uredno da odsedi sa Mirkom jer je to posao, njen i Mirkov. I uredno će i pedantno da uradi svoj posao i sa ostalim sagovornicima nema sumnje, ali sam ja hteo da se javno zahvalim Angeli Merkel, na tome što na ličnom primeru pokazuje da se seća velikog čoveka, da je i ona ljudsko biće, da je poštovanje koje ukazuje porodici istovremeno poštovanje jednoj pollitičkoj zaostavštini koju na žalost DS ne gaji više.

Danke frau MerkelKomentari (398)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

antioksidant antioksidant 09:50 23.08.2011

немачка медицина...

...
скорије је било неко истраживање јавног мнења у француској - у кога имају највише поверења да ће их извући из кризе...
саркози није прошао толико лоше али...
на првом месту је ангела

zaza.puk zaza.puk 10:02 23.08.2011

Re: немачка медицина...

na tome što na ličnom primeru pokazuje da se seća velikog čoveka, da je i ona ljudsko biće, da je poštovanje koje ukazuje porodici istovremeno poštovanje jednoj pollitičkoj zaostavštini koju na žalost DS ne gaji više.
Danke frau Merkel


Valjda se o tome radi. U kom slučaju kažem isto :
Danke frau Merkel!
Hansel Hansel 21:51 23.08.2011

Re: немачка медицина...

У не много различит аутобус од овог, у недељу, уђе чича, једва ходајући, и мало поче да коментарише ситуацију, те како ће он, на крају, "неког да уцмЕка"! А онда је додао: "Меркелка ће то све да среди!"

Дакле, волео бих да делим ваш оптимизам, али... касно је за лекар... овај, Меркелку...

EDIT: Упс, и ја једном стоти, и то баш на овом коментару... мора да то нешто значи...
docsumann docsumann 06:14 24.08.2011

Re: немачка медицина...

švabo je to !
Bili Piton Bili Piton 09:59 23.08.2011

Vrlo zanimljiv gest


u svakom slučaju. Telling, too.

Očekujem puno spinovanja na ovoj temi.
princi princi 13:39 23.08.2011

Re: Vrlo zanimljiv gest

Bili Piton

u svakom slučaju. Telling, too.

Očekujem puno spinovanja na ovoj temi.

Pa naravno da je telling. I ostavlja mogućnost raznim interpretacijama. Poetskim, mističnim, gotovo vudu vradžbinama kao što je ovaj blog, i onim drugim, racionalnijim, malo bližim planeti Zemlji.
seceranac seceranac 10:06 23.08.2011

shliht uticaj

Pa se nešto mislim,  i mrtav Zoran Đinđić ima u Nemačkoj i svetu više uticaja od svih naslednika mu, o Mirku Cvetkoviću i njegovom uticaju i neću da pišem. Šta će Merkelova sa njim da priča ni njoj, ni meni, a ponajmanje je Mirku jasno. Sličan primer smo imali kada je svojevremeno Kolin Pauel dok je putovao u Atinu na nekakav skup NATO članica, nenajavljeno sleteo u Beograd, pozvonio Ružici na vrata, i ponudio svoju pomoć i podršku  kao i reči utehe. Ako neko misli da se usput sreo sa Živkovićem, tadašnjim premijerom ili Tadićem koji je u to vreme držao školicu za mlade kadrove u Demokratskoj stranci, onda je...  Mirko Cvetković.pod uticajem mislis na pravo zapeslenika da se shlihta poslodavcu?
uros_vozdovac uros_vozdovac 10:35 23.08.2011

Re: shliht uticaj

seceranac


pod uticajem mislis na pravo zapeslenika da se shlihta poslodavcu?


Pa ako si samo tako razumeo, kakav bi ja čovek bio da te razuveravam. Ali hajde da probam da usvojim na trenutak tvoju logiku.

Heh, ne ide mi, nedostaje mi ko je uposlenik a ko poslodavac. Pomagaj.
nemanja.glisic nemanja.glisic 13:05 24.08.2011

Re: shliht uticaj

Na ovu mogu samo reći na čemu zasnivas ovaj stav?
seroliver seroliver 10:33 23.08.2011

Top spin

Bodo Veber, nemački analitičar iz Saveta za politiku demokratizacije, organizacije sa sedištem u Vašingtonu, kaže za “Blic” da kancelarka Angela Merkel tokom posete Beogradu neće istaći priznanje Kosova kao uslov Srbiji za ulazak u EU, iako - kako je rekao - "svi znamo da to jeste de facto uslov”.

Vrlo je verovatno da ce Angela ovu informaciju proslediti Mirku (i Slavku) putem "gluvih telefona"
sesili sesili 10:57 23.08.2011

Re: Top spin

Evo, reče na konferenciji za štampu...
uros_vozdovac uros_vozdovac 11:06 23.08.2011

Re: Top spin

seroliver

Vrlo je verovatno da ce Angela ovu informaciju proslediti Mirku (i Slavku) putem "gluvih telefona"Pretpostavljao sam, ali da budem siguran... Dakle ovakav stav je (usvojio sam logiku, ne tren, nepodonošljivo mi je na duže) za svaku pohvalu. Zamisli molim te našeg poslodovca da se ovako ponaša prema uposleniku, da u svom gustom rasporedu nađe vremena za udovicu svog mrtvog radnika, i sa njom i njenim fondom provede vreme.

Nezamislivo za standarde ponašanja srpskog društva, vidiš da ipak imamo šta sa zapada da naučimo.
nemanja.glisic nemanja.glisic 13:08 24.08.2011

Re: Top spin

Upravo to je i uradila. Samo licemerje naše takozvane elite ne dozvoljava da se kaže da je naša zvanična politika prema Kosovu definitivno i propala
Dr M Dr M 11:19 23.08.2011

Tajna diplomatija


Postoje neke stvari koje Kancelarka ne može da kaže direktno, ni Predsedniku Republike ni Predsedniku DSe.

U takvim slučajevima, političari se služe neslužbenim kanalima.

Ružica Djindjić je, za takvu poruku, idealan izbor; neumešana u afere, iznad dnevne politike i, pokazalo se, diskretna.

Takodje, jedina koja je, po protokolu, pogodna za neslužbeni sastanak sa Kacelarkom.

Verujem da je Angela rekla Ružici, prevodilac nije bio potreban, da Predsednik Republike ne treba da očekuje blagonaklonost Nemačke ukoliko Srbija, pod njegovim vodjstvom, ne nadje način da de facto prizna Kosovo i ne koči pristup Kosova medjunarodnim organizacijama. U tom slučaju, priznanje de jure može malo i da se odloži.

Predsedniku DSe je poručila, tome se ja nadam, da, ako DS vodi politiku Vojislava Koštunice i Tome Nikolića, Kancelarka nema razloga da sa pomenutom gospodom razgovara preko posrednika.
expolicajac expolicajac 12:01 23.08.2011

Re: Tajna diplomatija

Dragi moj doture, činimi se da u ovu našu butigu mora da ispadne neko sranje.
Dr M Dr M 12:11 23.08.2011

Re: Tajna diplomatija

činimi se da u ovu našu butigu mora da ispadne neko sranje


Interesantno je da najveća sranja bivaju izazvana gladovanjem.

Ovo, naravno, nema veze sa mojom strukom nego sa onom kojom se amaterski bavi....

Ovo .......je iz meni poznatih razloga.
Hansel Hansel 22:34 23.08.2011

Re: Tajna diplomatija

DrM, kao što si u međuvremenu mogao da vidiš i čuješ (nepersiranje po zahtevu DrM-a, za neupućene ), gđa Merkel je bila vrlo direktna s Tadićem i pred novinarima, tako da ostaje da nagađamo šta je zapravo razgovarala s gđom Đinđić. Ako sledimo predloženu matricu, to bi onda ili moralo da bude nešto mnogo gore ili je mogao da bude mig da to što je javno rekla nije baš i mislila, nego, eto, mora malo da trenira strogoću (zanimljivo je kako to EU obožava pred izbore, a onda javno podrži demokratske snage ) - ovo drugo mi je malo verovatno (na kraju, mogla je to da kaže i samom Tadiću u četiri oka, pa i ovo da bez priznanja nema ništa), pa mi razgovor s premijerovom udovicom liči samo na simboličan gest.
Dr M Dr M 00:07 24.08.2011

Re: Tajna diplomatija


Hansel, ovo što sam posle video na TV, mi izgleda gore nego ono što sam pretpostavio, što se tiče poruke državi.

Još ćemo da vidimo, iz nastupajuće retorike vrha DSe, šta je poručila stranci.

Bojim se da će DS, u cilju očuvanja dela vlasti, da napravi Veliku koaliciju, kao što je uradio sa Koštunicom.

U svakom slučaju, ruske akcije rastu...

Ima i druga opcija, da posluša Angelu, izadje na crtu, pa ko pokojnik...ko pukovnik. Meni malo verovatno.
expolicajac expolicajac 06:02 24.08.2011

Re: Tajna diplomatija

U svakom slučaju, ruske akcije rastu...

Rekoh ja da mi se čini da će u butigu da ispadne sranje
Hansel Hansel 06:33 24.08.2011

Re: Tajna diplomatija

Doktore, mi kao da živimo u nekom horor-filmu - taman pomislimo da smo se izvukli, a ono ponovo iskrsne neka avet. Da l' smo mi baš toliko loši glumci, ili smo prihvatili loše uloge... il' da tražimo neku vezu kod scenariste i reditelja? Ali, kao što iznad napisah, bojim se da je kasno.... film je, izgleda, već snimljen.
Dr M Dr M 06:43 24.08.2011

Re: Tajna diplomatija

bojim se da je kasno.... film je, izgleda, već snimljen.


I rimejk..

Mi, ustvari, živimo u Ulici brestova
abrasax abrasax 14:58 24.08.2011

Re: Tajna diplomatija

gđa Merkel je bila vrlo direktna s Tadićem i pred novinarima, tako da ostaje da nagađamo šta je zapravo razgovarala s gđom Đinđić. Ako sledimo predloženu matricu, to bi onda ili moralo da bude nešto mnogo gore ili je mogao da bude mig da to što je javno rekla nije baš i mislila, nego, eto, mora malo da trenira strogoću (zanimljivo je kako to EU obožava pred izbore, a onda javno podrži demokratske snage ) - ovo drugo mi je malo verovatno (na kraju, mogla je to da kaže i samom Tadiću u četiri oka, pa i ovo da bez priznanja nema ništa), pa mi razgovor s premijerovom udovicom liči samo na simboličan gest.

Ako je iole tačan rejting koji Angela kao političarka ima - bez obzira kako ko ocenjivao njen rad - valja se pretpostaviti da je bar dvostruka poruka u pitanju. Koje su činjenice - Angela prvo posećuje Ružicu, koja ima stipendiste povezane sa Angelinom strankom u Nemačkoj. Ne treba sumnjati da je Srbija interesna sfera Eu, za šta joj je potrebna podrška demokratskih snaga. Ali - minimum diplomatskog ponašanja je i poznavanje prilika u zemlji i Angeli svakako mora biti jasno da nije naročito popularna ovde. Njen nastup nije bio tako "miran i dostojanstven" - pre podseća na nastavak pritisaka koje EU sve vreme sprovodi prema Srbiji. Obraćajući se demokratama na taj način - koji, možda, nije na granici dobrih diplomatskih običaja, ali nije ni daleko od nje - ona mora biti svesna da time slabi demokratske snage u Srbiji. Odgovor je samo jedan: cilj je da se pitanje Kosova, zapravo, odugovlači, ne bi li se pokupio još koji politički poen, a ulazak Srbije u Eu reastegao do besmisla. Ako imamo u vidu sve ekonomske probleme sa kojima se EU suočava, to ne izgleda apsurdno.
alselone alselone 15:02 24.08.2011

Re: Tajna diplomatija

demokratskih snaga


Ovo je cak i Blic prestao da koristi pre koju godinu.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 11:35 23.08.2011

A sad svi ruke gore i zapevajmo!P.S.

Zamišljam našeg dragog predsednika kako joj pevuši na uvce:

Angie, Angie, when will those clouds all disappear?
Angie, Angie, where will it lead us from here?

jednatanja jednatanja 11:39 23.08.2011

Merkel power

Ja bih dobro razmotrila (možda i prihvatila!) Merkelove savete... odavno u Nemačkoj nije postojala jedna ovakva odgovorna, pravedna i sposobna vlada. Evo ja živim u Nemačkoj, a živela sam i u Americi, i mogu samo da kažem da je Nemačka danas jedna vrlo odgovorna država prema svakom svom stanovniku (a i prema onima koji imaju samo boravišnu vizu). Nemačka nas razume, oni su Evropljani, prošli su kroz ratove, i danas se svim silama trude da održe tu Evropsku Uniju i to ne samo iz nacionalnog interesa ili materijalnih pobuda. Naravno da nije ovde sve idealno, daleko od toga, ali uspeli su na ruševinama WW2 da sagrade funkcionalan i human državni model, sa vladom gde je Premijerka jedna sposobna i umerena žena, a Ministar spoljašnjih poslova isto tako sposoban gej. U svakom slučaju je izuzetno povoljno što je došla u Srbiju i nadam se da ćemo se sretati što češće. Treba da iskoristimo ove razumne ljude u sadašnjoj vladi, ako opet dođe na vlast neki Kohl, biće teže.
apacherosepeacock apacherosepeacock 11:52 23.08.2011

Re: Merkel power

Polako sa tim danke, ima mnogo problema gde se moze videti koliko su 'razumni' ljudi spremni da razmotre i pomognu resavanju, na primer:

Beograd -- Predstavnici 104 udruženja izbeglih i prognanih Srba iz Hrvatske uputili su otvoreno pismo kancelarki Angeli Merkel.

U pismu u ime 500.000 oštećenih, traže podršku Nemačke za ostvarivanje imovinskih i drugih stečenih i ljudskih prava koja su im oduzeta u Hrvatskoj.

Otvoreno pismo predao je u nemačkoj ambasadi predsednik Koalicije udruženja izbeglica u Srbiji Miodrag Linta, zajedno s tekstom Bečkog sporazuma o sukcesiji i Izveštajem o neispunjavanju zahteva u Peticiji izbeglih i prognanih Srba iz Hrvatske.

On je podsetio da su prognani i izbegli Srbi u Izveštaju o neispunjavanju 12 zahteva pokazali da "Hrvatska i dalje masovno krši" njihova i prava velikog broja građana Srbije.

Pritom je podsetio da je Srbima u Hrvatskoj nezakonito oduzeto oko 40.000 stanova, da oko 50.000 penzionera očekuje dospele, a neisplaćene penzije, da je oko 10.000 srpskih kuća srušeno u terorističkim akcijama na području gde nije bilo ratnih dejstava i da još nije završen proces ekshumacije i identifikacije posmrtnih ostataka Srba iz preko 600 poznatih grobnih mesta u Hrvatskoj.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=08&dd=23&nav_category=167&nav_id=536862]
jednatanja jednatanja 12:02 23.08.2011

Re: Merkel power

Danke, samo po zasluzi, na primer ovoj:

Najveći donatori Srbije 2000-2009.
1. Nemačka 840,12
2. SAD 473,12
3. Italija 208,47
4. Švedska 126,25
5. Norveška 101,12
(u milionima evra)

mikimedic mikimedic 12:07 23.08.2011

Re: Merkel power

Najveći donatori Srbije 2000-2009.
1. Nemačka 840,12ajde - a koliko kosta ovo

bas im hvala na miliontjitji...

uros_vozdovac uros_vozdovac 12:15 23.08.2011

Re: Merkel power

Miki, Tanja, a i ostali ko se upecao:

Nije mi namera da pišem o politici Nemačke prema Srbiji i obratno, i nije mi bila namera da uopšte branim Nemačku ni USA politiku. Hteo sam da istaknem ljudski gest dva državnika i da taj gest uporedim sa pilićarskom dušom našeg premijera i njegovog poslodavca. A ljudski je gest, meni se čini, ako sam naivan jbga. Izvin`nte i nemojte se ljutite, tako mi se čini.

Za politiku, recipročno poslovanje, kojekomezakinuo, i takve radnje eno ga Mirko Cvetković njemu je posao da to radi, a sudeći po podršci koju je gosn Mirko dobio i u DS-u i u biračkog telu, boljeg nemamo niti će ikad postojati, pa nek se on takav bori.

Njegov je posao.
Atomski mrav Atomski mrav 12:17 23.08.2011

Re: Merkel power

Nemačka nas razume, oni su Evropljani, prošli su kroz ratove, i danas se svim silama trude da održe tu Evropsku Uniju i to ne samo iz nacionalnog interesa ili materijalnih pobuda.

Ne znam zašto, ali ova mi rečenica baš ne leži... pročitao sam je nekoliko puta ali nešto tu ne štima...
seroliver seroliver 12:17 23.08.2011

Re: Merkel power

jednatanja
Ja bih dobro razmotrila (možda i prihvatila!).. .


Generalno, nama mentor treba jer sami ne umemo a i globalizacija nas vuce ka tome. Ja bih predlozio da se premijer obrije za pocetak, isuvise je neozbiljan u liku Deda Mraza.
alselone alselone 12:17 23.08.2011

Re: Merkel power

mikimedic

ajde - a koliko kosta ovo
bas im hvala na miliontjitji...A ovo ako je istina.

A tek ovo.
Insistiranje na Kosovu kao delu Srbije destabilizovalo bi Srbiju, i onda bi moglo da bude otvoreno pitanje Vojvodine, koja je nova u Srbiji.
jednatanja jednatanja 12:19 23.08.2011

Re: Merkel power

mikimedic


Naši političari su propustili priliku da dobiju sever Kosova. Bilo bi lepo. Sad je kasno. Propuštena prilika, ali krivi smo što nismo pametnije "igrali". EU sada neće problem Gaze u sred Evrope.
niccolo niccolo 12:22 23.08.2011

Re: Merkel power

na primer ovoj:

Ако мене питате још је битније што је Немачка један од наших највећих пословних партнера, мислим компаније из Немачке нашим компанијама...
jednatanja jednatanja 12:25 23.08.2011

Re: Merkel power

Hteo sam da istaknem ljudski gest dva državnika i da taj gest uporedim sa pilićarskom dušom našeg premijera i njegovog poslodavca. A ljudski je gest,


Uroše,
jednatanja jednatanja 12:29 23.08.2011

Re: Merkel power

Ne znam zašto, ali ova mi rečenica baš ne leži... pročitao sam je nekoliko puta ali nešto tu ne štima...


Pa evo, rešili su da pomognu Grčkoj, iako je većina Nemaca protiv takve vrste pomoći koja će se odraziti po džepovima svih njenih građana. Na neki način, ova vlada je iskopala sebi jednu dosta veliku rupu. Zbog ideala.
Atomski mrav Atomski mrav 12:33 23.08.2011

Re: Merkel power

Za ideale ginu budale...

Ne radi to Nemačka tek tako, očigledno je da imaju računa. Bankrot Grčke bi prouzrokovao posledice koje bi Nemačkoj manje odgovarale nego da troši novac svojih poreskih obveznika na pomoć Grčkoj. Rekao bih da od dva zla biraju manje...
mikimedic mikimedic 12:34 23.08.2011

Re: Merkel power

Miki, Tanja, a i ostali ko se upecao:


upecao - na sta?

to nije nikakav ljudski nego potpuno ponizavajuci gest po ovu drzavu - u rangu putinovog pozivanja onog bajkera da sedi pored njega.

od tih gestova srbija nema nista, vec samo pokusaj kozmetike kakav je i ovaj tvoj blog. dok se u medjuvremenu zavrcu ruke, dok se srbija sprecava da vodi bilo kakvu politiku kako bi imalo ocuvala sopstvenu drzavnost, dotle se nekakva ruzica sastaje sa kancelarom.

sorry, not my cup of tea

mikimedic mikimedic 12:35 23.08.2011

Re: Merkel power

Naši političari su propustili priliku da dobiju sever Kosova. Bilo bi lepo. Sad je kasno. Propuštena prilika, ali krivi smo što nismo pametnije "igrali". EU sada neće problem Gaze u sred Evrope.


ajde - a kad je bila tacno ta prilika?
i jel ukljucila u paket republiku srpsku?


antioksidant antioksidant 12:36 23.08.2011

Re: Merkel power

Rekao bih da od dva zla biraju manje...

naravno samo ne treba zaboraviti da su tim izborom izabrali manje zlo i za grcku i za ... pa recimo sve koji zavise od siuacije u eurozoni (a krug se prosiruje i do srbije)
pustili bi nas niz vodu za pola eura verovatno samo treba voditi racuna da se nadje(mo) u poziciji da je nama dobro kad i njima...
jednatanja jednatanja 12:46 23.08.2011

Re: Merkel power

Za ideale ginu budale...

Ne radi to Nemačka tek tako, očigledno je da imaju računa. Bankrot Grčke bi prouzrokovao posledice koje bi Nemačkoj manje odgovarale nego da troši novac svojih poreskih obveznika na pomoć Grčkoj. Rekao bih da od dva zla biraju manje...


Atomski, moguće, ali da nema Nemačke (koja u saradnji sa Francuskom) održava EU, EU bi se verovatno za koju godinu raspala. Kad pomislim da bi ponovo postojale granice, menjanje novca, carine, itd, u sred Evrope, glava me zaboli. A ja sam samo individua, da ne govorim o problemima za evropsku industriju. No, thanx. Ako hoćemo da pariramo SAD, i ekonomskim silama u kreaciji Kini, Brazilu i Indiji, moramo imati udruženu Evropu. Srbija mora biti deo EU, ali kao što sam i ranije govorila, EU ne sme biti niti ostati Srbiji JEDINI ideal ili vizija. Kad bi Britanci birali između dva zla, oni bi se odlučili za Britaniju. Dobro da postoji Nemačka da vodi EU kolo.
seroliver seroliver 12:50 23.08.2011

Re: Merkel power

ULTRA SPIN

Atomski mrav
Za ideale ginu budale...

Ne radi to Nemačka tek tako, očigledno je da imaju računa. Bankrot Grčke bi prouzrokovao posledice koje bi Nemačkoj manje odgovarale nego da troši novac svojih poreskih obveznika na pomoć Grčkoj. Rekao bih da od dva zla biraju manje...


Tacno je da nemaju izbora! Grcka je zapretila vracanje drahme i izlazak iz EU i to bi bio jedini put za oporavak te drzave naravno u koliko joj ne pomogne EU, a kako stvari stoje eto lira, pezeta....
Atomski mrav Atomski mrav 12:51 23.08.2011

Re: Merkel power

Atomski, moguće, ali da nema Nemačke (koja u saradnji sa Francuskom) održava EU, EU bi se verovatno za koju godinu raspala. Kad pomislim da bi ponovo postojale granice, menjanje novca, carine, itd, u sred Evrope, glava me zaboli. A ja sam samo individua, da ne govorim o problemima za evropsku industriju. No, thanx. Ako hoćemo da pariramo SAD, i ekonomskim silama u kreaciji Kini, Brazilu i Indiji, moramo imati udruženu Evropu. Srbija mora biti deo EU, ali kao što sam i ranije govorila, EU ne sme biti niti ostati Srbiji JEDINI ideal ili vizija. Kad bi Britanci birali između dva zla, oni bi se odlučili za Britaniju. Dobro da postoji Nemačka da vodi EU kolo.


E, za ovo nemam primedbi.
uros_vozdovac uros_vozdovac 13:02 23.08.2011

Re: Merkel power

mikimedic

upecao - na sta?


Pa na raspravu o međudržavnoj politici. Zato tu i jeste Pauel, ko ga se seća danas i njega i njegovog dela, ali je imao ljudskosti da dođe i pozvoni Ružici na vrata. Jer postoji sećanje na Zorana, tako i Angela danas, odaje ubijenom premijeru koga poštuje. A sutra, možda se nje sećamo kao i Pauela.

p.s. Zamisli Mirka Cvetkovića da obilazi porodicu Ulofa Palmea...
mikimedic mikimedic 13:09 23.08.2011

Re: Merkel power

Pa na raspravu o međudržavnoj politici.


upecao si se ti na merkelinu posetu djindjicevoj udovici, da satro nema veze sa medjudrzavnom politikom.

procitaj dottoreov komentar (iako joj on doduse pridaje mnogo veci znacaj nego sto realno jeste).
apacherosepeacock apacherosepeacock 13:10 23.08.2011

Re: Merkel power

Atomski mrav
Nemačka nas razume, oni su Evropljani, prošli su kroz ratove, i danas se svim silama trude da održe tu Evropsku Uniju i to ne samo iz nacionalnog interesa ili materijalnih pobuda.

Ne znam zašto, ali ova mi rečenica baš ne leži... pročitao sam je nekoliko puta ali nešto tu ne štima...'i to ne samo iz nacionalnog interesa ili materijalnih pobuda'.

Ne da ne stima nego disharmonija usi cupa.
jednatanja jednatanja 13:10 23.08.2011

Re: Merkel power

Da malo unesem i ličnog iskustva: moje koleginice iz Amerike ne mogu da se načude da meni Nemačka daje 164 evra mesečno za svako dete (do njihove 18-te godine). Treba za koji dan da se porodim sa trećim detetom i od nemačke države dobijaću 67% plate godinu dana. Na posao mogu da se vratim kad hoću (najranije posle 8 nedelja, najkasnije za 3 godine). Da ne govorim o nekim drugim socijalnim beneficijama za nezaposlene, decu, itd. I sve ovo sa srpskim pasošem.

Ima ovde nepotrebne birokratije i u poređenju sa Amerikancima, Nemci manje rade. No naši gastarbajteri vrlo dobro funkcionišu u ovakvom sistemu, videla sam sopstvenim očima. Zaista jedan državni model na koji bi trebali da se ugledamo. A pre 60 godina su bili bukvalno u ruševinama i gladovali.

Gde bi nam samo bio kraj...
Atomski mrav Atomski mrav 13:11 23.08.2011

Re: Merkel power

p.s. Zamisli Mirka Cvetkovića da obilazi porodicu Ulofa Palmea...

Zašto bi Mirko Cvetković obilazio porodicu Ulofa Palmea? Na stranu njegov marionetski status u ovoj državi, stvarno ne razumem zašto bi on to radio? Ne sećam se ni da je pokojni Đinđić obilazio porodicu Ulofa Palmea...
mikimedic mikimedic 13:12 23.08.2011

Re: Merkel power

Zašto bi Mirko Cvetković obilazio porodicu Ulofa Palmea? Na stranu njegov marionetski status u ovoj državi, stvarno ne razumem zašto bi on to radio? Ne sećam se ni da je pokojni Đinđić obilazio porodicu Ulofa Palmea...


nisam hteo ni da komentarisem totalno besmislen primer.
uros_vozdovac uros_vozdovac 13:18 23.08.2011

Re: Merkel power

mikimedic
Pa na raspravu o međudržavnoj politici.


upecao si se ti na merkelinu posetu djindjicevoj udovici, da satro nema veze sa medjudrzavnom politikom.

procitaj dottoreov komentar (iako joj on doduse pridaje mnogo veci znacaj nego sto realno jeste).Pročitao sam doktorov komentar, naravno. Možda precenjujem ovaj gest, ali to je moj utisak, i moje pravo da čak i među političarima tražim ljudskost. Drago mi je što nisam baš usamljen i što ima još blogera koji prepoznaju ono što ja vidim.
apacherosepeacock apacherosepeacock 13:21 23.08.2011

Re: Merkel power


A pre 60 godina su bili bukvalno u ruševinama i gladovali.


Pa pitanje je koliko dugo i kako bi se izvukli uspesno da nije bilo Marsalovog plana i milijardi dolara.
jednatanja jednatanja 13:24 23.08.2011

Re: Merkel power

Pa pitanje je koliko dugo i kako bi se izvukli uspesno da nije bilo Marsalovog plana i milijardi dolara.


Tačno, i masivnog gutanja ponosa.
alselone alselone 13:26 23.08.2011

Re: Merkel power

uros_vozdovac

Pročitao sam doktorov komentar, naravno. Možda precenjujem ovaj gest, ali to je moj utisak, i moje pravo da čak i među političarima tražim ljudskost. Drago mi je što nisam baš usamljen i što ima još blogera koji prepoznaju ono što ja vidim.


Ne mislim da je ovo nesto znacajno.
Ovo je izrazavanje postovanja prema "svojim" ljudima. Ovo mislim bez ikakvog pezorativnog prizvuka. Djindjic je bio "nemacki covek" u smislu da je politiku vodio oslanjajuci se na Nemacku kao sto svaki vodeci politicar, pogotovo male drzave, mora da se oslanja na nekog velikog partnera, od Rusa, Amerikanaca, Nemaca do Francuza.
Nemci postuju svoje ljude i ovim gestom pokazuju da ne zaboravljaju.
apacherosepeacock apacherosepeacock 13:30 23.08.2011

Re: Merkel power

jednatanja
Pa pitanje je koliko dugo i kako bi se izvukli uspesno da nije bilo Marsalovog plana i milijardi dolara.


Tačno, i masivnog gutanja ponosa.


Pa nisam sigurna koliko su morali da izgutaju ponosa s obzirom da su, koliko su veliko sranje (pardon) napravili, ipak mnogo dobro tretirani. Jos su i Istocnu Nemacku dobili nazad, o oprostaju mnogim nacistima i naci saradnicima u vidu krupnih kapitalista da i ne govorim.

Dobro su prosli sve ukupno gledajuci, posle rata.
maca22 maca22 13:31 23.08.2011

Re: Merkel power

jednatanja
Da malo unesem i ličnog iskustva: moje koleginice iz Amerike ne mogu da se načude da meni Nemačka daje 164 evra mesečno za svako dete (do njihove 18-te godine). Treba za koji dan da se porodim sa trećim detetom i od nemačke države dobijaću 67% plate godinu dana. Na posao mogu da se vratim kad hoću (najranije posle 8 nedelja, najkasnije za 3 godine). Da ne govorim o nekim drugim socijalnim beneficijama za nezaposlene, decu, itd. I sve ovo sa srpskim pasošem.

E kad je tako, nek ta drzava upropasti i pola sveta, samo da je ljudima unutar nje dobro!

Kakva logika...
jednatanja jednatanja 13:35 23.08.2011

Re: Merkel power

E kad je tako, nek ta drzava upropasti i pola sveta


uros_vozdovac uros_vozdovac 13:37 23.08.2011

Re: Merkel power

alselone


Ne mislim da je ovo nesto znacajno.
Ovo je izrazavanje postovanja prema "svojim" ljudima. Ovo mislim bez ikakvog pezorativnog prizvuka. Djindjic je bio "nemacki covek" u smislu da je politiku vodio oslanjajuci se na Nemacku kao sto svaki vodeci politicar, pogotovo male drzave, mora da se oslanja na nekog velikog partnera, od Rusa, Amerikanaca, Nemaca do Francuza.
Nemci postuju svoje ljude i ovim gestom pokazuju da ne zaboravljaju.


Gest kao gest, nije značajan, nije presudan ali nije ni nebitan. Sve u svemu drago mi je što je i na ovaj način Zoran dobio priznanje i drago mi je što postoje državnici kao Pauel i Angela. Na izvestan način daju lekciju ostalima, a to u mom sistemu vrednosti nije malo.

Siguran sam da je mogla da prođe Merkelova i bez ovoga, kao i Pauel. Bajden kad je bio nedavno nije učinio nikakav sličan gest a Pauel jeste.
Jeste i Svilanović svojevremeno u slučaju Ane Lind a Jeremić nije. Nije dakle sve u politici i interesima, ima nečeg u tome od čega je ličnost državnika sastavljena.
alselone alselone 13:41 23.08.2011

Re: Merkel power

uros_vozdovac

Saglasan.
Time je Putinov potez o kom miki pise jos dzukackiji. O toliko zasluznih ljudi i mesta od znacaja on izabere bajkera. (Da me ne razumete pogresno, bajker je stvarno faca i za njihov humanitaran rad imaju moje maksimalno postovanje)
jednatanja jednatanja 14:00 23.08.2011

Re: Merkel power

Pa nisam sigurna koliko su morali da izgutaju ponosa s obzirom da su, koliko su veliko sranje (pardon) napravili, ipak mnogo dobro tretirani.


Sad razumem. Verovatno će biti ljudi poput tebe u svetu koji će pamtiti Srbiji njene grehe i 2050-te (60 godina nakon Bosne, Kosova i Haga), i da smo bili "dobro tretirani" u odnosu na to šta smo zaslužili, ali se iskreno nadam da će oni drugi sa vizijom za budućnost i sposobnošću za oprost prevladati...
mikimedic mikimedic 14:08 23.08.2011

Re: Merkel power

, i da smo bili "dobro tretirani" u odnosu na to šta smo zaslužili,


izvini - a sta smo to zasluzili?

jel to poredis srbiju sa nacistickom nemackom?
jednatanja jednatanja 14:21 23.08.2011

Re: Merkel power

izvini - a sta smo to zasluzili?

jel to poredis srbiju sa nacistickom nemackom?


Miki,

Iako naš greh nije imao težinu greha nacističke Nemačke, svidelo se to tebi ili ne, od 1992-1999 počinili smo "greh" u očima sveta. Pravda, nepravda, oni su nas, mi njih, manje je važno. I saveznici su počinili greh kad su izbombardovali Nemačku i Japan, ali to tada nije bilo važno. Ceo svet govori o Srebrenici, ne govori o 3000 žrtava NATO bombardovanja. U takvim okolnostima, bolje da progutamo ponos (neće nam biti prvi put), pustimo Kosovo i krenemo dalje u napredak. Primer Nemačke pokazuje da je transformacija od grešnika do pobednika, čak i sa prepolovljenom državom i te kako moguća.
ivanivica ivanivica 14:26 23.08.2011

Re: Merkel power

apacherosepeacock
Polako sa tim danke, ima mnogo problema gde se moze videti koliko su 'razumni' ljudi spremni da razmotre i pomognu resavanju, na primer:

Beograd -- Predstavnici 104 udruženja izbeglih i prognanih Srba iz Hrvatske uputili su otvoreno pismo kancelarki Angeli Merkel.

U pismu u ime 500.000 oštećenih, traže podršku Nemačke za ostvarivanje imovinskih i drugih stečenih i ljudskih prava koja su im oduzeta u Hrvatskoj.

Otvoreno pismo predao je u nemačkoj ambasadi predsednik Koalicije udruženja izbeglica u Srbiji Miodrag Linta, zajedno s tekstom Bečkog sporazuma o sukcesiji i Izveštajem o neispunjavanju zahteva u Peticiji izbeglih i prognanih Srba iz Hrvatske.

On je podsetio da su prognani i izbegli Srbi u Izveštaju o neispunjavanju 12 zahteva pokazali da "Hrvatska i dalje masovno krši" njihova i prava velikog broja građana Srbije.

Pritom je podsetio da je Srbima u Hrvatskoj nezakonito oduzeto oko 40.000 stanova, da oko 50.000 penzionera očekuje dospele, a neisplaćene penzije, da je oko 10.000 srpskih kuća srušeno u terorističkim akcijama na području gde nije bilo ratnih dejstava i da još nije završen proces ekshumacije i identifikacije posmrtnih ostataka Srba iz preko 600 poznatih grobnih mesta u Hrvatskoj.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=08&dd=23&nav_category=167&nav_id=536862]


Zašto se nisu obratili Vladi RSK da premijer RSK traži (štoviše, zahtijeva) primanje kod kancelarke. Ovako, šteta tinte. Kladim se da će se kancelarka šokirati kad sazna tešku sudbinu Linte i njegovih 104 udruženja (puno, brate):
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=08&dd=22&nav_category=167&nav_id=536711
apacherosepeacock apacherosepeacock 14:39 23.08.2011

Re: Merkel power

jednatanja
izvini - a sta smo to zasluzili?

jel to poredis srbiju sa nacistickom nemackom?


Miki,

Iako naš greh nije imao težinu greha nacističke Nemačke, svidelo se to tebi ili ne, od 1992-1999 počinili smo "greh" u očima sveta. Pravda, nepravda, oni su nas, mi njih, manje je važno. I saveznici su počinili greh kad su izbombardovali Nemačku i Japan, ali to tada nije bilo važno. Ceo svet govori o Srebrenici, ne govori o 3000 žrtava NATO bombardovanja. U takvim okolnostima, bolje da progutamo ponos (neće nam biti prvi put), pustimo Kosovo i krenemo dalje u napredak. Primer Nemačke pokazuje da je transformacija od grešnika do pobednika, čak i sa prepolovljenom državom i te kako moguća.Je li ovo naiva ili nesto mnogo gore od toga.
g.radicevic g.radicevic 14:41 23.08.2011

Re: Merkel power

Gest kao gest, nije značajan, nije presudan ali nije ni nebitan.

uz svo poshtovanje, za gest
ipak sam malo skeptichan
lichi mi da DR bolje nagadja od tebe Uroshe, glede susreta sa Ruzicom Djindjic.
nekako ima stav stroge uchiteljice, koja je doshla da saopshti loshem djaku
da stajanje u coshku, i silne jedinice za neuradjene domace zadatke nisu dali
rezultate, i da je razredno vece odluchilo da ponavlja razred.

mozze biti da greshim,
al vreme ce pokazze...

apacherosepeacock apacherosepeacock 14:41 23.08.2011

Re: Merkel power

ivanivica
apacherosepeacock
Polako sa tim danke, ima mnogo problema gde se moze videti koliko su 'razumni' ljudi spremni da razmotre i pomognu resavanju, na primer:

Beograd -- Predstavnici 104 udruženja izbeglih i prognanih Srba iz Hrvatske uputili su otvoreno pismo kancelarki Angeli Merkel.

U pismu u ime 500.000 oštećenih, traže podršku Nemačke za ostvarivanje imovinskih i drugih stečenih i ljudskih prava koja su im oduzeta u Hrvatskoj.

Otvoreno pismo predao je u nemačkoj ambasadi predsednik Koalicije udruženja izbeglica u Srbiji Miodrag Linta, zajedno s tekstom Bečkog sporazuma o sukcesiji i Izveštajem o neispunjavanju zahteva u Peticiji izbeglih i prognanih Srba iz Hrvatske.

On je podsetio da su prognani i izbegli Srbi u Izveštaju o neispunjavanju 12 zahteva pokazali da "Hrvatska i dalje masovno krši" njihova i prava velikog broja građana Srbije.

Pritom je podsetio da je Srbima u Hrvatskoj nezakonito oduzeto oko 40.000 stanova, da oko 50.000 penzionera očekuje dospele, a neisplaćene penzije, da je oko 10.000 srpskih kuća srušeno u terorističkim akcijama na području gde nije bilo ratnih dejstava i da još nije završen proces ekshumacije i identifikacije posmrtnih ostataka Srba iz preko 600 poznatih grobnih mesta u Hrvatskoj.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=08&dd=23&nav_category=167&nav_id=536862]


Zašto se nisu obratili Vladi RSK da premijer RSK traži (štoviše, zahtijeva) primanje kod kancelarke. Ovako, šteta tinte. Kladim se da će se kancelarka šokirati kad sazna tešku sudbinu Linte i njegovih 104 udruženja (puno, brate):
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=08&dd=22&nav_category=167&nav_id=536711Prosledi ti to na pravu adresu da umanjis sok dragoj kancelarki.
apacherosepeacock apacherosepeacock 14:43 23.08.2011

Re: Merkel power

jednatanja
Pa nisam sigurna koliko su morali da izgutaju ponosa s obzirom da su, koliko su veliko sranje (pardon) napravili, ipak mnogo dobro tretirani.


Sad razumem. Verovatno će biti ljudi poput tebe u svetu koji će pamtiti Srbiji njene grehe i 2050-te (60 godina nakon Bosne, Kosova i Haga), i da smo bili "dobro tretirani" u odnosu na to šta smo zaslužili, ali se iskreno nadam da će oni drugi sa vizijom za budućnost i sposobnošću za oprost prevladati...Ne razumes.
mikimedic mikimedic 14:43 23.08.2011

Re: Merkel power

Iako naš greh nije imao težinu greha nacističke Nemačke, svidelo se to tebi ili ne, od 1992-1999 počinili smo "greh" u očima sveta. Pravda, nepravda, oni su nas, mi njih, manje je važno. I saveznici su počinili greh kad su izbombardovali Nemačku i Japan, ali to tada nije bilo važno. Ceo svet govori o Srebrenici, ne govori o 3000 žrtava NATO bombardovanja. U takvim okolnostima, bolje da progutamo ponos (neće nam biti prvi put), pustimo Kosovo i krenemo dalje u napredak. Primer Nemačke pokazuje da je transformacija od grešnika do pobednika, čak i sa prepolovljenom državom i te kako moguća.


znas sta, od ovih novih gastosa dusebriznika i apologeta 'evrope' jedino su gori oni kojima praziluk jos iz dupeta viri i koji bi albance jos jednom proterali

aj putuj evropo sve sa jednom tanjom i nemoj se brinuti za nas...
jednatanja jednatanja 14:46 23.08.2011

Re: Merkel power

aj putuj evropo sve sa jednom tanjom i nemoj se brinuti za nas...


ah, ti kompleksi...
jednatanja jednatanja 14:48 23.08.2011

Re: Merkel power

Je li ovo naiva ili nesto mnogo gore od toga.


Možda, a ti si pogađam ekspert u davanju prazne kritike, na uštrb konstruktivnih predloga...?
apacherosepeacock apacherosepeacock 14:55 23.08.2011

Re: Merkel power

jednatanja
Je li ovo naiva ili nesto mnogo gore od toga.


Možda, a ti si pogađam ekspert u davanju prazne kritike, na uštrb konstruktivnih predloga...A ti si dala konstruktivni predlog?
izvini nisam primetila, sejmonmi.
Konkurencija Krsticu a ovako cami na blogu 92, neprimecen, ovakav neiskorisceni talenat.

jednatanja jednatanja 14:57 23.08.2011

Re: Merkel power

ovakav neiskorisceni talenat.

evo ti preporuka, konačno!
mikimedic mikimedic 14:58 23.08.2011

Re: Merkel power

ah, ti kompleksi...


pre bih rekao da su gastos kompleksi u pitanju (don't worry bices i ti pripadnica velike nemacke nacije, samo sutra... pitaj angelu merkel).
apacherosepeacock apacherosepeacock 15:01 23.08.2011

Re: Merkel power

jednatanja
ovakav neiskorisceni talenat.

evo ti preporuka, konačno!


A, nema na cemu samo nastavi, primetice te neko, valjda
apacherosepeacock apacherosepeacock 15:06 23.08.2011

Re: Merkel power

mikimedic
ah, ti kompleksi...


pre bih rekao da su gastos kompleksi u pitanju (don't worry bices i ti pripadnica velike nemacke nacije, sutra... pitaj angelu merkel).A onaj blazenopocivsi multi-kulti, po Angeli?
mikimedic mikimedic 15:08 23.08.2011

Re: Merkel power

A onaj blazenopocivsi multi-kulti, po Angeli?


pusti nemoj da rusis...

pusti jednu tanju da sanja...
mrdax mrdax 15:13 23.08.2011

Re: Merkel power

mikimedic
ah, ti kompleksi...


pre bih rekao da su gastos kompleksi u pitanju (don't worry bices i ti pripadnica velike nemacke nacije, sutra... pitaj angelu merkel).


Miki tvoj "Djindjic kompleks" i mrznja prema svemu sto ima veze sa Djindjicem je u stvari mrznja prema Nemackoj ?
milisav68 milisav68 15:19 23.08.2011

Re: Merkel power

jednatanja
Danke, samo po zasluzi, na primer ovoj:javascript:;
javascript:;
Najveći donatori Srbije 2000-2009.
1. Nemačka 840,12
2. SAD 473,12
3. Italija 208,47
4. Švedska 126,25
5. Norveška 101,12
(u milionima evra)

Dve nemačke kompanije su vrlo zainteresovane da ulažu u energetska postrojenja u Srbiji, a posebno ih zanima ulaganje u hidroelektrane, saznaje „Blic“. I u samoj Vladi blagonaklono gledaju na želje nemačkih privrednika jer ne žele da i elektroenergetika nakon naftnog sektora pripadne Rusima.
apacherosepeacock apacherosepeacock 15:31 23.08.2011

Re: Merkel power

mikimedic
A onaj blazenopocivsi multi-kulti, po Angeli?


pusti nemoj da rusis...

pusti jednu tanju da sanja...


Neka sanja sta i koliko joj volja, samo ne po ceni od stosesetpet ojra po detetu za servilnost davaocu, a na ustrb davanja teritorija drzave, u kojoj i ne zivi vise; k'o da joj ih je deda ostavio u amanet.
mikimedic mikimedic 15:54 23.08.2011

Re: Merkel power

Neka sanja sta i koliko joj volja, samo ne po ceni od stosesetpet ojra po detetu za servilnost davaocu, a na ustrb davanja teritorija drzave, u kojoj i ne zivi vise; k'o da joj ih je deda ostavio u amanet.uros_vozdovac uros_vozdovac 15:57 23.08.2011

Re: Merkel power

apacherosepeacock
mikimedic
A onaj blazenopocivsi multi-kulti, po Angeli?


pusti nemoj da rusis...

pusti jednu tanju da sanja...


Neka sanja sta i koliko joj volja, samo ne po ceni od stosesetpet ojra po detetu za servilnost davaocu, a na ustrb davanja teritorija drzave, u kojoj i ne zivi vise; k'o da joj ih je deda ostavio u amanet.


A misliš li kolega, zaista, bez zezanja, da socijalna pomoć u Nemačkoj zavisi od toga daje li domicilna država tog bebca koji dobija pomoć teritorije ili ne. Ili ipak ima neke drugačije kriterijume. Ali bez zezanja.
maca22 maca22 16:07 23.08.2011

Re: Merkel power

To je pitanje za jednu tanju.
uros_vozdovac uros_vozdovac 16:13 23.08.2011

Re: Merkel power

maca22
To je pitanje za jednu tanju.


Pa ne baš, jer je apacherosepeacock napisao:
apacherosepeacock


Neka sanja sta i koliko joj volja, samo ne po ceni od stosesetpet ojra po detetu za servilnost davaocu, a na ustrb davanja teritorija drzave, u kojoj i ne zivi vise; k'o da joj ih je deda ostavio u amanet.


I na taj način doveo njenu etičnost u pitanje, tako što tvrdi da je servilna za 165 evra koje dobija za bebca od Nemačke i da mi ostali to treba da platimo davanjem teritorije.

Ja tvrdim da socijalna pomoć ima druge kriterijume i rado bi to pitanje raspravio sa apacherosepeacock. Na stranu što mislim da je zlonameran, i da je napisao ono u želji da diskredituje Tanju, ostavljam mogućnost da zaista misli da Nemačka daje socijalnu pomoć stranim državljanima i njihovim bebcima isključivo ako domicilne države dele teritorije susedima i separatističkim pokretima.
jednatanja jednatanja 17:32 23.08.2011

Re: Merkel power

po ceni od stosesetpet ojra po detetu


Aaaa, znači taj moj primer vas dotiče....stara dobra "nek komšiji crkne krava"...Nemci i partizani, Indijanci i kauboji, Mikiji i Badže, izdajice i saveznici...možda vam još niko nije saopštio da je Srbija danas demokratska zemlja, i da je ljudima dozvoljeno da gaje mišljenja različita od vaših Kosovo je već odavno izgubljeno, nakon što je dozvoljeno da se Albanci nasele, a Srbi isele. Ako ste vi mišljenja da bi još koju dekadu trebalo uložiti u ispravljanje te krive drine na uštrb većinskog stanovništva, vaše pravo, podržavam!
jednatanja jednatanja 17:45 23.08.2011

Re: Merkel power

I na taj način doveo njenu etičnost u pitanje, tako što tvrdi da je servilna za 165 evra koje dobija za bebca od Nemačke i da mi ostali to treba da platimo davanjem teritorije.


Da raščistimo korene moje (ne)etičnosti uz dužno izvinjenje Urošu što mu upropaštavamo temu (s moje strane u redu ako moderator ili on izbrišu ove zadnje postove): 165 evra NARAVNO nema nikakve veze sa "prodajom teritorije" tj. Kosovom

Ja bih, naravno, najviše volela kad bih mogla da se vratim u svoju zemlju sutra, siromaštvo jeste najgore i zbog toga ne mogu, ali odmah ispod toga bih stavila rascepkanu porodicu. Vaše siromaštvo i moja rascepkana porodica, gde mi deca neće odrastati sa babom, dedom, ujakom ni tetkom, braćom ni sestrama, niti će učiti Ćopića i Zmaja u školi, eto to je ŽRTVA svih nas raseljenih i neraseljenih Srba, i žrtva jednog nesrećnog vremena. Moguće je da na stvari gledam praktičnije nego što bih da sam u Srbiji, ali ja zaista ne vidim drugo rešenje. Da, Evropa ucenjuje, iz nekog razloga, ali moguće zato što smo IZGUBILI. Kad budemo ojačali, kad budemo EU, automatski ćemo dobiti i bolju poziciju za pregovaranje. Ovakvi nismo za pregovore, pogotovo ne za one uspešne.

apacherosepeacock apacherosepeacock 17:49 23.08.2011

Re: Merkel power

uros_vozdovac
apacherosepeacock
mikimedic
A onaj blazenopocivsi multi-kulti, po Angeli?


pusti nemoj da rusis...

pusti jednu tanju da sanja...


Neka sanja sta i koliko joj volja, samo ne po ceni od stosesetpet ojra po detetu za servilnost davaocu, a na ustrb davanja teritorija drzave, u kojoj i ne zivi vise; k'o da joj ih je deda ostavio u amanet.


A misliš li kolega, zaista, bez zezanja, da socijalna pomoć u Nemačkoj zavisi od toga daje li domicilna država tog bebca koji dobija pomoć daje teritorije ili ne. Ili ipak ima neke drugačije kriterijume. Ali bez zezanja.


Koleginica, molicu.

Ne daje Nemacka socijalu nit deciji dodatak a za uzvrat trazi teritoriju domicilne zemlje, haha pa svasta ti kapiras iz teksta sto ne pise, ko bi takvu kombinaciju i smislio

Moje podbadanje, tacno, ide u prilog tome jer se Tanja pohvalila novcima za decu a ja to nazvala njenom servilnoscu zbog koje (ona, Tanja, samoinicijativno) bi otpisala lagano delove teritorije svoje zemlje porekla.

Treba li da crtam jos? (mislim kad ti toliko izmice poenta onoga sta sam vec rekla)
mikimedic mikimedic 17:50 23.08.2011

Re: Merkel power

Da, Evropa ucenjuje, iz nekog razloga, ali moguće zato što smo IZGUBILI. Kad budemo ojačali, kad budemo EU, automatski ćemo dobiti i bolju poziciju za pregovaranje.


o cemu?


uros_vozdovac uros_vozdovac 17:54 23.08.2011

Re: Merkel power

apacherosepeacock


Treba li da crtam jos? (mislim kad ti toliko izmice poenta onoga sta sam vec rekla)


Ja se izvinjavam, ali pročitao sam tako, bez želje da se podbadamo. Izvini kolegnice
apacherosepeacock apacherosepeacock 18:02 23.08.2011

Re: Merkel power

jednatanja
po ceni od stosesetpet ojra po detetu


Aaaa, znači taj moj primer vas dotiče....stara dobra "nek komšiji crkne krava"...Nemci i partizani, Indijanci i kauboji, Mikiji i Badže, izdajice i saveznici...možda vam još niko nije saopštio da je Srbija danas demokratska zemlja, i da je ljudima dozvoljeno da gaje mišljenja različita od vaših Kosovo je već odavno izgubljeno, nakon što je dozvoljeno da se Albanci nasele, a Srbi isele. Ako ste vi mišljenja da bi još koju dekadu trebalo uložiti u ispravljanje te krive drine na uštrb većinskog stanovništva, vaše pravo, podržavam!Jok, neka je tebi krava ziva i zdrava
Samo ne razbacuj se teorijama o nekom boljitku i lepom zivotu samo dok se otarasimo viska teritorija ne pocnemo da hodamo cetveronoske i radosno prihvatimo sibu po ledjima..

Ti svakako imas pravo tako i da mislis i po tim pravilima i da zivis, da ti je to ispravno i dobro resenje. Ali ne preporucuj to meni, a ni stanovnicima drzave Srbije.
maca22 maca22 18:10 23.08.2011

Re: Merkel power

jednatanja
E kad je tako, nek ta drzava upropasti i pola sveta


Blažena ignorancija.
Ne znam zasto je tih 165 evra uopste poimnjano ovde.
apacherosepeacock apacherosepeacock 18:10 23.08.2011

Re: Merkel power

uros_vozdovac
apacherosepeacock


Treba li da crtam jos? (mislim kad ti toliko izmice poenta onoga sta sam vec rekla)


Ja se izvinjavam, ali pročitao sam tako, bez želje da se podbadamo. Izvini kolegniceSve je u redu, uvek moze doci do zabune.
jednatanja jednatanja 18:21 23.08.2011

Re: Merkel power

Ti svakako imas pravo tako i da mislis i po tim pravilima i da zivis, da ti je to ispravno i dobro resenje. Ali ne preporucuj to meni, a ni stanovnicima drzave Srbije.


Ne samo da ću se usuditi da ga preporučim, nego ću kao državljanin Srbije i glasati za kandidata koji takav stav podrži, sviđalo se to tebi ili ne.
jednatanja jednatanja 18:33 23.08.2011

Re: Merkel power

Ne znam zasto je tih 165 evra uopste poimnjano ovde.


Zbog socijalnog modela moderne nemačke države kojem bi trebali da stremimo, i zbog važnosti saradnje sa takvom uspešnom zemljom. Ja bih rekla da je tvoje pominjanje drugog svetskog rata i Nemaca kao dežurnih krivaca mnogo veći promašaj ove teme, ali ajde...
apacherosepeacock apacherosepeacock 19:01 23.08.2011

Re: Merkel power

jednatanja
Ti svakako imas pravo tako i da mislis i po tim pravilima i da zivis, da ti je to ispravno i dobro resenje. Ali ne preporucuj to meni, a ni stanovnicima drzave Srbije.


Ne samo da ću se usuditi da ga preporučim, nego ću kao državljanin Srbije i glasati za kandidata koji takav stav podrži, sviđalo se to tebi ili ne.Kao na primer kog kandidata? Osim ldp-a i po neke manjinske stranke eventualno koje zastupaju taj stav o skladu cvetanja ruza sa otpisivanjem teritorija, i nemas za koga drugog. A kako su to marginalne stranke sa cirka 5-6 posto glasova, glasaj, srecom, neces napraviti nikakvu stetu iako ti je, kao sto kazes, to jedini kriterijum za izbor

E sad, sto to jos toplo preporucujes iz danke Deutschland je dovoljno da te predstavi kao licemera.

maca22 maca22 20:43 23.08.2011

Re: Merkel power

jednatanja
Ja bih rekla da je tvoje pominjanje drugog svetskog rata i Nemaca kao dežurnih krivaca mnogo veći promašaj ove teme, ali ajde...

Pomesala si me sa nekim. Ja to nisam pominjala.
dali76 dali76 22:07 23.08.2011

Re: Merkel power

Miki kako se ti pravis lud to je neverovatno .
SATRO nemas pojma kad je propustena prilika za podjelu Kosova?
Cast mi je daa ti otvorim oci I malo podjsetim:
Kad su bili Becki pregovori, prije nego sto su Njemacka, Sad, I vecina EU,a kako stvari stoje priblazavamo se broju I vecina zemalja UN, priznali Kosovo.
Dobro ti znas da na tim pregovorima je ucestvovala vlada pod komandom ne pokojnog Z. djindjica nego vrlog legaliste koji se drza o medjunarodnog prava ko pijan plota.
Zasto gospodin velecasni ili velepravni Kostunica nije rekao, dobro priznacemo Kosovo juzno od Ibra? Nego prodavao/predavao maglu u vidu populistickih pizdarija tipa medjunarodno pravo,tuzbe, istu tu maglu koju ti prodajes ovdje I za koju vidim dobijas najveci broj preporuka.
Kad je priznanje jednom krenulo, krenuo je voz …


Bili Piton Bili Piton 22:18 23.08.2011

Re: Merkel power

mikimedic


bas im hvala na miliontjitji...Nećeš - ne moraš. Ja hoću, jer da nije miliontjitji ova zemlja možda ne bi imala ni za penziju mojim roditeljima.
mikimedic mikimedic 22:24 23.08.2011

Re: Merkel power

Nećeš - ne moraš. Ja hoću, jer da nije miliontjitji ova zemlja možda ne bi imala ni za penziju mojim roditeljima.


nisu dobili pemziju od miliontjitji, vec od mog poreza. kao i karagaca pemziju, uostalom.
Bili Piton Bili Piton 22:30 23.08.2011

Re: Merkel power


mikimedic
vec od mog poreza.


Hvala i tebi na požrtvovanju.
mikimedic mikimedic 22:31 23.08.2011

Re: Merkel power

Miki kako se ti pravis lud to je neverovatno .
SATRO nemas pojma kad je propustena prilika za podjelu Kosova?
Cast mi je daa ti otvorim oci I malo podjsetim:
Kad su bili Becki pregovori, prije nego sto su Njemacka, Sad, I vecina EU,a kako stvari stoje priblazavamo se broju I vecina zemalja UN, priznali Kosovo.
Dobro ti znas da na tim pregovorima je ucestvovala vlada pod komandom ne pokojnog Z. djindjica nego vrlog legaliste koji se drza o medjunarodnog prava ko pijan plota.
Zasto gospodin velecasni ili velepravni Kostunica nije rekao, dobro priznacemo Kosovo juzno od Ibra? Nego prodavao/predavao maglu u vidu populistickih pizdarija tipa medjunarodno pravo,tuzbe, istu tu maglu koju ti prodajes ovdje I za koju vidim dobijas najveci broj preporuka.
Kad je priznanje jednom krenulo, krenuo je voz …


ja sam nesto rekao odavno - ili ce biti novog berlinskog kongresa, ili ce kosovo (formalno) ostati u sastavu srbije, sve dok postoji r1244.
e sad, ako mislis da r1244 nece postojati jednog dana, mozda si u pravu. kao ni same ujedinjene nacije.

samo ne znam da li ce i eu onda da postoji...


kad je pocelo priznavanje, krenuli smo sa misljenjem - daleko losija varijanta nego tuzbe (hteli smo da jebemo ali da nam ne udje).

e onda kad smo se sami i nasli u cudu sta smo dobili misljenjem, onda brze bolje krece zavrtanje ruku. zasto - ako proces ide po planu?

dakle, za prodaju magle a pogotovo kostunicu, pls spare me. jer, ako ne gresim i ti si bio za njega petog oktobra? ja - da te podsetim - nikad.mikimedic mikimedic 22:34 23.08.2011

Re: Merkel power

Hvala i tebi na požrtvovanju.


nema na cemu, i drugi put


Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana